Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2013 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja tak trochę zmienię temat

Pamiętacie ile było dobrych title runów po zainkasowaniu walizki? :)

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

17

• TakerFanKrk

12

• Qba5000

12

• Croos

12

Top użytkownicy w tym temacie

Ja tak trochę zmienię temat

Pamiętacie ile było dobrych title runów po zainkasowaniu walizki? :)

Kane, bo pojechał Takera kilka razy z rzędu i w sumie, to chujowo rozwiązali jego związek z pasem po takim mocnym pushu. Edge przeważnie dobrze sobie radził po cashu. Nawet w 2006 dobrze mu szło, ale niestety wybrali zły moment na skasowanie walizki (w sensie pory roku), bo zaraz musiał już oddać znowu pas Cenie na WM22. Drugi cashing Punka był udany i run po nim. Nie wiem jak wy pamiętacie panowanie z pasem lub jak je oceniacie, ale dla mnie dobry run to taki, w którym wrestler się dobrze zaprezentował i nie był tylko tym który był przypięty (coś jak Ziggler teraz).

48798430952f294e69c1e4.jpg

Miz też miał fajny ale przeważnie takie runy z pasem słabo się prezentują a zwłaszcza wtedy gdy ktoś inkasuje pierwszy raz i jest słabo wypromowany

Miz też miał fajny ale przeważnie takie runy z pasem słabo się prezentują a zwłaszcza wtedy gdy ktoś inkasuje pierwszy raz i jest słabo wypromowany

Mi akurat reign Miza się podobał, za wyjątkiem programu z Lawlerem, dla WWE szkoda było marnować czas, gdy mistrzem był Miz czy heelowy jeszcze Sheamus, Mike jako niewiele znaczący champion musial dostać taki angle, miał swój moment, feudując z Ceną i poniekąd z Rockiem.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Urządzenie:  Windows

The Usos vs. The Shield - Tak też myślałem,walka o pasy tag team zostaje zepchnięta do pre show.Rywalizacja pomiędzy tymi drużynami nie porywa i szczerze nie czekam na ten pojedynek.Odkąd Shield się podzieliło z coraz mniejszym zainteresowaniem śledzę ich pojedynki.Bracia Uso to tylko przystanek przed czymś grubszym dla The Shield,całkiem niedawno pisano o powrocie Takera i BoD vs The Shield na SummerSlam. Z czego byłbym ogromnie zadowolony,jednak nie czas na bajkopisarstwo i rozpisywanie karty na SS. Bez najmniejszych wątpliwości stawiam na zwycięstwo obecnych mistrzów.

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - Ladder match o czerwoną walizkę potwierdzony,skład również,a ja wciąż podchodzę do tego starcia chłodno.Chciałbym aby to Christian sięgnął po swoją życiową szansę,ale ..

Racjonalnym zwycięzcą na chwilę obecną jest Danielson.Ale sugerując się jego ogromną promocją i wydarzeniami z ostatniego RAW jest aż zbytnim pewniakiem,a chude lata Ortona powinny się niedługo zakończyć.Mówi się o turnie,więc Randall także nie jest na straconej pozycji.Reszta uczestników jak dla mnie piętro niżej jeśli chodzi o szanse na tryumf.Zastanawia mnie w jakiej formie zaprezentuje się RVD,nigdy nie byłem jego fanem jednak liczę na kilka efektownych spotów.Teraz trochę o promocji.Typowe utarczki słowne uczestników jak najbardziej na plus.Może i przerabia się to co roku jednak ja z miłą chęcią przypatruję się takim zmaganiom. - Orton/DB

World Heavyweight Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - młode wilki przed swoją wielką szansą.Nie widzę tu przegranych,każdy przy odpowiedniej promocji może sobie pozwolić na mniej lub bardziej wyraziste panowanie.Nawet ten z miejsca skreślany tancerz,który w sumie może nieźle namieszać. ;) Rhodes Scholars i Colter's Militia - ,,drużyny'' na pierwszy rzut oka powinny mieć większe szanse niż zawodnicy idący solo,jednak nie w WWE.Nie mam bladego pojęcia kto może zdjąć walizkę.Jak w przypadku czerwonego ladder matchu,gdzie Daniel Bryan jest wyraźnym faworytem,tak tutaj niemal wszyscy są równi.Liczę na strawny i obfitujący w ciekawe akcje match.Czy i tym razem USC zgarnie walizkę? Kogo WWE nagrodzi wygraną? Przekonamy się już wkrótce.Mój typ leci na Rhodesa.

