Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Paul_Heyman presents: WWE!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

DestructionMachine, w końcu! Od 10 minut siedzę, chce iść spać (jutro ciężki dzień) ale myślę, że może zaraz skomentujesz moje diary :D

Odcinek rzeczywiście wypadł dobrze. Oby udało mi się utrzymać poziom. Jeśli chodzi o "walkę" o pas IC to nie miałem już ochoty pisać a wiedziałem, że potem zapomnę o Flairu (i jak się okazało rzeczywiście zapomniałem o tym segmencie- patrz. końcówka gali :D ). Flair mial się pojawić za tydzień ale co tam!

Main Event... kto wie, kto wie... zobaczę. Narazie tylko wyniki.

Teraz czas na Smacka a potem już TLC.

Mam ból głow jeśli chodzi o następne RAW. Niby ma to być 3h RAW Slammy Awards, i takim też będzie. Jednak nie wiem czy skrócić sgmenty z wręczeniem statuetek na rzec dodatkowych 2 walk (z czego 1 raczej dośc krótka) czy też nie? Niby walki muszą być, no ale mi lepiej wychodzą segmenty....

A! Jeszcze jedno! Byłbym ciekawy twoich typów na PPV. Naprawdę ciekawi mnie czego spodziewa się najczęściej komentujący moje wypociny :) Będę wdzięczny za typy

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

69

• DestructionMachine

25

• szpicu

13

• Arkao

8

Top użytkownicy w tym temacie

Jak na ostatnie RAW przed gala TLC gala wyszła nieco słabo. Do początku nie mam pretensji był dobry i swoje zadanie spełnił. Podczas show jedyną walką ,która mnie zainteresowała to była walka...Ortona i Sheamusa.W Main Evencie taki kocioł ,że parę razy musiałem czytać żeby się połapać.

Co do samego PPV z punktu widzenia mojego:

Orton i Bryan tylko w Pre Show trochę słabo jak dla nich.

Ciekawe jak rozpiszesz całą walkę o pasy Tag Team ale postawię na Kane i Big Showa.

Pas WWE pozostanie w rękach CM Punka chociaż moje serce jest przy Christianie...

Pas US odbębni mam nadzieje DiBiase po to by Cesaro "poszedł" wyżej.

Jeśli SmackDown dodasz do środy po południu to je skomentuje jeśli nie to szkoda bo w czwartek wyjeżdżam na miesiąc za granice i nie będą miał szansy skomentować.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Aquino, Obecnie średnio z czasem ale postaram się dodać. Dzięki za komentarz. Co do walk to niestety po za dwoma (Cena vs. Ambrose i HHH vs. HBK) walki raczej przeiwdywalne. Antonio pójdzie do Main Eventu ale najpierw jeszcze czeka go dalszy ciąg feudu o pas US z udziałem pań :)

14.12.2012

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/SmackDown_05.jpg

WOOOO! Niebieską tygodniówkę rozpoczął Ric Flair! Flair najpierw przywitał fanów zgromadzonych w hali oraz przed telewizorami. Następnie stwierdził, że jest tu tylko z jednego powodu. My wiemy czemu. Ric poprosił o materiał z ostatniego RAW. Wyświetlono najpierw segment po walce o pas IC z uściskiem dłoni Rica i The Miza, a następnie atak Miza na Christiana. Flair powiedział, że tak nie może być! Dlatego teraz przywołał Miza do siebie. Mistrz interkontynentalny dość szybkim krokiem wszedł do ringu i spytał o co chodzi? Ric zaoferował Mizowi, że zostanie jego managerem! Mr. Awesome powiedział, że nie potrzebuje podstarzałego wrestlera, który sam nie jest w stanie walczyć dlatego chce zostać managerem największej gwiazdy w tym biznesie, oraz nowego mistrza WWE, który wygra pas za 2 dni. Nature Boy zaczął się śmiać i powiedział, że Miz powinien posłuchać fanów. Czy fani chcą żeby Ric Flair został managerem największej obecnie gwiazdy WWE – The Miza!? Fani dość długo cheerowali aż w końcu Flair ich uciszył. Miz spojrzał w oczy Ricowi i powiedział: „I’m Awessssssssssssssssooome! You…are…. Awessssssssooome!” po czym, podobnie jak na RAW, Flair podał u rękę. Wtedy wybrzmiał dobrze znany theme i panom przerwał Randy’ego Ortona! Fani znów cheerowali a Orton wolnym krokiem zmierzał w stronę ringu.

..::Promo TLC: This Sunday!::..

..::REKLAMY::..

Po reklamach w ringu wciąż stali The Miz iRic Falir. Dołączył już do nich Randy Orton. Orton wziął do ręki mikrofon i powiedział, że to jego show! SmackDown! Należy do niego i Miza nie powinno tu być! Co do Ricka… Randy spytał go czy pamięta czasy Evolution? Czy jest już taki stary, że może zapomniał? Nature Boy powiedział, że pamięta czasy Evolution. Pamięta co wtedy robili i dziś nie podjąłby się reaktywacyjni stajni, jeśli Ortonowi o to chodzi. Żmija wyśmiał go i powiedział, że przyszedł jedynie powiedzieć, że po rozpadzie tej stajni, stajni idiotów i Randy’ego Ortona, Ric zdobył ten pas, który teraz ma na sobie The Miz. Potem przegrał na Wrestlemani 24 z Michaelsem i wtedy powinien był zakończyć karierę i tu nie wracać. Teraz jest skazany na porażkę, tak samo jak The Miz. Ric powiedział, że szanuje Ortona za to co osiągnął, ale gdyby nie Evolution to Randy być może nigdy nic by nie zdobył, bo tak naprawdę w Evolution dojrzewał! Orton chciał coś powiedzieć lecz nagle pojawili się The UK Players. Daniel Bryan zapowiedział, że w jego narożniku w niedzielę stanom jego PRZYJACIELE. PRZYJAŹŃ. Randy zapewne nie wie co to jest, gdyż nie ma przyjaciół. Jest podstępną żmiją, której nikt nie lubi. Orton od razu przerwał Danny’emu mówiąc, że nie potrzebuje chować się za kimś, a nikt nie będzie chował się za nim. Wade Barrett wtrącił się mówiąc, że Orton to głupiec, co wkurzyło Ortona. Wade zaoferował mu walkę! Tu i teraz!

Walka nr 1. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/Wade_Barrett_30_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/Randy_Orton_11_GD_2.jpg

Wade Barrett [w/Wiliam Regal, Daniel Bryan, Ric Flair & IC Champion The Miz] vs. Randy Orton

końcówka walki: Randy w natarciu. T-Bone suplex i Snap scoop powerslam! Były mistrz zaczął pozować I niezauważył, że Barrett już wstaje. Gdy Orton w końcu się odwrócił Anglik biegł już prosto na niego. Randy jednak uniknął Clotesline’u i wykonał Dropkick. Następnie European uppercut i Viper wszedł na narożnik! Orton jeszcze zapozował w swoim tylu a potem wykonał Clotesline z narożnika! Orton podniósł byłego lidera legendarnej grupy Nexus, a potem Irish Wipem posłał go w narożnik. Potem Orton trochę poobijał Go punchami po czym przerzucił go przez linę. Wade był ustawiony pod IEDDT, a Orton oczywiście wykonał tę akcję. Randy spojrzał na zawodników stojących w narożniku jego oponenta. Miz chciał już wpaść do ringu, ale w porę chwycił go Ric Flair. Randy patrząc na Miza „upadł” na ziemię sygnalizując jakby RKO dla mistrz IC, no ale przecież ten wciąż stał poza ringiem. Barrettt w tym czasie doszedł do siebie i…Roll-up! 1…2…3!!!

Winner: Wade Barrett

Po walce do ringu weszła cała czwórka stojąca w okolicach ringu. Panowie rozpoczęli świętowanie a po chwili wściekły Orton szturchnął od tyłu Miza. Ten się obrócił i otrzymał RKO! Randy szybko wyturlał się z ringu i uciekł na rampę. W ringu panowie budzili Miza, który po chwili wstał. Randy wskazał na Miza a potem na swoje tułowie jasno sygnalizując, że będzie chciał zdobyć w najbliższej przyszłości pas Interkontynentalny.

BackStage

Na zapleczu Booker T oglądał całą sytuację w TV. GM’owi towarzyszył Tedy Long. Long zasugerował Tag Team Match  . Booker odpowiedział, że ma lepszy pomysł, który zapewne podniesie atrakcyjność Pre-Show. Walka Bryan vs. Orton będzie starciem o miano pretendenta do pasa IC. Zwycięzca zmierzy się z Mizem na specjalnym RAW Slammy Awards. Long powiedział, że niezależnie kto wygra będzie to walka godna starcia wieczoru WrestleManii!

Walka nr 2. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1020/Alicia_Fox_8_CutByJess02March2013.jpg vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2414/Kaitlyn_Jess11Feb2013.jpg

Alicia Fox vs. Kaitlyn

końcówka walki: Fox wykonała Single leg dropkick i Corner slingshot back elbow. Po tem Alicia zaatakowała rywalkę serią punchy, ale ta skontrowała i również poobijała ją punchami. Po chwili Kaitlyn wykonała w końcu jakąs akcje, a kontretnie to Backbreaker.Potem dołożyła Leg drop i Powerslam. Blond włosa piękność weszła na wysokie obroty i dalej atakowała rywalkę, która musiała przyjąć European uppercut, Running crossbody i na koniec Spear. 1…2…3.

Winner: Kaitlyn

BackStage

Na zapleczu mistrz US Ted DiBiase przyglądał się całej walce div. Podeszła do niego Eve która spytała go jakie to uczucie posiadać pas, który został tak wspaniale wypromowany przez poprzedniego champa. Ted ironicznie powiedział, że przecież pomiędzy Santino i nim ten pas posiadało jeszcze takie beztalencie jak Antonio Cesaro. Eve wyraźnie się wkurzyła i popchała Teda na stół, który stał obok i odeszła. Wtedy Clotesline’m i Neutralizerem mistrza powalił Antonio Cesaro, który pojawił się znikąd.

