Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

On w lutym i marcu ma wiele premier filmowych a Hose Showy na których trzeba bronić pas są codziennie więc jeśli pokona on Punka to to będzie bardzo dziwne i żeby tak się nie stało.

Ale też bardzo dobrze obaj wiemy, ze na żadnym takim show, The Rock nie straciłby pasa. W ogóle to nikt na na takim evencie nie straciłby głównego pasa. A nawet jeśli The Rocka nie będzie na lokalnych wydarzeniach to zawsze możemy dostać jako main event walkę Punk vs Cena o prawo walki z The Rockiem o pas na WR29.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308195

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

On w lutym i marcu ma wiele premier filmowych a Hose Showy na których trzeba bronić pas są codziennie więc jeśli pokona on Punka to to będzie bardzo dziwne i żeby tak się nie stało.

Ale też bardzo dobrze obaj wiemy, ze na żadnym takim show, The Rock nie straciłby pasa. W ogóle to nikt na na takim evencie nie straciłby głównego pasa. A nawet jeśli The Rocka nie będzie na lokalnych wydarzeniach to zawsze możemy dostać jako main event walkę Punk vs Cena o prawo walki z The Rockiem o pas na WR29.

Racja ale według mnie nie będzie walki Cena vs Punk o miano pretendenta bo ona jest niemożliwa. Nawet jeśli Punk straci pas to najprawdopodobniej na Wrestlemani zawalczy on z UnderTakerem. Według mnie jeśli oni będą chcieli utrzymać Punka w oczach widzów na osobę która może przerwać serię zwycięstw to on przed Wrestlemaniom nie będzie walczył z Ceną bo te walki by przegrywał z powodu że Cena też musi być wiarygodnym rywalem.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308196

Swoją drogą, ja osobiście ciągle głowię się nad tym czy zwycięzcą RR nie zostanie Lesnar i oczywiście co się z tym wiąże dostaniemy walkę Lesnar vs Ryback (gdzie Ryback można śmiało powiedzieć jest Lesnarem WWE PG). Sytuacja wygląda tak :

A Lesnar wygrywa RR a Ryback jakoś (chyba nawet jest na SD) dostaję się do komory o pas WHC - gdzie wygrywa oczywiście, następnie Lesnar wyzywa Rybacka do walki o pas WHC na WM choćby pod takim argumentem "Kto jest większą bestią" , "Kto więcej je steków"

B Ryback wygrywa RR (bardziej prawdopodobne) , a Lesnar niespodziewanie pojawia się w komorze WHC i zdobywa pas demolując wszystkich - reszta taka sama jak w punkcie A.

Same plusy takiego pojedynku w NY.

-Nie dostajemy walki HHH vs Lesnar

-Ryback wygrywa z bestią Lesnarem i w pewien sposób zostaje przekazana pałeczka

-Lesnar wypełni kontrakt i bez trudu się podłoży.

Jest tylko jedno ale ... Po co Lesnar ma wracać na RR skoro skończył z WWE po pokonaniu HHH, ale myślę, że Vincelandia jakoś to fajnie wytłumaczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308215

Swoją drogą, ja osobiście ciągle głowię się nad tym czy zwycięzcą RR nie zostanie Lesnar i oczywiście co się z tym wiąże dostaniemy walkę Lesnar vs Ryback (gdzie Ryback można śmiało powiedzieć jest Lesnarem WWE PG). Sytuacja wygląda tak :

A Lesnar wygrywa RR a Ryback jakoś (chyba nawet jest na SD) dostaję się do komory o pas WHC - gdzie wygrywa oczywiście, następnie Lesnar wyzywa Rybacka do walki o pas WHC na WM choćby pod takim argumentem "Kto jest większą bestią" , "Kto więcej je steków"

B Ryback wygrywa RR (bardziej prawdopodobne) , a Lesnar niespodziewanie pojawia się w komorze WHC i zdobywa pas demolując wszystkich - reszta taka sama jak w punkcie A.

Jest tylko jedno ale ... Po co Lesnar ma wracać na RR skoro skończył z WWE po pokonaniu HHH, ale myślę, że Vincelandia jakoś to fajnie wytłumaczy.

Hmm, bardzo ciekawa koncepcja. Według mnie może to wyglądać jednak tak że Ryback wygra Royal Rumble Match a Lesnar powróci i zgarnie na Elimination Chamber pas WHC. Jednak nie podoba mi się to że ty opisałem że Ryback by to na 100 procent wygrał. Bardzo prawdopodobne jest to że po Wrestlemani Lesnar podpisze nowy kontrakt, więc nie chce mi się wierzyć w jego porażkę w takiej walce. Jednak ten feud i walka mogły by być naprawde pełne Hardcoru .

