Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Paul_Heyman presents: WWE!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kolejny raz mam do skomentowania dwie gale, więc znów zrobię to ogólnie.

- Dziwna sytuacja z porwaniem Matta i Masked Manem. Wydaje mi się jednak, że jest to trochę zbyt ostre w stosunku do tego, jak prowadziliście diary wcześniej. I czy ktoś byłby gotowy zabić dla walki o pas? Mam pewne wątpliwości. Do tego atak na Sheamusa na SD i zastanawia mnie jaka będzie rola Ezekiela.

- Na Raw Henry ulega czysto Ortonowi. Stawia go to w trochę złym świetle przed HiaC.

- Feud Miza i Swaggera nawet dobrze prowadzony. Brakowało mi jakiegoś segmentu z ich udziałem.

- Program Showa i Kane'a powinien się skończyć po walce ER. Skoro jednak prowadzicie go dalej, to może jakoś sensownie go zakończycie. Wplątanie w to Bryana, Mysterio, Cary i Alberto mocno komplikuje sprawę.

- W walce TT są wpisani Rey i Sin, a walczą R-Boom.

- Z tego co wiem, to głównym finisherem Alexa jest Final Score, czyli TKO. Lifting DDT nazywa się u niego Riley Elevation.

- Khali nigdy nie był mistrzem WWE, tylko WH. Słabiutka walka z RyBackiem. Mogłeś ją przedłużyć i podkreślić siłę Skipa przez np. zerwanie Punjabi Plunge lub odbicie po Brain Chopie. RyBack w teamie z Rawleyem? To żart? Nie mogliście znaleźć kogoś innego niż Mojo?

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

69

• DestructionMachine

25

• szpicu

13

• Mr. Ghost

8

Top użytkownicy w tym temacie

gierobek i DestructionMachine dzięki za komentarze. Jeżeli chodzi o Masked Mana to w sumie był problem kto ma nim być :D Kiedy pojawił się u nas w nxt to miała to być zupełnie inna osoba niż kiedy pojawił się na RAW. Feud Kane'a z Showem pociągniemy do SS/TLC. Jeżeli chodzi o porwanie Matta to porywacz jest niezłym hardcorem, dlatego nie będzie to naciągnane. Co do Jacksona jego rola była taka, że ktos musi znaleść Sheamusa no a trzeba przypomnieć o tym solidnym mid-carterze. Dzięki za znalezeinie błędów już poprawiam.

Ps Miz i Swagger dostaną trochę czasu, spokojnie. Ich walkę pisze akurat Gonzo więc nie wiem jak to będzie dokładnie.

A teraz spoiler dotyczący tej walki:

Nie będzie remisu :D

Uwaga!

Gonzo nie może mi już pomagać w pisaniu diary. Oznaczas to, że potrzebuję nowego partnera lub chociaż kogoś do drobnej pomocy. Żeby się nie rozpisywac powiem tylko tyle, że zgłoszenia przyjmuje na PW do niedzieli wieczorem. W tych zgłoszeniach wpiszcie jakieś doświadczenie, dlaczego powinienem wybrac Ciebie itp..

PS Gonzo napisał, że może za jakiś czas powróci do diary.

Kolejny PS gala HiaC jeszcze w ten weekend.

Dawno mnie tu nie było, dlatego skomentuję tylko wyrywkowo..

Dalej mam te same zastrzeżenia. Piszesz odcinki nawet długie, ale nie są one nawet dobre. Nie chcę Cię hejtować, wręcz przeciwnie, ale lepiej by było gdybyś nie pisał w formie raportu.. zdecydowanie lepiej by to wyglądało.. Tak samo walki, niby taki mały mankament, ale MUSISZ je pisać zdecydowanie dłuższe, bo dajmy na to jakby w prawdziwym WWE był jakiś zajebisty feud, a walka okazała by się klapą, to szybko by o tym zapomniano. Tak samo w diarach MUSZĄ być dobre i długie walki..

Reasumując jest bardzo średnio. MUSISZ zacząć pisać speechy w stylu dialogu, a nie raportu! Tak samo pisz całe walki, a z pewnością będzie lepiej..

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Dawno mnie tu nie było, dlatego skomentuję tylko wyrywkowo..

Dalej mam te same zastrzeżenia. Piszesz odcinki nawet długie, ale nie są one nawet dobre. Nie chcę Cię hejtować, wręcz przeciwnie, ale lepiej by było gdybyś nie pisał w formie raportu.. zdecydowanie lepiej by to wyglądało.. Tak samo walki, niby taki mały mankament, ale MUSISZ je pisać zdecydowanie dłuższe, bo dajmy na to jakby w prawdziwym WWE był jakiś zajebisty feud, a walka okazała by się klapą, to szybko by o tym zapomniano. Tak samo w diarach MUSZĄ być dobre i długie walki..

Reasumując jest bardzo średnio. MUSISZ zacząć pisać speechyw stylu dialogu, a nie raportu! Tak samo pisz całe walki, a z pewnością będzie lepiej..

lepiej brzmi dobry, fajny ;)

co to ma współnego z realistycznym WWE? O.O

diary

speeche

formie

Dalej, on nic nie musi, bo to jego diary.

A ty nie powinieneś być na innym forum?

116218737055c51bc30a173.jpg

A ty nie powinieneś być na innym forum?

A co Cię to obchodzi...

Lepiej zajmij się swoimi kolegami i ich naprawdę żałosnym poziomem diar..

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

• Reputacja:   1

Możecie się ogarnąć ? Szpicu jak wiesz ja do ciebie nic nie mam. Ciesze sie ze jestes aktywny w tym dziale mimo iz juz nie piszesz. Jednak czy musisz się kłócić z tym gościem. Nie dość że robiliście to u niego w dziale to jeszcze tutaj. To naprawde moze odstraszyc osoby które by chciały pisać.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Możecie się ogarnąć ? Szpicu jak wiesz ja do ciebie nic nie mam. Ciesze sie ze jestes aktywny w tym dziale mimo iz juz nie piszesz. Jednak czy musisz się kłócić z tym gościem. Nie dość że robiliście to u niego w dziale to jeszcze tutaj. To naprawde moze odstraszyc osoby które by chciały pisać.

Dokładnie. Nie lubię się powtarzać, ale zakończcie już tę bezsensowną dyskusję, albo przenieście ją na PW.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

14.10.2012 r. Atlanta, Georgia

Pre-Show Tag Team Match

RyBack and Mojo Rowley vs. The Great Khali and Ezekiel Jackson

końcówka walki: od kiedy RyBack wpuścił do ringu Rowley'a sytuacja uległa zmianie. Na początku RyBack wywalczył swojemu teamowi przewagę ale teraz Mojo nie może nic zrobić a rywale go sobie przekazują. Khali wykonuje mu Chokeslam i jest gotowy do założenia Vise Grip ale wtedy do ringu wszedł RyBack. Khali został zdekoncentrowany a wtedy Rowley sprytanie punchem zrzucił Jacksona z krawędzi ringu! Khali się odwrócił i otrzymał Clotesline od RyBacka. Wtedy Back i Mojo szybko znaleźli się s swoim narożniku i doszło do zmiany. Big Boot, kolejny Big Boot i Overhead belly to belly suplex dla Khalego! Nastepnie RyBack podniósł rywala pod Shell Shocked i z trudem ale wykonał tę akcję na Hindusie. Po tem zmiana z Rowley'em, który miał rywala na tacy ale podniósł go i chciał dołorzyć jeszcze coś od siebie. Ledno przytomny Khali chwycił go pod Chokeslam, po którym uzyskał pin.

Winner (10:28): The Great Khali and Ezekiel Jackson

http://www.google.pl/imgres?q=hell+in+a+cell&hl=pl&tbo=d&tbm=isch&tbnid=uhH1gQ36WrEZ2M:&imgrefurl=http://tnttorrent.info/torrent/f4688a218f9c128d821cf5ca17143cb3cc246cff.html&docid=zbofhPJCveKcnM&imgurl=http://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_WWE_Hell_in_a_Cell_2008_iso_by_korniaczek.2671__114082.jpeg&w=460&h=345&ei=SenuUMuJPOyP4gSRnYCoBA&zoom=1&iact=hc&vpx=912&vpy=311&dur=606&hovh=194&hovw=259&tx=169&ty=105&sig=108861260157568412949&page=1&tbnh=147&tbnw=214&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:10,s:0,i:113&biw=1407&bih=788

Pokaz fajerwerków i "Sandpaper" zespołu Fozzy, w którym gra były zawodnik WWE Chris Jericho otwierają gale Hell In A Cell 2012! Po chwili przenosimy się do stołu komentatorskiego, przy którym obecni dziś są: Michael Cole, JBL i Jim Ross. Panowie przypomnieli nam o ostatnich wydarzeniach; że dziś Jack Swagger w końcu dostanie szansę udowodnienia, że jest lepszy The Miza, który go ostatnio ciąle atakuje. W podobnej sytuacji znajdzie się Ted DiBiase, tyle że on walczyć będzie z mistrzem USA- Antoniem Cesaro. Dziś Alberto del Rio, który w piątek najpierw narzekał, że nie ma wyznaczonej na dziś walki a gdy ją otrzymał był wściekły, że na jego rywala wyznaczony został wściekły i niszczycielski Big Show zmierzy się właśnie ze wspomnianym rywalem. Dziś odbędą się również walki o pasy div, tag team oraz poraz pierwszy w historii na gali ppv pojawią się zawodnicy nowego nxt! Ale przedewszystkim ten wieczór będzie stał pod znakiem Hell in a Cell Match'ów. W pierwszym z ich, w dodatku Triple Threet na szali znajdzie się pas wagi ciężkiej, którego bronić będzie mistrz Sheamus a zdobyć go spróbuje powracający po kontuzji monster Mark Henry oraz żmija Randy Orton. W najważniejszej walce wieczoru o najważniejszy pas federacji powalczą CM Punk i John Cena. Pozotają pytania czy były mistrz wagi ciężkiej sięgnie po pas IC? Czy były również mistrz, tyle że drużynowy zabierza do domu pas należący obecnie do Szwajcara? Czy Hell No obronią pasy? Co stanie się z pasem pań? Czy Alberto otrzyma nokautujący cios od Showa? Czy Sheamus obroni swój pas, czy zdobedzie go powracający Henry, a może pokusi się o to Randy Orton? Czy Punk bedący mistrzem od prawie 11 miesięcy znowu obroni swój pas i ostatecznie pokaze, że jest lepszy od Johna Ceny? Tego wszystkiego dowiemy się jeszcze dziś! Jim podał swoje typy a Michael Cole spytał go ironicznie co Jimm wie o wrestlingu? On pokonał i Jima i HoF więc to on powinien się tu wypowiadać. Pomiędzy komentatorami doszło do małej kłótni, którą przerwał JBL mówiąc, że czas rozpocząć show!

