Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE 2014 - Painful Era

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

TNA stało się sporym problemem dla WWE. Ich ratingi są coraz wyższe a WWE zostało przy PG erze. Sam Vince postanowił po jakimś czasie oddać władzę w WWE Triple H'owi który jako swój pierwszy ruch postanowił zaostrzyć nieco WWE. Zdecydował się także na zlikwidowaniu brand'ów oraz Saturday Morning Slam i SuperStars. SmackDown! to show na równi z Main Event i na nich podbudowuje się tylko bardziej feudy. Głównym show WWE jest RAW. Poza tym roster WWE został sporo skrócony, ponieważ niektórzy zawodnicy zostali zwolnieni. Pod koniec grudnia 2013 ratingi RAW i Impact są na równi, więc Triple H zamierza zaostrzyć WWE i stworzyć nową erę. Pierwsza gala z nową erą ma odbyć się na pierwszym RAW 2014.

GM RAW:

Edge

Roster:

Adrian Neville - Heel (O&Y w/Christian)

Alberto Del Rio - Face

Alex Riley - WWE Championship Mr. Money in the Bank - Face

Antonio Cesaro - Heel

Big Show - Heel

Chris Jericho - Face

Christian - Heel (O&Y w/Adrian Neville)

CM Punk - Heel

Cody Rhodes - Heel

Curtis Axel - Heel

Damien Sandow - United States Champion - Heel

Daniel Bryan - Face

Dean Ambrose - Heel (Hardcore American w/Jack Swagger)

Dolph Ziggler - WWE Champion - Face

El Generico - Face

Evan Bourne - Tag Team Champion - Face (Fly Born w/Tyson Kidd)

Jack Swagger - Heel (Hardcore American w/Dean Ambrose)

John Cena - Face

Justin Gabriel - Face

Kane - Face

Kofi Kingston - Face

The Miz - World Heavyweight Champion - Face

Randy Orton - Face

Roman Reigns - Heel

Rey Mysterio - Face

Ryback - Heel

Seth Rollins - Heel

Sheamus - Face

Ted DiBiase - Heel

Tyson Kidd - Tag Team Champion - Face (Fly Born w/Evan Bourne)

Wade Barrett - Intercontinental Champion - Heel

Roster okazjonalny:

Brock Lesnar

The Rock

The Undertaker

Triple H

Najważniejsze wydarzenia od Payback 2013:

- John Cena trzymał pas do SummerSlam, tracąc go na rzecz Randy'ego Ortona który na TLC stracił go, na korzyść Dolph'a Ziggler'a

- Dolph Ziggler trzymał pas WHC do Payback, lecz odzyskał go już na Money in the Bank i stracił go po raz drugi na Night of Champions na rzecz Christian'a który wykorzystał swoją walizkę. Christian pas stracił na Survivor Series, przegrywając z Ryback'iem. Po gali przeszedł Heel Turn

- The Shield rozpadło się w okolicach SummerSlam, gdzie The Undertaker, Kane oraz Mick Foley ich pokonali

- Mick Foley stoczył oficialnie swoją ostatnią walkę. Nie była to walka na SummerSlam tylko na Survivor Series gdzie pokonał w Extreme Rules Match'u Tommy'ego Dreamer'a

- Pas USA posiadali od Payback: Dean Ambrose, Kofi Kingston, Cody Rhodes, Daniel Bryan, Seth Rollins, Kofi Kingston i Damien Sandow

- Pas IC posiadali od Payback: Wade Barrett, Tyson Kidd, Ted DiBiase, The Miz, Damien Sandow, The Miz i Wade Barrett

- Pasy Tag Team posiadali od Extreme Rules: The Shield, Rey & Sin Cara, Prime Time Players, New Age Outlaws, O&Y i Fly Born

- Na SummerSlam i Hell in a Cell zawalczył Brock Lesnar. W oby przypadkach jego rywalem był CM Punk który po powrocie na Payback przeszedł Face Turn, lecz na Survivor Series przeszedł po raz kolejny Heel Turn

- Wyniki TLC:

WWE Championship Ladder Match:

Dolph Ziggler def. Randy Orton ©

Tables Match:

Seth Rollins def. John Cena (feud skończony)

Tag Team Championship Chairs Match:

Fly Born © def. O&Y (feud skończony)

World Heavyweight Championship Fatal 4-Way TLC Match:

The Miz def. Ryback © & Christian & CM Punk

Intercontinental Championship No Hollds Barred Match:

Wade Barrett © def. Kofi Kingston (feud skończony)

Chairs Match:

Sheamus def. Jack Swagger (feud skońćzony)

Normal Match:

Alberto Del Rio def. Damien Sandow (feud skończony)

Normal Match:

El Generico def. Seth Rollins (feud skończony)

Kontuzje i inne nieobecności:

Cody Rhodes - planowany powrót: okolice Royal Rumble (powód: kontuzja nadgarstka) - czas abscencji: 28 dni+

Chris Jericho - planowany powrót: okolice Royal Rumble (powód: trasa Fozzy) - czas abscencji: 10 dni+

Big Show - planowany powrót: RAW za dwa tygodnie (powód: uraz kolana) - czas absencji: 7 dni+

Daniel Bryan - planowany powrót: RAW (powód: sprawy rodzinne) - czas abscencji: 7 dni+

Curtis Axel - planowany powrót: okolice Elimination Chamber (powód: skręcenie stawu skokowego) - czas abscencji: 14 dni+

