Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

The Rock udaje? Bret Hart ocenia. Co dalej z Fandango? Rosa

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Wkurzyłbym się, pewnie. Ale wcale nie poczułbym się lepiej, gdybym zobaczył promo via satelitte. Zresztą już widzę, co by się tutaj działo po takim promie... Przecież nienawidzicie tych prom, wiec nie mów mi, że nikt nie miałby pretensji :) Zarzuty byłyby dokładnie takie same. Pisalibyście, że skoro był wystarczająco zdrowy, by nagrać promo w szpitalu, to mógł zostać na Raw.
Jeśli chodzi o mnie, to nie oburzałbym się na to promo via satellite. Powód? I tak Rock był mi już od pewnego czasu obojętny (bardziej interesowałem się feudem Undertaker vs Punk niż jego miernym programem z Ceną), zresztą i tak chodziły od pewnego czasu newsy że ma on po WM kolejny raz odejść z federacji. Spodziewając się Rocka na RAW, nie czekałem na nic więcej a tylko na jego pożegnalny speech.
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

4

• SixKiller

3

• maly619

2

• kr3cik-bmc

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Tak przyglądam się tej dyskusji i zastanawiam się nad jednym. Co takiego miałby powiedzieć The Rock? Bo moim zdaniem każde promo po takim a nie innym zakończeniu WMki byłoby słabe i nikogo by nie przekonało. The Rock nie mógłby zrobic proma w swoim stylu, bo przegranemu nie wypada taki ton. Nie mówiąc już o ostrym języku i atakach na Cenę, bo w końcu WMka miała zakończyć ten feud, więc nie możemy znów podgrzewać konfliktu.

Pożegnanie? Tu i tak byłaby krytyka, bo byłoby to smętne promo w którym pewnie zahaczyliby o temat respektu między Ceną a The Rockiem. A patrząc na to jak odebrany został "misiek" po walce, to już wiem jak oceniony byłby ten speech.

Tak naprawdę, to uratowałby to tylko atak czy też pojawienie się Lesnara. No, ale skoro nie mogło do niego dojść, to The Rock był zbędny na RAW.

Nie chcę już wspominac o kontuzji, bo jeśli jest ona prawdziwa, to pewnie jeszcze bardziej przeszkadzałaby Rockowi w zrobieniu dobrego speechu. Zwłaszcza jeśli była to kontuzja żeber, ale coś kojarzę, że tak było.

A spójrzmy na to też z innej strony. Kiedy zawodnicy pojawiają się na tygodniówkach z wyraźną kontuzją? Praktycznie zawsze jest to po jakiejś poważniejszej walce lub poważniejszym ataku z użyciem przedmiotów czy też otoczenia. I teraz wyobraźmy sobie, że po takiej zwykłej walce, zwykłym finiszerze Ceny, The Rock pojawia się z bandażem i wyraźną kontuzją. W oczach marków może wyjść na słabiaka.

I wiem TakerFanKrk, że chcesz mi podać tutaj Punka który chodził przez parę tygodni o kulach :D Tyle, że Punk to heel + wśród marków było to budowane jako udawana kontuzja by uniknąc walki.

Tak naprawdę jeśli już mamy za coś krytykować The Rocka, to za to, że nie zgodził się na walkę z Lesnarem i przegraną z nim. Chociaż tutaj też jestem zaskoczony, bo The Rock nigdy nie kojarzył mi się z kimś robiącym takie fochy. Także też nie wiem czy wierzyć w to na 100%

• Reputacja:   1

I wiem TakerFanKrk, że chcesz mi podać tutaj Punka który chodził przez parę tygodni o kulach :D Tyle, że Punk to heel + wśród marków było to budowane jako udawana kontuzja by uniknąc walki
Nie tylko to mógłbym Ci podać :) Jeszcze w 2010 roku w czasie gdy Punk liderował SES (okres gdy chodził w masce zakrywającą łysą głowę) miał jakąś kontuzję mięśnia (nieudawaną) i normalnie chodził z ręką na temblaku :)

• Urządzenie:  Windows

Nie zmienia to faktu, że nie ma szans, by The Rock pokazał się kontuzjowany na gali po zwykłym singles matchu w którym nie zdarzyło się nic nadzwyczajnego. Po prostu to inny typ bookingu, The Rock wszędzie gdzie się pojawia pokazuje jakim jest kozakiem i WWE raczej nie chce tego zmieniać.

Tak rzucając porównanie, to tak jakby na wczorajszym RAW Lesnar pojawił się z jakąś kontuzją. Takiego kozaka nie wypada tak bookowac.

Ale Punk to trochę inna postać. Przypomnijcie sobie jego pamiętny feud z Ceną i słowa "ty jesteś lwem, a ja hieną". To one określają go najlepiej - Punk to hiena, cwaniak, facet, który musi przechytrzyć przeciwnika. Stąd jemu te temblaki i kule nie przeszkadzają, bo on nawet z nimi cwaniakuje. A Rock? Rock to macho, twardy chłop. Jemu bandaże nie pasują.
Jeśli chodzi o Rocka i jego kontuzję. Według mnie podczas walki Rocky mógł... no nie wiem... odczuć bóle mięśnia, które z biegiem walki stawały się coraz mocniejsze... i ja osobiście jakbym był na jego miejscu to również poleciałbym odwiedzić swojego lekarza w trybie natychmiastowym, bo przecież Rock nie jest pełnoetatowym wrestlerem (więc nie rozumiem porównania go z Punkiem z czasów jego kontuzji), przecież oprócz tego jest aktorem (swoją drogą jednym z lepszych aktorów kina akcji jakich mamy obecnie :P). Oczywiście nie poinformowanie żadnego z oficjeli o tym, że wyjeżdża jest trochę chujowe z jego strony, ale mógł się przestraszyć, że jakby odłożył tę wizytę to uraz mógłby się pogłębić i wtedy na pewno musiałby sie podjąć operacji, a to stawiałoby go w trudnej sytuacji, bo jak wiemy za niedługo Dwayne wchodzi na plan "Herculesa" i jeśli z jego winy zdjęcia zostałyby przesunięte to mógłby zapłacić jakąś karę za złamanie kontraktu... reasumując ja osobiście nie żywię urazy do Rocka za to jak postąpił.
Rock jak zwykle wypina się na wwe, a ludzie go bronią jakby takie coś odwalił Cena to by był zjechany od góry do dołu, że udaje kontuzje i się wypina, ale w sumie się cieszę przynajmniej nie będę tej gwiazdy hollywood musiał oglądać.