Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE: Turn on the Lights!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Na początku witam wszystkich ponownie. Tak jak zapowiadałem podczas „zamknięcia” poprzedniego diary tak się właśnie dzieje i powracam z nowym projektem. Nie będę sam gdyż tym razem podzieliłem się obowiązkami z Karim. Ja zajmę się RAW, Kari SmackDown a PPV wspólnymi siłami z przestrzeganiem tego podziału. Tyle słowem wstępu.

Rostery prawie takie jak na wwe.com z małymi zmianami dlatego napiszę:

RAW: AJ Lee, Alex Riley, Brodus Clay, Cameron, CM Punk, Daniel Bryan, David Otunga, Dean Ambrose, Epico, Evan Bourne, John Cena, JTG, Kaitlyn, Kane, Kofi Kingston, Mason Ryan, Michael McGillicuty, The Miz, Naomi, Primo, R-Truth, Rey Mysterio, Roman Reigns, Rosa Mendes, Ryback, Seth Rollins, Tamina, Triple H, Vickie Guerrero.

SmackDown!: Aksana, Alberto del Rio, Alicia Fox, Antonio Cesaro, Big Show, Camacho, Christian, Cody Rhodes, Curt Hawkins, Damien Sandow, Darren Young, Drew McIntyre, Dolph Ziggler, Eve, Ezekiel Jackson, Heath Slater, Hunico, Jay Uso, Jinder Mahal, Justin Gabriel, Layla, Mark Henry, Natalya, Randy Orton, Rosa Mendes, Sheamus, Ted DiBiase, Titus O'Neil, Trent Barreta, Tyson Kidd, Undertaker, Wade Barrett, William Regal.

WWE Champion: CM Punk

World Heavyweight Champion: Big Show

Intercontinental Champion: Kofi Kingston

United States Champion: Antonio Cesaro

Tag Team Champions: Team Hell No

Divas Championship: Eve

Komentatorzy, ludzie od wywiadów i innych takich spraw są tacy sami i wszystko wyjdzie w praniu jeśli kogoś to interesuje.

Zaczynamy od Royal Rumble 2013 z ciekawymi(mamy nadzieje) pomysłami, storyline’ami i walkami. To chyba wszystko a więc…

Let's get ready to Rumbleee!

----

http://www.wrestling-online.com/News/wp-content/themes/sahifa/timthumb.php?src=/wp-content/uploads/2012/08/royalrumble.jpg&h=330&w=660&a=c

Efektowny pokaz sztucznych ogni, w tle już słychać theme gali…

I've tried, to hide

But I can't sleep at night

Everything I think about

Makes me feel like a version of myself

Zaraz po tym rozpoczęciu witają nas komentatorzy Jerry Lawler, Michael Cole i Josh Mattews. Panowie na wstępie przypomnieli wydarzenia z ostatnich gal RAW i SmackDown, czyli to jak rozwijał się konflikt CM Punka z The Rockiem a także Big Showa z Sheamusem. W dywizji div AJ Lee stała się pretendentką do Divas Chamionship. Na koniec jeszcze szybko pobawili się w typowanie zwycięzców Royal Rumble Matchu. Zdania były podzielone. Czas skończyć jednak gadanie i przejść do konkretów!

---

Normal Match for Divas Championship

Eve© vs. AJ Lee

Od dłuższego czasu obie panie nie okazywały sobie szacunku przez co dzisiaj widzimy je w ringu. Nie zapracowały też na jakiś szczególny respekt u fanów. Starcie rozpoczynamy od zwarcia. Eve przechodzi do ataku jako pierwsza. Seria ciosów w twarz, Irish Whip o liny, próba Clothesline’u i AJ unika po czym sama kontruje Clothesline’em. Podnosi rywalkę i teraz to ona atakuje. Była GM RAW ma mistrzynię div w narożniku. Kolejna seria ciosów w twarz a na koniec jeszcze kilka kopnięć w brzuch. AJ bierze rozbieg i szykuje się kolejna akcja. Jednak Eve błyskawicznie ucieka i Lee wpada w narożnik. Roll up i tylko 2! Eve podnosi rywalkę i Irish Whip o liny ale AJ kontruje i mamy Tornado DDT! Przypięcie 1…2…3! Mamy nową mistrzynię div!

---

Matt Striker i jego gość...

Matt Striker: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Title Sheamus. Jak czujesz się przed walką?

Sheamus: Świetnie fella. Jestem świetnie przygotowany do starcia z Big Showem.

Matt Striker: W zeszłym roku wygrałeś Royal Rumble Match. Z pewnością był to dla Ciebie wyjątkowy wieczór. Jak będzie dzisiaj?

Sheamus: Zupełnie tak samo. Wiem, że mogę pokonać Showa i zrobię to! Jestem Celtyckim Wojownikiem i nigdy się nie poddaje.

Matt Striker: Dziękuje za wywiad Sheamusie. Powodzenia.

---

Widzimy jak pod halę US Airways Center w Phoenix podjeżdża opancerzony Hummer. Wysiadają z niego Dean Ambrose, Roman Reigns i Seth Rollins. Wchodzą do środka i kierują się w stronę szatni. Po drodze spotykają Evana Bourne’a, który zapewne gdyby wiedział co go spotka to nie był w tym miejscu o tej porze. The Shield zaatakowali bezbronnego Evana i Reigns wykonał na nim Powerbomb na stół. Po tym zobaczyli jednego z kamerzystów, którego zaczęli gonić. Ten próbował uciekać ale nie udało mu się. Złapali go.

Dean Ambrose: Jesteśmy The Shield. Przybyliśmy tutaj tylko w jednym celu. By wyeliminować wszystkich. Naszym celem jest wygranie Royal Rumble… RAZEM! Jesteśmy drużyną, współpracujemy ze sobą i po raz pierwszy w historii Royal Rumble wygra nie jeden, nie dwóch ale TRZECH!

Roman Reigns: Jesteśmy The Shield. Zamierzamy wprowadzić w WWE porządek, hierarchię. Każdy kto zasługuje na szacunek, będzie go miał a każdy kto na nic nie zasługuje, ten nic nie będzie miał.

Seth Rollins: Jesteśmy The Shield. Wygrana w Royal Rumble Matchu to będzie NASZ największy krok w drodze do lepszego WWE. Jesteśmy nieprzewidywalni, nieokiełznani i radykalni. Jednak nasze czyny przyniosą korzyści…

The Shield: Jesteśmy The Shield!

Po tych słowach Reigns uderzył pieścią w obiektyw kamery i obraz został utracony.

---

Znajdujemy się w szatni Big Showa, który wygląda na bardzo spokojnego.

Big Show: Dzisiaj nadszedł czas Sheamusa. Nadszedł czas na jego porażkę. Dzisiaj przeniosę go do piekła i dam mu porządną lekcję pokory. Moje WMD przebije jego Brogue Kick, a ja zatrzymam mój tytuł mistrzowski. Przez 20 lat wszyscy obgadywali mnie za plecami i śmieli się ze mnie, ale teraz już nikt nie zrzuci mnie ze szczytu. Przez 20 lat wszyscy uważali mnie za nic nie znaczącego grubasa. Wiecie co? Kiedyś miało to dla mnie znaczenie, dobijało mnie ale dzisiaj jest inaczej. Pokazałem Wam kto tutaj rządzi i kto dominuje. Teraz wszyscy możecie jedynie mnie podziwiać a wszystko co mówicie na mój temat mnie zupełnie nie interesuje. Czas na zemstę!

---

Normal Match for World Heavyweight Championship

Big Show© vs Sheamus

Panowie stają naprzeciw siebie i obydwaj patrzą na lśniący tytuł, który sędzia podnosi w górę tym samym dając sygnał do startu tej batali. Od razu, bez respektu zawodnicy rzucili się na siebie i wzajemnie zasypali się punchami. W całą sytuację musiał zainterweniować sędzia. Po chwili odpoczynku pomiędzy zawodnikami dochodzi do zwarcia. Tę próbę sił zdecydowanie wygrywa Show, który od razu przechodzi do Headlocku. Sheamus po chwili jednak odpycha rywala i po trzech Shoulderblockach udaje mu się powalić olbrzyma. World Champion szybko wstaje i unika kolejnych ataków. Sheamus odbija się od lin i mamy Thile a while slam od Showa! Giant "niesiony" bardzo dużym heatem od publiki zaczyna sygnalizować KO Puncha. Szykuje się nam tu coś mocnego. Sheamus powoli wstaje i unika potężnego ciosu od Showa, a po chwili wymierza Brogue Kick!! Komentatorzy i publika w ekstazie, a Great White przypina! 1..2..! Nie ma trzech! Pretendent jest wyraźnie zaskoczony takim obrotem spraw, jednak nie czeka ani chwili. Ustawia się w narożniku i przygotowuje się do Brogue Kicku. W tym momencie title run Big Showa jest bardzo mocno zagrożony. World Largest Athletic jest już w odpowiedniej pozycji dla Celtic Warriora. Ten rusza na niego jak szalony z próbą Brogue Kicku, jednak na szczęście dla obecnego Championa nie trafia i zatrzymuje się w narożniku, a w tym momencie Big Show podnosi się i czeka aż jego rywal się odwróci. Tak właśnie się dzieje i mamy KO Punch!!! Przypięcie 1..2.. NIE MA TRZECH! Co za bitwa! Cała arena łącznie z Showem jest w szoku. Giant z wrażenia chwycił się za głowę, ale przecież nie walczy z byle ułomkiem. World Champion podnosi Sheamusa, chwyta go za głowę i dokłada Bodyslam. Jeszcze raz podnosi go i Irish whipem posyła go w narożnik, a następnie dorzuca Splash tyłem. Były Mistrz Świata pada na matę, a coraz bardziej poirytowany mistrz najwyraźniej szuka jakiś rozwiązań na zakończenie tej bitwy, a może i całej wojny. Gigant po raz kolejny podnosi swojego przeciwnika i po pchnięciu go w liny przechodzi do Beer Hagu! Po 2 minutowej walce Sheamus odpycha Showa, ale już po chwili znowu jest na macie gdyż Big Show powala go silnym Clotheslinem. Sheamus długo leży na macie, a jego przeciwnik czeka na niego. Wkońcu dochodzi do tego i Giant próbuje Chokeslamu. Nie udaje mu się do końca wykonać jednej ze swoich akcji kończących ponieważ Sheamus przeskakuje koło World Championa, zatrzymuje atak, a następnie dokłada jeszcze dwa Double Ax Handle. Pretendent czeka na mistrza, ten wstaje a Sheamus wynosi go pod White Noise! Blady ustawia się w narożniku i już wiadomo, że będzie chciał zakończyć tę walkę Brogue Kickiem. Celtic Warrior rusza i... jest!! BROU! BROU! BROU! Przypięcie 1..2..NIE MA TRZECH! Sheamus jest w szoku. Ponownie czeka aż Show się podniesie. World Champion z trudem wstaje. Próba drugiego z rzędu Brogue Kicku! Tym razem jednak nieudana. Show unika ciosu. Rudy odwraca się i WMD! Pin!! 1..2..3!! Co za mecz, co za starcie tytanów! Big Show ledwo co chwyta swój pas. Odwraca się by spojrzeć na pokonanego rywala, ale mamy Brogue Kick!!! Wściekły Sheamus po raz kolejny staje w narożniku i wymierza kolejny Brogue Kick!!! Celtic Warrior wściekły, jednak z pewną nutką zadowolenia opuszcza arene, a Show nadal jest nieprzytomny. ALE CO TO?!

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/slides/photos/002/777/085/RAW_1008_Photo_095_display_image.jpg?1353790502

To Dolph Ziggler!! Z walizką Money in the Bank!! Co za noc, co za wieczór!

Normal Match for World Heavyweight Championship

Big Show© vs, Dolph Ziggler

Dolph od razu przypina 1..2..3!! DOLPH ZIGGLER MISTRZEM WAGI CIĘŻKIEJ! Publiczność głośno skanduje imię i nazwisko nowego mistrza, a on wchodzi na każdy narożnik po kolei i jak szalony całuje tytuł i przyciska go do siebie.

---

Matt Striker: Moim gościem jest uczestnik 30 osobowego Royal Rumble Matchu Alberto del Rio! Jak czujesz się przed walką?

Alberto del Rio: Czuję się znakomicie, moim przeznaczeniem jest ponowne wygranie Royal Rumble Matchu.

Matt Striker: Skąd ta pewność?

Alberto del Rio: Powtarzam Matt. To moje przeznaczenie! Dzisiaj wygram Royal Rumble Match a na Wrestlemanii zdobędę World Title lub WWE Title.

Matt Striker: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

---

Tym razem Josh Mattews i jego gość…

Josh Mattews: Panie i Panowie moim gościem jest Najbardziej Elektryzujący człowiek na świecie, The Rock! Masz ogromną szansę zmienić WWE. Powracasz do ringu na dłużej po długiej nieobecności. Jakie to uczucie? To przecież nie to samo co powrócić na jedną walkę.

The Rock: Jakie to uczucie? Matt, to jest wspaniałe uczucie. Móc tutaj znowu stać jako zawodnik, jako ważny element układanki zwanej WrestleManią. Jeśli The Rock dzisiaj wygra to The Rock pojedzie na WrestleManię! Czujesz to? Jestem podekscytowany jak w dniu mojego debiutu. The Rock dzisiaj się odrodzi. Odrodzi się jako zawodnik WWE!

Josh Mattews: Zmierzysz się z CM Punkiem, z którym darzyłeś się szacunkiem do 1000 RAW. Nagle wszystko pękło…

The Rock: Racja Matt. The Rock i CM Punk byli kumplami. Pokonałem Johna Cenę na WrestleManii i poczułem, że WWE Championship jest w moim zasięgu a jeśli coś znajduje się w zasięgu The Rocka to ten robi wszystko by to było jego. Na jubileuszowym 1000 RAW The Rock oznajmił swoim fanom, że na Royal Rumble stanie do walki o tytuł WWE. The Rock wie, że CM Punk już wtedy wiedział, że to starcie będzie najtrudniejsze w Jego karierze i musiał jakoś rozładować swoje emocje. Dzisiaj nastąpi zmiana mistrza!

Josh Mattews: CM Punk uważa się za najlepszego na świcie. Jaka jest Twoja opinia?

