Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Da Pride Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeszcze nie czytałem, a co za tym idzie, nie komentowałem Twoich prac, więc wybacz mi ewentualne gafy przy komentarzu.

Średni segment na start. Wiele brakowało zarówno Curtisowi, jak i Zigglerowi w swoich wypowiedziach. Zwłaszcza Dolph brzmiał trochę, jak nie Dolph. Ciekawe natomiast jest to, że Curtis będzie chyba starał się co tydzień udowodnić Zigglerowi, że nie jest byle kim. A propos jego nowego ringname'u. Mógł w inny sposób się przechrzcić, mógł powiedzieć coś w stylu: "Aby podkreślić moją zmianę, moje przemienienie się w lepszego wrestlera, chcę się odciąć od tego, co było kiedyś. Tak też więc od dziś nie jestem Michael McGillicutty, od dziś jestem Curtis Axel!". To oczywiście pisany na szybko zarys.

Krótki segment Cessaro, Riley'a i Rhodesa, więc trudno ocenić. Wiem tyle, że działo się coś na PPV, a Riley i Rhodes są Tag-Teamem. Niezbyt zrozumiałem pierwszą część ostatniej kwestii w tym segu wypowiadanej przez Cody'ego.

Co do drugiej walki to... Połączenie Alberto z Barrettem in minus, bo obaj panowie pasują do siebie jak mrówka do słonia.

Sytuacja po walce Tag-Teamowej i wejście GM'a na plus. Zapewne ujrzymy za tydzień Tag-Team Match i ciekaw jestem, jak Ci się on uda. Swoją drogą, sporo teamów masz w tym swoim diary. I to złożonych z mocnych zawodników. Widzę, że nie traktujesz tej dywizji, tak jak WWE, po macoszemu, a jednak poświęcasz im jakąkolwiek uwagę.

Seg, który miał na celu możliwość dania kolejnej szansy Austinowi. Domniemam, że uda mu się jakimś sposobem wygrać i zawalczy o pas na PPV. Aries jednak wypadł tutaj mocno średnio, a GM tylko nieco lepiej.

Curtis potrącony autem? Dla mnie fajnie, bo za nic nie lubię tej postaci.

Rambox powinien inaczej się zachować na początku. Nie powinien powiedzieć "zaczepiłem Cię, bo Ci zadać kilka pytań", a "Czy mógłbym Ci zadać kilka pytań?". Tak brzmi o wiele lepiej. Kolejne pytanie też na minus, po raz drugi popełniłeś błąd pisząc "tejże pojedynki". Za pierwszym razem go nie wypominałem, bo to mogło się zdarzyć każdemu, ale teraz wydaje mi się, że to już raczej nie przypadek. Trzecie pytanie Rambox - to samo, co przy kolejnych - nie tak powinien się zachować gość od wywiadów. Powinien być bezstronny i nie komentować w taki sposób wypowiedzi rozmówcy. Najlepiej z tego sega wyszedł Mark Henry, który jako jedyny trzymał poziom, bo gość od wywiadów - fatalnie, Styles - mocno średnio.

Dość przyjemna wypowiedź GM'a i bardzo dobra Bryana. Daniel na razie największym pozytywem dzisiejszej gali.

Ich szanse - w mojej ocenie - wynosiły 50 na 50. Zwycięstwo Daniela chyba jednak bardziej mnie cieszy. Trochę jednak za dużo czasu dostali, bo chyba nawet walka o pas WH na SummerSlam tyle nie trwała. Myślę, że na max 17 minut zasłużyli.

A jednak Henry wygrywa. Ciekawe czym się zajmie na PPV Austin.. Tylko z tego co wyczytałem, to Styles miał komentować walkę, więc mogło dojść do jakiegoś brawlu na koniec..

Teraz wypowiem się co myślę o walkach: o wiele lepiej to wszystko się czyta, jak jest napisane w czasie teraźniejszym, bo tak to nie ma tego polotu i finezji. To także na minus.

Ogółem gala baardzo średnia. Wiele jeszcze trzeba poprawić 5-/10.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

16

• Qba5000

3

• szpicu

3

• TheVillain

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Jerichoholic93, na wstępię chcę Ci podziękować za bardzo dobry, a nawet świetny komentarz do mojego najnowszego epizodu. Właśnie takie komentarze chciałbym u siebie widywać :) A teraz przejdę do odpowiedzi, a więc:

Zwłaszcza Dolph brzmiał trochę, jak nie Dolph.

Wiem o tym, że jego wypowiedzi do realnego Dolpha nie pasują, ale to kwestia jego programu z Axelem, z którego się wyśmiewa czy też nabija i jest jego osobą zirytowany, przy czym Axel wychodzi trochę na takiego nieświadomego idiotę, który za wszelką cenę chce udowodnić Ziggiemu, że jest jednak Kimś.

"Aby podkreślić moją zmianę, moje przemienienie się w lepszego wrestlera, chcę się odciąć od tego, co było kiedyś. Tak też więc od dziś nie jestem Michael McGillicutty, od dziś jestem Curtis Axel!".

Miałem coś w ten deseń napisanego na brudno, ale sklejając jego wypowiedź w całość nie bardzo mi to pasowało.

Swoją drogą, sporo teamów masz w tym swoim diary.

W chwili obecnej jest ich aż 9. Kiedyś to wykorzystam i zrobię turniej o pasy TT.

Aries jednak wypadł tutaj mocno średnio.

Może i tak, ale akurat w tym segmencie chciałem ukazać to, że wymawia swój speech pod wpływem impulsów, jest zdenerwowany i nie wie, co tak dokładnie mówi. BTW, mój pomysł na tę postać to połączenie Stone Colda z gimmickiem chłopa, który ma siłę herkulesa, co było pokazane w ostatnim odcinku Infinity, gdzie wykonał Brainbuster na Morganie, ale z tym spotem lekko przesadziłem.

Rambox powinien inaczej się zachować na początku.

Tutaj również przyznaję Ci rację i doskonale o tym wiem, ale te całe jego zachowanie jest spowodowane tym, że jest to tak jakby świeżak, który nabiera doświadczenia i przez jakiś czas będzie taki nieprofesjonalny w tym co robi, co doprowadzi do pewnego programu.

Tylko z tego co wyczytałem, to Styles miał komentować walkę, więc mogło dojść do jakiegoś brawlu na koniec..

Teraz fakt popełniłem gapę, bo galę zacząłem pisać około 2 tygodni temu i do uzupełnienia jej brakowało mi tylko tej walki i zapomniałem o tym, że AJ miał siedzieć przy stołku :P A właśnie miałem zaplanowany króciutki brawl. BTW Z Marka staram się zrobić monster-hella z krwi i kości ala Brock Lesnar, którego również mam w swoim diary :grim:

o wiele lepiej to wszystko się czyta, jak jest napisane w czasie teraźniejszym, bo tak to nie ma tego polotu i finezji. To także na minus.

Nie rozumiem... Przecież moje walki są pisane w czasie teraźniejszym.

I jeszcze raz wielkie dzięki za świetny komentarz. Wbijaj częściej :)

Nie rozumiem... Przecież moje walki są pisane w czasie teraźniejszym.

Cholera... Spieszyłem się, bo musiałem wkrótce schodzić z kompa i popełniłem taką gafę. Jak najbardziej, walki pisane w czasie teraźniejszym. Mimo, iż spieszył mnie czas, nie wiem jakim sposobem popełniłem taki fail. Wybacz.

• 2 tygodnie później...

Epizod #06 Infinity

http://www.grymmorpg.com/pics/logo_infinity.jpg

Panie i Panowie witamy na otwarciu kolejnego epizodu federacji, Da Pirde Wrestling oraz za razem trzeciego, zielonego brandu Infinity. Odcinek rozpoczyna się podobnie jak zeszłotygodniowy epizod, czyli od akcji w pokoju GM'ema Infinity, CD Blaze'a, gdzie znajduje się on we własnej osobie oraz Dave Batista, którego The 5 Star Man zaprosił do siebie...

CDBlaze: Proszę usiądź, Batista, gdyż mamy kilka pilnych spraw do omówienia pomiędzy sobą... Widzisz sprowadziłem cię tutaj po to, ponieważ chcę ci uświadomić, że podczas nadchodzącej gali PPV, Silver Night stoczysz jeszcze jedną walkę o swoje mistrzostwo.

Batista: Nie bardzo mi to odpowiada...

CDBlaze: Ja ci powiem, co mi nie bardzo odpowiada! Stoczysz ją i żadne padające z twojej strony ale mnie nie obchodzą... Co sobie myślałeś wchodząc tydzień temu do mnie, tutaj z prośbą o dostanie walki z przyszłymi emerytami? Myślałeś, że nic w zamian nie będę od ciebie oczekiwał? Coś za coś, Batista i nie powiesz mi chyba, że obawiasz się stoczenia pojedynku o swoje mistrzostwo podczas tej samej gali, podczas której... Jak ty to powiedziałeś?... Wymierzysz sprawiedliwą karę tym oto dziadkom!

Batista: W porządku szefie, a kim jest ten mój przyszły rywal?

CDBlaze: Tego jeszcze nie jestem pewien, bo to nie będzie jeden, jedyny pretendent do odebrania ci twojego mistrzostwa, a będzie ich aż pięciu... Podczas dzisiejszej gali poznamy już dwóch z nich, a pozostała trójka będzie pochodziła z brandu Lockdown.

Batista: Z brandu Lockdown, dobrze usłyszałem?