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308219

Czarno widzę Twój scenariusz. Naprawdę chcesz żeby nas katowano feudem Lesnar-Ryback? Na mikrofonie to będzie tragedia. Brock to prawdziwy destroyer, anihilator, bestia, total anal dewastator a Ryback to dla mnie przerośnięta zabawka-robot z półki sklepowej, która nie dość, że jest słabej jakości to jeszcze ma mało opcji. Heyman może się dołączy i spróbuje to uratować ale z kim on będzie rozmawiał? Z terminatorem, któremu najlepiej wychodzi zdanie z 3 słów feed me more? Ringowo też tego nie widzę. Kardio u wędkarza kuleje, potrafi on tylko obijać jobberów i to o wiele mniejszych od siebie. Jak na razie jeżeli chodzi o dużych to walczył tylko z Tensaiem i zbotchował finisher (może tam wina leży po obu stronach ale zawsze pozostaje niesmak).

Lesnar w kwietniu atak na Cene tłumaczył tym, że wraca żeby być najlepszy i dlatego atakuje topową gwiazdę. Mówił też wtedy, że nie zależy mu na tytułach. Nie widzę powodu dla którego miałby zaczynać konflikt z Rybakiem bo ten jeszcze wielką gwiazdą nie jest. Ryback może wygrać EC i pas by na WM kogoś dostać ale wątpie by to był Lesnar

Opcja B z wgraną Rybacka niestety jest prawdopodobna. Lesnar nie wróci po to by walczyć o pas. Na jego walkę pewnie nalegał będzie HHH by móc się odegrać. Będzie podobnie jak rok temu na Road to WM gdzie Undertaker odrzucał propozycje ale i tak wiadomo było, że to będzie miało miejsce.

Przekazanie pałeczki? Może i dobry pomysł ale Sheffield na razie nie zasługuje na to. No i jeszcze najważniejsza kwestia, którą poruszyłeś. Czy Lesnar tak bez problemu będzie chciał się podłożyć wędkarzowi? Na ER ponoć był sfrustrowany tym, że Cena nie sprzedawał martwego po pojedynku z nim tylko wygłosił speecha. Z drugiej strony Brock wrócił dla kasy a nie fanów i wrestlingu. Nie wiem na ile te info są prawdziwe ale mimo to średnio to widzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308221

dla mnie przerośnięta zabawka-robot z półki sklepowej, która nie dość, że jest słabej jakości to jeszcze ma mało opcji.

No właśnie dla ciebie - a dla WWE to ulubiona zabawka-robot która jest już ME z krwi i kości i która Vince sam stworzył czego nie udało mu się od wielu lat (stworzyć prawdziwego ME który może powalczyć w głównej walce na WM)

Przekazanie pałeczki? Może i dobry pomysł ale Sheffield na razie nie zasługuje na to

A kto inny zasługuję, skoro to Ryback stał się w przeciągu roku postacią (po raz kolejny powtórzę) dużego kalibru, która bez bólu dla Vince'a oczu może walczyć w ME każdego PPV.

Przekazanie pałeczki? Może i dobry pomysł ale Sheffield na razie nie zasługuje na to. No i jeszcze najważniejsza kwestia, którą poruszyłeś. Czy Lesnar tak bez problemu będzie chciał się podłożyć wędkarzowi? Na ER ponoć był sfrustrowany tym, że Cena nie sprzedawał martwego po pojedynku z nim tylko wygłosił speecha. Z drugiej strony Brock wrócił dla kasy a nie fanów i wrestlingu. Nie wiem na ile te info są prawdziwe ale mimo to średnio to widzę.

Lesnar podejrzewam, ma taki kontrakt, że bez gadania ma się podłożyć nawet Joshiemu Tatsu. Nie po to Vince wybulił ogromną kasę na ex-fightera MMA który i tak będzie walczył góra w kilku walkach by ten z czymś się nie zgadzał. Jeśli by faktycznie chciał coś z jego postacią zrobić, konkretnego (zdobyć tytuły, wszystko wygrywać) to z pewnością podpisał by stały kontrakt, a że tak nie zrobił to jasno wszystkich uświadomił, że najważniejsze jest by się kasa zgadzała. Z resztą Lesnar już wygrał jeden potężny pojedynek z HHH na SS' więc na pewno w swoim domniemaniu zachował dalej swoją reputacje.

