Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Od bycia prezesem musiałaby powstać nowa gra. Tak jak masz FIFE i Football Manager.

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MSMic

18

• barman_2000

11

• LASTRIDER

8

• PiTeRo

6

Top użytkownicy w tym temacie

Właśnie dlatego napisałem, że to niemożliwe :XX. Hednak co do WWE 2K14 - Trzeba czekać na nowe informacje.

3930159675357f7ecdcc03.jpg

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Wygłoszę teraz dość kontrowersyjną opinię.

Myślałem tak od dawna, że jak dla mnie gry WWE mogłyby się ukazywać co 2-3 lata. Gry były by wtedy bardziej dopracowane bo 2k miałoby na nie więcej czasu, więcej pomysłów, trybów itp.

Wcześniej gdy o ty myślałem (w czasach SvR 09) był tylko problem co zrobić z rosterem np. grasz w WWE 2k14 a następna część WWE wychodzi dopiero w 2015 albo 2016, a w WWE pojawiło się już wiele nowych twarzy, których nie masz w WWE 2k14.

I tu z odsieczą przychodzą DLC.

Mogliby robic raz na rok (w okolicach tradycyjnego wydawania kolejnych części czyli październik-listopad) Roster Update.

Przykładowo:

październik 2013: WWE 2k14

październik 2014: Roster Update #1 do WWE 2k14 (powiedzmy zawodnicy, którzy pojawili się w WWE od połowy 2013 roku do września 2014 + areny PPV)

październik 2015: Roster Update #2 (zawodnicy października 2014 do września 2015 + areny PPV)

październik 2016: kolejna część WWE (byłby również problem z nazewnictwem, musieliby porzucić te 2kxx albo wogóle nazywanie według lat ale mogliby powrócić do nazywania gier catchphrase'ami wrestlerów jak np. Shut your mouth, Here comes the Pain itp.)

Przykład? WWE: Somebody call my momma! (nie, to był żart, w dodatku kiepski, ale coś by się znalazło)

np. WWE: Best in the World, w ostateczności WWE: The Champ is here! (też bym tego nie chciał ale taki tytuł byłby niestety wysoce prawdopodobny :P)

Też nie jestem za bardzo za DLC ale uważam, iż w powyższej sytuacji sprawdziłoby się to całkiem nieźle.

Co o tym sądzicie? (nie zmieszajcie mnie z błotem za bardzo :) )

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

Taka polityka kompletnie by się nie sprawdziła, szczególnie dla 2K.

Gdyby taki roster update kosztował (w przeliczeniu na zł) 50zł to mają około 150zł w plecy.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Taka polityka kompletnie by się nie sprawdziła, szczególnie dla 2K.

Gdyby taki roster update kosztował (w przeliczeniu na zł) 50zł to mają około 150zł w plecy.

Rozumiem.

Tylko, że ten mój wywód to raczej spojrzenie oczami graczy niż wydawcy/developera.

a co do właściwego WWE 2k14, to mogliby trochę ulepszyć WWE Universe (tryb już nie jest zły ale czegoś mu brakuje) albo zaadaptować Season/GM Mode i połączyć z Universe.

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

Trybowi Universe brakuje bardzo, bardzo dużo. Sama idea jest fajna, symulujemy sobie wszystkie tygodniówki i PPV, walczymy o pasy itd. Ale w rzeczywistości to zwykłe odbębnianie walk od Extreme Rules do Wrestlemanii. Universe byłoby fajnym trybem, gdyby gra generowała (w 13 niby już coś tam generuje ale to chyba raz na 5 lat w Universe...) ciekawe storyline, między walkami moglibyśmy oglądać jakieś segmenty z zaplecza, proma, czy wywiady, żeby można było poczuć atmosferę gali WWE, co chyba jest głównym założeniem tego trybu. Narazie mamy walki, czasami ktoś znokautuje sędziego, czasami ktoś zainterweniuje, z czego opcjonalnie powstanie feud opierający się na walkach dwóch zawodników co każde Raw i pominięciem ich na PPV.

Nie rozumiem jednego, w starusieńkim Here Comes The Pain w trybie kariery mieliśmy zawsze jakieś storyliny, które zaczynały się powtarzać dopiero po ukończonych sezonach. Teraz mamy konsole pare razy mocniejsze od ps2 i gry wrestlingowe zeszły do poziomu Just Bring It (pierwszy wrestling na ps2, story mode przy dobrych wiatrach trwał 2 tygodnie :D).

Tylko jakbyś widział takie proma ?

W teorii proste, ale w praktyce bardzo ciężkie żeby coś z tego wyszło.

Dla mnie teraz nie liczą się tryby itp. tylko gameplay, bo ten wymaga najwięcej.

W '13 był AEM który był spoko, a najbardziej zawadzał gameplay...

Co do gameplayu, to może to będzie dziwne, ale preferuje ten od Svr 2008-2010. Był taki nie wiem...bardziej arcade'owy. Teraz, gdy w grach WWE mamy fizykę i postacie są takimi szmacianymi lalkami gra mi się jakoś dziwnie. Gdyby do 08 dodać pare bajerów z najnowszych części typu łamanie stołów z każdej pozycji, byłaby to gra idealna.