The Rock: Moja opinia jest taka, że jeśli ktoś jest najlepszy to musi to udowodnić. CM Punk nie może tak o sobie mówić ponieważ ciągle oszukuje. Ostatnie walki wszystkie wygrywał z czyjąś pomocą i to The Rockowi się nie podoba. Dzisiaj jednak nie będzie oszustw. The Rock wie, że pokona CM Punka i zdobędzie tytuł i nic mu nie stanie na przeszkodzie. Ani The Shield, ani przekupiony sędzia. NIC! Bo The Rock jest People’s Champ, The Great One! If Yaaaaa Smeeeeeeelll!... What The Rock is cookin’…

---

30 mężczyzn głodnych zwycięstwa… 30 mężczyzn, którzy marzą by już dzisiaj zapewnić sobie udział na WrestleManii. 30 mężczyzn… 1 ring… Ale największym problemem jest to… Że wygra tylko jeden… Nie ma litości, nie ma układów, nie ma przebaczenia! Liczy się tylko jeden i samotny… Zwycięzca…

---

30 man Royal Rumble Match

Starcie rozpoczęli Damien Sandow i Brodus Clay. Brodus odważnie ruszył na rywala, ale ten bazując na szybkości i sprycie trzymał dystans. Damien próbował rożnego rodzaju kopnięć, lecz w końcu Clay trafił go mocnym Headbuttem i zasypał całą masą ciosów w narożniku. Po chwili olbrzym dorzucił także Back body drop i serię kopnięć na klatkę piersiową, a tymczasem pora na kolejnego zawodnika.

#3 The Miz

Mike bardzo szybko wszedł do ringu i mocno rozhulał akcję. Na pierwszy ogień poszedł Sandow, który po kilku sekundach został powalony mocnym Big Bootem. W czasie gdy Miz kolejny raz chciał zaatakować Damiena od tyłu zaatakował go Brodus, który najwyraźniej nie miał zamiaru z nikim współpracować.

#4 Sin Cara

Meksykanin od razu ruszył na Miza. Wymiana ciosów została przerwana przez Brodusa, który od razu zaczął atakować obydwu rywali. Długo jednak na tym nie pociągnął, gdyż Miz zatrzymał jedno z jego kopnięć i po pchnięciu kolosa w liny przy sporej pomocy Sandowa i Sin Cary wyrzucił go z ringu.

#5 Dean Ambrose

Jeden z członków Shield wkracza do akcji. Obrał on dobrą taktykę i skupił się na teorytycznie nasłabszym z zawodników - Sin Carze. Gdy jednak po pewnym czasie postanowił przerzucić się na Miza ten zatrzymał jego atak. Tymczasem po przeciwnej stronie ringu Sandow zajął się Sin Carą. Panowie przeszli do zwarcia i Sandow zyskał przewagę. Gdy panowie przenieśli się w okolice lin, Zbawca mas chciał wyeliminować ex Mistico przerzucając go nad sobą, ale ten sprytnie złapał się lin, a po chwili powalił Sandowa mocnym Enzuigiri.

#6 Mason Ryan

Walijczyk pojawia się w ringu i od razu skupia się na Ambrose'ie. Próbował on Clotheslinem wyeliminować człowieka tarcz, jednak ten sprytnie przerzucił go nad sobą Back body dropem i Ryan żegna się z marzeniami o Wrestlemanii. W międzyczasie Sin Cara powalił Miza High kickiem i ruszył na Sandowa ten powalił go silnym Europen Uppercutem i wyrzucił za burtę.

#7 Alberto del Rio

Del Rio imponująco wszedł w walkę wykonując Crossbody na Ambrose'ie, po czym dorzucił Enzuigiri dla Miza i Low Dropkick dla Sandowa. Alberto próbował ponownie zaatakować Deana, lecz ten zaskoczył rywala kopniakiem i Swining Neckbreakerm. Miz tymczasem zwarł się z Sandowem i z zaskoczenia wykonał mu Skull Crushing Finale.

#8 Seth Rollins

Rollins od razu wszedł w współpracę z Deanem i zaczęli atakować każdego po kolei. Najbardziej skupili się jednak na Mizie i to jego pozbyli się z ringu. Po chwili chcieli zająć się Sandowem, jednak z odsieczą przybył mu Del Rio i wspólnymi siłami odparli atak członków Shield.

#9 Darren Young

Young powali wchodził na ring, co spowodowało, że uwaga wszystkich zawodników znajdujących się w ringu skupiła się właśnie na nim. Gdy tylko połówka PTP weszła do kwadratowego pierścienia została powalona serią finisherów i wyrzucona z ringu przez Del Rio.

#10 Ryback

Głodomor wchodzi do gry i każdego z rywali częstuje swoim charakterystycznym Cloteslinem. Całe natarcie nie przyniosło jednak żadnej korzyści, gdyż Rybackowi nie udało się wyeliminować żadnego z zawodników.

#11 Roman Reigns

A więc całe Shield jest już w komplecie. Najpierw cała trójka zaatakowała każdego zawodnika po kolei, a na sam koniec skupiła się na Meksykańskim arystokracie. Reigns, Ambrose i Rollins wspólnie wyrzucli Alberta z ringu, a po chwili wykonali swój potrójny Powerbomb Rybackowi. Czas na kolejnego zawodnika...

#12 Hunico

Kolejne mięso armatnie dla Shield. Gdy tylko Hunico wkroczył do akcji wyżej wspomniana trójka rzuciła się na niego jak psy na mięso. Serią kopnięć i punchy osłabili oni Meksykańskiego High-flyera. Po chwili Reigns odbił od lin Hunica, a jego partnerzy wyrzucili go z ringu podwójnym Back body dropem.

#13 Titus O'Neil

13 nie okazała się zbytnio szczęsliwa dla Titusa. Co prawda udało mu się odeprzeć atak ze strony Shield, lecz przy próbie eliminacji Rybacka ten powalił go Big Bootem, wykonał Shell Shocked i wyrzucił drugiego członka Prime Time Players z ringu.

#14 Daniel Bryan

Mistrz Tag Team błyskawicznie pojawia się w ringu i z pomocą Rybacka i Sandowa detronizuje Shield. Daniel odbija się od lin i mocnym Clotheslinem powala Rollinsa. Po chwili kontynuuje atak i wściekla rzuca się na Reignsa i serią punchy masakruje jego twarz. Rollins zamierza przerwać atak Amerykańskiego Smoka, jednak przeszkadza mu w tym Sandow wykonając potężny Knee drop.

#15 Cody Rhodes

Partner Tag Teamowy Sandowa wkracza do akcji. Nie atakuje on nikogo ze "swoich" tylko wspólnymi siłami próbują wyeliminować Shield. Ci jednak jak gdyby nigdy nic odpierają ich ataki.

#16 R-Truth

Truth w ringu zajął się Reignsem. Seria kopnięć i udanych uników przed atakami największego z Shield. Wydaje się, że Truth obrał dobrą taktykę, gdyż Reigns jest już mocno obity.

#17 Evan Bourne

No i jest pierwsza niespodzianka Royal Rumble Matchu! Evan Bourne powraca do WWE! W ringu Evan próbował zaatakować Bryana, jednak ten sprytnie unika i w efekcie eliminuje Bourne'a! Truth odpoczywa przy narożniku po ofensywie na Shield, ale Rhodes przypomina o sobie i wyrzuca Trutha z ringu!

#18 Farooq

Wow! Co za wrzawa na trybunach. Słychać gromkie chanty "APA!", przy których akompaniamencie Farooq wbiega do ringu. Tam napotyka po kolei Rybacka, Bryana i Rhodesa. Każdego z nich powala Big Bootem. Na arenie ogromna wrzawa, a tymczasem w ringu sytuacja wraca do normalności. Każdy walczy z kimś.

#19 Kofi Kingston

Kofi wchodzi do gry i bardzo szybko zostaje powalony High Kickiem w głowę i upada na liny. Tam czeka już na niego młody Rhodes, który eliminuje go z pojedynku! Nieudany występ Kofiego.

#20 Wade Barrett

Wade otwiera trzecią dziesiątkę. W ringu rzuca się na Farooqa i dochodzi między nimi do wymiany ciosów. Tymczasem Shield jest bliskie eliminacji Bryana, ale temu na pomoc przybiega Ryback, który atakuje Rollinsa. Z pozostałą dwójką były WH Champion daje sobie radę.

#21 Kane

W ringu Big Red Monster od razu rzuca się na Rhodesa, który wiedział co się święci i nie pozostał dłużny Mistrzowi dywizji tagów. Tymczasem Farooq wdał się w wymiane punchy z Barrettem. Anglik jednak po chwili nie wytrzymał i wymierzył dużo starszemu rywalowi Bullhammer i po chwili Clotheslinem wyrzucił go z ringu, co spotkało się z dużą dezaprobatą publiki.

#22 Rey Mysterio

Najlepszy High-flyer w historii WWE wkracza do gry! Na momencie podbiega do niego Shield, lecz każdy po kolei zostaje ukarany mocnym low kickiem. Tymczasem Sandow wkońcu się przebudza i eliminuje z Royal Rumble Matchu Daniela Bryana!

#23 Sheamus

Wielki przegrany dzisiejszego wieczoru, lecz zeszłoroczny zwycięzca tego pojedynku! Great White wchodzi do ringu i spogląda na Barretta. To ten drugi wymierza pierwszy cios, ale jak się okazuje ostatni bo Sheamus powala go Brogue Kickiem i eliminuje z gry! Rey Mysterio walczy przy narożniku z Codym Rhodesem, ale ich spór roztrzygają Ambrose, Rollins i Reigns eliminując ich z pojedynku! Czas na kolejnego zawodnika, którym jest...

#24 Mark Henry

Kolejny powrót do WWE! Mark powraca po ponad 8 miesięcznej kontuzji. Heniek od razu spogląda na Kane'a i to jego atakuje. Serią Headbuttów osłabia Wielkiego Czerwonego Potwora. Po drugiej stronie ringu, w narożniku Sandow obija Rybacka, a w drugim Shield znęcają się nad Sheamusem.

#25 Drew McIntyre

Jako, że każdy z zawodników był pochłonięty jakąś walką Drew postanowił spokojnie poczekać aż ktoś zwolni dla niego miejsca. Nie minęło dużo czasu, a Ambrose rzucił w jego stronę Sheamusa, któremu Szkot wykonał Future Shock DDT! Szczęśliwy Drew celebrował udaną akcję, co bardzo szybko wykorzystał Ryback wykonując McIntyre'owi Shell Shocked.

#26 Randy Orton

Żmija po wejściu do ringu od razu ukąsiła swoim RKO McIntyre'a, który już po chwili pożegnał się z RR Matchem. Po chwili taki sam los spotkał również Sandowa i Kane'a, którzy także za sprawą Apex Predatora pożegnali się z walką wieczoru Wrestlemanii. Ortona od tyłu próbował zaskoczyć Sheamus, lecz Randy uniknął ciosu i także Bladego poczęstował swoim RKO! Gdy już wydawało się, iż Viper wyrzuci Sheamusa ponad górną liną ten sprytnie przytrzymał się Randy'ego i zachował szansę na drugą z rzędu wygraną w tym prestiżowym pojedynku.

#27 Christian

Kolejny powrót do WWE! Jak widać Christianowi mocno zależy by mocno odcisnąć swoje piętno w tym meczy i od razu atakuje każdego rywala, który znajduje się w ringu.

#28 Chris Jericho

Oooo my! Y2J powraca! Co za gala, co za emocje. Y2J szybko wbiega do ringu, a tam od razu rzucają się na niego Christian i Sheamus, ale nie minęła chwila i obydwaj są już za ringiem! Trzeci Mark Henry popycha Jericho w liny, ale przy próbie eliminacji Y2J obniża liny i Mark sam wypada poza ring! W przeciwległym narożniku trwa zacięta walka pomiędzy Shield, a Rybackiem i Ortonem.

#29 John Cena

John szybko wbiega do ringu i wykonuje swoje klasyczne kombo Rollinsowi. W międzyczsie podnieść zdołali się pozostali członkowie Tarczy i uchronili oni Setha przed eliminacją.

#30 ???

Kim będzie ostatni zawodnik? Na hali gasną wszystkie światła. Nie widać nic poza zielonymi plamami na titantronie. Wreszcie kończy się odliczanie. Całą arena rozbrzemiewa dźwiękami Time to play the game, a w ringu stoi już Triple H! Każdy zawodnik po kolei rzucił się na Huntera, lecz każdy został powalony na matę potężnym prawym. Ryback spróbował po raz kolejny zaatakować Huntera, ale ten wyrzucił go z ringu Spinebusterem! Następny w kolejce jest Cena. Po dwóch Shoulderblockach, Hunter kontruje kolejną akcję w Spinerbuster i po Pedigree eliminuje Cenę!! The Game odwraca się, dostaje kopniaka w brzuch i inkasuje Blackout. Jednak nie! Król królów przechwytuje nogę Rollinsa i wyrzuca go poza ring! Cały plan o wspólnym wygraniu RR Matchu przez Shield spalił na panewce. Wściekły Reigns próbuje Clotheslinem posłać The Game'a za ring. Hunter nie daje się zaskoczyć i przerzucając Romana za siebie eliminuje go z pojedynku! Triple H pokazuje w kierunku członków Shield charakterystyczny "X". COO of WWE powoli odwraca się i inkasuje Clothesline od Ambrose'a, który eliminuje go z ringu!! Hunter nie może uwierzyć w to co się stało i wściekły wali pięściami w co popadnie. W ringu pozostali tylko Dean Ambrose, Randy Orton i Chris Jericho. Kto wygra? Ambrose pozostał już sam, nie ma z nim już jego dwójki kumpli. Naładowany adrenaliną Ambrose pokazuje swoim rywalom środkowy palec i rzuca się na nich z pięściami. Początkowo ta taktyka przyniosła skutke, lecz po chwili zdenerwowany Orton wymierzył Deanowi RKO! Randy'emu udało się przepchać Deana za liny, jednak ten mocno się trzyma i kopie rywala w twarz. Jednak w tym momencie Orton zauważył stojącego obok Y2J'a i pchnął go z całej siły w Ambrose'a, a ten wyleciał z ringu! Ogłuszony Jericho odwrócił się w stronę Żmiji i zainkasował RKO. Apex Predator przerzucił Chrisa ponad linami i chciał wyeliminować go Clotheslinem, lecz Jericho uderzył w niego całym impetem ciała. Teraz to Jericho wyciąga Randy'ego poza liny i wydaje się, że wszystko roztrzygnie się w tym miejscu! Co za mecz! Panowie wymieniają się punchami. Raz jeden, raz drugi jest bliżej odpadnięcia. W końcu Orton kopie Chrisa w brzuch i mamy próbę RKO! Jednak nie! Jericho odpycha rywala i wymierza Codebreaker, który wyrzuca z ringu Ortona eliminując go!! "Y2J" Chris Jericho eliminuje Randy'ego Ortona i zostaje zwycięzcą! Powracający Jericho jedzie na Wrestlemanię! Publika szaleje i cieszy się wspólnie ze zwycięzcą, który wchodzi na narożnik i pokazuje palcem na logo Wrestlemanii XIX, z którego wystrzeliwują fajerwerki.

---

Matt Striker i jego gość…

Matt Striker: Panie i Panowie moim gościem jest WWE Champion CM Punk! Na początku chciałbym się spytać o zwycięzcę Royal Rumble Matchu. Czy myślisz, że Chris Jericho zażąda walki o WWE Championship?

