Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Paul_Heyman presents: WWE!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Paul_Heyman, mam spory dylemat w związku z Twoim diary. Niby pisanie jest u Ciebie na całkiem wysokim poziomie, ale wydaje mi się, że trochę stanąłeś w miejscu. :sad: Jest jeszcze miejsce na poprawę, więc liczę, że czymś mnie zaskoczysz. Co do Raw i SD - Nie będę rozpisywał się na temat story, bo nic nowego się nie wydarzyło oprócz zdemaskowania Ambrose'a. HHH nie zgadza się z decyzją teścia i to pewnie początek wyczekiwanego przeze mnie programu. 8) Jak zwykle pojawiło się trochę literówek, co psuje ocenę za całokształt. Estetycznie jest w miarę w porządku. Czekam na kolejne gale i życzę powodzenia w dalszym pisaniu! :grin:

PS. Kiedy pisałem komentarz, to kolejny odcinek Raw był jescze w trakcie oczekiwania na akceptację. Z tego powodu nie mogłem go przeczytać i mój post dotyczy tygodnia poprzedniego.

Edytowane przez DestructionMachine
  • Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

69

• DestructionMachine

25

• szpicu

13

• Arkao

8

Top użytkownicy w tym temacie

DestructionMachine, dzięki za komentarz. Tak, wystąpienie HHH na RAW to początek angle z Vince'em na tygodniówkach. Uprzedzając twój komentarz na temat nowej stajni złozonej z tylu wielkich gwiazd :D powiem, że ta stajnia będzie tylko na chwilę, no chyba, że dostanę komenty, że stajnia ma pozostać :)

No cóż, jestem przewidywalny. :grin: Kolejny odcinek Raw niezły, ale wydaje mi się trochę krótki. Rekompensuje to w pewnym stopniu doskonały pierwszy segment, lecz dodanie jeszcze jednej walki nie zaszkodziłoby.

- Jak już wspomniałem segment otwierający jest bardzo dobry. Mamy podkręcenie konfliktu HHH z Vincem, McMahon wyraźnie gra rolę heela w tym story. AJ nie sprawia wrażenia bezgranicznie lojalnej prezesowi, więc może stanąć po stronie Huntera. Zupełnie nie spodziewałem się u Ciebie Shawna. Występuje on jako GM często w diary, ale akurat tym razem jestem zaskoczony. Dobrze, że wziąłeś pod uwagę klauzulę emerytalną Shawna. Mam nadzieję, że Taker zgodzi się na walkę HBK. Jestem za zwycięstwem teamu DX na SS, jednak liczę na to, że AJ pozostanie na stanowisku.

- Pierwsze dwie walki kontynuują feudy o pasy midcardowe, ale wplotłeś tam równiż Kidda. Oby ingerencje Cesaro w walce Miza nie prowadziły do unifikacji pasów.

- Co do stajni, to nie będę się rozpisywał. Wydaje mi się, że są to tylko chłopcy do bicia dla Kane'a i Showa.

- Dalej rozkręcasz program z Ambrosem, który zaczyna naśladować Triple H'a. Czuję, że walka Deana z Johnem będzie w pewien sposób powiązana z mistrzostwem WWE. Zwycięstwo Street Doga nad Sheamusem to niezła promocja dla tego pierwszego, ale jak wygląda teraz pas WHC?

http://1.bp.blogspot.com/-mxp-weEImPc/T5gIThhF4qI/AAAAAAAAApE/c6s_VXOmDGM/s1600/smackdown-logo.png

Providence, Rhode Island 26.10.2012 [taping 23.10.2012]

Niebieską tygodniówkę w tym tygodniu rozpoczął oczywiście theme "Know Your Enemy" zespołu Green Day oraz pokaz fajerwerek. Kamera pokazała nam komentatorów, czyli Michaela Cole'a, JBL'a i Jerry'ego Lawlera, który przypomnieli co wydarzyło się na ostatnim SmackDown! (ustalenie walki o pas US na SS i sytuacja po ME gali i RAW (powroty Lawlera, Strikera, brawl Ceny z Ambrose, powstanie stajni anty Big Show&Kane, wydarzenia z początku gali, zapowiedż pojawienia się Undertakera w przyszły poniedziałem oraz ustalenie walki pomiędzy Johnem Ceną i Deanem Ambrose'm na następnym PPV). Panowie powiedzieli, że dziś czeka nas nie mniejsza dawka emocni, bo jesteśmy na SmackDown!

Backstage

Na zapleczu widzimy limuzynę, z której wysiada Triple H! Fani zgromadzeni w hali widząc to na tirantionie cheerowali Huntera!

A na arenie rozbrzmiał theme Voices i przy niemniejszym cheerze niż Triple H, do ringu zmierzał Randy Orton! Zanim żmija jeszcze rozpoczął przemowę usłyszeliśmy theme Marka Henry'ego i ten oczywiście z mikrofonem wszedł do ringu. Henry zdążył powiedzieć jedynie "oj Randy, Randy" i otrzymał RKO! Ale to nie koniec! Running punt kick w gowę Henry'ego! Orton był naładowany a wtedy na rampę wjechał samochodem Alberto del Rio, oczywiście zapowiadany przez Ricardo Rodrigueza. Alberto powiedział, że obydwaj panowie mieli swoją szansę na Hell in a Cell ale jej nie wykorzystali więc teraz czas na niego! Orton odpowiedział, że Alberto miał szansę na Night of Champions,Summer Slam, Money in the Bank i Over the Limit. Albero uśmiechnął się w swoim stylu i powiedział, że OtL, MitB, SS, NoC to było już dawno. Stwierdził, że od tego czasu poprawił swoją formę i że jego PRZEZNACZENIEM jest zostanie nowym mistrzem wagi ciężkiej. Orton poprosił go aby udał się na RAW i spróbował tam zdobyć pas WWE, pokonując dupka z dużym ego, czyli CM Punka. Tu jest SmackDown! i tutaj największą gwiazdą jest Randy Orton! Niepodziewanie wybrzmiał theme Sheamusa, więc stojący wciąż na rampie Alberto odruchowo się odwrócił i otrzymał Broque Kick! Mistrz wbiegł z pasem na ramieniu, który zapiął sobie w pasie pozakując Randy'emu i każdemu innemu, że to on jest mistrzem. Bez żadnego themu Booker T pojawił się na arenie zapowiadajął duży Guntlet Match z miano pretendenta do tytułu WHC. Jego uczestnicy to: Randy Orton, Alberto del Rio, Mark Henry, Daniel Bryan, IC Champion The Miz, Big Show i Cody Rhodes. Walka ta będzie dzisiejszą walką wieczoru!

Walka nr 1. Normal Match

Drew McIntyre [w/Jinder Mahal and Heath Slater] vs. Jack Swagger

końcówka walki: Jack miał przewagę. Rywal był ustawiony w narożniku więc Swagger wyniósł go pod Swagger Bomb i poczekał aż rywal wstanie po czym wykonał German Suplex. Swagger zaczął tautować co zirytowało pozostałych członków 3MB. Swagger załorzył Ankle lock i wtedy do ringu wparowali pozostali członkowie 3 Man Bandu.

