Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Payback 2013 PPV (zapowiedź, spoilery, dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Vercyn - może to jest dla dobroci tych, którzy jeszcze tego RAW nie oglądali?

Uważam, że nie zawalczy, bo nie pojawił się na gali i nie było żadnego bezpośredniego feudu. Przewiduję ten sam scenariusz, co maly619.

jestem pewien, że nie zobaczymy Punka, a zamiast niego Heyman wystawi Curtisa Axela
Być może, choć z drugiej strony nie sądzę żeby Punker odpuścił pojawienie się przed własną publicznością (np występ w roli widza blisko ringu i jakaś interwencja w czasie Jericho vs Axel)

To nie ma znaczenia, bo WWE może śmiało zagrać na nosie miejscowej publice i nic nie straci z tego powodu.

Życzę sobie jednak, aby w jakiś sposób pojawił się chociaż na chwilę.

Edytowane przez Bullinho
  • Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

25

• maly619

7

• Ghostwriter

6

• MAT1

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Spoiler już został usunięty

TakerFanKrk napisał/a:

maly619 napisał/a:

jestem pewien, że nie zobaczymy Punka, a zamiast niego Heyman wystawi Curtisa Axela

Być może, choć z drugiej strony nie sądzę żeby Punker odpuścił pojawienie się przed własną publicznością (np występ w roli widza blisko ringu i jakaś interwencja w czasie Jericho vs Axel)

To nie ma znaczenia, bo WWE może śmiało zagrać na nosie miejscowej publice i nic nie straci z tego powodu.

Jednak myślę że Punker mimo wszystko się pojawi: jak już pisałem wyżej, może nie w roli walczącej ale usiądzie blisko ringu i może mieć np kontakt fizyczny z Jericho (podczas walki z Axelem)

• Urządzenie:  Windows

A ja myślę, że Punk się nie pojawi, bo to będzie początek jego face turnu i odejścia od Heymana. Samo wystawienie Axela do walki będzie też początkiem feudu obu panów. I Punk wcale nie będzie musiał się pojawić na gali, żeby ten feud zacząć. Typuję, że dopiero po Payback zaczniemy dostawać Punka i dopiero wtedy dowiemy się, że Punk opuszcza swojego menago.

To, że Punk byłby u siebie? Ile razy WWE robiło na złość miejscowej publice? WWE lubi tak robić, więc może i tym razem tak będzie. Punk będzie zapowiedziany, ludzie przyjdą dla niego, a tu Curtis Axel :D

To, że Punk byłby u siebie? Ile razy WWE robiło na złość miejscowej publice? WWE lubi tak robić, więc może i tym razem tak będzie. Punk będzie zapowiedziany, ludzie przyjdą dla niego, a tu Curtis Axel :D
W sumie mogliby coś takiego zrobić. Wyobraźmy sobie: przez następne tygodnie WWE wypuszcza videa promujące potencjalną walkę Jericho vs Punk (do samego końca zachowując ją w karcie). Przychodzi dzień PPV, entrance Y2J'a który wchodzi do ringu. Publika skanduje "CM Punk!" spodziewając się pierwszych dźwięków "Cult Of Personality" a tu naraz wybrzmiewa theme Axela :D Do tego Heyman wygłasza promo w którym mówi że Y2J i ludzie na arenie nie zasłużyli żeby oglądać Brooksa, a w zamian za to zobaczą Curtisa Axela (mega heat ze strony publiki- gwarantowany :D) :P

PS. w sumie ostatnio przy okazji feudu z Takerem, Heyman udawał Bearera więc mogliby dać wejście Curtisa przy wejściówce Punka (miałby założoną dużą bluzę z kapturem zakrywającą twarz i obandażowane ręce z punkowskim "X") Wchodzi do ringu, zdejmuje kaptur z głowy- a tu niespodzianka (a theme szybko z COP przechodzi w theme song Axela) :)