CM Punk: Mam gdzieś co zażąda Chris Jericho. Spójrz… Co było rok temu? Wielki powrót, koniec świata, Chris Jericho wróci do WWE i będzie siał postrach. Był pewniakiem do zwycięstwa w Royal Rumble Matchu i co? Nic z tego! Nie wygrał Royal Rumble Matchu, na Elimination Chamber nie został ostatnim ocalonym a na WrestleManii zabiłem Jego marzenia o tytule… Albo nie… Zabiłem Jego marzenia w moim kochanym Chicago! Co było dalej? Dolph Ziggler pozbył się go z WWE! A teraz powraca… I co mam od razu mieć osrane gacie z tego powodu. Ten człowiek mi nie zagraża, jestem najlepszy na świecie i on już się na tym przekonał… Pora na The Rocka.

Matt Striker: The Rock zarzucił Ci, że nie potrafisz ostatnio wygrać czysto. A to przez to, że masz po przeciwnej stronie rywala, którego się boisz i nie jesteś w stanie pokonać.

CM Punk: Hah. To największa bzdura jaką słyszałem… Nigdy nikogo nie prosiłem o pomoc. Myślisz, że wydawałbym pieniądze by przekupić Brada Maddoxa? Myślisz, że wchodziłbym w układy z The Shield będąc Best In the World? Jestem człowiekiem Paula Heymana i jestem najlepszy dlatego, że on mnie prowadzi. On wie co jest dla mnie najlepsze a nie ktoś inny. Nigdy nie miałem nic wspólnego z osobami, które pomagały mi wygrywać. Pokonałem Rybacka 3 razy! To w zupełności wystarczy.

Matt Striker: Dzięki za wywiad.

---

Hogan vs. Rock… Michaels vs. Hart… Rock vs. Cena… Cena vs. Punk… W historii WWE było wiele historycznych pojedynków… Historia jest tworzona cały czas! Po raz pierwszy w historii starcie The Rock vs. CM Punk… Na szali znajdzie się WWE Championship! 434 dni jako WWE Champion CM Punk… Kontra legenda ery Attitude The Rock! Kto zrobi krok w stronę WrestleManii? Czy mający już swój ostatni cel w karierze wrestlera The Rock czy ciągle głodny sukcesów CM Punk?

CM Punk: Na Royal Rumble skopię dupę Waszej gwiazdki filmowej i przez najbliższy czas nie będzie mógł grać w jakichś nic nie znaczących filmach.

The Rock: The Rock pokona CM Punka i zdobędzie WWE Championship! Tak właśnie rozpocznie się ostatni title run The Great One!

Wygra tylko jeden…

---

Normal Match for WWE Championship

CM Punk©/w.Paul Heyman vs. The Rock

The Rock był pewien tego pojedynku już od kilku miesięcy. Przez ten czas CM Punk musiał sobie radzić na różne sposoby by utrzymać złoto w swoim posiadaniu i udało mu się. Sędzia wznosi w górę WWE Championship i daje sygnał do rozpoczęcia walki. Ogromna wrzawa, doping dla The Rocka. Fanów CM Punka można policzyć na palcach od rąk. Obaj stoją na środku ringu i patrzą sobie głęboko w oczy. The Rock zaczyna coś mówić do aktualnego mistrza. Starcie to rozpoczyna się burzliwą kłótnią. Wreszcie przechodzą do czynów. Wymiana ciosów w twarz. Oczywiście te wyprowadzane przez Rocka wspierane są głośnym dopingiem. Inicjatywę przejmuje People’s Champ, który okłada jeszcze rywala przy linach, następnie Irish Whip i Punk unika clothesline’u a następnie odbija się od lin i zostaje skontrowany kopnięciem w brzuch i błyskawiczne DDT od Rocka. Legenda WWE szybko się podnosi, odbija od lin i dokłada Leg Drop. Pierwsze przypięcie tylko do 2. Punka nie da się tak pokonać. Rock podnosi mistrza WWE i kolejny Irish Whip ale WWE Champion kontruje na Jumping Calf Kick! The Great One po tej akcji opuszcza ring pod trzecią liną. Zadowolony Heyman wspiera swojego podopiecznego a ten już szykuje się do ataku i mamy Slingshot Crossbody! Straight Edge Warrior szybko się podnosi pomimo bólu, podnosi swojego rywala i wrzuca go do ringu a następnie sam bardzo szybko do niego wchodzi i przypina. 1…2! Punk wychodzi poza liny z zamiarem wejścia na narożnik. Jednak People’s Champ wstaje i nie zamierza mu na to pozwolić. Kilka uderzeń w twarz załatwia sprawę. Rock chwyta rywala za głowę i próba Suplexu do środka ringu nieudana. Punk uderza głową w brzuch Rocky’ego a następnie efektownie wykonuje Slingshot Sunset Flip łącznie z przypięciem 1…2! Znowu było blisko. Zdenerwowanie mistrza rośnie. Chce jak najszybciej zakończyć ten pojedynek. Rock już na nogach i z zaskoczenia próbuje odbić rywala od lin ale Punk kapitalnie kontruje i mamy Pumphandle Slam! W tym momencie szybko wchodzi na narożnik. Słyszymy Chanty „Randy Savage”. Szykuje nam się Diving Elbow! Punk skacze i trafia! Błyskawiczne przypięcie 1…2…2,9! Nie ma! Nie da się opisać jak wściekły jest w tym momencie WWE Champion. Próbuje dyskutować na ten temat z sędzią ale ten ignoruje jego protesty… Trwa to zdecydowanie za długo. The Rock już wstaje i już ogromna wrzawa niesie go w drodze po złoto. Podchodzi do mistrza zainteresowanego rozmową z arbitrem, odwraca ko i kopnięcie w brzuch a następnie Irish Whip i potężny clothesline. Punk szybko wstaje i próbuje zaatakować. Rock jednak nic sobie z tego nie robi i unika a następnie wykonuje Neckbreaker! Bardzo szybko podnosi swojego przeciwnika, kolejny Irish Whip i Samoan Drop! Chyba zbliża się koniec dla CM Punka! Ale zanim to nastąpi to będziemy mieli People’s Elbow! Ściągacz już gdzieś wśród publiczności, Rocky odbija się od lin i jest! Teraz czas na ostatni element. Punk chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę swojego przeciwnika iii Rock Bottom! Mamy nowego mistrza. Przypięcie to tylko formalność… 1…2…2,9! A jednak nie! Paul Heyman był bliski zawału ale to jednak nie koniec. Nie może w to uwierzyć The Rock, który ma kolejny pomysł. Chwyta rywala za nogi a to oznacza tylko jedno! Rock zapina Sharpshooter! Teraz już chyba nic nie pomoże mistrzowi i w 434 dniu może dojść do zmiany mistrza! Najlepszy Wrestler na Świecie jednak nie poddaje się i z całych sił próbuje doczołgać się do lin. Jest już bardzo blisko ale Rock nie pozwala na to i akcja ponownie przenosi się do środka kwadratowego pierścienia! Czy to jest koniec!? Punk się nie poddaje. Paul Heyman nie wie co zrobić. Ale chyba już wpadł na pomysł! Stoi przy linach i odciąga uwagę sędziego! The Rock zauważa to i od razu puszcza po czym każe sędziemu zająć się tym co dzieje się w ringu. Arbiter jednak postawił sobie za główny cel by uspokoić managera CM Punka. Sędzia postanawia wyrzucić Heymana z areny! Spotyka się to z ogromnym entuzjazmem na trybunach. Jednak to tylko jeszcze bardziej zdenerwowało Paula i ten jeszcze bardziej wykłóca się z arbitrem. The Rock postanawia wziąć sprawy w swoje ręce i jednym uderzeniem w twarz pozbywa się managera. W tym czasie CM Punk zdążył dojść do siebie. The Great One jednak nie ma o tym pojęcia i tauntuje do fanów po ataku na Heymana. Punk jednak szybko go odwraca w swoją stronę, wyniesienie i Go To Sleep! To musi być koniec! 1…2…2,9! To nie możliwe! Punk wściekły lecz nie zamierza dyskutować. Bez zastanowienia zapina Anaconda Vise. Jednak Rock nie daje się i powstrzymuje przed tym mistrza WWE. Ten podnosi legendę WWE i Irish Whip w narożnik a następnie błyskawicznie wykonuje Corner Knee Strike! A do tego Running Bulldog! Kolejne przypięcie i kolejny raz nic z tego. Rocky przy narożniku wstaje i opiera się o niego. Nie ma sił na nic więcej a Punk dokłada raz jeszcze Corner Knee Strike. Tym razem Rock pada bezwładnie i mistrz WWE widzi, że ma zdecydowaną przewagę. Szybko wchodzi na narożnik, tauntuje i mamy Elbow Drop z narożnika! Punk już na nogach a Rocky ledwo co daje radę wstać. WWE Champion wykorzystuje ten czas by pokazać fanom co czeka ich ulubieńca. Best In the World zamierza położyć go spać! Rock odwraca się chwiejąc się na nogach. Punk ma go już na plecach i chwila dzieli nas od końca walki. Albo jednak nie! The Great One jakby dostał nowych sił. Zeskakuje z pleców rywala a następnie bez zastanowienia wykonuje mu Rock Bottom! Przypięcie 1…2…2,9! To nie koniec!! Nikt nie może w to uwierzyć. The Rock łapie się za głowę. Podnosi CM Punka i dokłada kolejne Rock Bottom! Tak! To musi być koniec! Przypięcie 1…2…2,99! Niemożliwe! CM Punk dalej walczy! Fani dopingują Rocka, który wie, że Sharpshooter da mu zwycięstwo. I zapina ten submission! Ogromna wrzawa, wszyscy czekają aż Punk odklepie. Czy The Rock zostanie ponownie mistrzem WWE? Jest bardzo blisko. Heyman gdzieś na zapleczu, tylko sędzia, który być może za chwilę ogłosi go zwycięzcą.

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/article/media_slots/photos/000/417/846/Brock-Lesnar-01_original.jpg?1336004633

Ale co się dzieje!? On miał już tutaj nie wracać! Brock Lesnar biegnie w stronę ringu gdzie zaskoczony The Rock jest przygotowany na walkę z The Next Big Thing! Lesnar już w ringu. I bez zastanowienia wbija się Spearem w Rocka. Tym samym walkę wygrywa The Rock lecz mistrzem w dalszym ciągu pozostaje CM Punk! Lesnar bez żadnego opamiętania bije Rocka po twarzy, widać już krew. To przez rozbity łuk brwiowy People’s Championa! Lesnar przestaje atakować w parterze! Tauntuje i publika reaguje na to porcją gwizdów i wyzwisk w stronę Brocka. Ten jednak nic sobie z tego nie robi i szyderczo śmieje się a następnie podnosi Rocka! Wyniesienie do F5! Lesnar odwraca się w stronę Punka a ten częstuje go kopnięciem w głowę. The Next Big Thing puszcza Rocka a sam chwieje się na nogach. WWE Champion bierze go na plecy i mamy GTS! Ależ zamieszanie. Wojna Punk-Rock przerwana przez Lesnara, który atakuje Rocka a na to wszystko Punk ratuje Rocka i powstrzymuje Lesnara! Punk po tym całym zajściu wznosi w górę mistrzostwo WWE stojąc nad Lesnarem i Rockiem!

Takim obrazkiem kończymy WWE Royal Rumble 2013!

Edytowane przez Pinio

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

5

• Qba5000

4

• Kari

3

• szpicu

2

Top użytkownicy w tym temacie

Pinio z niecierpliwością czekałem na twój nowy projekt i długo nie musiałem czekać.

*Panie sobie daruję i od razu przejdę do wywiadów. pierwszy z Rudym był całkiem niezły, później był segment z "Tarczą", który jak dla mnie wypadł bardzo fajnie i dobrze podbudował atmosferę przed RR Matchem

*Pierwsza walka dosyć szybko się rozkręciła i wydaje mi się, że trochę za szybko były te wymiany finisherów.

Randy odwraca się i WMD! Pin!! 1..2..3!!
Tutaj powinno chyba być Rudy się odwraca. Jeśłi chodzi o walkę, to była ona całkiem spoko podwyższam dodatkowo ocenę, ze Cash-ing Zigglera. Dobrze, że nie tylko u mnie jest mistrzem :grin: Ocena walki: *** i 1/2*

*Wywiad z Rockiem bardzo dobry. Wszystko mi się w nim podobało. Nie wiem kto to pisał, ale podwyższył tym segmentem moją ocenę za show :)

*Royal Rumble Match, jak to Royal Rumble. panował duży chaos i tak mi się podobało. Dodatkowy plus za zwycięzcę, ponieważ teraz koniec świata Chirsa ma sens. Ocena walki: *** i 1/4*

*Main Event nie zawiódł i okazał się najlepszą walką na gali. Dodatkowo w walkę interweniował Lesnar, tak więc karta na Wrestlemanie układa się w całość i szykują się walki Jericho vs Ziggler oraz Triple Threat o WWE Championsip. Ocena walki: **** i 1/4*

-------------

Zaczęliście z grubej rury. Bardzo dobre PPV. Dodatkowo Ziggler zainkasował walizkę, a Punk utrzymał tytuł, czyli to co chciałby aby w prawdziwym WWE się spełniło. Ocena gali: ****

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Zaczęliście podobnie jak inny użytkownicy, czyli od początku 2013 roku. Pierwszy odcinek wyszedł wam bardzo dobrze i można powiedzieć, że zaliczyliście niezły debiut. Na razie wszystko jest bardzo dobre, segmenty stoją na wysokim poziomie. Szkoda jedynie, że Royal Rumble nie wygrali The Shield, bo to by było coś

211437251853627083cc668.jpg

Odcinek przeczytany. Mocne rozpoczęcie i udana gala RR. Zainkasowanie walizki przez Dolpha, wygrana Y2J w RR i obrona tytułu przez CM Punka. Zaskoczyło mnie tylko to, że Punk zaatakował Lesnara. Z początku myślałem, że Brock pomaga mistrzowi WWE, bo obaj mają/mieli wspólnego managera.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Gala świetna ale czy w tym składzie mogło być inaczej ? Odpowiedź brzmi nie : dlatego gala była świetna , bardzo dobra walka potworów i do tego Dolph inkasuje walizkę. To była pierwsza spora niespodzianka. Następnie był RR Match , liczyłem że Shield wygra ale nie można mieć wszystkiego i Jericho też jest dobry. Co do walki wieczoru to myślałem że Punk i tak u was wygra ale zszokowało mnie wystąpienie Lesnara. Tak więc gala była świetna i pracujcie dalej.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

szpicu, pochwalę się, że to ja jestem autorem wywiadu z Rockiem bo to pierwszy mój tak dobry segment z Rockiem. Miałem problemy w poprzednim diary z prowadzeniem Jego postaci ale tym razem jestem zadowolony z tego co wyszło. 2 odcinek!

