Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC on Fox 7 - Henderson vs. Melendez

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Data: 20 kwietnia 2013

Miejsce: HP Pavilion, San Jose, Kalifornia, USA

Transmisja: FOX

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej

155 lbs.: Benson Henderson (18-2) vs. Gilbert Melendez (21-2)

Główna karta:

265 lbs.: Daniel Cormier (11-0) vs. Frank Mir (16-6)

155 lbs.: Josh Thomson (19-5) vs. Nate Diaz (16-8)

170 lbs.: Matt Brown (16-11) vs. Jordan Mein (27-8)

Walki w FX:

145 lbs.: Darren Elkins (16-2) vs. Chad Mendes (13-1)

155 lbs.: Norman Parke (17-2) vs. Jon Tuck (7-0)

185 lbs.: Lorenz Larkin (13-0) vs. Francis Carmont (20-7)

155 lbs.: Myles Jury (11-0) vs. Ramsey Nijem (7-2)

125 lbs.: Joseph Benavidez (17-3) vs. Darren Uyenoyama (8-3)

155 lbs.: Jorge Masvidal (23-7) vs. Tim Means (18-3-1)

Walki na facebooku:

135 lbs.: T.J. Dillashaw (7-1) vs. Hugo Viana (7-0)

155 lbs.: Roger Bowling (11-3) vs. Anthony Njokuani (15-7)

185 lbs.: Yoel Romero (4-1) vs. Clifford Starks (8-1)

Bendo powinien pokazac dysproporcje miedzy UFC, a nieistniejacym Strikeforcem. Nie chce ujmowac umiejetnosci Melendezowi, ale jego szanse w tej walce, porownuje do tych, ktore mial Diaz. Nate pewnie zacznie rzucac podpowiedzi swojemu koledze z klubu, ale jedyne, co mu wyszlo z Hendersonem, to srodkowy palec.

Cormier dla mnie jest takim zawodnikiem, ktory ciagle musi sie jeszcze sprawdzic. Przed kazda jego walka, podchodze ze sporym dystansem, mimo ze uwalil Big Foota i Barnetta. Moze wlasnie dlatego, ze ta lista skalpow, jest za krotka. Mira nie lekcewaze, ale zapasy DC powinny wziac gorę.

Nate ugra decyzje z Thompsonem, tak jak to mial w zwyczaju Gilbert. Powracajacy po łomocie Diaz, nie pozwoli sobie na porazke, a i Melendez mu juz pewnie gameplan ulozyl :wink:

Poza główną trójką, karta mi kompletnie zwisa. Licze na zwyciestwo Nijema, Dillashawa i Larkina - choc wcale nie mam zamiaru ich walk ogladac. O Chada sie nie boje, bo Elkinsa powinien wszamac i potem zwrocic.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

5

• N!KO

4

• Bullinho

3

• Scythe

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228

N!KO - ja bym kasy na Nate'a nie stawiał. Patrząc na to jak z Thomsonem męczył się Melendez (a Josh wracał po zajebistej przerwie od MMA), to istnieje duże prawdopodobieństwo, że Josh wypunktuje młodszego Diaza obaleniami i grą na glebie. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby tak się właśnie stało.

Co do Cormiera, to stawiam że wykorzysta zapasy, ale po to by walka nie trafiła na glebę i w stójce znokautuje Mir'a. Stawiam, że Daniel nie jest na tyle głupi, by ryzykować, że Franciszek wykręci coś z pleców, a stójkę ma na tyle mocną (a Mir - szczenę podejrzaną), aby tam właśnie zdemolować rywala.

Ciekawi mnie też debiut dobrze znanego Polskim fanom MMA - kubańskiego zapasiora Romero. W StrikeForce rzucono go na głębokie wody i nie podołał. Zobaczymy jak poradzi sobie u Danki.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-316549

1. Facebook

- po przerwie w starach w MMA, w UFC obejrzymy debiut lubianego przez polskich kibiców Yoel'a Romero, któremu udało się przetrwać prawie dwie rundy z Feijao. Niestety, match-up dla Kubańczyka nie jest korzystny, bo Starks wywodzi się z zapasów (1 dywizja NCAA), co od razu odbiera mu użycie swojej najgroźniejszej broni. Myślę, że będzie dużo klinczu, a w stójce to Amerykanin będzie lepiej pracował i wygra pojedynek przez UD.

