Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Paul_Heyman presents: WWE!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

I do Walki nr. 4 - Tam chyba powinien być obrazek Sandowa ,a nie Rhodesa.

Oj tam, oj tam :D

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

69

• DestructionMachine

25

• szpicu

13

• Arkao

8

Top użytkownicy w tym temacie

Raw wyszło dobrze i była to najlepsza Twoja gala w ostatnim czasie. W końcu rozpsałeś dwa dłuższe i ciekawe segmenty. Jest jednak kilka minusów, do których zaliczają się przede wszystkim walki. Dobrze by było, gdybyś rozpisywał je na 6-10 linijek na tygodniówce. Napewno podniosło by to poziom diary, a potencjał masz. Teraz Raw w rozbiciu:

- Pierwszy segment wyszedł naprawdę fajnie i do pełni szczęścia zabrakło mi wypowiedzi Heymana... No może nie tylko, ale było i tak bardzo dobrze. Vince specjalnej wdzięczności nie okazał :D , ale nagrody mogą rozwinąć kilka ciekawych programów, szczególnie w przypadku Lesnara. Zastanawia mnie tylko jak rozpiszesz ten 14-osobowy mecz, bo to ogromne wyzwanie.

- Walkę Swaggera i Rhodesa gdzieś już widziałem... Ty dobrze wiesz gdzie. :( Poszedłeś na łatwiznę, bo o ile mógłbym znieść ich rewanż, o tyle dokładnie taki sam opis jest nie do przyjęcia. Ogromny MINUS! Segment po walce krótki, ale pozostawia pytanie: Co teraz ze Jackiem i Cody'm?

- Walka 2 - typowy zapychacz, ale i tak trochę za krótki. Nie za bardzo lubię Carlito, ale może jego powrót ciekawie poprowadzisz.

- Backstage wyszło przyzwoicie i prowadzi pewnie do powrotu Laurinaitisa do TV.

- Divy pominę. Kolejny segment na zapleczu trochę słaby. Zabrakło jakiejś wymiany zdań Johna z Mattem.

- Sheamus vs Sandow - do przełknięcia. Pojawienie się Marka z krzesłem trochę zerżnięte z prawdziwego WWE, tylko że tam wystąpił w tej roli Big Show. Prowadzi do tego samego czyli Chairs Match na TLC.

- Kolejny dobry segment. Jednocześnie rozwinąłeś konflikt wewnętrzny D-X i heel turn Ceny. Mam nadzieję, że przejście Johna na "ciemną stronę mocy" zwieńczysz jakimś wielkim i niespodziewanym wydarzeniem. Jeżeli chodzi o walkę HHH z HBK, liczę tylko na to, że Taker nie pozwoli Shawnowi stanąć do pojedynku (a może nawet sam zajmie jego miejsce?).

- Nie wiem ci napisać o Main Evencie, bo szczerze powiedziawszy, to nie ma o czym pisać. Powinien być co najmniej 4 razy dłuższy. Cieszy tylko fakt, że zaczęło się coś dziać z pasem WWE.

Ogólnie gala na plus - Były w końcu dobre segmenty, grafika, ale przydałby się chociaż jeden dłuższy backstage i zdecydowanie MUSISZ poprawić walki

DestructionMachine, dzięki za com.

Wiem, wiem... brak chęci do pisania walki poraz drugi... :( przepraszam i obiecuję poprawę :)

Powrót Johna i jeszcze jedno niespodziewane wydarzenie czyli 2 in 1 :D

Szczerze... to Henry najpierw atakował Sheamusa a potem postanowiłem to zmienić w ostatniej chwili i nawet zapomnialem o Showie...

Co do Ceny to szykuje się coś na WM-kę czego nikt się nie spodziewa :D

Do do pasa WWE to nie wiem czy Mizowi nie odebrac na tygodniówce IC Title, pierwotnie po tych interwencjach w walkach o preta i dodaniu go do walki o pas dablju miał walczyć z pasem IC ale teraz już sam nie wiem, być może dojdzie do 3. threet na SD lub za tydzień na RAW... zobaczymy ;)

Dopiero teraz znalazłem czas na komentarz, którym odniosę się do ostatniego Raw. Tak więc gala miała swoje wzloty i upadki. Na pewno mocnym punktem było otwarcie i segment z DX, Ceną i Tryplakiem i to sprawiło, że gala wyszła całkiem nieźle. Reszta to juz bardzo duże przeciętniaki począwszy od wszystkich walk, zakończywszy na Backstage'u, którego albo walce nie było albo było go bardzo mało. Reasumując to jeden z lepszych odcinków w twoim wydaniu w ostatnim czasie. W końcu pojawiły się segmenty dłuższe, walki jak walki dam Ci już z nimi spokój, bo chyba nigdy się pod tym względem nie poprawisz.
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

30.11.2012

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/SmackDown_05.jpg

Kontynuujemy drogę do najbardziej hardcorowego PPV roku! Oto co wydarzyło się na SmackDown! Na 16 dni przed TLC 2012

Galę otworzył nie pokaz fajerwerków lecz Shemuas, który przyszedł na ring ubrany w garnitur. Celtycki wojownik stwierdził, że del Rio powinien poczekać na swoją kolej jeżeli chodzi o walkę z Henrym, gdyż on ma do wykorzystania rewanż… Oczywiście Alberto del Rio nie pozwolił dokończyć mu wypowiedzi i od razu pojawił się na arenie. Meksykański arystokrata przejął mikrofon i powiedział, że Sheamus właśnie sam przyznał, że przegra. Powiedział wyraźnie, że del Rio ma poczekać na walkę z Henrym, a nie walkę o pas. Oznacza to, że nawet on- celtycki wojownik wie, że w walce 1 vs. 1 nie pokona Henry’ego. Jedyną osoba na świecie, która może pokonać obecnego mistrz jest… i tu pojawił się na rampie Ricardo Rodriguez krzycząć: Albertoooooo deeeeeeel Riiioooooooo!!! Były champion wyśmiał obydwu panów mówiąc, że każdy normalny człowiek, wie że to on wygra za 16 dni i odzyska swój pas. Głos ponownie zabrał Rio mówiąc, że za 16 dni Sheamus nie zdobędzie pasa lecz przekona się, że przeznaczenie się spełnia, gdyż on, Alberto, wzniesie w górę pas mistrzowski wagi ciężkiej. Mark Henry pojawił się na rampie! Obecny mistrz powiedział, że przeznaczeniem zarówno jednego jak i drugiego jest… porażka na TLC! Obecnie na świecie nie ma osoby, która byłaby w stanie pokonać World Strongest Mana! Mistrz dodał, że Booker T zakazał mu atakować dzisiaj i jednego i drugiego, po czym wyszedł z areny. Sheamus z zaskoczenia wykonał Brogue Kick Rodriguezowi a Alberto uciekł. Sheamus próbował przywołać go do ringu lecz niestety bez skutecznie.

