Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2013 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Cesaro na milion procent nie wygra. Teraz będzie miał tag tima z Swaggerem, więc walizka raczej odpada. Walizka mogłaby go tylko skłócić z Jackiem, a przecież ich team dopiero powstał.

Swagger? Patrz wyżej.Fandango? Na pewno nie. Sandow? To nie jest materiał na nowego mistrza (chodzi o gimnick), chociaż ja go z pasem WHC chciałbym zobaczyć. Ambrose? Ma teraz mieć feud z Christianem o US Title zakończony walką n Summerslam, dlatego wątpie.

I został mi tylko Cody i Wade. No cóż, obu bardzo lubię. Idąc tokiem myślenia Vince'a, że ten który jobbuje to wygrywa, to obaj mają po tyle samo szans na zwycięstwo. Rhodes byłby większym zaskoczeniem, ale być może postawią na Wade'a, który stracil ten pas i notabene przed rokiem na WM miał zdobyć walizkę, ale kontuzja spowodowała, że ten match się nie odbył.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

17

• TakerFanKrk

12

• Qba5000

12

• Croos

12

Top użytkownicy w tym temacie

Cesaro na milion procent nie wygra. Teraz będzie miał tag tima z Swaggerem, więc walizka raczej odpada. Walizka mogłaby go tylko skłócić z Jackiem, a przecież ich team dopiero powstał.

Jeśli WWE będzie chciało to Tag Team nie będzie stał na przeszkodzie.

Po za tym nigdy nie dali walizki komuś z Tag Team'u / Stajni więc mogą spróbować.

Kiedyś wjechał news że Damien Sandow to jeden z projektów HHH, więc co jak co ale nochal może dać mu walizkę.

Po za tym ostatnio dziwnie go dużo (niby Pre Show ale na Payback miał walkę z bladym).

Może ringowo nie zachwyca ale jakby wygrał to byłbym bardziej zadowolony niż w przypadku Anglika lub Cody'ego.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Ja bym tak Barretta na straty nie spisywał. To głównie wina WWE, że wrócił w tak debilny sposób. W promach był pokazywany jako konkretny koleś, który ma agresywny styl walki i staje do ringu za hajs. Po tym jak wrócił nawet nie było odniesienia do tego co pokazywali na promach. Tak jakby po prostu zrobili te filmiki, żeby ludzie obojętnie nie patrzyli na powrót Wade'a. Przecież pełno było pomysłów rok temu, że Barrett może zostać wykupiony np. przez Alberto do walki czy w inny sposób. Niestety writerzy najprościej jak się dało rozpisywali Brytyjczyka, a właściwie wpisując tylko jego starcia do karty, bo sam nic nie mógł sobą zaprezentować.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Nie widzę problemu, jeden z członków jakiegokolwiek Teamu zdobył walizkę. Przecież możeją przetrzymywać kolejne miesiące, w międzyczasie TT się rozpada, mamy mini-feud z chociażby MitB na szali.. Jes też drugie wyjście - Cesaro wygrywa, a Swagger jest dla niego kimś takim, jak Big E dla Zigglera, dziwnym byłoby, gdyby w heelowej stajni nie występowało takie zjawisko jak zazdrość, ale można to jakoś wytłumaczyć gimmickiem patrioty :twisted: Moim zdaniem, z takim zapleczem jak obecnie, Cesaro ma duże szanse na wygraną.

Swagger? Patrz wyżej.Fandango? Na pewno nie. Sandow? To nie jest materiał na nowego mistrza (chodzi o gimnick), chociaż ja go z pasem WHC chciałbym zobaczyć. Ambrose? Ma teraz mieć feud z Christianem o US Title zakończony walką n Summerslam, dlatego wątpie.

W czym przeszkadza Ci feud z Christianem? Mając tytuł US i wlizkę powstaje wiele jeszcze nie praktykowanych ścieżek na ciekawy storyline, Christian, którego motywem przewodnim jest "One more match" mółby nie zwracać uwagi na US title i wyzwać rywala do pojdynku z MitB na szali.

Już kiedyś mieliśmy US Championa i Mr. MitB jednocześnie, co nie przeszkadzało m uw prowadzeniu programów o srebrny tytuł.

I został mi tylko Cody i Wade. No cóż, obu bardzo lubię. Idąc tokiem myślenia Vince'a, że ten który jobbuje to wygrywa, to obaj mają po tyle samo szans na zwycięstwo. Rhodes byłby większym zaskoczeniem, ale być może postawią na Wade'a, który stracil ten pas i notabene przed rokiem na WM miał zdobyć walizkę, ale kontuzja spowodowała, że ten match się nie odbył.