- stójkowicz Njokuani kontra zawodnik, który w 9 sekund ustrzelił 4 lata temu Seth Baczynskiego. Kiedy walczy Antoś, to jestem dziwnie spokojny o wynik walki - rozgromiony kiedyś przez Jewtuszkę zawodnik powinien uniknąć obalenia, a w stójce będzie toczył walkę pod swoje dyktando.

- ten weekend utwierdził mnie w przekonaniu, jak nienawidzę typować walk zawodników, którzy mają nieskazitelny rekord. Vianna - bo to on jest niepokonany - będzie walczył z przemawiającymi do mnie umiejętnościami, jakie posiada Dillashaw. Typuje zwycięstwo TJ, gdyż jego uważam za bardziej uzdolnionego zawodnika i przyszłość tej dywizji - nie zdziwię się jednak, jeśli wynik pójdzie w drugą stronę.

2. Walki na FX

-skille Masvidala przemawiają do mnie bardziej, aniżeli dotychczasowe dokonania Meansa. Trafiamy jednak na dwóch stójkowiczów i myślę, że lowkicki używane przez Jorge wystarczą, aby pokonać wyższego (188 cm w wadze lekkiej!) Tima.

- Benavidez ląduje bardzo nisko na karcie. Ten zawodnik nie bez powodu przegrał tylko z Cruzem czy Demetriousem Johnsonem - jest po prostu uzdolniony, a Darren to nie ta półka. UD dla Józka.

- Ramsey to mój ulubiony zawodnik z 13-ego sezonu TUF-a (czyli jednego z dwóch, które oglądałem). Jury w swoich dotychczasowych walkach zrobił na tyle dobre wrażenie, że powinien wypunktować rywala przez użycie swoich zapaśniczych umięjętności.

- spodziewałem się, że po sparingach z GSP Carmont odziedziczy więcej skilla, aniżeli widowiskowe obalenia. Francuz nie przekonał mnie w walce z Lawlorem i myslę, że Larkin nie będzie miał problemów, aby go wypunktować. Niestety, spodziewam się bardzo nudnego widowiska w tym starciu.

- na sherdogu brakuje walki tych noname'ów, więc nie będę jej oceniał.

- Chad w końcu otrzymał przeciwnika, z którym powinien przewalczyć dłużej, niż dwie minuty. Niestety, dla Elkinsa nie jest to dobre zestawienie i uważam, że ten skok jakościowy przeciwników nastąpił zbyt gwałtownie. Zestawienie nierówne i faworyzujące kumpla Fabera.

3. Main Card

- może i Mein jest mega talentem, ale Brown ma fantastyczny streak 4-0 walk w 2012 roku. Wciąż jednak pamiętam, że Mateuszowi było bliżej do zwolnienia z UFC, a jego 9 z 11 poddań to odklepanie - gdyby Mein był lepszym grapplerem, byłbym pewny wyniku. Liczę na to, że jednak rozwija tą płaszczyznę i odłoży swoje strikerskie umiejętności, aby zakończyć przeciwnika przed czasem przez "tap out".

- ta walka da mi odpowiedź, czy obrony obaleń przez Nick Diaza to TYLKO efekt zmęczenia GSP, czy może efekt treningów braci w tej płaszczyźnie? W przeciwieństwie do Nicka Nathan ma mniej wyjebane i powinien pokazać lepszą formę w tym starciu. Thompson to jednak stylistycznie nie wygodny dla nich rywal, który nie da się gładko wydymać w parterze i jeśli tylko zachowa chłodną głowę, to wierzę w tutaj pewnego rodzaju niespodziankę.

- w co-main event dostajemy długo wyczekiwany debiut Cormiera. Trener Caina przekonał mnie swoimi umiejętnościami już w walce z Barnettem. Mir jest zdolny na ziemi, ale niespodziewam się zagrożenia w tej płaszczyźnie z jego strony. Do tego jego szklana szczęka już nigdy nie pozwoli mi patrzeć pozytywnie na jego walki. Daniel zaliczy udany debiut w UFC, ale jak potoczy się jego kariera w tej organizacji, czy podoła zbijaniu do LHW (miał z tym problemy przed występem na olimpiadzie) czy może jednak obejrzymy pojedynek fighterów z nietypową zażyłością (trener- zawodnik)?

