Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - kwiecień 2013

Wrestlerem kwietnia zostać powinien:  

98 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem kwietnia zostać powinien:

• Bully Ray
      8
    • AJ Styles
      5
    • Dolph Ziggler
      22
    • Dean Ambrose
      29
    • Fandango
      28
    • John Cena
      6

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zagłosowałem na Dolpha Zigglera. Wykorzystał skutecznie walizkę zdobywając pas wagi ciężkiej. Rozumiem, że w tym miesiącu pas zdobył też John Cena, ale on już wiele razy długo paradował z pasem. Natomiast Ziggler jest pewnym ożywieniem dla tytułu World Heawyweight i daje nadzieję na ciekawy i długi title run. Ciężko będzie mu również odebrać pas ze względu na AJ i Big E, ale to może dać nam jeszcze więcej emocji.

28054889252fa02dfba372.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

2

• Schoop

2

• Tatanka

2

• dangap

1

Top użytkownicy w tym temacie

Kiedy bezpośrednio po Wrestlemanii myślałem, że ta gala nie wyłoni nam żadnego bohatera miesiąca w WWE, tak późniejsze tygodnie bardzo mile mnie zaskoczyły.

Pamiętam również, jak przy wygranej Zigglera w grudniu pisałem, że Dolph wygra jeszcze nas mały plebiscyt, kiedy wykorzysta walizkę. Niestety dla niego, na horyzoncie pojawia się Dean Ambrose, który z członka The Shield stał się wrestlerem otrzymającym pierwszy singlowy pojedynek w głównym rosterze nie z kim innym, jak Undertakerem. Chociaż nie uważam, aby to była przesłanka do zorganizowania takiej walki na następnej WM, to jest to niewątpliwie sygnał od WWE, że to w tym członku stajnii widzą na dziś największy potencjał, a ja sam widzę w nim najlepszego zapaśnika w czwartym miesiącu roku.

O ile w poprzednich miesiącach zwycięzca był praktycznie znany jeszcze przed rozpoczeciem głosowania, o tyle w tym miesiącu każdy z powyższej szóstki ma jakieś szanse.

Gdyby zamiast Deana było całe Shield, bez wątpienia na nich oddałbym swój głos, jednak skoro mamy do wyboru tylko Deana, muszę częśc spotlightu oddać pozostałym członkom stajni, przez co ta przewaga w moich oczach stopniała, drugim, którego biorę pod uwagę jest AJ Styles - jest go co prawda mniej niż Ray'a, ale jest uwikłany w praktycznie każdy większy program, dzieje się z nim coś dobrego i wygrana ze Stormem, ba, poddanie go wskazuje, że po powrocie jest bardzo mocno bookowany, trzeci to Fandango, lecz po Wrestlemanii lekko przystopował, po części jest to wina Chrisa, który nie może pojawiać się regularnie, więc Curtis dostaje w międzyczasie dance offy z Khalim. Ziggler w moim mniemaniu nie wykonał jakiegokolwiek progresu, jest tym samym zawodnikiem, tyle z tytułem na ramieniu...tyłku. Ceny po zdobyciu tytułu było (o dziwo) mniej niż przed Wrestlemanią, jego program z Rybackiem nie porywa, a Bully spuścił z tonu po przejęciu pasa, skoro wygrał w ubiegłym (Wrestlemaniowskim) miesiącu, nie godzi się, by tym razem także triumfował.

Po dłuższych przemyśleniach i wahaniu między Deanem a Fandango, nie chcąc krzywdzić któregoś z nich postawię, może jako jedyny, na AJ Stylesa, to, co się z nim obecnie dzieje, bardzo mi się podoba, w tym miesiącu jeszcze nie wygra, ale w maju wybór kandydatów do Wrestlera miesiąca zaczniecie panowie od niego.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Po długim zastanowieniu postawiłem na Fandango :D .Wiadomo,że nie wygra ale dla mnie miał wspaniały debiut.Oczywiście zastanawiałem się na Dolphem,Deanem i Bullym oraz AJ.Nie nad Ceną z powodu,że to poprostu ten sam Cena,który miał ten pas 10 krotnie.
Best in the Wordl-CM Punk

1855145024fc2400c44fd2.jpg

• Urządzenie:  Windows

Fandango.Trudno wskazać innego zawodnika, który w tak krótkim czasie od swojego debiutu w MR:

a) wygrał z wielką gwiazdą na Wrestlemanii

b) zjednał sobie tak wielu fanów

Drugim kandydatem jest Ziggler, który jednak nie za często pojawia się z pasem, toteż nie oddaję głosu na niego

44775659151dfd1ab60abe.jpg

• Reputacja:   1

Fandango.Trudno wskazać innego zawodnika, który w tak krótkim czasie od swojego debiutu w MR:

Że tak powiem, że co? W jakim krótkim czasie od debiutu w MR, skoro on w nim jest już około 2 lat. Zadebiutował on w NXT4 jako żółtodziób należący do Prawdy, z którym miał niby dostać za wygraną title shot na pasy TT. Chyba, że chodziło Ci o debut z nowym namem ;)

Szczerze mówiąc, to w tym miesiącu nie ma jednoznacznego wyboru. Przed ogłoszeniem nominacji myślałem o dwóch kandydaturach: The Shield i RyBacka.

Nie rozumiem również dlaczego nie może zostać nominowana cała stajnia (stricte trzyosobowa) w dodatku bez lidera, skoro w przypadku tagu jest to możliwe. O ile logiczne było by nominowanie np. Bray'a jako jedynego z Wyatt Family czy tak jak teraz Bully'ego z Asów i Ósemek, bo są to wyraźni przywódcy tych grup, o tyle Tarcza to jedność i sam Ambrose jest najbardziej wykorzystywany tylko dlatego, że jest najlepszy. Jeżeli już wystawiamy go solowo, to oprócz walki z Undertakerem niczym wielkim nie błysnął i spokojnie w jego miejsce można by wstawić nawet Marka Henry'ego.

Jestem także zdziwiony, że znalazło się tu miejsce dla Fandango, a zabrakło Big Hungry. Bo porównując to, co zrobili w tym miesiącu, otrzymujemy z jednej strony zwycięstwo na WrestleManii (a, że po całkowitym zdominowaniu przez rywala to już inna sprawa :D ) i theme na toplistach, a z drugiej porażkę na największej gali, ale i "WM moment" jakim niewątpliwie był Shell Shocked na Marku po starciu, hell turn i zostanie pretendentem do pasa. Więc Fandango został nominowany za to, że angielscy fani nucili jego theme? Bo chyba za te segmenty, to powinien raczej stracić nominację. Moim zdaniem jego miejsce spokojnie mógł zająć właśnie RyBack, który rozpoczął program z Johnem i mimo wszystko to on jest w nim górą. Do tego mamy dwa bardzo dobre speeche, bo co prawda nie jest to poziom Jericho czy Punka, ale spokojnie Reeves zjada takiego Kingstona, a nawet na tle Ceny czy Zigglera z ostatnich tygodni nie wypada źle. Dla mnie to The Human Wrecking Ball był głównym kandydatem, ale nie będę się czepiał :grin: .

Więc skoro nie mam do wyboru swoich kandydatur, to pozostaje mi zagłosować na dostępych. Dean i Fandago odpadają z powodów, które już wymieniłem, Bully po zeszłomiesięcznym boom niczym teraz nie zaskoczył, a AJ Styles jeszcze nie jest na tyle wyrazisty. Pozostają więc mistrzowie w federacji McMahona. Teoretycznie więcej zdobył John, bo pokonał legendę, zdobył pas po raz... (to i tak bez znaczenia) i uzyskał "odkupienie". Z drugiej strony jest to właśnie nic nie znaczący już dla Ceny pas, bo czy on go ma, czy nie ma, to i tak wciąż jest główną twarzą federacji. Jasiek jest również bardziej zagrożony w swoim feudzie, który jak na razie przegrywa. Z kolei Show Off zdobył ten "gorszy" pas, ale uczynił to z tak ogromnym popem (co ciekawe jako heel), że nawet Undertaker czy HHH mogą mu pozazdrościć. Niby przegrał ze Swaggerem, ale pokonał m. in. Jericho, a jego grupa wciąż trzyma się pewnie, o czym świadczy tytuł pretendentki AJ. W feudzie nie jest zdominowany przez rywali, ale jego postawa jest bierna, więc to działa na jego niekorzyść. Dochodzi do tego porażka Langstona w Triple Threat Matchu z menedżerami (mimo wszystko trochę hańbiąca, bo nie możemy w WWE powiedzieć, że przegrał z Chimaerą, bo przegrał z Ricardo), dlatego mój głos wędruje do Johna Ceny, który jakby nie było, to odgryzł się jednak RyBackowi tym AA, poskładał The Shield, a przegraną w tagu można usprawiedliwić kontuzją. Z bólem serca, ale jednak on. :sad:

