Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE by Arkao !!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Friday Night Smackdown

Kolejne Smackdown w drodze do Payback rozpoczął mistrz świata wagi ciężkiej czyli Dolph Ziggler. Razem z AJ i Big E przyszedł on do ringu i podniósł pas WHC do góry.

Dolph Ziggler – Możecie na mnie patrzeć i być pod wrażeniem, do waszego zasranego miasta dotarł najlepszy mistrz świata w historii. Na Raw pokonałem waszego bohatera Johna Cene, mam nadzieję że widzieliście to w telewizji, tak samo mam nadzieje że widziała to ta mała kanadyjska małpa która ma nadzieje że odbierze mi pas mistrz świata wagii ciężkiej na Payback. Sami, może i masz wielkie umiejętności, być może przez wiele lat walczył na scenie niezależnej jednak to ja trzymam w dłoni pas mistrza świata wagii ciężkiej. Pokonałem na Raw po Wrestlemanii Alberto Del Rio, na Extreme Rules zniszczyłem Jacka Swaggera i Alberto Del Rio w taki sposób że nie ma ich w federacji do tej pory. Zayn, na pewno chcesz być następny, dziecko może ci się stać krzywda, ten pas oznacza że to ja jestem najlepszy. Dzień po Wrestlemanii zdobyłem ten tytuł, fani skandowali wtedy moje imię, Del Rio nie zrobił nic złego, on tylko trafił na najlepszego Wrestlera w historii tej organizacji. Możecie sobie kibicować Zaynowi, Cenie, Punkowi, i reszcie tych wszystkich frajerów, jednak robicie to bo wiecie że oni są słabsi niż ja. Odkąd zadebiutowałem jako członek The Spirit Squad byłem tu najlepszy, nikt nie był wstanie się mi przeciwstawić. Od tego momentu kradłem Show, co tydzień, jako mistrz WHC, USA, czy mistrz Intekontynentalny. Byłem posiadaczem walizki Money In The Bank, wykorzystałem ją ale wcześniej musiałem ją bronić w walce z Jericho i Johnem, pokonałem ich a wy cały czas nie dajecie mi należytego szacunku. Jesteście przeciętnymi ludźmi, za to ja jestem już gwiazdą, mówi się że największymi gwiazdami WWE byli Hogan, Flair, Michaels czy Rock, jednak to głupota. Już gdy byłem mistrzem Tag Team dominowałem, do tego kobiety mnie kochają, prawda AJ ? Kim jest Sami Zayn ? Może i zdobył on sławę jako latająca gwiazda sceny niezależnej, gdy jednak trafi on na mnie nie będze miał szans. Na Payback zrobię znim to co zrobiłem na Monday Night Raw z można powiedzieć legendą czyli Johnem Cenom. Mistrz WWE, poległ, poległ z osobą która ma ten sam pas co m.in. Ric Flair, Hollywood Hulk Hogan, Sting, Lex Luger czy … Chris Benoit, czy teraz ktoś z zarządu odbierze mi pas bo wypowiedziałem to imię ? Nie dbam oto, jestem tutaj od ośmiu lat, jeszcze nigdy nie traktowaliście mnie tak poważnie jak teraz,miałem mnóstwo śmiesznych Tag Team partnerów, od Spirit Squad po Jacka Swaggera, teraz pracuje już na własny rachunek, nie mam dzisiaj zaplanowanej walki więc pójdę zaraz na za zaplecze jednak Zayn musi być czujny bo mogę zaatakować w każdej chwili, to ja powinienem być celem bo mam ten pas, jednak tym razem to ja jestem łowcą który w każdej chwili jest wstanie pociągnąć za spust.

*** Zapowiedź dzisiejszej walki wieczoru, CM Punk vs Kassius Ohno.***

Przy swojej muzyce do ringu przyszedł właśnie CM Punk, usiadł on na środku ringu po czym chwycił za mikrofon.

CM Punk – Pewnie wszyscy ludzie którzy zgromadzili się dziś przed odbiornikami telewizorów i na arenie zastanawiają się kto będzie moim partnerem na Payback. Ja już wiem kto to będzie, jednak wy, Paul Heyman, i dwóch jego nowych klientów poczekacie do gali PPV. Pierwszy raz w swoim paskudym życiu Heyman nie będzie mógł niczego zaplanować, dzisiaj w walce wieczoru jeden z moich przeciwników czyli Kassius Ohno dostanie lanie którego nigdy nie zapomni. Ztego co wiem dzisiaj do areny nie dotarł ani Leo Kruger ani Paul Heyman więc Ohno dostanie szansę na pokonanie mnie czysto, właśnie szansa, jego szansa jest wielka, gdy ja dostałem szansę po dwukrotnym dobyciu walizki Money In The Bank nie czekałem na nic, wykorzystałem kontrakt i zostałem mistrzem, ciebie Kassius jednak nigdy to nie czeka. Pamiętam galę Survisor Series 2011, wtedy zawalczyłem o pas z Alberto Del Rio, dostałem szansę na bycie mistrzem. Pokonałem tam Alberta po czym byłem posiadaczem najważniejszego pasa federacji przez 434 dni, odmieniło to oblicze federacji na wieki. W ostatnich 25 latach nikt nie posiadał tego mistrzostwa dłużej, przez całą historię tylko pięć osób miało dłużej to mistrzostwo.

Kassius Ohno Bla, bla, bla, Punk, chwalisz się swoimi osiągnięciami, jednak możesz mi powiedzieć co osiągnąłeś od gali Royal Rumble ? Odpowiedź jest prosta, : nic nie udało ci się wygrać. Dzisiaj na Smackdown w walce wieczoru ci wszyscy ludzie na trybunach zobaczą jak Phill Brooks, lepiej znany jako CM Punk kolejny raz wyjdzie z ringu jako ten pokonany. Znamy się doskonale, dekade temu jeździliśmy po całych stanach i walczyliśmy na galach na których było po 100 osób. Ty jednak przeszedłeś do WWE, zawitałeś do nowego ECW, byłeś tam mistrzem. Potem przeszedłeś na Raw, wygrałeś walizkę, zostałeś mistrzem, potem kolejna walizka i kolejny pas. Byłeś liderem SES i Nexusa, zostałeś wielką gwiazdą i trzymałeś pas przez ponad rok. Osiągnąłeś to wszystko, jednak to ja powinienem osiągnąć te sukcesy, nie jestem mimo wszystko zazdrosny. Te wszystkie osiągnięcia w końcu mnie spotkają, dzisiaj nie ma na gali Paula Heymana i Leo Krugera, to nic, pokażę ci że już nie jesteś tą samą osobą. Na Payback pokonamy ciebie i twojego partnera, nie ważne kto to będzie, przegra on tak samo jak ty.

CM Punk – Ohno, jesteś bardzo dobrym zawodnikiem, jeszcze kilka lat temu robiliśmy walki które są wspominane do teraz. Ty jednak zamiast walczyć o swoją przyszłość postanowiłeś iść na skróty, dzisiaj znowu spadniesz na sam dół. Ponownie walczył będziesz za 20 $ za walkę, oglądać cię będą dziesiątki osób i nawet kamery nie będą przy tobie.

Kassius Ohno – To się nie stanie, nadszedł mój czas, jesteś starszy tylko o rok ale ty już miałeś swoje pięć minut w federacji, ja nie, więc nie odpuszczę póki nie wejdę na szczyt sięgając po główny pas federacji, a ciebie już Punk nie długo już tu nie będzie, po naszej walce tak cię obije że sam zrezygnujesz z kariery wrestlera.

Po tych słowach Ohno zaczął się śmiać z Punka po czym wyszedł z areny.

Walka nr 1

Randy Orton vs Tyson Kidd

Randy chciał wejść w klincz jednak Kidd wykonał mu mnóstwo kopniaków w nogi oraz Dropkick, następnie odbił się on od lin i wykonał Low Dropkick. Tyson wymierzył następnie świetny Snapmare oraz Low Kick w plecy, Randy wypadł z ringu więc Kidd chciał mu wykonać Crossbody z narożnika za ring jednak Orton dał radę się odsunąć. Zaraz po tym Viper wykonał za ringiem świetny Olimpic Slam, wrzucił on po tej akcji rywala do ringu, gdy tylko Kidd zaczął się podnosić to od razu Orton wykonał mu doskonały Dropkick. Randy szykował się już do RKO jednak Kidd nie dał sobie wymierzyć tej akcji i sam powalił rywala Dropkiem, Viper padł na matę a Tyson wykonał mu wspaniały Springboard Clothesline, Legend Killer gdy był na kolanach to Tyson wykonał mu jeszcze genialny High Kick ..1..2..Kickout. Kidd podniósł rywala jednak ten wymierzył mu świetne DDT a następnie doskonały Knee Drop. Viper w końcu zdominował przeciwnika, poczekał on jeszcze aż przeciwnik wstanie i wykonał mu on wtedy doskonały Backbreaker. Randy rzucił przeciwnika na liny jednak Kanadyjczyk wymierzył mu kapitalny Running Dropkick, Orton wypadł z ringu, Kidd wykorzystał to wykonując Springboard Somersault Planche. Kanadyjczyk wrzucił przeciwnika do ringu i tam Tyson wykonał wspaniały Slingshot Dropkick, Kidd poczekał aż rywal wstanie i zaczął biec na rywala jednak ten wykonał mu wtedy wspaniały Scoop Powerslam. Legend Killer podniósł przeciwnika i chwycił Tysona po czym wykonał mu niesamowity Powerbomb ..1..2..Kickout. Kanadyjczyk jeszcze walczy, było blisko końca jednak walka wciąż trwa, Viper podnosił przeciwnika jednak ten wymierzył mu genialny Frankenstainer, Tyson padł na matę a Kidd dołożył jeszcze Sringboard Elbow Drop. Tyson chciał zakończyć już walkę Sharpshooterem jednak gdy już zapiął tą akcję to od razu Orton doszedł do lin. Kidd był wściekły, podniósł on rywala jednak Orton pchnął go na liny i wykonał jeszcze Powerslam, Tyson wyturlał się za liny więc Randy wykonał mu swoje charakterystyczne DDT. Viper szykował się do RKO Tyson jednak pchnął go na liny i powalił następnie Dropkickiem. Kidd wyszedł za liny i gdy rywal wstawał to wykonał mu on niesamowity Code Blue, to musi być koniec ..1...2...KICKOUT. Kanadyjczyk powoli podnosił rywala jednak ten wykonał mu potężny Gutwrench Neckbreaker, po tej akcji Randy szykował się już do RKO ...1...2...3...Randy Orton wygrywa walkę.

Zaraz po walce na arenie pojawił się Mark Henry, przyszedł on do ringu, Orton ruszył na niego serią uderzeń jednak Mark nie miał problemów z osłabionym Ortonem i wykonał mu World Strongmest Slam, zaraz po tym wykonał on jeszcze tą akcję Kiddowi a następnie Mark krzyknął do Ortona że widzą się na Payback.

***Zapowiedź walki Seth Rollins vs Cody Rhodes***

„Alleluja”, na arenie zagrała muzyka Damiena Sandowa, ten przyszedł do ringu w swoim szlafroku po czym kazał podać sobie mikrofon.

Damien Sandow – Pewien mądry człowiek powiedział kiedyś „Dobrym zegeram może być wszystko co powtarza się cyklicznie”, to pasuje do mnie. Co tydzień cyklicznie pokazuje że to ja jestem tutaj najbardziej inteligentną osobą, wy wszyscy, Chris Jericho i reszta tych spoconych zawodników jesteście ludźmi czarnej masy, 60 % z was nie przeczytało książki od dekady. Ja jestem od was mądrzejszy więc mogę uważać się za lepszego, na gali Payback Chris Jericho dowie się że już nie ma czego szukać w tej organizacji, jego szansę są równe poziomowi jego inteligencji. Na Raw pokonał on Justina Gabriela, gratulacje Jericho, Y2J pokonałam Justina, wy wszyscy jego fani bijcie mu brawo. Wiecie co, zrobię to samo, Gabriel zabieraj dupę do ringu bo już za chwilę pokonam cię niszcząc jeszcze bardziej niż zrobił to Y2J.

Walka nr 2

Damien Sandow vs Justin Gabriel

Walka rozpoczęła się od klinczu, Sandow był o wiele silniejszy i sprowadził rywala do narożnika gdzie obił go serią uderzeń kolanem w brzuch. Damien rzucił Gabriela na liny jednak nie trafił z Big Bootem i Justin wykonał mu Spinning Back Kick. Justin wykonał jeszcze mnóstwo kopniaków w narożniku po czym zapiął Tarantule o liny, jednak musiał odpuścić by nie doszło do dyskwalikwikacji. Po chwili Sandow uniknął Dropkicka, Sandow pchnął więc Justina na liny i wykonał mu świetny Shoulder To Stomach, wściekły Sandow wymierzył jeszcze kopniaka w plecy oraz mnóstwo uderzeń w klatkę piersiową. Sandow podniósł oponenta jednak ten zapiął mu niesamowity Spinning Leg Lock. Sandow dał jednak dojść do lin i wydostać się ztej bolesnej akcji, Gabriel jednak dał radę wykonać jeszcze bolesny Suplex. Gabriel powoli zaczął podnosić rywala jednak ten wymierzył mu mnóstwo kopniaków kolanem w głowę. Następnie jeszcze gdy przeciwnik tylko wstał to Sandow wymierzył mu Gut Kick. Damien powoli zaczął podnosić rywala jednak ten wymierzył mu Enzuigiri oraz następnie rewelacyjny Springboard Moonsault ...1...2..Kickout. Justin poczekał aż rywal wstanie i wykonał on wtedy świetne Swinging DDT. Gabriel chciał wykonać jeszcze Sringboard Elbow Drop jednak nie trafił on bo Sandow dał radę zrobić unik. Następnie Damien wymierzył mu genialny Corkscrew Neckbreaker ...1...2..Kickout. W narożniku Sandow dołożył mnóstwo Shoulder Blocków, rywal Chrisa Jericho z Payback rzucił rywala na liny jednak ten uniknął Clothesline a następnie wykonał Dropkick. Gabriel kontynuował i wykonał wspaniały Swinging Elbow Drop Smash ..1..2..Kickout. Justin wyniósł jeszcze przeciwnika i wykonał mu świetny Angel Driver ..1..2...Kickout. Gabriel podnosił przeciwnika jednak ten niespodziewanie wykonał mu doskonały Russian Leg Sweep, chwilę po tym wykonał on także świetny Elbow Drop ..1...2..Kickout. Damien powoli podnosił rywala jednak ten niespodziewanie zapiął mu doskonały Koji Cluth, Sandow po długiej walce wkrótce jednak doszedł do lin. Justin wszedł na narożnik by wykonać 450 Splash jednak Damien odsunął się, Sandow następnie wykonał szybko The Terminus i przeszedł do pinu ..1...2...3...Damien Sandow wygrywa z Justinem Gabrielem.

Zaraz po pinie pojawił się Chris Jericho, chciał on wykonać CrossBody jednak Damien nie dał sobie wykonać tej akcji i sam wymierzył Clothesline oraz Corkscrew Neckbreaker. Your Welcome.

***Reklamy***

Przedstawienie aktualnej karty na PPV WWE Payback

WWE Championship

John Cena vs Antonio Cesaro

WHC Championship

Dolph Ziggler vs Sami Zayn

US Championship Match

Dean Ambrose vs Cody Rhodes

Intercontinental Championship Match

Wade Barrett vs The Miz vs Sheamus

Tag Team Championship Match

The Shield vs Daniel Bryan i Christian

Mark Henry vs Randy Orton

Chris Jericho vs Damien Sandow

Kassius Ohno i Leo Kruger vs CM Punk i ???

Walka nr 3

Sami Zayn vs Sin Cara

Walka rozpoczęła się od klinczu który wygrał Zayn, po kilku uderzeniach w narożniku posłał on rywala na liny jednak ten po odbiciu wykonał kapitalny Headscissor, Sami wylądował koło lin a Cara wymierzył mu jeszcze Dropkick który wyrzucił Zayna z ringu. Meksykanin chciał wymierzyć No Hands Somersault za ring jednak nie trafił bo rywal się odsunął. Sami gdy rywal leżał za ringiem wszedł na krawędź ringu i wymierzył niesamowity Spaceman Moonsault za ring. W ringu już pretendent do pasa WHC za pomocą narożnika dołożył Rope Hung DDT. Zayn posłał swojego rywala na liny jednak ten po odbiciu wykonał mu niesamowity Tilt-A-Whirl Headscissor Takedown, zamaskowany zawodnik był na fali a to nie był jeszcze koniec bo wykonał on jeszcze za pomocą lin rewelacyjny Sringboard Frankenstainer. Cara szybko podniósł przeciwnika jednak ten wykonał mu świetny Dropkick oraz Flying Splash z narożnika ...1...2...Kickout. Zamaskowany zawodnik wypadł z ringu więc Zayn wykonał mu genialne DDT za ring ! Po tej akcji rywal Ziggler z Payback wrzucił przeciwnika do ringu i tam ustawił go sobie pod Powerbomb, jednak Cara skontrował to na Leg Trap Sunset Flip Powerbomb, zaraz po tym Luchador dołożył jeszcze niesamowity Sringboard Moonsault ..1...2..Kickout. Sin Cara podniósł przeciwnika jednak ten wbił go w narożnik po czym wykonał on mu jeszcze Corner Yakuza Kick, to nie był koniec dominacji pretendenta bo wykonał on także świetny Double Pumphandle Orange Crush ..1...2...Kickout. Sami był wściekły, więc wszedł on na narożnik jednak Cara zrzucił go Enzuigiri z narożnika za ring, do tego dołożył on mu jeszcze genialną Spaceman Planche, to nie był koniec akcji wysokiego ryzyka w wykonaniu Sin Cary bo wykonał on także świetne Springboard Crossbody za ring. Ależ to były świetne akcje, w końcu Cara wrzucił przeciwnika do ringu jednak tam sam nadział się na kopniaka oraz świetny Suplex. Następnie jeszcze Sami chwycił przeciwnika i wymierzył mu genialny Brainbuster ..1...2...Kickout. Zayn wszedł na narożnik, jednak doskoczył do niego rywal i wymierzył mu kapitalny Avalanche Moonsault Side Slam ..1...2...Kickout. Ależ walka, Cara szykował się do La Mistica jednak Zayn uniknął tej akcji po czym sam wymierzył Dropkick, Sami wyszedł na krawędź ringu z rywalem i tam wykonał mu świetny Apron Brainbuster, wrzucił on go do ringu po czym wszedł na narożnik i wykonał 450 Splash po czym zakończył tą świetną, efektowną walkę.

Dolph Ziggler – Brawo Sami, to była doskonała walka, w końcu spotkały się dwie skaczące małpy. Męczyłeś się ztym Meksykaninem dłużej niż będzie trwała nasza walka na Payback, na tej gali nie tylko skradne Show ale obronie także swój pas mistrza świata wagii ciężkiej. A teraz czas nauczyć cię trochę szacunku do mistrza.

Dolph Ziggler ruszył do ringu jednak nadział się na High Kick, następnie Sami wymierzył mu jeszcze Brainbuster ku radości fanów.

Walka nr 4

Cody Rhodes vs Seth Rollins

Przy ringu nie ma ani The Shield ani Bryana z Christianem, na początku walki doszło do wymiany spojrzeń po czym od razu Cody wyprowadził rywalowi potężnego kopniaka w brzuch, Rhodes zasypał go jeszcze serią ciosów w brzuch. Pretendent do pasa US na Payback dołożył rywalowi jeszcze Standing Gourdbuster, Rhodes rzucił przeciwnika także na liny a po odbiciu wymierzył kapitalny Scoop Powerslam. Rhodes rozpoczął tą walkę o wiele lepiej, Cody chciał wykonać jeszcze kopniaka jednak Seth przchwycił jego nogę i wykonał świetny Leg Sweep. To nie był koniec dominacji mistrza Tag Team bo rzucił on rywala na liny a następnie wymierzył genialny Backbody Drop. Rollins zdominował przeciwnika, jednak gdy posłał go kolejny raz na liny to Cody wykonał doskonały Big Boot. Następnie zapiął on jeszcze Figure 4 Leg Lock, było blisko tego by Rollins się poddał jednak dał radę on przejść do lin. Cody poczekał aż przeciwnik wstanie i wymierzył mu on wtedy świetne Diving Crossbody. Rhodes miał wielką przewagę, jednak gdy podniósł on Rollinsa to ten pchnął go na liny i wykonał mu jeszcze Clothesline. Członek Shield w końcu dał radę wywalczyć sobie przewagę, więc gdy przeciwnik wstawał to wyprowadził on doskonały Roundhouse Kick ..1..2..Kickout. Rollins był zły, więc chciał on wykonać kolejne Clothesline jednak Cody uniknął tej akcji i sam zapiął świetny Crossface, Rollins długo walczył i w końcu udało mu się wyjść z tej dźwigni. Rhodes wszedł na narożnik a następnie wykonał on kapitalny Diving Crossbody ..1..2..Kickout. Rhodes podniósł rywala i rzucił go na liny jednak Seth uniknął Clothesline i sam wyprowadził świetny Running Dropkick. Rhodes wpadł w narożnik, więc Seth miał czas by trochę odpocząć, jednak gdy Cody zaczął wstawać w narożniku to Rollins wykonał mu doskonały Corner Forearm Smash. Rollins wskoczył na narożnik by wykonać Missile Dropkick jednak nie trafił on ztą akcją, Rhodes zrobił coś dziwnego i sam wskoczył na narożnik po czym wykonał tą samą akcję co rywal czyli Missile Dropkick ..1..2...Kickout. Rhodes był wściekły, wszedł on więc na drugą linę a następnie dołożył przeciwnikowi doskonały Diving Bulldog. Cody nie miał jednak nawet sił by wstać, w końcu mu się to udało i podniósł on przeciwnika jednak ten wymierzył mu świetny Dropkick. Następnie jeszcze Seth dołożył przeciwnikowi świetny Springboard Knee Strike, obydwaj zawodnicy byli już wyczerpani. Do tego jeszcze Seth wykonał STO pretendentowi do pasa US. Rollins był już wyczerpany, jednak podniósł on rywala, ten jednak zaskoczył go świetnym Springboard Corner Bulldogiem ..1..2...Kickout. Walka stoi na bardzo dobrym poziomie, Rhodes jednak miał tym razem przewagę więc podniósł on rywala a następnie wykonał mu świetny Alabama Slam ..1...2..Nie ! Cody szykował się do Clothesline, jednak nie trafił on ztą akcją i rywal wymierzył mu świetne Enzuigiri. Rhodes wypadł z ringu, Seth wykorzystał to wykonując świetną Diving Planche za ring, fani nagrodzili za to Rollinsa brawami. Seth wrzucił przeciwnika do ringu, jednak gdy sam wchodził nadział się na świetny Beautiful Dicaster od Codyego, następnie Rhodes wskoczył na trzecią linę i wykonał doskonały Diving Knee Drop ..1...2..Kickout. Rhodes nie trafił z Big Bootem i rywal zaskoczył go rewelacyjnym Single Leg Dropkickiem, Rhodes wypadł z ringu, mistrz drużynowy chciał wykonać mu Suicide Dive za ring jednak nie trafił. Cody wrzucił go do ringu, sam za to wszedł na narożnik i wymierzył niesamowity Moonsault przeciwnikowi ..1....2..KICKOUT !! Ależ pojedynek, Rhodes nie wierzył chciał wykonać on Silver Spoon DDT jednak Seth skontrował to na Back Body Drop, następnie Rollins wykonał Superkick i szybko przeszedł do pinu ..1...2....3..Seth Rollins wygrywa walkę z Codym Rhodesem.

Po walce pojawili się The Shield którzy pogratulowali Sethowi i Dean Ambrose chwycił za mikrofon.

Dean Ambrose – Czy wkońcu uwierzyliście w The Shield, mam nadzieję że tak, Cody przez chwilą dostał lanie od jednego z nas, to samo czeka na Payback Daniela Bryna i Christiana. Zemsta, hmm, co to słowo znaczy ? Nie wiem, jak na razie to wszystkie gwiazdy rosteru WWE powinny mścić się na nas, my nie mamy za co domagać się zemsty. Jak na razie pokonaliśmy każdego kto stanął nam na drodze, do tego mamy tytuły mistrzowskie, czy można pragnąć czegoś więcej ? Nie sądze, dzisiaj Seth zniszczył swojego rywala, zaraz Cody dostanie lanie swojego życia.

The Shield chwycili Rhodesa pod Triple Powerbomb jednak pojawili się Daniel Bryan i Christian. Wpadli oni do ringu i tam rozpoczął się brawl między nimi i Shield, w końcu Cody też dołączył do gry i cała trójka wyrzuciła intruzów z ringu.

Main Event

Kassius Ohno vs CM Punk[/b]

Walka rozpoczęła się od klinczu, nikt nie zdołał wypracować sobie przewagi więc Punk wykonał kilka uderzeń w brzuch rywala po czym posłał go na liny i wykonał Jumping Calf Kick, Ohno wpadł w narożnik więc Punk wykonał muu Running High Knee oraz świetny Bulldog. Punk był zadowolony z początku walki jednak gdy podniósł przeciwnika nadział się na potężny Dropkick, następnie Kassius wykonał mu świetny Backward Roll Senton. To nie był koniec dominacji Ohno który wyniósł oponenta i wykonał mu doskonały Alabama Slam. Klient Paula Heymana powoli podnosił rywala, ten jednak zaskoczył go kopniakiem po którym wykonał doskonały Hangman Neckbreaker, Punk kontynuował akcję rywala i po kilku kopniakach wykonał także świetny Belly To Belly Overhead Suplex. Brooks wykonał świetną akcję, jednak mimo to po podniesieniu przeciwnika nadział się na doskonały Dropkick, zaraz po tym Kassius dołożył jeszcze doskonały Slingshot Senton. Ku zdziwieniu fanów Kassius świetnie sobie radził z rywalem, kontynuował on akcję i gdy tylko przeciwnik wstał to wykonał mu on świetny Hammerlock Suplex ..1..2..Kickout. Ohno był zły, zaczął on więc podnosić przeciwnika, jednak ten wykonał mu świetny Clothesline, Kassius wyleciał z ringu więc Phill wykonał mu jeszcze świetne Slingshot Crossbody za ring. Punk wrzucił oponenta do ringu, tam poczekał aż on wstanie i wykonał mu genialny Slingshot Sunset Flip ..1...2..Kickout. Zawodnik z Chicago podniósł rywala, ten jednak zaskoczył go potężnym Big Bootem, następnie jeszcze Kassius dołożył świetny Diving Elbow Drop. Walka robiła się coraz ciekawsza, Ohno widocznie wierzył w wygraną bo wykonał on świetny Rolling Backdrop Suplexes. Paul Heyman Guy podniósł przeciwnika jednak ten wymierzył mu świetne DDT, następnie jeszcze Punk wyszedł za liny po czym wykonał genialny Slingshot Somersault Senton ..1..2...Kickout. Punk był zły że ta walka jeszcze trwa, jednak podniósł on oponenta i wykonał mu świetny Vertical Suplex. Phill uzyskał sobie przewagę, wyniósł on przeciwnika pod GTS jednak ten spadł mu z ramion po czym powalił Punka a następnie zapiął mu Inverted Indian Deathlock, Brooks jednak był blisko lin więc sięgnął się ich bez kłopotów. Punk zaczął podnosić się za pomocą narożnika, jednak wtedy Kassius wykonał mu doskonały Running Corner Elbow Smash. Ohno pchnął jeszcze przeciwnika na liny jednak Punk zachował się genialne i po odbiciu wykonał przeciwnikowi doskonały Wheelbarrow Bulldog. Zawodnik z Chicago poczekał aż rywal wstanie i wtedy Phill wykonał przeciwnikowi doskonałe Enzuigiri ..1..2..Kickout. Punk powoli zaczął podnosić przeciwnika jednak ten zaskoczył go kopniakiem oraz Hammerlock DDT, następnie klient Paula Heymana wykonał doskonały Hero Sandwich. Kassius szykował się do końca i wyniósł rywala na barki, ten jednak skontrował to zapinając o liny Rope Hung Arm Trap Opener. Gdy sędzie doliczył jednak do czterech to musiał odpuścić by nie zostać zdyskwalikwikowanym. Kassius jednak ledwo stał na nogach, Punk wykorzystał to wykonując mu doskonałe Diving Crossbody. Były mistrz WWE poczekał aż przeciwnik wstanie i zrobił wtedy nabieg, jednak trafił prosto na Yakuza Kick. Ohno odzyskał inicjatywę w walce więc po kilku kopniakach wykonał on świetny Gutbuster ..1..2.Kickout. Kassius chwycił przeciwnika jednak ten sprytnie wykonał mu świetny Pumphandle Slam, to nie był koniec dominacji człowieka z Chicago który wszedł na narożnik i wymierzył niesamowity Diving Leg Drop. Punk zaczął powoli podnosić przeciwnika, jednak ten gdy już był na nogach to wymierzył jeszcze świetny Dropkick oraz zapiął doskonały Nagata Lock, Punk jednak dał radę rozluźnić uchwyt i wyjść z tej strasznej dźwigni, Kassius jednak cały czas dominował i wymierzył wspaniały Cravate Knee Facebreaker ..1..2..Kickout. Ohno powoli podnosił przeciwnika, ten za to jednak wykonał mu niesamowity Frankenstainer. Punk jeszcze wyszedł za liny po czym wykonał wstającemu rywalowi Springboard Clothesline. Wyniósł on jeszcze przeciwnika pod GTS jednak Ohno nie dał sobie wykonać tej akcji po czym sam wykonał świetne DDT, Kassius wszedł na narożnik i zeskoczył na rywala wykonując mu wspaniałe Hero Stomp. To nie był koniec dominacji Kassiusa który wyniósł przeciwnika i wykonał mu Electric Chair Facebuster ..1..2..Kickout. Ohno był wściekły jednak podniósł on kolejny raz rywala i tym razem wykonał mu świetny Cravate Buster, chwilę po tym wykonał on także rewelacyjny Cravater Suplex ..1...2..Kickout. Kassius był bardzo zły, podniósł on więc rywala a ten przechwycił go na GTS po czym wykonał on tą akcję, Punk nie przypinał tylko wszedł na narożnik i wykonał Divinf Elbow Drop po kórym przeszedł do pinu ..1...2......3...CM Punk wygrywa.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

10

• Blalight

3

• JohnyBoy

2

• Jerichoholic93

2

Top użytkownicy w tym temacie

Mam mało czasu, za kilka dni nie będę miał już czasu na pisanie diarr więc postanowiłem pisać już Payback które w krótce dodam

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

• Reputacja:   0

Nie czytałem twoich wcześniejszych gal, ale ostatnie Smackdown wyszło naprawdę dobrze. Na przyszłość radziłbym jednak uważać na drobne literówki. Widać też czasem było że w trakcie pisania wypowiedzi jakiegoś zawodnika chciałeś napisać jedno zdanie, ale w połowie wpadałeś na coś innego i zamieniałeś konstrukcję i treść przez co czasem w zdaniach brakowało jednego wyrazu, lub też miałem problem ze zrozumieniem treści, ale zdarzało się to rzadko, a u siebie też to ostatnio zauważyłem więc luz :)

Co do samej gali to na uwagę zasługują dwie ostatnie walki, gdzie miałeś do dyspozycji świetnych zawodników z bogatym move-setem i bardzo dobrze to wykorzystałeś tworząc świetne pojedynki. Trzecia walka również nie zawiodła, a pozostałe dwie trzymały poziom, jednak moją uwagą jest to żeby pod koniec walki nie wypisywać suchych ruchów czy nazw finisherów, tylko dodać coś od siebie, pokazać reakcję przeciwnik etc.

Najlepsze wypowiedzi były te Punka i Ohno, podobało mi się wyciąganie tych faktów z przeszłości czy chociażby taki mały duperelek jak wiek zawodników o którym wspomniał Hero. Ziggler również dał ciekawy speech na początku, ale na jego miejscu to o Spirit Squad bym nie wspominał :D Sandow dał fajny cytat, widać że albo niedawno gdzieś ten cytat usłyszałeś, albo się przygotowujesz do pisania tych wypowiedzi. Pozytywne.

Na tematy storyline'ów wypowiem się raczej po PPV, kiedy zaczną rozwijać się nowe, ale wart wspomnieć że na pierwszy rzut oka walka Ziggler vs. Zayn jest mocno podpromowana, a to Smackdown wykorzystałeś jako zaostrzenie feudów no i bardzo dobrze.

Podsumowując, przyjemna gala i w skali szkolnej dam 4-. Czekam na nowy epizod.

WWE Payback 2013

images?q=tbn:ANd9GcTgmHzmZ44gjjOspTfSwSV4G5-pl6zjg3hRkEcHJ6R75lc1bc5J_Q

Walka nr 1 – Intercontinental Championship Match

Wade Barrett vs Sheamus vs The Miz

Wade od razu uciekł z ringu, więc Sheamus ruszył na Miza, wrzucił on go w narożnik gdzie wykonał serię uderzeń w brzuch następnie chciał on wbiec w Miza Clotheslinem jednak ten zrobił unik i Irlandczyk wpadł w narożnik. Więc Mike dołożył przeciwnikowi świetny Awesome Clothesline, po tej akcji do ringu wszedł jednak Wade który powalił Miza potężnym Big Bootem, zaraz po tym dołożył on jeszcze Clothesline Sheamusowi. Barrett wyniósł Miza pod Powerbomb jednak Mizanin wykonał mnóstwo uderzeń w głowę rywala, Anglik więc go puścił. Miz i Barrett stał na nogach, Sheamus wykorzystał to wymierzając wspaniały Clothesline. Irlandczyk wskoczył na narożnik i wykonał Mizowi doskonały Diving Shoulder Block, jednak chwilę potem Wade wymierzył mu świetny Spinning Side Slam. Anglik świętował że powalił Sheamusa jednak Miz wymierzył genialny Dropkick, Mike dołożył następnie Sheamusowi potężny Neckbreaker ..1..2..Kickout. Było bardzo blisko końca, Mike podniósł Sheamusa jednak ten powalił go kopniakiem, Wade za to wykonał im podwójny Clothesline. Zawodnik z Manchesteru rzucił oponenta na liny po czym wykonał Mizowi świetny Belly To Belly Suplex, za to Sheamus nadział się na Suplex. Barrett wszedł na na narożnik by wykonać Elbow Drop, jednak gdy był już w locie to Sheamus dał radę się odsunąć. Irlandczyk wstał jednak w tym momencie The Miz wykonał mu niesamowity Springboard Bulldog. The Miz stał nad osłabionymi przeciwnikami, wszedł on na narożnik i wymierzył świetny Diving Double Axe Handle Barrettowi, jednak gdy The Miz się odwrócił to nadział się na potężny Lariat, Sheamus szykował się do Brogue Kicka na Mizie jednak Mike zrobił unik i Irlandczyk nie trafił, następnie to Miz chciał wykonać Scull Crushing Finale jednak Irlandczyk chwycił się lin, po chwili wstał Barrett który wykonał Mizowi Big Boot oraz Side Walk Slam Sheamusowi ..1...2...Kickout. Anglik był wściekły, podniósł on więc Sheamusa pod Wasteland jednak Miz wykonał mu Dropkick i Wade razem z Sheamusem padł na matę. Mike dołożył także świetne DDT dla Sheamusa oraz Big Boota i Bulldog dla Barretta, w końcu chciał on wykonać Scull Crushing Finale, chciał on wymierzyć Barretowi tą akcję, czy będzie ? Tak jest SCF wykonane ..1...2....Sheamus przerywa pin. Irlandczyk wyrzucił Miza z ringu i sam szykował się do Brogue Kicka dla Brytyjczyka, ten jednak uniknął tej akcji i sam następnie wykonał świetny Wasteland ..1...2..Miz przerywa pin. Coś niesamowitego, teraz to Anglik nie wierzył że walka jeszcze trwa, za to Miz nie zdołał wykonać finishera Sheamusowi więc to Wade wykonał mu Big Boot, Barrett szykował się do Bullhamera, Irlandczyk uniknął ciosu po czym chwycił przeciwnika i wykonał świetny White Noise ..1..2..Kickout. Barrett jeszcze walczy, Sheamus zaczął go podnosić jednak pojawił się Miz który wymierzył doskonały Bulldog Irlandczykowi, jednak gdy się odsunął to otrzymał Bullhamer, czy to będzie koniec ? ..1...2....3...Wade Barrett broni pasa Interkontynentalnego.

Na zapleczu Matt Striker chciał przeprowadzić wywiad z Samim Zaynem.

Matt Striker – Witaj Sami, dzisiaj dostaniesz życiową szansę, zawalczysz o pas mistrza świata wagi cięzkiej z samym Dolpem Zigglerem, sądzisz że masz szansę wyjechać z Chicago jako nowy mistrz ?

Sami Zayn – Czy ja jestem wstanie zdobyć dzisiaj mistrzostwo, dla 90 % osób nie, jednak ja sądzę inaczej. Według mnie już dzisiaj wszyscy moi fani będą mogli świętować, Ziggler może jest mistrzem od czasu weekendu z Wrestlemanią, dzisiaj jednak nadejdzie jego koniec. Nikt mu nie pomoże, ani Langston, ani chora psychicznie AJ, zdobędę ten pas i zawojuje WWE tak samo ja zawojowałem scene niezależną.

Dolph Ziggler – Chwila, przechodziłem obok i słyszałem co mówiłeś, słuchaj Sami musisz uważać żeby twoja najważniejsza walka w karierze nie była ostatnią walką.

Sami Zayn – Czekałem dekade, w końcu jednak dostałem się do tej federacji, potem walczyłem na NXT i dostałem się do głównego rosteru. Nie zmarnuje szansy na zdobycie pasa, nie tylko zdobędę pas ale jeszcze zapamiętają mnie wszyscy ludzie z Chicago.

Dolph Ziggler – Masz rację zapamiętają cię wszyscy fani z Chicago, zapadniesz im w pamięć gdy to otrzymasz Zig Zac a sędzia klepnie o matę, 1, 2, 3. To będzie koniec, także koniec ciebie w walkach o mój pas.

Matt Striker – Ta walka na pewno będzie wspaniała, więc dziękuje wam za wywiad panowie.

Walka nr 2 – Tag Team Championship Match

The Shield vs Daniel Bryan i Christian

Walkę rozpoczęli Christian i Rollins, weszli oni w klincz który wygrał Christian, Kanadyjczyk pchnął przeciwnika na liny po czym wykonał świetny Dropkick rywalowi. Następnie jeszcze pretendent wymierzył doskonały Low Dropkick i zmienił się z Bryanem, Daniel wszedł szybko do ringu jednak gdy podniósł rywala to ten wykonał mu świetne Enzuigiri. Daniel padł na matę, Seth wykorzystał to i wymierzył doskonały Running Shooting Star Press, po tej akcji Rollins zmienił się z Reignsem. Ten od razu wykonał Clothesline Bryanowi oraz wbił on go wieloma Shoulder Blockami w narożnik. Roman zmienił się z partnerem jednak ten nie trafił z Diving Elbow Dropem, Daniel zmienił się z Christianem który wykonał genialny Missile Dropkick, następnie jeszcze jeden z pretendentów dołączył świetny Neckbreaker oraz Leg Drop. Christian poczekał aż Seth wstanie, gdy podszedł do rywala to ten wymierzył mu Dropkick. Rollins wyszedł za liny po czym dołożył jeszcze świetny Springboard Clothesline, Seth zmienił się z partnerem który dołożył wspaniały Bulldog, chwilę po tym Reigns szykował się do Speara, jednak Kanadyjczyk przeskoczył nad nim po czym zmienił się jeszcze z Danielem. Ten od razu wpadł do ringu wykonując serię Clothesline przeciwnikowi, chwilę po tym wyrzucił on jeszcze rywala Dropkickiem z ringu i wykonał mu Suicide Dive za ring. Daniel wrzucił przeciwnika do ringu i tam wymierzył mu Low Dropkick, następnie jeszcze zmienił się on Christianem, ten wszedł na narożnik i wykonał doskonały Diving Leg Drop. Christian chciał wykonać przeciwnikowi Killswitch, jednak Roman pchnął przeciwnika na liny po czym wykonał mu Big Boot i zmienił się z Rollinsem. Ten szykował się do Superkick jednak rywal przechwycił nogę przeciwnika a następnie podciął Rollinsa. Cage dołączył także fenomenalny Springboard Moonsault, Kanadyjczyk zmienił się z Danielem, ten od razu gdy zobaczył że przeciwnik wstaje to powalił go Rolling Elbowem, następnie Daniel poczekał aż przeciwnik wstanie i tym razem dołożył mu Running Chest Kick ..1...2...Kickout. Było bardzo blisko końca walki, Bryan podniósł oponenta jednak ten wymierzył mu świetny Dropkick, następnie Rollins wyszedł za liny i wykonał także doskonały Springboard Lariat ..1..2..Kickout. Zaraz po tym jeszcze Seth dołożył Standing Moonsault i zmienił się z Romanem Reignsem, ten natychmiast wbił przeciwnika serią Shoulder Blocków w narożnik, następnie jeszcze rzucił go na liny i wykonał świetny Clothesline. Reigns wyniósł przeciwnika pod Powerbomb jednak Daniel skontrował to na wspaniały Frankenstainer i zmienił się z Christianem. Kanadyjczyk natychmiast wykonał serię ciosów a następnie usadził on rywala na linach, zrobił on to by wykonać mu świetny Standing Rope Choke, w końcu puścił on przeciwnika jednak tylko po to by dołożyć jeszcze Springboard Roll Up ..1..2..Kickout. Cage szykował się do Spearu, jednak Roman uniknął tej akcji i sam powalił przeciwnika potężnym Big Bootem, następnie jeszcze zmienił się on z Rollinsem. Ten poczekał na podniesienie się przeciwnika i wymierzył mu świetny Yakuza Kick, to nie był koniec dominacji Setha, podniósł on rywala i wykonał mu genialny Buckle Bomb w narożnik. Rollins zaczął świętować, jednak gdy podnosił przeciwnika to Kanadyjczyk wykonał mu kopniaka w brzuch oraz świetne DDT po którym zmienił się on z Bryanem. Danielson wyrzucił Dropkickiem rywala z ringu, następnie jeszcze wykonał mu doskonałą Suicide Planche za ring. Za ringiem wrzucił on jeszcze przeciwnika w schodki a następnie dopiero do ringu, jednak już tam wyniósł on oponenta i wykonał mu świetny Danielson Special ..1..2..Kickout. Bryan zmienił się z partnerem, Christian od razu ruszył do ofensywy i wykonał genialny Spinning Reverse Corner DDT ..1..2..NIE, zawodnicy są coraz bardziej zmęczeni jednak walka wciąż trwa. Seth jednak wypadł z ringu, Cage wykorzystał to wykonując doskonały Suicide Dive za ring. Po chwili odpoczynku Cage wrzucił członka The Shield do ringu, jednak gdy sam wchodził to nadział się na potężne Enzuigiri, Rollins zaraz po tej akcji zmienił się z partnerem. Reigns od razu wpadł do ringu powalając serią kopniaków Christiana, następnie jeszcze wyniósł on przeciwnika i wymierzył mu doskonały Samoan Drop, wszedł on jeszcze na drugą linę by wykonać Elbow Drop jednak gdy był już w locie to rywala dał radę zrobić unik. Więc Reigns leżał na macie a Christian zmienił się z Bryanem, ten od razu przechwycił nogę oponenta i zapiął mu doskonały Ankle Lock, było blisko by tytuły mistrzowskie zmieniły właścicieli jednak Reigns dał radę dojść do lin. Bryan musiał szybko podjąć decyzję co ma dalej robić, tak więc zapiął on przeciwnikowi doskonały Romero Special into Dragon Sleeper, w końcu sam go puścił wymierzając mu jeszcze Low Dropkick, Daniel wszedł na narożnik jednak nie trafił z Diving Headbuttem, wykorzystał to Roman który zmienił się z Sethem jednak Bryan zmienił się z Christianem. To Kanadyjczyk od razu powalił przeciwnika Clotheslinem, następnie jeszcze wykonał mu świetny Spinning Corner DDT ..1..2..Kickout. Christian następnie podniósł przeciwnika lecz Seth wrzucił go w narożnik, Cage jednak uniknął ciosu i sam wykonał tam potężnego kopniaka. Christian powoli podnosił przeciwnika jednak ten powalił go Dropkickiem, następnie jeszcze wykonał mu Running Shooting Star Press ..1..2..Kickout. To nie był koniec inicjatywy Rollinsa bo wykonał on jeszcze świetny Falcon Arrow, Seth jednak też był bardzo zmęczony, jednak wchodził on na narożnik, Cage jednak do niego doskoczył i wykonał mu Superplex z narożnika. W ringu zapiął on mu jeszcze Cloverleaf jednak Reigns wpadł do ringu i przerwał Submission, Cage był wściekły, jednak dołożył on jeszcze Reverse DDT i zmienił się z Danielsonem. Bryan po kilku kopniakach wykonał Sethowi wspaniały Regal Plex ..1..2...Kickout. Walka zbliżała się już ku końcowi, Bryan wykonał serię uderzeń łokciem jednak nie trafił z Leg Dropem i Rollins zmienił się z Reignsem. Ten rzucił Danielsona na liny i wymierzył mu Belly To Belly Suplex, zaraz po tym jeszcze wykonał serię Elbow Dropów i szykował się do Speara, czy wykona on tą akcję ? Tak jest, Spear wykonany ..1...2...Kickout, Bryan odkopuje, Reigns nie wierzył i zmienił się z Sethem, ten od razu wykonał Flying Body Splash Danielsonowi, wyrzucił on Christiana z narożnika i na sam koniec dołożył Phoenix Splash ..1...2...3..Shield broni pasów mistrzowskich.

Został puszczony materiał o Sheltonie Benjaminie oraz Carlito, ci dwaj zawodnicy wracając do WWE i na gali Money In The Bank zawalczą o niebieską walizkę.

Walka nr 3 – World Heavywight Championship Match

Dolph Ziggler vs Sami Zayn

Zawodnicy rozpoczęli od klinczu i Ziggler zdominował rywala spychając go do narożnika i tam okładając mnóstwoma kopniakami, w końcu także wykonał mu świetny Dropkick. Sami upadł drugą głową na linie więc Dolph dołożył mu jeszcze doskonały Apron Jumping Kick, Ziggler już świętował zdominowanie nad rywalem, jednak gdy go podnosił to ten nagle wykonał mu niesapodziewanie Spinning Backdrop Suplex, zaraz potem dołożył on także Blue Thunder Driver ..1..2..Kickout. Było już blisko byśmy sensacyjnie poznali nowego mistrza, Zayn powoli podnosił przeciwnika i ten po nagłym kopniaku wykonał mu DDT, następnie jeszcze Ziggler w narożnik i tam wymierzył mu świetny Splash. To nie był koniec dominacji aktualnego mistrza bo wymierzył on także Fireman's Carry Takeover, Show Off zaczął nonszalancyjnie podnosić rywala jednak ten wykonał mu kopniaka w głowę oraz następnie Diving Crossbody z narożnika. Pretendent wykonał także Standing Moonsault i od razu przeszedł do pinu ..1..2..Kickout. Ziggler nie mógł uwierzyć że przeciwnik dał radę go zdominować, doszło kolejny raz do klinczu i Ziggler wymierzył sprytnie kopniaka w brzuch przeciwnika a następnie jeszcze Snapmare oraz Jumping Elbow Drop ..1..2..Kickout, mistrz świata wrzucił oponenta w narożnik i tam wymierzył mu jeszcze Corner Splash. Ziggler chciał powtórzyć tą akcję jednak nie trafił i Sami posłał go na liny po czym wykonał mu Tilt-A-Whirl Backbreaker. Pretendent do pasa wskoczył na narożnik a następnie wymierzył genialny Diving Frankenstainer ! ..1..2..Kickout. Dolph nie wierzył że przeciwnik dał radę wykonać tą akcję, gdy Sami go podniósł to on zaskoczył go sprytnym Roll Upem ..1...2..Kickout. Nie udało się Dolphowi jeszcze wygrać jednak dał radę wykonać efektowny Neck Snap, zaraz po tym zapiął on jeszcze bolesny Single Leg Boston Grab, wydawało się że Sami może się poddać, jednak zadał on przeciwnikowi kopniaka drugą nogą, następnie jeszcze wykonał on Zigglerowi efektowny High Kick, Zayn wskoczył na narożnik i dobił go Flying Splashem ..1...2...Kickout. Walka nadal trwa, Kanadyjczyk był zły, jednak posłał on oponenta na liny i wymierzył mu jeszcze świetny Michinoku Driver, Sami poczekał aż przeciwnik wstanie i wtedy sam odbił się od lin jednak Dolph wymierzył mu genialny Scoop Powerslam. Show Off nie miał jednak już sił by od razu przejść do pinu, poczekał on więc aż rywal wstanie i wykonał on wtedy Shoulder Jackbreaker ..1..2..Kickout. Znowu było bardzo blisko końca, walka jednak cały czas trwa, Dolph zaczął biec na rywala jednak ten wtedy wymierzył mu świetny Exploder Suplex. Następnie jeszcze pretendent tylko wyczekał dobry moment i wykonał genialne Tornado DDT ..1...2...Kickout. Pretendent powoli podnosił przeciwnika jednak ten wykonał mu niespodziewanie świetny Neckbreaker, zaraz po tym Dolph szykował się do SuperKicka jednak nie udało mu się wykonać tej akcji i zamiat tego Zayn wykonał mu Yakuza Kick, Ziggler został zamroczony jednak nie padł na matę, wykorzystał to Sami dokładając mu jeszcze Inverted Frankenstainer ..1...2..Kickout. Sami nie wierzył że Dolph odklepał, jednak powoli podnosił Dolpha, ten jednak wykonał mu świetny Dropkick a następnie zapiął Headlock, Sami dał radę wstać i uderzyć kilka razy Dolpha by ten go puścił, jednak ten wtedy wymierzył mu Flying Hotshot. Ziggler podniósł oponenta jednak ten wymierzył mu Enzuigiri które wyrzuciło mistrza świata z ringu, pretendent wykorzystał to wykonując niesamowitą No Hands Somersault Planche za ring, w ringu wymierzył on jeszcze Split Legged Moonsault i przeszedł szybko do pinu ..1...2...Kickout, to jeszcze nie koniec. Sami wyniósł rywala na barki jednak ten ześlizgnął się z nich i sam wymierzył bolesny Facebuster, a następnie jeszcze Running Leg Drop Bulldog ..1..2..Kickout. Dolph był wściekły, przypiął on rywala jeszcze raz jednak znowu było tylko dwa. Zdeterminowany Ziggler wszedł na narożnik jednak nie trafił z Diving Elbow Dropem, następnie to Zayn wykonał mu wspaniały Springboard Moonsault, by wykończyć Show Offa Zayn na koniec chciał wykonać świetny Suplex, czy to koniec ? ..1....2...KICKOUT ! Mistrz świata powoli zaczął wstawać, za to Zayn nie trafił z Dropkickiem i Ziggler wymierzył mu potężny Firemans Carry Double Knee Facebuster, następnie jeszcze rzucił o liny Zayna i wykonał mu Allen OOY ...1...2...Kickout, nie tym razem. Mistrz podniósł pretendenta jednak ten wyrzucił go z ringu po czym wymierzył mu Suicide Dive in Tornado DDT za ring !!! Ziggler leżał za ringiem, Sami wykorzystał to wykonując mu genialny Spaceman Moonsault za liny, Kanadyjczyk wrzucił rywala do ringu i tam wszedł na narożnik jednak Dolph odbił się od lin i Sami spadł z trzeciej liny, Show Off wykorzystał to wykonując mu świetny Diving Splash z narożnika ..1...2..Kickout !! To nie pomogło więc Ziggler wykonał także German Suplex i szykował się do Zig Zaga, jednak Sami przytrzymał się lin i ta akcja się nie udała. Za to Zayn wykonał Enzuigiri, następnie położył on rywala na dwóch linach obok narożnika i wymierzył mu niesamowity Somersault Vanterminator, mistrz wypadł z ringu więc Kanadyjczyk wykonał mu jeszcze Moonsault Planche za ring !!! Zayn dostał wielkie brawa i wrzucił Dolpha do ringu, jednak gdy już sam wszedł do rywam wymierzył mu świetny Inverted Powerslam ..1...2...Kickout, walka wciąż trwa. Fani zaczęli skandować „This is Awesome”, chyba nic wtym dziwnego, za to Ziggler wszedł na narożnik i stamtąd wymierzył świetny Avalanche Firemans Carry Gutbaster, to będzie koniec ..1...2...KICKOUT, ależ niesamowita walka. Show Off chciał rzucić oponenta na liny jednak ten się nie dał i sam wymierzył Double Pumpandle Cradled Orange Crush, jednak Zayn nie przeszedł do pinu tylko postanowił wykorzystać ostateczną broń czyli Brainbuster ..1..2...Kickout. Ta walka jest niesamowita, kolejny finisher nie przyniósł rozstrzygnięcia, Zayn postanowił więc jeszcze raz wykonać tą akcję jednak Dolph się nie dał i zapiął Sleeper Hold, wydawało się że to może być koniec tej walki jednak Sami dał radę dotrzeć do lin, jednak mistrz poczekał aż przeciwnik wstanie i wymierzył mu on wtedy Honda Ambition ..1...2...Znowu Nie ! Cóż za walka, Ziggler szybko podniósł przeciwnika jednak ten wykonał mu kopniaka i znowu wymierzył Brainbuster, Zayn jednak nie przeszedł do pinu tylko wszedł na narożnik by wykonać 450 Splash, jednak gdy był już w locie to rywal się odsunął po czym Ziggler wykonał mu Zig Zag ..1...2...czy będzie koniec ? Tak jest ..3...Dolph Ziggler wygrywa tą genialną walkę.

Po walce obydwaj zawodnicy byli tak zmęczeni że nie mogli sami opuścić areny więc pomogła im służba medyczna.

Walka nr 4

Mark Henry vs Randy Orton

Mark dominował od początku walki sprowadzając rywala do narożnika i tam okładając go potężnymi ciosami, posłał on go następnie na liny i zapiął jeszcze Bearhug, Orton walczył z wielkim bólem jednak po wielu uderzeniach w głowę rywal go puścił. Viper chciał zaatakować przeciwnika jednak ten go chwycił i wykonał mu jeszcze Fallaway Slam, World Strongmest Man dominował nad przeciwnikiem, jednak gdy podniósł następny raz Legend Killera to ten wykonał mu świetny Dropkick oraz potężny Knee Drop z drugiej liny. Randy w końcu dał radę zyskać inicjatywę, zaczął więc obijać w charakterystyczny dla siebie sposób kończyny rywala, dodał on do tego jeszcze DDT. Viper chciał wykonać już RKO jednak Mark nie dał sobie wykonać tej akcji i sam następnie wymierzył świetny Scoop Powerslam, następnie jeszcze zaczął wykonywać oponentowi serię potężnych Backbreakerów, w końcu jednak przestał lecz Randy wypadł z ringu. Za ringiem Mark chciał wbiec w przeciwnika gdy ten opierał się o barierki jednak Orton odsunął się w ostatniej chwili i Henry sam wpadł z barykadę łamiąc ją przy okazji. Legend Killer podniósł oponenta z wielkim trudem i wymierzył mu jeszcze Dropkick za ringiem, wtedy dopiero wrzucił go do środka. W ringu Viper powoli podnosił przeciwnika, jednak ten go zaskoczył i rzucił na liny po czym wymierzył mu potężny Tilt-A-Whirl Slam ..1..2..Kickout. Henry był wściekły że ta walka jeszcze trwa, jednak wyniósł przeciwnika i rzucił go na liny po czym jeszcze wykonał mu Side Slam, Mark nie przeszedł do pinu tylko podniósł przeciwnika jednak ten zaskoczył go potężnym Dropkickiem. Orton kontynuował akcję i po wskoczeniu na narożnik wykonał przeciwnikowi doskonałe Diving Crossbody ..1..2..Kickout. Viper podniósł Henrego, jednak ten posłał go na liny tak że Randy opierał się głową o drugą linę, zaraz po tym jeszcze Henry wymierzył mu niesamowity Leaprog Body Guillotyne, w ringu Mark odbił się jeszcze od lin i wymierzył świetny Big Splash ..1...2...Kickout. Mark nie wierzył że Orton jeszcze walczy, szybko go podniósł jeszcze przeciwnik wykonał mu kopniaka w brzuch i jeszcze dołożył O-Zone, Viper szedł za ciosem i po podniesieniu przeciwnika wykonał mu także bolesny Backbreaker ..1...2...Kickout. Randy chciał i za ciosem i podniósł przeciwnika jednak ten go wyniósł i wykonał mu jeszcze świetny Millitary Press Slam, Orton widać było że był już niezwykle osłabiony, jednak Mark dołożył mu jeszcze świetny Reverse Chokeslam Facebreaker ..1..2...Kickout. World Strongest Man nie wierzył że walka jeszcze trwa, chciał on już wykonać WSS jednak gdy podniósł przeciwnika to nadział się bolesne DDT. Mark wyturlał się za liny więc Viper dołożył mu kolejne DDT jednak gdy ten miał tym razem nogi na linach. Orton szykował się już do RKO, jednak gdy chciał wykonać tą akcję to Mark chwycił się lin, następnie to Henry chwycił Vipera i wymierzył mu świetny WSS. Jednak Mark nie przeszedł do pinu tylko wszedł na drugą linę by naskoczyć na rywala, ten jednak zrobił unik, następnie jeszcze Viper wykonał RKO ..1...2...3...Randy Orton wygrywa.

Po walce gdy Mark Henry powoli wstawał to Orton zrobił jeszcze rozbieg i wymierzył mu potężny Punt Kick w głowę, Randy zaczął świętować na narożniku a po Henrego przyszła pomoc medyczna.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Do ringu przy muzyce grupy The Shield przyszedł Dean Ambrose, nie towarzysyli mu jednak przyjaciele.