Kalendarz PPV:

26 Stycznia - Royal Rumble (Barclays Center, Brooklyn, New York)

23 Luty - Elimination Chamber (American Airlines Center, Dallas, Texas)

6 Kwietnia - WrestleMania XXX (Mercedes-Benz Superdome, New Orlean, Louisiana)

18 Maj - Extreme Rules (US Airways Center, Phoenix, Arizona)

22 Czerwiec - Vengeance (Georgia Dome, Atlanta, Georgia)

20 Lipiec - Money in the Bank (Scottrade Center, St. Louis, Missouri)

24 Sierpień - SummerSlam (Staples Center, Los Angeles, California)

21 Wrzesień - Night of Champions (KeyArena, Seattle, Washington)

12 Paźdzernik - Hell in a Cell (Quicken Loans Arena, Cleveland, Ohio)

26 Październik - Over the Limit (Allstate Arena, Rosemont, Illinois)

23 Listopad - Survivor Series (Wells Fargo Center, Philadelphia, Pennsylvania)

21 Grudzień - TLC: Tables, Ladder & Chairs (Tampa Bay Times Forum, Tampa, Florida)

Najbliższe RAW:

6 Stycznia - Target Center, Minneapolis, Minnesota

13 Stycznia - Resch Center, Green Bay, Wisconsin

20 Stycznia - The Palace of Auburn Hills, Detroit, Michigan

Na arenie w Minneapolis wybacha pełno fajerwerków a to oznacza rozpoczęcie RAW! Zza stołu komentatorskiego witają Michael Cole oraz Jerry "The King" Lawler!

http://iv.pl/images/50586318737940274290.jpg

Panie i panowie, proszę przywitać Prezesa WWE Triple H!

[Triple H]: Szczęśliwego nowego roku! Jak się bawiliście w sylwestra? No pewno wspaniale. Ja osobiście chciałem was przywitać, gdyż początek roku to czas zmian. Takowe zachodzą jak pewnie wiecie w WWE. Jeszcze 3 lata temu nie sądziłem, że stanę tutaj jako Chairman tej organizacji. Teraz jednak jestem tym który ma największą władzę, ale oczywiście zawsze ale to zawsze będę liczył się ze słowami mojego teścia. Jednak sam coś zrobiłem na co Vince nigdy by się nie zgodził. Chodzi tutaj o erę PG. Nie oszukujmy się w ostatnich latach WWE nie było już tak dobre jak to jeszcze kilka lat wcześniej. Spowodowane jest to właśnie PG Erą, która od teraz jest tylko wspomnieniem. Od teraz panować tu będzie Painful Era! Teraz WWE będzie czymś kompletnie innym niż było do tej pory. Teraz WWE będzie lepsze! Mam jeszcze dużo zmian a tymczasem chcę abyście bawili się fantastycznie na tej gali!

Stół Komentatorski:

[Michael]: Witaj Jerry jak się dzisiaj czujesz?

[Jerry]: Bardzo dobrze, ale pamiętaj nie jesteśmy tu aby rozmawiać o moim zdrowiu tylko o tym co się dzisiaj wydarzy!

[Michael]: Masz świętą rację. Przecież jeszcze dziś czeka nas walka Randy'ego Orton'a z Miz'em oraz... a wiesz co? Podaj skład naszego dzisiejszego Main Eventu.

[Jerry]: Oczywiście. Otóż w dzisiejszym Main Event'cie zobaczymy w akcji Dolph'a Ziggler'a i Ryback'a! Zapomniałeś jeszcze dodać o tym iż John Cena zmierzy się z Christian'em już teraz!

http://iv.pl/images/22843373252593770020.png

Ta walka odbędzie się na normalnych zasadach! Wchodzący pierwszy. Pochodzący z Toronto, Ontario w Kanadzie i ważący 212lb... Christian!

http://iv.pl/images/98700733481865550497.png

I jego przeciwnik. Pochodzący z West Newbury w Massachusetts i ważący 251lb... John Cena!

Walka #1: John Cena vs Christian

Obydwaj panowie są już w ringu, więc czas zaczynać. Próba siły, z której zwycięsko wyszedł Cena. Po chwili jednak Christian daje radę się wydostać i wyprowdzić kilka dość potężnych ciosów, na tyle potężnych, żeby mieć John'a w narożniku. Tam Christian cały czas obija ciało rywala, aby w końcu chybić Corner Splash. John jednak nie skorzystał z tego i nie przejął inicjatywy, za to Christian wykonał Dropkick. To jeszcze nie koniec i mamy Running Forearm po którym Christian uzyskał 2. Cena jest cały czas trzymany w defensywie, lecz udaje mu sie wydostać z Headlock'u i wyprowadzić Running Leaping Shouder Block, które za drugim razem Christian skontrował na Flapjack. Capitan Charisma podszedł do narożnika aby wykonać Flashpoint. Kolejny pin i po raz kolejny 2 count. Christian podnosi Cenę, który zaczyna wyprowadzać ciosy, lecz i tak Christian po kopnięciu w brzuch jest nadal w przewadze. Mamy Sitout Inverted Suplex Slam oraz pin zakończony po raz kolejny na 2. Jason próbuje Irish Whip'u, który Cena dał radę skontrować, lecz w narożniku czekało na niego Pendulum Overhead Kick. Christian od razu wchodzi na trzecią linę i próbuję Diving Crossbody, które John przechwycił! CC się jednak wydostał i od razu chciał spróbować Spear'a! John zrobił unik i Christian mało co nie wylądował poza ringiem, ale przytrzymał się górnej i wszedł spowrote do ringu czego John widział. Charisma spróbował Clothesline'u który John przechwycił na ProtoBomb! Ręka uniesiona w górę i tak jest Five Knuckle Shuffle! John wynosi po chwili Christian'a pod AA z którego ten się wydostaje i sam próbuje wykonać Killswitch, jednak bezskutecznie, gdyż Cena w kontrze znów wynosi go pod AA! John wykonuje Attitude Adjustment ale zaraz. Christian skontrował to w locie na Killswitch! Mamy pin po którym Christian zgarnia zwycięstwo!