• Reputacja:   375
  • Styl:  Jasny

Wbrew sobie (swojej opinii) głosuję na Fandango. Facet zadebiutował z wielkim pierdolnięciem, jadąc na WrestleManii, czysto, samego Jericho. Fani zwariowali na punkcie jego wejściówki, a jej nucenie dominuje często gale i house showy. Zdecydowanie najbardziej okrzyczana (choć ja nadal nie kumam tego "fenomenu") postać ostatniego miesiąca i wrestler o którym się obecnie najwięcej mówi (nie wnikam już jak bardzo sprzeczne są to opinie).

Zagłosowałbym na Zigglera, gdyby nie to, że zdobył w końcu Złoto i... nic poza tym wielkiego nie pozwolono mu zrobić.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Definitywnie zwycięzcą powinien być Dolph Ziggler wreszcie zainkasował walizkę a jak na heela dostał całkiem niezły pop, zaczął wreszcie wygrywać i miejmy nadzieje że WWE szybko z niego nie zrezygnuje.

Ze wszystkich przedstawionych wyborów Ziggi zrobił najwięcej i z członka SQ stał się posiadaczem jednego z najważniejszych pasów, po prostu brawo.

A co do reszty

Bully - Praktycznie TNA nie oglądam ale czytając raporty nie widzę żeby zrobił coś nadzwyczajnego

AJ - Powrócił i tak naprawdę nic z tego co prawda jest z nim trochę zamieszania ale na pewno nie może on konkurować w tym miesiącu z DZ

Ambrose - cholernie lubię tego zawodnika i cieszy mnie że walczył z Takerem bo z zawodnika sceny niezależnej po niedługim czasie spędzonym w WWE walczy z największą legendą, cieszy też wygrana z czołowymi zawodnikami na WM'ce ale tak naprawdę czekam na jego solową karierę bo wtedy rozwinie swoje skrzydła w WWE i pokaże na co go stać.

Fandango - oprócz wygranej z Y2J'em nic wielkiego nie zrobił a po przegranej w tańcu z Khalim WWE pokazało gdzie jest jego miejsce czy słusznie nie wiadomo ale tej postaci nie przewiduje świetlistej przyszłości

Cena - Tak naprawdę pod tym samym względem możemy nominować Barretta bo wygrał pas IC i Kingstona za wygranie bez żadnego feudu pas US swoją drogą fajnie olali Cesaro jeżeli nie wygra walizki to przestaje wierzyć w tą federacje.

2 MIEJSCE - Typer WWE 2014

W jakim krótkim czasie od debiutu w MR, skoro on w nim jest już około 2 lat. Zadebiutował on w NXT4 jako żółtodziób należący do Prawdy, z którym miał niby dostać za wygraną title shot na pasy TT.
NXT nie zaliczam do głównego rosteru. Jeśli chodzi o jego występy na Smackdown, to były one rzadkie i niezbyt, że tak to ujmę, intensywne, więc nazwałem początki występów jako Fandango (może nie do końca poprawnie, ale cóż zrobić) debiutem w głównym rosterze.

44775659151dfd1ab60abe.jpg

Ciężko mi było wybrać kogoś szczególnego w tym miesiącu.Na TNA patrze czasami ale to tylko jednym okiem,więc dwójkę z Dixielandu odrzuciłem od razu.

Potem był Fandango,ale to właśnie po wygraniu na WMce i staniu się over z fanami (chociaż to jego theme) Curtis utracił w moich oczach.Nie tym razem.

