Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania XXIX PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Taka informacja raczej, by nie wypłynęła. Zwycięzców nikt nie zaspojleruje, ale jeśli chodzi o czas to serwis F4Wonline.com zaprezentował cały, prawdopodobny skrypt. Pisał o tym Hammer w swoim news'ie:

* Chris Jericho vs. Fandango - 10 minut

* Kane i Daniel Bryan vs. Dolph Ziggler i Big E Langston - od 12 do 15 minut

* Ryback vs. Mark Henry - 12 minut

* The Shield vs. Randy Orton, Big Show i Sheamus - 15 minut

* CM Punk vs. The Undertaker - 20 minut

* Jack Swagger vs. Alberto Del Rio - 15 minut

* Triple H vs. Brock Lesnar - 20 do 30 minut

* The Rock vs. John Cena - 25 do 30 minut

* Występ Puff Diddy'ego - 8 minut

* Prezentacja Hall of Famerów - 7 minut

* Otwarcie show i hymn USA - 7 minut

* Inne segmenty, scenki na zapleczu - 10 minut

Brak w tym zestawieniu walki Clay, Tensai, Cameron i Naomi vs. Sandow, Rhodes i Bellas świadczy o tym, że najprawdopodobniej będzie to krótki przerywnik między innymi starciami.

• Odpowiedzi 551
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

44

• TakerFanKrk

32

• PH93

28

• Croos

26

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Mamy oficjalną kartę Wrestlemanii i trzeba śmiało i odważnie przyznać, że karta kompletnie nie powala i że choć zeszłoroczna równie nie była dobra to chyba zapowiadała się lepszą. Ta Wrestlemania mimo tej niezbyt dobrej karty ma ogromny potencjał na galę roku bo na niej może zdarzyć się kompletnie wszystko i moim zdaniem nie jest wcale tak przewidywalna jak wiele osób uważa.

Zacznijmy jednak od początku a dokładnie od Pre-Showu którego kompletnie nie mam zamairu oglądać.

Wade Barret vs The Miz for the Intercontinental Championship tak mnie rajcuje jak Triple H Breta Harta. O tym feudzie można powiedzieć zaldwie tyle że był... był ale nie zrobiono z nim nic ale to oczywiście nie jest wina zawodników tylko tego, że w tym roku trzeba było lepiej podbudowywać starca Trypla z Brockiem i Ceny z Rockiem co również wyszło cienko ale o tym później. Barrett jako mistrz nie zrobił jeszcze nic i już chyba nic nie zrobi ale nie jestem za daniem pasa Mizowi bo gość ostatnio więcej gada i prowadzi talk showów niż alczy. po za tym odkąd skumplował się z Flairem zaczął ostro terminatorzyć tj. potrafi zabandażowany i niby " w połowie sprawny" pokonać mistrza US Cesaro. Miza w tym momencie kompletnie nie kupuje choć jego face turn zapowaidał się, że będzie on znowu ciekawą postacią ale jak na razie to jestem za tym by zrobić z niego na stałe komentatora bądź tego typa od przeprowadzania wywiadów z gwiazdami bo nie prezentuje w ringu kompletnie nic. Barrett swoją szansę mógł mieć już dawno ale bookerzy tej szansy mu nie dali. Potem jeszcze ta nieszczęsna kontuzja i ciągle ten sam chory Barrett Barrage. W dodatku theme song Barretta to tragedia i od zmiany tego bym zaczął. Wydaje mi się jednak że skoro WWE mocno teraz zaczyna pushować Miza w tym midcardzie to on zdobędzie ten pas i wrestlemania zacznie się od szczęścia fanów, chociaż w sumie szczrze kogo to obchodzi?

Ryback vs Mark Henry to starcie które napewno chętnie obejrzę ale jak to N!ko mówł a AM 5 star to nie będzie, jednakże może być ciekawie oglądając pokazy siły obu panów. Promocja tego starcia mnie zdziwiła bo wydaje mi się, że od kilku tygodni to te starcie miało lepszą podbudowę niż WH title match. Wygląda na to że Ryback okaże się "silniejszy" niż " World's strongest Man" i będzie miał swój Wrestlemania moment o którym wszyscy piszą. Dlatego właśnie tu stawiam na Rybacka.

Team Hell No vs Ziggler i Big E Langston

Czeka nas debiut w ringu w głównym rosterze Langstona ale czy kogoś naprawdę to interesuje i czy ktoś na to czeka? Wątpie. Langston przez ten czas gdy jest bodyguardem Dolpha miał jedno zadanie. Wykonywać ten swój Power Move po walkach i nawet to kilkakrotnie potrafił zbotchować. Na majku facet jest tragiczny i najchętniej to na tej wmce rozdzielił bym obu panów, ale wygląda an to że tu dojdzie do rozpadu tagu mistrzów i rozpoczęcie ich feudu a Big E i Ziggie pobęda troszkę mistrzami Tag Team. Nie spodziewam się od walki cudów bo przez sotatnie 2 tygodnie widzielismy walki Dolpha z Danielem a prawda jest taka że to oni będą najciekawsi w tym pojedynku i wydaje mi się, że nic nowego już nie pokażą. Dolph kompletnie umarł w tej trójce ale jest sam sobie winien, powinien był dostrzec szansę na TLC ale po tym ppv kompletnie się zatracił w feudzie z Cena którego budowali na mocnego faworyta na Royal Rumble. Naprawdę załuję, że zobaczymy właśnie to starcie a nie walkę Dolpha z Y2J'em. Stawiam tu na Dolpha i Big E.

The Shield vs Randy Orton, Big Show i Sheamus to jeden z ciekawszych pojedynków jak dla mnie na tej Wrestlemanii. W tym pojedynku możemy moim zdaniem spodziewać się wszystkiego, no może odwrócenia się od drużyny Big Showa. jak dla mnie heel turn Ortona jest tu najbardziej prawdopodobny i zwycięstwo Tarczy. Wcale bym się nie zdziwił jakbyśmy mieli tu heel turn Sheamusa i porgram z Randym jednak bardziej mi się wydaje że to Randall ten heel turn przejdzie i zacznie feud z Rudym który napewno ma parę żarcików o Randym którymi chętnie podzielił by się z WWE Universe. Szkoda ze on nie wie że to nikogo nie śmieszy. Myślę że tu powinniśmy brać też pod uwagę rozpad The Shield. Myślę ze WWE jakiś plan na Ambrose'a i Rollinsa ma a gorzej jest z Reignsem który podobno miał być w tej grupie najjaśniejszym punktem. Amborse robi swoją robotę tak jak powinien a nawet lepiej a i Rollins jak dla mnie jest bardzo dobry w obecnym gimmicku chociaż ja go widzę w WWE najwyzej w idcardzie i jako face'a. Reigns to dla mnie powinien być jedną z pierwszych osób do zwolnienia bo facet oprócz krzyczenia Believe in the Shield i robienia speara nie potrafi robić nic. Stawiam na zwycięstwo tarczy i turn Ortona.

Tons of Funk vs rhodes scholars i bella twins. Nie chce sie wypowiadać bo musiałbym tu użyc niecenzuralnych słów. Gówno mnie ci ludzie obchodzą i w tym momencie najchętniej pożegnał bym każdego z fedki bo Cody i Sandow rozczarowują a brodus i Tensai od początku byli pomyłką. Nie obchodzi mnie kto wygra i nie chcę anwet zgadywać.

Chris Jericho vs Fandango to starcie które zaraz po walce Punka z Takerem jest dla mnie najciekawsze i czekam na nie mając przeczucie że walka może być jedną z lepszych na tej Wmce. Bardzo podoba mi się sposób prowadzenia Fandango. Myślałem że przez to że ciągle odsuwany jest jego debiut to federacja nie ma na niego pomysłu ale zaczynać od programu z Y2J i walki z nim na WM? Bajka i każdy chciałby mieć taki debiut. Obawiałem się że od tej postaci będzie wiać tandetą ale jak anrazie to mnie ciągle zadziwia a na ostatnim Raw motyw z ocenami jak w Tancu z Gwiazdami wg mnie mistrzostwo. Swoje dorzuca też jericho komediowymi segmentami. Wg mnie śmiało od tej walki można się spodizewać paru dobrych akcji, i że napewno ssać nie będzie bo jericho z każdego coś wyciśnie a i Curtis najgorszy nie jest. Boję się tylko że Jericho może zostać pokonany przez leg drop z narożnika, a tego smarci nie kupią za bardzo. jednakże ja wyczuwam jakiś kant i zwycięstwo FAAAAAAN DAAAAAN GOOOOOO

Alberto Del Rio vs Jack Swagger

Mimo, że Swagger to jest jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie wrestlerów, głównie ze względu na beznadziejne mic skillsy to ten feud jest dla mnie ciekawy a Swagger u mnie zyskał sporo w oczach. Ja go kupuję w każdym segmencie dopóki się nie odezwie. Jeśli Colter bedzie za niego gadał to ja mogę go oglądać, niech wtraca tylko te swoje We the people a mikrofon zostawi Colterowi który jest genialny jako ten patriota przeciwny wszystkim imigrantom. Walka napewno nie będzie jakaś słaba ale genialnego starcia tu nie oczekuję bo ja nie widzę żeby między tymi panami była jakś chemia. Napewno jakieś bearhugi od Swaggera i ogólnie dużo akcji siłowych a Del Rio może i jakiś dropkick czy enzuigiri walnie. Obstawiam ze tu będzie świętował Del Rio ale zobaczymy ich rewanż na Extreme Rules w jakimś submission matchu i tam wygra Jack. Tylko co potem dla tego pana?

