Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Coś ty się tak tego Rybacka uczepił :-) ? Jak dla mnie nie jest on najlepszą opcją bo wolałbym żebyśmy na WM dostali porządny mecz o WHC, a niestety Ryback i Big Show tego nie zapowiadają. Ja dalej wierzę w Dolph vs. Y2J, a teraz sobie przypomniałem, że planowana była jeszcze walka Orton vs. Sheamus o WHC. Na ostatnim SD! doszło między nimi do sprzeczki, kto wie czy to nie jest początek ich programu.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308945

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

A ja chciałbym żeby zwycięzcą RR został Daniel Bryan. Bryan po wygraniu prawa do shota na pasy rozstałby się z Kanem (Bryan naśmiewałby się z Big Red Monstera co doprowadziłoby do straty pasów Tagów na rzecz Rhodes Scholars, rozpad ich teamu, a po krótkim feudzie z byłym partnerem Danielson mógłby spokojnie rozpocząć marsz po pas). Poza tym wiadomo nie od dziś że Bryan jest ulubieńcem Vince'a (pewnie McMahon chciałby też by Daniel rozpoczynał już singlową karierę) więc całkiem możliwe że to on może wygrać Royal Rumble Match.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308947

Miło było by zobaczyć jak Bryan wygrywa, choć po tym co wwe nam serwuje ostatnio to słodki jas albo nudny majonez maja szanse :| Vince tak lubi Bryana że na WM majonez poskładał go w 18 sec...

Pozatym Bryan zmienia się w The Dazzler od nowego roku :?

Czymś wspaniałym byłoby zobaczyć na WM triple match o pas wwe Rock v Punk v Bryan choć to jest niemożliwe

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308948

iło było by zobaczyć jak Bryan wygrywa, choć po tym co wwe nam serwuje ostatnio to słodki jas albo nudny majonez maja szanse :| Vince tak lubi Bryana że na WM majonez poskładał go w 18 sec...
W newsach było pisane (tylko nie pamiętam czy tutaj czytałem czy u konkurencji) że McMahon stał się fanem Bryana od czasu gdy wylansował on chanty YES,YES,YES a storyline z Kanem sprawił że Vince zaczął myśleć o poważnym pushu dla niego (mogłem coś przekręcić bo czytałem tego newsa jakiś czas temu ale na pewno było coś w ten deseń ;) )

[ Dodano: 2013-01-05, 20:08 ]

PS. tak czy inaczej Vincent jest fanem obecnej postaci Bryana (a to może skutkować wygraną w RR)- mam nadzieję że nie będzie to Ryback (drugi ulubieniec chairmana)

[ Dodano: 2013-01-05, 20:12 ]

Czymś wspaniałym byłoby zobaczyć na WM triple match o pas wwe Rock v Punk v Bryan choć to jest niemożliwe
To także jest jedno z moich marzeń zważywszy że owa trójka miała ze sobą wspólny segment na 1000 epizodzie RAW :)
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308949

• Urządzenie:  Windows

Pozatym Bryan zmienia się w The Dazzler od nowego roku

Myślałem że ktoś sobie jaja robi... Na Twitterze mamy potwierdzenie i odnośnik do filmu na wwe.com. Co oni wymyślili Bryanowi? Już się boję, ale może wyjść dobrze. Pamiętam, jak ludzie skreślali Wyatta zanim go zobaczyli.

A skoro to temat RR, to wkleję tu "fantasy booking" związany z Dazzlerem i powrotem Jericho:

"1. Put Bryan in the Royal Rumble

2. Have Jericho as a surprise entrant

3. Jericho eliminates Bryan

4. Bryan, in a fit of rage, steals jacket

5. ?????

6. Dazzler

Bonus points if Jericho eliminates himself to chase after his jacket."

"Followed by week after week of Bryan coming out in Jericho's jacket, talking about hos Dazzling he is and being generally awesome only to be interrupted by Jericho running out going "THERE YOU ARE YOU LITTLE WANNABE" and chasing him through the crowd.

It could end with a WrestleMania Beard vs Jacket-match, and it would be the feud of the century."

Pomysł boski, byłoby się z czego pośmiać aż do kwietnia :twisted: No i walka na WM byłaby dobra.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308954

renovoltage napisał/a:

Pozatym Bryan zmienia się w The Dazzler od nowego roku

Myślałem że ktoś sobie jaja robi... Na Twitterze mamy potwierdzenie i odnośnik do filmu na wwe.com. Co oni wymyślili Bryanowi? Już się boję, ale może wyjść dobrze.

A o co chodzi z tym "Dazzlerem" bo nie za bardzo rozumiem? Zmieniają Bryanowi gimmick czy co?
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308961

Póki co wiadomo tylko tyle, że Bryan lansuje "The Dazzler" jako swój nickname na 2013 rok. Nie mam pojęcia z czym to jest związane i jakie (ewentualne) zmiany ma to wprowadzić, ale na pewno jest to według mnie kontynuacja komediowej odsłony postaci "Najlepszego na Świecie". Oby był to jednorazowy wyskok z wymyślaniem sobie nick-namów jak chociażby z "Mr. Small Package" (chociaż to już mu w sumie przybili na niezależnej) itp.

Jeżeli jednak zrobiliby z Dragona chłoptasia śmigającego z śmiesznych ciuszkach to daję słowo, RAW i SD więcej nie obejrzę, bo to byłby cios w krocze fanom.

Edytowane przez E_9
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308962

Fandangoo/o się nie sprawdził to pora na Dizzlera...a tak na poważnie to :

Ja bym się obawiał tego nowego "czegoś" - niech zostanie tak jak jest, bo tu jest komediowo, ale Bryan jest jak najbardziej poważny, czasem niemal zachowuję się jak psychiczny w swym gimmicku i można to komediowo odbierać ale teoretycznie on nie gra gimmicku komediowego. Jeśli chodzi natomiast o tego Dizzlera to tu jak na dłoni widać po zdjęciach, że nie obejdzie się komedii w stylu Santino :roll: i odpukać tag teamu z kimś z trójki: Marella, Ryder czy Hoornswoogle - niech zostanie jak jest z Danielsonem. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308963

W sumie takie "perełki" szykują tylko i wyłącznie ludziom na których nie ma pomysłu... a Bryan to istna petarda z masą potencjału do dalszego wykorzystywania, więc poczekałbym cierpliwie do poniedziałku. Jeżeli wydarzy się coś, czego byśmy nie chcieli to będziemy rozpaczać... jestem dobrej myśli.

PH93, sto procent racji co do tego, że Dragon powinien zostać jeszcze w swojej quasi-komediowej postaci, bo siedzi w niej nadal masa potencjału. Z resztą, nawet ekipa z Czerwonym Potworem powinna spokojnie jeszcze wytrzymać do chociażby WM'ki, bo za ten rok im się to należy jak mało komu. "The Dazzler" to może być tylko jakieś tam małe uzupełnienie gimmicku i jeżeli chcą to fajnie wykorzystać to również przymknę oko... jakby nie było Daniel to obecnie najlepsza wrestlingowa komedia w WWE.

Jeżeli faktycznie Vince uwielbia ex Danielsona i szanuje jego umiejętności w ringu, aktorstwo i charakter (czytałem gdzieś, że Bryan to jeden z ideałów na zapleczu) to przyjdzie jeszcze czas na te poważne plany i porównania fanów do Benoit, z tym sobie też poradzi jak mu zaufają.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308965

Tylko, że u wujka Vince'a wszystko się zmienia zależnie od humoru jeśli nie nazywasz się Orton , HHH, Cena czy Undertaker - bo jak inaczej określić to, że przez kilka segmentów D-Bryana z Kanem i Sheenem nagle stał się on ulubieńcem McMahona a przecież miesiąc wcześniej podłożył się w squashu na WM?, równie dobrze teraz Ex-dragon coś zrobi co Vincowi się nie spodoba i welcome Dazzler : )...tak czy inaczej trzeba, za niego (dragona) trzymać kciuki.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308969

Ten RR jest dla mnie dużą zagadką. To w sumie dobrze. Oto moje propozycje :

Ryback - Jako tako udowodnił,że nadaje sie na ME i jest dobrym monsterem. Jego walki może nie są jakieś powalające. W ostatnich trzech matchach nie dał ciała (Nie licząc HiAC ,ale to już wina bookerów,bo panów było stać na więcej). Fani na niego reagują. Prezencje jako tako ma. Jeśli dali by mu spory push i dobrze operowali jego gimmickiem to można go stworzyć jako kogoś na miare Austina,czy Goldberga (baaa nawet lepszego).

John Cena - Tu tłumaczyć się nie trzeba . Jasiu wygrywa. Rocky zdobywa pas i walka na Wrestlemani. John wygrał i może już raz ,ale nie będę płakał jeśli wygra i tym razem. W tym roku zwycięzca dla mnie mało się liczy. Poziom walki ma być dobry.

The Miz - W sumie to czemu nie. Byłby to jakiś element zaskoczenia. Miz zasłużył. Cały rok ciężko pracował. Ostatnio prowadzi MizTv ,który nieźle się sprawdza. Przy micu jest jednym z najlepszych. Jego cipkowaty gimmick był ostatnio troche źle prowadzony :???: Gdy był mistrzem WWE jego regin był bardzo dobry. Potem niestety spadł do MC.

Sheamus - Nie jestem za jego ponowną wygraną. Przejadł mi się totalnie. Powinien wypromować kogoś młodszego teraz.

Daniel Bryan - W sumie czemu nie. Ten rok był w miare dobry dla niego. Mimo,że stracił WHC to pozbierał się. Wykręcił dobry feud z Cm Punkiem i stworzył genialny team z Kanem. Udowodnił ,że nie jest słaby za mikrofonem,a w ringu napewno sobie poradzi.

Oczywiście WWE może zaskoczyć i dać kogoś kogo się wogóle nie spodziewamy. Licze głównie na kogoś z trójki :Ryback,Miz,Bryan. Nieuniknione ,że na RR powróci jakaś gwiazda. Być może na jeden wieczór. No ale zawsze jakieś urozmaicenie. Licze też na The Shield,że narobią troche zamieszania w ringu.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-308975

Ten RR jest dla mnie dużą zagadką. To w sumie dobrze. Oto moje propozycje :

Ryback - Jako tako udowodnił,że nadaje sie na ME i jest dobrym monsterem. Jego walki może nie są jakieś powalające. W ostatnich trzech matchach nie dał ciała (Nie licząc HiAC ,ale to już wina bookerów,bo panów było stać na więcej). Fani na niego reagują. Prezencje jako tako ma. Jeśli dali by mu spory push i dobrze operowali jego gimmickiem to można go stworzyć jako kogoś na miare Austina,czy Goldberga (baaa nawet lepszego).

John Cena - Tu tłumaczyć się nie trzeba . Jasiu wygrywa. Rocky zdobywa pas i walka na Wrestlemani. John wygrał i może już raz ,ale nie będę płakał jeśli wygra i tym razem. W tym roku zwycięzca dla mnie mało się liczy. Poziom walki ma być dobry.

The Miz - W sumie to czemu nie. Byłby to jakiś element zaskoczenia. Miz zasłużył. Cały rok ciężko pracował. Ostatnio prowadzi MizTv ,który nieźle się sprawdza. Przy micu jest jednym z najlepszych. Jego cipkowaty gimmick był ostatnio troche źle prowadzony :???: Gdy był mistrzem WWE jego regin był bardzo dobry. Potem niestety spadł do MC.

Sheamus - Nie jestem za jego ponowną wygraną. Przejadł mi się totalnie. Powinien wypromować kogoś młodszego teraz.

Daniel Bryan - W sumie czemu nie. Ten rok był w miare dobry dla niego. Mimo,że stracił WHC to pozbierał się. Wykręcił dobry feud z Cm Punkiem i stworzył genialny team z Kanem. Udowodnił ,że nie jest słaby za mikrofonem,a w ringu napewno sobie poradzi.

Pozwolisz że krótko podumam nad Twoimi typami :)

Ryback- czyli jeden z "murowanych faworytów" (niestety). Osobiście mam nadzieję że po wyeliminowaniu parunastu zawodników spotka się w ringu z Langstonem i w zamieszaniu wyeliminują się nawzajem, rozpoczynając feud z kulminacyjną walką na WrestleManii.

John Cena- w zasadzie także jeden z głównych graczy. Jego zwycięstwo jest bardzo możliwe gdyż ostatni raz w RR triumfował w 2008 roku (a 5 lat to kupa czasu) więc WWE może chcieć go "odkurzyć" jako zwycięzcę RR (bo wg WWE: Rock z pasem+ Cena wygrywający RR=jeszcze większe zyski)

The Miz- po face turnie stał się z powrotem jedną z wyrazistych postaci w federacji. Dostaje dużo czasu za mikrofonem (ciągłe segmenty typu MizTV na tygodniówkach) i w zasadzie można powiedzieć że zasłużył na wygraną. Jednak moim zdaniem nie będzie się liczył gdyż dopiero co rozpoczął program z Cesaro i za niedługi czas pewnie otrzyma US Title.

Sheamus- jedna z tych postaci której zwycięstwa najbardziej bym nie chciał. Boję się że WWE może skusić się na to by zrobić z Sheamusa pierwszym który wygrałby RR dwa razy z rzędu (choć rozpoczynający się feud z Ortonem daje mi nadzieję że Sheamus nie tylko że nie wygra ale także zostanie odsunięty na jakiś czas od pasa)

Daniel Bryan- chyba jedyny rozsądny wybór z obecnych tutaj kandydatów. Facet ma wszystko: dobry na majku, genialne umiejętności techniczne, umie się odnaleźć jako face oraz jako heel (genialna historia z Kanem udowodniła że w Danielsonie tkwi ogromny potencjał), no i najważniejsze: jest zajebiście over z publiką (chanty "YES YES YES" do tej pory są słyszalne na trybunach). Mój główny faworyt do zwycięstwa i na niego oddam głos w typerze

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-309038

Boję się że WWE może skusić się na to by zrobić z Sheamusa pierwszym który wygrałby RR dwa razy z rzędu

Shawn Michaels, Steve Austin. Jeżeli coś to mogliby pokusić się o potrójną wiktorię Szimusa, ale odpukuję to z góry :)

Mam kilku faworytów. Niestety do niedawna jednym z nich był Jericho, ale teraz Y2J znowu trolluje ludzi na twitterze (teraz napisał, że będzie dziś na RAW :D). Wtedy byśmy mieli wygraną pasa na EC przez Zigglera (nie będzie lepszej okazji niż na wymęczonym byku po walce w monstrum) i rewanż za Summerslam na WM i wygrana Jericho. Nie przeszkodziłoby to karierze Zigglera, gdyż miesiąc lub dwa później by odzyskał pas, a Jericho zająłby się czymś innym.

Kandydat nr 2 to oczywiście Jaśko Cena. Z jednej strony patrząc na durnotę WWE możemy dostać Twice in The Lifetime, ale z drugiej strony kłania nam się ta rozsądna i trollująca część WWE, która wypuszczając plotki tylko dymi nam ewentualne pole widzenia. Jeżeli Rock i Cena mieliby brać udział w walce o pas WWE to jedynym rozwiązaniem dla mnie jest triple threat z Punkiem, bo on zasłużył na tę walkę.

Trzecią osobą, która jest w gronie nominowanych to "Mystery Participant". Nie mam pojęcia kto by miał nim być. Mamy sporo możliwości returnów. Coś mi się wymyśliło, że WWE da jakiś return, który będzie wielkim boom.

Nie mam wśród faworytów Rybacka, Sheamusa, Ortona. WWE wytworzyło sztuczną mgłę jak co roku w przypadku RRM. Orton miał wygrać w 2010 i 2011 i coś mu nie wyszło.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-309040

A co ja myślę o kandydatach do wygranej?

Daniel Bryan - cholera, chciałbym ale nie ma raczej obecnie na to szans. Dragon na WM'kę i tak trafi, tyle, że tym razem z Czerwoną Maszyną... tylko i wyłącznie w ten sposób mogą ukoronować ten udany dla nich rok. Na singlowy push jeszcze przyjdzie czas, wierzę w to.

Ryback - facet pasa przed WM już nie dostanie, bo WWE Title jest zarezerwowany na najbliższy okres dla Punka, Rocka i Jaśka. Jeżeli więc będą mu chcieli to wynagrodzić wielkim momentem na największej gali roku to czuję, że wygra on to cholerne RR i na WM zmierzy się z Big Showem gdzie zdobędzie pas. Oczywiście wolałbym triumfującego Dolpha, ale czuję, że z tym jeszcze poczekają, niestety.

Sheamus/Orton - ta dwójka nie powinna się pchać po wygraną. Jeżeli mają im zaserwować mecz na WM to może się to obyć bez pasa... face vs face i turn Ortona na największej gali zdecydowanie wynagrodziłoby brak pasa w feudzie.

John Cena - nie chcę tego za cholerę, ale po tak słabym roku Jasio musi zacząć sobie to odbijać i czuję, że niestety na RR wygra. The Rock wygra pewnie z Punkiem, Jaś wygra RR Match i w ten sposób zaserwują nam pewnie powtórkę z rozrywki i walkę The Rock vs Cena z triumfującym w NY Johnem. Mogą też w to wplątać Punka, który będzie chciał swój rewanż i wykorzysta to na WM, a to będzie spełnieniem jego marzenia.

Innych kandydatów nie widzę, bo w tym roku nikogo innego tak nie pushowali od zera jak 2 lata temu chociażby Del Rio... dlatego dla mnie głównym kandydatem do wygranej będzie tu Ryback. [/b]

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-309046

TakerFanKrk napisał/a:

Boję się że WWE może skusić się na to by zrobić z Sheamusa pierwszym który wygrałby RR dwa razy z rzędu

Shawn Michaels, Steve Austin.

Nie wiem co miało na celu ich wymienienie (przecież ani Austin ani HBK nie wygrali dwukrotnie z rzędu Royal Rumble :) ), bo domyślam się że chciałeś się odnieść do moich obaw związanych z Sheamusem...
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/8/#findComment-309048