Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pan Sebastian "Shogun" na Raw.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja zgodzę się z podsumowaniem autora tego filmu , powiedział tylko prawdę :

"walki same w sobie rewelacyjne nie są ale można polubić " - taka prawda , żadko trafiają się w wwe dobre walki , wiekszosc przecietna , zwlaszcza na tygodniówkach .

"Za mało treści a za duzo oprawy " Tutaj też się trudno nie zgodzić , sciagajac gale raw wiekszosc przewijam , podejrzewam ze wysciedziec na gali lub ogladac calosc w tv lacznie z reklamami bylo by trudno .

https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309925

• Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

4

• Vani112

4

• kr3cik-bmc

3

• B-Side

2

Top użytkownicy w tym temacie

@Damian: Nie, po prostu jak już mówimy o jego filmiku, to też jak większość gada o nim, to warto powiedzieć. Po prostu uwielbiałem i teraz trochę mniej tego gościa, ze względu na te "kontrowersyjne filmiki", które nic nie wnoszą, a każdy dobrze wie, że takie coś tylko może wywołać kłótnie. Nie zazdroszczę, bo wiem co to jest coś do jednego grosza, nie wtykam nos w sprawy czyiś zarobków. Bo ja nie wiem czy chcesz, aby ktoś 'większy' gadał o twoich zarobkach. Wybacz, że lekko "okropnie" się do ciebie odzywam, nie jestem taki, ale po prostu nie mogę, jak ktoś twierdzi, że ja lecę na kasę. Sam nagrywam na YT i sam jeszcze nie zarabiam, a zarabianie mnie tak nie ciągnie.

Wg. mnie mógł chociaż trochę się dowiedzieć o tym, na co idzie. Ja, jak kogoś poznaję, to nie wytykam coś jemu, a próbuję się z nim zaznajomić i dowiedzieć jaki on jest. Okej, może nie każdemu się podobać, bo ja ani trochę nie chcę, aby na siłę miał polubić, ale żeby chociaż mógł zrozumieć na co idzie, bo ja mogę potraktować mój pilot od telewizora jako drukarkę.

Wybaczcie, że tak mówię, ale po prostu założyłem temat, jako, że jest jednym, a nie oszukujmy się, ze sławniejszych osób, która nagrała jak idzie na WWE. Tylko za bardzo odchodzimy od tematu jego samego, a filmu.

https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309926

Nigdy bym nie przypuszczał, że powstanie oddzielny topic o tym, że Shogun wybrał się na galę RAW. Nie wiem kim on jest, żeby od razu tworzyć tematy specjalnie dla niego. Jak będzie RAW w Polsce to też założycie mi temat? Tak wiem, jestem złośliwy, ale tak to wygląda.

Co do samego filmu. Koleś zdecydowanie podszedł do towaru zbyt "nahajpowany". Wyszedł w połowie, bo mu się nudziło. No na pewno będzie się nudził jeżeli nikogo nie zna i nie wie o co w tym chodzi. To tak jakby się wybrać do opery tylko, aby się przespać :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309928

Z mojego punktu widzenia też najciekawsze było, jak wyglądają ostatnie minuty przed wejściem na antenę. Co do reszty, to nie wiem, co napisać, bo ani mi się ten filmik nie podobał, ani też nie przyszło mi do głowy, żeby pisać, że nuda i w ogóle... Ten film to bardziej pamiątka dla Sebastiana, taka sama jak wasze filmiki z Gdańska, na których też nie było przecież niczego ciekawego. Facet poszedł na galę, pokazał jak ona wygląda jego oczami, a gdy się okazało, że to nie jego klimaty, po prostu wyszedł - w czym problem? Nie ma co go przekonywać, że źle zrobił albo że trafił na złą galę, bo konkrety to są na PPV... Ma pecha, bo nie jest w temacie, przez co łatwo mu zarzucić, że mówi tak "bo się nie zna". Ale spójrzcie na siebie - czy wy byliście naprawdę zadowoleni z jakiejś gali ostatnio? :) A Shogun nie ma 13 lat, żeby się wkręcić, oglądając byle co (i nie zdając sobie sprawy, że to jest byle co). Ewidentnie oczekiwał czegoś ciekawszego.

Wybaczcie, że tak mówię, ale po prostu założyłem temat, jako, że jest jednym, a nie oszukujmy się, ze sławniejszych osób, która nagrała jak idzie na WWE. Tylko za bardzo odchodzimy od tematu jego samego, a filmu.

Tzn. kim jest? Bo widzę go pierwszy raz na oczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309937

Akurat shogun jest dosyć popularnym w Polsce youtuberem. Jasne, nie ma dużo subów, ale to wina tego, że nie nagrywa Minecrafta. Oglądam go regularnie od wakacji bodajże i bardzo sobie cenię jego filmiki o Stanach - nie lubię, jak jeździ po ludziach i powtarza, że on taki nie jest. Niedawno jeden z jego widzów fajnie to podsumował, mówiąc, że lubi jego filmy o Stanach, ale lepiej niech zje snickersa, bo zaczyna gwiazdorzyć :D

Anyway, nie mam idei, co niektórzy myśleli. Że facet przeczyta trzydzieści książek na temat wrestlingu i w trakcie eventu będzie całą historię Raw opowiadał? Przecież to jest jego pamiętnik - w formie video - coś, co w głównej mierze ma jemu służyć na stare lata, a dopiero w dalszej kolejności jest to prezentacja Ameryki. Dlatego uważam, że pomysł na ten temat jest absolutnie zbędny, bo shogun to nie jakiś fachowiec w sprawie wrestlingu, by dyskutować tutaj nad jego spojrzeniem na tę dziedzinę rozrywki, jak i nie ma sensu rozwodzić się nad opinią widzów pod filmikiem - przecież wałkowane było już w wielu tematach, jakie spojrzenie jest na wrestling w Polsce.

https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309939

No dobra, ale wątpię, żebyś np. poszedł teraz na mecz krykieta, bez przygotowania. Na pewno byś dowiedział się kto z kim gra, kto z nich obecnie jest silniejszy itp. Sebastian poszedł bez żadnego przygotowania i oczekiwał, że mu się spodoba. Niestety, bez podstawowej wiedzy o tym co się dzieje przez ostatni miesiąc (co najmniej) ani kto jest kim, nie mógł się w to wkręcić.
https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309948

Poszedłem kiedyś ze SPoPem na Super Bowl. Nie przygotowałem się - nie znałem zasad, nie wiedziałem nawet, kto z kim gra. Futbol oczywiście mnie nie wciągnął. No i co z tego? A wy nie udawajcie, że zawsze tacy przygotowani, na meczu krykieta i kuchennych rewolucjach... Nikt z nas się nie przygotowywał, by pierwszy raz obejrzeć wrestling albo mecz, więc bez jaj, że facet, który po prostu chciał zobaczyć, co to jest ten wrestling, będzie to robił.
https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309949

Nikt z nas się nie przygotowywał, by pierwszy raz obejrzeć wrestling albo mecz
ale nikt z nas potem/w trakcie nie kręcił vloga, który dotrze do kilku-kilkudziesięcu tysięcy odbiorców. Bądź co bądź Sebastian ma jakiś wpływ na to jak postrzegają pewne sprawy jego widzowie. I nie mów mi, że "ludzie mają własny rozum", bo doskonale wiesz, że tak to nie działa. Chcąc nie chcąc w jakimś stopniu przesiąkamy opinią innych. Przykład? Weźmy Danielsona. Chłopak w obecnym wydaniu nie pokazuje (albo nie pozwalają mu), że jest najlepszym technikiem i może poddać każdego na 100 różnych sposobów, ale to właśnie nowi użytkownicy dedukują po przeczytaniu paru postów odnośnie jego postaci.
https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309975

A więc to o to chodzi! Że mu się NIE PODOBAŁO i należałoby to UKRYĆ, bo jeszcze ktoś to obejrzy i zatruje sobie umysł... :grin: Innymi słowy, źle o wrestlingu mogą mówić tylko jego fani. Cała reszta ma mówić albo dobrze, albo wcale, bo przecież się nie zna. Pytanie tylko, skąd wniosek, że gdyby Sebastian się, ekhm, przygotował, to na pewno by mu się podobało? A jeżeli nie to co? Też powinien milczeć, bo jeszcze ktoś coś sobie pomyśli? Sorry, ale to śmiechu warte... Co sobie ludzie pomyślą... A niech myślą co chcą, co mnie to?
https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309977

Poczekaj aż zaczniesz sam coś tworzyć a potem ktoś będzie Ci takie vlogi kręcił na ten temat ;] I nie chodzi o to, że mu się nie podobało (bo niby jak miało jak 90% nie mógł zrozumieć?) tylko, że podszedł do tego bez przygotowania. Gdyby nie fakt, że potem ten materiał idzie w świat to właśnie pasowałoby "A niech myślą co chcą, co mi tam?". A to jakby się przygotował to pewnie bez pójścia by stwierdził, że jednak mu się to nie spodoba :)
https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-309992

Poczekaj aż zaczniesz sam coś tworzyć a potem ktoś będzie Ci takie vlogi kręcił na ten temat ;]

Nigga, plz... :roll: Jeżeli nie zauważasz różnicy między początkującym, dajmy na to, artystą, a największą federacja wrestlingową świata, to raczej sobie nie pogadamy...

Gdyby nie fakt, że potem ten materiał idzie w świat to właśnie pasowałoby "A niech myślą co chcą, co mi tam?"

Sorry, ale trzeba to nazwać po imieniu - to już nie jest plecenie głupot, to jest pierdolenie. Robisz wielkie halo, bo jakiś facet (tak właśnie, jakiś facet, a nie żadna wyrocznia) powiedział w filmiku, że nie podoba mu się wrestling (o tym, że powiedział też, że rozumie tych, którym się podoba, oczywiście mówić nie wypada, nie?). I teraz nerwowo obgryzasz paznokcie, jak ten filmik zmieni obraz wrestlingu w Polsce... Jeszcze raz - nigga, plz.

A to jakby się przygotował to pewnie bez pójścia by stwierdził, że jednak mu się to nie spodoba :)

BITCH, plz! Jakby nagrał filmik "miałem iść na wrestling, ale poczytałem trochę i uznałem, że jednak nie warto", miałbyś do niego pretensje, bo przecież mógłby tego nie mówić... A co by było, jakby właśnie poczytał, uznał, że może być fajnie, a potem poszedł i się rozczarował? Bardzo prawdopodobny scenariusz. Ale żeby było jasne, nie interesuje mnie odpowiedź, bo ty już przyznałeś, że największy problem masz z tym, że publicznie powiedział, że wrestling jest nie dla niego (ZBRODNIA!).

Mam nadzieję, że publiczna krytyka wrestlingu w AM zacznie być w końcu karana. Bo jeszcze ktoś pod wpływem tych negatywnych komentarzy pod adresem wrestlingu przestanie go oglądać, i co wtedy? Jedna owieczka w stadzie mniej, a w drodze do wyjścia z zagrody są kolejne... AM to zło, niszczy nasze środowisko od środka.

https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-310002

• 3 tygodnie później...

Rozumiem że wy zanim coś obejrzycie to też doskonale się przygotowujecie. Nie wiem czy to tylko fani wrestlingu mają takie ciśnienie że gdziekolwiek pojawi się wrestling w czymś niezwiązanym z wrestlingiem to od razu jest takie podjaranie, wymaganie od ludzi żeby znali podstawy ale trochę mnie to denerwuje. Jeszcze jakiś koleś nagrał filmik w którym mówił typowi że szkoda że nie został do końca itd. paranoja :D

Większość z nas zainteresowała się wrestlingiem jako szczyle myślące że biją się naprawdę i wielu ogląda do teraz wiedząc na czym to polega głównie z przyzwyczajenia czy z sentymentu. Będąc szczerym to ciężko mi powiedzieć czy byłbym fanem wrestlingu gdybym dziś w tym wieku po raz pierwszy zobaczył wrestling od razu wiedząc że to jest wyreżyserowane a wy oczekujecie że to się spodoba trzydziestoparoletniemu gościowi. Nawet lepiej że nie dotrwał do MizTV z Flairem.

https://forum.wrestling.pl/topic/31960-pan-sebastian-quotshogunquot-na-raw/page/2/#findComment-312126