Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

DDW #8 - Gala, Zlot, Nocleg - Wątek organizacyjny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wróciłeeeem

Zagramanica nie była gotowa na Kurczaka! :twisted:

Dawaj Euz, mobilizuj się! W końcu byłeś w oryginalnej ekipie na Drzwiach Otwartych DDW :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 222
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kr3cik-bmc

25

• Kowal

23

• Przemk0

21

• filomatrix

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

U mnie sprawa wygląda tak, że znajoma wspomniała mi coś, że chciałaby pojechać ze mną na galę (chociaż w temacie wrestlingu jest kompletnie zielona). Warunek jest jednak taki, że w grę wchodzi tylko pokój dwuosobowy ze mną :twisted:

Patrzę na te ceny i Apart od razu bym odrzucił, bo tam dosyć drogie mają pokoje dla dwóch. Cały czas myślałem o tym wspomnianym Metalowcu, bo widziałem, że ludzie już w nim byli przy ostatniej gali.

Oczywiście z tą znajomą jeszcze nic pewnego. Dziś ma mi dać znać czy jedzie i wtedy potwierdzę to na forum i powiem, czy byłbym nadal chętny na ten dwuosobowy pokój.

Po przeanalizowaniu obu możliwości, które zaproponował Przemko, trudno się za którąś opowiedzieć.

Jeżeli chodzi o Apart-House, to ceny są ok. Rozsądne metraże, więc któryś z apartamentów mógłby posłużyć za miejsce na afterparty (na chwilę obecną jest taka sytuacja, że trzeba byłoby wynająć wszystkie trzy, których propozycje są na stronie). Ogólnie mielibyśmy luzy. Jedyny minus jaki dostrzegam to odległość. Z i do klubu (jak wynika z google maps), jest kawałek, więc ktoś musiałby ogarnąć, czy urządzałaby nas jakaś komunikacja miejska (no chyba, że nie przeszkadza wam spacer ;P).

Jeżeli chodzi o ten akademik, to tak na dobrą sprawę, trudno określić się za czy przeciw.

Na plus na pewno odległość, cena i "W piwnicach akademika dla zainteresowanych: bilard, sala na okazjonalne imprezy, stół pingpongowy". Na minus jednak tylko dwuosobowe pokoje i atmosfera jak z Big Brothera (" Na korytarzach rozmieszczone są 32 kamery a na parkingach mieszczących łącznie 100 samochodów jest 8 kamer z możliwością odtworzenia danych przez dwa tygodnie. Każdy mieszkaniec otrzymuje do pokoju systemowy klucz, którym otwiera również przedpokój. Do segmentu mieszkalnego można wejść wyłącznie po otwarciu drzwi kluczem systemowym"). Nie wiadomo czy, a jeżeli tak, to w jakim stopniu wpłynie to na aftera (jeżeli taki będziemy chcieli urządzić). Być może nie będzie miało to wielkiego wpływu, ale może to też taki pomysł uniemożliwić. Dodatkowo można dorzucić, kilka wypisów z regulaminu: I, 5; II, 1,2 (Skoro jest recepcjonista, to może być problem z zaopatrzeniem na after), 6; V, 4 ("...pozostawianie kluczy do pokoju przy każdorazowym opuszczaniu budynku...", VI (Część regulaminu o której wspominał Przemko).

Przychylałbym się bardziej ku opcji Apart-House.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

Słabo wygląda sprawa tych akademików. Robienie afterka tam całkowicie odpoda. Dwójki pewnie są strasznie małe i ciężko sobie wybrazić by siedziało tam więcej osób. Trzeba byłoby wziąść też dużo pokoi i nie powiedziane, żeby wszystkie było obok siebie. Do tego dochodzę tego zasady regulaminowe.

Apart-house wyglądają jak wynajmowe mieszkania na dany dzień. Mają tych mieszkań trzy i każde w innym miejscu. Zdecydowanie za mało jak na nas zlot i jak nie trzeba to nie ma co dzielić grupy do oddalonych od siebie mieszkań.

Dla mnie najlepiej wypada Metalowiec, szczególnie, że to już sprawdzone miejsce.

1575893877482df76acc17a.jpg

Słabo wygląda sprawa tych akademików. Robienie afterka tam całkowicie odpoda. Dwójki pewnie są strasznie małe i ciężko sobie wybrazić by siedziało tam więcej osób. Trzeba byłoby wziąść też dużo pokoi i nie powiedziane, żeby wszystkie było obok siebie. Do tego dochodzę tego zasady regulaminowe.

Apart-house wyglądają jak wynajmowe mieszkania na dany dzień. Mają tych mieszkań trzy i każde w innym miejscu. Zdecydowanie za mało jak na nas zlot i jak nie trzeba to nie ma co dzielić grupy do oddalonych od siebie mieszkań.

Dla mnie najlepiej wypada Metalowiec, szczególnie, że to już sprawdzone miejsce.

Fakt, dwa są obok siebie, a trzeci jest w innej lokalizacji. Metalowiec jest alternatywą, ale z Google Maps wynika, że też jest kawałek do klubu. Poza tym, czy przy obecności recepcji udałoby się zrealizować after ? Gdybyśmy mieli do dyspozycji ten pięcioosobowy pokój, to warunki są.

[ Dodano: 2013-07-28, 01:03 ]

To ja głosuję za apart house, bo raczej tylko N!KO dałby radę podpasować się w 100% do wszystkich zakazów obowiązujących w akademiku :D

Przy obecnych warunkach będę solidaryzował się z N!KO, no chyba że coś jeszcze się zmieni...

