Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2012 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku

Tu wahałem się pomiędzy CM Punkiem i Danielem Bryan'em. Mój głos jednak idzie na Daniela Bryana. Jako face był zbyt harcerzykowaty, ale jako heel rozbłysnął i pomimo swoich gabarytów załatwił sobie pewne miejsce w main evencie, albo przynajmniej upper midcardzie. Stał się twórcą najlepszego chantu w tym roku, a także Tag Team Champions'em;p No i w ringu lubię patrzeć na jego pracę.

2. Najgorszy Wrestler Roku

Tu ciężko wybrać. Wielu zasługuje na ten zaszczytny tytuł. Ostatecznie jednak głos na The Great Khali. Komentarz zbędny. Ten gość już raczej nie poprawi ring skillów, a po tylu latach w WWE wciąż ni słowa po angielsku.

3. Najlepszy Babyface

John Cena. Można go hejtować za wiele rzeczy, ale to solidny worker nie mający problemu z podłożeniem się wielu wrestlerom wspinającym się na szczyt. Pomimo promowania Sheamusa czy RyBacka to wciąż topowy babyface, a po nim dłuugo, dłuugo nic.

4. Najlepszy Heel

Tu mam problem w jakich kategoriach traktować tą kategorię. Heel to dla mnie ktoś, kogo kocha się nienawidzić. I tu mój głos pada na Johna "The people power" Laurinaitis'a.

5. Feud/Storyline Roku

Tylko jedno pozostanie w mej pamięci po tym roku - Rock vs Cena.

6. Najgorszy Feud/Storyline

Tu można mnożyć. Jednak chyba mój kredyt zaufania się skończył i na świeżo rozczarowany stawiam na Storyline Aces and Eights.

7. Tag Team Roku

Hell No. Segmenty z terapii, okrzyki "I'm the tag team champions". Kane po raz kolejny udowodnił, że świetnie wypada jako postać komediowa, a Daniel to klasa sama w sobie. W ringu też całkiem solidnie. Myślałem jeszcze o teamie Daniels i Kaz, jednak Kaz w tym wszystkim wypada blado i to Daniels dźwiga ten team.

8. Najgorszy Tag Team

W zasadzie nie wiem co tu wpisać. Tag Teamy w tym roku podzieliłem na Hell No, kilka solidnych jak choćby The Usos, Daniels i Kaz czy Rhodes Scholars i resztę teamów nijakich. Na świeżo jednak "Great Khali i Hornswoggle" - Coś takiego nie powinno mieć miejsca i obydwu powinno trzymać się z dala od ringu.

9. Największy Postęp

Nie wiem czy trochę nie na wyrost, ale jestem pod wrażaniem Bray'a Wyatt'a. Ex Husky Harris chyba znalazł wreszcie dla siebie właściwą drogę. Na micu wypada świetnie i czekam aż wreszcie dostanie większą rolę, albo awansuje do głównego rosteru.

10. Najlepsze Mic Skillsy

CM Punk. On po prostu nie umie dać słabego proma:)

11. Największa Charyzma

CM Punk. Ponownie głos na Punka. Charyzma + Mic Skillsy czyli cały Punk. Może trochę przynudza ostatnio o tym oczekiwaniu szacunku, ale wciąż fajnie się go słucha.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

Austin Aries. U Vinca w zasadzie ta kategoria nie istnieje. A Aries kasuje konkurencję w przedbiegach. Jego Suicide Dive po prostu uwielbiam.

13. Najbardziej Przereklamowany

Niechętnie, ale mój głos idzie na Sin Carę. Po wyczynach Mistico w Meksyku z wypiekami czekałem na jego debiut. Przymykałem oczy na kolejne botche, ale każdy ma swój limit. Nie wiem na czym polega jego problem, ale botche wciąż ranią oczy, a postępów żadnych. No i kontuzja za kontuzją przeplata się z zawieszeniami.

14. Najbardziej Niedoceniony

Hunico. Facet pod nieobecność Mistico sprawił, że Sin Cara stał się zjadliwy. Potem pozbawili go maski i dali mu gimmick, który fajnie się zapowiadał. I nie wiadomo czemu, nagle zaczął jobbować, a potem zniknął z tv. Podobno to jakaś kontuzja, ale nie widać było, żeby chcieli w niego inwestować. A szkoda, bo chociaż Intercontinental albo US były w jego zasięgu.

15. Najlepsza Gala TV

Ostatnio wszystkie są słabe... Nie wiem w sumie czy to Gala TV - jak nie to uznajcie głos za nieważny, ale idzie on na gale RoH.

16. Walka Roku

Undertaker vs HHH na WM 28. Nowe pokolenie nie potrafi tak opowiadać historii.

17. Najgorsza Walka Roku

Za dużo ich było. Głos pusty, bo nie fair byłoby oddać nagrodę tylko jednej.

18. Odkrycie Roku

Damian Sandow. Bardzo zgrabnie wpasował się w roster i stał istotną jego częścią. Po części wynika to też z jego gimmicku, ale rzadko się zdarza, żeby debiutujący w głównym rosterze wrestler był tak dobry na mikrofonie.

19. Rozczarowanie Roku

Tu również wielu pretendentów, ale głos leci na Aces and Eights. Koncertowy przykład tego, jak można spieprzyć coś, co mogło podnieść ratingi i wykorzystać słaby rok WWE.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Głos na Johna Laurinaitisa. Po prostu lubię wkurzających, heelowych GM'ów.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Booker TAni jako komentator, ani tym bardziej jako GM się nie sprawdził. Lubiłem go kiedyś jako wrestlera, ale oglądanie go teraz staje się bolesne.

22. Najlepszy Komentator

Michael Cole. Obecnie najwyższy poziom komentatorski. No ewentualnie jeszcze Andrzej Supron :)

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

WM 28. Pewnie były jeszcze lepsze, ale WM to dla mnie zawsze wydarzenie i lubię wracać do tych PPV.

24. Najgorsze PPV

Co drugie...nie umiem wskazać jednej...

25. Najlepszy Finisher

Ostatnio finisher Big E Langstona. Podoba mi się impact przy uderzeniu. Powinni ten finisher dać RyBackowi.

26. Najlepszy Theme Song

W sumie to wiele mi się podoba, ale niech będzie "Cult of Personality" CM Punka.

27. Kobieta Roku

Żadnych Wątpliwości. To był rok AJ Lee.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Once in A Lifetime: Rock vs Cena. Może sama walka nie porwała, ale feud był prowadzony bardzo fajnie i do niektórych segmentów czasem wracam, żeby się pośmiać.

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307663

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

2

• xero

1

• Ghostwriter

1

• MSMic

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler Roku - CM Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

3. Najlepszy Babyface - John Cena

4. Najlepszy Heel - Bobby Roode

5. Feud/Storyline Roku - Aces and Eights

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - problemy gastryczne Natalyi

7. Tag Team Roku - Hell No

8. Najgorszy Tag Team - Hornswoggle/The Great Khali

9. Największy Postęp - Daniel Bryan

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - CM Punk

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Austin Aries

13. Najbardziej Przereklamowany - Ryback

14. Najbardziej Niedoceniony - Hunico

15. Najlepsza Gala TV - TNA Impact

16. Walka Roku (podać galę) - Undertaker vs Hunter, WM 28

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - ODB vs Tara/Jessie (TNA Impact 8/11/2012)

18. Odkrycie Roku - Antonio Cesaro

19. Rozczarowanie Roku - Tensai

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Claire

22. Najlepszy Komentator - JBL

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) ---

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Slammiversary X

25. Najlepszy Finisher - Neutralizer

26. Najlepszy Theme Song - CM Punk

27. Kobieta Roku - AJ Lee

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - zmarnowanie podbudowy CM Punka, stworzenie z niego tchórza niegodnego posiadania pasa przez tak długi czas

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307665

2. Najgorszy Wrestler Roku - RVD

4. Najlepszy Heel - Brock Lesnar

5. Feud/Storyline Roku - The Rock vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Aces And Eights

8. Najgorszy Tag Team - ODB/Eric Young

9. Największy Postęp - Antonio Cesaro

11. Największa Charyzma - The Rock

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Tyson Kidd

13. Najbardziej Przereklamowany - Sheamus

14. Najbardziej Niedoceniony - Christopher Daniels

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW

16. Walka Roku (podać galę) - Undertaker vs Hunter, WM 28

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - ODB vs Tara/Jessie (TNA Impact 8/11/2012)

18. Odkrycie Roku - Damien Sandow

22. Najlepszy Komentator - William Regal

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) TLC 2012

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Slammiversary X

25. Najlepszy Finisher - F5

26. Najlepszy Theme Song - Ziggler

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - 18s of Daniel Bryan

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307671

• Urządzenie:  Windows

--------------------------------------------------------------------------------

2. Najgorszy Wrestler Roku - Zema Ion

4. Najlepszy Heel - Brock Lesnar

5. Feud/Storyline Roku - Aces And Eights

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Tara, Jessie i ODB

8. Najgorszy Tag Team - ODB/Eric Young

9. Największy Postęp - Ryback

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Tyson Kidd

13. Najbardziej Przereklamowany - Antonio Cesaro

14. Najbardziej Niedoceniony - R-Truth

16. Walka Roku (podać galę) - Undertaker vs HHH, WM 28

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sheamus vs Bryan (WM 28)

18. Odkrycie Roku - Ryback

22. Najlepszy Komentator - Jerry Lawler

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) RAW 1000

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) -

25. Najlepszy Finisher - GTS

26. Najlepszy Theme Song - Ziggler

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - 18s of Daniel Bryan

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307677

1. Wrestler Roku

Cm Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku

Sheamus

3. Najlepszy Babyface

Daniel Bryan

4. Najlepszy Heel

CM Punk

5. Feud/Storyline Roku

Hell NO!

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

Sheamus VS ADR

7. Tag Team Roku

Hell NO!

8. Najgorszy Tag Team

CoBro

9. Największy Postęp

Dolph Ziggler

10. Najlepsze Mic Skillsy

CM Punk

11. Największa Charyzma

Daniel Bryan

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

Daniel Bryan

13. Najbardziej Przereklamowany

Sheamus i Ryback

14. Najbardziej Niedoceniony

Tyson Kidd

15. Najlepsza Gala TV

RAW

16. Walka Roku (podać galę)

WM28 End of an Era

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

Sheamus vs Daniel Bryan - Wrestlemania

18. Odkrycie Roku

Antonio Cesaro

19. Rozczarowanie Roku

Tensai

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

22. Najlepszy Komentator

JBL

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

TLC

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

25. Najlepszy Finisher

26. Najlepszy Theme Song

Klatka z WM :D

27. Kobieta Roku

AJ

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

YES!

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307682

• Reputacja:   579

1. Wrestler Roku – CM PUNK – zdecydowanie Best in The World. W WWE nie miał sobie równych, jest bardzo dobrym mistrzem jak na obecne czasy i sprawdza się w swojej roli. Dał dobre walki, przy mikrofonie błyszczał, można powiedzieć, że w pewnym momencie był jedynym powodem dla którego oglądałem RAW. Były takie tygodniówki, że pojawiał się kilka razy w czasie gali co świadczy o tym ile znaczy dla federacji Vince'a. Człowiek orkiestra. Można było psioczyć na to, że dano mu Heymana, ale w dwójkę stworzyli świetnie uzupełniający się team. Punk w tej chwili jest obok Ceny twarzą WWE i ma za sobą znakomity rok. Trudno się dziwić jeśli ma cały czas najważniejszy tytuł w federacji i nareszcie otrzymał push godny swojej persony. Jest klasą dla samego siebie.

2. Najgorszy Wrestler Roku – THE GREAT KHALI – tutaj był ciężki wybór, ponieważ staram się doceniać każdego zawodnika za to co robi, jednak Khali jest tym, który powinien zawiesić już dawno buty wrestlingowe na kołku. Jego walk nie da się oglądać, co skłania do przewijania. Najlepsze chwile ma już dawno za sobą i ciężko patrzeć na to co robi w federacji. Facet ledwo już idzie na sam ring, a o większej walce nie może być nawet mowy. Używając nomenklatury jaką stosuje N!KO Khali jest po prostu przykry. Tak naprawdę nic nie daje WWE i sam nie wiem dlaczego jest jeszcze używany w ringu. To jedna z tych zagadek na które brak odpowiedzi. Ciężko mi było znaleźć zawodnika, który jest większym drewnem od Khaliego. Zero umiejętności, zero mic-skilli (o takich nawet nie może być mowy), a co za tym idzie kompletny brak charyzmy i przydatności dla tego biznesu. Jedna tych z osób które powinny opuścić już dawno listę płacową Vince'a.

3. Najlepszy Babyface -JOHN CENA – może to dziwne, że John ląduje w tej kategorii, ponieważ reakcje na niego są różne. Niemniej nie da się pominąć faktu, iż Cena jest twarzą WWE dla dzieci w USA. To właśnie dla nich są tacy dobrzy bohaterowie jak Jasiek. Cena może i dostawać mieszane reakcje, ale wszystkie dzieciaczki polecą po marchandise tak czy siak. Jest przedstawiany i bookowany jak heros, a jego proma są przesłodzone. Pierwszym, lepszym przykładem jest sytuacja z RAW Slammy's gdzie Cena oddaje(!) nagrodę Flairowi. Nie wiem kto wpadł na taki pomysł, ale to była piękna, czysta głupota. Cena jest osobą, która śmieje się gdy fani go nienawidzą, bije brawo swoim rywalom czy też zachęca inne osoby do szacunku. Nie wiem czy obecnie jest jakiś większy babyface od niego, ale dla mnie w tym gimmicku jest po prostu na to skazany. Nie można po prostu powiedzieć na niego złego słowa, bo Vince wie, że Cena od lat równa się pieniądze.

4. Najlepszy Heel – CHRIS DANIELS – postać Danielsa jest mi bliska, bo zawsze go lubiłem. Szczególnie gdy walczył w tagu z Aj'em oraz gdy kręcił niesamowite pojedynki w x division. Przyszedł jednak taki czas, że szczerze nie mogłem na niego patrzeć. Może wydawać się to dziwne, ale tak właśnie było. Strasznie mnie nudził. Był nużący w ringu, w promach jechał schematami i nie dało go się oglądać. Duża w tym zasługa rzecz jasna bookerów, którzy odstawili Chrisa na boczny tor. Przejście do ROH nic w tym fakcie nie zmieniło, bo Chris dalej nie był tak dobry jak kilka lat temu. Wszystko zmieniło się w tym roku. Z braku czasu, a także chyba chęci nie śledzę TNA na bieżąco, jednak zawsze oglądam popisy Danielsa czy to za mikrofonem czy w ringu. Stał się postacią pierwszoplanową i nareszcie wyszedł z cienia Stylesa w którym chcąc nie chcąc się znajdował latami. Wraz z Kazem stworzył znakomity team, który bawił i śmieszył w każdym występie. Daniels pokazał swoją charyzmę i to jak można być kreatywnym w tak prosty sposób. Ma za sobą świetny rok i naprawdę ciekawą przyszłość. Do swoich sukcesów może także zapisać pokonanie Aj'a co nie udawało mu się zbyt często w tych ważniejszych walkach. Myślę, że Styles nie miał żadnych obiekcji, żeby zajobbować Chrisowi, bo panowie znają się jak łyse konie. Daniels w tym roku zdecydowanie pokazał jak powinien zachowywać się heel.

5. Feud/Storyline Roku – ROCK vs. CENA ONCE in a LIFETIME – naprawdę długo zastanawiałem się nad kilkoma storyline'ami. Są przecież asy i ósemki, było też kilka innych całkiem niezłych feudów w WWE, jednak Rock z Ceną dali popis jak w tych czasach zrobić show. Tak naprawdę walka na Wmce nie była jakaś wybitna, była ok. To jednak w tym wszystkie było tłem dla popisów za mikrofonem. Dal takich segmentów ogląda się WWE i wrestling. Nikt nie wątpił w ich umiejętności, ale panowie pokazali klasę. Można nie lubić jednego i drugiego, ale ciężko było nie być zachwyconym gdy oglądało się ich potyczki. Czuć było emocje, swobodę z jaką obaj się wypowiadali, po prostu charyzmę. Ich feud stał się kołem napędowym okresu przed Wrestlemanią i na pewno nie zawiódł. Był bardzo dobry o czym na pewno świadczy zainteresowanie ich walką. Sam pojedynkiem był zwieńczeniem tego okresu za który należą się tej dwójce duże brawa. Jest co wspominać do dzisiaj.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – SAGA pt. SHEAMUS vs. DEL RIO – to feud, który najbardziej zapadł mi w pamięć z powodu jego słabości. Walki były katorgą dla oglądającego, ponieważ nie działo się po prostu nic ciekawego. Każdy ich pojedynek wyglądał tak samo, a na końcu i tak cieszył się oraz wygrywał bohater Sheamus. Del Rio w tym feudzie nie znaczył nic i był tylko mięsem armatnim. Każda walka była taka sama, a do tego dochodziły ich potyczki słowne na Smacku gdzie górą był zazwyczaj face, co zabijało jakąkolwiek rywalizacje pomiędzy nimi. Wszystko było do bólu schematyczne, a przecież to storyline o drugi najważniejszy pas federacji. Del Rio i Sheamus nie grzeszyli w tym roku kreatywnością za mikrofonem i w segmentach, ale myślę, że stać ich było na wiele, wiele więcej. Ciężko zresztą mi wybrać gorszy storyline niż ten, dlatego, że walki do których prowadził były tragedią co ppv. Naprawdę nigdy nie chciałbym ich więcej zobaczyć razem na ringu, a to o czymś świadczy. Zdecydowanie jeden z tych feudów o którym chciałbym zapomnieć, ale jak na złość nie mogę. Jeśli miałbym teraz do wyboru obejrzeć Mode na sukces albo kilka razy walki Sheamusa z Del Rio to bym się poważnie zastanowił co nie powinno mieć w ogóle miejsce. Jedno i drugie jest na takim samym poziomie rozrywki, czyli ani nie bawi, a ciągle denerwuje swoją obecnością.

7. Tag Team Roku – TEAM HELL NO – wybór był prosty, ponieważ w tym roku wybiły się w zasadzie dwa teamy w mainstreamie. Kaz/Daniels byli fenomenalni, jednak jeszcze bardziej bawiłem się przy Team hell no. Sama nazwa jest mówiąc szczerze średnia, ale dwójka Kane, Daniel to klasa. Ich segmenty były świetne i w końcu coś w WWE naprawdę bawiło, a nie było żenujące jak niektóre rzeczy np. z Santino. Połączenie ich w tag team było strzałem w przysłowiową dziesiątkę. Kapitalnie ze sobą współpracują grając w segmentach i potyczki można oglądać bez końca. Daniel pokazał tutaj cały kunszt aktorski jaki posiada, a Kane dostosował się do jego umiejętności. W ringu także prezentują się ok, a na tle reszty drużyn w federacji Vince'a są jak niebo, a ziemia. Do dzisiaj świetnie się bawię przypominając sobie ich segmenty. Coś wspaniałego. Te story pokazało, że jak WWE chce to potrafi, jednak szkoda, że obecnie takie segmenty są rzadkością. Ta dwójka zasługuje na pewno na więcej, ale myślę, że prędzej czy później Daniel wróci tam gdzie zasługuje, czyli na sam szczyt. YES!YES!YES!

8. Najgorszy Tag Team – ERIC YOUNG & ODB – wydawałoby się, że kwintesencją głupoty TNA było utworzenie pasów tag team dla kobiet, jednak to nie wszystko. Wszystko przebiło powstanie tego teamu i zdobycie pasów, które i tak każdy ma w głębokim poważaniu. Nie było to trudne do przewidzenia, bo każdy kto jest ogarnięty w tym biznesie chyba wiedział, że taki pomysł jest totalnie bezsensowny. Oczywiście nie bookerzy TNA. Tag Team jest mało śmieszny, a niby w zamiarach tak powinien być. Co więcej, EY strasznie mnie irytuje swoim zachowaniem, bo często na siłę robi z siebie głupka. Ja rozumiem, że ma taki gimmick i faktycznie go świetnie odgrywa, ale niektóre schematy są powielane tyle razy, że zamiast śmieszyć to nużą. ODB natomiast nigdy nie należała do moich faworytek, bo w ringu nie interesują mnie panie, a są na pewno w rosterze ładniejsze kobiety od kobiety Erica Younga. Ciężko mi znaleźć tag team, który grałby mi na nerwach bardziej od tej dwójki. Na szczęście nie oglądam każdej tygodniówki od TNA i dawno ich nie widziałem w akcji. Myślę, że to dobrze dla moich nerwów.

9. Największy Postęp – DOLPH ZIGGLER – o tym, że ma wielkie umiejętności każdy wiedział od dawna, jednak w tym roku jego skok w hierarchii jest bardzo widoczny. Dolph ma za sobą świetny okres, w którym błyszczał. Zdobył walizkę na Mitb, szkoda tylko, że jak na razie nie potrafi jej wykorzystać. Ringowo jest czołówką w WWE, a sprzedaje akcje jak nikt inny w tym biznesie. Były takie momenty, że człowiek, aż łapał się za głowę w jaki sposób selluje akcje Ziggler. Facet ma wygląd, ma charyzmę, ma mic-skille, radzi sobie w ringu, jednym słowem mówiąc przyszłość WWE jak i całego biznesu. Jeśli Dolph nie zrobi kariery na miarę swojego talentu to tylko z własnej winy. Taki gość jest skazany na sukces. W tym roku coraz częściej odchodzi od Vickie i mam nadzieję, że w końcu dostanie wolną rękę i pozbędzie się niepotrzebnej mu już pani manager. Jest na tyle silną osobowością w tej chwili, że na pewno sobie poradzi. Publiczność, szczególnie ta smartowa widzi jaki jest Ziggler i co rusz jest on doceniany przez fanów dopingiem. To pokazuje ile już znaczy dla federacji, a na 100% będzie znaczył jeszcze więcej. W 2013 roku powinien zdobyć pas mistrzowski by jego talent jeszcze bardziej mógł być zauważony przez niedzielnych fanów WWE. Jedno jest pewne, ciężko przy takich umiejętnościach jakie ma Ziggler zrobić gorszy title run od Sheamusa, choćby nie wiem jak bookerzy się starali. Jest to po prostu niemożliwe. Mam nadzieję, że będzie robił takie postępy jak robi, a za kilka lat będziemy mogli podziwiać Dolpha jako twarz WWE. Ma na to zadatki i jak na razie w pełni wykorzystuje swoją szansę.

10. Najlepsze Mic Skillsy – JOHN CENA – jest przesłodzony, jest wszędzie, ale mic skille ma na niebotycznym poziomie dla innych. John w każdej chwili może wyjść na RAW i błyszczeć za mikrofonem, a na jego twarzy będziemy widzieć uśmiech oraz luz. Cena od lat pod tym względem jest czołówką i zawsze da się go słuchać. Potrafi to robić jak nikt inny, a ponadto widać u niego, że przychodzi mu to naprawdę z wielką łatwością. Można go nie lubić, ale trzeba przyznać, że pod tym względem jest kapitalny. W swoim życiu słyszałem wiele prom Ceny i muszę powiedzieć, że chyba nigdy się specjalnie nie zawiodłem. Szkoda, że Jasiek jest uwięziony w swoim gimmicku, bo gdy sobie przypominam segmenty z starszych lat dalej mi się chce śmiać. Jako raper był świetny i chciałbym, aby jeszcze kiedyś powrócił do tej roli.

11. Największa Charyzma – VINCE McMAHON – na myśl przychodziły różne postaci, od Punka do Ceny, ale trzeba też docenić człowieka, który trzyma nad tym wszystkim pieczę. Musimy sobie tylko wyobrazić ile trzeba mieć w sobie charyzmy, żeby zarządzać tak potężną firmą jaką jest WWE oraz jak poprowadzić to tak by być ciągle niekwestionowanym numerem 1. O jego charyzmie świadczą także ciągłe występy w tv, gdzie nie przestaje zaskakiwać. Co rusz słyszymy o tym jak to jest zmieniany skrypt w czasie gali przez Vince'a czy też on sam go zmienia w czasie speechu już na samym ringu. To świadczy o tym kim dla tego biznesu jest ten człowiek. Samo jego pojawienie się na gali jest czymś wielkim i szkoda, że z każdym kolejnym rokiem jest go coraz mniej w tv. Jest to oczywiście zrozumiałe, bo nie da się zatrzymać czasu. Niemniej charyzmy Vince'owi nie można odmówić. Człowiek, który doszedł do takiego sukcesu musi ją po prostu mieć.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – AJ STYLES – jest to dość kontrowersyjny wybór, ale trudno jest mi nie docenić AJ'a. Na pewno nie ma za sobą udanego okresu, ale jego walki mogę ciągle oglądać bez końca. Chyba nie widziałem osoby, która narzekałaby na ring skille Stylesa. W tym roku również błyszczał w ringu, oczywiście jeśli bookerzy nie przeszkadzali jakimś głupim story. Miał kilka bardzo dobrych walk, ale to nic dziwnego. AJ jest w świetnym wieku dla wrestlera. Ma wielkie doświadczenie w ringu, a w TNA jest legendą. Szkoda, że od dłuższego czasu jest zepchnięty na boczny tor, bo chyba nie ma osoby, która nie wolałaby w ME TNA AJ'a od Hardy'ego. Tu chyba miałem jak do tej pory najcięższy wybór, ale postanowiłem docenić człowieka, którego walki ciągle mnie nie nudzą, a w TNA bywało w tym roku z tym naprawdę różnie. Mam nadzieję, że AJ powróci na miejsce, które mu się po prostu należy. Szkoda marnować potencjał zawodnika w takim wieku, a sam Styles przebąkiwał nie tak dawno, że powalczy jeszcze trochę i zastanowi się co dalej.

13. Najbardziej Przereklamowany – RVD – co tam Sheamus, co tam Hardaś z nadwagą jak jest RVD. Człowiek wygrana, nie wie praktycznie co to porażka. Zawsze w ciemno mogę na niego stawiać w typerze, bo wiem, że Rob nie zawiedzie. W ringu już od dawna jest mi kompletnie obojętny, a za mikrofonem to każdy wie jak jest. Sam nie wiem na czym polega jego fenomen w tej chwili, ale RVD nie nadaje się na tą skalę pushu jaką cały czas dostaje. Jego czas już minął, a on sam mógłby wyprmować innych zawodników. Oczywiście ciężko jest to zrobić jeśli się wygrywa wszystkie walk na prawo i lewo. Mam nadzieję, że RVD straci pas w najbliższym czasie, bo najgorsze plany przewidują jego dłuuuuugi title run. Może kiedyś TNA przejrzy na oczy, że z wielkiej marki jaką był RVD zostało już niestety samo ego. Nawet nie wspomnę o jego tauntach, bo to rzecz, która zawsze mnie do niego zrażała. Gość w najlepszym momencie walki musi przytauntować, bo nie byłby sobą. Teraz jest to o tyle lepsze, że po prostu nie ma w pojedynkach Roba czegoś takiego jak najlepszy moment, oczywiście nie licząc końca walki.

14. Najbardziej Niedoceniony – TYSON KIDD – ringowo Tyson prezentuje się na tyle dobrze, że zasługuje na więcej czasu w WWE. Tak naprawdę nie dostał jeszcze jakieś wielkiej szansy, a ma na to pewne predyspozycje. Lubię jego styl w ringu i myślę, że mógłby sobie poradzić w tym głównym rosterze, oczywiście na pewnym poziomie tzn. na przykład w mid-cardzie. Czy Tyson naprawdę byłby gorszy od tego co pokazuje w tej chwili chociażby Barrett? Nie jestem pewny. Jest to opcja do przemyślenia, bo Kidd w ringu swoje potrafi, a jeśli by sobie nie poradził w jakiś segmentach to można mu dać jakiegoś managera. Ba, będąc w WWE wcale nie trzeba praktycznie nic mówić (patrz Kofi), a zrobić niezłą karierę. Można nie lubić Kingstona, ale facet ma pewne miejsce w federacji i wyrobioną jakąś tam markę. Myślę, że Tyson jest właśnie jego takim odpowiednikiem. Szkoda byłoby w ogóle nie dać mu szansy w tym głównym paśmie, nie liczę oczywiście tu Hard Dynasty, bo tam pokazał się z dobrej strony, ale później szybko wręcz zabito jego osobę nieudanym feudem z DH Smithem. W tym roku notabene Kidd walczył chyba na ppv w MitB matchu i pokazał się z niezłej strony, więc mógłby dostać trochę więcej czasu np. na SD, gdzie tak naprawdę poziom jest słaby.

15. Najlepsza Gala TV – WWE RAW – co tu dużo mówić, pozycja nr 1 dla każdego fana, nie tylko WWE. To tu rozgrywają się najlepsze feudy, to tu mają miejsce najgorętsze rzeczy w tym biznesie. W tym roku dodatkowo mieliśmy RAW 1000, które przypomniało nam ile znaczy ta tygodniówka dla historii tego biznesu. SD, Impact czy inne gale nie mają po prostu z nią szans. To na tą galę tv czekam najbardziej i najlepiej przy niej spędzam czas. Uznana marka od wielu lat.

16. Walka Roku - The Undertaker vs. Triple H (Hell in a Cell Match - WRESTLEMANIA) - kapitalna walka. W zasadzie nie można na nic narzekać. Wszystko genialnie rozegrane. Od początku match miał bardzo dobre tempo. Każdy za wszelką cenę chciał pokazać drugiemu kto jest lepszy. Już w tamtym roku walka była bardzo dobra, ale zabrakło jej tego czegoś, a w zasadzie tego kogoś, czyli Shawna. Bardzo dobry pomysł WWE z specjalnym sędzią, który łączył obu zawodników. W ringu było bardzo dobrze, ale najważniejsza w tej walce była otoczka. W takim pojedynku czuć, że to jest WMka - najważniejsza gala w roku. Świetnie rozpisane konfrontacje na linii HBK - HHH i Taker. Mnóstwo świetnych akcji i widać, że panowie się nie oszczędzali, poszli zdecydowanie na całość. Końcówka musiała tak wyglądać, bo Triple H nie mógł tego po prostu wygrać. Po walce dostaliśmy to czego oczekiwałem. Trzy wielkie legendy jeszcze raz pokazały jak ma wyglądać Wrestlemania. Wielkie brawa. Dla mnie five star match, do którego pewnie niejednokrotnie wrócę. Tak wtedy podsumowałem ten match, nic dodać nic ująć. Z całym szacunkiem dla 5 starów wykręcanych w PWG czy w ROH za kilka lat nie będą one znaczyły tyle ile ten pojedynek.

17. Najgorsza Walka Roku - Santino Marella vs. Ricardo Rodriguez – Tuxedo Match (NO WAY OUT) – bez komentarza. Szkoda słów.

18. Odkrycie Roku – RYBACK – wszyscy dobrze wiedzieliśmy kim jest, jednak dopiero w tym roku wypłynął na szerokie wody właśnie w gimmicku Rybacka. Początek miał dosyć imponujący, jednak w pewnym momencie jego squashe stały się mocno nużące. Na szczęście w pewnym momencie utworzyła się szansa i 2 połowa roku należała już do niego. Dawno nie było postaci, która by równie szybko tyle zyskała co Ryback w tak małym czasie. Ma wygląd, a to dla Vince'a w tej chwili najważniejsze. Na pewno wiązane są z nim wielkie plany. To co mi najbardziej podoba się w jego postaci to catchphrase. FEED ME MORE zrobiło prawdziwą furorę w tym roku i muszę przyznać, że dobrze komponuje się to z jego postacią. Publika to w pełni kupuje, a to najważniejsze w tym biznesie, bo wrestling jest dla widzów. Na plus Rybacka przemawia także dobrze dobrana wejściówka, co jest ogromną zaletą. WWE widzi w nim przyszłość i teraz wszystko zależy od niego. Dostał sporą szansę i jak na razie ją wykorzystuje, zobaczymy co będzie w 2013 roku.

19. Rozczarowanie Roku – POWRÓT JERICHO – co tam się nie działo w tych promach, wielkie zapowiedzi, wielkie oczekiwania, RAW i każdy wie kto wraca. Później dostaliśmy pełen trolling publiczności i szumne zapowiedzi Chrisa w różnych feudach. Miało być nie wiadomo co, a cały powrót okazał się jednym, wielkim niewypałem. Nie wiem dlaczego Chris tak naprawdę niczego nie wygrywał, nic nie zrobił wielkiego, bo cały powrót dzięki temu mógłby nabrać rumieńców. Niestety dostaliśmy ok. pół roku zmarnowanego czasu, bo tak naprawdę Chris nie zrobił nic znaczącego przez ten czas. Jedno z największych rozczarowań w wrestlingu i chyba jeden z najgorszych powrotów jaki sobie przypominam. Totalna klapa, a szkoda, bo Chris to taka postać, która zasługiwał na wiele więcej. Groteska.

20. Najlepszy Nie-Wrestler – PAUL HEYMAN – świetny zarówno z Lesnarem jak i z Punkiem z którym jest klasą dla samego siebie. Bardzo dobry za mikrofonem, a jego grę aktorską każdy dobrze zna. Cieszę się, że WWE wykorzystuje go w taki sposób, bo świetnie się ogląda parę Punk & Lesnar. Paul samą swoją obecnością i charyzmą pokazuje siłę heelowego Punka. Klasa.

21. Najgorszy Nie-Wrestler – HULK HOGAN – chyba czas powiedzieć sobie dość. Nie mogę patrzeć już na tego pana, odkąd jest w TNA działa mi niesamowicie na nerwy. Już nawet nie będę wspominał o tym jak wielkie jest jego ego i mniemanie o sobie bo to każdy wie. Za dużo po prostu jest go na wszelkiego rodzaju galach TNA, a co za dużo to niezdrowo. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść nawet w tej roli. Już większy posłuch i wrażenie na fanach robią jego ekscesy w łóżku niż w TNA, więc to o czymś świadczy. Jest legendą tego biznesu, ale wiecznie na tym nie można jechać. To ile w TNA ma do powiedzenia HH świadczy poster Lockdown 2013 gdzie oczywiście centralne miejsce zajmuje jego, jakże ważna dla losów federacji persona. Hulk może sobie podać rękę w tym aspekcie z RVD.

22. Najlepszy Komentator – MICHAEL COLE – z roku na rok słucha mi się go coraz lepiej. Jakoś specjalnie nie przywiązuje uwagi w tej chwili do komentatorów. JIM ROSS był w tym dla mnie najlepszy, jednak teraz gdy już nie komentuje gal na bieżąco jest mi to obojętne. Na początku swojej przygody z wrestlingiem przywiązywałem więcej uwagi do tego co mówią komentatorzy, a teraz tylko zwracam uwagi czasem na ich wpadki czy błędy jakie popełnią. Tak więc wybór padł na Cole'a, który trzyma w ryzach ten fach w WWE.

23. Najlepsze PPV – WWE TLC – ciężko mi tu było wybrać coś co przykuło moją uwagę i było naprawdę dobre ringowo, dlatego też wybór padł na ostatnią galę, którą mam świeżo w pamięci. Jako, że w tym roku kompletnie nie miałem czasu na scenę niezależną, a mainstream nie zachwycał wybór jest taki jaki jest. Każdy na pewno ma w pamięci każdą walkę z tego ppv, więc nie ma co o nich wspominać. Trzeba przyznać, że TLC co roku nie zawodzi i jest niezłym końcem roku w federacji Vince'a. Bardzo lubię te ppv i miło zawsze spędzam przy nim czas. W tym roku było dobrze, na tle innych ppv's nawet bardzo dobrze, ale myślę, że stać WWE na wiele więcej. Mam nadzieję, że już w najbliższym roku dostaniemy lepsze gale niż TLC, a to jest spokojnie do zrobienia. TNA też w tym roku zawiodło na tym polu, bo o wiele bardziej pasowały mi niektóre gale tv tej federacji niż ppv, które zostało jak zwykle na siłe rozpisane w 5 minut. Brakowało takich gal jak w tamtym roku, gdzie brylowały w mainstreamie MitB czy Destination X.

24. Najgorsze PPV – WWE ROYAL RUMBLE – ciężki wybór, bo zwykle staram się zapomnieć takie ppv, które są mi mocno obojętne, ale przypomniałem sobie co mnie w tym roku mocno rozczarowało. Royal Rumble było galą słabą, ale jak na swoją markę kompletnie zawiodło. Mieliśmy kilka walk, które w ogóle nie powinny trafić na takie ppv np. McIntyre vs. Brodus. Dostaliśmy też bardzo przeciętny RR match, czyli to co najważniejsze. Mnóstwo źle wykorzystanych wejść, mało emocji jak na ten mecz i zmarnowanie wielkiego potencjału jaki ma WWE. Mogli wykorzystać wszystko co chcieli, a tak naprawdę w porównaniu z ostatnimi latami dali ciała. Oby ten nadchodzący 2013 rok rozpoczęli lepiej. Na 5 walk, które były wtedy na tej gali żadna nie zasługuje nawet by ją komuś polecić, to o czymś świadczy.

25. Najlepszy Finisher – BROGUE KICK SHEAMUS'A – naprawdę robi wrażenie i podoba mi się jego wykonanie, a to najważniejsze. W tym roku bardzo mocno wypromowali również KO Punch Big Showa, ale Show czasem ma problemy z czystym trafieniem, poza tym impet z jakim Sheamus robi swój finisher jest zdecydowanie większy. Tak jak nie lubię rudego tak muszę przyznać, że ta akcja wygląda świetnie i w tym roku była postrachem w całym WWE. Sheamus zakończył mnóstwo pojedynków w ten sposób, a my gdy podchodził już do tej akcji w 99% wiedzieliśmy, że zaraz będzie pin i koniec. To mówi samo za siebie.

26. Najlepszy Theme Song – RYBACK FEED ME MORE – w tej chwili robi furorę w federacji i trzeba przyznać, że pasuje do postaci Rybacka. Dobrze dopasowany z tym charakterystycznym Feed Me More na początku robi dobre wrażenie. Gdy wchodzi Ryback zawsze z chęcią wracam do jego entrance'u, ponieważ lubię ten kawałek. Tak powinno dobierać się wejściówki w WWE, bo czasem niektóre kawałki nie robią żadnego wrażenia, a czasem są bardzo słabe i nawet nie przykuwają większej uwagi.

27. Kobieta Roku – AJ – numer 1 bez dwóch zdań. Stała się twarzą całej dywizji i jako jedyna uczestniczy tak naprawdę w ważnych storylinach. AJ ten rok miała bardzo burzliwy, ale robiła bardzo dobrą robotę. Na początku bardzo jej postać mi się podobała, ale z czasem WWE zaczęło wiele kombinować i od czasu kiedy została GM'em RAW dużo u mnie straciła. W tej chwili o wiele bardziej mnie już drażni jej gra twarzą niż zachwyca. Naprawdę jestem zmęczony jej postacią i tym, że WWE wszędzie ją teraz pcha na siłe. Była obok Punka, Kane'a, Ceny, Bryana, teraz zaczyna kręcić się z Dolphem. Co za dużo to nie zdrowo. Bookerzy popadli w skrajność z której nie potrafią teraz wyjść. Nie można cały czas powielać tych samych schematów związanych z 1 osobą praktycznie w tym samym okresie. Niemniej na tle innych kobiet AJ trzeba przyznać nie miała sobie równych. Konkurencja na tym polu zwykle jednak nie jest zbyt oszałamiająca, bo rola kobiet w mainstreamie spada z roku na rok.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – RAW 1000 – gala, która zapadła mi w pamięć i na pewno, będziemy ją pamiętać po latach. Nie obchodzi mnie tu poziom ringowy czy coś takiego, ale ważne jest to, że dobrze się bawiłem widząc powracające gwiazdy z tamtych lat. Mimo tego, że wrestling oglądam gdzieś od 2005 roku to obejrzałem sporo rzeczy z WWF i naprawdę gdy widziałem starszych zawodników na mojej twarzy pojawiał się uśmiech. Trzeba również przyznać, że gala była bardzo dobrze wypromowana i nikt jej na pewno nie przeoczył. Oby za kilka lat gdy będziemy znowu obchodzić jakąś rocznicę RAW było równie dobrze. Wtedy możemy zobaczyć powracającego np. Cena czy Undertakera co myślę równie nas zadowoli jak teraz powroty np. DX czy innych gwiazd. Fajny powrót do kolebki RAW, czyli flagowego produktu Vince'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307684

2. Najgorszy Wrestler Roku - Garrett Bischoff

4. Najlepszy Heel - CM Punk

5. Feud/Storyline Roku - Cena vs Kane

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Del Rio vs Sheamus

7. Tag Team Roku - Daniels & Kaz

8. Najgorszy Tag Team - CoBro

9. Największy Postęp - Dolph Ziggler

14. Najbardziej Niedoceniony - Daniels

16. Walka Roku (podać galę) - The Shield vs Hell No and Ryback - TLC

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) -Daniel Bryan vs Sheamus Wrestlemania

18. Odkrycie Roku - Ryback

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler (niby tam trochę walczył, ale zaliczyłbym go bardziej do nie-wretlera)

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hell in a Cell

25. Najlepszy Finisher - Kimura

26. Najlepszy Theme Song - Prime Time Players

27. Kobieta Roku - AJ

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - powrót Brocka Lesnara

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307685

1. Wrestler Roku – CM Punk – Był facem, był heelem, w obu rolach był dobry. Dopiszmy do tego solidne walki – jak na WWE – i mikrofonowy geniusz. Sytuacje, kiedy zawiódł mnie gadająć, mogę policzyć na palcach u jednej ręki. Jeśli widzisz segment z Philem, wiesz, żeby go słuchać.

2. Najgorszy Wrestler Roku – RVD – Moja ulubiona kategoria. Zawsze można dowalić osobie, którą najchętniej bym zwolnił. Oczywiście, kandydatów jest multum, jednak wiekszość jest nieszkodliwa, na chwilę obecną – vide Toshi Yatsu. Rob nie dość, że jest denny za mikrofonem, to teraz jeszcze przetrzymuje pas X-Division w niewoli. Walki są wolne, a nawet Ci najszybsi, muszą zwolnić do tempa emeryta. Szkodnik z Roba straszny. Facet nie może się pogodzić z faktem, że jego czas już minął. Nawet w wieku Flaira, będzie pewnie próbował robić te swoje salta. Daj sobie już spokój!

3. Najlepszy Babyface – James Storm – Jest magia w superkicku, ktora pozwala odmienić losy pojedynku jednym kopnięciem – stąd też mój apel, żeby Dolph przy tym został, jak ma przejść face-turn. Fani to łykają jak młode pelikany, a notowania wrestlera mocno rosną. Storm jest tego przykładem. Facet sprawdza się w roli po „jasnej stronie mocy”, mimo, że w tagach niewiele na to wskazywało. Raczej był komediantem, a teraz wcale tą ścieżką nie kroczy. Co ważniejsze, nie można go nazwać „słodko-pierdzącym facem”

4. Najlepszy Heel – Christopher Daniels – Przykro, że tak jest prowadzony, ale nie wiem, jaki inny heel, dałby radę wyciągnąć cokolwiek (!) z nędznej historii AJ i Claire. Tam trzeba było dobrego pomysłu, i idealnej egzekucji. Ten czynnik zadecydował o heelu

5. Feud/Storyline Roku – The Rock vs John Cena – Może to była wojna na portalach społecznościowych, ale mimo to, bawiła wszystkich. Ciężko o lepsze zestawienie mówców, którzy stanęli na wysokości zadania. Jeśli mam wracać do segmentów z tego roku, to właśnie dotyczą one tego feudu. Pojedynki wielkich z przeszłości, z dominatorami teraźniejszości, generują emocje, jak mało co.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – AJ/Claire – Ciary przechodziły za każdym razem widząc Claire. Denna aktorka w tragicznej historii. To nawet nie było na poziomie filmów klasy D. Co gorsza, wykorzystali do tego perełke TNA – AJ Stylesa. Każdy romans w wrestlingu, ogląda mi się przykro, ale ten zasługiwał tylko na ... przewinięcie.

7. Tag Team Roku – Team Hell No – Jeśli kiedykolwiek powiedzieliby nam, że Kane będzie w tagu z Bryanem, to węszylibyśmy kolaboracje bezbarwną i nudną, w jakich już czerwony potwór brał udział wielokrotnie. Wtedy Panowie udowodniliby, jak bardzo byliśmy w błędzie. Na ich korzyść – w starciu z Kazem i Danielsem – przemawia fakt, że się doskonale uzupełniają. Kaz jednak od Chrisa odstaje, a tutaj gdy tylko ktoś powie, że Bryan jest zabawniejszy, to zaraz Kane wyskoczy z Dixielandem, i odświeży to pytanie :wink:

8. Najgorszy Tag Team – Chavo & Hernandez – Może pasy Tag Team, to najmniejsze zło – Chavo coś wygrać musiał - ale to nie zmienia faktu, że jest dno. W Dixielandzie, uwielbiają Meksykanskie klimaty, choć komentatorzy dostają jakiś stół z jadalni :wink: LAX 5, Mexican America 3, Nacho Libre 1 – cóż powiedzieć więcej. Ni to dobre w promach, ni to ciekawe w ringu.

9. Największy Postęp – Daniel Bryan – Punk i Bryan, to były postaci, którym nikt nie wróżył kariery u Vince’a – gabaryty. Jeśli jednak mielibyśmy wybrać z tej dwójki tego, który szanse ma mniejsze, to Danielson by zgarnął większość głosów. Samo zdobycie WHC, to była niespodzianka, ale największy progres zrobił, gdy pokazał swoją bogatą osobowość i umiejętności aktorskie. Nie jest tylko dobrym technikiem, jest wrestlerem kompletnym. Po 18-sekundowej porażce, raczej nikt nie spodziewał się, że jego postać tak wybuchnie. Jego momentum bywało większe, niż to, jakie miał jako mistrz. Wciąż świeży, wciąż śmieszny – o ringu nawet nie wspominając. Chapeau bas

10. Najlepsze Mic Skillsy – CM Punk – Już na ten temat pisałem przy wrestlerze roku. Dla fana, który ceni umiejętności mikrofonowe, CM Punk jest człowiekiem, który trzyma przy tym biznesie. Nie zwykł zawodzić, a ja czerpie satysfakcje z prom, choćby jego postać przechodziła okres stagnacji –zdarzył się w 2012.