Walka nr 3. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/db_brwanti.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/deanambrose.jpg

Daniel Bryan [w/Wiliam Regal] vs. Dean Ambrose [w/3MB]

końcówka walki: Ambrose wykonał Clotesline i Snap elbow drop. Dean dołożył również Belly-to-back wheelbarrow facebuster oraz rozbiegł się i próbował zaatakować przez Running front dropkick. Daniel jednak zdołał uniknąć ciosu i wykonał European uppercut. Były mistrz świata wykonał też Cobra clutch i Belly to back suplex. „American Dragon” dodał także Corner Drop kick i zapiął No!Lock! Amborse po chwili walki z bólem doczołgał się do lin. Sędzia nakazał Bryanowi puszczenie dźwigni. Bryan usłuchał sędziego ale spostrzegł, że 3MB, odgrażają się w stronę Regala. Bryan więc Danny odbił się od lin i wykonał Drewowi i Mahalowi podwójny Drop kick przez liny! Potem Irish Wipem wbił Mahala w narożnik tak, że hindus padł nieprzytomny. Daniel wrócił do ringu gdzie Ambrose doszedł do siebie i wykonał mu Pelidriver.

Winner: Dean Ambrose

Po walce Ambrose wypadł z ringu I rzucił się na Wiliama Regala. Po chwili Daniel doszedł do siebie i chciał pomóc przyjacielowi ale zatrzymało go 3MB. Regal i Bryan nie dawali sobie z nimi rady i otrzymywali punche. Po chwili na pomoc przybiegł Wade Barrett. Były mistrz interkotynentalny zaatakował najpierw Ambrose’a a kiedy już go powalił swoim finisherem przegonił 3 Man Band z ringu. Służby medyczne zajęły się Danielem i Regalem.

BackStage

Na zapleczu wściekły Randy Orton zaczął szarpać pierwszego lepszego przechodnia, którym był Santino Marella. Orton powiedział,że nie daruje Ambrose’owi jeśli pojutrze nie będzie mógł upokorzyć Bryana przez jakąś kontuzję.

Tym czasem fani na arenie usłyszeli dobrze znany wszystkim theme. Przy buczeniu fanów w ringu pojawił się Triple H. Hunter przeszedł od razu do konkretów mówiąc, że fani mogą sobie buczeć ale w niedziele to ON wygra Last Man Standing Match. Dlaczego? Jest wiele powodów. Po pierwsze- on jest najlepszy. Po drugie- Shawn jest nikim. Po trzecie- wszyscy, łącznie z Shawnem….. na czele z Shawnem! Tak naprawdę się go boją! To on jest najlepszy, jakby to powiedział pewien beznadziejny gwiazdorek „I’m Awesome”! Fani przez chwilę buczeli a Triple H tylko się z nich śmiał. Kiedy już kontynuował przemowę powiedział, że po czwarte- to on ustalił, że ich walka będzie Last Man Standing, bo to jego GRA. COO odłożył mikrofon i przy heacie udał się na zaplecze.

..::Reklamy::..

..::Promo RyBacka::..

Walka nr 4. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_23_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/623/Curt_Hawkins_3_CutOut_Jess-x.jpg

RyBack vs. Curt Hawkins

końcówka walki: RyBack od razu po gongu ruszył na Curta. Clotesline, Military press i Overhead belly to belly suplex. Kiedy Curt się ocknął otrzymał Spinebuster! RyBack wyniósł go pod Shell Shocked ale Curt uwolnił się i ześlizgnął z jego barków. Curt zaatakował rywala Enzuigiri! Przez chwilę były mistrz Tag Teamowy WWE stał zdziwiony widokiem leżącego, a potem podnoszącego się RyBacka, który nie dał mu rady. Curt wykonał Laugh Riot! 1…2… kick-out! Curt wściekł się na sędziego pokazując mu na placach 3. Sędzia jednak pokazał mu dwa palce. Curt obrócił się i wyniósł rywala pod Belly to back suplex ale kiedy rywal był nad nim Curt upadł a wędkarz spadł prosto na niego. Kiedy „The Human Wreckling Ball” wstał wykonał Shell Shocked, po którym uzyskał pin.

Winner: RyBack

BackStage

W biurze General Managera Booker T i Tedy Long oglądali powtórki z walki RyBacka z Hawkinsem. Long zauważył, że Hawkins po raz pierwszy od baaardzo długiego czasu zaprezentował się dobrze w ringu. Booker również to zauważył i powiedział, że może coś z niego jeszcze będzie.

Main Event Non-title Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/Mark_Henry_21_GD.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_2013CutByJibunjishin8.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_2012CutByJibunjishin5.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2532/Fandango_2013CutByJibunjishin2.jpg

WH Champion Mark Henry & Alberto del Rio [w/Ricardo Rodriquez] vs. Christian & FanDanGo

końcówka walki: Jak wiemy dla FanDanGo, który zadebiutował dwa tygodnie temu to pierwsza walka w ringu. Jednak od początku w ringu walczył Christian. Capitan Charisma wykonał Albertowi Drop kick, Diving crossbody, Lifting DDT i dwa razy Pendulum backbreaker. Atak przerwał dopiero Mark Henry wskakując do ringu i powalając CC Clotesline i Running splash. FanDanGo, który próbował przerwać tę nierówną walkę zainkasował World's Strongest Slam. Henry wyrzucił go zaraz z ringu i sam z niego wyszedł. Sędzia zdążył doliczyć tylko do 4. Dlatego walka trwała nadal. Henry po około 2. Sekundach znów wszedł do ringu i przeciągnął Alberta do swojego narożnika gdzie znów opuścił ring i dokonał zmiany  . Oczywiście Henry zaraz potem znów znalazł się w ringu gdzie otrzymał od pretendenta do pasa WWE Lifting DDT. Christian przeszedł do pinu. 1..2… kick-out! Były mistrz TNA wszedł na narożnik, z którego chciał wykonać Frog splash. Lot i… nie trafił! Mark szybko wstał i dołożył już tylko Corner slingshot splash i World's Strongest Slam, po którym odliczył rywala.

Winner: WHC Mark Henry & Alberto del Rio

Po walce FanDanGo wszedł do ringu, a stojący tyłem do niego Henry nie widział go. Tancerz zabrał z pierścienia Christiana. Wtedy na rampie stanął Sheamus z mikrofonem i powiedział tylko, że na TLC odbierze Markowi pas!

Wyniki NXT:

1. Normal Match: Seth Rollins def. Eric Rowan

2. Normal Match: El Generico def. Adrian Neville

Po walce Henerica zaatakował Ohno, który powalił go.

3. Normal Match: Paige def. Naomi

Na zapleczu Rene Young przeprowadziła wywiad z Ohno

Man Event Non-Title Normal Match: Kassius Ohno def. Roman Regins

Po walce Ohno powiedział, że na TLC obroni pas.

Wyniki SMS:

1. Normal Match: Santino Marella [w/Zack Ryder] def. Hunico [w/Camacho]

2. Normal Match: Kelly Kelly def. Natalya

Karta na TLC:

Pre-Show: Normal Match for 1. Contender for Intercontinental Champion: Randy Orton vs. Daniel Bryan [w/Wada Barrett & Wiliam Regal]

1. TLC Match for WHC: Mark Henry © vs. Sheamus vs. Alberto del Rio

2. 7-Team TLC Match for Tag Team Championship: Rey Mysterio & Sin Cara © vs. Kane & Big Show vs. Prime Tyme Players vs. The Usos vs. R-Boom vs. Team Co-bro vs. Primo & Epico [w/Carlito]

3. Triple Threet TLC Match for WWE Champion: CM Punk © vs. Christian vs. IC Champion The Miz

4. Normal Match: John Cena vs. Dean Ambrose [w/3 Man Band]

5. Last Man Standing Match: Triple H vs. Shawn Michaels

6. Normal Match for US Champion: Ted DiBiase [w/Beth Phoenix] © vs. Antonio Cesaro [w/Eve]

7. Normal Match for NXT Champion: Kassius Ohno ©vs. El Generico

Edytowane przez TheVillain

Dopiero zaczynam czytać twoje diary więc nie znam sytuacji ale postaram się skomentować.

SmackDown wypadło średnio, po prostu trudno mi oceniać galę w formie raportu i z końcówkami walk kiedy całe booking zone pisze całe walki. Mimo to takie gale czyta się dość przyjemnie i nie ma zbędnego przedłużania.

Segmenty są na poziomie, walki także choć main event mógłby być dłuższy. No i segmentów mogłoby być więcej bo właściwie to był tylko segemnt otwierający i króciutka wypowiedź Triple Ha.

Moja rada jest taka jak większości twoich czytelników abyś zaczął pisać całe walki oraz segmenty w formie dialogów.

PS.Wszędzie drogi Daniela Bryana i Deana Ambrose'a się krzyżują, u ciebie, u mnie i w prawdziwym WWE :P .

Zapraszam do czytania i komentowania mojej własnej federacji Artenis Wrestling Federation.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40846

Witam, tym komentarzem skupie się głównie na wyglądzie i wymowie diary, a nie o feudach, parę uwag które mogą okazać się pomocne.

* Piszesz końcówki walk, jednak na początku niektórych "końcówek" wtrącasz komentarz jak na początku całej walki, np:

końcówka walki: Jak wiemy dla FanDanGo, który zadebiutował dwa tygodnie temu to pierwsza walka w ringu. Jednak od początku w ringu walczył Christian

albo piszesz całą walkę, od początku do końca, mimo że piszesz że to końcówka, jak np. walka Rybacka z Hawkinsem:

końcówka walki: RyBack od razu po gongu ruszył na Curta

* Może powinieneś pisać tylko jedną tygodniówkę zamiast RAW i SmackDown, coś jak RAW SuperShow. Nie jestem w booking zone od początku twojego diary, ale chyba pisałeś razem z kimś innym, jednak teraz piszesz sam, więc może powinieneś połączyć rostery? Gale od razu byłyby dłuższe, co moim skromnym zdaniem podniosłoby jego poziom.

*Segmenty. Piszesz je w formie raportu, a może powinieneś napisać dialog? Taką zmianę zaliczył kiedyś znany z tego forum Mr.Ghost, i nie wyszedł na tym źle.

*Oczywiście walki, które według mnie powinny być pisane w całości, i gorąco cię namawiam żebyś spróbował.

To by było na tyle, życzę powodzenia.

xYoohas, dzięki za komentarz.

Walka TT nie była cała, to była tylko taka mała notka dotycząca walki, tylko pojedynek Curta z RyBackiem był cały, bo nie wyobrażam sobie napisać z niego tylko końcówkę :P

Co do mojego byłego partnera to dostał on bana...