A co do tych prom, mogliby dać z 20 różnych wypowiedzi i poszczególny wrestler wypowiadał by kwestię jedynie ze zmienionymi imionami w trakcie np ładowania walki, zamiast tego rzutu kamery na publikę.

Ja, jak zresztą co roku, liczę na Buried Alive match. Chyba wspomniałem to już w tym temacie, stare Buried Alive'y były spoko ale miały bardzo dużą wadę. Przeciwnik od początku walki stara się wywalić nas poza ring i dociągnąć do grobu. Powinno być skonstruowane to tak jak piny, czyli, że AI powinno rozpoznawać, kiedy gracz jest już na tyle obity, że można przystąpić do zakopywania go. A z trybów, to mogliby powrócić do GM Mode, oczywiście pewnie reklamowaliby to jako super nowość, tak jak wchodzenie na stoły komentatorskie w 13 :D

To może ja coś dam od siebie. Mam wysokie oczekiwania, ale jeśli ta firma chce nam zaimponować, to surki, ale muszą dać coś mocnego. Moje pomysły są takie:

RAW:

Big Show

Brock Lesnar

Chris Jericho

CM Punk

Miechael McGillicutty

Dolph Ziggler

Epico

Jack Swagger

John Cena

Kane

Kofi Kingston

The Miz

Primo

Santino Marella

The Rock

R-Truth

Tensai

Triple H

Zack Ryder

The Shield

SmackDown:

Alberto Del Rio

Antonio Cesaro

Booker T

Brodus Clay

Christian

Cody Rhodes

Damien Sandow

Daniel Bryan

Drew McIntyre

The Great Khali

Heath Slater

Hunico

Jey Uso

Jimmy Uso

Justin Gabriel

Mark Henry

Randy Orton

Rey Mysterio

Ryback

Sheamus

Sin Cara

Ted Dibiase

The Undertaker

Wade Barrett

Yoshi Tatsu

Attitude Era:

Animal

Big Bossman

Big Show

Billy Gunn

Bradshaw

Bret Hart

Brian Pillman

British Bulldog

Cactus Jack

Chainsaw Charlie

Chris Jericho (Attitude Era)

Christian (Attitude Era)

DDP

Dude Love

Eddie Guerrero

Edge

Faarooq

Gangrel

Godfather

Goldust

Grand Master Sexay

Hawk

Ultimo Dragon

Kane

Ken Shamrock

Mankind

Mark Henry

Mr. McMahon

Rikishi

Road Dogg Jesse James

The Rock (Attitude Era)

Scotty 2 Hotty

Shane McMahon

Shawn Michaels

Stone Cold

Triple H (Attitude Era)

The Undertaker (Attitude Era)

Vader

Val Venis

X-Pac

Raven - Marzenie

Hardcore Holly

Crash Holly

Viscera

Tommy Dreamer

Całe Nation of Domination, łącznie z Owenem Hartem.

Legend:

Edge

Paul Bearer

Jimmy Hart

Kevin Nash

Scott Hall

Goldberg

Ric Flair

Mick Foley

The Undertaker Bad Ass

Tytuły:

WWE Championship

WH Championship

IC Championship

US Championship

Tag Team Championship

NXT Championship

Dawne Tytuły:

Hardcore Championship

European Championship

Intercontinental Championship

WWF Cruiserweight Championship

WWF Championship

WWF Tag Team Championship

Gimmick Matche:

Wszystkie z WWE 13

Hardcore Match, podobny do tego ze "SmackDown! Here Comes The Pain"

5 Vs 5 Tag Team Elimination Match

Burried Allive

Casked Match

Lumberjack Match

Stretchers match

Tag Team Vs Tag Team Vs Tag Team

Tag Team Vs Tag Team Vs Tag Team Vs Tag Team

Areny:

Obecne tylko z poprawieniem TLC, aby była wyposażona w różne gadżety, nawet podczas normal matchu.

RAW is WAR

SMACKDOWN!

Royal Rumble 1999

St. Valentine's Day Massacre: In Your House

Backlash: In Your House 1999

SummerSlam 1999

Unforgiven

Survivor Series 1999

Armageddon

Royal Rumble 2000

No Way Out 2000

No Mercy 2000

Armageddon

WrestleMania 2000

WrestleMania 17

Możliwość w Create a Arena zrobienia podwójnego ringu, takiego jak w WCW.

Kariera:

Attitude Era Mode, ale nie konkretnymi zawodnikami, tylko o tytuły, to co w latach 1999 - 2000(bo na tych latach bym się teraz skupił) działo się z tytułami, było by dane do trybu kariery. Mogli by zrobić że przy Hardcore Match, trzeba uciekać, żeby nikt nie załatwił nas i nie zabrał tytułu. Wyrzucenie Universe Mode, gdyż jest beznadziejne.

