Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Mówi #118 - Raport Stycznia Live !

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

4

• N!KO

4

• -Raven-

3

• VebVe

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ogólnie akcja super ale troszkę chyba za długo.

Bo?

Nie rozumiem tych ograniczeń " trosze za długo, trzeba było skrócić" - skoro im sie chce gadać o WWE i TNA to niech gadają 5 h - mozna słuchać lub nie słuchać - jak ktoś nie ma czasu to przecież może zamknąć audycje a może komuś się fajnie słucha i 3 h to dla niego za mało?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Czy będzie wersja mp3 Raportu?

Przyznam się, że nie nagrywałem. Nawet nie przeszło mi to przez myśl. Przejście na Live, wiąże się z takimi stratami, ale patrząc po reakcjach - zewnętrznych, niekoniecznie wewnętrznych - myślę, że to do przełknięcia.

Co do długości, to mi strasznie szybko to zleciało. Sam chciałem to jakoś ładnie zamknąć w MAX. 90min, ale straciłem poczucie czasu - szczególnie, gdy zaczynałem czytać czat.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Jak dla mnie mega udana inicjatywa. AM idzie w live i dobrze to wypadło :) Słuchając Was czas mi zleciał strasznie szybko :D Z dużą niecierpliwością czekam na następne podsumowanie miesiąca. To tylko potwierdzenie nagrody Inicjatywa Roku, gdyż AM przybierało już różne formy co pokazuje, że ten podcast żyje i wciąż się rozwija, dzięki czemu ciągle ciekawi. Gratulacje Panowie ;)

#JAWIERZE2

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Inicjatywa wyszła rewelacyjnie! Odnoszenie się do komentarzy użytkowników to bardzo dobra rzecz - tym bardziej, że było kulturalnie i zabawnie. Czekam na więcej i mam nadzieję, że nie przyjdzie wam do głowy drastycznie skracać długości tego "show" - jak ktoś nie umie się najeść i napić przed dłuższym oglądaniem czegokolwiek, to potem marudzi, że za długo ;)

Czekam na następny!

PS: Oczywiście oglądałem na żywo, nie byłem podpisany nickiem ale to się zmieni ;)

A przewidujecie różnych gości chociaż co jakiś czas ? Już nie mówię, żeby co miesiąc ktoś nowy był.

A przewidujecie różnych gości chociaż co jakiś czas ? Już nie mówię, żeby co miesiąc ktoś nowy był.

Wole nagrywac w trojke, jesli mam byc szczery, co nie znaczy, ze sklad bedzie wiecznie taki sam. Zawsze jest opcja, ze ktoremus z nas, moze cos danego dnia wypasc - tu jest live, więc trzeba się trzymać konkretnej godziny (podcast mozemy przelozyc). Ja generalnie hadowi odpuscilem - byly inne plany na niego - ale kamerka jest tutaj wymogiem, ktory moze byc nie do przeskoczenia dla niektorych.

Czekam na więcej i mam nadzieję, że nie przyjdzie wam do głowy drastycznie skracać długości tego "show"

Nie mamy norm czasowych. Jeśli tylko będziemy mieli o czym gadać, to długość nie powinna się jakoś bardzo zmieniać.

W raporcie było nas 4 i bardzo prawdopodobne jest to, że będziemy sobie kogoś zapraszać od czasu do czasu do rozmowy. Nie chcemy, aby powtarzała się sytuacja z RM Grudnia 2012, gdzie zostałem sam z N!KO.

Ciesze się, że wam się podobało i, że tak licznie przybyliście na nasz debiut. Ponad 1000 komentarzy o czymś świadczy. :)

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Ja generalnie hadowi odpuscilem - byly inne plany na niego -

Łojezus. Byłem na ostrzu noża wręcz :lol: .

ale kamerka jest tutaj wymogiem, ktory moze byc nie do przeskoczenia dla niektorych.

Ale przy okazji powstała teoria, że jestem rudy. :)

N!KO był uparty co do kamerki, ale w sumie wydaje mi się, że nie powinien to być aż tak ważny wymóg. Nie ja zarządzam tym podcastem, ja jestem tylko gościem, ale - jeżeli mogę coś powiedzieć - tak naprawdę kogo obchodzi fakt, że zamiast avatara ludzie będą widzieli czyjąś mordę? Jak dla mnie najważniejsza i tak jest sama rozmowa, a kamerka jest tylko małym dodatkiem. "Bajerem" i tyle.

No i właśnie. Trułem o tym Schoopowi i Niko od pewnego czasu - jak dla mnie pozostanie w trójkę byłoby dość ryzykownym pomysłem. Po pierwsze, w czwórkę... przynajmniej według mnie - rozmawiało się ciekawiej (choć nie ma co do tego reguły, bo np. teraz ten live w trójkę wyszedł bardzo dobrze i gadaliśmy bez problemu ponad dwie godziny). Zawsze to jedna osoba do rozmowy więcej. No i drugi powód - jeżeli komuś coś wypadnie, być może nawet w trakcie (jak mi w wydaniu grudniowym), to zostają nie dwie (co jest dość kiepskie w przypadku Raportu, nie da się ukryć), ale trzy osoby i nie ma w tym momencie aż takiej tragedii. Nie wiem jak to zostanie rozwiązane, być może "goście" będą się zmieniać, ale N!KO - nie robiłbym z "kamerki" jakiegoś wielkiego wymogu (który rzeczywiście ograniczyłby prawdopodobnie dość mocno ilość potencjalnych gości). Zawsze można pokombinować tak, by w jej miejsce był widoczny avatar danego użytkownika, jak w moim przypadku. Wg mnie sama audycja na tym w ogóle nie ucierpi. Powtórzę raz jeszcze - bardziej liczy się rozmowa niż "obraz". To w końcu dalej przede wszystkim podcast jakby nie było.

LIVE wyszedł w moich oczach bardzo fajnie, a możliwość podglądania komentarzy jest cholernie dobrym pomysłem, zwłaszcza w przypadku głosowania na Wrestlera Miesiąca. Ponad 1000 wpisów pod filmikiem na YouTubie robi wrażenie ;) .

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Uważam, że trzeba być zboczeńcem, żeby przez dwie godziny oglądać N!KO i jeszcze słuchać jego analnych żartów. A tak poza tym to obejrzałem Was trochę na przewijaczu. Aż takim frustratem nie jestem, żeby słuchać całości i to jeszcze live - co wiązałoby się z rezerwacją czasu wieczorem ostatniego dnia przed cotygodniowym zapierdolem.

Plusy:

- Kurczak ma fajny motyw za plecami. Sam bym co prawda sobie czegoś takiego na ścianie nie nagryzmolił, ale pod wrestlingowy podcast jak znalazł.

- Wzbudziliście ciekawość. Jestem w szoku jeżeli chodzi o liczbę komentarzy na You Tube!

- Poruszyliście kilka ciekawych wątków i je zgrabnie omówiliście (słowem - norma)

- AM live zdecydowanie rozruszało forumowiczów.

Minusy:

- hadaszyszek całkowicie olał dyskusję forumową (nie wspomnę już, że jaśnie pan nawet nie odpisze na gg), a występuję w podcastach i tylko pod nimi coś czasami skrobnie (przykład powyżej). Lobbuję na rzecz powrotu hadaszyszka do dyskusji kosztem AM, RM, AM/RM czy innych takich. W podcastach i tak się nie nagada, bo to właściwie jest one man show N!KOdema.

- N!KO gada o Vercynie częściej niż media o matce Madzi i Smoleńsku.

Inne:

- Wydaje mi się, że w tym odcinku podjazdy przyćmiły dyskusję o wrestlingu.

14453752125651e0a536c69.jpg

#JAWIERZE2

#CHCEMYWIECEJ

Edytowane przez bogi1

zajebiste na żywo tylko na przyszłość polecam twitch.tv a nie to hujowe hangout

A nie jest tak, ze na Twitchu mozesz streamowac jedynie gry? Nie wiem, czy przypadkiem, ktos nie załapał ostatnio szybkiego kicka, gdy tylko pokazywal swoja twarz.

had, co do kamerek to może rzeczywiście nie powinny być obowiązkowe, bo to ogranicza potencjalnych gości, a nie zawsze ten sam skład będzie mógł wystąpić, więc napewno będzie trzeba szukać zastępstw, a kamerka ogranicza wtedy pole manewru. Jednak przyznać trzeba, że te kamerki są fajnym bajerem i zapisałbym jej jednak w plusach niż minusach audycji. Dodaje klimatu możliwość oglądania prowadzących ;)