Wtedy były przynajmniej jakieś podstawy, by wyróżnić walizką zarówno jednego, jak i drugiego. Ówczesny Rhodes wyróżniał się na tle innych mid-carderów, ale przy jego obecnej postaci głupotą byłoby dawanie mu walizki. Sądzę, że gdyby WWE miało to zrobić, Rhodes wygrałby Ladder match już w ubiegłym roku, wybrali jednak bardziej wypromowanego Zigglera, który i bez walizki doszedłby do main eventów, jeżeli nie otrzymał neseserka, gdy był na topie, wątpię, dali mu go w czasach kompletnej posuchy.

Moim zdaniem w grze zostają Cesaro (jako mój główny faworyt), Barrett i Ambrose. Jeżeli jednak walizkę zgarnie ktoś z pozostałej trójki (Fandango, Rhodes, Sandow) przez moją głowę przejdzie myśl "a jednak on."

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Tak mi teraz coś się wymyśliło. Co jeśli WWE chce nas strollować i dać walizkę Rhodesowi? Jobbuje na prawo i lewo, jest pomijany w wielu sprawach, w tagu z Sandowem on właściwie tam jest, żeby być spinowanym na koniec. Co jeżeli zdobędzie walizkę? Wydaje mi się, że można by z tego zrobić dobry storyline pod względem ewentualnego face turnu Rhodesa. Koleś przepierdala wszystko co się da i nagle światełko w tunelu, bo zdobywa walizkę, którą z podekscytowania używa bardzo szybko, ale ją równie szybko wtapia. Wtedy dochodzi do momentu, gdzie Cody przechodzi face turn i mamy takiego underdoga z prawdziwego zdarzenia, bo dosyć słabe gabaryty są, seria niepowodzeń jest, element, że Rhodes potrafi coś jednak wygrać dzięki sprytowi również jest obecny. Tylko ja osobiście nie wyobrażam sobie Cody'ego jako mega underdoga niczym Rey.

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Reputacja:   1

Dokładnie miałem to samo pisać, co Morison... Co z tego, że Ambrose ma pas? To mistrzostwo absolutnie w zgarnięciu walizki nie przeszkadza mu, bo równie dobrze miałby takie same szanse i bez niego. Dean miałby program z Cagem, który końcem końców pokonałby go i zostałby nowym mistrzem US, a Street Dog ruszyłby po dość dobrej promocji po scashowanie title shota na pas WHC...

Tylko ja osobiście nie wyobrażam sobie Cody'ego jako mega underdoga niczym Rey.

Dlaczego nie? Niby Dallas miał być właśnie takim underdogiem, który już na debiucie poskładał byłego mistrza IC, Barretta, więc możliwe (oby!), że porzucili co do niego te plany, a na jego miejsce wrzuciliby Cody'ego... Mógłby wygrać, ale ostatecznie tak jak mówisz, nie powiodłoby się mu to, ponieważ przeszkodziłby mu w tym Damien Sandow, z którym później dostałby mini feud, może nawet i o walizkę... Tak jak mówisz, Cody dostawał cały czas po dupie, a tu nagle bum i zdobyłby walizkę, co absolutnie nie spodobałoby się Damianowi, który cały czas będąc z nim w tagu był tym lepszym i właśnie przy cashowaniu title shota przez Rhodesa, ten przeszkodziłby mu w tym... Co lepsza, zachowanie Sandowa po pokonaniu Cody'ego przez Antka na tego tygodniowym RAW może nam na to wskazywać. Ja to zauważyłem, ale zapomniałem w temacie o RAW o tym wspomnieć.

Przypinam się do opinii przedmówców.Ambrose jest idealnym prospektem dla WWE i jeśli chcemy mieć przyszłego Main Eventera to Dean wydaję się najlepszym wyjściem z całej siódemki.A co do jego posiadania pasa US to uważam, że jest to jego najmniejsze zmartwienie.Wydaje się, że jego dużym problemem może być... Shield.Posiadanie walizki jeszcze by znieśli, ale zdobycie pasa WHC wykreowałoby go na lidera stajni przez co Rollins i Reigns staliby się jego popychlami.Wygranie Money in the Bank matchu, potem strata pasa US, rozpad Shield i feud o walizkę z pozostałą dwójką, scashowanie kontraktu koło Survivor Series i strata pasa gdzieś przed WM, (nie wiem czy WWE będzie chciało ryzykować)chociaż w przypadku Deana nie ma się o co martwić.Tak czy inaczej taki scenariusz jest prawdopodobny.Jednak dalej uparcie twierdzę, że walizka trafi w ręce młodego Rhodesa :twisted:

Sprawa Cesaro była chyba poruszana w AM i kompletnie zgadzam się z ta opinią. WWE będzie chciało go w tag teamie z Swaggerem, którzy mogliby pójść po pasy Tag Teamów. Shield nie będzie wiecznie istniało, więc ktoś po nich musi zgarnąć te pasy. Komu chcecie je dać? Braciom Uso? Bez przesady. W dodatku Cesaro po otrzymaniu Coltera kompletnie jest dla mnie bezbarwny. Kilka miesięcy temu klnął na Amerykę, a teraz zwie się nim.