Inne:

- Nowe fryzury, nie tylko zawodników WWF - WWE, ale tych z TNA, WCW, ECW, CZW, RoH itp też, aby można było dobrze stworzyć sobie zawodników z innej federacji.

- Dużo nowych strojów, loga na stroje, nie tylko obecnych zawodników.

- Aby stoły nie łamały się gdy uderzymy w nie ręka.

- Większa swoboda ruchu taka jak w starej grze SmackDown!

- Do pojedynków "luźnych" i kariery dodać więcej OMG, nie tylko prze barierkach, w ringu i na stole, ale też na rampie, samochodach, które są ozdobami na arenach.

- Dla "latających" i "techników" zawodników dodać taki OMG, że jak są przy Minitronie i mają 3 finishery, to powalają zawodnika i wchodzą na titantron, później wykonują akcję typu Swanton, czy 450 Splash i trafiają przeciwnika.

- Przy Hardcore Matchu, aby obaj zawodnicy wprowadzali wózek z różnymi "gratami" typu kwiat, znak drogowy, deska, kij do kendo i inne dziwne przedmioty. Oczywiście wózki stały by obok ringu.

- Aby każdy zawodnik inaczej cieszył się po wygranej walce, a nie np. taki Kane po wygranym Inferno Matchu skacze jak pajac. Tak samo radość z wygranego tytułu.

- Wejście do Hell in a Cell, Steel Cage i Elimination Chamber, nie takie jak w Hell in a Cell że klatka jest ringiem, tylko że wejście przez drzwi, jakaś pokazówka z wejściem na klatkę.

- Możliwość ataku po walce.

Nie wpisałem kobiet, nie dlatego że ich nie lubię czy nie szanuję, ale dlatego bo dywizja płci pięknej jest słaba.

Mam nadzieję że ta firma nie spieprzy gry tak jak THQ.

Mam nadzieję że Universe zostanie zastąpiony Road To WrestleMania. WM chciałbym zagrać:

Cm Punk - Który zrobiłby coś na wzór Alliance Vs WWF.

Y2J

Kane & The Undertaker

The Shield

Może frytki do tego ?

Sorry ale w dupie Ci się poprzewracało od takich wymagać gdzie 70% jest zbędna.

Do tego czytaj ze zrozumieniem, bo WWE 2k14 NIE TWORZY 2K TYLKO Yuke's.

MSMic - Nie wiem czemu od razu mnie atakujesz, gadasz że w dupie mi się po przewracało. Ja kulturalnie przedstawiam moje marzenia, oczekiwania dotyczące gry WWE, a ty od razu sapiesz się do mnie. Kulturalnie nie można?

Co twoim zdaniem jest niepotrzebne, nie licząc rosteru(RAW, SD,Legend i Attitude)?

@Up - Po prostu twoje marzenia są tak nierealne, że aż absurdalne. Aby stworzyć produkt o jakim śnisz, gra musiała by powstawać parę lat, przy czym wątpię, aby technologiczne bariery były możliwe do przeskoczenia, nawet jeśli chodzi o nową generację konsol.

Ja po prostu oczekuje gry innej od poprzedniczek, jakiś innowacji lub.. całkiem odwrotnie - powrotu do korzeni. Także nie lubię trybu WWE Universe i tęsknie za starym dobrym 24/7

Ja najbardziej chcę gimmick matchy, tych które podałem, bo nie chce mi się grać ciągle tego samego, a gry wrestlingowe, bardzo lubię.

Co twoim zdaniem jest niepotrzebne, nie licząc rosteru(RAW, SD,Legend i Attitude)?

Większość wymienionych Gimmick Matchy (szczególnie 5 vs 5), niektóre areny (bardziej chodzi mi tu o podwójny ring i duperele w TLC), Kariera, RtWM. Jednak najśmieszniejsze jest wymaganie osobnego wejścia do EC, HiAC i SC.

Gimmick Matchy jest według mnie w sam raz i nie są na gwałt potrzebne.

Szczególnie wymysły typu Casket Match i Stretchers są tak głupie jak Inferno Match, który w grze jest najgorszą stypulacją.

Być może lista PatrykBlazeHart to marzenia ściętej głowy ale spodobał mi się pomysł z TLC wyposażonym w drabiny stoły i krzesła nawet podczas singles matchy. Wiem, że to nie możliwe bo jest jakiś tam limit broni ale kto zabroni nam pomarzyć :D Co do skoków z titantronu, to nie HCTP, gdzie mogliśmy zrobić skok z budynku na Times Square lub helikoptera - pewnie jest możliwe (a w zasadzie to nie powinien być żaden problem) ale w tych czasach gry wrestlingowe bardziej nastawione są na realistykę.

Dla mnie mogliby wprowadzić na stałe różne bajery z AE Mode z '13 jak wychodzenie na backstage podczas walki (przy rampie było logo WWE, w które się wchodziło i przenosiło nas na tyły areny).

I niech zamienią badziewny Inferno Match na Buried Alive.