Zwycięzca: Christian (7:29)

Backstage:

[Matt]: Witam oto mój gość, Mistrz WWE Dolph Ziggler! Dolph zmierzysz się dzisiaj z Ryback'iem. Jak oceniasz swoje szanse na zwycięstwo?

[Dolph]: Wiesz co Matt? Nie sądzę, że rozwale dzisiaj Ryback'a, ale wiem, że jestem w stanie go pokonać. Ryback był kiedyś uwielbiany przez fanów, którzy krzyczeli razem z nim Feed Me More! Teraz jest to gość na którego fani nie mogą patrzeć a teraz gościem, któremu kibicują jestem ja. Spotykam się dzisiaj z Ryback'iem po raz pierwszy. Jego atutem jest siła i nic więcej za to ja mam tego dużo więcej. Od charyzmy, przez talent do wsparcia fanów Show Off'a!

Nagle za plecami Dolph'a pojawia się Ryback!

[Ryback]: Dolph chce cię przeprosić za to, że skończysz dzisiaj w szpitalu.

Skip klepiąc po ramieniu Dolph'a odchodzi a po chwili to samo robi Ziggler.

http://iv.pl/images/54152505243425159548.pnghttp://iv.pl/images/18608386791554870221.jpg

Następna walka to Tag Team Match! Wchodzący pierwsi. Razem ważący 360lb. Mistrzowie Tag Team. Team złożony z Tyson'a Kidd'a i Evan'a Bourne'a... Fly Born!

http://iv.pl/images/19088171635731175067.jpghttp://iv.pl/images/43062968483605025012.png

I ich przeciwnicy. Ważący razem 485lb. Team złożony z Jack'a Swagger'a i Dean'a Ambrose'a... Hardcore American!

Walka #2: Tag Team Champions Fly Born vs Hardcore American - Tag Team Match

Zaczęli Evan i Jack. Bourne od razu uniknął ataku Jack'a i zaczął go kopać po nogach. Mamy jeszcze Running Shoot Kick po, którym Jack pada na matę. Mamy pin i 2. Swagger już na nogach, więc Evan próbuje ataku z rozpędu, który Jack skontrował na Big Boot. Evan padł nieprzytomny na matę a Jack zaczął liczyć sekundy. Gdy Bourne był już na kolanach, próbował doczołgać się do swojego partnera i gdy był już przy nim Swagger go złapał i wykonał German Suplex. Evan przyprowadzony pod narożnik rywali i mamy tag z Ambrose'm! Ten poddusza przy linach rywala na co sędzia zwraca mu uwagę. W tym czasie Jack wykonuje Running Knee Lift, po którym Dean przypiął a sędzia doliczył do dwóch. Dean wykonuje Snap DDT po którym cały czas 2 count. Dean zmienia się z Jack'iem, który wściekle atakuje Evan'a. Jack nie pozwala Evan'owi nawet wstać, lecz po skontrowaniu Gutwrench Suplex'u na DDT udaje mu się zmienić z Tyson'em, który nie dopuszcza do zmiany z Ambrose'm. Kidd wyraźnie dominuje nad rywalem wykonując mu min. Swinging Neckbreaker, po którym uzyskuje 2 count. Jednak Jack'owi udaje się odzyskać prowadzenie w walce kontrując Roundhouse Kick na Roll Up, 2 count. Po tym Jack wykonał Gutwrench Suplex oraz dwa razy wykonał Swagger Bomb. Te akcje dały mu 2 count. Próba Guutrench Powerbomb'u skontrowana na Hurricanrannę i mamy podwójną zmianę. Evan od razu wykonał Enzuigiri, lecz Shining Wizard już mu się nie udał, gdyż Dean wykonał mu w kontrze Belly to Back Wheelbarrow Facebuster. Ambrose wszedł na trzecią linę, ale Evan dał radę wykonać Frankensteiner i zapowiada się Air Bourne! Bourne już na trzeciej linie i Swagger go spycha! Tyson zaczął się wyrywać z narożnika co wykorzystał Jack dobijając jeszcze swojego rywala. Dean wstał i wykorzystał to, że jego rywal jest obolały, więc wykonał Headlock Driver! Mamy pin 1...2...3! Mistrzowie Tag Team pokonani!

Zwycięzcy: Hardcore American (9:13)

http://iv.pl/images/96808656536326799008.png

Po przerwie w ringu jest powracający Daniel Bryan!