Walka nr 1. Singles Match for Intercontinental Championship

IC Champion The Miz vs. Jack Swagger

końcówka walki: Od poczatku walki rywale wymieniali się ciosami. Po Irish Wipie Swagger znalazł się poza linami a Mizanin zszedł po niego. Mike pchnął rywala w metalowy narożnik a następnie a stół komentatorski hiszpanskich komentatorów. Potem Niesamowity powtórzył dwie poprzednie czynności po czym wrzucił rywala spowtrotem do ringu. Gdy był już w metalowym pierścieniu podniósł rywala pod Skull-Crushing Finale, ale nieudało mu się wykonac tej akcji. Swagger wyrwał się a następnie przeszedł do ofensywy. Mistrz na rozgrzewkę zainkasował Big Boot, Clotesline i suplex. Były mistrz hardcorowego brandu WWE-ECW wykonał następnie Shoulderbreaker i kolejny Big Boot. Rozwścieczony Jack ustawił oppenenta na narożniku. Nastepnie z rozbiegu wykonał Avalanche hip toss. Po tym Swagger przeszedł do pinu...jednak Miz odkopał. Jack na narożniku gotowy do lotu. Jednek Miz robi unik a nastepnie wykonuje swojego finishera- Skull-Crushing Finale. Tę świetną walkę na rozpoczęcie gali skończył przypinając rywala! Sędzia doliczył do trzech i mamy koniec.

Winner(14:27) and still Intercontinental Champion: The Miz

Po walce Miz podniósł rywala i wykonał Skull-Crushing Finale. Po tym znów go podniósł i znowu Skull-Crushing Finale! Szczęściwy champion wziął swój pas i odszedł na zaplecze a Swagger został wyniesiony na noszach.

Backstage

Na zapleczu wraz z Joshem Mattewsem jest Rey Mysterio. Josh pyta meksykanina o plany na walkę. Rey odpowiedział, że razem z Sin Cara moją dwa cele: pierwszy to dostarczyć fanom zgromadzonym w Philips Arenie jak najwięcej rozrywki. Drugim jest przejęcie pasów Tag Teamowych od Hell No. Obydwa cele nie będą łatwe do zrealizowania ale postarają się z całych sił zrobić świetne show oraz opuścić je jako championi.

Walka nr 2. Singles Match for United States Championship

US Champion Antonio Cesaro vs. Ted DiBiase

końcówka walki: Antonio odepchnął Teda i wykonał mu silnego Big Boota! Po tym Szwajcar próbował pinu, ale sędzia doliczył tylko do jednego! Cesaro popisywał się, lekceważył rywala. Ted wstał, odepchnął Antonio i próbował wykonać mu Clothsline, ale US Champion się schylił i wykonał DiBiasiemu German Suplex + pin, 1..2.. 2 count! Cesaro wykonał jeszcze Tedowi Vertical Suplex! Cesaro ponownie uzyskał 2 count! Antonio po tym podniósł byłego członka Legacy i chciał mu wykonać Gotch Style Neutralizer, ale DiBisiemu udało się skontrować finiszer Szwajcaria na Back Body Drop. DiBiase zaczął bić nogami w matę, by uzyskać doping od publiczności. Udało mu się. Widownia cheerowała Teda. DiBise podniósł Antonio i wykonał mu Corner Irish Whip. Próba Running Corner Clothsline'u, ale Cesaro zrobił unik. US Champion wziął rozbieg i wykonał swojemu przeciwnikow Running Corner Big Boot. Po tej akcji Szwajcar próbował zdjąć gąbkę ochraniającą w narożniku, ale sędzia go powstrzymał. Gdy sędzia nie patrzał to Cesaro wsadził palca w oko Tedowi, a po chwili wykonał mu Gotch Style Neutralizer! 1..2..3! Antonio Cesaro nadal mistrzem US!

Winner(12:37) and still United States Champion: Antonio Cesaro

Backstage

Na zapleczu poraz drugi dziś widzimy Josha Mattewsa. Tym razem już nie z Rey'em ale z jednym z dzisiejszych rywali luchadora- Danielem Bryanem. Daniel powiedział, że oczywiście dziś razem z kane'm zdobędą pasy drużynowe. Następnie Josh zapytał czy ich panowanie jako mistrzów potrwa jeszcze długo, na co były zawodnik RoH odpowiedział: YES! YES! YES! I odszedł zostawiając reportera samego.

Walka nr 3. Triple Threet Match for NXT Championship

NXT Champion Seth Rollins vs. Bray Wyatt vs. Kassius Ohno

końcówka walki: Ohno cały czas ma zdecydowaną przewagę nad rywalami. Ani Rollins, ani Wyatt nie są w stanie sobie z nim poradzić. W końcu Rollins daje znak Wyattowi, aby wspólnie zaatakować. Obydwaj panowie otoczyli Ohno a następnie zaatakowali go serią punchy, po chwili Kassius zaczął "gasnąć". Bray wykonał Irish Wip a mistrz dołorzył Corner forearm smash. Kassius otrzymnał jeszcze Turnbuckle powerbomb a od drugiego z rywaliShort-arm clothesline. Moment nieuwagi tautującego ex członka nexusa wykorzystac chciał obecny champion, który wykonał mu Clotesline i Drop Kick. Kiedy rywal się podnosił Rollins chciał wykończyć go całkowicie przez Avada Kedavra, co wykonał. Wtedy zauważył, że i Ohno się podnosi więc wykonał tę sama akcję i uzyskał pin.

Winner(7:35) and still NXT champion: Seth Rollins

Backstage

Za kurtyną poaz kolejny już widzimy naszego reportera Josha Mattewsa. Razem z nim jest obecna AJ Lee. Josh zapytał GMa RAW co sądzi o poniedziałkowym ataku i porwania Strikera. Była managerka kilku topowych gwiazd a obecie całego RAW odrzekła, że nie wiem kim jest Masked Man, ale zamierza z nim porozmawiać na RAW. Josh zapytał czy jest możliwość, że dzis dojdzie do kolejnego ataku ale Aj wściekła się, odepchnęła go i w podskokach udała się do swojego gabietu, w którym jak nagrała kamera siedział już Vince McMahon. Po chwili zdziwiony tą sytuacją Mattews wstał a obraz się urwał.

..::Promo Big Showa::..

..::Promo walki o pas WWE: Masked Man vs. WWE Champion: CM Punk or John Cena- już jutro

Walka nr 4. Tag Team Match for Tag Team Championship

TT Champion Team Hell No vs. Rey Mysterio & Sin Cara

końcówka walki:Przed walką zostało pokazane video z RAW, gdzie Rey Mysterio i Sin Cara pomogli Kane'owi, gdy ten został zaatakowany przez Big Showa. Po tym walkę rozpoczęli właśnie Kane i Rey, a przed gongiem panowie podali sobie ręce. [...] Big Red Monster powalił Rey'a Uppercautem i zmienił się z Bryanem. Daniel wszedł na narożnik i wykonał Mysterio Crossbody z niego! Próba pinu, ale tylko do dwóch. Daniel podniósł Rey'a i wykonał mu Irish Whip w narożnik oraz dorzucił mu tam Clothsline. Bryan próbował jeszcze jednego Corner Clothsline'u, ale Rey się schylił i szybko dokonał zmiany z Sin Carą. Luchador od razu wykonał Bryanowi Hurricanranę. Po tym International Senstation ponownie wykonał byłego WH Championowi tą samą akcję. Cara po tym wykonał Danielowi Dropkick. Po tej akcji Luchador wszedł na narożnik i próbował wykonać Diving Senton, ale Daniel zrobił unik. Bryan ustawił się w swoim narożniku tylko po to, by zrobić rozbieg przed atakiem. Kane klepnął Bryana w ramię i tym samym dokonał zmiany ze swoim tag team partnerem. Bryan był wściekły z tej decyzji Big Red Monstera. Daniel krzyczał Kane'owi w twarz "NO!", ale Monster tylko się ironicznie uśmiechnął i ruszył na Sin Carę. Kane powalił Sina silnym Big Bootem, a potem dołożył Side Slam. Big Red Machine szykował się, aby wykonać Chokeslam, ale tym razem to Bryan klepnął Kane'a w ramię tym samym dokonując zmiany. Kane się pytał zdziwiony Bryana co on wyprawia. Były Champion uśmiechnął się do Kane'a podobnie jak Big Red Monster wcześniej. Podczas kłótnik Tag Team Championów Cara zrobił zmianę z Rey'em. Mysterio wykonał Danielowi Hurricanranę. Mysterio odbił się od narożnika i wykonał Corner Springboard Crossbody! 1..2.. 2 count! Po tym nagle do ringu wszedł Kane, który podniósł Bryana i wykonał mu Chokeslam! Mysterio i Cara oraz sędzia i prawie wszyscy fani na trybunach byli zdziwieni tym co przed chwilą zobaczyli. Po tym ataku Kane udał się na backstage tyłem po drodze śmiejąc się szyderczo i patrząc w okolice ringu. W tym samym czasie w "kwadratowym pierścieniu" Rey dołożył Corner Diving Splash, po którym uzyskał pinfall!

Winner(15:24) and new Tag Team Championschip: Rey Mysterio & Sin Cara

Walka nr 5. Normal Match

Big Show vs. Alberto Del Rio [w/Ricardo Rodriquez]

końcówka walki: Alberto co chwila ucieka z ringu. Ricardo zachęca swojego szefa do kontynuowania walki. Arystokrata ponownie wchodzi do ringu a Show próbuje wykonać KO Punch. Jednak Del Rio zdołał uniknąć nokautującego ciosu. Ricardo próbuje odwrócić uwagę olbrzyma aby Alberto mógł zaatakować. Paul nie daje się nabrać na tę sztuczkę, ale po raz drugi próbuje KO Punch. Po kolejnej niudanej próbie latynos wykonuje znikąd wykonać Release German suplex ale Show okazuje się być zbyt ciężki. Na twarzy byłego mistrz WWE widać przerażenie a an twarzy Showa śmiech. Olbrzym rusza na rywala wykonując Spear! 1...2... i niestety! Alberto odkopał. Wściekły Wight wykonuje rywalowi Running splash, a następnie wchodzi na narożnik i zaczyna tautować. Widownia go cheatuje ale on tylko się z tego śmieje. Schodzi z narożnika akurat w momencie, w którym meksykanin wstał na nogi i dokłada Big Boot i Headbutt. Wtedy do ringu wiega Ricardo ratując swojego "pana". Rozproszenie Giganta wykorzystuje Alberto wykonaując Step-up enzuigiri! Po tym ciosie przechodzi do pinu ale uzyskuje tylko 2 count! Show po chwili zainkasował od rywala Double knee backbreaker. Alberto miał chwilę na odpoczynek a gdy Show wstał znowu zaatakował go ponownie Double knee backbreakerem. Wtedy rozbrzmiała muzyka Kane'a i ten zjawił się na arenie! Wszedł do ringu wykonując swój taut a z narożników zaczęł wybuchać ogień. Big Read Monster popatrzał na Del Rio a potem na Showa. Wtedy przy themie Alexa Riley'a a ring przybiegli Ci, których Show zaatakował na RAW dwa tygodnie temu oraz oraz Ci, którzy przycznili się wtedy do porażki Showa a więc: Alex Riley, Zack Ryder, Tyson Kidd, Justin Gabriel, The Usos, Michael McGillicuty, Brodus Clay, Santino Marella oraz R-Boom! Wszyscy otoczyli ring i zaczeli nawoływać kane'a aby go opuścił póki Show leży nieprzytomny aby Alberto mógł przerwać jego dominację. Ulubiony demon diabła najpierw chciał opuścić ring ale ostatecznie tego nie zrobił lecz wymierzył Chokeslam Albertowi! Sędzia wydząc o ogłosił dyskwalifikację!

Winner(20:07): Alberto Del Rio

Po walce kane dalej atakował arystokratę ale na pomoc ruszyła mu grupka otaczająca ring. Po chwili brawlu kane'owi pomógł Big Show, który doszedł już do siebie. Razem dawni TT partnerzy pokanali rywali po czym podali sobie ręce!

Baskstage

Na zapleczu zszokowany tym co sie przed chwilą wydarzyło Booker T pytał Theodora Longa co teraz? Tedi odpowiedział, że tę sprawę trzeba będzie wyjaśnić jutro na RAW.

Walka nr 6. Normal Match for Divas Championship

Divas Champion Eve vs. Beth Phoenix

końcówka walki:Przed walką został pokazany skrót walki tych div z ostatniego RAW, gdzie zwycięsko z niej wyszła Beth Phoenix. [..] Beth wykonała dwa silne Clothsline Eve, a później popisała się wykonujać mistrzyni Gorille Press Slam! Phoenix podniosła Eve i wykonała jej dwa razy Body Slam. Po tym była championka wzięła rozbieg i chciała wykonać Torres Running Splash, ale Eve się odsunęła. Divas Championka próbowała pinu, ale tylko 2 count! Eve weszła na narożnik i powalił Beth na z powrotem na matę wykonując Tornado DDT! Kolejna próba pinu przez Eve, ale znowu 2 count! Mistrzyni div po raz kolejny wszedła na narożnik i chciała wykonać Frog Splash z niego, ale Glamazonka się odsunęła. Chwilę później Phoenix próbowała wykonać Eve Glam Slam, ale Torres skontrowała finiszera przeciwniczki i powaliła ją na matę wykonująć cztery silne ataki z łokcia w głowę. Po tym, gdy Beth wstała Eve wykonała jej Dropkick, a potem szybko dołożyła jeszcze Evesault, który dał jej pinfall!

Winner (7:43) and still Divas Champion: Eve

Walka nr 7. Triple Threet Hell In A Cell Match for Horld Heavyweight Championship

WH Champion Sheamus vs. Randy Orton vs. Mark Henry

końcówka walki: Sheamus próbuje wykonać Brogue Kick na Henry'm. Sheamus bierze rozbieg ale nagle Randy Orton wykonuje mu znikąd RKO! RKO dla mistrza! Randy przechodzi do pinu... 1...2...aj... niestety. Wściekły Randy potężnym Irish Wipem "usuwa" z ringu obecnego championa. W międzyczasie Michael Cole zauważył, że w tej walce bierze udział 3 z 5 ostatnich mistrzów wagi ciężkiej. Kiedy Cole o tym opowiadał Randy wyszedł za Sheamusem z ringu i kolejnym Irish Wipem pchnął go na metalową konstrukcję tak mocno, że ten odbił się klatki! Następnie Orton dwukrotnie uderzył opponenta metalowymi schodkami. Wdety od tyłu żmiję zaatakował Henry, który cisnął nim w krawędź ringu. Henry wykonał następnie byłemu mistrzowi Gorilla press na leżące obok schodki, te same którymi Orton bił chwilę wcześniej Sheamusa. Henry zaczął tautować w swój charakterystyczny sposób ale wtedy Sheamus gwizdnął na World's Strongest Mana a ten się obrócił. Odrazu potem Sheamus odcisnął na jego twarzy swój but przez Brogue Kick. Mistrz wrzucił spowrotem do ringu cięższego z rywali a tam chciał go przypiąc, ale nie pozwolił na to Randy Orton. Wściekły The Viper podniósł obydwu rywali i wykonywał im na zmianę serię punchy, którą przerwał dopiero Henry kontrując rywala.Mark przeszeł do ofensywy wykonując Randy'emu Ortonowi Gorilla press a Sheamusowi dwa punchy a następnie Running splash! Henry przeszedł do pinu ale przerwał go Orton. Wszyscy trzej leżeli przez chwilę na macie. Pierwszy wstał Orton a zaraz po nim Mark. Żmija jednak powalił go RKO! W tym czasie powstał na nogi również Sheamus ale i tego syn Bobby'ego powalił tym razem Drop Kickiem. Orton przeszedł do pinu ale uzyskał tylko 2! Swinging neckbreaker dla Sheamusa i Running punt kick dla Henry'ego! Randy oczywiście przechodzi do pinu i tym razem znosu sędzia doliczył to 2. Wtedy trochę chwiejący się ze zmęczenia były mistrz WWE i WH otrzymał White Noise od Sheamusa! Mistrz przeszedł do pinu! 1...2...3...!Sheamus nadal championem.

Winner(23:19) and still World Heavyweight Champion: Sheamus

Backstage

Ponownie jesteśmy na zapleczu gdzie John Cena znalazł nieprzytomnego Josh Mattews! Znaleziono też przy nim czarną płachtę z napisem "The Street Dog"!

..::Reklamy::..

..::Promo CM Punka:::..

Main Event Singles Hell In A Cell Match for World Wrestling Eintertaiment Championship

WWE Champion Cm Punk [w/Paul Heyman] vs. John Cena

końcówka walki: John Cena popchnął rywala na klatkę a ten padł. Cena pokazał "you Can't Se Me" Paulowi. Paul sie trochę zirytował a Cena kontynuował atak na Punka. Mistrz otrzymał Emerald Flowsion na matę otaczającą ring. Cena wszedł na obroty i "zalał" rywala serią punchy. Następnie John cisnął Punkiem na klatkę tak, że część z niej odpadła. Wtedy Paul Heyman szybko pobiegł po krzesło, którym chciał zaatakować Cenę. Lider Cenation jednak to zobaczył i odparł atak managera CMa. Wtedy jednak Punk zaatakował Johna poniżej pasa! Sędzia, który stał z tyłu niezauważył tego! John padł a Punk zaatakował go krzesłem. Po chwili Punk zaprzestał ataku i wszedł na szczyt klatki. Champion z góry kazał Heymanowi położyć Cenę na stół komentatorski! Heyman posłusznie wykonał polecenie swojego managera i miał zamiar skoczyć na rywala. Wtedy jednak zgasło światło a po dłuuuższej chwili gdy się zapaliło Punk leżał na połamanym stole a John obok. Również Heyman ucierpiał i z jego głowy lała sięm krew. Widownia zauważyła Masked Mana stojącego na rampie!!! Zawodnik, który już jutro zmierzy się ze zwycięzcą dzisiejszej walki podszedł do uczestników walki wieczoru i wykonał Attitude Adjustment Punkowi i Go to Sleep Cenie. Widownia skwitowała to mieszaną reakcją z chyba jednak minimalną przewagą heatu. Masked Man nic sobie z tego nie robił i wrzucił Punka do ringu. Następnie poszedł po Cenę ale gdy spróbował go podnieść John skontrował go i pchnął na klatkę. Dziesięciokrotny mistrz WWE ogłuszył rywala chair shotami. Nastepnie John rozmontował stół komentatorski i położył na nim rywala. Cena wykonał na swoim, być może, jutrzejszym rywalu AA. Lider Cenation udał się w stronę ringu, ale widział to Punk, który gdy tylko Cena wszedł do pierścienia wykonał mu Bulldogs. Punk wszedł na liny i diving elbow drop dla Ceny! Widownia mieszanie reaguje na to co się dzieje. Punk przechodzi do pinu ale Cenę niepodziewanie ratuje Masked Man! Zamaskowany osobnik zdejmuje maskę, pod którą kryje się.............druga maska! Tylko, że ta zawiera na sobie napis: "The Street Dog"! Oznacza to, ze osoba, która zaatakowała Mattewsa przed ta walką to Masked Man! Ten nieznany wrestler dobija Cenę krzesłem wyjętym spod ringu a nastepnie i Punka. Masked Man położył The Best in the World na The Cenation Leader. A sędzia doliczył do trzech! Punk obronił pas w niecodziennych okolicznościach.