Winner(5:05): Jack Swagger

Po walce panowie z 3MB wyrzucili Jacka za ring wykonali mu potrójny PowerBomb na matę poza ringiem! :D Kiedy 3MB zamierzali zaprzestać ataku wybrzmiał theme The Miza i mistrz IC pojawił się na arenie, podbiegł do nieprzytomnego Swaggera i sygnalizował Skull-Crushing Finale. Jednak były mistrz ECW był wciąż nieprzytomny dlatego Mahali Slater podnieśli rywala pod finishera Miza. Gdy ten już wykonał swoją akcję cały 3MB się na niego rzucili i wykonali mu potrójny PowerBomb na metalowe schodki!

..::Promo poniedziałkowego RAW- Roulette- This Monday::..

..::RAW Rebound::..

..::Reklamy::..

Na arenie pojawił się Damien Sandow, któy powiedział, że wszyscy tutaj zgromadzeni są massami a on sam jest ich zbawcą. Fani zaczęli buczeć, więc Sandow przypomniał, że nie jest tu po to żeby ich obrazić ale zbawić. Tylko on jest w stanie zapewnić takim idiotą zbawienie. Wystarczy tylko, że będą go słuchać a wtedy jego misja zostanie spełniona. Damien zapowiedział, że od następnego razu nie będzie sam, ale będzie mu towarzyszył Cody Rhodes, który teraz nie może tu być, bo przygotowuje się do walki, którą wygra a nastepnie na SS więgnie po pas WHC a wtedy ludzie będą musieli ich słuchać! Pokaz przerwała Eve, która przypomnaiła, że jest asystentką Bookera T oraz ateistką, dlatego już zachwilę Sandow zmierzy się z... usłyszeliśmy Feed Me More i Ryback przyszedł na ring. Sandow był niezadowolony.

Walka nr 2. Normal Match

Damien Sandow vs. RyBack

końcówka walki: całą walkę zdominował RyBack. Back wykonywał kolejne akcje takie jak: Big boot, Running powerslam, Running splash i a koniec "wędkarz" zakończył wszystko przez Shell Shocked, po którym nastąpił pin.

Winner(3:17): RyBack

Po walce RyBack krzyszał Feed Me More i od tyłu zaatakował go Kane! Wielki czerwony potwór za pomocą krzesła ogłuszył rywala a na koniec wykonał Chokeslam na metalowe schodki!

Backstage

A za kulisami z naszym reporterem Mattem Strikerem jest z Danielem Bryanem. Striker spytał Daniela jak teraz, po upływie tylu dni ocenia zachowanie Kane'a. Czy się tego spodziewał? Danny powiedział, że wciąż konsultuje się z Dr. prowadzącym terapię Hell No. Niestey Kane to olbrzym, który jest psychiczny i nie potrafi panować nad gniewem. Z tego miejsca podziękował AJ Lee, że skierowała ich na terapię. Bryan powiedział, że chciałby pomóc Kane'owi ale ie wie jak po czym sobie poszedł.

Walka nr 3. Non-title Normal Match

Divas Champion Eve vs. Kelly Kelly

końcówka walki: Po około minucie w ringu rozpocząłsię brawl kiedy pojawiły się w nim najpierw Bella Twing a potem kolejno: Beth Phoenix, Natalya, Rosa Mendes, Tamina, Kaitlyn, Layla.

Winner(0:57):non-contest

Każda z pań chciała ukraśc pas! Na rampie pojaiwł się Booker T, który powiedział, że w Pre-Show Survivor Series odbędzie się Battel Royal o miano pretendentki do pasa Div. Wezmą w nim udział wszystkie panie głównego rosteu oraz panie z NXT! Zwyciężczyni zmierzy się z Eve w ten sam wieczór w Normal Matchu w systemie PPV!

..::Promo pasa WHC::..

Walka nr 4. Normal Match

Dean Ambrose vs. Yoshi Tatsu

końcówka walki: Ambrose wykonuje Crossface chickenwing i wynosi rywala pod Suplex ale ten kontruje! Yoschi atakuje rywala Backdrop suplexem ale Ambrose odzyskuje kontrolę i po przepięknej kontrze mamy Arm trap cross-legged STF! Tatsu walczy z bólem ale po chwili jobber nie jest w stanie walczyć i odklepuje.

Winner(2:40): Dean Ambrose

Backstage

Na zapleczu Booker T wraz z senior GM-em Theodere Longiem rozmawiali na temat Eve i jej pasa. Wchodząc do swojego biura, gdy tylko otworzyli drzwi zobaczyli, że ktoś zdemolował biuro!!! Obydwoje byli wściekli i Booker zapowiedział, że zajmie sie tą sprawą.

Kamera przenosi się w całkiem inne miejsce na zapleczu gdzie Matt Striker chciał przeprowadził wywiad z Jackiem Swaggerem, który miał rękę w szynie po ataku 3MB. Striker spytał Jacka czy będzie mógł walczyć w najbliższym czasie. Swagger zapowiedział, że być może nie pojawi się na RAW, ale na kolejny odcinek SmackDown na 100% będzie w pełni sił!

..::Promo Johna Ceny::..

Main Event Guntlet Match for 1. Contender for World Heavyweight Championship

Randy Orton vs. Alberto del Rio vs. Mark Henry vs. Daniel Bryan vs. IC Champion The Miz vs. Big Show vs. Cody Rhodes

Kolejnośc eliminacji: 1. Randy Orton def. Alberto del Rio vis RKO

2. Randy Orton def. The Miz via Running punt kick

3. Daniel Bryan def. Randy Orton via No! Lock

4. Daniel Bryan def. Cody Rhodes vis Corner elbow smash

końcówka walki: Bryan walczył już z Henrym. Danielson atakował przez Running big boot a następnie zapiął No! Lock. Henry jednak dobrze sobie z nim poradził i to Mark atakował opponenta. Najsilniejszy człowiek na świecie wykonał World's Strongest Slam i przypiął rywala uzyskując pin fall! Ostatni do walki wszedł Big Show. Show wchodził do ringu w eskorcie Kane'a. Walka ta była typowym brawlem. [...] odydwoje byli już bardzo zmęczeni ale wciąz walczyli. Henry wykonał przeciwnikowi Corner slingshot splash! Mark przeszedł do pinu i sędzia doliczył do trzech! Henry vs. Sheamus na Survivor Series!

Winner(27:40) and 1. contender for WHC Mark Henry

Po walce wielki czerwony olbrzym ruszył na pretendenta. Kane chciał wykonać mu Chokeslam ale wtedy na ring przybiegł Sheamus! Champion wykonał Brogue Kick Kane'owi ale sam wpadł pod World's Strongest Slam od swojego rywala na Survivor Series! Tym obrazkiem kończymy SmackDown!

Aktualna karta na Survivor Series:

Pro-Show 17 Woman Battel Royal for 1. contender for Divas Championship

Alicia Fox vs. Beth Phoenix vs. Brie Bella vs. Kaitlyn vs. Kelly Kelly vs. Nikki Bella vs. Layla vs. Natalya vs. Rosa Mendes vs. Tamina Snuka vs. Anya vs. Audrey Marie vs. Charlotte vs. Emma vs. Paige vs. Sasha Banks vs. Summer Rae

1. Table Match for US Championship:

Antonio Cesaro © vs. Ted DiBiase

2. Normal Match

John Cena vs. Dean Ambrose

3. Normal Match for Divas Championship

Eve © vs. 1. contender (Winner Pre-Show Match)

4. Nomral Match for World Heavyweight Championship

Sheamus © vs. Mark Henry

Wyniki NXT:

Walka nr 1. Normal Match

Adrian Neville def. Jake Carter

Na zapleczu Josh Mattews przeprowadził wywiad z mistrzm NXT

Walka nr 2. Normla match

Rosa Mendes def. Charlotte

Walka nr 3. Tag Team Match

Prime Tyme Players def. Prsy Watson & Yoshi Tatsu

Na zapleczu GM ustalił, że main event Non-Title match to będzie w rzeczywistości starcie o pas NXT!

