Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No tak, to wszystko prawda, ale najpierw Big E musiałby wygrać parę walk na tygodniówkach, mogłyby być to nawet bardziej squashowate squashe niż te z początków Rybacka. Ot tak, żeby uwiarygodnić możliwość zwycięstwa Big E.

Niekoniecznie, wystarczyłoby żeby poniszczył kilku "mocarzy" typu Sheamus, Orton czy Cena. Ostatecznie rozwaliłby też Rybacka, który później rozwaliłby jego i dostalibyśmy walkę. Widzę, że coraz więcej osób wierzy w zwycięstwo RR przez Wędkarza, ja dalej będę obstawiał Chrisa Jericho i spóźniony koniec świata :P

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308853

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

Widze, że w tym roku wygrana Rybacka jest taka "oczywista" tak jak było z Jericho rok temu :D Teraz na podobnym miejscu Sheamusa na ubiegłym RR jest właśnie The Miz, przeszedł face turn, miał ten pas przez jakiś czas, skakałbym z radości jakby to właśnie on wygrał i walczył z Zigglerem na WM, bo jak wiadomo na ostatnim smackdown po walce z nim powiedział coś tam na AJ, to Dolph wrócił do ringu i zaczęli się znowu tłuc. Tylko czy to od razu będzie początek jakiegoś nowego feudu? Jeśli tak to by się to fajnie wszystko układało, Miz wygrywa RR, Dolph w międzyczasie używa walizki no i proszę.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308863

Mi - jak przystało na Peeps'a pozostaje bezgranicznie wierzyć w (nie)możliwą wygraną Capitana Charismy :)
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308867

Walka Miz vs Ziggler, nie ma star poweru na WM, taka walka mogłaby sie odbyc na PPV typu Extreme Rules czy No Way Out, a nie na WM. Ja jestem zdania jednak, że Ziggler z pasem na WM to jeszcze nie ten moment, lepiej dla niego, żeby walizkę wykorzystał po..

Z Rudym była inna sytuacja niż z Mizem, bo ma wielkie plecy..

Jednak Wędkarz jako zwycięzca to dla mnie najfajniejsza opcja, bo nie widzę absolutnie nikogo kto mógłby to wygrać i nie byłoby to 2 raz. No chyba, że Lesnar i walka z Rockiem na WM...

Cała zajebistośc tego PPV właśnie jest w tym, że na nikogo nie postawiłbym wielkiej forsy, że wygra i to jest piękne

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308871

Jak to w royal rumble matchu dosłownie każdy może wygrać.Oczywiście znane są osoby które na sto procent tego nie wygrają pokroju JTG itp ,więc są również jacyś kandydaci.Za takich uważam między innymi niestety Johna Cene ,argumentem który za nim przemawia jest to że od dawna ,nawet od bardzo dawna jak na niego nie zdobył żadnego pasa.Następną osobą napewno może być Randy Orton taka sama sytuacja jak u Johna ,szczerze mówiąc nie chciałbym takiej sytuacji w ogóle nie trawie go jako face'a terminatora.Royal Rumble match może wygrać wskazywany wyżej The Miz ale w porównaniu do osób wymienionych prze ze mnie ma bardzo małe szanse.No i na czele pretendentów znajduje się oczywiście Ryback który no nie ukrywajmy dostaje bardzo duży push ,na dodatek przez pare miesięcy nie został odklepany.Osobiście licze na zaskakujący powrót i możliwe zwycięstwo Johna Morrisona chociaż miałby on bardzo małe szanse ,albo powrót i zdobycie kontraktu na walkę o pas Chrisa Jericho (wiadomo jaka jest u niego sytuacja całą jesień go nie ma więc może dostać push na wiosnę ;P) lub Marka Henrego w jego przypadku byłby to najprawdopodobniej ostatni title run na wrestlemanii.Takie jest moje skromne zdanie na ten temat ,trudno wyłonić jakąś osobę która miała by jakieś ogromne szanse na wygranie.Dodam jeszcze że licze na The Shield może namieszają jak nexus rok temu.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308879

Wygrana Miza na rr i wrestlemanii (bo wątpię żeby Big Show dalej trzymał pas) to nie jest głupi pomysł. Przecież obaj panowie tworzyli kiedyś tag team. Jako fan Mizamina życzę mu zdobycia pasa WHC ale nie w najbliższym czasie. Bo co w takim razie z Rybackiem? Ex Skip bądź co bądź jest main eventerem i postawienie na niego jako na zwycięzcę RR i WM'ki sprzedałoby może nawet więcej biletów niż Big Show z Mizem czy choć ażby z Ortonem. Ale co się tyczy tego drugiego to na wrestlemanii nie ma racji bytu jako face. Więc trzeba by było ściągnąć Big Showa na jasną stronę mocy. Ten wariant jest chyba najmniej prawdopodobny. Nie wierzę też w zwycięstwo Morrisona gdyż WWE nie zdążyłoby go dostatecznie wypromować na wiarygodnego zwycięzcę na WM'ce (chyba że chcą dać nam takiego gniota jak rok temu) Kolejnym argumentem przemawiającym za tym że JoMo nie wygra jest fakt iż nie ma podstawy do jego feudu Big Show'em.

Jestem też zdecydowanie pewien że zwycięzca RR nie pójdzie w stronę głównego pasa. Tamten program jest już tak zorganizowany że nie potrzeba tam zwycięzcy RR matchu. I dlatego możemy być świadkami tego co miało miejsce rok temu tzn. feud Rocka będzie najważniejszy i dla innych nie będzie czasu na dostateczne wypromowanie swoich walk. Ale to może wyjść nawet na dobre ponieważ tak jak już wyżej napisałem że: dwóm mięśniakom nie należy dawać zbyt wiele czasu ich program może tylko na tym ucierpieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308889

Dla mnie zwycięstwo Miza to byłaby porażka.Może i jest dobry za mikrofonem,ale w ringu nie pokazuje prawie nic,nawet hejtowany przez wielu Jasiek ma lepsze umiejętności ringowe niż Mike.Pojedynek Showa z Mizem sprawiłby,iż całą walkę obejrzałbym na przewijaniu bo nie będzie można oglądać tego pojedynku.Big Show to specyficzny zawodnik,który tylko z dobrymi ringowo wrestlerami może wykręcić niezłe walki.Jeżeli chodzi o Royal Rumble match to mam tu tylko 2 typy:

-Pierwszy to wygranie walki przez Sheamusa po której poszedłby on na psa WHC,który zmieniłby posiadacza na Elimination Chamber trafiając w ręce Ortona(długo zapowiadany heel turn jego postaci).Sami przecież wiemy jakie plecy ma w federacji Irlandczyk,myślę dlatego,że WWE będzie chciało podpromować jego osobę na 2 twarz federacji po Januszu właśnie zapisując go w kartach historii jako 2-krotnego zwycięzce Royal Rumble

-Druga zaś opcja to zwycięstwo powracającego Chrisa Jericho i feud z nowym mistrzem wagi ciężkiej Dolphem Ziglerem,który zdobędzie pas poprzez zainkasowanie walizki na Showie

Co z Rybackiem?Proste pytanie,zostanie on zaatakowany na Royal Rumble matchu przez The Shield co spowoduje jego eliminacje i przyszłą walkę na WM-ce Ryback vs The Shield.Po czym myśle,iż zostanie on przyszłym Mr Money in the bank,wygrywając 2013 Money in the bank match.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308896

Pierwszy to wygranie walki przez Sheamusa po której poszedłby on na psa WHC,który zmieniłby posiadacza na Elimination Chamber trafiając w ręce Ortona(długo zapowiadany heel turn jego postaci).Sami przecież wiemy jakie plecy ma w federacji Irlandczyk,myślę dlatego,że WWE będzie chciało podpromować jego osobę na 2 twarz federacji po Januszu właśnie zapisując go w kartach historii jako 2-krotnego zwycięzce Royal Rumble

Blady już chyba całkowicie wykorzystał swoje zaplecze i wręcz nie możliwe jest to żeby drugi raz z rzędu wygrał RR. WWE może stworzyć świetny program wykorzystując Rybacka i Big Showa. Więc nie wieżę że Vince zrezygnowałby z tej dwójki zastępując ich dwoma najbardziej przereklamowanymi zawodnikami w federacji.

Druga zaś opcja to zwycięstwo powracającego Chrisa Jericho i feud z nowym mistrzem wagi ciężkiej Dolphem Ziglerem,który zdobędzie pas poprzez zainkasowanie walizki na Showie

Wykorzystywanie walizki przed wrestlemanią jest tak samo mało wiarygodne jak i potrzebne. Nikt nie spodziewa się na razie zrealizowania kontraktu przez Zigglera dlatego też Vince na razie się z tym wstrzymuje. Poza tym gdyby to Jericho miał tryumfować na WM'ce to oznaczałoby że Ziggler miałby krótki tittle run a tego nikt chyba nie chce. To samo tyczy się gdyby to Dolph wygrał to po raz kolejny Chris by umoczył a z tego też mało kto by się ucieszył.

Co z Rybackiem?Proste pytanie,zostanie on zaatakowany na Royal Rumble matchu przez The Shield co spowoduje jego eliminacje i przyszłą walkę na WM-ce Ryback vs The Shield.Po czym myśle,iż zostanie on przyszłym Mr Money in the bank,wygrywając 2013 Money in the bank match.

Naprawdę życzysz takiego umoczenia trójce potencjalnych przyszłych twarzy federacji? Czy może sądzisz że Ryback zostanie poskładany przez Tarczę? A co się tyczy Wędkarza jako posiadacza walizki to raczej nie jest mądry pomysł.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308901

Dokladnie Miz ze zwyciestwem kiepskie na Royal Rumble trudno bedzie prewidziec zwyciezcow.Chcialbym aby przed Royal Rumble Lesnar jakos rozpoczal feud z Rybackiem i zeby na PPV to ich walka byla glownym daniem
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308902

.Chcialbym aby przed Royal Rumble Lesnar jakos rozpoczal feud z Rybackiem i zeby na PPV to ich walka byla glownym daniem

Raczej bez szans, Brock musiałby pojawić się już teraz żeby zacząć feud z Wędkarzem. A z tym ME Royal Rumble to grubo pojechałeś - na dzień dzisiejszy tylko The Rock może być Main Eventem RR, no chyba, że mają coś wielkiego przygotowanego na RR match, wtedy 30 osobowy match może być ME.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308904

Naprawdę życzysz takiego umoczenia trójce potencjalnych przyszłych twarzy federacji? Czy może sądzisz że Ryback zostanie poskładany przez Tarczę? A co się tyczy Wędkarza jako posiadacza walizki to raczej nie jest mądry pomysł.

Dla mnie ta stajnia oprócz Ambrose'a to przyszli jobberzy w WWE.Są oni gorsi o klase od Nexusa i The Corre.Nie porównuję ich nawet do Legacy bo to nie ma sensu.Legacy niszczy ich pod każdym względem.Oni star powerem i swoim rozwojem przypominają mi trochę,Spirit Squad z 2006 roku.Wiem może to jest trochę naciągane,ale tamta stajnia także zrobiła trochę impactu na początku jak The Shield,po czym zostali oni zbesztani przez DX czyli upper mid carderów w tamtym czasie jakim jest teraz wędkarz.Dla The Shield nie będzie zbytnio planów na WM-kę,a WWE nie pozwoli,aby ich jedyna stajnia nie miała żadnego feudu na WM -ce.Promowanie The Shield poprzez np. wygraną z Rybackiem na TLC będzie bez sensu jeżeli na największej gali roku oni się nie znajdą lub zniszczą mało znaczących zawodników w meczu,który nie przyniesie żadnych emocji.Dla mnie proces tworzenia postaci Rybacka nie powinien być tak szybki i dlatego nie powinien on jeszcze dostawać pasa,ponieważ nie jest on na to gotowy ani pod względem mikrofonowym ani promocyjnym.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308907

Przypomnij sobie że udział Tarczy na TLC był tylko zastępstwem za punka. Także gdyby nie jego kontuzja ta stajnia nie miałaby racji bytu bo i wątpię w to żeby zmieżyli się z samymi Team heel no. Oni najprawdopodobniej broniliby by pasów z rhodes scholars czy innymi reyami i sin carami :D Ale do rzeczy. Chodzi mi o to że gdy ta śmieszna stajnia się rozleci w takim zestawieniu o jakim piszesz to cała trójka zostałaby na lodzie. A co do Rybacka to spokojnie można mu dać pas na jakiś krótki czas ponieważ jego postać czyli Bill Goldberg tej dekady nie musi za dużo mówić a i promocyjnie jest już na to przygotowany ponieważ to właśnie dlatego że tak szybko się wypromował mówimy o jego fenomenie. :-)
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308933

Rybacka to spokojnie można mu dać pas na jakiś krótki czas

Jak dla mnie słaby pomysł, Ryback nie jest w głównym rosterze na tak długo, żeby sięgać po złoto. Generalnie jestem za tym, żeby zawodnik który niedawno debiutował nie dostawał od razu monster pushu. zawsze lepiej sprawdzić kogoś takiego z midcardowym pasem.

ponieważ jego postać czyli Bill Goldberg tej dekady nie musi za dużo mówić

Nie wydaję mi się żeby Vince ostatecznie puścił na mistrza kogoś kto kompletnie nie umie gadać ( albo każą mu tak idiotycznie mówić, nie wiem, nie oglądałem go w rozwojówce ). Ostatnio do zostania mistrzem potrzeba głównie umiejętności na majku ( Miz ) nawet jeśli ringowo jest padaka. Ja spokojnie kupiłbym RyBacka jako heelowego mistrza, z jakimś cwaniackim menagerem ( Heyman :twisted: ? )

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308936

Dla mnie oczywistym zwycięzcą jest RR Matchu jest Cena. Nie przychodzi mi nic innego do głowy jak to, że Rock pokonuje Punka na Royar Rumble, a następne przegrywa rewanż w EC (Rocka mogą wpuścić na końcu i poskłada wszystkich w 5 minut, ludzie i tak będą sikać z radości). Cena, który wygra RR walczy super mega hiper rewanż na WM odzyskując pas i jednocześnie kończąc erę Rocka.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308941

Dla mnie oczywistym zwycięzcą jest RR Matchu jest Cena. Nie przychodzi mi nic innego do głowy jak to, że Rock pokonuje Punka na Royar Rumble, a następne przegrywa rewanż w EC (Rocka mogą wpuścić na końcu i poskłada wszystkich w 5 minut, ludzie i tak będą sikać z radości). Cena, który wygra RR walczy super mega hiper rewanż na WM odzyskując pas i jednocześnie kończąc erę Rocka.

Cena nie potrzebuje wygrywać RR żeby dostać title shota i kreatywni zdają sobie z tego sprawę. Aczkolwiek mogą postawić na janka ponieważ już nie takimi niemądrymi pomysłami nas zaskakiwali. Więc pozostaje mieć nadzieję że wygra ktoś kto zrealizuje titleshota na pas whc. najlepiej ryback :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/7/#findComment-308944