Brock Lesnar vs Triple H

Nie spodziewam się tu niczego od ciągłego brawlu i w pewnym momencie wtrącenia młotka ale mimo wszystko że walka pewnie będzie ssała, choć zobaczymy napewno kilka near falli to obejrzę te starcie bo ciagle nie mam pewności że Triple H ten match wygra. Chociaż mam tu wątpliwości i nie wykluczam Brocka to jeśli Triple H skończy karierę to anpewno będzie to dla mnie shocker. Feud słabo był budowany ale tu wystarczyło że Brock wychodził jako bestia i ja już tu kupywałem ewntualna porażkę huntera. jednakże mimo wszystko uważam że HHH jeszcze nie skończy kariery i wygra tą walkę z jakąś pomocą Shawna.

The Rock vs John Cena. SPodziewaliśmy się tego starcia juz od dawna, bo mowa o rewanżu była już rok temu po wmce. Jednakże tak jak rok temu te starcie zawiodło tak i pewnie zawiedzie w tym roku a skończy się jakimiś całuskami. Jedyne co w tym roku moim zdaniem może ten pojedynek uratować to heel turn Ceny i ja tu nie widzę nic innego co w tej walce mogło by mnie zaskoczyć. Na 100 procent zobaczymy to zwycięstwo Ceny ale skońcy się jednak raczej tak jak mówię buziaczkami a nie jakimś kantem Johna. W dodatku pewnie czeka nas rewanż na extreme rules ale to już nie będzie ta sama atmosfera. Walkę wygra Jaś a Rock za miesiąc po ER ucieknie znowu od WWE. Tylko czy jeszcze wróci?

Undertaker vs Cm Punk czyli najlepsze na koniec. Ze wszystkich feudów ten był napewno najlepiej budowany ale to niestety za sprawą śmierci Paula Bearera. Gdyby nie to smutne wydarzenie ten feud byłby napewno jakoś głupio bookowany, pokazuje nam to początek feudu obu panów. Punk jako heel w tym feudzie sprawował się idealnie. proma z urną na zapleczu genialne jak i ostatni segment Raw. niektórzy mogą powiedzieć że to rpzesada ale dla mnie to był geniusz. Przez kilka minut nie wiedziałem że to Heyman był pzebrany za Paula. Ogólnie wydaje mi sie że po raz kolejny to walka Takera skradnie show a w grudniu podczas AWA to te starcie dostanie najwięcej głosów za walkę roku. W tym roku anprawdę wierzę że ten streak może zostać przerwany, właśnie moze przez DQ. Mam andzieję ze Taker nam znowu nie zniknie po WMCE bo według mnie feud z Punkiem mógłby nawet pociągnąć do Summerslam tak jak w 2008 z Edgem który był najlepszym storylinem tamtego roku. Tutaj fajnie by było ajkby była jeszcze stypulacja Hell in a Cell ale i tak starcie napewno zgniecie jaja a Punk znowu pokaże że jest najlepszym wrestlerem w federacji. Stawiam jednak mimo wszystko na 21-0 i zwycięstwo undertakera i odebranie urny Punkowi.

Skupiając się na trzech najważniejszych walkach:

Rock vs Cena II - Pojedynek ten interesuje mnie głównie z jednego powodu - domniemanego heel turnu Ceny. Ringowo będzie nieźle, ale nic ponadto, zwycięzca oczywisty, ale prawdopodobieństwo turnu Jasia nie pozwala olewać sprawy.

Undertaker vs CM Punk - Ma potencjał, aby stać się najlepszym meczem wieczoru. Zastanawiają mnie dwie kwestie - jak zostanie wykorzystana urna Bearera (chociaż to sprawa poboczna) i ile czasu dostanie ich walka. Nie wolno przesadzić z czasem, bo przecież Taker poobijany, a Punk zmęczony/kontuzjowany, więc pół godziny mogłoby się źle skończyć. Jeśli chodzi o "przeciek" z liczbą czasu dla WM-kowych walk, to zawsze podchodzę to tego z należytym dystansem. Bardzo wyczekuję tego pojedynku.