Ringowo też tego nie widzę. Kardio u wędkarza kuleje, potrafi on tylko obijać jobberów i to o wiele mniejszych od siebie. Jak na razie jeżeli chodzi o dużych to walczył tylko z Tensaiem i zbotchował finisher (może tam wina leży po obu stronach ale zawsze pozostaje niesmak).

Stąd też WM zdefiniuje go jako wrestlera. Albo się skaże na Midcard albo faktycznie ugruntuję swoją pozycje. Nie bałbym się o kardio Rybacka w takiej walce...gdzie głównie cała psychologia ringowa będzie się opierać na tym kto jest silniejszy a nie kto jest szybszy i kto dłużej wytrzyma w ringu.

To nie ma być spektakl "latających małp" bo wystarczy, że wędkarz i Bork popatrzą sobie w oczy przez minutę a potem po 10 belly to belly suplexach Lesnara - Ryback stanie i wykona na nim swój finisher kończąc walkę - tyle wystarczy do "Wrestlemania moment"

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308222

Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji, bo dotyczy mojego ulubionego tematu ostatnio :)

No właśnie dla ciebie - a dla WWE to ulubiona zabawka-robot która jest już ME z krwi i kości i która Vince sam stworzył czego nie udało mu się od wielu lat (stworzyć prawdziwego ME który może powalczyć w głównej walce na WM)

Pokazał w ME z Punkiem i Ceną, że do ME jeszcze mu daleko. W przeciągu tego roku miał 3 walki (!), które można nazwać czymś innym niż squashem. We wszystkich w rezultacie wypadł przeciętnie. Jedynie HiaC mu wyszło całkiem dobrze, w tripple threat z Punkiem i Ceną miał długie przerwy na odpoczynek, to samo z shield. Także ja bym się na razie wstrzymał z tym, że chłop jest ME. Za takiego go uważają co wcale nie oznacza, że taki poziom prezentuje. Prawdziwy ME potrafi sprzedać pojedynek i wygłosić dobre promo. Obie te rzeczy u niego leżą.

A kto inny zasługuję, skoro to Ryback stał się w przeciągu roku postacią (po raz kolejny powtórzę) dużego kalibru, która bez bólu dla Vince'a oczu może walczyć w ME każdego PPV.
Nie stał się, tylko podano mu to na tacy. Jakbyś dał taki push dajmy na to Barretowi (face+obijanie jobberów heeli w 10s+catchphrase) to byś teraz miał takiego Rybacka z lepszymi mic skillami. Powtórzę po raz kolejny: to, że ktoś występuje w ME wcale nie oznacza, że zasługuje na to.

Stąd też WM zdefiniuje go jako wrestlera. Albo się skaże na Midcard albo faktycznie ugruntuję swoją pozycje.

Wolę, żeby definiowanie Rybacka jako wrestlera przerzucili na jakieś inne PPV, bo WM ma być czymś wyjątkowym a nie testem dla "nowicjuszy". Nie skaże się na midcard, bo jest oczkiem w głowie Vinca. Dopóki się $dolce$ zgadzają to będzie wysoko w hierarchii.

Nie bałbym się o kardio Rybacka w takiej walce...gdzie głównie cała psychologia ringowa będzie się opierać na tym kto jest silniejszy a nie kto jest szybszy i kto dłużej wytrzyma w ringu.

Obawiam się o tą walkę, bo obaj panowie mają gimmicki opierające się na niesprzedawaniu akcji przeciwnika... Dodatkowo akcje siłowe wymagają użycia większej siły niż np. dźwignie, więc mamy prawo obawiać się o kardio obu panów. O ile Lesnar kardio jako takie miał, bo w MMA musiał mieć o tyle u Rybacka widzieliśmy ile zajmowało "odpoczywanie" w ostatnich pojedynkach. Poza tym, żeby psychologia ringowa wyszła to musi być odpowiednia podbudowa a jak się przekonaliśmy obaj panowie na własnych siłach jej nie zbudują.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308226

Wolę, żeby definiowanie Rybacka jako wrestlera przerzucili na jakieś inne PPV, bo WM ma być czymś wyjątkowym a nie testem dla "nowicjuszy". Nie skaże się na midcard, bo jest oczkiem w głowie Vinca. Dopóki się $dolce$ zgadzają to będzie wysoko w hierarchii.

Testami były gale TLC, Hell in A Cell które (bynajmniej w mniemaniu WWE) zdał. :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308227

Testami były gale TLC, Hell in A Cell które (bynajmniej w mniemaniu WWE) zdał. :-)

[grammar nazi on]http://sjp.pwn.pl/slownik/2447001/bynajmniej_I[/grammar nazi off]

No właśnie, a ja jednak czuję pewien niesmak, bo w hiacu wypadł dobrze (zresztą kto tam wypada źle jak nie trzeba prawie nic pokazać?) natomiast na TLC był, parafrazując pewne stwierdzenie, "koksem od spotów". W moich oczach wypadł słabiej niż Shield, a całościowy feud z Punkiem pokazał jego braki na micu. No ale dolce się zgadzają to i Rybak jest w ME :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308234

Wszystko ładnie, pięknie, ale jest jeden problem - walka Lesnar vs HHH na WM nadal jest w planach. Nie po to Tryplak podkładał się Brockowi na SSlam by teraz o tym zapomnieli i każdy poszedł w swoją stronę, bez żadnej znaczącej pointy, o nie. Triple H i Brock Lesnar odbędą rewanż na WrestleManii w którym temu pierwszemu uda się wygrać i zemścić na Lesnarze za porażkę na SSlam i za połamane ręce - swoją i przyjaciela. Poza tym, wydaje mi się, że walka Lesnar vs HHH podszyta przesłankami osobistymi, w jakimś gimmick matchu typu "I Quit" jest większym drawem niż walka Lesnar vs Ryback.

Do mnie to nie dociera. Nie myślę nawet o tym poronionym pomyśle. Wrestlemania będzie dla mnie nie tyle skończona ( bo i tak obejrzę z wypiekami) co z góry skazana na porażkę - HHH i jego "Momentum" na WM... o tym marzę od SS.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308235

stworzyć prawdziwego ME który może powalczyć w głównej walce na WM

Aż tak wysoko bym go nie oceniał. 2ga połowa roku należała do niego ale jak przychodziło co do czego to i tak musiał ustąpić Punkowi. Kij, że po akcji z Maddoxem czy The Shield - nie potrafił zrealizować shota i tyle. Punk dopiero po pamiętnym promie wspiął się w hierarchii i całkiem zasłużenie obronił tytuł na WM. Ryback dostaje wszystko na tacy tylko dlatego, że jest duży i marki go kupują. Rozumiem doskonale, że moja opinia mało znaczy dla zarządu WWE ale oprócz dzieci show ogląda też nieco inna publiczność, którą należałoby zadowolić. Z jednej strony dobrze, że wprowadzają nowych wrestlerów i wszystko nie musi się kręcić wokół kilku nazwisk ale same osoby i sposób prowadzenia ich postaci pozostawia dużo do życzenia.

która bez bólu dla Vince'a oczu może walczyć w ME każdego PPV.

On dla Vinca może robić wszystko i na odwrót byleby byli zadowoleni. Vince może mieć swoje sympatie i wciskać nam na siłe wmawiając, że są super (np. Sheamus) ale w ostateczności nie tworzy on tego produktu dla siebie tylko dla odbiorców i musi się z nimi liczyć. Wątpię, czy nawet mało wymagająca publika nie znudziłaby się nim gdyby na tygodniówkach i ME PPV prezentował cały czas to samo. Nie mówię, że to nie możliwe ale to wiązałoby się z tym, że musiałoby być taka walka naprawdę nieźle rozpisana (nie 90% czasu to wycieranie podłogi przeciwnikiem) a on sam musiałby wzbić się na wyżyny swoich umiejętności ringowych i aktorskich. Nawet Cena, na którego ostro padają gromy i ogólnie jest mocno hejtowany stara się jakoś by walki i feudy się trochę różniły. Niby ma tylko 5 średnich akcji w move secie ale z Punkiem potrafił dać świetną walkę i bardzo interesujący storyline. Inna sprawa: on potrafi mówić i to całkiem nieźle w przeciwieństwie do Rybacka.

A kto inny zasługuję, skoro to Ryback stał się w przeciągu roku postacią (po raz kolejny powtórzę) dużego kalibru

Masz rację, że nie ma innego kandydata na przekazanie pałeczki ale to trochę jak godzenie się na mniejsze zło. Już wolałbym, żeby Lesnar nikomu nic nie przekazywał. Zresztą trochę mi to nie pasuje bo Brock jest typem fightera MMA, więc o jaką pałeczkę chodzi? Prędzej Big Show albo inny gigant/powerhouse bo w takich kategoriach należy Rybacka traktować. Może Cena za parę lat ale nie chcę tak daleko wybiegać w przyszłość.

Stąd też WM zdefiniuje go jako wrestlera. Albo się skaże na Midcard albo faktycznie ugruntuję swoją pozycje.
Testami były gale TLC, Hell in A Cell które (bynajmniej w mniemaniu WWE) zdał.

Owszem zdał, zgadzam się, ale nie na 6 ale raczej na 3 w skali szkolnej a to nie jest gwarantem świetnych emocji na WM. On zdał te sprawdziany z PPV bardziej na zasadzie: nie zawalił, nie zepsuł, zrobił co do niego należało. To nie jest typ wrestlera, który może skraść show za każdym razem kiedy pojawia się w ringu, dlatego uważam, że jeżeli miałby wystąpić na WM to tylko w takiej sytuacji gdzie jego walka czy też program byłyby pewnikiem dobrego poziomu. A feud i pojedynek z Lesnarem takiego poziomu moim zdaniem nie zapewniają.

Jego pojedynek na WM jest pewny (wyłączając zdarzenia losowe typu kontuzja). Ja tylko życzyłbym sobie, żeby był przemyślany i ciekawy.

Jedyną dobrą rzeczą jaką w tej sytuacji widzę jest niepewność i multum opcji z RR. Dyskusje pewnie będą się toczyły do ostatniej wyeliminowanej osoby i w sumie to chyba trzeba na + zapisać WWE jeżeli chodzi o tą galę. Strach pomyśleć co się będzie działo w temacie o Wrestlemanii :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308239

PH93 napisał/a:

A kto inny zasługuję, skoro to Ryback stał się w przeciągu roku postacią (po raz kolejny powtórzę) dużego kalibru

Masz rację, że nie ma innego kandydata na przekazanie pałeczki ale to trochę jak godzenie się na mniejsze zło. Już wolałbym, żeby Lesnar nikomu nic nie przekazywał. Zresztą trochę mi to nie pasuje bo Brock jest typem fightera MMA, więc o jaką pałeczkę chodzi? Prędzej Big Show albo inny gigant/powerhouse bo w takich kategoriach należy Rybacka traktować. Może Cena za parę lat ale nie chcę tak daleko wybiegać w przyszłość.

Jest pewien człowiek który mógłby przejąć pałeczkę bo jest duży , silny i w sumie nie jest on bardzo zły w ringu. Mówię o powracającym po kontuzji byłym mistrzu ECW oraz mistrzu Interkontynentalnym czyli o Ezekielu Jacksonie. Mi on się bardzo podobał i według mnie on ma pecha bo spotykają go kontuzje , jednak gdyby wrzucono go do Main Eventu to pewnie by nie zawiódł .

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308248

Arkao, Troll :)))

Serio mówisz, czy sobie jaja robisz ? :?

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308250

Arkao, Troll :)))

Serio mówisz, czy sobie jaja robisz ? :?

A jak myślicie ? :D Nie no tak dyskutujecie o tej pałeczce że chciałem zrobić lekkie zdziwienie i chwilę zastanowienia. Ja jednak osobiście myślę że gdyby Ryback był Heelem to nawet jego słabe walki dało by się wytrzymać. Tylko musiał by on nie uciekać z ringu przed Ceną i innymi tylko robić takie coś jak Lesnarem po powrocie.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308251

Jest pewien człowiek który mógłby przejąć pałeczkę bo jest duży , silny i w sumie nie jest on bardzo zły w ringu. Mówię o powracającym po kontuzji byłym mistrzu ECW oraz mistrzu Interkontynentalnym czyli o Ezekielu Jacksonie. Mi on się bardzo podobał i według mnie on ma pecha bo spotykają go kontuzje , jednak gdyby wrzucono go do Main Eventu to pewnie by nie zawiódł .

Mnie również on się bardzo podoba. Jednak raczej nie widzę wielkiej jego kariery dalej niż mid-card.

Co do Lesnara i Rybacka, to uważam, że powinni się oni zmierzyć, ale dopiero na XXX Wrestlemanii. Czemu? Bo to będzie bardziej epickie starcie niż Ryback-Big Show o pas World Heavyweight na 29 WM-ce, które według mnie powinno się odbyć. Poza tym, Triple H weźmie rewanż na Brocku i prawdopodobnie wygra na najbliższej WM, więc Lesnar będzie zajęty.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/5/#findComment-308278