- nazwiska są mocne, ale main event okaże się jednostronnym widowiskiem. Benson będzie kopał, klinczował i w obu tych płaszczyznach otworzy sobie wygraną na punkty.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-316553

Prawdziwy Main Event dnia jutrzejszego - przynajmniej dla mnie. Mir i Cormier, zrobili lepsza promocje, od Melendeza z Hendersonem. Tam troche się UFC wyłożyło. To w koncu UFC Champion vs StrikeForce Champion. Zaslugiwali na wieksza reklame, a pierdolnięcia nie było żadnego.

Poniżej całe ważenie (ten Yoel Romero wygląda mocarnie):

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-316929

Prawdziwy Main Event dnia jutrzejszego - przynajmniej dla mnie. Mir i Cormier, zrobili lepsza promocje, od Melendeza z Hendersonem. Tam troche się UFC wyłożyło. To w koncu UFC Champion vs StrikeForce Champion. Zaslugiwali na wieksza reklame, a pierdolnięcia nie było żadnego.

Mir jest heel'em nie od dziś i to on celowo miał wyjść na pyskującego. Wyobrażasz sobie Melendeza, który śladem swoich kolegów Diazów, pyskuje do obecnego mistrza? Henderson również nie sprawdziłby się w takiej roli. Nie wyglądałoby to naturalnie, w przeciwieństwie do tego, co robi Franciszek.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-316932

Mir jest heel'em nie od dziś i to on celowo miał wyjść na pyskującego. Wyobrażasz sobie Melendeza, który śladem swoich kolegów Diazów, pyskuje do obecnego mistrza? Henderson również nie sprawdziłby się w takiej roli. Nie wyglądałoby to naturalnie, w przeciwieństwie do tego, co robi Franciszek.

Ja nie tyle oczekiwałbym, żeby Bendo z Gilbertem, sobie skakali do gardeł, ale samo UFC mogłoby jakoś lepiej rozreklamować ten pojedynek. Kiedy ma dojść do ważnej walki, to zawsze rzucają huczne hasła. Tutaj jakoś tego zabrakło. Po prostu nie czuję, żeby to był jakiś ważny bój o pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-316943

Ja nie tyle oczekiwałbym, żeby Bendo z Gilbertem, sobie skakali do gardeł, ale samo UFC mogłoby jakoś lepiej rozreklamować ten pojedynek. Kiedy ma dojść do ważnej walki, to zawsze rzucają huczne hasła. Tutaj jakoś tego zabrakło. Po prostu nie czuję, żeby to był jakiś ważny bój o pas.

A już myślałem, że chcesz zobaczyć bogobojnego Hendersona z prorodzinnym Melendezem w roli badassów :D

Czas przejść do oceny walk:

- wspaniałe KO w wykonaniu Romero. Jego stójka jest mało techniczna, ale eksplozywna, co dało się zauważyć w tej walce. Ze swoim zapleczem zapaśnciczym, pozostaje się tylko rozwijać we wszystkich płaszczyznach i dawać takie walki, jak wczoraj.

- nie widziałem Njoukani'ego oraz Dillashaw, ale werdykty tych walk nie budzą we mnie szoku emocjonalnego.

- po przeciętnej walce, zwycięstwo odnosi również Masvidal. Jorge niczym nie zachwycił, pokazując swoje dobre umiejętności strikerskie.

- chwilę to zajęlo, aby Joseph Benavidez odprawił rywala. Zrobił to jednak w świetnym stylu, perfekcyjnie uderzając w wątrobę kopnięciami i pięsciami. Ze względu na sytuację w tej wadze, zobaczymy go zapewne w walce rewanżowej o pas.

- Nijem vs. Jury to świetne starcie parterowe w pierwszej rundzie, które zamieniło się - na niekorzyśc Nijema - na walkę w stójce. Bardzo dobry występ obu panów, ale to Jury buduje dalej swój streak wygranych.

- Carmont zawalczył, jak typowy francuski murzyn - słaba stójka, nieźle zapaśniczo i grapplingowo. Francis - prócz przeciętnego występu - nie zaprezentował również żadnego progresu w porównaniu do ostatnich walk. Myślę, że z zawodnikami tej klasy będzie sobie radził podobnie, jak wczoraj - tocząc wyrównane na punkty boje.

- Elkins dostał rywala (za)wysokiej klasy i jego pojedynek skończył się zbyt szybko. Chad był złym wyborem dla Darrena i na przyszłość oczekiwałbym rywala jego poziomu.

- również pasmo zwycięstw kontynuuje Brown po niesamowitej walce z Meinem. Wspaniałe zachowanie przytomności po znalezieniu się w parterze po ciosie na korpus i brak dopuszczenia Jordana do głosu w całej walce. Kariera Matt'a przypomina mi tą, jaką ma teraz Swanson z jedną różnicą - Cub ma szansę na walkę o pas, a Brown... nie wierzę w to, że uda mu się to osiągnąć.