BackStage

Na zapleczu Booker T zaczepił The Miza. GM powiedział, że skoro Miz pojawił się już na jego gali to niech chociaż nie porusza tutaj tematu pasa WWE, o który będzie walczył na TLC. Mizanin powiedział, że przecież WWE to zarówno RAW jak i SmackDown!, dlatego będzie robił to co robi na RAW.

Walka nr 1. Non-title Eight Man Mixed Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3866/ReyCara.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/888/Ted_DiBiase_3_CutOut_Jess-x.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/243/Beth_Phoenix_15.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/250/Eve_Torres_Jess07Feb2013.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Antonio_Cesaro_31_GD.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/Usos_2012CutByJibunjishin1.jpg

TT Champions Rey Mysterio & Sin Cara & US Champion Ted DiBiase & Divas Champion Beth Phoenix vs. The Usos & Antonio Cesaro & Eve

końcówka walki: Sin Cara wykonał Enzuiguri na już ledwo przytomnym rywalu. Cara chciałprzejść do swojej akcji kończącej nie pozwolił na to Cesaro, który wpadł ro ringu i powalił rywala Clotesline’m. Byłby mistrz USA podszedł jeszcze do Teda i zaczął się z nim kłócić. Po chwili jednak za namową sędziego odszedł do swojego narożnika i opuścił ring. W tym czasie Jey zmienił się z Jimmy’m,który jednak otrzymał Hurricanranę i Arm Drag. Kiedy mistrz dywizji drużynowej szykował się do wykonania ciosu kończącego do ringu wpadła tym razem Eve, która zaczęła okładać go plaskaczami. W końcu Sin złapał ją za rękę i popatrzył na divę. Wtedy do akcji ponownie wszedł Cesaro. Mistrz USA Ted DiBiase również wszedł do ringu a zaraz potem Usos i Rey uczynili to samo. Doszło do brawlu 4 na 4. Sędzia, który był w tym przypadku bezradny ogłosił non-contest.

Winner: No-contest.

Po walce z narożników wybuchły płomienie i Kane & Big Show pojawili się na arenie. Jedni z pretendentów to pasów Tag Team zaatkowali najpierw swoich oponentów wykonując im po Doulbe-Chokeslam a potem Show dołożył KO Punch dla Antonio i na końcu Teda. Po tym zdarzeniu divy próbowały obudzić swoich, nieprzytomnych chłopaków a Monster team opuścili ring bez żadnych celebracji.

BackStage

Na zapleczu Matt Striker spotkał Josha Mattewsa. Josh miał w ręce mikrofon, więc Matt zażartował pytając, który z nich będzie gościem, a który prowadził wywiad. Panowie roześmiali się gdy nagle kamerzysta powiedział im, że są na wizji. Panowie się troszkę zdezorientowali a wtedy podeszli do nich Dean Amborse with 3 Man Band. Josh spytał Ambrose’a o walkę z Ceną na TLC. Dean odpowiedział, że to on stworzył Cenę-terminatora, więc teraz to on go zniszczy. Na gali Tables, Ladders and Chairs, pomimo że ich walka nie ma stypulacji to Johna czeka piekło. Najpierw on go połamie, przypnie, a potem wszyscy w czwórkę ZABIJĄ Johna. Cena już więcej nie będzie walczył w ringu a po tym co on mu zrobi rodzice zabronią oglądać WWE swoim dzieciom. On ma zamiar tak zmasakrować Cenę jak nikt nigdy nie zmasakrował nikogo… ani w WWE, ani w Japonii, ani w boksie, ani nawet w UFC! TO nie będzie zwykła walka! To będzie wojna. Po tych słowach Dean i jego ludzie odeszli a Matt powiedział Mattewsowi, że Cenie należy się solidny łomot, ale nie tylko jemu lecz też Street Dogowi, ale o to on już zadba osobiście.

..::Reklamy::..

..::Promo Wrestlemanii XXIX::..

Walka nr 2. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/Brodus_Clay_2012CutByJibunjishin16.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_21_GD.jpg

Brodus Clay [w/Naomi & Cameron] vs. Mr. MitB Dolph Ziggler [w/Vickie Guerrero]

końcówka walki: Mr. MitB próbował wykonac Zig Zag, ale rywal uderzył go łokciem w głowę. Dolph spadł na ziemię a Brodus rozpoczął swój atak. Elbow Drop, Knee Lift i Running Powerslam dla pana Money in the Bank! Brodus był już gotowy do wykonania What the Funk? Kiedy to na ring wpadła Vickie okładając go plaskaczami. Clay wyprosił paniom z ringu ale ta nie chciała go opuścić więc interweniować musiały Cameron i Naomi, które przegoniły Guerrero z ringu. W tym zamieszaniu Dolph wykonał rywalowi Dropkick i Stinger Splash. Następnie Dolph dołożył Superkick i na koniec ZigZag, po czym uzyskał pin.

Winner: Mr. MitB Dolph Ziggler

BackStage

Na zapleczu Eve spotkała Teda DiBiase. Torres „zmierzyła” go wzrokiem a ten spytał o co jej chodzi? Eve powiedziała, ze Ted to idiota po czym wyzwała go na walkę, on vs. Jej chłopak Cesaro o pas USA na TLC. Czy idiota zaakceptuje wyzwanie? Ted odpowiedział, że nie jest idiotą, ale wyzwanie akceptuje. Eve odparła, ze Ted nie jest taki głupi na jakiego wygląda i wie, że Casarowi i tak przysługuje rewanż, więc lepiej powiedzieć ok-walczmy, niż wyjść na tchórza skoro i tak i tak będą ze sobą musieli walczyć. Wtedy od tyłu mistrz US zaatakował Antonio Cesaro! Wściekły Szwajcar rzucił rywalem a stojący obok stół, a potem wykonał mu swoją akcję kończącą.