11. Największa Charyzma – Dolph Ziggler – Jeśli wybiegnę poza programy WWE, a raczej, do wyczynów z głównych rosterów, dopiszę internetowe show - jak Download – to Ziggler, na ostatniej prostej wyprzedza Sandowa. Facet ma mimike, umię zaciekawić gadką, i ma poczucie humoru, które rozumiem i kupuję. Ba! Po tym co widziałem – a wiem, że się tym mocno interesuję – z chęcią bym zobaczył Stand-up, Dolpha.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Austin Aries – Mowa tu o highflyerze, który uplasowałby się wysoko, w każdej klasyfikacji na “Wrestlera roku”. Mowa tu o highflyerze, którego umiejętności w ringu, mogą być pomijane przez to, że jest tak rozrywkową postacią, tudzież, jest tak dobry za mikrofonem. Absolutna czołówka całego rosteru TNA, a przecież to postać z X-Division. Dowód, że można się wylansować na tej upadłej dywizji „lekkich”.

13. Najbardziej Przereklamowany – Jeff Hardy – Nie umię gadać – nie ważne. Spasł sie i w ringu przynuda – nie ważne. Odwalił nam numer poprzednim razem – trudno, wybaczymy. Ma nazwisko, zróbmy z niego mistrza! Co zyskaliśmy? Nic! Produkt jest gorszy, a championowi strach dać mikrofon.

14. Najbardziej Niedoceniony – Dolph Ziggler – Tylko jednego niedoceniali, tylko jednego trzymają w klatce. Jakkolwiek by się nie wyrywał i jakkolwiek nie pokazywał swojej wielkości, czekaja na lepszy moment. Czekali też w 2011, a kolejne 12-miesięcy, to już skandal. Nie wiem, kiedy ten moment nadejdzie, i ilu Ryback’ów, będzie miało wyłożony push na tacy przed nim.

15. Najlepsza Gala TV – Impact – Może RAW miało swoje momenty, ale gdy wszyscy czekali na letnią peterdę, to TNA brylowało, a WWE okres przespało. Na dobrą sprawę, głosowanie tutaj to czysta loteria, bo żadnego poważnego zestawienia nie zrobiłem, ale TNA miało kilka ciekawych pomysłów – to, że ich niewykorzystali, to już inna bajka.

16. Walka Roku (podać galę) – PWG Threemendous III: SSB vs Future Shock vs Young Bucks – Oglądając wrestling, spotykam się z wieloma przykrymi momentami. Momentami, kiedy myślę sobię – „Stary, wyrosłeś już z tego”. To również ma swoje przełożenie na walki, gdzie często się nudzę, i napewno nie zmuszałbym kogoś do oglądania ze mną – kogoś, kto w tym biznesie nie siedzi. Main Event PWG, to starcie, które jestem w stanie – z pełną odpowiedzialnością – pokazać każdemu. Tam są widoczne dowody, jak trzeba kochać wrestling, żeby stanąć w ringu i tak się poświęcać dla rozrywki innych. Apeluję, żeby każdy rzucił okiem – nie ważna, czy stroni od indy, czy nie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Sheamus vs Daniel Bryana (WrestleMania) – Zeszmacili perełkę indy. Pokazali, że oni mają tak genialnych wrestlerów, iż 18sekund to czas wystarczający. Na największej gali roku, takich pojedynków być nie powinno. A bawi mnie ta całą sytuacja bardziej, bo WWE chyba zaczyna dostrzegać, jaki potencjał ma Bryan, a jaki Sheamus.

18. Odkrycie Roku – Damien Sandow – Aaron Idol Stevens, to typ nijaki. W rozwojówce miał dwie Panie u boku, a i tak niewiele z tego wyciągnał. Można to zganiać na głowny roster, który zaserwował mu nędzny gimmick, ale przy zwolnieniu nikt tego nie analizował. Wszyscy mieli faceta gdzieś. Powrót po latach, to gimmick generała Sandowa. Również czegoś brakowało, choć wizerunkowo dało się zauważyć rozwój. Nie szedł w „ładnego chłopca”, jakich w wrestlingu wielu. Obfita broda mu służyła, a teraz jest integralną częścią postaci ciekawej. Czy ten intelektualny zbawca, to jakieś novum? Nie. Jednak facet w tej roli jest genialny. Jeden z mocniejszych debiutów, który nie dostał jeszcze zasłużonej szansy. Mam nadzieję, że HHH – widząc w nim dawnego siebie – będzie wiedział, co z nim zrobić. Mid-cardowy tytuł w 2013, to sprawa obowiązkowa.

19. Rozczarowanie Roku – Cody Rhodes – Skoro jedną część Rhode Scholars mamy za sobą, czas poznęcać się nad drugą. Miał być wielki w 2012, a teraz już nikt o tym nie mówi. Cody’emu szansa na kariere uciekła sprzed nosa, a teraz jest w punkcie wyjścia. Wrócił do „kolesia w gaciach”. Co ciekawsze, ten koleś nawet nie jest jaśniejszą częścią swojego teamu, choć obok ma debiutanta.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – AW – Zawsze byłem jego fanem. Nawet w roli gospodarza talk-show, potrafił mnie rozbawić. Niewyparzona gęba w prawdziwym życiu, i na ringu. Motyw z mikrofonem podczas walk, wciąż mile wspominam, a jego podopieczni, dalej nie mogą odzyskać dawnego blasku.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Vickie Guerrero – Co roku nie szukam innych kandydatów. Vickie mnie nie przekoywała, a teraz jeszcze obniżyła wyraźnie loty. Trzymali ją przy Dolphie, co doprowadzało do szału wszystkich. Teraz jest też marnie, bo segmenty z McManem pokazują, że ta postać się trochę przejadła. Co pozostało? W końcu dla oka, nigdy nie była czymś przyjemnym. Zjawisko, z którego soki już wszystkie wyciśnięto.

22. Najlepszy Komentator – JBL – Rozruszał ekipę komentatorów. Głos, którego chcę się słuchać. Może nie nadawałby się na Play-by-Play, ale u „kolorowych” nie ma sobie równych – szczególnie, że Król obniża loty z każdym rokiem, a po drugiej stronie barykady, tylko Tazza potrafie słuchać.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – PWG Death To All But Metal – Powtórzę podsumowanie, którego użyłem w odpowiednim temacie – „Gala wielokrotnego użytku”. Walki są zróżnicowane, a każda lepsza od poprzedniej. Nie śmiem wymagać więcej.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – WWE No Way Out – Absolutnie nic, co chciałbym pamiętać. Albo powtórki, albo komedia. Tuxedo Matchom, porażkom Dolpha z Rudym, botchom Sin Cary i Johnom Laurinaitisom, mówimy po prostu stanowcze nie.

25. Najlepszy Finisher – Package Piledriver (Kevin Steen) – Już głos na to oddałem w poprzednim AWA, ale myśląć o najlepszym finisherze, ciężko przyjąć jakieś konkretne kryterium. Z racji, że brakuje czegoś takiego, jak „Akcja roku”, przeniosłem mój typ na Finisher. Steen siał spustoszenie Piledriverem, a w Main Evencie RoH Final Battle, zaboli on wszystkich oglądająch. Jedna sprawa mieć dewastującą akcję kończącą, inna sprawa, kreatywnie ją wykorzystać.

26. Najlepszy Theme Song – CM Punk – Cult of Personality – Ciężko mi wypunktować Theme Songi, które debiutowały w tym roku, ale tylko przy dwóch, zawsze pojawia się uśmiech na mojej twarzy – Punk i Ziggler. Owszem, ma to związek z preferencjami, co do wrestlerów, ale nie znaczy, że piosenki są złe. Jeden dzwonek w telefonie. Drugi budzik – o dziwo, mimo to, jeszcze go nie znienawidziłem :wink:

27. Kobieta Roku – AJ Lee – Eve i Maria też były w orbicie zainteresowań – z wiadomych względów – ale to AJ może mówić o przełomowym roku. Może nie kupowałem jej postaci w każdym segmencie, ale można tu mówić o większości. Jak na kobiety, jest dobrą aktorką, dobrą mówczynią, jest dobra w ringu i wygląda – Total Package?

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Powrót Brocka Lesnara – Mógłbym wylewać żale, jak bardzo to popsuli – pisząc porażkę z Cena, czy, po takiej przerwie, dając mu mikrofon na długie segmenty – ale myśląc o wydarzeniu, trzeba wziąć pod uwagę powrót z UFC. Źle mu tam nie było, a wrócił do domu. Na pewno, każdy by życzył sobie, żeby widzieć go częściej. Generuje emocje, wygląda jak bestia, i aż głupio oglądać jego porażki. Obok Punka, to właśnie on by sobie dał radę z dłuższym title-runem – czego zrobić nie potrafił Jaś

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307700

• Reputacja:   1

2. Najgorszy Wrestler Roku - Heath Slater

4. Najlepszy Heel - CM Punk

5. Feud/Storyline Roku - Aces and 8s

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Hulk Hogan , Brooke Hogan , Bully Ray i Austin Aries

7. Tag Team Roku - Team Hell No

8. Najgorszy Tag Team - CoBro

9. Największy Postęp - The Miz

11. Największa charyzma- Damien Sandow

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Daniel Bryan

13. Najbardziej Przereklamowany - Jeff Hardy

14. Najbardziej Niedoceniony - Yoshi Tatsu

15. Najlepsza Gala TV - TLC

16. Walka Roku (podać galę) - The Shield vs Team Hell No i Ryback (TLC)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Ryback vs CM Punk (Hell In A Cell)

19. Rozczarowanie Roku - Sheamus

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Joseph Park

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepszy Komentator - Michael Cole

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TLC

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hell In A Cell

25. Najlepszy Finisher - Kimura

26. Najlepszy Theme Song - Christian

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - 1000 Raw

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307705

1. Wrestler Roku: CM Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku: Drew McIntyre

3. Najlepszy Babyface: Sin Cara

4. Najlepszy Heel: CM Punk

5. Feud/Storyline Roku: Lesnar/HHH

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: Sheamus/Big Show

7. Tag Team Roku: Team Hell No

8. Najgorszy Tag Team: 3MB

9. Największy Postęp: Dolph "Show Off" Ziggler

10. Najlepsze Mic Skillsy: The Rock

11. Największa Charyzma: Dolph "Show Off" Ziggler

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): -

13. Najbardziej Przereklamowany: Sheamus

14. Najbardziej Niedoceniony: Tyson Kidd

15. Najlepsza Gala TV: RAW Supershow

16. Walka Roku: Taker vs HHH WM XXVIII

17. Najgorsza Walka Roku: Sheamus vs Daniel Bryan WM XXVIII

18. Odkrycie Roku: Damien Sandow

19. Rozczarowanie Roku: Sheamus

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): John Laurinartis

22. Najlepszy Komentator: JBL

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): WM XXVIII

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Night of Champions

25. Najlepszy Finisher: GTS

26. Najlepszy Theme Song: Dolph Ziggler

27. Kobieta Roku: Eve Torres

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: RAW 1000th

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307716

1. Wrestler Roku - Austin Aries - może i Punk ma ten swój pas od roku, ale bardziej mnie ciekawił Aries. Niepokonany w X-Div, przerwał najdłuższy World Title reign w TNA, teraz jest już bez pasa, ale nadal bawi i zawsze jest jednym z jaśniejszych punktów show. Nawet kiedy występuje w durnych love story ;)

2. Najgorszy Wrestler Roku - Garett Bischoff - future of business... Nie mogę zrozumieć, czemu taki Crimson, długo niepokonany i nie był aż tak kiepski w ringu, trafił do OVW, a Garett nie. Czy gdyby nie miał na nazwisko Bischoff, to by się wgl dostał do TNA? Poważnym kandydatem do tej kategorii był jeszcze RVD, który dobił X-Dywizję.

3. Najlepszy Babyface - John Cena - pomimo tego całego szajsu, który nam z nim serwują, to jest jego kategoria. Tutaj należy mu się wygrana, nie to, co na Slammy.

4. Najlepszy Heel - Bully Ray - zanim przeszedł ten durny face turn pod koniec roku, był niemal zawsze zaliczany do plusów IW. Szkoda, że nie wykorzystali go, kiedy był na fali. Mógł zdobyć wtedy złoto, a teraz jako face nie ma na to szans.

5. Feud/Storyline Roku - powstanie Teamu Hell No - genialne segmenty, które doprowadziły do utworzenia się najbardziej niezgranego teamu. Teraz już się pogodzili i nie jest tak fajnie, ale nie można odjąć im zasług za odegranie scen, które sprawiały, że warto było oglądać RAW.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - pierdząca Natalya - nie ma się co o tym czymś rozpisywać. Dodam tylko, że w tym roku mieliśmy zdecydowanie zbyt wielu kandydatów to tej jakże "zaszczytnej" kategorii.

7. Tag Team Roku - Daniels & Kazarian - Na początku roku bym się nie spodziewał, że oni tu wylądują. Świetna niespodzianka, ci kolesie zawsze gwarantują dobrą rozrywkę. A Daniels to normalnie przeżywa drugą młodość. Mocnym kandydatem tutaj był jeszcze Team Hell No. Chciałbym jeszcze pisać o MCMG, ale wiemy, jak to się skończyło...

8. Najgorszy Tag Team - ODB & Eric Young - durna komedia, która nie ma końca. Ta dwójka trzyma chyba najmniej prestiżowe pasy w historii mainstreamu. Już ciekawiej wygląda sytuacja Internet Championship Zacka Rydera ;)

9. Największy Postęp - Daniel Bryan - kto by się spodziewał, że po tej strasznej porażce na WM rozpocznie się prawdziwe bum? To było najlepsze, co mogło go spotkać. Oby przyszły rok był jeszcze lepszy, niech sięgnie po któreś złoto już bez pomocy walizki.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk - jego gadka nigdy nie nudzi, czy jako face, czy heel. Jedna z osób, dla których odpala się te nędzne ostatnio RAW. Zasłużenie dzierżąca pas od czterystu 0.o dni.

11. Największa Charyzma - Dolph Ziggler - facet pokazywał klasę już w Ask The Heel w Z!TLIS. Teraz ma własne show[bardzo polecam, WWE Download, przy okazji sprawdźcie też najlepsze show na ich kanale, Are You Serious] i nigdy nie przestaje się popisywać, jak to robi przed publiką, a wrestling to jakby piąta rzecz, która mu wychodzi najlepiej ;) Powinien częściej dostawać szansę z majkiem na tygodniówkach.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Jack Evans - wezmę nacisk na ten nawias. W WWE nie ma w tej chwili znakomitych HF, w TNA Xów trzeba ratować. Zostaje scena niezależna. Evans, ilekroć spojrzę na jego nowe starcia w AAA, nigdy mnie nie zawodzi. Facet jest świetny i chcę go widzieć jako zbawiciela cruiserów TNA. Honorowe wyróżnienia - PAC[przez przejście do WWE zniknął na parę miechów] i Ricochet[którego coraz rzadziej widuję w Dragon Gate, w innych fedkach też za mało].

13. Najbardziej Przereklamowany - Sheamus - ktoś zaprzeczy?... Nikt mnie tak nie irytuje jak ok. Ani nie ciekawi przy mikrofonie, ani w ringu sam nic nie zdziała[pojedyncze dobre walki to zasługi Bryana i Morrisona]. Do tego wygrywa RR, miażdży gwiazdę indy w parę sekund na WM i za długo panuje jako WHC - rzygać się chce. Można jeszcze pogadać o feudzie z Del Rio, ale po co kopać leżącego...

14. Najbardziej Niedoceniony - Cody Rhodes - sporo osób mu zwiastowało główny pas SD, a ten zamiast iść w górę, to utracił jedną z ważniejszych rzeczy - jakikolwiek gimmick - i stoczył się do TT, złośliwie można powiedzieć - na dno. Wyróżnienia w tej kategorii dla Hunico i Tysona Kidda.

15. Najlepsza Gala TV - Impact Wrestling - Prawie zawsze jestem w stanie to obejrzeć bez przewijania, w przeciwieństwie do nadmiernie wydłużonego RAW i tragicznego[niestety...] SD!.

16. Walka Roku (podać galę) - PWG Threemendous III - Super Smash Bros vs Future Shock vs Young Bucks - boskie starcie, które można pokazać każdemu, kto ma opory z zapoznaniem się z wrestlingiem. Rozumiem, że dla niektórych story i ogólna otoczka są ważniejsze od wyczynów ringowych, ale kto myśli o storyline'ach, kiedy musi się skupić, by nie mrugać, bo przegapi jakiegoś pięknego spota?

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sheamus vs Bryan, WM28 - jeśli się coś zapowiada wcześniej i robi jakąkolwiek podbudowę, to oczekuję walki. Mógłbym złosliwie powiedzieć, że nikt nie powinien na to głosować, bo wybieramy tu najgorszą WALKĘ, a ciężko to tak nazwać. Niektórzy oceniając WMkę dają plusy za "epic squash", ja ich zdania nie podzielam. Z drugiej strony - dopiero po tej porażce zaczęła się YES!mania...

18. Odkrycie Roku - Damien Sandow - nie byłem go w stanie zdzierżyć w FCW, a teraz mnie do siebie przekonał. Myliłem się co do niego.

19. Rozczarowanie Roku - The end of the world as you know it - tak spieprzonego storyline'u, jak z Jericho, to ja nie pamiętam. Miało być bum na RR - wygrywa Sheamus, ratowanie sytuacji na EC - lipa, epicki feud z Punkiem - olewamy sprawę Best In The World i jedziemy na sztampie, robiąc coś ciekawego[te teksty o alkoholu] dopiero PO WMce... Facet miał ugrać sporo, a skończyło się na tym, że ledwo co zdobył pierwsze zwycięstwo na PPV dopiero w 2 połowie roku.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Joseph Park - mocnymi kandydatami byli Heyman i AW, ale uwielbiam nowe wcielenie Abyssa. Kto by się spodziewał, że facet będący bestią od 10 lat jest w stanie zagrać taką rolę? Z tego, co wiem, to nie jest żaden zawodowy aktor - więc szacun.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long - Tag Team, playa. Ostatnio koleś pozytywnie zaskoczył[4-way 0.o], ale to za mało. Po story z Laurinaitisem wyglądało to tak, że trzymają go w WWE TV na siłę. A teraz nie jest dużo lepiej.

22. Najlepszy Komentator - William Regal - miło się słucha jego tekstów podczas NXT, nie gada pierdół. Wiele osób tu gloryfikuje JBLa, ja go ocenić nie mogę - praktycznie go nie słyszę, bo większość SD! jest do przewinięcia :P

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA Destination X - choć nie wszystko poszło jak powinno[bark Dutta w Ultimate X], to i tak to jedyna gala, gdzie pamiętam wszystkie starcia. I strasznych słabiaków tam nie było. A koniec gali należał do bardziej zaskakujących w tym roku. I to POZYTYWNIE! Highlight kariery Ariesa w TNA i ostateczne wstąpienie do grupy Main Eventerów. A pamiętacie jego dawne lata w tej fedce?

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE No Way Out - bez spojrzenia na kartę nie przypomniałbym sobie ani jednej walki. Co tam było... Lawler, który nas strollował[listen to this fans chanting Let's Go Sheamus...], Tuxedo Match, Cara triumfujący nad niedocenionym Hunico, słabiutki Steel Cage Match i coś tam jeszcze, nieważne - nic nadzwyczajnego. Wnerwiliby mnie już jakby to było RAW, a co dopiero płatna gala.

25. Najlepszy Finisher - 630 senton Evansa - uwielbiam te wszelkie fikołki highflyerów ;) Shooting Star Pressa Evana niestety za wiele razy nie widzieliśmy. To samo powiem o Londonie - choć sam fakt, że choć raz to zobaczyłem w 2012, jest warty odnotowania. Zobaczcie Dream 6-man Tag z FWE Back 2 Brooklyn![to nie 5*, ale warto] Wyróżnię Package Piledrivera Steena.

26. Najlepszy Theme Song - Bobby Roode - Off The Chain(Instrumental) - dosłownie epicka muzyka. Najlepszy theme od bardzo dawna. I jeden z tych kilku, który udowadnia, że wokal nie jest najważniejszy.

27. Kobieta Roku - AJ - to chyba oczywiste... Nic ciekawszego się w dywizji kobiet nie działo.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - porażka Ceny na WM28 - nie dziwię się, że większość jest za Lesnarem. Ale triumf Rocka na WM to było coś, czego się kompletnie nie spodziewałem, poprawiło mi humor i zmyło trochę kiepskich wrażeń z ich starcia. A potem Cena wychodził z twarzą po każdym PPV w Main Evencie - brak czystych porażek. Jak se przypomnę ten moment z WMki, to aż mi lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307721

Tutaj to chyba nie ma żadnych pytań bo przecież nie kto inny jak panujący, broniący, niepokonany mistrz od 390+ dni?

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

W tej kategorii to chyba jest największy wybór. Drogą eliminacji został Khali oraz Otunga. Ten drugi to chociaż coś powie.

3. Najlepszy Babyface - Sheamus

Brałem pod uwagę zawodników, którzy nie dostają gwizdów na starcie, więc Cena mimo bycia mega facem - większym już się chyba nie da. Został Sheamus i Ryback. Drugi lata dosyć krótko i mało gada, więc mimo wszystko zagłosuję na Celta

4. Najlepszy Heel - Alberto Del Rio

Mimo jego nudnej, no może przesadzam - monotonnej postaci to jednak w drugiej połowie roku pokazał, że wcale cipoheelem nie musi być i za to go wyróżniłem. Y2J też miał fajny początek, ale po RR to już całe jego momentum straciło na wartości.

5. Feud/Storyline Roku - Cena vs Rock

Finał mnie zawiódł, ale to pewnie, że taki hype się zrobił, że oczekiwałem cudów. Mimo wszystko droga do tego finału była chyba najlepsza w tym roku.

6. Najgorszy Feud/Storyline - Jack Swagger vs Santino Marrella

Wiedziałem, że Santino z pasem mnie irytował więc musiałem wygooglać z kim o niego toczył "boje". Okazało się, że jego przeciwnikiem był nudny Swagger. Cóż złe rzeczy staram się od razu wyprzeć z pamięci więc postawię na to.

Terapia, Bryan tweener. Więcej chyba nie trzeba mówić. Zgnietli konkurencję. Chociaż gdyby AW pozostał dłużej to pewnie miałbym niezły dylemat.

8. Najgorszy Tag Team - The Great Khali & Hornswoggle

Hmmmm konkurencja zacięta bo mamy CoBro oraz ostatni geniusz ludzi z WWE Khali-Hornswoggle. Mimo wszystko postawię na giganta i karzełka.

9. Największy Postęp - Daniel Bryan

Bryan umiejętności z tego co słyszałem miał zawsze, ale z ich prezentacją było trochę gorzej. Dlatego kategorię tę potraktuję jako postęp w poprawie odbioru postaci. Z mdłego facowego mistrza naprawdę ciekawa heelowo-tweenerowa postać się zrobiła.

Jest ktoś inny kto na to zasługuje od Reigning, Defending WWE Champion? Pomijam tutaj managerów, bo zarówno AW jak i Heyman pokazali się dobrze. Innym zawodnikiem, który potrafił mnie wciągnąć w jego proma był Damien Sandow.

11. Największa Charyzma - Rock

Tutaj muszę postawić na wrestlera via sattelite. Mimo wszystko potrafił naciągnąć taki hype na jego walkę z Ceną.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Kofi Kingston

W WWE dużo ich nie ma. Był Evan, jest Kofi, Gabriela prawie nie widać, tak samo z Kiddem. Postawię na mdłego Kofiego, bo jednak coś tam potrafi ;]

13. Najbardziej Przereklamowany - Sin Cara

Tutaj łeb w łeb szli Sin Cara i Rock. Rock był dłużej na prowadzeniu, ale to jednak meksykanin miał więcej czasu, by podbudować swoją postać w tej kategorii.

14. Najbardziej Niedoceniony - Hunico

Ostatnio docenili choć trochę bardziej Zigglera, więc mój głos musiał przejść na Hunico. Chłopak mógł na stałe zająć miejsce Sin Cary i WWE na tym by zyskało.

15. Najlepsza Gala TV - Raw

Jako, że oglądam tylko WWE to pozostaje mi Raw i Smackdown. Na SD przez pół programu lecą powtórki z poniedziałku, więc zostaje tylko Raw. Szkoda, że wygrało nie ze względu na poziom, ale totalny brak konkurencji, wśród szyldu WWE.

16. Walka Roku - Undertaker vs HHH

Ta walka pozytywnie mnie zaskoczyła. Wiedziałem, że HHH nie wygra, ale sposób w jaki opowiedzieli historię razem z HBK toż to maestria!

17. Najgorsza Walka Roku

Nie mam pojęcia. Mój mózg musiał wymazać tą traumę z pamięci.

18. Odkrycie Roku - Damien Sandow

To w jaki sposób sprawił, że markuję mu w każdym możliwym calu jest dla mnie zagadką. Szkoda, że połączyli go z Codym, bo traci ten pierwszy a nie wiele zyskuje ten drugi.

19. Rozczarowanie Roku - Rock vs Cena

Całość nie była zła, ale chłopaki nakręcili taki hype, że na końcu stali się jego ofiarą. Oczekiwania były ogromne a realizacja zawiodła - co w cale nie oznacza, że było źle. Po prostu za bardzo nakręcili nas na to starcie.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - AW

Sprawił, że PTP rzeczywiście byli warci "millions of dollars". Bez niego jakoś nie potrafią się odnaleźć.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler

Nie wiem dlaczego, ale nie potrafię go zdzierżyć jako faceowego komentatora! No na prawdę to jak włazi w dupę fanom drażni moje uszy.

Zastąpił Lawlera i od razu było lepiej. Czasami mu "odbija" i zaczyna być facem, ale jako heelowy komentator to gniecie wszystkich innych.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE TLC

Pewnie to ze względu na świeżość, ale bardzo podobała mi się ta gala. Ryback przegrał, Shield pokazało się z genialnej strony. Ziggler dawał radę z Ceną, nawet Showa z Celtem mi się całkiem przyjemnie oglądało a to już sukces. Dodatkowo nie używałem przewijania.

24. Najgorsze PPV

Podobnie jak w najgorszej walce. Mózg odmawia zapuszczania się w te czeluście ;]

25. Najlepszy Finisher - RKO

Niestety dla mnie muszę postawić na Randiego i jego RKO. Dla mnie finisher musi być wykonany szybko. Z tych to pozostają właśnie RKO, Code Breaker, Zig Zag.

26. Najlepszy Theme Song - Killswitch Engage - This Fire Burns (CM Punk)

Ciężko stwierdzić, bo podoba mi się obecny theme Barreta, Shieldu, Break the Walls Y2J'a, This Fire Burns Punka jednak prowadzi. Może dlatego, że Walls mam na dzwonku i się troszkę przejadło, a Fire pasowało do osoby Punka.

hmmmm... tutaj jest dla mnie zaskoczenie, bo kobietą roku została Aj, której walki w tym roku można policzyć na palcach jednej ręki. Przynajmniej wygląda przepięknie :)

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Once in the Lifetime

Mimo, że prawdopodobnie nie będzie to Once, to jednak muszę stwierdzić, że stworzyli duży hype. Być może za duży...

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307730

1. Wrestler Roku - CM Punk _ Ponad roczny reign. Świetne proma, niesamowity w ringu. Czego chcieć więcej.

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali - Kłoda i wszystko jasne...

3. Najlepszy Babyface - John Cena - Mimo że go nie lubię, to bardzo dobrze wywiązuje się ze swej roli.

4. Najlepszy Heel - Boby Roode - facet jest świetny. Nie zgrywa takiego cipo hella jak Punk. Jego segmenty są dobre, a walki też nie zasysają.

5. Feud/Storyline Roku - Niech będzie story z A&8. Rock z Ceną byli dobrzy, ale czegoś mi tam brakowało.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Claire i AJ- Daniels i Kaz starali się ratować te segmenty, ale beznadziejna Claire wszystko psuła. AJ do the right thing śni mi siępo nocach.

7. Tag Team Roku - Team Hell NO- Niesamowite segmenty, śmieszą mnie na każdym kroku. Kane pokazuje, że potwór może być strasznie śmieszny. A i I'm the Tag Team Champions!

8. Najgorszy Tag Team - Mnóstwo ich ( choćby Kłoda i karzeł albo Young z ODB).

9. Największy Postęp - Daniel Bryan - Po WM straciłem wszelkie nadzieje co do niego. Okazało się, że w tym przypadku nie doceniłem WWE. Teraz wykazuje się świetną grą aktorską.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk - Wielkie proma. Nic dodać nic ująć.

11. Największa Charyzma - Dolph Ziggler - Tu nie ma co tłumaczyć.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Austin Aries - Ma niesamowite akcje, a w dodatku świetny na majku. Na pewno ważne jest też to, że dostaje push mniejszy lub większy ale dostaje.

13. Najbardziej Przereklamowany - Ryback - Ma wielki push, a dla mnie jest strasznie mdły, nudny i nijaki. Jego chanty mnie wkur..... Finisher tragiczny, wygląd to samo, jego facjata mnie przeraża.

14. Najbardziej Niedoceniony - Tyson Kidd - Koleś jest nieziemski, to co on potrafi zrobiś w ringu to bajka. Mimo wszystko Tyson jest jobberem, który ma czasami swoje 2 minuty (np. udział w MiTB).

15. Najlepsza Gala TV - Impact Wrestling - Nie zawsze chce mi się oglądać galę na necie, więc najczęściej oglądam Impact, bo leci na OS. Tygodniówki TNA nie mają aż tak wielu słabych punktów jak te od WWE.

16. Walka Roku (podać galę) - PWG Threemendous III - Super Smash Bros vs Future Shock vs Young Bucks - niesamowite starcie! Przestałem w niej liczyć wspaniałe akcję po pierwszych 5 minutach. Nie oglądam indy, ale ta walka mnie urzekła.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sheamus vs Bryan - Nie będę oryginalny z moim wyborem. Ale tak totalne zeszmacenie mistrza i świetnego zawodnika to strzał w stopę w wykonaniu WWE

18. Odkrycie Roku - Damien Sandow - Ciekawa postać, zbawca ludzkości, do tego w miarę w ringu.

19. Rozczarowanie Roku - Dla mnie to zdobycia pasa przez Hardego.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Joseph Park - Często zdarzało mu się mnie rozśmieszać, bdb postać, jego szał krwi mnie rozwalał.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero - Mam już jej dość. Wyglądem straszy za majkiem nudzi.

22. Najlepszy Komentator - JBL - jeden z nielicznych których mogę słuchać, bo panowie z TNA ( oprócz Taza) i King to tragedia.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA Destination X - Wspaniała gala! Po niej uwierzyłem, że jest jeszcze szansa dla X-Division ( potem RVD i po nadziejach) bdb starcie Joe z Anglem, jeszcze lepsze Danielsa z AJ. Świetny ME i pas dla AA.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE No Way Out - tragedia!

Rudy wygrał z Dolphem, był tuxedo match, beznadziejny ME, Cara i jego botche.

25. Najlepszy Finisher - Air Bourne- fajny, efektowny finisher.

26. Najlepszy Theme Song - Dolph Ziggler- najlepszy song, który często lubię słuchać.

27. Kobieta Roku - AJ - zdecydowanie najlepsza z Div ( ładna, dobra za mikrofonem, bardzo nie nudzi)

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - RAW 1000

______

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307735

1. Wrestler Roku -CM Punk. We wcześniejszych komentarzach praktycznie zostało już wszystko napisane.

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali. W ringu po prostu nie da się go oglądać. Dodatkowo wrzucili go teraz do Tagu z Hornswoggle,a to już jest w ogóle porażka..

3. Najlepszy Babyface -John Cena. Miałem oddać głos na Punka, ale ostatecznie poleciał na Cene, ponieważ bądź co bądź dostaje on największy doping wśród fanów..

4. Najlepszy Heel - Christopher Daniels. Facet jest po prostu niesamowity zarówno w ringu jak i przy mikrofonie. Uwielbiam oglądać go, jedynie szkoda, że nie dostał szansy na najwyższe złoto

5. Feud/Storyline Roku - Brock Lesnar i Triple H. Wiem, że może niektórych zawiódł, ja jednak byłem z niego zadowolony. dobrze że WWE do końca nie spieprzyło momentum Lesnara, jednak na Wrestlemani z góry skazany jest na porażkę z Tryplakiem..

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - zbyt dużo ich było w tym roku..

7. Tag Team Roku - Team Hell No. Tutaj był spory dylemat, Wybrałem Team Hell No, ponieważ jest tam świetny Daniel Bryan.

8. Najgorszy Tag Team The Great Khali & Hornswoggle- tutaj nie ma nad czym pisać. Widać że organizacja Vince'a dalej stawia na rozrywkę dla dzieci..

9. Największy Postęp - Daniel Bryan. Mimo, że w ringu był i jest świetny, tak samo na Micu, to jego postać nabrała blasku dopiero po 18s. porażce na Wrestlemani z Rudym. Bryan pokazał, że mimo małych gabarytów można się wybić i zrobił to tylko i wyłącznie dzięki ciężkiej pracy.

10. Najlepsze Mic Skillsy- CM Punk. tutaj również było sporo możliwości. Wybrałem Punka, ponieważ jego proma i segementy były najlepsze i przyjemnie się to czytało.

11. Największa Charyzma- Dolph Ziggler facet ma największą charyzmę w biznesie, a i tak WWE nie dalej mu często mikrofonu, ponieważ wolą Rudego Irlandczyka..

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) Austin Aries najbardziej wybił się ze wszystkich X w tym roku. Do tego przerwał najdłuższy Regin w TNA.

13. Najbardziej Przereklamowany Sheamus. Celtycki Wojownik dostał szansę, ale tak naprawdę jest jednym z nudniejszych zawodników w WWE.

14. Najbardziej Niedoceniony Hunico- koleś ma dobry wygląd, umiejętności i Mic Skillsy, a WWE i tak na niego nie stawia, ponieważ wolą dać do TV Brodusa Clay'a, a taki Hunico jobbuje..

15. Najlepsza Gala TV - Raw

16. Walka Roku (podać galę) Undertaker vs HHH epicka walka. Niesamowicie opowiedzieli historie mimo, że z góry było wiadomo kto wygra

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) wszystkie z udziałem Khaliego

18. Odkrycie Roku Antonio Cesaro. Z początku negatywnie patrzałem na jego postać, jak i umiejętności. Teraz się rozkręcił i pokazał jaki wielki potencjał w nim drzemie. Boje się tylko, że będzie z nim tak jak z Dolphem..

19. Rozczarowanie Roku - Sheamus wygrywa Royal Rumble

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Teddy Long. Przejadł się już dawno, jednak ciągle WWE go pokazuje. Gdzie tu logika?

22. Najlepszy Komentator William Regal. Niedoceniany wrestler, tak samo komentator. Gdy komentuj NXT, te Show tylko na tym zyskuje.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Wrestlemania

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Hell in a Cell

25. Najlepszy Finisher Kimura

26. Najlepszy Theme Song Here To Show The World

27. Kobieta Roku AJ Lee

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku powrót Brocka Lesnara. Nikt się tego nie spodziewał. Szkoda, że WWE tak zjeb***o jego powrót

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307736

Tutaj trzeba wykazać się masą złej woli lub po prostu fanboystwem, by pokusić się o inny typ. Nie było nikogo, kto nie dość, że trzymałby tytuł mistrzowski przez cały rok, to jeszcze przez te 365 dni był interesujący, nie nudził się, potrafił zaskoczyć i w każdym praktycznie programie był najjaśniejszym punktem. Kapitalny rok Punka, który wygrał m.in. - o czym się nie mówi - feud z Ceną, a wygrana heela z Jaśkiem to już cud, a całej konfrontacji - to cud cudów :wink: Jedyny zarzut do runu Brooksa mam taki, że w WWE pracują idioci i zamiast zrobić z niego naprawdę dominującego champa, który składa każdego oponenta, zrobili mu 3x Jericho, 2x Bryan, 150x Cena... ale raczej ciężko winę zwalać tutaj na Punka, także zdecydowanie głos na niego.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Rob Van Dam

Długo zastanawiałem się nad wyborem swojego kandydata. Pierwotnie głos poszedł na Jeffa i napisałem nawet kilkanaście linijek wyjaśnień takiej, a nie innej decyzji, jednak w głowie pojawił mi się Rob i zmuszony byłem przyznać się do pomyłki i szybko skorygować błąd. Nie twierdzę, że RVD ma najmniejsze umiejętności - bo to kłamstwo. Ale nie uważam, by miało jakikolwiek sens głosowanie na takiego Santino czy Jessiego Godderza, albowiem ich rola w federacjach jest marginalna, nie oszukujmy się. Z Robem sprawa jest dużo bardziej zawiła, bowiem TNA zatrzymało się na przełomie lat XX i XXI wieku w odbiorze postaci Van Dama. Naprawdę bardzo lubię cofać się do historii i oglądać starego, dobrego RVD, ale to było i już niestety nie wróci. Obecny Rob to ktoś, kto może ode mnie zgarnąć nominację za najgorszego wrestlera plus najbardziej przepushowanego. Wziąłem pod uwagę nie tylko to, że RVD w swoich walkach jest przeważnie "najsłabszym ogniwem", ale też to, że cały czas on i jego kompan (Hardy) traktowani są niczym bóstwo i wygrana z którymkolwiek z nich to sukces na miarę znalezienia się w main evencie WM.

3. Najlepszy Babyface - Jeff Hardy

Nie lubię faceta (chociaż nie obraziłbym się na jego powrót do McMahona, bowiem bardzo lubię "No more words"), ale reakcję zbiera kosmiczną. Do tego jest jednym z nielicznych wrestlerów, któremu markują również tak zwani smarci. Mógłbym postawić na Cenę, ale dla mnie to bezsensowne, skoro na galach bardziej zauważalne jest buczenie w jego kierunku. Hardy wywołuje niesamowite reakcje (przed oczami mam widok fanek z łzami w oczach na widok Nero :wink: ), świetnie sprzedaje się jego merch, co tylko potwierdza, jak duży target zainteresowany jest jego postacią.

4. Najlepszy Heel - Bobby Roode

Stary, dobry Bobby Roode to zimny sukinsyn. Koleś, który z zimną krwią wydymał swojego przyjaciela (ale to jeszcze rok temu, pamiętam), gardził każdym, potrafił niemal splunąć w twarz swojemu szefowi - Hoganowi. Mocną konkurencję Robert miał u mnie w osobie Punka (ale nie chciałem go forsować wszędzie) czy Raya (tu zaważyła jego postawa w ringu). Warto odnotować również, że Roode stał się najdłużej panującym mistrzem wagi ciężkiej w historii TNA i jego run trzymał poziom - oczywiście, bywały ciekawsze i słabsze momenty, ale był zdecydowanie ciekawszy niż Aries z Hardym dodani do siebie. Szkoda tylko, że po utracie pasa poszedł bardzo daleko w odstawkę (przynajmniej do walki o pretendenta), ale wolę wspominać go z czasów panowania z federacji, kiedy potrafił powiedzieć każdemu prosto w twarz, co o nim myśli :wink:

5. Feud/Storyline Roku - The Rock vs. John Cena

Powiem tak - bardzo nie chcę głosować na Aces&Eightes . Dla mnie ta historia jest tak bardzo przeciągana, że nie mogę jej w żaden sposób kupić. TNA ewidentnie chciało to przedłużyć i nadal chce, co swego czasu prowadziło do serii sztampowych, bezsensownych ataków na totalnie randomowe osoby z rosteru. Dlatego swój głos oddam na Rock - Cena, Once in a Lifetime. Dlaczego? Bo było to coś przełomowego, konfrontacja dwóch liderów swojej generacji, natomiast pojawianie się grup w wrestlingu jest czymś codziennym. Nie do końca oczywiście podobał mi się przebieg historii wspomnianej dwójki, ale nie zmienia to faktu, że było to coś epokowego, prawdziwy main event WM i chociaż wynik - dla mnie, fana rozsądnego bookingu - był idiotyczny, to jednak sam fak, że doszło do tej konfrontacji na największej scenie ze wszystkich, sprawia, że wybór nie był zbyt trudny.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - AJ/Claire

Tutaj również sprawa oczywista - nie rozumiem w ogóle, jak pomysłowym trzeba być, by zaproponować coś takiego - rzekomo - smartowej publiczności. To na kilometr śmierdziało tandetą nim jeszcze TNA się rozkręciło i zaproponowało nam różne smaczki, które tylko potwierdziły bezsensowność tej historii. Całość potęguje fakt, że Claire - niczym nasza Perfekcyjna Pani Domu - nie była tą osobą, za którą się podawała i TNA chybcikiem starało się zakończyć tę historię :D Totalny dramat, jedynie żal Stylesa, że to akurat jemu musiało się coś takiego przydarzyć, bo facet naprawdę zasługuje na dużo, dużo więcej.

7. Tag Team Roku - Daniels & Kazarian

Gdyby nie wycofali doktora Sheeby'ego, prawdopodobnie mój głos poszedłby na Hell No, ale w tej sytuacji z największą przyjemnością głosuję na duet z Dixielandu. Przede wszystkim ten rok jest przebudzeniem Chrisa Danielsa. Facet pokazał, że jest świetnym mówcą, potrafi rozbawić i udowodnił niedowiarkom, że stawianie go za plecami Stylesa było dużym błędem. Sam stałem się olbrzymim fanem Christophera, który z tego duetu jest oczywiście tym jasnym punktem, ale Kazarian wcale nie jest kulą u jego nogi. Obaj potrafią się uzupełnić i stworzyli naprawdę udany tag, który szczerze bawił i tylko oni uratowali prawdopodobnie niejednego fana przed zmianą kanału, kiedy to przemawiała wspomniana Claire :D

8. Najgorszy Tag Team - Chavo Guerrero & Hernandez

Jestem świadom, że typ kontrowersyjny, ale nie boję się tego. Mam autentycznie dość kolejnego zlepku meksykańskich gangsterów, którzy mają być groźni, a budzą tylko uśmiech politowania. Zupełnie nie rozumiem tej niebezpiecznej już manii TNA, by koniecznie mieć u siebie tag team z Meksyku, tym bardziej, że każdy z nich wygląda tak samo. Czarą goryczy było dla mnie przejęcie przez nich złota od najlepszego tag teamu roku. Bolą mnie zęby, jak widzę, co się dzieje z tymi tytułami: mieliśmy naprawdę świetnych mistrzów, a tymczasem oglądamy następców L.A.X i Mexican America... Dość TNA, naprawdę.

9. Największy Postęp - Dolph Ziggler

Lekki zgrzyt mam oddając swój głos na Dolpha, bowiem facet już rok temu był wg mnie gotowy do zrobienia tego kroku w przód i zgarnięcie czegoś cenniejszego. Tutaj jednak trzeba wziąć pod uwagę statystyki, które nie kłamią - Pan Money in the Bank, wygrana z topowymi main eventerami (Orton, Cena) i rozsądny booking jego postaci. Punktem kulminacyjnym jest również odrzucenie zbędnego balastu (Vickie) i wymiana na lepszy model (AJ). Będąc jednak uczciwym muszę przyznać, że bardzo mało pamiętam z pierwszej połowy roku, jeśli chodzi o Dolpha - oprócz tego, że powtórzyli schemat sprzed roku i wmieszali go w walkę o pas na Royal Rumble, to jednak w drugiej połowie 2012 pokazał się już naprawdę z tej strony, z jakiej dobrze go znamy... Show...Off.

Tutaj nic się nie może zmienić. Tak, jak rozbłysła gwiazda Danielsa czy Ariesa, tak Punk jest dla mnie chodzącym ideałem mówcy, który w każdej chwili może wypalić swój pipe bomb i ponownie spowodować, że cały świat będzie słuchał z zapartym tchem, co ma do przekazania. Cały czas Brooks jest na topie mówców i nie ma dla mnie obecnie nikogo, kto mógłby się do niego nawet zbliżyć. Czy to jako face (kiedy ładnie cisnął Laurinaitisowi) czy obecnie jako heel, gdzi z dziecinną łatwością niszczy publiczność, Punk jest genialny.

11. Największa Charyzma - Damien Sandow

W tej kategorii można by było umieścić naprawdę sporo nazwisk, ale postawię może trochę zaskakująco - Damien Sandow. Facet jest dla mnie absolutnym geniuszem. Tak, wiem, że jest to gimmick bez przyszłości, bo nie da się całą karierę nauczać masy, jednak Damien jest po prostu perfekcyjny w swojej roli. Kiedy widzę go z mikrofonem już wiem, że będzie ciekawie - oczywiście miał słabsze i lepsze momenty, ale zawsze słuchałem go z wielką przyjemnością. Do tego genialny ring attire, świetny pomysł z tym tauntem, jak i sam wygląd Sandowa powoduje, że się go zapamiętuje. Naprawdę chciałbym, by przyszły rok należał do niego i wskoczył jeszcze wyżej w hierarchii WWE.

Dość prosty pick i myślę, że jak najbardziej zasadny. Oczywiście chciałbym móc postawić na takiego Bourne'a czy Tysona Kidda, którzy mają olbrzymie umiejętności, ale Aries to Total Package. Całkowicie zdominował X Division, czyszcząc wszystkich pretendentów, do tego zdobył najcenniejsze złoto. Świetny za mikrofonem, bardzo dobra mimika twarzy i jedynie jego theme pozostawia wiele do życzenia, ale ma to najmniejszy wpływ w tej kategorii :wink: Głos na A Double.

Kiedy tylko zobaczyłem tę kategorię, uśmiech pojawił mi się na twarzy. Chciałem nawet zadać pytanie, czy przypadkiem nie mogę oddać kilkunastu głosów, ale jednak byłoby to przegięcie. Sheamus jest przede wszystkim przepushowany - niedawno na stronie WWE był ranking na najlepszych mistrzów wagi ciężkiej w historii i Sheamus był w piątce, jeśli się nie mylę. Dla mnie to totalny bullshit, bo facet jest tragiczny. Chcą z niego zrobić postać, która potrafi dorzucić od siebie coś komediowego, ale to próżny wysiłek, ponieważ Blady się do niczego nie nadaje. Facet obrzydził mi wiele walk (m.in. jak z uporem maniaka podkładano mu Dolpha), kiedy to każde SmackDown potrafiło kończyć się Brogue Kickiem. Czarę goryczy przelał King, który wykazał się niesamowitym debilizmem na jednym z PPV, kiedy to na chanty "Let's go Ziggler" rzucił, że WWE Universe wspiera Sheamusa... Po prostu nie lubię, jak mówi mi się kogo mam lubić, a tutaj następuje taka sytuacja.

14. Najbardziej Niedoceniany - Cody Rhodes

Mówię to trochę ze smutkiem, mając w pamięci słowa JR-a, który na koniec 2011 roku rzucił, że jeśli Rhodes lub Ziggler nie dostaną złota w 2012, powinni zawijać z WWE. Cody zaliczył bardzo smutny regres (bardzo popularne ostatnio słowo :D) w 2012, kiedy przerwali jego dobry run z IC Title na rzecz "WrestleMania Moment" u Big Showa. Jak było to idiotyczne potwierdza to, że na następnym PPV po WM Cody odzyskał swoje srebro. Rhodes jest niezły ringowo, potrafił zainteresować z mikrofonem w ręku i wydawało się, że wraz z czasem jego postać powinna piąć się do góry w hierarchii, tymczasem Cody spadał, spadał, aż znalazł się w tag teamie z Sandowem, który jest niezły, acz z pewnością nie satysfakcjonuje obu panów. Wielka szkoda, że WWE woli robić 10x Sheamus vs. del Rio, niż wrzucić tam kogoś nowego, nawet na pożarcie, ale rzucić kogoś na głęboką wodę i sprawdzić w walce o złoto.

15. Najlepsza Gala TV - Impact

Smutno to przyznać, ale chyba nie ma innego wyjścia. Przede wszystkim - Raw do połowy roku było zdecydowanie faworytem do zgarnięcia tej nagrody, niestety jednak drugie sześć miesięcy to nieporozumienie i ciągła stagnacja. Nie mam bynajmniej na myśli "wielkiego, corocznego letniego storyline'u", bo sporo tego było latem (mocno promowane SummerSlam, heel turn Punka, Raw 1000), ale nie było absolutnie nic, co mogłoby nas zainteresować.

Na Impact było niewiele lepiej, ale jednak - lepiej. Historia z Asami jest tragicznie bookowana, jednak i tak to wystarczyło, by ograć konkurencję. Pokazywanie na antenie tuzów wrestlingu, jak Garrett Bischoff, Jessie Godderz czy mistrzów mikrofonu jak Brooke Hogan to i tak pikuś w porównaniu z tym, co starała się serwować McMaholandia.

16. Walka Roku - Undertaker vs. Triple H End of an Era

Kusiło jak cholera, by spróbować przeforsować ostatni TLC mecz, ale emocje towarzyszące "końcowi ery" były jednak większe. Myślę, że o tej walce zostało powiedziane naprawdę wiele - świetne, emocjonalne widowisko, w którym w oczy nie rzucała się nawet ringowa niedoskonałość. I to jest chyba najpiękniejsze, ponieważ kiedy walka "dupy nie urywa", a mimo wszystko ogląda się ją z wypiekami na twarzy i czeka, co się wydarzy dalej, to znak, że dostaliśmy świetny booking i doskonale opowiedzianą historię w ringu. Trochę smutne, że po raz kolejny faworytem do wygrania walki roku jest emeryt Taker, a nowych na horyzoncie niestety nie widać.

17. Najgorsza Walka Roku - Daniel Bryan vs. Sheamus WM XXVIII

Ciężko pokusić się o inny typ. Jawne zeszmacenie ringowego magika, tylko po to, by rozpoczął się piekielnie nudny run prawdopodobnie jednego z najgorszych mistrzów w WWE w ostatnich latach. Nie potrafię na trzeźwo pojąć, czym kierowały się te kreatywne umysły, bookując takie starcie. Przychodząc na WrestleManię, święto - podobno - wrestlingu chciałbym zobaczyć wspaniałe walki i niezapomniane emocje. Czy do tych drugich należy tysięczny epizod pod tytułem "Face robi heela za idiotę"? Wątpię. Szczęście w nieszczęściu, że ten debilny mecz, który powinien zostać wykreślony ze wszelkich statystyk, pomógł w karierze Dragona, mam nadzieję, że facet w main eventach nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

Nie nazwę się wielkim fanem tej postaci, bo wiem, że Claudio stać na wiele więcej. Warto jednak dostrzec pozytywy, bo jego początek w WWE nie był najłatwiejszy. Dali mu już na starcie balast w postaci tej ... i tyle dobrego, że szybko z tego zrezygnowali. Cichaczem, ale Antonio ma już półroczny run z US Title, publika na niego reaguje (chociaż poszli banalnym schematem gimmicku "anty USA"), sprawdza się w ringu, potrafi się odezwać. Jak już powiedziałem - nie przekonuje mnie w stu procentach, ale trzeba mu oddać, że znalazł się w tym WWE i kto wie, czy jego kariera w 2013 nie ruszy jeszcze do przodu. Osobiście mam nadzieję, że Kassius Ohno będzie tym lepszym z KoW, ale to tylko moje pobożne życzenia :wink:

19. Rozczarowanie Roku - "The end of the world as you know it"

Dawno nic mnie tak nie rozczarowało, jak ten wielki hype wokół powrotu Chrisa Jericho, który to zakończył się dramatycznie. Jestem wielkim markiem Y2Ja i jego powrót budził u mnie ogromne emocje, ale - niestety - po tym, jak to się skończyło, żałowałem, że Chris do federacji powrócił. Najpierw było Royal Rumble, w którym Hunter jednak w ostatniej chwili przeforsował kandydaturę pewnego rudego Irlandczyka, następnie debilna eliminacja w EC, seria porażek z Punkiem, potem porażki o WHC i całość zakończyła się niesamowitą pomysłowością WWE - wygraną z Zigglerem na PPV tylko po to, by jobbnąć dzień później i zawinąć się z powrotem w trasę z Fozzy. Dla mnie to wstyd, by tak perfidnie wydymać bez mydła Chrisa, któremu jak psu kość należało się lepsze traktowanie. Mam nadzieję, że Y2J wyciągnie z tego nauczkę na przyszłość i, przy okazji kolejnego powrotu, wynegocjuje sobie lepszy booking postaci.

Powrót Heymana do federacji to gratka dla takich fanów, jak ja, którzy nie pamiętają tych "starych, dobrych czasów" i dopiero teraz mogą regularnie poznawać legendy biznesu, które jednak wciąż się w nim kręcą. Paul dla mnie kapitalnie spełnia swoją rolę - przede wszystkim biznesmena, który stoi za swoimi klientami, ale dba też, by nie przekraczali pewnej granicy (m.in. "odciąganie" Punka od McMahona czy te przerażenie, jak Lesnar "złamał rękę" Michaelsowi). W swojej roli jest niesamowity i bardzo dobrze, że regularnie pojawia się w tv, bo z pewnością uatrakcyjnia Monday Night Raw, a jego interakcja z Punkiem momentami mnie niesamowicie bawi.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Joseph Park

Tak, wiem, że kandydatura jest bardzo kontrowersyjna, ale absolutnie nie kupuję tej postaci. Pomyślmy... "brat" Abyssa, adwokat, który dostaje walkę z czapy na PPV, składa jednego z najlepszych heeli w biznesie, poza tym ma ataki szału, kiedy to wykonuje akcje swojego "brata". Nie mogę się do niego przekonać, naprawdę. Nawet ta cała akcja z porwaniem, przetrzymywanie go przez Asy i Ósemki... całość biła ode mnie taką sztucznością, że przepraszam, ale nie.

Kiedy Bradshaw pojawił się w zastępstwie Kinga, dla mnie to była bajka. Miałem obawy, że po powrocie Lawlera drogi JBL-a i WWE ponownie się rozejdą, ale na szczęście - gwiazdka z nieba - Layfield pozostał na swoim stanowisku i ratuje SmackDown przed kompletnym się rozleceniem. Świetne wstawki i dyskusje z Colem. Dobrze też, że czasem staje po stronie tych złych, bo Cole znowu fejsuje, Lawler od lat wchodzi w tyłek dobrym, także przyda się od czasu do czasu lekka odmiana.

23. Najlepsze PPV - Extreme Rules 2012

Trochę wstyd mi głosować w tej kategorii. W latach 2009-2011 siedziałem dość mocno w federacjach niezależnych, ale w tym poziom mainstreamu spowodował, że wypiąłem się na wszystko inne i dlatego zmuszony jestem postawić na Extreme Rules. Mimo wszystko są jakieś przesłanki, na podstawie których mogę oddać swój głos - bardzo dobra walka Bryana z Sheamusem (gdzie D-Bryan zdobył nawet jeden punkcik po submissionie), do tego Punk z Jericho, którzy nie błyszczeli, ale poziom jakiś tam zawsze trzymali, do tego emocjonujące i zaskakujące starcie Lesnara z Ceną, z krwią i zastosowaniem różnych przedmiotów. Nie było to wcale takie złe.

24. Najgorsze PPV - No Way Out 2012

Generalnie mógłbym wyłowić trzy PPV z WWE - WM, Extreme Rules oraz TLC i drogą losowania wybrać to najgorsze. Chciałem poszukać również czegoś z TNA, ale nawet oni nie daliby rady zaserwować tego, co zrobił McMahon i spółka w czerwcu. Wystarczy spojrzeć na kartę i żadna argumentacja tutaj nie jest potrzebna.

25. Najlepszy Finisher - Brogue Kick

Tak, jak nie znoszę osoby wykonującej tę akcję, tak w tym roku Brogue Kick został bardzo mocno wypromowany i w sumie dość łatwo jest kupić tę akcję, bo Sheamus nie jest ogórkiem, a jego kopnięcie to nie podmuch wiatru, tylko widać w tym siłę. Ponadto Rudy prawdopodobnie najwięcej ludzi wykończył tą właśnie akcją w całym rosterze, jeśli nie w wrestlingu :wink: Oby miłość Huntera przynajmniej odrobinę wygasła, bo w przyszłym roku, przy tym natężeniu tej akcji, mogę stracić zapęd do bycia przynajmniej odrobinę uczciwy w ocenie.

26. Najlepszy Theme Song - ... klatka na WM

Brzmi to mega idiotycznie, wiem, ale... nie wiem na co oddać głos. Tymczasem zjazd celi do End of an Era meczu, klimat jaki się wytworzył i rytm Metalliki = dla mnie poezja. Od razu ciśnienie skoczyło do góry, wielkie oczekiwanie i dodatkowe pokłady motywacji. Świetnie to WWE zrobiło, duże brawa dla nich, po raz kolejny pokazali, że są mistrzami w budowaniu napięcia. Nawet w czymś takim, jak zjazd klatki :D

27. Kobieta Roku - AJ

A czy mogło być inaczej? Cały rok należał do niej, jeśli chodzi o kobiety w WWE, mimo, że federacja zrobiła z niej mega dziwkę (leciała z każdym i całowała się z każdym :D), to jednak w tym kontekście nie była to wcale negatywna ocena. Mam wrażenie, że to właśnie ten punkt będzie najprostszy do obstawienia i AJ zyska gigantyczną przewagę nad kimkolwiek następnym, bo to jest po prostu przepaść. Smutne jest to, jak spojrzysz na dywizję kobiet i jest AJ, potem długo, długo, długo nikt i może Eve Torres, która miała dobre miesiące, ale od jakiegoś czasu nie dzieje się z nią absolutne nic.

28. Wydarzenie Roku - Powrót Brocka Lesnara

Dla mnie to był szok, bo niespecjalnie wierzyłem w te plotki, jakoby WWE udało się zaklepać jego powrót do federacji. Tymczasem to się udało i chciałbym jedno rozróżnić - powrót Bestii, jako samo wydarzenie a to, jak został zabookowany w walce z Ceną. Dla mnie to, że stanął ponownie w ringu WWE było wielkim wydarzeniem i naprawdę utkwiło mi to w pamięci najbardziej. Oczywiście, żałuję jak cholera, że pojawia się tak rzadko, ale kto wie? Może po WM podpisze nową umowę i wykreślą z niej ten idiotyczny zapis o liczbie występów?

Takie lekkie sprostowanie. Nie jestem zadowolony ze swoich typów, bo niestety bardzo mocno opuściłem się, jeśli chodzi o scenę niezależną i żałuję, bo przez to na pewno miałbym dużo lepszych kandydatów do miana walki roku czy gali, ale niestety takie są konsekwencje nienadążania za Ring of Honor :wink: Mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś to wyszło i w przyszłym roku postaram się spojrzeć szerzej w trakcie takiego głosowania, nie ograniczając się tylko do TNA i WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/31777-attitude-wrestling-awards-2012-g%C5%82osowanie/page/4/#findComment-307748

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• IIL
      Gala zbudowana wokół dramatycznego 4WAY o AEW World title z story Moxa i grupy Death Riders na czele, finałem turnieju Continental Classic i dowiezieniem w końcu z Cole vs. MJF po zmianie oryginalnych planów wcześniejszych kontuzji.  Praktycznie każdy możliwy finał gwarantuje świetne widowisko, ale Okada raczej zgarnia turniej (aby jeszcze bardziej uwalić Ricocheta przed pretendowaniem o pas IWGP 4 stycznia). Ospreay pokonuje Fletchera i kończy pozwalanie sobie młodego jego kosztem.  Mox tutaj oczywiście broni, ale zapowiada się interesująco. Liczę na to, że te wszystkie proma Moxa zwiastują coś wielkiego na koniec roku. W przyszłym tygodniu debiut na HBO MAX, także potrzebują jakiegoś tąpnięcia. Shane McMahon byłby niezłym shockerem. Cage i jego zabawa z walizką może dodać jakiś twist. Również wracający Copeland może kosztować Christiana pas lub wręcz przeciwnie - pomóc mu zaczynając heelowy tag team...  May i Rosa w Tijuana Street Fight może pocichu okazać się hitem i skraść show. Walka ma duży potencjał i liczę dobry występ Rosy, która odnajduje się świetnie w takich stypulacjach.  Mone i Statlander wyjdzie sprawnie, ale wszyscy wiemy, że Sashka nie uwali tytułów przed walką z Miną na Wrestle Dynasty. Takeshita i Hobbs to będzie sztosik. Liczę na dołączenie Hobbsa do grupy Lashleya.  Mało walk póki co. Niczym WWE PLE jak na standardy AEW. Będzie się działo w przyszłym tygodniu. World End, Wrestle Kingdom i Wrestle Dynasty wokół siebie. Do tego jescze NOAH The New Year z Nakamurą i zaraz RAW na Netflix...    
    • IIL
      New Japan Rambo - czyli takie tredycyjne "Royal Rumble" w pre show Wrestle Kingdom ma wyłonić w tym roku nowego pretendenta do mistrzostwa IWGP World Heavyweight. Great O'Khan, posiadacz mistrzostwa King of Pro Wrestling postanowił odstawić ten pas na emeryturę (ufff, co to w ogóle za pomysł był to ja nie wiem?) po to, aby te własnie Rambo miało nową od teraz taką stawkę. Nie znam uczestników, ale można się spodziewać, że wygrany będzie pretendował na galach The New Beginning w lutym.  Tanahashi i EVIL to będzie niezła męka, ale z drugiej strony to ostatni rok byłego Asa, także będzie się go oglądać inaczej niż zwykle.  Takagi vs Takeshita zarządzi. Liczę na prawdziwy banger. Takeshita może się pokazać na wielkiej scenie u siebie i musi to wygrać. Tsuji powinien pojechać łatwo młodego Finlaya i zdobyć pas Global.  Naito miał niedawno operację jedynego oka, które jeszcze może być operowane (na drugie wykorzystał limit operacji). Widział podwójnie. Nie mam pojęcia jak ten gościu był w stanie walczyć na takim poziomie mając poważne problemy ze wzrokiem. Do tego natura zapasów niezbyt współgra z rehabilitacją takich delikatnych spraw, a Naito ma wkrótce walkę z Takahashim na Wrestle Kingdom... :o To był obiecany main event Anniversary Show z 2020 roku, gdy Naito był IWGP i IC champen,  a Takahashi Jr Heavy champem. Niestety, przez pandemie odwołano tę walkę, a zapowiadała się na świetną kultywację tradycji heavyweight champa vs jr heavyweight champa na rocznicowych galach New Japan. Mimo kondycji Naito czuję, że wyjdzie zadziwiająco dobrze i wygra Takahashi. Muszą stawiać na młodych.    Sabre Jr. vs Umino to main event pierwszego Wrestle Kingdom bez main eventu z Okadą, Naito lub Tanahashim w roli głównej od 2009 roku z WK IV (Shinsuke Nakamura vs Yoshihiro Takayama). Sabre Jr jest over, wygrał G1 Climax i zdobył pas już przed WK. Jest to jednak jego debiut w takim slocie i nie ma oponenta, który może go wyciągnąć do góry. Umino wypada dosyć blado, ale jego rola to akurat w tym roku wszystko uwalić, a dopiero w odległej przyszłości odbijać się ponownie.  Wciąż czeka na mnie seans z Road to Tokyo Dome w Korakuen, także zapewne dodam coś więcej.  Japońskie Forbidden Door w Tokyo Dome to taki scenariusz marzeń. Mamy tutaj galę obudowaną wokół powracającego z kontuzji Kenny Omegę vs. Gabriel Kidd, co gwarantuje nam prawdziwy banger i jest generalnie jedną z najgrubszych walk jaką sojusz AEW i NJPW ma tutaj do zaproponowania. Przydałyby się jednak jeszcze takie nazwiska jak Will Ospreay, Darby Allin, Jon Moxley, Jay White czy Kazuchika Okada. Nie rozumiem dlaczego Mox nie broni tutaj pasa AEW? Może nie pasuje to w obecne story, ale przydałby się. W każdym razie przedstawione walki gwarantują dużo wrażeń.  Wrzucanie na plakat logo STARDOM, ROH i CMLL to jednak spory stretch w dosyć skąpej ilości występów zawodników tych federacji. STARDOM jeszcze w miare się broni, ale ROH i CMLL? Możliwe, że szykują dla nich jeszcze jakiś battle royal czy coś, ale jedna zawodniczka z CMLL to jakaś kpina. Mają wkrótce przecież tę trasę Fantasticamania. Po takim gorącym roku dla CMLL jaki mieli z gorącym biznesem w Arena Mexico pełnym transferów z AEW i perełkami jak Danielson vs Hechicero, Danielson vs Blue Panther i mini feudu CMLL vs BCC liczyłem na Mistico, Hechicero, Pantera, itd. w przynajmniej jakimś lucha triosie. Fajnie będzie zobaczyć Dustina Rhodesa i Sammy Guevarę w Tokyo Dome. SHO i Guevara mają pole do popisu, a i weterani tej walki nadal zaskakują. Wynik jednak jest oczywisty. Obstawiam wygraną Takeshity na WK i tutaj kolejny banger z Ishiim, który z każdego zawodnika wyciąga x2 lepsze walki.   Mone i Mina to jedna z najbardziej emocjonujących walk kobiet na jaką czekam od bardzo dawna. Stawki też są wysokie z oboma pasami na szali, także liczę na dobrą walkę. Mercedes ostatnio jest w formie, także może być sztosik.  Bucksi pretendują do pasów drużynowych IWGP i nic o tym nie słychać..? Ciekawy jest jednak 'X' czyli nieznany partner. Liczę na jakiś twist na koniec, ale Buksów jako mistrzów nie ma co brać na poważnie. Oni są teraz part timerami i gdzie im tam latać znowu do Japonii... Finlay vs Brody może wyjść nawet nieźle. Mam nadzieję, że znowu nie uwalą Brody'ego (typ ma super potencjał), ale młody Finlay akurat tam potrzebuje tego niestety bardziej. Perry i Tsuji może być zarówno hitem jak i kitem, ale zapowiada się dosyć świeżo i intrygująco. Lepiej żeby tego nie spalili i tutaj również powinen wygrać gość od New Japan, czyli Tsuji zgarnia pin tudzież przyduszenie...   Castagnoli vs Umino to wielka niewiadoma. Kladiusz debiutuje w Tokyo Dome, to dla niego coś nowego i zapewne zaprezentuje się przyzwoicie. Shota uwala tutaj po raz drugi.  Sabre Jr. vs Ricochet pasuje tutaj jak Sanada vs Perry na jakimś Forbidden Door. To kolejny przykład politycznego kiczu między bookerami AEW/NJPW że kiełkują takie kwiatki z nikąd i prestiż głównego pasa upada. Ringowo wyjdzie zapewne dobrze, ale nie o to tutaj chodzi. Mogli wrzucić Zackowi kogoś mocnego z AEW, żeby zaakcentować go jako top guya w NJPW. Pasowałby tutaj np. Okada, a jeżeli chcą go chronić, to ktoś typu Adam Copeland albo Christian Cage by się nadał. Copeland jest już podobno wyklarowany i czeka na powrót. Można by zrobić wokół tego jakieś większe story z jego debiutem w stadionie, itd. Christian również dałby Zackowi wiekszego boosta wygraną niż Ricochet i można to było jakoś wplątać w story gdzie obecnie biega z walizką dającą mu shota na główny pas AEW kiedy tylko chce. Równiez Ospreay ma więcej historii z Zackiem i New Japan niż Ricochet i jego przegrana nie robiłaby różnicy, a jako były IWGP World champ również Zackowi dużego kopa w przód.  Ogólnie jestem dosyć podjarany. Obie gale to dużo solidnej ringowej akcji, budowania na przyszłość (oby byli rozsądni z wynikami) i prawdziwej petardy w postaci KENNY OMEGA vs GABE KIDD. Czekam... 
    • IIL
      AEW Dynamite 25/12/2024 Wjazd kamery na otwarcie z rampy prosto w Hammerstein Ballroom piękny. Ogólnie ujęcia i produkcja wygląda o wiele lepiej niż podczas np sobotniego Collision. Galę tę nagrywano w niedzielę, także mieli trzy dni na popracowanie na tym nagraniem.  Fajny patent z plakatem walk całej gali w pierwszych minutach, żeby zapoznać widzów z rozkładem jazdy (te plakaty btw AEW robi piękne, dobrze tam sypią grafikowi)   Continental Classic: Brody King vs Will Ospreay Dobra walka. Sufit co prawda nie spadł na dół - a mógł przy takim składzie - ale odwalili porządne widowisko i zagrzali tym openerem na resztę show.  Continental Classic: Darby Allin vs Ricochet Miodny kąsek, dzięki heelowej robocie Ricocheta, zajebistej publice i oczywiście Allinowi z jak dla mnie momentum do wygrania pasa od Moxa w przyszłości. Zajebista walka, przeplatana z konkretnymi chantami publiczności (You fucked Samanta! Bald! Bald! Bald! ) i świetną akcją ringową. 630 w wykonaniu Ricocheta na stół poza ring poleciał (coś jak Guevara i Allin na Revolution 2020). Mógł sobie tutaj Ricochet darować big pop spot i oddać go Allinowi. Miał dużo pola do popisu z publicznoścą i mógł ich czasami bardziej dopingować do hejtowania. Remis na koniec sprzeda kiedyś rewanż na ppv w przyszłości. W ostatniej minucie widać jak sędzia co dziesięc sekund mówi im ile jeszcze mają czasu, hehe. Polecam!   Gdy Allin i Ricochet byli jeszcze na ringu puścili wejściówkę Kommandera. Trzecia walka niczym na ppv bez innych segmentów pomiędzy. Continental Classic: Claudio Castagnoli vs Kommander Kommander robi ostatnio furorę. Można rzec, że budowany jest na nowego Reya Fenixa. Najpierw wygrana pasa ROH World Television na piątkowym ROH Final Battle, a teraz również i wygrana z Claudio dzięki kreatywnej końcówce. Kommander wyjął z kurtki jaką zostawił Allin pod ringiem kastet i uderzył nim Klaudiusza...  Po czym doprawił go finisherem. Dobra walka, Claudio dbał o powermovesy, a Kommando latał wokół niego.  Continental Classic: Kazuchika Okada vs. Shelton Benjamin Kazu chyba zapomniał o fryzjerze albo zapuszcza naturalne włosy. Wolę go w blondo-złotym kolorze.  Sheltona ogląda mi się ostatnio o wiele lepiej niż kiedyś. Przypakował, dobrze wygląda na swój wiek i doświadczenie też robi swoje. Walka to taki G1 match Okady, czyli zupełnie inny match pace od poprzednich trzech zmagań ligowych. Starcie heel vs heel przy takiej widowni to trochę strata, ale też dali o sobie znać. Okada wygrywa po mocnej walce, szczególnie jak na tv. Handshake na koniec po czym Okada puścił odwróconemu Benjaminowi "ukryty" środkowy palec bezcenne...   W końcu segment na backstage w wykonaniu Swerve'a. Ricochet znów pokazał, że ten hejt na socialach, że jego heel turn się nie przyjmuje był o wiele za wczesny. Ten jego nowy catchprase "AHAAA" już nawet Strickland powtórzył...  ""thats why you got house no more" lol Chris Jericho z swoimi ziomkami z Nowego Jorku promuje walkę z Antony Bowensem na ostatnim Rampage ever... Nie rozumiem hejtów na Chrisa Jericho.  Toni Storm vs Taya Valkyrie Storm w obecnym gimmicku złapania amnezji ogląda się jak zwykle dobrze, ale zupełnie nie kupuję jej oponentki. Reakcja publiczności też nie powolała. Storm wygrywa i powoli przesuwa się dalej do wydaje mi się walki z Mariah May w Australii.  Promo video dla Cole vs MJF na Worlds End. Osobiście bardzo podobał mi się ich storyline z 2023 roku i szkoda było patrzeć na to, jak ze względu na kontuzje cały ten finał "Whos the Devil?" z zajebistego potencjału został rozmieniony na drobne. Cieszę się, że ta walka dostanie swój finał.  Continental Classic: Daniel Garcia vs Kyle Fletcher Fletcher robiony jest na super rookie gwiazdę i muszę przyznać, że w tej heelowej odsłonie przypomina nieco Randy Ortona z 2003-2004 roku. Panowie dobrze ze sobą pracowali kończąc te show przyzwoitą klamrą. Udało im się zbudować emocje po dosyć wyczerpującej gali. Kilka mocniejszych spotów, Fletcher czuje się coraz lepiej w swojej roli i jego wygrana na koniec awansuje go do półfinałów turnieju Continental Classic. Zostawia to nas z półfinałami Continetnal Classic na Worlds End w postaci Ospreay vs Fletcher i Okada vs Ricochet.  Na koniec Mox z klimatycznym promo w swoim typowym wykonaniu gdzieś na backu u boku Shafir. Buduje do czegoś wielkiego na Worlds End i ciekawe, czy faktycznie chodzi o Shane'a McMahona...   Ta gala, to taki G1 Climax w wykonaniu amerykańskiej tv w legendarnej hali Hammerstein Ballroom z  dobrymi walkami i na pewno jedną killer walką (Ricochet vs Allin). Jedynie jeden stinker (Storm vs Valkyrie). Nie był to typowy go home show naładowany segmentami, ale gala uderzała i w tym aspekcie tam gdzie trzeba (Mox/Hangman/Cassidy/White segment).  To zdecydowanie najlepsza gala z 3-dniowego nagrywania w Hammerstein Ballroom. Podobała mi się zdecydowanie bardziej od Collision i Final Battle. Jak pisałem w shoutbox, zrobiłem sobie ostatnio mały maraton po wydarzeniach w tej miejscówce, m.in. Final Battle 2008 (z boskim Danielson vs Morishima) i klasykiem ECW One Night Stand 2005 i 2006. Również poleciała tygodniówka ECW on Sci Fi w sławnym "Change the channel" dla Batista vs Big Show z 2006 roku). Świetna perspektywa, żeby po tylu latach ponownie zobaczyć tam tapingi gal wrestlingowych w większej skali niż wcześniejsze ROH w ostatnich latach. Gorąco polecam.       
    • Attitude
      Dwayne Johnson powrócił na ring WWE po raz pierwszy od 11 lat podczas WrestleManii 40, która odbyła się w kwietniu tego roku. Jednak, jak przyznaje, jego ciało nie reaguje już tak samo, jak dekadę temu. "To niesamowicie trudne" - powiedział 52-letni Johnson podczas otwarcia Cirque du Soleil "Auana" w Honolulu we wtorek, 17 grudnia. "Trening staje się naprawdę intensywny, a obóz treningowy bardzo wymagający". "Przeszedłem obóz treningowy przed WrestleManią, który trwał około ośmiu do dziewięciu tygodni" — dodał. "To naprawdę szybkie tempo, ale na szczęście udało mi się przez to wszystko przejść". Cały czas pojawiają się spekulacje, że może on ponownie powrócić na ring podczas WrestleManii 41, która odbędzie się w przyszłym roku w Las Vegas. --- Walka Logana Paula z Conorem McGregorem nie oznacza końca kariery wrestlingowej YouTubera, mimo jego prób przekonania fanów, że jest inaczej. Były mistrz Stanów Zjednoczonych nie pojawił się w WWE od czasu, gdy stracił swój tytuł na rzecz LA Knighta podczas SummerSlam w sierpniu tego roku. Na specjalnej konferencji promującej współpracę WWE z Netflixem Logan ujawnił, że będzie aktywnie uczestniczył w programie Monday Night Raw w 2025 roku. "Obiecuję wszystkim: patrzycie na przyszłego mistrza świata WWE, a jego imię to Logan Paul." Gunther odpowiedział na słowa Paula, stwierdzając, że z wielką przyjemnością "wybije ten głupi uśmieszek z jego twarzy." (slap that stupid smirk out of his face.)Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Mr_Hardy
      Bardzo smutny news, ale może wymyślą coś nowego.
  • Dodaj nową pozycję...