Szczerze już bardziej wolałbym zobaczyć młodego Henniga udającego Punka- wkurwienie publiki byłoby jeszcze większe (i byłby jako taki powód do przyszłego feudu z Punkiem: "zakpiłeś z mojej publiczności parodiując mnie w moim rodzinnym mieście")

Tylko takie zagranie o którym mówisz (czyli Axel kpi z Punka) byłoby atakiem Heymana w stronę Punka. A czemu Paul miałby atakować swojego klienta? Ja bardziej widzę tu segmenty w których Heyman stara się skontaktować z Punkiem, stara się załatwić go na walkę, a ten nie przychodzi i potem dopiero po PPV tłumaczy dlaczego olał Heymana.

A co do nowej stypulacji walki Rybacka i Ceny, to fajnie, że odkurzyli 3 Stages of Hell. Dziwi mnie tylko, że taką stypulację dają Rybackowi, który kondycji nie ma za dobrej (chociaż widać poprawę). Obawiam się, że walka będzie wolna i to właśnie przez problemy kondycyjne. Wybór stypulacji jest spoko. Nie narzekam nawet na Lumberjack Match, bo akurat ta walka będzie idealnie pasować do tego, że Ryback przez ostatnie tygodnie wrzucał różnych zawodników do ambulansu.

Tylko takie zagranie o którym mówisz (czyli Axel kpi z Punka) byłoby atakiem Heymana w stronę Punka. A czemu Paul miałby atakować swojego klienta?
Heyman miałby powód. Przecież Brooks przejebał dwa razy z Rockiem (czytaj aktorem który nie pojawia się regularnie) i z Takerem (mógł udowodnić że jest tym Best In The World i potwierdzić to łamiąc streak- poległ). Po prostu w myśl zasady: nie spisałeś się to wymieniam Cię na lepszy model.

TakerFanKrk, Jednak chciałbym zauważyć, że Paul w całkowicie innym świetle przedstawiał Punka i swój stosunek do niego, a więc jedynym agresorem na linii Punk - Heyman powinien być ten pierwszy, zaczynając storyline od wystawienia swojego promotora i opcjonalnie wyprowadzeniu pretensji o zabookowanie go w walce z Y2J. To byłoby odpowiednią oznaką face-turnu.

maly619 napisał/a:

Tylko takie zagranie o którym mówisz (czyli Axel kpi z Punka) byłoby atakiem Heymana w stronę Punka. A czemu Paul miałby atakować swojego klienta?

Heyman miałby powód. Przecież Brooks przejebał dwa razy z Rockiem (czytaj aktorem który nie pojawia się regularnie) i z Takerem (mógł udowodnić że jest tym Best In The World i potwierdzić to łamiąc streak- poległ). Po prostu w myśl zasady: nie spisałeś się to wymieniam Cię na lepszy model.

Dokładnie to co napisał Psyhxxx, Heyman w segmencie z RAW nie dał żadnych oznak, że nie chce już pracować z Punkiem. Podobna sprawa jest z walką. To Y2J chce tej walki, to on zażądał jej, a Heyman się zgodził. Na RAW mieliśmy przypomnienie tego jak odszedł Punk. Żadnego udziału w tym nie miał Paul, a wręcz był zaskoczony decyzją Punka. Zdrada Heymana po prostu nie trzymała by się kupy.

Poza tym ja wolę, żeby to Punk odpowiadał za odejście od swojego menagera, bo wydaje mi się, że będzie to ciekawsze.