--------------------------------------------

http://img547.imageshack.us/img547/1087/wwerawnew2012logobywindr.png

Monday Night RAW

28.01.2013

RAW otwiera efektowny pokaz sztucznych ogni oraz grający w tle theme ”Tonight is the Night”. Zaraz po tym Jerry Lawler i Michael Cole witają nas a następnie przechodzą do krótkiej dyskusji. Na początku przypomnieli wydarzenia z ostatniej nocy, kiedy to odbyło się Royal Rumble a więc rozpoczęła się oficjalnie Road to WrestleMania XXIX:

-Poznaliśmy nową mistrzynię div, jest nią AJ Lee!

-Royal Rumble wygrał powracający do WWE Chris Jericho! W trakcie tego pojedynku powrócił także Triple H!

-W walce wieczoru nie zabrakło emocji. The Rock pokonał CM Punka przez dyskwalifikację spowodowaną interwencją Brocka Lesnara. W efekcie mistrzem nadal jest CM Punk, który po walce pomógł The Rockowi gdy temu groziło F5 i sam poczęstował Lesnara swoim Go To Sleep!

---

*If Yaaa Smeeeeeeeeeeeelllll…*

Ogromna wrzawa na trybunach. The Rock gorący witany zmierza do ringu w nie najlepszym nastroju.

The Rock: The Rock jest wściekły! Mamy 28 stycznia 2013 roku… The Rock stoi w ringu podczas Monday Night RAW ale co z tego… Co z tego skoro brakuje tego najważniejszego elementu. The Rock nie jest mistrzem WWE tak jak obiecał fanom… Z tego powodu The Rock jest bardzo wściekły i jest mu wstyd. Chciałbym Was przeprosić, że nie spełniłem Waszych oczekiwań. Wierzyliście, że uda mi się pokonać CM Punka i zrobiłbym to! Tak jest! The Rock pokonałby CM Punka… Zabrakło niewiele. Wszystko spieprzył Brock Lesnar. Osoba, która niecałe pół roku temu zapowiedziała, że już nigdy więcej nie pojawi się w WWE. Wszyscy cieszyli się z tego faktu. A więc po co on się znowu pojawia? Czego chce? The Rock chce jak najszybciej poznać odpowiedź na to pytanie. The Rock zamierza dopiąć swego i zdobyć WWE Championship. To jest kolejny raz kiedy CM Punk zatrzymuje pas w swoim posiadaniu poprzez interwencję z zewnątrz. The Rock wie, że to było zaplanowane. The Rock wie, że za tym stoją Punk i Heyman. Ta dwójka chciała przekręcić The Rocka! Ale to nie koniec. Udało się Wam raz… Jeden jedyny raz! Po raz drugi już się Wam nie uda…

Wypowiedź przerywa theme Brocka Lesnara, który spokojnie zmierza do ringu.

Brock Lesnar: Czy już skończyłeś płakać? A więc nie wiesz co ja tutaj robię. Przyszedłem sobie mimo iż zapowiadałem, że tego więcej nie zrobię i pokrzyżowałem Twoje plany. Bardzo mi przykro. Fakt nie chciałem się tutaj więcej pojawiać. Ale musiałem… Nie mogłem pozwolić byś zdobył WWE Championship. Kilka dni przed Royal Rumble ktoś mi powiedział, że skoro Rock ma szansę na zdobycie złota to i ja mogę. Te słowa podziałały na mnie i jestem tu… Jestem tu po to by zdobyć WWE Championship. Po nic więcej. Nie chcę z Tobą walczyć Rock. Po prostu sobie idź… Zajmij się nagrywaniem kolejnych filmów. W tym jesteś najlepszy… Żartowałem.

The Rock: Moja kariera aktorska niech Cię nie obchodzi. Jestem teraz w ringu i zamierzam walczyć aż zrobię to co obiecałem tym wszystkim co tutaj siedzą i tym wszystkim co teraz oglądają RAW w telewizji. Jestem gotów odpuścić sobie premiery filmowe, dobrze opłacane role tylko po to by dać im wszystkim to na co zasłużyli.

*Look in my eyes, what do you see…*

WWE Champion CM Punk zmierza do ringu w towarzystwie Paula Heymana.

CM Punk: Oh, nie mogę w to uwierzyć. The Rock nie chce kaski tylko uśmiechnięte ryjki maluchów w pierwszych rzędach. Rock, jakiś Ty dobry dla fanów. Godne podziwu. CM Punk chcieć być taki jak The Rock! Chcieć tak rozmawiać jak The Rock. Wasze marzenia marzeniami ale jest ważniejsza sprawa… CM Punk być mistrzem WWE przez 435 dni! CM Punk wie, że wszyscy są z tego dumni tak jak on i razem radowali się wczoraj gdy okazało się, że będzie mistrzem dalej! Czuje się jak idiota tak mówiąc. Rock jesteś niesamowity jeśli nie masz takiego uczucia. Ale do rzeczy. Brock… Przychodzisz nieproszony i chcesz walki o mój tytuł. Chyba oszalałeś. Nie nadajesz się do walki. Wszyscy mogą Cię pokonać. Twój czas minął dawno temu. Jesteś w błędzie jeśli myślisz, że możesz tutaj w każdej chwili przyjść i zażądać walki o WWE Championship. A Ty Rock… Co tutaj jeszcze robisz. Zrobiłeś ze swoich fanów debili i nie zdobyłeś złota wczoraj a więc nie masz już tutaj czego szukać. I w jednej kwestii zgodzę się z Lesnarem… Wracaj do kręcenia filmów, których i tak nikt nie będzie oglądał a wszystkie wyniki oglądalności zostaną sfałszowane żeby naiwny Dwyane zgodził się na nagranie 54 części jakiegoś badziewia.

The Rock: Obaj jesteście siebie warci. Mocni w gębie ale w starciu sam na sam jesteście cipami. Jestem gotów skopać Wam obu tyłki w tym pieprzonym momencie!

The Rock nie zdążył skończyć gdyż zaatakował go Brock Lesnar. Podobnie jak 24 godziny temu akcja w parterze. Lesnar okłada z góry bezbronnego Johnsona. Odpuszcza jednak po chwili i odwraca się w stronę CM Punk i ten częstuje go High Kickiem w głowę! Lesnar pada na matę. CM Punk jednak nie ma dość. Podnosi Brocka…

Paul Heyman: Punk przestań! Skończ już to. Wracajmy na zaplecze! Szybko!

CM Punk nie rozumie o co chodzi jego managerowi. Pyta się dlaczego mają wracać.

Paul Heyman: Przecież sam wczoraj mówiłeś, że wiem co jest dla Ciebie najlepsze! Wracajmy szybko!!

Po tych słowach Punk zostawił w ringu Lesnara i Rocka, wziął swój tytuł i szybko poszedł za Heymanem.

---

Tag Team Match

Rey Mysterio & Sin Cara vs. Primo & Epico(w.Rosa Mendes)

Rozpoczęli Sin Cara i Epico. Bardzo szybko przewagę uzyskał Luchador przez co mogli spokojnie utrzymywać kontrolę nad pojedynkiem. Sin Cara popisał się efektownymi akcjami w postaci Tornado DDT, Hurricanrana. Epico nie miał okazji by się wykazać ani nawet zmienić się z Primo. Sin Cara w Reyem Mysterio zmienił się po wykonaniu Hurricanrany i w momencie gdy Epico znajdował się na drugiej linie. Rey wykonał 619 i ponownie zmienił się z Sin Carą a ten dołożył Swanton Bomb po czym uzyskał pin. Primo i Rosa Mendes nie byli zadowoleni z takiego obrotu spraw a Mysterio i Cara pokazali, że znaczą wiele w dywizji Tag Teamów.

---

Matt Striker: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszego Main Eventu – John Cena. John, masz dzisiaj okazję zakwalifikować się do Elimination Chamber Matchu, Twoim przeciwnikiem będzie R-Truth.

John Cena: O tak. Wspaniale jest znów dostać szansę walki o najważniejsze cele. Marzy mi się zdobycie mistrzostwa a następnie spokojne oczekiwanie na WrestleManię.

Matt Striker: Ty i R-Truth jesteście kumplami. Jak to wpływa na Wasze starcie?

John Cena: To prawda. Znamy się już bardzo długo i na pewno nie będzie łatwo nam się bić ale jednak oboje jesteśmy tutaj po to by odnosić jak największe sukcesy i jesteśmy gotowi w każdej chwili by ze sobą o nie walczyć. Tak jest właśnie dzisiaj.

Matt Striker: Elimination Chamber to ostatni przystanek przed WrestleManią. Jest to jednak bardzo ciężkie starcie i można łatwo nabawić się kontuzji. Jak się czujesz w tego typu sytuacjach?

John Cena: Jak co roku gdy walczę w tej strasznej klatce jestem bardzo ostrożny. Każdy z nas ma marzenie by wystąpić na WrestleMani jak najwięcej przez całą swoją karierę i mieć jak najwięcej wspomnień związanych z tym wydarzeniem dlatego bardzo uważamy na siebie każdy z osobna lecz nikt nie zwraca uwagi na innych.

---

Jesteśmy na parkingu i widzimy opancerzonego Hummera. Każdy już wie co to oznacza. Wysiadają z niego wszyscy członkowie The Shield ubrani w charakterystyczny dla siebie sposób. Po drodze łapią jednego z kamerzystów. Każą mu dokładnie kamerować ich drogę na ring.

Dean Ambrose: Jesteśmy The Shield. Wczoraj mieliśmy cel, który zmieniłby WWE na lepsze już na zawsze. Nasze historyczne zwycięstwo miało pokazać Wam wszystkim, że liczy się jedność i szacunek! Nasz plan nie wypalił. Royal Rumble to loteria i nie da się ot tak powiedzieć, że się uda i tak będzie. Jesteśmy gotowi na spokojnie przyjąć tę porażkę i zająć się dalej zmienianiem WWE. Jednak tego nie zrobimy…

Seth Rollins: Jesteśmy The Shield. Nie możemy pogodzić się z naszą porażką gdyż byliśmy blisko wygranej jednak przeszkodził nam Triple H, już nie zawodnik lecz COO. Został wysłany przez swojego teścia do ringu jednocześnie zabierając miejsce jednemu z młodych, obiecujących zawodników. Po co? Nikt już przecież nie chce oglądać w ringu staruszka a już na pewno nie z najważniejszym pasem w Jego posiadaniu.

Roman Reigns: Jesteśmy The Shield. Jesteśmy tutaj po to by spełnić swoją misję. Tym razem naszym celem jest COO WWE – Triple H, którego ego jest większe niż Stany Zjednoczone i widzi tylko czubek własnego nosa. Dla niego liczy się tylko Jego własne dobro… A to nie jest najlepsze rozwiązanie…

Dean Ambrose: Czy chcielibyście aby Wasz szef nie dał Wam premii, na którą zasłużyliście a za należna Wam pieniądze kupił sobie nowy samochód? Podoba Wam się taki scenariusz? Nie zrozumieliście. A no tak. Przecież na tej widowni siedzą sami bogacze, którzy dorobili się na kimś niewinnym, ich dzieci, które nie znają się na podstawowych życiowych sprawach i żyją tylko i wyłącznie na koszt rodziców. Może w swoim towarzystwie jesteście kimś fajnym ale w rzeczywistości to nic nie znaczycie. Jesteśmy tutaj po to aby zmienić ten system!

The Shield: Jesteśmy The Shield!

Wędrówka z kamerzystą zakończyła się w ringu a więc po tych słowach The Shield opuścili ring przy swoim theme i ogromnej procji gwizdów od fanów.

---

Normal Match – No Title

Intercontinental Champion Kofi Kingston vs. David Otunga

Z początku przewagę uzyskał David, który miał rywala w narożniku i stosował momentami nieczyste zagrywki osłabiające mistrza interkontynentalnego. Następnie przeszedł do normalnych akcji, kilka Irish Whipów, po których dokładał clothesline nie powstrzymało jednak Kofiego, który skontrował jedną z takich akcji na Dropkick a następnie przeszedł do ofensywy. Wykonał Leg Drop a następnie przyszedł czas na próbę Trouble in Paradise. Jednak nie powiodła się ona i Otunga próbował ponownie odzyskać panowanie w ringu lecz nie udało mu się i został błyskawicznie skontrowany poprzez S.O.S. razem z pinem 1…2…3! Po walce Kofi wszedł na narożnik by celebrować z fanami swoją wygraną ale przerwali mu Ambrose, Rollins i Reigns, którzy wtargnęli niespodziewanie do ringu i zaatakowali mistrza interkontynentalnego. Sam atak nie trwał zbyt długo gdyż bardzo szybko poradzili sobie z Kingstonem mając aż taką przewagę. Ambrose wyszedł poza ringu a wrócił z powrotem ze stołem, który rozłożył na środku ringu a następnie ujrzeliśmy w wykonaniu The Shield Triple Powerbomb na ten właśnie stół. Po tej akcji jakby nigdy nic grupa opuściła ring.

---

Na backstage’u widzimy WWE Championa CM Punka rozmawiającego z Paulem Heymanem.

CM Punk: Paul, wyjaśnij mi dlaczego kazałeś mi wrócić na zaplecze w momencie kiedy mogłem drugi raz w przeciągu 24 godzin wykonać na Lesnarze GTS. Mało kto był w takiej sytuacji.

Paul Heyman: Oj Punk. Po prostu nie chcę byś mieszał się w konflikt Rocka i Lesnara.

CM Punk: Jak się nie mam mieszać skoro te dwie przybłędy zabierają mi mój czas antenowy, nie okazują zasłużonego szacunku i w dodatku toczą spór o mój pas!

Paul Heyman: Zachowujesz się jak dziecko.

CM Punk: Co takiego? O co Ci teraz chodzi?

Paul Heyman: Okazujesz brak szacunku.

CM Punk: Jaa? Że niby komu i w jaki sposób?

Paul Heyman: Gdy pomagali Ci Maddox i The Shield to nie atakowałeś ich, nie toczyłeś żadnych walk tylko byłeś wdzięczny. Z Lesnarem to samo powinno być a jest zupełnie odwrotnie. Przecież dzięki niemu jesteś nadal mistrzem!

CM Punk: Posłuchaj. Jestem Best in the World. Nie potrzebuję niczyjej pomocy. Jestem w stanie pokonać sam The Rocka, Brocka Lesnara, Breta Harta, Steve’a Austina i wszystkich innych.

Paul Heyman: Nie rozumiem Cię… Nie narzekałeś tak gdy utrzymałeś złoto dzięki Maddoxowi i The Shield.

CM Punk: Paul, mam już dość ciągłego wygrywania z czyjąś pomocą. W taki sposób nikt nie będzie mnie traktował tak jak powinien.

Paul Heyman: Chcesz się teraz komuś podlizywać?

CM Punk: Nigdy w życiu! Po prostu jestem w stanie wygrać sam, bez niczyjej pomocy i tak ma zostać! Na szczęście podczas Elimination Chamber nikt się nie wkradnie do klatki i udowodnię swoją wartość! Pokonam całą piątkę!