Walka nr 3. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/89/kellykelly12_by_dillhare.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2289/Tamina_CutOut_Jess-x_2_2.jpg

Kelly Kelly vs. Tamina

końcówka walki: Kelly od początku miała przewagę nad rywalką. Tamina nie mogła zupełnie nic na to poradzić. W pewnym momencie Kelly, po wykonaniu K2 przeszła do pinu. 1…2… Roll-up! 1…2…3! Tamina wygrywa!

Winner: Tamina

Po walce załamana Kelly przez chwilę leżała na macie, a wtedy podeszła do niej Tamina oferując jej uścisk dłoni. Kelly wstała i uścisnęła dłoń rywalce.

..::Promo walki: Triple H vs. Shawn Michaels – Last Man Standing – na TLC::..

..::Promo Fandango – zadebiutuje już wkrótce::..

Walka nr 4. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_23_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1018/ezekieljackson1_wfmashupz.jpg

RyBack vs. Ezekiel Jackson

końcówka walki: RyBack od razu wykonał Clotesline I swój finisher. 1..2…3!

Winner: RyBack

Po walce wściekły Jackson zaatakował krzesłem świętującego zwycięstwo RyBacka! Wędkarz otrzymał kilka ciosów w plecy, po czym padł. Następnie Ezekiel Dobił go ciosem w głowę. Wtedy do ringu wpadło kilku sędziów powstrzymując go od dalszych ataków.

BackStage

Na zapleczu Randy Orton spotkał Bookera T. Orton spytał Bookera czemu nie ma go w karcie TLC? Generalny Manager odpowiedział, że Randy nie dostał walki na TLC, ale za to na pewno dostanie szansę na Royal Rumble. Orton spytał co to ma znaczyć? Nie obchodzi go RR, on na Rumble chce wejść jako mistrz! Booker zaproponował Ortonowi walkę 1 vs. 1 o pas jeszcze dziś! Jeżeli Orton wygra to zdobędzie pas i zastąpi Henry’ego w walce na TLC. Orton z uśmichem na ustach zgodził się przyjąć ofertę.

W innym miejscu na zapleczu The Great Khali natrafił na wściekłego Ezekiela Jacksona. Big Zake bez powodu zaatakował Khaliego wbijając go w ścianę a potem okładając pięściami. Great nie potrafił sobie z nim poradzić i otrzymał jeszcze kilka ciosów a potem Zake spostrzegł krzesło, które leżało obok. Podniósł je i znowu przeszedł do ataku na Great Khaliego okładając go krzesłem. Na koniec rzucił nim w maskę samochodu tak, że Hindus zbił głową szybę. Potem szybko uciekł, a zakrwawionym Khalim zajęły się nadbiegające służby medyczne.

Main Event Normal Match for WH Champion

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/Randy_Orton_16_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/Mark_Henry_20_GD.jpg

Randy Orton vs. Mark Henry

końcówka walki: Henry osiągnął nad rywalem przewagę. Potężnym Clotesline’m Mark wyrzucił Randy’ego poza ring i tam wbił go w bandę. Następnie po Irish Wipie Orton uderzył w metalowe schody. World Strongest Man uderzył jeszcze rywala w twarz a potem zniszczył stolik komentatorski! Wściekły Mark postawił na nim Ortona i sam wszedł na niego ale… otrzymał RKO znikąd!!! Stół się złamał a Orton pchnął Henry’ego na metalowy słupek podtrzymujący ring. Potem Orton wszedł do ringu. Henry również próbował dostać się do pierścienia lecz został zasypany serią punchy. Następnie Orton ustawił go pod DDT i wykonał tę akcję na olbrzymie! Potem Orton wszedł na narożnik i czekał aż olbrzym wstanie. Kiedy po chwili Henry wstał Randy wykonał RKO w locie!!! 1…2….Kick-Out! Henry jeszcze żyje! Wściekły Viper rozbiegł się aby wykonać Punt Kick, ale wtedy wybrzmiał theme… Alberta del Rio! Meksykanin pojawił się na rampie co rozproszyło Randy’ego a arystokrata zapraszał go na rampę aby się z nim zmierzyć. Po chwili Orton jednak zrozumiał co się dzieje i odwrócił się lecz otrzymał Clotesline i World's Strongest Slam! 1…2…3!

Winner: Mark Henry

Po walce Alberto wpadl do ringu I chciał uścisnąć dłoń Marka ale ten powalił go sierpowym! Następnie ustawił go pod WSS ale wtedy or tyłu uderzył go Ricardo Rodriguez. Oczywiście czekała go za to kara. Mark puścil Ria,który uciekł a World's Strongest Slam otrzymał Ricardo. Takim obrazkiem kończymy SmackDown!.

Wyniki NXT:

1. Normal Match ½ Final Tournament for 1. Contender for NXT Champion: El Generico def. Conor O’Brien

2. . Normal Match ½ Final Tournament for 1. Contender for NXT Champion: Seth Rollins def. Correy Graves

Po walce Kassius Ohno zaatakował Rollinsa.

3. Normal Match: Bray Wyatt [w/ Luke Harper & Eric Rowan] def. TAC

4.Normal Match: Paige def. Kaitlyn

Na zapleczu Josh Mattews przeprowadził wywiad z Rollinsem, ale zaatakował go Ohno

5. Normal Match for 1. Contende for NXT Champion: El Generico def. Seth Rollins

Po walce Ohno znów zatakował Rollinsa

Wyniki SMS:

1.Normal Match: Daniel Bryan def. IC Champion The Miz

2.Normal Match: Brodus Clay [w/Naomi & Cameron] def. Tensai

Kartana TLC:

1. TLC Match for WHC: Mark Henry © vs. Sheamus vs. Alberto del Rio

2. 7-Team TLC Match for Tag Team Championship: Rey Mysterio & Sin Cara © vs. Kane & Big Show vs. Prime Tyme Players vs. The Usos vs. R-Boom vs. Team Co-bro vs. Primo & Epico [w/Carlito]

3. Triple Threet TLC Match for WWE Champion: CM Punk © vs. Christian vs. IC Champion The Miz

4. Normal Match: John Cena vs. Dean Ambrose [w/3 Man Band]

5. Last Man Standing Match: Triple H vs. Shawn Michaels

6. Normal Match for US Champion: Ted DiBiase [w/Beth Phoenix] © vs. Antonio Cesaro [w/Eve]

7. Normal Match for NXT Champion: Kassius Ohno ©vs. El Generico

Edytowane przez TheVillain

Według mnie gala wyszła bardzo dobrze i pokazałeś, że wciąż możesz napisać odcinek na wysokim poziomie. Zacznę od plusów:

- W końcu oprawa graficzna jest taka jak powinna być i zdecydowanie poprawia efekt wizualny.

- Widać sporą poprawę pod względem walk.

- Sgmenty są całkiem długie i dobre.

- Odcinek napisany estetycznie, bez większych błędów.

Teraz minusy:

- Niepotrzebne dwa squashe. O ile jestem w stanie zrozumieć tak beznadziejną walkę div, to starcie Zeke'a z RyBackiem powinno być dużo lepsze. Walka w tym składzie mogła by się odbyć nawet na PPV jako promocja dla jednego lub drugiego. Mogłeś rozpisać dłuższe i typowo siłowe starcie, które w końcu w heroiczny sposób wygrał by "Głodomór". Dalsze zachowanie Jacksona było by jeszcze lepiej wyjaśnione, bo w końcu dał by z siebie wszystko w walce i mógł by być zażenowany porażką, a tak nie jest zbyt wiarygodny.

- Brak jeszcze jednego segmentu w ringu. Do pełni szczęścia zabrakło mi właśnie tego. Segment wdłużył by galę, bo jest ona trochę krótka.

Podsumowując: Widać, że po chwilowej "zadyszce" wracasz do odpowiedniego rytmu i każda kolejna gala jest coraz lepsza. Ta miała sporo plusów, mniej minusów (choć jeden spory).

Odcinek był i może całkiem niezły, ale dla mnie zbyt krótki. Wiem, że możesz się powiedzieć, że się czepiam, ale mimo, że odcinek był krótki to pojawiły się słabe punkty. To na pewno spory mankament tym bardziej, że nie piszesz od tygodnia, tylko jesteś już bardziej doświadczonym bookerem i powinieneś pisać dłuższe galę. No, ale teraz do rzeczy, to co mi się podobało, to widać że nieco bardziej postawiłeś na segemnty. Walki, jak to walki nie będę się już czepiał, ale napisze taką małą ciekawostkę, otóż jestem w trakcie pisania Extreme Day i tak się składa, że jedna moja walka, ma więcej treści niż twoje razem wzięte przez całe show! :D Ogólnie rzecz biorąc odcinek był niezły, jednak ciągle jest jeszcze dużo do poprawy, ale na pewno brawa należą Ci się za chęci i wytrwałość w pisaniu, jednak szkoda że to nie idzie w parze z jakościom.
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

szpicu, PPV to PPV, a tygodniówka to tygodniówka... :D wiem, że walki krótkie no ale walki to nie moje specjalność. Jak sam powiedziałeś- stawiam na segmenty.

Dopiero teraz znalazłem czas na komentarz... Więc nie będę zwlekał ;)

Nowy odcinek był naprawdę dobry. Tylko, że tak jak napisał szpicu, był za krótki. Mam nadzieję, że napiszesz kiedyś dłuższy odcinek. Według mnie masz ciekawe pomysły, widać, że się starasz :). Zaczynasz teraz dość regularnie wystawiać gale, co mnie cieszy, zobaczymy jak pójdzie ci dalej. :D

Życzę powodzenia i wytrwałości w dlaszym pisaniu! :P

3930159675357f7ecdcc03.jpg

03.12.2012

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/raw_2012_unconquerable_.jpg

RAW na 13 dni przed TLC! Już za niespełna dwa tygodnie ostatnie PPV w tym roku!

RAW otwiorzył…. Vince McMahon. Prezes poprosił fanów zgromadzonych a arenie aby spojrzeli na tirantion, gdzie ukazał się terminarz gal PPV w 2013 roku: Royal Rumble - 27.01.2013, Elimination Chamber - 17.02.2013, WrestleMania XXIX - 7.04.2013, Extreme Rules - 19.05.2013, King of The Ring - 16.06.2013, Money in the Bank - 14.07.2013, SummerSlam - 18.08.2013, Night of Champions -15.09.2013, Hell in a Cell - 27.10.2013, Survivor Series - 24.11.2013, TLC - 15.12.2013. Potem Vince spytał fanów co sądzą o tym terminarzu? Otrzymał za to cheer, chociaż niektórzy fani buczeli na prezesa. Vince kontynuował zapowiadając RAW Super Tour 2012/2013 – już za tydzień ostatnie RAW przed najbardziej hardcorową galą roku, potem za dwa tygodnie Slammy Awards, następnie na RAW będziemy obchodzić kolejno: Boże Narodzenie i Sylwestra, po tych odcinkach przyjdzie czas na… powrót The Rocka na RAW! Następnie obchody 20-lecia tygodniówki, a potem ostatnie RAW przed RR, po czym znowu ponad dwa miesiące RAW: Road to Wrestlemania! Dla czerwonej tygodniówki będzie to dobry okres! Po tej przemowie Vince udał się na BackStage.

Walka nr 1. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger-2011Cutout_by_Jibunjishin4.jpg vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/Wade_Barrett_30_GD.jpg

Jack Swagger vs. Wade Barrett [w/Daniel Bryan & Wiliam Regal]

końcówka walki: od początku walki Jack miał przewagę nad rywalem. Swagger wykonał Barrettowi Leg drop a następnie Chop block. All-American American spróbował wykonać Gutwrench Suplex ale rywal zdołał uniknąć ciosu! Barrett zaatakował serią punchy a następnie powalił rywala Drop Kickiem i Winds of Change. Następnie Anglik przeszedł do próby Neckbreaker ale tym razem to Swagger skontrował! Jack wykonał jeszcze German Suplex i Swagger Bomb. Potem Swagger wykończył rywala przez Gutwrench powerbomb! Amerykanin już chciał przypinać rywala kiedy nagle… na rampie pojawił się The Miz! Mistrz Interkontynentalny popatrzył na Swaggera a następnie udał się na zaplecze. Tę sytuację wykorzystał Wade wykonując Bull Hammer i odliczającrywala.

Winner: Wade Barrett

Po walce Barrett i Bryan pomogli wstać Swaggerowi na nogi. Dołączył do nich Regal i wydawało się, że wszystko będzie ok, ale Swagger zaczął kłócić sięz Barrettem. Załagodzić sytuację próbował Bryan, który opowiedział się po stronie Jacka. Po chwili kłótni doszło do rękoczynów! Swagger zaatakował Barretta ale zarówno Bryan jak i Regal odciągnęli go od ledwo przytomnego Barretta.

BackStage

Na zapleczu Matt Striker spotkał Christiana. Matt spytał Capitana Charismę o walkę na TLC. W odpowiedzi usłyszał, że Christian może i przegrał na Survivor Series, ale na TLC nie można go lekceważyć. On już nie raz walczył w starciach z drabinami a poza tym w tej walce będzie miał dwóch rywali. Jeżeli oni zajmą się sobą to on może w tym czasie zdjąć pas, jednak musi wziąć pod uwagę, że w takich okolicznościach pas może obronić również Punk, a The Miz może zostać WWE Intercontinental WWE Championem.

Walka nr 2. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_28_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1725/Yoshi_Tatsu_5.jpg

RyBack vs. Yoshi Tatsu

końcówka walki: Walka byłabardzo krótka. RyBack wykonał tylko Clotesline, Back body drop i Shell Shocked, po którym odliczył rywala.

Winner: RyBack

Po walce na ring wpadł z zaplecza Ezekiel Jackson, który zaatakował RyBacka. Ezekiel próbował go powalić przez Clotesline ale RyBack uniknął ciosu i to on miał przewagę. Back przez chwilę poobijał rywala prze narożniku a na koniec wykonał Shell Shocked.

..::Promo Fan…Dan…Go – debiut up next!::..

..::REKLAMY::..

Po reklamach na ring przy nieznanym themie wszedł Fandango. Dan Go przejął mikrofon od Justina Robertsa i zaczął uczyć go jak wymawia się jego imię. Justin jednak sobie z tym średnio radził. FanDanGo powiedział, że z Robertsa taki annoucer jak z koziego odbytu. Justin wyglądał na zmieszanego i nie wiedział co powiedzieć. Z opresji wybawił go Tensai, czyli rywal FanDanGo. Mistrz tańca powiedział, ze nie będzie walczył dopóki Roberts nie wymówi poprawnie jego nazwiska. Tensai jednak nie czekał tylko próbował powalić rywala Clotesline’m ale ten uniknął ciosu, który zainkasował Roberts! Dango uciekł w trybuny, Tensai patrzał w jego stronę, a Roberts leżał nieprzytomny.

BackStage

Na zapleczu AJ Lee była wściekła na Tensai’a. Kiedy ten wrócił na zaplecze AJ powiedziała, że… ZWALNIA GO! Tensai myślał, że się przesłyszał, ale wtedy pojawił się Vince McMahon, który powiedział, że razem z nim wyrzuceni zostają Derick Baterman, Persy Watson oraz jobbujący ostatnio Yoshi Tatsu.

Walka nr 3. Tag TeamMatch

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3862/Rhodes_Scholars_2013CutByJibunjishin1.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/Usos_2012CutByJibunjishin1.jpg

Team Rhodes Scholars vs. The Usos

końcówka walki: Rhodes wykonał Jey’owi Crossbody, Bulldog i Swinging vertical suplex. Potem Cody dołożył Russian legsweep po czym zmienił się z Sandowem. Damien kontynuował atak najpierw wykręcając rękę Usosa a potem wykonał Corkscrew neckbreaker. Irish Wip w narożnik Rhodes Scholars i tam nastąpiła ponowna zmiana. Cody tym razem wykonał już tylko Cross Rhodes i odliczył rywala.

Winner: Team Rhodes Scholars

BackStage

Na zapleczu ponownie Matt Striker. Tym razem jego gościem jest World Heavyweight Champion Mark Henry. Matt chciał o coś spytać Marka, lecze ten wyrwał mu mikrofon i groźnie na niego spojrzał. Matt się wystraszył a Mark powiedział tylko kilka słów: „Sheamus… Alberto… za dwa tygodnie traficie do Hall of Pain”. Po tych słowach czarnoskóry zapaśnik odszedł zostawiając Matta samego. Striker zobaczył jednak nadchodzącego Mistrz IC The Miza. Striker poprosił go o wywiad ale ten powiedział, ze na TLC zgarnie pas i zostanie nowym WWE Intercontinental WWE Championem! Będzie posiadał dwa pasy WWE jednocześnie!

Walka nr 4. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1085/Brie_Bella_CutOut_Jess-x.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2414/Kaitlyn_Jess11Feb2013.jpg

Brie Bella [w/Nikki Bella] vs. Kaitlyn

końcówka walki:Brie wykonała Drop Kick i Hair-pull mat slam. Następnie Brie wzięła rozbieg i chciała wyrzucić opierającą się na linach Kaitlyn. Ta jednak zrobiła unik i wtedy to Brie wyleciała. Bella upadła prosto na swoją siostrę. Po chwili jedna z pań weszła do ringu. Siostra wykonała Drop Kick i Bella Buster, po którym odliczyła rywalkę.

Winner: Brie Bella

Po walce siostry Bella świętowały wygraną ale na arenie pojawiła się General Manager RAW- AJ Lee. Ta poprosiła o powtórkę w zwolnionym tempie sytuacji kiedy to Bella wypadła z ringu. Jak się okazało na powtórce widać było, że siostry się zamieniły! AJ zmieniła wynik na wygraną Kaitlyn przez DQ!

Winner: Kaitlyn

BackStage

Na zapleczu Paul Heyman wszedł do biura Vince’a McMahona. Tam wściekły Heyman spytał czemu Vince zwolnił Tensai’a? Vince powiedział, że Tensai zarabiał jak gwiazda a przegrywał walki na SuperStars i Morning Slam… Heyman powiedział, że trzeba było go zawiesić żeby popracował nad sobą i wrócił taki jaki był w kwietniu kiedy pokonywał Johna Cenę i inne gwiazdeczki WWE. Vince wpadł w szał i powiedział, że to nie są gwiazdeczki ale najlepsi wrestlerzy na świecie. Heyman powiedział, że jedynym najlepszym na świecie jest CM Punk a zaraz za nim są Brock Lesnar, Kane i Big Show. Vince wyśmiał Heymana i poprosił Brodusa Clay’a, który właśnie wszedł do biura o wskazanie Paulowi drzwi.