Z dwóch mistrzów wywaliłem Zigglera.Jestem jego fanem,ale jednak Dolph oprócz wykorzystania walizki,nic nie pokazał.Jednak zastanawiając się dalej Cena również nic nie pokazał.Dlatego drogą eliminacji wybór jest dość prosty i jest to Dean Ambrose.Z całej trójki Shieldsów dostaje najwięcej czasu za mikrofonem(i słusznie!) + singlowa walka z Undertakerem i i wygrana z Kanem na tygodniowym SD(jakby nie spojrzeć,taping odbył się we wtorek czyli 30 kwietnia :D )

Przyznam szczerze, że tym razem zwycięzca nie jest znany już przed rozpoczęciem głosowania. :D Sam jestem ciekawy tego kto wygra. W sumie do teraz nie wiem na kogo oddać swój głos. Waham się pomiędzy Zigglerem, a Fandango, który wygrał CZYSTO z samym Chrisem Jericho. Niektórzy mogą napisać: "no tak, ale Jericho nie miał problemu z podłożeniem się na WrestleManii, a jego potencjalne zwycięstwo nad Fandango nic by mu nie dało". Zgadza się, ale w wrestlingu akurat to się nie liczy. Liczy się zwycięstwo debiutującego zawodnika nad jednym z najbardziej utytułowanych, najbardziej rozpoznawalnych gwiazd tego biznesu. Wracając do Zigglera to zanotował upragniony przez wielu (i samego siebie) cash in. Może Dolph jeszcze nie pokazuje "za" mikrofonem tego, czego oczekują od niego fani, ale trzeba przyznać, że i tak samo zdobycie przez Ziggy`ego tytułu Mistrza Świata było czymś wielkim i oczekiwanym przez wrestlingową społeczność.

Głosuję na Zigglera. Stajnia, której jest liderem mi się podoba. AJ i Big E. mogą sporo dzięki niemu zyskać, a osobiście wolę Zigglera niż ex-Curtisa. To tyle.

Btw: Nie brałem pod uwagę Ambrose'a ze względu na to, że sam byłem zwolennikiem całej trójki z The Shield w tym głosowaniu. Nie przeszło, więc mówi się trudno :P Ambrose i spółka jeszcze nie raz tu zagoszczą i będą mieć okazję wygrać. :D

Zdecydowanie mój głos trafia na Fandango. Nie potrafię zrozumieć fenomenu tego zawodnika, niczym mi nie imponuje, a mimo to po prostu nie mogę na niego nie zagłosować. Debiut i od razu wygrana na WM-ce to już wystarczający powód. A do tego dochodzą jeszcze dziesiątki tysięcy fanów śpiewających jego theme song i powolna dominacja nad całym mid cardem.

Ziggler robił mi wielkie nadzieje i nie mogłem się doczekać jego triumfalnego zainkasowania walizki, lecz nieco się zawiodłem. Jako mistrz niczym nie zaskakuje, pakowany jest wciąż w te same walki lub nawet zdarza mu się przegrać. Gdyby nie to, że wyróżnia się swoją "świtą", byłby kolejnym bezbarwnym championem.

Dean był chwilę brany przeze mnie pod uwagę, ale jedno singlowe zwycięstwo nad legendą nie przekonuje mnie jakoś, aby na niego postawić.

Reszta krótko - AJ niczym nie zaimponował, Bully już był a Cena potrzebuje Heel turnu lub jakiegokolwiek odświeżenia gimmicku.

ja swój głos dałem na Stylesa świetny powrót w nowym gimmicku.

Głos leci na Fandango. Nie wiem czym się ludzie podniecają, ale faktem jest, że otrzymał duży push, a jego postać (i theme) chwyciła znakomicie - bardziej niż mógłbym przypuszczać. No i dawno nie uczestniczyłem w dyskusji tak gorącej jak w jego przypadku. ;)

Konkurentem był AJ Styles, ale storyline z jego udziałem nie nabrał jeszcze tempa. Ziggler dostał w końcu złoto i na tym w zasadzie argumenty, żeby przyznać mu głos się kończą.

14453752125651e0a536c69.jpg