WWE Championship - Henry jednym krokiem na emeryturze,Cena z nieco ponad 2-miesięcznym runem.Kto wygra? :thinking: Po cichu liczę na ostatni pas w rękach Marka.Facet w pełni na to zasłużył,a i nie widzę bardziej wiarygodnego kandydata na potem.Tylko posiadacz walizki może im pokrzyżować plany.Mark zbeształ Jasia na ostatnim RAW,teraz pora aby face się odgryzł,ale nie chcę tego tym razem,a więc. - Mark Henry + cash in

World Heavyweight Championship - jedna z większych zagadek tego wieczoru.Dolph przed jedną z większych walk w swojej karierze,czy odzyska co mu się należy? Myślę,że może wygrać,jednak nie wykluczam DQ.Fejsowy Ziggler jak na razie nie zaskakuje niczym nowym tudzież absorbującym,ale dla niego to nowa rola,jeszcze nigdy w MS nie fejsował tak więc z czasem się rozbuja. Mam wrażenie,że lepszą decyzją byłoby zakończenie tego programu na SummerSlam,momentum DZ także będzie większe,a w takim składzie z jakąś stypulacją mogą skraść sierpniowe ppv. A więc DZ via DQ.

WWE Intercontinental Championship - Seria zwycięstw Cusrtisa została przerwana. Zestawienie go z Mizem nie musi być tak tragiczną decyzją na jaką wygląda na papierze.Mike czasem potrafi zaskoczyć i jeśli nie debilny booking to walka nie będzie zła.Axel dopiero co zgarnął srebro,ma 99% szans na zwycięstwo.

WWE Divas Championship – Podbudowa programu div wreszcie nabiera tępa.To już nie przelewki,gdzie pretendentka była wyłaniana poprzez battle royal tego samego wiczoru.Przed AJ obrona wymarzonego trofeum i pas obroni,co do tego nie mam żadnych wątpliwości.Dotychczasowy konflikt mnie satysfakcjonuje,nawet na Smacku miały możliwość pod[isywania kontraktu,co u pań nie często się zdarza.Liczę na miły dla oka przerywnik pomiędzy grubszymi starciami i będę markował pannie Lee.

Y2J vs Ryback – Czyli pierwsza wygrana Rybacka na ppv w roku 2013.Liczę na strawne +10 min starcie,ale nie spodziewam się zupełnie niczego.Ta niby kontuzja Rybacka to pryszcz,zbędny pryszcz.Nie wiem co WWE miało na celu ,,dając'' ją Rybackowi.Jestem tylko ciekaw,w jaki sposób Ryback zdewastuje rockmana,bo to jego ostatni występ przed trasą,czyż nie? Typ -Ryback

75945941651e276ca67216.jpg

Cóż wypowiem się na temat gali chociaż miałem czekać z tym do piątku ale skoro mam chwilę.

Chris Jericho vs Ryback

Walka wzięta nie wiadomo z czego.Jedyny fakt jaki jest pewny ,że Ryback poskłada Chrisa a ten wyjedzie z hali na noszach.WWE liczy ,że Ryback zyska w oczach fanów jak dla mnie fanem Rybacka nie jest ale może Jericho wykręci fajną walkę.

Shield vs Usos

Do tej walki mam się nijak.Panowie są wrzuceni do pre show.Mistrzowie tracą w oczach po solidnym budowaniu ich postaci i wygranych z drużynami czołowych terminatorów na PPV a tu Usos i CC dają im łupnia na SmackDown i do tego męczyli się na RAW z Tons of Funk.Widać ,że WWE nie ma już pomysłów po tym jak program na SS z udziałem Shield i BoD.Mimo wszystko stawiam na Shield ale nie mam pojęcia co będzie dalej.

