Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Sytuacja na linii Punk-WWE. Plany na Extreme Rules. RAW is G

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

A pisząc to wiedziałem, ze powinienem rozwinąć myśl. Tłumacząc ale o co dokładnie chodziło, bo zamieszałem.

Mi nie podobają się jakieś dziwne metody zdobywania pushu. Szantaże, robienie filmików na YT, które kompletnie nie są związane z federacją i tym co się tam dzieje i tego typu rzeczy.

Pisząc o tych innych "środkach" chodziło mi przede wszystkim o zwykłą dyskusję z Creative Teamem. Wydaje mi się, że spokojna rozmowa na linii wrestler-CT w której obie strony przedstawiają swoje argumenty, to coś normalnego i na pewno nie nazwałbym tego wymuszaniem pushu.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

9

• Ghostwriter

9

• N!KO

2

• Bullinho

2

Top użytkownicy w tym temacie

A pisząc to wiedziałem, ze powinienem rozwinąć myśl. Tłumacząc ale o co dokładnie chodziło, bo zamieszałem. Mi nie podobają się jakieś dziwne metody zdobywania pushu. Szantaże, robienie filmików na YT, które kompletnie nie są związane z federacją i tym co się tam dzieje i tego typu rzeczy.

Gubisz się w zeznaniach bardziej niż matka Madzi. Ale mniejsza z tym. Mam wrażenie, że do konsensu żadnego nie dojdziemy i na tym bym zakończył.

panie 619, naprawde myslisz że Kreatywni nie są takimi idiotami i niepomijaja Punka jak np w promocji WrestleManii na plakatach czy pod wzgledem samego bookingu ?? bo kto jak kto ale Punk ktory jest kreowany na najwiekszego heelem federacji i druga twarz WWE obok Ceny zasluguje na booking najwyzszej klasy. jesli tego niewidzisz to jeszcze mało wiesz o tym biznesie. i mylisz sie, Kreatywni niemoga zmniejszyc statusu Punka bo pozycja jaka posiada go chroni i niegrozi mu żaden spadek tak samo jak w przypadku Ceny. Kreatywni jednak wyraznie ignoruja wszelkie sugestie Punka (jednej ze swoich najbardziej dochodowych gwiazd) i to swiadczy o tym jakimi sa idiotami.

• Urządzenie:  Windows

bo kto jak kto ale Punk ktory jest kreowany na najwiekszego heelem federacji i druga twarz WWE obok Ceny zasluguje na booking najwyzszej klasy

A przypomnij sobie byłego najlepszego heela WWE nowej ery, czyli Edga'a. Czy ktoś kiedykolwiek powiedziałby, że był kozakiem? Przecież on najważniejsze swoje pasy za czasów heela zdobywał praktycznie tylko przez walizkę. A titleruny nie były o wiele lepsze. To czy jesteś bookowany na kozaka czy nie nie ma żadnego wpływu na twój status. Na status wpływają zdobywane tytuły, odbiór przez publikę i to jak sprzedaje się twoja postać. A postać Punka, tak samo jak kiedyś Edga'a sprzedaje się bardzo dobrze.

promocji WrestleManii na plakatach

Od dawna wiedzieliśmy, że WMka będzie sprzedawana przede wszystkim przez dwa nazwiska: Cenę i Rocka. A poza tym, serio?! Ocenianie promocji czyjejś osoby przez pojawienie się lub brak na plakacie? Przecież to nie ma żadnego znaczenia. WWE miało już wiele gal, gdzie na plakacie były osoby, które miały nic nie znaczące walki, albo nawet nie miały walk wcale. Czy to cokolwiek oznacza? W moich oczach nie.

Kreatywni niemoga zmniejszyc statusu Punka bo pozycja jaka posiada go chroni i niegrozi mu żaden spadek tak samo jak w przypadku Ceny.

Rok temu też każdy tak mówił o Ortonie. A wystarczyła jedna wpadka i kreatywni pokazali mu, że nie jest niezastąpiony i że mogą bez problemu zniżyć go do poziomu Sheamusa. OK, to nadal czołówka, ale nie znaczy on już tyle co jeszcze jakiś czas temu. Na pewno nie postawiłbym go obok Ceny, a rok temu rzekłbym, że są oni na równi.

Co do reszty tematu, to nie chcę tego tak zostawić, dlatego napiszę pewne podsumowanie w którym wyjaśnię o co mi chodzi i mam nadzieję, że na tym zakończymy ten temat.

Zacznę może od końca, więc najpierw trochę o Punku i jego pozycji w federacji.