[Daniel]: Wow. Fantastycznie jest znów to poczuć. Mimo iż nie długo mnie tu nie było to jednak tęskniłem za tą owacją. Dla wrestlera to fantastyczne uczucie. Jednak muszę też przejść do spraw na prawdę ważnych. Powoli wkraczamy do Road To WrestleManii a pierwszym przystankiem będzie Royal Rumble. Jak co roku odbywa się na tej gali Royal Rumble Match, którego wygrana daje nieśmiertelność. Ja jeszcze tej walki nie wygrałem i zamierzam to zmienić wygrywając go w tym roku! Ale żeby go wygrać muszę najpierw wziąść w nim udział! Dlatego właśnie ogłaszam iż wezmę udział w...

http://iv.pl/images/34269016371176920651.jpg

Speech Daniela przerywa Seth Rollins!

[seth]: Niesamowite! Daniel Bryan powrócił po jakiś dwóch tygodniach przerwy. I od razu sądzi, że wygra Royal Rumble! Jakie to słodkie. Myślisz, że masz szanse. Ja wygrałem z twarzą tej federacji i też zamierzam wziąść w nim udział. Tym samym już na pewno nie wygrasz tego match'u, ponieważ nikt nie jest w stanie pokonać Seth'a Rollins'a!

[Daniel]: Taki pewny jesteś? To chodź tu a za 3 minuty będziesz leżał w tym ringu nieprzytomny!

[seth]: Ty potrzebowałbyś 3 minuty żeby mnie znokautować? Ja nawet przez sen pokonałbym Cię w mniej!

Seth wszedł do ringu, po czym panowie zaczęli spoglądać sobie w oczy aby po chwili rozpocząć brawl! Po krótkiej wymianie ciosów na rampę wszedł... GM RAW Edge!

[Edge]: Ej wy spokój! Obydwaj jesteście dodani do Royal Rumble Matchu! W związku z tym, że jesteście jako pierwsi dodani do tej walki stoczycie zaraz walkę. Zwycięzca dostanie dowolny numer a przegrany wejdzie z numerem pierwszym!

Panowie nieco się uspokoili, lecz i tak sędzia musiał ich rozdzielać.

Walka #3: Daniel Bryan vs Seth Rollins - Zwycięzca będzie mógł sobie wybrać numer do Royal Rumble Match'u a przegrany dostanie numer 1

Seth po gongu szybko rzucił się na rywala mając go w narożniku pod swoją kontrolą. Rollins zaczął serię ciosów i sędzia musiał go odpychać od rywala. Wykorzystał to nikt inny niż Daniel wykonując Dropkick. Seth postanowił się wycofać, więc wyszedł z ringu, lecz nie spodziewał się nagłego Suicide Dive'u od Bryan'a! Daniel wrzuca do ringu rywala gdzie uzyskuje 2 count. Dan nie zaprzestaje ataków i wykonuje Snap Underhook Suplex. Pin ale 2 count. Seth jednak zaczął wyprowadzać ciosy swojemu rywalowi dzięki czemu zyskał przewagę. Dołożył jeszcze Enzuigiri po którym uzyskał 2 count. To jeszcze nie koniec dominacji Seth'a, ponieważ wykonał Standing Moonsault i znów mamy 2 count. Daniel stoi już w narożniku, w którym unika Back Kick'u i sam wyprowadza Corner Dropkick. Seth na kolanach i mamy serię Repeated Shoot Kick'ów zakończoną Roundhouse Kick'iem prosto w głowę Seth'a. Pin ale 2 count. Daniel lekko zawiedziony próbuje zapiąć LeBell Lock, lecz Rollins położył nogę na linie zanim jego rywal zdążył zapiąć dźwignię. Seth przy pomocy lin wstaje a Goat Face chybia Dropkick przez co ląduje za ringiem. Seth wyszedł za nim i poza ringiem zaczął ciskać Bryan'em o barierkę. Sędzia doliczył już do ośmiu, więc czas wracać do ringu. Tam mamy pin, lecz Bryan się nie poddaje i mamy tylko 2 count. Seth wszedł takim razie na trzecią linę aby wykonać Phoenix Splash. Kolejny pin i po raz kolejny nie kończy się ta walka. W takim razie Seth szykuje się do wykończenia rywala poprzez Avada Kedavra, którą Bryan skontrował na Roll Up! 1...2... Kickout. Bryan szybko wstał i wykonał swoje typowe combo, lecz Seth nie dał sobie zapiąć LeBell Lock'u, gdyż kopnął Bryan'a w brzuch i sam wykonał mu Blackout! Mamy pin! 1...2...3! Rollins wybierze sobie numer do Royal Rumble Match'u!

Zwycięzca: Seth Rollins (9:34)

Seth szybko udał się za kulisy a Bryan'em zajęli się lekarze. Już na Backstage'u Seth chodzi do GM Room'u aby pogadać z Edge'm.

[seth]:[/b] Widziałeś co zrobiłem? Pokonałem Bryan'a, więc teraz wybiore sobie numer.

[Edge]: No dobra wal śmiało, ale musisz wiedzieć, że...

[seth]: Nie przerywaj mi jak mówię i nie obchodzi mnie to, że jesteś moim szefem. Wybieram numer 30!

[Edge]: A ty lepiej słuchaj do końca. Chciałem powiedzieć, że możesz sobie wybrać numer, ale od 1 do 10, ale wiesz co? Zlekceważyłeś mnie, więc teraz możesz sobie wybrać numer od 1 do 5. Powodzenia.

Seth wściekły opuszcza pokój GM'a przy okazji przewracając jakiś stołek z gazetami. Zaraz po tym jak Seth wyszedł do pokoju Edge'a wparował CM Punk!