Main Event Normal Match for NXT Championship

Seth Rollins def. Big E Langston

Wyniki Saturday Morning Slam:

Walka nr 1.Normal Match

Brodus Clay def Heath Slater

Walka nr 2. Normal Match

Tamina def. Niki Bella [w/Brie Bella]

Walka nr 3. Normal Match

Zack Ryder def. Mason Ryan

Newsy:

- WWE osiąga coraz wyższe ratingi!

- Prawdopodobnie powrót UnderTakera na RAW oznacza jakiś feud z CM Punkiem o pas WWE!

- W rozmowie z lokalną gazetą The Hurricane powiedział, że ma nadzieję, że kiedyś powróci do WWE

Aktualny roster WWE:

ROSTER GŁÓWNY:

Alberto Del Rio HELL

Alex Riley FACE

Antonio Cesaro HELL

Big Show HELL

Brock Lesnar HELL

Brodus Clay FACE

Camacho HELL

Christian - kontuzja FACE

CM Punk HELL

Cody Rhodes HELL

Curt Hawkins HELL

Damien Sandow HELL

Daniel Bryan FACE

Darren Young HEL

David Otunga HELL

Dean Ambrose HELL

Derrick Bateman FACE

Dolph Ziggler HELL

Drew McIntyre HELL

Dwayne "The Rock" Johnson FACE

Epico HELL

Evan Bourne - kontuzja FACE

Ezekiel Jackson FACE

The Great Khali FACE

Heath Slater HELL

Hornswoggle FACE

Hunico HELL

Jack Swagger FACE

Jey Uso TWEENER

Jimmy Uso TWEENER

Jinder Mahal HELL

John Cena FACE

Johnny Curtis HELL

JTG HELL

Justin Gabriel FACE

Kane HELL

Kofi Kingston FACE

Mark Henry HELL

Mason Ryan HELL

Michael McGillicutty FACE

Mojo Rawley FACE

The Miz HELL

Percy Watson FACE

Primo HELL

R-Truth FACE

Randy Orton HELL

Rey Mysterio FACE

Ryback FACE

Santino Marella FACE

Sheamus FACE

Sin Cara FACE

Ted DiBiase FACE

Tensai HELL

Titus O'Neil HELL

Tyson Kidd FACE

Tren Barreta TWEENER

Undertaker FACE

Wade Barrett HELL

William Regal FACE

Yoshi Tatsu TWEENER

Zack Ryder FACE

Female wrestlers

Alicia Fox FACE

Beth Phoenix FACE

Brie Bella HELL

Eve HELL

Kaitlyn FACE

Kelly Kelly FACE

Nikki Bella HELL

Layla FACE

Natalya FACE

Rosa Mendes HELL

Tamina Snuka TWEENER

Teamy:

Kane i Big Show

Sin Cara i Rey Mysterio

Mojo Rawley i RyBack

3 Man Band: Jinder Mahal, Drew McIntyre, Heath Slater

The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty: Alex Riley, Zack Ryder, Michael McGillicuty, Brodus Clay, Santino Marella, Kofi Kingston i R-Truth

Bella Twins: Brie Bella i Nikki Bella

NXT:

Big E Langston

Bo Dallas

Ricardo Rodriguez

Roman Reigns

Seth Rollins

Adrian Neville

Axl Keegan

Bray Wyatt

Briley Pierce

Conor O'Brian

Corey Graves

Danny Burch

Jake Carter

Kassius Ohno

Leo Kruger

Luke Harper

Mike Dalton

Oliver Grey

Richie Steamboat

Rick Victor

Sakamoto

Sylvester Lefort

Xavier Woods

Female wrestlers

Anya

Audrey Marie

Charlotte

Emma

Paige

Sasha Banks

Summer Rae

Teamy:

The Ascension: Conor O'Brien & Kenneth Cameron

Edytowane przez TheVillain

[...]segment otwierający jest bardzo dobry. Mamy podkręcenie konfliktu HHH z Vincem, McMahon wyraźnie gra rolę heela w tym story. AJ nie sprawia wrażenia bezgranicznie lojalnej prezesowi, więc może stanąć po stronie Huntera. Zupełnie nie spodziewałem się u Ciebie Shawna. Występuje on jako GM często w diary, ale akurat tym razem jestem zaskoczony. Dobrze, że wziąłeś pod uwagę klauzulę emerytalną Shawna. Mam nadzieję, że Taker zgodzi się na walkę HBK. Jestem za zwycięstwem teamu DX na SS, jednak liczę na to, że AJ pozostanie na stanowisku.

- Pierwsze dwie walki kontynuują feudy o pasy midcardowe[...]. Oby ingerencje Cesaro w walce Miza nie prowadziły do unifikacji pasów.

- Co do stajni, to nie będę się rozpisywał. Wydaje mi się, że są to tylko chłopcy do bicia dla Kane'a i Showa.

- Dalej rozkręcasz program z Ambrosem, który zaczyna naśladować Triple H'a. Czuję, że walka Deana z Johnem będzie w pewien sposób powiązana z mistrzostwem WWE. Zwycięstwo Street Doga nad Sheamusem to niezła promocja dla tego pierwszego, ale jak wygląda teraz pas WHC?

Jeżeli chodzi o pierwszy segment to na nim miała opierać się cała gala. W pierwszej wersji był on o połowę dłuższy ale uznałem, że niektóre fragmenty spokojnie mozna wyciąć. Cieszę się, że powrót Shawna był, przynajmniej dla Ciebie, niespodziewany, o to mi chodziło.

Rozważam unifikację pasów IC i US i powrót pasa wagi lekkiej, ale póki co nic nie potwierdzam.

Co do Ambrose'a to są dwie możliwośc- Main Event lub Upper Mid card. Jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji lecz narazie z tego co się dzieje w diary można wywnioskować, że jest Main Eventerem. Sheamus troszkę go podpromował, w końcu jest mistrzem od WM-ki i jeszcze nim trochę długo pozostanie.

Dzięki za regularne komentowanie diary :D Kolejny odcinek już w hm... mam nadzieję, że jutro, bo na piątek mam inne plany więc jeżeli się nie wyrobię to chyba dopiero w sobotę, ale pożyjemy, zobaczymy.

http://1.bp.blogspot.com/-O6NCf86vQmw/UEUKF2yUsJI/AAAAAAAAARA/2LhoYqzH780/s1600/RAW_LOGO_2012_FIN1.jpg

29.10.2012r. - Charlotte, North Carolina (USA)

Na początek pokaz sztucznych ogni przy dzwiękach "Tonight’s the night" rozpoczęła się RAW. Na początku widzów zgromadzonyc w hali powitali komentatorzy: Michael Cole, Jerry Lawler i JBL. Komentatorzy dyskutowali nad tym co wydarzyło się na ostatnich galach RAW i SmackDown! oraz o dzisiejszym powrocie Undertakera!

Natomiast galę otwierają Triple H i Shawn Michales! Obydwaj panowie zaprosili na ring pana prezesa i panią manager generalną. Przy themie Vince'a prezes- Vince McMahon pojawił się wraz z AJ Lee. Chairman zabrał głos mówiąc, że Hunter zachowuje się wobec niego nielojalnie i nieetycznie, bo w końcu są rodziną. Jednak on szanuje swojego zięcia dlatego nie ma mu tego tak bardzo za złe. Jednak oni dziś mają rozmawiać nie o tym ale o... wypowiedź przerwali CM Punk i jeo manager Paul Heyman. Paul zaproponował swoją pomoc w walce wieczoru. Heyman powiedział, że poza Punkiem i Heymanem ma w zanadrzu jeszcze coś! Prezes był ciekawy co jest asem managera ale ten powiedział, że o tym mogą porozmawiać tylko i wyłącznie na osobności. Triple H poprosił aby przejśćjuż do sedna sprawy ale Punk stanął naprzeciwko niego i groźnie popatrzał mu w oczy! Wtedy wybrzmiał theme Johna Ceny i ten pojawił się na arenie. Cena przejął głos mówiąc, że z Punkiem ma niedokończone sprawy z HiaC kiedy przegrał nie przez swój gorszy dzień, czy dlatego, że jest od niego gorszy tylko z powodu Deana Ambrose'a. Heyman wybuchł śmiechem a Punk zaaktował z zaskoczenia Johna! Na pomoc mu rzucili się panowie z DX jednak Heyman wyjął gaz obezwładniający i prysnął nim w nich! Punk miał przewagę a dodatkowo na arenie pojawił się Dean Ambrose! Ambrose wyjałz podringu krzesło i już miał atakować Johna gdy nagle zgasło światło! Widownia wybuchnęłą cheerem gdyż wszyscy wiedzieli co to oznacza. Gdy światło się zapaliło Heyman i Punk byli już na rampie, Ambrose leżal w ringu a nad nim stał The Undertaker!!! Umarły poprosił o mikrofon i spojrzał na Shawna i Triple Ha, który już dochodzili do siebie. Taker powiedział tylko TAK! A więc oficjalnie walka 5 vs. 5 o posadę GMa na Survivor Series! Widownia była z tego powodu zadowolona a McMahon wyglądał na niezadowoonego. Jeszcze bardziej się wściekł gdy AJ przypomniała, że Taker ma ważny kontrakt więc dzisiaj, w teamie z Johnem Ceną zmierzą się w walce wieczoru przeciwko Punkowi i Ambrose'owi!!! Undertaker pokazał tylko gest, ktory widownia dobrze zna z odcinaniem szyji a potem ponownie zgasło światło i gdy się zapaliło Takera już nie było!

..::Promo Survivar Series-19. listopada 2012 roku. Indianapolis, Indiana::..

..::Promo The Rocka::..

Backstage

Na zapleczu widzimy Undertakera z Johnem Ceną. Panowie idą gdy nagle od tyłu atakują ich Kane i Big Show! Olbrzymy poprostu zdemolowały obydwu panów.

Walka nr 1. Normal Match

Trent Barreta vs. Randy orton

końcówka walki: Żmija wykonał rywalowi kolejno Dropkick, Powerbomb, Side belly-to-belly suplex i Swinging neckbreaker. Orton sygnalizował już RKO kiedy wybrzmiał theme CM Punka. Rozproszyło to Ortona, który czekkał na mistrza WWE aż w końcu sam wyszedł poza ring. Kiedy sędzia doliczył do 9. Randy szybko wrócił się i wbiegł do ringu. Barreta stał już na nogach i Randy otrzymał Gobstopper! Barreta przeszdł do pingu ale sędzia doliczył do 2. Trent wyczekał moment gdy Orton wstaje i wykonał Dudebuster DDT! Sędzia doliczył do 3!

Winner(8:30): Trent Barreta

Po walce zdowu wybrzmiał theme Punka i mistrz WWE- Cm Punka stanął na rampie. Odziwo nie było przy nim Heymana. Punk powiedział, że Orton stwierdził na SmackDown!, że del Rio nie ma z nim szans podczas gdy be problemu może pokonać Punka! To kłamstwo! Wszsycy wiemy, że Punk jest najlepszym mistrzem w historii i jego reing skończy się dopiero gdy będzie miał już 60 lat i ledwo będzie stać na nogach! Nagle wybrzmiał theme... Christiana! Capitan Charisma wyszedł z zaplecza i powiedział, że dobrze jest znów tu być. Dziś ma wyznaczoną walkę z Del Rio i może niech to będzie pojedynek o miano pretendenta. Na rampie pojawiła się wtedy AJ zgadzając się na to.

..::Promo The Miza::..

Backstage

Na zapleczu Alberto del Rio zaatakował Christiana! Meksykański arystokrata rzucił rywalem o automat z napojami lecz wtedy w obronie Christiana pojawił się Daniel Bryan. Pan z brodą jak kozia powalił del Ria. Christian wyładował na meksykaninie swoją furię i Albercikowi była potrzebna pomoc lekarzy!

Zostajemy na zapleczu lecz przenosimy się w inne miejsce gdzie widzimy uśmiechniętego Paula Heymana wychodzącego z gabinetu prezesa!

Po chwili znowu jesteśmy w ringu, przy themie "Just Close Your Eyes" na ring wszedł ponownie Christian a zaraz po tem na rampie pojawiła się AJ Lee informując, że del Rio nie może dziś walczyć więc Christian automatycznie zostaje 1. contender do pasa! Capitan Charisma był średnio zadowolony z dostania pasa za nic, no ale zgodził się

Walka nr 2. Normal Match

The Great Khali vs. Mojo Rawley [w/RyBack]

końcówka walki: Khali wykonał Big Boot i Vise Grip, po którym Rawley odklepał

Winner(0:22): The Great Khali

Po walce RyBack wszedł do ringu i powiedział Rawley'owi, że jest beznadziejny dlatego to koniec ich tag teamu a Rawley wraca na NXT!

Backstage

Na zapleczu widzimy całą stajnię The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty zmierzającą w stronę rampy.

The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty: R-Truth & Alex Riley [w/Zack Ryder, Michael McGillicuty, Brodus Clay, Santino Marella, Kofi Kingston] vs. Primo & Epico

końówka walki:W ringu są Alex Riley i Epico. Colon miał przewage nad rywalem wykonał Hurricanrane, Dropkick, Belly-to-back suplex i Springboard tornado DDT. W tym momencie Riley niespodziewanie skontrował rywala i dokonał zmiany. R-Truth odrazu przeszedł do ofensywy, odbił się od lin i wykonał Spinebuster! Rywal był ogłuszony więc Killigs poszedł za ciosem i wykonał podnoszącemu się rywalowi Corkscrew scissors kick! Sędzia doliczył do 3. i mamy zwycięzców walki!

Winner(10:30): The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty

Po walce do ringu weszli pozostali członkowie ekipy i Kofi przejął mikrofon. Kingston powiedział, że cieszą się z dzisiejszeg zwycięstwa ale ich celem nadal pozostają Kane i Big Show, gdyż to właśnie oni z nimi zadarli. Wtedy usłyszeliśmy theme Vince McMahona, który ustalił, że już za chwilę Kane i Show zmierzą się z Kofim i Brodusem!

Walka nr 4. Tag Team Match

Kane & Big Show vs. The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty: Kofi Kingston & Brodus Clay [w/ Alexy Riley, R-Truth, Zack Ryder, Michael McGillicuty, Santino Marella]

końcówka walki: Właściwie to żal patrzeć. Przez 6 minut rywale pastwili się nad Kofim aż w końcu Kane go przypiął

Winner(6:11): Kane & Big Show

Po walce Big Show powiedział, że to jeszcze nie czas aby walczyć.

Backstage

Na zapleczu Matt Striker przeprowadził wywiad z Johnem Ceną. Cena powiedział, że cieszy się z powodu walki z Takerem w teamie. Cieszy sie również z wyboru rywali, bo ma okazję wspólnie z największą legendą tego biznesu skopać dupy dwóm największym nieudacznikom w tym biznesie.

Main Event tag Team Match

John Cena & The Undertaker vs. CM Punk & Dean Ambrose [w/Paul Heyman]

końcówka walki:W ringu znajdowali się CM Punk i John Cena. Właściwie to ten, który powinien tutaj najwięcej walczyć czyli Undertaker, dotychczas wogóle nie pojawił się w kwadratowym pierścieniu! Cena zasypał mistrza serią punchy, a następnie Spinebuster po wcześniejszym odbiciu się od lin. You Can't See Me i Five Knuckle Shuffle! Były 10. krotny champion chciał wykonać AA ale po wyniesieniu Punka ten skontrował. Cm zmienił się z Ambrose'm, który wykonał Cenie Superplex i zapiął Arm trap cross-legged STF! Cena walczył z bólem...John nie potrafił sobie poradzić... jednak w końcu Cenie udało się wyrwać z akcji i zmienić z Takerem! Ten odrazu zaatakował Big Bootem, następnie Chokeslamem i na koniec dołorzył Tombstone Piledriver, po którym uzyskał pin.

Winner(14:30): John Cena & The Undertaker

Po walce do ringu wskoczył Punk z krzesłem, które podał mu Heyman i uderzył nim mrocznego! John oczywiście chciał pomóc ale i on otrzymał chairshot. Punk miał zamiar dalej atakować ale z pomocą przybył Christian! Jednak nim zajął się Ambrose z pomocą drugiego krzesła oraz... Masked Mana! Wszyscy byli zdziwieni tym co się dzieje ale wtedy nadbiegł Sheamus i rzucił się na Punka. Kiedy Mistrz wagi ciężkiej poradził sobie z Brooksem powalił Ambrose'a Brogue Kickiem a jego partner uciekł. Shemuas chciał pomóc wstać Takerowi gdy Heyman podniósł krzesło i go nim uderzył! Jakby tego było mało to pojawił się jeszcze Dolph Ziggler z sędzią walizką MitB! Ziggler chciał wykorzystać walizkę ale Heyman mu w tym przeszkodził atakując go krzesłem! Widownia była zszkowona a heyman wraz z Punkiem i Ambrose'm uciekli z areny pozostawiając Christiana, Zigglera, Cenę i Takera leżacych i ledwoprzytomnych. Wtedy pojawili się Triple H i Shawn Michaels z lekarzami. Takim widokiem zakończyło się RAW w Charlotte.

Aktualna karta na Survivor Series 2012:

Pre-Show 17 Woman Battel Royal for 1. contender for Divas Championship

Alicia Fox vs. Beth Phoenix vs. Brie Bella vs. Kaitlyn vs. Kelly Kelly vs. Nikki Bella vs. Layla vs. Natalya vs. Rosa Mendes vs. Tamina Snuka vs. Anya vs. Audrey Marie vs. Charlotte vs. Emma vs. Paige vs. Sasha Banks vs. Summer Rae

2. Normal Match

John Cena vs. Dean Ambrose

4. Normal Match for World Heavyweight Championship

Sheamus © vs. Mark Henry

5. Tradicional 5 vs. 5 Elimination Tag Team Match + posada RAW GM na szali

Team McMahon(?? & ?? & ?? & ?? & ??) vs. Team Michaels (Swahn Michaels & ?? & ?? & ?? & ??)

6. Normal Match for WWE Championship

CM Punk © vs. Christian

Wyniki Main Event:

Walka nr 1. Non-title Normal Match

CM Punk def. John Cena

Walka nr 2. Normal Match

Zack Ryder def. Axl Keegen [NXT roster]

Promo Randy'ego Ortona + zapowiedź SmackDown! w piątek

Team Rhodes Scholars def. Santino Marella & Trent Barreta (Sandow spinował Santino)

Walka nr 1. Tag Team Match

The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty: Zack Ryder & Santino Marella [w/Brodus Clay] def. The Usos (Zack przypiął Jimmy'ego)

Walka nr 2. 6-man Tag Team Match

The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty: Kofi Kingston & R-Truth & Michael McGillicuty [w/Aley Riley] def. 3MB

Walka nr 3. Cage Match

John Cena def. Tensai

Newsy

:arrow: WG informacji niezależnego portalu infernetowego o tematyce wrestlingu Masked Man ma być tą osobą, która pomogła Ambrose'owi w porwaniu Strikera

:arrow: WWE jest zadowolone z ciągne rosnących ratingów!

:arrow: WG źródeł związanych z WWE aby podgrzać atmosferę przed starciem 5 vs. 5 o posadę GMa RAW na SS do TV powróci Stephani McMahon!!!

PS Taki Tag Teamowy odcinek nieplanowanie wyszedł :D

W związku z tym, że dodałeś dwie gale, mój komentarz będzie podzielony na SD i Raw.

Smackdown:

- Mark w pierwszym segmencie otrzymuje RKO i Punt Kick, a potem wygrywa w Main Evencie. To kopniak Vipera nie jest już taki zabójczy, czy Henry niezniszczalny?

- Promo Sandowa wyszło dziwnie. On mówi o "zbawieniu" w sensie intelektualnym, a gimmick, który przybrał u Ciebie pasuje raczej do Bray'a Wyatta. W dodatku Eve wchodzi i mówi, że jest ateistką (choć chyba nie jest). A co to Damiena obchodzi? Czy on jest księdzem?

- Stajnia miała sobie porozmawiać o Kane i Showie na SD. Jakoś mi to umnknęło, czy raczej o tym zapomniałeś?

- Na Raw Ambrose pokonuje mistrza, a na SD... jobbera. Ale po co?

- Main Event - Jako ostatni wchodzi Big Show i... przegrywa. Dziwny sposób promocji.

Raw:

- Podobnie jak w poprzednim tygodniu - dobry segment otwarcia, aczkolwiek ten trochę chaotyczny.

- Trent pokonuje Ortona. Może i Punk zainterweniował, ale ciężko wyobrazić sobie Barretę wygrywajacego z Viperem. Uważam, że Trent jest dobrym wrestlerem, ale potrzebowałby do takiego zwycięstwa stopniowej promocji.

- Duży plus za powrót Christiana. Został pretendentem w dosc niespodziewany sposób, więc może to jeszcze nie koniec szansy Del Rio.

