Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Da Pride Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Hardcore Rules PPV!

Epizod rozpoczyna się od pierwszej swojej walki, którą jest starcie o pas... Wagi Ciężkiej! Który jest obecnie w posiadaniu Marka Henry'ego. ''The Sexual Chocolate'' będzie bronił swojego mistrzostwa w Hardcore Rules meczu przeciwko Jackowi Swaggerowi! Tak dla przypomnienia Państwu, chcę dopowiedzieć, iż ''American of Americans'' wywalczył sobie miano pretendenta podczas ostatniego epizodu SmackDownw starciu przeciwko... Austinowi Ariesowi! Zawodnicy, którzy wezmą udział w pojedynku o pas WHC, właśnie wchodzą do ringu!...

1.Hardcore Rules Match for WHC Championship

Mark Henry © vs Jack Swagger:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/MarkHenry12.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger12_cutout_by_Crank.jpg

Gong! Zawodnicy podchodzą pod siebie i przez jakiś czas wymieniają się spojrzeniami. Na twarzy Marka możemy zauważyć lekki uśmieszek, co może oznaczać, że po prostu drwi sobie z rywala. Jackowi zachowania obecnego mistrza Wagi Ciężkiej nie podoba się, więc odpycha go od siebie i obaj przechodzą od razu w klincz. Henry odpycha Swaggera od siebie i próbuje wymierzyć mu potężnego Clothesline'a, jednak ten schylając głowę unika ciosu i rozpoczyna bieg w stronę lin, od których się odbija... The Sexual Chocolate odwraca się twarzą do Amerykanina, od którego otrzymuje powalające Chop Block w przód lewej nogi. Jack łapie Marka za nogę i wymierza mu w nią Elbow Drop i przechodzi w Leg Lock, jednak Mark z wielką łatwością wydostaje się z niej, wymierzając rywalowi potężne uderzenie pięścią w twarz. Henry chwyta Swagga za włosy, zarzuca na siebie i chce go wbić w narożnik, jednak Amerykanin w ostatniej chwili uwalnia się z łap pędzącego potwora, któremu wymierza Shoulder Block w plecy, czym wbija go w narożnik. Jack schodzi z ringu, spod którego wyciąga kendo stick, z którym wchodzi do kwadratowego pierścienia i wymierza nim obecnemu mistrzowi w głowę. Oszołomiony Henry stoi oparty o narożnik, a Jacek wychodzi z ringu, do którego po chwili wchodzi z krzesłem w ręku, którym chce uderzyć potwora prosto w głowę, ale ten wyprzedza go potężnym uderzeniem pięścią w twarz. The Sexual Chocolate dorzuca dla oszołomionego Swagga, Standing Back Body Drop, po czym chce go dobić Body Splas... Jednak Amerykanin unika impaktowego zderzenia, wstaje, po czym rozpędza się, odbija od lin i wymierza wstającemu przeciwnikowi Running Low Shoulder Block! Pin, 1..2.. Kick-Out! Jacek nie marnując ani chwili bezcennego czasu, schodzi z ringu, do którego wrzuca kosz, po czym on sam do niego wszedł. Podchodzi pod Marka i próbuje go podnieść. Obecny mistrz jest na kolanach i... Odpycha od siebie rywala, który na skutek tak potężnego odepchnięcia odbija się od lin i wpada w łapy potwora. Czy padnie WSM prosto na krzesło?!... Jednak nic z tego! Amerykanin jakimś cudem wyślizguje się z rąk konkurenta, chwytając go za nogę i w taki oto sposób sprowadza go do parteru. Trzymając go w dalszym ciągu za nogę zakłada mu Ankle Lock! Czy potwór odklepie?!... Henry'emu udaje się doczołgać do lin, dzięki którym pomocy wydostaje się z tarapatów. Obiema nogami odpycha od siebie przeciwnika i próbuje szybko wstać, ale Jack wymierza mu Knee Tremble! Pin, 1..2.. Kick-Out! Wnerwiony Swagg chwyta za krzesło, którym obija dolne kończyny potwora, a następnie wkłada w nie jego stopę i... Czy jednak zdecyduje się na skok na nie?!... Tak, jest! Cóż za piekielny ból! Amerykanin wchodzi na narożnik, ale po co?! Co on chce zrobić?! Wyskakuje z niego z Diving Body Splas... W ostatniej chwili Mark przekręca się na bok, a Amerykanin uderza swoim łokciem o ring. Mark wyrolowuje się z kwadratowego pierścienia, do którego wrzuca sporą ilość krzeseł, które spadają w to samo miejsce. The Sexual Chocolate wchodzi do ringu, podnosi rywala i wymierza mu Scoop Slam na krzesła! Następnie wchodzi na narożnik, skąd wymierza Vader Bom... Jednak Swagger przekręcając się na bok unika ciosu, a Henry uderza swoim brzuchem o krzesła. Amerykanin próbuje podnieść konkurenta, ale ten będąc na kolanach niespodziewanie w szybkim tempie przechwytuje go w swoje łapy i wymierza mu WSM prosto w krzesła! Pin, 1..2..3!

Winner and still WHC Champion: Mark Henry via Pinfall (12:10)

------

Backstage:

Na zapleczu widzimy, że właśnie w tej chwili JBL zaczepił CM Punka...

JBL: A kogoż to moje oczy widzą?! CM Punk, czy to naprawdę ty?!

CM Punk: Daruj sobie Bradshaw...

JBL: Hm... Punk, jeśli myślisz, że mnie dzisiejszego wieczoru pokonasz, to jesteś w wielkim błędzie, bo to Ja! Ja, God Of Wrestling nie będę się z tobą dzisiaj bawił i pokarzę nie tylko tobie, ale i tym wszystkim, którzy we mnie nie wierzą jako w najważniejszego mistrza tej federacji, mistrza DPW, na co mnie stać! Jestem świadom tego, że mam już swoje najlepsze lata za sobą, ale to co widzisz na moim ramieniu, przemawia za tym, że się one jeszcze nie skończyły, ponieważ Bóg od zawsze na zawsze pozostanie nieśmiertelny, tak samo jak lata mojej świetności, które nigdy się tak naprawdę nie skończyły i nie skończą!

CM Punk: Bradshaw, czy ty się ze mnie nabijasz? Czy ty w ogóle wiesz kim jestem?!

JBL: ...<Śmieje się>... Punk, jeśli chcesz być najlepszym na świecie, to musisz walczyć z samymi najlepszymi i co najważniejsze, pokonywać ich. A ty ten oto przydomek, który kompletnie do ciebie nie pasuje, pozyskałeś tylko i wyłącznie dzięki szczęściu. Tak jak mówię, jeśli chcesz być najlepszy na świecie, to musisz walczyć z najlepszymi!... To wszystko co chciałem ci powiedzieć, do zobaczenia w ringu!

------

2.Falls Count Anywhere Match for Extreme Championship

Ryback © vs Dean Ambrose:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/2424_Ryback.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_3_CutByJess15Feb2013.jpg -for:http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/WWF_Hardcore_Championship.jpg

Ledwo usłyszeliśmy gong, a Dean rusza z rozbiegu do ataku na obecnego mistrza, który wymierza mu powalające uderzenie pięścią. Ryback podnos... Ambrose wymierza potworowi Sitout Jawbreaker i co on teraz robi?! On chce przewrócić Ex-Skipa! Jednak nie udaje się mu to, ponieważ obecny mistrz wymierza mu maczugę w plecy i wrzuca go do narożnika, gdzie dobija go Running Corner Lariatem. Następnie z kolei wrzuc... Nic z tego! Street Dog używa kontry z kolejnej próby wykonania przez Rybacka, Irish Whipu w Inverted Stomp!

http://img99.imageshack.us/img99/7951/gailkimsolefood.gif

Pin, 1..2.. Kick-Out! Ex-Skip odkopuje z taką mocą, że aż jego rywal wylatuje poza ring! Ambrose jednak od razu wchodzi z zewnętrznej strony ringu na narożnik, skąd chce wymierzyć Double Axe Hand... Kontra od obecnego mistrza w Spinebuster + Powerbomb /combo! Extreme mistrz podnosi pretendenta do swojego mistrzostwa i wyrzuca go poza ring, gdzie również i on się udaje. Ryback podnosi swojego konkurenta i wymierza mu Suplex na barykadę! Pin, 1..2.. Kick-Out! Wnerwiony mistrz podnosi Ambrose'a, ale ten od razu wymierza mu uderzenie łokciem w bok głowy, dokłada Low Front Dropkick w nogi i dorzuca Snap DDT! Uliczny Pies wchodzi do kwadratowego pierścienia, gdzie czeka na wejście swojego przeciwnika... Ex-Skip wstaje, wchodzi do ringu, a jego rywal rozpoczyna biec prosto na niego i... Nadziewa się na Back Body Dro... Jednak pada niesamowita kontra ze strony Deana w Failling DDT!