[Edge]: Czego tu chcesz nie widzisz, że jestem zajęty? Albo wiesz co zgadne. Chodzi Ci oto, że chcesz wziąść udział w Royal Rumble Match'u. Zgoda. Dam ci nawet numer 30 jak chcesz ale odczep się.

[Punk]: Tak naprawdę to nie chodziło mi o Royal Rumble Match. Chodziło mi oto czy mogę dzisiaj walczyć z Alberto Del Rio. Ale skoro już dałeś mi 30 numer w Royal Rumble Match'u to ok.

[Edge]: No dobra masz tą walkę, ale już sobie idź!

Punk bardzo zadowolony opuszcza gabinet Edge'a, który dopiero kilka sekund później zorientował się, że dał numer 30 CM Punk'owi.

Stół Komentatorski:

[Michael]: A więc znamy już 3 uczestników Royal Rumble Match'u! Z numerem 1 na pewno wejdzie Daniel Bryan a z 30 wejdzie CM Punk!

[Jerry]: Przypadkowo wyczuł genialny moment, gdy Edge przez przypadek dał mu ten numer!

[Michael]: Jeśteśmy już na półmetku gali, więc czas na kolejną walkę!

http://iv.pl/images/75798977119158234314.jpg

Ta walka odbędzie się na normalnych zasadach! Wchodzący pierwszy. Pochodzący z St. Louis w Missouri i ważący 245lb. The Viper Randy Orton!

http://iv.pl/images/07808655689275777694.jpg

I jego przeciwnik. Pochodzący z Cleveland w Ohio i ważący 220lb. Mistrz świata wagi ciężkiej. The Miz!

Walka #4: Randy Orton vs World Heavyweight Champion The Miz - Non Title Match

Zaczęli od próby siły. Z niej zwycięsko wyszedł Randy, który w narożniku miał pod swoją kontrolą rywala. Miz jednak uniknął Corner Clothesline'u dzięki czemu to on mógł teraz mieć pod kontrolą rywala. Mamy Irish Whip i próba Big Boot'u, który Orton skontrował na Belly to Back Suplex. Mamy jeszcze Leaping Knee Drop, po którym Żmija uzyskała 2 count. Orton okłada Miz'a Garvin Stomp'ami przez co Miz musiał wyjść z ringu. Orton jednak poszedł za nim i zaczął wpychać go w apron ringu oraz wykonał Clothesline. Mamy 6 i Orton wrzuca rywala spowrotem. W ringu Orton zanim przypiął postanowił chwilkę potauntować w geście zwycięstwa, lecz po tm jak przypiął, Miz odkopał na 2 count. Miz się podnosi za pomocą lin a Orton wykonuje mu serię European Uppercut'ów. Gdy iz znów padł na matę Orton przypiął. 1...2... Miz chwyta się liny. To niezadowoliło Randy'ego, który posłał Miz'a w narożnik. Spróbował ataku z rozbiegu, lecz Miz wykonał mu w kontrze Big Boot, po którym uzyskał 2 count. Orton próbował jeszcze atakować na kolanach Miza, lecz ten wykonał mu Snap DDT i znó mamy 2 count. Orton wstaje i mamy Running Knee Lift. Viper wycofuje się z ringu i zamierza pójść sobie na Backstage, lecz przeszkadza mu w tym mistrz WWE Dolph Ziggler! Randy wrócił do ringu a tam czekał na niego Flapjack! W dodatku Miz w narożniku wykonuje mu jeszcze Awesome Clothesline! Teraz Miz zaczyna sygnalizować SCF, które mu się nie udało, gdyż Randy wbił do dwukrotnie w narożnik. Sędzia sprawdza co z Miz'em, który popchnął Orton'a na Ziggler'a. Mistrz WWE wykorzystał to, że sędzia nie patrzy i znokautował pretendenta swoim pasem! Miz szybko podszedł do Ortona i go przypiął! 1...2... Lina! Miz i Dolph nie mogą w to uwierzyć ale za to Miz szybko podniósł rywala i wykonał mu Skull Crushing Finale! Kolejny pin. 1...2...3! Mistrz wagi ciężkiej wygrywa to starcie!

Zwycięzca: The Miz (10:48)

http://iv.pl/images/79339320920312085103.jpg

Jesteśmy już po reklamach a w ringu stoi Wade Barrett!

[Wade]: Oto droga do WrestleManii. Szkoda byłaby gdyby zabrakło w niej takiej gwiazdy jak ja. Wiem, że chcecie abym był tu z wami podczas tej szczególnej wyprawy, więc skoro jestem wspianiały nie zabraknie mnie! Co więcej będę największą gwiazdą tego okresu, gdyż gdy wygram pas WWE, bądź pas wagi ciężkiej, będę tu najważniejszy i każdy będzie musiał mnie szanować. Ale nie muszę wygrywać teraz żadnego pasa aby być najważniejszy. Wystarczy, że wygram Royal Rumble Match który już za kilka tygodni. Skoro Dolph, ma już rywala, a Miz zmierzy się z Ryback'iem lub Christian'em, to mi zostaje wygrać Royal Rumble. Jednak teraz rozprawie się z głupim człowiekiem w masce El Generico!

http://iv.pl/images/69766859322533178166.png

Ta walka odbędzie się na normalnych zasadach! W ringu jest pochodzący z Manchester'u w Anglii i ważący 246lb, Wade Barrett! Jego rywal pochodzi z Tijuany z Meksyku i waży 196lb, El Generico!