TakerFanKrk, Jednak chciałbym zauważyć, że Paul w całkowicie innym świetle przedstawiał Punka i swój stosunek do niego, a więc jedynym agresorem na linii Punk - Heyman powinien być ten pierwszy, zaczynając storyline od wystawienia swojego promotora i opcjonalnie wyprowadzeniu pretensji o zabookowanie go w walce z Y2J.
Niekoniecznie. Przypomnij sobie jak było z Lesnarem w 2002 roku. Wtedy też Heyman praktycznie bez powodu (jeśli ktoś pamięta ten powód to prosiłbym o przypomnienie bo ja nie mogę sobie przypomnieć) odwrócił się od Brocka i wspomógł Big Showa... Choć faktycznie pewnie pójdą po najmniejszej linii oporu, i Punk zacznie się burzyć że Heyman zabookował mu walkę bez jego zgody i wiedzy.

Jedno jest pewne: jeśli Axel nie będzie miał żadnej walki na PPV (a na to raczej się zanosi) to jest niemal pewne że zajmie miejsce Punka w walce przeciw Jericho.

Występ Punka na Payback byłby głupotą... to nie jest story, które byłoby dość odpowiednie dla bądź co bądź gwiazdy pokroju Brooksa. Heyman powinien co tydzień oczywiście ten pojedynek promować, a marki łykną, że Punk wróci i powalczy z Jericho. Na PPV będzie zdziwko i Heyman jako zastępstwo wrzuci do walki Axela. Z czasem Punk powróci i story ruszy... innego wyjścia na tą chwilę nie widzę.

• Reputacja:   240

Bo np. pomimo tego, że Heyman przyjął wyzwanie Jericho w imieniu swojego Klienta, Punker wyłoży lachę i nie pojawi się na PPV (przecież na FB pisał ostatnio pierdy, że nienawidzi wrestlingu, co może sugerować, że "nie ma ochoty wracać"), przez co Paul będzie musiał w zastępstwie wystawić Młodego Perfecta, który przez to np. dozna "pierwszej porażki" (w nowym gimmicku) z rąk Jericho?

Opcji jest od cholery, by to Punk się wkurwił na Paula (może być tak, że CM nie chcąc - przyjmie jednak wyzwanie Jericho - będąc "zmuszonym kontraktowo" przez Heymana i umoczy u siebie w Chicago), lub odwrotnie. kwestia tylko jak to rozegra WWE.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Po obejrzeniu ostatniego RAW też doszedłem do wniosku, że Punk nie stawi się do walki z Y2J w Chicago. Tylko tak się zastanawiam, czy to aby chodzi o faceturn, czy WWE pracuje nad tym, żeby Brooks dostawał większy heat (wszak o to momentami b. trudno) - w tym także w Chicago. :/

14453752125651e0a536c69.jpg

Po obejrzeniu ostatniego RAW też doszedłem do wniosku, że Punk nie stawi się do walki z Y2J w Chicago. Tylko tak się zastanawiam, czy to aby chodzi o faceturn, czy WWE pracuje nad tym, żeby Brooks dostawał większy heat (wszak o to momentami b. trudno) - w tym także w Chicago.

Albo jest jeszcze jedna najbardziej hardcorowa opcja że jak gdyby nigdy nic zagra jego theme song, Punk przy wielkim popie wyjdzie z mikrofonem i powie że rezygnuje z walki i sobie pójdzie i Axel będzie musiał go zastąpić ale to chyba byłby zbyt odważny ruch i oczywiście to by oznaczało że Punk nadal pozostanie heelem.

Rozwiązania są różne

-To co napisałem powyżej i chyba najmniej prawdopodobne

-Punk wcale się nie pojawi na gali i od początku będzie wiadomo że będzie zastępstwo Axela.

-Trochę lżejsza wersja tego co napisałem. Punk pojawi się w budynku, będzie jakiś segment na zapleczu z jego udziałem że jest gotowy na Jericho itd. a jak przyjdzie co do czego, rozbrzmi jego theme a Punk nie wyjdzie po czym dadzą ujęcie z parkingu i pokażą jak Punk odjeżdża samochodem.

-Punk się pojawi, wygra z Jericho i w trakcie świętowania zostanie zaatakowany przez Axela i to chyba najgorsza opcja bo feud z takim potencjałem można zacząć bardziej wymyślnie a nie od zwykłego ataku.