Triple H vs Brock Lesnar - Mój faworyt dzisiejszej gali. Ma wszystko, czego potrzeba: stypulację, (prawdopodobnie) dużo czasu, (również prawdopodobnie) wysoki poziom ringowy, niepewnego zwycięzcę oraz możliwość ingerencji Shawna Michaelsa. Kto wygra? Nie wiadomo, bo z jednej strony mamy konieczność wygranych Lesnara, a z drugiej jedną z największych karier na szali. Mam przeczucie, że to będzie coś wspaniałego.

Coś Miz przygaszony był w tym segmencie z Barrettem. Angol dla odmiany żwawy i zadowolony. Tym samym wnioskuję, że źle postawiłem w typerze. :) A tą całą Snooki czy jak jej tam to mogli sobie darować. :roll:

A tą całą Snooki czy jak jej tam to mogli sobie darować.

Wiesz, że WWE uwielbia sprowadzać "gwiazdy" na WM'kę :roll: Dobrze, ze tym razem nie ma walki.

Pierwsza walka za nami. Oczywiście dupy nie urwała, ale na więcej chyba tylko najwięksi optymiści mogli liczyć. Segment mnie jednak zmylił. ;) Jeszcze właściwa WM-ka się nie zaczęła a mi już oczy się kleją. Chyba wytrzymam najwyżej 2-3 walki i sajonara.

Wiesz, że WWE uwielbia sprowadzać "gwiazdy" na WM'kę :roll: Dobrze, ze tym razem nie ma walki.

Prawda. Zawsze lepiej jak sobie tam stoi gdzieś z boku i coś burczy pod nosem, a nie tryumfuje nad Zigglerem.

Dlatego ja jestem zwolennikiem przespania się przed oglądaniem:D W końcu to trwa do 5 a na wpółdo 8 mam do szkoły:D

Zresztą pamiętaj Ghost że to będzie świetna WM-ka.W końcu jak pamiętasz głosowałem na nią już jako najlepszą galę 2012 roku:D

Kowal - musi być dobra! Właśnie na ring włazi Henryk. Jak już obejrzę jego walkę z Rybergiem to będę mógł nie tylko pójść spać, ale i umrzeć. :D

Jeżeli chodzi o opener to cieszy wynik. Nie chcę tutaj spoilerować, żeby mnie nie ukamieniowano, ale tego się mniej więcej spodziewałem.

EDIT: Cóż to była za walka! :D

Edytowane przez Ghostwriter

Po dwóch walkach jestem mocno zaskoczony :D (pozytywnie)

JBL z figurkami miażdży :twisted:

Cóż to była za walka! :D

Starcie skleiło oczka, ale końcówka mnie na powrót obudziła. ;)

Hmm pozytywnie póki co ... bardzo pozytywnie ;)

Cóż to była za walka! :D

Starcie skleiło oczka, ale końcówka mnie na powrót obudziła. ;)

Nie wiem czy to omamy słuchowe ale na początku tego starcia Henry chyba dostał całkiem niezły pop. Końcówka rzeczywiście mogła obudzić. :D

A teraz włącza mi się mark mode, bo wchodzi Danielson. Szkoda, że przy muzyce Kane'a. :/

EDIT: Teraz już wiem czemu wchodził przy muzyce Kane'a. Cieszę się, że straciłem punkt w typerze. :)

EDIT2: I oto Faaandaaangooo :D Kurde wiedziałem, że zrobią coś w tym stylu. Taneczny show musi być. :roll:

Edytowane przez Ghostwriter

Nie wiem czy to omamy słuchowe ale na początku tego starcia Henry chyba dostał całkiem niezły pop. Końcówka rzeczywiście mogła obudzić. :D

Też mi się tak wydawało, zresztą przy wymianie punchy to przy uderzeniach Ryberga było słychać ostre buczenie.

Nie powiesz mi, że spodziewałeś się, że Wędkarz umoczy 5 PPV z rzędu. Fakt, że nie przerwał tego streaku mocno mnie zdziwił. Będąc przy seriach - Mike na WrestleManii ma już 4:0. Goni Takera :wink:

Bardzo fajny myk na początku walki Smoka. Szkoda, że taki krótki pojedynek.

ogólnie jak dla mnie poza końcówka to ryback nie istniał...pasy tag team niezła walka :-)

Anapolon - Jasne, że nie! A kto się spodziewał? :shock: