Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - kwiecień 2013

Wrestlerem kwietnia zostać powinien:  

98 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem kwietnia zostać powinien:

• Bully Ray
      8
    • AJ Styles
      5
    • Dolph Ziggler
      22
    • Dean Ambrose
      29
    • Fandango
      28
    • John Cena
      6

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://www.attitude.pl/gfx/wrestler_miesiaca.gif

IMPACT WRESTLING

Bully Ray: Mistrz TNA ostatnio skutecznie obronił swój pas i na horyzoncie wciąż nie ma przeciwnika, który jest w stanie go pokonać.

AJ Styles: AJ jest kluczową postacią TNA. Dostaje wiele czasu antenowego i jest uwikłany w najważniejsze feudy federacji.

WWE

Dolph Ziggler: Dolph skutecznie wykorzystał walizkę i stał się mistrzem wagi ciężkiej.

Dean Ambrose: Nie możemy nominować The Shield w całości, więc naturalnym kandydatem jest Dean. To on ostatnio walczył z Undertakerem i to on wciąż jest najjaśniejszym punktem tej stajni.

Fandango: W swoim debiucie na PPV Fandango pokonał Chrisa Jericho. Później fani oszaleli na jego punkcie, a tancerz jest jedną z kluczowych postaci w WWE.

John Cena: John pokonał The Rocka na WM'ce zostając tym samym nowym mistrzem WWE. Jego kandydatura tu jest oczywista.

Głosowanie na podstawie Attitude Mówi #127 - Podsumowanie Kwietnia LIVE (

)

Głosowanie trwa do 5 maja.

Edytowane przez Schoop
The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

2

• Schoop

2

• Tatanka

2

• dangap

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

W pierwszym momencie myślałem że mój wybór będzie oczywisty- Ziggler za wykorzystanie walizki (chciałoby się napisać "w końcu") ale po dłuższym podumaniu stwierdziłem że Dolph poza zdobyciem pasa (na razie) nic nie pokazał. Cóż z tego że jest mistrzem jak nawet nie odgrywa jakiejś znaczącej roli w feudzie z Del Rio i Swaggerem? Postanowiłem zagłosować za to na Deana Ambrose'a. Widać że powoli wyrasta z niego main eventer (bo walkę z Undertakerem nie dostaje się "ot tak"), jest jasnym i pewnym punktem Shield (którzy w dalszym ciągu są niepokonani) a teraz będzie znowu walczył w ME SmackDown- tym razem z Kanem. Mimo porażki z Deadmanem to Ambrose był najjaśniejszą postacią w kwietniu i na niego oddaję głos.

• Reputacja:   1 356
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Ciężki wybór, bo w tym miesiącu nikt jakoś nie zdeklasował rywali. Cena zdobył pas, ale przez resztę miesiąca raczej nie zrobił nic co by zapadło w mojej pamięci. Fandango miał świetny początek, ale ostatnio nie jest już tak różowo. Samego Deana raczej bym nie brał pod uwagę, podobnie jak Dolpha, który niby zdobył nareszcie pas i wykorzystał walizkę, ale jego title run w początkowej fazie pozostawia wiele do życzenia. Z TNA AJ ma jeszcze czas, bo wierzę, że sięgnie w najbliższej przyszłości po złoto, więc pozostaje Bully. Dalej jest mistrzem, za mikrofonem prezentuje się bardzo dobrze, a na jego walki nie można narzekać. Jedna z tych osób dla których spokojnie w piątek można co tydzień włączyć TNA. Bully od dawna utrzymuje świetną formę i w TNA jest zdecydowanie heelem nr. 1.

...

• Styl:  Jasny

Mocna szóstka. Nie ma jakiegoś ewidentnego pewniaka. Niby Ziggy i Jaś, zdobyli najważniejsze pasy, ale tak naprawdę jeden jeszcze nie rozwinął skrzydeł - był garowany przez Del Rio, czy Coltera - a drugi... jest sobą, co samo w sobie nie stawia go w roli murowanego faworyta na naszym portalu.

Jest też Fandango, który wytańczył sobie zwycięstwo na WMce, fani wynucili mu push, a każdy kolejny motyw z nim związany, to faux pas kreatywnych. Kolejny raz - nic nie jest czarne lub białe.

Dean Ambrose nieco na wyrost - odstaje od reszty - ale pod względem merytoryki prom, i zbierania pozytywnych recenzji po walkach, możliwe, że zasłużył najbardziej. Nie jest na szczycie, ale walka z Undertakerem w Main Evencie SmackDown, to nie chleb powszedni. Szczególnie dla - wciąż - żółtodzioba.

Po drugiej stronie barykady, mamy absolutnie topową dwójkę. Wszystkie Impacty, jakie przyszło mi oglądać, kręciły się wokół nich. Albo sfochowany na świat Styles, albo gnębiący wszystkich Bully - po 35min dla każdego :wink: Pierwszy chyba nie pokazał wystarczająco dużo, żeby w pełni go nazwać wrestlerem miesiąca, a drugi jest krzywdzony przez federacje, przeciwnikiem sprzed 20lat.

Drogą eliminacji, finałową dwójką byli u mnie Fandango i Dolph. Gdyby nie WWE, postawiłbym na tego pierwszego.

50608915156a3743c1fa34.jpg

U Bully'ego czy Ceny niema jakiegoś wyraźnego progresu, na AJa jeszcze za wcześnie, Ziggler po prostu ma pas i nic więcej a Fandango jakoś nie błyszczy a raczej usilnie walczy aby nie utonąć na głębokiej wodzie. Mój tym to Dean Ambrose jako najwyraźniejsza postać Shield, która w szybkim tempie pnie się po szczeblach do góry (Oraz ważny uczestnik świetnych segmentów).

Zdecydowanie Ziggler. Wykorzystał walizkę i jest mistrzem WHC. Może narazie nie błyszczy, ale wierzę, że się rozkręci. Prawdę mówiąc nie widzę powodów do typowania Ambrose'a, równie dobrze można było dać np. Kofiego Kingstona.

1161423919541b3db89050d.jpg

Niby ciężko wybrać, ale wydaje mi się, że każdy oprócz jednego będzie miał w przyszłości szansę na jakże prestiżowy tytuł Wrestlera Miesiąca Atti. Dlatego niech ten Fandango ma swoje 5 minut sławy.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ambrose bo kto przy debiucie The Shield i jeszcze przed TLC pomyślałby że bedą cisnąc cały obecny ME. Dean wyrasta na głównego grajka stajni :D W solowych walkach 2-1 z Rollinsem :D i 2-0 z Romkiem do tego podwójne main eventowanie SD! z BoD :D

Ciężki wybór w tym miesiącu. Liczyłem na nominowanie Tarczy w całości, to wtedy miałbym problem z głowy, a tak musiałem się chwilę zastanowić.

Ziggler wprawdzie zainkasował walizkę, ale póki co nie zrobił nic więcej. Styles jest główną postacią świetnego storyline'u, jednak tutaj na głos jest jeszcze za wcześnie. Poczekam aż zgarnie pas na BFG '13. :wink: Bully i jego stajnia dalej rządzi w TNA, ale drugi raz z rzędu nie będę na niego głosował. Zostaje mi Ambrose, który ze swoimi kompanami zaliczył świetny miesiąc. Dwa wielkie zwycięstwa: w debiucie na WM oraz na RAW, natomiast sam Dean dostąpił zaszczytu walki 1na1 z Takerem. Chłopina miał naprawdę miesiąc pełen wrażeń. Jeżeli Vince'owi nie odwali jakaś głupota (czego nie można wykluczać, patrząc, co się dzieje obecnie z Castagnolim), to Ambrose ma przed sobą ciekawą przyszłość.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Głos na Deana Ambrose'a.

Wygrana wraz z Rollinsem i Reignsem w swoim debiucie na WM, pokonanie przez The Shield Takera, Kane'a, Bryana oraz Ceny, Kane'a i Bryana na RAW... Do tego walka 1 na 1 z Undertakerem w main evencie SD, to o czymś świadczy.

Trudny wybór, naprawdę trudny... Myślałem o Zigglerze, oraz Deanie Ambrose. Jednak stawiam na członka The Shield. Jest osobą, która prowadzi Tarczą, chociaż wszyscy są tam równi. Walczył z The Undertakerem, oraz Kane'm nie tracąc przy tym swojego blasku. Dlatego stawiam na niego - Dean Ambrose.

3930159675357f7ecdcc03.jpg

Swój głos oddaję na Deana Ambrose'a. Uzasadnienie dlaczego na niego? Myślę, że jest ono zbędne.

Głosuje na Fandango. Zastanawiałem się pomiędzy Zigglerem a nim i postawiłem na tancerza. Dlaczego? Bo fani pokochali go po zwycięstwie na WM'ce. Swoją drogą duża rzecz to samo jego zwycięstwo. Byłem bardzo zaskoczony. Nie pałam do niego nienawiściom i jestem w miarę obiektywny. Ziggler jest bardzo słabym mistrzem póki co. Gdyby nie AJ i Langston to byłby jeszcze gorszym. W tym momencie występ Fandango na gali jest przeze mnie milej widziany niż Dolph. Na zapleczu z AJ mogę oglądać Zigglera, ale jak wchodzi do ringu to jest nudny i przewidywalny.

Bully i Styles tworza teraz TNA, wybrać który - jest za ciężkie - jednak sam iMPACT stracił troche w rytmie w tym miesiącu - przynajmniej dla mnie.

W WWE działo się więcej oraz mocniej

John Cena - zdobył najwyższy pas, odwdzięczył się po tych latach Rockowi. W sumie jako singiel zdobył najwięcej - jedna sprawa, to już mu w moich oczach nic nie daje. Czy on jest mistrzem czy nie - nic nie zmienia, niech mu zabiorą ten pas, i promują Rybacka.

Fandango - wygrana z Jericho dała mu dużo, moment gdy dostał srogi wpierdol od Jericho a ostatkiem sił przypominał o wymowie swojego imienia, jeszcze więcej. Niestety potem, rozpoczeło się niszczenie pomysłów na postać. Z jednej strony dajemy go wyżej, z drugiej wracamy do dance-offow w Great Khali - noż kurczaki, trochę konsekwencji w działaniu - nie poradził sobie z publlicznościa - ktoś stawiał w federacji że sobie poradzi?

Co do raportu: Nie do końca sam theme Fandango stał się jego potęgą, to to co zrobili fani w New Jersey z jego themem stało się fenomenem, NiKo o tym mówił na początku, a potem jakoś ten fakt znikł z rozmowy. Każdy theme po takiej reakcji byłby hitem, a nie każdy wrestler byłby gwiazdą z takim theme. [moje zdanie]

Dean Ambrose - progress miesiąca - walka z Undertakerem, tylko chwila.. to samo co CM Punk. To naprawde dużo, ale o CM Punku nie mówiliśmy - więc troche za mało.

Dolph Ziggler - zdobył pas, wykorzystał walizke, dalej dostaje troche w pupcie. Lecz jego "stajnia" idzie po bezpośrednio pasy. Jeden wysoki w posiadaniu lidera już jest.

Typy: Ziggler i Ambrose - niezaleznie czy patrze na całą stajnie, czy na jednego o osobna, zdobyli dużo i zdobyli osobiście za mało - głosuje na Zigglera z powodu tego ze przynajmniej ma pas. Gdyby walka rozgrywała się pomiędzy stajniami, wybrałbym The Shield - przez duże wygrane w tym miesiącu.

Bulliego i AJ odrzucam, ostatnio przestałem oglądać TNA, więc nie odnosze się do nich.

Ambrose - odpada tak naprawdę sam nic nie osiągnął, za każdym razem pracuje cała trójka Shield na sukces.

Fandango - jeszcze mniej pokazał iż Ambrose. Gdyby nie Chris Jericho to by mógł co najwyżej porywalizować z 3MB.

Zostają dwaj nowi mistrzowie dwóch najważniejszych pasów. Ponieważ Cena wygrał swój na Wrestlemanii więc stawiam na niego.