Walka #5: Wade Barrett vs El Generico

Wade nie próżnował i po wygranym starciu siłowym spróbował mocno obijał swojego rywala. Generico jednak sam wyprowadził serię potężnych ciosów i powalił na matę Barrett'a. Ten jednak szybko wstaje i podcina El'a, po czym przypiął, lecz nie uzyskał nawet 1. Cały czas Wade obijał Generica i w końcu mamy skontrowany Pumphandle na Cradle DDT. Teraz Generico wykonuje serię Elbow Drop'ów i Wade musiał za ringiem odpocząć. Generico wykorzystał nieuwagę rywala i chciał wykonać mu Planchę, którą zobaczył w ostatniej chwili Barrett i się odsunął. Generico jest już obolały, lecz i tak w ringu nie udało się Barrett'owi wygrać walki. Generico jest w narożniku a Wade cały czas go obija. W końcu jednak decyduje się na Neckbreaker, który także nie zakończył walki. El wstaje i mamy Short Arm Clothesline. Tym razem to Generico postanawia wyturlać się z ringu, lecz po chwili dołączył do niego Barrett, który wepchnął go w stół komentatorski.Generico skontrował jednak Irish Whip i Barrett wylądował w schodkach. Generico szybko wchodzi w ostatniej chwili do ringu, lecz tak samo szybko wychodzi. To mu jednak nie wyszło na dobre, gdyż poza ringiem Barrett wbił mu głowę w schodki oraz wbił w barierkę. Generico i Barrett są już w ringu i w nim mamy nadal 2 count. Wade zaczął dyskutować z sędzią, przy czym Generico zaczął wstawać, lecz i tak jego akcja została skontrowana na Winds of Change. Mamy kolejny pin i kolejne 2 count. Wade się już pożądnie zdenerwował co wykorzystał Generico wykonując mu od tyłu Dropkick! Barrett w narożniku i mamy Ole Kick! Wade leży a El wykonuje Spiringboard Moonsault! Mamy pin, lecz to nie starczyło. Generico chciał wynieść rywala pod Powerbomb co zostało skontrowane na wyniesienie pod Wasteland! Generico dał radę się uratować i wykonać Exploder Suplex! Mamy 2 count. Generico znowu próbuje zaatakować Barrett'a, który unika od niego ciosu i sam wyprowadza Bullhammer'a! Mamy pin. 1...2...3! Barrett wygrywa!

Zwycięzca: Wade Barrett (10:10)

Wade zaraz po wygranej walce bierze mikrofon, lecz nic nie powiedział. Znowu chciał coś powiedzieć, ale po chwili postanowił opuścić mikrofon. Wade chciał opuścić ring, lecz ostatecznie bierze mikrofon aby powiedzieć tylko "Wygrana". Po tym słowie Barrett opuścił ring przy mieszanej owacji fanów.

Backstage:

[Matt]: Moim kolejnym gościem jest Alberto Del Rio! Przed chwilą dowiedziałeś się, że stoczysz walkę z CM Punk'iem. Powiedz czego spodziewasz się po tym starciu.

[Alberto]: Matt. Powiem ci zupełnie szczerze, że nie wiem czemu Punk chciał ze mną walczyć. Może chce wiedzieć jak to jest dostać lanie od Meksykańskiego Arystokraty? A może wiedział, że to powiem a walczyć chce ze mną tylko, dlatego że uważa mnie za nijaką rywalizację. Tak czy inaczej skopie mu dzisiaj 4 litery i pokaże...

Przy Albercie pojawił się CM Punk!

[Punk]: Alberto weź mnie już może nie obrażaj. Chciałem z tobą walczyć bo uważam cię za dobrego rywala, ale skoro sam powiedziałeś, że jesteś nijaką rywalizacją to się z tobą zgodzę, bo jestem miły. Prawdą jest, że chciałem z tobą walczyć aby pokazać Miz'owi, Ryback'owi i Christian'owi, że jestem na tyle groźny, że mogę pokonać każdego. Po tym jednak jak Edge dał mi numer 30 w Royal Rumble Match'u, postanowiłem, że będziesz tylko rozgrzewką do tej walki. Ale wiesz co? I tak życzę ci powodzenia.

Punk wystawił rękę Alberto, jednak ten postanowił sobie pójść.

http://iv.pl/images/89148436572028421648.png

Ta walka odbędzie się na normalnych zasadach! Wchodzący pierwszy. Pochodzący z San Luis Potosi w Meksyku i ważący 239lb, Alberto Del Rio!

http://iv.pl/images/39968251656214017595.png

I jego rywal. Pochodzący z Chicago w Illinois i ważący 218lb, CM Punk!

Walka #6: CM Punk vs Alberto Del Rio

Zanim rozbrzmiał gong obydwaj panowie wsłuchiwali się w reakcje fanów. Punk wykorzystał to, że Alberto za bardzo się wsłuchał i od razu ogłuszył go High Kick'iem. Sędzia natychmiastowo zaczął walkę. Alberto miał szczęścię, gdyż zdążył wyturlać się z ringu zanim Punk zdążył go przypiąć. Sędzia liczył Count-Out, podczas gdy Punk i publiczność dopingowała go do powrotu. Del Rio zdążył wrócić do ringu, a Punk zaczął serię kolan, kopnięć i innych ciosów. Po chwili Del Rio miał dość, lecz Punk dobił go Step-Up Enzuigiri. Po pinie mamy 2 count. Teraz pora na Irish Whip, który Del Rio zdołał obrócić. Panowie zaczęli techniczną wymianę ciosów, z któej zwycięsko wyszedł Meksykanin. Ten tak samo jak wcześniej Punk zaczął wściekłą serię ciosów, którą SES przerwał swoim ciosem. Punk zaczął także liczne kopnięcie, lecz przy próbie Roundhouse Kick'u Alberto schylił się i wykonał German Suplex. Spróbował także drugi raz wykonać tą akcję, i mu się udała, lecz za trzecim razem Punk się uwolnił i wykonał Snap Scoop Powerslam. Alberto się nie poddaje i mamy 2 count. Del Rio spróbował uciec rywalowi, który złapał go na krawędzi ringu. Alberto chciał nadziać swojego rywala na liny, lecz Punk to przewidział i podciął rywala przez co ten wypadł za ring. Gdy Alberto powoli wstawał Punk wziął rozbieg i mamy Suicide Dive! Publiczność zareagowała no to popem, podczas gdy Punk świętował nad swoim rywalem. Dla Punk'a to jednak nie było wszystko gdyż wbił kilka razy Alberta w schody. W końcu zdecydował się przypiąć rywala, który ku niezadowoleniu publiki odkopał. Punk nie na długo jeszcze przeważał, gdyż nie udało mu się wykonać Diving Elbow Drop'u. Alberto zaczął przeważać zaczynając od Double Knee Backbreaker'a. Punk na kolanach, więc ADR wykonuje mu Super Kick. Publiczność mogła po chwili odetchnąć, gdyz Punk nie przegrał. Del Rio jednak nadal w ofensywie i wykonuje w narożniku Step-Up Enzuigiri. Alberto podjął jednak złą decyzję, gdyż nie udało mu się wykonać Senton'u a Punk za to wykonał swoje combo końćząć je na Arm Trap Swinging Neckbreaker. Alberto w narożniku a więc czas na Step-Up High Knee oraz Bulldoga! Teraz Punk może zrobić tylko jedno: wykonać GTS! Akcja ta jednak nieudana, ponieważ ADR chciał skontrować ją na Double Knee Armbreaker, lecz Punk dał radę to skontrować i zapiąć Anaconda Vise! Alberto przez długi czas walczył jednak ostatecznie ku uciesze publiki Alberto odklepał!

Zwycięzca: CM Punk (9:34)

Punk chwilę postanowił świętować w ringu, lecz na jego drodze stanął Ricardo Rodriguez, który na siłę starał się odciągać Punka od Alberta. Nie był to dobry pomysł, bo Ricardo otrzymał za to GTS! Widownia w Minnesocie bardzo się ucieszyła a tym czasem czas na reklamy!

Stół Komentatorski:

[Jerry Lawler]: Witamy po reklamach! Zbliżamy się do końca show, gdyż został nam tylko Main Event! Michael jak myślisz kto wygra?

[Michael Cole]: Szanse są równe, ale tak jak pewnie wszyscy fani chcę zwycięstwa aktualnego mistrza WWE! Ryback jest jednak wielką maszyną i będzie musiał się napocić aby mu dorównać.

http://iv.pl/images/97109707071324700344.png

Ta walka odbędzie się na normalnych zasadach! Wchodzący pierwszy. Pochodzący z Hollywood na Florydzie i ważący 213lb. Mistrz WWE, Dolph Ziggler!

http://iv.pl/images/11266063208165151559.jpg

I jego przeciwnik. Pochodzący z Sin City i ważący 291lb, Ryback!

Main Event: WWE Champion Dolph Ziggler vs Ryback

Gong i zawodnicy zaczynają walkę siłowe, które oczywiście wygrywa Ryback. Big Hungry chwilę podominował nad mistrzem, który po kilku chwilach dał radę przejąć dominację wyrzucając rywala z ringu. Dolph postanowił wrzucić rywala do ringu by go przypiąć ale to za mało na taką maszynę jaką jest Ryback. Dolph jeszcze chwilę dominował, lecz nagle wybrzmiała muzyka... Randy'ego Ortona! Dolph na początku nie zwrócił na to uwagi myśląc, że to podstęp i dalej walczył z Ryback'iem, jednak Ziggler odwrócił się gdy Viper wszedł na rampę! Dolph chciał już wyjść z ringu, lecz zatrzymał go Ryback, który wykonał mu Meat Hook! Dołożył do tego jeszcze Shell Shocked i było pozamiatane.

Zwycięzca: Ryback (2:04)

Do ringu w końcu dotarł Orton, który postanowił wymierzyć Ziggler'owi Punt Kick'a! Orton zaczął świętować nad mistrzem jednak przewał mu w tym Ryback! Randy załapał się na Shell Shocked od sfrustrowanego Rybacka. Big Hungry wziął jeszcze mikrofon aby coś powiedzieć.

[Ryback]: Hahahaha. I co myśleliście? Że zwycięstwo mi wystarczy? O nie. Chcę niszczyć moich rywali samodzielnie. Działam sam i nieznoszę gdy ktoś mi przerywa. Dzisiaj Randy i Dolph popełnili ten sam błąd, gdyż weszli mi w drogę. Obydwoje zasmakowali w takim razie mojej siły i dowiedzieli się, że ze wściekłą maszyną się nie zadziera. To samo powinien wiedzieć Miz z którym zamierzam się zmierzyć na Royal Rumble! Jeśli nie przyjmiesz mojego wyzwania Miz poczujesz to co przed chwilą poczuli Dolph i Randy. Bólu. I mam dla ciebie jeszcze dwa słowa. Ryback Rulez!

