Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE by Arkao !!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Od dzisiaj zacznę prowadzić nowe Diarry, będą one o WWE. Wiemy doskonale że to już kolejny mój projekt i mam nadzieje że ten będzie naprawdę udany. Wszystko jest tak samo jak w prawdziwym WWE a zaczynamy od gali Extreme Rules 2013.

images?q=tbn:ANd9GcRYMflMPReFMK6hYPAcmeacXEGbbYkX-GKAGdGEYFYJR-A5Q_2i

Walka Nr 1

Randy Orton vs Big Show – Tables Match

Walka rozpoczęła się od tego że Randy uniknął klinczu i wykonał przeciwnikowi serię uderzeń w brzuch, Randy jeszcze wykonał kopniaka lecz rywal zablokował jego próbę wykonania Clothesline’u i sam wyrzucił go z ringu Millitary Press Slamem. Za ringiem Show wyciągnął spod ringu już stół, wrzucił on go do ringu lecz wcześniej wymierzył jeszcze ShowStopper. Olbrzym wrzucił swego rywala ponownie do ringu, tam wrzucił on go w narożnik jednak sam nie trafił ze Splashem. Randy wykorzystał to i wykonał ścinający Dropkick w nogę przeciwnika. Viper zaczął osłabiać kończyny przeciwnika stając na nich, w końcu rozłożył on stół na środku ringu. Show zaczął wstawać, Randy wykorzystał to wykonując mu European Uppercutt. Następnie Viper rzucił jeszcze przeciwnika na liny, ten jednak zaskoczył rywala potężnym Spearem. To nie był koniec dominacji giganta bo podniósł on jeszcze Randy’ego i zaatakował go potężnym Cobra Clutch Tossem. Show podniósł rywala jednak ten niespodziewanie po kopniaku w brzuch wykonał mu DDT, obaj zawodnicy wstawali jednak Orton miał więcej sił i wykonał Clothesline który wrzucił w narożnik rywala. Tam Viper wymierzył jeszcze świetny Falling Dropkick i ustawił sobie przeciwnika na stole, jednak Show sturlał się z niego. Viper chciał go zaatakować lecz nadział się tylko uderzenie w brzuch oraz Inverted PowerBomb. Paul powoli się podnosił, w końcu jednak mu się udało i wykonał on jeszcze swojemu rywalowi świetny Final Cut. Show wyszedł z ringu i wrócił z drugim stołem, jednak gdy oparł go o narożnik sam nadział się na Dropkick oraz Knee Drop. Teraz to Legend Killer był na fali jednak nie dał rady wymierzyć PowerSlamu, wykorzystał to Show nokautując swojego przeciwnika w ringu. Big Show także był zmęczony więc zanim się podniósł i chwycił przeciwnika to ten już wrócił do sił. Jednak największy atleta świata zapiął Viperowi niesamowity Collosal Clutch, Randy zaczął klepać jednak nim mu to nie dało. Show jeszcze wyniósł przeciwnika pod Chokeslam, Orton mimo to jednak nie dał sobie wykonać tej akcji i sam wymierzył RKO na stół kończąc pierwszą walkę.

Po walce Randy Orton świętował na narożniku jednak niespodziewanie zagrała muzyka Antonio Cesaro, Szwajcar przyszedł do ringu po czym zaatakował Ortona wykonując mu DDT oraz The Neutrilaizer. Następnie Antonio wymierzył jeszcze Dropkick Show’owi wyrzucający go z ringu.

Antonio Cesaro – Od sierpnia kiedy zabrałem pas Santino Marelli byłem mistrzem USA, co tydzień pokazywałem na co mnie tak naprawdę stać. Kilka tygodni temu straciłem swój pas, jednak spowodowało to że nie ma mnie nawet w karcie PPV ? Musiałem coś z tym zrobić, Randy ani Show nie są niczemu winni, jednak może dzięki temu atakowi ktoś przewidzi na oczy i da mi to na co zasługuje czyli nie walkę o jakiś denny pas Stanów Zjednoczonym tylko o złoto. Zasługuje na walkę o pas WWE lub World Heavyweight Championship, nie obchodzi mnie z kim bym musiał zawalczyć bo pokonał bym każdą osobę która stanie mi na drodze.

Po tych słowach Szwajcar jeszcze raz wymierzył swój finiszer Ortonowi i opuścił ring.

Walka nr 2 – No Dq Match

Chris Jericho vs FanDanGo

Walka rozpoczęła się od klinczu w którym lepiej zachował się Chris, ściągnął on przeciwnika do narożnika i zaczął go tam wściekle okładać. Kanadyjczyk następnie rzucił rywala o liny i wykonał jeszcze kopniaka w brzuch i Double Underhook BackBreaker. Fani byli zadowolenie z takiego obrotu spraw a Chris kontynuował akcję i wymierzył jeszcze świetny Argentina BackBreaker, Y2J wszedł następnie na narożnik jednak nie trafił z Elbow Dropem, tancerz skorzystał na tym i zapiął ArmBar lecz Chris dał rade dojść do lin. Zwycięzca czwartego sezonu NXT wymierzył kopniaka w nogę przeciwnikowi i jeszcze Low Dropkick w głowę. Ex Curtis powoli zaczął wchodzić na narożnik, gdy się szykował do swojej akcji kończąc Chris wskoczył na narożnik i wykonał przeciwnikowi bolesny Avalanche Double Underhook Suplex z trzeciej liny. Także Chris ucierpiał po tej akcji lecz pozbierał on się pierwszy i zdołał zapiąć jeszcze przeciwnikowi bolesne Walls Of Jericho, Curtis był bliski poddania jednak zdołał on dojść do lin. Jericho poczekał aż przeciwnik wstanie i wtedy chciał mu wykonać Clothesline jednak nie trafił, w odpowiedzi to FanDanGo wykonał mu tą akcję. Tancerz wyszedł z ringu po krzesełko, gdy wrócił on do ringu to cisnął tym przedmiotem w brzuch rywala. Zaraz po tym podniósł on go jeszcze i po rzucie na liny wymierzył BackElbow, FanDanGo wyrzucił z ringu jeszcze raz rywala, za ringiem chciał on go wrzucić w schodki jednak Jericho się nie dał i to on wrzucił przeciwnika w schodki. Y2J wyciągnął spod ringu stół który wrzucił do ringu, następnie podniósł on Fandango i wykonał jeszcze German Suplex na schodki. Chris po tej akcji wrzucił już rywala do ringu, rozstawił on stół lecz przy próbie Suplexu przeciwnik zablokował rzut a następnie sam wykonał Suplex na stół. FanDanGo wskoczył jeszcze na narożnik by zakończyć walkę Diving Leg Dropem jednak Chris zrobił unik, Jericho podniósł się pierwszy i gdy rywal wstał to wykonał mu on CodeBreaker ..1…2…….3….Chris Jericho zalicza udany rewanż.

Zobaczyliśmy że na parking podjechał bus z którego wysiedli Brock Lesnar oraz Paul Heyman, Matt Striker podszedł do tej dwójki z chęcią przeprowadzenia wywiadu.

Matt Striker – Brock, jaki masz plan na dzisiejszą walkę, nie obawiasz się że odbędzie się powtórka z Wrestlemanii gdy to przegrałeś z Triple H ?

Paul Heyman – Żartujesz sobie, Lesnar nie musi odpowiadać na twoje głupie pytania bo każdy wie że to on wygra walkę w dzisiejszym, Main Evencie. Zrobi on to samo z Hunterem co zrobił na Summer Slam a także co zrobił z jego biurem. Tym razem The Game nie będzie miał w narożniku Michaelsa, McMahon ani córeczka też mu nie pomogą bo zamknięci wrestlerzy będą w stalowej klatce. Lesnar zniszczy przeciwnika niszcząc go, nie będzie żadnej drogi ucieczki. W takiej samej metodzie mój człowiek niszczył przeciwników w UFC, za kilka chwil Hunter podzieli ich los i nic tego już nie zmieni.

Walka nr 3 – Tag Team Championship Match and US Championship

The Shield vs Team Hell No and Kofi Kingston – TLC Match ( Zasady takie, że zwycięzcy muszą przypiąć lub spowodować poddanie)

Mistrzowie rzucili się na Shield gdy ci przechodzili przez bandę i oficjalnie rozpoczęła się walka, Bryan walczył z Deanem, Seth z Kofim a Reigns z Kanem. Big Red Monster wrzucił Reignsa do ringu jednak gdy sam wchodził nadział się na potężny Big Boot, Roman wyszedł ringu i pomógł Ambrose’owi przerzucić przez stół komentatorski, jednak Daniel zaatakował to dwójkę krzesełkiem. Gdy tylko jednak American Dragon się obrócił nadział się na Dropkick od Rollinsa. Cała trójka z Shield wyczyściła stół komentatorski i chciała wymierzyć Bryanowi na nim PowerBomb, pojawił się jednak Kane który wpadł w nich Spearem. Tag Team Champion wrzucił do ringu Rollinsa oraz stół, gdy jednak go rozstawiał Seth zaskoczył go Enzuigiri. Chwilę po tym członek The Shield wykonał jeszcze Suicide Dive za ring Kingstonowi. Reigns i Ambrose podnieśli Kofiego jednak w tym momencie Bryan zaatakował całą trójkę kijem do kendo. Do tego pojawił się Kane, Team Hell No podniosło Kingstona a następnie rozstawili stół za ringiem i Kane wykonał Chokeslam Reignsowi przez stół. Następnie jednak Seth i Dean zaczęli walczyć z całą trójką i Kane powalił Setha Big Bootem a Bryan wykonał Ambrose’owi RoundHouse Kick. Cała trójka wrzuciła rywali do ringu, do tego wrzucili oni tam jeszcze kilka stołów krzesełek i drabinę. Kane i Bryan ustawili drabinę w narożniku jednak gdy wrzucili w nią Setha to ten przebiegł po niej po czym powalił tą dwójkę podwójnym Dropkickiem. W tym samym czasie Reigns wyrzucił Big Bootem z ringu Kane’a. Za ringiem Shield zaczęli okładać rywali i wrzucili Bryana w schodki a następnie wykonali jeszcze Triple PowerBomb Kane’owi na stół za ringiem. Następnie Shield ustawiło Kane’a na stole komentatorskim hiszpańskich komentatorów a Rollins wszedł na narożnik i wymierzył mu kapitalny Moonsault z drabiny łamiąc przy tym stół i samemu cierpiąc. Kane był jednak wyeliminowany na pewien czas, Dean i Roman wrzucili do ringu Bryana i położyli stół na narożniku, następnie weszli oni tam z rywalem i wykonali mu Suplex na matę. Wyglądało to niesamowicie, jednak gdy dwójka się odwróciła zainkasowała podwójny Missile Dropkick od Kofiego. Jednak Ghańczyk padł ofiarą Setha Rollinsa który wrócił do ringu i wymierzył Roundhouse Kick Kofiemu. Cała trójka szykowała się na Triple PowerBomb jednak do ringu wrócił Kane który wykonał Big Boot Reignsowi i podwójne Clothesline dla The Shield. Daniel Bryan za to wskoczył na narożnik i wykonał Reignsowi Diving HeadButt jednak Rollins przerwał pin. Big Red Monster chwycił go by wymierzyć mu Chokeslam lecz Dean zaatakował go świetną Hurricanraną. Jednak Kingston z zaskoczenia wykonał Deanowi świetne TiP. Chwilę po tym zawodnik z Gany nadział się na DDT od Setha i fenomenalny Phoenix Splash z drabiny. Wszyscy oprócz Setha leżeli więc ten wyciągnął spod ringu drabinę i wrzucił ją do ringu, zaatakował on nią całą trójkę rywali po czym razem z Reignsem wsadzili na stół Daniela, następnie Rollins wszedł na drabinę i wykonał z niej niesamowity Phoenix Splash łamiąc stół ..1……2…..3……..The Shield kolejny raz wygrywają. Seth Rollins i Roman Reigns zostają mistrzami Tag Team a Dean Ambrose mistrzem USA.

Dean Ambrose – Odkąd zawitaliśmy tutaj w listopadzie ubiegłego roku byliśmy najlepsi. Paul Heyman w nas to zobaczył, jednak już nie mamy obok siebie tego człowieka. Za to mamy pasy Tag Team oraz pas USA, ten pas który trzymam w dłoniach jest tylko początkiem, jest to początek naszej drogi na szczyt. Jak na razie jesteśmy nie pokonani, dzisiaj kolejny raz ta trójka się o tym przekonała, pokonaliśmy Team Hell No po raz czwarty, Kofi Kingston też już wiele razy obrywał. Dzisiaj dnia 19 maja zawitała prawdziwa sprawiedliwość, tego dnia też zaczął się nowy dzień nowej ery tej organizacji.

Seth Rollins – Gdy zostałem pierwszym mistrzem NXT w historii wszyscy mnie kochali, całe NXT było moje. No właśnie tylko NXT, to dla mnie za mało. Stałem się wielką gwiazdą i ludzie to dostrzegli a ja straciłem swój pas przez oszustwo, teraz jednak tamten pasem mnie nie obchodzi bo w dłoniach trzymam pas który jest czymś wielkim. Jest to pas mistrzostwa drużynowego, to chyba logiczne bo w drużynie każda ale to każda gwiazda WWE znami poległa, nie wierzycie ? To spytajcie Cene, Rybacka, Bryana, Showa, Sheamusa, Ortona, Kane’a, UnderTakera, czy Kingstona. Nikt nie może się nam przeciwstawić, dzisiaj zdobyliśmy władzę która już zawsze będzie przy nas.

Roman Reigns – Jestem członkiem najbardziej dominującej grupy w historii WWE, tutaj jestem największym potworem. Nikt nie mógł, nie może a nie będzie mógł się nigdy ze mną porównywać . Takie potwory jak Kane, Show, Lesnar, Batista czy Goldberg przy mnie są jak dzieciaki, mój Spear robi największe spustoszenie w tej federacji i jeśli ktoś nie wierzy to może się spytać kogo tylko chce. Każda gwiazda bowiem zainkasowała już tą akcję.

Dean Ambrose – Jesteśmy The Shield.

Seth Rollins – Jesteśmy The Shield

»Roman Reigns – JESTEŚMY THE SHIELD !!!

Walka nr 4 – World Heavyweights Championship Match

Dolph Ziggler vs Jack Swagger vs Alberto Del Rio – Ladder Match

Cała trójka patrzyła na siebie po czym Ziggler uciekł z ringu, Jack i Alberto zaczęli walczyć ze sobą i to Jack zasypał rywala serią uderzeń w narożniku. Swagger zaskoczył jeszcze przeciwnika akcją o nazwie Waist Lock Takedown, All American American kontynuował akcję i gdy Alberto podnosił się to on wykonał mu świetny Shoulder Block. W ringu pojawił się jednak Dolph który wyrzucił Jacka i sam wykonał świetny Stinger Splash Alberto. Zaraz po tym zapiął on jeszcze przeciwnikowi Modified Cobra Clutch, Del Rio jednak wstał lecz Dolph wymierzył mu DDT, następnie Show Off zaczął się wspinać na narożnik lecz Alberto go tam dogonił i wymierzył jeszcze Arm Hot Shot na narożniku. Następnie wykonał on także Okhaloma Stampede i wyszedł z ringu po drabinę, gdy jednak z nią wrócił Jack zaskoczył go świetnym Knee Stackle które zwaliło z nóg byłego mistrza. Swagger poczekał aż rywal wstanie i jeszcze zaskoczył go wtedy Big Bootem, gdy Swagger się jednak tylko odwrócił nadział się na Dropkick od mistrza i ten zapiął mu jeszcze CrossFace. W końcu Ziggler jednak puścił przeciwnika, jednak zrobił on to tylko po to by zaskoczyć go następnie FlapJackiem. Gdy tylko Show Off się odwrócił nadział się na Clothesline od Del Rio oraz świetne Bellt To Belly Suplex. Arystokrata następnie rzucił przeciwnika na liny po czym wymierzył mu jeszcze PowerSlam. To nic mu jednak nie dało bo chwilę po tym Swagger wymierzył mu bolesny BackBreaker, zaraz po tym jeszcze All American wykonał bolesny Gut Buster. Swagger zaczął powoli rozstawiać drabinę jednak jego nie uwagę wykorzystał Ziggy wykonując mu Swinging NeckBreaker. Następnie by jeszcze osłabić przeciwnika wykonał on świetny Arm Stunner i zaczął się powoli wspinać po drabinie. Alberto Del Rio jednak zrzucił przeciwnika i wymierzył mu kapitalny Fisherman Carry Gutbuster, Alberto wyrzucił drabinę z ringu i wykonał także wstającemu Dolphowi potężny Spinebuster. Del Rio wyszedł po drabinę, za ringiem zaatakował go jednak Jack który po kilku uderzeniach wymierzył także Biel. Następnie Jack zapiął jeszcze niewygodny Abdominal Stretch, gdy trzymał on w tym chwycie przeciwnika to Dolph wykonał obydwu przeciwnikom świetny Suicide Dive za ring. To Ziggler zapiął jeszcze Swaggerowi potężny Camel Clutch, w końcu puścił on go jednak. Dolph wrzucił do ringu Swaggera i wymierzył mu tam Basement Dropkick, w ringu jednak pojawił się Del Rio który wykonał potężny BackSuplex. Alberto szykował się do wymęczenia przeciwnika więc dołożył on także Superkick, po tej akcji Alberto wyszedł po drabinę. Wrzucił on nią do ringu, jednak gdy sam wchodził nadział się na kopniaka w brzuch i prawdziwy Amerykanin wymierzył mu także bolesny Vertical Suplex. Jack kontynuował akcję i dołożył jeszcze Gutwrech Suplex po którym szybko zaczął się wspinać na szczyt. Za nogę zrzucił go jednak Dolph, następnie jeszcze Show Off wykonał znakomity Hair Pull Slam. Ziggler kontynuował akcję i wymierzył on także jeszcze DDT i zaczął się powoli wspinać. Del Rio leżał za ringiem a Jack nie mógł się podnieść i wydawało się że Dolph już na pewno utrzyma pas, jednak na arenie pojawił się Zeb Colter który przybiegł do ringu i zrzucił z drabiny Dolpha. Wściekły Ziggler wykonał mu jednak Superkick, gdy się tylko odwrócił to zainkasował jednak Lariat od Swaggera. Teraz to Jack był bliski zwycięstwa lecz tym razem pojawił się sam Ricardo Rodriguez który przechylił drabinę zrzucając z niej Swaggera, Jack zadał więc mu kopniaka w brzuch oraz Gutwrech PowerBomb. W ringu pojawił się jednak Del Rio który wykonał Enzuigiri Jackowi i miał pewną wygraną lecz pojawił się Big E na arenie. Del Rio sam zszedł z drabiny i rozpoczął wściekły brawl z Langstonem który wygrał Alberto po tym jak za ringiem wykonał E kilka uderzeń krzesłem. Gdy jednak Meksykanin wrócił do ringu zainkasował Superkick od Zigglera i Dolph wymierzył jeszcze Zig Zac dla Jacka po czym wszedł po drabinie i ściągnął pas WHC broniąc swój tytuł.

Po walce gdy Ziggler siedział na szczycie drabiny pojawiła się AJ oraz Big E, Lee podała mikrofon Zigglerowi do góry.

Dolph Ziggler – Pokonałem mimo przeciwności losu moich dwóch przeciwników, obroniłem swój pas i skradłem Show. Jednak czy kogoś to może dziwić, przecież ja co tydzień odkąd tu jestem zawsze byłem najlepszy. Ten pas tu tylko rzecz na którą zasługuje, Swagger i Alberto to osoby które nie sięgają mi do pięt. AJ i Big E to osoby szczere które mi pomagają, jednak gdybym chciał to mógłbym występować sam i i tak nikt nie sięgał by mi do piet. Już kiedyś byłem mistrzem WHC, jednak przez oszustwa straciłem ten pas na rzecz emeryta Edga. To się nie powtórzy, już zawsze będę posiadał to złoto, do końca kariery będę chodził z tym pasem pokazując kto tutaj jest najlepszy. Z aktualnego rosteru nikt nie może mi nawet podskoczyć. Jeśli jakaś osoba sądzi ze będzie wstanie mnie pokonać to nich pojawi się tutaj a zrobimy to co mamy zrobić, czyli ja pokaże tej osobie i wszystkim na arenie czemu nazywają mnie Show Off.

Nagle ku wielkim zdziwieniu i zadowoleniu fanów na arenie niespodziewanie pojawił się nowy nabytek WWE czyli Sami Zyan. Zawodnik ten w swej koszulce wyszedł na rampę po czym przywitał się z fanami a następnie ruszył w kierunku ringu wyrzucając z ringu Big E Langstona i zrzucając ku rozpaczy AJ Dolpha z drabiny. Samy wyniósł jeszcze mistrza i wykonał mu 450 Splah. Po tej akcji wykonał on jeszcze ładną Corkscrew Planche na Big E Langstonie i opuścił ring pokazując jeszcze na pas mistrzowski.

Walka nr 5 – WWE Championship Match

John Cena vs Ryback – Last Man Standing Match

Gdy Cena wychodził na arenę Ryback wyszedł z ringu i od razu zaczął się wściekły brawl, odrobinę lepszy okazał się Ryback który w końcu zdominował przeciwnika serią uderzeń kolanem w brzuch. Zaraz po tym pretendent wrzucił przeciwnika do ringu i sam tam wszedł, Cena leżał więc jego rywal odbił się od lin i wymierzył mu potężny Running Splash. Po tej akcji potwór wyszedł z ringu i wrócił z krzesełkiem, jednak nie użył on go tylko wykonał Johnowi Big Boot. Sędzia zaczął liczyć jednak John wstał już przy czwórce. Ex Sheffield chciał więc uderzyć go krzesełkiem w głowę lecz aktualny mistrz zrobił unik i sam wyrzucił rywala z ringu. Tam poczekał on aż przeciwnik wstanie i następnie wymierzył mu Flying Shoulder Block, Ryback wstał od razu dlatego John wykonał mu jeszcze Hip Toss. Jednak przy próbie AA przeciwnik uciekł mu z barków i sam wykonał Cenie uderzenie krzesełkiem w brzuch oraz DDT. Sędzia zaczął liczyć do dziesięciu, przy „siódemce” jednak aktualny champion wstał. Pretendent wyniósł przeciwnika pod ShellShocked lecz Cena uciekł z jego ramion i wymierzył także bolesne DDT na podłogę. …1….2……3……..4……5…….6……..7………8…..Ryback dał radę wstać. Było już bardzo blisko by to John wyszedł zwycięsko z tej walki. Cena więc wyniósł pod AA lecz Ex Skip nie dał sobie wykonać tej akcji a następnie sam powalił mistrza Clothesline’em. Pretendent chwycił Cene i zaczął go okładać krzesełkiem po czym wrzucił go jeszcze w schodki. …..1…….2…..3……4……..5……..6…….7…….8…….9…..John dał radę się podnieść. Wściekły rywal wyciągnął spod ringu stół jednak to John powalił go Big Bootem. Aktualny mistrz sam podniósł Rybacka i zaczął iść z nim w okolice rampy. Wrzucił on tam jeszcze swojego rywala w logo WWE, zaraz po tym wykonał mu potężny Spinebuster na podłogę …1….2…..3….4…..5…..6……7…..8……9… Ryback się podniósł. John wyniósł go od razu pod AA lecz rywal się mu wyślizgnął i powalił rywala potężnym Spearem ….1….2…..3….4…..5…..6…..7……8….9……….John Cena się podniósł. Ryback chciał go wynieść pod swój Finisher lecz John uderzył go w twarz a następnie leżącym obok krzesełkiem. Pretendent padł a Cena zrobił coś szalonego i wykonał mu AA z rampy na stół który leżał na dole .1…2….3…4…..5….6….7…..8……9……10 John Cena broni pas WWE w starciu z Rybackiem.

Po walce John świętował zwycięstwo a za to Rybacka wywieziono z areny na noszach.

Josh Matthews przyszedł do szatni Triple H gdzie to ten medytował się przed swoją walką, Hunter pozwolił jednak na krótki wywiad.

Josh Matthews – Już za kilkadziesiąt minut odbędziesz swoją trzecią walkę z Brockiem Lesnarem, na Sumer Slam wygrał on za to na Wrestlemanii to on wyszedł zwycięsko. Czy sądzisz że jesteś wstanie go pokonać.

Triple H – Lesnar to świetny wrestler i maszyna do niszczenia, jednak przez niego cierpiałem dwa razy gdy to łamał mi rękę dwukrotnie. Teraz on musi mi za to zapłacić, jedno zwycięstwo mi nie wystarczy dlatego jestem pewien że wszyscy fani poniosą mnie do zwycięstwa.

W tym momencie zaatakował ktoś Huntera od tyłu, osoba ta także zaatakowała kamerzystę i Josha. Obraz z kamery się urwał jednak było słychać odgłosy walki, gdy obraz wrócił zarejestrował leżącego na ziemi nie przytomnego Huntera.

Walka nr 6

Sheamus vs Mark Henry – Strap Match

Zawodnicy zostali przywiązani do siebie wielkim paskiem i wygra osoba która jako pierwsza dotknie wszystkie cztery narożniki. Po gongu Sheamus od razu chciał wygrać walkę jednak po dotknięciu jednego narożnika Mark od razu wykonał przeciwnikowi Clothesline. Henry zaczął dotykać narożniki jednak zdał radę klepnąć tylko dwa bo Sheamus chwycił za pasek i nie dał mu dalej ich dotykać. Henry więc chciał wykonać przeciwnikowi Big Boot jednak rywal schylił się i Mark wypadł z ringu. Sheamus nie mógł dotykać narożników o Mark leżał za ringiem a pasek by za krótki. Więc Inrlandczyk wyszedł za ring by wrzucić przeciwnika do ringu, jednak ten nie dał się i sam wrzucił Sheamusa w schodki. Henry wszedł do ringu z Irlandczykiem, Mark zdołał dotknąć tylko trzech punktów bo zaraz po tym Sheamus chwycił za pasek i nie dał się przemieszczać przeciwnikowi a następnie wymierzył mu Brogue Kick. Wydawało się ze walka jest już zakończona ale czarnoskóry zawodnik wypadł z ringu i ponownie Sheamus nie mógł nic zrobić. Tak więc „blady” Irlandczyk wyszedł z ringu i wrzucił rywala z powrotem. W środku Europejczyk zadał przeciwnikowi mnóstwo uderzeń paskiem w plecy przeciwnika, następnie poczekał aż ten wstanie i wykonał mu on wtedy Brogue Kick i dotknął wszystkich czterech narożników wygrywając walkę.

W szatni Huntera widzimy że ten siedzi na krzesełku a obok niego stoi oglądający jego stan zdrowia lekarz. Z rozmowy obu panów można było wywnioskować że Triple H nie będzie wstanie wygrać.

Na arenie zagrała muzyka Brocka Lesnara który przyszedł na ring z Paulem Heymanem. Gdy miał wyjść Triple H to pojawiła się muzyka jednak nikt nie wyszedł.

Paul Heyman – Co się dzieje ? Czy ten tchórz się rozmyślił, można się było tego spodziewać. Nikt ale to nikt nigdy nie jest wstanie czysto pokonać mego klienta. Nawet CM Punk nie był by wstanie tego zrobić, na cale szczęście już nie reprezentuje tego człowieka bo to taki sam pozer jak wy wszyscy. Skoro nie ma Huntera to my się odważymy nie jak ten tchórz. Jeśli jakaś osoba jest taka głupia by zmierzyć się z Brockiem niech wyjdzie do ringu. [ po kilkunastu sekundach] Tak myślałem Brock idziemy.

Gdy Lesnar i Heyman chcieli już wyjść z ringu zagrała muzyka CM Punka który ku wielkiej owacji pojawił się na arenie. Następnie przywitał się z fanami i pewnym krokiem ruszył do ringu by stoczyć pojedynek z Brockiem.

Main Event

Brock Lesnar vs CM Punk – Steel Cage Match

Walka rozpoczęła się od klinczu który oczywiście wygrał Brock jednak Punk oczywiście zachował się sprytnie i przeskoczył za plecy przeciwnika i tam wymierzył mu kilka kopniaków. Lesnar padł na matę a Punk od razu to wykorzystał i zaczął się wspinać po klatce. Gdy był w połowie to były mistrz UFC zrzucił go za nogę, Brock dorzucił jeszcze potężny Belly To Belly Overhead Suplex. Heyman zaczął się cieszyć, widać było że ma on już gdzieś Punka, Brock za to wyniósł przeciwnika na barki jednak ten nie dał sobie wymierzyć F5 i sam wykonał świetne DDT. Phill poczekał aż jego rywal wstanie i wyszedł on za liny i natychmiast wykonał Springboard Dropkick. Brooks zaczął się szybko wspinać po klatce do góry, rywal zdołał go jednak do gonić i zrzucił on go na dół po czym sam zszedł. Lesnar podniósł przeciwnika i lecz ten niespodziewanie zaskoczył go świetnym Tornado DDT. Obydwaj przeciwnicy leżeli, Brock zaczął się opierać wstając w narożniku i Punk zaskoczył go wtedy Enzuigiri oraz kaitalny Flying Elbow z narożnika. CM Punk powoli zaczął sygnalizować że szykuje się GTS, jednak jego uwagę odwrócił Paul Heyman i Lesnar wykorzystał to wykonując mu F5 ...1....2...KickOut. Ależ było blisko by to Brock wyszedł zwycięsko z tej walki, wściekły Brock wyniósł kolejny raz rywala pod tą akcję lecz tym razem Punk wyturlał się z ramion przeciwnika i sam wykonał kapitalne GTS ...1...2......NIE ! Kolejny finisher odkopany, Punk był wściekły i kazał otworzyć sędziemu klatkę, Brooks nie miał by żadnego problemu by wygrać jednak gdy wychodził to Heyman uderzył go drzwiami od klatki i Lesnar wykorzystał to wykonując jeszcze Body Slam Punkowi. Były mistrz WWE i UFC wrzucił Irish Whipem przeciwnika w narożnik i cisnął tam w niego Clothesline’em, Phill padł jednak Lesnar wyniósł go pod F5, nie udało mu się jednak wykonać tej akcji. Za to, to Punk wykonał mu świetny Bulldog oraz Flying Elbow ..1...2.......KickOut. Punk poczekał aż przeciwnik wstanie i chwycił go pod GTS lecz nie udało się wykonać tej akcji i to Lesnar wymierzył Clothesline i zapiął Kimure. Punk był w sytuacji bez wyjścia jednak w tym momencie zagrała muzyka Triple H'a który pojawił się na arenie i Brock był przerażony a Hunter otworzył klatkę i zadał zszokowanemu przeciwnikowi potężny kopniak w brzuch oraz Pedigree. Triple H wyszedł z ringu a Punk przeszedł do klinczu ..1...2....3.....Koniec Walki Punk Wygrywa.

Widokiem świętujących Huntera i Punka kończy się Extreme Rules 2013.

[/i]

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

10

• Blalight

3

• JohnyBoy

2

• Jerichoholic93

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Hmmm... kolejny projekt, nie wiem dlaczego tak skaczesz i porzucasz swoje projekty. Pojedynek Ceny z Rybackiem i Sheamusa z Henrym za krótkie. Nie pochylaj całego tekstu i nie środkuj walk. Narazie za wcześnie żeby cokolwiek ocenić, poczekajmy na kolejne odcinki.

Zaczynasz od gali Extreme Rules. Shield dostaje pasy zobaczymy jak dalej będą toczyć się ich losy mam nadzieje ,że masz jakiś ciekawy pomysł. Tak jak poprzednik walka o pas WWE i Strap Match trochę za krótkie. Na razie nic więcej nie idzie napisać czekam na RAW .

Życzę wytrwałości!

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• 1 miesiąc temu...

images?q=tbn:ANd9GcQkpyEVX5iqD8nurVAyBgRqbWWO5d6uBflC7dZspexlqdXmehRR

Pierwsze Raw po gali WWE Extreme Rules zaczynają członkowie The Shield, przyszli oni na arenę po czym Dean Ambrose chwycił mikrofon.

Dean Ambrose – Wczoraj pokonaliśmy kolejne trzy przeszkody, jednak to już nie była walka o nic, ja zdobyłem pas US a Seth i Roman zostali mistrzami Tag Team. Odkąd zadebiutowaliśmy na gali Survisor Series to jesteśmy tutaj najlepsi, nikt nas jeszcze nigdy nie był wstanie pokonać, gdy padnie jeden dwóch kolejnych jest wstanie atakować, w końcu wszyscy przeciwnicy muszą uznać naszą wyższość. Pokonaliśmy już największe gwiazdy, Sheamus, Orton, Ryback, Cena, Bryan, Kingston, Kane, Big Show, The UnderTaker i wielu więcej padło gdy weszło z nami do ringu. Ktoś może powiedzieć że gramy nie czysto, hmm a co tutaj jest sprawiedliwego. To właśnie my jesteśmy tarczą która odbija niesprawiedliwość, to my bronimy jej by nie przedostała się dalej.

Seth Rollins – Kiedy zadebiutowałem na NXT już byłem najlepszy, tutaj pokazuje tylko razem z Ambrosem i Reignsem to że to my jesteśmy kimś wielkim. Zmiatamy wszystkich z powierzchni ziemi, ktoś się może zapytać czemu ? A dlatego że nikt nigdy nie był w tej federacji tak groźny jak my, i to my ustanawiamy zasady.

Roman Reigns – TLC, Elimination Chamber, Wrestlemania i Extreme Rules, wszyscy kto stawili się nam na tych galach ponieśli porażki. Wielki The Rock został zniszczony, Undertaker po walce z Deanem opuścił federację na zawsze. Potwór Ryback przez nas padł umysłowo i zaatakował Cene, to wszystko nasze osiągnięcia.

Nagle zabrzmiała muzyka Vickie Guerrero, tam przyszła na rampę razem z Bradem Maddoxem.

Vickie Guerrero – Jesteście dosyć pewni siebie, jednak macie racje, drużynowo jesteście niepokonani, jednak dzisiaj każdy z was zawalczy w walce inwidualnej, osobiście przygotowałam wam rywali, pierwszy zmierzy się Dean Ambrose a jego przeciwnikiem będzie ….

Dean Ambrose – Myślisz gruba żabo że się boimy, nie tylko drużynowo rządzimy ale i inwidualnie, możesz mi dać do walki kogo tylko masz na zapleczu a ja i tak go zniszczę pokazując mu że nie ma czego szukać w WWE.

Vickie Guerrero – Cieszę się że jesteś taki pewien, twoim przeciwnikiem będzie … powracający po kontuzji Evan Bourne.

Walka nr 1

Dean Ambrose vs Evan Bourne

Zawodnicy weszli w klincz i mistrz US zdobył sobie przewagę ściągając rywala do narożnika, tam wykonał mu on kilka kopniaków oraz posłał go Bourna na liny, jednak Evan uniknął Clothesline i sam wymierzył Low Dropkick w nogę. Ambrose jednak dał radę się w miarę szybko podnieść więc Bourne dołożył mu jeszcze High Knee, członek Shield wstał jednak na nogi w miarę szybko po czym uniknął Dropkicku i sam wykonał Big Boot. Bourne wyleciał z ringu, Ambrose wykorzystał to wykonując świetny Suicide Dive za ring, Dean widać że był na fali.

Reklamy

Gdy wracamy do walki do Ambrose był z rywalem na narożniku i wykonał mu genialny Superplex ..1…2…Kickout. Było bardzo blisko końca lecz walka jeszcze trwa, Dean wykonał wstającemu przeciwnikowi kopniaka w brzuch lecz nie dał rady wykonać Piledrivera, za to Evan wykonał mu świetny Pele Kick. Bourne wskoczył jeszcze szybko na narożnik i gdy przeciwnik wstawał wykonał mu doskonały Missile Dropkick, mistrz Stanów Zjednoczonych wypadł z kwadratowego pierścienia więc Bourne odbił się od lin i wykonał mu Diving Crossbody za ring. Fani nagrodzili go za to brawami, „lotnik” kontynuował i wrzucił przeciwnika do ringu jednak gdy sam wchodził nadział się na kopniaka w głowę. Następnie Dean wykonał jeszcze świetny Headlock Driver i zakończył walkę odnosząc pierwszą wygraną jako mistrz US.

Dean Ambrose – Co teraz Vickie, pokonałem twojego pozera ale moi przyjaciele także chcieli by kogoś zniszczyć więc może im też załatwisz walki, w końcu jesteś ponoć dobrym szefem.

Vickie Guerrero – Skoro Ambrose sam tego chcesz, już za chwilę Reigns zawalczy z osobą która zapomniała co to grawitacja czyli z Justinem Gabrielem.

Walka nr 2

Roman Reigns vs Justin Gabriel

Reigns od razu zdołał wypracować sobie potężnymi uderzeniami przewagę, następnie jeszcze posłał on przeciwnika na liny jednak ten następnie przeskoczył nad Reignsem i wykonał mu świetny Spin Kick. Gdy Roman wstał to kolejny raz nadział się na kilka potężnych kopniaków w nogi oraz ostatni w brzuch który powalił Reignsa na matę a Gabriel po odbiciu od lin wykonał mu jeszcze Low Dropkick. Samoańczyk powoli wstawał, w końcu oparł się on o narożnik, rywal chciał wykonać mu Enzuigiri lecz Roman sprytnie zauważył to i przechwycił nogę rywala doprowadzając do jego upadku. Mistrz Tag Team w końcu zdołał dojść do ofensywy i po wykonaniu trzech Clothesline rywal wypadł z ringu. Tak więc za ringiem jeszcze Reigns wykonał Big Boot i wrzucił przeciwnika w bandę, w środku po wykonaniu Spinebusteru Roman szykował się do Speara, czy ta akcja się uda ? Tak jest, Spear wykonany ..1…2…..3…Roman Reigns także wygrywa.

Dean Ambrose – Hmmm, to mają być Vickie twoi groźni rywale ? Shield 2, WWE 0, chcesz dalej to kontynuować, Rollins czeka, my także czekamy by ośmieszyć twoją kolejną śmieszą gwiazdę.

Vickie Guerrero – Trzecim waszym rywalem będzie Luchador, to powracający po kontuzji były Tag team partner Reya Mysterio czyli Sin Cara.

Walka nr 3

Seth Rollins vs Sin Cara

Cara zaczął lepiej pojedynek atakując przeciwnika kilkoma kopniakami, jednak nie trafił on z Dropkickiem więc Rollins posłał go na liny, Meksykanin to wykorzystał i wykonał genialny Headscissor Takedown. Seth wypadł z ringu, tak więc rywal odbił się od lin by wykonać Corkscrew Crossbody za ring, jednak mistrz Tag Team odsunął się i jednocześnie uniknął tej akcji. Członek Shield wrzucił przeciwnika do ringu, gdy Cara wstawał to wykonał mu on jednak świetny Springboard Lariat powalając przeciwnika. Gdy ten leżał to były mistrz NXT wykonał mu kilka kopniaków oraz doskonały Standing Moonsault ..1…2…..Kickout. Ależ to była genialna akcja, wściekły Rollins podniósł oponenta lecz ten wyrzucił go Dropkickiem z ringu, następnie jeszcze wykonał mu doskonałą No Hand Somersault Planche za ring. Fani nagrodzili za to Meksykanina brawami, ten jednak szedł za ciosem i już w ringu dołożył doskonały Tilt A Whirl Headscissor Tadedown. Cara chciał jeszcze posłać rywala na liny, jednak silniejszy przeciwnik sam posłał tam przeciwnika i następnie wymierzył mu świetny Yakuza Kick. Po tym kopniaku mogło Ex Mistico wypaść kilka zębów, jednak Rollins kontynuował atak na niego i wymierzył mu jeszcze doskonały Buckle Bomb w narożnik. Seth następnie wykonał także Running Dropkick, mistrz Tag Team podniósł przeciwnika lecz ten wykonał mu wtedy Frankenstainer. Następnie jeszcze Luchador wskoczył na narożnik i wykonał świetne Diving Crossbody przeciwnikowi ..1…2….Kickout. Ta wspaniała walka wciąż trwa, Cara nie wiedział co robić by ją zakończyć, członek Shield wstawał więc Meksykanin odbił się od lin i wymierzył niesamowity Springboard Frankenstainer. Ex Tyler Black wyleciał z ringu, Sin wyszedł po niego za ring, jednak nadział się on od Rollinsa na kopniaka oraz rzut w schodki, Seth wrzucił rywala do ringu i wykonał mu tam genialny Running Shooting Star Press ..1…..2…Kickout. Rollins był wściekły, jednak wykonał on jeszcze Falcon Arrow oraz Big Moonsault i zdołał w końcu zakończyć walkę.

Dean Ambrose – 3-0, taki wynik dała nam twoja głupota Vickie, teraz nikt już nie jest wstanie nas powstrzymać, zasłużyliśmy na odpoczynek więc idziemy chłopaki.

Wszyscy zawodnicy oglądający na zapleczu walkę Rollinsa z Sin Carą byli wręcz zszokowani postawą The Shield.

Do ringu przyszedł przy wielkim aplauzie fanów CM Punk który w zastępstwie Triple H wygrał na Extreme Rules z Brockiem Lesnarem przez wtrącenie się do walki Triple H.

CM Punk – Paul Heyman to wielka gnida, oszukiwał mnie przez pół roku, gdyby nie on dalej byłbym mistrzem WWE, jednak wczoraj jego Brock Lesnar padł po tym gdy pokonałem go. Hunter zrobił to co miał zrobić dla swojego honoru, jednak ja mam już dość bycia osobą która stoi w cieniu Paula. Na zapleczu dużo mówi się o jego nowym kliencie, tak więc może Heyman wyjdziesz do ringu razem ze swoim nowym przydupasem i go wszystkim przedstawisz.

Paul Heyman przyszedł na arenę po czym stanął na rampie i kazał sobie podać mikrofon.

Paul Heyman – Phill, ty chyba sobie żartujesz, ja cie blokowałem ? Dzięki mnie nie straciłeś pasa na Hell In A Cell, gdyby nie ja to na Survisor Series Ryback zdobył by tytuł. Jednak pokonał cie The Rock, ja ci załatwiłem rewanż a ty poległeś, w końcu dostałeś dzięki mnie szansę na walkę z The UnderTakerem na Wrestlemanii i znowu przegrałeś. Jesteś słabo poinformowany, nie mam nowego klienta, mam dwóch nowych klientów. Niech wszyscy na arenie wstaną i powitają nowych Paul Heyman Guy’ów, oto Kassius Ohno i Leo Kruger.

Ohno i Kruger pojawili się na rampie po czym ruszyli z Heymanem do ringu, tam okrążyli oni Punka, Brooks ich zaatakował jednak ci sobie z nim poradzili po czym Kruger wykonał mu Big Boot a Ohno KO.

Do ringu przyszedł mistrz WHC czyli Dolph Ziggler razem z Big E Langstonem i AJ Lee. Dolph stanął na narożniku po czym wzniósł swój pas do góry a następnie pocałował on jeszcze AJ.

Dolph Ziggler – Wczoraj pokonałem kolejny raz Swaggera oraz Del Rio, zostali oni kontuzjowani i nie wiem kiedy wrócą, jednak i tak zostali oni zepchnięci na sam koniec kolejki do pasa mistrzowskiego. To ja jestem najlepszym mistrzem świata wagi ciężkiej w historii tej federacji, byłem najlepszym posiadaczem pasa Interkontynentalnego, nikt nie był tak wyrazistym posiadaczem walizki jak ja. Jednak wczoraj jedna szara myszka z NXT o nazwisku Samy Zayn zaatakował mnie, właź do ringu rudzielcu bym mógł zrobić z tobą porządek.

Zabrzmiała muzyka nowej gwiazdy WWE, Sami przyszedł na arenę i przywitał się z fanami po czym wszedł do ringu i poprosił o mikrofon.

Sami Zayn – Dolph, możesz sobie mówić jakim to wspaniałym mistrzem ty nie jesteś, jednak obydwoje znamy prawdę, a jest ona taka że nie zasługujesz na ten pas. Gdyby nie Big E oraz Lee to nie byłbyś teraz nawet mistrzem, byłbyś człowiekiem który chodzi po zapleczu i prosi na kolanach Vickie o szansę na pokazanie się. Ja mimo iż kontrakt podpisałem kilka dni temu nie czekałem latami na swoją szansę, nie po to przez kilka lat harowałem walcząc na całym świecie by teraz czekać na szansę. Po twojej walce zrobiłem to co musiałem, nie zrobiłem tego tylko dla siebie ale i dla ludzi którzy siedzą dzisiaj na trybunach i oglądają to Monday Night Raw.

Na arenie pojawił się zastępca Vickie Guerrero czyli Brad Maddox, przyszedł on do ringu i kazał sobie podać mikrofon.

Bradd Maddox - W imieniu Vickie ogłaszam iż Sami dostanie swoją szansę, jednak nie jest on jedyny w kolejce po pas. Tak więc już zaraz zmierzy się on z Mizem a zwycięzca zawalczy z Dolphem Zigglerem na Payback gdzie stawką będzie pas WHC.

Walka nr 4 – Walka o miano pretendenta do pasa WHC na gali Payback.

The Miz vs Sami Zayn

Walka rozpoczęła się od klinczu, silniejszy był Miz który zepchnął rywala do narożnika i wykonał mu tam serię uderzeń kolanem w brzuch, następnie jeszcze posłał on Irish Whipem Zayna w drugi narożnik i wykonał mu tam jeszcze Modified Corner Clothesline. Zayn leżał więc Miz za pomocą lin wykonał mu świetny Springboard Leg Drop .1….2…Kickout. Mike powoli podnosił przeciwnika, ten w końcu jednak wykonał Mizowi Dropkick który wyrzucił z ringu byłego mistrza WWE. Zayn wykorzystał to wykonując świetny Spaceman Moonsault za ring, fani nagrodzili za to brawami Samiego. W ringu już były zawodnik sceny niezależnej wymierzył Mizowi także niesamowite Rope Hung Tornado DDT ..1…2….Kickout. Było bardzo blisko sensacyjnego zwycięstwa Samiego, Zayn był wściekły że jeszcze nie udało mu się wygrać, ale podniósł on rywala. Miz jednak wykonał mu Clothesline i Sami wylądował głową na drugiej linie, Sami wykorzystał to wykonując mu Hot Shot. Fani zaczęli skandować „Ole, Ole, Ole”, za to Mike kontynuował akcję i wykonał świetny Neckbreaker ..1…..2…Kickout. Było znowu bardzo blisko końca, Miz był niesamowicie blisko walki o pas. Jednak gdy Mizanin podniósł przeciwnika to ten wykonał mu rewelacyjny Frankenstainer oraz Frog Splash ..1….2…..Kickout. Fani zaczęli skandować „This is Awesome”, za to niesamowity wypadł z ringu, Sami wykorzystał to wykonując mu świetne Tornado DDT za ring. Zayn wrzucił rywala ponownie do ringu jednak sędzia znowu doliczył tylko do dwóch. Miz zaczął wstawać i uniknął Big Boota po czym sam po kopniaku w brzuch wykonał Snap DDT. Niesamowity nie przeszedł do pinu tylko dołożył jeszcze Jawbreaker ..1…..2…..Nie ! The Miz nie wierzył, szykował się on więc do Scull Crushing Finalle, jednak rywal nie dał sobie tego wykonać i sam wymierzył Roll Up ..1…2……3….Sami Zain pretendentem do pasa WHC !!!

Sami nie wierzył w swój sukces, w końcu jednak zaczął on się jednak cieszyć z fanami. Miz był zszokowany jednak pogratulował on Zaynowi, Mike wyszedł na Backstage a do ringu wpadli Ziggler i Big E, Dolph wykonał Zaynowi Zig Zag a Langston Big Ending.

Wyświetlono komunikat że podczas gali Extreme Rules mocno kontuzjowani zostali : Jack Swagger, Big Show, Alberto Del Rio, Fandango oraz Ryback, ich przerwy w występach mogą wynosić około dwóch tygodni do sześciu tygodni.

Do ringu przyszedł Antonio Cesaro, miał on na sobie koszulkę z napisem Swiss Sensation, w końcu dotarł on do ringu i rozpoczął swoją przemowę.

Antonio Cesaro – Jakie to amerykańskie, wszyscy chwalą się swoimi sukcesami z gali Extreme Rules jednak nikt nie pamięta że to ja wczoraj kontuzjowałem Big Showa oraz zniszczyłem Randy Ortona. Nie chodziło mi o nich bo to za niska półka jak dla mnie, jednak musiałem jakoś zaistnieć, jestem tutaj najlepszy i chcę to wszystkim pokazać tak więc domagam się jako rodowity Szwajcar walki o pas WWE bym mógł zostać pierwszym niemieckojęzycznym mistrzem.

Po tych słowach do ringu przyszedł sam prezes WWE Vince McMahon, dostał on wielki aplauz od publiczności po czym przeszedł do słów.

Vince McMahon – Może nie wiesz Antonio jednak jestem twoim wielkim fanem, chcę byś to ty był przyszłym mistrzem WWE, jednak tutaj nie da się iść na skróty, myślisz że gdybym szedł skrótami to ta organizacja by w ogóle istniała ? Nie, Antonio życie nie jest takie proste, jednak chcę ci pomóc i dać ci szansę, już za moment odbędzie się Battle Royal z udziałem siedmiu osób, a zwycięzca zawalczy na Payback z Johnem Cenom.

Main Event – Zwycięzca zostanie pretendentem do pasa WWE na gali Payback

Battle Royal Match

Antonio Cesaro vs Daniel Bryan vs Kane vs Mark Henry vs Sheamus vs Randy Orton vs Chris Jericho

Walka rozpoczęła się od dominacji Kane’a oraz Marka Henrego, ta dwójka zdominowała wszystkich po czym rzucili się na siebie, Mark zdominował Kane’a, rzucił on go w narożnik jednak nie trafił ze Splashem. Do akcji wrócił Daniel który wykonał Markowi świetny Running Dropkick w narożniku, Cesaro, wymierzył mu Clothesline, Orton Dropkick a na koniec Jericho Codebreaker i wszyscy wyeliminowali potwora. Następnie każdy rzucił się na każdego, po pewnym czasie w końcu Antonio wykonał potężny Uppercutt Ortonowi i ten oparł się o liny a Sheamus wyeliminował go potężnym Brogue Kickiem. Została piątka, Bryan obijał Kane’a kopniakami w narożniku, następnie Antonio wykonał Big Red Monsterowi Big Boot a w tym samym czasie Sheamus wymierzył Clothesline Jericho. Antonio z Bryanem chcieli wyrzucić Kane’a, za to Sheamus Chrisa. Jednak nikomu się nie udało, wieli czerwony potwór wykonał po uderzeniu całej czwórce lecz gdy chciał wyrzucić Clothesline Cesaro to ten ściągnął liny do dołu i Kane wypadł z ringu. Zostało czterech wrestlerów, Antonio i Daniel rzucili się na Sheamusa, temu jednak pomógł Chris. Jednak to Jericho następnie wymierzył Codebreaker Sheamusowi po czym cała trójka wyrzuciła go z ringu, od razu po tym Szwajcar jednak Daniela z ringu. Zostali tylko Jericho oraz Cesaro, Europejczyk posłał Kanadyjczyka na liny, ten jednak uniknął Clotheslinu i wykonał Low Dropkick w nogę, po chwili wymierzył jeszcze Lionsault. Chris szykował się do wyrzucenia rywala z ringu, jednak gdy podniósł przeciwnika to ten wykonał kopniaka w kroczę po czym wyrzucił go z ringu. Tak jest Cesaro nowym pretendentem do pasa WWE na WWE Payback.

Po walce pojawił się Cen który na rampie bił brawo rywalowi z Payback, tym akcentem kończy się kolejny odcinek Monday Night Raw.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

No cóz. Odcinek generalnie dobry. Nie przeczytałęm wszystkich walk, ale muszę Ci powiedzieć, że ogólnie jest bardzo dobrze. Myślę, że może być ciekawie. Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg story z ludźmi Heymana :)

Po dobrej gali Extreme Rules spodziewałem się po Raw znacznie więcej. Nie zrozum mnie źle gala wyszła całkiem dobrze. Były segmenty, walki, ale jednak w twoim pierwszym diary widywałem lepsze odcinki, dlatego tutaj przeżyłem spory zawód. Ale plusy też się oczywiście pojawiły jak Title Shot dla Cesaro, czy dla Zayna, ale to za mało, by ocenić galę chociaż na cztery.
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Friday Night Smackdown -24.05.2013

Pierwsze Smackdown w drodze do WWE Payback rozpoczął Daniel Bryan, przyszedł on przy swojej muzyce do ringu gdzie zaczął krzyczeć NO, NO, NO.

Daniel Bryan – Na Extreme Rules ja i Kane straciliśmy pasy mistrzowskie TT na rzecz The Shield, NO NO NO, to nie była moja wina. Nie ja jestem słabym ogniwem, Kofi i Kane mogą się winić bo ja zrobiłem wszystko co mogłem, mam już dość tych trzech niepokonanych szczęściarzy. Gdy stoję tutaj na pierwszym Smackdown w drodze do Payback wyzywam kogokolwiek z The Shield do walki, nie obchodzi mnie że Big Red Monster ani sztuczny Jamajczyk nie mają z wami szans, wyłaźcie do ringu.

Zagrała muzyka The Shield i trójka mistrzów pojawiła się na trybunach, wszyscy zeszli do ringu gdzie Ambrose kazał sobie podać mikrofon.

Dean Ambrose – Daniel, musisz w końcu sobie uświadomić że to ty jesteś najsłabszym ogniwem, nie dość że straciłeś pasy Tag Team na Extreme Rules to jeszcze na Raw przegrałeś w Battle Royal i to nie ty zawalczysz o pas WWE. Skoro jednak chcesz walki z jednym to ok, Seth Rollins to osoba która walczyła podobnie jak ty na scenie niezależnej kilka lat, wy obaj jesteście legendami Indysów lecz Seth pokaże ci teraz że to on zawsze był lepszy od ciebie.

Walka nr 1

Daniel Bryan vs Seth Rollins

Walka rozpoczęła się od klinczu, nikt nie mógł wywalczyć sobie znaczącej przewagi, jednak Daniel w końcu wykonał rywalowi kopniaka w brzuch i następnie cisnął nim o narożnik, nie trafił on jednak ze Splashem i Seth wykonał mu świetny Running Dropkick w narożniku. Daniel wypadł z ringu a Rollins długo nie czekał i wykonał znakomity Suicide Dive za ring. Rollins wrzucił rywala do ringu i tam go przypiął jednak sędzia doliczył do dwóch, Seth był zły i wykonał przeciwnikowi kilka kopniaków w plecy a następnie jeszcze potężny Low Dropkick. Seth zupełnie zdominował przeciwnika, tak więc odbił się on od lin lecz nie trafił z Leg Dropem, Daniel szybko się podniósł a następnie wykonał potężny Clothesline. Rollins wstawał za pomocą narożnika, Bryan więc wykonał mu świetny Running Dropkick, następnie podniósł on go i wykonał trzy potężne German Suplexy. American Dragon wskoczył na narożnik lecz nie trafił z Diving Headbuttem, zawodnicy wstawali jednocześnie i gdy byli już na nogach rozpoczęła się walka na uderzenia, w końcu członek Shield uzyskał sobie przewagę a następnie wykonał doskonałe Enzuigiri ..1...2...Kickout, było już bardzo blisko końca. Seth wyszedł za liny po czym chciał wykonać Springboard Clothesline, jednak gdy był już w locie Bryan wykonał mu świetny Europen Uppercutt. Daniel następnie wymierzy kilka kopniaków w klatkę piersiową a ostatni w głowę ...1...2..Kickout. Daniel wskoczył na narożnik jednak nie trafił on z Missile Dropkickiem, Rollins wykorzystał to wykonując Danielowi świetny Springboard Legdrop. Seth szykował się do Superkicka, Danielson od razu wykorzystał to wykonując Dropkick w głowę, mistrz Tag Team wyleciał z ringu a American Dragon wykonał mu Suicide Dive za ring. Tam jeszcze Daniel wrzucił kilka razy przeciwnika w bandę, chwilę po tym ku niezadowoleniu Reignsa i Romana wrzucił on oponenta do ringu i wymierzył mu tam Missile Dropkick, następnie zapiął on jeszcze No Lock, Rollins walczył i był blisko poddania, jednak w końcu nie wytrzymał i musiał odklepać.

Po walce do ringu wpadło Shied które zaatakowało Bryana, zaczęli go oni obijać jednak pojawił się Kane który zaatakował trójkę zawodników. Zdobył on sobie przewagę nad trójką rywali, chwycił on nawet Rollinsa i Deana pod Chokeslam jednak w tym momencie Reigns wykonał mu potężny Spear, następnie jeszcze Rollins wyczyścił stół komentatorski i i cała trójka wykonała mu potrójny Powerbomb na stół komentatorski który został rozsypany.

*** Reklamy ***

Po reklamach The Shield już nie było, za to pojawiły się służby medyczne który musiały wynieść wielkiego czerwonego potwora.

Zapowiedź dzisiejszej walki wieczoru – Sami Zayn vs Cody Rhodes

Na arenie zagrała muzyka mistrza świata wagi ciężkiej który przeszedł do ringu przy swojej muzyce, towarzyszyli mu oczywiście Langston oraz AJ.

Dolph Ziggler – Sami Zayn, kim ty dziecko jesteś ? Przychodzisz do tej federacji i od razu chcesz zabrać mój pas ? Może i jesteś legendą sceny niezależnej, być może i znasz dwadzieścia języków, kto wie może i masz fanów na całym świecie jednak to ja jestem panującym mistrzem. Nikt i nic tego nie zmieni, nie obchodzi mnie że masz marzenie by zabrać mi ten pas, to ja tu jestem najlepszy, na szczycie jestem od czasu gdy zdobyłem niebieską walizkę na Money In The Bank, myślisz że mało osób chciało mnie ze szczytu zrzucić ? Jednak ja pokazałem wszystkim że jestem najlepszy, John Cena, Chris Jericho,Alberto Del Rio, Jack Swagger i wielu więcej zostało zniszczonych, Del Rio i Swagger doznali kontuzji po naszej walce na Extreme Rules i gdzie oni teraz są ? To dobre pytanie, są tam gdzie wylądujesz ty Sami, wyląduje tam każdy kto będzie kiedykolwiek położyć rękę na moje złoto. Gdy już pokonam Zayna, trafię na kolejnych rywali, jeden po drugim będą padać jak muchy, w końcu gdy udowodnię im oraz was że jestem najlepszy w tej organizacji. Sami zmierzy się dzisiaj z Codym Rhodesem, będę oglądał tą walkę, musisz być czujni Zayn, w każdej chwili możesz zakończyć kontuzją swoją przygodę z WWE.

W swoim gabinecie siedział Booker T, do pokoju wszedł jednak Paul Heyman razem z Kassiusem Ohno i Leo Krugerem.

Paul Heyman – Witaj Booker, jak wiesz dwie nowe osoby dołączyły do grupy „Paul Heyman Guy”, CM Punk to idiota który obrócił się przeciwko mnie, Kassius i Leo nauczyli go pokory, sądzę że nadszedł ich czas. Przyszedłem więc do ciebie ponieważ jesteś świetnym General Managerem, co ty na to by któryś z nich mógł stoczyć dzisiaj walkę.

Booker T – Ok, obydwaj stoczą pojedynek, będzie to walka drużynowa, Kassius i Kruger zawalczą z powracającym Tysonem Kiddem oraz Justinem Gabrielem.

Paul Heyman – Moi chłopcy pokonają te dwie latające małpy, następnie pokażą wszystkim że trzeba się liczyć z ludźmi Paula Heymana.

Walka nr 2

Tyson Kidd i Justin Gabriel vs Kassius Ohno i Leo Kruger

Walkę rozpoczęli Gabriel i Kruger, weszli oni w klincz i Leo wykonał przeciwnikowi w narożniku kilka kopniaków w brzuch. Następnie posłał Justina na liny po czym wykonał Clothesline, Kruger zmienił się z Ohno, ten jednak gdy podniósł rywala to ten wykonał mu mnóstwo kopniaków w brzuch. Ohno uciekł z ringu, Gabriel wykorzystał to wykonując mu Slingshot Somersault Planche za ring. Wrzucił on jeszcze Kassiusa do ringu, jednak gdy sam wchodził to nadział się na Enzugiri od Ohno. Paul Heyman Guy dołożył jeszcze German Suplex i zmienił się z Krugerem, lecz ten gdy podnosił przeciwnika to ten wykonał mu Frankenstainer i zmienił się z Kiddem. Ten od razu uniknął Big Boota i sam wykonał Dropkick, następnie jeszcze Low Dropkick oraz Diving Elbow Drop. Kruger wypadł z ringu, Kidd zmienił się z partnerem i obaj wykonali Diving Crossbody dla obydwóch przeciwników. Justin wrzucił następnie Krugera do ringu i wykonał mu Springboard Leg Drop. Afrykanin zapiął przeciwnikowi Headlock, rywal jednak wstał i po wykonaniu kilku łokci w brzuch wykonał także Dropkick w głowę rywala. Kruger zmienił się z Ohno a Justin z Tysonem, Ohno od razu zasypał ku radości Paula Heymana uderzeniami łokciem w głowę, następnie rzucił go na liny i wykonał Big Boot, to nie był koniec jego ofensywy bo wskoczył on także na narożnik i wykonał przeciwnikowi widowiskowy Moonsault ..1...2...Kickout, ależ było blisko pierwszego zwycięstwa klientów Paula Heymana. Ohno szykował się do KO, jednak Tyson uniknął tej akcji i następnie wymierzył świetne Tornado DDT. Kidd zmienił się z Gabrielem, ten wskoczył na narożnik by wykonać 450 Splash, jednak Kassius wystawił kolana i wymierzył Roll Up i wygrał walkę. Kassius Ohno i Leo Kruger odnoszą pierwszą wygraną.

Paul Heyman[b\ – Leo Kruger, Kassius Ohno, ci dwaj dumni siebie zawodnicy pokazali kim tak naprawdę są, są oni nowymi gwiazdami tej federacji. Do ich wielkich talentów doszedł ważny punkt, mają oni mnie, być może zajdą oni tam gdzie zaszedł Brock Lesnar, może dadzą radę być lepszymi niż ten nieudacznik CM Punk który nigdy nic sam nie osiągnął.

*** Reklamy ***

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł mistrz Interkontynentalny czyli Wade Barrett, wszedł on z pasem na drugą linę po czym poprosił o mikrofon.

Wade Barrett – Wszyscy mówią o tym całym Extreme Rules, jedni wspominają swoje zwycięstwa drudzy porażki, jednak ktoś może mi powiedzieć czemu nie wystąpiłem na tej gali. Jestem mistrzem Interkontynentalnym, nikt nie jest wstanie zabrać mi tego pasa więc jeśli ktoś sądzi inaczej niech wyjdzie do ringu.

Zagrała na arenie muzyka Sheamusa, ten przyszedł do ringu przyszedł do ringu przy swojej muzyce, chciał on podać rękę Wade'owi jednak on nie odwzajemnił tego gestu.

Sheamus – Witaj Wade, siedział na zapleczu i słyszałem jak marudziłeś o swoim losie, ty nie walczyłeś na gali Extreme Rules, ja tak i pokonałem Marka Henrego, teraz mam nowy plan i jest to pas Interkontynentalny, nie zasługujesz na to złoto, ten pas powinien trafić w moje ręce.

Wade Barrett – Sheamus, pokonałeś w niedzielę tego grubasa, jednak ja to wyższa półka, nie jesteś godzien walki o mój pas.

Na rampie pojawił się ku radości fanów Booker T z mikrofonem w ręku.

Booker T – Panowie, zachowajcie spokój. Mam pomysł jak rozwiązać wasz problem, już za chwilę zawalczycie między sobą a jeśli wygra Sheamus to na Payback odbędzie się pojedynek o pas Interkontynentalny między wami.