Winner(30:33) and still World Heavyweight Champion: CM Punk

Po walce na rampie przy dzwiękach No Chance in Hell pojawił się prezes federacji- Vince McMahon z ochroną! Masked Man szybko uciekł w trybuny i gdzieś zniknął! McMahon był wściekły i kazał zamknąc wszystkie wyjścia z budynku, a wtedy na tirationie pojawił się obraz z kamery, który filmowała jak Masked Man atakuje 2. ochroniarzy przy wyjściu z hali. Prezes zaczął coś mruczeć pod nosem. Z tego co mówił Vince dało się zrozumieć tylko dwa słowa: "F*ck", "S*it". Miną zdziwionego i jednocześnie wściekłego prezesa kończymy Hell In A Cell 2012.

Teoretycznie moge pisać w formie teraźniejszej no ale zrozumcie, że tak jest dla mnie owiele łatwiej...

PS Sorry, że tylko pasy TT zmieniły właścicieli ale plany były nieco inne, a niechciałem pisać tego odcinka jeszcze 3 dni z powodu pisania od nowa walki o pas US czy IC tylko dlatego, że ktos musi stracić pasy.

----------------

NEWSY

:arrow: WWE ponąć planuje w 2013 r. gale PPV w Europie! Dokładne miejsce i nazwa sa jeszcze nieznane

:arrow: Prawdopodobnie w 2013 r. nie powróci do WWE Chris Jericho

:arrow: WWE planuje prawdopobnie powiększenie liczby PPV w przyszłym roku do 15-16!

:arrow: Organizacja podobno chce powrotu do niej Carlito, który miał by wraz z Primo i Epico stworzyć stajnię The Colons

:arrow: Wg doniesień źródeł związanych blisko z Vince'm do soboty nie było wiadomo kto będzie Masked Manem. Źródła te twierdzą, że Vince i Triple H powiedzieli zarządowi tylko, że już ustalili kto będzie zamaskowanym wrestlerem ale nie podali konkretnego nazwiska. Niektóre portale internetowe twierdzą, że może to być Sin Cara, El Generico, Jeff Hardy lub wspomniany wcześniej Carlito

Edytowane przez TheVillain

Street dog? Czyżby był to Dean Ambrose? ;D

Niekoniecznie... może poprostu skopiowałem gimnick :D

Cóż... Krótko mówiąc, gala nie wyszła najlepiej. Rozumiem, że jest to twoje pierwsze PPV, ale jestem mocno zawiedziony. :sad:

Pod względem estetyki jest podobnie do zwykłych gal, ale wygląda gorzej. Podczas gdy show jest dłuższe pisanie wszystkiego czcionką w jednym rozmiarze nie ułatwia czytania (w mojej opinii). Mógłbyś czasem wyśrodkować przedstawienie walczących, powiększyć je. Brakuje jakichś obrazków. A teraz o treści:

- Pre-Show - Zupełnie nie rozumiem łączenia RyBacka i Rawley'a (nie Rowley'a) w team. Co do samej walki, to było by w miarę dobrze, lecz mieszasz czasy. O ile rozpoczęcie czasem przeszłym, a następnie przejście do teraźniejszego jest całkowicie poprawne, to wrócenie na końcu do przeszłego jest kardynalnym błędem. Pisze się Clothesline, dołożyć.

- Rozpoczęcie gali przez komentatorów w porządku, ale nie za bardzo podchodzi mi ten kolor. Nie dostrzegłem specjalnych błędów, ale rzuciły mi się w oczy dwa. Jim w każdym przypadku pisze się przez jedno m. Do tego podstawowy błąd - kłótnia, nie kłutnia!

- Miz vs Swagger - Liczyłem na zwycięstwo Jacka. Walka mogłaby być dłuższa i znów pojawia się błąd z czasami, o którym wspominałem wcześniej. Po walce Miz podnosi rywala, wykonuje finisher i... ponownie robi to samo. Nie mógł mu wykonać np. Reality Check, żeby się nie powtarzać? Pisze się Championship, a nie Championschip.

- W walce o US Title nie znalazłem błędów. Zwycięzca był do przewidzenia.

- Walka z NXT trochę krótka. Z tego składu można wycisnąć znacznie więcej. Ponownie błąd z czasami. Tym razem zaczynasz od teraźniejszego, a kończysz przeszłym. :(

- Bardzo dobra walka TT. Zdziwiłem się, że luchadorzy przejęli pasy i zachowanie Kane'a zaskoczyło mnie. Pojawiło się kilka błędów, np. "new Tag Team Championschip". Powinno być Champions.

- Walka nr 5 - Znów czasy, ehh... Samo starcie służy raczej do podkręcenia programu Kane'a z Showem, który naprawdę obrócił się o 180 stopni. Z większych błędów znalazłem "cheatuje", ale to raczej literówka przez nieuwagę.

- Walka pań - Nie mam specjalnych zastrzeżeń.

- WHC Match jest znakomity, ale mogłeś wykorzystać bardziej fakt, że w HiaC nie ma DQ. Jako zwycięzce wolałbym Marka. Cole zauwarzył? Chyba zauważył.

- Main Event - Dobra walka. W pewnym momencie pomyliłeś role Heymana i Punka, więc polecam to poprawić. Ciekawa sytuacja z atakiem MM, zwycięzca pozytywny. Mimo wszystko zamaskowany trochę za bardzo wmieszał się w starcie. Heat, nie cheat. Street Dog? Chyba nie tylko mi kojarzy się to z pewną osobą.

Ogólnie na gali były 3 dobre pojedynki, a reszta była taka sobie. Było dużo błędów, co znacznie osłabia show. Segmentów nie komentowałem, bo oprócz tych ataków nie wnosiły nic szczególnego. Jak już napisałem wcześniej gala była przeciętna, lecz trochę usprawiedliwia Cię fakt, że zostałeś sam i to Twoje pierwsze PPV. Mam nadzieję, że kolejne będzie lepsze.

http://1.bp.blogspot.com/-O6NCf86vQmw/UEUKF2yUsJI/AAAAAAAAARA/2LhoYqzH780/s1600/RAW_LOGO_2012_FIN1.jpg

15.10.2012r. - Nashville, Tennessee (USA)

Na początek pokaz sztucznych ogni przy dźwiękach "Tonight’s the night" rozpoczęła się RAW. Na początku widzów zgromadzonych w Nashville, Tennessee przywitali komentatorzy: Michael Cole, Jim Ross i JBL. zobaczyliśmy kilku minutowy materiał z wczorajszej gali PPV Hell In A Cell 2012. Komentatorzy dyskutowali nad tym co się stało wczorajszej nocy.

RAW otworzył prezes Vince McMahon, który wraz z AJ Lee zaprosił do ringu Masked Mana. Bez żadnej muzyki z backstage'u a rampę wyszedł przywołany zawodnik. Wtedy to wściekły Vince zapytał go dlaczego zaatakował wczoraj Cenę. Masked Man najpierw przywitał ironicznie wielkiego pana prezesa a następnie przeszedł do sedna. Idąc do ringu powiedział, że Punk jest poprostu 100 razy lepszy od Johna! Wtedy na arenie rozbrzmiał My time is now i przy jego dzwiękach do ringu wbiegł (mijając po drodze Masked Mana) John Cena! John po podaniu szefowi ręki przejął mikrofon od Vince'a i spytał Masked Mana dlaczego skoro jego zdaniem Punk jest lepszy od Ceny on chce walczyć z mistrzem? Były mistrz kontynuował mówiąc, że jeżeli Masked Man jest taki dobry to zaprasza go do walki, tu i teraz! Masked Man odpowiedział, że dziś ma już wyznaczona walkę, ale gdy już zdobędzie pas a Punk wykorzysta swój rewanż to ok, John będzie jego pierwszym rywalem. John wybuchł śmiechem co zirytowało zamaskowanego zawodnika. Kiedy John tak się śmiał na rampie pojawił się mistrz WWE CM Punk oczywiście w towarzystwie Paula Heymana! Paul zapytał Cenę, dlaczego odstawia taką szopkę, skoro i tak wszyscy wiedzą, że to Punk jest Best In The World, a Masked Man nie ma szans na zdobycie pasa mistrzowskiego. Nie za kadencji obecnego mistrza. John wybuchł śmiechem poraz drugi, mówiąc, żeby Paul nie robił sobie jaj. Zdenerwowany Heyman chciał coś dodać ale wtedy Punk wyrwał mu mikrofon i odpowiedział Cenie, że dzisiaj będzie świadkiem wspaniałej walki mistrza z wrestlerem na poziomie, a nie cukiereczkiem jakim jest Cena. Od starszych widzów mistrz dostał wtedy duuuuużą porcję cheeru, no a młodsi oczywiście nie byli zadowoleni. Masked Man przejął głos i zaczął uciszać widownię, która wczesniej wogóle nie reagowała, ale otrzymał niewyobrażalny heat! Mistrz podszedł do ringu, w którym byli już: Masked Man, John Cena, Vince McMahon i AJ Lee. Punk popatrzał każdemu znich prosto w twarz a potem wraz z Paulem Heymanem udał się na zaplecze mówiąc, że widzimy się w Main Evencie. Jednak AJ zatrzymała go mówiąc, że dzisiejsza walka wieczoru będzia miała sędziego specjalnego, którym będzie.... John Cena! Punk był wściekły, Masked Man miał pretensje to zdziwionego Vince'a a John był uśmiechnięty od ucha do ucha. Pani GM natomiast przy swoim themie opuściła ring w podskokach schodząc na zaplecze. Po chwili jednak Vince przejął jeszcze głos mówiąc, że nie- John nie będzie sędziował temu pojedynkowi. Jeżeli jednak Aj chce sędziego specjalnego to będzie nim ktoś inny- Vince McMahon!

..::Promo Please: Don't try this::..