Paul Heyman: Jak sobie chcesz Punk…

---

Matt Striker: Moim gościem jest Tag Team Champion Daniel Bryan. Zbliża się Elimination Chamber zapewne będziesz szukał okazji by znaleźć się w gronie pretendentów do mistrzostwa WWE.

Daniel Bryan: Yes.

Matt Striker: To wszystko na ten temat?

Daniel Bryan: Yes.

Matt Striker: A więc postarasz się być jednocześnie mistrzem Tag Teamów i mistrzem WWE.

Daniel Bryan: YES! YES! YES! To jest właśnie to! Mistrzostwo WWE. Tego mi brakuje do szczęścia. Mam wspaniałego Tag Team partnera, z którym tworzę zgraną drużynę i nikt nie jest w stanie nam odebrać tytułów. Do tego chcę posiadać WWE Championship!

Matt Striker: A co jeśli Kane ma podobny plan?

Daniel Bryan: No!

Matt Striker: A…

Daniel Bryan: No!

Matt Striker: M…

Daniel Bryan: NO! NO! NO! Nie może mi tego zrobić! NOOOO!

Po tych słowach Daniel Bryan uciekł gdzieś korytarzem.

---

Normal Match

Rosa Mendes vs. Kaitlyn

Pojedynek wygrała Kaitlyn. Po walce pojawia się nowa mistrzyni Div – AJ Lee, która pogratulowała swojej koleżance ale powiedziała też, że nie ma się z czego cieszyć gdyż AJ i tak jest lepsza od niej bo ma mistrzostwo Div!

---

Na następnym RAW wielki powrót! Triple H wróci do WWE!

---

Jesteśmy na ringu, który jest specjalnie przygotowany pod MizTV!

The Miz: Panie i Panowie jest mi niezmiernie miło powitać Was w kolejnym odcinku MizTV! Jak to zawsze bywa tak i dzisiaj nie zabraknie ciekawych gości i dyskusji w najlepszym programie w historii telewizji. Zanim jednak zaproszę mojego gościa, a właściwie gości chciałbym powiedzieć kilka słów na temat Elimination Chamber. Tak więc zamierzam zrobić wszystko by zakwalifikować się do walki w komorze a następnie zdobyć tytuł WWE! Dobrze, czas niestety mnie goni a więc zapraszam moich gości – The Shield!

Cała trójka zmierza do ringu witana przez fanów gwizdami i wyzwiskami przy swoim theme.

The Miz: Witajcie. Miło jest mi Was gościć w moim programie. No dobra grzeczności grzecznościami czas przejść do konkretów. Chciałbym Wam zadać kilka niewygodnych pytań.

Miz oczekując na jakąkolwiek reakcję po chwili wznowił swoją wypowiedź.

The Miz: A więc pytanie, które za Wami krąży już sporo czasu. Czy jesteście powiązani z CM Punkiem?

Dean Ambrose: Nie.

The Miz: Dlaczego więc pomogliście mu na Survivor Series i TLC?

Seth Rollins: Gdyż Ryback nie zasłużył na zwycięstwo.

The Miz: To chyba powinien ring zweryfikować?

Roman Reigns: Mistrzem może być tylko godna osoba. Ktoś kto na to zasługuje. Ktoś kto potrafi szanować innych a nie tylko innych kosztem się wybijać.

The Miz: No dobrze. Jest wiele takich sytuacji. Dlaczego akurat Ryback?

Dean Ambrose: Ryback jako pierwszy. Teraz kolej na Triple H’a.

The Miz: Jak to się stało, że rozpoczęliście swoją działalność akurat od CM Punka.

Seth Rollins: Ponieważ w tej federacji jest jeszcze jedna osoba, która myśli tak jak my i wie, że tych co zasługują na szacunek trzeba po prostu szanować.

The Miz: Kto to taki?

Roman Reigns: Nie możemy powiedzieć… W każdym razie to doświadczona osoba, która ma ogromne pojęcie na temat tego biznesu.

Dean Ambrose: Wydaje mi się, że to już wszystko o co chciałeś nas zapytać. Chłopaki, idziemy!

Po tych słowach The Shield opuścili ring i udali się na zaplecze.

---

*Break the walls down!*

Ogromna wrzawa na trybunach. Zwycięzca tegorocznego Royal Rumble Chris Jericho zmierza w stronę ringu!

Chris Jericho: Ooooo tak! Tego mi było trzeba! Tej owacji, tej atmosfery. Jadę na WrestleManię!! W grudniu miał być koniec świata… Nie było go podobnie jak nie było tego końca świata związanego z moim powrotem do WWE na początku 2012 roku. Jak jest dzisiaj? Nadal nie wiemy kiedy nastąpi prawdziwy koniec świata a ten, który zapowiadany był w WWE nastąpił wczoraj. Powróciłem w wielkim stylu, zwyciężyłem Royal Rumble i mam zagwarantowany udział na WrestleManii. Teraz tylko muszę dokonać wyboru. WWE Championship, które jest w posiadaniu CM Punka już 435 dni. Raz już podjąłem próbę odebrania mu tytułu i… nie udało mi się… Ale trudno. Do wyboru mam też World Heavyweight Championship, które jest w posiadaniu Dolpha Zigglera. Tego samego przez którego odszedłem na pewien czas z WWE. A więc z dwoma aktualnymi posiadaczami dwóch najważniejszych pasów mam związaną pewną niemiłą historię. Jaka szkoda, że nie mogę zmazać tych plam za jednym razem. Chciałbym Wam to wynagrodzić ale myślę, że jeśli odbiorę pas jednemu z nich to i tak będziecie zadowoleni. Nie przepadacie za żadnym z nich a więc potrzeba Wam mistrza, który będzie wzorem do naśladowania dla najmłodszych, świetnym mistrzem w opinii najstarszych. Jestem najlepszy w tym co robię i żadne napisy na koszulkach tego nie zmienią. Jestem Chris Jericho i mam duże doświadczenie, którego mi nikt nie odbierze w żaden sposób. Wróciłem tutaj by znowu zdobyć szczyt i wczoraj zrobiłem pierwszy krok. Royal Rumble nie wygrywa pierwszy lepszy frajer. To musi być ktoś wyjątkowy. Ja należę do grupy wyjątkowych osób. Zdobyłem bilet na WrestleManię i zrobię wszystko by to była najlepsza WrestleMania w moim życiu!

Po tych słowach Chris wyrzucił mikrofon i w drodze na zaplecze przybił piątki z fanami i rozdał kilka autografów.

---

Matt Striker: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszej walki wieczoru R-Truth. Ron, stoisz przed wielką szansą. Możesz zakwalifikować się do Elimination Chamber Matchu, zdobyć pas na najbliższym PPV i bronić go na WrestleMani!

R-Truth: To byłoby cudowne Matt. Jednak już na pierwszym z tych warunków stoi wielka przeszkoda. Dzisiaj moim rywalem będzie mój dobry znajomy John Cena. Wiem, że nie będzie to łatwa walka ale bardzo bym chciał dzisiaj pokonać Johna.

Matt Striker: Gdybyś w takim stylu rozpoczął nowy rok to chyba by to był Twój najlepszy okres w karierze.

R-Truth: Na pewno. Nigdy jeszcze nie posiadałem żadnego najważniejszego tytułu. Ale dopóki jestem zawodnikiem i nie myślę o emeryturze to wszystko jest możliwe. Będę się starał tak długo aż osiągnę swój cel albo po prostu nie dam rady.

Matt Striker: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

---

Elimination Chamber Qualifying – Normal Match

John Cena vs. R-Truth

Początek walki bardzo wyrównany. Widać było, że R-Truth nie rzucał słów na wiatr i rzeczywiście bardzo ważne było dla niego zwycięstwo. Po kilku minutach mocnej wymiany ciosów wreszcie do ataku niespodziewanie przeszedł R-Truth, który wykonał Dropkick a następnie Leg Drop. Następnie szykował się do wykonania swojej akcji kończącej lecz za długo to trwało z powodu zmęczenia i ten moment wykorzystał John Cena, który najpierw powalił rywala Clothesline’em, następnie dołożył kilka Shoulderblocków a następnie wykonał Five Knuccle Shuffle. Wisieńką na torcie miało być Attitude Adjustment jednak w ostatniej chwili Killings zeskoczył z barków Ceny i spróbował kolejny raz przejąć kontrolę nad pojedynkiem. Nie udało mu się to i został skontrowany na STF. Po chwili odklepał i John Cena jako pierwszy zakwalifikował się do Elimination Chamber Matchu o WWE Championship.

Widokiem celebrującego Johna Ceny kończymy Monday Night RAW!

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

jest drugi odcinek, więc wypada go skomentować :)

*Pierwszy segment z Rockiem, Lesnarem i Punkiem bardzo dobry i bardzo długi. Lubię takie długie segmenty, ten do tego był dobry. Dodatkowo ciekawa sytuacja z Heymanem ciekawe po której stronie będzie- Punka czy Lesnara?

*pierwsza walka to taki trochę rozbudowany squash. Zwycięstwo Luchadorów, jakoś bardzo nie zaskoczyło, ale ja liczę, że zrobisz Feud Mysterio vs Cara z walką na Wrestlemani.

*Wywiad Ceny był nawet dobry, ciekaw jestem z kim u Cb zmierzy się na Wrestlemani- może z Undertakerem?

*Segment z "Tarczą" również dobry. teraz celem Shield będzie Tryplak i mam nadzieję, ze skopiom mu tyłek na Wrestlemani.

*Walka Kingstona była krótka, ale przyjemnie się to czytało. Dodatkowy plus za trzymanie się The Shield, którzy dalej są postrachem..

*Segment na zapleczu z lesnarem i Punkiem może świadczyć o Face Turnie Punka. Oby tak nie było, ponieważ zdecydowanie Punk jest lepszy jako Heel, niż jako Face.

*zabawny segment na zapleczu z Bryanem, ale tak sobie myślę, że i tak nie dasz mu pasa WWE. Prędzej na Elimination Chamber rozpadnie się Team Hell No i na Wm'ce dawni Tag Team partnerzy stoczą walkę..

*segment z MizTV był trochę słaby. Wydaje mi się, że ta doświadczona osoba to Paul Heyman, jednak mogę się mylić.

*speech Jericho był bardzo dobry, ale sprawdziło się to co przewidywałem, czyli wizja końca świata.

*Main Event był nawet dobry, jednak mógłbyś odpisać go trochę dłużej. Cena wygrywa, co było od początku wiadomo.

---------

Raw wyszło Ci bardzo dobrze pod względem segmentów, ale czy mogło być inaczej z takim bookerem? Do walk można mieć małe zastrzeżenie. Tyle ode mnie, powodzenia w nowym roku. Ocena gali: ****

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

- Pierwszy segment podzielę sobie na kwestię zawodników. The Rock wypadł przeciętnie, jakoś nie podobał mi się jego speech na początku. Rocky jest postacią, która każdym kolejnym zdaniem powinna przyciągać ludzi, zarówno w WWE jak i w diary. Tutaj tak nie było, bo mi się to smętnie czytało. Brak emocji fanów i to jest tak wielka elektryzująca postać? Nie pisz cały czas "The Rock ...", a pisz czasem "The Great One, The Brahma Bull.. Speech Lesnara za dużo nie wniósł po za tym, że chce zdobyć WWE Title, czyli raczej n WMce może być walka Triple Threat Match dokładając do tego Punka, bądź będą walczyli tylko Rock i Lesnar.

- Podobał mi się wywiad z udziałem Johna Ceny. Fajnie wypowiadał się Cena.

- Dobry segment z udziałem zawodników The Shield... Zobaczymy jak poprowadzisz ich w swoim WWE RAW.

- Segment Punka z Heymanem? Z CM Punka można dać w segmencie o wiele więcej, a jego wypowiedzi były ograniczone.

- Krótki wywiad z Bryanem o ile da się to nazwać wywiadem, jednak Bryan zaprezentował się bardzo ciekawie i wyszło to dobrze.

- Szkoda, że podczas MizTV The Shield ograniczyło się tylko to wypowiedzi max dwu zdaniowych. Osobiście podobają mi się w WWE, ale tutaj czuję pewien niedosyt.

- Speech Jericho bardzo dobry. Podobało mi się jak Y2j się wypowiadał i ogólnie za to duży plus.

- Zwycięzca ME raczej nie dziwi nikogo. Odniosę się jeszcze do walk, które są krótkie. Komentować ich nie będę, bo widzę, że nie przywiązujesz uwagi do pojedynków na tygodniówkach. Zobaczymy jak to będzie na PPV i jak wyjdzie SD Kariemu. Dla mnie RAW było przeciętne. Nie czytałem RR, a czytałem tylko opinie. Niby wyszło świetnie, ale może użytkownicy patrzą kto pisze dane diary i komentują po "nicku" Mnie RAW jakoś nie zachwyciło, ale czekam na kolejne wydanie i jeśli będę miał czas, to wyrażę swoją opinię na temat następnego odcinka..

Panowie, genialny powrót ;)

Jak dla mnie trochę za dużo The Shield, ale koło nich kręci się całe show. Royal Rumble bardzo dobre, szkoda, że Jericho wygrał. Widzieliśmy kilka powrotów. Mam tylko nadzieję, że Twaróg[Farooq] powrócił tylko na tę galę i nie bd miał dłuższego story. RAW kręciło się wokół Shield, Punka i Rocka. Może to lepiej, że widać dobrze wypromowane postaci.

Czekam na Smackdown!

116218737055c51bc30a173.jpg

Co jak co, ale walki to piszesz genialnie. Taka forma raportu. Rozpoczęliście Road To WrestleManię od Royal Rumble. Mam nadzieję, że się wyrobicie. Już widzę mniej więcej zarys WM-ki. Rock vs Lesnar vs Punk o pas WWE, to by było coś genialnego. Mam nadzieję, że Undertaker na WrestleMani się pojawi oraz, że dostanie jakiegoś godnego przeciwnika. A co do Jericha, to sądzę, że jest genialnym heelem, a u was jest face'm. No cóż, Dolph chyba sobie pasa zbyt długo nie potrzyma. c: Czekam z niecierpliwością na SmackDown.

Fajne diary o dablju dablju i:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=419110

"Look in my eyes, what do you see?"

1221692335316239be3243.jpg

http://www.yourlogoresources.com/wp-content/uploads/2011/11/smackdown-logo.png

Friday Night SmackDown

01.02.2013

Pierwsze SmackDown po Royal Rumble otwiera pokaz fajerwerek oraz grający w tle theme "Let it Roll". Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy JBL i Josh Matthews. Panowie przypomnieli wydarzenia z Royal Rumble, na którym to:

- Big Show obronił tytuł przeciwko Sheamusowi, jednak po Dolph Ziggler zrealizował kontrakt z walizki i został nowym World Championem!

-Royal Rumble Match wygrał natomiast powracający po do WWE po krótkiej przerwie Chris Jericho!