Jedenj tygodniówi nie mam zamiaru pisać. Gdybym pisał jedną to wybrałbym TNA lub stworzył swoją fedkę (ew. RoH)

Gala wyszła fajnie i zarówno walki jak i segmenty stały na solidnym poziomie. Jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale w tej chwili jest już naprawdę dobrze. Nie do końca zgadzam się z opiniami, że Twoje odcinki mają za mało treści, bo po prostu raport zajmuje mniej miejsca. Nie pogniewałbym się jednak, gdybyś trochę wydłużył gale. Po Raw napisałeś, że jesteś ciekaw moich typów, więc oto one:

Pre-Show: Normal Match for 1. Contender for Intercontinental Champion: Randy Orton vs. Daniel Bryan [w/Wada Barrett & Wiliam Regal]

Zwycięzca: Randy Orton (Tutaj nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że zwycięstwo Daniela jest bez sensu w przypadku face turnu Miza.)

1. TLC Match for WHC: Mark Henry vs. Sheamus vs. Alberto del Rio

Zwycięzca: Mark Henry (Wygraną Irlandczyka wykluczam od razu, Alberto trochę mnie niepokoi, ale mimo wszystko stawiam na Marka, bo jest on mistrzem dopiero od miesiąca.)

2. 7-Team TLC Match for Tag Team Championship: Rey Mysterio & Sin Cara vs. Kane & Big Show vs. Prime Tyme Players vs. The Usos vs. R-Boom vs. Team Co-bro vs. Drew McIntyre & Heath Slater

Zwycięzcy: Kane & Big Show (Nie widzę innej możliwości niż wygrana "Gości Heymana" i to po całkowitej demolce reszty teamów. Inna sprawa, że to zwycięstwo jest im po prostu potrzebne do dalszego ciągnięcia współpracy.)

3. Triple Threet TLC Match for WWE Champion: CM Punk vs. Christian vs. IC Champion The Miz

Zwycięzca: CM Punk (Moim pewniakiem jest Punk, bo gdyby wygrał Miz, to Orton albo Bryan stał by się pretendentem do mistrzostwa WWE, a nie wyobrażam sobie walki Christian vs The Rock na RR.)

4. Normal Match: John Cena vs. Dean Ambrose [w/3 Man Band]

Zwycięzca: Dean Ambrose (Od jakiegoś czasu zanosi się na heel turn Ceny, a ewentualna porażka może tylko spotęgować jego chęć przejścia na "ciemną stronę mocy". Z kolei porażka Ambrose'a była by najzwyczajniej w świecie bez sensu i tylko utrudniła by jego dalszą promocję, więc dla mnie może być tylko jeden zwycięzca.)

5. Last Man Standing Match: Triple H vs. Shawn Michaels

Zwycięzca: Shawn Michaels (Tutaj mam największy problem, bo zupełnie nie wiem, kto może wygrać. Szanse 50/50 i ciężko podać jakiś sensowny argument za którymś z walczących. Wybieram Michaelsa, ponieważ... bardziej go lubię. :D )

6. Normal Match for US Champion: Ted DiBiase [w/Beth Phoenix] vs. Antonio Cesaro [w/Eve]

Zwycięzca: Antonio Cesaro (Nie wiem, jaki masz plan na Teda, ale wydaje mi się, że Antonio ze wsparciem Eve odniesie zwycięstwo. A że jest to Normal Match, to wygranej przez DQ i dalszego ciągnięcia feudu nie wykluczam.)

7. Normal Match for NXT Champion: Kassius Ohno vs. El Generico

Zwycięzca: Kassius Ohno (El Generico dopiero zadebiutował, a Ohno trochę się natrudził, nim zdobył pas, więc stawiam na Kassiusa.)

Co prawda mogłem podać typy jeszcze przed SD, ale wolałem zrobić to tuż przed PPV, gdyby coś jeszcze miało się zmienić.

DestructionMachine, Dzięki za typy :) cóż, napewno nie wytypowałeś wyników w 100% :D Mam problem co do dwóch walk i w przypadku jednej to chybe jednak to co napisałeś przeważy na korzyść tego, kogo wytypowałeś. Czekam na dalsze typy i zapowiadam, że PPV wyjdzie na 99% pod koniec tygodnia (w sensie do piątku)

I w końcu jest!!!

16.12.2012

Na początek Pre-Show na rampia stanął Vince McMahon I powiedział, że gala szykuje się świetna! Taka dobra gala potrzebuje również dobrej walki w Pre-Show, którą Orton i Daniel na pewno nam zapewnią, ale żeby dodać ciekawy smaczek do tej walki to będzie ona… No Count-Out Matchem!

..::Promo walki o pas WHC::..

Pre-Show Non-Count Out Match for 1. Contender for Intercontinental Champion in RAW Slammy Awards

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/db_brwanti.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/Randy_Orton_16_GD.jpg

Daniel Bryan [w/Wade Barrett & Wiliam Regal] vs. Randy Orton

Walka: Panowie po początkowym zwarciu oraz obijaniu Daniela przez Ortona w narożniku przeszli do czysto wrestlingowej walki. Drop kick i Inverted headlock backbreaker wykonał Orton. Randy dorzucił jeszcze Belly-to-back suplex po za ring. Daniel leżał na macie otaczającej kwadratowy pierścień a po chwili Orton wszedł na narożnik, z którego zaatakował Drop Kickiem. Bryan upadając zahaczył głową o bandę! Randy wyjął z pod ringu krzesło. Barrett i Regal chcieli mu je wyrwać, ale Randy im na to nie pozwolił. Barrett chciał rzucić się na Ortona ale nie pozwolił mu na to Regal. Orton wszedł do ringu, w którym rozstawił to krzesło. Były mistrz odwrócił się i otrzymał Running Big Boot od Danielsona! Amerykański smok następnie wykonał Belly to belly suplex na krzesło! Randy leżał ledwo przytomny a Dragon przeszedł do pinu. 1…2…Kick Out! Orton odklepał. Daniel zaczął krzyczeć swoje „No! No!” w stronę publiczności. Po chwili Danny wszedł na narożnik i wykonał Corner Drop. Potem zapiął No! Lock. Randy przez chwilę walczył z bólem i doczołgał się do lin. Sędzia kazał Bryanowi puścić submissiona. Daniel posłuchał go i już przygotował się do ataku gdy tylko Żmija wstanie. Orton jednak nie był na tyle głupi i wyturlał się poza ring. Daniel zszedł do niego i to był błąd, Bryan został pchnięty na bandę a potem otrzymał European uppercut, Swinging neckbreaker i Garvin stomp. Randy wszedł na narożnik i sygnalizował RKO! Daniel jednak zobaczył to na ekranie umieszczonym nad Rampą i zdołał uniknąć ciosu byłego mistrza, który wpadł na bandę, uderzając o nią głową! Danny dołożył od siebie jeszcze German suplex, po czym wrzucił Randy’ego do ringu. Potem przybił „piątkę” z Barrettem i Regalem, po czym wrócił do ringu, i podniósł Ortona chcąc jeszcze zaatakować go, ale wtedy ten wykonał mu RKO! 1…2…3! Ledwo przytomny Orton wygrywa!

Winner and 1. Contender for IC Champion: Randy Orton

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4614/tables_ladders_and_chairs_2009.jpg

Walka nr 1. Triple Threet TLC Match for WH Champion

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/Sheamus_19_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_2013CutByJibunjishin8.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/Mark_Henry_21_GD.jpg

Sheamus vs. Alberto del Rio [w/Ricardo Rodriquez] vs. WH champion Mark Henry

Walka: Nie mal odrazu po gongu Mark Henry wyszedł z ringu po drabinę. Sheamus w tym czasie wykonał niespodziewanie Brogue Kick Albertowi! Celtycki wojownik w czasie, kiedy Henry szukał drabiny mógłby już wygrać gdyby nie… no właśnie… TLC Match… Henry wyjął w końcu spod ringu drabinę w wrzucił ją do ringu. Sheamus opuścił pierścień i spod ringu wyjął krzesełko. Henry w tym czasie ustawił drabinę i dobił del Rio Running splashem i World's Strongest Slamem! Meksykanin zainkasował więc już drugiego finishera w ciągu minuty. Kiedy Mark się odwrócił Sheamus już czekał z krzesłem, którym uderzył mistrz w głowę. Henry padł na matę a Sheamus wszedł na drabinę. Były mistrz chciał już zdjąć pas, gdy spojrzał na Henry’ego. Sheamus mając w pamięci ostatnie wydarzenie zeskoczył na mistrza Splashem. Celt nie zauważył, że del Rio się podniósł i gdy Sheamus wstał z Marka arystokrata spróbował Step-up enzuigiri, ale na szczęście Sheamus zrobił unik a Alberto zatrzymał się na linach, więc Sheamus pozbył się go wykonując Clotesline przez górną linę. Wtedy Mark Henry od tyłu powalił byłego mistrz krzesłem! Sheamus otrzymał równo 10 chair shotów, który „Sexual Chocolade” liczył niczym Sheamus swoje uderzenia w klatkę piersiową. Po tych ciosach białoskóry zapaśnik wyturlał się za ring a Henry zaczął powoli wchodzić na drabinę. Kiedy Henry był już prawie na górze za nogę pociąnął do Ricardo Rodriquez. Ricardo trzymał nogę Marka a ten nie był w stanie oderwać go od ziemi. Po chwili Alberto, nie bez problemów, przewrócił drabinę a Mark boleśnie upadł. Meksykanin spostrzegł jednak, że od tyłu nadbiega Sheamus więc uciekł z ringu. "The Celtic Warrior" pobiegł za nim i dopadł go dopiero na rampie, gdzie wymierzył mu serię punchy. Wtedy Rodriquez uratował swojego szefa odciągając Sheamusa ale za karę dostał Front powerslam i White Noise. Ricardo wylądował 2 metry obok Alberta. Sheamus sygnalizował już Brogue Kick dla Ricardo ale ten wciąż leżał. Za to Rio już wstał więc finisher Sheamus otrzymał on. Celtycki wojownik odwrócił się w stronę ringu i zauważył, że drabina jest już ustawiona a Henry stoi obok niej, więc czym prędzej pobiegł w stronę kwadratowego pierścienia. Gdy wślizgnął się do ringu otrzymał Clotesline. Następnie Mark dodał jeszcze Gorilla pres, Running splash i World's Strongest Slam. Potem zmęczony już czarnoskóry mistrz, powoli wchodził na drabinę. W tym czasie Ricardo Rodriquez zdąrzył ocucić Alberta del Rio, który pobiegł w stronę ringu. Alberto nie mysląć nad niczym wbiegł na drabinę aby nie pozwolić na zdjęcie pasa Markowi. Ale gdy "The Pride of Mexico" był o zaledwie stopień od dosięgnięcia głowy Henry’ego (i zapewne zasypania podmęczonego rywala serię punchy) ten zdjął pas!