Na arenie wybrzmiała muzyka Ryback'a, który stał na środku ringu i słuchał mieszanej owacji publiczności. Tym obrazkiem końćzymy RAW.

- Po pierwszej gali 2014 roku Triple H nie był bardzo zadowolony. Powiedział w wywiadzie, że przed galą gdy czytał skript wyglądało to lepiej niż wyszło. Od razu jednak powiedział, że to nie oznacza iż WWE znowu wróci na te nie odpowiednie tory.

- Rating ostatniego RAW wyniósł 3.19 co jest lepszym wynikiem od poprzedniego RAW na którym to rating wyniósł niewiele ponad 3.0.

- Aktualny główny booker WWE może pożegnać się z pracą. Jest jednak możliwość aby został, ale od tego zależy poziom następnego RAW.

- Main Eventem SmackDown! była walka Christiana, Rybacka oraz Miza. Stawką w tej walce było zostanie No.1 Contender do pasa Miza. Jednak gdyby to Miz wygrał sam mógłby sobie wybrać rywala na Royal Rumble. O dziwo walki nie wygrał Ryback, który zapowiedział, że jego celem jest Miz, lecz wygrał Christian, którego walka na Royal Rumble może być ostatnią walką o pas w karierze.

- Na RAW dowiedzieliśmy się, że Daniel Bryan, Seth Rollins, Wade Barrett i CM Punk wezmą udział w Royal Rumble Match'u. Do tej czwórki dojdą najpewniej John Cena, Ryback i Adrian Neville. W tej siódemce jest najprawdopodobniej zwycięzca RR Matchu.

- Dlaczego Sandow oraz inne gwiazdy nie pojawiły się na RAW? Otóż Sandow razem z Alex'em i Cesaro pojechali promować WWE Tour w Europie oraz w Azji. Na kolejnym RAW mają się już pojawić.

- Skoro mowa o WWE Tour. Do 10 kwietnia zawodnicy mają spokój z House Show'ami. Dopiero 10 kwietnia (czwartek) zawodnicy zaczynają WMRT najpierw w Azji a potem w Europie. WWE zawita wtedy do takich krajów jak: Chiny, Japonia, obie Koree, Singapur i Malezja (Azja). Oraz: Turcję, Rosję, Niemcy, Szwajcarję, Francję, Hiszpanię, Portugalię i Anglię (Europa). Tour na obydwu kontynentach ma trwać około 2 miesiące.

- Bardzo możliwe, że na Royal Rumble pojawi się Brock Lesnar. Nie jest to potwierdzona informacja, ale jeśli się pojawi ma wziąść udział w Royal Rumble Match'u.

- Oto wyniki SmackDown! oraz Main Event:

SmackDown!:

Adrian Neville def. Evan Bourne

Tyson Kidd def. Dean Ambrose

Justin Gabriel def. Roman Reigns

Christian def. Ryback & The Miz

Main Event:

Wade Barrett def. Rey Mysterio

Evan Bourne def. Jack Swagger

Christian def. Tyson Kidd

Alberto Del Rio def. Seth Rollins

- A na koniec aktualna karta na Royal Rumble:

http://iv.pl/images/41544442185118495544.png

30 man Royal Rumble Match (Daniel Bryan, Seth Rollins, CM Punk, Wade Barrett)

http://iv.pl/images/52877716103380713449.png

Dolph Ziggler © vs Randy Orton - WWE Championship

http://iv.pl/images/91527633294903118142.png

The Miz © vs Christian - World Heavyweight Championship

Edytowane przez elmirs
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jakub97sc

1

• elmirs

1

• TheVillain

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Jak na debiutanta nie jest źle.

Musze przyczepić się tylko do tego, jak szybko RyBack poskładał MISTRZ WWE! MISTRZ pada tak SZYBKO? To pokazuje, że ten pas... właściwie nic nie znaczy... no bo skoro mistrz jobbuje....

Druga sprawa to segment Edge-Punk. Edge dający od tak sobie numer 30. w Royal Rumble to do niego nie podobne...

Życzę Ci jednak powodzenia. Na przyszłość postaram się skomentować dłużej, bo narazie nie mam czasu.

Edytowane przez TheVillain

Pełna profeska. Nawet nie widać po Tobie, że jesteś debiutantem. Bardzo ciekawy wstęp do całej historii. Ogólnie przeczytałem z zaciekawieniem cały odcinek. Jest bardzo dobry roster, nie jest przepchany gwiazdami, choć Riley z walizką brzmi śmiesznie. Jedynie mam kilka uwag:

*Nie dawaj zdjęć w spoilery, bo klikanie co chwilę w każdy schowany obrazek jest nudne. Lepiej rób najpierw zapowiedź walki, a potem dopiero wstaw zdjęcia i napisz KTOŚ vs. KTOŚ. Będzie estetyczniej.

*No właśnie - estetyka. Troszkę nad nią popracuj przy segmentach, bo do walk akurat nic nie mam.

Walki i segmenty piszesz całkiem dobre. Edge dający Punkowi 30 numer. GM musiał być albo bardzo zajęty albo zdenerwowany, skoro od niechcenia wcisnąłby każdemu losowemu wrestlerowi 30 numerek xDD

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...