---

*I'm here to show the world...*

Na trybunach mieszanka wrzawy ze sporą porcją gwizdów. Dolph Ziggler zmierza do ringu w świetnym humorze.

Dolph Ziggler: Szczerze mówiąc miałem dzisiaj przygotowaną wielką fetę, jednak znalazłem coś lepszego. To wasza reackja po tym jak zdobyłem to co mam teraz na ramieniu. Najpierw był to szok, który po chwili przerodził się we wściekłość. Ten widok wyrażał więcej niż tysiąc słów. Do wszystkich, którzy twierdzili, że mi się nie uda mam do powiedzenia tylko jedno: Dolph Ziggler jest Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej! Big Showa zapewne nie ma dzisiaj w budynku, bo jak twierdzi doznał kontuzji czaszki. Prawdą jest, że jedyne co u niego ucierpiało to jego duma, bo go upokorzyłem. Teraz zapewne Show nawet nie chce się wam pokazać. I w sumie to nawet nie powinien, gdyż jest pierwszych z listy tych, których Dolph Ziggler zdetronizował. Jeśli chcecie wyciągnąć coś z tej przemowy to niech to będzie to: jeśli ktoś wam mówi, że nie możecie czegoś osiągnąć, czy spełnić marzeń to uwierzcie mu. Wy nie możecie tego dokonać, bo tylko ja Mistrz Świata Dolph Ziggler mogę to zrobić!

Wypowiedź Dolpha przerywa theme Big Showa, który spokojnym krokiem zmierza do ringu.

Big Show: Muszę przyznać, że myślałem, że na tej gali pojawię się jako mistrz. Jednak nie jestem nim, a jesteś nim ty. Myślę, że doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że w tej chwili mógłbym cię znokautować, a nawet pozbawić możliwości obrony tego pasa, ale... nie zrobię tego. Jednak nie zrobię tego, dlatego, że cię lubię, czy szanuję. Nie zrobię tego bo wiem, że na Elimination Chamber ten pas wróci w moje ręcę, a ja ponownie stanę się Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej.

Dolph Ziggler: Co? Czy ty stroisz sobie żarty? Naprawdę wydaje ci się, że możesz odzyskać ten tytuł? Walczysz tu już prawie 11 lat i chociaż dajesz z siebie wszystko to i tak ciągle jesteś upokarzany i nieszanowany. Może i pokonałeś Sheamusa i obroniłeś tytuł, ale w mgnieniu oka to wszystko prysło. W twojej głowie pozostał tylko mętlik, który mieszał w sobie złość, gniew, rozczarowanie, a nawet furię. Powiedz mi drogi Show, jak to jest być człowiek, który w ciągu dwóch lat stracił ten tytuł w taki sam sposób? Nie, poczekaj! Pozwól, że opowiem o tym za ciebie. Zamiast mówić o tobie "Big Show największy atleta świata" powinno się mówić "Big Show największy frajer świata, który dwa razy stracił pas w ten sam sposób".

Big Show złapał Dolpha za koszulkę i gdy wydawało się, że wyprowadzi WMD... *Can you dig it Sucka?!* GM SmackDown zmierza do ringu.

Booker T: Big Show! Uspokój się i zostaw Dolpha...narazie. Z tego co widzę, to macie ze sobą do załatwienia jakieś sprawy. A swoje sprawy najlepiej załatwiać w tym ringu. Dlatego w dzisiejszej walce wieczoru Mistrz Świata Wagi Ciężkiej Dolph Ziggler zawalczy z Big Showem. Tytuł jednak nie znajdzie się na szali.

Big Show: Co?! Przecież mam swój rewanż i muszę go wykorzystać!

Booker T: Spokojnie Big Show. Swój rewanż wykorzystasz na Elimination Chamber, gdzie Dolph Ziggler będzie bronił pasa przeciwko tobie, a także innym czterem zawodnikom, których wyłonią mecze kwalifikacyjne! Już dzisiaj Alberto del Rio podejmie Drew McIntyre'a, a Sheamus zawalczy z powracającym do WWE Markiem Henrym!

Big Show: Moje szanse w Elimination Chamber to tylko 1 do 6, a ja na to nie zasłużyłem! Jestem najbardziej dominującym zawodnikiem w historii WWE i rządam walki z Zigglerem o World Title.

Dolph Ziggler: Przymknij się już Show. Słyszałem, że już szukają Mikołajów na następne święta - jeśli się zgłosisz z pewnością nie będziesz miał konkurencji. Do zobaczenia w Main Evencie.

Po tych słowach Ziggler zostawił w ringu Big Showa i Bookera T, wziął swój pas i poszedł na zaplecze.

---

Elimination Chamber Qualifiying Match

Alberto del Rio vs Drew McIntyre

Od razu po gongu rozpoczęło się mocne starcie. Obaj postawili na szybkie ataki w związku z czym doszło do ostrej wymiany ciosów. Po kilku minutach takich ataków przystopowali i tępo pojedynku opadło. Na początku po zwolnieniu w przewadze był Del Rio i trwało to dość długi okres czasu, jednak gdy przyszedł czas na Cross ArmBreaker wtedy Drew wykorzystał okazję i wydostał się z tej dźwigni w świetnym stylu, a po chwili rozpoczął swój atak. Trwał on kilka minut i mogło się wydawać, że Szkot pewnie zmierza do zwycięstwa. Nic bardziej mylnego. Alberto odzyskał przewagę i po wymierzeniu Enzuigiri zakończył walkę poprzez Cross ArmBreaker.

---

Matt Striker: Moim gościem jest uczestnik jednego z czterech kwalifikacyjnych meczów do Elimination Chamber - Sheamus. Dzisiaj twoim przeciwnikiem będzie najsilniejszy człowiek świata Mark Henry. Jak się czujesz przed swoją dzisiejszą walką?

Sheamus: Wspaniale jest móc miec kolejną szansę na walkę o pas. Wiem, że dzisiaj pokonam Marka, a na Elimination Chamber odzyskam to co powinno należeć do mnie - World Heavyweight Title.

Matt Striker: Elimination Chamber to z pewnością jedno z cięższych, o ile nie najcięższe starcie. Jak czujesz się w tego typu stypulacjach?

Sheamus: No wiesz Fella. W takich walkach cały czas trzeba nie siebie uważać, by nie złapać kontuzji. Każdy z nas chciałby wystąpić na Wrestlemanii, a nawet najdrobniejszy uraz mógłby pokrzyżować te plany.

Matt Striker: Ty i Mark raczej nie jesteście kumplami. Czy wasze dzisiejsze starcie będzie miało jakieś przesłanki osobiste?

Sheamus: To prawda, nie jesteśmy kumplami. Znamy się już dosyć długo, ale chyba nie przypadliśmy sobie do gustu. Obydwaj chcemy odnosić największe sukcesy i będziemy o nie walczyć do ostatniej krwi.

Matt Striker: Dzięki za wywiad Sheamusie.

---

Jesteśmy w szatni Dolpha Zigglera.

Dolph Ziggler: Cała szopka z Sheamusem i Big Showem wkońcu dobiegła końca. Po miesiącach nudy, żalu i narzekań możecie się uspokić - nadszedł czas Dolpha Zigglera. Możecie mnie lubić, albo nie, ale jestem Show Off, a co najważniejsze jestem Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej! Nie łudźcie się, że Sheamus ponownie będzie waszym mistrzem. Nie łudźcie się, że Żmija Randy Orton odbierze mi mój pas. To moje show i to ja będę tutaj chodził ze złotem na ramieniu. Nie obchodzi mnie co ma do mnie Big Show, czego nie lubi we mnie Sheamus, czy kogo ma zamiar ukąsić Randy Orton. Jestem Dolph Ziggler i będę rządził tym show jeszcze przez dłuuuuugi czas.

Po tych słowach nadszedł czas na krótką przerwę reklamową.

---

United States Title Match

United States Champion Antonio Cesaro vs Ezekiel Jackson

Walka rozpoczęła się i obaj zawodnicy weszli w klincz. Lepiej z niego wyszedł Ezekiel, który był silniejszy i dzięki temu wrzucił rywala w narożnik. Po kilku sekundach sędzia kazał mu się odsunąć co wykorzystał Antonio i zadał kopniaka w brzuch rywalowi. Kopniak musiał sprawić Jacksonowi sporo bólu, gdyż ten padł na kolana trzymając się za brzuch. Zeke'owi udało się w końcu podnieść, ale zaraz po tym otrzymał Clothesline. Cesaro mocno rozpoczął tę walkę, co było widać po tym jak zdominował Zeke'a. Pretendent do pasa leżał, a Cesaro chciał wykonać mu Leg drop, jednak były członek The Corre w ostatniej chwili się odsunął. United States Champion odczuł to, że trafił w matę, a wykorzystał to Zeke, który wykonał mu chwilę później potężny Clothesline. Antonio leżał na macie i nawet się nie ruszał, a Jackson tylko na to czekał i chwilę później wykonał mistrzowi serię Elbow dropów. Po tej serii Szwajcar wyturlał się z ringu. Ezekiel zwietrzył w tym kolejną szansę i po serii prawych sierpowych w końcu wrzucił rywala do ringu i sam tam wszedł. Antonio nie mógł zbyt wiele zrobić, więc Ezekiel osłabił go serią Bodyslamów. Jackson wszedł na narożnik i poczekał aż Cesaro wstanie i gdy ten to zrobił pretendent chciał wykonać mu Corner Clothesline, ale Szwajcar był szybszy więc wykonał Zeke'owi Europen Uppercut w locie! Po tej akcji Cesaro dobił byłego mistrza interkontynentalnego Neutralizerem, od razu pinując go i uzyskując pinfall.

---

Po krótkiej przerwie dalej znajdujemy się w ringu, w którym cały czas znajduje się Antonio Cesaro.

Antonio Cesaro: Ezekiel Jackson reprezentuje sobą wszystko co jest złe w tym chorym kraju - jest otyły, przygłupi i niezbyt przystojny. Jest słabym człowiekiem, który nie może niczego dokonać w życiu. Jestem wami obrzydzony, idiotyczni fani. Wręcz nienawidzę tego kraju, jednak muszę w nim żyć gdyż jestem waszym mistrzem. Ja jednak jestem doskonałym przeciwieństwem waszego zasyfiałego, brudnego i mało atrakcyjnego, chorego państwa.

Po chwili do ringu niespodziewanie przybiegł Christian, który powalił Cesaro Spearem i podniósł do góry jego tytuł mistrzowski.

---

Na backstage'u widzimy zwycięzcę Royal Rumble Matchu Chrisa Jericho rozmawiającego z Bookerem T.

Chris Jericho: Co słychać Book? Jak tam ciepła posada GM'a?

Booker T: Dzięki, że pytasz Chris. No wiesz, jak narazie wszystko okej.

Chris Jericho: Może już niedługo będziemy mieli okazję ze sobą pracować...

Booker T: Co masz na myśli?

Chris Jericho: No wiesz, w końcu wygrałem ten Rumble Match, a z Dolphem mam jakby to ująć... niewyrównane rachunki.

Booker T: Posłuchaj. Wiem, że i tak zrobisz jak chcesz, ale Dolph naprawdę mocno się rozwinął. Na Survivor Series zapewnił zwycięstwo swojej drużynie, na TLC pokonał Johna Cenę, a na Royal Rumble wkońcu zainkasował walizkę. Może ci być z nim ciężko.

Chris Jericho: Posłuchaj. Jestem najlepszy na świecie we wszystkim co robię i wiem, że poradzę sobie z każdym wyzwaniem.

---

Po przerwie znajdujemy się w szatni Marka Henry'ego.

Mark Henry: Jestem najsilniejszym człowiekiem świata, jestem byłym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej, ale cały czas nikt nie bierze mnie na poważnie. Dzisiaj zniszczę Sheamusa, a na Elimination Chamber po raz drugi w swojej karierze zostanę World Championem. Wtedy nic ani nikt nie powstrzyma mojej dominacji. Celtycki wojowniku strzeż się, gdyż jesteś tym człowiekiem, na którym zacznę swoje odrodzenie.

---

Elimination Chamber Qualifiying Match

Sheamus vs Mark Henry

W ringu zacięte starcie od samego początku. Obydwaj panowie nigdy nie byli przyjaciółmi. Mark zyskuje przewagę i zaczyną potwierdzać swoją dominację serią akcji. Bodyslam, Powerslam, a następnie Big Splash. World Strongest Slam jednak nieudane i Sheamus wykorzystuje okazję przechodząc do ataku. Po chwili wyrównanej walki niespodziewanie Great White wykonuje Markowi White Noise. Do tego dokłada Brogue Kick i uzyskuje pin do 3!

---

Matt Striker: Moim gościem jest powracający do nas po kontuzji Captain Charisma Christian! Christianie, co prawda wczoraj nie udało ci się wygrać Royal Rumble Matchu, jednak dzisiaj zaatakowałeś Antonio Cesaro. Jaki był cel twojego ataku?

Christian: Szczerze mówiąc nie znoszę Cesaro. Wkurza mnie to co mówi o kraju w którym mam tylu przyjaciół. Skoro uważa, że musi tu być tylko ze względu na to, że jest waszym mistrzem, to ja z ogromną chęcią zabiorę mu ten pas i skończę jego męki.

Matt Striker: A więc twoim głównym celem jest United States Title?

Christian: Można tak powiedzieć. Chcę odebrać ten pas Antonio i przywrócić odpowiednią rangę pasowi Stanów Zjednoczonych.

Matt Striker: Dzięki za wywiad Christianie.

---

Jesteśmy na backstage'u, gdzie do przygotowującego się do swojej walki Dolpha Zigglera podchodzi Big Show.

Big Show: Posłuchaj mnie uważnie blondasiu. Nie ufam ci, ani ty nie ufasz mi. Jeśli w czasie naszej walki posuniesz się do dyskwalifikacji, czy czegoś innego co spowoduje, że ta walka nie zakończy się przez pinfall to znokautuje cię tak, że obudzisz się dopiero wtedy, gdy twój tytuł będzie już należeć do mnie.

Mocno wystraszony Dolph tylko spojrzał na Big Showa i odszedł w kierunku swojej szatni.

---

Normal Match - No Title

World Heavyweight Champion Dolph Ziggler vs Big Show

Od początku pojedynku publiczność wydaje się być bardziej po stronie Zigglera. To nie zmienia faktu, że obydwaj chcą sobie i innym coś udowodnić. Big Show w natarciu. Seria mocnych uderzeń w brzuch, Irish whip o liny i Clothesline. Dolph szybko podnosi się i otrzymuje kolejny Clothesline. Mistrz Świata podnosi się i tym razem nie daje się nabrać. Show zatrzymuje się na linach, odwraca się i otrzymuje Dropkick. Dolph od razu korzysta z okazji i serią kopnięć osłabia przeciwnika. Show Off z trudem podnosi Showa i próbuje Irish whipu. Próba jednak spala na panewce. Giant łapie Zigglera za nogę i powala go WMD!! Show nie ma jednak zamiaru przypinać rywala, tylko wyrzuca Zigglera z ringu i wykonuje mu Powerbomb na stół komentatorski, zupełnie nie zważając na to, że sędzia podjął decyzję o podwójnej dyskwalifikacji poprzez count out.

