Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Randy Orton zawieszony??!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Zamiast zawieszać Ortona mogliby spuścić go do midcardu/uppermidcardu na jakieś pół roku. Zrobiono tak kiedyś z Hunterem (po tym incydencie w MSG). Myślę że byłaby to dla niego nawet większa nauczka i upokorzenie niż pauzowanie z nastawieniem "Spoko spoko, zawieszenie się skończy i wrócę od razu do main eventów." A takie jobbowanie nauczyłoby go trochę pokory i zwątpiłby w swój status supergwiazdy. No i jednak byłby w takiej sytuacji cały czas w TV więc jego fani nie powinni narzekać (tzn. mogliby, ale nie na jego nieobecność ale na jobbowanie;)

Przypomnij sobie za co blisko rok temu wyleciał Rhino :)

A za co wyleciał Rhino? ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35848

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

22

• Scythe

18

• evertonian

17

• -Raven-

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Może i byłaby to bardziej dotkliwa kara, ale publiczność by tego nie kupiła. Orton ciągle byłby traktowany jak gwiazda. Nie porównywałbym jego obecnej sytuacji z tym co spotkało Triple H po incydencie w MSG. Hunter był mid carderem, który miał wygrać King of the Ring. Do main eventów miał daleką drogę. A Orton już jest main eventerem. Wydaje mi się, że WWE chciało go "odciążyć", czyli pozwolić mu odpocząć od gwiazdorstwa. To nie jest pewne, że Orton siedzi w domu z takim nastawieniem, że kiedyś wróci i to od razu do main eventów. Może boi się o to co się z nim stanie ;). Wszak WWE się odgraża.

A za co wyleciał Rhino?

Rhino miał problemy w zyciu osobistym. Rozstawał się ze swoją żoną i bał się, że wyjedzie ona do Niemiec i zabierze ze sobą ich córkę. Kiedy na imprezie po WrestleManii jego żona pojawiła się bez ich córki Rhino się wsciekł. Podniósł jakąś bardzo ciężką donice i rozbił ją o podłogę. WWE bało się skandalu i postanowiło go zwolnić.

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35853

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Może i byłaby to bardziej dotkliwa kara, ale publiczność by tego nie kupiła. Orton ciągle byłby traktowany jak gwiazda. Nie porównywałbym jego obecnej sytuacji z tym co spotkało Triple H po incydencie w MSG. Hunter był mid carderem, który miał wygrać King of the Ring. Do main eventów miał daleką drogę. A Orton już jest main eventerem. Wydaje mi się, że WWE chciało go "odciążyć", czyli pozwolić mu odpocząć od gwiazdorstwa. To nie jest pewne, że Orton siedzi w domu z takim nastawieniem, że kiedyś wróci i to od razu do main eventów. Może boi się o to co się z nim stanie . Wszak WWE się odgraża.

Kupiła, kupiła (bez przesady Six. Orton nie ma jeszcze takiego statusu jak Rock, Austin, czy Hogan żeby na wieki być już "skazanym" na rolę main eventera) - tak samo jak obecnie kupuje main eventowego (jakby nie patrzeć - kiedy miał HW Title'a - był niemal Bogiem na Smacku) JBL'a w mid cardzie, tak samo - odpowiednio jobbowanego - kupiła by i Ortona. I tu zgadzam się z tym co napisał Spinebuster - RKO miałby karę godzącą w jego ego, a fani mieliby przynajmniej Ortona w TV.

I zdecydowanie nie porównywałbym tu sytuacji Ortona z Rhyno. Rhyno miał tylko pojedynczy wyskok, Orton zaś permanentnie zachowuje się Backstage jak gówniarz.