John Cena vs Mark Henry (WWE Championship)

O ile początek został perfekcyjnie rozegrany przez Marka o tyle teraz wieje nudą jeśli chodzi o główny pas federacji.Bardzo wątpię ,że Mark dostanie pas na koniec kariery choć mu się należy ale to jest WWE.Sądze ,że John obroni pas lecz później nastąpi realizacja walizki i zobaczymy nowego mistrza i wreszcie coś ruszy obok pasa bo jest lato SS zapasem a tu jest kompletnie nudno.

Dolph Ziggler vs Alberto Del Rio (World Heavyweight Championship)

Tutaj bardzo długo myślałem nad tym kto może wygrać.Tak jak pisał poprzednik sądzę ,że Dolph wygra lecz przez dyskwalifikację by ostatecznie zgarnąć pas na SS.Dolph chyba jeszcze nie czuję się tak dobrze w roli face lecz liczę na odzielenie sie od AJ i Big E i Zigi będzie jedną z wartościowszych postaci w WWE.

Curtis Axel vs The Miz (Intercontinental Championship)

Krótko i treściwie na temat tej walki.Curtis broni pas a sama walka wielka niewiadoma można się spodziewać solidnej walki i chęci pokazania się ale też może być słaba.Zobaczymy ale tak jak pisałem Axel borni pasa ewentualnie przez DQ albo CO i dostaną jeszcze jedną szansę walki w pre show SS.

MitB o WWE Championship Contract

Według mnie są trzy główne osoby do wygrania Bryan ,Orton i Sheamus.Bardzo szkoda lecz raczej żadnych szans na wygraną nie ma Christian chociaż bardzo go lubię i chciałbym by wygrał.Co do moich faworytów nie ważne ,który z nich miałby zgarnąć walizkę w najbliższym czasie musi tą walizkę wykorzystać by wreszcie ruszyło ciekawe story o pas WWE.Mój faworyt Randy Orton kontrakt dałby możliwość hell turnu żmiji i rozpoczęcia programu z Cena.Jest oczywiście inna możliwość Daniel zgarnia walizkę i on dostaję program z Jaśkiem czemu nie chętnie bym go zobaczył z pasem ale niech zgoli tą brodę.Sheamus według mnie wcale nie ma mniejszych szans dlatego ,że ...przegrał z Danielem na RAW.Ostatni czas w federacji też jest dla niego nijaki obijał Sandowa i też mógłby według racji WWE zgarnąć walizkę jednak pod jednym warunkiem musiałby przejść na "ciemną stronę mocy" a to raczej jest małą szansą.Co do reszty zawodników nie daję im szans a jeśli występ Big Red Monstera jest pod znakiem zapytania to raczej spodziewałbym się powrotu BigShowa i on by jego miejsce zajął.

MitB oWorld Heavyweight Championship Contract

Jak dla mnie jest tu dwóch faworytów jest to Wade oraz Cody.Barrett juz wcześniej miał zgarnąć walizę i to może być jego walka.Cody obniżył loty po swoim panowaniu jako mistrz interkontynentalny lecz to jak dla mnie wina WWE nie było na niego pomysłu u tak jakoś się stało.Jest to materiał na Main Eventera lecz jeśli ma być poważnym kandydatem musi zgolić wąsy i dostać szansę pokazania się w solowym story przez Sandowa.Fandango moje zdanie o jego postaci idealnie odwzorowuje segment na RAW Don't! Cesaro i Swagger widzę tag team i nic więcej ,gdy sam Antonio był przy Zebie dałbym mu 80% szans ale z Jackiem nie.Dean Ambrose jeszcze nie w tym roku ale jeśli kreatywni dobrze go po prowadzą to w przyszłym roku kandydat numer 1.Damien Sandow jakoś nie widzę jego postaci z jakimkolwiek pasem dziwne odczucie ale zdania nie zmienie.

Divas Championship

Podbudowa jest więc mamy walkę.Mistrzyni broni pasa i tyle ale wygląda na to ,że to nie koniec między paniami zobaczymy.Osobiście mnie to nie interesuje.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

The Usos vs. The Shield

Ciekawy jak dla mnie pojedynek bo lubie oglądac pojedynki Usos. Jednak jestem przekonany że Shield wygra a potem ? Swagger/Cesaro :D

Chris Jericho vs Ryback

Ja tak samo nie wiem skąd sie to wzieło i nie interesuje mnie to starcie no ale jako że Jericho wyjeżdza w trase to...Ryback wygra pierwszy raz na PPV.