Walka nr 3

Wade Barrett vs Sheamus

Walka rozpoczęła się od klinczu który wygrał Irlanczyk, przepchnął on rywala do narożnika gdzie wykonał mu serię uderzeń w brzuch. Sędzia kazał mu odejść od przeciwnika a gdy znowu podszedł nadział się na potężnego kopniaka w brzuch, Wade posłał go następnie na liny i wymierzył potężny Clothesline, to zwaliło z nóg Sheamusa, Anglik kontynuował i po podniesieniu rywala chciał wykonać mu Neckbreaker, jednak rywal się nie dał i po łockiu w brzuch sam wykonał Backbreaker. Irlandczyk kontynuował akcję i wskoczył na narożnik, gdy mistrz Interkontynentalny wstał to Sheamus wykonał mu potężny Diving Shoulder Block, po tej akcji Barrett wyleciał z ringu. Oponent wyszedł za nim, jednak gdy Celtycki Wojownik podnosił przeciwnika to ten pchnął go na stalowy słupek. Za ringiem jeszcze Barrett cisnął rywalem o schodki po czym wrzucił go do ringu, wykonał on tam jeszcze potężny Elbow Drop ..1..2.....Kickout. Brytyjczyk szykował się do Bullhamera by zakończyć tą walkę, Sheamus jednak dał radę uniknąć tej akcji i sam po kopniaku w brzuch wykonał potężne DDT. Teraz to Wade leżał na macie, więc oponent szykował się do potężnego Brogue Kicka, teraz to jednak Barrett uniknął Finishera, chwilę po tym Intercontinental Champion wymierzył świetny Spinning Side Slam ...1.....2....Kickout. Barrett nie wierzył że nie udało mu się wygrać jeszcze tej walki, poczekał on aż przeciwnik wstanie i wyniósł go pod Wasteland, Sheamus jednak nie dał sobie wykonać tej akcji i to on następnie wykonał świetny White Noise, następnie Irlandczyk chciał już wykonać Brogue Kick. Anglik wstał więc Sheamus wykonał tą akcje po czym szybko przeszedł do pinu ….1...2.....3...Sheamus pretendentem do pasa Intercontinental na Payback.

*** Reklamy ***

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł Chris Jericho, przywitał się on z fanami po czym poprosił o mikrofon.

Higlight Reel

Chris Jericho – Czy widzicie gdzieś tutaj FanDanGo ? Nie, w niedzielę zniszczyłem go w walce bez dyskwalikwikacji, tancerz doznał kontuzji i nie zobaczymy go już dzisiaj. Jednak ten człowiek mnie już nie interesuje, nadszedł czas na nowe wyzwania. Moim dzisiejszejszym gościem będzie osoba która twierdzi że jest ponad przeciętna jeśli chodzi o intelektualność, bardzo możliwe. Tak więc panie i panowie, dziewczynki i chłopcy, wszyscy Jerichoholicy powitajcie Damiena Sandowa.

Sandow wyszedł na arenę po czym wszedł do ringu i podał rękę Chrisowi.

Chris Jericho – Witaj Damien, jak wiesz ja jestem wielokrotnym mistrzem świata, pierwszym niekwestionowanym mistrzem świata, walczyłem wszędzie, WWE, ECW, WCW, Meksyk, Japonia, Europa, wszystkie te miejsca miały szczęście że mogłem tam walczyć. W wieku dziewiętnastu lat wstąpiłem do legendarnej kanadyjskiej szkoły wrestlingu Hartów. To wszystko pokazałem w niedzielę niszcząc Fandango, za ty Damien jesteś tutaj ponad rok i nie osiągnęłeś jeszcze nic. Twój Tag Team partner dzisiaj walczy w walce wieczoru Smackdown, ty za to gdyby nie moje studio nawet byś nie stał dzisiaj w tym ringu. Jesteś największym niewypałem w historii tej federacji.

Damien Sandow - Ja jestem największym niewypałem w tej federacji, tylko to nie ja przegrałem na największej gali ze wszystkich przy osiemdziesięciu tysiącach widzów z tancerzem, to nie ja przegrałem na Elimination Chamber z Jackiem Swaggerem, to nie ja przegrałem rok temu trzy razy z CM Punkiem w walkach o pas WWE. Ja jestem przyszłością, ty za to najlepsze lata miałeś już za sobą, teraz nawet Fandango jest wstanie cie pokonać, za to ja zaraz mogę pokazać ci że twoje najlepsze lata już minęły.

Chris Jericho – Bardzo możliwe, może i to ja przegrałem z tancerzem na Wrestlemanii, tylko mojej walki nie odwołali dwie minuty przed wyjściem na arene. Ty i Rhodes przegraliście kilka razy z Team Hell No, Bryan i Kane przez kilka miesięcy robili z wami co tylko chcieli, twoim największym osiągnięciem jest fakt iż wystąpiłeś dzisiaj w moim Higlight Reel. Jednak dam ci szansę na odbudowanie swojej kariery i wyzywam cię do walki ze mną na Payback, uściśnij mi ręke to będzie znak że się zgadzasz.

Sandow myślał przez moment jednak w końcu uścisnął rękę rywala, Chris chciał wyjść z ringu, jednak Sandow zaatakował go wtedy od tyłu krzesełkiem, następnie jeszcze wymierzył on Terminus i powiedział do Chrisa „Czekam na Payback”.

Zapowiedź walki o pas WHC na Payback między Dolphem Zigglerem i Sami Zaynem na WWE Payback.

Main Event

Sami Zayn vs Cody Rhodes

Walka rozpoczęła się od wymierzenia kilku kopniaków Zayna, Rhodes jednak odepchnął przeciwnika, ten jednak wykonał mu wtedy Dropkick. Cody wyszedł z ringu, Sami ruszył zanim, Rhodes wrócił do ringu, rywal chciał zrobić to samo lecz gdy wszedł to nadział się na Big Boot oraz DDT. Cody kontynuował akcję i wykonał przeciwnikowi świetny Knee Drop, szykował się jeszcze od razu na CrossRhodes jednak Zayn nie dał sobie wykonać tej akcji, po uwolnieniu się wykonał on jeszcze Enzuigiri. Rhodes wypadł z ringu, pretendent do pasa WHC wykorzystał to wykonując doskonałą Somersault Senton Planche za ring. Fani nagrodzili go za to wielkimi brawami, on za to wrzucił oponenta do ringu i wykonał mu tam jeszcze Springboard Neckbreaker ...1...2....Kickout. Było już bardzo blisko zakończenia walki, Zayn wszedł na narożnik jednak Cody do niego doskoczył po czym wykonał mu świetny Superplex z narożnika. ..1...2...Kickout, tym razem Cody mógł wygrać tą walkę. Syn legendy poczekał aż przeciwnik wstanie i wtedy wykonał on świetny Bulldog, Rhodes wskoczył na narożnik by wymierzyć Crossbody, lecz gdy był już w locie to rywal zgasił go Dropkickiem. Cody wypadł z ringu, Zayn wykorzystał to wykonując mu Suicide Dive za ring, jednak Sami zrobił coś niesamowitego i w locie dołożył jeszcze Tornado DDT. Cody leżał za ringiem, gdy wstawał to Zayn jeszcze wykonał mu Frankenstainer po którym Rhodes wpadł w schodki. Były zawodnik sceny niezależnej wrzucił rywala do ringu i sam wskoczył na narożnik, miał on na celu wykonanie 450 Splashu, to się jednak nie udało bo nadział się on na kolana przeciwnika ...1..2....Kickout, Cody nie wierzył. Miał on już pewne zwycięstwo, jednak walka ciągle trwa, teraz to Cody wskoczył na narożnik i wykonał genialny Moonsault z narożnika, Zayn jednak dał radę się odsunąć. Obydwaj zawodnicy leżeli, pierwszy jednak podniósł się Sami który wykonał od razu Springboard Moonsault ..1...2...Kickout. Teraz to pretendent do pasa mógł wygrać, Zayn jednak nie poddawał i chciał wykonać Tornado DDT, to się mu jednak nie udało i Rhodes wymierzył doskonały Beautiful Dicaster ...1....2...Kickout, ależ walka, znowu nie udało się przypiąć. Rhodes szykował się ro Russian Leg Sweep i udało mu się wykonać tą akcję, następnie jeszcze chciał on dołożyć Diving Elbow Drop lecz Sami zdążył się odsunąć ku radości fanów. Brat Goldusta wypadł z ringu, Sami wykorzystał to wykonując mu Corkscrew Planche za ring. Zaraz po tym już w ringu Sami dołożył 450 Splash ..1.....2....KICKOUT, coś niesamowitego. Obydwaj zawodnicy dają z siebie dzisiaj więcej niż mogą, fani na arenie krzyczą This Is Awesome. Zayn nie wiedział co już robić, jednak wstał on i wyniósł rywala pod Brainbuster, jednak Cody nie dał sobie wykonać tej akcji i to on wykonał tym razem CrossRhodes, to musi być koniec ...1....2.......KICKOUT, ależ emocje. Było już bardzo blisko niespodzianki, Cody już nie miał planu na tą walkę, wszedł on więc na narożnik, jednak Zayn doskoczył do rywala i wykonał mu świetny Avalanche Brainbuster, to musi być koniec ..1....2...3....Tak jest Sami Zayn wygrywa kolejną walkę.

Po walce na arenie pojawił się Dolph Ziggler który był ironicznie brawo rywalowi z Payback.

Karta na WWE Payback

WWE Championship - John Cena vs Antonio Cesaro

WHC Championship - Dolph Ziggler vs Sami Zayn

Chris Jericho vs Damien Sandow

Intercontinental Championship - Wade Barrett vs Sheamus

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Dobry odcinek SD! w twoim wykonaniu! Spodobała mi się walka Bryana z Rollinsem, ale to chyba nikogo nie dziwi. Nie tylko mi mam nadzieję walka tych panów podobała się. Feud o pas IC jakoś nie przychodzi mi do gustu, bo to "odgrzewany kotlet", czyli Barrett vs. Sheamus. Dobry ME gali, czyli walka Zayna z Rhodesem i zwycięstwo tego pierwszego chyba nikogo nie dziwi skoro Sami niedawno zadebiutował. Jak już wspomniałem odcinek dobry, ale mógłby być lepszy. Wiem, że Cię stać. Czekam na RAW oraz pozdrawiam! :-)

>> Zapraszam do mnie, początkującego "bookera" WWE ! :)

:arrow: http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40850

52112036351dc17c035f8c.jpg

Nie wypowiem się do końca na temat gali ale bardziej estetyki.

Nie środkuj gali to kijowo wygląda. Nie pochylaj walk i segmentów, kilka razy się zgubiłem dlatego nie komentuję odcinka. Na grafikę, szczerze mówiąc już nie patrzę, bo co to za różnica czy ona jest czy nie. Mam nadzieję, że następny będzie napisany tak jak u większości, bo inaczej dalej będę nieświadomy co oferuje twoje diary.

196226315251bf7dfc3a762.png

Nie pamiętam, czy skomentowałeś którykolwiek mój epizod, ale ja twoje wypociny przeczytałem i skomentuję:

*Pierwszy segment był dobry, ale niepotrzebnie wymieniłeś nazwę federacji niezależnej w speechu Ambrose'a, ''Indys'' czym lekko złamałeś keyfabe.

*Czyżbyś chciał połączyć Kassiusa i Leo w TT na dłużej?... Jestem temu przeciwny, bo jak na razie jak i pierwszy tak i drugi nie przekonują mnie do siebie. Oglądam NXT i mogę stwierdzić, że obaj są jak na razie nudnymi zawodnikami. Może Kassius, na pewno coś potrafi, ale jak do tej pory nic ciekawego nie pokazał. Kruger wątpię, żeby kiedykolwiek cokolwiek coś ciekawego pokazał, a więc jestem przeciwny temu Tagowi. Mam nadzieję, że szybko się rozpadną. Fakt, że są oni dodatkowo podopiecznymi Heymana bardzo mnie zirytował.

*Nawet sobie nie żartuj, że chcesz zrobić feud pomiędzy Rudym a Barrettem :wink: Przecież to ta sama półka, czyli są w ch** i jeszcze trochę nudnymi zawodnikami... Highlights Reel lekko w moim mniemaniu był zapchaj dziurą, ale dobrze, że ostatecznie doprowadziło to do walki, która odbędzie się na Payback.

*Jak wszystkie wyniki walk były dla mnie przewidywalne, tak rezultat Main Eventu mnie zaskoczył. Nie spodziewałem się wygranej Samiego z Rhodesem, co bardzo się mi spodobało i oby tak dalej.

Monday Night Raw – 27.05.2013

Kolejną galę w drodze do WWE Payback rozpoczął pretendent do pasa WWE na gali Payback czyli Antonio Cesaro.

Antonio Cesaro – Pas WWE, dwie największe legendy które posiadały ten pas to byli Europejczycy, pierwszy znich był Włochem, najdłużej posiadający pas WWE w historii czyli sam Bruno Sammartino, drugi to Francuz polskiego pochodzenia czyli sam Andre The Giant, dwóch mistrzów, dwóch Hall Of Hamer'ów. Dwie legendy, ja będę trzecim Europejczykiem który wpisze się do kart historii. Gdy na Payback pokonam dominującego od dekady Cene to na zawsze zmieni się krajobraz tej organizacji, zdobędę mistrzostwo WWE nie dla siebie, tylko dla ludzi z Europy, dla ludzi którzy zawsze byli wyzyskiwani przez was, przez Amerykanów. Cena jest taki jak wy, leniwy, egoistyczny i co najgorsze jest głupi. Ja za to jestem klasą, człowiekiem idealnym, wzorzec mojej osoby jest lepszy niż was wszystkich razem wziętych. Sammartino był geniuszem w ringu, Giant był olbrzymem, za to ja będę najbardziej dominującym mistrzem w historii. Będę takim mistrzem jakim nie był nikt, nie tylko w wrestlingu ale i w MMA, Boksie i innych gównianych dyscyplin. Cena pożałuje że jest mistrzem, znam jego ego i wątpie by się pogodził ze stratą tego pasa, zwłaszcza że gdy już ja go zdobędę to już nigdy Cena go nie wywalczy.