- Thomson zaprezentował to, co należy w walce z Diazami - konsekwencję taktyczną i spokój. Hype na braci Diazów w 2013 spadnie, a Thomsona czekają ciekawe rywalizacje w drodze do walki o tytuł.

- Cormier i Mir dali bardzo nudną walkę. Daniel unikał parteru, ale świetnie radził sobie w stójce i klinczu. Pozostaje tylko czekać na wybór dywizji, w której trener Velasqueza będzie chciał toczyć walki.

- main-event wyrównany i stojący na wysokim poziomie. Gilbert udowodnił, że status jednego z najlepszyhc lekkich na świecie należy mu się bezapelacyjnie. Teraz trzymam kciuki, aby Aldo wygrał z Pettis'em, a ten jakąś boczną furtką otrzymał możliwość rywalizacji z mistrzem. Oświadczyny po walce? Gratuluję, niech ma chłopak podwójne święto.

Gala zacna. FOX i UFC na pewno będą zadowolone.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317014

Matt Brown vs Jordan Mein – Przy takim tempie, aż dziw bierze, że nie skończyło się to w pierwszych 5minutach. Brown cały czas szedł do przodu. Owszem, oberwał kilkukrotnie przez tak agresywną postawę, ale wzbudził strach w Meinie. Jordan walczył o życie. Jeden strzał na korpus dał nadzieję, ale Brown rozwiał je trójkątem. Dobra walka.

Josh Thomson vs Nate Diaz – Nate kompletnie nie miał koncepcji na tą walkę. Gilbercik chyba nic mu nie podpowiedział, bo Thomson tańczył i okopywał, tańczył i okopywał. Po kilku lowach, walił highkicki, które wchodziły jak w masło. Diaz tylko się frustrował coraz bardziej, a sędzia mógł go oszczędzić i interweniować wcześniej. Nie jestem wielkim zwolennikiem Diazów, ale myślałem, że Nate ugra sobie tu „W”

Frank Mir vs Daniel Cormier – Jak to często bywa, walka nie spełniła pokładanych oczekiwań. Mir nie ma już do zaoferowania zbyt wiele UFC. Nie mówię, że jest kandydatem do zwolnienia, ale trzeba obniżyć poziom przeciwników. Od teraz, powinien być tą poprzeczką, którą trzeba przeskoczyć, żeby walczyć z czołówką. Wyznacznik dla prospektów, który będzie ich testował w oktagonie. Pokonasz Franka, idziesz wyżej. Tak jak kiedyś postrzegałem Cheicka Kongo, który obecnie jest na tą rolę za cienki. Mir niby był w świetnej formie, na co wskazywała też budowa ciała, ale już w pierwszej rundzie, będąc w klinczu, wyglądał jakby miał zaraz zejść. Cormier w sumie dominował, ale nie błysnął niczym szczególnym. Przypomnijmy, że dokładnie tego Mira, JDS sponiewierał.

Gilbert Melendez vs Benson Henderson – Cholernie wyrównany pojedynek, o czym świadczy niejednogłośna decyzja. Na początku, dość zdecydowaną przewagę miał Melendez. Garował Bensona przy każdej jego próbie ataku – w sumie nogi to wyłapywał przez całą walkę. Z czasem Bendo zaczął się rozkręcać, a mistrzowskie rundy działały na jego korzyść. Gilbert chyba nie miał jeszcze styczności z tak długimi bojami. Nie jestem zwolennikiem 5 rundówek. Gdyby nie one, to werdykt byłby jeszcze trudniejszy. U mnie też jednopunktowa przewaga na korzyść Hendersona, więc nie będę narzekał na decyzje sędziów. Jestem jak najbardziej za powtórką w przyszłości.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317020

1. Matt Brown vs. Jordan Mein - bardzo dobra walka, gdzie obaj zawodnicy poszli na prawdziwą stójkową wojnę. Brown zaczął na pełnej kurwie i jakby onieśmielił tym Meina, który zaczął się gubić. Nawet kiedy Młody miał pozycję "z góry" na glebie, Brown szybko zapiął mu trójkąta nogami. Młody jakoś przetrwał pierwszą rundę, ale w drugiej dość szybko dał się dopaść pod siatką i zasypać gradem ciosów, gdzie Matt, aplikując mu killerskie łokcie na nery, zmusił Sędziego do przerwania walki.

