Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WLF - World League Fighting

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

World League Fighting - federacja założona w Warszawie. Ma dwie siedziby, także w Chicago. Prezes - młody 30-letni polski milioner. Związek zrzesza byłych zawodników WWE, TNA... i UFC oraz innych...

Roster:

Akira Tozawa (face)

Alistair Overeem* (heel)

Andrei Arlovski (face)

Antonio Bank$ (lepiej znany jako MVP)(face)

Big Daddy V (heel)

Bobby Lashley (face)

Carlito (face)

Chris Masters (face)

Dave Batista (face)

El Generico (face)

James Thompson (heel)

John Hennigan (Morrison) (face)

Matt Hardy (face)

Mauricio Rua (heel)

Rameu Sokoudjou (face)

Robert Anthony (face)

Quinton "Rampage" Jackson (face)

Shad Gaspard (heel)

Shelton Benjamin (face)

Tim Sylvia (heel)

Tito Ortiz (face)

Tyler Reks (heel)

Vladimir Kozlov (face)

Gale PPV:

Styczeń - Fight Arena

Luty - Street Fight

Marzec - Time for KO

Kwiecień - Big Hit

Maj - Stars League (najważniejsza gala w roku)

Czerwiec - Face to face

Lipiec - Holiday aggro

Sierpień - Fighting in a cell

Wrzesień - Super Demolition

Październik - Battle for glory

Listopad - Quadrupe fight

Grudzień - Gladiators in the ring (także nagrody za cały rok)

Inni:

Edge i Couture - Komentatorzy

Rachelle Leah - Wywiady

Michael Buffier - Announcer

Trish Stratus i Shawn Michaels - Stali trenerzy NSG

Po promie rozpoczynającym show w tv galę otwierają fajerwerki i Black Eyed Peas wykonując w ringu utwór Let's get it started. Po piosence kamera przeniosła się na stanowiska komentatorskie przed ringiem. Tam są zwarci i gotowi... Edge i Randy Couture!

Edge: Witajcie w ten sobotni wieczór! Jeżeli brakowało Wam emocji to my damy Wam taką dawkę adrenaliny, że nie będziecie mogli usnąć!

Couture: Oj tak. Jak wiecie Edge nigdy nie rzuca słów na wiatr.

Przerwał, bo rozbrzmiał The Moment of Triumph - theme Prezesa WLF - Kamila Gieroby!

Prezes: Witajcie WLF Universe! Jesteście świadkami tworzącej się historii! Co tydzień dostaniecie dużą dawkę hardkoru. Wkrótce pierwsza gala PPV- Fight Arena. Dzisiaj rozpoczynamy turnieje o pasy mistrzowskie. Ponadto main eventem będzie battle royal o Hardcore Championship title! Zwycięzca co tydzień, na każdej gali będzie bronić swój pas. Także, dobrej zabawy!

Couture: Szykuje się więc arcyciekawy wieczór.

Edge: Dokładnie. Chętnie bym pogadał o walkach, ale legendarny Michael Buffier spogląda już na mnie niezbyt miło, co oznacza, że czas na pierwsze starcie!

Antonio Bank$ vs Carlito (1. ćwierćfinał WLF World Championship title)

Końcówka walki: Bank$ kontrolował sytuację w ringu. Po dwóch clothesline'ach przeszedł do potężnego big boota. Osłabił jeszcze rywala, dusząc go headlockie i w końcu wykonał swój playmaker. Pin 1..2...3! Bank$ w półfinale turnieju o World Championship title! Po walce podchodzi do jego Buffier.

Buffier: Gratuluję Antonio, świetnie rozpocząłeś dzisiejszą WLF Night Show.

Bank$: Ta wygrana ma pokazać wszystkim, którzy spisywali mnie już na straty, że to nie koniec mojej wielkiej kariery. To ja zdobędę World Championship title jako pierwszy mistrz w historii WLF!

Edge: No, no, no. Bank$ pokazuje, że nie wypadł z formy.

Couture: Zmiażdżył wręcz Carlito. A teraz coś dla mnie.

Edge: W końcu dostaniesz dezodorant?

Couture: Bardzo śmieszne Edge. W drugiej walce dzisiejszego wieczoru Rameu Sokoudjou zmierzy się z Jamesem Thompsonem!

Rameu Thierry Sokoudjou vs James Thompson (2 ćwierćfinał o WLF World Championship title)

Końcówka walki: Rameu próbował wykonać Final Superkick. Ale James zrobił unik. Thomspon skontrował spinebusterem i rzucił się wściekle na Sokoudjou. Przez długi czas obijał rywala, aż ten zaczął tracić przytomność i sędzia zakończył walkę.

Thompson po walce zabrał szybko mikrofon Buffierowi i powiedział: Każdy sukinsyn skończy tak samo.

Couture: Aż dziwie się, czemu Thompson nie jest w walce o WLF Hardcore Championship.

Edge: Pewnie gdyby chciał to jeszcze raz by dzisiaj zawalczył. A teraz dostaję na słuchawkę informacje, że Rachelle Leah ma gościa. Przenieśmy się na backastage. Rachelle...

Leah: Tak, jest ze mną John Hennigan. John ty walczysz za tydzień, ale oglądałeś dzisiaj Bank$a w akcji, z którym się zmierzysz jeżeli wygrasz swoje starcie. Jak oceniasz rywala?

Hennigan: Bank$ dzisiaj udowodnił, że nie ma zamiaru kończyć sportowej kariery...i dobrze. W półfinale mogę mieć ciężkie zadanie.

Leah: Ale najpierw musisz pokonać Roberta Anthony'ego.

Hennigan: Nie znam tego zawodnika jak większość z widzów. Ale nie powinienem mieć problemów.

Leah: Co sądzisz o trwającej gali? Jesteśmy już w okolicach półmetka.

Henningan: Jak na razie jest świetna organizacja, a walki stoją na wysokim poziomie. Podobają mi się nowe zasady zwykłych pojedynków. Dodają więcej hardkoru.

Leah: Dzięki za ciekawą rozmowę.

Edge, Randy wracamy do Was.

Couture: Jeju jak ta Rachelle sexi wygląda. Uwielbiam takie warunki pracy.

Edge: Spokojnie, bo podpaniesz Prezesowi... Ma na nas oko. Couture: Słusznie. Wracajmy na ring, bo czas rozpocząć turniej o World Heavyweight Championship title!

Dave Batista vs Bobby Lashley (1 ćwierćfinał o World Heavyweight Championship)

Końcówka walki: pojedynek nie trwał zbyt długo. Po potężnym big boocie na Lashley'u Dave dołożył spear, bo czym spojrzał się w kierunku stołu komentatorskiego. Chwilę tauntował, a potem swoim Batista Bomb zakończył starcie. Po walce podszedł do jego Buffier z mikrofonem.

Buffier: Brawo Dave. Za dwa tygodnie zawalczysz o miano pretendenta do World Heavyweight Championship title

Batista: To było oczywiste. Mam zamiar walczyć na Fight Arena o ten pas mistrzowski i go zdobyć. Nikt mi nie przeszkodzi. Animal uciekł z klatki!

Edge: Stary, dobry Batista...

Couture: Edge nie poczułeś ukłucia zazdrości, gdy Dave wykonał Twój finisher?

Edge: Muszę się przyzwyczaić. No ale nie czas na retrospekcje. Kolejna walka... Już przedostatnia dzisiejszego wieczoru, jak ten czas leci!

Vladimir Kozlov vs Big Daddy V (2 ćwierćfinał o World Heavyweight Championship title)

Końcówka walki: pojedynek dwóch potężnych zawodników. Po big boocie Kozlov podniósł (!) rywala i wykonał fallaway slam! Następnie wykonując swój Iron Curtain Vladimir przypiął Big Daddy'ego! Po pojedynku chciał podejść Buffier, ale Kozlov się groźnie spojrzał, więc announcer zrezygnował z wywiadu.

Couture: Zatem dwaj byli zawodnicy WWE w półfinałach...

Edge: Czas tej gali dobiega końca...

Couture: Ale zanim, czas na main event. 10-osobowe Battle Royal o WLF Hardcore Championship!

Tyler Reks vs Tim Sylvia vs Andrei Arlovski vs Mauricio Rua vs El Generico vs Shelton Benjamin vs Shad Gaspard vs Quinton Jackson vs Robert Anthony vs Tito Ortiz

Końcówka walki: Zostało trzech. El Generico, Gaspard i Jackson. Luchador wykonał hurricanranę i na Shadzie i na Quintonie. Wszedł na narożnik. Próba elbow drop, ale Rampage sprzedał mu potężny punch, gdy ten był w locie! Jackson wyeliminował zamroczonego El Generico. Ustawił się potem za Gaspardem i wykonał niezwykle silny MMA Kick prosto w twarz! Jackson wyrzucił Gasparda przez trzecią linę. Quinton Rampage Jackson zdobył WLF Hardcore Championship!

Couture: Tak o to kończymy ten fascynujący wieczór...

Edge: Obiecałem Wam mnóstwo adrenaliny i dotrzymałem słowa.

Edge i Couture: Do zobaczenia za tydzień!

Wciąż świętującym Rampage'm kończy się transmisja z WLF 1! Chwilę potem pojawia się jeszcze obraz pokoju Prezesa.

Prezes: Fani WLF... To co było przed chwilą to był początek historii... Historii, której możecie być częścią. Tuż przed Fight Arena wystartuje 1 sezon WLF New Stars Generation. Kompletni amatorzy pod opieką Shawna Michaelsa i Trish Stratus będą walczyć o 5-letni kontrakt z WLF i możliwość walki o wybrany pas mistrzowski. Natomiast Wy na WLF.com możecie zgłaszać się na casting do 2 sezonu. Może to ktoś z Was będzie nową gwiazdą WLF? Na naszej stronie także lista uczestników 1 sezonu.** Do zobaczenia za tydzień na kolejnym WLF Night Show!

*

Zarówno Overeem jak i J

Edytowane przez Giero
  • Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

9

• DestructionMachine

3

• TheVillain

2

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Cóż... diary zaczęło się ciekawie. Mały, przyjemny roster. Dobrze, że nie zrobiłeś rosteru na 40 zawodików, bo nie mieliby kiedy walczyć. Sam prowadzę diary z wwe gdzie jest duzo zawodników i pomimo kilku tygodniówek niektórych trudno upchać do walki.

9.01.2013 WLF Night Show 2

Przed wejściem live pokazano video, w którym:

-Antonio Bank$ pokonuje Carlito, a James Thompson miażdży Rameu Sokoudjou

-Batista wygrywa z Bobby'm Lashley'em , a Vladimir Kozlov z Big Daddy'm V

-Quinton Jackson eliminuje najpierw El Generico, a potem Shada Gasparda i zdobywa WLF Hardcore Championship

-----

Couture: Na kolejnym WLF Night Show witają Was...

Edge: Rated-R Superstar - Edge...

Couture: I The Natural Randy Couture

Edge: Dzisiaj kontynuujemy turnieje o najważniejsze pasy mistrzowskie, rozpoczęte na poprzedniej gali.

Couture: Ponadto zobaczymy czy Quinton Jackson rzeczywiście jest taki hardkorowy i obroni swój pas mistrzowski

Edge: Nie przedłużając naszej nudnej gadki... Czas na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru!

El Generico vs Shelton Benjamin (3 ćwierćfinał o World Championship title)

Końcówka walki: Luchador wykonał na Benjaminie hurricanranę, a potem powalił go big bootem! Wszedł na narożnik... I 450 splash! Bez problemu przypina rywala. El Generico vs James Thompson za tydzień! Po walce Buffier nie zdołał zapytać o cokolwiek Luchadora, bo od tyłu zaatakował go Thompson! Kolos wściekle okładał El Generico punchami, a potem przyduszał gilotyną z nóg. Do ringu wpadł... Edge i spearem na Brytyjczyku przerwał całą sytuację, a Thompson po chwili uciekł z ringu!

<<>>

Wracamy do stanowisk komentatorskich, gdzie wrócił już Edge

Couture: No chłopie... Nie chciałbym być teraz na Twoim miejscu

Edge: A co miałem innego zrobić? Ale już jestem chyba za stary na te zabawy... Mam nadzieję, że El Generico wróci i skopie tyłek za tydzień temu kolesiowi...

Couture: Dobra nie wnikajmy w Wasz konflikt. W ringu już posprzątane, więc czas na kolejne starcie!

Chris Masters vs Matt Hardy (3 ćwierćfinał o World Heavyweight Championship)

Końcówka walki: Mattowi mimo, że schudł zdecydowanie brakuje do najlepszej formy. Najpierw Masters wykonał dwa clothesline'y i dołożył potężny powerslam! Podszedł od tytułu... I Master Lock! Pin 1...2..3! Batista zmierzy się z Mastersem za tydzień!

Couture: No czeka nas arcyciekawy pojedynek Batisty z Chrisem Mastersem!

Edge: Apropos Batisty nasza piękna Rachelle Leah za chwilę z nim porozmawia... Rachelle?

Leah: Tak dokładnie, jest z nami Dave Batista. Oglądaliśmy przed chwilą walkę Twojego przyszłego rywala - Chrisa Mastersa. Jak wrażenia?

Batista: Chris... Za tydzień.. Zakończę Twoją karierę! Couture: No to sobie pogadali...

Edge: No ale już mamy znakomitą zapowiedź przyszłej WLF Night Show 3.

Couture: A teraz... Czas na pierwszą obronę WLF Hardcore Championship title!

Quinton Jackson vs Tyler Reks (WLF Hardcore Championship match title)

Końcówka walki: Reks po clothesline od Jacksona spróbował skontrować shoulder blockiem. Ten jednak go przechwycił i założył nelsona. Po chwili podciął Reksa i całą siłą twarzą przyfasolił w matę. Rampage zasygnalizował fanom koniec walki. Gdy Tyler Reks wstał Jackson z całej siły wykonał MMA Kick prosto w twarz. Bez problemu przypiął zamroczonego rywala.

Jackson: I kto jeszcze wątpi?! Kto wątpi, że jestem najbardziej hardkorowym zawodnikiem tej organizacji?! No kto, pytam się!

Rozbrzmiał theme... Johna Hennigana!

Hennigan: Ja... W to wątpie! Udowodnię Ci to pokonując teraz Roberta Anthony'ego, a potem zdobywając zarówno World Championship title jak i Hardcore Championship title! Będę podwójny mistrzem!

Rozbrzmiał theme Roberta Anthony'ego, który zaatakował Hennigana jeszcze przed walką. Około dwóch minut trwał brawl, a gdy obydwaj wpadli wreszcie do ringu zabrzmiał gong.

John Hennigan vs Robert Anthony (4 ćwierćfinał o World Championship title)

Końcówka: Hennigan już nieźle odczuwał wcześniejszą wymianę ciosów. Jednak przy clothesline Anthony'ego Szaman Sexu skontrował enzuigiri! Wszedł na narożnik, by wykonać swój Staship Pain... Ale Anthony skontrował go podnosząc kolana! Hennigan już był bardzo obolały i leżał na macie... Anthony osłabiał go jeszcze headlockiem. Szybko wszedł na narożnik... I elbow drop! Pin... I Anthony niespodziewanie wygrywa! Po walce do ringu wpadł Rampage i zaczął obijać Hennigana. Anthony przyglądał się temu z uśmieszkiem stojąc obok ringu.

Couture: Nie pozwolą nam dzisiaj pogadać na luzie...

Edge: No cóż ale wrażeń całkiem sporo...

Couture: Chyba zaczynają się kształtować pierwsze przyjaźnie i feudy.

Edge: A przed nami main event!

Alistair Overeem vs Shad Gaspard (4 ćwierćfinał o World Heavyweight Championship title)

Końcówka walki: Overeem ma przewagę nad rywalem. Headlockiem osłabiał w ringu. Następnie kilka potężnych kicków w tors, aż w końcu tak mocno kopnął w twarz klęczącego rywala, że w ringu pojawiła się krew. Gaspard próbował jeszcze wstać, ale był tak zamroczony, że nie mógł się utrzymać w jednej pozycji. Alistair zakończył wszystko... Zwykłym clothesline'm! Pin 1...2...3! Alistair zmierzy się z Vladimirem Kozlovem za tydzień.

Gdy Alistair świętował, zaatakował go od tyłu Dave Batista. Najpierw powali go potężnym clothesline'm, a następnie kopnął w brzuch i wyniósł na Batista Bomb! Tauntującym Batistą kończymy WLF Night Show 2!

Edytowane przez Giero

Widzę, że pomysł z NWE nie wyszedł. Tym razem Gieroba zakłada własną federację. :grin: Ciekawe jak teraz Ci pójdzie. A teraz szczegóły:

- Jak już zauważył Paul_Heyman, Twój roster jest mały, lecz ciekawy. Kilku zawodników walczy pod mniej znanymi pseudonimami, ale nie sprawia to problemów czytającemu.

- Gale są krótkie, jednak całkiem dobre. Mimo wszystko mogłyby być dłuższe.

- Fajny pomysł z WLF New Stars Generation. Mam nadzieję, że nie skończy to tak jak NXT.

- Nie podoba mi się robienie przez Ciebie takiego Hardcore'a z Thompsona. James jest w moim mniemaniu przeciętnym fighterem, co pokazywał w walkach z Pudzianem, Sappem, czy Emelianenką.

- Trochę słaba walka Lashley'a i Batisty na pierwszej gali. Bobby raczej nie dałby się tak łatwo. Chyba, że Dave będzie u Ciebie aż takim niszczycielem.

- Zwycięstwo Kozlova nad BDV to doskonała promocja dla Vladimira, jednak znowu wydaje mi się to zbyt proste.

- Jackson Hardcore Championem? Bardzo fajnie, że zawodnicy MMA coś u Ciebie znaczą, lecz już na drugiej gali pokonuje on Reksa. Jakoś nie wyobrażam sobie 93 kilogramowego fightera pokonującego o ponad 20 kg cięższego rywala, ale to tylko moja opinia.

Ogólnie ten projekt zapowiada się nieżle i mam nadzieję, że pozytywnie go rozwiniesz.

Edytowane przez DestructionMachine

@DestructionMachine gale są tak małe, bo chcę by jak najbardziej odzwierciedlały realia. Tzn. w moim świecie odcinek na żywo trwa godzinę (a oczywiście dochodzą reklamy). Gdy już będzie sporo odcinków "wydłużę do 2 godzin". Jeżeli chodzi o Kozlova, Jacksona i Thompsona... każdy przez pierwsze dwa, trzy miesiące będzie miał szansę pokazania się. Później zrobię selekcję i podzielę na rangi (main eventer itd.).

19.01.2012

Couture: Witajcie na trzeciej już gali WLF!

Edge: Dziś poznamy skład pierwszych walk na PPV Fight Arena.

Couture: Rampage po raz kolejny będzie bronić swój pas mistrzowski

Edge: No i w końcu poznamy GM-a WLF!

Buffier: Let's get reeeeeeadyyyyy to rumbleeeee!

Antonio Bank$ vs Robert Anthony (Pierwszy półfinało World Championship title)

Końcówka walki: Walka naprawdę wyrównana! Antonio odbija się od lin i clothesline, potem kolejny! Chce wykonać neckbreaker, ale Anthony skontrował springboard DDT! Jeszcze dla pewności dołożył suplex.... I swój finisher Taco Pizza! Pin... Anthony zawalczy na PPV Fight Arena o World Championship title!

Couture: Anthony wyrasta na twarz WLF... Pokonał dwie, byłe gwiazdy WWE!

Edge: Naprawdę myślisz, że ten koleś będzie jednym z main eventerów?

Couture: Uważam, że tak, robi on na mnie olbrzymie wrażenie. A teraz czas na pojedynek, który po wydarzeniu na poprzedniej gali elektryzował cały internet. Ciebie Edge również...

James Thompson vs El Generico (Drugi półfinał o World Championship title)

Kolos już czekał w ringu. Rozbrzmiała piosenka... Back in black! Mike Tyson, nasz GM wyszedł wolnym krokiem w towarzystwie dwóch ładnych dziewczyn.

Tyson: Niestety uraz El Generico okazał się zbyt poważny... Ale nie ciesz się. Znalazłem Ci godnego rywala.

Rozbrzmiał theme i wyszedł... Floyd Mayweather Jr.! Thompson kompletnie zaskoczony! Floyd wpadł do ringu, zabrzmiał gong, a ten jednym, solidnym prawym sierpowym znokautował Brytyjczyka! Niespodziewanie pin okazał się formalnością! Po walce Mike Tyson podniósł jeszcze raz w górę

Edge: Ha ha ha... Tego się chyba nikt nie spodziewał...

Couture: Najmniej James Thompson Edge: A teraz zobaczmy co słychać na przedmieściach Dallas w Texasie, gdzie rozpoczął się 1 sezon NSG. W siedzibie są trenerzy główni- Trish Stratus i Shawn Michaels oraz trener specjalny... Ric Flair! Słyszycie nas?

Michaels: Tak, słyszymy... za nami już drugi tydzień NSG i dwie pierwsze eliminacje.

Flair: Tuż po WLF Night Show zobaczycie pierwszy odcinek z relacją z pierwszego tygodnia... A już się wiele działo.

Stratus: Ric nie zdradzaj zbyt wiele, bo nikt nas nie obejrzy... W każdym razie... Zobaczcie pierwszy odcinek New Stars Generation!

Couture: No szykuje się wiele emocji od młodych. Zobaczymy czy wśród nich jest przyszła gwiazda WLF.

Edge: A teraz wracamy do ringu, czas na kolejne walki!

Vladimir Kozlov vs Alistair Overeem (Pierwszy półfinało World Heavyweight Championship title)

Końcówka walki: Kozlov męczy rywala headlockiem. Potem go wynosi... Fallaway slam! Próba suplexa...ale

Overeem wykonał tornato DDT! Następnie... High kick prosto w twarz! Kozlov zaczął krwawić... Holender założył mu gilotynę! Po krótkiej walce z samym sobą Vladimir odklepał!

Couture: Brawo Alistair! Genialna walka!

Edge: No ale czuję, że z Batistą czy z Mastersem może mieć małe szanse. A na backstage Rachelle Leah z wiadomością dla nas!

Leah: Tak... Mam dwie informacje. Pierwsza dotyczy stanu zdrowia El Generico. Okazało się, że przy jednej z akcji Thompsona tydzień Luchador naciągnął sobie mięsień uda. Nie jest to groźna kontuzja i El Generico powinien wrócić przed następną galą PPV - Street Fight. Druga wiadomość dotyczy Women's Championship title. Pierwszą posiadaczkę tego pasa poznamy już na samej Fight Arena. Zgodnie z decyzją Mike'a Tysona odbędzie się dziesięcioosobowe Battle Royal.

Edge: Dzięki Rachelle za te drobne ogłoszenia parafialne.

Couture: A teraz czas na przedostatnią walkę dzisiejszego wieczoru.

Dave Batista vs Chris Masters (Drugi półfinał o World Heavyweight Championship)

Końcówka walki: niezwykły pojedynek! Obydwaj już potwornie zmęczeni. Powoli przewagę zyskuje Batista. Przy próbie clothesline'u Mastersa skontrował shoulder blockiem. Potem czas na powerslam! Animal ustawił się przy narożniku... Spear! Pin 1...2...2,5... Kick out! Batista nie wierzy w to co się stało! Wyniósł rywala... Batista Bomb! To już koniec!! 1...2...3! Batista vs Overeem na Fight Arena!

Edge: Wow! To było coś... Takiego Animala chcemy oglądać!

Couture: Zwierzak naprawdę uciekł z klatki...

Edge: Czas na main event!

Quinton Jackson vs Kaval (Hardcore Championship title)

Końcówka walki : Rampage ma nie lada kłopoty z rywalem. Kaval trzy razy z rzędu uderza headbuttem! Potem enzuigiri! Kolejną akcję Jackson kontruje clothesline'am. Quinton czeka ze swoim MMA Kick... Ale Kaval w porę przechwytuje rywala i tornato DDT! Szybko wchodzi na narożnik... Ghetto Stomb! Pin 1...2...3! Kaval nowym mistrzem hardkorowym! Tauntującym Kavalem kończy się WLF Night Show 3!

Karta walka na PPV Fight Arena (kolejność przypadkowa)

1.Dave Batista vs Alistair Overeem (WLF World Heavyweight Champion)

2.Robert Anthony vs Floyd Mayweather Jr (WLF World Championship

3.Fatal 4-way (WLF Continental Championship)

4.WLF Hardcore Championship

5.Battle Royal (WLF Women's Championship)

Edytowane przez Giero

idzę,ze pojawiły się dwie kolejne gale. Przedewszystkim wszystko wygląda świetnie. Ciekawa gala i wogóle. Mam tylko jedno "ale", co z tym NSG? Podobno za nami drugi tydzień a reportu z tej gali nie ma, Bedziesz tę galę prowadził czy to tylko takie o coś, którego zwycięzca dołączy do rosteru? A i jeszcze... czy w tym czymś sa wrestlerzy prawdziwi czy twoi wymyśleni?

Wrestlerzy prawdziwy, lecz kompletnie nieznani. Będą osobne odcinki, a w moim świecie zacznie się 20.01 w tv czyli dzień po ostatniej gali i będzie relacja od 7 do 13 stycznia.

Kolejna dobra gala. Mam nadzieję, że ten projekt nie upadnie zbyt szybko, bo zapowiada się ciekawie. Na razie w rosterze panuje małe zamieszanie, ale to dlatego, że zawodnicy dopiero się pokazują i, jak już napisałeś, nie wiadomo kto jest ME, a kto jobberem.

- Pierwsza walka i od razu ogromne zaskoczenie. O ile zwycięstwo Anthony'ego na poprzedniej gali mogło być tzw. szczęściem nowicjusza, to po kolejnej wygranej faktycznie wyrasta na twarz federacji.

- Kolejne starcie. Fajnie, że w końcu Thompson dostał baty, ale żeby Floyd mógł go znokautować jednym ciosem, to chyba musiałby mieć kastet. Tyson jako GM jakoś mi nie podchodzi.

- NSG z Flairem, Michaelsem i Trish zapowiada się interesująco. Wydaje mi się, że będzie to pewne połączenie NXT i Tough Enough.

- Kozlov vs Overeem - Ciekawe starcie. Mogłoby być trochę dłuższe. Zwycięstwo Holendra to już porządna promocja.

- Batista vs Masters - Jak dla mnie trochę za mało typowo siłowej walki. Batista wygrywa i potwierdza dominację. Szkoda mi Chrisa, bo bardzo na niego liczyłem. A tak na marginesie - Masters jest u Ciebie facem czy heelem?

- Kaval pokonuje Jacksona i zostaje mistrzem. Ciekawe. Liczę na to, iż Quinton tak łatwo nie odpuści i zobaczymy dłuższy program.

Zasadniczo z każdą kolejną galą fedka się rozkręca i oby tak dalej.

Edytowane przez DestructionMachine

Widzę, że mam już stałych czytelników :) Jeżeli chodzi o heele i face'y - zaktualizowałem roster. Co do walki Floyda z Thompsonem... Wykorzystałem, że Amerykanin był/jest bokserem, a Anglik był kompletnie zaskoczony jego pojawieniem się. NSG pojawi się pewnie w następny weekend, więc musicie trochę poczekać ;)
  • 2 tygodnie później...

Uczestnicy 1 Sezonu NSG

Kobiety:

Ashley

Baby Puma

Amy-Lee Kramer

Sara Elektra

Paige

Kay Lee Ray

Sammy Hall

Sasha Banks

Faceci:

Ryan Kidd

Guy Landau

Michael Fynne

Davey Blaze

Mitchell Starr

Behnam Ali

Marshall von Erich

Chase Aaryons

Sorry, że tak późno... pierwszy odcinek NSG postaram się dać w weekend.

• 1 miesiąc temu...

OGŁOSZENIE

Zawieszam na razie pomysł na NSG. Ten projekt na pewno wróci ale w tej chwili brak czasu i pomysłów na ciekawe rozpisanie kilku odcinków. Będę na razie kontynuował samo rozpisanie gal. [/u]

26.01.2013 WLF NightShow #4

Edge: Witajcie na ostatniej prostej przed pierwszym PPV - Fight Arena!

Couture: Na początku przenieśmy się do biura Prezesa Kamila Gieroby, który wraz z GM-em Mike'm Tysonem mają coś do ogłoszenia!

Zaglądamy do ChairmanRoom

Prezes: Witajcie. Na Fight Arena odbędzie się Fatal 4-Way o Continental Championship title.

Tyson: Za chwilę wylosujemy czwórkę, która weźmie udział w tym pojedynku. Zatem let's go!

Pierwszy wylosowany... Akira Tozawa (Japonia)

Drugim uczestnikiem walki będzie... Vladimir Kozlov (Rosja)

Trzeci zawodnik to... Rameu Sokoudjou (Kamerun)

A czwarty, ostatni fighter, który powalczy o pas to... John Hennigan (USA)!

Edge: Zatem znamy skład walki Fatal 4-Way o Continental Championship title na jutrzejszym Fight Arena.

Couture: Dziś także publiczne podpisanie kontraktu w sprawie walki o World Heavyweight Championship title pomiędzy Dave'm Batistą, a Alistairem Overeem. Będzie gorąco, bo obydwaj za sobą nieprzepadają.

Edge: Ponadto coś do zakomunikowania ma James Thompson.

Couture: Czas na pierwszy pojedynek!

Akira Tozawa vs Vladimir Kozlov (normal match)

Końcówka walki: Lekką przewagę ma Kozlov. Trzy razy z rzędu uderza z headbutta. Potem próba clothesline, ale Tozawa robi unik... I neckbreaker! Następnie moonsault. Japończyk czeka jeszcze aż rywal wstanie... I Bicykle Kick! Kozlov kompletnie zamroczony, ale Tozawa nie ma dość. Wchodzi na narożnik... I piękny phoenix splash! Pin formalnością.

<<>>

W ringu stoi James Thompson z mikrofonem.

Thompson: To są jakieś jaja... (heat) Najpierw dwa tygodnie temu atakuje mnie przeciętny komentator... A potem wyrolowali mnie dwaj już niewiele znaczący bokserzy. Czy to ma być poważne? Are you serious?!

Do ringu wkroczył Edge.

Edge: Wiesz James, najmniej poważny jesteś TY.

Thompson: Powiedział emerytowany sportowiec.

Edge: Kto powiedział, że emerytowany? Owszem skończyłem karierę w WWE przez zdrowie, ale w tej chwili czuję się tak świetnie, że chętnie skopię Ci tyłek.

Thompson: Uważaj, bo jeszcze spełni się Twoja „prośba”

Rozbrzmiewa theme Mike'a Tysona, który wychodzi na rampę w towarzystwie dwóch lasek ubranych na czarno.

Tyson: Czemu nie. Zatwierdzam pojedynek Edge vs James Thompson na Fight Arena!

Thompson krzyczy „NO!”, a z tyłu już ustawił Edge... I po raz kolejny wykonał Anglikowi spear! Czy jutro też tak będzie?

<<>>

Rameu Sokoudjou vs John Hennigan (normal match)

Końcówka walki: John ma zdecydowaną przewagę. Powala rywala enzugiri i dorzuca moonsault! Próba Starship Pain ale Rameu kontruje unosząc kolana... I roll-up! 1...2...kick out! John już zdenerwowany wykonuje Belly to back wheelbarrow facebuster! Uśmiecha się do publiczności... I nitro blast!!! Stara akcja kończąca Hennigana! Wchodzi jeszcze na narożnik... I jest Starship pain! Pin formalnością. Po walce John pokazuje, że pas Continental Championship będzie jego.

Couture: Świetny pokaz umiejętności Hennigana. To wskazujego go na głównego faworyta jutrzejszego Fatal 4-Way matchu. Tymczasem Edge'a na stanowisku komentatorskim zastąpił... CM Punk mistrz świata WWE!

Couture:Punk jak Twój uraz?

Punk: Wszystko już w jak najlepszym porządku. Operacja się udała i jest ok.

Couture: Mamy już oficjalną kartę walka na jutrzejsze PPV - Fight Arena. Jak ją oceniasz?

Punk: Moją uwagę przykuwa jeden człowiek - Dave Batista. On jutro może ukraść całe show. Ciekawie zapowiada się też starcie o World Championship title, bo biorą w nim udział dwaj kompletnie nieobliczalni zawodnicy.

Couture: Dzięki za krótki komentarz. Wracamy na ring.

Kaval vs Shelton Benjamin (Hardcore Championship title match)

Końcówka walki: Walka niezwykle ekscytująca. Kaval powala rywala drop kickiem i dorzuca headbutt. Shelton odbija się od lin i hammerlock front powerslam! Kaval zaskoczony zostaje wyniesiony potem na belly to belly suplex. Benjamin dorzuca jeszcze samoan drop. Ustawia się przy narożniku, by wykonać superkick... A gdy ruszył Kaval go podciął i roll up! 1..2..3! Shelton Benjamin kompletnie zaskoczony i zszokowany ale ładnie pogratulował rywalowi.

<<>>

W ringu Prezes WLF - Kamil Gieroba. Stoi przy stole, na którym leży kontrakt.

Rozbrzmiewa theme Alistaira Oveerema. Holender przy dużym heacie zmierza do ringu. Wita się z Prezesem i siada po prawej stronie stołu.

Chwilę potem słyszymy muzykę Batisty. Animal dostaje z kolei duży cheer. Również wita się z Prezesem i siada naprzeciwko Holendra.

Prezes chwilę się na nich popatrzył i przemówił:

Panie i panowie. To kolejny etap tworzenia historii w WLF. Obydwaj zawodnicy złożą podpis na tym kontrakcie, dzięki czemu jutro będziemy świadkami wielkiej walki. Panowie czyńcie swoją powinność...

Pierwszy pióro wziął Overeem. Wciąż patrząc na rywala przyciągnął do siebie kontrakt i podpisał. Potem to samo zrobił Batista. Prezes przyglądał się jakby czekał na wybuch. Myśląc, że ten nie nastąpi odetchnął z ulgą.

Prezes: Zatem jutrzejszy main event... Dave Batista vs Alistair Overeem!

Chwilę potem Prezes zamilkł, bo obydwaj stanęli naprzeciw siebie znienacka. Patrzyli w swoje oczy jakby mieli się pozabijać. Nagle Dave kopnął rywala w brzuch, ponad stołem i wykonał na nim Batista Bomb!!! Prezes uciekł w międzyczasie z ringu. Tauntującym Batistą kończymy ostatnie WLF Night Show przed Fight Arena!

Szkoda, że zawiesiłeś NSG, ale jeżeli ten projekt miał być na niskim poziomie, to przesunięcie go w czasie jest dobrym rozwiązaniem. Co do głównej gali to pod względem walk była średnia, ale chodziło tu raczej o podkręcenie storyline'ów przed PPV. To z kolei wyszło dobrze, ale czegoś mi brakowało. Na pewno przerwa spowodowana brakiem dostępu do forum zburzyła trochę Twoją koncepcję, więc liczę, że kolejna gala będzie już z tym "czymś". :D
  • 1 miesiąc temu...

Kurcze ta przerwa na forum, a potem sam długo nie wchodziłem i jednak zostałem wybity z rytmu pisania :/ Można zamknąć ten opek, niedługo wrócę do aktywnego pisania.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grins
      Panowie jeśli dziś zawalą i zrobią jakiś paździerz, to mam nadzieje że na początku roku tam wbije The Rock na kopach do tej firmy i coś z tym zrobi, może i AEW nie jest na takiej pozycji jak WWE ale z pewnością The Rock też tam coś podejrzy od konkurencji jak u nich działa produkt, jeśli są już plotki że The Rock kręci nosem że chujowo produkt jest rozpisywany to prędzej czy później wybuchnie tam jakiś kwas na zapleczu, poza tym pisałem już wcześniej na początku roku było info że Hunter sam z du
    • MattDevitto
      World Tag League 2025 (VII) Dzisiaj na szybko: War Dragons (Drilla Moloney & Shingo Takagi) vs. House Of Torture (Chase Owens & Yujiro Takahashi) - nic ciekawego. Owens z Yujiro to nie jest czołówka moich ulubieńców, a w połączeniu z HoT ciężko się ich po prostu ogląda...Za to Moloney z tygodnia na tydzień robi na mnie coraz lepsze wrażenie, Satoshi Kojima & Taichi vs. House Of Torture (Don Fale & EVIL) - vintage House of Torture El Desperado & Shuji Ishik
    • VictorV2
      Nie zdziwiłbym się gdyby WWE też nie wiedziało co WWE ugotuje na koniec Myślę ze co do Jade, to niefortunny timing bo reszta kobiecej elity jest uwiązana w ten jakże arcyważny i pasjonujący War Games match. Tylko że nawet po nim...Charlotte i Alexa mam wrażenie będą dalej uwiązane z Kabuki Warriors i cokolwiek to jest co złożyli z Nai i Lash, wygląda na to że Rhea pomoże Priest'owi z jego problemami, AJ będzie pracować z Becky...i...uhmmm...hmmmm...w sumie to tak...Jade nie ma z kim pracow
    • Attitude
      Nazwa gali: HKPW Live At The Black Rabbit Data: 27.11.2025 Federacja: Hard Knox Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Limerick, Ireland Arena: The Black Rabbit Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Real World Tag League 2025 - Dzień 3 Data: 29.11.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Kumamoto, Japan Arena: Kumamoto City Food Exchange Hall Publiczność: 378 Format: Live Data emisji: 28.11.2025 Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...