Dean Ambrose – To co teraz do was mówię powinniście uznać za słowa proroka, od Survisor Series nie było osoby która zniszczyła by jeden silny fundament, chodzi o budowlę która nazywa się The Sield. Gdy na listopadowej gali zaatakowaliśmy Rybacka, rozpoczęła się nowa era, era grupy ludzi którzy nie walczą dla sławy tylko dla sprawiedliwości. Jednak chyba osiągneliśmy swój cel, mamy pasy mistrzowskie, wszyscy się nas boją a ja zaraz pokonam Rhodesa. Jednak to tylko fikcja, bajka, coś nie realistycznego. Nie sprawiedliwość zawsze będzie panowała, jednak my cały czas stajemy jej na drodze, Kane, Ryback, Big Show, gdzie oni teraz są ? To trzech olbrzymów których świat się posypadł gdy trafili na tarczę, Kane nie dość że stracił pas Tag Team po ponad sześciu miesiącach to jeszcze został zdemolowany przez sprawiedliwość. Po wielu atakach na Rybacka on załamał się psychicznie, zaatakował Cene w celu zdobycia pas WWE, jednak John go pokonał, Rybacka nadal nie ma i to nasza zasługa. Big Show po porażce z nami na Wrestlemani stoczył pojedynek z Randym Ortonem, go także nie ma, więc nawet nie pytajcie dzięki komu. Takich ludzi jest multum, a będzie coraz więcej, nie wierzycie ? Christian i Daniel Bryan też nie wierzyli, tylko łudzili się że dadzą radę przejąć pasy mistrzowskie, pomylili się. Nasi przeciwnicy mylili się na TLC, Elimination Chamber, Wrestlemani, Extreme Rules, tutaj w Chicago czeka ich to samo. Czy moje słowa słowa słyszy całe Chicago, mam nadzieję, Cody też powinien mieć jeszcze nadzieję, wiecie czemu ? Bo nadzieja, umiera ostatnia.

Walka nr 5 – US Championship Match

Dean Ambrose vs Cody Rhodes

Walka rozpoczęła się od klinczu, nikt nie mógł uzyskać przewagi nad rywalem więc Ambrose puścił przeciwnika, gdy Cody znowu chciał podejść do zwarcia to Dean wskoczył mu za plecy i od razu wykonał Roll Up ..1..2.Kickout. Walka mogła się już zakończyć, Ambrose jednak od razu postanowił podnieść przeciwnika, jednak ten wykonał mu wtedy świetny Jawbreaker, Cody wskoczył na narożnik i gdy przeciwnik się podnosił to wykonał mu on świetny Diving Clothesline. Pretendent zyskał sporą przewagę, Cody powoli podnosił Deana jednak ten zaskoczył go kopniakiem w brzuch i wymierzył także bolesne DDT, mistrz US w końcu dał radę zdominować przeciwnika, więc chwilę potem wykonał mu też świetny Facebuster. Dean krzyknął jeszcze „Believe In The Shield” po czym wskoczył na narożnik, chciał on wykonać Missile Dropkick jednak Cody odbił się od lin i Ambrose spadł. Następnie Rhodes dołożył jeszcze przeciwnikowi bolesny Swinging Neckbreaker ..1..2..Kickout. Walka weszła już na większe obroty, Cody wskoczył na narożnik i to on wykonał wstającemu przeciwnikowi Diving Clothesline, następnie jeszcze dołożył mu DDT. Rhodes wszedł z przeciwnikiem na narożnik w celu wykonania Superplexu, ten jednak zrzucił pretendenta z narożnika i wykonał mu świetny Missile Dropkick, następnie jeszcze Dean zapiął przeciwnikowi świetny Figure 4 Leg Lock, ta walka mogła się już zakończyć jednak Rhodes wykorzystał że jest blisko lin i dał radę do nich dotrzeć. To jednak nie zmartwiło Deana, gdy przeciwnik wstał to wykonał mu on Dropkick i tym razem zapiął mu Victimizer, jednak Cody wykonał mu kilka uderzeń w głowę i Ambrose go puścił. Jednak członek Shield nie dawał za wygraną i pchnął przeciwnika na liny, jednak po odbiciu Cody wymierzył mu świetne Running Crossbody. Cody zyskał sobie przewagę nad mistrzem US, do tego syn legendy wymierzył także świetny Dropkick przeciwnikowi, Ambrose wyturlał się za liny więc Rhodes wymierzył mu doskonały Springboard Haymaker. Dean wyleciał z ringu, Cody więc wyszedł po niego i wrzucił go z powrotem do środka, Rhodes wszedł jeszcze na narożnik by wykonać Moonsault, jednak rywal do niego doskoczył i wymierzył mu doskonały Avalanche Back Suplex ..1..2..Kickout. Mistrz US był wściekły że walka jeszcze trwa, dołożył więc on serie punchy przeciwnikowi i zapiął mu na środku ringu świetny Texas Cloverleaf, tym razem Rhodes był już bardzo blisko poddania, dał on radę jednak ostatkami sił dojść do lin. Członek grupy The Shield podniósł jeszcze przeciwnika, ten jednak zaskoczył go doskonałym Russian Legsweepem, Następnie Cody zapiął przeciwnikowi bolesny Figure 4 Leg Lock, jednak Dean zaczął wykręcać rywalowi nogę i ten w końc go puścił, teraz to Ambrose przeszedł do inicjatywy i zapiął świetny Crossface. Cody długo walczył i w końcu dał radę po wielu ciosach wyjść z tej dźwigni, jednak Ambrose nic sobie ztego nie robił i tym razem zapiął doskonały Bridging Victimizer. Cody jednak posłużył się brudnym zagraniem i drugą ręką zaczął ciągnąć rywala za włosy, w końcu ten musiał go puścić. Cody i Dean wstali jednocześniej jednak to Rhodes wymierzył przeciwnikowi świetny Dropkick a następnie jeszcze zapiął mu Boston Grab, Ambrose nie chciał stracić swojego tytułu więc udało mu się dojść do lin. Cody był wściekły, mimo to od rau wykonał oponentowi potężny Knee Drop. Pretendent poczekał jeszcze aż przeciwnik wstanie, wtedy zrobił nabieg jednak trafił w ręce rywala który wykonał mu świetny Swinging Side Backbreaker ..1..2..Kickout. Ależ walka, Dean jednak szedł za ciosem i po kopniaku w brzuch wykonał niesamowity Powerbomb, sędzia znowu jednak doliczył tylko do dwóch. Ambrose nie wierzył że jeszcze nie wygrał, zaczął się więc kłócić z sędzią, lecz gdy się odwrócił zaikasował potężny Uppercutt od Rhodesa, Cody nie kończył jeszcze swojego ataku i wszedł na narożnik by wykonać Moonsault, Ambrose jednak w odpowiednim momencie się odsunął i następnie to mistrz US wymierzył Ace Crusher ..1..2..3...Dean Ambrose broni pasa mistrzowskiego.

Po walce do ringu przyszli też pozostali członkowie Shield i Ambrose kolejny raz kazał sobie podać mikrofon.

Dean Ambrose – Cody Rhodes, Daniel Bryan, Christian, kolejne trzy osoby które miały marzenie, marzenie by zdetronizować grupę The Shield. Dean Ambrose, Seth Rollins i Roman Reigns to trzy osoby które tworzą jedną całość, każdy z nas to jedna część tarczy, razem stanowimy upór którego nie da się przejść. Nie wierzycie, to spytajcie kogo kolwiek gdzie jest Kane, spytajcie gdzie jest jego brat The Undertaker. Ich już nie ma, jednak czas na nowy plan, zbliża się gala o nazwie Money In The Bank, na tej gali mogę oficjalnie potwierdzić że zawalczę o niebieską walizkę, za to dwóch moich przyjaciół kolejny raz pokażą swoją klasę gdy bronić będą pasów Tag Team. Po tej gali już nie tylko te trzy pasy będą w naszym posiadaniu lecz także kontrakt na walkę o pas WHC. Believe In The Shield.

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł Paul Heyman a razem z nim Leo Kruger i Kassius Ohno, weszli oni do ringu i tam Heyman kazał sobie podać mikrofon.

Paul Heyman – Chicago, rodzinne miasto CM Punka, to tutaj ten człowiek odchodził z pasem WWE, rok temu to na tej arenie pokonał on Chrisa Jericho broniąc swój pas. Dzisiaj jednak wasz ulubieniec odniesie porażkę, nie ważne kto będzie jego partnerem Tag Teamowym, ta dwójka po tej walce już nigdy nie będzie wstanie powstać po upokorzeniu które zada im Kassius Ohno i Leo Kruger.

Nagle cała arena wybuchła niezwykłym cheerem ponieważ zagrał utwór Cult Of Personality i na rampię pojawił się CM Punk.

CM Punk – Masz rację Heyman, to tutaj odchodziłem z federacji jako champion, to tutaj pokonałem rok temu Chrisa Jericho na Extreme Rules, to także tutaj uczyłem się tego co pozwoliło mi zostać najlepszym na świecie. Teraz chciałbym przedstawić wam mojego dzisiejszego Tag Team partnera, wiedziałem że żeby pokonać cie Paul muszę mieć kogoś kogo znam doskonale, więc chciałbym żeby teraz wszyscy na arenie, przed telewizorami i odbiornikami koputerów wstali ponieważ moim dzisiejszym tag team partnerem jest...Colt Cabana. Niesamowita atmosfera zapanowała na arenie, dwóch zawodników z Chicago czyli Punk i Cabana weszli do ringu by stoczyć dzisiejszy pojedynek.

Walka nr 6

CM Punk i Colt Cabana vs Leo Kruger i Kassius Ohno

Walkę rozpoczęli Punk i Kruger, weszli oni w klincz i Punk od razu wykonał potężnego kopniaka w brzuch rywala po czym wrzucił go w narożnik, nie trafił jednak ze Splashem i to Leo wymierzył mu potężny Uppercutt. Następnie Leo rzucił Punka na liny i powalił go świetnym Dropkickiem, to nie był koniec jego dominacji bo dorzucił on jeszcze Snap Suplex i dokonał zmiany z Ohno, ten natychmiast wykonał Crash Landing ku radości Heymana, Kassius kontynuował osłabianie rywala i po wykonaniu Dropkicku chciał wymierzyć Snap Moonsault jednak nie trafił. Punk od razu zmienił się z Cabaną i ten po wrzuceniu przeciwnika w narożnik wymierzył mu doskonały Flying Asshole, następnie od razu odbił się on od lin i dołożył lariat po czym zmienił się z Philem. Ten natychmiast wymierzył serię kopniaków w brzuch rywala po czym wykonał także doskonały Falcon Arrow, zaraz po tym Punk wysłał całusa Heymanowi i sam wymierzył świetny Moonsault Kassiusowi, następnie od razu Brooks zmienił się z Coltem. Ten poczekał aż oponent wstanie, wtedy chciał on wykonać Clothesline jednak nie trafił i to Ohno wymierzył mu doskonały Mafia Kick. Kassius wykrzyczał do Punka że ten wcale nie jest lepszy od niego i wymierzył Cabanie doskonały Cravate O Clasm, Kassius zmienił się jeszcze z Krugerem i ten od razu wykonał Low Dropkick Cabanie. Leo kontynuował swoją ofensywę i następnie jeszcze wymierzył potężny Clothesline, następnie zapiął on jeszcze Neck Cram Cabanie, Punk jednak kopniakiem przerwał tą dźwignię. Wściekły Leo zmienił się więc z Kassiusem, ten powoli podnosił Cabane, Colt jednak zadał mu w końcu kopniaka w brzuch oraz Micinoku Driver ..1..2..Kickout. Punk krzyknął do Cabany by ten się zmienił, jednak Colt najpierw wymierzył Kassiusowi genialny Springboard Moonsault Crossbody, dopiero po tej akcji zmienił się on z partnerem. Punk osłabił przeciwnika kilkoma Shoulder Blockami w narożniku a następnie wykonał mu świetny Pepsi Twist .1..2..Kickout. Było bardzo blisko końca walki, następnie Punk wyszedł poza WWE i wykonał ku radości fanów na arenie świetne Welcome Chicago Motherfucker, fani wręcz szaleli na trybunach. Brooks chciał kontynuować akcję więc wszedł na drugą linę, jednak Kassius szybko wstał i zwalił go stamtąd Cravate Cutterem, fani od razu „nagrodzili” za to Ohno wielkimi gwizdami. Punk wyleciał z ringu a Paul Heyman Gut dołożył mu niesamowity Spaceman Moonsault za ring, mimo tak pięknej akcji fani wygwizdali Kassiusa. Ten jednak nic sobie stego nie robił tylko wrzucił do ringu Punk i sam dokonał zmiany z Krugerem, ten natychmiast zasypał przeciwnika serią ciosów oraz wymierzył mu świetny Spinebuster ..1..2..Kickout. Kruger był wściekły i dołożył jeszcze Big Boot a następnie zmienił się z Kassiusem, ten podniósł przeciwnika jednak nadział się na High Kick od Punka i Brooks następnie zmienił się jeszcze z Cabaną. Ten wymierzył Dropkick w głowę przeciwnika oraz Tornado DDT a następnie jeszcze świetny Air Rei Neckbreaker ..1...2..Kickout. Colt nie wiedział co ma zrobić by wygrać tą walkę, więc zapiął on ku wielkiej radości fanów Chicago Grab, wydawało się że to może być koniec jednak Kassius dał radę dojść do lin. Zawodnik z Chicago był wściekły, powoli więc zaczął on podnosić przeciwnika jednak ten wykonał mu kopniaka w brzuch a następnie Running Lygerbomb ..1...2....Kickout. Kassius chciał zakończyć tą walkę więc wszedł na narożnik w celu wykonania Moonsaultu, gdy był on jednak już w locie to nadział się na kolana rywala. Colt zmienił się jeszcze z Punkiem a Kassius z Krugerem, jednak to Punk zaczął lepiej bo wymierzył Leo genialny Springboard Clothesline. Kruger wypadł z ringu więc Phill na nic nie czekał tylko odbił się od lin i wykonał mu genialny Suicide Dive za ring, następnie wrzucił przeciwnika do ringu i wykonał mu tam świetny Roundhouse Kick w głowę ..1...2....Kickout ! Kassius Ohno przerywa pin, Punk był wściekły i zmienił się z Cabaną. Ten wymierzył serię kopniaków w brzuch oraz świetny Kneeling Colt. 45, Cabana wszedł na trzecią linę by wymierzyć Moonsault jednak Kruger zrobił unik i zmienił się jeszcze z Ohno. Ten poczekał aż Cabana wstanie i wymierzył mu doskonałe KO ..1...2...Kickout ! Jednak mimo iż walka trwała to Colt wypadł z ringu, Kassius wykorzystał to wykonując mu rewelacyjny Moonsault za ring !! Ludzie na trybunach mimo tak pięknych akcji cały czas buczeli jednak na Kassiusa, ten wrzucił w końcu do ringu Cabane i wykonał mu tam Death Blow, to musi być koniec ..1...2....Punk przerywa liczenie. Walka chyba wchodzi w ostanią fazę, Kassius wykonał DDT i zmienił się z Krugerem, ten chciał wykonać Spinebuster jednak nie dał rady i to Cabana wykonał mu DDT. Colt zmienił się jeszcze z Punkiem który wyrzucił z narożnika Kassiusa i wymierzył GTS Krugerowi ..1...2....3.....Colt Cabana i CM Punk wygrywają.

Na arenie zapanowała wielka radość, cała arena wręcz eksplodowała a Kruger leżał w ringu. W końcu Punk i Colt wyszli z ringu podziękować fanom a Krugerowi pomagał wstać Heyman. Do ringu wszedł jednak Kassius który najpierw wykonał potężny Clothesline dla Krugera, Paul zaczął krzyczeć na Ohno więc ten wymierzył mu Death Blow oraz zapiął jeszcze Rivera Cloverleaf, w końcu puścił Heymana i zapiął tą dźwignię Krugerowi, w końcu gdy ich puścił krzyknął jeszcze do Paula że nie jest on już Paul Heyman Guyem.

Na arenie zagrała muzyka Damiena Sandowa, zawodnik ten przyszedł do ringu w swoim szlafroku i kazał podać sobie mikrofon.

Damien Sandow – Włodzimierz Lenin powiedział kiedyś „Abstrakcyjnej prawdy nie ma. Prawda jest zawsze konkretna.” Miał rację, ponieważ prawdą jest że to ja pokonam zaraz Chrisa Jericho, to co myśli Y2J to czysta abstrakcja, ten człowiek powinien już się skupić na karierze muzycznej, po dzisiejszej walce będzie mógł on już produkować tą wstrętną prostą muzykę którą słuchacie wy, ciemne masy z Chicago. Nie buczcie na mnie, 90 % z was nigdy nie słuchało marszu tureckiego, Mozarta, Chris Jericho też pewnie tego niesłuchał, dzisiaj jednak nastał dzień nauki, Y2J dostanie najcięższą lekcje swojego życia. Your Welcome !

CO Main Event

Chris Jericho vs Damien Sandow

Walka rozpoczęła się od klinczu, bardziej doświadczony Jericho dał radę posłać rywala na liny jednak nie trafił z Clotheslinem, Sandow chciał wykonać Big boot jednak on także nie trafił i to Y2J wymierzył świetny Dropkick. Następnie jeszcze dołożył on rywalowi potężny BackSuplex, Jericho dzięki swojemu doświadczeniu już na początku walki zyskał przewagę, następnie dołożył on jeszcze wstającemu rywalo Springboard Dropkick. Sandow kolejny raz padł na matę, Y2J zaczął go powoli podnosić, Sandow jednak pchhnął go na linę a następnie sam wykonał mu świetny Shoulder Stoomach. Kanadyjczyk padł na matę, Sandow wykorzystał to obsypując go serią uderzeń w narożniku, następnie wrzucił on go Irish Whipem w drugi narożnik jednak nie udało mu się wbiec w przeciwnika ze Splashem. Sandow padł na matę a Jericho wskoczył na narożnik i wykonał jeszcze przeciwnikowi świetny Missile Dropkick. Damien powoli podnosił się z maty, Y2J wykorzystał doświadczenie i po odbiciu się od lin wymierzył mu świetny One Hand Bulldog. Fani na arenie zaczęli skandować „Y2J”, Chris za to wyrzucił przeciwnika z ringu chcąc wykonać mu Suicide Dive za ring, jednak gdy był już w locie to rywal odsunął się na bok. Do tego jeszcze Sandow wrzucił przeciwnika w schodki za ringiem, następnie w końcu wrzucił go do kwadratowego pierścienia. Wykonał on tam Chrisowi mnóstwo uderzeń kolanem w głowę, do tego wymierzył mu też Clothesline w narożniku. To nie był koniec dominacji „Inteligenta”, bo wykonał on też świetny Gut Kick, Damien powoli podnosił rywala jednak ten wymierzył mu Dropkick a następnie jeszcze bolesny Step Up Enzuigiri, Chris wykonał też niesamowity Bridging German Suplex w narożnik ..1...2...Kickout. Walka mogła się już zakończyć, Chris był zły że ten pojedynek jeszcze trwa więc wykonał on także potężny Backbreaker. Chris szykował się już do Codebreakera, Sandow chwycił się jednak lin a następnie sam wykonał bolesny Corkscrew Neckbreaker. W narożniku wymierzył on także serię Shoulder Blocków swojemu przeciwnikowi, wszedł też na narożnik by wykonać Diving Clothesline jednak Y2J do niego doskoczył i wymierzył świetną Avalanche Hurricanrane. Jericho postanowił zakończyć już tą walkę i wymierzył swojemu rywalowi świetny Powerbomb ..1...2...Kickout. Kanadyjczyk był zły że ta walka jeszcze trwa, jednak podniósł non rywala, Sandow jednak zaskoczył go wtedy Russian Leg Sweepem ..1...2..Kickout. Celował on także w Chrisa potężnym Elbow Dropem, jednak nie trafił, Kanadyjczyk wykorzystał to wykonując mu Lionsault a następnie zapinając Walls Of Jericho, było blisko by Sandow się poddał jednak dotarł on do lin. Jednak Jericho poczekał aż Damien wstanie i wymierzył on wtedy świetny Codebreaker po którym Chris pewnie przeszedł do pinu ..1...2...3.....Kanadyjczyk wygrywa z Sandowem.

Main Event – WWE Championship Match

John Cena vs Antonio Cesaro

Walka rozpoczęła się od klinczu, co ciekawe Cesaro okazał się silniejszy i nawet wyniósł rywala na barki, następnie rzucił on go na matę i wykonał świetny Leg Drop, pokazał on tym samym że pas WWE będzie jego. Pretendent poczekał aż John wstanie i wykonał mu wtedy świetny Reverse Elbow, zaraz po tej akcji podniósł on Johna i wykonał mu Short Arm Lariat ..1..2...Kickout. Walka rozpoczęła się sensacyjnie, Cesaro pewny siebie chciał wykonać Bicykle Kick jednak nie trafił i to Cena wymierzył mu świetny Clothesline, następnie chciał on wykonać Neckbreaker jednak Cesaro go odepchnął i wymierzył mu jeszcze świetny Shoulder Block. Pretendent szedł za ciosem i po wyniesieniu rywala wykonał mu świetny Belly To Back Suplex, fani na arenie byli zszokowani a Antonio pchnął Johna na liny i wymierzył mu jeszcze świetny Dropkick. Antonio podniósł pewnie Johna jednak ten wykonał mu kopniaka w brzuch i następnie jeszcze świetne DDT, John poczekał aż przeciwnik wstanie i wymierzył mu on wtedy Running Crossbody ..1...2...Kickout. Pretendent powoli podnosił się z maty więc Cena tym razem wykonał mu świetny Big Boot, to wręcz znokautowało Cesaro, John chciał podnieść rywala pod AA jednak ten się nie dał i następnie sam wymierzył doskonałe DDT. To nie był koniec ataków Antonio bo po chwili wymierzył on też Stun Gun na liny. Szwajcar kontynuował akcję i po wyniesieniu przeciwnika wymierzył mu on świetny Delayed Vertical Suplex, zawodnik z Lucerny rzucił jeszcze mistrza WWE na liny po czym dołożył mu świetny Tilt-A-Whirl Backbreaker ..1...2...Kickout. Cesaro podniósł przeciwnika i ponownie rzucił go na liny jednak tym razem Cena wykonał mu bolesny Clothesline. Powaliło to pretendenta a John wymierzył mu świetne 5 Knuckle Shuffle oraz wyniósł go pod AA jednak rywal dał radę uniknąć tej akcji. Teraz to Szwajcar dał radę pchnąć Cene na liny i wymierzył mu on jeszcze doskonały Swiss Upercutt, następnie jeszcze po kilku kopniakach w brzuch Antonio wykonał też efektownie wyglądający Giant Swing. Europejczyk powoli podnosił oponenta jednak ten wykonał mu wtedy efektownie wyglądający Dropkick, wyrzuciło to z ringu Cesaro a John wykonał mu ku wielkiemu zdziwieniu wszystkich SUICIDE DIVE ! Zaraz po tym za ringiem dołożył on także efektowne Running Crossbody, po tych wspaniałych akcjach John w końcu wrzucił oponenta do ringu. Jednak gdy sam wchodził to nadział się na kopniaka w brzuch i DDT, zaraz po tym jeszcze Antonio wymierzył potężny Couch Drop w głowę rywala. Szwajcar nie przeszedł jednak od razu do pinu tylko wszedł na narożnik i dołożył świetny Diving Elbow Drop ..1..2..Kickout. Swiss Sensation podniósł Johna i rzucił go na liny jednak ten po odbiciu wymierzył mu rewelacyjny Shoulder Block, Cesaro padł po tej akcji jednak John od razu go podniósł a następnie dołożył mu także świetny Belly To Belly Suplex ..1..2..Kickout. Lider Cenation powoli podnosił przeciwnika, ten jednak wymierzył mu kilka uderzeń kopniakiem w brzuch oraz Running European Uppercutt po odbiciu się od lin. Cena po zaikasowaniu tego ciosu wypadł z ringu, Antonio długo nie czekał tylko od razu odbił się od lin i wykonał mu świetny Suicide Dive za ring. Szwajcar wrzucił oponenta do ringu, jednak gdy sam wchodził to nadział się na Clothesline od mistrza WWE, Cena dołożył mu także bolesny Side Walk Slam. To ne był koniec ataków Johna który od razu podniósł rywala i wymierzył mu świetny Inverted Atomic Drop ..1..2...Kickout. „Raper” wyniósł przeciwnika pod AA, jednak ten mu się ześlizgnął z barków i sam wykonał Cenie potężny Ricola Breaker. Sędzia kolejny już raz doliczył tylko do dwóch, za to Szwajcar nie czekał nic tylko od razu wyniósł jeszcze raz rywala i tym razem wymierzył mu świetne UFO ..1..2...Kickout. Zawodnik z Lucerny poczekał aż przeciwnik wstanie, zrobił on nabieg jednak trafił pod doskonały Hip Toss od Johna, Cesaro jednak wstał od razu więc mistrz wyniósł go po czym wymierzył mu świetny Vertical Suplex ..1..2..Kickout. John chciał wykonać Leg Drop lecz Antonio w odpowiednim momencie się odsunął, i to Szwajcar tym razem wyniósł Johna wykonując mu świetny Arm i Hammer ..1..2..Kickout. Ex Claudio Castagnoli był zły że nie jest jeszcze mistrzem, jednak szedł on za ciosem i tym razem wykonał doskonaly Alpamare Waterslide, Antonio nie przeszedł do pinu tylko chciał wykonać przeciwnikowi The Neutrilaizer, John jednak nie dał się wynieść po czym wymierzył kopniak w brzuch rywala oraz następnie świetny Bulldog. John podniósł zaraz po tej akcji przeciwnika i dołożył mu potężny Fisherman Suplex ..1..2...Kickout. Cena tym razem już mógł zagwarantować sobie wygraną, walka jednak wciąż trwa, Cena chciał zapiąć STF jednak Antonio odkopał go a następnie jeszcze wykonał kopniaka w brzuch rywala i na koniec kombinacji Match Killer ..1...2..Kickout. Cesaro nie dał rady zakończyć walki lecz szykował się on do Bicykle Kicku, czy mu się uda ? Nie John unika kopniaka a następnie to John wymierzył świetny Gutwrench Suplex. Mistrz WWE nie przeszedł do pinu tylko wyniósł przeciwnika w celu wykonania Proto Bombu, to się mu jednak nie udało i Antonio za to wykonał świetny German Suplex. Antonio chciał wykonać Ricola Bomb jednak nie udało mu się i to John wymierzył mu świetne AA, czy to będzie koniec ? ..1...2....Kickout. Walka wciąż trwa, Cena myślał że już da radę utrzymać pas mistrzowski, John powoli podnosił przeciwnika jednak ten podrzucił go do góry i wymierzył mu niesamowity Swiss Uppercutt. John padł na matę a Cesaro podniósł go i wymierzył mu świetny The Neutrilaizer, ..1...2...czy będzie nowy mistrz ? ...Kickout. Ależ niesamowite emocje, Cesaro nie wierzył, wyniósł on więc rywala pod Ricola Bomb, jednak co to ? Cena wykonuje mu Hurricanrane, następnie jeszcze John wykonał kolejny raz AA, czy to będzie koniec ..1...2......3...John Cena broni pasa mistrzowskiego.

Cena świętował zwycięstwo z pasem na narożniku, jednak gdy zniego zszedł i się odwrócił to zaatakował go Randy Orton Viper po wykonaniu wielu uderzeń w głowę wymierzył jeszcze RKO. Legend Killler wziął do ręki pas WWE pokazując że te złoto będzie jego, fani zaczęli na niego buczeć i tym widokiem kończy się gala WWE Payback.

Oficjalna karta walk na galę PPV Money In The Bank

Smackdown Money In The Bank Match - Dean Ambrose vs Shelton Benjamin vs Carlito vs ??? vs ??? vs ??? vs ??? vs ???

Newsy po gali WWE Payback

Federacja cieszy się że fani zareagowali hell heatem na Randy'ego Ortona po jego ataku na Johna Cene, najprawdopodobniej zobaczymy walkę tej dwójki na Money In The Bank i rozpoczął się powolny Heel Turn Vipera.

Organizacja do końca trzymała w tajemnicy to iż to Colt Cabana będzie partnerem Tag Teamowym CM Punka, oficjalnie Colt został także zawodnikiem WWE.

Shelton Benjamin i Carlito wracają, podpisali oni kontrakt z WWE, mówi się że ktoś z nich może wygrać walizkę na MITB.

Atak Kassiusa Ohno na Leo Krugera i Paula Heymana ma rozpocząć feud między Ohno a Krugerem, finał feudu ma odbyć się na Money In The Bank.

Dean Ambrose zbiera ostatnio bardzo dobre recenzję, jest on głównym faworytem do wygrania walizki niebieskiego brandu.

Damien Sandow dostał ostatnio bardzo duży push, federacja jest zadowolona z ostatnich poczynań Damiena.

Na Money In The Bank Roman Reigns i Seth Rollins na pewno będą bronić swoich pasów, nie wiadomo jednak kto będzie ich rywalami.

Mówi się o powrotach Alberta Del Rio, Jacka Swaggera, Rybacka i Fandango, na Extreme Rules zawodnicy ci doznali kontuzji a następnie nie było na nich pomysłu więc federacja postanowiła dać im kilka tygodni wolnego, nie wiadomo kiedy powróci za to Big Show który doznał kontuzji kostki podczas jednego z Live Eventów.

Mark Henry zrobi sobie kilku miesięczną przerwę, jest to spowodowane tym że chce on wyleczyć swoje urazy z którymi musiał się zmagać, na gali dostał on Punt Kick od Ortona i to oficjalnie go wykluczyło z walki.

Z WWE pożegnało się sporo zawodników oto oni : Santino Marella, Yoshi Tatsu, Hornswoggle i JTG, jest to spowodowane faktem iż organizacja nie potrzebowała tych zawodników, drugim powodem jest fakt że WWE chce sprowadzić kolejnych zawodników z NXT więc ktoś musiał zostać zwolniony.

Organizacja planuje odłączyć CM Punka od feudu z Paulem Heymanem, dlatego to Kassius Ohno teraz zacznie feudować z Krugerem a następnie mówi się o Brocku Lesnarze.

Osobami które miałyby się pojawić z NXT w głównym rosterze jeszcze w tym roku to The Wyat Family, Correy Graves, Conor O'Brian i Adrian Neville.

Samuray Del Sol i Sami Callihan którzy dołączyli do WWE NXT jeszcze nie będą występować ponieważ muszą się oni przyzwyczaić do stylu WWE.

Main Eventem SumerSlam ma być ponoć pojedynek Johna Ceny z Randym Ortonem, jednak jeszcze wszystko może się zmienić.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Gala. WOW :shock: Prawie takie długie albo dłuższe niż u Szpica(nie sprawdzałem, a przyda się) i cholernie dobra. W sumie nie ma się do czego przyczepić. Może do powtórzeń, które sam próbuję usunąć, by zbyt często nie pisać dwa razy tego samego. Mam nadzieję, że nadal będziesz tak pisał :)

196226315251bf7dfc3a762.png

U dobrego bookera PPV w dwóch częściach to według mnie norma, a Ty to tak napisałeś, więc za to plus. Trochę drażni mnie, że u Ciebie cały tekst jest wycentrowany przez co mi gorzej się to czyta, jednak wizualnie nie ma do czego się przyczepić, bo diary są estetycznie wykonane. Samo Payback PPV wypadło dobrze - PPV to głównie walki, które u Ciebie stoją na bardzo wysokim poziomie i według mnie rozpijesz je tak, że jesteś w czołówce pod względem walk. Same wyniki są ogólnie dobrze, ale nie wiem co i jak, ponieważ nie śledziłem Twojego diary na bieżąco. Segmenty co były na gali wypadły Tobie dość dobrze - speeche bardzo fajne (szczególnie Ambrose'a, bo to dobra promocja Tarczy) i galę możesz zaliczyć do udanych. Dalsze odcinki zapowiadają się obiecująco.

Faktycznie.. Denerwujące jest trochę to, że cały tekst jest wyśrodkowany... Co do poziomu gali, to walki stały na naprawdę dobrym poziomie. Trochę nie podoba mi się ciut przy krótki CO Main Event. Ale zwycięzca już tak :D. Speeche również wypadły ok. Najbardziej spodobał mi się speech Damiena Sandowa. To trudny gimmick do odegrania, a tu wyszło to fajnie. Do wyników poszczególnych walk też raczej nie mam się jak przyczepić, bo wszystko było tak, jak - moim zdaniem - być powinno. Generalnie wyszła Ci fajna gala i ciekaw jestem, co zaserwujesz nam na RAW po PPV.

PS. Wybacz za ogólnikowy komentarz. Poprawię się przy okazji tygodniówek :).

• Reputacja:   12
  • Urządzenie:  Android

Bardzo dobrze wyglądają twoje odcinki. Śledzę każdy ze zniecierpliwieniem. Walki na PPV na świetnym poziomie, promujesz odpowiednie osoby. Kontynuuj na tej drodze!

PS: Mam nadzieje, że Henry szybko nie powróci po Punk Kicku, bo ciężko, aby miał jakąś dobrą walkę.

• 2 tygodnie później...

Monday Night Raw – 17.06.2013

Do ringu przy mieszanej reakcji fanów przyszedł Randy Orton, stanął on na narożniku jednak fani nagrodzili go sporym heatem więc Orton kazał sobie podać mikrofon.

Randy Orton – Kim wy jesteście by na mnie buczeć, przez ostatnie lata robiłem wszystko co chcieliście, jednak nie miałem pasa WWE od prawie czterech lat. Wiecie co cieszę się że zaatakowałem Johna Cene, cieszę się także iż skontuzjowałem tego grubasa Henrego. Teraz mam jeden cel, tym celem jest walka z Ceną na Money In The Bank, nie chcę walki o walizkę, chcę pojedynku z Johnem. Na Extreme Rules wyeliminowany został Big Show, na Payback Mark Henry, czas na ciebie John.

John Cena – Ostatnią rzeczą którą pamiętam z Payback jesteś ty gdy chwytasz mnie za głowę by wykonać RKO, od tego momentu cały czas biłem się z myślami o co ci chodziło. Teraz już wiem, myślałem że jesteś inny niż wielu zawodników, jednak ty także zrobisz wszystko dla pasa WWE.

Randy Orton – Nie obchodzi mnie to co myślisz o mnie, także nie obchodzi mnie co ci wszyscy kretyni na trybunach o mnie myślą. Od wczoraj jestem panem własnego losu, Orton Killer powraca, więc ty Cena możesz się już pożegnać ze swoim pasem mistrzowskim.

Vickie Guerrero – Chwila moment, Randy dostaniesz walkę na Money In The Bank o pas WWE, w końcu pokonałeś na dwóch ostatnich galach PPV Marka Henrego i Big Showa, jednak nie będzie to zwykła walka, dzisiaj każdy z was stoczy walkę, ten kto szybciej wygra wybierze stypulację do waszej walki. Więc Orton szykuj się już za moment zmierzysz się z … Sin Carą.

Walka nr 1

Randy Orton vs Sin Cara

Orton od rau rzucił się na przeciwnika z serią kopniaków, w końcu posłał go Irish Whipem w narożnik i powalił go jeszcze Clotheslinem, Sin Cara leżał a Randy wykorzystał to osłabiając jego kończyny. W końcu Viper podniósł przeciwnika i wykonał mu świetny Uppercutt, pretendent do pasa WWE posłał rywala na liny jednak ten po odbiciu wykonał mu świetny Headscissor, ta akcja wyrzuciła z ringu Legend Killera a Cara kontynuował i wymierzył doskonały No Hands Somersault za ring. Fani nagrodzili za to brawami Meksykanina, ten szedł za ciosem i wrzucił przeciwnika do ringu, jednak gdy sam tam wchodził to nadział się na świetny Falling Clothesline, widać było że Randy jest zmotywowany by szybko wygrać tą walkę, dołożył więc on także Dropkick oraz posłał rywala na liny, jednak ten po odbiciu wykonał mu niesamowity Tilt A Whirl Headscissor Tadedown, Sin Cara wykonał piękną akcję i do tego dołożył on jeszcze rywalowi świetny Springboard Frankenstainer ..1...2...Kickout. Było bardzo blisko sensacji, Cara powoli podnosił przeciwnika jednak ten powalił go świetny Uppercuttem, zaraz po tym Randy dołożył jeszcze świetny Knee Drop. Viper poczekał aż rywal wstanie i wtedy posłał go na liny, zaraz po odbiciu wymierzył jeszcze Carze świetny Scoop Powerslam. Randy szykował się do Powerbombu jednak Cara skontrował to na niesamowity Leg Trap Sunset Flip Powerbomb, to nie był koniec kłopotów Randy'ego bo luchador wykonał mu też świetny Springboard Moonsault ..1...2..Kickout. Ależ było blisko wielkiej sensacji, Ex Mistico powoli zaczął podnosić swojego oponenta a ten wymierzył mu wtedy świetny Dropkick, następnie Randy dołożył także doskonałe Rope Hung DDT, szykował się on do RKO, przeciwnik nie dał jednak sobie wymierzyć tej akcji więc Randy wykonał mu doskonały Backbreaker, Orton chciał to zakończyć Punk Kickiem, nie trafił jednak w głowę rywala i następnie to Cara wyrzucił go z ringu, luchador dołożył także doskonały Spaceman Planche za ring. Meksykanin za ringiem wrzucił w schodki rywala, zaraz po tym sam wszedł do ringu i wykonał świetny Corkscrew Crossbody za ring Ortonowi, Cara wrzucił przeciwnika do ringu a następnie sam wszedł na narożnik, chciał on wykonać Splash jednak gdy był już w locie to Orton wykonał mu świetne RKO i przeszedł do pinu ..1...2...3...Orton wygrywa.

Czas – 7.34

Do ringu kolejny raz przyszła Vickie Guerrero oczywiście z Bradem Maddoxem/

Vickie Guerrero – Excuse Me, Excuse Me, Excuse Me !! Jak wszyscy wiedzą następną galą Pay Per Viev jest Money In The Bank, na tej gali nie tylko odbędzie się walka o czerwoną walizkę, zwycięzca będzie będzie mógł użyć walizki MITB w dowolnym okresie roku na mistrzu WWE, oto osoby które wystąpią wtej walce.

Daniel Bryan

Jack Swagger

Alberto Del Rio

CM Punk

Christian

Chris Jericho

Sheamus

Ryback

Dostałam przed galą wiadomość od General Managera Smackdown czyli Bookera T że on listę zawodników którzy zawalczą o niebieską walizkę przedstawi na Smackdown, jednak pewnie wiecie że do federacji powrócili Shelton Benjamin i Carlito, tak więc już za chwilę zobaczą państwo pojedynek Shelton Benjamin vs Leo Kruger. To nie koniec emocji, jak wiecie Randy Orton pokonał Sin Care w czasie 7 minut i 34 sekundy, jego rywal z Money In The Bank John Cena w walce wieczoru zawalczy z Kofim Kingstonem o pobicie tego czasu. Do tego odbędzie się jeszcze dzisiaj walka Fandango i Damien Sandow vs Justin Gabriel i Evan Bourne o miano pretendentów do pasów TT na gali Money In The Bank.

Walka nr 2

Shelton Benjamin vs Leo Kruger /w Paul Heyman

Walka rozpoczęła się od klinczu, Kruger był silniejszy więc wymierzył przeciwnikowi serię uderzeń przy linach oraz świetny Uppercutt, Benjamin padł na matę ku radości Heymana. Leo za to kontynuował akcję i wymierzył także świetny Snap Suplex, podniósł on szybko przeciwnika jednak ten zaatakował go serią kopniaków i świetnym Back Suplexem, teraz to The Gold Standard zyskał przewagę nad przeciwnikiem, nie czekał więc na nic tylko wykonał mu jeszcze świetny Belly To Belly Release Suplex ..1..2..Kickout. Było blisko udanego powrotu Benjamina, Shelton powoli podnosił oponenta jednak ten powalił go wtedy Clotheslinem, Paul Heyman Guy zapiął jeszcze swojemu przeciwnikowi potężny Neck Crank, Benjamin walczył jednak z bólem i po kilku uderzeniach w twarz rywala ten go puścił. Obydwoje zawodnicy wstali jednocześnie i to Shelton wykonał kopniaka w brzuch rywalowi po czym dołożył mu jeszcze świetny Shell Bomb. Benjamin wyszedł za liny i poczekał aż Leo wstanie, wtedy bowiem dołożył mu on jeszcze świetny Springboard Bulldog ..1...2..Kickout. Walka wciąż trwa, gdy Kruger wstał to Benjamin zrobił nabieg jednak nadział się na potężny Spinebuster od Leo ..1...2...Kickout. Kruger razem z Heymanem zaczęli kłócić się z sędzią, w tym czasie jednak wstał Shelton, mimo to nie trafił on z Big Bootem i Leo wykonał mu świetny Shooldboy, Kruger podniósł rywala pod kolejny Spinebuster jednak Benjamin nie dał sobie wykonać tej akcji i to on wymierzył świetne DDT oraz następnie jeszcze doskonały Springboard Blockbuster ..1...2.Kickout. Kruger wyleciał z ringu, Benjamin wykorzystał to wymierzając mu świetny Arabian Press za ring, zaraz po tym Benjamin wrzucił znowu Krugera do ringu. Jednak gdy sam wchodził to nadział się na Big Boot oraz następnie na Fisherman Suplex, to nie był koniec dominacji Leo który podniósł przeciwnika i wymierzył mu niezwykle bolesny Powerbomb ..1...2....Kickout ! Kruger wszedł na narożnik, rywal jednak do niego doskoczył i wymierzył mu jeszcze świetny Superplex, do tego jeszcze Benjamin dołożył świetny shelton splash. Benjamin wskoczył jeszcze na narożnik po czym wymierzył jeszcze genialny Diving Senton Bomb i przeszedł do pinu ..1...2....3...Shelton Benjamin zalicza udany powrót do WWE.

Po walce Shelton cieszczył się z fanami a na arenie zagrała nowa już muzyka Kassiusa Ohno, nie zaatakował on jednak Krugera tylko kazał sobie podać mikrofon.

Kassius Ohno – Leo, gdy tak leżysz na macie a ja nad tobą stoję widzę w tobie słabego człowieka, do wczoraj myślałem że Paul Heyman wyciągnął nas z NXT po to by zrobić z nas wielkie gwiazdy, jednak się myliłem. Nie chcę być taki jak inni, wszystko czego pragnę to zostanie wielką gwiazdą WWE jednak nie za pomocą Paula Heymana, chcę tego wszystkiego dokonać sam.

Paul Heyman – Dziecko, kim ty jesteś beze mnie, ja ci to powiem, jesteś nikim, skończysz tak samo jak wszystkie gwiazdeczki które przyszły do WWE by podbić tą federację, mogę się założyć z każdą osobą którą spotkam że za kilka miesięcy już cie tu nie będzie, atak na Leo i na mnie podczas Payback był najgorszą decyzją twojego życia, nie dość że nia masz sojuszników, to masz jeszcze dwóch nowych wrogów.

Kassius Ohno – Mylisz się Paul, przez ostatnie lata walczyłem dla grupek osób, jednak zawsze dawałem z siebie wszystko, tylko po to by dostać się do WWE. Nie zmarnuje tej szansy, nie jestem jak inni. Żeby udowodnić to tobie, wszystkim na trybunach i przed telewizorami wyzywam do walki na Money In The Bank, ciebie Kruger.

Leo Kruger – Kassius, nawet nie wiesz co teraz zrobiłeś, za cztery tygodnie w Filadelfi nikt nie będzie myślał o walce Ortona z Ceną, wszyscy będą mieli gdzieś kto wygra walizki bo każdy fan na arenie będzie w szoku po tym co zrobię tobie, to będzie twój koniec z WWE, zgadzam się.

Ohno był zadowolony i chciał opuścić ring, jednak od tyłu zaatakował go Kruger, Leo wymierzył rywalowi z MITB serię uderzeń w głowę a także świetny Neckbreaker, na koniec dołożył on Spinebuster i świętował razem z Heymanem.

***Reklamy***

Zagrała muzyka The Shield, cała trójka pojawiła się na arenie po czym weszli oni do ringu

Dean Ambrose – Gala Payback, to tam kolejny raz pokazaliśmy że nikt nie jest wstanie odebrać nam naszych tytułów, jednak my nie patrzymy się nigdy do tyłu. Dlatego już dzisiaj myślimy o Money In The Bank, jak na razie są znane trzy nazwiska które wystąpią w walce o niebieską walizkę, dwoje z nich to ofiary życia które sobie nie poradziły z niczym i wróciły do WWE, trzecią osobą jest członek grupy The Shield, tak jest, zdobędę walizkę a następnie pas mistrza świata wagii ciężkiej, zrobię to dla sprawiedliwości. Obok mnie stoją mistrzowie Tag Team, osoby które pokonywały już takie osoby jak Kane,Christian,Daniel Bryan,Randy Orton,Sheamus,Ryback,John Cena,UnderTaker i wielu innych, ich rywalami na tej gali będą Uso's albo Damien Sandow i Fandango ? Vickie Guerrero chyba oszalała, jednak żeby zobaczyć twarz przyszłych ofiar zasiądziemy koło ringu by oglądnąć tą walkę.

Do ringu weszli już bracia Uso's, więc zagrała muzyka Damiena Sandowa i ten wyszedł do ringu z Fandango, jednak przed walką chwycił za mikrofon.

Damien Sandown – Pewien autor napisał kiedyś „Wszystko, co się rozwija, jest niedoskonałe.” Miał rację, ja jestem naukowo bardziej rozwinięty niż wy wszyscy razem wzięci, mówię też o was Justin oraz Evan. Jesteście tak jak ci ludzie na arenie zwykłą bandą dzikusów, macie tatuaże i rysunki na twarzach, gdy na was patrzę czuję się jak stwórca, sam Bóg jest pewnie rozczarowany tym jakie to proste i wręcz głupie istoty wydał na świat. Ja i mój nowy partner drużynowy nie tylko zniszczymy dzisiaj „lotników” ale na gali Money In The Bank rozprawimy się z dwójką Seth Rollins i Roman Reigns, więc pasy Tag Teamowe nareszcie trafią w ręce osób, które na to zasługują.

Walka nr 3 – Walka o miano pretendenta do pasów Tag Team.

Evan Bourne i Justin Gabriel vs Damien Sandow i FanDanGo.

Walka rozpoczęli Damien Sandow i Justin Gabriel, zaczęli oni od klinczu i silniejszy okazał się oczywiście Sandow, posłał więc on na liny swojego rywala jednak ten po odbiciu przeskoczył nad rywalem po czym wymierzył mu świetny Sick Kick. Gabriel kontynuował akcję i gdy przeciwnik wstał to wykonał mu on świetną serię kopniaków, jednak nie trafił z Enzuigiri i to Damien posłał go na liny wykonując mu następnie świetny Shoulder Stoomach. „Mędrzec” wykonał rywalowi także świetny Low Dropkick po czym zaczął go wściekle atakować uderzeniami, w końcu zmienił się jednak z tancerzem. Ten poczekał aż przeciwnik wstanie i wykonał mu wtedy potężny Big Boot, to zwaliło z nóg Justina, za to Fandango poczekał aż Gabriel się podniesie i wykonał mu wtedy świetny Spinning Heel Kick ..1...2..Kickout. Fandango był zły że ta walka jeszcze trwa, więc powoli podnosił on przeciwnika jednak ten zaskoczył go High Kickiem po czym zmienił się z Bournem, Evan szybko wszedł do akcji wykonując rywalowi świetny Front Standing Dropkick z drugiej liny. Tancerz wypadł z ringu więc Bourne wykonał mu genialną Slingshot Somersault Planche za ring, następnie Evan wrzucił przeciwnika do ringu gdzie wymierzył mu świetny Rollins Savate ..1...2...Kickout. Bourne zmienił się z Gabrielem, ten zaczekał aż oponent wstanie w narożniku po czym wymierzył mu niesamowite Enzuigiri, zaraz po tym wyszedł on za liny i wykonał przeciwnikowi także świetny Slingshot Somersault Senton ..1...2..Kickout. Zawodnik z RPA zmienił się więc z Bournem, ten chciał wykonać Sringboard Leg Drop jednak nie trafił co wykorzystał Fandango wykonując mu świetne Enzuigiri, następnie Ex Curtis wszedł na narożnik dokładając jeszcze świetny Diving Clothesline, zaraz po tej akcji zmienił się on z Damienem, ten natychmiast wykonał Evanowi serię potężnych uderzeń kolanem w głowę, to nie był koniec ataków inteligenta bo po rzuceniu Bournem na liny wykonał mu on jeszcze świetny Gut Kick ..1..2...Kickout. Sandow był wściekły, podniósł on więc szybko rywala jednak ten zaskoczył go kopniakiem w głowę, to nie był koniec ofensywy Evana który dołożył przeciwnikowi także świetny Standing Frankenstainer, następnie zmienił się on szybko z Gabrielem. Ten od razu wymierzył przeciwnikowi doskonałe Springboard Crossbody, Damien wyleciał z ringu więc Justin dołożył mu jeszcze doskonałą Corkscrew Planche za ring, fani nagrodzili go wielkimi brawami za tą świetną akcję. On za to kolejny już raz wrzucił oponenta do ringu, jednak Sandow wykonał mu tam doskonały Big Boot oraz następnie jeszcze Corkscrew Neckbreaker, po tej akcji zaatakował on Bourna który stał w narożniku i zmienił się z Fandango, ten wskoczył na narożnik po czym wymierzył świetny Diving Leg Drop ..1...2....3....Sandow i Fandango nowymi pretendentami do pasów Tag Team.

Po walce Shield wznieśli swoje pasy do góry i Damien pokazał że ten tytuły będą ich.

***Reklamy***

Na arenie zagrało „Cult of Personality”, więc CM Punk ku wielkiej owacji fanów pojawił się na arenie, przyszedł w okolice ringu po czym wyciągnął drabinę, rozstawił ją w ringu a następnie na niej usiadł.

CM Punk – Wczoraj był taki dzień w którym wszystko się zmienia, nie dość że upokorzyłem Paula Heymana, to jeszcze do federacji dołączył mój najlepszy przyjaciel, a do tego to wszystko stało się w moim rodzinnym mieście czyli Chicago. Jednak ja jako „Best In The World” nie patrzę do tyłu, cały czas staram się iść na przód, tak więc moim kolejnym celem jest walizka Money In The Bank. Pamiętacie Wrestlemanie 24 ? Jeśli tak to na pewno pamiętacie jak w decydującym momencie zawodnik ECW czyli CM Punk eliminuje Chrisa Jericho i wygrywa kontrakt. Na sto procent zapamiętaliście Wrestlemanie 25, na samym końcu walki kopniakiem w głowę zrzuciłem z drabiny Kane'a i kolejny raz wygrałem walizkę Money In The Bank. Teraz cztery lata później stoję na drabinie na Monday Night Raw i jestem największom gwiazdą tego programu, gdy przybyłem do maleńkiego ECW w 2005 roku od razu byłem najlepszy. Zobaczył mnie tam Paul Heyman, wtedy myślałem że to mój przyjaciel, nikt w WWE mnie nie chciał, ani Vince, ani jego curunia Stephanii, nawet ten osioł John Laurinaitis, każdy przeciętny człowiek by już dawno nie był wtej federacji, jednak ja tutaj nadal walcze. W 2011 roku wywróciłem całe WWE do góry nogami gdy to odszedłem z federacji jako mistrz, jednak wróciłem, wiecie czemu ? Bo nigdzie na świecie, ani w Japonii, Meksyku czy Europie nie będzie mi kibicowało tylu fanów, walczyłem na całym świecie, od Australii po Hawaje, i każda osoba która widziała mnie na żywo wie że Phill Brooks to najlepszy WRESTLER na planecie która nazywa się ziemią. Gdy to po tylu latach WWE powróci do Philadelphi ja znowu stanę na szczycie, osoby które podziwiały w ECW takie legendy tej organizacji, zaraz chodzi mi o oryginalne ECW a nie oto które McMahon zamienił w ECW dla dzieci, jednak wrócę do tego o co mi chodziło, gdy to osoby w Philadelphi podziwiały takie osoby jak RVD, Raven, Sabu czy Sandman zobaczą na własne oczy CM Punka, to wspomnienia powrócą, zobaczą oni to za co kochali wrestling, a na sam koniec walki o czerwoną walizkę zobaczą jak to CM Punk jest ZNOWU MR MITB.

Daniel Bryan – NO.NO.NO.NO.NO, nie byłem mistrzem od dnia w którym na Wrestlemani 28 Sheamus wymierzył mi Brogue Kick i zakończył walkę w osiemnaście sekund. Nie dasz rady zdobyć walizki na Money In The Bank, wiesz czemu ? Bo to moja życiowa szansa na zostanie mistrzem WWE, ja wiem jedno, zdobędę walizkę w Philadelphi a następnie wykorzystać ją nie ważne na kim, może to być John Cena, Randy Orton czy nawet Brad Maddox, wygram walkę po czym zrealizuje swoje marzenie, zostanę mistrzem WWE.

Chris Jericho – Wy chyba sami nie wierzycie w słowa które teraz wypowiadacie, to ja zdobędę czerwoną walizkę, wiecie czemu ? Bo wystąpiłem w pierwszej walce o ten przedmiot na Wrestlemani 21, i to ja właściwie wymyśliłem tą walkę. Może i Daniel jesteś genialnym zawodnikiem jednak to nie jest twój czas, to Y2J Chris Jericho zgarnie kontrakt. Ztego co pamiętam to dla was ostatnie walki o pasy mistrzowskie nie były ciekawe, jeden przegrał na Wrestlemani w 18 sekund a drugiego pokonał The Rock po Elbow Dropie.

Christian – I mówi to osoba która przegrała z tancerzem, powiedziałeś Chris że masz doświadczenie w tego rodzaju walkach bo wystąpiłeś w pierwszej odsłonie tej walki, może nie pamiętasz Jericho że ja też wtedy walczyłem w tej walce. Jednak nie patrzmy w przeszłość, gdy na Money In The Bank wygram walizkę to jedyną rzeczą do zrobienia będzie jej zrealizowanie, i wtedy zobaczycie mistrza Christiana.

Ryback – Ryback Rulez, wracam po miesiącu przerwy tylko po to by zgarnąć walizkę czerwonego brandu, nie dałem rady pokonać Ceny, do tego przez tego człowieka doznałem kontuzji, gdy zrealizuje walizkę nadejdzie czas zemsty, będzie to mój czas, czas Rybacka, Ryback Rulez !

Jack Swagger – Pewnie pamiętacie co wydarzyło się na Wrestlemani 26, na tej gali odbył się Money In The Bank Match, wiecie kto wygrał ? To ja odniosłem tam sukces, jako ostatniego zrzuciłem z drabiny ciebie Christian, za to dwa dni później na gali Smackdown zrealizowałem kontrakt pokonując ciebie Jericho. Jednak nie zrobiłem tego dla siebie, upokorzyłem w trzy dni dwóch Kanadyjczyków tylko po to by pas mistrzowski wrócił w ręce prawdziwego Amerykanina, czy ty Punk możesz się takim nazwać, NIE ! Może i Daniel masz pseudonim „American Dragon”, jednak ty także nie jesteś prawdziwym obywatelem tego kraju. O tobie Rybacku nawet nie wspominam, więc za cztery tygodnie kolejny raz walizka powędruje w moje ręce, tylko po to by pas WWE wrócił w odpowiednie ręce. WE THE PEOPLE.

Alberto Del Rio – Może pamiętasz też Jack jak na tegorocznej Wrestlemani w walce o pas mistrzowski pozbawiłem cię marzeń o złocie. Tak samo w Philadelphi pozbawię was wszystkich nadziei na ściągnięcie walizki, nie wiem czy wiecie ale tylko ja z was ściągnąłem już walizkę czerwonego rosteru. Dwa lata temu, a pamiętasz Punk na kim ją zrealizowałem ?

Sheamus – Ja pamiętam Del Rio że rok temu cztery razy próbowałeś odebrać mi pas wagi ciężkiej jednak nie pokonałeś mnie, tak samo na Money In The Bank nie powstrzymasz mnie przed zwycięstwem i ściągnięciem walizki, teraz za to chyba ktoś poleci z drabiny.

Sheamus zrzucił Punka z drabiny a między pozostałymi zawodnikami rozpoczął się wściekły brawl na sam koniec zostali Swagger i Christian, jednak to prawdziwy Amerykanin powalił Kanadyjczyka kopniakiem po czym wymierzył mu Gutwrench Powerbomb pokazując że walizka będzie jego.

Do ringu przyszedł WH Champion czyli Dolph Ziggler, towarzyszyli mu oczywiście Big E oraz AJ.

Dolph Ziggler – Chyba każdy fan WWE widział to co zrobiłem wczoraj z małą rudą skaczącą małpką czyli Samim Zaynem, walka którą stoczyliśmy skradła Show, jednak to nie Zayn wyszedł z areny jako mistrz. Wykonałem mu potężny Zig Zag a następnie formalnością było przypięcie, złoto które mam teraz przy sobie to nagroda, za to wszystko co robiłem dla tej federacji. Gdy przybyłem tutaj jako członek Spirit Squad nikt nie myślał że w końcu będę mistrzem, przegrywałem z takimi osobami jak Hornswoggle, Santino Marella czy Brodus Clay, jednak to jest przeszłość, teraz bowiem stoję na szczycie. Jednak jesteśmy w drodzę do Money In The Bank, dostałem wiadomość że na Smackdown odbędzie się walka o miano pretendenta do mojego pasa między Samim Zaynem i The Mizem. Szczerze to nie obchodzi mnie kto wygra tą walkę, Zaynowi pokazałem wczoraj że nie ma czego szukać w walkach ze mną, za to The Miz już nie jest Awesome. Żeby pokazać że to ja jestem wiarygodnym mistrzem, wyzywam dowolną gwiazdę która siedzi teraz na zapleczu do walki ze mną.

Zagrała muzyka Tysona Kidda który pojawił się na arenie w celu zawalczenia z Zigglerem.