CDBlaze: Tak! Czyżbyś zapomniał, że twój tytuł jest międzybrandowy i, że mogą o niego rywalizować zawodnicy pochodzący z obydwóch brandów?!

Batista: Nie... Ja po prostu jestem zaskoczony tym faktem, że jesteś gotów do oddania jednego ze swoich mistrzostw do konkurencji.

CDBlaze: Ja też się temu dziwię, ale mam nadzieję, że jesteś na tyle dobry, że nie oddasz swojego pasa nikomu z Lockdown i go u nas zachowasz... W innym przypadku... Zwolnię cię!... A teraz już proszę cię, idź stąd i nie marnuj mojego cennego czasu.

------

1.Single Match with menagers

Chris Jericho /w.Christian Cage vs RVD /w.Kane

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Jericho32_cutout_by_Crank.jpg /w.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/1345_Christian.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/Rob_Van_Dam_8.jpg /w.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/2071_Kane.jpg

Końcówka Walki: Klincz. The On Of a Kind zrywa rękę rywala ze swojego karku, w którą wymierza mu uderzenie łokciem, a następnie wrzuca go do narożnika, gdzie chce go dobić poprzez Running Corner Shoulder Blo... Y2J robi unik, a obecny mistrz Tag Teamów uderza barkiem o metalowy słupek. Kanadyjczyk wyciąga go stamtąd i od razu wymierza mu Back Suplex, po czym kładzie swoją nogę na klatce piersiowej oponenta i w taki oto sposób chce uzyskać pinfall, 1..2.. Kick-Out! Lion heart podnosi swojego rywala za włosy. Chwyta go za nogę i wymierza mu Shin Breaker z bezpośrednim przejściem w Breakdown! Pin, 1..2.. Rob wykorzystuje to, że w zasięgu jego rąk znajdują się liny. Chwyta się ich, a sędzia przerywa odliczanie pinu. Jericho od razu chce pójść za ciosem. Zbliża się do konkurenta, ale ten nagle wymierza mu kopniaka w kolano. Kanadyjczyk pada na kolana, a obecny mistrz Tag Teamów wstaje i dobija oponenta poprzez DDT. Teraz rozpędza się, odbija od lin... Jeden roll-up do przodu, drugi i... Wyskakuje z Rolling Thunde... Ostatecznie prowadzi to do tego, że nadziewa się on na wystawione przez Chrisa, kolana. The Man of 1004 Holds wstaje na nogi jako pierwszy podnosząc za sobą zmęczonego oponenta, który niespodziewanie wymierza mu powalające, Jumping Spinning Heel Kick prosto w twarz! Dobija go Running High Leg Dropem i wykonuje taunt, który zwiastuje nam nadejście Five Frog Splasha! Mr.PPV wskakuje na narożnik, skąd wyskakuje z... Unikniętym przez Jericho, Five Frog Splashem. RVD uderza ciałem o kwadratowy pierścień, ale i od razu nieświadomie wstaje na nogi, co wykorzystuje jego oponent, który serwuje mu Codebreaker i przechodzi w pin, 1..2..3!

Winner: Chris Jericho /w.Christian Cage via Pinfall (11:29)

Reklamy

Backstage:

Conrad Rambox oraz jego gość specjalny, obecny mistrz DPW, JBL...

Conrad Rambox: Witaj, JBL... Podczas zbliżającej się coraz większymi krokami gali PPV, Silver Night stoczysz walkę o swoje mistrzostwo przeciwko CM Punkowi... Czy masz może jakieś plany lub strategię na to, aby go pokonać?

JBL: Conrad... Takie pytania powinieneś zadawać tylko i wyłącznie takiemu Ortonowi czy też O'Brianowi, ale nie mnie! Osobie, która w chwili obecnej jest posiadaczem najważniejszego pasa tej federacji! ...Wiesz czemu wymieniłem ci takich zawodników jak O'Brian i Orton?

Conrad Rambox: Nie...

JBL: Wymieniłem ci ich, ponieważ to są zwykli nieudacznicy, którzy nigdy nie osiągną tego, co ja, czyli nigdy nie zostaną najważniejszymi mistrzami tejże federacji, a mój pas nigdy nie zawiśnie na ich ramionach!

Ktoś uderza barkiem o plecy Bradshawa. JBL się odwraca, a... za jego plecami stoi O'Brianł...

JBL: A ty czego ode mnie chcesz, hm?

Conor O'Brian: Doskonale wiesz, czego chcę... Chcę z tobą walczyć, ponieważ usłyszałem to, co powiedziałeś o mnie teraz.

JBL: A więc powiadasz, że chcesz ze mną stoczyć walkę, z której to ty wyjdziesz jako zwycięzca i pewnie w ten sposób udowodnisz mi, że staniesz się jeszcze lepszy niż ja w obecnej chwili... W porządku. Akceptuję twoje wyzwanie, ponieważ muszę zobaczyć ten cyrk, którym będą twoje wszelkie starania się oto, aby udowodnić mi to, że się mylę!... A dla lepszej zabawy dla mnie, chcę aby ta nasza walka odbyła się jako No DQ Mecz!

------

Kamery przenoszą nas na arenę, gdzie widzimy członków drużyny The Force. Jako pierwszy z nich zabiera głos Dean Ambrose...

Dean Ambrose: Clay... Rollins... W zeszłym tygodniu dałem wam wielką szansę, frajerzy na wykazanie się i udowodnienie mi tego, że stojąc na waszym czele i tej zakichanej drużyny, zwaną The Force nie będę wami zawiedziony... Dałem wam tę szansę, a wy co mi pokazaliście? Chyba nie zaprezentowaliście mi sto procent swoich możliwości, bo w innym razie nie macie tutaj czego szukać. Zawiedliście mnie. Nawiązując jeszcze do zeszłego tygodnia to ja naprawdę nie spodziewałem się, że jesteście aż tak kiepscy w tym, co robicie... Tak kiepscy do tego stopnia, że jeden z was, chodzi mi o ciebie Rollins, przegrał swój pojedynek z Gravesem, a drugi, tak ty, Clay o mały włos, gdyby nie moja pomoc, to również byś przegrał... Wygrałeś, ale jednak przegrałbyś i to z kim? Z kimś, kogo imienia nie pamiętam. Pytanie brzmi, czy ten ktoś w ogóle jakieś imię posiada, bo jest tak żenująco słabym zawodnikiem, że nawet i Dave Finlay pokonałby go... Ale niech będzie. Przymknę na to wszystko oko i dam wam jeszcze jedną szansę, ostatnią szansę, którą jeśli zmarnujecie, to ja postaram się oto, abyście już nigdy, ale to nigdy nie postawili swoich nóg w tym ringu... Zrozumieliście?! Przez was będę musiał się trochę zbłaźnić i poprosić Gravesa o jedną, dodatkową walkę pomiędzy którymś z was a kimś z jego drużyny...

Na stage'u pojawia się drużyna Sons Of Anarchy...

Corey Graves Naprawdę miło jest mi to słyszeć, Ambrose... Jestem zadowolony z tego, że postanowiłeś dać im tę, dodatkową szansę i w zamian za to, ty nie będziesz musiał się przede mną błaźnić i o nic mnie prosić, bo dostaniesz to, czego chcesz bez żadnych zobowiązań. Pewnie nie wierzysz w to, co słyszysz, ale jest takie jedno przysłowie, a mianowicie... Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie, zrozumiałeś chyba?... A teraz do rzeczy dostaniesz tę walkę, a pod jednym warunkiem.

Dean Ambrose: Jakim?

Corey Graves: Musisz się zgodzić na to, aby była to walka Tag Teamowa... Ty i słabsza część twojej drużyny, czyli Rollins kontra Ryback i słabsza część mojej drużyny, Danny Burch. Pasuje ci taki układ?

Dean Ambrose: W porządku. Zgadzam się... A ty, Rollins teraz musisz dać z siebie wszystko!

2.Tag Team Match

Dean Ambrose & Seth Rollins vs Ryback & Danny Burch:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_3_CutByJess15Feb2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins5_cutout_by_Crank.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/2386_Ryback.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3754/Danny_Burch_6.jpg

Końcówka Walki: Ryback wynosi Deana pod Gorillia Press Hold i... Uliczny Pies zeskakuje z jego łap za jego plecy, po czym odpowiada mu Chop Blockiem w tył nogi. Olbrzym pada na kolana, a Dean chwyta go w Headlock i... Czy padnie Headlock Driver? Nic z tego! Silver Back zarzuca oponenta na swoje plecy i odpowiada mu poprzez Shell Shock! A my dzięki temu mogliśmy ujrzeć prześwietną kontrę z próby wykonania Headlock Driver w Shell Shock! Pin, 1..2.. Pin zostaje przerwany przez Rollinsa, który uderza w Rybacka, Slingshot In Side Leg Dropem! Burch wchodzi do ringu i rusza z biegiem na Setha z Running Laria... Seth unika ciosu i odpowiada powalającym, Jumping Heel Kickiem, po którym podnosi go i wyrzuca poza ring, gdzie również i on wychodzi... Olbrzym wstaje na nogi jako pierwszy. Podnosi konkurenta i wpycha go do swojego narożnika, gdzie wymierza mu serię pięciu uderzeń barkiem w brzuch i zmienia się ze swoim partnerem, Dannym Burchem, z którym razem wymierzają Deanowi Spinebuster + Running Headbutt Drop/ combo! Pin, 1..2..Kick-Out! Anglik chce podnieść rywala, ale ten będąc na kolanach wymierza mu Sitout Jawbreaker + Hammer Lock DDT /combo! Pin, 1..2.. Kick-Out! Uliczny Pies po nieudanej próbie przypięcia dokonuje zmiany ze Sethem Rollinsem, który czeka, aż jego przeciwnik zacznie się podnosić... Danny jest już na kolanach i inkasuje w Jumping Curb Stomp od Ex-Blacka, który od razu przechodzi w pin, 1..2.. Do kwadratowego pierścienia wchodzi Silver Back, ale przed przerwaniem pinu powstrzymuje go Ambrose, który rzuca się na niego z pięściami ...3!