Dolph Ziggler vs Alberto Del Rio (World Heavyweight Championship)

I tu naprawde niewiem. Bardzo bym chciał żeby Ziggler odzyskał pas. Mysle że wygra min to DQ ale tak jak mówie powinien zgarnąc ten pas bo mam wyjątkową niechęc do Del Rio od czasu jego debiutu.

Curtis Axel vs The Miz (Intercontinental Championship)

I tu spodziewam sie podobnej walki co na Payback choc tu mamy singels match. Curtis wygra i mysle ze znów sprytem tak jak ostatnio.

Aj Lee vs Kaitlyn (Divas Championship)

Dawno niebyło takiej podbudowy u Div i spodziewam sie równie dobrej walki jak ostatnio. Aj musi obronic ten tytuł ! Ale co potem ?

John Cena vs Mark Henry (WWE Championship)

Ten feud zaczął sie genialnie z pełną parą a potem...tylko gorzej. Nie wierze żeby Henry zdobył tytuł. I raczej na 100% Cena będzie obrywał przez całą walke a potem..wiadomo.

MitB oWorld Heavyweight Championship Contract

Dla mnie jedyną opcją jest Ambrose :D Bo co taki Barrett nudny mistrz bez perspektyw. Cody ? jobber który niepamiętam kiedy wygrał ostatnią walke. Cesaro i Swagger myśle że zajmią sie pasami tag team. Fandago ? nie w tym gimmiku. Sandowa kompletnie nie kupuje i niewyobrażam sobie go z walizką. Ambrose jest odpowiednim gościem dobrze wypromowanym a taki przykład Miza który miał pas US i walizke :D

MitB o WWE Championship Contract

Jezu..cieszyłbym sie jak małe dziecko gdyby wygrał Christian. Choc to nie możliwe to jakby nie patrzec polityka WWE jest taka kto obrywa na tygodniówkach ten triumfuje na PPV :twisted: Bryan dlatego że ściagnął walizke na Raw raczej odpada. Pokonuje rywali ale moim zdaniem tylko po to żeby go uwiarygodnic przed SS na walke o pas WWE. Randy Orton jest jednak najlepszym wyjsciem i to on powinien ściagnąc walizke. Ciekawe czy Kana zastąpi Wyatt ale gdyby nawt zastąpił to by była głupota gdyby wygrał.

To, że Kane nie wystąpi na MITB to już jest raczej pewne. Teraz pytanie kto go zastąpi. Nie wydaje mi się żeby był to Bray. Po pierwsze to za wcześnie dla niego i burzy koncepcję całego pojedynku ( All Stars). I albo będą walczyć w szóstkę, albo Kane'a zastąpi powracający.....Rey Mysterio! Przecież Rey miał wrócić w okolicach Summerslam, więc taka pora teraz jest i będzie dużo czasu by Mysterio rozpoczął z kimś feud. Nie wiem czy to jest prawdopodobne, ale wiem, że chciałbym zobaczyć powracającego Rey'a.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

To, że Kane nie wystąpi na MITB to już jest raczej pewne. Teraz pytanie kto go zastąpi. Nie wydaje mi się żeby był to Bray. Po pierwsze to za wcześnie dla niego i burzy koncepcję całego pojedynku ( All Stars). I albo będą walczyć w szóstkę, albo Kane'a zastąpi powracający.....Rey Mysterio! Przecież Rey miał wrócić w okolicach Summerslam, więc taka pora teraz jest i będzie dużo czasu by Mysterio rozpoczął z kimś feud. Nie wiem czy to jest prawdopodobne, ale wiem, że chciałbym zobaczyć powracającego Rey'a.

Jak dla mnie ok. Tylko czy Rey w tym wieku będzie w stanie walczyć w MitB i nie zniszczyć widowiska? Ja bym tam widział ew. Kofi'ego (legendę mid-cardu :D ) lub jakąś legende np. Rad Dogg, Billy Gun czy Booker T :D tylko czy dwa powroty to nie za dużo?

