Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

TakerFanKrk napisał/a:

Boję się że WWE może skusić się na to by zrobić z Sheamusa pierwszym który wygrałby RR dwa razy z rzędu

Shawn Michaels, Steve Austin.

Nie wiem co miało na celu ich wymienienie (przecież ani Austin ani HBK nie wygrali dwukrotnie z rzędu Royal Rumble :) ), bo domyślam się że chciałeś się odnieść do moich obaw związanych z Sheamusem...

Jak to nie? Michaels wygrał w latach 1995 i 1996. Stone Cold wygrał m.in w latach 1997 i 1998. Do tego Hogan wygrał dwa razy z rzędu w latach 1990 i 1991

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309052

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

Co do Faworytów to tak widzę ich szanse

Ryback - Według mnie nie ma on szans na zwycięstwo w tej walce. Po pierwsze on jest za krótko w federacji , ktoś się może spierać że niby Del Rio był także bardzo krótko w WWE gdy wygrywał tą walkę ale on od początku walczył z Main Eventerami a Ryback do października obijał Jobberów oraz zawodników lokalnych. Dlatego nie powinien on wygrać tej walki bo według mnie na to się nie zdecydują. Czemu ? Bo on będzie walczył na największej scenie ze wszystkich z Big Showem ale na pewno nie o pas WHC. Bo sama ich walka i jego finisher na koniec będzie tak sprzedane że nawet pas na szali nie będzie potrzebny do zachęcenia tą walką.

John Cena - No tu jest to bardziej prawdopodobne , on wygrywa tą walkę i walka o pas WWE na Wrestlemani z Rockiem i Punkiem jak malowana. Szczerze to nawet by mnie to ciekawiło. Cena niby jest bardzo słaby w ringu ale to są głupoty. On musi tak walczyć by dzieci nie naśladowały po nim ryzykownych akcji. Przecież jego ostatnie walki nie zawodziły, ostatni zawód to jego walka z Big Showem na gali No Way Out , jednak to raczej nie jego wina. Mam nadzieje jednak że WWE to inaczej rozwiąże niż jego zwycięstwo.

Chris Jericho - Wraca on i wygrywa tą walkę po czym na Wrestlemani walczy z Dolphem Zigglerem o pas WHC. Kontynuacja ich feudu który zaczął się przed SumerSlam. To by miało sens i do tego sam feud jak i sama walka mogły być na wielkim poziomie. Do tego w końcu ten pas dostałby odpowiednią walkę jak na na Wrestlemanie. Bo dziwne jest to że od ponad roku walka o pas WHC na gali PPV nie była na bardzo dobrym poziomie. Jednak może dzięki temu nieoczekiwanemu zwycięstwu coś się tam zmieni.

The UnderTaker - Powraca on na tej gali i wchodzi z numerem 30 po czym wygrywa tą walkę. To było by niespodziewane jednak WWE już nie raz nas zszokowało. Mimo to jeśli on by wygrał to prawdopodobne jest zwycięstwo Punka nad Rockiem i na Wrestlemani dostalibyśmy walkę o pas WWE CM Punk vs Yhe UnderTaker Pas vs Seria. Do tego Punk jako osoba która posiadała by pas ponad 500 dni byłby naprawdę wiarygodnym rywalem dla umarlaka.

Sheamus - Nie , on nie zasługuje by być jak Stone Cold Steve Austin , HBK Shawn Michaels i Hulk Hogan. Oni wygrywali tą walkę dwa razy z rzędu , jeśli wygrał by to on to to by miało same minusy. Nie dość że dostalibyśmy znowu tą kalekę w walce o pas na Wrestlemani to jeszcze pewnie walczył on by z Ortonem. Oby tak nie było bo ja tego znowu mentalnie nie wytrzymam. Ja tego białasa nie trawie i jeśli on nawet dostanie walkę z Ortonem na największej gali to oby nie o pas.

Randy Orton - Także nie, to samo co u Sheamusa.

Daniel Bryan - Czemu nie , mi się marzy jego wygrana i sensacyjne zwycięstwo Kena w Elimination Chamber Matchu i ich walkę o pas WHC na Wrestlemani. To by było rewelacyjne i bardzo chętnie bym to zobaczył. Do tego Kane mógłby dostać ostatni title run w karierze który mu się należy , do tego służył by on jako idealna odskocznia dla Daniela. Jeśli by po tej walce Daniel został mistrzem to okazało by się że dzięki zeszłorocznej porażce w 18 sekund i jego sławnemu Yes , Yes na tej gali został on ulubieńcem Vinca i dzięki temu rok później odzyskał on pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309060

The UnderTaker - Powraca on na tej gali i wchodzi z numerem 30 po czym wygrywa tą walkę. To było by niespodziewane jednak WWE już nie raz nas zszokowało. Mimo to jeśli on by wygrał to prawdopodobne jest zwycięstwo Punka nad Rockiem i na Wrestlemani dostalibyśmy walkę o pas WWE CM Punk vs Yhe UnderTaker Pas vs Seria. Do tego Punk jako osoba która posiadała by pas ponad 500 dni byłby naprawdę wiarygodnym rywalem dla umarlaka.
Czy naprawdę uważasz że konieczne jest aby Undertaker wystąpił w RR? Przecież sam wiesz że Taker już nie jest pierwszej młodości, poza tym jest jedną z czołowych gwiazd WWE. Myślisz że przy jego stanie zdrowia wytrzymałby około godzinę w ringu? Jak dla mnie Taker nie musi w tym brać udziału (do Kapsuły też pewnie nie wejdzie). Stawiam że Taker zaatakuje w jakiś sposób Punka podczas Elimination Chamber (albo na którejś z gal RAW) co będzie początkiem ich programu.

Taker z pasem? Też bez sensu. Moim zdaniem Taker już pasa nie dostanie (w zasadzie mogliby mu go dać jeszcze ponosić przez jeden reign bo tak już długo nie powalczy ale ze względu że jest coraz starszy i boryka się z kontuzjami więc pewnie już go nie dadzą ).

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309062

• Reputacja:   0

Absolutnie nie wierzę w to, że D-Bryan mógłby wygrać Royal Rumble, chociaż -cholera - facetowi by to się przydało i to bardzo. Bryan nadal jest genialny, ale jego postać w ostatnich kilku ładnych już tygodniach stoi w miejscu. Przyjdzie, wygra/przegra, odejdzie. Z pewnością jego triumf to byłby niezły shocker i jednocześnie bardzo ładne odświeżenie jego postaci, ale absolutnie na to nie liczę. To, jak WWE wierzy w Danielsona pokazali na WM, kiedy ten posłużył jako mięso armatnie dla Sheamusa i jego beznadziejnej kariery w main eventach niebieskiego brandu. Oczywiście, mamy inny rok, inne czasy i inne pojmowanie Danielsona, jako postaci (jest dużo, dużo ciekawszy), ale nie zapominajmy, że nadal jest krasnalem, który w WWE zawsze będzie robił za underdoga.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309064

Absolutnie nie wierzę w to, że D-Bryan mógłby wygrać Royal Rumble, chociaż -cholera - facetowi by to się przydało i to bardzo. Bryan nadal jest genialny, ale jego postać w ostatnich kilku ładnych już tygodniach stoi w miejscu. Przyjdzie, wygra/przegra, odejdzie. Z pewnością jego triumf to byłby niezły shocker i jednocześnie bardzo ładne odświeżenie jego postaci, ale absolutnie na to nie liczę. To, jak WWE wierzy w Danielsona pokazali na WM, kiedy ten posłużył jako mięso armatnie dla Sheamusa i jego beznadziejnej kariery w main eventach niebieskiego brandu. Oczywiście, mamy inny rok, inne czasy i inne pojmowanie Danielsona, jako postaci (jest dużo, dużo ciekawszy), ale nie zapominajmy, że nadal jest krasnalem, który w WWE zawsze będzie robił za underdoga.
I akurat jest to doskonała otoczka dla WWE i samego Bryana :) Dużo osób obstawia wielkie nazwiska typu Orton,Sheamus,Cena czy Ryback a mało kto bierze pod uwagę No-mana :) To akurat dobrze bo w związku z tym że mało kto bierze jego wygraną na poważnie (zapewne hamburgerożercy w Stanach także nie myślą o Bryanie jako zwycięzcy) to ewentualny triumf Danielsona byłby dla wszystkich niezłym szokiem (być może porównywalnym ze zdobyciem przez niego walizki w 2011) i myślę że WWE bierze to pod uwagę...
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309071

Czy naprawdę uważasz że konieczne jest aby Undertaker wystąpił w RR? Przecież sam wiesz że Taker już nie jest pierwszej młodości, poza tym jest jedną z czołowych gwiazd WWE. Myślisz że przy jego stanie zdrowia wytrzymałby około godzinę w ringu? Jak dla mnie Taker nie musi w tym brać udziału (do Kapsuły też pewnie nie wejdzie). Stawiam że Taker zaatakuje w jakiś sposób Punka podczas Elimination Chamber (albo na którejś z gal RAW) co będzie początkiem ich programu.

Taker z pasem? Też bez sensu. Moim zdaniem Taker już pasa nie dostanie (w zasadzie mogliby mu go dać jeszcze ponosić przez jeden reign bo tak już długo nie powalczy ale ze względu że jest coraz starszy i boryka się z kontuzjami więc pewnie już go nie dadzą ).

Ale czemu sądzisz że UnderTaker wygra ? CM Punk jest jedyną osobą która może przerwać tą serie. To by był szok ale to nie jest jakieś zupełnie nie realne . Gdyby on to zrobił to byłby on zdecydowanie najlepszym mistrzem w histori WWE.

(wiem że to mało realne ale jak głównie pisze w dziale Booking Zone więc u mnie działa głównie wyobraźnia) :D

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309072

TakerFanKrk napisał/a:

arkao napisał/a:

Ale czemu sądzisz że UnderTaker wygra ? CM Punk jest jedyną osobą która może przerwać tą serie. To by był szok ale to nie jest jakieś zupełnie nie realne . Gdyby on to zrobił to byłby on zdecydowanie najlepszym mistrzem w histori WWE.

To akurat bardzo proste. WWE nigdy nie zdecyduje się na przerwanie streaku bo jest to w jakimś sensie wizytówka Undertakera czy WrestleManii. Sam Callaway oczywiście nie był do tego jakoś szczególnie przywiązany (nawet chodziły słuchy że chciał by streak przerwał Kurt Angle) ale zawsze przeciwko temu był sam McMahon. Teraz także zważywszy na to że Taker jest już coraz bliżej emerytury, zniszczenie legendarnej serii Undertakera byłoby strzałem w stopę WWE. Taker powinien odejść niepokonany (a ostatnią walkę stoczyć za rok z Johnem Ceną). Są po prostu rzeczy święte dla fanów których się nie rusza: streak jest jedną z nich...

Ostatnią realną szansę (moim zdaniem) na przerwanie streaku miał Shawn Michaels w 2010 gdy odbyła się słynna walka Streak vs Career (wtedy był ostatni raz gdy miałem wątpliwości czy Taker wygra). Był to rewanż i byłem lekko zestresowany czy HBK nie zagwarantował sobie przerwania serii w rewanżu (zważywszy że Taker nigdy nie robił z tego takiej tragedii jak fani)

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309075

To akurat bardzo proste. WWE nigdy nie zdecyduje się na przerwanie streaku bo jest to w jakimś sensie wizytówka Undertakera czy WrestleManii. Sam Callaway oczywiście nie był do tego jakoś szczególnie przywiązany (nawet chodziły słuchy że chciał by streak przerwał Kurt Angle) ale zawsze przeciwko temu był sam McMahon. Teraz także zważywszy na to że Taker jest już coraz bliżej emerytury, zniszczenie legendarnej serii Undertakera byłoby strzałem w stopę WWE. Taker powinien odejść niepokonany (a ostatnią walkę stoczyć za rok z Johnem Ceną). Są po prostu rzeczy święte dla fanów których się nie rusza: streak jest jedną z nich...

Nie zgadzam się z tym , według mnie powinno nastąpić symboliczne podanie pałeczki prze Takera. Jest on najbardziej epicką postacią w WWE i powinno WWE pokazać poprzez czyste zwycięstwo Punka że to on jest nową super gwiazdą WWE, według mnie po Shawnie Michaelsie to tylko Punk to może przerwać.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309076

TakerFanKrk napisał/a:

Nie zgadzam się z tym , według mnie powinno nastąpić symboliczne podanie pałeczki prze Takera. Jest on najbardziej epicką postacią w WWE i powinno WWE pokazać poprzez czyste zwycięstwo Punka że to on jest nową super gwiazdą WWE, według mnie po Shawnie Michaelsie to tylko Punk to może przerwać.

Możesz się z tym zgadzać albo nie ale taki jest fakt. WWE na 99,9 % nie zdecyduje się niszczyć rzeczy którą budowano 20 lat. Poza tym pewne jest że po zniszczeniu streaku wielu fanów WWE (głównie smartów) nie wybaczyłoby federacji takiego kroku i odwróciłoby się od niej... Vince zdaje sobie sprawę jak ważną rzeczą dla fanów jest legendarna seria, dlatego nie pozwala jej ruszać (ale za to lubi mącić w głowach fanom: wystarczy że położył na szali karierę Michaelsa i już w sercach fanów zasiało się ziarnko niepewności).
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309079

Punk przy obecnym bookowaniu nie jest nawet "godzien" walki z Grabarzem, nie oszukujmy sie w ostatnich 4 latach taker walczył z prawdziwymi kozakami i to były walki historyczne, a Punk no ok walka by sie odbyła, ale kto tak na prawdę będzie miał ziarno niepewności co do utrzymania serii.

Jak dla mnie jedyny przeciwnik gdzie można miec minimalne wątpliwości do podtrzymania serii jest Cena. Oczywiście zgodziłbym sie na przerwanie streaku tylko w przypadku heel turnu Jasia, bo to by było meega wydarzenie i jedeyna zrozumiała decyzja o przerwaniu legendy

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309110

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Sam Callaway oczywiście nie był do tego jakoś szczególnie przywiązany (nawet chodziły słuchy że chciał by streak przerwał Kurt Angle) ale zawsze przeciwko temu był sam McMahon.

Z tego co pamiętam, to Taker był chętny jobnąć na WM-ce Kane'owi za całokształt, ale sam Jacobs wyraził sprzeciw przeciwko takiemu pomysłowi (i jak tu nie lubić Glen'a?) i umarł on śmiercią naturalną.

według mnie po Shawnie Michaelsie to tylko Punk to może przerwać.

Po Michaelsie??? Jaki sens miałoby wtedy job'nięcie Takera Shawn'owi, który powoli podchodził już do lądowania w kwestii swojej kariery? Jeżeli już zrywać streak to gwieździe, którą Vince będzie chciał namaścić na kolejnego Rock'a, Austina itp., czyli "gwieździe jutra".

Jeżeli mówimy już o samym streaku i miałbym wskazać w przeszłości, wrestlera który byłby najbliżej przerwania passy Grabarza (gdyby go zabookowali z Markiem na WM-ce), to dla mnie byłby to Brock Lesnar, podczas swojego "złotego okresu" u Vince'a (facet miał wszystko co podnieca Vinniego, żeby McMahon "stracił głowę" i poszedł na całość, gdyby wówczas doszło do takiej walki). Fani Takera mogą rzucać na tacę, że wtedy do takiego starcia nie doszło, bo przerwanie streaku byłoby wtedy cholernie bardzo prawdopodobne...

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309112

TakerFanKrk napisał/a:

Sam Callaway oczywiście nie był do tego jakoś szczególnie przywiązany (nawet chodziły słuchy że chciał by streak przerwał Kurt Angle) ale zawsze przeciwko temu był sam McMahon.

Z tego co pamiętam, to Taker był chętny jobnąć na WM-ce Kane'owi za całokształt, ale sam Jacobs wyraził sprzeciw przeciwko takiemu pomysłowi (i jak tu nie lubić Glen'a?) i umarł on śmiercią naturalną.

Pierwsze słyszę ale miło wiedzieć że były takie plany.Faktycznie Kane zachował się przyzwoicie :) -Raven-, masz na myśli ich drugą walkę z WrestleManii XX?
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309143

Po Michaelsie??? Jaki sens miałoby wtedy job'nięcie Takera Shawn'owi, który powoli podchodził już do lądowania w kwestii swojej kariery? Jeżeli już zrywać streak to gwieździe, którą Vince będzie chciał namaścić na kolejnego Rock'a, Austina itp., czyli "gwieździe jutra".

Jeżeli mówimy już o samym streaku i miałbym wskazać w przeszłości, wrestlera który byłby najbliżej przerwania passy Grabarza (gdyby go zabookowali z Markiem na WM-ce), to dla mnie byłby to Brock Lesnar, podczas swojego "złotego okresu" u Vince'a (facet miał wszystko co podnieca Vinniego, żeby McMahon "stracił głowę" i poszedł na całość, gdyby wówczas doszło do takiej walki). Fani Takera mogą rzucać na tacę, że wtedy do takiego starcia nie doszło, bo przerwanie streaku byłoby wtedy cholernie bardzo prawdopodobne...

No dobra ale każdy się przecież zastanawiał czy Shawn jest w stanie przerwać serię. Ja w to wierzyłem a trzeba przyznać że po Wrestlemani 26 nie było na horyzoncie osoby która miała by pokonać Takera. Teraz jest Punk który według mnie ma większe szanse niż Lesnar jakby dostał on walkę z Takerem kilka lat temu. Czemu? Bo Lesnar może i miał swój złoty okres ale Punk też ma teraz swój okres z pasem który przebija wszystko. Od dawna nie było osoby która miała tak długo pas i przy tym była cały czas ciekawa. Dlatego ja myślę że Punk jeśli dostał by walkę z Takerem to według mnie miałby on przynajmniej 20 % szans na przerwanie imponującej serii. ( według mnie , z całym szacunkiem do Takera to bardzo bym chciał zobaczyć wygrywającego Punka w takiej walce )

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309168

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

-Raven- napisał/a:

TakerFanKrk napisał/a:

Pierwsze słyszę ale miło wiedzieć że były takie plany.Faktycznie Kane zachował się przyzwoicie :) -Raven-, masz na myśli ich drugą walkę z WrestleManii XX?

Nie potrafię tego konkretnie umiejscowić, ale czytałem o tym na pewno. Wydaje mi się, że nie było to przed żadną ich planowaną walką, ale Mark na forum (pewnie kiedy przewijały się kandydatury kolejnych przeciwników na WrestleManię i pomysły na booking takiej walki) wypowiedział się, że jeśli ktoś miałby złamać streak, to on widziałby tu Jacobsa, któremu mógłby bez problemu job'nąć. Reakcja Kane'a była szybka i Glen z miejsca powiedział, że docenia to, ale streak nie powinien zostać złamany.

Teraz jest Punk który według mnie ma większe szanse niż Lesnar jakby dostał on walkę z Takerem kilka lat temu. Czemu? Bo Lesnar może i miał swój złoty okres ale Punk też ma teraz swój okres z pasem który przebija wszystko. Od dawna nie było osoby która miała tak długo pas i przy tym była cały czas ciekawa. Dlatego ja myślę że Punk jeśli dostał by walkę z Takerem to według mnie miałby on przynajmniej 20 % szans na przerwanie imponującej serii. ( według mnie , z całym szacunkiem do Takera to bardzo bym chciał zobaczyć wygrywającego Punka w takiej walce )

Obecny heelowy Punk to pizdeusz made in WWE (w mniejszym lub większym stopniu. Zobacz w jak przekonujący sposób broni obecnie swojego tytułu) i nie widzę kogoś takiego, jak mu bookują pojechanie Grabarza na WrestleManii. Nie dałbym Punkowi 5% szans w tym starciu, gdzie na Lesnara, w tamtym okresie, postawiłbym 55% szans, że może przerwać streak. Na chwilę obecną, wg mnie tylko turnujący się Cena mógłby pojechać DeadMana i przerwać streak. Wygrana kogokolwiek innego z obecnego rosteru nie byłaby dla mnie wiarygodna. Poza tym - Punker to gwiazda "teraz" a nie "jutra", bo z tego co kojarzę, to Brooks sam się wypowiadał, że daje sobie jeszcze tylko kilka lat w tym biznesie. Nie wierze, że heelowemu CM'owi rozpisali by taką wygraną. Już prędzej wtedy, kiedy był tweenerem i jechał Cenę w Chicago, a później przeszedł face turn. Gdyby później na WM'ce, taki mocno wypromowany Punk stawał na przeciwko Takera i wisiałoby nad nim widmo turnu, to faktycznie można by się było zastanowić co tam się może wydarzyć. Przy obecnej postaci Punkera - wg mnie no chance in hell.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309183

Wpadłem na trochę dziwny pomysł. Co wy na to, że na następnym RAW, gdy będzie segment Rocka i Punka, wkroczył Stone Cold, pogadali i ustalili, że właśnie Austin byłby sędzią specjalnym pojedynku właśnie Rocka i Punka? Wg. mnie byłoby to epickie, lecz lekko zepsułoby to feud tejże dwójki.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/9/#findComment-309185