- RyBack w końcu pozbywa się Rawley'a. Ciekaw jestem jak teraz poprowadzisz Mojo, bo odsyłanie go na stałe do NXT nie ma sensu.

- Walka wieczoru w porządku. Taker nie podchodzi mi jako czynny wrestler, ale może to WWE zmusiło mnie do takiego myślenia.

Teraz bardziej ogólnie: Myślę, że powinieneś zmienić styl i wprowadzić dialogi. Dodałoby to trochę świeżości diary, ale zrobisz jak zechcesz. Mógłbyś popracować lekko nad estetyką. Przydałyby się jakieś obrazki. Czekam na kolejne odcinki!

Hmmm.. jestem w trakcie pisanie SD! więc ta tygodniówka jeszcze jako raport, ale może od kolejnego RAW zrobię dialogi. Henry ma być właśnie taki nie zniszczlny a Barreta doczeka się niezłego puschu. Rawley chwilowo do NXT a co do stajni to poprostu wyciąłem ten fragment. Brak pomysłu co mogliby powiedzieć ale spokojnie-dostaną szanse w kolejnym odcinku

http://1.bp.blogspot.com/-mxp-weEImPc/T5gIThhF4qI/AAAAAAAAApE/c6s_VXOmDGM/s1600/smackdown-logo.png

Fayetteville, North Carolina 02.11.2012 [taping 30.10.2012]

Na początku oczywiście theme gali: "Know Your Enemy" i pokaz fajerwerków. Następnie widzimy komentatorów niebieskiej tygodniówki: Josha Mattewsa, Michaela Cole'a i JBLa.Komentatorzy przypomnieli, że już w przyszłym tygodniu w ramach WWE World Tour 2012 będziemy z RAW i SmackDown! W Anglii! Ojczyźnie wielu znakomitych wrestlerów. Natomiast jeszcze dziś zobaczymy Mr. COO Triple Ha z Shawnem Michaelsem, Johna Cenę i CM Punka!

A właściwą część gali rozpoczyna John Cena! były mistrz poprosił o pokazanie materiału z RAW, gdzie pojawił się kolejny Masked Man. Co to ma być? Następna osoba, która chce niewiadomo czego... Wybrzmiał theme Deana Ambrose'a i Ambrose pojawił się na rampie. Street Dog powiedział, że Masked Man to jego kumpel, który pomógł mu w porwaniu Matta Strikera! Skoro ich plan szlag trafił, a on nie zdobył przez Cenę pasa WWE to postanowili zdobyć najpierw mistrzostwo Tag Teamu. John zaproponował więc układ... tag team match na Survivor Series! On i jego tajemniczy partner vs. Ambrose+MM. Dean nie zgodził się. Powiedział, że jeżeli ustalili walkę 1 vs. 1 to niech to będzie walka 1 vs. 1. Cena zaproponował więc Tag team Match... o miona pretendentów do ich upragnionych pasów! Dean wtedy odrazu się zgodził a Cena powiedział, że jeszcze dziś ogłosi swojego partnera.

..::Promo Please don't try this::..

Po reklamach w ringu są D-Generation X! Triple H i Shawn Michaels poprosili o chwilę ciszy i skupienia... ofricjalnie... TRIPLE H 2. CZŁONKIEM ICH TEAMU NA SURVIVOR SERIES! Widownia cheerowała i wtey pojawił się z nikąd Vince McMahon! Prezes zaprosił na ring... Punka i Heymana i wtedy CM Punk i Paul Heyman pojawili sie w ringu. Preze przekazał mikrofon Heymanowi i ten ogłosił, że... trójka jego ludzi dołączy do teamu Vince'a na mecz 5 vs. 5!!! Shawn spytał jaka 3.? Przecież Punk się nie rozmnoży. Heyman i Vince z uśmiechem zapowiedzieli, że na SS pojawi sie Brock Lesnar! Ale to nie wszystko! Heyman powiedział, że ma jeszcze małą niespodziankę dla DX i dla fanów. Wtedy od tyłu DX zostali zaatakowani przez Kane'a i Big Showa! Okazuje się, że monstery to nowi PHG! Powalili oni z pomocą Punka rywali a Vince i Heyman śmiali sie z tego. Nagle a pomoc ruszyli: John Cena, Sheamus i cała stajnia The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty Ludzie Heymana uciekli w trybuny a Vince powiedział, że przecież młodzi i silni mężczyźni nie uderzą staruszka...

Backstage

Na zapleczu obecny był Matt Striker a wraz z nim Shawn Michaels. Matt spytał Michaelsa czy jest ździwiony obecnością ludzi Heymana w jego meczu 5 na 5. Shawn powiedział, że to jest wojna, a na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone. Nie będzie to proste starcie, no ale oczywiście ma nadzieję na wygraną. Matt spytał kto dołączy do jego teamu. Michaels powiedział, że ogłosi to dopiero na RAW w poniedziałek.

Walka nr 1. Normal Match

Wade Barrett vs. Drew McIntyre [w/Jinder Mahal, Heath Slater]

końcówka walki:Na początku to Barrett miał przewagę. McIntyre otrzymał Big Boot, Short-arm clothesline, Belly to belly suplex i Wasteland! Barrett przeszedł do pinu ale przerwali go Mahal i Sleter. Oznacza do DQ.

Winner(7:30): Wade Barrett

Po gongu 3MB wciąż okładali Barretta. Mahal ułorzył metalowe schodki, na które Barrett otrzymał potrójny PowerBomb.

..::Promo Survivor Series::..

..::Promo NXT- od tego tygodnia 2h!::..

Walka nr 2. Normal Match

Beth Phoenix vs. Natalya

końcówka walki: Beth wykonuje swojej byłem przyjaciółce i Tag Team partnerce Superplex, następnie Bearhug i Backbreaker! Phoenix wykonała następnie Irish Wip w narożnik, po czym posadziła rywalkę na narożnik i sama na niego weszła. Jednakże Natalya zaatakowała serią punchyy a następnie wykonała Suplex z narożnika! Beth leżała na macie a Natalya zapięła jej Sharpshooter! Beth walczyła z bólem...udało jej się odrzucić Natalyaę i obydwie panie wstały w tym samym momencie. Ruszyła na siebie i zaczęła się wymiana ciosów, którą wygrała Natalya po czym wykonała rywalce Belly to back Suplex i zapięła ponownie Sharpshooter. Beth walczyła ale po chwili odklepała!

Winner(8:30):Natalya

Backstage

Na Backstage'u Randy Orton zaczepił Bookera T mówiąc, że żąda dodania go do walki o pas WHC na Survivor Series 2012! Booker odmówił mówiąc, że Randy przegrał czysto walkę o miano pretendenta. Orton bronił się mówiąc, że przecież nie przegrał z Henrym. Booker dalej nie zgadzał się na walkę więc Randy jej zażądał. Wściekły Booker powiedział, że nie pozwoli sobie rozkazywać i kazał Ortonowi udać się na ring, gdzie za chwilę zmierzy się w Handicap Match z BIg Showem i Kane'em! Żmija powiedział, że pokona tych dwóch lamusów i udowodni, że zasługuje na walkę o pas!