Uliczny Pies wchodzi na narożnik, skąd wyskakuje z Diving Knee Dropem prosto na twarz potwora! Ambrose chce podnieść swojego rywala, ale ten będąc na kolanach odpycha go od siebie i wymierza mu powalającego Running Lariata! Następnie wyrzuca go z ringu, podnosi i wymierza mu Irish Whip w stronę titatronu, a on sam wyciąga spod ringu gaśnicę, z którą zmierza powolnym krokiem w stronę konkurenta. Ambrose widząc to, że jego rywal ma gaśnicę w ręku ucieka poza arenę na zaplecze. Ryback idzie za nim i... Otrzymuje uderzenie Kendo Stickiem prosto w głowę przed wyjściem z areny! Ambrose dorzuca jeszcze kilka uderzeń w brzuch rywala, Kendo Stickiem, który pęka. Po wyładowaniu swojej furii, Dean odpoczywa przez chwilę, po czym zmierza w stronę kwadratowego pierścienia, do którego wchodzi i ponownie czeka w nim na wejście do niego swojego konkurenta... Potwór wstaje, ale nie zamierza wejść w grę przeciwnika, więc wykrzykuje do niego słowa: ''Come on bitch!'', czym go rozwciecza. Pretendent do mistrzostwa Extreme wychodzi z rinu i biegnie w stronę obecnego mistrza, który przechwytuje go w swoje łapy i wymierza mu Swinging Bottom w barierki! Ambrose wstaje resztkami sił, opiera się o barykadę, a jego przeciwnik, Ryback wymierza mu Shoulderblock w brzuch i dorzuca Back Body Drop w metalowe logo

federacji! Ex-Skip chce pójść za ciosem, ale nagle z zaplecza wybiegają dwaj zawodnicy, Brodus Clay oraz Seth Rollins, którzy ruszają na pomoc Ulicznemu Psu i rzucają się z pięściami na obecnego, extremalnego championa, któremu na pomoc przybiegają dwaj jego przyjaciele z jego drużyny, ''Sons of Anarchy'', Corey Graves oraz Danny Burch, z którymi to razem Ex-Sheffield wdaje się w brawl z dwoma intruzami! Sędzia ogłasza non-contest!

Winner: Non contest, but Ryback is still Extreme Champion! (14:15)

_________

Reklamy

_________

Backstage:

Conrad Rambox właśnie przeprowadza wywiad z Dave'm Batistą...

Rambox: Witaj Dave... Chciałbym, abyś mi odpowiedział na kilka pytań, które mam zamiar ci zadać.

Batista: W porządku Conrad, o ile te pytania będą ciekawe, to ci na nie odpowiem...

Rambox: Pierwsze z moich pytań tyczy się tego, jak się czujesz jako mistrz TV?

Batista: Hm... Naprawdę nie wiem co mam ci odpowiedzieć, bo nie potrafię poprawnie sformułować swojej odpowiedzi, ponieważ chciałbym ci powiedzieć, że ten pas jest tak dla mnie wartościowy jakby go nie było. Prędzej to właśnie to mistrzostwo powinno być dumne z tego, że zdobył je ktoś taki jak ja, niż, żebym to ja się cieszył z jego posiadania, rozumiesz o co mi chodzi?

Rambox: Załóżmy, że tak... Moje kolejne pytanie dotyczy twojego dzisiejszego przeciwnika, z którym stoczysz dzisiaj bój o swoje mistrzostwo, co o nim sądzisz?

Batista: A kimże jest mój ten dzisiejszy przeciwnik?...

Rambox: Hardcore Ho...

Batista: Nie, nie, głupcze! Ja dobrze wiem z kim niby będę walczył, a to była moja odpowiedź w formie pytania na twoje pytanie, bo nieporozumieniem dla mnie jest to, że ktoś tak słaby i stary jak Bob wywalczył sobie miano pretendenta do mojego mistrzostwa w starciu z takimi zawodnikami jak Antonio Cesaro, Alex Riley i Evan Bourne. Liczyłem na wygraną Cesaro, no ale cóż trafił się mi najłatwiejszy orzech do zgryzienia, którym jest Bob.

Rambox: Miło się mi z tobą rozmawiało, Dave, ale niestety muszę już kończyć. Dziękuję za wywiad.

------

3.NO DQ Match for TV Championship

Dave Batista © vs Bob ''Hardcore'' Holly:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista15_cuted_by_Crank.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/226/holly_2_2.png -for:http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/WCWTVBelt1.jpg

Holly od razu po rozpoczęciu pojedynku ucieka z ringu, a jego przeciwnik, Batista rusza w pogoń za nim... Jednak od razu, gdy tylko Dave wychodzi z ringu, otrzymuje kopnięcie kolanem w brzuch. Hardcore dodaje do tego kilka uderzeń pięścią i Irish Whi... Zwierz używa kontry z próby wykonania Irish Whipu przez pretendenta do jego mistrzostwa, w własny Irish Whip i to Bob uderza plecami o stół komentatorski. Animal wynosi Holly'eja pod Gorillia Press Hold i w taki oto sposób wrzuca go do ringu, a sam wchodząc w schodkach na apron chce również do niego wejść, ale gdy tylko wystawia głowę, to obrywa w nią Yakuza Kickiem. Bob chce pójść za ciosem. Chwyta wiszącego na linach Zwierza za głowę, ale ten niespodziewanie wymierza mu Back Body Drop ponad linami poza ring! Animal dorzuca jeszcze Dive Elbow Drop z apronu! Po chwili Batista wstaje na nogi, podnosząc za sobą przeciwnika, któremu wymierza kopniaka w brzuch, zarzuca na siebie pod Powerbomb Hold i zmierza z nim w taki oto sposób w stronę metalowych schodków, na które wymierza mu Powerbomb! ...Słychać chanty: ''Holly Shit!''... Sędzia wychodzi z ringu, aby sprawdzić, czy Bob może kontynuować walkę. Podnosi jego rękę, lecz ta od razu spada!

Winner and still TV Champion: Dave Batista via KO (3:20)

------

4.Elimination Tag Team Match for TT Championships

Chris Jericho & Christian Cage © vs Kane & RVD:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Jericho32_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/1345_Christian.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/2071_Kane.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/Rob_Van_Dam_8.jpg

Z drużyny mistrzów jako pierwszy walkę rozpoczyna Chris Jericho, a ze strony ze strony pretendentów, RVD. Zawodnicy od razu przechodzą w klincz. Rob wykręca rękę konkurenta, ale ten sprytnie wydostaje się z tarapatów i chwyta Van Dama wokół pasa od tyłu. Jednak One Of A King wymierza rywalowi uderzenie łokciem w bok głowy, szybko odwraca się do niego twarzą i wymierza mu Front Dropkick. Y2J na skutek tego kopniaka wlatuje do narożnika, gdzie RVD chce go dobić Running Corner Elbow Smashem, ale Y2J unika ciosu, a Rob uderza swoją twarzą o narożnik, po czym zostaje dopity Triangle Dropkickiem przez Jericho. Chris dokonuje zmiany ze swoim partnerem, Cagem, a ten od razu rusza z biegiem na Van Dama, którego wyrzuca poza ring i rusza za ciosem. Poza ringiem dochodzi do krótkiego brawlu pomiędzy dwójką zawodników, a ich dwaj partnerzy, Kane oraz Jericho stoją z boku i z wielką uwagą przyglądają się. W końcu zacięty brawl kończy się na tym, że One Of A Kind wrzuca swojego rywala w metalowe schodki jego ramieniem. Chwyta go za włosy i wymierza jego twarzą kilka uderzeń o te właśnie schodki. Następnie pretendent wrzuca mistrza do ringu, gdzie również i on wchodzi i dokonuje zmiany z Wielką Czerwoną Maszyną. Van Dam zostaje jeszcze na chwilę w ringu po to, aby założyć Cage'owi Romero Special, a Kane dobija go Running Front Dropkickiem prosto w twarz. Pin, 1..2..! Pin zostaje przerwany przez Jericho. Rob nie zostaje dłużny i od razu reaguje na interwencję rywala. Wchodzi do ringu i wymierz... Jednak unik i odpowiedź w Enzugiri Kick od Y2Jeja dla RVD! Chris odwraca się twarzą do Kane'a, od którego otrzymuje powalające Big Boot, a całą jego nieuwagę chce wykorzystać Christian, który właśnie chce wymierzyć mu Spea... Jednak nic z tego! Czerwona Maszyna w ostatecznej chwili unika ataku, a Cage uderza ramieniem w metalowy słup podtrzymujący konstrukcję ringu i w taki oto sposób zostaje on w narożniku. Jacobs wyciąga go stamtąd i chce wymierzyć mu Powerbomb! Czy to mu się uda?!... I... Jednak kontra w Hurricaranę od Kanadyjczyka, którą wyrzuca potwora z kwadratowego pierścienia. Capitan Charisma dokonuje zmiany z Lion Heartem, który dobija będącego poza ringiem, Kane'a, Running Slingshot Outside Body Planchą! Po tejże akcji zarówno Y2J jak i Czerwona Maszyna leżą niczym ledwo żywi, w ogóle się nie ruszają... Mija 6 sekund, a jako pierwszy na nogi wstaje Chris, który chce podnieść swojego oponenta... Kane będąc na kolanach zaskakuje Y2J'eja i wbija go jego plecami w apron, po czym powala go Throat Thrustem! Potwór podnosi swojego konkurenta, wrzuca go do kwadratowego pierścienia, gdzie również i on wchodzi. Obolały Lionheart leży w dalszym ciągu w ringu zwijając się z bólu, no więc Jacobs chce go podnieść i... Pada niespodziewanie, Codebreaker! Pin, 1..2..3!

Kane is eliminated! Via Pinfall (9:10)

Kane już niestety musi opuścić arenę zostawiając w akcji swojego przyjaciela, Roba w boju przeciwko dwóm zawodnikom. RVD wchodzi do ringu. Rusza z biegiem na Jericho, któremu chce wymierzyć Running Cross Bod... Jednak nic z tego! Y2J unika ciosu, a One Of A Kind uderza swoim ciałem w liny i zlatuje na ring. Lion Heart dokonuje zmiany z Cagem, który podnosi oponenta i pada Irish Whip z jego strony w liny. RVD odbija się od nich i otrzymuje Back Body Dro... Jednak nie! Nic z tego! Rob przeskakuje za plecy skulonego rywala i bezpośrednio wymierza mu Enzugiri Kick w tył głowy! Pin, 1..2..! Interwencja ze strony Y2J, który przerywa pin i... Co się dzieje?! Nagle wszystkie światła na arenie gasną! Nic nie widać! Po niespełna 5 sekundach ponownie się zapalają, a my w środku kwadratowego pierścienia widzimy leżącą i zwijającą się z bólu dwójkę obecnych Tag Teamowych mistrzów! Pretendent chce to całe zamieszanie wykorzystać, więc szybko przypina w Pin Christiana, 1..2..3!