-Punk się pojawi i przegra a potem będzie miał pretensje do Heymana że mu zatwierdził walkę kiedy on jeszcze nie był gotowy do powrotu.

-Punk się pojawi i przegra przez jakąś nieudaną interwencję Heymana i Axela którzy chcieli mu pomóc a wyjdzie im niedźwiedzia przysługa i też będą pretensje.

Najbardziej wolałbym motyw z tym że pojawi się w budynku i przed samą walką zrezygnuje bo to by go podkreśliło jako heela w szczególności że to Chicago (tylko czy Vince zaryzykuje możliwość prawdziwego focha najlepszej publiczności) bo ja przyznam szczerzę że wolałbym żeby został heelem bo nie podoba mi się turnowanie go co rok a to że dojdzie do konfliktu interesów z Heymanem nie oznacza że musi przejść pełen face turn, podlizywać się publiczności itd. Moim zdaniem powinien mieć charakter zbliżony do obecnego charakteru AJ'a Stylesa. Tylko oczywiście wielu jest przeciwko no bo jak to później będzie heel vs heel a moim zdaniem walka z Lesnarem i tak się sprzeda i bez względu na charakter Punk i tak na 80% przegra.

Masz rację KTU, że pokazanie fakulca publiczności to ruch odważny. Bo tutaj chodzi nie tylko o "poświęcenie" Punka, ale i fedka nie wywiązuje się niejako z obietnicy organizacji walki z udziałem idola chicagowskiej publiczności narażając się na teksty w stylu: "I po co ja do kurwy nędzy kupowałem bilet". I to rzeczywiście jest mocny argument, żeby Kreatywni rozwiązali to w jakiś pośredni sposób. Ja mam nadzieję, że jednak dojdzie do nieporozumieniem na linii Heyman-Punk i rozpocznie się feud.

Ja akurat jestem zwolennikiem faceturnu Punka, w ogóle Punka jako face'a, ew. tweenera. I mam gdzieś czy odbywa się to co rok czy co dwa lata. Po prostu teraz jest idealny moment, żeby wykonać taki ruch i zejść z tej postaci "nieszanowanej" primadonny. Heyman ma nowego pupilka, a Punk idzie w odstawkę (ew. sam zaczyna kłaść lachę na swojego menadżera) i zaczynamy feud Brooks vs. Paul Heyman guys. Najpierw młody Perfect, później Lesnar. Walkę Punka z Lesnarem też bardzo chciałbym zobaczyć. Dawid vs. Goliat. Ja to kupuję.

Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

Zależy jak to będzie zapowiadane przez WWE. Jeśli przed samym PPV, będą mówić oficjalnie o starciu Jericho vs Punk - tj. na swój sposób reklamować Payback tą walką - to nie będą na tyle odważni, by Punkera nie pokazać. Niekoniecznie musi walczyć, ale pojawi się na 99% - w końcu będzie masa ludzi, którzy kupią bilet lub wykupią PPV, właśnie dla swojego idola z Chicago. WWE nie pozwoli sobie na inne rozwiązanie.

Jeśli przed PPV będą trzymać wielki znak zapytania - nie dając gwarancji, że ta walka będzie - wtedy są większe szanse na to, że posłuchamy tylko Cult of Personality, a Heyman wyjdzie sam.

Co by nie mówić, jedna i druga zapowiedź sugeruje, że raczej CM nie będzie walczył na Payback. To początek jakiejś grubszej historii. Nie przywracajmy jednej z większych gwiazd, w tak słabym stylu. On może/musi się pojawić, ale nie walczyć z Jericho. Nie zdziwie się, jak Paul przywoła do tej walki Curtisa, mówiąc że ma "kogoś lepszego" od Punka. Heat gwarantowany.

50608915156a3743c1fa34.jpg