Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rating Impactu, wrestler roku TNA,Hogan mistrzem?, powrót fe

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   305
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Nie ma jeszcze danych na temat ratingu ostatniego Impactu, ale mamy już szczegółowy rozpis poprzedniej tygodniówki TNA. Impact Wrestling osiągnął rating 0.95. Tak wygląda w rozbiciu na kwadranse:

Q1: 0.90 rating: Bully Ray i Brooke Hogan w segmencie, Austin Aries wyzywa na pojedynek Roode

Q2: 0.89 rating: Samoa Joe ...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-rating-impactu-wrestler-roku-tnahogan.html

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

3

• Ghostwriter

3

• -Raven-

2

• Jeffrey Nero

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Wcale nie jestem zaskoczony słowami Hogana. Ba, gdy tylko pojawił się w TNA, przypuszczałem, że taka myśl może chodzić mu po głowie.

Zdobycie pasa TNA dokończyłoby budowę mitu Hulkstera jako największego wrestlera w dziejach. Stałby się pierwszą osobą, która dzierżyła mistrzostwa trzech największych federacji i to bez wątpienia byłoby COŚ. Gdyby jednak kierować się "dobrem biznesu", to takie rozwiązanie jest bez sensu. Gdyby Hogan był młodszy o parę lat, a TNA byłoby w punkcie, w którym było, gdy startowało z PPV albo debiutowało na antenie ogólnokrajowej telewizji, to takie coś (Hogan walczący o pas) mogłoby podziałać jak wabik. Ale teraz...?

1005187806541accfacb3d6.jpg

To, że Hardy będzie najlepszy było łatwe do przewidzenia.

Hogan i run mistrzowski? Pewnie, przecież TNA uwielbia emerytów w głównych rolach, więc to naturalna kolej rzeczy - bo po co promować młodych, lepiej dać pas Hoganowi, Stingowi, a w przyszłości Chavo, a jak WWE wywali na zbity ryj Khaliego, to TNA Champion Khali będzie cudowny, bo zapewne tak świetnego zawodnika, jakim jest Khali TNA zatrudni.

Ratingi takie jak produkt, który serwują - mocno średni.

• Reputacja:   0

Hogan i run mistrzowski? Pewnie, przecież TNA uwielbia emerytów w głównych rolach, więc to naturalna kolej rzeczy - bo po co promować młodych, lepiej dać pas Hoganowi, Stingowi, a w przyszłości Chavo, a jak WWE wywali na zbity ryj Khaliego, to TNA Champion Khali będzie cudowny, bo zapewne tak świetnego zawodnika, jakim jest Khali TNA zatrudni.

Serio? Kiedy ostatnio widziałeś emeryta w głównej roli? Wypada żebyś oglądał produkt na temat, którego się wypowiadasz. Rola główna to main event a tam dominują Hardy, Roode i Aries. Hogan ostatni raz walczył ponad rok temu a Stinger ma walki bardzo rzadko więc o jakich emerytach mowa? Dodając do tego nowych jak King, Jessie, Ryan czy wszyscy z Gutcheck to TNA stawia teraz na młodych jak nigdy wcześniej.

Ratingi takie jak produkt, który serwują - mocno średni.

W przeciwieństwie do pewnej "dużej" federacji ratingi od 3-4 tygodni idą w górę a nie spadają z prędkością światła. Ten mocno średni rating to topowa oglądalność stacji na której się znajdują...

Dokładnie. To nie przez produkt TNA ma słabe ratingi, w ogóle nie wiem skąd narzekania ? Impact Wrestling jest ostatnio dużo lepszy niż Raw, czy SD. Wiele osób narzeka na A&E.... Nie wiem skąd ta niechęć do tej stajni. Przecież pamiętam, że jeszcze w czerwcu był news z tożsamością niektórych człónków stajni i wiadomo byłó, że nie będzie tam wielkich nazwisk. A teraz narzekania bo niektórzy się ch.uja nie wiadomo czego spodziewali... Batisty, Morrisona, może Vinca ? Puknijcie się w czoło...