Walka nr 3. Handicap Match

Randy Orton vs. Kane & Big Show [w/Paul Heyman]

końcówka walki:Po zmianie w ringu z Ortonem był już Kane. "The Devil's Favorite Demon" wykonał żmiji swój Corner Clotesline po wcześniejszym wejściu na narożnik. Były mistrz wagi ciężkiej i drużynowy zaatakował Sidewalk slamem i Tilt-a-whirl slamem. Kane był gotowy do wykonania Chokeslamu i sygnalizował tę akcję. Jednak Randy niespodziewanie odepchnął rywala i wykonał RKO!!! Big Show wpadł do ringu i zatakował Ortona od tyłu. Idąc za przysłowiem "co się odwlecze to nie uciecze" Show wykonał rywalowi Chokeslam! Następnie Paul połorzył Kane'a na Ortonie a sędzia doliczył do 3.

Winner(13:27):Kane & Big Show

Po walce Show pomógł wstać Kane'owi, który wykonał Randy'emu Tombstone Piledriver! Panowie opuścili arenę przy heacie od publiki. Wtedy pojawili się 3 Man Band, którzy wykorzystali fakt, że Orton leżał nieprzytomny i wykonali mu potrójny PowerBomb na schodki!

Backstage

Przenieślismy się na zaplecze gdzie Kane, Big Show i Paul Heyman szli sobie. Nagle zobaczyli na obok członków The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty, na których odrazu się rzucili. Do brawlu dołączyli również John Cena i Sheamus! Po chwili brawlu ostatecznie udało się pokonać napastników.

Walka nr 4. Normal Match

Tamina Snuka vs. Kaitlyn

końcówka walki: Kaitlyn miała zdecydowaną przewagę od początku walki, wykonała rywalce Dropkick, Running crossbody, Powerslam i Reverse elbow. Kaitlyn syganalizowała Spear! Akcję, której nie wykonywała już od... roku? Zmęczona rywalka jednak skontrowała! Teraz to Tamina miała przewagę. Wykonała Superkick z zaskoczenia a nastepnie swój finisher- Superfly Splash!

Winner(5:50): Tamina Snuka

Po walce pojawiły się wszystkie uczestniczki walki o miano pretendentki i rozpoczęły brawl, z którego zwycięsko wyszły siostry Bella.

Backstage

Na zapleczu Booker T spotkał Johna Cenę. T powiedział, że dziękuje Johnowi za pomoc, którą wraz z Sheamusem udzielili stajni. Generalny Manager powiedział Johnowi, że już ze chwilę zmierzy się w Tag Team Match przeciwko Deanowi Ambrose'owi i Markowi Henry'emu. Kto będzie jego partnerem to chyba nie trzeba mu mówić.

Main Event Tag Team Match

Dean Ambrose & Mark Henry vs. World Heavyweight Champion Sheamus & John Cena

końcówka walki: Od początku walka była bardzo wyrównana. W pewnym momencie Dean Ambrose przerwał pin Ceny na Henrym, dlatego chwile później Sheamus zrewanżował się tym samym na Deanie. Od tego moemetu w ringu panowal chaos. Gdy sędziemu udało się opanować sytuację to po chwili znów mieliśmy chaos i tak w kółko. W końcu sędzia zagroził wynikiem non-countest. Wtedy wrestlerzy się trochę uspokoili i w ringu pozostali już tylko Cena i Henry. John próbował atakować rywala ale The World's Strongest Man skontrował go i wykonał Body avalanche oraz Corner slingshot splash! Mark wykonał jeszcze World's Strongest Slam ale Cena przerwał pin! Mark był poirytowany i zmienił się z Deanem, który chciał rzucić się na Cenę lecz ten wykonał coś w rodzaju roll-upu i zapiął STF! Dean po chwili walki z bólem odklepał.

Winner(14:45): John Cena & WHC Sheamus

Po walce Henry wszedł do ringu i wykonał swoją akcję kończącą Ambroesowi. Cenie i Sheamusowi się to nie spodobało więc przegonili olbrzyma a nastepnie John ogłosił, że musi wybrać TT partnera na SS. Najchętniej wybrałby Sheamusa ale ten ma już wyznaczoną walkę, dlatego wybiera tego, który ma na pieńku z Ambrose'em i Masked Manem... Matta Strikera! Publika była zszokowana i przy cheerze od publiki do ringu wszedł Matt Striker. Cała trójka zaczęła świętować wygraną teamu Cena-Sheamus nad teamem Ambrose-Henry! Tym obrazkiem SmackDown! zeszło z anteny.

Karta na Survivor Series:

Pre-Show 17 Woman Battel Royal for 1. contender for Divas Championship

2. Tag Team Match for 1.contender for TT Championship

John Cena & Matt Striker vs. Dean Ambrose & Masked Man

4. Normal Match for World Heavyweight Championship

Sheamus © vs. Mark Henry

5. Tradicional 5 vs. 5 Elimination Tag Team Match + posada RAW GM na szali

Team McMahon (Brock Lesnar & Kane & Big Show & ?? & ??) vs. Team Michaels (Shawn Michaels & Triple H & ?? & ?? & ??)

6. Normal Match for WWE Championship

CM Punk © vs. Christian

Wyniki NXT:

Walka nr 1. Tag Team Match

The Ascension def. The Usos

Walka nr 2. Normal Match

Oliver Grey def. Jake Carter

Walka nr 3. Normal Match

Adrian Neville def. Ricardo Rodriguez

Na zapleczu Josh Mattews przeprowadził wywiad z The Ascension

Walka nr 4. Normal Match

Tamina Snuka def. Paige

Na zapleczu NXT Champion Seth Rollins został zaatakowany przez Kassiusa Ohnom rozpoczął się brawl, który wygrał Rollins.

Walka nr 5. Normal Match

Big E Langston def. Bo Dallas

Seth Rollins wyszedł na ring i wyzwał Kassiusa Ohno na walkę. Ohno wyszedł i zgodził się na walkę pod warunkiem, że będzie to starcie o pas. Mistrz zgodził się.

Main Event Normal Match for NXT Championship

Kassius Ohno def. Seth Rollins

Walka nr 1. Normal Match

Wade Barrett def. Seth Rollins

Walka nr 2. Normal Match

Tamina Snuka def. Kelly Kelly

Main Event Normal Match

The Great Khali def. Tensai

NEWSY:

:arrow: Po utracie pasa NXT w poprzednik odcinku Seth Rollins prawdopodobnie pofeuduje jeszcze trochę z Kassiusem Ohno a następnie trafi do głównego rosteru.

:arrow: Zarząd WWE ponąć nie chce dopuścić do walki Punka z Rockiem na RR. Ich walka prawdopodobnie ma się odbyć dopiero na WM-ce. Czyżbyśmy mieli poznać niedługo nowego mistrza?

:arrow: Matt Hardy napisał poraz kolejny na tweeterze, że chciałby reaktywować tag team Hardy Boys, wszędzie ale nie w TNa, w którym obecnie walczy Jeff. Wg niektórych źródeł bracia moga powrócić do WWE dopiero po wrestlemanii, gdyż kontrakt Jeffa z TNA kończy się w lutym, a WWE nie chce powrotu tak wielkiej gwiazdy na 2-3 tygodnie przez największą galą roku gdyż obawia się, że nie zdąrzy go wypromować.