Walka nr 1. Normal Match

Tag Team Champion Rey Mysterio [w/TT Champion Sin Cara] vs. Mr. Money in the Bank for World Heavyweight Championship Dolph Ziggler [w/Vickie Guerrero]

końcówka walki:Ziggler przez prawie całą walke miał przewagę nad rywalem. Mr. MitB wykonał rywalowi, który ledwo trzymał się na nogach Jumping DDT i gdy ten po chwili wstał Fireman's carry takeover. Rywal próbował usiąść i wprost podłożył sie idealnie pod Neck snap! Show-off zaczął tautować i prowokować Sin Carę, który stał i nic sobie z niego nie robił. Oczywiście Ziggler wykonał Swinging Neckbreaker i swoją firmową akcję- Zig Zag! Oczywiście gdy rywal był już na nogach. Próba pinu ale sędzia doliczył tylko do 2! Wściekły Show-Off ustawiał się w narożniku i oczywiście jakby inaczej wykonał Superkick znany również jako Sweet Chin Music! Po tym uderzeniu wydawało się, że przypięcie Mysteria to tylko formalność- oczywiście- tak też się stało. Były perfekcjonista przypiął rywala a sędzia po doliczeniu do trzech ogłosił koniec tej walki!

Winner(10:01): Mr. Money in the Bank Dolph Ziggler

Backstage

Na zapleczu Josh Mattews chciał porozmawiać z przechodzącym obok Masked Manem. Ten jednak poinformował go uprzejmie, a wlaściwie nieuprzejmie, że jeżeli się do niego odezwie to dołączy do Matta Strikera! Zamaskowany osobnik odszedł dzwoniąc do kogoś przez telefon.

Walka nr 2. Tag Team Match

Alex Riley & Kofi Kingston vs. & Wade Barrett & Tensai

b]końcówka walki:[/b] w ringu są obecni Kofi Kingston i Wade Barrett. Anglik wykonuje rywalowi Big boot, Belly to belly suplex a po wejściu na narożnik Diving elbow drop! Oszołomiony Kofi zainkasował jeszcze Powerbomb i Neckbreaker po czym w teamie hellów doszło do zmiany. Świerzy Tensai chciał zatakować rywala Bicycle kick ale ten zrobił unik i zaskoczył go Trouble in Paradise z zaskoczenia! Kofi postanowił nie przypinać ale dać szansę Riley'owi, który odrazu po wejściu miał zamiar postawić rywala na nogi co mu się udało lecz wtedy Tensai uderzył go dwukrotnie i obaj padli na matę. Panowie próbowali zrobić zmianę lecz to udało się tylko Riley'owi a Kofi, który miał chwilę na złapanie oddechu zaciągnął rywala a środk ringu, wykonał serię punchy a potem Boom Drop! Kofi sygnalizował swojego finishera ale wteyd do ringu wpadł Barrett i to on otrzymał Trouble in Paradise! Kofi był na obrotach a widownia krzyczała: "Trouble in Paradise", więc gdy Tensai się podniósł to Kofi już po raz trzeci wykonał dziś tę akcję! Po tym uzyskał pin.

Winner(8:35): Alex Riley & Kofi Kingston

Po walce Kofi i Riley rozdawali autografy fanom.

Backstage

Na zapleczu Vince McMahon rozmawiał z AJ Lee o wczorajszym ataku Masked Mana na Hell in a Cell. Pan prezes słusznie zauwarzył, że trzeba z tym coś zrobić.

Na arenie wybrzmiało Can you did? It's sucka! i General Manager Smackdown Booker T wraz z swoją asytentką Eve, która oczywiście miała na swoim ramieniu pas mistrzowski div oraz Theoderem Longiem wyszedł na rampę i skierował się w stronę ringu. Kiedy już cała trójka weszła do kwadratowego pierścienia Booker poprosił o zabraniu głosu Longa. Tedy powiedział, że wczorajszy wieczór był świetny. Coprawda ani randy, ani Mark, ani Cena nie zdobyli pasów ale obejrzeliśmy kawał swietnego wrestlingu... tą wypowiedź przerwał pan Gm, twierdząc, że Long wygaduje bzdury! King Booker wspomniał, że wszystko byłoby ok, gdyby nie połączenie się Big Showa i Kane'a! Mówiąc to wywołał wilka z lasu... przy połączonym themie do ringu wkroczyli Big Show i Kane! Show przejął mikrofon od Justina Robertsa i powiedział, że wczoraj byliśmy świadkaminie narodzin nowego Tag Teamu lecz czegoś więcej... czego? Tego się dopiero przekonamy, może dziś, może jutro... aczkolwiek nie będziemy musieli długo czekać na demolkę! Show rzucił mikrofon i zaatakował bezbronnego Bookera z zaskoczenia. Kane zajął się na Longa ale wtedy do ringu wbiegli, Ci panowie co ostatnio czyli Alex Riley, Zack Ryder, Tyson Kidd, Justin Gabriel, The Usos, Michael McGillicuty, Brodus Clay, Santino Marella oraz R-Boom! Cała ta 11 rzuciła się odrazu na olbrzymów, lez dwóch to było dla nich zbyt dużo a wtedy... do ringu wbieggł Christian! Tak jest Capitan Charisma powrócił i z pomocą tamtej 11. rozłorzył Showa i Kane'a na łopatki.

..::Promo walki wieczoru: Normal Match for WWE Championship CM Punk vs. Masked Man - TONIGHT!

Walka nr 3. Normal Match

Beth Phoenix vs. Tamina

końcówka walki: Tamina próbowała Short-arm clothesline lecz Beth zrobiła unik i w końcu przejęła inicjatywę. Backbreaker i Superplex dla Taminy a potem sygnalizacja końca tej walki poprzez Glam Slam. Obie panie są już gotowe ale nagle Tamina kontruje i Beth ląduje na macie! Snuka chce wykonać Superfly Splash lecz Beth robi unik i tą ląduje twarzą na macie. Glamazonka przypina lecz od tyłu atakuje ją Eve! Torres wściekle okłada rywalkę a to oznacza dyskwalifikację.

Winner(7:20): Beth Phoenix

Eve dalej atakowała rywalkę lecz ta ją skontrowała. Beth wykonała jej Superplex a Tamina, która była już ustawiona na narożniku dołorzyła Superfly Splash! Po tym obydwie panie podały sobie ręce.

Backstage

Na zapleczu Josh Mattews jest z mistrzem WWE CM Punkiem i jego managerem- Paulem Heymanem. Josh zapytał mistrza co czuje przed dzisiejsza walką. Heyman chciał coś powiedzieć ale wtedy mikrofon wyrwał mu Punk krzycząc, że to nie fair! On aby zdobyć ten pas musiał walczyć najpierw w wielu innych organizacjach, po dołączeniu do WWE wciąż musiał trenować i zdobycie tego pasa wiele go kosztowało. A tutaj przychodzi sobie taki Masked Man i odrazu dostaje szansę na pas!? Ale to nic, ponieważ to on jest Best in the World i dziś ma zamiar wysłać Maskeda do szpitala!

Na arenie pojawili się Mojo Rowley i RyBack. Rolwey zabrał głos domagając sie szacunku od widowni! Powiedział, że jest przyszłą gwiazdą WWE a ludzie nawet go nie szanują tak bardzo, że przekręcają jego nazwisko! On nazywa się Rawley a nie Rowley!!! A dziś Rawley żąda rewanżu za wczorajszą walkę z Pre-Show.

Walka nr 4. Tag Team Match

RyBack & Mojo Rawley vs. The Great Khali & Ezekiel Jackson

końcówka walki: w skrócie... powtórka ze wczoraj... najpierw RyBack destroy a potem wchodzi Rawley (nie Rowley) i otrzymuje tylko dwa punche od Ezekiela i Torture Rack a potem pin.

Winner(3:49): The Great Khali & Ezekiel Jackson[/b]

Po walce RyBack podniósł Rawley'a i wyniósł go z ringu.

..::Promo CM Punka::..

Main Event Normal Match for World Wrestling Entertainment Championship via Specjal Guest Refere Vince McMahon

WWE Champion CM Punk vs. Masked Man

końcówka walki: Na początku walka byla bardzo zacięta ale potem CM Punk miał przewagę i cały czas atakował rywala. W końcu wyniósł go pod GTS ale te uderzył go w kroczę! Sędzia ogłasza koniec walki! CM Punk wygrywa przez DQ!

Winner(3:33) and still WWE Champion: CM Punk

Po walce Masked Man dalej atakował rywala ale wtedy a arenie wybrzmiał theme Ceny i były mistrz John Cena biegł w stronę ringu! Masked szybko uciekł i wziął mikrofon powstrzymując Cenę przed atakiem! Stwierdził, że jeżeli ktoś go tknie to wtedy Matt Striker zginie! Podobnie będzie jeżeli sam prezes nie wznowi walki! Wściekły Vince zgodził się na to! Walka zostanie wznowione!

Main Event Normal Match for World Wrestling Entertainment Championship via Specjal Guest Refere Vince McMahon

końcówka walki: walka była wyrównana alenagle Masked wykonał rywalowi Superplex i Midnight Special i wtedy przszedł do pinu. Vince niezadowlony ale zaczął liczyć... 1...2... i nagle AJ Lee stanęła na rampie krzycząc STOP! Masked jak i fani byli zdziwieni a Vince i Cena się uśmiechnęli. AJ wytłumaczyła fanom, że telefon, w którego Masked Man dzwonił do swojego współpracownika w trakcie gali ukradł mu na jej zlecenie Hornswoggle! Sprawdzono bilingi i namierzono partnera Maskeda w porwaniu Matta. Striker jest już bezpieczny ale niestety - przyjaciel Masked Mana uciekł! Wtedy Cena wpadł do ringu okładając Masked Mana a potem zdjął mu maskę, pod którą krył się...Dean Ambrose! Dean to osoba znana z wielu hardcorowych federacji wrestlingowych, która jednak nigdy nie walczyła w WWE. Uliczny pies wyrwał Cenie maskę i chciał uciec za kulisy, ale Vince'nt go zawrócił proponując mu kontrakt! AJ zaczęła protestować podobnie jak Cena, ale Vince nie słuchał ich i zaprosił Deana do swojego gabinetu aby ustalić warunki kontraktu!

Winner(13:20): no-contest

Wyniki Main Event:

Walka nr 1. Normal Match

Mr. MitB Dolph Ziggler def. Kane [w/Big Show]

Po walce Show zaatakował Zigglera

Walka nr 2. Normal Match

R-Truth def. Mojo Rawley [w/RyBack]

Na zapleczu Josh Mattews przeprowadził wywiad z Vince'm na temat tego co stało się na zakończenie wczorajszego RAW

Walka nr 3. Tag Team Match

Tysod Kidd &Justin Gabriel def. The Usos

Wyniki SuperStars:

Walka nr 1. Normal Match

David Otunga def. Hornswoggle

Walka nr 2. Normal Match

NXT Champion Seth Rollins def. Kassius Ohno

Walka nr 3. Normal Match

Alex Riley def. Heth Sleter

Main Event Tag Team Match

John Cena & R-Truth def. Alberto del Rio & JTG

----------------------

Newsy

-Dopiero co informowaliśmy, że Chris Jericho raczej w 2013 r. nie powróci do federacji. Dziś Chris w wywiadzie udzielonym wraz z zespołem Fozzy nie wykluczył powrotu do WWE.

-Prawdopodobnie do WWE dołączy zaniedługo 3-4 nowych zawodników oraz powróci do niej 2-3 byłych zawodników. Kadydatami do tego są Shelton Benjamin, Carlito, Matt Hardy i MVP.

-Jak się okazało na RAW, Masked Manem był Dean Ambrose, o tym, że to on będzie zamaskowanym zawodnikiem wiedzieli jedynie Vince McMahon, Triple H i John Laurinaitis.

http://1.bp.blogspot.com/-mxp-weEImPc/T5gIThhF4qI/AAAAAAAAApE/c6s_VXOmDGM/s1600/smackdown-logo.png

Memphis, Tennessee 19.10.2012 [taping 16.10.2012]

Galę, jak co tydzień, rozpoczyna theme i pokaz fajerwerków. Komentatorzy witają nas i zapraszaja na show!

A show rozpoczyna GM SD! Booker T. Manager niebieskiego brandu powiedział, że ma do przekazania dwie wiadomości. Pierwsza- Triple H osobiście pojawi się na RAW z ważną informacją! Druga- Dean Ambrose oficjalnie podpisał kontrakt z WWE! Widownia zaczęła buczeć ale wtedy na rampie pojawił się Dean Ambrose, która z uśmiechem na ustach oznajmił, że już wkrótce będzie naszym mistrzem! Widownia zaczęła buczeć a Dean oznajmił, że widownia poprostu boi się prawdy, ale to już nie jego problem. Jeżeli nie chcemy to nie musimy go lubieć, ale nie zmienimy przyszłości, bo tylko ON ma na nią wpływ. Wypowiedź przerwał mu Alberto del Rio, który wraz ze swoim konferansjerem Ricardo Rodriquezem pojawił się na rampie wjeżdzając samochodem. Ambrose pobiegł w stronę ringu i Alberto myślał, że ten się go wystraszył, jednak w rzeczywistości The Street Dog wyjął spod ringu młot, będący atrubytem kojarzonył z Triple H i gdy podbiegł do Alberta na rmpę uderzył go nim w krocze! Dean następnie zaczął obijać nowe Ferrari kompletnie je niszcząć! Wtedy jednak Alberto powstrzymał go zapinając Cross Armbreaker a Ricardo uderzył go młotek w głowę! Alberto wstał i zaczął opowiadać o przeznaczeniu i to tym, że to on niedługo zostanie mistrzem a nie jakiś tam żałosny Ambrose. GM przerwał obydwu panom prosząc ich aby udali się na zaplecze, bo za chwile odbędzie tu się walka o pas USA!

Walka nr 1. Normal Match for US Championschip

United States Champion Antonio Cesaro vs. Ezekiel Jackson

końcówka walki:Big Zake miał przewagę nad Cesaro. Goliath wykonał Irish Wip a potem Shoulder block. Ezekiel zaatakował Multiple scoop slams'em i był gotowy do Multiple scoop slams i nawet wyniósł rywala ale ten zaczął bić go w głowę a gdy Zake nie był w stanie go utrzymać i postawił na ziemię otrzymał kop w brzuch, wyniesienie i Neutralizer! Antonio przypiął pretendenta tym samym broniąc pas.

Winner (4:40) and still United States Champion: Antonio Cesaro

Po walce Cesaro przejął mikrofon i zaczął wyzywać Amerykę i Amerykanów. Mówił, że to grubi i bezwartościowi ludzie, a nie to co Szwajcarzy- dumni, silni i miądrzy ludzie. Przerwało mu jednak nadejście Teda DiBiase, który z rampy zaproponował Antoniowi walkę o pas na Survivor Series za 6 tygodni. Cesaro wachał się ale powiedział, że nie ma nic przyjemniejszego niż pokonanie amerykanina w Ameryce ale... cóż... wolałby walczyć już teraz lecz nie będzie bronił pasa i dostarczał rozrywki TYM bezwartościowym ludzią. Ted wściekł się i zapowiedział, że o tym kto jest bezwartościowy przekonamy się na anjbliższym PPV. Antonio wzniósł w górę pas, a Ted dodał, że możnaby walczyć w jakiejś stypulacji! W końcu ostatnio o ten pas walczy się tylko w normal matchach. Antonio uśmiechnął się i zaproponował...Table Match! Publika zareagowała na to mieszanie a Ted dodał, że będzie to świetne wprowadzenie w klimaty TLC, na które on wjedzie jako mistrz. Antonio wyśmiał rywala, a następnie głos zabrali komentatorzy.

..::Promo gry WWE'13- premiera już 30th October (za 11 dni!)::..

..::Promo Zacka Rydera::..

Walka nr 2. Normal Match Non-title

IC Champion The Miz vs. Alex Riley

końcówka walki: ten "pojedynek" wygrał The Miz wykonując kolejno Clotesline, Big Boot i Skull-Crushing Finale.

Winner(0:47): IC Champion The Miz

Backstage

Na zapleczu widzimy Triple H! Hunter jest z Joshem Mattewsem. Mattews spytał najpierw co ze Strikerem? Pan dyrektor generalny odpowiedział, że zeznanana spisała policja. Josh dopytywał co z Deanem Ambrosem. Triple powiedział, że, z całym szacunkiem, ale Vince'owi najwidoczniej na starość odbija. Hunter szanuje to co jego teść zrobił dla wrestlingu ale dodanie do rosteru Ambrose'a, porywacza i oprycha to jakis błąd! Josh poprosił swojego rozmówcę o spokój i spytał co ten ma zamiar zrobić na RAW. Pa COO odszedł nic nie mówiąc.

The Usos vs. Rhodes Scholars

końcówka walki: w ringu znajdowali się Jimmy i Cody, i to Rhodes miał przewagę. W pewnym momencie jednak Uso odepchnął rywala i wykonał na nim serię punchy. Rhodes był oszołomiony a wtedy Jimmy wszedł na narożnik i wykonał Crossbody! Uso przeszedł do pinu... sędzia doliczył jednak tylko do jednego. Wściekli bracia zmienili się i wykonali jeszcze Double Superkick! Syn HoF'a padł na matę a Jey wykonał jeszcze Samoan Splash i przeszedł do pinu lecz sędzia znów doliczył tylko do 1! Poirytowany Uso zaczął wykłucać się z Sandowem, który odwrócił jego uwagę. Cody w tym czasie wstał i od tyłu wymierzył rywalowi Dropkick a ten odbił się od lini padł na matę. W teamie Rhodes Scholars doszło do zmiany. Sandow podniósł rywala pod Full nelson, a potem gdy rywal wstał zbawca mass dołorzył Terminus i uzyskał pin.

Winner{6:59): Team Rhodes Scholars

Po walce Cody wyjął spod ringu dwa krzesła. Jedno dla siebie drugie dla Damiena. Usosi byli gotowi do starcia lez Rhodes poprosił o mikrofon. Cody powiedział, że te krzesła to nie na Usosów, ale na Rey Mysterio i Sin Carę. Rhode Scholars domagają się walki w poniedziałek na RAW. Jeżeli wygrają to na SS, zmierzą się o pasy w non DQ matchu!

Backstage

Na zapleczu ponownie był obecny Josh Mattews. Tym razem jego rozmówcą był Sin Cara. Josh zadawał pytania a małomówny jak zwykle Cara nic nie odpowiedział, tylko wskazał na pas, a nastepnie na siebie. No to sobie panowie pogadali :)

Walka nr 4. Normal Match

Tamina vs. Beth Phoenix

końcówka walki: walka była dośc długa jak na panie i bardzo wyrównana. Panie szły łeb w łeb, cios w cios aż w końcu Tamina z zaskoczenia wykonała Superkick, i weszła na narożnik. Beth jednak zrobiła unik i obydwie panie teraz leżały na macie. Nagle z zaplecza do ringu wbiegły Bella Twins atakując obydwie panie. Sędzia ogłasza remis.

Winner(4:30): non contest

Mimo gongu siostry dalej okładały obydwie rywalki. Na pomoc ruszyły jednak Layla i Kelly Kelly. Obydwie panie przegoniły bliżniaczki. Obydwie też pomogły wstać Taminie i Beth a potem tautować. Nagle Layla i Kelly zaczeły się sprzeczać, która jest lepsza. Do kłótni dołączyły najpierw Beth i Tamina, a potem i Bella Twins. Z zapleczu do całej gromadki dołączyły Natalya i Kaitlyn. Kłótnie przerwał theme General Managera Bookera T który poprosił panie o spokój i wyznaczył walkę o miano pretendentki do pasa. Będzie to Batel Royal Match!

..::Promo: Please don't try this::..

Main Event Non DQ Match

Randy Orton vs. Mark Henry

końcówka walki: walka była bardzo wyrównana. Orton wykonał rywalowi Irish Wip w narożnik a następnie z rozbiegu zaatakował go. Orton wyszedł poza ring i wyjął spod niego krzesełko. Orton ponownie wszedł do ringu i okładał nim czarnego. World Strongest Man padł na matę a Randy kontynuował atak. Dropkick i Side belly-to-belly suplex na olbrzymie! Żmija wściekle atakował opponenta Olympic slamem i European uppercut. Były champion próbował następnie RKO ale Henry go odepchnął. Orton odbił się od lin i nadział się na World's Strongest Slam! Henry chciał go wyliczyć ale tylko do 2. Henry przygotował się do World's Strongest Splashu, ale Orton uniknął ciosu i wykonał Dropkick. Henry padł a gdy się podniósł Orton wykonał Swinging neckbreaker i następnie RKO! RKO! RKO! Sędzia liczył...1...2...3! Orton pokonał rywala.

Winner(16:02): Randy Orton

Randy wszedł na narożnik i rozpoczął tuat. Henry podniósł się a nastepnie krzesło, którym Orton go wcześniej okładał. Mark czekał aż Orton opuści narożnik aby zaatakować od tyłu lecz nagle wybrzmiał theme celtyckiego wojownika i Sheamus wbiegł na ring rzucając się na Marka. Po serii punchy Sheamus z rozbiegu wykonał Brogue Kick. Henry padł nieprzytomny na matę a wtedy Sheamus się obrócił i otrzymał RKO z narożnika! SmackDown! kończymy widokiem Ortona stojącego nad Sheamusem i Henrym.

Aktualna karta na Survivor Series:

1. Table Match for US Championship

Antonio Cesaro © vs. Ted DiBiase

Wyniki NXT:

Walka nr 1. Normal Match

Bo Dallas def. Big E Langston

Walka nr 2. Normal Match

Camacho def. Derrick Bateman

Na zapleczu Josh Mattews przeprowadził wywiad z Byronem Saxtonem, odnośnie jego debiutu- up next

Walka nr 3. Normal Non-title Match

NXT Champion Seth Rollins def. Byron Saxton

Walka nr 4. Tag Team Match

The Ascension def. The Usos

Wyniki Saturday Morning Slam:

Walka nr 1. Normal Match

Heath Slater def. Hunico

Walka nr 2. Normal Match

Rey Mysterio def. Jinder Mahal

Walka nr 3. Triple Threet Normal Match

Kofi Kingston def. Tensai, Ezekiel Jackson

Newsy:

:arrow: Prawdopodobnie do końca roku w głównym rosterze zadebiutuje 1-2 zawodników NXT, oraz dołączy do niego 6-7 zawodników sceny niezależnej. Również NXT szuka wzmocnień w innych organizacjach.

:arrow: Na następne RAW zapowiedziany jest Triple H, który wypowie się na temat Deana Ambrose'a.

:arrow: Matt Hardy napisał na tweeterze, że chętnie reaktywowałby Tag Team ze swoim bratem Jeffem, ale nie w TNA. Media zaczęły sugerować powrót braci do WWE, a sam Hardy na tweeterze odpisał, że wrestling to nie tylko WWE i TNA.

:arrow: Wg spekulacji walką wieczoru na gali Survivor Series 2012 będzie nie walka o pas, lecz tradycyjne starcie 5 na 5. Narazie nie wiadomo kto miałby w nim wystąpić.

:arrow: Prawdopodobnie na stanowisko Generalnego Managera RAW zostanie już w przyszłym roku (2013 r.- przyp. redaktor) zatrudiony zostanie Mike Tyson, a na stanowisko GM-a SmackDown Tommy Dreamer. Czyżby szykował się koniec ery PG?

http://1.bp.blogspot.com/-O6NCf86vQmw/UEUKF2yUsJI/AAAAAAAAARA/2LhoYqzH780/s1600/RAW_LOGO_2012_FIN1.jpg

22.10.2012r. - East Rutherford, New Jersey (USA)

Na początek pokaz sztucznych ogni przy dzwiękach "Tonight’s the night" rozpoczęła się RAW. Na początku widzów zgromadzonyc w hali powitali komentatorzy: Michael Cole, Jim Ross i JBL. Komentatorzy dyskutowali nad dołączeniem do rosteru Ambrose'a, a następnie wspomnieli o dniu powrotów, już dziś do loży komentatorskiej powróci Jerry Lawler, do prowadznia wywiadów wróca Matt Striker oraz zapowiedziano pojawienie się dziś i zabraniem głosu w sprawie Ambrose'a przez Triple H. następnie komentatorzy wspomnieli że za 5 tygodni czeka nas gala PPV Survivor Series 2012- przedostatnie PPV w tym roku!

Na początku w ringu widzimy Triple Ha, który ma do ogłoszenia ważną informacje. Hunter rozpoczął od wypowiedzenia się na temat dołączenia do rosteru porywacza, przestępcy, oszusta, a być może nawet gwałciciela, zabójce itp.! Ale nie poto dziś tutaj przyszedł. Federacją i RAW zarządza Vince, więc niech zatrudnia kogo chce, i tak kiedy już McMahon odejdzie na emeryturę, Dean zostanie zwolniony. No więc co on tutaj teraz robi? Jak już powiedział, Vince zarządza nie tylko federacją ale i RAW! Nie AJ tylko Vince jest tutaj szefem. To on dołączył do rosteru Deana, dał mu szansę walki o pas oraz podjął wiele innych decyzji w ciągu ostatnich tygodni. Dlaczego takich decyzji nie podejmuje Generalny Manager ale prezes. Vince powinien siedzieć w fotelu i bawić wnuki a nie gwiazdorzyć. Ten speech przerwali Vince McMahon i AJ Lee, który pojawili się na rampie i ruszyli w stronę ringu. Prezes powiedział, że on poprostu pomaga AJ w zarządzaniu, ponieważ jest ona początkującym GMem. Hunter poprosił Vince'a żeby nie kłamał. Gołym okiem widać, że to nie AJ zarządza RAW. Vince rzucił argumentem, że jeżeli to on ją zatrudnił to może ją kontrolować. Hunter znowu odpowiedział, że jest różnica pomiędzy kontrolowaniem AJ, a kontrolowaniem całego show. Hunter zaproponował nowego GMa, którego duże ego nie pozwoli żeby ani prezes, ani nikt inny w tym sam COO, go kontrolował. Vince zapytał kto to. Wtedy na arenie wybrzmiał dobrze znany theme, a do ringu wbiegł od zapleczu Shawn Michaels!!! Widownia wybuchnęła cheerem a Vince wyglądał na niezadowolonego. McMahon powiedział, że nie ma szans aby Michaels zastępił AJ. Hunter poprosił o jeden argument przeciwko. Shawn jest w tym biznesie dłużej od obecnej Gereal Manager, jest stabilniejszy psychicznie, jest bardziej kompetentny od niej. Vince nie wiedział co odpowiedzieć i zapadła cisza. Kiedy Hunter był gotowy aby powiedzieć: co jest Vince, zatkało? chairman rzucił, że nie ufa Michaelsowi. Na to obydwaj członkowie D-Generation X wybuchnęli śmiechem. Helmsey powiedział, że szanuje Vince'a dlatego prosi go aby nie robił z siebie pośmiewiska. Jeżeli nie a żadnego argumentu przeciwko Shawnowi to niech poprostu to powie, a nie wymyśla niestworzone powody. Wtedy wkońcu głos zabrała AJ, mówiąc, że Triple cały czas oficjalnie jest czynnym wrestlerem, dlatego zachwile może mu wyznaczyć hardcore handicap match przeciwko 20 rywalą. HHH odparł, że wtedy do pomocy mu przyjdzie 30 wrestlerów i zakończy się połamaniem połowy rosteru. Vince poprosił AJ o spokój i zaproponował swoje rozwiązanie. Tradicional Survivor Series Match na Survivor Series 2012 Team McMahon vs. Team D-Generation X z zakładem: jeżeli wygra team D-Generation X, to Shawn Michaels zotanie nowym Managerem RAW, a jeżeli wygra team McMahon to Hunter zaprzestanie swoich absurdalnych wymysłów. Przyjaciele popatrzeli na siebie przez chwilę, Hunter zgodził się na walkę, a wtedy Shawn powiedział, że stawia jeden warunek: jak pamiętamy Shawn musiał zakończyć karirę, gdy przegrał na Wrestlemani XXVI z Undertakrem. Zakładem tamtego pojedynku była kariera vs. seria zwycięstw. Taker przypiął Michaelsa więc Shawn był zmuszony do zakończenia kariery. Jednak on nie chce kontynuować kariery a jedynie powrócić do ringu na JEDNĄ noc. Tak więc musi dostacna to zgodę. Triple H wtrącił, że jako członek zarządu wyraża zgodę, ale Shawn powiedział, ze tu nie chodzi o niego. Prosi Takera o pojawienie siena RAW za tydzień i odpowiedż na pytanie: czy Shawn Michaels, mimo przegranego zakładu jednak może jeszcze raz zawalczyć w ringu. jeżeli Undertaker wyrazi zgodę to wtedy walka dojdzie do skutku. Jeśli nie, to walka się nie odbędzie. Na rampie pojawił się Paul Heyman i poprosił prezesa o chwilę rozmowy na zapleczu. Vince zaprosił fanów na dzisiejsze RAW. Potem wraz z Lee zszedł na zaplecze. A Triple H i Shawn Michaels wykonali taut w stylu D-Generation X i równiez zeszli na zaplecze.

Backstage

Na zapleczu widzimy rozmawiających Alexa Riley'a i Michaela McGillicuty'ego. Nagle od tyłu zaatakowali ich Kane i Big Show! Po serii ciosów obydwaj wykonali face'om po chokeslamie! Olbrzymy zostawiły nieprzytomnych rywali, którymi zajeli się lekarze.

..::Promo Survivor Series 2012::..

Walka nr 1. Submission Match for 1. contender for US or IC Championship tonight!