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35860

Raven: ale kto napisał, że on będzie skazany na main eventowanie? Na pewno nie ja. Nawet napisałem, że Orton może nie być pewny tego, ze kiedy wróci będzie główną postacią swojego rosteru. Napisałem też, że publiczność będzie go traktowała jak gwiazdę kimkolwiek by nie był. Co to by była za kara? Nie zdobyłby żadnego tytułu, więcej walk by przegrał niż wygrał, ale ciągle miałby świadomość tego, że uwaga fanów skupia się na nim. Świetna kara. Jeszcze Vince'owi by sie odwidziało i by ją cofnął.

Orton nie ma takiej pozycji jak wymienieni przez Ciebie wrestlerzy. Ale nie oszukujmy się, przez wiele miesięcy brał udział w main eventowym feudzie z Undertakerem. Później przez chwilę WWE nie wiedziało co z nim zrobić i wrzuciło go w zastępstwie Bookera T do mid-cardowego feudu z Chrisem Benoit. Po Royal Rumble znowu występował w main eventowym feudzie z Reyem Mysterio. Jak ma być odbierany wrestler, który przez rok występował w main eventach? JBL nie miał tak silnej pozycji, Triple H w 1996 r. też nie.

Nie porównałem sytuacji Ortona z Rhino. Napisałem, że każdemu może odbić i to było myślą przewodnią mojej wypowiedzi. Rhino poniosły nerwy (wyżej napisałem dlaczego), Orton nie radzi sobie z pushem. To wszystko. Równie dobrze mogłem podać inny przykład.

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35870

Orton nie ma takiej pozycji jak wymienieni przez Ciebie wrestlerzy. Ale nie oszukujmy się, przez wiele miesięcy brał udział w main eventowym feudzie z Undertakerem. Później przez chwilę WWE nie wiedziało co z nim zrobić i wrzuciło go w zastępstwie Bookera T do mid-cardowego feudu z Chrisem Benoit. Po Royal Rumble znowu występował w main eventowym feudzie z Reyem Mysterio. Jak ma być odbierany wrestler, który przez rok występował w main eventach? JBL nie miał tak silnej pozycji, Triple H w 1996 r. też nie.

Bez jaj Six - JBL miał tak silną pozycję jakiej Orton nie będzie miał jeszce długo. Gość trzymał tytuł HW niemal rok (Orton zaledwie kilka miechów) i zakasował wszystkie największe nazwiska na Smacku (Orton nawet jako face nie wygrał "one by one" z Tryplem i to jobbował czysto). Z punktu widzenia wypromowania wrestlera - spokojnie łatwiej kupiłbym Ortona w mid cardzie, niż JBL'a, który otrzymał taką promocję, o jakiej Randy może tylko pomarzyć.

Napisałem też, że publiczność będzie go traktowała jak gwiazdę kimkolwiek by nie był. Co to by była za kara? Nie zdobyłby żadnego tytułu, więcej walk by przegrał niż wygrał, ale ciągle miałby świadomość tego, że uwaga fanów skupia się na nim.

Nie sądzę. Nie ta pozycja i jeszcze nie to wypromowanie. Gdyby Vince zajobbował ostro Ortona, bardzo szybko publika zapomniałaby o jego "tłustych" latach. Tak samo było np. z Big Showem, Steinerem (Scott'em, of course), czy Bookerem - kiedyś main eventerzy, a później jobbowali aż miło i publika kupowała to jak ciepłe bułki (i uwaga fanów wcale jakoś nie skupiała się na nich jak za dawnych lat...). To jest wrestling, a tak sprytny manipulator jak Vince może robić z markami co mu się podoba.

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35888

Gość trzymał tytuł HW niemal rok (Orton zaledwie kilka miechów)

A nie jeden miesiąc? ;)

Tak samo było np. z Big Showem, Steinerem (Scott'em, of course), czy Bookerem - kiedyś main eventerzy, a później jobbowali aż miło i publika kupowała to jak ciepłe bułki

Nie wiem czy miałeś tu na celu wyrażenie swojego zadowolenia z powodu jobbowania Bookera, jeśli tak, to kompletnie nie mam pojęcia dlaczego :/

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35893

-Raven- napisał/a:

Gość trzymał tytuł HW niemal rok (Orton zaledwie kilka miechów)

A nie jeden miesiąc?

Tym bardziej. :]

-Raven- napisał/a:

Tak samo było np. z Big Showem, Steinerem (Scott'em, of course), czy Bookerem - kiedyś main eventerzy, a później jobbowali aż miło i publika kupowała to jak ciepłe bułki

Nie wiem czy miałeś tu na celu wyrażenie swojego zadowolenia z powodu jobbowania Bookera, jeśli tak, to kompletnie nie mam pojęcia dlaczego

Nie, Scythe - chyba mnie nie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że Booker - świetny wrestler i main eventer z WCW, także main eventer w WWE (zaraz po przejściu z WCW) został później na maksa zajobbowany i zepchnięty na obrzeża mid cardu. I co? I NIC! Marki kupiły to, co Vinnie chciał im sprzedać. Podobnie miałaby się sprawa z Ortonem (co zanegował SixKiller), gdyby tylko tego właśnie chciał Vinnie, ponieważ Randy nie ma jeszcze tak mocno wyrobionej pozycji, by marki nie "kupiły" tego i nie zaczęły go z czasem zlewać, tak jak obecnie robią to właśnie np. z Bookerem. Nigdy nie twierdziłem, że to dobrze iż Booker jest tak permanentnie szmacony.

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35895

Podobnie miałaby się sprawa z Ortonem (co zanegował SixKiller), gdyby tylko tego właśnie chciał Vinnie, ponieważ Randy nie ma jeszcze tak mocno wyrobionej pozycji, by marki nie "kupiły" tego i nie zaczęły go z czasem zlewać, tak jak obecnie robią to właśnie np. z Bookerem

Zgadzam się z tym, tylko może Vince jednak przemyslał sprawe dokładniej i uznał, że dla jego biznesu lepiej będzie, kiedy zawiesi Ortona na jakiś czas, a następnie ponownie pozwoli mu się bawić w ME. Może McMahon stwierdził, że jobbując Ortona i zniżając go do midcardu WWE na tym straci więcej, niż przy zawieszeniu. No a gdyby Orton miałby się podkładać jedynie przez te 2 miechy, to marki nawet nie zdążyliby tego kupić, bo to za mało. Tymbardziej, jeśli po tych 2 miechach miałby znowu wrócić do czołówki, to posunięcie byłoby bez sensu.

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35897

Raven: ale czemu Ty się dziwisz? Przecież wszyscy wrestlerzy, których wymieniłeś byli main eventorami w WCW. Orton w przeciwieństwie do nich jest dzieckiem WWE. Fani nie patrzą na niego z perspektywy tego kim był w innej federacji. Zresztą od kiedy marki WWE oglądają WCW? Przyjęli tych wrestlerów tak jak podało im WWE.

JBL miał tak silną pozycję jakiej Orton nie będzie miał jeszce długo. Gość trzymał tytuł HW niemal rok (Orton zaledwie kilka miechów) i zakasował wszystkie największe nazwiska na Smacku (Orton nawet jako face nie wygrał "one by one" z Tryplem i to jobbował czysto).

Cena trzyma tytuł ponad rok. I co? I nic, jest nikim. Nawet publicznośc ma go gdzieś. JBL miał silną pozycję, ale nie tak jak Orton. Wiesz dlaczego? Dlatego, że kiedy zostal main eventerem każdy pukał sie w czoło i pytał: "co tam do cholery robi Bradshaw?". I trochę to potrwało zanim sie do niego przyzwyczaili. Teraz Wrestling God jest postacią nr 1 na SmackDown!, a każde dziecko w Ameryce wie kim jest JBL. W przypadku Ortona było inaczej. Do main eventów dostał się dzieki promocji, która nie spadła na niego z kosmosu. A Bradshaw z dnia na dzień z czlonka wypalonego tag teamu stał się main eventerem.

Bradshaw pokonał największe nazwiska na SmackDown!, Orton poknał największe nazwiska na RAW i legendy. Triple H nie pokonał nigdy na PPV, na RAW tak. Wszystkich, który nie są Austinem i Rockiem wrzucasz do jednego wora Raven. Twoim zdaniem jeśli w jednej sytuacji jest tak, to w drugiej będzie tak samo. Wiem, że Vince to sprytny manipulator, może zrobić wszystko, ale na wrestlerów trzeba patrzeć indywidualnie. Ortona można lubić, można go nienawidzic (dla mnie jest obojętny, chociaż lubię go oglądać), ale nie można powiedzieć, że to wrestler jak każdy inny. WWE za dużo w niego władowało. Nie da sie ot tak w kilka gal wybić go fanom z głów.

[ Dodano: 2006-04-24, 00:50 ]

Może McMahon stwierdził, że jobbując Ortona i zniżając go do midcardu WWE na tym straci więcej, niż przy zawieszeniu. No a gdyby Orton miałby się podkładać jedynie przez te 2 miechy, to marki nawet nie zdążyliby tego kupić, bo to za mało. Tymbardziej, jeśli po tych 2 miechach miałby znowu wrócić do czołówki, to posunięcie byłoby bez sensu.

Dokładnie. Orton był tak długo promowany, że jego szmacenie, a następnie przywrócenie do main eventów nie mialoby żadnego sensu. Zdecydowanie lepiej było go zawiesić. Nie przyniesie to ani strat, ani zysków, a co fani mieliby z takiego Ortona?

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35898

Raven: ale czemu Ty się dziwisz? Przecież wszyscy wrestlerzy, których wymieniłeś byli main eventorami w WCW. Orton w przeciwieństwie do nich jest dzieckiem WWE. Fani nie patrzą na niego z perspektywy tego kim był w innej federacji.

Niezupełnie. Oni zaczynali w WWE jako main eventerzy, a później spadali bardzo niziutko i każdy mark kupował to z palcem w nosie. Można być markiem WWE, ale takie "nazwiska" jak Steiner, Giant, czy Booker nie były "nazwiskami znikąd" i miały ustaloną renomę a pomimo to - większość marków na luzie zaakceptowała anty-push tych wrestlerów.

JBL miał silną pozycję, ale nie tak jak Orton. Wiesz dlaczego? Dlatego, że kiedy zostal main eventerem każdy pukał sie w czoło i pytał: "co tam do cholery robi Bradshaw?". I trochę to potrwało zanim sie do niego przyzwyczaili. Teraz Wrestling God jest postacią nr 1 na SmackDown!, a każde dziecko w Ameryce wie kim jest JBL.

I to właśnie dokładnie potwierdza to, o czy mówiłem. Jak sam stwierdziłeś - JBL'a zna obecnie każde dziecko w USA (tak chłopina został wypromowany) a jak go wpieprzyli do mid cardu i zaczęli jobbować, to co? Dalej "kradł show" a publika jadła mu z ręki? Z dnia na dzień stał się zwykłym, jobbującym "przeciętniakiem" na Smacku - i marki to łyknęły (teraz sytuacja deko się zmieniła. bo WWE Champion jest żartem z kategorii HW). Nie widzę powodu, by w przypadku Ortona miało ewentualnie stać się inaczej.

Bradshaw pokonał największe nazwiska na SmackDown!, Orton poknał największe nazwiska na RAW i legendy. Triple H nie pokonał nigdy na PPV, na RAW tak.

Chyba nie starasz się porównać zycięstw z gal do zwycięstw na PPV's? Bo to deczko byłoby śmieszne, a to z tego względu, że te drugie pamięta się latami, a te pierwsze, zapomina po miesiącu. Z resztą Randy nigdy nie był postacią #1 swojego rosteru ( w przeciwieństwie do JBL'a)

Wszystkich, który nie są Austinem i Rockiem wrzucasz do jednego wora Raven.