Christian Cage is eliminated! Via Pinfall (11:50)

Szanse na zwycięstwo obu drużyn wyrównały się i teraz to tylko zależy od RVD i Jericho, która drużyna zwycięży. Półprzytomny Y2J leży w dalszym ciągu w środku ringu. Rob rozpędza się, odbija od lin i chce wymierzyć oponentowi Rolling Thunder into a Spla.. Jednak nadziewa się na wystawione przez Chrisa kolana, po czym zostaje sprowadzony przez niego w pin poprzez School Boy, 1..2.. Kick-Out! Zawodnicy wstają na nogi i wdają się w krótką wymianę uderzeń. Próba kopnięcia ze strony Y2J, ale kończy się ona na powalającym Step-over Spinning Wheel Kicku od One Of A Kind. Lion heat od razu podnosi się i otrzym... Jednak unika Spinning Jump Hell Kicku od RVD i odpowiada szybkim Break Downem! Pin, 1..2.. Reversal, 1..2.. Reversal, 1..2, Reversal w Handstand Low Front Dropkick w twarz od Szatkowskiego! Obaj zawodnicy wstają na nogi w tym samym czasie. Kopniak w brzuch od Mr.Pay-Per-View i Irish Whip w stronę narożnika dla Kanadyjczyka, gdzie RVD chce go dobić Running Corner Monkey Fli... Jednak Y2J odsuwa się, ale niespodziewanie obrywa Diving Overcastle od oponenta! RVD wstaje i szybko wskakuje na narożnik, skąd wyskakuje z Five Frog Spas... Ale nic z tego! Jericho odsuwa się, a pretendent do pasów TT uderza swoim ciałem o ring! Po 3 sekundach Y2J wstaje. Podnosi oponenta, ale ten niespodziewanie wymierza mu Sitout Jawbreaker, po czym dobija go Spinning Jump Heel Kickiem prosto w twarz. RVD podchodzi pod liny, które wykorzystuje do wykonania akcji, Lionsualt. Pin, 1..2.. Kick-Out! Zmęczony Rob postanawia chwilę odpocząć i już po 4 sekundach chce podnieść swojego oponenta, ale ten zaskakuje go niespodziewanym Codebreakerem, na skutek którego Mr.Pay-Per-View wylatuje z ringu! Y2J idzie za ciosem, wychodzi z ringu, do którego wrzuca konkurenta i z powrotem do niego wcho... Otrzymuje niespodziewanie Codebraker od RVD! Pin, 1..2..3! Mamy nowych mistrzów Tag Teamowych!

Winners and new TT Champions: RVD & Kane (18:50)

------

Backstage:

Na zapleczu widzimy rozmawiającego Michaela McGillicutty z jego dzisiejszym rywalem o miano pretendenta do pasa Wagi Półciężkiej, Reyem Mysterio

McGillicutty: Rey, jeśli masz chwilę wolnego czasu to pozwól, że zamienię z tobą kilka słów...

Mysterio: W porządku Michael, mów o co chodzi.

McGillicutty: Posłuchaj, na początku chcę ci pogratulować tego, że zaszedłeś aż tak daleko, do finału turnieju, w którym stoczysz ze mną walkę o miano pretendenta do pasa Wagi Półciężkiej...

Mysterio:...

McGillicutty: Ci...-cho... Nic nie mów! Gratuluję, ale zarazem chcę powiedzieć też, iż jest to już koniec twojej drogi do tego pasa, ponieważ pomimo naszej wielkiej przyjaźni mam zamiar Cię pokonać. Zwycięstwo z Tobą, przyjacielu oraz walka z Zigglerem o pas Wagi Półciężkiej jest dla mnie wielką szansą na lepszą przyszłość, czego postaram się nie schrzanić i wykorzystać to najlepiej jak tylko będę mógł! Wybacz mi, ale powiem ci coś jeszcze, coś bardzo ważnego... Podczas naszej walki nie będę zważał na to kim jesteś i co dla mnie zrobiłeś, a jak obaj dobrze wiemy, pomogłeś mi w wielu trudnych sytuacjach, za co oczywiście mam do Ciebie ogromny szacunek, ale jak mówię... Zwycięzcą naszej walki będę ja!

Mysterio: Hm... No cóż mogę Ci powiedzieć... Co racja to racja przyjacielu. Życzę Ci powodzenia! Do zobaczenia w ringu.

________

Reklamy

________

Po zakończeniu krótkiej reklamy powracamy na arenę. W środku kwadratowego pierścienia widzimy stojącego, Daniela Bryana...

- Dzisiejszy dzień jest dniem, w którym poddam obecnego mistrza Wagi Półciężkiej, Dolpha Zigglera swoim LeBell Lockiem i odbiorę mu jego mistrzostwo! To ja jestem tym, który opuści tę walkę z pasem na ramieniu! ...... No! No! No! Nie przerywajcie mi, ponieważ wasze zdanie jest niczego wartą opinią idiotów, którzy nie potrafią zrobić czegoś pożytecznego ze swoim życiem oraz ze samym sobą, a którzy potrafią tylko narzekać! Mówić jak jest wam ciężko, jak jest źle... Powinniście się cieszyć oraz powinniście być mi za to wdzięczni, że ja, ja wasz rodak mam szansę na zostanie mistrzem Wagi Półciężkiej, co może być dobrym początkiem na lepszą przyszłość dla mnie... Dla was... oraz dla Ameryki!...

Na arenie pojawia się obecny champion, Ziggler, który szybko wbiega do ringu i sprowadza Amerykańskiego Smoka do parteru, gdzie dorzuca krótką serię uderzeń pięścią. Sędzia odciąga Zigglera od Bryana... Gong!

5.Submission Match for Light Heavyweight Championship

Dolph Ziggler © vs Daniel Bryan:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler-2011Cutout_by_Jibunjishin6.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/2240_Daniel_Bryan.jpg

Dolph czeka, aż jego rywal wstanie. Bryan jest już na nogach i otrzymu... Jednak nic z tego! Daniel sprytnie schylając głowę unika Super Kicka, bezpośrednio znajduje się za plecami rywala, któremu wymierza Release German Suplex! Pretendent chwyta mistrza za włosy i w taki oto sposób podnosi go, ale ten od razu wymierza mu kopniaka w brzuch, po czym dorzuca Sitout Facebuster! ShowOff podnosi konkuretna, chwyta go za włosy i wymierza mu Running Bulldog w narożnik, po którym dobija go Jumping Neckbreakerem. Zafascynowany The Natural zaczyna robić brzuszki przy swoim oponencie, ale ten niespodziewanie leżąc wymierza mu kopniaka w głowę. Smok wstaje, chwyta za nogę Dolpha... Foot DDT/ Knee Breaker combo i bezpośrednio przechodzi w Heel Lock! Czy Ziggler odklepie, czy uda mu się uciec z tarapatów?!... Jednak udaje się mu doczołgać do lin, których się chwyta, a sędzia odciąga od niego konkurenta. Daniel rusza do przodu, ale leżący ShowOff wymierza mu kopniaka w kolano, po czym szybko wstaje i dobija go Jumping DDT, bezpośrednio przechodząc w Dragon Clutch! Tym razem to Amerykanin znajduje się w wielkich tarapatach i pytanie brzmi, czy uda mu się z nich uciec?!... Bryan rzuca się na boki, ale ostatecznie wpycha palca w oko mistrzowi, czego sędzia nie zauważył i dobija go powalającym, Running Jumping Double Knee Strikem! Dolph od razu po otrzymaniu tej akcji wstaje na nogi i wdaje się w krótki brawl z przeciwnikiem... Po chwili wojna na punche zostaje zakończona na Failling Suplex'ie ze strony Naturala. Ziggi podchodzi pod pretendenta, wskakuje na jego plecy i zakłada na nim Camel Clutch. Jednak po jakimś czasie Dolph rezygnuje z tej dźwigni. Chwyta oponenta za rękę i w taki oto sposób podnosi go na nogi i wymie... Jednak nic z tego pada kontra w Gilotynę z próby wykonania Short-Arm Clothesline'u od Smoka! Czy The Natural zdoła wydostać się z tejże dźwigni?!... Dolph chwyta się lin, które ma w zasięgu ręki, a sędzia ponownie odciąga od niego napastnika! The Submission Specialist uwalnia oponenta, jednak od razu zaczyna biec w jego stronę i otrzy... Jednak nic z tego! Ponownie pada kontra w Gilotynę, lecz tym razem z próby wykonania Tilt-A-Whirl Backbreakera od pretendenta!

I obecny mistrz Wagi Półciężkiej znowu znajduje się w tarapatach! Lecz tym razem wątpliwe jest, to, że uda się mu z nich jakimś cudem wydostać! Resztkami sił podchodzi z Bryanem pod liny i wyrzuca go przez nie poza ring! To niesamowite! Ziggler przez chwilę odpoczywa. Teraz rusza za ciosem, wychodzi z kwadratowego pierścienia, gdzie podnosi swojego oponenta, którego wrzuca jego barkiem w metalowe schodki, a następnie już wrzuca go do ringu, gdzie i on wchodzi. Podczas, gdy wystawia głowę pomiędzy linami niespodziewanie otrzymuje w nią, Yakuza Kick od rywala, który wciąga go do kwadratowego pierścienia i chce mu założyć LeBell Lock! Jednak ShowOff uderza Amerykańskiego Smoka w rękę, którą go trzymał i wymierza mu Name-Dropper! Po wymierzeniu tejże akcji podnosi oponenta i zakłada Sleeper Hold! Czy Amerykanin zdoła uciec, czy jednak odklepie?!... Jednak...

odklepuje!