Daniel Bryan vs. Tyson Kidd [w/Justin Gabriel]

końcówka walki: Tyson wykonuje Russian legsweep i Double jump moonsault Danielowi! Bryan pada na matę a Kidd próbuje wykonać kolejną akcję lecz Bryan kontruje odkopując go nogami. Daniel wykonuje German Suplex chwiejącemu się rywalowi a potem gdy rywal się podniósł Running big boot oraz Ankle lock! Jednak Kidd po chwili kontruje i jest gotowy na wykonanie Sharpshootera, kolejna kontra tym razem Bryana, który sygnalizuje No Lock, ale wtedy na rampie pojawia się The Miz i odwraca uwagę Bryana. Gdy ten owraca sie spowrotem w stronę Kidda, otrzymuje Clotesline a potem Kidd zakłada Sharpshooter. Po chwili walki w bólem Bryan odklepuje!

Winner(6:50) and 1. contender for US or IC Championship: Tyson Kidd

Po walce do Kidda podszedł Justin Roberts z zapytaniem, o który pas będzie walczył. Kidd odpowiedział, że jego dzisiejszym rywalem będzie The Miz! Wybrał go dlatego, że ten wtrącił się do jego pojedynku. Mizanin wyśmiał rywala mówiąc, że lepiej byłoby wybrać mu tego cieniasa Cesaro, bo wtedy miałby przynajmniej jakieś szanse a tak to przegra swoją walkę o pas.

Walka nr 2. Normal Match for IC Championship

IC Champion The Miz vs. Tyson Kidd [w/Justin gabriel]

końcówka walki: Kidd jak widać był wymęczony poprzednią walką z Bryanem. Miz wykorzystał go i na początku walka była bardzo fizyczna i prowadzona w szybkim tempie, aby rywal nie mógł odpocząć. Gdy Tyson był już bardzo zmęczony rywal wykonał Dropkick, Kidd odbił się od lin i nadział na Neckbreaker. Miz sygnalizował swojego finishera, ale wtedy do ringu wpadł Antonio Cesaro, który stanął naprzeciwko Miza aby go rozproszyć. Wtedy do ringu wbiegł Jack Swagger. Stanął on na krawędzi ringu i przyglądał się całej sytuacji kiedy to Antonio spróbwał wyrzucić go poza ring Cloteslinem ale jakoś dziwniesam przeleciał poza ring wraz ze Swaggerem i robpoczął się brawl. W ringu tym czasem he Miz odwrócił się w stronę Kidda i otrzymał cios w brzuch i Swinging neckbreaker. Następnie Kidd załorzył Dungeon Lock ale przerwał go Cesaro. Sędzia ogłasza DQ!

Winner(6:40): Tyson Kidd, still IC Champion: The Miz

Po gongu ropoczął się brawl całej czwórki, który ostatecznie wygrał Cesaro, lecz od tyłu zaatakował go Ted DiBiase przez Dream Street. Na zaplecze przenosimy się widząc jeszcze radosnego Teda, wskazującego palcem na pas USA.

Backstage

Na zapleczu widzimy Alexa Riley'a, Zacka Rydera, Michaela McGillicuty'ego, Brodusa Clay'a, Santino Marellę, Kofiego Kignstona i R-Trutha. Cała siódemka dyskutowała na temat Kane'a i Big Showa. Panowie nie ustalili praktycznie żadnych konkretów i spowrotem powróciliśmy na arenę.

W ringu widzimy Jima Rossa, Justina Robertsa, Breta Harta i Michaela Cole'a. Do panów dołącza przy cheerza od publiki Jerry Lawler! Jerry przejął mikrofon i powiedział, że miło znów być w domu. Już czuje się owiele lepiej lecz lekarz radził mu aby się nie przemęczał. W zwiąsku z tym, niestety, ale on będzie pojawiał się w loży komentatorskiej jedynie na PPV oraz wybranych tygodniówkach RAW i SD!. Hart powiedział, że miło widzieć Jerry'ego spowrotem i wspomniał stare, dobre czasy. Na arenie wybrzmiał theme CM Punka i ten zjawił się, bez Paula Heymana, w ringu. Punk wyśmiał Lawlera i wtedy został od tyłu zaatakowany przez Johna Cene. cena okładał mistrz aż w końcu pojawił się Dean Ambrose z młotem Triple Ha tak jak na ostatnim SmackDown!! Ambrose zaatakował nim Cene ogłuszając go. Następnie Dean wyzwał Cenę na pojedynek na Survivor Series.

..::Promo Please don't try this::..

Ponownie jesteśmy w ringu. Tym razem jest w nim spowrotem Triple H z Mattem Strikerem. Hunter powiedział, że dobrze widzieć go spowrotem na RAW. Jednak musi dziś przede wszystkim dowiedzieć się kto pomagał Ambrosowi w porwaniu. matt odparł, że miał zawiązane oczy i słyszał trzy głosy. Jeden to napewno głos Deana, drugi wydaje mu się znajomy a trzeciego wogóle nie zna. Helmsey poprosił go aby się skupił do kogo należy ten drugi głos. Wtedy na rampie pojawił się Vince McMahon mówiąc, ż skoro Strikerowi nicnie jest sprawa została zakończona. Triple H powiedział, że trzeba to wyjaśnić a Vince powiedział Hunterowi żeby ten wspomniał sobie erę attidute(widownia zaczęła krzyczeć: "attidute return"). W tamtym okresie Vince został pobity tak, że wylądował w szpitalu. A tam odwiedził go Steve Austin i wszyscy wiemy co mu zrobił. Tak więc w tym biznesie działy się różne rzeczy, a jeżeli Striker nie chce zostać zwolniony to lepiej niech uda się na zaplecze i ma zakaz jakiegokolwiek kontaktu z Helmsey'em.

..::Promo Alberta del Rio::..

The Bella Twins vs. Kelly Kelly & Beth Phoenix

końcówka walki: Walka bez historii. Beth przypieła Brie po swoim finiszerze

Winner(1:10): Kelly Kelly & Beth Phoenix

Backstage

Po walce ponownie jesteśmy na zapleczu gdzie Josh Mattews pyta Alexa Riley'a, Zacka Rydera, Michaela McGillicuty'ego, Brodusa Clay'a, Santino Marellę, Kofiego Kingstona i R-Trutha czy naradzili się już w sprawie Showa i Kane'a. Alex powiedział, że wspólnie podjeli decyzję, że połączą sie w stajnię anty kaneowsko-big showską. azywać się będą The-Cobra-A-Ry-Fankasausus-Wowowo!-R-Boom-Gillicuty. :) Nazwy tej chyba nie muszą tłumaczyć gdyż każdy ją zna. Co do olbrzymów to porozmawiają o nich na SmackDown! w piątek.

Main Event Non-title Normal Match

Dean Ambrose vs. WHC Sheamus

końcówka walki: walka była bardzo wyrównana. Obydwaj rywale wymieniali cios za cios. WHC wykonał Corner spear i Front powerslam. Short-arm clothesline i próbował Brogue Kick ale rywal uniknał ciosu! Ambrose wykonał Midnight Special. Przypinał ale sędzia doliczył tylko do dwóch. The Street Dog zapiął Arm trap cross-legged STF a Sheamus walczył z bólem... dość długo Sheamus walczył ale w końcu się poddał! Celtycki wojownik odklepał.

Winner(12:50): Dean Ambrose

Po walce Ambrose udał się po swój młot i gdy z nim wrócił zaatakował Sheamusa w krocze! Kiedy celtic warrior zwijał się z bólu opponent bił go w głowę. Uderzył go raz, drugi i wtedy powstrzymał go John Cena atakując go od tyłu. Cena przejął młot i uderzył nim Street Doga a potem wykonał mu AA. Na zakończenie pomógł wstać Sheamusowi, który wykonał Brogue Kick! John przejął mikrofon i powiedział tylko, że akceptuje wyzwanie Deana. A więc oficjalnie panowie zmierzą się na Servivor Series. RAW kończymy obrazkiem świętujących Ceny i Sheamusa.

Aktualna karta na Survivor Series:

1. Table Match for US Championship:

Antonio Cesaro © vs. Ted DiBiase

2. Normal Match

John Cena vs. Dean Ambrose

Wyniki Main Event:

Damien Sandow zaczął mówić o massach i o tym, że jest ich zbawicielem. Powiedział, że dziś chętnie zmierzy się z jakimś ignorantem. Na wyzwanie odpowiedział Rey Mysterio

Walka nr 1. Normal Match

TT Champion Rey Mysterio def.Damien Sandow

Zobaczyliśmy proma CM Punka i The Miza

Walka nr 2. Nom-title Normal Match

Beth Phoenix def. Eve

Na zapleczu Josh Mattews przeprowadził wywiad z Tedem DiBiase na temat Antonia Cesaro. Nagle od tyłu US Champion zatakował Teda i dosżło do brawlu, który wygrał Ted

Na rampie pojawił się Vince McMahon, mówiąc, że członkowie stajni, do której należą R-Boom mają zakaz przebywania w okolicach ringu dzisiaj

Kane & Big Show def. R-Boom

Wyniki SuperStars:

Walka nr 1. Normal Match

Yoshi Tatsu def. Brodus Clay

Walka nr 2. Normal Match

Zack Ryder def. Luke Harper

Walka nr 3. Normal Match

Trent Barreta def. Randy Orton

Main Event. Non-title Tag Team Match

TT Championi Rey Mysterio & Sin Cara def. R-Boom

Newsy:

:arrow: Prawdopodobnie nie dojdzie jednak do starcia teamu McMahon z teamem Triple H, ale za to ma dojść do starcia HHH z "człowiekiem" Vince'a, której stawką będzie posada GMa RAW.

:arrow: powrotem do WWE jest zainteresowany Chavo Guerrero. Problemem może być jego kontrakt z TNA, prawdopodobnie jednak organizacja nie chciałaby za niego dużo, conajwyżej kolejne gościnne wystepy Christiana i Micka Foley'a na najważniejszych galach PPV organizacji.

:arrow: Skoro już jesteśmy przy Christianie to warto wspomnieć, że zawodnik ten powróci w okolicach Royal Rumble po kontuzji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • Jeffrey Nero
      Ja tam do Samanthy i Alicii nic nie mam. To tak jak z manierą śpiewania np. Shakiry niektórych to wkurwia inni mają na to wywalone.
  • Dodaj nową pozycję...