Zagrała muzyka pretendeta do pasa WHC czyli Samiego Zayna

Sami Zayn – Stop, chwila moment, ztego co wiem ty jeszcze nie jesteś mistrzem, nie jesteś i nigdy nim nie będziesz. Za to ja, już na Payback pokonam Zigglera i pokażę wszystkim fanom że Sami jest tu najlepszy i po wielu latach walk na całym świecie w końcu podbije całe WWE. Ziggler to taki sam żart jak ty Cesaro, może i ma on AJ i Big E jednak ja mam wszystkich moich fanów.

Tym razem zagrała muzyka mistrza świata wagi ciężkiej czyli Dolpha Zigglera który pojawił się z Langstonem i Lee.

Dolph Ziggler – Czy ja dobrze słyszałem, Sami ty chcesz zdobyć mój pas ? Cesaro ty chcesz być legendą, jesteście śmieszni, każdy na arenie, przed telewizorem i na zapleczu wie że to ja jestem najlepszy w tej federacji, chcecie wiedzieć czemu ? Bo co tydzień kradnę Show, i w ringu i gdy dostaję do ręki mikrofon. Jesteście takimi samymi żartami jak Cena, on może i jest posiadaczem pasa WWE lecz to ja tutaj jestem najlepszy. Ty, ty i każdy fan który wam kibicuje jest żartem, to ja jestem prawdziwą gwiazdą i wielkim mistrzem. Del Rio i Swagger weszli mi na drogę podczas Extreme Rules, i gdzie oni są teraz ? Jeden liże rany w Okhalomie, a drugi w Meksyku. Wrócą oni równie szybko jak ty po czerwcowej gali szybko pomyślisz o moim pasie mistrza świata.

Nadszedł czas tym razem na Johna Cene. Przyszedł on do ringu i poprosił o mikorofon, jednak nic on nie powiedział tylko zaatakował Cesaro i wtym samym czasie Sami wyrzucił z ringu Zigglera.

Na rampię pojawiła się więc Vickie Guerrero z Bradem Maddoxem

Vickie Guerrero – Skoro wy nie potraficie zachować się jak przystało na zawodników tej federacji to mi nie pozostało zrobić nic innego jak tylko ustalić dwie walki na dzisiejszą galę, tak więc już zaraz Sami Zayn zawalczy z Antonio Cesaro a w walce wieczoru dzisiejszej gali mistrz WWE podejmie mistrza WHC czyli Dolpha Zigglera.

Walka nr 1

Antonio Cesaro vs Sami Zayn

Walka rozpoczęła się od klinczu który oczywiście wygrał Cesaro, zdominował on rywala spychając go do narożnika i wykonując tam serię uderzeń w brzuch. W końcu Zayn padł na matę, Cesaro poczekał aż rywal wstanie i wykonał mu on wtedy świetny Big Boot. Szwajcar śmiał się z przeciwnika, podniósł on jeszcze Zayna jednak nadział się na doskonały Dropkick. Zayn jednak nie kontynuował akcji ponieważ musiał odpocząć po ciosach rywala, więc obydwaj zawodnicy wstali w jednym czasie, Antonio posłał przeciwnika do narożnika jednak nie trafił ze Splashem i to Sami wykonal mu Running Dropkick gdy ten opierał się o narożnik. Cesaro wypadł z ringu, Sami wykorzystał to wymierzając genialną Springboard Somersault Planche za ring. Po tej akcji Kanadyjczyka ponownie wrzucił rywala do ringu, Zayn sam wskoczył na narożnik jednak Cesaro wstał i też wskoczył na narożnik po czym wykonał doskonały Superplex. Antonio poczekał aż przeciwnik wstanie i wtedy powalił go rewelacyjnym Bicykle Kickiem ..1...2...Kickout. Wściekły Cesaro wyrzucił rywala z ringu, następnie sam odbił się od lin i ku zdziwieniu fanów wykonał on świetny Suicide Dive za ring. Cesaro wykrzyczał że to on będzie następnym mistrzem WWE i wrzucił do ringu Zayna, tam wyniósł on rywala pod Powerbomb jednak Kanadyjczyk zaskoczył go Frankenstainerem. Zaraz po tym jeszcze Sami wykonał Springboard Moonsault ..1...2....Kickout. Sami wskoczył na narożnik by wykonać Flying Splash, jednak gdy był on już w locie to Antonio odsunął się ..1....2...Kickout. Tym razem to Cesaro był bardzo blisko końca, wyniósł on jednak przeciwnika pod Ricola Bomb i wykonał tą potężną akcję rywalowi, to musi być koniec ..1....2...Kickout. Coś niesamowitego, walka jeszcze trwa, Antonio chciał popisać się The Neutrilaizerem jednak Sami nie dał się wynieść i sam wykonał Frankenstainer wyrzucający za ring. Zayn wykonał także niesamowity Moonsault za ring rywalowi, fani zaczęli skandować „ole „, Zayn za to wrzucił oponenta do ringu i sam wskoczył na narożnik i wykonał 450 Splash ..1...2....Kickout. Kolejny raz rywal odkopał, Kanadyjczyk chciał wynieść przeciwnika pod Powerbomb jednak Antonio nie dał się wynieść a następnie sam wymierzył doskonały European Uppercutt, Cesaro jeszcze wyniósł przeciwnika pod swój finisher i udało mu się wykonać The Neutrilaizer i zakończył tą świetną walkę.

Walka nr 2 – Handicap Match

Mark Henry vs Jimmi i Jey Uso

Henry od razu wykonał potęzny Clothesline powalając obydwu rywali, następnie cisnął Jeyem o narożnik po czym wrzucił tam jeszcze Jimmiego a następnie sam w nich wbiegł. Walka kończyła się wielkimi krokami więc Henry wykonał WSS Jimmiemu oraz tą samą akcję Jeyowi po czym przeszedł do pinu ..1...2....3..Mark Henry wygrywa.

Po walce Mark poszedł po krzesełko po czym wsadził je w nogę Jeya i chciał go kontuzjować, jednak zagrała muzyka Randy'ego Ortona który wpadł do ringu i zrzucił Marka z narożnika po czym wykonał mu RKO na krzesełko.

***Reklamy***

Oficjalne ogłoszenie walki na WWE Payback między Markiem Henrym a Randym Ortonem.

Walka nr 3 – Walka o miano pretendenta do pasa US na Payback .

Sin Cara vs Cody Rhodes

Walka rozpoczęła się od klinczu, Rhodes zdominował przeciwnika i sprowadził do narożnika, tam wykonał przeciwnikowi kilka kopniaków oraz rzucił rywala na liny i następnie wykonał świetny Dropkick. Cody poczekał aż przeciwnik wstanie by wykonać mu Big Boot jednak Cara zrobił unik a następnie sam wymierzył świetny Dropkick. Luchador wskoczył na narożik a następnie wymierzył Diving Crossbody przeciwnikowi, Meksykanin miał przewagę więc wyrzucił on Cody'ego z ringu, następnie gdy ten podnosił się za linami to Meksykanin wykonał doskonałą Slingshot Somersault Planche. Zaraz po tym Sin wrzucił oponenta do ringu jednak gdy wykonał Springboard Moonsault to rywal się odsunął by tego uniknąć. Cody poczekał aż przeciwnik się podniesie, gdy ten to zrobił to Rhodes wykonał świetny Neckbreaker ..1...2..Kickout. Rhodes szykował się do Cross-Rhodes jednak Cara nie dał sobie wykonać tej akcji a następnie powalił przeciwnika Enzuigiri. Cara poczekał aż przeciwnik wstanie i wtym momencie wykonał on genialny Frankenstainer, Meksykanin poczekał aż rywal wstanie i wykonał mu świetne Tornado DDT ..1....2...Kickout. Luchador wszedł na narożnik, jednak Cody do niego doskoczył do rywala i wykonał mu świetny SuperPlex ..1...2..Kickout. Rhodes był wściekły, jednak podniósł on przeciwnika i wymierzył on Russian Legsweep, Rhodes wszedł jeszcze na narożnik i wymierzył rewelacyjny Moonsault. Syn legendy WWE powoli podnosił przeciwnika by go wykończyć jednak ten wykonał mu niesamowitą Hurricanrane, ta akcja wyrzuciła Rhodesa z ringu. Cara wykorzystał to wykonując niesamowite Corkscrew Crossbody za ring. Luchador wrzucił oponenta do ringu, sam za to wskoczył na lin i gdy ten wstawał to Cara wykonał świetny Springboard Frankenstainer. Meksykanin wszedł na narożnik by wymierzyć świetny Senton Bomb, Rhodes jednak dał radę się w ostatniej chwili odsunąć. Rhodes wstał natychmiastowo i wykonał Bulldog a następnie Cross-Rhodes i przypiął przeciwnika ..1....2.....3..Cody Rhodes pretendentem do pasa USA na Payback.

Cody wszedł na narożnik ciesząc się ze zwycięstwa, jednak zagrała muzyka The Shield, cała trójka podeszła pod ring po czym otoczyli Codyego. Wydawało się że zaatakują już oni Rhodesa jednak pojawił się Daniel Bryan, miał on kij do kendo którym zaatakował całe Shield wyrzucając ich razem z Codym z ringu.

Daniel Bryan – Rozmawiałem z Vickie Guerrero, na Payback nie tylko Cody odbierze pas Deanowi Ambrose'owi ale także ja zawalczę o pasy TT. Oczywiście nie zrobię tego sam, Kane został kontuzjowany przez Shield więc znalazłem sobie nowego partnera. Powitajcie więc powracającego po długiej przerwie, Kapitana Charyzme, byłego mistrza świata wagi cięzkiej, wielokrotnego mistrza drużynowego czyli Christiana.

Kanadyjczyk wyszedł na arenę przy wielkim aplauzie fanów po czym pokazał że to on będzie mistrzem TT.

Miz Tv

The Miz – Witam wszystkich w najbardziej docenianym programie w historii WWE. Dzisiaj moim gościem będzie osoba która na Payback stanie w obronie swojego pasa Interkontynentalnego, więc powitajcie mojego gościa Wade'a Barretta.

Wade Barrett – Miz, pewnie zazdrościsz mi że to ja stoje tutaj jako mistrz, pamiętasz jak pokonałeś mnie na Wrestlemanii, a dzień później już musiałeś oddać pas w moje ręce. Jesteś więc ostatni w kolejce po mój pas, Sheamus to śmieszny żart. Taki sam jak ty i wszystkie te osoby na trybunach. Gdy nadejdzie czas zemsty nikt nie uratuje tego bladego Irlandczyka przed ofensywą Wade'a Barretta. Nie oszukuje się, zaprosiłeś mnie do tego programu tylko dlatego że jestem najlepszym mistrzem Interkontynentalnym w historii tej organizacji. Takie osoby jak MR Perfect, Chris Jericho, Rey Mysterio, Shawn Michaels czy … The Miz którzy trzymali te pasy mogą mi tylko czyścić buty.

The Miz – Mówisz Wade ciekawe rzeczy, zadebiutowałeś tutaj z bandą sępów które zaatakowały cały roster jako Nexus, pamiętasz to ? Wtedy wszyscy nie bali się ciebie ale bandy twoich przydupasów, teraz nikt się ciebie nie boi i nikt nie szanuje. Ten pas to jak na razie twóje jedyne osiągnięcie, nigdy nic innego nie osiągnęłeś.

Wade Barrett – Hmm, to moje jedyne osiągnięcie, patrząc na twoją karierę gdzie to wygrałeś z Ceną tylko dzięki The Rockowi, mistrzem Tag Team byłeś przez to że miałeś Big Showa za partnera. Zazdrościsz mi że to ja mam pas Interkontynentalny a ty nawet nie masz walki na Payback.

The Miz – Masz rację nie mam walki na Payback jednak zaraz ty też możesz jej nie mieć.

Miz i Barrett stanęli naprzeciwko siebie jednak zagrała muzyka General Managera Smackdown czyli Bookera T.

Booker T – Może i jesteśmy na Raw jednak wy jesteście zawodnikami Smackdown więc ja ogłaszam że na Payback nie dojdzie do walki o pas Interkontynentalny między Wadem Barrettem a Sheamusem tylko na tej gali odbędzie się walka między Barrettem, Sheamusem i Mizem.

Booker odszedł na zaplecze a Sheamus wbiegł do ringu gdzie powalił Barretta Brogue Kickiem jednak sam nadział się na SCF od Miza.

Walka nr 4

Chris Jericho vs Justin Gabriel

Walka rozpoczęła się od klinczu, Chris był silniejszy i sprowadził rywala do narożnika gdzie zaczął okładać przeciwnika serią kopniaków w brzuch. Chris następnie wyrzucił rywala z ringu, Jericho chciał wykonać Suicide Dive za ring jednak Gabriel zdołał się odsunąć. Justin wykorzystał błąd rywala i sam wskoczył do ringu i gdy rywal wstawał to wykonał on Corkscrew Planche. Zawodnik z RPA wrzucił rywala do ringu, sam następnie wykonał mu świetny Springboard Dropkick. Justin chciał wymierzyć DDT jednak Chris nie dał sobie wykonać tej akcji i po kopniaku w brzuch wykonał świetny Backbody Drop. Kanadyjczyk wykonał jeszcze świetny Lionsault ..1..2..Kickout. Było blisko końca jednak walka jeszcze trwa, Jericho wskoczył na na narożnik a następnie wykonał Diving Double Axe Handle. Chris posłał przeciwnika na liny a następnie wykonał mu Tilt A Whirl Backbreaker. Y2J wskoczył na narożnik jednak gdy rywal wstawał to nie trafił on z Missile Dropkickiem. Justin świetnie uniknął tej akcji a gdy rywal wstawał to wykonał mu jeszcze Roundhouse Kick. Y2J wypadł z ringu, Gabriel wykorzystał to wykonując doskonały Somersault Slingshot Senton za ring. Justin wrzucił rywala do ringu, tam wykonał także rewalcyjne Tornado DDT ..1..2..Kickout. Było bardzo blisko wielkiej sensacji, Gabriel kontynuował akcję i wykonał doskonałe Enzuigiri w narożniku które powaliło Chrisa. Afrykanin wszedł na trzecią linę jednak doskoczył do niego Chris który wykonał mu rewelacyjny Superplex ..1..2..Kickout. Chris zapiął jeszcze bardzo bolesne Walls Of Jericho, Gabriel był bardzo blisko odklepania jednak w końcu udało mu się dojść do lin. Justin jednak wypadł z ringu. Jericho wykorzystał to wymierzając rewelacyjny Suicide Dive za ring. Fani nagrodzili za to wielkimi brawami Kanadyjczyka. Chris wrzucił oponenta do ringu, jednak gdy podnosił rywala to ten nagle wstał i wymierzył genialny Frankenstainer wyrzucający z ringu Chrisa. Justin dołożył także niesamowity Flip Dive, była to niesamowita akcja. Za ringiem jeszcze Gabriel wykonał świetny Frankenstainer który wbił w schodki Y2J'a. Następnie Justin wrzucił do ringu rywal i wykonał genialne Tornado DDT z narożnika ..1...2....Kickout. Gabriel chciał wykonać Slingshot Senton jednak Chris dał radę się odsunąć, następnie jeszcze wskoczył na narożnik i wykonał Missile Dropkick, po tej akcji Chris zapiął Walls Of Jericho, Gabriel był daleko lin więc przekręcil się na bok i wyszedł z tej dźwigni. Jednak Chris od razu po tym wykonał Codebreaker i przeszedł do pinu ..1...2....3...Koniec, Chris Jericho wygrywa.

Po walce zagrała muzyka Damiena Sandowa, Sandow chciał zaatakować rywala jednak gdy go podniósł to Jericho wymierzył mu Codebreaker ku radości fanów. Następnie Chris zapiął Walls Of Jericho a Sandow zaczął klepać.

***Reklamy***

Usłyszeliśmy nową muzykę i okazało się że pod nią kryją się Kassius Ohno, Leo Kruger oraz Paul Heyman.

Paul Heyman – Widzę że każdy jak na razie mówi o tym co stanie się na Payback, te dwie młode osoby na Smackdown zniszczyła Kidda i Gabriela. Tydzień temu na Raw pokazali oni gdzie jest miejsce CM Punka. Więc sądze że na WWE Payback o pasy Tag Team walczyć nie powinni Bryan i Christian jednak Leo i Kassius. Jednak ja i moi ludzie zawsze byli spychani na sam koniec, jednak wyrobiłem sobie nazwisko tak samo jak Brockowi Lesnarowi, niewdzięcznikowi Punkowi oraz wielu innym.

Ku gigantycznej pozytywnej reakcji fanów zagrało Cult Of Personality i CM Punk pojawił się na arenie

CM Punk – Chwila Paul, mówisz że te dwie osoby które stoją obok ciebie to przyszłe gwiazdy ? Jesteś śmieszny, ja jestem gwiazdą, Brock Lesnar także jest gwiazdą, jednak oni nigdy gwiazdami nie będą. Nie byli nimi w NXT i nie będą już nigdy, jednak może trzeba dać im szansę. Co powiesz Heyman na to bym ja, obrońca nieobecnych znalazł sobie partnera i razem z nim zawalczył z tą dwójką. Mówisz że to przyszli mistrzowie więc chyba nie masz problemów ?

Paul Heyman – Phil, byłeś nieobecny przez ponad miesiąc, wcześniej przegrałeś pas Rockiem, poległeś też w ważnych walkach z Takerem i Ceną, więc czemu miałbym się zgodzić, jesteś teraz nikim i chłopcy nie muszą się na to zgadzać.

CM Punk – Wiedziałem że taka będzie twoja odpowiedź, wiesz czemu ? Bo jesteś tchórzem, tak dobrze słyszałeś, masz cykora. Boisz się oto że ja ośmieszę i ciebie i dwóch twoich lalusiów.

Paul Heyman – Wiesz co Brooks, zgadzam się, ty i twój Tag Team partner zawalczycie z Krugerem i Ohno, jednak musisz wiedzieć że przed własnymi fanami poniesiesz najgorszą porażkę w karierze.

Po tych słowach Punk rzucił się na Heymana, Kassius i Leo odciągneli go jednak on wyrzucił Ohno z ringu a dla Krugera miał GTS. Następnie pokazał on Heymanowi że w końcu go dorwie.

Main Event

WWE Champion John Cena vs WHC Champion Dolph Ziggler

Walka rozpoczęła się od klinczu, Cena był silniejszy i posłał przeciwnika w narożnik, następnie wymierzył mu Clothesline oraz Bulldog. Szykował się on już do AA jednak Ziggler spadł z ramion mistrza WWE i wyrzucił Cene z ringu, Dolph sam natomiast odbił się od lin i wykonał Suicide Dive za liny. Dolph za ringiem wrzucił rywala w schodki, wykonał on tam jeszcze Big Boot po czym wrzucił oponenta do ringu. Przeciwnik powoli wstawał i już był na kolanach jednak Show Off wykonał świetny Neck Snap Cenie. Mistrz WHC poczekał aż John zacznie się podnosić w narożniku, chciał on mu wtedy wymierzyć Stinger Splash jednak Cena dał radę uniknąć tego ciosu. Mistrz WWE w końcu dał radę osiągnąć przewagę, podniósł on Zigglera i wykonał mu potężny Spinebuster, John chciał się jeszcze odbić od lin jednak gdy sędzia nie widział to Big E Langston podciął go przy linach. John upadł a Ziggler od razu wykonał mu Jumping DDT ..1....2....Kickout. Dolph był wściekły jednak wykonał on serię świetnych Elbow Dropów, Ziggler wykonał także doskonały Neckbreaker ..1..2.Kickout. Dolph szykował się do Zig Zaca, jednak Cena chwycił się lin po czym wymierzył doskonały Big Boot. John następnie wyniósł oponenta i wykonał mu świetny Back Suplex. John chwycił przeciwnika pod Powrbomb, jednak Ziggler wykonał kilka uderzeń w głowę przeciwnika i Cena go puścił, Show Off następnie wymierzył kopniaka w brzuch oraz świetne DDT ...1...2..Kickout. Ziggler nie wierzył, jednak dał radę zapiąć świetny Sleeper Hold, było blisko by John się poddał jednak dał radę dojść do lin. Dolph chciał wykonać Superkick jednak Cena zrobił unik a następnie wykonał mnóstwo Shoulder Blocków, następnie John wykonał Five Knuckle Shuffle i chwycił rywala pod AA, czy Cena wykona tą akcję ? Tak jest John wykonuje swojego finishera ...1...2...Kickout. Ziggler odkopuje, John nie wierzył, wszedł on na narożnik jednak nie trafił z Diving Leg Dropem. Dolph poczekał aż Cena wstanie i wykonał mu genialny Zig Zac ..1..2...Kickout. John powoli podnosił rywala, jednak zagrala muzyka Antonio Cesaro, John puścił Ziggler i patrzył się na Cesaro. Wtym czasie Ziggler wykonał Cenie Zig Zac ..1...2.....3 Mistrz WHC wygrywa walkę mistrzów.

Po walce Antonio wszedł do ringu i wykonał The Neutrilaizer Cenie po czym tygodniówka zeszła z anteny.

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Ooo stary i teraz mogę się odnieść do tego. Gala była dobra zauważyłem parę literówek i coś co mnie przeraziło! "Tchurz"?! Jak by to powiedział Blaze, RLY? Taki błąd. Sorry ale to obniżyło poziom całej gali. Wiem jestem skurwielem, ale błędy ortograficzne są dla mnie najgorszymi z możliwych, no i ogólnie pozwól zawodnikom na dłuższe wypowiedzi. Punk i Heyman zdecydowanie za mało mówili. Nie będę się rozdrabniał, ale jak nie będziesz pewny jak się piszę jakieś słowo sprawdź ;) Słownik albo ktoś starszy nie ugryzą :D

196226315251bf7dfc3a762.png

Zgadzam się z Blalight jeśli chodzi o ortografię. Staraj się tych błędów robić mniej. Wiem, że czasami zdarza się zrobić jakąś literówkę, ale to co innego. ;) Jeśli chodzi o odcinek to pierw myślałem czytając to, że to SmackDown!, a nie RAW. Składy walk (oprócz ME) i segmenty nie porywały :( Nie wiem jak innym, ale mi Cesaro nie pasuje jako pretendent do najważniejszego pasa w federacji. Mógłby najpierw powalczyć z Dolphem o pas Wagi Ciężkiej. :)

>> Zapraszam do mnie, początkującego "bookera" WWE ! :)

:arrow: http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40850

52112036351dc17c035f8c.jpg

Seg Cessaro - Zayan - Ziggler: Speech Cessaro. Był nawet dobry. Spodobało mi się to, że Antonio zaczął mówić o byłych mistrzach, których byli Europejczykami. Idealnie to pasuje do gimmicku. Był też minusy.. Trochę szczeniackie teksty Cessaro, gdy mówił, że Cena jest "głupi". Zajechało trochę tutaj kłótnią dwóch dzieciaków. Generalnie, to speech zaczął się bardzo dobrze, ale potem już poziom szedł w dół, ale i tak raczej zaliczę ten fragment na plus. Potem Zayan wyszedł, ale on w sumie nie miał wielkiego pola manewru w tak krótkim speechu. Nie miał więc czego spieprzyć, ani jakoś mocno zachwycić. Jednak nie sądzę, że jego pojawienie się miało jakikolwiek sens. Te walki zawsze można było dać ot tak. Ziggler wypadł baardzo średnio, niestety.

Stosuj w walkach wykrzykniki, które użyte w odpowiednim momencie oddadzą większe emocje walki.

"Oficjalne ogłoszenie walki na WWE Payback między Markiem Henrym a Randym Ortonem." - pojawił się jakiś filmik o tym czy jak? Jeśli tak, to generalnie nie jestem zwolennikiem takiego sposobu ogłaszania walk. A jeśli nie miałeś na myśli filmiku, to brakowało speechy..

Daniel Bryan: Christian jako partner Bryana to dobry wybór. Obaj do siebie pasują pod względem umiejętności ringowej i posiadanej charyzmy.

Słabe Miz TV. Obydwaj zawodnicy nie porwali, a byli wręcz słabi. "Masz rację nie mam walki na Payback jednak zaraz ty też możesz jej nie mieć. " - Miz jest GM'em że tak mówi? Asystentem? Ma może z nim jakieś zatargi? Poza tym denerwujące jest w każdym segu użycie słowa żart.

Heyman i Punk: Heyman nie podobał mi się. Było pewien fragment, gdzie w jednym zdaniu użył dwa razy słowa jednak, a następne zdanie.. rozpoczynało się od tego samego słowa. Następna wypowiedź Punka i Heymana były ok. Jednak dwie kwestie kończące ten seg... były fatalne.

Ogółem: Słaby odcinek. Można się przyczepić do wielu rzeczy jednak nie będę tego jeszcze raz robił. Zacznij używa wykrzykników w walkach i wypowiedziach i przyłóż się bardziej do speechy. Powodzenia i liczę na rewanż : )

Odcinek był średni, oto kilka plusów i minusów:

- Estetyka jest dość słaba, same pogrubienia to za mało. Radzę dodać kolory i obrazki, wtedy gale będą wygrały o niebo lepiej.

- Antonio Cesaro i Sami Zeyn są pretendentami do dwóch najważniejszy tytułów, wydaje mi się że trochę pośpieszyłeś się z ich promocją i nie są wystarczająco podbudowani aby przejąć te tytuły.

- Speeche są średnie, radzę bardziej przemyśleć wypowiedzi i je troszeczkę wydłużyć. Ale ten początek speechu Antonia bardzo mi się podobał, świetnie podkreślił jego gimmick.

- Kassius Ohno i Leo Kruger jako nowi ludzie Heymana? Ten pomysł jest dość słaby, o ile tego pierwszego lubię i myślę że jako Paul Heyman Guy by się sprawdził, tak Leo jako człowiek Paula to słaby pomysł.

- Booking walk jest na przyzwoitym poziomie.

Podsumowując, walki mogą być, ale speeche są zdecydowanie do poprawy.

Zapraszam do czytania i komentowania mojej własnej federacji Artenis Wrestling Federation.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40846

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...