Edytowane przez TheVillain

SmackDown! wyszło przyzwoicie. Mógłbyś pisać trochę dłuższe walki (wszystkie powinny być przynajmniej jak walka nr 2). :D Jeżeli chodzi o treść, to podoba mi się program D-X i Vince'a. Spodziewałem się Brocka na SS, Kane i Show również mnie nie zaskoczyli, ale przecież nie muszą. Jestem ciekawy tego, kto pojawi się w dwóch wolnych miejscach, natomiast w teamie HBK i HHH widziałbym Takera, RyBacka i Bryana. Ta walka może być dobrym momentem na debiut Rollinsa, który przeszedłby heel turn. 8) Widzę, że 3MB grają u Ciebie rolę The Shield. Przydałby im się jakiś segment. Striker jako partner Johna to dobry pomysł, ale obawiam się, że może jobbnąć rywalom. Życzę powodzenia w dalszym pisaniu!

Hmmm przejrzałem kilka ostatnich odcinków twojego diary. Widzę, że piszesz teraz sam Raw i SmackDown i szczerze mówiąc chyba wyszło Ci to na dobre, bo po pierwsze piszesz teraz tylko to co chcesz, a po drugie zrobiło się bardzo ciekawie. W twoich segmentach drzemie ogromny potencjał, bo widać, że masz dużo pomysłów w głowie i ciągle starasz się dodać coś nowego. Gdybyś jeszcze umiał to lepiej przekazać to byłoby bardzo dobrze.

Co do zastrzeżeń, to dalej nie pasuje mi to, że piszesz w formie raportu. Po pierwsze odcinki są krótsze, a po drugie twoje diary tracą bardzo na wartości, przez pisanie w formie raportu. Rozumiem, że zajmuje to więcej czasu i jest trudniejsze, ale postaraj się napisać następny odcinek speechy w normalny sposób. Drugie moje zastrzeżenie to walki. Zawsze się do tego przyczepiam, ale jeśli chcesz, by twoje diary było najlepsze, a każdy kto piszę taki ma chyba cel, to musisz koniecznie przyłożyć się do walk. Nie jest najgorzej, ale jak pisałem MUSISZ pisać całe walki, to na pewno dałoby Ci przewagę nad innymi bookerami na forum oraz poprawiłoby całokształt opowiadania.

Moje uwagi nie są po to, aby Cię zniechęcić, czy hejtować. Piszę to po to by widzę, że masz potencjał i prosiłbym, abyś chociaż zastosował się do jednej z moich wskazówek.

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Dzięki za komentarze. Teraz z dnia na dzień wyskoczyła mi przeprowadzka (miałem się przeprowadzać już 3 lata temu ale sprawy związane z nowym mieszkaniem tam dokłandie nie wiem jakie ale coś ze spadkiem po zmarłym itp. no i się okazało, że nagle dowiedziałem się, ze się przeprowasdzam) i ogólnie nie miałem czasu żeby pisać diary, planuję wrócić do pisania kiedy juz będe miał tutaj swój komputer, bo teraz piszę z laptopa a to na kompie mam spisane wszystkie swoje pomysły... pozatym i tak teraz nie ma czasu więc kolejne odcinki dopiero za tydzień gdzieś... :(

Poczytałem twoje diary więc skomentuje.

Szykuje się fajne starcie na Survivor Series..W ciemno postawie nie znając całych składów ,że wygra team Shawna.

Od początku jakoś nie trafia do mnie stajnia The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty ale to jest twój wybór i twoje diary i zobaczymy może ta stajnia wstrząśnie całym WWE.

Duży plus dla Ciebie ,że Christian zawalczy o pas WWE.Jednak wątpię aby go wygrał przynajmniej na razie ale być może mnie zaskoczysz.

Co do losów pasa Wagi Ciężkiej nie mam wyraźnego faworyta.

Podsumowując diary czytam z chęcią mimo iż czasem trafiają się drobne błędy w pisowni.W pełni zgadzam się z powyższym komentarzem ,że powinieneś zmienić formę raportu i pisać pełne wypowiedzi i dialogi.Szkoda ,że na RAW trzeba będzie poczekać ale sądzę ,że będzie warto.Powodzenia w dalszym pisaniu.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

A ja się nie zgadzam z poprzednikami. Uważam, że pisanie w formie raportu jest lepsze przynajmniej dla mnie. Nie zajmuje dużo miejsca, nie jest chooj długie i przyjemnie się czyta. Według mnie poziom twojego diary stoi na wysokim poziomie, fajne feudy i story prowadzisz. Tylko walki mógłbyś robić dłuższe na PPV bo na tyg. mogą zostać takie jakie są. Najbardziej podoba mi się oczywiście feud Mahon - HHH. Starcie na SS dobrze się zapowiada składy też mocne, ciekaw jestem kto zajmie kolejne miejsca. Co do pasa wagi ciężkiej to mam nadzieję, że destroyer Mark zdobędzie pas.

DeanAmbrose,Aquino, dzięki za komentarze. Na próbę będę pisał dialogi na RAW a potem zobaczymy co z SD!. SS raczej jako raport a potem może jakas ankieta czy coś w jakiej formie pisać. Obecnie wciąż nie mam swojego kompa ale dziś-jutro powinienem mieć no a wiecie, że ja odcinek piszę max. 2 dni (a mam teraz ferie także spokojnie napiszę). Reasumując RAW do niedzieli powinno być.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 61 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 948 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 690 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 174 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 545 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 868 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE Monday Night RAW #1659 Data: 10.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: New York City, New York, USA Arena: Madison Square Garden Publiczność: 20.142 Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Michael Cole & Pat McAfee Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PTW
      Na dobre rozpoczęcie dnia Starboy Nano Lopez i Arkadiusz Pan Pawłowski w materiale dla Fansportu.pl! Miłego oglądania :) ✅ Kanał o sportach walki, MMA, boks, wywiady, relacje z gal KSW, FAME MMA, GROMDA, UFC i inne. Backstage z gali, materiały ekstra ze studio FANSPORTU.FANSPOR...Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Attitude
      Nazwa gali: Marigold Spring Victory Series - Dzień 4 Data: 09.03.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Nagoya, Aichi, Japan Arena: Chunichi Hall Format: Taped Data emisji: 11.03.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom Cinderella Tournament 2025 - Dzień 2 Data: 09.03.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Online Stream Lokalizacja: Kariya, Aichi, Japan Arena: Kariya City Industrial Promotion Center Aioi Hall Publiczność: 678 Format: Live Platforma: Stardom World Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Kowalski
      Staram się jakoś przekonać do tego AEW bo kilku typów lubię, ale no nie. Nudziłem się większość gali. Na plus na pewno opener, Mone Vs Momo ringowo też git, ale ex Sasha wciąż bez ciekawego feudu w TV. Hurt People niszczą i tak powinno być, tylko ciekawi kto im się postawi bo na razie to lekko, łatwo i przyjemnie. Okade pominąłem. Kenny z Take powinno być bangerem a było jakieś takie nijakie, nawet przez moment nie pomyślałem że będzie obrona tytułu, więc i emocji nie było. Toni vs Marysia. Zajebista walka, świetne są obie panie. Hollywood ending jak się patrzy Will vs Kyle. Mój boże, musiałem to rozchodzić, no ochotę mi to odebrało na main event. Nie znoszę tak przebukowanych walk.    Mox vs Cope. Do cash-inu zbyt wiele to się nie działo. Kurde jakby Edge tu ugrał by po chwili stracił na rzecz Christiana... ehh.  
  • Dodaj nową pozycję...