Winner and still Light Heavy Weight Champion: Dolph Ziggler (18:34)

------

6.Single Match for cotender for Light Heavyweight Championship

Michael McGillicutty vs Rey Mysterio:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/2447_Curtis_Axel.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/Rey_Mysterio-2011Cutout_by_Jibunjishin37.jpg

Jako, że zawodnicy są swoimi przyjaciółmi, podają sobie dłonie i dopiero teraz przechodzą w klincz. Michael wyprowadza kopniaka w brzuch Rey'a, a następnie wymierza mu Pendulum Backbreaker! Zawodnik trzeciej generacji skula się nad Reyem, ale ten niespodziewanie wymierza mu Kick-Up Hurricaranę, co powoduje, że Mc wlatuje w narożnik uderzając w niego swoją twarzą. Mysterio szybko wstaje i dobija oponenta Running Corner Lariatem. Podcina go Drop Toe Holdem i zapina dźwignię, Cross face! Jednak McGillicutty szybko, bez żadnego problemu wydostaje się z niej. Obaj zawodnicy wstają na nogi. Mr.619 rusza z biegiem na konkurenta i wymierza Tilt-A-Wh... Jednak nic z tego! Michael używa kontry w Sitout Tilt-A-Whirl Facebuster!

Pin, 1..2.. Kick-Out! Zawodnik trzeciej generacji podnosi oponenta. Odpycha go Irish Whipem w stronę lin, od których ten się odbija i otrzymuje Back Body Dro... Jednak nic z tego! Rey przeskakuje nad plecami Michaela i wymierza mu Low Kicka. Następnie rozbiega się, odbija od lin i dobija go Whell Barrow Facebusterem! Pin, 1..2.. Kick-Out! Mr.619 po nieudanej próbie pinu podnosi konkurenta, ale ten nwymierza mu Sitout Jawbreaker, po czym chce dorzucić Suplex, ale zostaje to skontrolowane w Shoulder Neckbreaker od Luchadora! Pin, 1..2.. Kick-Out! Rey'owi ponownie nie udaje się przypiąć oponenta, więc wskakuje na narożnik, skąd chce go dobić, Diving Leg Dro... Jednak Michael w ostatecznej chwili unika zderzenia, odsuwając się na bok i szybko ucieka z ringu, co chce wykorzystać na odpoczynek. Mr.619 wstaje i wymierza Suicide Body Press przebywającemu poza kwadratowym pierścieniem, przeciwnikowi. Rey od razu wstaje, jako pierwszy i wrzuca oponenta do ringu, gdzie również i on wchodzi. Michael wstaje i rusza z biegiem na rywala. Chce wymierzyć mu Running Laria... Mysterio schylając głowę unika ciosu, ale bezpośrednio otrzymuje w jej tył Enzu-Lariat od konkurenta! Syn Mr.Perfecta podchodzi pod narożnik i czeka, aż jego rywal zacznie się podnosić... Mysterio wstaje, a McGillicutty pędzi na niego i McGillicutte... Jednak nic z tego! Rey unika ciosu i szybko z rozbiegu odpowiada, Running Front Dropkickiem w plecy rywala, co powoduje, że ten pada głową na drugą linę! Chyba wiemy co się święci!! Mysterio rozpędza się, odbija od lin i...

61.. Jednak Michael przechwytuje jego nogi i wciąga go do środka ringu, gdzie odpowiada mu Gutwrench Suplexem! Pin, 1..2.. Kick-Out! Syn Mr.Perfecta chwyta za nogę oponenta i zakłada mu Leg Lock. Po kilku sekundach Rey wydostaje się z niej. Wstaje na nogi, wymierza rywalowi Low Kick, po czym rozpędza się, odbija od lin i Wheel Barro... German Suplex! Przpiękna kontra w wykonaniu McGillicutty'ego! Pin, 1..2.. Reversal, 1..2.. Kick-Out! Zawodnicy o resztkach sił wstają na nogi i dochodzi pomiędzy nimi do brawlu. McGillicutty wymierza Reyowi kopnięcie w brzuch , dorzuca Irish Whip w stronę lin i... Otrzy... Jednak przechwytuje na swój bark Rey'a, który chciał wymierzyć mu Moonsualt Inverted DDT... Zawodnik trzeciej generacji przechwycił oponenta na swój bark i chce wymierzyć mu Eye Sna... Mr.619 zeskakuje z pleców konkurenta i przechwytuje go w pin, School Boyem, 1..2.. Reversal, 1..2.. Reversal, Handstand Buzzsaw Kick prosto w twarz McGillicutty'ego, a Rey ponownie przechodzi w pin, 1..2.. Kick-Out! Luchador po ponownej, nieudanej próbie pinu decyduje się na wejście na narożnik, skąd chce wymierzyć Diving Body Splas... Jednak Michael unika zderzenia i szybko wstaje. Rey uderzając ciałem o ring zaczął bezpośrednio wstawać i... Otrzymuje McGillicutter od rywala! Który podnosi go i dodatkowo dobija Perfect-Plexem! Pin, 1..2..3!

Winner and next cotender to LHW Championship: Michael McGillicutty via Pinfall (20:00)

------

Backstage:

A dokładniej szatnie dwóch, nowym mistrzów Tag Teamowych, Roba Van Dama oraz Kane'a...

RVD: Kane... Pozwól, że cię o coś zapytam.

Kane:...

RVD: Po co i dlaczego do cholery jasnej zaatakowałeś Chrisa Jericho oraz Christiana?... Wiem, wiem. Chciałeś w ten sposób pomóc mi wygrać, ale wiesz jak to o nas będzie teraz świadczyło?

Kane: Rob... Przyjacielu... Nie mam pojęcia o czym ty do mnie mówisz...

RVD: Mówię o twoim ataku na Chrisa Jericho i Christiana, którego dokonałeś zaraz po tym jak wyszedłeś z areny.

Kane: Nadal nie rozumiem twoich pretensji oto do mnie... Ten atak nie był moją zasługą... Bo to nie ja ich zaatakowałem.

RVD: To w takim razie kto i dlaczego miałby to zrobić?

Kane: Posłuchaj mnie!... To nie ja dokonałem tego ataku... Nie wiem kto tego dokonał... I nie wiem jaki był tego powód!

Wnerwiony Kane wychodzi ze swojej szatni trzaskając drzwiami.

------

ME 7.3 Stages of hell for DPW Championship

JBL © vs CM Punk:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/JBL_2.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_2013CutByJibunjishin4.jpg

1.Submission Match!

Zawodnicy przechodzą w klincz. CM Punk wykręca rękę oponenta i wymierza mu w nią kopniaka, po czym chce dorzucić Enzugiri Kic... Jednak JBL schylając głowę unika ciosu. Chwyta podnoszącego się Punka za włosy i majty i wbija go jego ramieniem w metalowy słup podtrzymujący konstrukcję ringu. Obecny mistrz dodatkowo jeszcze zaczyna obijać serią kopnięć z kolana plecy tkwiącego w narożniku, pretendenta. Teraz już wyciąga go stamtąd i chce wymierzyć mu Short-Arm Clothesli... Jednak Straight Edge unika ciosu i zaczyna biec w stronę lin, na które wskakuje, odbija się od nich i chce wymierzyć rywalowi Springboard Cross Bod... Ale JBL przechwytuje go w swoje łapy i wymierz mu Fall-A-Way Slam! Bradshaw podnosi Brooksa i zakłada mu Bearhug! Dźwignia ta nie trwa długo, ponieważ Punk wymierza mistrzowi ''stereo'', a ten go uwalnia ze swoich łap, co chce wykorzystać Straight Edge, który wymierza mu Roundhouse Kick! God Of Wrestling zaczyna chwiać się na nogach, więc Punk szybko dorzuca kombinację uderzeń oraz kopnięć, takich jak: Spinning Back Chop, Savate Kick, Spinning Kick i jeszcze na dokładkę dorzuca jeszcze jeden Roundhouse Kick! JBL pada na plecy, a oponent go podnosi. Zarzuca na swoje barki i... Czy padnie GTS?! Czy Bradshaw zdoła uniknąć tej akcji?!... Tak jest! GOW przechwytuje nogę Punka. Podcina go i bezpośrednio zakłada mu Single Leg Boston Crab!... Czy Punk odklepie?! Czy zdoła wydostać się jakoś z tarapatów?!... Udaje mu się doczołgać do lin, a sędzia odciąga od niego napastnika. Bradshaw od razu chce podnieść rywala, ale ten będąc na kolanach wymierza mu uderzenie łokciem w brzuch, po którym dorzuca kolejne i kolejne. Szybko wstaje na nogi i Roundhouse Ki... Jednak nic z tego! Bradshaw unika ciosu i bezpośrednio chce odpowiedzieć rywalowi, Back Suple... Ale i Punkowi udaje się uniknąć ataku! Punk świetnie przekoziołkował za jego plecy i wymierza mu Enzugiri Kick w tył głowy! Obecny mistrz pada na kolana, a Brooks rozpędza się, odbija od lin i dobija go, Shinning Wizzardem! A w następnej kolejności przechodzi w Anaconda Vise! ...Czy JBL odklepie?! Czy uda mu się wydostać?!... Nic z tego! Odklepuje!

CM Punk 1:0 JBL (10:11)

2.Table Match

Punk po poddaniu oponenta wychodzi z ringu, do którego wrzuca stół i do którego również i on wchodzi. Rozkłada ten stół w narożniku... Kantem oka zauważa, że jego rywal zaczyna wstawać, więc rusza na niego z biegiem i... Zostaje wyrzucony przez niego do góry, Body Tossem. CM Punk uderzając ciałem o ring zaczyna bezpośrednio wstawać, a Bradshaw dobija go Clotheslinem From Hell! God Of War podnosi konkurenta. Zarzuca go na swoje barki i w taki oto sposób zmierza z nim w stronę stołu. Jednak Brooks ocknął się i zaczyna uderzać obecnego mistrza serią łokci w bok głowy. Zeskakuje z niego. Podcina go Chop Blockiem w tył nogi i dobija Springboard Savate Kickiem! JBL od razu turla się w stronę lin i opuszcza ring, gdzie Straight Edge dobija go Slingshot Outside Vauliting Body Pressem! CM Punk wstaje. Podnosi oponenta, którego wrzuca Irish Whipem w barierki, o które ten uderza plecami. Pretendent do najważniejszego mistrzostwa biegnie w stronę jego posiadacza... W biegu wskakuje na schodki i dobija go Dive Clotheslinem wybijając się z metalowych schodków! ...Krótka chwila przerwy akcji pomiędzy zawodnikami, ponieważ obaj są cholernie zmęczeni... Po jakichś 9 sekundach jako pierwszy na nogi wstaje Straight Edge, który podnosi Bradshawa i wrzuca go do ringu, a on sam wchodzi od zewnętrznej strony na narożnik, skąd wyskakuje z Diving Elbow Dro... ...pem dla rywala! Best in the World sięga po rozstawiony w narożniku, stół, który ustawia go pod nim. Następnie chce podnieść Boga Wretlingu, ale ten będąc na kolanach ciągnie go za majty, co powoduje, że Punk ląduje głową na drugich linach. JBL wyciąga go stamtąd i wymierza mu Swinging Neckbreaker. Wchodzi na narożnik, pod którym jest rozłożony stół... Punk szybko wstaje i wskakuje na narożnik, na którym znajduje się jego oponenta. Dochodzi tam do krótkiego brawlu pomiędzy zawodnikami, który kończy się na Avalanche Hurri... Oo, nic z tego! Pada niesamowita kontra z próby wykonania Avalancha Hurricarana w Avalancha Powerbomb ze strony mistza prosto na stół, który się łamie!

Coś na wzór tego:

CM Punk 1:1 JBL (17:20)

3.Steel Cage Match

Po tym jak stół zostaje rozwalony, żelazna klatka, która wisiała przez cały czas nad ringiem zostaje opuszczana na dół. JBL próbuje przypiąć oponenta, 1..2.. Kick-Out! Zmęczony mistrz resztkami sił podnosi swojego oponenta, któremu wymierza Back Chop w klatę piersiową ...<''Wooo!''>... I dorzuca Irish Whip do narożnika, na który go zarzuca i skąd chce wymierzyć mu Superplex! Ale nie udaje się mu to! Punk zrzuca go z narożnika i dobija poprzez Diving Sitout Axe Handle, pin 1..2.. Kick-Out! Straight Edge po nieudanej i mizernej próbie pinu, resztkami sił czołga się do furtki, która zostaje otwarta przez sędzię... Punk jest już blisko!... Jest już w połowie swojego tułowia poza klatką i chyba uda się mu wyjść!... Jednak nic z

tego! JBL chwyta go za nogę i wciąga na środek ringu, gdzie wymierza mu 4 pod rząd Elbow Dropy! Pin, 1..2.. Kick-Out! Bradshaw wstaje. Podnosi rywala, wynosi go pod Powerbomb hold i pędzi z nim w taki oto sposób pod klatkę i... Wykonuje mu Running Powerbomb w klatkę, która na skutek tego potężnego uderzenia zostaje odgięta! JBL musi uważać na to co robi, bo może przegrać przez własną nieuwagę... Bradshaw zaczyna wspinać się po klatce na jej szczyt... Jest już na szczycie i czy uda mu się zejść po zwycięstwo?! Jednak Brooks szybko wstaje, wskakuje na liny i dosłownie zrywa oponenta za nogę na dół, a ten całym swoim ciałem spada ze szczytu klatki i uderza o ring! ...<''Holly Shit!''>... Teraz to CM Punk wchodzi na szczyt klatki. Jest już na nim i co on chce zrobić?! Zamiast zejść po zwycięstwo, to stoi i się nad czymś zastanawia! Co on chce zrobić?! Skacze... Skacze... ze szczytu klatki z Dving Elbow Dro... Ale Bradshaw odsuwając się na bok, unika zderzenia! A Brooks uderza ciałem o ring! ..<''This is awesome!''/ ''Holly Shit!''>.. Żaden z zawodników nie ma siły, aby nawet kiwnąć palcem, ale gdyby tylko jeden na drugiego mógł zarzucić rękę, to z całą pewnością zostałby zwycięzcą walki! Jako pierwszy po 7 sekundach do pinu przechodzi CM Punk, który zarzuca rękę na rywala, 1..2.. Kick-Out! Brooks nie może w to uwierzyć. Resztkami sił wstaje na nogi. Podnosi rywala, którego chce zarzucić na swoje barki, ale w chwili obecnej jest na to zbyt słaby. Bradshaw zeskakuje z pretendenta. Straight Edge odwraca się twarzą do mistrza i... Unika próby wykonania przez niego, Standing Clothesline'u i od razu odpowiada mu Super Kickiem! God Of Wrestling czołga się w stronę lin. Jest już za nimi, a dokładniej tuż przy samej furtce, o którą opiera się plecami. Brooks zaczyna biec prosto na niego i wymierza mu Running Shoulder Block pomiędzy linami w brzuch, co powoduje, że ten wylatuje przez furtkę poza klatkę i tym samym pas nie zmienia posiadacza!

Winner and still DPW Champion: JBL (30:55)

Widokiem celebrującego swoją wygraną, Bradshawa kończy się pierwszy epizod Da Pride Wresling!

Karta na Silver Night PPV:

:arrow: Dolph Ziggler © vs Michael McGillicutty -for Light Heavyweight championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler-2011Cutout_by_Jibunjishin5.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/2447_Curtis_Axel.jpg

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

16

• Qba5000

3

• szpicu

3

• TheVillain

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Jeny! Jak fantastycznie zobaczyć twój powrót! Ja jestem zachwycony! Mam nadzieję, że i tym razem dociągniesz do dwucyfrowej liczny stron, a nawet i trzycyfrowej ;) Walki jak zwykle bardzo dobre, jak dla mnie odrobinkę za długie. W diary łączysz przeszłość z przyszłością, co bardzo mi się podoba. Czekam na kolejny odcinek! ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

O ziomuś, bardzo się cieszę, że wróciłeś. Pierwsza gala wygląda bardzo dobrze, jednak czekam na dalsze odcinki, w których na pewno będzie się działo. Ciekawi mnie, czy zobaczę w twojej federacji jakiegoś zawodnika z TNA. Interesuje mnie również pozycja Hardcore Holly'ego - to zawodnik, który będzie występował często, czy była to tylko jednorazowa akcja?

Zaciekawiłeś mnie i czekam na następne odcinki.

Witaj ponownie Blazie :). Twoje nowe diary na 100% będzie przeze mnie odwiedzabe i komentowane :).

Dzisiejsza gala byla swietna. Nie mam nic do zarzucenia, wrecz przeciwnie. Bylo w niej wszystko co powinno byc w odcinku, wiec doskonale walki i genialne proma. Jesli kiedys uda mi sie dojsc do twojego poziomu bede wsrod mistrzow :). Zycze powodzenia i Heej

196226315251bf7dfc3a762.png

Interesuje mnie również pozycja Hardcore Holly'ego - to zawodnik, który będzie występował często, czy była to tylko jednorazowa akcja?

Powiem Ci tylko tyle, że mam pewne plany co do tego zawodnika, ponieważ lubię go :)

BTW. Dobrze, ze zadałeś pytanie, bo kompletnie zapomniałem dorzucić roster mojej fedki, ale zrobię to dopiero teraz... Oto on:

Infinity:

GM: CDBlaze

1.JBL

2.Kane

3.RVD

4.Kurt Angle

5.Brock Lesnar

6.Brodus Clay

7.CM Punk

8.Dean Ambrose

9.Evan Bourne

10.Randy Orton

11.Ryback

12.Seth Rollins

13.Tyson Kidd

14.Corey Graves

15.Dave Batista

16.Dave Finlay

17.Hardcore Holly

18.Danny Burch

19.Conor O'Brian

Lockdown:

GM: Unknow

1.Dolph Ziggler

2.Kofi Kingston

3.Daniel Bryan

4.Alberto del Rio

5.Chris Jericho

6.Christian Cage

7.Wade Barrett

8.Cody Rhodes

9.Jack Swagger

10.Michael McGillicutty

11.Mark Henry

12.Rey Mysterio

13.Antonio Cesaro

14.AJ Styles

15.Austin Aries

16.Matt Morgan

17.Alex Riley

18.William Regal

19.Kassius Ohno

TT:

1.Kane & RVD

2.Alberto del Rio & Damien Sandow ''Champions of Wrangle''

3.Chris Jericho & Christian Cage

4.Evan Bourne & Tyson Kidd ''Air Pocket''

5.Dave Finlay & Hardcore Holly ''The Kings''

6.Corey Graves & Ryback & Danny Burch ''Sons of Anarchy''

7.Alex Riley & Cody Rhodes ''Da Dashings''

Champions:

1.DPW Champion- JBL

2.WHC Champion- Mark Henry

3.TV Champion- Dave Batista

4.LHW Champion- Dolph Ziggler

5.Extreme Champion- Ryback

6.Tag Team Champions- (aktualka) RVD & Kane

PS... Dziękuję za komentarze :)

Uhuhu He is Back! Blaze9 is back! Really?! THIS IS FUCKING BULLSHIT!! Oczywiście żartuje, bo ciesze się, że wróciłeś do bookingu. Na razie wydałeś pierwszą galę, która była dobra, ale tylko dobra. Nie mogę na razie nic więcej powiedzieć o story, bo to pierwszy odcinek, ale z tego co wyczytałem, to Mr.Perfection zacznie feudować z Perfectem Juniorem, a Punk pewnie po tych kontrowersjach w końcówce dostanie rewanż. Aha i jeśli chodzi o walki, to te opisujesz dobrze, ale mi osobiście przeszkadza to czy odklepie itp. Wiesz o co mi chodzi...Wiem, że to służy do podgrzania napięcia, ale dla mnie nie spełnia swojej funkcji, a jedynie wydłuża czytanie. Do tego to...

podnieść rywala, ale ten będąc na kolanach wymierza mu uderzenie łokciem w brzuch, po którym dorzuca kolejne i kolejne. Szybko wstaje na nogi i Roundhouse Ki... Jednak nic z tego! Bradshaw unika ciosu i bezpośrednio chce odpowiedzieć rywalowi, Back Suple... Ale i Punkowi udaje się uniknąć ataku!