Ambrose? Zdecydowanie za wcześnie. Taaa...można byłoby tu przytoczyć sprawę Alberto i jego RR winner, ale jak było pisane później w newsach, WWE pożałowało tej decyzji, ponieważ ADR na ME został wypromowany zdecydowanie za wcześnie i takie zwycięswto w takim matchu było nie na miejscu. Dlatego Ambrose musi według mnie poczekać rok, i ja serdecznie nie życzę mu tego zwycięstwa.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

*WWE przegapiło moment kiedy Cody mógłby zdobyć pas WHC, ale nie stawiajmy go na straconej pozycji. Jak dla mnie to on możę wygrać tą walizkę, a co niech ma

Sandow coś tam kręci z Sheamusem, WWE stara się go troszkę podpromować, na micu jest super i to może załatwić sprawę.

*Fandango zostałby IC championem. Gdyby nie wypadł z akcji, to on zamiast Curtisa trzymałby pas IC, takie przynajmniej jest moje zdanie. Poza tym to nie widzę Fandango jako mistrza WHC, ale znając WWE...

*Wade Barrett. Co tu powiedzieć. Jego proma przed powrotem były obiecujące, zmiana w wyglądzie jak najbardziej na +, jednak jak już ktoś wyżej pisał jego proma a to co sobą prezentował nie miały ze sobą nic wspólnego, jednak zwycięstwo Barretta byłoby do zaakceptowania.

*Wygrana walizki, a potem pasa WHC przez Ambrose'a zniszczyłoby koncepcję całego Shield. Ale może zbliżamy się do końca tej stajni? Sam nie wiem.

*Cesaro i Swagger. No i tutaj pozwolę sobie pobawić w fantasy booking. Jeden z nich przeszkadza drugiemu w zdobyciu walizki i dostajemy feud pomiędzy tą dwójką. Cesaro przypomina sobie co mówił przez ostatnie miesiące, powraca do gimmicku Anti-USA, odłącza się od Coltera. Mało prawdopodobne, ale mogłoby być ciekawe.

Reasumując, według mnie walizkę zdobędzie Barrett lub Rhodes

Jeden z nich przeszkadza drugiemu w zdobyciu walizki i dostajemy feud pomiędzy tą dwójką. Cesaro przypomina sobie co mówił przez ostatnie miesiące, powraca do gimmicku Anti-USA, odłącza się od Coltera. Mało prawdopodobne, ale mogłoby być ciekawe.

Byłoby to bezsensu zważywszy na to, że dopiero co zostali połączeni i byłoby to mocno naciągane, a więc jestem jak najbardziej na nie takiemu rozwojowi wydarzeń na i po MITB.

Sprawa jest prosta - Swagger zostaje zaatakowany na zapleczu, w walce zastępuje go Bo Dallas, który 20 minut później jest "last man standing".WWE może upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Mamy Jacka, który z powodu problemów prawnych robi sobie przerwę i Bo, który debiutuje jeszcze raz w MR i to od razu w Main Eventach. :twisted:

A tak naprawdę to myślę, że po ostatnich tygodniówkach może wykreować się jakiś konkretny zwycięzca.A co do czerwonej to coś czuję, że wygra Orton.

Też mi się wydaje, że Orton może to wygrać. Vince może nam smartom zagrac na nosie i pójść bezpieczniejsza droga ku ME Summerslam Orton vs Cena. W sumie dawno ich feudu nie było od 2009 roku więc kto wie...

ME Summerslam Orton vs Cena.

Orton może wygrać MITB RAW, ale niekoniecznie musi od razu przechodzić heel-turn. Pisałem to już i napiszę jeszcze raz... Na MITB jako zwycięzce dostajemy Henry'ego (szanse na wygraną jakieś ma), który po walce chce dobić Jaśka, któremu na pomoc przybiega Orton, który serwuje RKO olbrzymowi... Pin i mamy nowego mistrza, Randy'ego, który nadal w dalszym ciągu jest facem.

Trochę nadużyłem słowa ''który'', ale mniejsza oto.

A kto tu pisze o natychmiastowym turnie Ortona?? Ta walka mogłaby się odbyć na SS bez tego ew własnie na największej gali lata Orton jakims kantem jedzie Jaśka i wtedy może przejsć na ciemna strone mocy.

Jeśli WWE uparcie chce robić z Randalla face'a to pomysł Blaze'a nie jest głupi.Orton wygrałby pas, a umówmy się, w końcu musi do tego dojść, a i nie przechodziłby turnu co dalej nie jest federacji na rękę (niekoniecznie Ortona). Ważne jest to, żeby zwycięzca czerwonej walizki szybko zainkasował kontrakt na mistrzu(czy to Cena czy Henry), i żeby na RAW ruszył letni storyline.Jasiu jakiś okres pas przytrzymał, nabił statystyki, czas żeby coś zaczęło się dziać.