Walka nr 4

Tyson Kidd vs Dolph Ziggler

Ziggler podszedł nonszalancko do walki, uderzył o w twarz Tysona jednak ten nie czekał na nic tylko wykonał rywalowi kilka kopniaków w brzuch a następnie jeszcze świetny Front Dropkick. Powaliło to na marę wyraźnie zszokowanego mistrza świata wagi ciężkiej, Kanadyjczyk za to kontynuował akcję, wykonał on więc świetny Snapmare a następnie jeszcze Low Kick w plecy. Kidd po tej bolesnej akcji poczekał aż rywal wstanie, wtedy odbił się on od lin i nadział się na świetny Powerslam od Dolpha. Mistrz WHC wstał na nogi, zobaczył on że Tyson jest wyraźnie osłabiony, Show Off więc na nic nie czekał tylko wykonał genialny Running Neck Snap. Ziggler zaczął świętować, wszedł on jeszcze na trzecią linę, nie trafił jednak z Elbow Dropem, wykorzystał to Tyson, gdy tylko Dolph wstawał to Kanadyjczyk wykonał mu świetny Sringboard Clothesline. Zaraz po tym członek rodziny Hartów kontynuował jeszcze akcję powalając rywala potężnym High Kickiem, Kidd jednak nie trafił z Roundhouse Kickiem i Dolph wymierzył mu kopniaka w brzuch oraz świetne DDT. World Champion poczekał tylko aż oponent wstanie i wtedy wykonał mu on doskonały German Suplex. Chwilę po tym Dolph odbił się jeszcze od lin i wykonał rywalowi świetny Leg Drop ..1...2...Kickout. Show Off był zły więc dołożył swojemu przeciwnikowi genialny Inverted Powerslam, Ziggler nie przeszedł do pinu tylko wszedł na narożnik, Tyson jednak zaskoczył go doskonałym Enzuigiri, po tej akcji mistrz świata wyleciał z ringu a Kidd wykonał mu rewelacyjną Springboard Somersault Planche za ring. Fani nagrodzili za to Kanadyjczyka wielką owacją, ten jednak kontynuował akcję, wrzucił on Dolpha w bandę, do tego wykonał mu on także świetny Low Dropkick. Zaraz po tym posłał on Zigglera do ringa, tam sam na nic nie czekał tylko wykonał mu rewelacyjny Slingshot Leg Drop ..1......2...Kickout. Kidd powoli podnosił przeciwnika jednak ten zaskoczył go świetnym Bulldogiem, zaraz po tym Dolph wykonał potężny Superkick w prost na szczęke oponenta ..1......2.....3....Ziggler wygrywa.

Po walce Dolph nie kończył ataków i wykonał Kiddowi Zig Zag a Big E dołożył potężny Big Ending, jednak w tym momencie zagrała muzyka Samiego Zayna, zawodnik ten wskoczył do ringu i wykonał Enzuigiri Langstonowi, następnie uniknął Superkicka od Zigglera i sam wykonał mu genialny Frankenstainer, następnie jeszcze Zayn dołożył świetny Brainbuster oraz 450 Splash, pokazał także że pas WHC i tak będzie jego.

Przed Main Eventem do ringu przyszedł John Cena, poprosił on o mikrofon po czym zwrócił się on do fanów

John Cena – 7.34, to czas który muszę pobić, Kofi to wspaniały zawodnik jednak ja zrobię wszystko by wygrać tą walkę w miarę szybko, nikogo nie lekceważe lecz po walce Orton dostanie wiadomość. Wczoraj gdy pokonałem Antonio Cesaro byłem bardzo szcześliwy, jednak moja radość nie trwała długo. Ponieważ chwilę potem zaatakował mnie ktoś kogo miałem za kolegę, jednak skoro Viper uczy się na własnych błędach to już w Philadelphi pokażę mu że popełnił największy błąd swojego życia, po wykonaniu mu AA nie zostanie po nim nic. Jeśli ktoś mi nie wierzy to niech się spyta takich osób jak Antonio Cesaro, Ryback czy nawet The Rock czy warto ze mną zadzierać. Może i lata świetlne temu walczyliśmy między sobą w wielu świetnych walkach o pas który trzymam teraz w ręce, jednak sporo się zmieniło, to nic bo już za cztery tygodnie zniszczę cię tak że nie zostanie z ciebie nic.

Main Event

John Cena vs Kofi Kingston

Mistrz WWE od razu zdominował rywala, wygrał on klincz po czym rzucił Kofiego na liny a następnie wykonał mu świetny Clothesline, John podniósł jeszcze rywala i dołożył mu świetny Suplex. Fani na arenie skandowali na zmianę „Let's Go Cena” oraz „Cena Sucks”. Za to John wykonał jeszcze wstającemu przeciwnikowi świetny Throw Back ..1...2...Kickout. Mistrz WWE podniósł szybko oponenta jednak nadział się na potężny Back Chop, zaraz po tym Cena wypadł z ringu a Kofi wykonał mu świetny Suicide Dive za ring. Zawodnik z Ghany wrzucił oponenta do ringu, jednak gdy sam wchodził nadział się na Jumping Shoulder Block od Ceny. Cena kontynuował akcję i wszedł na narożnik, gdy tylko rywal wstawał to wykonał mu on potężny Diving Shoulder Block ..1..2...Kickout. John powoli podnosił przeciwnika, ten jednak wrzucił go w narożnik po czym wskoczył mu na barki i wykonał serię uderzeń w głowę, zaraz po tym Kingston dołożyl jeszcze świetny Koronco Buster, zawodnik z Afryki podniósł jeszcze oponenta i wykonał mu Russian Leg Sweep ..1....2..Kickout. Kingston był bardzo bliski zwycięstwa, powoli zaczął więc podnosić zmęczonego Johna, jednak wtedy nadział się na Protoplex od Ceny. Kofi powoli podnosił się z maty, Cena wykorzystał to że jest on osłabiony i wykonał mu znakomity Diving Fame Aser z narożnika ..1...2...Kickout. Było bardzo blisko końca, John chciał wynieść Kofiego pod AA, jednak ten nie dał sobie wykonać tej akcji i następnie sam wymierzył rywalowi Dropkick. Kingston wykorzystał sytuację że rywal jest osłabiony i gdy John już wstał to wykonal mu on znakomity Jumping Clothesline, Kofi szykował się do Trouble in Paradise, nie trafił jednak w głowę rywala i Cena wykonał mu za to DDT oraz następnie 5 Knuckle Shuffle, Cena nie dał rady jednak wykonać AA, jednak mimo to wykonał on Dropkick i zapiął STF, wydawało się że Kofi się podda jednak w ringu pojawił się Randy Orton, zaatakował on Kingstona doprowadzając do dyskwalikwikacji i zwycięstwa Kofiego.

Randy Orton – Przegrałeś Cena, to samo stanie się na gali Money In The Bank, jednak to do mnie należny wybór stypulacji naszego starcia. John nie byłem mistrzem od kilku lat, zwycięstwo w normalnym pojedynku wcale by mnie nie usatysfakcjonowało, jednak nasza walka nie będzie zwykłym pojedynkiem, nie wystarczy mi pokonanie ciebie jeden raz, w federacji tej walczyłem już w trzech poziomach piekła, pokonałem wtedy Triple H'a, jednak my zawalczymy w pięciu poziomach piekła, żeby wygrać ktoś znas będzie musiał wygrać trzy razy. Pierwszym pojedynkiem będzie Steel Cage Match, pokonam cie Cena w tym pojedynku, wtedy dojdzie do drugiego starcia, i będzie to Last Man Standing Match, trzecią walką będzie pojedynek na zasadach Falls Count Anywhere Match, jeśli będzie trzeba rozgrywać czwartą walkę to będzie to Tables Match, pewnie w tym momencie już dawno będę mistrzem WWE, jednak gdyby był remis dwa do dwóch to zwycięzca ściągnie pas, ponieważ zawalczymy w Ladders Matchu, Five Stages of Hell, tego nie było jeszcze nigdy, my stworzymy historię, jednak gdy ja będę wychodził z areny w Philadelphi jako nowy mistrz to ty będziesz leżał nieprzytomny.

Tym akcentem zakończyło się pierwszego Raw po WWE Payback.

Karta na galę WWE Money In The Bank

WWE Championship Match – John Cena vs Randy Orton – Five Stages of Hell

WHC Championship – Dolph Ziggler vs Sami Zayn

Raw Money In The Bank Match – CM Punk vs Daniel Bryan vs Sheamus vs Alberto Del Rio vs Ryback vs Chris Jericho vs Christian vs Jack Swagger

Smackdown Money In The Bank Match

Dean Ambrose vs Carlito vs Shelton Benjamin vs ??? vs ??? vs ??? vs ??? vs ???

Kassius Ohno vs Leo Kruger

Tag Team Championship Match – The Shield vs Fandango i Damien Sandow

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

• 2 tygodnie później...

Smackdown - 21.06.2013

Pierwszą galę Smackdown w drodzę do Money In The Bank rozpoczął General Manager Booker T, przyszedł on do ringu przy sporej owacji fanów, następnie jeszcze kazał sobie podać mikrofon.

Booker T – Witam wszystkich fanów, jak pewnie wiecie ostatnie Raw było wręcz niesamowite, jednak dzisiejsze Smackdown będzie jeszcze lepsze. Jak pewnie wiecie na Monday Night Raw Vickie Guerrero ogłosiła skład walki o czerwoną walizkę, teraz więc nadeszła pora na niebieską walizkę. Jak na razie znamy trzech uczestników tej walki, są to Dean Ambrose, Carlito oraz Shelton Benjamin. Długo myślałem nad listą zawodników, udało mi się dobrać jeszcze pięciu wspaniałych zawodników dzięki czemu przysięgam wam że walka ta skradnie na gali PPV show. Czwartym uczestnikiem tego pojedynku jest osoba która na Payback stanęła przed życiową szansą, jednak Antonio Cesaro przegrał z Johnem Ceną, pokazał się jednak z świetnej strony i to zagwarantowało mu miejsce w tej walce. Piątą osobą która zawalczy o walizkę jest były mistrz WWE, osoba która wygrała w walce wieczoru Wrestlemani z Johnem Ceną, chodzi mi oczywiście o The Miza. Jego obecność sprawia że ten pojedynek będzie Awesome, czas na szóstego uczestnika tego starcia, człowiek ten przewędrował cały świat by spełnić swoje marzenie i wystąpić w WWE, już pewnie wiecie o kogo może chodzić, jest to zawodnik z gorącej Gany czyli Kofi Kingston. Pamiętacie osobę która kiedyś spełnia wasze marzenia ? American Dream Dusty Rhodes, był on wspaniałym wrestlerem, jednak to nie on będzie siódmym uczestnikiem tego starcia, osobą tą będzie jego syn Cody Rhodes. To co się stało w niedzielę było niesamowite, CM Punk i jego partner, czyli nowy nabytek naszej organizacji Colt Cabana pokonali Kassiusa Ohno i Krugera. To właśnie wielka gwiazda wrestlingu na całym świecie czyli Colt Cabana będzie osobą która jako ósma zasili skład walki o walizkę rosteru Smackdown, Kane, Daniel Bryan oraz Dolph Ziggler zdobywali już tą walizkę, następnie wykorzystywali ją i zostawali wielkimi mistrzami, a także osobami które na zawsze zapisały się w naszej wielkie federacji.

Na arenie zagrała muzyka grupy The Shield jednak na arenie pojawił się tylko Dean Ambrose ze swoim pasem Us.

Dean Ambrose – Jak widzisz ty, fani na arenie oraz wszystkie osoby w Ameryce i poza nią nie ma przy mnie Setha Rollinsa i Romana Reignsa. Są oni na arenie jednak wolałem przyjść sam, tylko po to byś ty Booker, oraz wszyscy oponenci którzy staną przeciwko mnie na gali Money In The Bank popatrzyli w moje oczy, widać w nich to że chcę jednego, walizki. Może i nie ma w niej pieniędzy, ale jest coś o wiele bardziej wartościowego, jest tam szansa. Zdobędę walizkę i tym samym zyskam życiową szansę, zadebiutowałem na gali Survisor Series, za to na Money In the Bank zdobędę kontrakt a następnie wygram pas i zostane mistrzem. Nie ważne czy pas WHC będzie posiadał Ziggler, Zayn czy inne osoby tego typu, ja im odbiore złotego grala, następnie będą go nosił na własnych biodrach przez ponad 282 dni, pobije tym samym rekord Batisty i pokażę wszystkim na całym świecie że Dean Ambrose na dobre zadomowił się w tej organizacji.

Booker T – Widzę że jesteś bardzo pewny siebie, to dobrze, ponieważ zawalczysz dzisiaj w walce wieczoru dzisiejszej gali z osobą która dopiero co zadebiutowała w naszej organizacji, mowa o Colcie Cabanie. Jednak każdy z uczestników walki o niebieską walizkę stoczy dzisiaj walkę, Shelton zawalczy z Antonio Cesaro, Carlito podejmie Cody'ego Rhodesa a Kofi Kingston zmierzy się z The Mizem.

Dean Ambrose – To ma być rywal dla mnie, Colt Cabana ? Osoba która jest tutaj tylko dzięki CM Punkowi, może i dostał on walkę o walizkę, jednak nie ma on w niej szans, tak samo nie ma najmniejszych szans w dzisiejszej walce wieczoru, dlaczego ? Bo stanie on naprzeciwko mistrza Stanów Zjednoczonych, pas który trzymam w rękach to dopiero początek już wkrótce dojdzie do niego pas WHC, i każdy na arenie, przed telewizorami i odbiornikami komputerów zobaczy że to ja Dean Ambrose, członek grupy The Shield jest największym potencjałem, i przyszłym mistrzem. A jeśli ktoś w to wątpi, to niech obejrzy sobie dzisiaj walkę wieczoru.

***Reklamy***

Walka nr 1

Carlito vs Cody Rhodes

Walka rozpoczęła się od klinczu, Cody zepchnął przeciwnika do narożnika i wykonał mu tam kilka kopniaków, jednak gdy chciał zrobić nabieg to nadział się na potężny Big Boot od Carlito, zawodnik z Portoryko wykonał także Dropkick który wyrzucił z ringu rywala. Następnie Colon wykonał jeszcze świetny Suicide Dive za ring, była to ładnie wyglądająca akcja po której Carlito wrzucił oponenta do ringu, jednak gdy sam tam wchodził to nadział się na Clothesline, następnie młody Rhodes wymierzył mu świetny Knee Drop, osłabiło to wyraźnie Colona, Cody rzucił więc go na liny, jednak powracający do WWE zawodnik wykonał mu świetny Springboard Back Elbow, powaliło to syna Dustego Rhodesa, za to Colon wykonał jeszcze świetny Springboard Rolling Senton oraz genialny Springboard Moonsault ..1.....2...Kickout. Rhodes wyszedł z ringu, jednak Carlito nie dał mu czasu na odpoczynek bo od razu wykonał rewelacyjny Springboard Somersault Atack za ring, Colon zebrał brawa od publiczności, następnie jeszcze wrzucił przeciwnika do ringu, jednak gdy już sam wszedł to nadział się na Front Suplex, zaraz po tym Cody wykonał także świetny Gourdbuster ..1...2..Kickout. Cody wskoczył szybko na narożnik i dołożył rywalowi także świetny Diving Bulldog, Cody kontynuował akcję i zapiął rywalowi bolesny Figure 4 Leg Lock, było blisko tego by Carlito się poddał, on jednak ostatnimi resztkami sił dotarł do lin, więc Rhodes musia go puścić. Obydwoje zawodnicy wstawali, Colon uniknął Clothesline i sam wykonał rewelacyjny Frankenstainer, dołożył on do tego także świetny Swinging Neckbreaker ..1..2..Kickout. Nie udało się przypiął rywala więc Portorykańczyk wykonał mu jeszcze świetny Sky High, Carito zaczął powoli podnosić przeciwnika i ten wykonał mu wtedy świetny Alabama Slam. Rhodes nie przechodził od razu do pinu tylko poczekał aż przeciwnik wstanie, wtedy wykonał on Carlito bolesny Beautiful Dicaster ..1...2...Kickout. Rhodes był wściekły że walka ta jeszcze trwa, podniósł więc rywala, jednak Carlito wykonał mu wtedy znakomity Complete Shot, Colon wskoczył jeszcze na narożnik jednak nie trafił ze swoim Moonsaultem, Rhodes wykorzystał to wykonując mu świetne Silver Spoon DDT ..1...2...Kickout. Ależ emocje, Cody był pewny że ta akcja zakończy już tą walkę, więc Rhodes wszedł na narożnik by wykonać ostateczną broń, gdy rywal leżał to wykonał mu on Moonsault jednak Colon odsunął się, obydwaj zawodnicy wstawali w jednym momencie, jednak to Carlito sprytnie wykonał Backstaber i przypiął rywala ..1...2...3...Carlito udanie wraca do WWE.

Do ringu przy swojej dobrze znanej już wszystkim muzyce przyszedł Damien Sandow oraz Fandango

Damien Sandow – Swah Bernard powiedział kiedyś „Wszystkie wielkie prawdy na początku są bluźnierstwem”, to bardzo pasuje do naszej sytuacji, wygraliśmy walkę o miano pretendentów do pasów Tag Team, jednak wy w nas nie wierzycie, sądzicie że nie mamy żadnych szans i będziemy tylko kolejnym świeżym mięsem dla The Shield, jednak tutaj popełniacie błąd, Seth Rollins i Roman Reigns są za głupi by nas pokonać, na Money In The Bank zdobędziemy to co nam się należy, czyli pasy Tag Team, już bardzo długo tytułów tych nie posiadał nikt na poziomie, czas to zmienić, ja i Fandango nie będziemy bezsensownie okładać się drabinami, my wywalczymy pasy Tag Team, pokazując wam i The Shield że jesteście za tępi na nasze towarzystwo. Już zaraz za to mój przyjaciel Fandango pokona Setha Rollinsa, pokaże on tym samym że już w Philadelphi świat ujrzy prawidłowych mistrzów drużynowych.

Walka nr 2

Seth Rollins vs Fandango

Walka rozpoczęła się od klinczu, Rollins zdominował przeciwnika sprowadzając go do narożnika i tam wykonując mu serię uderzeń w brzuch, następnie posłał on tancerza na liny po czym wykonał mu Dropkick. Fandango powoli podnosił się z maty, Rollins wykorzystał to wykonując mu świetny Springboard Lariat, powaliło to tancerza na matę, następnie aktualna połówka mistrzowskiego Tag Teamu wykonała mu genialny Standing Moonsault ..1...2..Kickout. Było bardzo blisko szybkiego zwycięstwa, Rollins szybko podniósł oponenta i rzucił go na liny jednak Fandango po odbiciu wykonał bolesny Big Boot rywalowi, powaliło to na matę Setha, petendent do pasów drużynowych wykonał mu jeszcze Snapmare oraz świetny Low Dropkick. Fandango poczekał aż rywal się podniesie i wykonał mu on wtedy doskonały Spinning Heel Kick .1...2...Kickout. Było bardzo blisko sporej niespodzianki, Ex Johny Curtis podniósł rywala jednak ten posłał go w narożnik po czym wykonał mu genialny Yakuza Kick, rywal Rollinsa padł na matę a następnie wypadł z ringu, wykorzystał to mistrz Tag Team który wykonał mu świetną Slingshot Somersault Planche za ring, była to świetna akcja, Rollins wrzucił znowu rywala do ringu, w środku wymierzył mu genialny Buckle Bomb w narożnik. Następnie jeszcze Seth wykonał genialny Cannonball gdy rywal leżał oparty o narożnik, Rollins powoli zaczął podnosić oponenta, ten jednak wykonał mu wtedy doskonałe Enzuigiri, następnie jeszcze tancerz dołożył świetny Slingshot Leg Drop zza lin ..1...2..Kickout. Mimo iż nie udało się zakończyć tancerzowi walki to szedł on za ciosem i wykonał rywalowi doskonały Diving Clothesline z narożnika, powaliło to Setha a Fandango dołożył mu jeszcze świetny Low Dropkick. Partner ringowy Damiena Sandowa powoli podnosił z maty rywala, jednak Rollins wykonał mu wtedy znakomite Enzuigiri, powaliło to Curtisa a Seth dołożył mu jeszcze świetny Running Shooting Star Press ..1...2...Kickout. Walka zaczęła wchodzić na coraz większe obroty, Seth wyrzucił z ringu rywala, następnie sam wykonał mu świetny Flip Dive za ring. W końcu członek mistrzowskiego teamu wrzucił rywala do ringu, zaraz po tym wykonał on świetny Springboard Frankenstainer, Rollins dołożył także do tego znakomity Falcon Arrow ..1..2....Kickout. Fani zaczęli skandować „This Is Awesome”, walka wchodziła na świetne obroty, Rollins wskoczył na narożnik jednak Fandango doskoczył do niego wykonując mu znakomity Superplex, do tego tancerz wymierzył Diving Elbow Drop i przeszedł do pinu ..1...2....Kickout. Damien Sandow chciał wskoczyć do ringu jednak zainerweniował Roman Reigns kóry nie dał mu zainerweniować do tego Reigns wykonał świetny Spear w bandę Damienowi, w ringu za to Fandango zaczął podnosić rywala jednak nadział się na Frankenstainer, do tego Rollins wykonał Standing Moonsault oraz Phoenix Splash i Rollins zakończył tą znakomitą walkę.

***Reklamy***

„Awesome”, nadszedł czas na The Miza, zawodnik ten przyszedł do ringu przy swojej muzyce i z własnym mikrofonem.

The Miz – Pół roku robiłem wszystko co chcieli ode mnie fani, walczyłem uczciwie, rozdawałem autografy, występowałem w filmach i co mi ztego przyszło, na Payback przegrałem z Barrettem, to wszysko przez was, to przez was nie byłem od dwóch lat głównym mistrzem, to wasza wina że straciłem pas Interkontynentalny dzień po wywalczeniu go, trzy lata temu wygrałem walizkę Money In The Bank, następnie pokonałem Randy Ortona i zostałem mistrzem WWE. Broniłem tego pasa bo byłem najlepszy, pokonałem John Cene w Main Evencie Wrestlemani. Byłem lepszy od Ceny, Rocka, Punka i całej reszty tych frajerów, już za moment pokonam Kofiego Kingstona i pokażę wam że jest on taki sam jak wy, jest nieudacznikiem, następnie wygram walizkę Money In The Bank a wy nic nie będziecie mogli ztym zrobić.

Walka nr 3

Kofi Kingston vs The Miz

Miz od razu rzucił się na rywala z serią ataków na brzuch, wrzucił on go następnie do narożnika i wykonał tam potężny Clothesline, zaraz po tym dołożył jeszcze kolejny Modified Corner Clothesline, Kingston padł na matę a The Miz wymierzył mu świetny Sringboard Leg Drop. Mike zaczął powoli podnosić rywala, jednak ten wykonał mu potężny Chop, akcja ta zmusiła Mike'a do opuszczenia ringu, Gańczyk wykorzystał to wykonując mu świetny Suicide Dive za ring. Kingston zdominował rywala, wrzucił on go z powrotem do ringu gdzie wymierzył mu także znakomity Missile Dropkick, nie trafił jednak z Trouble In Paradise i Mizanin wykonał mu świetny Dropkick. Kofi wpadł na drugą linę, pozwoliło to Mizowi wykonać czarnoskóremu zawodnikowi Hot Shot, były mistrz WWE wymierzył rywalowi także świetny Diving Clothesline oraz Facebuster, do tego Mike wykonał też świetne DDT ..1......2....Kickout. Miz powoli podnosił rywala jednak ten wrzucił go w narożnik i wykonał mu tam świetny Koronco Buster, zaraz po tej akcji dołożył on też świetny Dropkick w narożniku. Miz padł na matę, Kingston wykonał mu więc jeszcze Leg Drop oraz Russian Leg Sweep, Kofi powoli wchodził na narożnik jednak Miz wstał i zrzucił go za ring. Tam wykonał on przeciwnikowi Irish Whip w bandę oraz Snap DDT, po tej kombinacji wrzucił on rywala do ringu. Tam wykonał on rywalowi Springboard Leg Drop a także znakomity Shoulder Jawbreaker ..1...2...Kickout. Było blisko końca walki, zły Miz zaczął podnosić rywala jednak ten wymierzył mu doskonały Dropkick, następnie jeszcze Kingston wskoczył na narożnik i wymierzył rywalowi genialny Moonsault ..1...2...Kickout. Walka wchodziła na coraz wyższe obroty, Mike wypadł z ringu, wykorzystał to Kingston wykonując mu świetną Planchę za ring, fani nagrodzili go za to brawami a Kofi już w ringu dołożył także impunujący Jumping Clothesline. Gańczyk powoli podnosił przeciwnika jednak ten nagle wykonał mu kombinację akcji składającą się z Backbreakera oraz Neckbreakera, następnie wykonał on Mizard Of Oz ..1..2....3...The Miz wygrywa walkę z Kofim Kingstonem.

***Reklamy***

Na zapleczu Booker T zaczepił dumnie przechodzącego z pasem Interkontynentalnym Wade'a Barretta

Booker T – Po pierwsze Wade chciałbym ci pogratulować obrony pasa Interkontynentalnego, zrobiłem to w walce z niebyle kim, pokonałeś dwóch byłych mistrzów WWE.

Wade Barrett – Booker, wiem o tym, jednak wiesz czego nie wiem ? Czemu nie ma mnie w walce o walizkę Money In The Bank, w końcu każdy wie że wygrałbym tą walkę.

Booker T – Mam dla ciebie inne plany, jesteś mistrzem Interkontynentalnym, dlatego na Money In The Bank będziesz bronił swojego pasa, już dzisiaj odbędzie się pojedynek między Sin Carą a Tedem Dibiase a zwycięzca będzie twoim nowym rywalem do pasa.

Wade Barrett[/b[Zniszczę każdego kto stanie mi na drodzę, pokażę tym samym tobie że pas Interkontynentalny to dla mnie za mało.

Walka nr 4 – Walka o miano pretendenta do pasa Inerkontynetalnego

Sin Cara vs Ted Dibiase

Ted rzucił się wściekle na rywala, zaczął go okładać w narożniku serią kopniaków a następnie wymierzył mu jeszcze świetny Splash, Dibiase posłał rywala jeszcze na liny jednak ten po odbiciu wykonał mu świetny Headscissor, zaraz po tym dołożył on także Cannonball w narożniku i Ted wolał wyjść z ringu, luchador to jednak wykorzystał wykonując mu świetny No Hands Somersault za ring, Cara pokazał kilka wspaniałych akcji i dołożył jeszcze rywalowi świetny Frankenstainer który wbił Teda w słupek. Meksykanin wrzucił rywala do ringu, jednak gdy sam wchodził to nadział się na potężny Clothesline. Syn legendy dołożył jeszcze świetny Low Dropkick oraz Fist Drop, ogłuszyło to rywala jednak Dibiase szedł za ciosem i po wyniesieniu przeciwnika wykonał mu potężny Body Slam oraz serię trzech potężnych Elbow Dropów ..1.....2..Kickout. Dibiase poczekał aż rywal wstanie, nie trafił jednak z Big Bootem i Cara wymierzył mu świetny Dropkick następnie jeszcze luchador wykonał świetny Tilt A Whirl Headscissor Takedown, do tego Meksykanin postanowił wymierzyć świetny Moonsault z narożnika ..1.....2...Kickout. Ted nie dał się przypiąć, jednak Cara szedł za ciosem i gdy rywal wstał to wykonał mu on rewelacyjny Springboard Frankenstainer, Dibiase wypadł z ringu, luchador chciał to wykorzystać jednak nie trafił z Planchą, za to Ted wykonał mu świetny Clothesline za ringiem, po czym wrzucił go do środka. Tam rzucił on Carą o liny a następnie wykonał mu świetny Inverted Atomic Drop, do tego dołożył on przeciwnikowi świetny Snapmare i Low Big Boot. Syn legendy szedł za ciosem po czym wymierzył przeciwnikowi potężne DDT, zaraz po tym wrzucił on Carę do narożnika i wykonał mu tam potężny Running Corner Lariat. Osłabiło to bardzo zamaskowanego zawodnika, Ted chciał wykonać jeszcze rywalowi świetny Powerbomb jednak Cara skontrował to na Leg Trap Sunset Flip Powerbomb ..1..2...Kickout. Zaraz po tym jeszcze Cara wykonał przeciwnikowi świetny Springboard Moonsault oraz Swanton Bomb ..1...2...Kickout. Luchador wyrzucił rywala z ringu, nie trafił jednak z Suicide Divem i Ted wykonał mu świetną Planchę w odpowiedzi. Dibiase wrzucił rywala do ringu i wymierzył mu tam genialny Slingshot Leg Drop .1...2...Kickout. Ted podnosił oponenta jednak ten wykonał mu Frankenstainer kóry wyrzucił rywala z ringu, następnie wykonał mu on genialną Spaceman Planche za ring. Meksykanin wrócił do ringu ale tylko po to by wykonać kolejną akcję wysokiego ryzyka, jednak tym razem nie trafił z Corkscrew Crossbody, Dibiase wymierzył mu DDT za ringiem po czym wrzucił go do środka. Tam wykonał on rywalowi Dream Streat i przeszedł do pinu ..1..2...3...Ted Dibiase nowym pretendentem do pasa IC.

Po walce obaj rywale podali sobie ręce by podziękować sobie za walkę, Cara opuścił arenę i Ted wszedł na narożnik jednak pojawił się Wade Barrett który wykonał mu potężny Big Boot, następnie jeszcze dołożył Wasteland i Bullhamer, pokazał on jeszcze że pas IC zostanie przy nim.

***Reklamy***

Przy swojej muzyce do ringu przyszedł kolejny uczestnik starcia o niebieską walizkę, chodzi o Antonio Cesaro

Antonio Cesaro – Nie powinno mnie tutaj teraz być, nie powinienem walczyć o niebieską walizkę, ponieważ teraz to ja powinieniem być już mistrzem WWE. Cena miał farta, jednak to nic, zdobędę na najbliższej gali PPV niebieską walizkę, a następnie zdobędę pas World Heavyweight Championship, nie ważne kto będzie moim rywalem, może to być Dolph Ziggler, a także Sami Zayn, być może zrealizuje to już na Money In The Bank, kto wie można na Sumer Slam, jeśli coś mie podkusi przejde do historii i zrealizuje kontrakt na Wrestlemanii, jednak pierwsze muszę go zdobyć, jednak to będzie łatwizna. Dajcie mi tutaj Benjamina, chcę mu pokazać że nie potrzebnie wracał do tej federacji.

Walka nr 5

Shelton Benjamin vs Antonio Cesaro

Cesaro chciał od razu zdominować rywala jednak ten zaskoczył go przechodząc za plecy Szwajcara i wykonując mu kopniaka w nogę, Cesaro padł na jedno kolano, Benjamin chciał to wykorzystać i odbił siię od lin jednak rywal szybko wstał i wykonał mu świetny Bicykle Kick, po orzymaniu mocnego kopniaka w głowę Benjamin aż wypadł z ringu, wykorzystał to Cesaro wykonując mu świetnie wyglądający Suicide Dive za ring. Za ringiem wymierzył on czarnoskóremu zawodnikowi kilka kopniaków i już w ringu dołożył Rollins Swiss Uppercutt. Cesaro podnióśł przeciwnika i rzucił go na liny, jednak Benjamin wykorzystał to wykonując rywalowi genialny Jumping Implant DDT. Następnie Shelton wymierzył świetny Dropkick kóry wyrzucił z ringu byłego mistrza US, Benjamin kontynuował akcję i wykonał rewelacyjną Slingshot Somersault Planche za ring. Fani nagrodzili go za to wielkimi brawami, za to Shelton już w ringu dołożył także świetny Bridging Northern Light Suplex ..1...2...Kickout. Blisko było niespodzianki, Cesaro jednak nie dał się przypiąć, Benjamin zaczął go powoli podnosić, Antonio wykorzystał to wykonując rywalowi świetny kopniak w brzuch oraz DDT, następnie gdy rywal leżał to Szwajcar dołożył mu świetny Grounded Enzu Uppercutt Swiss. Po tej akcji Benjamin widocznie odczuł spory ból, za to Cesaro szybko wskoczył na drugą linę i wykonał swojemu rywalowi genialny Diving Elbow Drop, zaraz po tym wyniósł on jeszcze swojego przeciwnika i wykonał mu świetny Vertical Suplex ..1..2...Kickout. Tym razem było już bardzo blisko końca, Antonio szykował się do wykonania potężnego Bicykle Kicku, Shelton jednak zdążył zrobić unik i sam następnie wymierzył Tornado DDT, Gold Men nie przeszedł od razu do pinu tylko wyszedł za liny, gdy tylko rywal wstawał to wykonał mu on świetny Springboard Bulldog ..1..2..Kickout. Cesaro bardzo powoli podnosił się z maty, Benjamin więc zrobił nabieg na liny a następnie wykonał mu świetny Low Dropkick, akcja ta wyrzuciła Cesaro z ringu. Shelton nie czekał na nic tylko za pomocą lin wymierzył mu kapitalny Suicide Arabian Press, za ringiem jeszcze Benjamin wrzucił przeciwnika w schodki. Widać było skutki tego uderzenia, Shelton wrzucił przeciwnika do ringu jednak gdy go tam podnosił nadział się na świetny Swiss Uppercutt, Antonio do tego dołożył jeszcze Elbow Drop oraz świetny Match Killer ..1...2...Kickout. Cesaro chciał wynieść przeciwnika pod The Neutriilaizer, jednak Benjamin się nie dał a następnie wykonał rywalowi Dropkick w głowę. Do tego Benjamin wymierzył jeszcze świetny Dragon Whip, po tej akcji wszedł on na narożnik by wykonać kapitalny Swanton Bomb, jednak Szwajcar zdołał się odsunąć, następnie wykonał on rywali The Neutriilaizer ..1...2...3..Cesaro wygrywa.

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł pretendent do pasa WHC czyli Sami Zayn.

Sami Zayn – Toczyłem przez lata swoich występów na scenie niezależnej mnóstwo walka za które dostawałem brawa na stojąco, jednak to co się stało w niedzielę sprawiło że wciąż czuję ból. Ziggler pokonał mnie, jednak ja nie żałuje, ponieważ wiem że brakowało mi bardzo mało, w naszym rewanżu na gali Money In The Bank pokonam Zigglera i odbiorę mu tytuł mistrzowski, od lat walczę na całym świecie by stanąc na samym szczycie, teraz jestem bardzo blisko, i nie poddam się, muszę wygrać walkę z Dolphem, to będzie początek, nie mojego panowania, to będzie nasze panowanie, mistrzem świata wagi ciężkiej będzie całe WWE Universe ze wspaniałymii fanami na czele.

Dolph Ziggler – Sami, gdy tak słuchałem cię siedząc sobie wygodnie w mojej szatni i czyszcząc mój pas stwierdziłem że jesteś taki sam jak oni wszyscy, jesteś nie udacznikiem. To ja jestem mistrzem, wiesz dlaczego ? Bo jestem najlepszy, od lat walczę w ringu WWE, za to ty jesteś skaczącą małpką która nie ma szans na złoto które trzymam w dłoniach, rok temu na gali Money In The Bank zgarnąłem walizkę, następnie zostałem mistrzem i widzisz mnie z moim pasem do teraz.

Sami Zayn – Na Payback zawiodłem, stoczyliśmy wielką walkę jednak ja nie dałem rady, to jednak nic, spotkamy się drugi raz, już mnie nie pokonasz, napis który jest na pasie który trzymasz w dłoni to „Dolph Ziggler”, już wkrótce to się zmieni, będzie tam widniało moje nazwisko, mogę obiecać sobie, fanom WWE oraz tobie Ziggler że tym razem ci się nie uda, bo to ja wygram pas, następnie będę najlepszym mistrzem w historii, mistrzem z którego fani mogą być dumni.

*** Reklamy***

Main Event

Dean Ambrose vs Colt Cabana[/b]

Na początek walki zawodnicy weszli w klincz, siłowo lepszy okazał się Colt który posłał rywala na liny a następnie jeszcze wykonał mu świetny Dropkick. Widać było że początek zaskoczył Deana, Ambrose jednak wstał i chciał ponownie wejść w klincz, gdy Colt wszedł w starcie siłowe to Ambrose przeskoczył za plecy rywala i wykonał mu świetny Dropkick w plecy który wyrzucił z ringu Colta, Ambrose wykorzystał to wykonując Cabanie świetny Suicide Dive za ring. Dean kontynuował akcję, za ringiem wrzucił jeszcze rywala w schodki i wymierzył mu świetny Low Dropkick, zaraz po tym wrzucił go do ringu gdzie dołożył mu świetny Cutthroat Neckbreaker .1..2..Kickout. Dean podniósł rywala jednak ten posłał go w narożnik, Colt dołożył przeciwnikowi także świetny Flying Asshole, następnie jeszcze powalił on Deana świetnym Clotheslinem, Cabana poczekał aż rywal wstanie i wymierzył mu także genialny Lariat ..1...2..Kickout. Cabana podniósł rywala jednak ten powalił go High Kickiem, następnie jeszcze Ambrose wykonał rywalowi świetny Running Low Big Boot, następnie mistrz US wskoczył na narożnik i wykonał rywalowi świetny Missile Dropkick, zaraz po tym wymierzył on rywalowi świetny Snapmare oraz kopniaka w plecy. Członek grupy The Shield zapiął do tego także genialny Mexican Splat, Cabana jednak dał rady sięgnąć lin. Ambrose wyrzucił z ringu rywala, nie trafił on jednak z Suicide Divem za ring, więc Cabana wykonał mu za linami świetny Michinoku Driver. Cabana wrzucił jeszcze rywala do ringu i wykonał mu tam świetny Springboard Moonsault. Była to bolesna akcja, zawodnik z Chicago wyrzucił z ringu Deana, następnie wykonał on świetną Slingshot Planche za ring, fani nagrodzili go za to brawami. Jednak Cabana od razu wrzucił do ringu rywala, nie trafił jednak z Diving Clotheslinem, Ambrose wykonał mu za to świetny powalający High Kick. Mistrz US poczekał aż rywal wstanie i wykonał mu wtedy bolesny Lariat, powaliło potężnie Cabane na matę. Ambrose kontynuował akcję i podniósł rywala wykonując mu świetne DDT, po tej akcji Dean zapiął jeszcze na środku ringu rywalowi potężny Figure 4 Leg Lock, Colt długo walczył ale w końcu musiał się poddać.

Dean Ambrose – Kolejna przeszkoda pokonana, Colt Cabana poznał swoje miejsce w szeregu, może i jest on przyjacielem CM Punka jednak to za mało by wygrać ze mną. Nie pomógł mi Roman i Seth, dominowałem w tej walce, tak samo dominować będę w walce o niebieską walizkę, nic się nie zmieni gdy zostanę mistrzem WHC, bo to ja będę osobą z którą każdy będzie musiał się liczyć. Od mojego debiutu na gali Survisor Series minęły już miesiące, a ja przypiąłem już takich ludzi jak Ryback, John Cena, Undertaker, Daniel Bryan, Randy Orton, Sheamus, Chris Jericho czy Big Show. To legendy, UnderTaker dzięki Shield wrócił razem ze swoim bratem w otchłanie, Ryback nie wytrzymał naszych ataków mentalnie i zaatakował Cene, za to John jeszcze nigdy nie wyszedł z naszych starć cało. W końcu zostałem mistrzem US, jednak ten pas mi nie wystarczy, już wkrótce w Philadelphi zobaczycie jak Ambrose wchodzi po drabinie i odpina walizkę z haku, będą się na mnie patrzyli wszyscy rywale a ja w tym czas już będę nowym MR Money In The Bank.

Po tych słowach Dean wyszedł z ringu a Smackdown zeszło z anteny.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...