Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RP#2 Biedna Esmeralda

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Parę dni po gali znajdujemy się w mieszkaniu Feldmarszałka SeBy. Pierwsze co możemy zobaczyć to puste skrzynki po piwach oraz flaszki po różnych wysoko procentowych trunkach po chwili możemy zobaczyć Naszego Feldmarszałka który popija jego ulubiony trunek czyli browara a dokładniej Lech. Po chwili słyszymy dzwoniący telefon widzimy na wyświetlaczu że do Przyszłej Legendy dzwoni jego kuzyn a zarazem menadżer Mati, SeBa odbiera telefon i zaczyna rozmowę.

SeBa: No stary w końcu wygrałem czaisz to.

Mati: Chłopie przecież tam byłem, nie pamiętasz że schlaliśmy się jak świnie, a tak swoją drogą to nigdy więcej nie pijemy Pereł. A dobra mniejsza nie wiem czy widziałeś ale jest już karta na następną gale.

SeBa: Dobra ziomek później ogarnę wpadnij na jakiegoś bronka.

Mati: A co stawiasz?

SeBa (z bananem na ryju): Ja stawiam ty płacisz. Nie trzeba nic kupować mam spory zapas w domu.

Mati: OK, będę za jakieś 20 minut tylko się nie schlej jak na ostatniej gali zanim przyjdę.

SeBa: Spoko, spoko.

Mija 20 minut i SeBa otwiera drzwi a po drugiej stronie jest już Mati który nie posłuchał młodego reprezentant Miejskiej Górki i postanowił kupić 6paka Lechów jak widać już po pierwszej gali kuzynom się powodzi i mogą pić droższe piwa. SeBa zaczyna mówi

SeBa: Stary mówiłem ci że nie masz nic kupować.

Mati(przerywając SeBie): W gości się nie przychodzi z pustymi rękoma więc milcz gówniarzu.

SeBa: A zresztą alkoholu nigdy mało jak to mówi dewiza Feldmarszałka Prus Wschodnich.

Mati: A tak swoją drogą do następnej gali będziemy musieli ogarnąć to picie.

SeBa(tym razem to on przerwał Matiemu): Stary pamiętasz gale w Gruzji najgorsza gala w jakiej brałem udział zero browarów tylko gruzińskie wina których nikt nie pił. Oj jakbym wtedy miał Lechy to na pewno bym wygrał.

Mati: Czyli jeszcze nie widziałeś karty na najbliższą galę.

SeBa: No nie i nie mów mi z kim walczę sam to zobaczę ale na razie nie miałem czasu wiesz tu imprezy, do tego spotkania z fanami dalej znowu imprezy i jeszcze degustowanie się Lechami więc nie, nie przeczytałem jeszcze tej karty porostu byłem zbyt zajęty.

Mati(otwierający już drugie piwo): Dobra wyluzuj rozumiem nie masz czasu ale obiecaj że przeczytasz, moim zdaniem najlepsza karta od kiedy walczysz dla EWF.

5 piw później. Widzimy jak kuzyni grają w FIFE na xboxie Mati jest wyraźnie podkurwiony bo przegrywa z przyszłą Legendą 5:0 a mecz pomału dobiega końca

Mati: Ty mały farciażu udało ci się tym razem

SeBa: Za każdym razem tak mówisz a ja za każdym razem wygrywam. To jest tak jak w wrestlingu wszyscy walczą a zawsze wygrywa Feldmarszałek zrozum.

Dwa dni później. Widźmy feldmarszałka siedzącego przed komputerem wyjątkowo bez browara ale za to po chwili SeBa wstaje i kieruje kroki do kuchni otwiera lodówkę tylko po ty by wziąć Jack’a Daniels’a w puszce ale jeszcze nie zamyka lodówy wpija wspomnianego Jacka Danielskiego na strzała i wyciąga schłodzonego Leszka i wraca przed komputer wchodzi na maila i wśród nie potrzebnego spamu znajduje wiadomość od swojego pracodawcy czyli EWF Corporation otwiera go i zaczyna szukać siebie w karcie. Feldmarszałek gdy się znalazł zaczął mówić

SeBa: O jest mam SeBa vs. Bart Wieri to jest ten więzień co mu ostatnio browara dałem o dostać browara od Feldmarszałka to jest coś sam chciałbym kiedyś dożyć takiego zaszczytu ale dobra mniejsza z tym.

Przyszła Legenda czyta dalej i jego wzrok zatrzymuje się na walce numer pięć gdzie widzi że Aero zmierzy się z zwycięstwem walki numer dwa czyli tej w której walczy Nasz Feldmarszałek i z zwycięstwem walki numer trzy a będzie to o obecnie zawieszony pas Evolution. Jego wzrok automatycznie cofa się na walkę numer trzy i widzi że w niej zmierzy się Bane ze zwycięzcą walki numer jeden od razu patrzy kto zmierzy się w walce numer jeden a tam trójka zawodników którzy na ostatniej gali nie pokazali się z najlepszej strony a są to Znajda, Bateman i stary znajomy Feldmarszałka z ostatniej gali czyli Max Graves.

SeBa: Oj Mati miał racje że to jedna z najlepszych kart od kiedy dołączyłem do federacji w końcu mam jakąś szanse na zdobycie tytułu tylko będę musiał się uporać z tym ziomkiem z więzienia. A tak swoją drogą oj ile dobrze pamiętam to na ostatniej gali zamknęli Esmeralde trzeba by jakąś paczkę wysłać czy coś w tym stylu no ale to się z Matim obgada bo on jest bardziej obeznany w tych sprawach. A wracając do Barta to on ostatnio dostał ostatnio ode mnie browara i nawet nie podziękował to się nazywa brak wychowania widać że się wychował na ulicy może chociaż w tym więzieniu go nauczą szacunku do władz tak do władz no w końcu jestem Feldmarszałkiem swego czasu przewodziłem części młodych zawodników EWF.

Jakieś 2 godziny później. SeBa i Mati siedzą w jakimś barze i zaczynają rozmowę.

SeBa: Słuchaj wiesz o tym że Esmeralda siedzi w pace może by jej wysłać jakąś paczkę tylko wiesz ja nie mam zbytnio pomysłu co by jej wysłać.

Mati: No wiesz jakiś pomysł bym może i miał tylko potrzebuje czasu do jutro ale zobaczysz to będzie coś specjalnego.

SeBa: Dobra trzymam cię za słowo to jeszcze pare piwek wypijemy i lecę na chate.

Nasz Feldmarszałek dotrzymał słowa wypił jeszcze 5 browarów i poszedł do domu.

Chwila później. Znajdujemy się już w znajomej scenerii czyli w mieszkaniu SeBy który właśnie przybył do domu, usiadł na kanapie, chwycił za pilota od TV ale po chwili go odłożył nie włączając telewizora i zaczął mówić.