Widokiem zadowolonego Big Showa kończymy Friday Night SmackDown!

Edytowane przez Kari

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Nareszcie! :D

Przyjemnie się czytało odcinek, bardzo dobrze, że Ziggy przejął pas i to wokoł niego kręcić się będzie Smackdown. Szkoda, że tak mało walk kwalifikacyjnych do EC. Ale za tydzień zapewne zobaczymy resztę. Wyniki walk takie jak się spodziewałem. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń :D

Pierwsze SmackDown po Elimination Chamber

Nie zrobię tego bo wiem, że na Elimination Chamber ten pas wróci w moje ręcę, a ja ponownie stanę się Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej.
:) Jak możesz to popraw, to ma być chyba Pierwsze SD! po ROYAL RUMBLE ;).

1.Alberto del Rio vs Drew McIntyre- Bardzo dobra walka, ale czemu wygrał del Rio? :twisted: Lubie obu ale wolę Szkota.

2.United States Champion Antonio Cesaro vs Ezekiel Jackson- Skąd tam się znalazł "Miz"? :o. Cieszę się że wygrał Cesaro. Napewno jest lepszym materiałem na mistrza od Ezekiela.

3.Sheamus vs Mark Henry-White Noise na Marku jest trudniejsze niż na Showie :D. Dlatego uważam że i tak ogromny "rispekt" dla Rudego za utrzymanie go. Wynik był mimo wszystko do przewidzenia.

4.World Heavyweight Champion Dolph Ziggler vs Big Show- Bardzo dobrze się stało że Ziggler jest mistrzem xD. Wynik walki do przewidzenia ale wszystkiego można się spodziewać po Zigglerze i Showie(Shole?).

Segmenty są bardzo dobre, wręcz świetne. Naprawdę świetnie wychodzi Ci pisanie diary, o ile się wystrzegasz błędów xD

196226315251bf7dfc3a762.png

http://img547.imageshack.us/img547/1087/wwerawnew2012logobywindr.png

Monday Night RAW

04.02.2013

RAW otwiera efektowny pokaz sztucznych ogni oraz grający w tle theme ”Tonight is the Night”. Zaraz po tym Jerry Lawler i Michael Cole witają nas a następnie przechodzą do krótkiej dyskusji. Przypomnieli między innymi wydarzenia z zeszłotygodniowego Monday Night RAW:

-The Rock, CM Punk i Brock Lesnar ponownie w jednym ringu. Wszyscy chcą być mistrzami WWE. Doszło do kolejnych spięć ale w momencie kiedy CM Punk chciał wykonać na Lesnarze GTS, Paul Heyman kazał mu dla jego dobra wrócić na zaplecze.

-2013 Royal Rumble Winner Chris Jericho pojawił się na RAW by przywitać się z fanami i odnieść się do swojego powrotu.

-W walce wieczoru John Cena pokonał R-Trutha i zakwalifikował się do Elimination Chamber Matchu, którego stawką będzie WWE Championship.

A już dzisiaj poznamy kolejnych uczestników tej walki a także dojdzie do powrotu Triple H’a!

---

*Time to play The Game…*

Ogromna wrzawa na trybunach. Triple H powraca na RAW! Fani witają niesamowitą wrzawą The Game’a.

Triple H: Nie pamiętam kiedy ostatnio byłem taki witany przez fanów. Cieszy mnie fakt, że jesteście zadowoleni z mojego powrotu. Miało do niego nie dochodzić. Przyznam szczerze, że po walce z Brockiem Lesnarem nie planowałem już więcej zjawiać się w ringu. Decyzja była już niemal ostateczna. Zmieniła się jakiś czas temu. Postanowiłem jeszcze raz zostać zawodnikiem WWE. Nie takim jakim byłem w ostatnim czasie, czyli występującym sporadycznie na większych imprezach. Jestem tu by spotykać się z Wami co tydzień. Dlaczego podjąłem taką decyzję? Opowiem Wam pewną historię. Oglądając RAW, na którym to napięcie przed Royal Rumble rosło przypomniałem sobie jak to wygrałem ten pojedynek w 2002 roku. W tym momencie byłem jeszcze przekonany, że już nie wrócę do ringu… Przypomniałem sobie tą wielką chwilę, to wspaniałe uczucie. Wzruszyłem się… To był jeden z najpiękniejszych momentów w całej mojej karierze. Gdy położyłem się spać, miałem piękny sen, w którym wszedłem do ringu podczas Royal Rumble 2013 i zostałem w nim do samego końca. Następnie zdobyłem na WrestleManii XXIX WWE Championship i rozpocząłem długi panowanie. Następnego dnia postawiłem sobie za cel spełnić ten sen… Tak oto jestem. Nie udało mi się niestety wygrać Royal Rumble ponieważ musiałem stawić czoło trzem rywalom naraz. Wyeliminowałem Reignsa, Rollinsa a Ambrose wykorzystał moment i wyeliminował mnie. Nie zmienia to faktu, że nadal mogę zostać mistrzem WWE. Na ten tytuł ma ochotę wielu zawodników. Jestem jednym z nich. I już dzisiaj mam okazję zrobić krok w tę stronę gdyż Vickie Guerrero obiecała mi, że wezmę udział w jednej z walk kwalifikacyjnych za co bardzo jej dziękuje.

Wypowiedź przerywa theme The Shield. Dean Ambrose, Roman Reigns i Seth Rollins przez trybuny zmierzają w stronę ringu a następnie dołączają do Triple H’a.

Dean Ambrose: Oj Hunter… Jaka szkoda. Nie wiesz jak mi jest teraz przykro. Nie wiesz jak potwornie się teraz czuje. Miałeś piękny sen, piękne marzenie a ja Ci nie pozwoliłem byś je spełnił. Byłeś tak blisko. Wyeliminowałeś dwa elementy z trzech z układanki The Shield. Nie pokonałeś nas. Zrobiłeś wszystko co mogłeś ale The Shield okazało się od Ciebie silniejsze. Tak jak okazało się silniejsze od Rybacka i tak jak okaże się silniejsze od wszystkich następnych!

Triple H: Posłuchaj chłopcze! Masz rację, udało się Wam. Powstrzymaliście mnie przed spełnieniem snu ale nie zamierzam z tego powodu się poddać i płakać. To ja jestem grą i ja tu rozdaję karty. Zrobię co zaplanowałem, co mi się przyśniło a Wy możecie tylko obserwować jak pnę się w górę!

Roman Reigns: A więc to co mówiliśmy tydzień temu okazuje się prawdą. Wracasz by odebrać szansę innym, młodym, lepszym zawodnikom. Chcesz przejąć złoto i co? Nikomu nie dasz szansy? Wykorzystujesz swoją pozycję by zdobyć najważniejsze złoto. To jest prawidłowa postawa ulubieńca publiczności? Albo coś jest z Tobą nie tak albo Ci ludzie to durnie i nie widzą, że chcesz wykorzystać wszystko i wszystkich tylko i wyłącznie dla swojego dobra!

Triple H: Skończ! Jestem tutaj by walczyć. By walczyć o to co najważniejsze i najcenniejsze. Nie liczą się dla mnie drobiazgi. Tak, chcę zdobyć WWE Championship i jeśli to zrobię to będzie ono moje. To chyba oczywiste. Jeśli ten tytuł zdobędzie jedne z Was to będzie to Jego tytuł a nie Waszej trójki! Z tą różnicą, że jeśli WWE Championship znajdzie się w moim posiadaniu to wszyscy fani WWE będą równie szczęśliwi jak ja!

Seth Rollins: No proszę cóż to będzie za piękny gest z Twojej strony. Na pewno wszyscy będą skakać z radości jak jakiś ledwo ruszający się staruszek zdobywa najważniejszy tytuł, który równie dobrze mógłby być w posiadaniu ich innego ulubieńca Johna Ceny.

Triple H: Pracujecie dla Ceny?

Dean Ambrose: Nie przerywaj jeśli nie skończyliśmy! Jesteśmy tutaj by zapanował porządek w całym WWE a kto na tym korzysta to nie nasz interes. Naszym celem jest nauczenie szacunku tych co go nie posiadają. Ci co wykorzystują zrozumieją, że robią źle.

Triple H: Skończyłeś?

Roman Reigns: NIE!

Seth Rollins: Z Twoich ust padło błędne stwierdzenie. Jeśli tytuł zdobędzie jeden z członków The Shield to będzie on w posiadaniu The Shield a nie tego co go zdobył. Rozumiesz? Jesteśmy drużyną! Wszystko co robimy, robimy razem!

Triple H: Tak, tak. Jestem tego ciekaw. Wiecie co, jak zdobędę tytuł to chyba specjalnie go Wam oddam by z radością oglądać jak rozpada się Wasza drużyna!

Dean Ambrose: Zabawny jesteś, naprawdę.

Roman Reigns: Dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu, lepiej przejść do czynów!

Seth Rollins: Zaczekajcie!

W tym momencie Seth powiedział na ucho coś swoim kolegom a Ci uśmiechnęli się.

Dean Ambrose: Dyskusja z Tobą nie ma sensu a więc na nas już pora Hunter…

Po tych słowach The Shield opuścili ring zaskakując fanów i Triple H’a.

---

Elimination Chamber Qualifying

Mason Ryan vs. The Miz

Mason Ryan wiedział, że to świetna okazja by zdobyć WWE Championship i od samego początku ruszył do niesamowitego ataku. Najpierw zaczął atakować Miza w narożniku serią ciosów w brzuch, kilkoma kopniakami w tą samą część ciała. Następnie Irish Whip w przeciwny narożnik i potężny Splash, który powalił The Awesome One. Mason nie zamierzał na tym poprzestawać i szybko podniósł swojego rywala i w celu pokazania swojej siły wyniósł go do góry i przytrzymał kilka sekund a następnie dokończył potężny Suplex. To jednak nie dało mu zwycięstwa i zaczął szykować się do wykonania swojej akcji kończącej. I w tym momencie ku ogromnej uciesze widzów The Miz obudził się i rozpoczął swoje natarcie. Kopnięciami w nogi osłabił swojego rywala a następnie próbował powalić go Clotheslinem ale nie udało się to i Ryan odpowiedział tym samym ze zdwojoną siłą. Następnie nadszedł czas kolejnej porcji ataków zdecydowanie większego zawodnika. I gdy wydawało się, że Miz już nie ma szans na wygraną sytuacja momentalnie uległa zmianie. Mike powalił rywala Big Bootem, dołożył Leg Drop i rozpoczął przygotowania do Skull Crushing Finalle. Z ogromnym trudem ale jednak udało mu się wykonać swoją akcję kończącą i zaraz po niej uzyskał pin. The Miz jest drugim uczestnikiem Elimination Chamber Matchu o WWE Championship.

---

Do biura General Manager RAW Vickie Guerrero wchodzi Tag Team Champion Kane.

Kane: Vickie! VICKIE!

Vickie Guerrero: Co się stało Kane?

Kane: Chcę być jednym z uczestników Elimination Chamber Matchu.

Vickie Guerrero: Musisz sobie na to zasłużyć.

Kane: A chcesz żeby ten Twój gabinet został doszczętnie zniszczony i wszystkie pierdoły się tutaj znajdujące spalone?

Vickie Guerrero: Przestań! Dobrze. We…

Do biura wchodzi Tag Team Champion Daniel Bryan!

Daniel Bryan: NO! NO! NO! Nie możesz tego zrobić! I’m the Tag Team Champions i to ja powinienem dostać miejsce w komorze!

Kane: NOOO! I’m the Tag Team Champions!

Daniel Bryan: NOOO! I’m the Tag Team Champions!

Vickie Guerrero: CISZA! Nie kłóćcie się już. Znajdziemy rozwiązanie!

Daniel Bryan: Dodasz nas dwóch do tego pojedynku?

Vickie Guerreo: Nie. Jeśli już mam kogoś dodać to tylko i wyłącznie jedną osobę!

Daniel Bryan: Mnie!

Vickie Guerrero: Stoczycie pojedynek eliminacyjny!

Daniel Bryan: NO! NO! NO! Jesteśmy Tag Team partnerami! Nie możemy walczyć ze sobą!

Vickie Guerrero: No to skoro nie chcecie walczyć… Zagrajcie w kamień, papier, nożyce!

Zdziwieni Bryan i Kane zagrali i wygrał Daniel.

Daniel Bryan: YES! YES! YES!

Kane: Oszukałeś! Jeszcze raz!

Kane: ZAMKNIJ SIĘ! Gramy jeszcze raz!

Zagrali drugi raz i ponownie wygrał Daniel.

Kane: ZAMKNIJ SIĘ! Nie wiesz durniu, że gra się do trzech?

Daniel Bryan: No dobra…

Zagrali trzeci raz, wygrał Kane. Zagrali czwarty raz, wygrał Kane. Zagrali ostatni raz i ponownie wygrał Kane. Zaraz po tym Kane wyszedł z gabinetu.

Daniel Bryan: NO! NO! NO! Gdzie idziesz?! Czekaj! Oszukałeś! Widziałem to!... Vickie, przecież on oszukał. Nie możesz go dodać do tego pojedynku ponieważ oszukiwał. Sama widziałaś!

Vickie Guerrero: Oh Daniel… Przegrałeś a więc to Kane będzie trzecim pretendentem. Przykro mi…

Daniel Bryan: NOOOO!

---

Matt Striker: Moim gościem jest The Miz! Gratulacje z powodu wygranej. To dla Ciebie wielka szansa by odzyskać tytuł po długim czasie.

The Miz: Racja Matt. To jest doskonała okazja i moment by odebrać CM Punkowi mistrzostwo WWE. To zwycięstwo będzie miało podwójną wagę. Bo nie dość, że odbiorę mu tytuł i pojadę na WrestleManię jako mistrz to jeszcze zakończę jego długi run. To będzie piękne.

Matt Striker: Pokazałeś klasę pokonując zdecydowanie większego i silniejszego rywala. Nie było łatwo prawda?

The Miz: To był trudny sprawdzian. Ale zdałem go i udowodniłem, że jestem gotowy by odzyskać mistrzostwo WWE!

Matt Striker: A co powiesz na temat zwycięzcy Royal Rumble 2013?

The Miz: Chris Jericho powrócił w wielkim stylu. To świetny zawodnik i jeśli przyjdzie mi się z nim zmierzyć na WrestleManii to będzie to dla mnie wielkie przeżycie.

Matt Striker: Dzięki za wywiad!

---

Normal Match – No Title

Divas Champion AJ Lee vs. Kaitlyn

Pojedynek wygrała AJ Lee, która na początku podała sobie ręce z Kaitlyn.