Wrócę teraz do kwestii ratingów..... Impact jest puszczany na Spike TV, a czy to nie jest czasami kodowana stacja ? Jeśli tak to wiadomo, dlaczego ratingi są słabe. Gdyby przerzucili się na jakąś inną stację, to ratingi rzędu 1,85 czy może nawet czasami 2.00 powinni osiągać.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

Wrócę teraz do kwestii ratingów..... Impact jest puszczany na Spike TV, a czy to nie jest czasami kodowana stacja ? Jeśli tak to wiadomo, dlaczego ratingi są słabe. Gdyby przerzucili się na jakąś inną stację, to ratingi rzędu 1,85 czy może nawet czasami 2.00 powinni osiągać.

Spike TV (wcześniej TNN) to normalna stacja w kablowa w USA. Zresztą RAW leciało tam w latach 2000-2005 i osiągało ratingi oscylujące w granicach 4.0 (u schyłku wojny RAW/Nitro w granicach 5.0).

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

W przeciwieństwie do pewnej "dużej" federacji ratingi od 3-4 tygodni idą w górę a nie spadają z prędkością światła. Ten mocno średni rating to topowa oglądalność stacji na której się znajdują...

No właśnie, lecące na łeb na szyję ratingi WWE najlepiej pokazują, że cały wrestling jest w defensywie. Mówiąc brutalnie: coraz mniej osób chce go oglądać. I choć jest tysiąc powodów, za które można krytykować TNA, to krytykowanie go za to, że utrzymuje się na mniej więcej tym samym poziomie (pomimo ogólnej tendencji spadkowej), to jakieś nieporozumienie. Pewnie, że poziom ten mógłby być trochę wyższy, ale nie może być tak, że poziom "dobrego wrestlingu" w głowach fanów będzie wyznaczał poziom oglądalności Raw.

Celowo piszę o "dobrym wrestlingu", bo pojawiła się tutaj sugestia, że ratingi są ściśle powiązane z produktem. No to niespodzianka: ECW, za którym wszyscy tak dzisiaj tęsknią, które powinno być przykładem dla TNA, jak znaleźć swoją niszę, miało ratingi w granicach 1.0 i to w czasach największego boomu wrestlingowego.

Podsumowując: tak, TNA mogłoby być lepsze, nawet dużo lepsze, a w ogóle to najlepsze. Ale na wrestling trzeba patrzeć jak na towar, który w danym czasie chce kupić tylko określona liczba odbiorców. Idę o zakład, że gdyby w miejscu TNA była inna federacja z inną historią, to byłaby dokładnie w tym samym punkcie. Bo taki jest teraz rynek.

• Reputacja:   289

Wcale nie jestem zaskoczony słowami Hogana. Ba, gdy tylko pojawił się w TNA, przypuszczałem, że taka myśl może chodzić mu po głowie.

Six, ja i tak jestem zaskoczony, że ten ego-maniak tyle wytrzymał. Jak tylko Hogan pojawił się w TNA to z biegu zakładałem, że Hulk ze Złotem to tylko kwestia czasu. Pewnie stałoby się to szybciej, gdyby nie problemy zdrowotne Terry'ego :roll:

Na chwilę obecną Hogan i Złoto, to totalnie poroniony pomysł, mający na celu wyłącznie pompowanie i tak monstrualnego ego Hulkstera.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jak przeczytałem tytuł newsa, to od razu zapachniało mi to jakimś takim desperackim marketingiem. "Patrzcie! Mamy Hulka Hogana! Być może o tym zapomnieliście, to damy mu pas mistrzowski, żeby o tym przypomnieć raz jeszcze!". Okazuje się jednak, że Hulk Hogan bąknął o tym w wywiadzie i trudno ocenić właściwie, czy rzeczywiście jest coś na rzeczy. Może Terry chciał w ten sposób zaznaczyć jaki ten pas jest ważny i prestiżowy (chodzi o promocję TNA), że on sam chętnie by z nim pobiegał. A może być też tak, że jakaś walka o pas z udziałem Hogana rzeczywiście jest planowana, ale wąsacz ma w niej umoczyć i tym samym podpromować obecnego mistrza. Jeżeli jednak TNA rzeczywiście planuje dać mu pas, to jest to kiepski pomysł. Hogan powinien pierwszy powiedzieć ludziom rozważających podobny scenariusz "Nie róbcie sobie jaj...". Nie wspomnę, że sam nie powinien proponować podobnego rozwiązania. Federacja nie powinna promować się podstarzałymi wrestlerami. Jeszcze w 2011 roku z pasem tym pomykał przecież Sting.

14453752125651e0a536c69.jpg

Czy ktoś z was zadał sobie trud, by dotrzeć do oryginalnego wywiadu z Hoganem? Ja to zrobiłem, bo spodziewałem się, że ta wypowiedź jest osadzona w jakimś kontekście, że może jest jakieś "ale", o którym portal, z którego newsy tłumaczy Jeffrey, nie wspomniał. I rzeczywiście: słowa te padły w plotkarskiej rubryce brytyjskiego dziennika Guardian, a konkretnie w tej jej części, w której gwiazdy mówią, czego życzyłyby sobie na święta. I tutaj uwaga: Hogan powiedział , że chciałby być o 30 lat młodszy, mieć bujną czuprynę i własnego jumbo jeta, którym mógłby wozić wszystkich wrestlerów. Wypowiedź o pasie TNA (a właściwie o operacji kolana, bo to właśnie tego życzyłby sobie Hogan) też była raczej humorystyczna:

3 Operacja kolana Miałem osiem operacji pleców, mam metalowe protezy w kolanie i obu biodrach. Jeszcze tylko jedna operacja, dzięki której naprawię moje prawe kolano, i ruszę po pas TNA. Chcę mieć 59 lat i być mistrzem.

Co też ważne, Hogan promował w Guardianie program British Boot Camp. Więc ze strony TNA faktycznie było to "patrzcie, mamy Hogana", tylko w tym kontekście wcale nie wygląda to na desperację. Hogan jest marką światową, więc nic dziwnego, że to właśnie on promuje projekty federacji za granicą.

Właśnie dlatego napisałem, że trudno jest ocenić, czy jest coś na rzeczy. Nie czytając wywiadu zdawałem sobie sprawę, że Hogan, podobnie jak i inni wrestlerzy, różne rzeczy gadają i może to znaczyć dosłownie wszystko. Właściwie jak dziennikarz pyta jakiegoś zawodnika, czy chciałby zdobyć najważniejszy pas federacji, to ten zazwyczaj odpowie "To mój cel i moje marzenie", co nie oznacza, że federacja coś takiego planuje. A skoro już gdybamy, to zawsze... no właśnie - można sobie pogdybać.

O tym że promują się Hoganem (mimo że to już praktycznie dziadek), to dla mnie rzecz jasna i zrozumiała. Wszystko zależy od tego w jaki sposób to robią. Według mnie Hogan-mistrz to byłby desperacki krok, który tylko na krótką metę przyniósłby jakiś efekt, a wśród co bardziej ogarniętych fanów wzbudziłby raczej uśmiech politowania. Inna sprawa to promowanie innych, przyszłościowych wrestlerów poprzez osobę Hogana. Dlatego pisałem ostatnio np. że storyline z Bullym Rayem ma swoje - pomijając beznadziejną Brooke i fakt, że jest to love story, który pasuje Bully'emu jak pięść w nos - dobre strony.

• Reputacja:   289

Dlatego pisałem ostatnio np. że storyline z Bullym Rayem ma swoje - pomijając beznadziejną Brooke i fakt, że jest to love story, który pasuje Bully'emu jak pięść w nos - dobre strony.

Dobra strona to będzie jeśli - a stawiam, że do tego (powrót Hogana do ringu na tą jedną walkę) wszystko zmierza - podczas pojedynku, Bolea jobnął Bully'emu. Nawet za sprawą Brooke, tak jak to było podczas sagi z Tryplem, Vince'em i Stefką.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Dobra strona to będzie jeśli - a stawiam, że do tego (powrót Hogana do ringu na tą jedną walkę) wszystko zmierza - podczas pojedynku, Bolea jobnął Bully'emu.

Dokładnie to samo pisałem w temacie o Impact! :)