Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi #114 - Wyniki Attitude Wrestling Awards 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Hadaszyszek! Ty to odsłuchałeś? Teraz to nawet miano Team Hell No nam odebrano. :(

Generalnie - nieźle to wyszło. Rayne zdecydowanie powinna wziąć udział w tym pamiętnym odcinku AM, o którym wspominała. Poza tym podobały mi się różne wstawki - oklaski, fanfary itp. Ja z hadaszyszkiem zdecydowanie za długo gadaliśmy. To oczywiście jego wina, a nie moja. A tak poza tym chwała N!KO, że udało się mu to wszystko zebrać do kupy. Wiadomo jak to jest z ludźmi - to ten się wyłamie, to ten zachoruje, to ten nagle zniknie w niewyjaśnionych okolicznościach. Zatem jeszcze raz - szacun!

Feud/Storyline Roku - Walka do ostatniego glosu. Przez wiekszosc czasu, przewazaly Asy. Balem sie, ze osiagna triumf koncowy - mieli dobry poczatek, a teraz sami wiemy, jak to sie oglada - ale Main Event WrestleManii dał rade ich wyprzedzić. Zasłużenie? Róznie mozna do tego podejsc, bo to w koncu byla tylko jedna walka i pare segmentow. Moze to swiadczy o przecietnosci calego roku.

Gdyby ktoś kazał mi wybierać w kategorii "najlepszy storyline" między Asami i Ósemkami, a Rock vs. Cena, to tak jakby kazał mi wybierać między dżumą a cholerą. Już nie raz pisałem co sądzę o jednej i drugiej historii. Gdyby istniała kategoria "najbardziej przereklamowany storyline roku", to na pewno postawiłbym na któryś z powyższych. Cóż... użytkownicy wybrali jednak jak wybrali i pozostaje to uszanować. Myślę, że w przypadku Rocka i Ceny działały na fanów głównie wielkie nazwiska. No bo chyba nie speeche Dwayne'a via satellite? :roll:

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

5

• N!KO

3

• Ghostwriter

3

• Tatanka

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ciekawy odcinek. Nowatorska forma dała radę, ale słuchanie tego typu audycji częściej niż na rok byłoby dla mnie męczące. Przy okazji muszę pochwalić stronę techniczną odcinka. Ładnie to wszystko wyszło, należą się podziękowania. Co do samych wyników, to w większości w miarę przewidywalne. Parę wyborów jednak było zupełnie nietrafionych (vide: Cody Rhodes, serio nie wiem jak on mógł wygrać z Danielsem). Dziwi mnie także brak nagrody dla sagi AJ'a i Claire. W oczy rzuca się to, że większość nagród zgarnęło WWE. Potwierdza to coraz większą przewagę tej fedki na forum, nie tyle nad sceną niezależną (tak zawsze było), ale nawet nad TNA. Dzięki raz jeszcze.

W 26:38 podcastu myślałem, że ukradliście mi głos :-D

Ogólnie niezły podcast, dobry, nowatorski pomysł z wieloma prowadzącymi.

Tylko niektóre wyniki mnie trochę zawiodły, ale to już inna sprawa.

• Urządzenie:  Windows

Właśnie nie inna :wink: To jest forum dyskusyjne, a jeśli, któryś wynik wydaje Ci się z du... z powietrza ściągnięty, to o tym pisz. To jest miejsce, gdzie komentujemy te nasze zbiorowe wybory. Mnie dalej ten Cody "boli" - umówmy się, że się suchą bułką nie potne w piwnicy z tego powodu - bo Daniels wydawał się być lepszym kandydatem. Rozumiem, że Cody miał kontuzje. Rozumiem, że pomysłu dla niego nie ma, ale tutaj mówimy o kimś, kto jest niedoceniany. O kimś, kto pokazuje swoją wielkość, a federacja ma klapki na oczach. Z jednej strony, mamy gościa, który kradnie show swoimi segmentami, kradnie show swoimi walkami, a my się rozpływamy w zachwytach każdego tygodnia po Impactach. A po przeciwnej stronie, stroi koleś, który dawno, nikogo, niczym nie zachwycił, i nijak nie interesuje mnie to, że miał być gwiazdą wielkiego formatu, bo takich hucznych zapowiedzi było wiele. Co więcej, to że się nie podniósł po porażce po WM, też nie powinno być jakimś usprawiedliwieniem, bo w takim wypadku, co ma powiedzieć Daniel Bryana :wink: W chwili obecnej, Rhodes nie daje gwarancji, że jak na niego postawią, to nie stracą. Z fajnej postaci, stał sie gościem w gaciach. Rozczarowanie - tak. Niedoceniony - nie.

Co do wydania, to od początku byłem sceptyczny. Six z xero, mnie namawiali, żebym się tej akcji trzymał, że wyjdzie dobrze. Teraz muszę im przyznać racje - a powszechnie wiadomo, że tego nie lubie :wink: - bo opinie są pochlebne. Fajnie, że sporo ludzi dało radę się dograć, mimo, że już wrestlingu nie oglądają. Zawsze to jakieś urozmaicenie. Oczywiście, paru się też NIE udało - z różnych przyczyn - ale było ich na szczęście o wiele mniej.

Myślę, że nie przesadzę, jeśli napiszę, że takie konkursy są też wielkim testem samych użytkowników. Tego, czy umieją odłożyć na bok osobiste sympatie i antypatie, tego czy w ogóle umieją głosować sami, głosować logicznie, czy też wybierają bezpieczne typy (zaraz wyjaśnię, co to takiego) albo - co gorsza - powtarzają typy innych.

Z jakimi kategoriami mam problem? Zacznę od góry...

Khali jako najgorszy wrestler. Można by powiedzieć, że właściwy człowiek na właściwym miejscu, gdyby nie jedno "ale"... A mianowicie - on się prawie nie pojawia. Nie bierze udziału w żadnych feudach i nawet wszystkie walki, jakie miał w tym roku na PPV, były walkami "zbiorowymi" (dwa battle royale, elimination chamber i 12-osobowy tag team match). Trudno więc powiedzieć, że od jego ringowych wyczynów bolą nas oczy.

Głos na Khaliego w tej kategorii jest definicją "bezpiecznego głosu", o którym pisałem wcześniej. Bo nikt nie będzie kwestionował, że to rzeczywiście fatalny wrestler, ale też trudno też powiedzieć, że za tym wyborem kryje się jakaś refleksja. I nie kupuję tłumaczenia, że kategoria to "najgorszy wrestler", a nie "najgorszy wrestler, który występuje", bo w ten sposób już teraz można przyznać ten tytuł za rok 2013 Khaliemu, bo gorszego wrestlera trudno sobie w ogóle wyobrazić. Tylko gdzie Khali, a gdzie młody Bischoff, który najpierw miał storyline, w którym staje się wrestlerem, potem feud z własnym ojcem, następnie tag team z Devonem i w końcu walka u boku Kurta z Asami i Ósemkami? Po prostu Garett w tym roku był, a Khaliego nie było - w tym problem.

Jeszcze bardziej jestem zawiedziony głosami na najgorszy tag team, bo dwa najwyższe miejsca zajęły tag teamy, które nie odegrały ŻADNEGO znaczenia. Team Co-Bro wystąpił raptem kilka razy i to niemal wyłącznie jako mięso armatnie dla innych teamów - PTP, Rhodes Scholars czy 3MB. Bez żadnych feudów, bez niczego. Więc taki wybór mogę sobie tylko wytłumaczyć niechęcią do Santino, podobnie jak wybór teamu Khali/Hornswoggle, niechęcią do karła. Bo ile ten team stoczył walk? Jedną? Dwie?

Największy postęp i Dolph Ziggler... taaa... Extreme Rules - porażka z Brodusem, Summerslam - z odchodzącym Jericho (już jako posiadacz walizki), Night of Champions - z Ortonem. O porażce z Punkiem nie wspominam, bo to nie wstyd przegrać z mistrzem, no ale gdzie ten postęp? Facet miał w 2012 sięgnąć po złoto, a sięgnął tylko po walizkę (i zawsze, gdy próbował ją wykorzystać, był ośmieszany), o którą pod koniec roku musiał feudować. Tak, najważniejszy feud Zigglera nie był o pas, ale o walizkę! Walizkę zachował, ale każdą kolejną walkę z Ceną (jako pretendent do pasa) już przegrał. Tak więc Dolph to największy regres, a nie postęp 2012. Na nieszczęście (dla tej kategorii) Dolph jest lubiany, więc więc w obliczu tego, że nie miał szans na wrestlera roku, najlepszego heela, feud czy walkę, dostał ten postęp na pocieszenie.

W przypadku Cody'ego zgadzam się z N!KO. Nie ma sensu, żebym powtarzał to samo...

... Tylko jedno zdanie - ta porażka na WM miała być dla niego trampoliną do main eventów, podobnie jak strata IC title na rzecz Edge'a byłą trampoliną dla Randy'ego Ortona. Feud z Big Showem miał niezłą podbudowę i choć wszystko zmierzało do tego, by olbrzym zaliczył swój "Wrestlemania moment", to nic nie stało na przeszkodzie, by po wszystkim Cody powiedział "pieprzyć ten IC title i samego Big Showa, jestem stworzony do większych rzeczy" i ruszył po World title. Problem w tym, że Cody wcale nie jest taki nadzwyczajny. Na pewno bardziej pokrzywdzony może czuć się Daniels.

Nie zgadzam się też z wyborem najgorszego feudu (Alberto vs. Sheamus) oraz walki roku (HHH vs. Taker), ale jestem w stanie te wybory zrozumieć. Ale żeby było jasne - bardziej rozumiem ten pierwszy :wink: Tzn. wydaje mi się, że wiele osób przez szacunek do Deadmana, łzawy obrazek po walce oraz sam fakt, że było to na WM, jest w stanie dać tej walce więcej punktów niż na to zasługuje. Nie dziwiły mnie natomiast głosy na walkę Rock vs. Cena, która, owszem, była przeciętna, ale była gigantycznym wydarzeniem, powiedziałbym nawet, że pokoleniowym. I nawet jeśli proma były via satellite, to i tak było to lepsze niż motyw "chcę z tobą walczyć, bo choć wygrałem naszą ostatnią walkę, to nie zszedłem z ringu o własnych siłach, a teraz tak się wściekłem, że ściąłem włosy żyletką"...

SixKiller - Oddanie głosu w danej kategorii to zawsze jest wypadkowa jakiś naszych założeń na kogo głosować, a na kogo nie (czyli te quasi-obiektywne kryteria tj. kto dostał większy push, kto w przekroju całego roku więcej zrobił itp.), a naszych osobistych sympatii i antypatii. Od usera i czasami jego aktualnego nastroju zależy na ile przechyli się w stronę tych quasi-obiektywnych kryteriów.

Kwestia tego, czy ktoś był bardziej pushowany czy mniej w danym roku jest tutaj tylko jednym z argumentów. Ja sam przyznaję, że w jednej kategorii go używałem i okazywał się języczkiem u wagi bądź po prostu jedną z pobudek przeważających szalę. I w ten sposób jako najgorszego wrestlera wskazałem Bischoffa, ale w kategorii najgorszy tag postawiłem na już nie na pushowanych Chavo i Hernandeza (aczkolwiek rozumiem tych, którzy na nich głosowali), ale na dostających mniej czasu antenowego i zdecydowanie mniejszy push Khaliego i Karła. Zrobiłem sobie po prostu rachunek sumienia i zadałem proste pytanie: czy bardziej żenują mnie nudni Meksykanie, którzy jednak wrestlerami są i przy dobrych wiatrach potrafią sklecić przyzwoitą walkę, czy mcmahonowe wynalazki pokroju Karła i Olbrzyma, kwintesencja - moim zdaniem - wrestlingowego wrestlecrapu made in WWE, przykład tego w jaką stronę ten biznes nigdy nie powinien podążać. Ty pewnie uznasz to za słaby argument, ale to już kwestia spojrzenia. Ja np. uważam, że kwestia pushu i tego czy ktoś biega z pasem nie musi być przeważająca, jak już wspomniałem - może być jednym z argumentów. Zwłaszcza gdy kategoria nosi miano np. "najgorszy tag team", a nie "najbardziej przereklamowany tag team". Bo gdyby ta druga istniała, to Meksykanie nie mieliby u mnie praktycznie konkurentów. To też nasza kwestia podejścia do danej kategorii i jej interpretacji. Gdym uznał, że argument "kto był bardziej pushowany" jest kluczowy, to w kategorii "najgorszy wrestler" oddałbym głos na Sheamusa, chociaż nie jest to wcale taki zły wrestler, a już na pewno znalazłoby się w fedce Vince'a (i nie tylko!) wielu gorszych. Zauważyłem, że np. hadaszyszek kwestię pushu wziął sobie mocno do serca i był w tym konsekwentny oddając głosy. I ja szanuję jego zdanie, ale sam będę trzymał się własnych kryteriów i własnej oceny sytuacji.

... Tylko jedno zdanie - ta porażka na WM miała być dla niego trampoliną do main eventów, podobnie jak strata IC title na rzecz Edge'a byłą trampoliną dla Randy'ego Ortona. Feud z Big Showem miał niezłą podbudowę i choć wszystko zmierzało do tego, by olbrzym zaliczył swój "Wrestlemania moment", to nic nie stało na przeszkodzie, by po wszystkim Cody powiedział "pieprzyć ten IC title i samego Big Showa, jestem stworzony do większych rzeczy" i ruszył po World title. Problem w tym, że Cody wcale nie jest taki nadzwyczajny. Na pewno bardziej pokrzywdzony może czuć się Daniels.

Co do Cody'ego to ja miałem pewien dylemat. Nigdy nie byłem jego fanem i nigdy nie byłem w 100 procentach pewien, że nadaje się na mistrza, ale z drugiej strony już jako IC champ pokazał się z lepszej strony niż nie jeden, który na te wyżyny się wdrapał. Przestał elektryzować? To niestety prawda. Tutaj można powiedzieć, że to jest też kwestia promocji danego zawodnika, ale też dobrze wiemy, że byli tacy, którzy nawet spychani w czeluście czarnej dupy dostawali tylko tą jedną małą możliwość pokazania swoich możliwości i z tej szansy korzystali. Ale nawet mimo tego potrafię przyznać, że Cody jest w pewien sposób niedoceniany, zwłaszcza jak spojrzy się na zawodników, którzy są pushowani. OK. Wybitny nie jest. To ja już wiedziałem zanim uwalili go po WM-ce. Ale też nie ustępuje - moim skromnym zdaniem - takim zawodnikom jak np. Sheamus czy Ryback, którzy dostają wszystko na srebrnej tacy i to w tempie, o którym Cody mógłby pomarzyć. No i Rhodes był na dobrej drodze, żeby w stronę tego main eventu podążać. Tymczasem fedka nagle z promocji Rhodesa zrezygnowała (dość krzywdzący ruch zważywszy, że rokowania były niezłe) i koleś nagle zgasł. I w tym kontekście jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy na Cody'ego oddali głos. Aczkolwiek uważam oczywiście, że zdecydowanie lepszym kandydatem w tej kategorii był Christopher Daniels, który w przeciwieństwie do Rhodesa potrafił się w czarnej dupie znaleźć. ;) Niestety - na naszym forum jest przewaga fanów WWE (jeszcze dwa lata temu sam oglądałem tylko produkt Vince'a) i stąd pewnie wygrana Cody'ego.

I nawet jeśli proma były via satellite, to i tak było to lepsze niż motyw "chcę z tobą walczyć, bo choć wygrałem naszą ostatnią walkę, to nie zszedłem z ringu o własnych siłach, a teraz tak się wściekłem, że ściąłem włosy żyletką"...

To, że jakieś motywy feudu Janusza z The Rockiem były lepsze od motywów feudu HHH vs. Taker to nie znaczy, że jest to argument, żeby głosować na tę walkę. Według mnie obydwie są stanowczo przeceniane przez userów, zwłaszcza 20-0.

Ghost, patrzę teraz na listę walk Khaliego. Liczba walk z Hornswogglem w tag teamie: trzy. A nawet dwie, jeśli nie liczyć tej walki, w której obaj byli tylko częścią większej drużyny (oprócz nich byli w niej członkowie PTP). Więc nie ma siły, żebym ten wybór traktował poważnie. Równie dobrze jako, dajmy na to, najgorszego nie-wrestlera można by wskazać kogoś, kto pojawił się raz, no bo czemu nie? O, np. syna Mae Young, czyli "rąsię", który pojawił się na Raw 1000.

I plis, nie nazywajmy pushem samego występowania w TV. Oprócz Chavo i Hernandeza były też inne tag teamy, np. Primo i Epico, na których sam zagłosowałem. Nie dość, że jobbują na potęgę, że jako tako over jest tam tylko Rosa, to nikt ich nawet nie rozróżnia (podobnie jak Miz na ostatnim Smackdown). Wiele o tym tag teamie mówi fakt, że zostali rzuceni jako mięso armatnie dla Rybacka w czasie, gdy ten obijał lokalnych jobberów spoza rosteru.

Ale mniejsza o Primo i Epico. Nie kłóciłbym się z żadnym wyborem gdyby tylko wygrał tag team, który pojawia się częściej niż dwa razy w roku...

Jeżeli zaś chodzi o walkę roku, to oczywiście się zgadzam. Nie powinna wygrać żadna z nich. Ale - walka Rocka z Ceną była o wiele większym wydarzeniem niż walka HHH z Takerem, której dodano dopisek "End of An Era", żeby wyszło na to, że to coś więcej niż po prostu ich trzecia walka. A to była po prostu ich trzecia walka i to w dodatku z najgłupszą (w odniesieniu do poprzednich dwóch) podbudową.

Niestety, ja nie wzruszam się na wrestlingu, ale wiele osób na Attitude tak. Więc zwycięstwo w tej kategorii było wynikiem tysięcy zmarnowanych chusteczek, które zalały się łzami, gdy trzech spoconych facetów uściskało się na rampie po ostatnim gongu. Jakież to było piękne...

Karzeł i Khali nie tyle zostali pomyślani jako team do walk (te dwa-trzy pojedynki to i tak o te dwa-trzy razy za dużo), ale jako team do segmentów. Że niby ma być śmiesznie i przyjemnie. A jak jest - każdy widzi. I chociaż pisanie, że pojawili się oni dwa razy to taki retoryczny chwyt, to nie ma się co spierać, że summa summarum pojawiali się oni rzadko. Wystarczyło jednak, żebym parę razy chwycił się za głowę i zagłosował na nich w AWA. ;)

Co do walki Takera z HHH i tych wszystkich "smaczków", to mogę tylko ci przytaknąć. Segmenty przed walką były zdecydowanie lepsze niż rok wcześniej (pomijam naciąganą podstawę feudu), ale już na samym ringu panowie przesadzili. Prym wiódł - niestety - HBK. No ale już pisałem o tym nie raz i nie będę dalej tego rozwlekał.

team do segmentów

Ghost, proszę cię... :)

To jedyna rzecz, do której się odnoszę. Podziwiam, jak bardzo się naginasz, by nadać jakiś sens swojemu wyborowi, no ale niestety tak już jest, że team, żeby był teamem, musi walczyć. David Otunga i termos, duet bliźniaczo podobny do wskazanego przez ciebie, też nie byli teamem.

Właśnie nie inna :wink: To jest forum dyskusyjne, a jeśli, któryś wynik wydaje Ci się z du... z powietrza ściągnięty, to o tym pisz. To jest miejsce, gdzie komentujemy te nasze zbiorowe wybory.

No dobra, N!KO, przekonałeś mnie :P

Wrestler Roku - Zgadzam się bez dwóch zdań. Ten rok należał do Punka

Najgorszy Wrestler Roku - I zaczynają się schody- dla mnie Tensai powinien "wygrać" w tej kategorii. Czemu? Bo Hindus nikomu nie sandbaguje, a Tensai już tak. I tyle.

Najlepszy Babyface - Gdyby kategoria nazywała się "Najbardziej wyrazisty Babyface", to zgodziłbym się w 100 procentach. A tak pozostaje mi psioczyć na użytkowników forum. Sam głosowałem na Zacka Rydera

Najlepszy Heel - Po tym, co zrobili z Punkiem podczas feudu z Rybackiem sprawiło, że nie mogłem z czystym sumieniem oddać na niego głosu, więc zagłosowałem na Big Showa.

Feud/Storyline Roku - Zgadzam się w pełni. Początek roku należał do nich.

Najgorszy Feud/Storyline Roku - Tutaj również się zgadzam. Nudniej być nie mogło.

Tag Team Roku - I tutaj się zgadzam. To najciekawszy team z WWE od paru lat.

Najgorszy Tag Team - Głosowałem na Khaliego z Hornswogglem, bo według mnie to największa kupa jaka jest w WWE. CoBro jest nieszkodliwe, więc trochę się dziwię, że wygrali.

Największy Postęp - Nie zgadzam się, bo według mnie Bryan z żółtodzioba zmienił się w jedną z najciekawszych postaci w fedce.

Najlepsze Mic Skillsy - Głosowałem na CM Punka, bo mówi ciekawie i z sensem. I dlatego wygrał.

Największa Charyzma - Zdecydowanie The Rock, bo potrafi porwać tłumy dużo lepiej niż CM Punk.

Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Głosowałem na Reya Mysterio, bo nie brałem pod uwagę Bryana ani TNA, którego nie oglądam.

Najbardziej Przereklamowany - Że co?! Czemu w Top 3 nie ma Janusza? Pominę milczeniem...

Najbardziej Niedoceniony- Tak jak N!KO, nie rozumiem wygranej Rhodesa. Głosowałem na Otungę, bo jest niezły w ringu, umięśniony, a w TV go prawie nie ma.

Najlepsza Gala TV - Głosowałem na RAW, wygrało RAW, koniec, kropka.

Walka Roku (podać galę) - Głosowałem na Hell in a Cell match z Wrestlemanii, bo oceniłem go na 4 i 3/4 gwiazdki i skradł show. Widać nie tylko mnie się on podobał.

Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Głosowałem na Bryana z Sheamusem z WM-ki, bo po prostu rozczarował. Widać nie tylko mnie.

Odkrycie Roku -Głosowałem na Sandowa za bardzo dobry gimmick, finalnie wygrał i się z tego cieszę

Rozczarowanie Roku -Tensai miał mieć pasy, feudy z Ceną, cud, miód, malina. Dostał jobbowanie w walkach Marelli. I dlatego otrzymał mój głos i "wygrał" w tej kategorii

Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Nie głosowałem, nie mam zdania.

Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Nie głosowałem, nie mam zdania.

Najlepszy Komentator: Głosowałem na Lawlera, pewnie dlatego, bo jestem już przyzwyczajony do jego głosu. Wygrał jednak lepszy.

Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TLC!? Okej, były dobre walki, ale nie wszystkie trzymały wysoki poziom, w przeciwieństwie do Night of Champions, na które głosowałem ( w takich głosowaniach nigdy nie wybieram Wrestlemanii).

Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Głosowałem na No Way Out, bo było naprawdę słabe, dlatego też wygrało.

Najlepszy Finisher -Kategoria bardzo subiektywna. Glosowałem na People's Elbow The Rocka.

Najlepszy Theme Song -Jak wyżej, z tym, że wybrałem theme Big Showa

Kobieta Roku - Oczywiście AJ :-)

Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Oddałem głos na 1000 RAW, bo sporo się tam działo. Wygrał Brock Lesnar, i w sumie mnie to nie dziwi.

Podsumowując: Parę kategorii wygrały dziwne propozycje, ale ogólnie było nieźle. Podcast jednak lepszy od samego głosowania :P

Dwa słowa o awardsach Wrestling Observera, na których nasze są wzorowane.

W wielu aktywnych kategoriach (w naszym konkursie są też kategorie, w którym WON nie przyznaje już wyróżnień) wygrała Japonia, głównie NJPW (DDT zgarnęło chyba tylko jedną statuetkę). Amerykański mainstream też zaznaczył swoją obecność.

Nagroda za najlepszy tag team poszła do Kaza i Danielsa. TNA wygrało też w kategoriach najlepsza gala TV (oczywiście Impact), najgorsza federacja, najlepszy (Joseph Park) i najgorszy gimmick (Asy i Ósemki). Trzech ostatnich kategorii nie mamy, ale nad najlepszym gimmickiem można by się zastanowić (właściwie nad przywróceniem go, bo już kiedyś był).

WWE zgarnęło więcej statuetek. A wiec, najlepszy komentator to Jim Ross, a najgorszy Michael Cole. John Cena zaliczył dwie negatywne kategorie, a mianowicie najgorszy feud (vs. Kane) i najgorsza walka (vs. Laurinaitis na OTL). Najgorszą galą TV okazało się Raw, a najbardziej przereklamowanym wrestlerem Ryback. W pozytywnych kategoriach wygrywali CM Punk (najlepsze mic-skillsy), Rock (charyzma) oraz Paul Heyman (nie-wrestler). Idealnie pokrywa się to z typami naszych userów. Na sam koniec najbardziej niedoceniony (u nas na miejscu trzecim) - Tyson Kidd.