SeBa: Bart Wieri mój przeciwnik numero uno na najbliższej gali powiem ci że zapłacisz mi za to że dostałeś ode mnie browara tak mówię dosłownie za wojaka się należy 2.50. Ale dobra przejdźmy do sedna na ostatniej gali zaprezentowałeś się powiedzmy ok no ale tak jest pewne ale przegrałeś i to jest najważniejsze twój steark wynoszący pierdyrjald do zera a powiem ci jeszcze że na następnej gali dopiszesz jeszcze jedną porażkę do swojego streak’u. Twoim największym atutem będzie twój wzrost i waga ale w ringu nie są potrzebne warunki fizyczne trzeba umieć ruszyć głową o to dosłownie(w tym momencie kamera jest przekierowana na hełm Feldmarszałka) więc mógłbyś mieć nawet 250 centymetrów i ważyć z 300 kilu ale wystarczył by dobry i bym cię pokonał więc możesz być pewny że plan na naszą walkę mam już przygotowany, powiem ci tylko tyle że jest to taki plan żebym się za bardzo nie zmęczył gdyż to mnie będzie czekała walka o pas EVO z Aero i z zwycięzcą walki numer 3. Więc powiem ci jeszcze jedno cwelu jeżeli byś chciał pokonać Feldmarszałka wszystkich Polaków to musiałbyś chyba poprosić o pomoc twoich kolegów z celi którzy są jeszcze większymi patałachami od ciebie więc będziesz się musiał bardzo modlić do Boga o ty by pomógł ci pokonać mnie czyli najlepszego reprezentanta Prus Wschodnich jaki chodził po ringach wrestlingowych na całym świecie. Teraz pora na trzech pseudo muszkieterów zacznę od tego kogo już trochę poznałem czyli Max G. Graves na ostatniej gali nie pokazałeś się z najlepszej strony coś tam próbowałeś ale nic ci nie wyszło jakieś Lariaty czy jakieś inne ćpuńskie akcje nie dały ci żadnego porządku więc możesz być pewny tego że nie dostaniesz się do kolejnej rundy tego wspaniałego turnieju. Kolejnym w tej walce jest Bateman a może po prostu Borys kolejny rozpieszczony dzieciak bogatych rodziców myśli że jak ma kase to jest dobrym wrestlerem to odpowiedź jest prosta było już kilku takich którzy tak myśleli i powiem krótko żadnemu z nich się nie udało. I ostatni z nich jest Znajda najbardziej dziwny i tajemniczy zawodnik w całej federacji podobno obudził się jakimś zaułku i nie pamięta kim jest to przypomina mi trochę historie jak z filmu „Znachor” ale mniejsza z tym jedno jest ciekawe że zapomniał kim jest ale nie zapomniał jak się daje ludziom po mordzie no ale jeżeli przejdzie pierwszą rundę i jakimś cudem pokona Bane’a w kolejnej rundzie to podczas walki ze mną i Aero to dostanie taki wpiedol od bardziej doświadczonych zawodników że przypomni sobie jak się nazywa. Przejdźmy teraz do bardziej niebezpiecznego zawodnika z którym mogę się zmierzyć a jest nim nie kto inny tylko szklany Bane zawodnik który powinien do ringu wchodzić w kaftanie gdyż jest nie bezpieczny dla całego świata szczyci się tym że rozwalił szkło na Main Eventerze no ale każdy musi mieć swoje 5 minut jego właśnie teraz trwa a moje zacznie się po tej gali kiedy opuszczę Białystok z tytułem EWF a tak swoją drogą jak ty byś się czuł gdyby to tak tobie ktoś wbił kawałek szkła i później pokazywał to gdzie to tylko możliwe bo ja na miejscu Psycho bym się wkurwił znalazł cię i bym tak napierdolił że nawet profesjonalna pomoc lekarska. Jedynym twoim atutem jest to że jesteś ode mnie cięższy i nic więcej nie masz do zaoferowania a Ja mam dużo większe doświadczenie oraz mam swój hełm który potrafię użyć odpowiedniej chwili więc jeżeli chciałbyś mnie pokonać to będziesz musiał mieć umysł taktyczny jak najlepsi gracze Football Managera. I na Koniec pozostaje najlepszy z moich przeciwników na następnej gali Aero Daemusin Champion oraz zdobywca Pucharu Szczęściarza Drugi najlepszy młody zawodnik EWF bo wiadomo że pierwszy jestem JA najlepszy technik jakiego znam no ale niestety drogi Aero powiem ci że nie będziesz podwójny mistrzem ale może nawiążemy jakąś współpracę podczas tej walki bo jak wiadomo zdolna młodzież musi się wspierać a z racji tego że ma większe doświadczenie może skopać dupę paru rookie a jeśli będziesz chciał to napijemy się razem browara po walce jeżeli wygram to nawet postawie ci skrzynkę Lechów.

Następny dzień Mati dotrzymał swojej obietnic i przychodzi do SeBy żeby mu pokazać prezent jaki mają zamiar dać Esmeraldzie. SeBa jeszcze nie wie co to jest więc pierwszy głos zabiera Mati.

Mati: Pewnie się zastanawiasz co ta przytaształem wiem że widać tylko flage Prus Wschodnich ale pod tą flagą kryje się coś więcej jest to skrzynka Lechów.

SeBa: Czy cie Pojebało całą skrzynkę może chociaż pół upijemy przecież tyle będzie za dużo.

Mati: Ale skumaj to ona płaci tobie pensje więc może warto przecież kup jeszcze jedną skrzynkę i będziemy mieli co pić.

SeBa: No dobra niech ci będzie.

I na tych słowach kończymy i na ekranie pokazuje się napis Qniec

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• seba

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie