Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dlaczego odszedł Brock?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Dlaczego odszedł Brock?

Autor : SixKiller

Dziewięć lat temu wrestlingowy świat zszokowała informacja, że Brock Lesnar, dwukrotny mistrz WWE, odchodzi z Federacji. – Gdybym mógł cofnąć czas, nigdy nie zdecydowałbym się na przyjście do WWE – wyznał potem w jednym z wywiadów. W Federacji przylgnęła do niego łatka zdrajcy i niewdzięcznika. Ale Lesnar miał swoje racje.

- Pokonasz Goldberga w 30 sekund. I tak odchodzi, więc co mi po nim. Pomyśl tylko: Wrestlemania 20, Madison Square Garden... – uspokaja Brocka Lesnara Vince McMahon. Chwilę wcześniej poinformował go, że na No Way Out, gali poprzedzającej „największą ze scen”, straci WWE title na rzecz Eddiego Guerrero. – To ruch biznesowy, mamy coraz więcej latynoskich widzów. Ale walka z Goldbergiem na Wrestlemanii ma taką rangę, że pas nie jest potrzebny – dodaje.

Lesnar jest wściekły. Nie wierzy w tłumaczenie...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/dlaczego-odszedl-brock.html

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

8

• -Raven-

4

• CzaQ

2

• Bullinho

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

To Lesnar stoczył w MMA tylko osiem walk?

Musiał być niezły skoro wystarczyło mu kilka walk na to żeby zdobyć UFC WHC Title.

Dzięki, że to napisałeś bo zawsze mnie ciekawiło dlaczego Brock odszedł z WWE skoro miał wysoką pozycje w fedearcji.

Żeby wygrać UFC WHC title nie trzeba stoczyć dużo walk , liczy się streak , co jak co ale interesuję się UFC i pas osiągali nawet po 3 walkach , jak wiadomo gal UFC nie ma tak często jak WWE ponieważ UFC to prawdziwa Krew Pot i Łzy jakie zawodnicy wkładają w swoją walkę. Tam nie ma czegoś takiego jak squasz dajesz ile fabryka dała i albo wygrasz albo nie...

• Reputacja:   654
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Hmm a czasem on nie przegrał wtedy z Velasquezem? Mogę się mylić, ale tak mi coś świta ...
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Można by to sprawdzić przed napisaniem posta... No ale po co? :)

• Reputacja:   654
  • Styl:  Ciemny

Sprawdzam czujność redakcji, a sam nie czytam ze zrozumieniem :D

Otoz pas UFC stracil z Velasquezem tak jak napisalem, ale w artykule chodzilo o odejście z UFC - to faktycznie ostatnia walkę z Overeemem miał ;)

Mea Culpa ;)

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

@DanielTabera

Miał świetne umiejetności zapaśnicze - to jest wystarczająca podstawa, aby w MMA rozwinąć się i zostać topowym zawodnikiem. Myślę jednak, że gdyby zadebiutował w dzisiejszych czasach, to pokonanie współczesnych mistrzów przyszłoby mu z dużym trudem.

Dobry artykuł przybliżający mi postać, dzięki której zainteresowałem się nieco bliżej wrestlingiem :)

Tradycyjnie kawał dobrej roboty Six. Jak zwykle trafiłeś z tematyką. Dobre połączenie wrestlingowej historii z aktualnymi wydarzeniami. Ładnie wychwyciłeś też nieścisłości związane z datą posiadania przez Brocka pasa.

Lesnar trochę ponarzekał na federację, a to zawsze dobrze się czyta. Brudna strona tego biznesu jest najciekawsza. Ciekaw jestem zwłaszcza tego squashu z Goldbergiem. Co na to Bill? :) Swoją drogą - pomijając już fakt, że walka Lesnara z Da Manem okazała się klapą - szkoda robić squasha z zawodnikami tak wypromowanymi. Zresztą bodaj wszystkie squashe na WrestleManii były wg mnie nieporozumieniem. HHH vs. Ultimate Warrior, JBL vs. Rey Mysterio, Daniel Bryan vs. Sheamus... Ewentualnie można przeboleć squash Earthquake'a z Adamem Bombem na WM X, bo ten drugi okazał się inwestycją nietrafioną. Vince chyba nie uczy się na błędach, ew. jest święcie przekonany o zajebistości swoich pomysłów.

14453752125651e0a536c69.jpg

Świetna robota, świetnie się czyta. Podziękowania dla autora za umileni mi czasu w pracy :)

No i tradycyjnie proszę o więcej.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

Bardzo ciekawy artykuł, który przeczytałem z wielkim zainteresowaniem, co akurat w moim przypadku zdarza się rzadko. Świetny artykuł, dzięki za przetłumaczenie :)

• Reputacja:   361
  • Styl:  Jasny

Dobra robota Six z tym tekstem o Lesnarze. Przyznam szczerze, że sporo z tych sytuacji (backstage’owych) było mi wcześniej nieznanych do końca – tym ciekawiej mi się to wszystko czytało. Ubawiło mnie to o sodówce Lesnara i jak stwierdził, że Kurt jest dla niego „za mały” i że „go zabije” :D (ciekawe, kto był jego wzorem do naśladowania i dlaczego Hogan? :twisted: ) Pewnie Sable zapomniała powiedzieć Brockowi, że nie liczy się ilość, a jakość… (tym bardziej, że z innych źródeł płynęły informacje, że Kurt jednak w tym ich zapaśniczym starciu, był dość wyraźnie lepszy. Pamiętam takie newsy w tamtym okresie) :twisted: Ten tekst przypomniał mi dosadnie, dlaczego za cholerę nigdy nie trawiłem Lesnara jako człowieka (bo „postacią ringową” zawsze był ciekawą) i miałem złośliwą frajdę (choć był to masakrycznie debilny ruch ze strony McMahona, zwłaszcza z marketingowego punktu widzenia), kiedy po powrocie umoczyli go Jaśkowi :twisted: Prawda jest taka, że kolo dostał wszystko na złotej tacy, a jego ego zostało napompowane do granic możliwości, dlatego później odstawiał taką primadonnę. Facet nie miał pojęcia o wrestlingu (sorry, ale jeżeli wrestler się pyta jaki ma sens jobowanie Mistrza w non-title’u, komuś takiemu jak Rock, to dla mnie ma on zerowe pojęcie o wrestlingowych mechanizmach), a jego porównywanie się do Austina (really? Lesanr porównywał swoją postać do tak legendarnej postaci jak Stone Cold? :roll: ) i że kierowały nimi podobne powody co Panem 3:16 (ktoś taki jak Austin miał prawo się wkurwić, że chcieli go jobnąć takiemu świeżakowi jak Lesnar, na zwykłej gali, bez żadnego storyline’u, ale bulwersy Brocka o jobnięcie w non-title’u, THE ROCKOWI, na jakimś gównianym house show’ie – to po prostu śmiech na sali :roll: ), żeby zawiesić buty na kołku, świadczą tylko o jego bezmyślności, braku wiedzy (przecież Steve miał dodatkowo zajebiste problemy ze zdrowiem, co niemal bezpośrednio przełożyło się na jego decyzję o końcu kariery) i braku jakiegokolwiek szacunku do tego „sportu”.

P.S. Swoją drogą, ciekawa sprawa, że w UFC Lesnar był uważany za jednego z lepszych thrash talkerów i potrafił elektryzować (wkurwiać heelowymi tekstami) tłumy na majku, a po powrocie do WWE, coś tam ledwo duka. Czyżby aż taka była różnica w wymaganiach jednych i drugich fanów, pod tym względem? :D Ciekaw więc jestem, czy gdyby WWE zatrudniło Sonnena, to nie okazałoby się szybko, że byle midcarder potrafi więcej na majku niż Chael?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Styl:  Jasny

Ma ta "szóstka" zmysł, kiedy jaki materiał wstawić :wink: Jak było głośno o Laurinaitisie, dostaliśmy jego. Lesnar powrócił, kolejna porcja informacji. Jak zawsze, część znanych, część nieznanych, a podział na krótkie, chronologiczne akapity, jest strzałem w 10... prawie tak samo, jak "plusy i minusy" :twisted:

Ciekaw więc jestem, czy gdyby WWE zatrudniło Sonnena, to nie okazałoby się szybko, że byle midcarder potrafi więcej na majku niż Chael?

Może nie byle midcarder, ale z całym szacunkiem dla Chaela, wysoko by nie zaszedł w hierarchii tych najlepiej gadających. Inna bajka, szczególnie, że on ma tendencje do kopiowania tekstów z wrestlingu. Jakby to mu zabrać, to zaczełyby sie schody.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Dzięki za opinie, panowie. Faktycznie staram się być na czasie, jeśli jest to możliwe :wink:

-Raven-, to porównanie do Austina odnosiło się do sytuacji z Bobem Hollym, który - umówmy się - był jobberem. Program z Lesnarem dostał tylko dlatego, że to w walce z nim doznał kontuzji i ktoś pomyślał, że to będzie dobry pomysł, by powracający Bob "zemścił się" na swoim oprawcy. Ale zgadzam się, że pytanie "dlaczego mam przegrać z Rockiem w Miami?", nie wystawia Lesnarowi najlepszego świadectwa. Tym bardziej, że odpowiedź "bo to Miami", jakby do niego nie dotarła :wink: