Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE: Turn on the Lights!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Plusy za Jericho jako zwycięzcę RR i Triple H jako normalnie aktywnego wrestlera. Wszystkie odcinki czytało się fajnie ale SD! ma wyższy poziom od RAW... Zobaczymy jak Ziggler poradzi sobie w pierwszym sprawdzianie - EC. Jeżeli wygra to czuję, że Jericho będzie miał ciężko na WM... A no i widzę, że zaostrza się konflikt między Lesnarem, a Rockiem. Taki klasyk na WM + CM Punk to na pewno byłby wielki pojedynek :)
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

5

• Qba5000

4

• Kari

3

• szpicu

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

http://www.yourlogoresources.com/wp-content/uploads/2011/11/smackdown-logo.png

Friday Night SmackDown

08.02.2013

Kolejne Raw w drodze do Elimination Chamber otwiera pokaz fajerwerków oraz grający w tle theme "Let it Roll". Zaraz po tym Josh Matthews i JBL witają nas, a następnie przechodzą do krótkiej dyskusji. Przypomnieli oni między innymi wydarzenia z ostatniego SmackDown:

-Dolph Ziggler i Big Show ponownie w ringu. Big Show ponownie chce zostać mistrzem WWE. W walce wieczoru Big Show rzucił Mistrzem Świata w stół komentatorski.

-Alberto del Rio i Sheamus zakwalifikowali się do Elimination Chamber Matchu, którego stawką będzie World Heavyweight Title.

-Antonio Cesaro obronił pas Mistrza Stanów Zjednoczonych w pojedynku z Ezekielem Jacksonem. Szwajcara po walce niespodziewanie zaatakował Christian.

Już dzisiaj poznamy kolejnych uczestników Elimination Chamber Matchu, a także dojdzie do oficjalnego powrotu na SmackDown Chrisa Jericho!

---

*Break the Walls Down...*

Ogromna wrzawa na trybunach. Zwycięzca Royal Rumble Matchu 2013 powraca na SmackDown!

Chris Jericho: Po raz kolejny SmackDown is Jeeeeeerichooooooo! Jak doskonale wiecie na Royal Rumble wywalczyłem sobie prawo walki o pas na Wreeestleemanii! Tak jest Jericholics! Może się wam wydawać to dosyć dziwne, ale przez wszystkie lata mojej co by nie mówić wspaniałej kariery nigdy wcześniej mi się to nieudało. Było już odliczenie do milenium, byłem już niekwestionowanym mistrzem, złym dupkiem, wielokrotnym mistrzem tag team, mistrzem świata wagi ciężkiej, ale Royal Rumble Matchu wygrać mi się nie udało... Aż do tej wspaniałej nocy - 27 stycznia. Nigdy tego nie zapomnę. Teraz mogę wam powiedzieć tylko jedno. Obiecuję, że na największej ze scen "Y2J" Chris Jericho zostanie mistrzem WWE lub mistrzem świata wagi ciężkiej. 7 kwietnia 2013 roku nastąpi koniec znanego wam świata, a to dlatego, że ja Lionheart, Ayatollah of Rock and Rolla powrócę na szczyt.

*Well it's a Big Shooow...*

Największy atleta świata spokojnym krokiem zmierza do ringu.

Big Show: O boże, co za wstek bzdur! Chris, wytłumacz mi dlaczego podlizujesz się tym wszystkim idiotom? Nie, nie, nie, nie! Nie odpowiadaj. Doskonale znam odpowiedź na to pytanie Chrisie. Powiedzmy to sobie szczerze, jesteś już bliżej niż dalej końca kariery i wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, że podczas swojego ostatniego powrotu nie wygrałeś nic. Teraz wracasz kolejny raz i twój drugi koniec świata tym razem skończy się innym końcem - końcem twojej kariery. Możesz mi wierzyć, albo nie Chris, ale na Elimination Chamber ponownie zostanę Mistrzem Świata, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie abyś to mnie wybrał na swojego rywala.

Chris Jericho: Hmmm, to dosyć dziwne, że o końcu kariery mówi mi ponad 100 kilogramowy gigant, który ledwo co się rusza. Teraz to ci coś powiem Paul. Bo chyba tak mogę do ciebie mówić, prawda kolego?

Big Show: Nie pozwalaj sobie na tyle maluszku, bo źle się to dla ciebie skończy.

Chris Jericho: Shut the hell up! Mówiłeś coś o naszym starciu na Wrestlemanii? Po co czekać jeszcze 2 miesiące? Walczmy już dzisiaj!

Panowie stanęli ze sobą twarzą w twarz.

*Can you dig it sucka...*

Booker T: Show, Jericho. Uspokójcie się. Chcecie tej walki? Tak więc w dzisiejszej walce wieczoru zwycięzca Royal Rumble Matchu 2013 Chris Jericho zmierzy się z Największym Atletą Świata Big Showem.

Po tych słowach Booker T zostawił w ringu Showa i Jericho, po czym udał się na zaplecze.

---

Elimination Chamber Qualifiying Match

Wade Barrett vs Christian

Z początku wyrównane starcie. Jednak Christian zyskał przewagę i radził sobie bardzo dobrze, do czasu gdy nie trafił ze Spearem. Następnie nadszedł czas na atak Wade'a, który pokazał się z bardzo dobrej strony i pokazał, że na poważnie celuje w World Heavyweight Title. Barrett był blisko wymierzenia Bullhammera, jednak Captain Charisma kapitalnie uniknął po czym wykonał DDT. Kanadyjczyk sygnalizował Speara, ale na arenie pojawił się United States Champion Antonio Cesaro, który zdekoncentrował CC. Były World Champion odwórcił się, ale wpadł prosto pod Bullhammer, który dał Barrettowi zwycięstwo dające mu prawo udziału w Elimination Chamber Matchu. Anglik był z tego bardzo zadowolony i pokazał palcem na logo Wrestlemanii. Gdy Wade po walce opuścił ring, Cesaro zajął się Christianem i zaatakował go. Sam atak nie trwał zbyt długo gdyż bardzo szybko United States Champion poradził sobie z przeciwnikiem. Szwajcar wyniósł Captaina Charisme pod Neutralizer i ujrzeliśmy właśnie tę akcję.

---

Matt Striker i jego gość...

Matt Striker: Moim gościem jest uczestnik jednego z dwóch dzisiejszych kwalifikacyjnych meczów do Elimination Chamber - The Viper Randy Orton! Randy, twoim dzisiejszym przeciwnikiem będzie Damien Sandow. Jak czujesz się przed swoją walką?

Randy Orton: Czuję się bardzo dobrze. Dzisiaj pokonam Sandowa, a na Elimination Chamber po raz kolejny zostanę Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej.

Matt Striker: Z pewnością zdajesz sobie sprawę, że chrapkę na ten pas ma także paru innych zawodników w tym Sheamus i Big Show?

Randy Orton: Tak, wiem o tym. Ale wiem też, że jestem lepszy od nich dwóch. Jestem żmiją i gdy tylko będzie trzeba ukąszę każdego.

Matt Striker: Z pewnością w narożniku Damiena stanie jego tag team partner Cody Rhodes. Czy obawiasz się jakiejś ingerencji w wasze starcie?

Randy Orton: Czy się jej obawiam? Ja cieszę się na myśl o niej. Gdy tylko będzie trzeba wykonam RKO i Cody'emu i Sandowowi. Jeśli w orbicie jest szansa walki o pas to jestem w stanie wykonać RKO nawet własnej żonie.

Matt Striker: Dzięki za wywiad Randy.

---

Na backstage'u widzimy Meksykanskiego arystokratę Alberto del Rio i Sheamusa.

Sheamus: Hej fella. Gratulacje, udało ci się zakwalifikować do Elimination Chamber Matchu.

Alberto del Rio: Dzięki Sheamus, nawzajem. Mimo wszystko myślę, że doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że na Elimination Chamber to ja zdobędę World Title.

Sheamus: Alberto! Nie żartuj sobie i pogódź się z tym, że jedyną osobą, która może zdobyć ten pas jestem ja.

Alberto del Rio: Ty jedyną osobą? To moje przeznaczenie. Na Elimination Chamber zdobędę World Title, a na największej ze scen sukcesywnie go obronię.

Sheamus: Ojj Fella. Lepiej przygotuj się psychicznie, bo w klatce pozbawię cię marzeń.

---

Normal Match

Natalya vs Alicia Fox

Walkę wygrała Natalya, pokonując rywalkę poprzez Sharpshooter.

---

Matt Striker: Kolejnym z moich dzisiejszych gości jest United States Champion Antonio Cesaro. Dzisiejszego wieczoru zaatakowałeś Christiana. Jaki był motyw tego ataku?

Antonio Cesaro: Matt, jesteś prawdziwym idiotą podobnie jak reszta twoich rodaków. Ten nikczemnik Christian zaatakował mnie przed tygodniem. A dlaczego? Bo lekceważę kraj w którym ma wiele przyjaciół. O boże, jakie to słodkie!

Matt Striker: A co jeśli Christian będzie chciał walki o twój pas? W końcu to ty w jakimś sensie przyczyniłeś się do odebrania Captainowi Charismie szansy na pas Wagi Ciężkiej.

Antonio Cesaro: Jeśli tylko będzie chciał ze mną walczyć - ma to jak w banku.

Matt Striker: Dzięki za wywiad Antonio.

---

Tym razem znajdujemy się w szatni Rhodes Scholars.

Cody Rhodes: Damien, skoncentruj się! Już za chwilę stoczysz walkę z Randym Ortonem. To będzie dla nas szansa. Jeśli pokonasz Ortona to pokażesz tym wszystkim zwaśnionym masom ile jesteśmy warci!

Damien Sandow: To będzie nasza szansa? TO BĘDZIE MOJA SZANSA! Ty drogi Cody nawet nie zostałeś wzięty pod uwagę przy ustalaniu meczy kwalifikacyjnych.

Cody Rhodes: Wiesz doskonale jak było. Odniosłem kontuzji z powodu Kane'a i to wykluczyło mnie z akcji na jakiś czas. Wiesz, że gdybym walczył calutki rok to dzisiaj ja walczyłbym z Ortonem, a na Elimination Chamber po raz pierwszy został Mistrzem świata wagi ciężkiej.

Damien Sandow: Bla,bla,bla,bla. Pleciesz trzy po trzy przyjacielu. Skończmy już tę kłótnię i pogódźmy się. Chodź pomóc mi w rozgrzewce.

Cody Rhodes: Jeśli miałbyś jakieś wątpliwości to stanę u ciebie w narożniku i pomogę ci zdobyć dla nas pas Mistrza świata wagi ciężkiej.

Damien Sandow: Ehhh, chodźmy już.

---

Normal Match

Randy Orton vs Damien Sandow

Wszystkiego z boku przygląda się Cody Rhodes. Orton w ofensywie. Seria kopnięć w brzuch przy narożniku. Viper układa rywala na narożniku i wchodzi na drugą linę. Chwyta go za głowę i próbuje wykonać Superplex, ale nie udaje mu się to. Kolejna próba również nieudana. Sandow powoli zaczyna dochodzić do głosu. Seria uderzeń w brzuch Apex Predatora i ten pada na matę. Sandow rozpoczyna atak. Seria Clothesline'ów. Po trzecim Randy już tak szybko się nie podnosi. Tag team partner Cody'ego nie zamierza czekać i podnosi rywala, a następnie pchnął rywala w liny i wykonał mu mocny Big boot! Damien wykonuje charakterystyczną gwiazdę i wyraźnie przygotowuje się do Neckbreakera. Sandow podnosi rywala, ale ten odpycha go wprost w Rhodesa, który wszedł na kant ringu. Po chwili Orton wykonuje rywalowi RKO! 1..2..3! Orton w komorze!

Po walce Sandow miał spore pretensje do swojego tag team partnera. Gdy Cody chciał podać mu rękę Damien odepchnął go i samotnie opuścił ring.

---

Matt Striker: Moim gościem jest uczestnik Elimination Chamber Matchu Wade Barrett. Wade, już za 9 dni odbędzie się przed chwilą wspomniana przeze mnie gala. Jak widzisz swoje szanse w tym pojdynku?

Wade Barrett: Bardzo głupie pytanie Matt. To oczywiste, że już za 9 dni zostanę nowym mistrzem. Wiem, że mówi o tym każdy z uczestników, ale ja podpieram to mocnymi argumentami.

Matt Striker: Może mógłbyś to jakoś rozwinąć?

Wade Barrett: Jestem wojownikiem z Europy. Tam nie gadamy, tam od razu przechodzimy do czynów. Już niedługo każdy przekona się ile jestem wart.

Matt Striker: Pewnie doskonale zdajesz sobie sprawę, że już za tydzień odbędzie się debata pomiędzy uczestnikami walki o World Title. Masz już przygotowaną jakąś przemowę?

Wade Barrett: Przemowę? Nie lubię się powtarzać, ale powiem to po raz ostatni. U nas w Europie nie lubimy mówić, wolimy gadać. Za tydzień na SmackDown przekona się o tym każdy z piątki pozostałych.

Matt Striker: Dzięki za wywiad Wade.

---

Jesteśmy na parkingu i widzimy United States Championa Antonio Cesaro. Nagle Cesaro atakuje Christian. Potężnym rzutem popycha Szwajcara wprost w maskę samochodu. Antonio po chwili wraca na nogi, ale Christian aplikuje mu Killswitch i wykrzykuje na cały głos: "Do zobaczenia na Elimination Chamber mistrzu!"

---

Normal Match

Royal Rumble Winner Chris Jericho vs Big Show

Show od początku szukał nieczystych sposobów na wygranie walki, jednak cały czas sędzia był czujny, ale także Y2J nie pozwalał na takie traktowanie. Pojedynek bardzo wyrównany do czasu aż Giant nie zaczął kpić z rywala i to się na nim zemściło. Jericho wykorzystał znakomitą okazję do przejęcia inicjatywy i tak się stało. Chris bardzo długo nie oddawał przewagi, jednak po pewnym czasie World largest athletic wymierzył zwycięzcy Royal Rumble potężnego Speara. Były mistrz świata szykował się na WMD, ale niespodziewanie zaatakował go Dolph Ziggler!

Od razu po gongu Show podniósł się i powalil Dolpha Spearem. Giant szykował się na WMD, lecz tym razem role się odwróciło o to Y2J pomógł Mistrzowi świata wagi ciężkiej i wykonał olbrzymowi Codebreaker.

Chris Jericho: Dolph, mam dla ciebie mały komunikat. Na Wrestlemanii kto kolwiek nie będzie Mistrzem świata wagi ciężkiej to będę na niego czekać!

Chris chciał uderzyć Zigglera mikrofon, jednak ten umknął mu i wykonał Superkick!

Widokiem niewzruszonego Zigglera kończymy Friday Night SmackDown![/b]

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Świetna gala, tylko Main Event taki mało zadowalający, jak na Main Event, chociaż dobrze, że tak to się skończyło.

Na początku fail :P Nie kolejne RAW tylko kolejne Smackdown! xD.

http://img547.imageshack.us/img547/1087/wwerawnew2012logobywindr.png

Monday Night RAW

11.02.2013

RAW otwiera efektowny pokaz sztucznych ogni oraz grający w tle theme ”Tonight is the Night”. Zaraz po tym Jerry Lawler i Michael Cole witają nas a następnie przechodzą do krótkiej dyskusji. Przypomnieli między innymi wydarzenia z zeszłotygodniowego Monday Night RAW kiedy to:

-Triple H powrócił na RAW i od razu miał starcie z The Shield.

-The Miz, Kane i Ryback stali się kolejnymi uczestnikami Elimination Chamber Matchu o WWE Championship.

-W walce wieczoru Triple H miał stanąć do walki o miejsce w Elimination Chamber Matchu. Nie zdążyliśmy poznać Jego przeciwnika a interwencja The Shield spowodowała, że pojedynek ten się nie odbył. W efekcie Vickie Guerrero dodała Triple H’a do starcia bez walki.

---

*Look in my eyes, what do you see…*

WWE Champion CM Punk zmierza do ringu w towarzystwie Paula Heymana przy mieszanych reakcjach publiczności.

Paul Heyman: Panie i Panowie mam ogromny zaszczyt przedstawić Wam Waszego mistrza WWE panującego od 449 dni, najlepszego na świcie – CM PUNK!

CM Punk: Dziękuje, dziękuje. Ale ten czas leci… To już 449 dzień. 449 dzień jako WWE Champion! I ta liczba ciągle rośnie. A to dlatego, że jestem Najlepszy na Świecie i nikt nie odbierze mi mojego mistrzostwa! Nie Rock, nie Lesnar, nie Triple H, nie John Cena, nie Ryback! NIKT! Przez 449 dni jestem w posiadaniu najważniejszego złota. Przez 449 dni wiele osób próbowało mi go odebrać… bez żadnego efektu… Nie dał rady John Cena, nie dał rady Ryback, nie dał rady Daniel Bryan, nie dał rady Chris Jericho, który próbuje zmazać plamę po zeszłorocznym końcu świata. Tym razem ma już zagwarantowane miejsce na WrestleManii. Wrócił i wygrał Royal Rumble Match. Takie końce świata to każdy może zapowiadać. Na początku gdzie wszyscy są zafascynowani wychodzi klapa a dopiero za następnym podejściem się udaje. Nie obchodzi mnie czy przyjdzie mi się z nim zmierzyć na WrestleMani czy z kimś zupełnie innym. Nie obchodzi mnie to. A to dlatego, że jestem pewien, że pokonam każdego! Pokonam bo jestem NAJLEPSZY a Wy powinniście okazać chociaż trochę szacunku swojemu mistrzowi! Nie potraficie docenić ciężkiej pracy ani jej efektów. Nie piję, nie palę, nie ćpam. To jest klucz do sukcesu. Ale Wy nie przyznacie mi racji ani nie zaczniecie szanować ponieważ jesteście uzależnieni od tego szajsu i nic Wam przez to w życiu nie wychodzi. Kolejna sprawa to sytuacje z ostatnich gal PPV. Brad Maddox, The Shield, Brock Lesnar. Znacie dobrze tych ludzi i wiecie czym ostatnio zasłynęli. Kolejny raz powtarzam, że nie mam nic wspólnego z ich atakami. Nie przekupiłem Maddoxa, nie wynająłem The Shield ani nie skumplowałem się z Lesnarem tylko dlatego, że obaj jesteśmy Ludźmi Heymana! Nie wierzycie mi… Ale wiecie co? Na Elimination Chamber nie ma szans by ktokolwiek zainterweniował. Nikt mi nie pomoże, nikt mi nie przeszkodzi. Jestem skazany sam na siebie i tylko ode mnie zależy czy pojadę na WrestleManię jako WWE Champion! Sędzią tego pojedynku nie będzie Brad Maddox, The Shield nie dostaną się do środka klatki, której nawet siła Brocka Lesnara nie jest w stanie naruszyć! Udowodnię Wam, że nie mam nic wspólnego z tymi ludźmi i udowodnię Wam, że jestem najlepszy! Dlatego zacznijcie mi już teraz okazywać szacunek zanim za tydzień stanę przed Wami z tytułem na ramieniu po wygranej walce bez żadnej pomocy i wyjdziecie na kompletnych idiotów!

Po tych słowach Punk razem z Heymanem opuścili ring.

---

Normal Match

Ryback vs. Brodus Clay(w.Naomi & Cameron)

Można by się spodziewać wyrównanego pojedynku. Tak jednak nie było. Z początku Brodus Clay zyskał małą przewagę ale po kilku akcjach ją utracił. Ryback rozwścieczony rozpoczął szalony atak. Najpierw seria potężnych clothesline’ów, które bez żadnego problemu powaliły Clay’a. Następnie chwycił rywala za głowę i wykonał potężny Suplex. Gdy tylko Brodus się podniósł od razu został powalony Big Bootem. Zaraz po tym Ryback podniósł rywala, wyniósł na plecy i wykonał Shell Shocked! Po tym pin był tylko formalnością.

---

Matt Striker: Panie i panowie moim gościem jest Triple H! Hunter, w zeszłym tygodniu zakwalifikowałeś się do Elimination Chamber Matchu z pomocą The Shield, z którymi nie masz zbyt dobrych relacji. Jak to skomentujesz?

Triple H: Hah, Matt. To było przezabawne. Chcieli sami wziąć udział w tym pojedynku i myśleli, że tym atakiem sobie to ułatwią. Niestety było zupełnie odwrotnie i to ja a nie Ambrose, Rollins czy Reigns mam szansę zdobyć tytuł.

Matt Striker: Jednak to ma swoje złe strony gdyż ich atak był już na poważnie i nie dałeś sobie rady. Jest szansa by to zmienić?

Triple H: Chłopcy deklarują się jako jedność. Jako coś nienaruszalnego. To jest ich słaby punkt. Każdy z nich ma w głowie wizję siebie samego jako mistrza WWE i tylko czeka na odpowiedni moment by to zrobić. By jak najmocniej wykorzystać pozostałą dwójkę do swojego planu. A w grupie sami się oszukują. Wmawiają sobie, że są jednością a tak naprawdę to jest to jedna wielka pomyłka.

Matt Striker: A więc dopóki ktoś nie zrobi kroku w przód to będziemy dalej świadkami i ofiarami ich ataków. Co więc należy zrobić by zakończyć to szybciej? Nie można przecież czekać…

Triple H: Oczywiście. Mam już ochotę na zemstę ale póki co w tą niedzielę mam zamiar zdobyć WWE Championship a dopiero potem zająć się The Shield.

Matt Striker: Rozumiem. Dzięki za wywiad. Powodzenia!

---

Jesteśmy w szatni Team Hell No.

Daniel Bryan: Kane, dlaczego?

Kane: O co Ci chodzi?

Daniel Bryan: Dlaczego mi to zrobiłeś?

Kane: Uspokój się. Co takiego Ci zrobiłem?

Daniel Bryan: Odebrałeś mi miejsce w Elimination Chamber Matchu!?

Kane: Niee. Ja po prostu się zakwalifikowałem Twoim kosztem.

Daniel Bryan: No właśnie! MOIM KOSZTEM! Dlaczego? Nie mogłeś komuś innemu odebrać tej szansy?

Kane: Nie… Wiedziałem, że z Tobą pójdzie najłatwiej.

Daniel Bryan: Wiesz co… Zagrajmy jeszcze raz!

Kane: Chyba oszalałeś!

Daniel Bryan: Rewanż! Mam do niego prawo! Boisz się?

Kane: Dobra! Ale daj mi już spokój!

Daniel Bryan i Kane zagrali w kamień, papier, nożyce i wygrał Big Red Monster.

Daniel Bryan: DO TRZECH!

Kane: Dobra… Uspokój się!

Daniel Bryan i Kane zagrali raz jeszcze i ponownie wygrał Kane. Trzecie starcie też.

Kane: Nigdy ze mną nie wygrasz… Jesteś za słaby. Ha ha ha!

Daniel Bryan: Oszukujesz! Za późno pokazywałeś.

Kane: Przecież to Ty za późno pokazywałeś. Ja zawsze pierwszy i zawsze kamień. Tak samo tydzień temu. Ja kamień, Ty nożyce. A na kamień działa tylko papier! Ale Ty pokazywałeś nożyce i przegrywałeś.

Daniel Bryan: Okej. Zagrajmy ostatni raz! Ale już naprawdę ostatni! Jeśli teraz przegram to już nie podejmę więcej tego tematu! Obiecuję!’

Kane: Ehh Daniel… Dobra, niech Ci będzie.

Długo się Bryan przygotowywał do pokazania. Oboje chwilę przeczekali aż w końcu Daniel Bryan pokazał papier a Kane… nożyce w związku z czym Bryan ponownie przegrał!

Daniel Bryan: NO! NO! NO! NO! NO! NO! NO! NOOOOOOO! Oszukałeś!

Kane: Niby jak!?

Daniel Bryan: Zawsze pokazywałeś kamień!

Kane: A Ty zawsze nożyce…

Daniel Bryan: NOO!

Kane: YES!

Daniel Bryan: NOOOO!

---

W dalszym ciągu backstage. WWE Champion CM Punk i Jego manager Paul Heyman rozmawiają ze sobą.

CM Punk: Paul… Nie mogę się doczekać Elimination Chamber.

Paul Heyman: Na pewno?

CM Punk: Tak! Nie mogę się doczekać tego pojedynku, który wygram bez niczyjej pomocy. Jestem podekscytowany jak dziecko, rozumiesz? Już zapomniałem jak to jest wygrać bez niczyjej pomocy!

Paul Heyman: A co jeśli przegrasz? Masz jechać na WrestleManię i tam stoczyć historyczny bój w walce wieczoru!

CM Punk: Paul… Wyluzuj. Uwierz w to, że pokonam wszystkich. Jestem najlepszy na świecie. Nikt mi nie dorównuje. Wygram to tak jak w zeszłym roku!

Paul Heyman: Myślę, że najlepiej by było się zabezpieczyć.

CM Punk: Nie rozumiem…

Paul Heyman: Powinieneś publicznie ogłosić, że szanujesz to co zrobili Brad Maddox, The Shield i Brock Lesnar.

CM Punk: Po jaką cholerę miałbym to robić?

Paul Heyman: Żeby się zabezpieczyć. Gdyby wszyscy wiedzieli, że szanujesz to co ktoś zrobił dla Ciebie to może na Elimination Chamber ktoś zrobi wszystko byś wygrał!

CM Punk: Paul to chore!

Paul Heyman: Przecież wiesz, że chcę dobrze dla Ciebie i wiem lepiej jak się zachowywać w odpowiednich sytuacjach.

CM Punk: Pozwól, że raz robię to co ja uważam za stosowne.

Paul Heyman: Okazujesz mi brak szacunku!

CM Punk: CO? Jestem człowiekiem Heymana! Jestem Twoim człowiekiem. Ale nie jestem idiotą i wiem co mam robić. Owszem, w niektórych sytuacjach masz większe doświadczenie ale teraz chcę sam podjąć ważną decyzję. Z nikim nie współpracujemy rozumiesz? A szacunku to nie okazują mi ludzie! Ci na widowni, Ci na zapleczu… NIKT!

Paul Heyman: No dobrze Punk. Zrobisz jak uważasz!

---

Fatal 4 Way Match for #1 contender to Divas Championship

Eve vs. Kaitlyn vs. Tamina vs. Rosa Mendes

Pojedynek wygrała Kaitlyn po odliczeniu Eve. Po walce gdy ta świętowała zwycięstwo w ringu pojawiła się AJ Lee, która pogratulowała swojej koleżance zwycięstwa lecz zaznaczyła, że to AJ jest mistrzynią i to ona jest lepsza a co za tym idzie pokona Kaitlyn na Elimination Chamber i obroni tytuł.

---

Normal Match

R-Truth vs. David Otunga

Pojedynek zaskakująco dobrze rozpoczął David Otunga od mocnego natarcia i uzyskania przewagi nad rywalem, którego zaczął na początku okładać po twarzy a następnie dołożył kilka clothesline’ów. Po tych akcjach wykonał na Ronie potężny suplex ale to nie dało mu zwycięstwa. Napędzany powodzeniem postanowił dołożyć kolejny suplex i zaraz po tym zaczął się popisywać przed fanami swoim umięśnieniem. Niestety przez to stracił panowanie w ringu gdyż R-Truth doszedł do siebie i rozpoczął atak. Najpierw seria clothesline’ów, do tego dropkick i na to wszystko leg drop. Zaraz po tym Truth wykonał What’s Up i wygrał poprzez pin fall.

---

Matt Striker i jego gość…

Matt Striker: Moim gościem jest jeden z uczestników Elimination Chamber Matchu John Cena! John, już za 6 dni staniesz przed szansą zdobycia WWE Championship a to da Ci bilet na WrestleManię. Jesteś już przygotowany w 100% by wykorzystać tą okazję?

John Cena: Zawsze jestem gotowy. Jeśli mnie ktoś obudzi dzisiaj w nocy i powie, że mam walczyć to stanę do walki i zrobię wszystko by wygrać. Każdą okazję traktuję jakby była ostatnią.

Matt Striker: Jeśli zdobyłbyś pas istnieje szansa, że zmierzysz się na WrestleManii, podobnie jak w zeszłym roku, z The Rockiem. Miałbyś okazję do rewanżu.

John Cena: To starcie na pewno byłoby o wiele lepsze od tego poprzedniego. Na szali znalazłby się główny tytuł a ja miałbym za cel zrewanżowanie się za poprzednią WrestleManię a także obronę tytułu. To byłoby piękne.

Matt Striker: A więc taki pojedynek wydaje Ci się bardziej ekscytujący niż np. starcie z Brockiem Lesnarem czy CM Punkiem?

John Cena: W zeszłym roku pokonałem ich obydwu, co prawda nie były to walki o tytuł ale ich rozdziały są zakończone dla mnie.

Matt Striker: Rozumiem, dzięki za wywiad. Powodzenia!

---

Normal Match

Evan Bourne vs. Alex Riley

Evan Bourne powraca na Monday Night RAW po ciężkiej kontuzji. Pojedynek nie zdążył się oficjalnie rozpocząć a Riley już zaatakował gorąco przyjętego Bourne’a co nie spotkało się z przyjazną reakcją. Alex wrzucił rywala do ringu i walka oficjalnie została rozpoczęta. Ten spróbował kontynuować atak ale w tym momencie Evan wykorzystał odpowiednią okazją i przeszedł do ataku. Bardzo szybko wykonana hurricanrana a następnie Air Bourne i pin fall!

---

Ostatni przystanek na drodze do największego sportowego wydarzenia na świecie… Dla niektórych może on być przystankiem, z którego nie ruszą dalej… Wytrwają tylko najlepsi… ELIMINATION CHAMBER!

---

Na parkingu widzimy opancerzonego Hummera. Wysiadają z niego członkowie The Shield. W drodze na halę spotykają kamerzystę, któremu każą dokładnie kamerować.

Dean Ambrose: Jesteśmy The Shield! Stęskniliście się? A może myśleliście, że boimy się Triple H’a i już więcej nie pojawimy się w WWE? To by było zbyt piękne. Dalej byście mogli żyć tak jak żyjecie. Dalej byście oszukiwali innych dla swojego dobra. Nie pozwolimy na to.

Seth Rollins: Jesteśmy The Shield! Nie pozwolimy by ktoś kombinował na swoją korzyść kosztem innych. Wy uważacie, że to fajnie tak. Ale pomyślcie jakbyście to Wy byli na miejscu tych oszukiwanych. Fajnie by było? Dla nich na pewno tak… A dla Was?

Roman Reigns: Jesteśmy The Shield! I tak jest właśnie z Triple H’em, który kombinuje ze swoim teściem na swoją korzyść. Czy nie lepiej byłoby zobaczyć w Elimination Chamber Matchu Daniela Bryana? Evana Bourne’a? A może Kofiego Kingstona? Na pewno teraz myślicie, że tak ale przecież się z nami nie zgodzicie bo tym samym zgodzilibyście się na zmianę swojego postępowania.

Dean Ambrose: Najłatwiej jest nie przyznawać nikomu racji, żyć po swojemu, według swoich zasad, które są po prostu chore. Jesteśmy tutaj po to by to zmienić!

Seth Rollins: Jesteśmy tutaj by wprowadzić porządek na zawsze!

Roman Reigns: Jesteśmy tutaj by WAS zmienić! Jesteśmy The Shield!

Dean Ambrose: Ambrose…

Seth Rollins: Rollins…

Roman Reigns: Reigns…

Po tych słowach Ambrose odepchnął kamerzystę i The Shield udali się do swojej szatni.