---

Do biura General Manager RAW Vickie Guerrero wchodzą The Shield.

Dean Ambrose: Witaj Vickie!

Vickie Guerrero: Oh… W… Witajcie. Co… Co… Co Was do mnie sprowadza?

Seth Rollins: Słyszeliśmy Twoją rozmowę z Kane’em i Bryanem. Dobrze się bawiłaś?

Vickie Guerrero: T… Tak. A dlaczego pytasz?

Roman Reigns: A może dopiero się będziesz dobrze bawić za to, że Kane znalazł się w Elimination Chamber Matchu?

Vickie Guerrero: Ah ha ha haa. Niee. Nic z tych rzeczy.

Dean Ambrose: Posłuchaj… Nie będziemy się w nic bawić. Dodaj nas do Elimination Chamber Matchu!

Vickie Guerrero: Nie ma tyle miejsc…

Seth Rollins: Punk, Cena, Miz, Kane… pozostają dwa wolne miejsca a my potrzebujemy jednego! Jesteśmy The Shield!

Vickie Guerrero: To byłoby nie fair.

Roman Reigns: A było fair to, że dodałaś Kane’a do walki bez żadnej walki eliminacyjnej, którą musieli stoczyć John Cena i The Miz? Jest fair to, że taką walkę stoczy Triple H?

Vickie Guerrero: Nie tym tonem proszę.

Dean Ambrose: Posłuchaj babo! Albo zrobisz tak jak mówimy albo odwrócimy się przeciwko Tobie!

Vickie Guerrero: Nie mogę tego zrobić… Nie zasłużyliście…

Seth Rollins: Panowie… Idziemy stąd…

Po tych słowach cała trójka opuściła gabinet Vickie Guerrero ku zaskoczeniu pani GM.

---

Na zapleczu widzimy CM Punka i Paula Heymana.

Paul Heyman: No dobrze ale dalej nie mogę zrozumieć co Ci przeszkadza w tych interwencjach.

CM Punk: Paul, po prostu nudzi mnie to. Nie mogę stale wygrywać z czyjąś pomocą. To jest głupie i nudne.

Paul Heyman: A wolisz stracić tytuł?

CM Punk: A Ty we mnie nie wierzysz? Co z Tobą? Zawsze byłeś pewien moich umiejętności a teraz masz wątpliwości! Jestem Best in the World. Nikt i nic tego nie zmieni i pokonam każdego z kim przyjdzie mi się mierzyć.

Paul Heyman: Ale w Elimination Chamber Matchu nie masz kontroli nad wszystkim. Gdybyś okazywał więcej szacunku osobą, które pomagają Ci w trudnych momentach to może i na Elimination Chamber ktoś Ci pomógł?

CM Punk: Nie potrzebuje tego, naprawdę…

---

*If yaaa smeeeellll…*

Podobnie jak w zeszłym tygodniu The Rock pojawia się w ringu przy ogromnej wrzawie i owacji publiczności.

The Rock: Finally! The Rock has come back to Philadelphia! The Rock jest tutaj bo to by odnieść się do zeszłotygodniowej sytuacji. The Great One został zaatakowany przez Brocka Lesnara. The Rock domaga się wyjaśnień w tej całej sytuacji. The Rock chce zmierzyć się sam na sam z Brockiem Lesnarem gdyż The People’s Champ wie, że pokona Lesnara! The Rock i Brock Lesnar chcą być mistrzami WWE ale tylko jeden może! Tylko jeden może tego dokonać. The Rock i Brock Lesnar to nie The Shield i nie są w stanie być mistrzami jednocześnie. Brock Lesnar pokazał, że jest dupkiem atakując dwa razy z zaskoczenia. Boi się stanąć twarzą w twarz i rozpocząć wojnę! The People’s Champ zamierza zrobić wszystko by doszło do walki z Lesnarem! By doszło do walki The Rock vs. Brock Lesnar i aby Brock Lesnar poczuł bół!

Wypowiedź przerywa theme Brocka Lesnara ale nikogo nie widać. Po chwili oczekiwania The Rock zrozumiał, że to prowokacja i wznowił swoją wypowiedź.

Ale w tym momencie w ringu pojawia się Brock Lesnar i kolejny raz atakuje The Rocka z zaskoczenia i na dodatek od tyłu. The Great One nie zdążył się zorientować a już został powalony na matę i The Next Big Thing zaczął go bić po twarzy. Seria ciosów w twarz i ponownie mamy rozbity łuk brwiowy Najbardziej Elektryzującego Człowieka w show biznesie.

*Look in my eyes, what do you see…*

CM Punk zmierza w stronę ringu w towarzystwie zatrzymującego go Heymana!

Punk jest już przy ringu ale Paul Heyman zatrzymuje go i nie pozwala wchodzić do ringu gdzie The Rock jest bezlitośnie okładany przez Brocka Lesnara. Punk nie rozumie o co chodzi Jego managerowi ale po chwili jednak ulega Jego namowom i oboje wracają na zaplecze. Lesnar chwilę po tym zaprzestaje ataków i zostawia zakrwawionego The Rocka w ringu.

---

Matt Striker i Jego gość…

Matt Striker: Moim gościem jest John Cena! W zeszłym tygodniu zakwalifikowałeś się do Elimination Chamber Matchu pokonując R-Trutha. Dzisiaj do tej walki dołączyli The Miz i Kane.

John Cena: Zapowiada się bardzo emocjonujący pojedynek. Zresztą nie ważne kto bierze udział w tym pojedynku to i tak dostarcza on sporo emocji fanom. Zależy mi na zwycięstwie i nie skupiam się na poszczególnych uczestnikach. Liczy się dla mnie tylko i wyłącznie wygrana.

Matt Striker: Dzisiaj poznamy kolejnych dwóch uczestników. Spodziewasz się jakiś niespodzianek?

John Cena: Nie mam pojęcia kto może się znaleźć w składzie tej walki. Jednak kto by to nie był to ja się na pewno nie przestraszę i stanę do walki.

---

Mistrzyni div AJ Lee przechodzi dumnie przez backstage. Po drodze spotyka CM Punka.

AJ Lee: Emm… Hej Punk.

CM Punk: Witaj. Nie widzisz, że jestem zajęty?

AJ Lee: Widzę. Ale ja tylko chciałam Ci pogratulować…

CM Punk: Że co?

AJ Lee: Pogratulować obrony tytułu. Potrafisz go bronić na różne sposoby. Raz pokonujesz przeciwnika, raz go niszczy ktoś inny. Jesteś Najlepszy na Świecie! Nie ma wątpliwości.

CM Punk: Nie mam nic wspólnego z atakami.

AJ Lee: Nieważne. W każdym razie jestem pod wrażaniem. No i… Powodzenia! Trzymaj się.

Po tych słowach zadowolona AJ idzie w swoją stronę zostawiając zdezorientowanego Punka.

---

Przenosimy się na ring gdzie już wszystko przygotowane dla MizTV. W ringu jest już obecny autor programu.

The Miz: Panie i Panowie witam w kolejnym wydaniu programu MizTV! Dzisiejszy epizod będzie poświęcony Elimination Chamber, które już za niespełna dwa tygodnie. W związku z tym drugi raz z rzędu nie będzie tylko jeden gość lecz kilku. Wszyscy, którzy są związani z tym pojedynkiem. Tak więc zapraszam pierwszego z moich gości – John Cena!

John wychodzi przy swoim theme.

The Miz: Witaj John.

John Cena: Witaj.

The Miz: Moim drugim gościem jest… Kane!

Kane wychodzi przy swoim theme.

The Miz: Witaj Kane.

Kane spojrzał się na Miza.

The Miz: Czas na mojego ostatniego gościa… WWE Champion CM Punk!

CM Punk wychodzi przy swoim theme.

The Miz: Witaj Punk.

Vickie Guerrero: Excuse Me! I say EXCUSE MEE! W dzisiejszym MizTV goszczą uczestnicy Elimination Chamber Matchu… Nie znamy jeszcze dwóch uczestników tego pojedynku. Jednego poznamy w dzisiejszej walce wieczoru a drugiego zapraszam już teraz… Ryback!

Ryback wychodzi przy swoim theme.

The Miz: … Tak więc… ekhm. Jesteśmy już w komplecie. Może pierwsze pytanie do WWE Championa. Czy znowu zamierzasz znaleźć kogoś kto pomoże Ci w obronie tytułu?

CM Punk: Nie prowokuj! Kolejny raz powtarzam, że nie mam nic wspólnego z The Shield, Bradem Maddoxem ani nikim innym! Jestem mistrzem WWE przez 442 dni i należy mi się szacunek!

The Miz: Jakoś nie brzmisz wiarygodnie… Co sądzą na ten temat inni zawodnicy? John…

John Cena: Nikt nie lubi gdy ktoś interweniuje w walkę. Nie wiem czy CM Punk ma coś wspólnego z tymi ludźmi ale mam powody by tak twierdzić.

The Miz: Kane…

Kane: Gówno mnie to obchodzi…

The Miz: Ryback…

Ryback: Feed Me More!

The Miz: Rozumiem… Przejdźmy do kolejnego pytania. Kto wygra Elimination Chamber i dlaczego będzie to The Miz?

Te słowa nie spodobały się Rybackowi, który przeszedł do ataku na Miza. Zaraz po tym Kane i John Cena ruszyli na pomoc Mizowi a CM Punk uciekł z ringu i jakby nigdy nic wrócił na zaplecze. Ryback po chwili rozprawił się z trójka rywali i zebrał heel heat.

---

Matt Striker: Moim gościem jest Triple H. Dobrze jest Cię widzieć z powrotem! Jak samopoczucie przed walką po długiej nieobecności?

Triple H: Nawet na emeryturze dbam o siebie i moją formę. Treningi na poważnie wznowiłem kilka dni przed Royal Rumble i teraz już regularnie trenuje na wysokich obrotach. Jestem gotowy na każde wyzwanie.

Matt Striker: Czyli nie czujesz żadnych obaw?

Triple H: Nigdy nie czułem i nigdy nie będę czuć. Nie jestem frajerem, który boi się tego co robi. Jestem tutaj po to by walczyć i nie czuje strachu.

Matt Striker: W takim razie życzę powodzenia.

---

Elimination Chamber Qualifying – Normal Match

Triple H vs. ???

Triple H już w ringu czeka na swojego przeciwnika. Niestety nie poznamy go ponieważ do ringu wbiegają The Shield! Rozpoczyna się atak trzech na jednego. Triple H próbuje go odeprzeć ale niestety nie udaje mu się to. Kontrola całkowicie po stronie Shield. The Game bez jakichkolwiek szans na ucieczkę. Reigns i Rollins trzymają go a Ambrose wyładowuje swoją energię. Wreszcie wyrzucają Huntera poza ring. Ale to nie koniec ich ataku. Szykuje się to co już widzieliśmy kilka razy. Podnoszą HHH i jest! Triple Powerbomb na stolik komentatorski! Nie tak miała się zakończyć dzisiejsza gala. The Shield zostawiają Triple H’a i opuszczają ring poprzez trybuny. Kto więc będzie ostatnim uczestnikiem Elimination Chamber Matchu?

Vickie Guerrero: Excuse Me! I say EXCUSE MEE! The Shield nie pozwolili by odbył się ostatni pojedynek eliminacyjny tak więc ja zdecyduję kto będzie ostatnim uczestnikiem Elimination Chamber Matchu. Będzie to… Triple H!

Widokiem niewzruszonych Ambrose’a, Reignsa i Rollinsa kończymy Monday Night RAW!

P.S. Nie mam zamiaru dodawać reakcji publiczności bo po prostu byłoby to bez sensu a już szczególnie w przypadku The Rocka. Jak czytacie jego wypowiedź to możecie zamiast kropek na końcu zdania postawić i wyjdzie na to samo. Szczęśliwego Nowego Roku!

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Nie wiem jak ty to robisz, ale twoje segmenty są genialne! Miz.TV kompletnie rozwala system. Wokół pasa WWE zrobiła się ciekawa otoczka,bo ubiega się o niego 10 zawodników + mistrz. Nie mam pojęcia jak to rozwiążesz, ale mam nadzieję, że nie będzie jakiejś interwencji w walce EC. Bynajmniej takiej oczywistej. Segmentów była cała masa, ale tym razem mało walk. Raptem jedna, pierwsza, bo reszy walkami nazwać niestety nie można. I na koniec pytanie: pojawią się graficzne zapowiedzi walk?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Turniej powoli zbliża się do końca. Zostało czterech wojowników:  
    • KyRenLo
      Jemu się nie chciało wpaść na WM, żeby zakończyć coś, co zaczął, a miałby teraz reagować, bo WWE, ewentualnie skopie galę Premium?  Rzeczywiście, gdyby na spokojnie usiąść z boku i na spokojnie zerknąć na tę sprawę to wychodzi, że główny cel zdobycie rekordowego tytułu plus już później zdobycie brakującego złota – zostało to osiągnięte. To właściwie spięło klamrą to, iż można go nazywać tym najlepszym. Oczywiście tutaj każdy może mieć inne zdanie w kwestii najlepszego. No, ale że to
    • Grins
      Panowie jeśli dziś zawalą i zrobią jakiś paździerz, to mam nadzieje że na początku roku tam wbije The Rock na kopach do tej firmy i coś z tym zrobi, może i AEW nie jest na takiej pozycji jak WWE ale z pewnością The Rock też tam coś podejrzy od konkurencji jak u nich działa produkt, jeśli są już plotki że The Rock kręci nosem że chujowo produkt jest rozpisywany to prędzej czy później wybuchnie tam jakiś kwas na zapleczu, poza tym pisałem już wcześniej na początku roku było info że Hunter sam z du
    • MattDevitto
      World Tag League 2025 (VII) Dzisiaj na szybko: War Dragons (Drilla Moloney & Shingo Takagi) vs. House Of Torture (Chase Owens & Yujiro Takahashi) - nic ciekawego. Owens z Yujiro to nie jest czołówka moich ulubieńców, a w połączeniu z HoT ciężko się ich po prostu ogląda...Za to Moloney z tygodnia na tydzień robi na mnie coraz lepsze wrażenie, Satoshi Kojima & Taichi vs. House Of Torture (Don Fale & EVIL) - vintage House of Torture El Desperado & Shuji Ishik
    • VictorV2
      Nie zdziwiłbym się gdyby WWE też nie wiedziało co WWE ugotuje na koniec Myślę ze co do Jade, to niefortunny timing bo reszta kobiecej elity jest uwiązana w ten jakże arcyważny i pasjonujący War Games match. Tylko że nawet po nim...Charlotte i Alexa mam wrażenie będą dalej uwiązane z Kabuki Warriors i cokolwiek to jest co złożyli z Nai i Lash, wygląda na to że Rhea pomoże Priest'owi z jego problemami, AJ będzie pracować z Becky...i...uhmmm...hmmmm...w sumie to tak...Jade nie ma z kim pracow
  • Dodaj nową pozycję...