Main Event Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_cena_47.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/sheamusby_cs.png

John Cena vs. Sheamus

końcówka walki: Cena szybko osiągnął przewagę nad Sheamusem, ale po chwili wszystko zmieniło się na korzyść Sheamusa, a potem znów Ceny. John Irish Wipem posłał rywala w narożnik, w którym zaczął okładać rywala rękoma. Następnie Celtycki Wojownik zainkasował Gutwrench Suplex a potem Cena wykonał Drop kick z narożnika! Cena będąc w ofensywie zaatakował rywala Spinebusterem i Five Knuckle Shuffle! Cena wyniósł rywala pod AA, ale wtedy w stronę ringu z zaplecza ruszyli Dean Ambrose with 3 Man Band! Panowie otoczyli ring i przyglądali się Johnowi, który wykonał ostatecznie AA! Kiedy Cena przeszedł do pinu czwórka otaczająca ring już miała wpaść do pierścienia lecz wtedy wybrzmiał theme mistrz wagi ciężkiej i Mark Henry wolnym krokiem szedł w stronę rignu! W tym czasie sędzia doliczył do trzech.

Winner: John Cena

Po walce Mark wszedł do ringu i usadził Sheamusa na narożniku, na który potem sam wszedł i wykonał World Strongest Slam z narożnika! Dean i jego ludzie w tym czasie szybko uciekli na zaplecze widząc wściekłego Marka. John Cena spojrzał w oczy olbrzymowi ale ostatecznie również się wycofał, a wstający Sheamus otrzymał jeszcze jeden WSS.

Wyniki Main Event:

Show rozpoczął FanDanGo, który wygłosił promo, w którym powiedział, że jest byłym mistrzem świata w tańcu, a teraz zawitał do WWE.

1.Normal Match: Mr. MitB Dolph Ziggler [w/Vickie Guerrero] def. Jack Swagger

Na zapleczu Mattews przeprowadził wywiad z Paulem Heymanem, który negatywnie odniósł się do zwolnienia Tensai’a.

2.Normal Match: Kane [w/Paul Heyman & Big Show] def. Brodus Clay

3.Normal Match: Zack Ryder [w/Santino Marella & R-Boom] def. Camacho [w/Hunico]

Wyniki SuperStars:

1.Normal Match: Jack Swagger def. Damien Sandow

2.Normal Match: Tyson Kidd def. Darren Young [w/Titus O’Neil]

3.Tag Team Non-Title Match: Rey Mysterio & Sin Cara def. Primo & Epico [w/Carlito]

Karta na TLC:

1. TLC Match for WHC: Mark Henry © vs. Sheamus vs. Alberto del Rio

2. 7-Team TLC Match for Tag Team Championship: Rey Mysterio & Sin Cara © vs. Kane & Big Show vs. Prime Tyme Players vs. The Usos vs. R-Boom vs. Team Co-bro vs. Primo & Epico [w/Carlito]

3. Triple Threet TLC Match for WWE Champion: CM Punk © vs. Christian vs. IC Champion The Miz

4. Normal Match: John Cena vs. Dean Ambrose [w/3 Man Band]

5. Last Man Standing Match: Triple H vs. Shawn Michaels

6. Normal Match for US Champion: Ted DiBiase [w/Beth Phoenix] © vs. Antonio Cesaro [w/Eve]

7. Normal Match for NXT Champion: Kassius Ohno ©vs. El Generico

Dla przypomnienia:

Aktualny roster WWE:

ROSTER GŁÓWNY:

Alberto Del Rio HELL

Alex Riley FACE

Antonio Cesaro HELL

Big Show HELL

Brock Lesnar HELL

Brodus Clay FACE

Camacho HELL

Carlito HELL

Christian FACE

CM Punk HELL

Cody Rhodes HELL

Curt Hawkins HELL

Damien Sandow HELL

Daniel Bryan FACE

Darren Young HEL

David Otunga HELL

Dean Ambrose HELL

Dolph Ziggler HELL

Drew McIntyre HELL

Dwayne "The Rock" Johnson FACE

Epico HELL

Evan Bourne - kontuzja FACE

Ezekiel Jackson HELL

The Great Khali FACE

Heath Slater HELL

Hornswoggle FACE

Hunico HELL

Jack Swagger FACE

Jey Uso TWEENER

Jimmy Uso TWEENER

Jinder Mahal HELL

John Cena HELL

FanDanGO FACE

JTG HELL

Justin Gabriel FACE

Kane HELL

Kofi Kingston FACE

Mark Henry HELL

Mason Ryan HELL

Michael McGillicutty FACE

Mojo Rawley FACE

The Miz HELL

Primo HELL

R-Truth FACE

Randy Orton HELL

Rey Mysterio FACE

Ryback FACE

Santino Marella FACE

Sheamus FACE

Sin Cara FACE

Ted DiBiase FACE

Titus O'Neil HELL

Tyson Kidd FACE

Trent Barreta TWEENER

Undertaker FACE

Wade Barrett FACE

William Regal FACE

Zack Ryder FACE

Female wrestlers

Alicia Fox FACE

Beth Phoenix FACE

Brie Bella HELL

Eve HELL

Kaitlyn FACE

Kelly Kelly FACE

Nikki Bella HELL

Layla FACE

Natalya FACE

Rosa Mendes HELL

Tamina Snuka TWEENER

Teamy:

Kane i Big Show

Sin Cara i Rey Mysterio

Dean Ambrose with 3 Man Band: Dean Ambrose,Jinder Mahal, Drew McIntyre, Heath Slater

The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty: Alex Riley, Zack Ryder, Michael McGillicuty, Brodus Clay, Santino Marella, Kofi Kingston i R-Truth

Bella Twins: Brie Bella i Nikki Bella

The Colons: Carlito, Primo, Epico

Prime Tyme Players: Darren Young, Titus O'Neil

The Usos: Jey Uso, Jimmy Uso

The Rhodes Scholars: Damien Sandow, Cody Rhodes

R-Boom: R-Truth, Kofi Kingston

The CoBro Team: Zack Ryder, Santino Marella

Wiliam Regal i Daniel Bryan i Wade Barrett

NXT:

Big E Langston

Bo Dallas

Ricardo Rodriguez

Roman Reigns

Seth Rollins

Adrian Neville

Axl Keegan

Bray Wyatt

Briley Pierce

Conor O'Brian

Corey Graves

Danny Burch

Jake Carter

Kassius Ohno

Leo Kruger

Luke Harper

Mike Dalton

Oliver Grey

Richie Steamboat

Rick Victor

Sakamoto

Sylvester Lefort

Xavier Woods

El Generico

Female wrestlers

Anya

Audrey Marie

Charlotte

Emma

Paige

Sasha Banks

Summer Rae

Nowy odcinek się pojawił i dla mnie był on niestety bardzo słaby... Nic mi się nie podobało, Feudy prawie w ogóle nie poszły do przodu.. gdzie Triple H.. gdzie HBK... gdzie mistrz WWE CM Punk? Do tego walki dalej słabe... segmentów prawie wcale, a ten z McMahonem był najwyżej bardzo średni. Mógłbym się tak jeszcze wypisywać, ale nie ma sensu, bo Ty chyba zdajesz sobie sprawę, że ten odcinek był wręcz fatalny, a Ja nie przeczytałem tu nic, co przykułoby moją uwagę.

Powiem tak: Nie pójdę tak daleko jak szpicu, bo dla mnie gala była przyzwoita... Ale tylko przyzwoita. :( Poniżej pewnego poziomu nie schodzisz, ale od jakiegoś czasu przestałeś się rozwijać. Niby raz widać progres walk, lecz kiedy indziej znowu piszesz je słabo. Możesz mówić co chcesz, jednak według mnie jedyną możliwością rozwoju Twojego diary jest wprowadzenie dialogów. Powinieneś również jak dla mnie zwiększyć ilość walk na tygodniówkach, bo nie masz co zrobić z zawodnikami. Świadczy o tym między innymi brak Punka (KOLEJNY!). Pozostając w temacie walk - Zdecydowanie MUSISZ poprawić ich jakość. Najlepszym rozwiązaniem było by chyba pisanie ich w całości. Uwierz mi, lepiej żebyś wstawiał gale rzadziej, ale żeby były one na wysokim poziomie zarówno pod względem segmentów jak i walk. Powinieneś coś zrobić, bo coraz bardziej oddalasz się od najlepszych bookerów na forum, a w tej chwili "łyknął" Cię piszący od niedawna Mr. Ghost. Po ostatnim SD, które wyszło o niebo lepiej, myślałem, że nastąpiła poprawa, ale znowu zanotowałeś spadek. Cóż... Pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w pisaniu kolejnych, mam nadzieję dużo lepszych, odcinków.

szpicu, DestructionMachine, dzięki za komentarze. Shwan i HHH mają wolne, bo w końcu nie pracują na cały etat :). A Punk pojawi się na SD!. Popieprzyły mi się gale w trakcie pisania i myślałem, że segment z Punkiem jest jako opnener... moje niedopatrzenie... osrry

Myślę żeby rozpisywać również jako tygodniówkę Main Event, bo wtedy znalazłby się czas dla wszystkich. Minusem jest dłuższy czas pomiędzy PPV. Co o tym sądzicie?

Raw tak jak napisał DestructionMachine, było niestety tylko przyzwoite. Zgadzam się z tym, że mógłbyś spróbować pisać dialogi i całe walki. Jak pisali moi poprzednicy - gale mogą pojawiać się rzadziej, ale żeby były dobre, solidne. :).

Co do pisania kolejnej gali, dokładniej Main Event - No nie wiem. Może jednak tak byłoby lepiej? Myślę, że na tej tygodniówce mógłbyś zacząć pisać dialogi - zobaczylibyśmy jakby ci to wyszło - takie jest moje zdanie.