Czy nie prościej byłoby napisać całą akcję: Szybko wstaje na nogi i próbuje wymierzyć High Kicka, ale nic z tego! JBL robi unik i chce odpowiedzieć Back Suplexem, ale Punk również pokazuje swój spryt i unika akcji rywala! Wydaje mi się, że tak jest prościej i lepiej, ale Ty piszesz ode mnie dłużej i trochę głupio mi jest dawać Ci rady. Ogólnie rzecz biorąc jest całkiem dobrze, ale są do poprawy jeszcze niektóre elementy! Czekam na tygodniówkę, a tymczasem zapraszam do mnie, na jak zawsze dobry Szpicu Hardcore Tv Night, który jak dobrze pójdzie wydam już w tę niedzielę!

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Czy nie prościej byłoby napisać całą akcję

Może i na pewno byłoby tak jak mówisz, ale ja wolę pisać w taki sposób jaki piszę.

ale mi osobiście przeszkadza to czy odklepie itp

No dobra, ale niektórzy wolą tak jak piszę, np. Alvathen i chyba Leviathan (rada z Blaze Stream) i zostanę przy tym jak jest. Z resztą moim zdaniem wygląda to znacznie ciekawiej, bo tak jak napisałeś, podgrzewa atmosferę.

zapraszam do mnie, na jak zawsze dobry Szpicu Hardcore Tv Night, który jak dobrze pójdzie wydam już w tę niedzielę!

Okej! Zajrzę!

Dzięki za komentarz.

Świetna gala! Mnie odsobiście podoba się twój styl i myślę, że jeśli nie obniżysz lotów t spokojnie możesz powalczyć o 3. miesce w konkursie diary miesiąca (zaraz za mną i szpicem :P )

A co do szpica:

a tymczasem zapraszam do mnie, na jak zawsze dobry Szpicu Hardcore Tv Night, który jak dobrze pójdzie wydam już w tę niedzielę!

Poczytaj regulamin. Niestety raz już czymś podpadłeś i wtedy Ci odpuściłem, więc z bólem serca, muszę Ci przyznać ostrzeżenie. Przykro mi.

Wracam na forum i widzę, że ty rownież rozpoczynasz nową produkcję, byłem stałym bywalcem jednego z twoich poprzednich diary, które było jednym z lepszych na tym forum, tak i teraz mam zamiar odwiedzać twój pamiętnik regularnie i postaram się zawsze o jakis krótszy lub dłuższy komentarz. Akurat do tego przymierzam sie drugi raz bo już kończylem dość obszerna opinie na temat twojego diary, a tu bum! piorun strzelił, a prądu nie ma :D.

Pomimo, że to pierwsza gala to od razu zwróciłem uwagę na segmenty i walki. Segmenty moim zdaniem oddają rzeczywiste cechy danych wrestlerów np. Rey Mysterio. Co do walk to są długie i dobrze rozpisane, a co najważniejsze nie nudzą podczas czytania. Bo można napisać długą galę, ale zanudzić czytalenika na śmierć, natomiast u Ciebie z każdym zdaniem chciało się czytać więcej i za to duży plus.

Walka nr 1 pomiędzy Henrym i Swaggerem była dobrym openerem, Mark obronił swój pas i jestem ciekawy co na najbliższej tygodniówce zrobi Swagger, o ile wogóle się pojawi bo tym WSM na wykonanym na krzesła. Duzy plus za stypulację, w której obaj panowie mogli się wyśmienicie sprawdzić.

Walka nr 2, czyli starcie o pas Hardcoru moim zdaniem druga najlepsza walka na tej tygodniówce. Fajnie pormujesz postać Ambrosa, który rewelacyjnie poprowadzłl u Ciebie cały pojedynek. Zanosi się na feud pomiędzy stajnią Rybacka, a The Shield? ( nie wiem jak nazywa się w twoim diary grupa Ambrosa). Poza tym dużo akcji poza ringiem i wysmienita promocja postaci Ambrosa.

Walka nr 3 i 4 skomentuję razem, zwycięzcy pojedynków jakos mnie nie zaskoczyli, ale walki stały na wysokim poziomie. Fajnie, że miejsce w twojej federacji mają starzy wyjadacze, czyli Holley i RVD. Ciekawie zapowiada się Tag Team Kane'a i RVD ( zastanawiam się jakby taki TT wyglądał w prawdziwej fedce np. WWE :D )

Walka nr 5 i 6 to pólfinały o pas Light Heavyweight. Walka pomiędzy Zigglerem i Bryanam dobra ze względu juz na sam jej skład, mozna powiedzieć, że takiego pojedynku zepsuć nie można, a ty zrobiłes z niego bardzo dobrą walkę. Pełno dynamicznych akcji, już od samego początku. Wprowadzone wielokropki powodowały, że widz/czytelnik, czekał na to co się wydarzy z pewną doza niepewności, wprowadzało to chwilę zawachania. Uważam to za fajny element, który równiez używalem w swoich wypocinach w celu zwiększenia emocji. Następnie starcie pomiędzy młodym Henningiem, a Reyem Mysterio. Tak myślałem, że dasz wygrać Michaelowi i coś czuję, że na Silver Night to syn Mr. Perfecta może zdobyć pas wagi lekkiej.

No i w taki oto sposób doszlismy do ME, świetna stypulacja no i zaskakujący wynik. Myślałem, że to Punk wygra, ale ... myliłem się. Naprawdę w ME włożyłeś kawał dobrej pracy. Podkreslileś,że twoja federacja będzie należała do tych bardziej hardcorowych i bardzo dobrze :D . Zobaczymy jak dalej pociagniesz wszytstkie feudy i czekam na tygodniówkę. Moja ocena to 5/6 ze względu, że to dopiero pierwsza gala. Pozostaje mi tylko zyczyć Ci wytrwałości i powodzenia w dalszej tworczości. Pozdro 8) .

Zapraszam do czytania mojego Diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538

17617010354e0da0105bfce.jpg

Większość spraw została już poruszona, więc od siebie dodam tylko jedną rzecz. Twoje diary nie utrzyma dobrego poziomu na dłuższą metę. Nie zrozum mnie źle - to nie jest hejt. Ale jak widzę roster, to aż mnie coś w środku boli. Ile to już było na tym forum diar, w których autor dał do rosteru wszystkie największe gwiazdy z kilku federacji po czym stwierdzał, że przestaje pisać, bo brak mu chęci / nie ma pomysłów / nie umie wykorzystać większości zawodników. Na Twoim miejscu ukazałbym jkieś 3/4 rosteru, niech reszta byłaby tajemnicą. I w ciągu kilku gal mogłyby nastąpić niespodziewane debiuty. Osobiście życzę Ci powodzenia, bo im więcej diar na poziomie, tym lepiej. Jednak ten początek nie wróży wg. mnie świetlanej przyszłości.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Zanosi się na feud pomiędzy stajnią Rybacka, a The Shield?

Na razie żadnej grupy Ambrose'a jeszcze nie ma. W następnym odcinku będzie co i jak. Może to do niczego doprowadzić lub właśnie do powstania drużyny. Wszystko w swoim czasie.

zastanawiam się jakby taki TT wyglądał w prawdziwej fedce np. WWE )

jakub97sc, spokojnie... Ja mam to wszystko przemyślane i 100 razy się zastanawiałem zanim przyłączyłem danego zawodnika do rosteru. BTW Przypuszczam, że nie pamiętasz mojego wcześniejszego diary, Blaze Stream.

Dzięki chłopaki za komentarze :) Seba_KKS, obiecuję zrewanżować się do środy.

Epizod #02 Infinity

Panie i Panowie witamy na otwarciu kolejnego epizodu federacji, Da Pirde Wrestling oraz za razem pierwszego, zielonego brandu Infinity. Odcinek rozpoczyna się od akcji na zapleczu, gdzie widzimy Conrada Ramboxa, który właśnie przeprowadza wywiad z Davem Finlayem...

Rambox: Witaj Finlay. Pozwól, że zadam ci kilka pytań.

Finlay: O dobrze, że jesteś Rambox... Właśnie cię szukałem, ponieważ mam coś bardzo ważnego do powiedzenia, ale skoro ty mnie znalazłeś pierwszy i masz dla mnie kilka pytań, to je zadaj. Ja oczywiście z wielką chęcią odpowiem ci na nie.

Rambox: W porządku Finlay. A oto pierwsze z pytań... Jak zareagowałeś na sposób potraktowania twojego przyjaciela przez Batistę podczas walki na Hardcore Rules? I jak się w ogóle twój przyjaciel czuje?

Finlay: Wiesz... Cholernie nie spodobało się mi to, co zobaczyłem! Nie przepuszczę tego Batiście, co uczynił mojemu przyjacielowi, Bobowi, który w chwili obecnej znajduje się w szpitalu i prawdopodobnie przez jakiś czas będzie się poruszał na wózku inwalidzkim.

Rambox: Mówiąc ''nie przepuszczę tego Batiście'' co dokładnie miałeś na myśli? Czy mógłbyś tę swoją wypowiedź jakoś bardziej rozwinąć?

Finlay: A jak sądzisz?... Mam zamiar stoczyć dzisiaj pojedynek z Batistą, któremu odpłacę się tym samym, co uczynił Bobowi!

Nagle ktoś łapie Finaly'a za ramię, ten się odwraca i... Tym kimś jest Dave Batista, który wymierza Irlandczykowi kopniaka w brzuch z kolana i wrzuca go w kontener na śmieci. Po czym podchodzi pod Ramboxa, któremu wyrywa mikrofon z ręki:

Dave Batista: Finlay, chcesz ze mną walczyć?!... Chcesz skończyć tak jak twój przyjaciel, nieudacznik?!... Masz to załatwione!

Animal oddaje Ramboxowi mikrofon, po czym odchodzi.

------

1.Single Match

Randy Orton vs Evan Bourne:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_17_unconquerable.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_3_CutOut_Jess-x.jpg

Końcówka Walki: Evana otrzymuje kopniaka w brzuch od Ortona, który trzymając go za głowę od razu wyrzuca go na apron i... Czy padnie właśnie ta ackja, której się spodziewamy?!... Tak jest! Pada Rope Hung DDT! Randy od razu po wymierzeniu tej akcji rozpoczyna swój taniec. Bourne wstaje i otrzymuje RK... O cholera! Tego nikt się nie spodziewał! Evan odpycha od siebie oponenta i od razu wymierza mu powalające, Wheel Kick! Viper od razu wstaje i otrzymuje od rywala serię Low Kicków. Następnie Hurricara... Jednak Apex Predator zablokowuje konkurenta i wymierza mu Powerbomb w narożnik i dobija go akcją, Failling DDT! Pin, 1..2.. Kick-Out! Orton podnosi oponenta i od razu chce wymierzyć mu Short-Arm Clothesline, ale ten skulając głowę unika ciosu i odpowiada akcją, Float-Over DDT! Po wymierzeniu tej akcji wskakuje na narożnik, skąd wyskakuje z Air Bour... Jednak pada niespodziewana kontra w RKO od Randalla! Pin, 1..2..3!

Winner: Randy Orton via Pinfall (5:10)

________

Reklamy

________

Po tym jak reklamy dobiegły końca, na arenie, w środku ringu widzimy dwójkę zawodników, a dokładniej są to... Brodus Clay oraz Seth Rollins. Jako pierwszy z nich, Brodus Clay ma nam coś do powiedzenia:

Clay: Czy pamiętacie to, co wydarzyło się podczas Hardcore Rules? Czy pamiętacie to, co spotkało Rybacka podczas jego walki z Deanem Ambrosem? Czy pamiętacie o tym, że pomogliśmy Deanowi Ambrose'owi, gdy ten znalazł się w tarapatach?... Tak! To świetnie, ponieważ ja oraz Seth mamy nadzieję, że również sam Ambrose doskonale o tym pamięta! Czy chcecie wiedzieć dlaczego zaatakowaliśmy Rybacka i dlaczego pomogliśmy Ambrose'owi?...

Rollins: Daj spokój, Clay, bo w ten sposób ci wszyscy bezmózgowcy tego nie zrozumieją, ponieważ z nimi trzeba krótko... Otóż jako że mój przyjaciel, Clay zadał wam aż tyle tych pytań, to ja odpowiem wam na nie wszystkie tylko jednym zdaniem... Powodem, dla którego uratowaliśmy Ambrose jest właśnie to, że chcemy utworzyć z nim drużynę. Teraz, gdy już wszystko wiecie, to pozwólcie, że skieruję się w stronę Deana Ambrose'a. Ambrose, czy chcesz z nami utworzyć drużynę i stanąć na naszym czele jako jej lider?

Ambrose: Rollins... Rollins... Rollins... Pytasz mnie, czy chciałbym utworzyć z wami drużynę i czy chciałbym stanąć na jej czele i co? Wy dzięki mej osobie od razu zyskalibyście wiele, ale ja... Ja co z tego będę miał?

Rollins:...

Ambrose: No i właśnie tutaj, w tej chwili pojawia się problem, bo nie masz pojęcia jak odpowiedzieć na moje pytanie, dzięki czemu przekonałbyś mnie do swojej propozycji...

Ambrose wchodzi do ringu...

Ambrose: I więc jak to sobie wyobrażasz?... A ty, Clay? Co ty mógłbyś mi powiedzieć?

Clay:...

Ambrose: No i właśnie żaden z was nie próbuje ratować swej życiowej szansy na lepszą przyszłość, bo żaden z was nie przemyślał tego, że mogę się zapytać oto co ja z tego wszystkiego będę miał... Ale...

Rollins: Pos...

Ambrose kiwa palcem do Setha ze swoim charakterystycznym uśmiechem na twarzy...

Ambrose:... Ale poda mnie się wasza dwójka i akceptuję waszą propozycję! A teraz oddajcie mi cześć!...

Do kwadratowego pierścienia wbiega drużyna, Sons Of Anarchy, której członkowie rzucają się na nowopowstają drużynę! Dochodzi

do brawlu, a na arenie zjawia się CD Blaze:

CD Blaze: Panowie, proszę o spokój!... Uspokójcie się do jasnej cholery, bo inaczej będzie źle z wami!

Atmosfera panująca w ringu zatrzymała się...

CD Blaze: Ja rozumiem waszą nienawiść do siebie, ale czy takie oto zachowanie jest potrzebne? Ale skoro aż tak bardzo rwiecie się do boju pomiędzy sobą, to mam dla was wesołą nowinę... A mianowicie jacyś dwaj, obojętni jacy zawodnicy, po jednym z waszych drużyn stoczą już teraz pomiędzy sobą walkę! Kto dozna tego zaszczytu, to zależy wyłącznie od was. Ustalcie to pomiędzy sobą.

Prezydent federacji, DPW wychodzi na zapleczę, a Ambrose podchodzi pod członków swojej drużyny...

Ambrose: No i właśnie teraz macie szansę się wykazać! Clay, ty jako pierwszy pokażesz mi na co tak naprawdę cię stać.

2.Single Match

Ryback /w.Sons Of Anarchy vs Brodus Clay /w.Ambrose & Rollins:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_29_GD.jpg /w.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/Corey_Graves_4_CutOut_Jess-x.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3754/Danny_Burch_5.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/brodusclay1_wfmashupz.jpg /w.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose8_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins5_cutout_by_Crank.jpg

Końcówka Walki: Klincz. Ryback zrywa rękę oponenta ze swojego karku, ale ten od razu wyprowadza mu potężne uderzenie łapą w tył szyi, czym powala go na ziemię. Clay podnosi rywala i wymierza mu Scoop Slam, dobija go Elbow Dropem i przechodzi w pin, 1..2.. Kick-Out! Wrestlerzy w tym samym czasie stają na nogi. Silverback wymierza kopnięcie w brzuch olbrzyma, po czym dorzuca Back Suplex! Big Hungry biegnie w stronę lin, od których się odbija... W tym samym czasie Grilla wstaje na nogi i... Jednak to obecny Extreme Champion otrzymuje powalające, Throat Thrus! Brodus po nieudanej próbie przypięcia rozpędza się, odbija od lin i dobi... Jednak Ryback w ostatecznej chwili odsuwając się unika próby wykonania Running Big Body Splash przez oponenta i szybko wstaje na nogi. Podnosi olbrzyma i wymierza mu Short-Arm Spinebuster! Lider SOApodchodzi pod narożnik, gdzie rozpoczyna swój taunt, który zapowiada nam nadejście Meat Hooka! Ale czy uda się mu to?!... Brodus jest już na nogach, a Ryback pędzi na niego i... Tak jest! Pada Meat Hook! Big Hungry po wymierzeniu tej akcji podchodzi pod liny, przy których po zewnętrznej stronie ringu stoi Ambrose, do którego jego były przeciwnik, Ryback wykonuje taunt ''Cut Throat!'', czym go rozwciecza, a ten wskakuje do kwadratowego pierścienia i rzuca się z pięściami na Rybacka! Do ringu wbiegają również pozostali członkowie dwóch drużyn, pomiędzy którymi dochodzi do brawlu, a sędzia ogłasza Double DQ!

Winner: Non Contest/ Double DQ (10:00)

Krótki highlights gali Hardcore Rules!

Znajdujemy się w nieco innym miejscu niż zwykle, a dokładniej w szpitalu, gdzie widzimy Dave Batistę. Animal wchodzi do jednej z sal, gdzie znajduje się... Bob Holly! Mało tego, były pretendent do pasa TV znajduje się na wózku inwalidzkim, a więc zachowanie Finlay'a podczas wywiadu z Ramboxem nie powinno nas dziwić. Obecny mistrz TV z szederczym uśmiechem na twarzy podchodzi pod Boba...

-I jak się czujesz staruszku?

Holly: Nie twoja sprawa!

Batista: Jak nie jak tak! To jak najbardziej jest moją sprawą, bo to ja przecież urządziłem cię tak i uwaga, bo na skutek tego, co ci teraz powiem możesz dostać zawału, a więc przygotuj się na najgorsze... Gotowy? No więc dobrze, już ci mówię... Dzisiaj stoczę pojedynek z twoim przyjacielem, Finlayem, którego spotka taki sam los jak ciebie, a więc nie smuć się, bo za jakiś czas będziesz miał towarzysza, z którym spędzisz najwspanialsze chwile życia nie w ringu, ale tutaj, w szpitalu!

Batista klepie po ramieniu Boba, a następnie wychodzi z sali.