Nie, Six - po prostu Ci wrestlerzy (i im pokrewni "wieczni main eventerzy" - typu HHH, Angle itp.) dzięki zajebistej promocji, umiejętnością, latami wypracowanej "over'owości" z fanami i temu, czego przez te lata dokonali, nigdy nie staliby się w oczach marków jobberami, nawet gdyby Vince się zesrał. Z całą resztą - przy odpowiedniej manipulacji pushem, konsekwentnemu jobbowaniu i przy założeniu, że ma być to efekt długofalowy (a nie jakaś kara na 2 miechy) - można zrobić (w oczach marków) co się chce i Orton, pomimo niewątpliwego talentu i zadatków na gwiazdę wielkiego formatu, mógłby spokojnie pójść w dół jak Tytanic. Myślę, że trochę przeceniasz jego obecną pozycję i to jak bardzo jest over z fanami, Six. Zobacz co się działo, kiedy był face'em i World Champem - ludzie momentami reagowali na niego jak na Cenę (maksymalnie dopingując Trypla), tak więc Randy nie posiadł jeszcze tej "magicznej" zdolności rzucania tłumów na kolana i owijania sobie marków dookoła palca.

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35902

Zobacz co się działo, kiedy był face'em i World Champem - ludzie momentami reagowali na niego jak na Cenę (maksymalnie dopingując Trypla), tak więc Randy nie posiadł jeszcze tej "magicznej" zdolności rzucania tłumów na kolana i owijania sobie marków dookoła palca.

to było dawno...nie wiem czy zauważyłeś Rave, ale króciutko przed RR 2006, a nawet przy wejściu Ortona na RR, publiczność dawała mu już nawet pop, mimo, ze był heel'em. Potem, kiedy dostał rolę największego prześladowcy Rey'a szydzącego z Eddie'go, był chyba najlepiej odbieranym heel'em w WWE (podobnie jak Edge). Uważam jednak, że był zajebiście over z fanami.

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35903

Spox Scythe - z pewnością Randy poczynił postępy od tamtego czasu, ale z JBL'em było swojego czasu podobnie (największy heel Smacka, na którego publika reagowała wręcz wzorcowo) i gdzie teraz kisi? W mid Cardzie, przy pełnej "akceptacji" marków. Tak jak powiedziałem wcześniej - ani JBL ani Orton nie dochrapali się jeszcze takiej pozycji (w oczach fanów), by Vinnie nie mógł posłać ich na dno mid cardu (gdyby tylko na prawdę chciał, of course) i to w sposób wyglądający na "w miarę naturalny"...
https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35904

ani JBL ani Orton nie dochrapali się jeszcze takiej pozycji (w oczach fanów), by Vinnie nie mógł posłać ich na dno mid cardu (gdyby tylko na prawdę chciał, of course) i to w sposób wyglądający na "w miarę naturalny"...

Jednak mam nadzieję, że tego nie zrobi i za kilka lat w rozmowie o innym zawodniku będziemy mówili, że jeszcze się nie dochrapał takiej pozycji jak Orton :)

https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35905

He, he - ja też mam taką nadzieję, ponieważ uważam, że gość ma na prawdę w sobie ogromny potencjał i świetnie sprawdza się w swojej heelowej roli. Jeżeli Randy'emu uda się w końcu "dorosnąć" i przestanie być takim heelem-dupkiem w "realu", to myślę że w niedalekiej przyszłości - WWE będzie leżało u jego stóp. W końcu - tak jak powiedział SixKiller - jest promocyjnym "chowańcem" Vince'a, a więc już na samym starcie ma w kieszeni bilet do świetlanej przyszłości. O ile tego oczywiście nie spieprzy...
https://forum.wrestling.pl/topic/3196-randy-orton-zawieszony/page/5/#findComment-35910

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...