Winners: Dean Ambrose & Seth Rollins via Pinfall (12:27)

The Force rozpoczynają celebrować swoje zwycięstwo. Wchodzą na narożniki, ale po chwili zostają zaatakowani przez Sons Of Anarchy, którzy wykonują na nich swoje finishery. Shell Shock od Rybacka dla Clay'a, Death Valley Driver od Burcha dla Rollinsa i Knee Lift into Backstabber od Gravesa dla Ambrose'a!

------

Backstage:

Dokładniej znajdujemy się w szatni dwóch obecnych mistrzów Tag Teamów, Kane'a oraz Rob Van Dama...

Kane: Rob...

RVD: Tak? Słucham się Kane.

Kane: Teraz już chyba nie osądzasz mnie o te ataki... Stałem dzisiaj przy twoim boku, kiedy odbywałeś pojedynek z Chrisem Jericho, prawda?... A jeśli nadal myślisz, że stoją one za moją sprawą, to... Ja z kimś takim jak ty nie chcę tworzyć drużyny i... Zrezygnuję z półposiadania z tobą naszych pasów mistrzowskich.

RVD: Słucham?

Kane: Dobrze wiesz, co powiedziałem!

RVD: Kane, nie obraź się, ale od dłuższego czasu wydajesz się mi jakiś dziwny, a to co teraz powiedziałeś tylko to potwierdza.

Kane: Odpowiesz mi w reszcie na moje pytanie, czy... Wolisz poczuć mój gniew?

RVD:... Kane, wyluzuj trochę. Oczywiście, że ci wierzę, że to nie ty odpowiadasz za te ataki na naszych przyszłych rywali.

Kane: I właśnie to chciałem usłyszeć.

Kane wychodzi z szatni...

RVD: Byłeś przy ringu i przypadkowo do żadnego incydentu na zapleczu nie doszło... Przyjacielu...

_________

Reklamy

_________

3.Single Match non title match

Dave Batista © vs Dave Finlay:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/batista_14.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/14/fitfinlay_1_full_20120815.png

Animal jak to w jego zwyczaju od razu rusza z biegiem do ataku na oponenta. Wbija się w niego swoim barkiem i wrzuca go do narożnika, gdzie serwuje mu serię kopnięć w brzuch, a następnie wyrzuca go poprzez Choke Toss na środek ringu. Finlay wstaje, a Batista ponownie rusza na niego ze Spea... Jednak Irlandczyk przeskakuje Leap frogiem nad biegnącym prosto na niego, konkurentem. Batista zatrzymuje się tuż przy samych linach. Odwraca się i unika próby wykonania Running Lariatu przez Finlaya. Schyla głowę, a Irlandczyk odbija się od lin i... Otrzymuje potężnego, Spinebustera! Zwierzak podnosi oponenta, któremu tym razem już wymierza Batista Bomb! Pin, 1..2..3!

Winner: Dave Batista via Pinfall (1:50)

Batista wychodzi z ringu, spod którego wyciąga krzesło i wraz z nim z powrotem wchodzi do kwadratowego pierścienia. Podchodzi pod swoją ofiarę, której chce zadać uderzenie krzesłem, ale...

]Na arenie pojawia się siedzący na wózku inwalidzkim, Bob Holly. Co on teraz zrobi? Czy w jakiś sposób ocali swojego przyjaciela?... Wstaje na nogi i wchodzi do ringu! Podnosi Irlandczyka i krzyczy coś do Zwierzaka, który wykonuje to, co chciał, czyli wymierza uderzenie krzesłem prosto w głowę Irish Fightera! Również i Bob dorzuca coś od siebie, a tym czymś jest Alabama Slam prosto na te samo krzesło! Holly chwyta za mikrofon...

Bob Holly: I dopiero teraz czujesz właśnie to, co ja czułem po Hardcore Rules!... Dosyć miałem tych twoich pustych słów, że mi współczujesz... Że żałujesz, że cię nie było wtedy przy mnie... Te słowa są niezrozumiałe dla mnie, ponieważ gdybyś chciał mi pomóc, to zrobiłbyś to! Pomógłbyś mi, ale i jednocześnie w dalszym ciągu byłbym twoim przyjacielem, ale teraz... Teraz już w swojej dobiegającej końca, karierze mam tylko i wyłącznie jeden cel, a jest nim zakończenie twojej żałosnej kariery!

Alabama Man ponownie podnosi swojego przyjaciela, którego tym razem dobija poprzez Faicon Arrow również w krzesło!

Zapowiedź dzisiejszego Main Eventu:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/jbl_wweold.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2533/Conor_OBrian_2_CutOut_Jess-x.jpg

4.Tag Team Match Qualification to match for TV Championship

Kurt Angle & Randy Orton vs Air Pockets (Bourne & Kidd):

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randyorton_6.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_2_CutOut_Jess-x.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/Tyson_Kidd_02.jpg

Końcówka Walki: Irish Whip do narożnika od Ortona dla Kida, który zostaje dobity poprzez Running Corner Body Splash i dodatkowo otrzymuje T-Bone Suplex! Żmija rozpoczyna swój taniec zapowiadający nam nadejście RKO, ale czy to się mu uda?!... Kidd wstaje, a Orton wyskakuje z... Jednak rywal odpycha go od siebie i bezpośrednio odpowiada mu powalającym, Jumping Spinning Heel Kickiem. Tyson chce to wykorzystać. Chwyta oponenta za nogę, ale ten odpycha go od siebie. Tyson odbija się od lin i... Inkasuje w Scoop Powerslam pin, 1..2.. Kick-Out! Viper po nieudanej próbie przypięcia podnosi konkurenta, któremu serwuje kopniaka w brzuch. Chwyta go za kark i wymierza jego twarzą uderzenie o swój narożnik. Zmiana. Do akcji wkracza Kurt Angle, który chwyta przeciwnika za nogę i już najwidoczniej chce założyć mu Ankle Lock, ale ten przechwytuje go Roll-Upem wykonanym do przodu w pin, 1..2.. Reversal, 1..2.. Reversal, 1..2.. Kick-Out! Obaj wstają w tym samym czasie i to Tyson przechodzi jako pierwszy do

ata... Jednak Kurt unika próby wykonania Jumping Spinning Heel Kicku przez Kidda i odpowiada mu Bridging German Suple... Kidd również nie daje się zaskoczyć. Spada na proste nogi i z rozbiegu wymierza oponentowi Clothesline Takedown! Teraz zmienia się z Evanem, który to od razu chce wymierzyć Kurtowi Diving Front Dropki... ...ck from Tope Rope! Pin, 1..2.. Kick-Out! Bourne po nieudanej próbie przypięcia chce podnieść rywala, ale ten będąc na kolanach chwyta go rękami za nogi i w taki oto sposób podcina go, a następnie dokonuje zmiany z Randym, z którym razem wymierzają Dropkick + German Suplex /combo! That Kidowi! Pin, 1..2.. Interwencja ze strony Tysona, który przerywa pin, ale po chwili obrywa Belly to Belly Overhead Suplex poza ring od Angle'a, który nie chciał zostać mu dłużny za to, co zrobił... Orton podnosi konkurenta. Wrzuca go do swojego narożnika, gdzie ponownie dochodzi pomiędzy nim a Kurtem do zmiany. Hero wchodzi do ringu. Chwyta Evana za nogę i zakłada mu Ankle Lock! ...Czy to będzie koniec walki? Czy Bourne odklepie? A może uda się mu uciec z tarapatów?... Do ringu wchodzi Apex Predator, ale po co? Co on chce zrobić? Podchodzi pod TT partnera i... Wymierza mu RKO! Kładzie Bourne'a na leżącym Amerykańskim Bohaterze, ale sędzia rozpoczyna odliczanie pinu, 1..2..3!

Winners: Air Pocket via Pinfall (16:14)

------

ME 5.No DQ Match non title

JBL © vs Conor O'Brian:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/jbl_wweold.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2533/Conor_OBrian_2_CutOut_Jess-x.jpg

Końcówka Walki: Akcja rozgrywa się poza ringiem, gdzie zawodnicy wymieniają się uderzeniami oraz kopnięciami... Obecny mistrz DPW chwyta rywala w swoje łapy i wymierza mu Scoop Slam. Teraz ściąga plandekę z podłogi i pozostawia pustą posadzkę bez jakiejkolwiek osłony, na którą chce wymierzyć Suplex oponentowi, ale ten mu na to nie pozwala, stawia opór i niespodziewanie odpowiada mu Snap Suplexem! Dodatkowo jeszcze dobija Bradshawa serią trzech Elbow Dropów. Podnosi go i wrzuca do ringu, gdzie znajdują się dwa krzesła. Jedno jest ułożone w narożniku, a drugie rozstawione na środku kwadratowego pierścienia. Po wrzuceniu JBL'ela do ringu, Conor również chce wejść do niego, ale gdy wychyla głowę pomiędzy linami, to otrzymuje w nią Hammer Punch od Boga Wrestlingu. DPW Champion wciąga go na środek kwadratowego pierścienia, gdzie serwuje mu Failling DDT! Pin, 1..2.. Kick-Out! To jeszcze zdecydowanie zbyt mało, aby pokonać tak doświadczonego zawodnika jakim jest Conor O'Brian... JBL po nieudanej próbie przypięcia podnosi oponenta. Wrzuca go do narożnika, gdzie dobi... Jednak nic z tego! O'Brian unika próby wykonania Corner Lariatu przez mistrza i odpowiada mu serią czterech Back Chopów. Zarzuca konkurenta na narożnik, skąd chce wymierzyć mu Superple... ..x prosto w krzesło! Conor jest zbyt zmęczony, aby od razu przejść do odliczenia rywala, ale robi to dopiero po upływie sześciu sekund, 1..2.. Kick-Out! O'Brian nie może w to uwierzyć. Jest wściekły na samego siebie, że tak długo mu z tym wszystkim zeszło. Wstaje na nogi i gwałtownie podnosi Bradshawa, którego odpycha w stronę lin. Ten się od nich odbija i inkasuj... Kontruuje próbę wykonania Back Body Drop przez Barbażyńcę w Running DDT na własną korzyść! Pin, 1..2.. Kick-Out! JBL podchodzi pod narożnik, gdzie czeka aż jego rywal wstanie... Ten jest już na nogach, a GOF zaczyna biec w jego stronę i wym... Nic z tego! Conor w świetny sposób kotruuje próbę wykonania Clothesline From Hell przez mistrza w Full Nelson Bomb! O'Brian stara się tę szansę w pełni wykorzystać i bezpośrednio przechodzi w Octopus Stretch! ...Czy JBL odklepie? Czy może raczej uda się mu jakoś wydostać?... W zasięgu jego rąk znajdują się liny, a więc chwyta się ich, a sędzia odciąga od niego napastnika. Barbarzyńca od razu chce ruszyć za ciosem. Podchodzi pod oponenta. Podnosi go, ale ten wsadza mu palca w oko i dobija go Clotheslinem From Hell! Pin, 1..2..3!

Winner: JBL via Pinfall (18:31)

Na tiatronie wyświetla się facjata CM Punka, który ma coś do powiedzenia...

CM Punk: Gratulacje, JBL! Udało ci się pokonać O'Briana, zawodnika, który szedł z tobą łeb w łeb i mało brakło, a pokonałby cię... Jednakże nie o tym mowa. Chcę ci tylko tyle powiedzieć, że ze mną nie będziesz miał tak łatwo... Mnie nie wsadzisz jak zwykły tchórz palca w oko. Mnie w tak banalny sposób nie wykiwasz, w ogóle mnie nie wykiwasz, ponieważ na Silver Night zmierzymy się w Submission meczu! A jak sam dobrze pamiętasz, to właśnie w tej walce skopałem ci dupę podczas Hardcore Rules i nieważne co nastąpiło w dwóch następnych starciach... Ważne jest to, że to właśnie ja opuszczę Silver Night jako nowy mistrz Da Pride Wrestling!

I w taki oto sposób najnowszy epizod, Infinity dobiega końca!

Newsy:

:arrow: Federacja zrezygnowała z walki Batista vs The Legends na Silver Night, a w zamian za to na dzisiejszej gali otrzymaliśmy hell-turn Boba Holly'ego, który zaatakował swojego byłego przyjaciela oraz otrzymamy walkę o TV title, którą będzie albo 6 pack challnge albo Turminol Match

:arrow: W związku ze starciem o TV title na Lockdown poznamy trzech kolejnych pretendtów do tego mistrzostwa, którymi mogą być: Jack Swagger, Alberto del Rio, Kofi Kingston, Matt Morgan, Rey Mysterio oraz Wade Barrett. Przewidywanym pojedynkiem o miano kolejnych pretendentów jest 6 Man TT Match.

:arrow: Dowiemy się tego, jaki los spotka Da Dashings oraz Europeans Heroes. Czy czeka na nich Tag Teamowa walka, czy może zwolnienie?

:arrow: Na Lockdown dodatkowo zapowiedziane są jeszcze dwa pojedynki, Dolph Ziggler vs Mark Henry oraz Daniel Bryan vs AJ Styles.

Karta na Silver Night PPV:

:arrow: Tag Team Match

Kane & RVD © vs Cage & Jericho -for: TT Championships:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/2071_Kane.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/Rob_Van_Dam_8.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Jericho32_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/1345_Christian.jpg

:arrow: Single Match

Mark Henry © vs AJ Styles -for: World Heavyweight Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/mark_henry_.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ51_cutout_by_Crank.jpg

:arrow: ??? 6 Man Tag Team Match

Sons Of Anarchy (Ryback & Graves & Burch) vs The Force (Ambrose & Rollins & Clay):

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_2012CutByJibunjishin15.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/Corey_Graves_4_CutOut_Jess-x.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3754/Danny_Burch_7.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_3_CutByJess15Feb2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins_2_CutByJess15Feb2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/brodusclay1_wfmashupz.jpg

:arrow: Submission Match

JBL © vs CM Punk -for: DPW Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/jbl_wweold.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/2005_CM_Punk.jpg

:arrow: ??? Match

Daniel Bryan © vs Dolph Ziggler -for: LHW Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_2012CutByJibunjishin25.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler19_cutout_by_Crank.jpg

:arrow: 6 Pack Challenge or Gauntlet Match (okaże się po Lockdown)

Batista vs Tyson Kidd vs Evan Bourne vs ?? vs ?? vs ?? -for TV Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_4YearsPSDD_byJibi1.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/Tyson_Kidd_03.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_CutOut_Jess-x_2.jpg VS ?? VS ?? Vs ??

• 3 tygodnie później...

Panie i Panowie witamy na otwarciu kolejnego epizodu federacji, Da Pride Wrestling oraz za razem trzeciego, szarego brandu Lockdown. Odcinek rozpoczyna się od walki pomiędzy Dolphem Zigglerem a obecnym mistrzem Wagi Ciężkiej, Markiem Henrym...

1.Single Match non title

Mark Henry (World Heavyweight c) vs Dolph Ziggler:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/MarkHenry12.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler16_cutout_by_Crank.jpg

Końcówka Walki: Od początku starcia Mark rzucał Dolphem niczym workiem ziemniaków, ale teraz... Teraz nadarza się okazja, by Ziggi mógł się mu odgryźć. Biegnie prosto na potwora, ale no nie... Ten wyrzuca go w górę poprzez Body Toss. The Natural uderza ciałem o ring i od razu niekontrolowanie wstaje na nogi. Henry dobija go powalającym Side Kickiem. Rozpędza się, odbija od lin i dorzuca Big Body Splash dla Natural Boy'a. Pin, 1..2.. Kick-Out! Obecny mistrz po nieudanej próbie przypięcia podnosi oponenta jedną ręką do góry i wrzuca go do narożnika, gdzie dobija go Running Corner Shoulderblockiem w brzuch i wyrzuca go za siebie poprzez Back Body Drop. Podchodzi pod niego. Staje nad nim i szykuje się do wykonania Hip Dro... Dolph unika zmiażdżenia przez potężnego Potwora. Wstaje i zaczyna serwować serię dziesięciu podliczanych przez publiczność Elbow Dropów, oponentowi. Odchodzi i czeka, aż Mark się podniesie... Seksualna Czekolada jest już na kolanach i inkasuje w Super Kick od Blondyna, który przechodzi w pin, 1..2.. Kick-Out! Henry przerwał pin z taką siłą, że aż dużo mniejszy od niego zawodnik wylatuje pomiędzy środkowymi linami poza ring! Ziggi wspina się po zewnętrznej stronie kwadratowego pierścienia na narożnik, skąd skacze na wstającego olbrzyma z Diving Cross Bo... Jednak nic z tego! Mark przechwytuje go w swoje łapy i serwuje mu World Strongest Slam! Pin, 1..2..3!

Winner: Mark Henry via Pinfall (9:57)

------

Backstage:

Dokładniej znajdujemy się w szatni obecnych mistrzów Tag Teamów, RVD oraz Kane'a...

Kane: Rob...

RVD: Słucham Kane?

Kane: Nie wiem, czy wiesz, ale... dzisiejszego wieczoru stoczę pojedynek z dwoma zawodnikami... z Cagem i Jericho... A podczas tej walki ty będziesz pełnił funkcję sędzi... Mam nadzieję, że te wszystkie nasze kłótnie nie będą mieć żadnego wpływu i... po przyjacielsku będziesz grał tak, abym to ja wygrał.

RVD: Sam chyba nie wiesz, co wygadujesz, Kane. Tydzień temu powiedziałem ci, że to na pewno ty stoisz za tymi wszystkimi atakami na zapleczu czy to na Y2J'eja czy na Cage'a, bo innego rozwiązania niż oszustwo w dążeniu do celu po prostu nie widzisz. Ty natomiast uparłeś się, że to nie ty ich atakujesz. Jako argument, aby temu zaprzeczyć podałeś naszą walkę z Infinity, podczas której stałeś wraz z Jericho przy ringu i o dziwo do niczego nie doszło... Do niczego nie doszło, no bo właśnie byłeś przy moim boku!

Kane: Ale to nie ja za to wszystko odpowiadam!... Zrozumiesz to w końcu?!

RVD: Uwierzę ci w twoje słowa dopiero wtedy, gdy ponownie dojdzie do ataku na któregoś z nich, ale wtedy, gdy ty będziesz stał blisko mnie... Rozumiesz?

Kane: Rozumiem!

Wnerwiony Kane wychodzi z szatni.

________

Reklamy

________

Po tym jak reklamy dobiegły końca, kamery przenoszą nas na arenę, gdzie widzimy stojącą w środku kwadratowego pierścienia, czwórkę zawodników, a są to: Cody Rhodes, Alex Riley, Kassius Ohno oraz Antonio Cesaro. Dzisiaj, a dokładniej w tej chwili już dowiemy się jaki spotka ich los za zeszłotygodniową bijatykę. Czy zostaną oni zwolnieni przez Bruca Cymona? Czy też dostaną walkę pomiędzy sobą, Dashings vs Europeans Heroes?...

Na arenie pojawia się GM Lockdown, Bruce Cymon...

Cymon: Witam wszystkich drogocennych fanów oraz was, Dashings oraz Europeans Heroes... Tydzień temu na Lockdown obiecałem fanom mojego biznesu, że dnia dzisiejszego otrzymają pewną zabawę, która będzie w postaci ankiety, gdzie będą oddawali swoje głosy na dwie opcje. Pierwszą z nich jest zwolnienie całej waszej czwórki, a drugą Tag Teamowa walka pomiędzy wami... Co was czeka? Tego nikt nie wie, ani ja ani wy ani nikt inny! Sam jestem bardzo ciekawy tego, która opcja zebrała najwięcej głosów, lecz przed zobaczeniem wyniku chciałbym coś od siebie powiedzieć... A mianowicie, jeśli największą ilość głosów zdobędzie pierwsza opcja, czyli zwolnienie, to chciałbym, abyście wiedzieli, że byłem z was bardzo dumny, chłopcy. Od zawsze w waszej całej czwórce widziałem to coś... W jednym więcej, w drugim troszeczkę mniej, ale to jest nieważne, ponieważ jak już powiedziałem, cała wasza czwórka może być kimś przez duże k w tej federacji... A teraz zobaczmy na co zgromadzeni na trybunach, fani oddali swoich głosów najwięcej!

http://c.wrzuta.pl/wi11146/bf497219000e176b521b34b4/daien

Bruce Cymon: Uf... Odetchnąłem z ulgą, bo pożegnanie z wami nie byłoby dla mnie czymś wesołym... Ale to, że ktoś w ogóle zagłosował na to, aby was zwolnić wydaje się mi trochę dziwne, ale to jest Da Pride Wrestling, to jest Lockdown i tutaj wszystko może się zdarzyć. Przypuszczam, że gdzieś na trybunach siedzi grupka zawodników, ludzi od Infinity, którym zależałoby na tym, aby was do siebie zatrudnić, ale na całe szczęście nie udało się im to... To chyba wszystko, co miałem do powiedzenia. Dziękuję za uwagę.

2.Tornado Tag Team Match

Dashings vs Europeans Heroes:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/cody_8.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2273/riley_03.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/cesaro_by_cs.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/610/Kassius_Ohno2.jpg

Końcówka Walki: W ringu znajdują się Rhodes i Cesaro, a pozostała dwójka zawodników poza nim... Dashing jest obijany przez oponenta w narożniku podliczaną przez publiczność, serią dziesięciu European Uppercutterów. Teraz Szkot wrzuca rywala Irish Whipem do naprzeciwległego narożnika, gdzie dobi... ...Nic z tego! W odpowiednim momencie do kwadratowego pierścienia wchodzi Alex Riley, który atakuje z zaskoczenia Antonia powalającym Lariatem. Po wymierzeniu mu tego uderzenia podnosi go i odpycha w stronę lin, od których ten odbija się i inkasuje w Spinning Spinebuster od A-Ry'eja! Pin, 1..2.. Kick-Out! Po nieudanej próbie przypięcia Alex wstaje na nogi i również i on podobnie jak Cesaro otrzymuje uderzenie z zaskoczenia, tym razem było to Discuit Elbow Smash w kark od Kassiusa! Ohno chce go podnieść, ale i on też otrzymuje uderzenie z zaskoczenia, Diaster Kick od Cody'ego Rhodesa! ...... Dashing podnosi The Young Knockout Kida. Przechwytuje jego ręką oraz głowę w swoje łapy i... Czy padnie Cross Rhodes? Czy może Kassius zdoła uciec z tarapatów w jakiś sposób?... Jednak pada Cross Rhodes! Pin, 1..2.. Próba przypięcia zostaje przerwana przez Szkota, który podnosi Cody'ego za ucho i trzymając go w taki oto sposób jedną ręką, drugą serwuje mu European Uppercutter! Za nim pada jeszcze jeden! Drugi! Trzeci! Czwarty! Piąty! Szósty! Siódmy! ...Czy to w końcu się skończy?... Ósmy! Dziewiąty! I Dziesiąty! Cody pada jak kłoda na ringu. Antonio podnosi go. Wpycha jego głowę pomiędzy swoje nogi ...I czy padnie Neutralizer?!... Nic z tego! Alex międzyczasie zdążył dojść do siebie, a teraz ratuje swojego przyjaciela z tarapatów serwując Szkotowi Running Jumping Big Boot, po którym razem z Rhodesem serwują mu Failcon Arrow + Powerbomb /combo! Pin, 1..2.. Very European wykorzystuje to, że w zasięgu jego rąk znajdują się liny, chwyta się ich, a sędzia przerywa odliczanie pinu! Rhodes wraz z Rileyem podnoszą swoich oponentów, Cody Antonia a A-Ry Kassiusa. Cody ponownie przechwytuje rękę i głowę rywala w swoje ręce, a Alex zarzuca Young Knockout Kida na swoje barki i... Nic z tego! Europeans Heroes w tym samym czasie wydostają się z tarapatów i w tym samym czasie odpowiadają dwoma Irish Whipami do narożników, gdzie dobijają ich Running Corner Foream Smashem oraz Running European Uppercutterem, po czym dorzucają Discuit Elbow Smash oraz Neutralizer! Obaj przechodzą w pin, 1..2..3!

Winners: Europeans Heroes via Pinfall (15:39)

------

Backstage:

Bruce Cymon oraz jego gość specjalny, Dolph Ziggler...

Conrad Rambox: Witam! Już za chwilę przeprowadzę wywiad z byłym mistrzem Wagi Półciężkiej, Dolphem Zigglerem... Dolph, ostatnio miałeś kilka sprzeczek, kilka spraw na pieńku z niejakim Curtem Axelem, czy mógłbyś nam coś o tym zawodniku powiedzieć?

Dolph Ziggler: Tak ...... Mógłbym, ale nie wiem czy to zrobię... Bo o kimś takim jak Axel, który jest nikim i nigdy nic nie osiągnie, według mnie nie warto rozmawiać.

Conrad Rambox: A chociażby jedno, małe słówko na jego temat? Jakiś komentarz?

Dolph Ziggler:... Jego imię i nazwisko mógłbym przypisać jako synonim słowa... idiota. No bo to w sumie jest idiota, którego w zeszłym tygodniu spotkała sprawiedliwa kara za jego głupotę... Wystarczy?

Conrad Rambox: A propos tego zeszłotygodniowego incydentu z udziałem Curta Axela, to nie wiesz przypadkiem kto mógł dokonać tego ataku na niego?

Dolph Ziggler: Dokładnie to nie wiem kto stoi za tą sprawą, ale wiem jaka ta osoba jest... Jest mądra oraz bardzo rozsądna!

Conrad Rambox: A co powiesz nam, Dolph o walce z zeszłego tygodnia z Danielem Bryanem, który idealnie wykorzystał fakt, że Axel nie został dopuszczony do pojedynku z tobą?

Dolph Ziggler: Cóż mogę o tym powiedzieć, Rambox?... Bryan to jest gość, który ma łeb na karku, jest mądry oraz przebiegły. On kiedyś naprawdę osiągnie wiele w tej federacji i życzę mu tego... Ale i z drugiej strony za to, że odebrał mi moje mistrzostwo, znienawidziłem go! Będę się domagał rewanż o pas Wagi Półciężkiej do póki do póty nie odzyskam go!

Conrad Rambox: Dzisiaj stoczyłeś pojedynek z obecnym mistrzem Wagi Ciężkiej, Markiem Henrym... Co możesz nam powiedzieć o tej walce lub o swoim ostatnim jak do tej pory przeciwniku?

Dolph Ziggler: Mark to doświadczony zawodnik, od którego nawet na kilometr czuć... jego siłę oraz dominację. Nie od przypadku jest on mistrzem Wagi Ciężkiej, z którym miałem szansę wygrać, ale jednak jej nie wykorzystałem... Z całą pewnością następnym razem to ja wygram! Już nie popełnię tego samego błędu, którym przepłaciłem porażką.

Conrad Rambox: Miło się mi z Tobą rozmawiało, ale niestety muszę już kończyć... Dziękuję za wywiad.

------

Kamery przenoszą nas w inne miejsce na zapleczu, gdzie widzimy idącego w stronę pewnej szatni, Henry'ego... Nagle spotyka on swojego, przyszłego oponenta, AJ Stylesa, z którym na nadchodzącej gali PPV, Silver Night stoczy on walkę o swój pas Wagi Ciężkiej...

Mark Henry: AJ!

Po zachowaniu The Phenomena widać, że jest on przerażony obecnością Marka Henry'ego...

Mark Henry: Posłuchaj mnie, synu... Przestań się mnie bać i spójrz mi w oczy!

Styles robi, co tylko może, aby nie złapać kontaktu wzrokowego z Potworem. W końcu ten chwyta go za głowę...

Mark Henry: Spójrz mi w oczy, mówię!

AJ odwraca wzrok...

Mark Henry: Bądź tak pewny siebie teraz, jak byłeś tydzień temu, gdy udzielałeś wywiadu Ramboxowi na mój temat, któremu powiedziałeś, że odbierzesz mi mój pas i uwolnisz wszystkich od mojego panowania z nim!... No dalej, mięczaku! Spójrz mi w oczy!

W końcu The Phenomenal z powodu braku tchu spogląda Markowi w oczy...

Mark Henry: Posłuchaj mnie, synu... Widzę, że ty sam dobrze wiesz, że powiedziałeś wtedy zbyt dużo, bo gdyby tak nie było, to byś się aż tak nie zaczerwienił, ale to mnie nie interesuje, czy tego żałujesz czy też nie... Powiem ci tylko tyle, że ponownie byłeś zbyt pewny siebie, a ta twoja pewność siebie w końcu cię zgubi. Weź to sobie do serca lub wbił do tej, swojej pustej głowy, bo twój koniec już nadszedł!

Henry z potężną siłą rzuca Stylesa za stół!

Mark Henry: That's what I do!

_________

Reklamy

_________

3.Handicap Match with special refree

Kane vs Chris Jericho & Christian Cage /Special Refree- RVD:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/2071_Kane.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/jericho_6.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/918_Christian.jpg - http://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/Rob_Van_Dam_8.jpg

Końcówka Walki: Kane oraz Cage mierzą się w klinczu... Kane zrywa rękę oponenta ze swojego karku i wymierza mu Side Slam pin, 1..2.. Kick-Out! Obaj wstają w tym samym czasie i ponownie przechodzą w klincz... Jeden drugiemu nie chce ustąpić, ale to jednak Big Red Machine wrzuca on rywala do narożnika, gdzie wymierza mu powalające Throat Trust. Christian ześlizguje się po narożniku do pozycji siedzącej, a konkurent dodatkowo dobija go Face Washem. Pin, 1..2.. Kick-Out! Kane po nieudanej próbie przypięcia chwyta leżącego Christiana jedną ręką za szyje i w taki oto sposób podnosi go na nogi ...Czy padnie Chokeslam? Czy może raczej Cage wydostanie się z tarapatów?... Potwór wyrywa Kapitana Charyzmę do góry, ale ten kontruje to na Fujijawa Armbar! Jednak po chwili Kanadyjczyk uwalnia go i dokonuje zmiany z Tag Team partnerem, Chrisem Jericho, z którym atakują leżącego, Ulubieńca Szatana. Podnoszą go i szykują się do wykonania Double Suple... Jednak nic z tego! Sędzia, RVD nie pozwala im wykonać podwójnej akcji na jego koledze, któremu pomaga wydostać się z tarapatów odpychając Y2J'eja, który w ramach odpowiedzi serwuje Robowi Codebreaker! ...Sędzia specjalny zostaje znokautowany? Jaki będzie dalszy przebieg tego zaciętego pojedynku?... Międzyczasie CC wykonuje na Czerwonej Maszynie, Spear, a Chris przechodzi w pin! ...Do ringu wbiega jakiś anonimowy sędzia, który rozpoczyna odliczanie przypięcia, 1..2..3!

Winner: Chris Jericho & Christian Cage via Pinfall (10:07)

------

4.Elimination 6 Man TT Match for cotendership for TV Championship

Kofi Kingston & Rey Mysterio & Matt Morgan vs Champions Of Wrangle & Jack Swagger:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_10.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/mysterio2k14ner2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/642/Matt_Morgan_CutByJess13Feb2013.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/2436_Alberto_del_Rio.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/2570_Wade_Barrett.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger12_cutout_by_Crank.jpg

3 minuta Walki: Akcja rozgrywa się pomiędzy Kingstonem a Barrettem... Anglik odpycha rywala w stronę lin, przy których ten zatrzymuje się, a więc Barrett rusza na niego z powalającym, Running Big Bootem. Podnosi go i chce wymierzyć mu Pumphandle Sla... Jednak nic z tego! Kofi przeskakuje nad nim za jego plecy, ten się odwraca i inkasuje Double Open Handle Chop, po czym zostaje dodatkowo powalony Dropkickiem. Czarnoskóry zawodnik dokonuje zmiany z Mysterio. Rey podnosi oponenta, wymierza mu serię Low Kicków. Odpycha go w stronę lin, ten odbija się od nich i zostaje podcięty poprzez Drop Toe Hold. Wade upada twarzą na drugą linę, a Mr619 wykonuje taunt zapowiadający 619! Rozpędza się, odbija od lin... ...Pada Tiger Feint Kick! Mysterio wskakuje na liny, przy których stoją przeciwnicy, co wykorzystuje del Rio, który zrzuca Luchadora z nich, a wstający, Anglik bezpośrednio dobija go Bull Hammerem! Pin, 1..2..3!

Rey Mysterio is eliminated by Wade Barrett via Pinfall (6:06)

Do ringu wchodzi Morgan, z którym to Wade przechodzi w klincz. The Blue Print wymierza Anglikowi kopniaka w brzuch z kolana, a następnie dobija go powalającą maczugą w tył głowy. Staje jedną na jego klatce piersiowej, a sędzia rozpoczyna odliczanie przypięcia, 1..2.. Kick-Out! Matt podnosi oponenta. Wrzuca go do swojego narożnika, gdzie dobija go Running Corner Body Avalanchą i dokonuje zmiany z Kingstonem, z którym to razem wymierzają Wade'owi Calf Kick + Full Nelson Slam /combo! Pin, 1..2.. Kick-Out! Kofi zawodnik chwyta leżącego konkurenta za jedną nogę, ale ten drugą wymierza mu powalające kopnięcie prosto w twarz. Barrett wstaje i dokonuje zmiany z Jackiem. Swagg chwyta Kingstona za nogę i zapina na nim Ankle Lock! ...Czy Kofi odklepie?! Czy może raczej uda się mu wydostać z tarapatów?!... Odklepu... Nie, jednak nie, a miał taki zamiar... Podciąga się na ręce i wykonuje Roll-Up do przodu powodując tym samym, że przyciąga za sobą Jacka, który uderza twarzą o narożnik. Ghańczyk dokonuje zmiany z Morganem, który chwyta Amerykanina za głowę i przyciąga go na środek kwadratowego pierścienia, gdzie wymierza mu Discuit Clothesline! Pin, 1..2..3!

Jack Swagger is eliminated by Matt Morgan via Pinfall (12:00)

Kolej na del Rio, który z rozbiegu wymierza powalające, Enzugiri Kick dla rywala! Pin, 1..2.. Kick-Out! Po nieudanej próbie przypięcia Alberto wchodzi na narożnik, skąd skacze z Diving Forearm Smas... ...Jednak nic z tego! The Blueprint w ostatecznej chwili odsuwa się, a Meksykanin uderza swoim ciałem o ring. Matt wstaje i dokonuje zmiany z Kofim. Kignston od razu po wejściu do ringu wykonuje taunt, który zapowiada nam nadejście Boom Spalashu... Ghańczyk rozpędza się, odbija od lin i... Nadziewa się na wystawione przez oponenta kolana! Rio wstaje, podnosi za sobą konkurenta, którego trzymając podchodzi pod swój narożnik, gdzie dokonuje zmiany z Wadem, z którym to razem wymierzają Czarnoskóremu zawodnikowi Savate Kick & Super Kick /combo! Pin, 1..2..3!

Kofi Kingston is eliminated by Wade Barrett via Pinfall (14:30)

Naładowany adrenaliną, Anglik po wyeliminowaniu oponenta zaczyna to celebrować kompletnie zapominając o tym, że w przeciwnej drużynie wciąż jest jeszcze jeden zawodnik... Morgan chcąc wykorzystać nieuwagę rywala wchodzi po cichu do ringu i z rozbiegu wymierza mu Carboon Footprint! Pin, 1..2..3!

Wade Barrett is eliminated by Matt Morgan via Pinfall (15:00)

Zawodnicy przechodzą w klincz. Po wyrazie twarzy Morgana widzimi, że jest on mocno zmotywowany faktem, że los zawodników, którzy znaleźli się w jego drużynie zależy tylko i wyłącznie od niego. Blueprint rozpoczyna pokaz swojej prawdziwej siły. Zrywa rękę rywala ze swojego karku i wyrzuca go z ringu, gdzie również i on wychodzi. Poza ringiem dochodzi pomiędzy wrestlerami do zaciętego brawlu, pada cios za cios i cios za ciosem... Morgan wrzuca Meksykanina w barykadę, po czym serwuje mu Front Suplex wprost na nią. Po chwili podnosi go, chwyta za włosy i wymierza jego twarzą kilka uderzeń o metalowe schodki, które znajduję się w pobliżu... Wrzuca go do ringu, gdzie również i on wchodzi. Potwór podchodzi pod leżącego oponenta. Chwyta go jedną ręką za szyję, ale... Ten niespodziewanie zakłada mu Triangle Choke! ...Czy Morgan odklepie? Czy może raczej uda się mu wydostać z tarapatów?... Wynosi go ku górze i wymierza Powerbomb, ale Meksykanin nadal go trzyma w tej dźwigni! Matt na coraz mniej tchu oraz siły, aby wydostać się... Odklepuje!

Winners: Champions Of Wrangle & Jack Swagger via Pinfall (20:03)

Zapowiedź dzisiejszego Main Eventu:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_CutOut_Jess-x.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ52_cutout_by_Crank.jpg

Backstage:

Conrad Rambox oraz jego gość specjalny, Austin Aries...

Conrad Rambox: Witam państwa dzisiaj już poraz drugi... Tym razem moim gościem specjalnym będzie Austin Aries!... Witaj, Austin...

Austin Aries: The Fuck! Kim ty do cholery jasnej jesteś, że masz czelność mówić do mnie po imieniu, czy jesteśmy na ty?

Conrad Rambox: Przepraszam, Panie Austin. Nie chcę mieć z Panem żadnych problemów.

Austin Aries: No już lepiej... A teraz mów, czego ode mnie chcesz.

Conrad Rambox: Jeśli mógłbym, to chciałbym Panu zadać kilka pytań... Jak dobrze wiemy tydzień temu, na Lockdown toczył Pan...

Austin Aries: Holla! Holla!... Gdzie mi tu z tymi żałosnymi pytaniami wyjeżdzasz skoro nie uszłyszałeś ode mnie odpowiedzi na to, czy możesz mi je zadawać?

Conrad Rambox: Ale mogę, prawda?

Austin Aries: Nie... Jedynie co możesz zrobić to zamknąć swój pysk i oddać mi swój mikrofon!

Rambox też tak właśnie czyni, oddaje Austinowi swój mikrofon...

Austin Aries: To, co teraz powiem będzie czymś, co padnie tylko i wyłącznie z moich ust, bo każdemu innemu zawodnikowi będzie brakować jaj, aby kiedykolwiek powiedzieć coś podobnego, a więc... W zeszłym tygodniu nie byłem zadowolony z tego faktu, że nie podczas walki z trzema innymi zawodnikami nie udało się mi wywalczyć miana pretendenta do pasa Wagi Ciężkiej... Nie mogłem przeboleć tego faktu, a więc wszedłem do ringu i powiedziałem, że nie ruszę się z niego dopóty dopóki go nie otrzymam... I nagle zjawiłeś się ty, Cymon! Powiedziałeś mi, że jeśli wygram z zawodnikiem, którego wystawisz mi do walki, to dostanę to, czego chcę, ja się zgodziłem, ale nie powiedziałeś mi jednego, bardzo ważnego faktu, którym było to z kim stoczę ten bój i co mnie spotka jeśli polegnę... Tym kimś był Mark Henry, który sieje tutaj postrach i który jest właścicielem pasa, o który chciałem walczyć... Podczas boju z nim dałem z siebie wszystko, ale to nie wystarczyło, aby zmierzyć się z nim drugi raz, gdzie tym razem jego tytuł znalazłby się na szali... Poległem podczas pierwszej walki z nim i co mnie spotkało? Zamiast wywalczenia miana pretendenta wywalczyłem sobie zakaz pojedynkowania się i o miano pretendenta do tego pasa oraz brania udziału w starciach o te mistrzostwo... I ja się do cholery jasnej ciebie idioto pytam, za co spotkał mnie taki los? Za to, że mam jaja wychodząc do walki z kimś takim jak Henry, którego boi się dosłownie każdy zawodnik Lockdown? Czy to źle, że chciałem z nim walczyć na Silver Night PPV i uwolnić Lockdown od jego panowania? Co chciałeś mi udowodnić dając mi ten zakaz, Cymon? ...... Coś ci powiem, mój przyjacielu, jeżeli uważasz, że ja tak szybko zrezygnuję z osiągania swoich celów, to jesteś w błędzie... Prędzej przyjdę do ciebie i skopię ci dupę! I gówno będą mnie obchodziło to, gdzie w danej chwili się znajdziesz a na konsekwencje tego, mojego czynu naleję ciepłym moczem!... Idę do ciebie!

Aries się odwraca i przypadkowo trafia na Williama Regala...

William Regal: Aries, rozumiem twoje zachowanie, ale...

Austin Aries: A ty kim do cholery jasnej jesteś, że masz czelność zwracać mi uwagę?

William Regal: Prawdopodobnie jestem przyszłym...

Austin Aries: Gówno mnie obchodzi kim ty do cholery jasnej jesteś!

A Double wymierza powalający cios Williamowi, po czym chwyta za krzesło i uderza nim w Regala około piętnaście razy!

------

ME 5.Single Match

AJ Styles vs Daniel Bryan:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/2ajstylesner2.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/DanielBryan20.jpg

Końcówka Walki: Pomiędzy zawodnikami dochodzi do brawlu, który po dłuższej chwili dobiega końca na rzecz Daniela, który uderza AJ'eja kopniakiem w brzuch i wrzuca go Irish Whipem do narożnika, gdzie dobija go Running Corner Dropkickiem i wyrzuca na środek zmodyfikowanym T-Bone Suplexem. Styles od razu próbuje wstać, ale Smok nie pozwala mu na to i wymierza mu Running Low Elbow Smash! Następnie chwyta go za nogę i chce przejść w Figure Four Leg Lock! Po chwili rezygnuje z tej dźwigni. Uwalnia rywala, którego od razu podnosi. Zarzuca go na swoje barki i chce upokorzyć go poprzez Airplane Spi... Jednak AJ kontruje to na DDT w prześwietnym wykonaniu! Pin, 1..2.. Kick-Out! The Phenomenal podnosi konkurenta, którego odpycha w stronę lin... Biegnie za nim i przy linach serwuje mu Running Clothesline, co doprowadza do tego, że obaj wypadają ponad linami z ringu. Po pięciu sekundach jako pierwszy na nogi wstaje Styles, który podnosi Smoka. Wbija go jego plecami w apron, a następnie wrzuca do kwadratowego pierścienia. Sam wchodzi na apron, skąd wymierza Slingshot Senton Bomb pin, 1..2.. Kick-Out! Jeszcze jedna próba przypięcia, 1..2.. Kick-Out! AJ po nieudanej próbie przypięcia przechodzi w boczny Headlock, ale wydostanie się z tej dźwigni nie sprawia żadnych problemów Amerykanowi, który wstaje na nogi i odpowia... Nic z tego! AJ w świetny sposób unika German Suplexu spadają na proste nogi i odpowiada Inverted Hurricaraną oponentowi! Pin, 1..2.. Reversal, 1..2.. Reversal, 1..2.. Reversal, Handstand Buzzsaw Kick od Daniela! Pin, 1..2.. Kick-Out! The Yes-Man podnosi Fenomenalnego, ale ten będąc na kolanach zrywa rękę konkurenta ze swojej szyi i bezpośrednio przechodzi w Cross Face! ...Czy Bryan odklepie?!... Chwyta się lin, a sędzia odciąga od niego napastnika. AJ rusza za ciosem. Podchodzi pod Daniela, ale ten niespodziewanie wymierza mu powalającego na kolana kopniaka w kolano i przechwytuje go w Yes-Lock! ...Czy Styles odklepie?!... Do ringu wbiega Mark Henry, który dosłownie wyrywa obecnego mistrza Wagi Półciężkiej do góry i serwuje mu World Strongest Slam! Sędzia ogłasza DQ!

Winner: Daniel Bryan via DQ (15:11)

Mark podchodzi pod leżącego i zwijającego się z bólu, Stylesa. Pomaga mu wstać i jemu również serwuje World Strongest Slam!

Mark Henry: That's what I do!

I w ten oto sposób najnowszy i ostatni epizod przez galą Silver Night PPV dobiega końca!

Karta na Silver Night PPV:

:arrow: Table Tag Team Match -for: TT Championships

Kane & RVD © vs Cage & Jericho:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/2071_Kane.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/Rob_Van_Dam_8.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Jericho32_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/1345_Christian.jpg

:arrow: Mark Henry © vs AJ Styles -for: World Heavyweight Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/mark_henry_.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ51_cutout_by_Crank.jpg

:arrow: Sons Of Anarchy (Ryback & Graves & Burch) vs The Force (Ambrose & Rollins & Clay):

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_2012CutByJibunjishin15.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/Corey_Graves_4_CutOut_Jess-x.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3754/Danny_Burch_7.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_3_CutByJess15Feb2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins_2_CutByJess15Feb2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/brodusclay1_wfmashupz.jpg

:arrow: Submission Match -for: DPW Championship

JBL © vs CM Punk:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/jbl_wweold.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/2005_CM_Punk.jpg

:arrow: Single Match -for: LHW Championship

Daniel Bryan © vs Dolph Ziggler:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_2012CutByJibunjishin25.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler19_cutout_by_Crank.jpg

:arrow: Gauntlet Match -for TV Championship

Batista © vs Tyson Kidd vs Evan Bourne vs Jack Swagger vs Alberto del Rio vs Wade Barrett:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_4YearsPSDD_byJibi1.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/Tyson_Kidd_03.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_CutOut_Jess-x_2.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger_5_GD.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/2436_Alberto_del_Rio.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/Wade_Barrett_CutByJess11Feb2013.jpg

-----------

Walki, które prawdopodobnie znajdą się jeszcze w karcie:

:arrow: Randy Orton vs Kurt Angle:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/orton_22.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/439_Kurt_Angle.jpg

:arrow: Dashings vs Europeans Heroes:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/cody_8.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2273/riley_03.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/cesaro_by_cs.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/610/Kassius_Ohno2.jpg[/center]

Kilka newsów:

:arrow: Na gali PPV, Silver Night poznamy przyczynę ataku Randy'ego Ortona na Kurta Angle'a podczas ich Tag Teamowej walki na ostatnim Infinity, gdzie ci dwaj zawodnicy toczyli bój z Tag Teamem, Air Pockets o miana dwóch pretendentów do pasa TV.

:arrow: Plany odnoszące się najbliższej gali PPV są takie, że prawdopodobnie nie dojdzie do zmiany mistrzów DPW oraz WHC. Reszta stoi pod znakiem zapytania.

:arrow: Mimo to iż najprawdopodobniej federacja nie przewiduje zmiany mistrza WHC, to podkłada ona wielkie nadzieje w AJ Stylesu zarówno jak i w Austinie Aresie.

:arrow: Wcześniej jak wstępnie planowano walka pomiędzy Dashings a Europeans Heroes jednak nie odbędzie się na gali PPV, ale za to będziemy mogli ją ujrzeć podczas następnego epizodu szarego brandu, Lockdown.

:arrow: Federacja jest bardzo zadowolona z pracy jaką wykonuje Conor O'Brian. Czyżby zbliżałby się push dla tego zawodnika?

Zapraszam do komentowania epizodów oraz typowania gali PPV, ponieważ zastanawiam się nad tym, czyby nie zakończyć już swojej kolejnej przygody z diary, bo najwidoczniej piszę to sam dla siebie.

Sorry, że nie komentowałem regularnie, ale diary czytałem. Wydaje mi się być dość dobre.

Typy na PPV:

Table Tag Team Match -for: TT Championships

Kane & RVD © vs Cage & Jericho: - Christian & Jericho - tak naprawdę to bardziej chcę niż w to wierze :P obydwaj to moi ulubieni zawodnicy, i pomimo że lubię też Kane'a i RVD'ego to jednak typuję Kanadyjczyków

Mark Henry © vs AJ Styles -for: World Heavyweight Championship: - Mark Henry - sorry, ale poprostu nie widzę innej opcji...

Sons Of Anarchy (Ryback & Graves & Burch) vs The Force (Ambrose & Rollins & Clay): Sons of Anarchy - wygrana Force to tak naprawdę koniec storylinu'e, dlatego typuję Anarchistów

Submission Match -for: DPW Championship

JBL © vs CM Punk: - JBL - chcę aby wygrał Punk, ale jakoś nie widzę tego, żeby JBL miałstracić pas, skoro dostał taki push

Single Match -for: LHW Championship

Daniel Bryan © vs Dolph Ziggler: - Dolph Ziggler - Bryan to zbyt dobry zawodnik jak na małoznaczący pas. Dolph niby też jest dobry, ale Bryanowi taki pas byłby nie potrzebny, a Zigglerowi może coś taki run dać

Gauntlet Match -for TV Championship

Batista © vs Tyson Kidd vs Evan Bourne vs Jack Swagger vs Alberto del Rio vs Wade Barrett: - Barrett - mam taki przeczucie, że Batista poskłada jobberkę, ledwo da radę Albertowi, a potem zabraknie mu sił... to byłby chyba najlepszy booking.

-----------

Walki, które prawdopodobnie znajdą się jeszcze w karcie:

Randy Orton vs Kurt Angle: - Randy Orton - co tu dużo mówić... jeśli do tej walki dojdzie wygrac musi Orton

Dashings vs Europeans Heroes: - Europeans Heroes - nie wiem co tu napisać, więc zakończę to w taki sposób :D

• 1 miesiąc temu...

Pomysł zaczerpnąłem ze strony fani wrestlingu i od dzisiaj postaram się skomentować każdą galę, przydzielając oceny, które będą UWAGA tylko i wyłącznie moją opinią o danej gali.

Mark Henry (World Heavyweight c) vs Dolph Ziggler

Walka tak naprawdę bez historii. Henry od początku do końca obijał Zigglera, który wykonał raptem trzy? akcję. Na plus na pewno końcówka, czyli przejście z Diving Crossobdy w WSS, ale to zbyt mało by liczyć na dobrą ocenę.

Ocena: 2.5 (Opener służy do rozgrzania publiczności, tymczasem dostaliśmy kompletny squash)

Kane i RVD Backstage

Za bardzo nie zagłębiałem się wcześniej w Twoje diary, ale w jednym segmencie zgrabnie przedstawiłeś to, co działo się wokół Kane'a, RVDiego, Jericho i Cage'a, więc za to plus. Sam monolog również był dobrze i zgrabnie opisany, a do tego końcówka zachęciła mnie do śledzenia historii Kane i RVDiego. Co z tego wyniknie? Może Kane nie działa sam, a może Kane wcale nie stoi za tymi atakami?

Ocena: 5.0

Segment z Conradem Ramboxem + Tag Team Match

Speeche w którym ustala się resztę show z reguły piszę się łatwo i wychodzą one dobrze i z tym było podobnie. Był on dobrze opisany, dzięki czemu czytało się to zgrabnie, a cały segment spełnił swoje zadanie. Jeśli chodzi o walkę Tag Teamowa, to tak powinien wyglądać opener gali. Walka miała swoje momenty jak choćby Cross Rhodes na Ohno i była całkiem dobra, ale chanty This is Awesome, to jednak zbyt dużo, bo walka po prostu na to nie zasługiwała.

Ocena: 7.0

Backstage z Zigglerem i rozwój wydarzeń między Henry'm a Stylesem

Ziggler zaprezentował się całkiem nieźle. Dobrze odwzorowałeś jego charakter cwaniaczka, jednak Ja bardziej podkreśliłbym jego gimmick SHOW OFFA i starał się dać mu wypowiedzi bardziej w stylu Rocka, czyli: "byłem bliski skopania jego dużego dupska" itd. Następnie dostaliśmy podbudowę?, o ile w ogóle to można nazwać podbudową pod główny pas pojedynku Stylesa z Henrym. AJ w ogóle nic nie mówił i nie wiem jak to odbierać natomiast Henry zbyt dużo razy używał swój "synu". Poza tym wydaje mi się, że powinieneś im dać segment w ringu, gdyż tak jak mówiłem backstage to nie miejsce do wypromowania walki o główny pas.

Ocena: 5.5 (podwyższona za wywiad Zigglera)

Handicap Match with special refree

Walka tak naprawdę była słaba ringowo, ale pod względem emocji i podbudowy storyline'u spełniła swoje zadanie. Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to pisz całe walki, lub staraj się nie pisać podczas walki tego czy padnie kontra, czy nie bowiem w to miejsce mógłbyś dorzucić kilka akcji i wiarygodnych near-falli przez co walka od razu miałaby lepszy odbiór.

Ocena: 4.0

Elimination 6 Man TT Match for cotendership for TV Championship

Bardzo fajna walka. Elimination Matche to zawsze gwarancja dobrej rozrywki i emocji. Tu dobrze poradziłeś sobie z opisaniem tej walki, dodatkowo "wrzucając" do tej walki kilka fajnych akcji, jednak do cholery nie rozumiem kto został pretendentem do TV Championship - Del Rio, czy może całe Champions Of Wrangle & Jack Swagger, bo takich podałeś zwycięzców.

Ocena: 7.0

Aries backstage promo

Znowu podbudowujesz story dając wywiad na zapleczu, a czy nie lepiej byłoby zrobić to w formie speechu w ringu? Ale mniejsza o to, ponieważ bardzo fajnie zaprezentowałeś Austina jako tego, który jest wściekły po tym jak stracił w ogóle szanse walki na główny pas federacji! Do tego na plus to co zrobił z Regalem, z którym może zmierzy się na następnej tygodniówce, bądź nawet na PPV? Kto wie. Jedyny minus to nadużywanie słowa "idiota", ale i tak segment na DUŻY plus, bo był to najbardziej wyróżniający się moment gali.

Ocena: 8.0

Main Event:

Walka dupy nie urwała, a w takim składzie można było wręcz pokusić się o dłuższą walkę. No cóż Ty postanowiłeś postawić na swoją taktykę i zająłeś się opisaniem bardziej tego jak zawodnicy podchodzą i zbierają się do akcji, a nie do samej treści, ale i tak walka na plus, bo było w niej kilka ciekawych akcji. Wydarzenia po walce stawiają Marka w świetle totalnego niszczyciela, ale liczę że Styles odkuje się na następnej tygodniówce.

Ocena: 6.5

OCENA GALI: Była to bardzo nierówna tygodniówka. Poziom co róż falował, przez co miałem mieszane odczucia czytając Twoją najnowszą tygodniówkę. Na plus na pewno segment Ariesa, reszta niestety była albo słaba, albo średnia. Do tego storyline mnie absolutnie nie jarają i nie ciekawią(no może poza Ariesem), dlatego liczę na lepszy przyszłotygodniowy epizod.... 5.5

------------------

Oto skala według której oceniam całość:

0-0.9: Tortura

1-1.9: Tragedia

2-2.9: Bardzo słabo

3-3.9: Słabo

4-4.9: Cienko

5-5.9: Nie za dobrze

6-6.9: Przeciętnie

7-7.9: Dobrze

8-8.9: Bardzo dobrze

9-9.9: Niesamowicie

10.0: Lepiej być nie może

211437251853627083cc668.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...