---

Tag Team Match – No Title

Tag Team Champions Team Hell No vs. Primo & Epico(w.Rosa Mendes)

Pojedynek rozpoczęli Bryan i Epico. Przewagę od razu uzyskał ten pierwszy, który rozpoczął swoje natarcie od serii kopnięć w nogi a następnie, gdy przeciwnik upadł na kolana, dołożył dropkick. To jednak nie dało zwycięstwa, doszło do zmiany po stronie mistrzów i Kane rozpoczął ofensywę od potężnego prawego a następnie odbił się od lin i dołożył Big Boot. Kolejnym atakiem miał być Flying clothesline lecz, Primo zepchnął z narożnika Kane’a. W obronie swojego Tag team partnera ruszył Bryan, który został zatrzymany przez Epico. W tym momencie przy ringu pojawiają się Ambrose, Rollins i Reigns. Primo i Epico razem z Rosą uciekają ale wyraźnie widać, że Shield przyszli tutaj po mistrzów Tag teamowych. Bryan w ringu sam ze wszystkimi członkami Tarczy, którzy rozpoczynają atak. Po kolei każdy kopie Bryana. Ambrose podnosi go i Irish Whip w narożnik i kolejno każdy dokłada Corner Splash. Akcja dalej w narożniku. The Shield atakują bez żadnego opamiętania. Ale do ringu już wchodzi Kane i rozpoczyna atak. Ambrose powalony potężnym prawym, Rollins powalony clothesline’em a Reigns wbija się w Big Red Machine potężnym Spearem. Cała trójka już na nogach i odpowiadają Kane’owi ze zdwojoną siłą. Ambrose wychodzi poza ring i wraca do niego ze stołem. Już wszyscy wiedzą co czeka Kane’a. Jeszcze nikt nie uniknął tego. Wyniesienie i triple powerbomb na stół! The Shield po wykonaniu tej akcji wracają trybunami gdzieś na zaplecze hali.

---

*If yaaa smeeel…*

Ogromna wrzawa! The Rock gorąco witany przez fanów zmierza do ringu

The Rock: Finally…

Słyszymy theme Brocka Lesnara, który zupełnie inna owacją niż Rock jest witany przez kibiców na trybunach.

Brock Lesnar: Dobra, dobra, dobra! Daruj sobie te durne wstępy. Przyszedłeś tutaj na pewno by znowu mówić o WWE Championship. Ja jestem tutaj w tym samym celu i chciałem Ci powiedzieć, że któryś z nas na pewno bardziej zasługuje na zostanie pretendentem to jestem to JA! Dwa razy już na oczach milionów fanów zostałeś przeze mnie zniszczony. Chcesz trzeciego razu? W porządku za chwilę może to nastąpić.

The Rock: Trzeci raz nastąpi ale w ringu w konkretnie ustalonym miejscu i porze! Nie będziesz się chwalił czymś co udało Ci się przez przypadek. Atakowałeś z zaskoczenia i nie miałem szans na obronę.

Brock Lesnar: Zamierzasz się bronić w taki sposób? To jest The Rock?

The Rock: Nie zamierzam się bronić w żaden sposób. Chcę z Tobą walki. Rozumiesz to? Nie ważne kiedy, gdzie i po co. Chcę walczyć!

Brock Lesnar: Może kiedyś do tego dojdzie ale najpierw zdobędę WWE Championship. Tyle mam Ci do powiedzenia na ten temat.

The Rock: Jeśli myślisz, że poczekam aż to zrobisz to jesteś w błędzie. Zamierzam Ci przeszkodzić w zdobyciu mistrzostwa!

Brock Lesnar: Hah. Ciekawe jak to zamierzasz zrobić? Tak jak z Mizem? Nie radzę…

The Rock: Wymyślę coś innego! Nie spodziewasz się tego!

*No Chance In hell…*

Wrzawa gdyż przed titantron wychodzi WWE Chairman – Vince McMahon!

Vince McMahon: Wpadłem na niesamowity pomysł. Dwóch tytanów chce zdobyć WWE Championship. W związku z tym powalczycie o miano pretendenta na Elimination Chamber! Ale jako, że jesteście wybitnymi zawodnikami to nie będzie to normalne starcie! Oboje powracacie do WWE po jakimś czasie. Pretendent do WWE Championship musi być wielki! A więc aby sprawdzić, który z Was jest potężniejszy to… zmierzycie się w godzinnym Iron Man Matchu! To starcie przejdzie do historii!

Po tych słowach i ogromnej wrzawie Vince opuścił arenę a w ringu The Rock zaatakował Lesnara! Powalił go potężnym Spearem a następnie zaczął bić go po twarzy. Dokładnie tak samo jak to robił Brock przez ostatnie dwa tygodnie. Lesnar jednak spycha rywala i teraz to on przechodzi do ataku. Widać jednak, że Rock rozciął mu łuk brwiowy tak samo jak zrobił mu Brock! Teraz to Lesnar jest w ataku. Zapina Kimure! Chce złamać Rockowi rękę! Ale fenomenalnie Dwyane powstrzymuje przed tym swojego rywala i ucieka spod tego uchwytu. Oboje szybko się podnoszą, Lesnar rusza jak szalony a Rock błyskawicznie wykonuje Rock Bottom! Elimination Chamber już w najbliższą niedzielę!

Obrazkiem tryumfującego Rocka kończymy Monday Night RAW!

KARTA NA ELIMINATION CHAMBER 2013:

1.Elimination Chamber Match for WWE Championship:

CM Punk© vs. The Miz vs. John Cena vs. Ryback vs. Kane vs. Triple H

2.Elimination Chamber Match for World Heavyweight Championship:

Dolph Ziggler© vs. Alberto del Rio vs. Sheamus vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Big Show

3.1-hour Iron Man Match for #1 contender to WWE Championship at WrestleMania XXIX

The Rock vs. Brock Lesnar

4.Normal Match for Divas Championship

AJ Lee© vs. Kaitlyn

5.Normal Match for United States Championship

Antonio Cesaro© vs. Christian

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Gala jak zwykle bardzo dobra ;)

Ty razem trochę za mało The Shield :D Segmenty z Danielem i Kanem są po prostu genialne. Końcowy segment trochę nudnawy [ze względu na Rocka :D]. Podoba mi sie decyzja Vince'a. A jeżeli już mam się przyczepić to lepiej byłoby, gdyby były graficzne zapowiedzi walk :)

116218737055c51bc30a173.jpg

• 2 tygodnie później...

Przestaliście pisać już swoje diary? :sad:

Nie, SmackDown jest już w połowie napisane.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

• 2 miesiące temu...

Przestaliście pisać już swoje diary? :sad:

Tak. Zarówno Kari jak i ja straciliśmy chęci do pisania kolejnych odcinków. Pomysłów było sporo. Plany wybiegały już za WrestleManię ale co zrobić skoro pisanie nie sprawia przyjemności takiej jak powinno. Ten krótki czas współpracy, te kilka gal było jednak fajnym doświadczeniem. Współpraca układała się bardzo dobrze i jej efektem było diary miesiąca a właściwie miesięcy grudzień/styczeń/luty. Dziękujemy za to wyróżnienie. Wrócimy kiedyś do pisania na pewno, razem bądź osobno. Tak to już z tym jest, że chęci wracają chociaż na chwilę i rozpoczyna się na nowo pisanie dlatego nie da się powiedzieć, że to definitywny koniec. Dziękuję w imieniu swoim i Kariego za to, że czytaliście nasze diary, komentowaliście i ocenialiście. Do następnego razu!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Bastian
      Survivor Series Elimination Tag Team Match z udziałem low cardu i mid cardu, ale aż człowiek zatęsknil za tymi walkami na SS.  Kula się ten Last Time Is Now Tournament, ale to trochę czekanie aż Gunther wreszcie to wygra. Chyba, że jednak rywalem będzie Uso i to na Cenie przejdzie ten wyczekiwany heel turn. Nie ma to jak jednym ruchem zakopać dwie mistrzynie. Jeśli tak ma wyglądać początek drugiego runu Chelsea Green z US Title to jestem ciekaw, co WWE ugotuje na koniec. Jade Cargill i
    • VictorV2
      Feudy nie muszą trwać długo, jeśli mają sens. In today's episode of "Hey, booking pro wrestling show doesn't take a rocket scientist": Mamy ta nieszczęsną WMnie, po której Orton zaatakował Cenę. Ciągniemy storyline podobnie jak było, bo sam ten okres, podobnie jak okres z Punk'iem w izolacji nie był zły. Jedyna zmiana, Rock jest aktywny i (O ZGROZO TO TAKIE NIEHUMANITARNE) pojawia się raz na miesiąc, w stylu - po Backlash, jest gdzieś na backstage'u i rozmawia z Hunter'em: Hmmm...Randy
    • GGGGG9707
      Tak, zgadzam się z tym. Heel run wyszedł kiepsko, Rock i Scott na wielki minus w tym wszystkim i tylko zepsuli. Feudy były na szybko bez odpowiedniej podbudowy a face turn pełna zgoda jeden z najgorszych w historii. Ale to wpisuje się w ostatnie miesiące w WWE gdzie to dotyczy wszystkich feudów. Gdyby pożegnalny rok był 3 lata temu to by to inaczej wyglądało. Jednak dużo się wokół Ceny kręciło i nie zrobili z niego to co z Kurtem Angle który nic nie mógł wygrać. Cena zaczynał rok jako ktoś
    • Kaczy316
      Nagrywane SD, ale obejrzeć nie zaszkodzi, może będzie ciekawie, zobaczymy!   Poza wywiadem z Knightem to gale rozpoczynamy od Jey Uso vs Rusev w ramach turnieju The Last Time Is Now! Szkoda, że natknąłem się na spoilery i wiem kto wygra, ale chętnie zobaczę pojedynek! Około 10,5 minuty walki w TV, reklamy nie wiem ile trwały, bo taki urok nagrywanego odcinka, ale bardzo fajny pojedynek nie da się ukryć, Panowie dali z siebie bardzo dużo, przyjemnie się to oglądało, a Jey przechodzi dal
    • VictorV2
      //Postaram się pamiętać - mieliśmy również sekcje dla Social Media, czasami niektóre rzeczy działy się tam, albo pojawiały się istotniejsze materiały. W miarę możliwości będę dodawał je dla kontekstu przed show. Mam nadzieję że nie pominę czegoś ważnego     Show rozpoczęło się na parkingu, gdzie z auta wysiadał Raze. Zanim jednak mógł gdzieś pójść, stanął przed nim Chad Gable. Raze zdecydowanie wydawał się poirytowany   Raze: Ohhhh czy możesz już zostawić mnie w spoko
  • Dodaj nową pozycję...