Ładny pokaz triumfu doświadczenia nad młodością i starcie, które zdecydowanie mogło się podobać.

2. Yoel Romero vs. Clifford Starks - dużo wyczuwania się w stójce, pajacowania Kubańczyka, i ładne fruwające kolano, którym Romero wyłączył zasilanie Starks'owi. Forma Kubańczyka nadal jest wielką niewiadomą, bo ta walka nie dała nam żadnych odpowiedzi.

3. Darren Elkins vs. Chad Mendes - Elkins zaczął bardzo agresywnie, ale Mendes wyczekał go z bardzo dużym spokojem, po czym sam ruszył do kontrataku, uruchomił ręce, a broda Darrena zadziałała na nie niczym magnez na opiłki. Spokój i opanowanie Mendesa - przerażające... Ujebał rywala niczym Stary Profesor - pierwszoroczniaka.

4. Josh Thomson vs. Nate Diaz - kiedy Josh postanowił walczyć z Diazem w stójce, stwierdziłem, że jego chwile są policzone. Jednak Thomson całkiem sprawnie sobie radził w tej materii i dzięki szybkości unikał ataków Diaza, kontratakując przy okazji. Nate trochę poprawił obrony przed obaleniami, ale nadal ma swój niefrasobliwy styl boksowania, który aż krzyczy, że "garda to przeżytek" :D Josh wykorzystał to już w pierwszej rundzie, wciskając mu ładnego high kicka na łeb, ale betonowa szczena Diaza uratowała go przed nokdaunem. Jednak w drugiej rundzie Nate nie miał już tyle szczęścia. Kolejny HK posyła go na dechy, a tam Thomson rzuca się na niego z zabójczym G&P i kończy zabawę, udowadniając, że nie ma takiej szczeny, której nie dałoby się strzaskać. Świetny debiut Josha u Danuty!

5. Daniel Cormier vs.. Frank Mir - fatalna wizualnie walka ("Czarny Fedor" z pewnością nie ujął nią Łysego). Cormier cały czas spychał Mira pod siatkę i tam atakował za pomocą brudnego boksu, z którego nie za wiele wynikało. I tak przez 3 rundy (przytulanki pod siatką). Powiem tak - po raz kolejny, w 3 rundzie Daniel pokazuje słabe kardio (tutaj Mir zaczął dochodzić do głosu i się odgryzać) i zaczynam się zastanawiać jaka na prawdę jest jego kondycja? Na dzień dzisiejszy, w walce z Cainem czy JDS'em, jeżeli starcie wyszłoby poza 3 rundę - nie postawiłbym na niego nawet paczki prażynek.

6. Benson Henderson vs. Gilbert Melendez - niezłe, wyrównane starcie. Wynik prawidłowy, bo Bendo jednak faktycznie wypunktował Dzieciaka, ale powiem szczerze, że ciosy Mistrza UFC spływały po Gilbercie, jak woda po kaczce, a kiedy Melendez trafiał, to Henderson ewidentnie to odczuwał.

Dzieciak ładnie to zaczął, mocno przyciskając Bensona i obijając go boksersko. Niestety nie potrafił utrzymać takiego tempa i presji na rywalu, przez co Bendo zaczął odrabiać straty, ładnie operując kopnięciami (świetne low kicki) i lewym-prostym (podobało mi się, że łapka chodziła mu jak u wytrawnego boksera, niczym automat, utrzymując rywala na dystans), oraz łokciami. Melendez obudził się i przyspieszył w piątej rundzie, ale było już za późno by odwrócić losy tego starcia. Szkoda, bo gdyby Dzieciak utrzymał presję przez większość rund, to moglibyśmy mieć tu małe zaskoczenie.

Chciałbym teraz zobaczyć Gilberta z Edgarem, a Bendo z Pettisem (wielki rewanż za WEC).

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317026

• Reputacja:   1

Nie jestem zwolennikiem 5 rundówek. Gdyby nie one, to werdykt byłby jeszcze trudniejszy.

Mi osobiście wydaje się że gdyby ta walka kończyłaby się po trzech rundach to Melendez nie powinien mieć problemu z wygraniem przez decyzję. Ja dałem mu dwie pierwsze rundy bez większego zastanowienia. Wydawało mi się że ugrał również ostatnią, ale dziś widziałem już tyle komentarzy z najróżniejszą punktacją że ciężko mieć pretensje do sędziów. Bardzo ciężka walka do wypunktowania, szczególnie że tak naprawdę nie było widać tej wielkiej przewagi Bensona w ciosach którą pokazywała statystyka. Zdecydowanie Gilbert powinien dostać rewanż w przyszłości.

Na plus należy zdecydowanie zaliczyć dwie pierwsze walki głównej karty. Brown/Mein to solidny brawl w którym obaj mieli szansę skończyć walkę już w pierwszej rundzie. Obaj bardzo dobrze wychodzili z opresji, szczególnie trójkąt Browna był porządną kontrą. Diaz/Thomson też spoko, Josh obrał prostą taktykę i nie dał się sprowokować, tylko spokojnie robił swoje i w końcu trafił Diaza świetnym kopnięciem i dobił w parterze. Jako że nie przepadam za braćmi Diaz, ucieszyłem się niezmiernie. Mir/Cromier wolne jak mucha w smole. Daniel wciąż dążył do klinczu w którym robił co chciał. Dziwi postawa Franka który wiedząc że nie może dopuścić do decyzji w trzeciej rundzie nie zrobił nic szczególnego. Nie myślał chyba że jakieś dwa leniwe kopnięcia w korpus dadzą mu nagle zwycięstwo. :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317029

Dziwi postawa Franka który wiedząc że nie może dopuścić do decyzji w trzeciej rundzie nie zrobił nic szczególnego. Nie myślał chyba że jakieś dwa leniwe kopnięcia w korpus dadzą mu nagle zwycięstwo. :roll:

Mnie dziwi to, że Mir na chama nie spróbował ani razu ściągnąć sobie Cormiera do gardy. Tym bardziej przy tylu klinczach...

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317037

Mnie dziwi to, że Mir na chama nie spróbował ani razu ściągnąć sobie Cormiera do gardy. Tym bardziej przy tylu klinczach...

A mnie dziwi to, jakim cudem można w ogóle punktować ten pojedynek na korzyść Illuminati Masona Hendersona.

N!KO, Raven - Obiecajcie mi, że nigdy, PRZENIGDY nie wpadniecie w swoim życiu na szalony pomysł, żeby zostać sędzią MMA :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317303

N!KO, Raven - Obiecajcie mi, że nigdy, PRZENIGDY nie wpadniecie w swoim życiu na szalony pomysł, żeby zostać sędzią MMA :)

Możesz spać spokojnie, Scy. Przynajmniej jeśli chodzi o moją osobę :D Przyznaj jednak jedną rzecz - w walce Condita z Diazem także nie zgadzałeś się z werdyktem? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317378

Przyznaj jednak jedną rzecz - w walce Condita z Diazem także nie zgadzałeś się z werdyktem?

Walkę Condita z Diazem punktowałem z bólem serca 48:47 na korzyść Carlosa. Chociaż przyznam, że była to najgorsza walka w jego życiu i chamski game plan zakładający z góry zwycięstwo przez decyzję. No ale W to W, więc nie ma o czym gadać, bo równie dobrze mógłbym zacząć pisać o GSP, który z ostatnich 345 walk skończył 1 przed czasem.

Jeśli zarzucasz mi, że punktuję walki zawsze w ten sam sposób, kierując się tylko i wyłącznie czynnikiem ataku i parcia do przodu, to rozumiem, że według Ciebie punktowałem 2 pierwsze rundy dla Rampage'a w walce z Jonesem? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317411

Jeśli zarzucasz mi, że punktuję walki zawsze w ten sam sposób, kierując się tylko i wyłącznie czynnikiem ataku i parcia do przodu, to rozumiem, że według Ciebie punktowałem 2 pierwsze rundy dla Rampage'a w walce z Jonesem? :D

Nie, po prostu dziwię się, że przy tak "bliskiej" walce jak Melendeza z Bensonem, strasznie cię "trafia", że ktoś mógł tutaj zapunktować dla Bendo (skoro werdykt mógł pójść w każdą ze stron). Dla mnie Henderson po prostu więcej trafiał, choć tak jak pisałem wcześniej, te ciosy były bardziej "punktujące" i spływały po Gilbercie. Melendez jak już trafiał, to Mistrz odczuwał te razy. Jednak liczby są bezwzględne i to jednak Benson więcej nawciskał rywalowi niż na odwrót.

https://forum.wrestling.pl/topic/32608-ufc-on-fox-7-henderson-vs-melendez/#findComment-317469