• Reputacja:   1

1. Ryback vs Y2J

Waham się tutaj co do zwycięzcy. Wiadomo, Ryberg nie wygrał żadnej walki na PPV od blisko roku a Jericho znany jest z tego że nie robi problemów w kwestii jobbowania i dość chętnie promuje innych, ale z drugiej strony mogą pomyśleć że kolejna porażka Rybackowi nie zaszkodzi ( :roll: )a trzeba tu jakoś odbudować Chrisa po porażce z CM Punkiem z Paybacka....

2. Tag Team Titles

Osobiście nie trawię synów Rikishiego, w tym nowym gimmicku z wymalowanymi twarzami wyglądają wręcz komicznie i w żadnym wypadku nie chciałbym ich widzieć jako posiadaczy pasów drużynowych. To oczywiste że przegrają, ale mam nadzieję że nie będą ich feudu z Shield kontynuować a Tarczownicy za przeciwników na SummerSlam dostaną Zeb Colter Guysów

3. WHC

Kolejna żonglerka pasem i jego zmiana na pewno nie wpłynęłaby dobrze na prestiż tego tytułu więc myślę że Del Rio trochę jeszcze ten pas potrzyma i straci go w okolicach Night Of Champions/Over The Limit (o ile nie wykorzysta na nim walizki niebieski Mr. MiTB)

4. WWE Championship

Muszę się tu przyznać: mimo że Cena trzyma pas "ledwo" 3 miesiące to już zdążył mnie znudzić swoim bezbarwnym titlerunem i nie miałbym nic przeciwko żeby dać pas Markowi (nawet na miesiąc) w ramach podziękowania za tyle lat kariery. Po prostu należy mu się jak psu kość. Także tutaj będę stawiał na Henry'ego (choć rozum mi podpowiada że bankowo stracę tutaj punkcik)

5. WHC Contract Ladder Match

Tutaj nie mam swojego "wybrańca" do walizki ale będę się zastanawiał nad kimś z czwórki Rhodes/Cesaro/Sandow/Ambrose (ostatni typ najmniej pewny bo zbyt oczywisty, a tutaj program z Christianem o US Title się szykuje)

6. WWE Championship Contract Ladder Match

Kandydata do czerwonej walizki także nie widzę jakiegoś na 100 % pewnego. Oczywiście w ostatnich tygodniach nazwisko Bryana jako zwycięzcy aż ciśnie się na usta ale moim zdaniem jest to zbyt oczywiste (choć i tak samo było w przypadku Ceny rok temu i niespodzianki nie było). Także tutaj ktoś z trójki Bryan/RVD/Orton zdobędzie walizkę (w CM Punka nie wierzę, wydaję mi się że Lesnar zaatakuje go podczas walki nokautując swoim F5 co przekreśli jego szanse na zdjęcie walizki)

7. IC Title Match

Tutaj nie rozpisując się za bardzo: 100 % na Axela

8. Divas Title Match

Tutaj także na 100 % panna Lee

Piątek, dwa dni do PPV, najlepszy moment na rozpisywanie się :D

KickOff: (2/3)The Shield vs The Usos- Samoańczycy dostali walkę po 3 team'owym tag team matchu, od tego czasu zostali promowani na odpowiednich kandydatów, w tag team matchach pokonywali każdego, o dziwo wygrali 3vs3 z Tarczą ale Shield szybko się odegrało. Muszę przyznać że odkąd Tarcza podzieliła się na Tag Team i US Championa to już nie są aż tak bardzo interesujący więc raczej pre-showu oglądać z zainteresowaniem nie będę a wybór jest prosty- Seth Rollins&Roman Reigns

Chris Jericho vs Ryback- Feud wziął się chyba tylko dlatego aby Chris mógł udać się w trasę koncertową a Ryback mógł wygrać na pierwszym PPV od prawie roku (A podobno Vince go lubi :twisted:) WWE niepotrzebnie "dawało" Rybackowi mini kontuzje która go powala na ziemie po dwóch kopniakach, w końcu pseudo-Goldberg ma być terminatorem jak Jasiu a jak na razie jest największym płaczkiem w całym rosterze. Mój typ to oczywiście Ryback

Divas Title: AJ Lee vs Kaitlyn - Jeden z lepszych storyline'ów między divami w ciągu ostatnich lat, rok temu nawet bym nie pomyślał że te dwie byłe zawodniczki NXT zawalczą ze sobą o Divas Title i to przy tak bardzo rozbudowaną historią a teraz? na każdym show dostają 10 minut które potrafią zamienić w dobrą podbudowę pojedynku, mieliśmy już sekretnego adoratora, parodie AJ i Kaitlyn a dzisiaj dostaliśmy podpisywanie kontraktu, osobiście nie pamiętam kiedy ostatnio doszło do czegoś takiego w tej dywizji. Mój typ to AJ Lee i może zobaczymy dawno zapowiedziany heel turn Layli?. Mam nadzieje że po tym PPV AJ znajdzie dla siebie dobrą przeciwniczkę.

IC Title: Curtis Axel vs The Miz- No cóż, Axel ostatnio oberwał tylko po to aby nie spisywać od razu Miza na straty...i tyle w temacie, Curtis Axel na zwycięzce.

WHC MitB ladder Match- Już nie mogę się doczekać, potencjalnym zwycięzcą jest tu tak naprawdę każdy, nawet Fandango który ostatnio trochę spadł przez kontuzję, nie obrażę się jeżeli walizkę ściągnie ktoś inny niż mój typ bo patrząc na kartę widzę że walizka na pewno się nie zmarnuje w ich rękach (A przecież gorzej niż Cena czy Ziggler skończyć raczej nie mogą). Ciężko wybrać swojego faworyta ale stawiam na Antonio Cesaro bo facet ma potencjał i grzechem byłoby zostawić go w mid cardzie albo w jobberce jak po WM'ce.

Money in the Bank All-Stars- Również ciężko jest mi wybrać komu przypadnie walizka, faworytami są tutaj raczej Bryan, Orton i RVD aczkolwiek moim zdaniem Rob w tej walce będzie się ograniczać do swoich firmowych akcji. Do wyboru zostają mi Daniel i Randy, oboje prowadzili ze sobą krótki program który zakończył się widowiskową wygraną Danielsona. Nie ma co przedłużać, stawiam na Bryana ale Ortonem też nie pogardzę ;)

WH Title: Dolph Ziggler vs Alberto Del Rio- Kolejna zabawa z pasem, nie ma co się tu rozpisywać. 100% Na Zigglera.

WWE Title: John Cena vs Mark Henry- Początek feudu mistrzowski ale potem już mnie nie porywał. Jeżeli chodzi o wynik to nie mam pewniaka, z jednej strony wypadałoby gdyby Mark zdobył w końcu ten pas ale z drugiej strony chcę zobaczyć na SS walkę Cena vs Bryan dlatego zaryzykuje i postawię na Cenę .

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Co prawda jestem jeszcze przed obejrzeniem SmackDown, ale wątpię, by zaburzyło ono mój obraz nadchodzącej gali.

The Shield © vs The Usos

Zawsze przed PPV zastanawiam się co WWE mogło zrobić lepiej, moim zdaniem Tarcza więcej zyskałaby na udziale w walce o niebieską walizkę (cały skład), niż usilne upychanie ich do pojedynku z niedawnymi jobberami, którzy z racji pojedynku na PPV musieli ich pokonać. Według mnie starcie niepotrzebne, jeżeli już musi się odbyć, to dobrze się stało, że zobaczymy je na pre-show, gdzie mogą dostać dobre 10 minut na pokazanie się, w końcu ringowy potencjał to starcie ma. Oczywiście faworytami są obecni mistrzowie.

Zazwyczaj główna galę otwierał WHC MitB, lecz w tym roku jest to chyba najciekawsza walka, stąd mam nadzieję, że openerem będzie pojedynek Rybacka z Chrisem Jericho. Tutaj również gala mogłaby obyć się bez tego meczu, Skip spokojnie zasiliłby niebieski, a Chris czerwony Ladder match, jest też druga możliwośc, ale o tym później. Teoretycznie Ryback powinien wygrać i zbesztać rywala, posyłając go na dłuższą przerwę, jednak czy nie jest to zbyt przewidywalne? To samo brano pod uwagę w walce Y2J'a z Zigglerem rok temu, skończyło się zgoła odwrotnie. Mimo wszystko stawiam na wygraną Ryberga. (Z dziennika małego statystyka: rekord obu panów na tegorocznych PPV's wynosi 1:9 :roll:)

Curtis Axel © vs The Miz

Tu również mam kilka alternatywnych opcji: a) Miz zasila walkę o czerwoną, a Axel o niebieską walizkę, a więc walka o IC title znika z karty; b) do czerwonego ladder matchu zostaje dodany Ryback, a z Curtisem walczy Jericho, niekoniecznie o tytuł, miesiąc wczesniej Chris podejmował innego Heyman guy'a, więc storyline'owo miałoby to podstawy; c) zamiast 453. shota dla Miza, dostajemy świeżego pretendenta -tu na myśl przyszedł mi Ted Dibiase, który wraca i promuje się identycznie jak rywal - "jestem synem znanego ojca", oczywiście utrzymując fejsowy gimmick, Axel spokojnie wygrywa, a Ted jest cenniejszym mięsem armatnim niż dotychczas. Nie ma innej możliwości niż wygrana Curtisa.

"Prospects" MitB Ladder match

Nie mam zielonego pojęcia, kto może zgarnąć walizkę, więc podzielę zawodników na podgrupy, w zależności od emocji, jakie wywoła wygrana jednego z nich:

1. Radość - Dean Ambrose, Antonio Cesaro - prawdopodobnie mój głos w typerze padnie na jednego z nich

2. Wkurwienie - Wade Barrett, Cody Rhodes - mówcie co chcecie, ale ja nie widze w nich mistrzów

3. Zdziwienie - Fandango, Sandow

4. A jeśli wygra Swagger, zapalę blanta - też chcę być wrestlerem.

Alberto del Rio © vs Dolph Ziggler

Większość osób stawia na wygrana Dolpha via DQ i kontynuację ich programu. Ziggler jednak notorycznie atakuje z wściekłością rywala, co zazwyczaj kończy się dyskwalifikacją, ale na korzyść mistrza, stąd mam śmiałą teorię, według której to AdR wygrywa przez DQ, mimo wszystko Doplh dostaje one more match.

"All Stars" MitB Ladder match

W gronie faworytów przewija sie 5 nazwisk, stąd postąpię analogicznie do pierwszej walki o walizkę:

1. Ucieszę się z wygranej Christiana i mimo wszystko Daniela, w końcu walizka to w jego przypadku gwarancja mistrzowskiego runu

2. Dokładnie odwrotne emocje bedą mną targały, gdy neseserek zgarnie Sheamus lub RVD

3. Będe zszokowany, gdy wygra Punk, lub ktoś, kto zastapi Kane'a

4. Orton nie wzbudza we mnie od dawna pozytywnych reakcji, prawdopodobnie jego wskaże podczas typowania wyników.

Jeżeli w/w walizka ma zostać kasowana jeszcze tej nocy, przydałby się przerywnik w postaci walki Div. Do niedawna dałbym sobie rękę uciąć za zwycięstwo AJ, jednak mój analityczny umysł podrzucił mi kilka (niekoniecznie mądrych :twisted:) pomysłów, np.: skoro Layla ma przejść heel turn, to logicznym jest, ze rozpocznie program z Kaitlyn, a co to za feud kobiet bez tytułu na szali? A może kreatywni beda chcieli zatrzymać Lee przy Dolphie, co sugerowałoby z kolei jej face turn - można zagrać analogicznie do Payback - Kaitlyn bezlitośnie znęca się nad rywalką, ta po heroicznym boju traci pas i wzbudza współczucie fanów. Mimo wszystko mój typ leci na konto "Małej" :D

John Cena © vs Mark Henry

Początek programu wybitny, potem było już tylko gorzej. Praktycznie starcie może uratować któryś ze scenariuszy: a) Henry przejmuje tytuł; b) mamy inkasację walizki. Najlepiej byłoby, gdybyśmy dostali dwupak :D. Sam pojedynek prawdopodobnie nie zachwyci, możliwe, że dostanie mniej czasu niż 3 pozostałe główne starcia, według mnie zbyt mała podbudowa, by wygrał Mark.