Winner and still WH Champion: Mark Henry

Alberto nie mógł w to uwierzył. Mark uderzył go pasem a ten spadł na ring. Następnie Mark wszedł na szczyt drabiny i zeskoczył na Sheamusa. Mark wyniósł go pod World's Strongest Slam ale w wykonaniu akcji przeszkodził mu RyBack! Back śpiesznie wpadł do ringu i przegonił z niego "The World's Strongest Mana” po czym na swoich barkach wyniósł nieprzytomnego Sheamusa. Del Rio wciąż leżał na macie.

BackStage

Na zapleczu Booker T po wejściu do swojego gabinetu zobaczył leżących z nim, nieprzytomnych Prime Tyme Players. SmackDown! GM wezwał od razu służby medyczne, które zajęły się Playersami.

Walka nr 2. Normal Match for US Champion

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Antonio_Cesaro_31_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/888/2113_Ted_DiBiase.jpg

Antonio Cesaro [w/Eve] vs. US Champion Ted DiBiase [w/Divas Champion Beth Phoenix]

Walka: Po początkowym zwarciu Cesaro uzyskał przewagę dzięki kopnięciu rywala w brzuch. Były mistrz zasypał obecnego championa serią punchy, a potem Clotesline’m. Gdy tylko Ted się podniósł otrzymał European uppercut diving. Szwajcar dorzucił jeszcze Big boot i Double foot stomp. Cesaro podszedł do lin, przy których szalała już Beth dopingując swojego partnera i… popchnął ją! Mistrzyni kobiet spadła na matę a Antonio perfidnie się w niej śmiał. Kiedy odwrócił się w stronę Teda, ten próbował powalić go Clotesline’m ale pretendent zdążył schylić się, dzięki czemu uniknął ciosu. DiBiase odbił się od lin i wykonał Dropkick. Cesaro padł na matę a sędzia rozpoczął liczenie 1…2… nagle Eve wskoczyła do ringu więc sędzia musiał wyprosić ją z ringu. Ted się zirytował i sam podszedł doTorres, grzecznie prosząc żeby się nie mieszała. Ta wyszła z ringu a Antonio wykonał Roll-up! 1…2…Kick-out! Szwajcar poirytował się I wykonał Delayed gutwrench po czym przeszedł ponownie do pinu 1…2…Kick-out! Cesaro tym razem nie wytrzymał i podszedł do sędziego pokazując na palcach 3. Sędzia nie pozwolił mu jednak wpłynąć na swoją decyzję. Antonio kontynuował atak. European uppercut diving i Double foot stomp. Cesaro pokazał w stronę kamery swoje mięśnie za co fani go wybuczeli. Były champion odwrócił się w momencie kiedy syn Milion Dolar Mana już wstał, więc Irish Wipem posłał go w narożnik. Potem Running european uppercut we wbitego w narożnik mistrza. Następnie Cesaro ustawił rywala pod Neutralizer ale ten wyrwał się i sam wykonał Dropkick. Następnie Ted dołożył Suicide dive i Elbow Drop. Mistrz widząc, ze ma przewagę wykonał Sitout spinebuster, Half nelson backbreaker i Diving double foot stomp. Mistrz ustawił rywala pod Million Dollar Dream ale opponentowi pomogła Eve wskakując ponownie do ringu. Odwróciło to uwagę zarówno sędziego jak i Teda, który stojąc za plecami sędziego, otrzymał kop w brzuch i Neutralizer. Wtedy zainterweniowała Beth Phoenix wykonując Clotesline i kopiąc Antonia w krocze! Sędzia wciąż był zajęty Eve, który widziała całą sytuację i zaczęła coś krzyczeć wskazując palcem na Divas Championkę. Ta jednak podbiegła do niej wykonując Clotesline i posyłając ją po za ring. Beth sama wyszła z ringu podczas gdy Cesaro wciąż zwijał się z bólu. Ted poczekał chwilę aż rywal wstanie po czym wykonał Dream Street i odliczył Cesaro do 3.

Winner and still US Champion: Ted Di Biase

..::Promo walki o Ambrose vs. Cena::..

..::Promo walki HHH vs. HBK::..

Walka nr 3. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/deanambrose.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_by_cs.jpg

Dean Ambrose [w/ 3Man band] vs. John Cena

Walka: Jeszcze przed gongiem 3MB odwróciło uwagę Johna Ceny. John zajął się kłótnią ze stojącymi po za ringiem zawodnikami a w tym czasie wybrzmiał gong. Dean wykorzystał nieuwagę Johna aby wykonać Clotesline a potem Running front dropkick, po którym Dean wszedł na narożnik i Drop Kickiem zaatakował byłego, 9. Krotnego mistrza WWE. Następnie Belly-to-back wheelbarrow facebuster. John był zamroczony a Ambrose wyniósł go pod Piledriver. Członkowie3MB rozmontowali stół komentatorski a Ambrose ostatecznie wykonał swojego finishera. 1…2…Kick-out! Cena nie da się tak szybko pokonać. Ambrose chciał Irish Wipem wyrzucić Johna poza ring ale ten przechwycił i to Ambrose wyleciał po za kwadratowy pierścień. Cena miał chwilę na złapanie oddechu, a więc czas działał na niekorzyść Ambrose’a. „The Street Dog” już chciał wskoczyć do ringu, gdy zauważył, że Cena na niego patrzy więc pewnie od razu go powali. Dean pokazął coś Jinderowi Mahalowi, który wskoczył do ringu, a gdy Cena się obrócił Ambrose wskoczył do ringu akurat w momencie kiedy sędzia miał krzyknąć „10”. Ambrose powalił do tyłu Cenę Clotesline’m a potem dodał Super double underhook suplex. Dean stanął nad Johnem i podniósł rękę w geście triumfu. Wywołał tym mieszaną reakcję ludzi, z minimalnie przeważającym cheerem. Cena podniósł się i otrzymał Snap DDT i Bow and arrow. Następnie Snap elbow drop i „Street Dog” przeszedł do dźwigni! Po chwili walki Cena ostatecznie poradził sobie z nim i go odkopał. Potem John wykonał Hurricanranę i Running one–handed buldog. Dawny cukiereczek dołożył także Sitout powerbomb i Spin-out powerbomb! Ambrose był zamroczony a Cena dołożył też Spin-out powerbomb suplex. Po tym ciosie Cena wykonał swój charakterystyczny gest (You Can See Me?) i wykonał Five Knuckle Shuffle. Były champion wykorzystując swoje doświadczenie uzyskał taką przewagę, że już wykonał Attitude Adjustment! 1…2…Dean położył nogę na linach! Sędzia wydząc to nie klepnął po raz trzeci, co zirytowało Cenę, który odciągnął rywala od lin i znowu przypinał. 1…2…Kick-out! John się poirytował i zaatakował rywala Elbow drop i Drop Kickiem z lin! Następnie podniósł rywala i Irish Wipem wbił go w narożnik, gdzie przez chwilę okładał go punchami. Potem ex-"The Face of the WWE" wykonał Fisherman suplex i drugie dziś Five Knuckle Shuffle. Cena wyniósł Ambrose’a pod AA, ale ten ześlizgnął mu się z barków i wykonał Belly-to-back wheelbarrow facebuster! Następnie dołożył Snap elbow drop i swojego finishera, Piledriver. Żeby mieć pewność, że wygra wykonał także Headlock driver! Potem Dean przypiął 1…2…2,5… Ambrose wstał z Ceny! Co on zrobił? Przecież miał pewne zwycięstwo!? Ambrose z ironicznym uśmiechem wykonał You Can See Me? i Five Knuckle Shuffle! Potem wyniósł Johna pod Attitude Adjustment! Czyżby John miał przegrać własnym finisherem? Nie! Cena zszedł z bark Ambrose’a, podciął go i zapiął STF! Po chwili Dean odklepał! To już koniec!

Winner: John Cena

Po walce 3MB wpadli do ringu, lecz Cena powalił Slatera Clotesline’m i uciekł na rampę. Z tamtąd z uśmiechem patrzył jak służby medyczne biegną po jego przegranego tej walki.

BackStage

Na zapleczu Booker T rozmawiał z AJ Lee. Booker spytał AJ czy nie wie kto mógł zaatakować Prime Tyme Players, a ta powiedziała mu, że każdy jest podejrzany. Booker próbował wyprosić pana z kamerą ale AJ zaproponowała, żeby weszli do jej biura, które znajduje się za rogiem. Kiedy poszli za róg, usłyszeli dziwne odgłosy dochodzące z dużego kontenera. Booker niepewnie otworzył kontener, w którym leżeli R-Boom i Team Co-Bro! Z całej czwórki tylko Kofi był przytomny. AJ zawołala medyków a Booker powiedział, że za chwilę sam pojawi się w ringu, aby coś ogłosić.

W tym czasie w innym miejscu na zapleczu Josh Mattews spytał El Generica jak ten czuje się w WWE. Generico podziękował za troskę i powiedział, że co prawda tak naprawdę to na co dzień walczy jeszcze w NXT, ale czuje się tutaj świetnie. Main Steam jest o wiele lepszy niż indy, i być tutaj to naprawdę zaszczyt, jednak żeby móc występować przed 15. tysięczną publiką częściej to musi udowodnić, że jest tego godzien i zrobi to zdobywając dziś pas NXT!

Tym czasem na ring przyszedł zgodnie z zapowiedzią Booker T. GM SmackDown! Przyznał, że na początku sam nie wiedział kto stoi za atakiem na Younga i O’Neila ale teraz wie! Kto miałby interes w eliminowaniu uczestników walki o pasy tagowe i kto byłby w stanie we dwóch znokautować 4. rywali? Kofi nie pamięta ataku na nich, ale nie trzeba być geniuszem, żeby domyśleć się, że to Kane i Big Show! Nie trzeba było długo czekać i Kane & Big Show pojawili się na rampie. Booker powiedział im, że jeśli zrobią krok dalej to ich zwolni! Show krzyknął „You suck” co wkurzyło Bookera, który ogłosił, że wyrzuca ich z walki o pasy Tag Teamowe! Panowie się nieźle wkurzyli, a GM pod groźbą zwolnienia kazał im opuścić nie tylko arenę, czy halę ale nawet miasto! Kane dorzucił jeszcze „Tchórz” i panowie wyszli a my na tirantionie mogliśmy zobaczyć jak obydwaj wyzywając Bookera wchodzą do auto i gdzieś jadą.

..::Promo walki o pas WWE::..

..::Skrót Pre-Show i promo walki o pas IC: The Miz © vs. Randy Orton – Tomarrow in RAW!::..

Walka nr 4. Triple Threet TLC Tornado Tag Team Match for Tag Team Champion

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/the_usos.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3350/Primo_Epico_GD_1.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3866/ReyCara.jpg

The Usos vs. Primo & Epico [w/Carlito] vs. TT Champion Rey Mysterio & Sin Cara

Walka: Od razu po gongu Usos ruszyli na mistrzów, a Primo wraz z Epico ironicznie ziewali oglądając wymianę punchy pomiędzy rywalami. Po chwili panowie wyszli z ringu i stanęli sobie przy stoliku komentatorskim śmiejąc się wraz z Carlito z walczących rywali. Wymiana punchy zakończyła się dość szybko kiedy to Sin Cara wskazał palcem na Colonsów. Zarówno Usosi jak I Rey Mysterio & Sin Cara wyskoczyli z ringu. Rey poobijał Epico, Sin Cara Primo, a Usosi Carlito, który próbował ratować brata I kuzyna. Sin Cara Irish Wipem wbił rywala w narożnik a kiedy ten się odbił wykonał mu Hurricanranę na mate otaczającą ring. Epico odepchnął Rey’a I wykonał mu Springboard tornado DDT i German suplex. Cara ruszył na pomoc przyjacielowi, powalając rywala Clotesline’m I Enzuigiri. W tym czasie wstał na nogi już Primo, któremu Cara wymierzył Tornado DDT prosto na Epico! Usosi ogłuszyli w między czasie Carlito. Bracie zdąrzyli także wyjąć z pod ringu drabinę, którą wrzucili do ringu. Następnie powalili z zaskoczenia Rey’a I Carę Clotesline’ami i Alley-Us’ami. Jey wbiegł na drabinę lecz zrobił to tak szybko, że… przewócił ją I wypadł zachaczając o line swoim przyrodzeniem. To musiało boleć! Jimmy był załamany I szybkopodbiegł do brata sprawdzić, co mu się stało. Przytomność odzyskali Colonsowie i Rey z Carą. Mistrzowie wrócili do ringu a Colonsi wyjęli spod ringu stół! Ten przedmiot, którego normalni ludzie używają zazwyczajdo spożycia posiłku znalazł się za sprawą rodzinki w ringu. Następnie otoczyli oni we trzech ring i nagle wszyscy do niego wskoczyli. Rey i Cara za pomocą punchy próbowali ich pokonać ale nie dali rady rywalą, którzy mieli przewagę liczebną. Colonsowie stanęli nad rywalami i nagle…Epico podpalił stół! Jego kuzyni wynieśli Sin Carę pod Powerbomb. Na szczęście w porę zainterweniowali Usosi, którzy powalili ich Superkickami, a dla Epico Jimmy miał jeszcze Full nelson bomb. Panowie pomogli wstać mistrzom a potem wspólnie wykonali poczwórny Powerbomb na stół na Primo! Padł on na ring z wielkim wrzaskiem. Na reakcję jego ludzi nie trzeba było długo czekać. Carlito i Epico powalili Usosów, lecz na Rey’a i Carę zabrakło im sił i umiejętności. Fragment połanego stołu wciąż się palił, więc Rey rzucił nim w Epico trochę go poparzając. Najmłodszy z Colonsów otrzymał także Leg-feed enzuigiri od byłego wrestlera WCW. Wtedy na rampie pojawili się Kane & Big Show. Wszyscy zawodnicy stojący w ringu, po chwili stali gotowi do ataku. Kane i Show zrobili krok w stronę pierścienia a wtedy cała 7 pobiegła na nich…….zaraz, zaraz…. Sin Cara cofnął się, ustawił drabinę i wszedł na nią!

Winner and still Tag Team Champions: Rey Mysterio & Sin Cara.

Show i Kane powalili bez problemu całą 7. i tylko wymienili się wzrokiem z Carą, po czym udali się na zaplecze.

BackStage

Na zapleczu Josh Mattews złapał Paula Hermana. Josh spytał co miał oznaczać ten atak Kane’a i Big Showa. Paul powiedział, że jeśli oni zostali NIESŁUSZNIE wykluczeni z walki to czemu ktoś inny ma zdobyć pasy, które IM się należą? Kane’owi i Showowi nie chodziło teraz o zagwarantowanie sobie walki o pas, co chyba przy okazji zrobili niszcząc kilku rywali, ale o pokazanie, że to oni są najlepsi. Zresztą WSZYSCY ludzie Heymana są Best in the World.

Walka nr 5. Normal Match for NXT Champion

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/610/Kassius_Ohno_2012CutByJibunjishin4.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/el_generico.png

NXT Champion Kassius Ohno vs. El Generico

Walka: Od początku przewaga była po stronie Kassiusa. Ex-Hero wykonał Cravate i German suplex. Następnie dołożył Hero DDT i KO. Kassius przeszedł do liczenia ale sędzia doliczył tylko do dwóch. Ex-Chris Hero się zirytował i podniósł rywala, króry kopnął go w brzuch. Następnie Generico odbił się od lin i wykonał Olé Kick! Następnie wyniósł Kassiusa, który jednak wyrwał się i wykonał Hero Sidekick a potem Indian deathlock piledriver. Na koniec Ohno dołożył Ohno Blade i odliczył rywala.

Winner and still NXT Champion: Kassius Ohno

Walka nr 6. Triple Threet TLC Match for WWE Champion

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_CutOut_Jess-x_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/miz_by_cs.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/punk_52_unconquerable.jpg

Christian vs. IC Champion The Miz [w/Ric Flair] vs. WWE Champion CM Punk [w/Paul Heyman]

Walka: Zaraz po gongu Miz ruszył na Punka. Mistrz WWE nie dał rady się obronić i otrzymał serię punchy. Wtedy do akcji wkroczył Christian, wykonując im obydwu Double Clotesline. Panowie podnieśli się równo i otrzymali kolejny raz tę samą akcję. Capitan Charisma podniósł Punka i wykonał mu Spinebuster. Wtedy od tyłu Miz chwycił go pod Skull-Crushing Finale ale rywal nie pozwolił mu na wykonanie finishera i skontrował. Christian wykonał, po wcześniejszy odepchnięciu Miza, Dropkick, a Punk, który doszedł już do siebie dołożył Koji Clutch. Christian wyszedł z ringu po drabinę, którą wyjął spod ringu i wrzucił do ringu. Następnie chciał sam wejść do pierścienia ale Paul Heyman pociągnął go za nogę, przez co Christian spadł na matę otaczającą ring. Heyman chciał kontynuować atak ale w porę Ric Flair powalił go Running jumping knee dropem! Publika cheerowała Rica, który jak widać, pomimo upływu lat wciąż jest w formie! Ric odwrócił tym uwagę CM Punka, który otrzymał Snap DDT i Running knee lift. Miz użył także drabiny, wrzuconej chwile wcześniej do ringu przez Christiana i zaatakował nią mistrza, uderzając go pięciokrotnie w brzuch. Następnie ustawił ją, wszedł na nią i zaprosił na górę CC. Po wejściu drugiego z pretendentów na górę panowie rozpoczęli wymianą punchy, którą przerwał im Heyman, przewracając drabinę. Wtedy od tyłu RIc Flair zaatakował go zapinając mu Figure-four leglock! Legenda wrestlingu przez chwilę trzymała Paula w submissionie, ale przerwał to Punk zasypując Flaira serią punchy. Następnie Punk podniósł Nature Boy’a i wykonał mu Belly-to-back suplex. Wtedy to, powrócił Miz atakując go Awesome Clotheslinem. Do gry wrócił Christian i panowie najpierw wykopali z ringu Heymana a potem na zmianę atakowali Punka. Miz wykonał Dropkick, Christian Inverted facelock backbreaker, Miz Flapjack, Christian Tornado DDT, Miz Diving double axe handle, a Christian wszedł na narożnik, aby wykonać Frog Splash. Jednak Miz zrzucił go z lin trząsać nimi. Kiedy Christian wstał Miz wykonał mu Skull-Crushing Finale. Potem ustawił drabinę, lecz wtedy Punk powalił go Back heel Kickiem a potem dorzucił Go To Sleep. Mistrz wszedł na drabinę i zdjął pas! Punk wciąż championem!

Winner and still WWE Champion: CM Punka

Po walce Christian miał pretensje do Miza. The Miza odepchnął go a Capitan Charisma chwilę na niego popatrzał, a potem odszedł na zaplecze. Tym czasem od trybun nadbiegł Randy Orton I wykonał RKO Mizowi! Kiedy Orton się odwrócił otrzymał Step-up enzuigiri i Go To Sleep. Potem Punka wraz z Heymanem zaczęli celebrować swoje zwycięstwo.

BackStage

Na zapleczu tym razem był Michael McGillicuty. Wraz z nim przechdzał się Brodus Clay. Panowie rozmawiali nad atakiem na ich przyjaciół przed walką tagową. Brodus poinformował kumpla, że nie jest przekonany czy za tymi atakami na pewno stali Kane & Big Show, pomimo iż są okrutni. Michael nie zdąrzył się wypowiedzieć, bo panowie zobaczyli w oddali śmiejących się Team Rhodes Scholars. Panowie chwilę słuchali śmiechu odchodzących Scholarsów, a Brodus powiedział Michaelowi, że powinni porozmawiać o tym z Bookerem T.

Main Event Last Man Standing Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/74/2420_Triple_H.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/71/hbk_raw_001.png

Triple H vs. Shawn Michaels

Walka:Rozbrzmiał gong, ale Michaels poprosił Triple H’a o chwile przerwy. Michaels chwycił mikrofon i powiedział, że jeszcze w czwartek myślał, żeby poprosić Huntera, żeby zakończyć tę walkę jako Non-countest. Żeby tej walki w ogóle nie było… jednak po ataku werbalnym Triple H’a z piątkowego SmackDown! Zmienił zdanie. Ich konflikt miał być konfliktem fanów z tymi, których fani nie nawidzą: oszustami, idiotami, złodziejami, złymi ludźmi. On miał być przedstawicielem tych pierwszych a Hunter tych drugich. Shawn miał być niczym ksiądz! Miał nawrócić HHH! Ale po tym co Triple H powiedział na niebieskiej tygodniówce coś w nim wybuchło! Teraz on ma zamiar… Michael nie dokończył zdania tylko z zaskoczenia powalił rywala Dropkickiem. Kiedy Hunter się podniósł Shawn wykonał Slingshot crossbody. Następnie wyszedł z ringu i spod kwadratowego pierścienia wyjął krzesło, z którym wrócił na ring. Jednak tam, Triple H zaskoczył go High knee. Shawn upadł a Triple udzerzył go krzesłem raz, drugi, trzeci, czwarty, piąty i wyrzucił broń. Po chwil Shawn się podniósł i otrzymał Running neckbreaker, a potem Spinning spinebuster. Następnie Triple H wykonał Pedigree! Sędzia rozpoczął odliczanie 1…2…3…4…5…6…Shawn wstał. Triple H od razu chciał wysłać go Irish Wipem w narożnik, ale Michaels sobie z nim poradził i to Mr. COO wylądował w narożniku. Wtedy Shawn poczekał aż rywal odejdzie od narożnika i przygotował się do finishera. Kiedy HHH oderwał się od narożnika nie widział, że Shawn jest gotowy, więc otrzymał Sweet Chin Music! Shawn wyszedł z ringu po stół a sędzia rozpoczął odliczanie 1…2…3 Triple H już wstał na trzy! Shwan nie zdążył rozstawić stołu kiedy to od tyłu otrzymał Clotesline, a potem także Chop block Potem Triple H rozstawił stół, na którym ułożył Shawna. Triple wszedł na narożnik i spróbował zeskoczyć na rywala Splashem. Ten jednak zrobił unik i to Triple H uderzył o stół niszcząc go! Obydwaj panowie chwilę leżeli, a sędzia rozpoczął liczenie. 1…2…3…Shawn wstał…4...5…Triple H wstał. Michaels zszedł z ringu i zaczął szukać czegoś pod ringiem. HHH również dołączył do niego i, myśląc że jego kumpel nie widzi go, podszedł do niego d tyłu. Jednak członek Hall of Fame widział go i uderzył go w brzuch wyjętym spod ringu Sledgehammerem! Ulubiona broń Triple H została użyta przez jego przeciwnika. Następnie Shawn podniósł go i Irish Wipem wbił go w metalowy narożnik. Hunter padł a Shawn wykonał podpierającemu się na barierce rywalowi Dropkick. Następnie "Sexy Boy" podniósł rywala i kolejnym Irish Wipem posłał go w połowę drogi na rampę. Potem sam pobiegł za nim i wykonał mu Belly to back suplex. Shawn podniósł rywala a ten kopnął go w brzuch i sam uciekł kilka kroków, aż znalazł się na rampie. Tam HHH usiadł aby zregenerować siły. Sędzia odliczał Michaelsa 1…2…3…4…5…6…7…8… Shawn wstał. Razem z nim na równe nogi podniócł się i Triple H. Panowie biegli w swoją stronę i wykonali sobie podwójny Clotesline! 1…2…Obydwaj wstali. HHH kopnął rywala i zaprowadził go na rampę gdzie… zrzucił go z niej! Następnie Helmsey udał się do ringu a sędzia odliczał. 1…2…3…4…5…6…7…8…9…Michaels podniósł się! W ringu HHH zaczął się irytować. Wyszedł z pierścienia i udał się do stolika komentatorskiego gdzie JBL coś mu podał. Shwan podbiegł go Triple H’a, który uderzył go otrzymanym przedmiotem. Tym przedmiotem okazała się… butelka! Szkło pękło na głowie Shawna, który upadł, ale od razu też oderwał barki od ziemi, żeby nie zostać odliczonym. Triple H zirytował się i podniósł Shawna, kopnął go w brzuch i wykonał Pedigree na szkło! Michaels zwijał się z bólu a Hunter śmiał się ironicznie wykonując „Suck it” i krzyczał „DX, DX, DX!”. Fani oczywiście wybuczęli go, a sędzia w tym czasei odliczał. 1.2.3.4.5.6…7…8…Shawn się podnosi…9… Michaels stoi na nogach! Irish Wip w naroznik + seria punchy od wściekłego Mr. COO! Następnie HHH podniósł leżacy dwa metry dalej Sledgehamme, którym najpierw przydusił rywala do ziemi a potem podniósł go i uderzył nim w głowę! Shawn zalał się krwią! Michaels leży nie przytomny… 1…2…3…4…5…6…7…8…9…10! HHH z uśmiechem na ustach wygrywa!

Winner: Triple H

Po walce HHH wciąż się śmiał a służby medyczne wyniosły na Backstage Shawna. Triple H przy swojej muzyce celberował w ringu gdy nagle jego theme przestał brzmiec i … przy nowym themie pojawiła się Stephanie McMahon-Helmsey! Stephanie szybkim krokiem weszła do ringu a Triple H chciał ją uściskać lecz jego żona tylko go spoliczkowała i z płaczem uciekła na zaplecze. Triple H na początku wołał ją ale potem przestał. Wykonał „Suck It” w stronę publiki w czterech kierunkach, a nastepnie podszedł do stołu komentatorskiego i przybił „piątkę” z JBL’em, który wstał z miejsca i wraz z nim celebrował w ringu sukces.

Karta na Royal Rumble:

1. 30-man Royal Rumble Match for 1. Contender on WWE Champion or WH Champion in WrestleMania XXIX: ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs.??

2. Normal Match for WWE Champion: CM Punk © [w/Paul Heyman] vs. The Rock

Edytowane przez TheVillain

Nikt nie raczył jeszcze skomentować więc ja to zrobię :)

Na początek Pre-Show, spodobał mi się, szkoda, że ta walka nie była w głównej karcie tylko pojedynek o pas NXT, który zawiódł na całej linii. Spodziewałem się fajnie rozpisanego pojedynku, a otrzymałem squash :( Co do wygranej Ortona, spodziewałem się. Myślę, że na Raw zdobędzie tytuł.

Pierwszy TLC match wyszedł dobrze i wygrana Marka też mnie cieszy. Zaskoczony byłem nieco pojawieniem się Rybacka po walce. Szykuje się pojedynek Ryback vs. Henry o WHC title i jestem ciekaw czy poczekasz z tym do WM czy zmierzą się na RR.

Bardzo dobry pojedynek o pas Stanów Zjednoczonych. Znów divy miały udział w pojedynku nawet mi to nie przeszkadza. Chyba skończony feud i Antonio pójdzie do ME

Świetne starcie Ceny z Ambrose'em. Jedyne do czego się przyczepię to przechylona czcionka, pasowałoby to poprawić :D Trochę jestem zaskoczony porażką Dean'a. Chyba to nie koniec ich feudu, a panowie spotkają się jeszcze na RR. Zaciekawiło mnie to co napisałeś w czasie walki: Cena ex Face WWE ? Serio ? U CB Cena nie jest już twarzą organizacji ? Bo jak tak to w sumie nie widać tego tak bardzo.

Byłem ciekaw jak rozpiszesz 7-Team TLC match. Zrobiłeś z tego Triple Threat, ale wyszło to na dobre. Fajny pomysł z tymi atakami Showa & Kane'a na inne Teamy. Luchadorzy bronią pasów i teraz walka z Kanem i Showem.

TLC match o WWE title przyzwoity. No właśnie tylko przyzwoity bo spodziewałem się więcej. Managerzy mieli w też swój udział. Pewne było, że Punk obroni pas. Ciekaw jestem dalszej współpracy na linii Miz-Flair.

LMS świetny, najlepsza walka gali. Mogłaby być ciut dłuższa jednak. Tutaj nie byłem pewny co do zwycięscy i właściwie był mi on obojętny. TRple H win - ok, pytanie co dalej. Po walce Stephanie się pojawiła, ale szybko się ulotniła :smile: Fajne było też nawiązywanie do DX.

Cała gala wypadła bardzo dobrze. Przyjemnie się czytało i jedyne do czego mogę się przyczepić to długość niektórych walk i kompletne olanie pojedynku o NXT title. Ale całość zdecydowanie na plus. Czekam na Raw !

DeanAmbrose, Dzięki za komentarz. Błąd z pochyleniem został poprawiony. Dzięki za wyłapanie go.

Gala moim zdaniem dosyć słaba, jedynie z Main Eventu i walki o pas US jestem zadowolony. Jeśli chodzi o walkę tagową to ataki rozwinę na kilka najbliższych tygodniówek. Cene teraz mial być hellem, ale zauważyłem, że mam ich dużo więc będzie takim tweenerem. Taki zawodnik może pofeudować z każdym w zasadzie :)

17.12.2012

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/slammy.jpg

Pierwsze RAW po TLC, specjalne 3H RAW Slammy Awards, otworzył nie kto inny jak Vince McMahon. Prezes powiedział, że nie chce przedłużać, gdyż minutę temu córka prosiła go o rozmowę, dlatego bez zbęnego gadania przedstawia nominację do statuetki za "Tell Me I Didn't Just See That Moment of the Year”. Oto lista nominowanych: 1. Atak CM Punka na The Rocka na RAW 1000, 2. Porażka Bryana na WresleManii w 18 sekund, 3. Hell turn Johna Ceny, 4. Odwrócenie się Triple H od drużyny podczas Survivor Series. Vince wyjął wyniki z koperty i zamarł. Po chwili Chairman powiedział, że statuetkę zgarnia Triple H, który od razu pojawił się na arenie. Hunter zaśmiał się prezesowi prosto w twarz. Wtedy przy tej samej muzyce co wczoraj, pojawiła się Stephanie McMahon. Ta znów spoliczkowała HHH i uciekła na zaplecze. Mr. COO podszedł do mikrofonu i powiedział jedynie „DX!”, po czym opuścił arenę.

..::Skrót wydarzeń z TLC::..

Walka nr 1. Normal Match for Intercontinental Champion

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/2375_Randy_Orton.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/The_Miz22_cutout_by_Crank.jpg

Randy Orton vs. IC Champion The Miz

Końcówka walki: Randy nadział się na Big Boot od Miza. Obecny mistrz IC wykonał jeszcze Snap DDT i próbował Running knee lift, jednak Orton uniknął tego ciosu i zaatakował rywala Lou Thesz pressem i Gutwrench elevated neckbreakerem. Potem Orton dołożył jeszcze Belly-to-back suplex i sygnalizował RKO kiedy nagle wybrzmiał dobrze znany theme i Ric Flair pojawił się na arenie. Flair podszedł w okolice ringu a Orton cały czas zajęty był patrzeniem na managera Miza. The Miz zdąrzył wstać i wymierzył Skull-Crushing Finale! 1…2…Kick-Out! Randy się nie poddaje. Wściekły Miz poczekał aż Orton wstanie po czym Irish Wipem chciał wrzucić go w narożnik, jednak Randy skotrował i to Mizanin znalazł się w rogu ringu. Ranyd wykonał Clotesline i Olympic slam. Potem przerzucił rywala przez liny i Miz otrzymał Rope-hung DDT! Orton czekając aż Miz wstanie sygnalizował zaończenie pojedynku. RKO…jednak nie! Miz odepchnął Ortona i ruszył z Clotesline’m, którego jednak Randy uniknął, po czym sam wykonał RKO! 1..2…3!

Winner and new IC Champion: Randy Orton

Po walce Orton świętował, podczas gdy na rampie stanął Daniel Bryan. Danny podszedł do piedestału i zaczął czytać nominacje do nagrody za „Comeback of the Year”. 1.UnderTaker, 2. Brock Lesnar, 3.Chris Jericho, 4. Shawn Michaels. Daniel otworzył kopertę i przeczytał wyniki. Slammy awards zgarnia… Brock Lesnar! W imieniu Lesnara po statuetkę przyszedł Paul Heyman, który zapowiedział, że Brock pojawi się już niedługo w WWE, bo przecież w zamian za pomoc Vince’owi na SS może teraz wybrać sobie rywala i stypulację na WrestleManię. Więc Lesnar pojawi się już na pierwszym RAW po Royal Rumble! I komuś poleje się krew! Wtedy Heymana zaatakowali nagle The Usos! Panowie wyglądali na wściekłych. Po chwili pojawili się Kane & Big Show! Usosi uciekli do ringu i rozpoczął się brawl, któremu przyglądali się wciąż Orton, Miz i Flair, którzy jeszcze nie zeszli na BackStage po walce. Oczywiście brawl wygrywali Kane i Show kiedy nagle pojawił się Roman Reigns! Roman pobiegł do ringu , lecz pomimo przewagi liczebnej górą wciąż byli ludzie Heymana. Nagle zgasło światła a gdy się zapaliło rozbmiał theme Electrifying i The Rock we własnej osobie pojawił się na RAW! Rocky wpadł do ringu i rzucił się na Paul Heyman Guys i razem z resztą ludzi zniszczył rywala. Wtedy na rampie pojawił się CM Punk, który tylko się śmiał. Rock chwycił mikrofon i powiedział, że skoro Punk ma ochronę w postaci tych olbrzymów, to on również znalazł sobie ochronę. Oto jego siostrzeńcy, The Usos i jego kuzyn: Roman Reigns. Po tych słowach ponownie wybrzmiał theme mistrz publiczności i Rock świętował. Jednak ostatnie słowo należało do Ortona, który powalił Flaira pasem i dołożył RKO Mizowi.

BackStage

Na zapleczu Road Dog, Billy Gun i Sean Waltman próbowali gdzieś zadzwonić. Jednak nie umieli się dodzwonić. Za 6-7 razem w końcu im się udało. Sean spytał co z Shawnem Michaelsem i po chwili dodał, że jest jego przyjacielem. Następnie powiedział, że chce tylko wiedzieć co z nim… po chwili wściekły rzucił telefonem i na pytanie Doga co się stalo powiedział, że pielęgniarka może udostępnić informacje tylko rodzinie…

Ponownie kamera przeniosła się na arenę gdzie AJ Lee miała ogłosić wyniki „Kiss of the Year”. Oto nominacje: 1..AJ & Daniel Bryan, 2.AJ & Kane, 3.AJ & CM Punk. A zwycięzcą zostaje… AJ Lee and… Daniel Bryan! Daniel jednak, pomimo że przez chwilę AJ czekała na niego, się nie pojawił. AJ zabrała więc statuetkę i wyszła na zaplecze.

..::Promo Royal Rumble::..

..::Promo Wrestlemanii XXIX::..

Walka nr 2. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/ryback_13_unconquerable.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/604/JTG05.jpg

RyBack vs. JTG

Końcówka walki: właściwie to nic wielkiego. Gong, Clotesline, Overhead belly to belly suplex i Shell Shock.

Winner: RyBack

BackStage

Na zapleczu Brodus Clay wraz z Michaelem McGillicutym udali się do biura Vince’a McMahona. Tam panowie powiedzieli o tym, że wczoraj na parkingu Rhodes i Sandow z czegoś się śmiali. A że nie wyglądają oni na zbytnich wesołków, to mogli maczać palce we wczorejszych atakach na Tag Teamy. W końcu oni jako jedyny Tag Team nie znaleźli się w tej 7-teamowej walce. Vinnie wyraźnie zaczłą rozwarzać taką opcje ale po chwili powiedział, że to nie możliwe, gdyż sami Scholars nie mieliby szans połorzyć aż 4. ludzi! Michael dodał, że niebyłby tego taki pewny, ale Vince powiedział, że już zalazł sprawców ataków, którymi byli Kane & Big Show i już ich ukarał, więc nie ma się czym przejmować, po czym zasugerował gościom, żeby opuścili jego biuro.

Czas na „Newcomer of the Year”. Na rampie przy pulpicie stał już Booker T, który ogłosił nominację. 1.RyBack, 2.Brodus Clay, 3.Antonio Cesaro, 4.Tensai. Zwycięzcą został… RyBack! RyBack pojawił się na arenie przy dźwiękach Feed Me More i podszedł do pulpitu. Back powiedział, że dziękuje tym, którzy na niego głosowali. Jest on przeszczęśliwy, że został najlepszym debiutantem. Wtedy od tyłu, metalowym prętem, uderzył go Mark Henry, który krzyczał „Fed Me More” cały czas uderzając RyBacka. RyBack w końcu padł na matę, ale na pomoc przybiegł mu Sheamus, który jednak otrzymał cios prętem w twarz i polała się krew! Wtedy od tylu zaatakował go Alberto del Rio, podcinając go i zapinając Cross Armbreaker. Alberto trzymał przez chwilę Sheamusa w uchwycie aż w końcu Mark również i jego potraktował prętem. Po chwili Mark przeciągnął całą trójkę jendego na drugiego i stanął na nich! Mistrz wzniósł w górę pas mistrzowki wagi ciężkiej!

BackStage

Tym czasem na zapleczu Eve zaatakowała Beth Phoenix. Eve biła mistrzynię a wszystkiemu przyglądał się Cesaro, który w końcu sam podniósł Beth i wykonał jej Neutralizer! Antonio i Eve odeszli a odchodząc Cesaro powiedział ledwo przytomnej Beth, iż to była zemasta za jej wczorajsze oszustwo.

Walka nr 3. Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/Usos_2012CutByJibunjishin1.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1146/1406_The_Colons.jpg

The Usos [w/Roman Reigns] vs. The Colons [w/Epico]

Końcówka walki: Jey Uso w ringu wykonał Bridging northern lights suplex na Primo. Ten upadł a z teamie Usosoów nastąpiła zmiana. Świerzy Jimmy podniósł Prima, ale wtedy rozbrzmiał theme Kane’a i Showa! Panowie nie pojawili się ale Primo wykorzystał moment do zmiany a Carlito wykonał Backstabber i odliczyl rywala.

Winner: The Colons

Po walce znów rozbrzmiał theme ale tym razem Kane & Big Show naprawdę się pojawili! Colonsowie uciekli a Usosi rzucili się na Big Showa a Roman na Kane’a. Po dłuższym brawlu ostatecznie jednak zwycięrzyli Paul Heyman Guys a Usosi otrzymali Chokeslamy natomiast Roman KO Punch od Showa.

..::Promo Royal Rumle Matchu::..

Znowu przenieśliśmy się na arenę na kolejny wyniki Slammy. The New Age Outlaws przedstawili kandydatury do „#Trending Now of the Year”. 1.RyBack#Feed Me More!, 2.Zack Ryder#Wo, wo, wo, 3.John Laurinaitis#People Power, 4.Ric Flair#WOOOOOOO!. Billy Gun wyjął z koperty wyniki ogłosił całemu światu, że nagrodę Slammy w tej kategorii otrzymuje… RyBack! Wybrzmiał theme RyBacka ale zamist niego pojawił się ponownie Mark Henyr, tym razem z mikrofonem i krzesłem. Mark rozstawił krzesło, na którym usiadł i zaczął przemowę. Mistrz wagi ciężkiej powiedział, że wcześniej dziś ZNISZCZYŁ RyBacka. I nie tylko Backaale także i del Rio oraz Sheamusa. Pokonał dziś trzech rywala, więc czy ktoś sądzi, że jeden człowiek jest w stanie odebrać mu ten pas? Odpowiedź brzmi: NIE! On jest mistrzem i będzie nim do końca kariery, do kiedy sam go nie odda. W szatni nie ma nikogo kto może go pokanać. Nagle na Stage wyszła AJ Lee i zapowiedziała, Guntet Match. Heny vs. Cena, Christian i… niespodziewany zawodnik! Kto nim będzie Henry dowie się tylko jeśli pokona dwóch rywala. Mark odpowiedział: ok., a AJ zeszła na zaplecze.

BackStage

Tym czasem na zapleczu Matt Striker nie potrafił znaleść żadnego rozmówcy. Po chwili otoczyli go Dean Ambrose with 3MB. McIntyre spytał reportera czy ma jeszcze siniaki po ich walce na Survivor Series. Matt odpowiedział, że w przeciwieństwie do niego i jego kumpli on był kiedyś bardzo dobrym wrestlerem i mimo upływu lat wciąż jest w stanie walczyć. Drew wyśmiał więc go i zaproponował walkę jeszcze dziś. Strap Match. Matt zgodził się na ten pojedynek.