Zgadzam się z tym, że facet mógłby być lepiej bookowany, że mógłby być większym kozakiem. Tyle, że to samo mogę powiedzieć o wielu osobach w fedce. Tak samo chciałbym, żeby Ziggler był kozakiem, tak samo chciałbym, żeby Fandango był kozakiem i tak mogę wymieniać. Kluczowe jest to, czy tak naprawdę przeszkadza mi taki booking tych postaci, a tak nie jest. Ciągle zachwycam się tymi postaciami i to mi wystarcza. W związku z tym nie widzę sensu by dokonywać wśród nich jakiś wielkich zmian (ale znów, nie uważam, że takie zmiany na lepsze nie są możliwe)

Sprawa kolejna, czyli to, że ktoś narzeka. Powtarzam się, ale ja nie widzę w tym problemu. Tyle, że jest różnica pomiędzy narzekaniem a szantażem i groźbą. Coś Ci nie odpowiada, to idź i powiedz o tym odpowiednim ludziom, przekonaj ich, że ich pomysł jest zły. A takie metody jak groźby, zwłaszcza gdy wiemy, że będą one skuteczne to lekko mówiąc chamstwo.

I tutaj dochodzimy do kwestii tego, że WWE na bank nie jest zadowolone z takich zachowań Punka (jeśli są one prawdziwe, ale o tym za chwilę). Bo władze federacji na pewno zdają sobie sprawę, że jeśli raz ugną się pod taką groźbą, to ta osoba może w końcu spróbować jeszcze raz. I tu jest kolejny argument za tym, że Punk takimi metodami tylko sobie szkodzi i w końcu może wrócić na miejsce w jakim był parę lat temu (a przez swoje umiejętności na to nie zasługuje).

No i teraz najważniejsza kwestia, czyli prawdziwość tych informacji. Bo zobaczmy z jakiej informacji wyszła tak duża dyskusja. Nic nie wiemy o prawdziwości tych danych, nie wiemy czego dotyczyło to narzekanie.

I wiem, że sam wywołałem tą dyskusję i dałem się w nią wciągnąć. Jednak napisałem to przez pryzmat ostatnich dyskusji na temat The Rocka. To właśnie krytyka jaka spadła na niego w pewnym sensie spowodowała , że chciałem pokazać jak potrafi się zmienić spojrzenie w zależności od tego, czy jest to ktoś kogo lubimy bądź nie.

Nie chcę wyjść na wroga (żeby nie pisać hejtera) CM Punka, bo nim nie jestem i bardzo cenię faceta za wszystko co robi. Chyba jednak może nie spodobać mi się jego zachowanie, zwłaszcza jeśli uważam je za niewłaściwe?

Edytowane przez maly619

jak juz ktos wczesniej pisał Punk niewyskoczył z tą grozba odrazu, ile mozna to tlumaczyc. Creative Team w wiekszosci niesłucha rad swoich zawodnikow (tylko samego Vince'a) i to jak zarzad w WWE jest dzis krytykowany powinien wiedziec kazdy, nic dziwnego że Punk mial prawo sie wkurwic zwlaszcza ze jest jedna z najwazniejszych osob a chciał tylko lepiej. w 2011 tez chciał odejsc bo wowczas chcial byc doceniony ale oczywiscie zarzad wolal pushowac inne gwiazdki upatrzone przez Vince'a, dlatego Punk zrobil to co bylo konieczne: wymusil push i status wielkiej gwiazdy gdy akurat konczyl mu sie kontrakt, gdyby niepostawil wtedy takich warunkow nieogladalibysmy go dzis wogole.

jesli juz o statusach mowa to sytuacja z Ortonem byla troche inna, on niemial az takiej pozycji jak Punk, w moich oczach byl poprostu w pewnych chwilach pushowany do granic i nic ponadto, nigdy niemial swobody przy micu ktorą wtedy mial tylko Cena, byl u gory bo podobal sie Vincowi i Triple Howi (a obecnosc w Evolution robi swoje) a gdy im sie wkoncu niespodobalo jego przewinienie to go ukrocili. u Punka natomiast to jest tak ze nie jest lubiany przez Vince'a i nigdy niemial plecow u HHHa a mimo to jest ciagle na topie i cos w tym jest. ostatnio Vince byl wsciekly na niego i Cene za Piledriver podczas ich walki ale tylko na slownym opiepszu sie skonczylo. wczesniej Vince mial pretensje ze Punk podczas Raw dal sie przypadkowo poniesc emocjom przez jakiegos fana ale niemialo to zadnych konsekwencji.