Ogólnie Money in the Bank jest jedną z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie gal, stąd oczekuję od niej wiele, czasem zbyt wiele, jednak chyba żadna z dotychczasowych 3 edycji nie zawiodła po całości.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

WWE Tag Team Championship Match: Seth Rollins&Roman Reigns vs. The Usos

Moim zdaniem Creative Team nie ma za już za bardzo pomysłów na The Shield. Widać tutaj podział na mistrzów tag team i mistrza Stanów Zjednoczonych. Coś czuję, że nie długo zobaczymy rozpad The Shield. Ale braciom Uso nie daję szans. Moim zdaniem The Shield obroni pasy, by stracić je na Summer Slam na rzecz, jak to ktoś wyżej napisał "Zeb Colter's Guys" :D

World Heavyweight Championship Match: Albero Del Rio vs. Dolph Ziggler

Liczę, że Dolph odzyska pas i dostanie jakiś ciekawy storyline na Summer Slam, a zwycięzca MitB niech przeczeka to Pay-Per View.

Intercontinental Championship Match: Curtis Axel vs. The Miz

Krótko i na temat; "Paul Heyman Guy" górą- bez dwóch zdań!

WWE Divas Championship Match: AJ vs. Kaytlin

Od dawien dawna dobrze poprowadzony storyline o pas div. Podoba mi się Kaytlin, ale myślę, że złota nie odbierze i AJ wyjdzie zwycięsko z MitB.

P.S.: Nie na widzę tego 'Lee'. Zawsze była AJ, to niech tak pozostanie.

Ryback vs. Y2J Chris Jericho

Wygrana Rybacka pierwsza w tym roku na Pay-Per View. To pewne, że Y2J jobbnie Rybackowi, żeby go wypromować i módz zniknąć na trasę z Fozzy.

Money in the Bank Ladder Match o konrakt na walkę o World Heavyweight Championship

Jak dla mnie to pierwszy raz ta walka jest tym czym ma być z założenia: szansą na sławę, prestiż, pas mistrzowski i wybicie w karierze wrestlera. Wielka loteria, każdy ma równe szanse. Stawiam na Rhodsa, zasłużył sobie na pas WHC. Tylko nie zgoli te wąsy!

All Stars Money in the Bank Lader Match o kontrakt na walkę pas WWE Championship

Szkoda, że Kane wypadł z tej walki. Mam nadzieję, że nie zastąpią go Bray'em Wayattem tylko dadzą np. Rey'a Mysterio- byle nie Kofiego- nie lubię go. Albo, żeby jednak Kane zawalczył i aby w połowie walki wszedł do ringu zniszczyć wszystkich: Orton i Bryan na drabinie sięgają po walizkę, a tu nagle płomienie z narożników i Big Red aAchine zamiata wszystkich z furią! Myślę, że walizkę zdobędzie Orton przechodząc heel-turn i rozpcznie program z Ceną, ale mam nadzieję, że przerodzi się to w Triple Threat Match na Summer Slam z Danielem Bryanem. Albo aby zainkasował walizkę dopiero na Summer Slam i pociągnął program z Johnem do Hell in a Cell.

WWE Championship Match: John Cena vs. Mark Henry

Chciałbym, żeby pas zgarnął Mark. Tylko tego jednego brakuje mu do kolekcji zdobytych, najważniejszych pasów w WWE. A potem niech go straci w rewanżu na Summer Slam i odejdzie na emeryturę.

213673226251bcc6644434c.png

A ja wpadłem na ciekawe rozwiązanie... Jericho pokonuje kontuzjowanego RyBacka, a ten potem rozpieprza Go kontuzjuje. Chris odchodzi z WWE, RyBack zbiera ogromny heat, a jeszcze pozostawia to otwartą furtkę na powrót Y2J'a.

A ja wpadłem na ciekawe rozwiązanie... Jericho pokonuje kontuzjowanego RyBacka, a ten potem rozpieprza Go kontuzjuje. Chris odchodzi z WWE, RyBack zbiera ogromny heat, a jeszcze pozostawia to otwartą furtkę na powrót Y2J'a.

Jeśli Chris Jericho nie jest zapowiedziany na RAW po MiTB i rzeczywiście ma odejść po tym PPV, to scenariusz jest bardzo prawdopodobny.