------

3.Single Match

Dave Batista vs Dave Finlay:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/1438_Batista.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/14/Finlay4.jpg

Końcówka Walki: Zwierzak chwyta opartego o narożnik, rywala i wymierza mu powalającego Short-Arm Clothesline'a, po którym przechodzi w pin, 1..2.. Kick-Out! Po nieudanej próbie pinu podnosi go. Zarzuca na swoje barki i... Jednak Finlay'owi udaje się uciec z tarapatów. Wymierza Batiście serię uderzeń łokciem w tył głowy, po czym zeskakuje z niego za jego plecy i wymierza mu powalającego low kicka w tył nogi. Irlandczyk dobija oponenta Jumping Hip Dropem i przechodzi w zwyczajną dźwignię na rękę, Arm Lock. Animalowi wydostanie się z tej dźwigni nie sprawia żadnych problemów. Wstaje na nogi, wymierza konkurentowi uderzenie łokciem w brzuch i wrzuca go Choke Tossem do narożnika. Irlandczyk spogląda na Batistę z przerażeniem, a ten z uśmieszkiem na twarzy w ignorancki sposób przechwala się swoja muskulaturą. Zachowanie to nie podoba się jego rywalowi, który wymierza mu Bitch Slap. Dorzuca uderzenie łokciem, za nim kolejne i kolejne... Irish Whip w stronę lin. Od razu biegnie za Batistą i... Nadziewa się na Spinebustera! Pin, 1..2.. Kick-Out! Obecny mistrz TV chwyta za nogę oponenta i zakłada na nim Ankle Lock... Czy Finlay zdoła się wydostać?! Czy raczej odklepie?!... Nagle na arenie rozbrzmiewa theme song, Bobby'ego Holley'a:

Zwierzak uwalnia rywala ze swoich łap i spogląda w stronę stage'u. Sędzia podchodzi pod liny i również spogląda w tę samą stronę... Zapatrzony Animal nie zauważa tego, że Finlay zdążył ruszyć się z miejsca, a co gorsza czai się za jego plecami i... Low Blow (przedramieniem w kroczę) dla obecnego mistrza TV od Irlandczyka, który dodatkowo przechwytuje go w pin poprzez School Boy! Sędzia się odwraca i rozpoczyna odliczanie, 1..2..3!

Winner: Dave Finlay via Pinfall (11:15)

------

4.Single Match

Kurt Angle vs Kane:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/Kurt_Angle_09.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/2071_Kane.jpg

Końcówka Walki: Angle w chwili obecnej znajduje się na narożniku, gdzie czeka, aż jego rywal wstanie... Kane jest już na nogach, a American Hero skacze z Diving Axe Han... Jednak nic z tego! Potwór łapie lecącego oponenta za szyję, a my możemy domyśleć się co się zaraz stanie! Czy padnie Chokeslam?!... I... Kontra w przerolowanie i przejście w Angle Lock przez Amerykanina! ...Czy Potwór zdoła się wydostać? Czy raczej odklepie?!... W zasięgu jego ręki znajduje się lina, której się chwyta, a sędzia odciąga od niego napastnika. Ulubieniec Szatana ucieka pod linami poza ring. Kurt również wychodzi z kwadratowego pierścienia, gdzie wdaje się w krótki brawl z konkurentem. Punch od Angle'a, punch od Kane'a... W końcu pada powalający Big Boot ze strony obecnego mistrza TT! Wielki Czerwony Potwór podnosi oponenta i wrzuca go do ringu, a on sam po zewnętrznej stronie ringu wchodzi na narożnik, gdzie czeka, aż jego rywal się podniesie... Amerykanin jest już na nogach, a Big Red Monster wyskakuje z Diving Clothesl... ...inem! Podnosi konkurenta, ale ten od razu wymierza mu uderzenie łokciem w bok głowy. Dorzuca kopniaka w brzuch. Chwyta Kane'a za kark i wrzuca go jego ramieniem w metalowy słupek podtrzymujący konstrukcję ringu! Następnie po chwili przerwy wyciąga go stamtąd i chce wymierzyć mu Olimpic Sla... Nic z tego! Potwór zeskakuje z pleców Amerykanina i odpowiada szybkim kopniakiem w brzuch, po czym dorzuca Piledri... Również wyszły nic z planów obecnego mistrza TT, ponieważ oponent przerzuca go za siebie! Podbiega pod wstającą Czerwonę Maszynę. Chwyta ją za nogę i zakłada Ankle Lock! ...Czy Kane odklepie?! Czy może jakimś cudem uda mu się uciec z tarapatów?!...

Odklepuje!

Winner: Kurt Angle via Submission (16:11)

________

Reklamy

________

Po zakończeniu reklam czeka na nas wydarzenie wieczoru, którym jest spotkanie face to face pomiędzy dwoma byłymi przeciwnikami, którzy stoczyli bój o pas DPW na Hardcore Rules! W chwili obecnej rozbrzmiewa theme song obecnego mistrza federacji, Bradshawa!:

...

JBL: Witam wszystkich!... Podczas ostatniej gali PPV, Hardcore Rules stoczyłem bój z CM Punkiem o mój pas, o moje mistrzostwo, o pas DPW! W którym Punk najzwyczajniej w świecie poległ i to ja! Ja, God Of Wrestling udowodniłem mu kto tak naprawdę jest najlepszy na świecie!... We wszechświecie...

Do kwadratowego pierścienia wkracza CM Punk!

CM Punk: Może masz rację, JBL, ale nie zapominaj o tym, że gdyby nie stypulacja naszej bitwy, to ja już wciągu zaledwie 6 minut, bo tyle trwał pierwszy pojedynek, byłbym nowym mistrzem tej federacji! A ponadto w trzeciej walce wygrałeś tylko i wyłącznie dzięki wielkiemu szczęściu!

JBL: ...<Śmieje się>... Tak? A kto ostatnio wypominał mi, że w walce w największym stopniu nie można polegać na umiejętnościach, a tylko na szczęściu? Czyżbyś o tym zapomniał, Punk?!

CM Punk:...

JBL: Jak sam widzisz chłopcze... Twoja cisza jest najlepszą odpowiedzią na moje pytanie i więc właśnie z tego też powodu zabraniam ci używania swojego przydomku, The Best In The World, którym jednak jak sam ponownie widzisz, nie jesteś!

CM Punk: Wy...

JBL: Słucham? Czyżbyś miał coś jeszcze do powiedzenia?

CM Punk wymierza powalające uderzenie mikrofonem w głowę Bradshawa i od razu zakłada na nim Anaconda Vise! Na skutek czego pozbawia go przytomności!

CM Punk: Teraz ja coś ci powiem, ale nie jestem pewien, czy mnie słyszysz... Słyszysz mnie?! Halo?! Mówię do ciebie!... Hm... No cóż, ale to co chcę ci powiedzieć, to i tak ci powiem, a więc następnym razem tego szczęścia, co ci sprzyjało podczas ostatniej walki w następnej już ci go zabraknie! Skopię ci dupę i to nie jest groźba, a wręcz przeciwnie... To jest obietnica! Której obiecuję ci dotrzymać!

I w ten oto sposób najnowszy odcinek Infinity dobiega końca! Do zobaczenia Państwu do kolejnego epizodu!

Karta na Silver Night PPV:

:arrow: Dolph Ziggler © vs Michael McGillicutty (Light Heavyweight championship):

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler-2011Cutout_by_Jibunjishin5.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/2447_Curtis_Axel.jpg

Cóż, trochę mało walk. Ale mniejsza ocenimy jakościowo. Wszystko jest przejrzyste, łatwo i szybko się czyta. Dokładne i staranne segmenty. Walki jakościowo były dobre, ale za krótkie. Austin czy Szpicu piszą też długie na tygodniówkach i wypadają przez to trochę lepiej. O ile pamiętam jest jeszcze xYohassx który też piszę długo i dobrze. Popraw długość walk, a będziesz już na pewno w pierwszej trójce :)

196226315251bf7dfc3a762.png

Blalight, według mnie długości moich walk jak najbardziej są odpowiednie, bo po cholerę mam pisać jedno i to samo w kółko? Nieraz były diary, w których były starcia rozpisywane na 2 strony, a przyszło co do czego, to wychodziło na to, że nic ciekawego w nich nie było. Już nie pamiętam autorów tamtych diary, ale było ono uważane za jedno z najlepszych, bo taka jest prawda, że NIKOMU NIE CHCE SIĘ CZYTAĆ OD A DO Z :wink: Ale jeśli chcesz, to mogę pisać nieco więcej akcji w pojedynkach ;) Co do pierwszej trójki, to byłem kiedyś pierwszy i za niedługo znowu będę ;) Dziękuję za komentarz.

Ja też skomentuję... odcinek wypadł całkiem nieźle, ale jestem tego samego zdania co Blalight. Trzymajmy się realizmu i piszmy całe walki, bo tylko w ten sposób diary może być lepsze. Bo załóżmy np. że na Raw były dobre segmenty, ale chujowe walki, więc obraz na całe show będzie taki, że było one co najwyżej przeciętne, a walki są tak samo ważne w diary jak segmenty. Dobra, z tego co przeczytałem chcesz zrobić konflikt dwóch stajni.... może być ciekawie. Do tego story z Punkiem i JBL poszło dalej, a Ja mam nadzieję, że Punk odbierze mu tytuł, ale Ty zrobisz jak będziesz chciał, bo to twoje diary, a Ja tylko tu komentuję :D Ogólnie rzecz biorąc jest dobrze, ale mogłoby jeszcze lepiej. Powodzenia...

Co do pierwszej trójki, to byłem kiedyś pierwszy i za niedługo znowu będę
Nie ma takiej opcji, bo pierwsze miejsce należy do mnie drogi kolego :lol:
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...