3930159675357f7ecdcc03.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 61 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 951 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 690 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 174 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 545 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 868 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kejrol
      Ona ma 24-25 lat i jest młodsza od ex-Sashy o 8 lat
    • Tomos
      No, masz rację, cofam. Jednak to:    JAK ŻEŚ MÓGŁ SKIPNĄĆ NAJLEPSZĄ WALKĘ KOBIET W 2025, A MAMY DOPIERO MARZEC  
    • MattDevitto
      Jedną z najlepszych rzeczy na gali ominąłeś - to tak jakbyś na Fame olał walkę rycerzy
    • IIL
      Niestety ciężko mi ostatnio znaleźć czas na forum i wrestling, ale obok tej gali nie mogłem przejść obojętnie. Revolution to tradycyjnie jedno z najlepszych wydarzeń roku w AEW – wystarczy przypomnieć sobie świetną edycję z 2020 roku z Orange Cassidy vs PAC (ta walka postawiła Orange’a na mapce) i Bucks vs Hangman & Omega, czy idąc dalej Punk vs MJF w Dog Collar z 2022, MJF vs Danielson w 60 minute Iron Man z 2023 i emerytura Stinga w 2024. Był też pamiętny Exploding Death Match Mox vs Omega w 2021, który wypadł niemalże świetnie, ale został niestety popsuty przez problemy techniczne. Revolution 2025 odbyło się w Los Angeles i uznanym w światku wrestlingowym crypto.com arena, czyli dawnym Staples Center. To tam odbyła się m.in. WrestleMania 21 oraz wiele innych ppv i tygodniówek WWE. Był to pierwszy raz, gdy AEW zorganizowało galę w tej arenie (wcześniej w tym markecie korzystali z KIA Forum). Adam Page -vs- MJF Max odwalił swój typowy bajt publiki z themem oponenta na wejście. Powoli budowali emocje i sprostali oczekiwaniom, odpalając konkretne widowisko w wykonaniu AEW oryginałów. Ten tombstone na krzesło poza ringiem wygrał w poniedziałek internety. Świetne przejście z Dead Eye z lin, po czym Hangman wytarł twarzą MJF’a matę, wgniatając go tam mocarnym Angel’s Wings. Zajebisty opener. AEW TBS Title: Mercedes Moné (c) -vs- Momo Watanabe Kilka fajnych spotów i ogólnie panienki się postarały, ale nie nazwałbym tego jakimś powrotem do hejdeju AJW z lat 90., jak to robił Excalibur na komentarzu. Do odnotowania fajny powerbomb w wykonaniu Moné poza ring i meteora Momo na krawędź ringu. Technicznie świetnie, ale nie wkręciłem się za bardzo w tę walkę. Swerve Strickland -vs- Ricochet Widziałem tych gości na żywo po raz pierwszy w 2014 roku i pamiętam, że Ricochet był już wtedy uznaną marką i miał świetną sylwetkę, natomiast Strickland podczas gali wXw, na jaką się wtedy wybrałem, był zwykłym szczylem z CZW i aż niemożliwe, że tak bardzo się rozwinął przez te dziesięć lat. Obaj zdają się być stworzeni dla siebie i spoty w ich wykonaniu wyglądają bardzo płynnie, miód wylewa się z ekranu, śledząc takie widowisko. Technicznie majstersztyk. Emocje dodały zagrywki Prince’a Nany (i jego matki w publice lol). Kilka super akcji, m.in. bieg Ricocheta po krawędzi barierek, spot na stole komentatorskim i mega mocne przejście z suicide dive’a w Death Valley Driver... Strickland wygrywa i zostaje nowym pretendentem... Powinien zdobyć wkrótce pas, a na All In 2025 walczyć z Bobby’m Lashleyem... AEW Continental Title: Kazuchika Okada (c) -vs- Brody King Piękne wejście Okady. Gościu ma taki vibe jak niegdyś w New Japan i prowadzenie jego postaci to ogromny plus. Walka przypominała dobry G1 Climax match z wiadomym wynikiem z góry, ale było na co popatrzeć. Rainmaker na koniec pięknie wszedł. AEW World Tag Team Titles: The Hurt Business (c) -vs- The Outrunners Outrunners szybko stali się over swoimi zabawnymi skitami niczym Southpaw Championship Wrestling (pamięta ktoś ten program na WWE Network?). Ringowo nie wyszło to jednak za ciekawie i wydaje mi się, że HB dało im aż za dużo ofensywy. Benjamin i Lashley wyglądają jak dwa czołgi i powinni być bardzo dominująco bookowani. Moment, w którym jeden z Outrunners (ten, który wygląda jak Hogan z Wish’a) miał swój moment, gdzie „Hulk upował”, wypadł dość niezręcznie. Ogółem jedynie słuszny wynik, ale nie wyszło z tego za dużo dobrego. The Outrunners powinni na długi czas wrócić na koniec kolejki. AEW Women’s World Title: Toni Storm (c) -vs- Mariah May Od razu przeszli do konkretów i zaczęli nawalać się mocnymi spotami na rampie. Każda z ich walk wyszła super, także tutaj nie mogło być inaczej i zakończyli tę historię mocarnym bloodfestem. Fajny piledriver na schodach, po czym zabrali się za szkło niczym Axl i Ian Rotten w Taipei Death Match... Piękny Storm Zero na stole pod koniec. Ross fajnie podsumował: „Thank God it’s over”... Świetna końcówka najlepszego feudu kobiet w AEW. AEW International Title: Konosuke Takeshita (c) -vs- Kenny Omega Totalnie nie kupuję tej wejściówki Kenny’ego. Pasowałaby do heelowego charakteru, ale w tej formie wybija nieco z klimatu. Walka ok, oparta na oczywistym schemacie obijania brzucha Omegi, rezonując z kontuzją, jaka wybiła go na rok z akcji. Nie było jakiegoś OMG momentu albo czegoś wartego zapamiętania na dłużej. Kenny wygrywa, zostaje pierwszym Grand Slam champem w AEW... Czyżby Okada vs Omega na All In 2025 było Title vs Title? To dobra okazja, żeby zunifikować te dwa pasy... Steel Cage: Kyle Fletcher -vs- Will Ospreay Ta walka to główny punkt tej gali i coś, na co wszyscy najbardziej czekali. Oczekiwania były niebotyczne i Ospreay oczywiście dowiózł. Od samego początku był sztos – super wejściówki, fenomenalny staredown na szczycie klatki. Dużo stiffu i mega akcji. Gdy przygotowali się do skoku z klatki, Excalibur trafnie skomentował to tym, że całe Los Angeles wstrzymało oddech. Mega końcówka po Tiger Driver ’91. Po czymś takim po raz kolejny można utwierdzić się w przekonaniu, że Will powinien być asem fedu i być głównym mistrzem. 10/10. AEW World Title: Jon Moxley (c) -vs- Cope Z jednej strony Mox i Cope to jedne z największych gwiazd w karcie i powinni zamykać te PPV, ale ciężko się to oglądało po tak mocarnych walkach. Nie zrobili niczego źle, ogarnęli co mieli, ale wyglądało to dość sztywno. Jedynie run in i próba pinu Cage’a ożywiła publikę. Dziwna przegrana Christiana przez odklepanie tuż po wejściu do walki... Nie ogarniam. Cage mógł wygrać i być dobrym transitional champem. Cope mógł przejść heel turn i wznowić tag team. W takim układzie na następnym PPV Mox vs Strickland i czas na zasunięcie kurtyny nad tą stajnią Moxa. Ogółem jedno z lepszych PPV w wydaniu AEW. Końcówka pozostawia negatywny posmak, ale to, co działo się wcześniej, to AEW w najlepszej okazałości. Polecam.  
    • CzaQ
      @ Tomos  co coo?     Mieliśmy 9 championów AEW, kolejność chronologiczna : - Krzychu Jerychoński - robił robotę gimmickami i dostarczał rozrywkę, - Mox miał 4 title reigny - 2 z nich były kozackie, ten teraz jest dziwny, a jeden krótki z tego co pamiętam.  - Kenny Omega - Według mnie było nieźle. Dawał dobre walki i jakoś się wyróżniał. - Kowboj - niestety, ale lepiej wyglądał kiedy gonił za pasem niż kiedy go miał, bo run był nudny. Jego postać też jakoś specjalnie nie 'odżyła' po zdobyciu pasa. Był, bo był i taka jest prawda. Pornowąs z lat 80-tych nie pomaga. - Pancur - można go lubić lub nie, ale star power był ogromny.  - MJF - od początku kozak postać i dostarczył jako mistrz. Zaczął przygasać kiedy z feudu z Adasiem Kapustką wyszło fiasko.  - Samoa Joe - dla mnie nieporozumienie, bo nagle zaczęli robić z niego kozaka, ale jednak fajnie się go oglądało jako destroyera.  - Swerve - bardzo się rozwinął i pokazał z bardzo dobrej strony. Jako mistrz wyglądał dobrze i dostarczył kilka momentów.  - Daniel Bryan - IMO był niezły, ale tylko niezły . Czegoś mi brakowało prócz dobrych walk.    Według mnie Mox był najlepszym mistrzem podczas, któregoś z pierwszych runów (nie pamietam) wraz z Krzysiem oraz MJFem.  Najgorszy był właśnie Kowboj, który się nie sprawdził - był w tym wypadku Dolphem Zigglerem, któego fajnie się oglądało, ale nie jak był mistrzem.  A wszystko to co pomiędzy to kwestia subiektywna. Bardzo ciężko byłoby zrobić taki ranking mistrzów.    A i zapomniałem wspomnieć o main evencie - byłaby to walka dwóch najlepszych theme songów... tylko, że Edge ma dziwnie zmodyfikowanego Metallingusa (propsy dla publiki za śpiewanie), a Mox niestety nie ma Wild Thing tylko japońskie generyczne gówno. 
  • Dodaj nową pozycję...