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

• Reputacja:   44

W Metalowcu był straszy syf z tego co pamiętam i wcale nie było tak blisko na galę. Spacerek 30min.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Wróciłeeeem :D

To bylo do przewidzenia, z granica nie mialbys takich przezyc 8-)

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

To bylo do przewidzenia, z granica nie mialbys takich przezyc 8-)

Chyba czas znów zmienić plany :D

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

dobra to pomogę wam nieco :D Z tego apart-hausu ze szpitalnej macie autobusy: 5,10,13,39. Najsensowniejsza jest 13, bo jeździ 2-3 razy na godzinę. Z Hetmańskiej nie ma sensu brać autobusu, bo to góra 10 minut piechtą. Tutaj nie wiem jakie sklepy z alko w okolicy.

W akademikach jakichś afterków nie ma sensu robić, bo:

a) mało miejsca

b) ostatnio trochę złego się działo tam i administracja zaostrzyła przepisy. Na wakacjach mniej ludzi, więc łatwiej będzie kontrolować. (choć może i z tego powodu mogą spuścić z tonu :D)

No, ale jest bardzo blisko. Do tego Tesco 24/7

Metalowiec to nie wiem jak pokoje wyglądają, ale wbrew opinii tu wyrażanych daleko nie jest. Ot 3 przystanki, max 20-25minut spacerkiem. Biedra blisko.

znalazłem jeszcze takie coś: http://e-turysta.net/hotel-sportowy-rzeszow-110743.html

Nie mam bladego pojęcia jak to wygląda, bo mimo, że chodzę tamtędy dość często to jakoś reklamy ani nic nie widziałem. Mogę podejść jak coś będzie trzeba. Do autobusu daleko nie jest. Jak będziecie wysiadać z PolskiegoBusa to nawet nie wiem czy 5 minut będzie trzeba iść. Sklep z alko jest w zasadzie niedaleko max 5 minut, ale tam drogo. Jest InterMarche max. 10min.

Teoretycznie mógłbym załatwić miejsce na afterek, ale nie mogę zagwarantować dobrej pogody (a ta wymagana do grillowania), no i bym musiał krzesełka od sąsiada pożyczyć :)

1) Przemk0 - Gala / Zlot / Nocleg

2) Brejver - Gala / Zlot / Nocleg

3) Negatyvny - Gala / Zlot / Nocleg

4) Kowal90 - Gala / Zlot / Nocleg

5) Streetovs - Gala/Zlot/Nocleg

6 ) Bullinho - Gala/Zlot/Nocleg

7 ) N!KO - Gala / Zlot / Nocleg

8 ) Ganzes - Gala /Zlot / nad noclegiem będę się zastanawiał bliżej terminu

9) Simson - Gala/Zlot/Nocleg

10) Filomatrix - Gala/Zlot/Nocleg

11) dch99 - Gala/Zlot

12) maly619 - Gala/Zlot/Nocleg

13) Maxi4 - Gala/Zlot/Nocleg

14) D R E N -Gala/Zlot

15) Rayne - Gala/Zlot/Nocleg

16) Schoop - Gala/Zlot/Nocleg

17) Krecik - Gala/Zlot

Bilety to każdy indywidualnie, czy jakoś grupowo będą kupowane?

Trzeba coś wybrać, ale widać że nie będzie to proste. Wypadałoby się jednak sprężyć, żeby nie było problemu z kwaterunkiem.

House M.D. S02E19

Wszystko jasne jeśli chodzi o mnie, znajoma jednak nie jedzie, więc jeśli chodzi o nocleg jest mi to obojętne ;)

Wszystko jasne jeśli chodzi o mnie, znajoma jednak nie jedzie, więc jeśli chodzi o nocleg jest mi to obojętne ;)

Czyli na następnej gali w maju jakbyś jechał z koleżanką to i tak musiałbyś wynająć 2-kę, bo jakbyś teraz jechał z nią to następnym razem mógłbyś potrzebować trójki :D Zresztą po co Ci kobieta na zlot? Tylko by nam utrudniała gadkę o wrestlingu w pociągu/autobusie :D

28054889252fa02dfba372.jpg

Zresztą po co Ci kobieta na zlot? Tylko by nam utrudniała gadkę o wrestlingu w pociągu/autobusie :D

To ona zaproponowała, że może byłaby chętna na wyjazd, a ja jakoś nie mogłem odmówić :twisted:

Co prawda w okolicy zlotu będę nad morzem, ale i tak póki co planuję dojechać do Rzeszowa. Czy ktoś, kto mieszka na północy Polski, jest w stanie mi pomóc z opracowaniem sensownej trasy z Helu do Rzeszowa lub zaproponować wspólny przejazd?

Rozumiem, że muszę się przygotować na kilkunastogodzinny maraton :roll:

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Ja z Gdanska będę podróżował w nastepujacy sposób:

W piątek 16.08 po pracy (około 15) jadę Polskim Busem do Warszawy. Tam nocuję jeszcze nie wiem gdzie ale gdzieś napewno. W sobotę do Rzeszowa również Polskim Busem.

Można też bezpośrednio z Gdanska Polskim Busem do Rzeszowa ale on jedzie ponad 13 godzin i to nie ejst w żaden sposób pomocne. Pociąg niewiele krócej także z północy podróż musi być rozłożona na 2 dni niestety :/

5199219949eed950a51bb.png