Tym czasem w ringu pojawiła się Trish Stratus. Trish powiedziała, że cieszy się z tego, że może tu być, ale już czas przejść do rzeczy. Oto nominacje do „Diva of the Year”. 1.AJ Lee, 2.Beth Phoenix, 3.Eve, 4.Kelly Kelly. Trish dodała jeszcze,ze jest bardzo podniecona po czym wyjęła z koperty wyniki głosowania. Divą roku została… AJ Lee! AJ Lee pojawiła się we własnej osobie na Stage’u i widać było, że jest zadowolona. AJ podeszła do mikrofonu i razem z Tratus jeszcze zapozowała. Kiedy AJ wkońcu zabrała głos powiedziała, że jest bardzo podniecona. Jest pierwszą kobietą, która zdobyła dwie nagrody Slammy jesnego wieczoru! Pocałunek Roku i Diva Roku. Ten rok należał do niej i ma nadzieję, że również następne 12. miesięcy będzie jej. W końcu jest najbardziej wpływową kobietą w całym WWE. Wypowiedź przerwał niesodziewanie Triple! Hunter szybko podszedł do pulpitu i zaśmiał się, poczym spytał AJ czy naprawdę myśli, że jest tutaj najbardziej wpływową kobietą? Jeśli w to wierzy to on ją oświeci: najbardziej wpływową kobietą w WWE jest jego żona, Stephanie McMahon-Helmsey! Chwila ciszy i… pojawia się Stephanie McMahon-Helmsey! Żona podeszła do męża i powiedziała mu, że jest zdrajcą, jeszczcze raz zdrajcą, i paskudną świnią. COO tylko ją wyśmiał i odpowiedział, że ona i tak go kocha. To poirytowało córką prezesa, która kopnęła męźa w kroczę i udała się na zaplecze, podczas gdy HHH udawał, że nic się nie stało. Odchodząc dorzucił jeszcze hant: „DX!”.

..::Skrót wydarzeń z TLC::..

Walka nr 4. Strap Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/45/matt_striker_4yearspsdd_byjibi1.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/614/Drew_McIntyre_02_2.jpg

Matt Striker vs. Drew McIntyre [w/Jinder Mahal & Heath Slater]

Końcówka walki: McIntyre po gongu zaatakował rywala Big bootem i Release powerbomb. Potem dołożył Overhead belly to belly suplex i Future Shock,po którym dotknął wszystkich narożników.

Winner: Drew McIntyre

Po walce Mahal i Slater wykonali Mattowi po swoim finisherze, a potem cała trójka wykonała Strikerowi PowerBomb.

BackStage

Na pleczu Sean Waltman rozmawiał z Bookerem T. Kiedy jednak zobaczył kamerę od razu wskazał na nią Seanowi, a potem spytał jak się czuje małżonka. :D Panowie widocznie coś kombinują…

A na Stage’u ustawił się już Tommy Dreamer! Dołączył do niego Mick Foley! Mick najpierw ogłosił, że Tommy zostaje… nowym GM’em Main Event!!! Widownia cheerowała a Tommy powiedział, że czas na nową, LEPSZĄ środowa tygodniówkę! I już w środę zwyciężca „Superstar of the Year” pojawi się na jego gali! Kto będzie ta osobą? Oto nominacje: 1.John Cena, 2.UnderTaker, 3.CM Punk, 4.Sheamus, 5.Brock Lesnar! Tommy i Mick wyjęli wyniki a Foley poprosił kolegę o odczytanie wyników. Tommy ogłosić, że gwiazdą roku zostaje… C…M…Punk! CM Punk wraz z Paulem Heymanem pojawił się na arenie. Mistrz przyjął statuetkę, a Dreamer zapowiedział, że na Main Event odbędzie się Batter Royal, którego zwycięzca zmierzy się z Punkiem o pas WWE jeszcze tego samego dnia! Punk był wściekły ale przyjął do siebie tę informacje przewracając jedynie pulpit do ogłaszania wyników.

..::Zapowiedź SmackDown!::..

..::Zapowiedź RAW Christmas Day – next week!::..

Main Event Guntlet Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/Mark_Henry_21_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_CutOut_Jess-x_2.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_by_cs.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4699/y2j.jpg

Mark Henry vs. John Cena, Christian & ??

vs. Christian Końcówka walki:Mark od razu po gongu ruszył na Capitana Charismę. Clotesline, World's Strongest Slam i… 1…2…3! Christian odpada!

vs. Cena końcówka walki: Cena wpadł do ringu i nadział się na Clotesline od Marka. Następnie Henry wykonał Nerve hold i Scoop powerslam. Mistrz wyniósł Cenę pod WSM ale ten skontrował na Dropkick. Jednak nie powaliło to Marka. Cena odbił się od lin ale otrzymał Clotesline. Mark znów wyniósł Cenę, który wykonał jednak kolejny Dropkick, a potem bił rywala serią punchy. Potem dołożył Elbow drop. Cena zapiął STF, ale Mark docząłgał się do lin. Cena się wściekł i czekał aż mistrz wstanie. Kiedy Henry wstał, John wyniósł go pod Attitude Adjustment, ale Mark uderzył go w głowę. Cena padł na matę a Henry wyniósł go pod World's Strongest Slam i zakończył pojedynek.

vs. ?? b]bkońcówka walki:[/b] Niespodziewanym zawodnikiem okazał się być… Chris Jericho! […] Mark już wynosił rywala pod World's Strongest Slam, gdy nagle Chris skontrował! Mark został odepchnięty na linę i otrzyamł Clotesline, którym Jericho wyrzucił go za ring. Chris wszedł na narożnik i wykonał Flying forearm smash! Potem dołożył Tilt-a-whirl backbreaker i… Powerbomb! Fani cheerowali tę akcję a sam Jericho chyba nie dowierzał, że wyniósł Marka. Jednak Y2J kontynuowął atak wykonując leżacemu rywalowi serię punhy. Nastepnie dołożył Codebreaker! Sędzia doliczył do 8. a Jericho był już w ringu. 9…10! Jericho wygrał przez wyliczenie.

Winner: Chris Jericho

Po walce Jericho wziął mikrofon i zapowiedział oficjalnie swój udział w RR Matchu! Wtedy od tyłu walizką MitB zaatakował go Dolph Ziggler, który również zapowiedział, że weźmie udział w tej walce!

Wyniki SuperStars:

1.Tag Team Match: Team Rhodes Scholars def. Team Co-Bro

2.6-Man Tag Team Match: The Great Khali & Tyson Kidd & Justin Gabriel def. 3MB

Wyniki Main Event:

Na początku show przywitał nas Tommy Dreamer, nowy GM tej tygodniówki!

1.15-Man Batter Royal for. 1. Contender on WWE Champion: Sheamus def. John Cena, Dean Ambrose, Kane, Christian, Alberto del Rio, IC Champion Randy Orton, The Miz, Epico, Zack Ryder, US Champion Ted DiBiase, Cody Rhodes, Daniel Bryan, Persy Watson, Roman Reigns

Na zapleczu Brodus Clay próbował siłą wydusić z Sandowa prawdę, czy maczali palce w ataku na TLC, ale zaatakował go Cody Rhodes I Team Rhodes Scholars “zniszczyli” Clay’a

Wyświetlono promo Royal Rumble

Przed walką wyszedł Tommy Dreamer I ogłosił… Steel Cage Match!

2.Steel Cage Match for WWE Champion: CM Punk [w/Paul Heyman & Big Show] def. Sheamus

Po walce pojawił się Kane I czwórka Paul Heyman Guys zniszczyła Sheamusa, po czym mikrofon przejął Punk, mówiąc że własnie pokawał The Rockowi I jego żałosnej rodzince potęgę Paul Heyman Guys!

Karta na Royal Rumble:

1. 30-man Royal Rumble Match for 1. Contender on WWE Champion or WH Champion in WrestleMania XXIX: Chris Jericho vs. Mr. MitB Dolph Ziggler vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs. ?? vs.??

2. Normal Match for WWE Champion: CM Punk © [w/Paul Heyman] vs. The Rock

Trochę zaspałem i widzę, że jestem dwie gale w plecy. Najwyższy czas na komentarz, a zacznę go od PPV. Moim zdaniem wyszło ono dobrze, jednak na całej linii zawiodła walka o pas NXT. Co prawda trafiłem tylko 3 walki, ale w TT Matchu ostatecznie nie było moich faworytów (swoją drogą bardzo ciekawie rozwiązałeś sprawę tymi atakami i zmniejszeniem liczby walczących), więc czuję się troszkę oszukany. :grin: Nie zmienia to jednak faktu, że wyniki w większości miały sens, może poza zwycięstwem Ceny.

Teraz Slammy Awards: Ten odcinek wyszedł tak sobie. Zbytnio mnie nie porwał. Walki były mocno średnie, ale to mogę jeszcze przełknąć, bo w końcu taka gala opiera się na segmentach... Ale one też nie były za dobre. Nie dostrzegłem jakiegoś pier*****ęcia przy wręczaniu statuetek i sam booking też mnie zawiódł. Rock bierze ochronę? People's Champion potrzebuje pomocy? Poza tym jego kuzyni ciągle dostają łomot, więc na co mu taka ochrona? Zachowanie HHH jest dla mnie głupie i to ciągłe pojawianie się Stephanie i policzkowanie go nie ma chyba większego sensu. Nominacja za... Heel Turn Johna Ceny? Wybacz, ale nie dostrzegłem, aby on już go przeszedł. Idąc dalej - Henry gniecie Sheamusa i RyBacka, potem Christiana (wczoraj walczył o pas, a teraz już jobbuje?) i JOHNA CENĘ(!), a przegrywa z Jericho? Jaki sens miało zwycięstwo Johna na PPV? Rozumiem, że chciałeś zrobić efektowny powrót Y2J, ale Powerbomb na Henrym? Serio? Gdybyś jeszcze napisał, że Mark był np. na apronie i Chris zrzucił go Powerbombem, to może było by to wiarygodne, ale tak? Cóż... Czekam na kolejne odcinki i jak to dalej wszystko poprowadzisz.

DestructionMachine, dzięki za komentarz. Slammy wyszło słabo wiem. Co do Stephanie to spokojnie. Triple H ma gimnick hmmmm... psychola! Niedługo wywoła żonę, ale na to przyjdzie czas. Teraz okres raczej marny... RAW Christmas Eve Day i sylwestrowy odcinek (chociaż ten zapowiada się nie najgorzej) no a potem już 20 lecie czerwonej tygodniówki i Road To WrestleMania ! W dodatku od połowy lipca będe miał przymusową przerwę (planuję do tego czasu dojść do RR) i może nabiorę nowych sił? Co do ochrony Rocka to lepszy skład Rock + NXT Talent + jobbers niż sam Rock vs. 3 Monster + mistrz + przebiegły manager. Przynajmniej nie ma przewagi liczebnej...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Zmieszany/a
        • Lubię to
      • 61 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 951 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 690 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 174 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 545 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 868 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...