Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

widział bym Rybacka w roli zwycięzcy gdzie na WM zmierzył by się z Big Showem, dwóch olbrzymów i bardzo dobre wypromowanie Rybacka który wykonuje Shell Shocked na Byku. Chyba to by była najlepsza opcja.

Zależy dla kogo. Dla mnie osobiście byłaby to najgorsza opcja, zdecydowanie bardziej wolę obejrzec już to Sheamus vs. Orton( heel) niż Show vs. Ryback. Wciąż liczę, że WWE wpadnie na pomysł żeby RRM wygrał Chris Jericho. Ja się nie orientuje jak on tam stoi z Fozzy, może ktoś wie czy wtedy jest wolny, czy też ma jakieś koncerty itd. ?

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-307825

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

widział bym Rybacka w roli zwycięzcy gdzie na WM zmierzył by się z Big Showem, dwóch olbrzymów i bardzo dobre wypromowanie Rybacka który wykonuje Shell Shocked na Byku. Chyba to by była najlepsza opcja.

Zależy dla kogo. Dla mnie osobiście byłaby to najgorsza opcja, zdecydowanie bardziej wolę obejrzec już to Sheamus vs. Orton( heel) niż Show vs. Ryback. Wciąż liczę, że WWE wpadnie na pomysł żeby RRM wygrał Chris Jericho. Ja się nie orientuje jak on tam stoi z Fozzy, może ktoś wie czy wtedy jest wolny, czy też ma jakieś koncerty itd. ?

Chris jak już wspomniałeś ma zespół z którym jeździ w trasy koncertowe i tak dalej...Jeżeli nawet wygrałby pas na Wrestlemanii nie miałby go za długo, chociaż pół roku to też nie tak źle ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-307830

Mnie się wydaję, że jeśli Y2J wygrałby pas na jakiś czas odpocząłby od Fozzy. Mam na to wielką nadzieję, bo aż nie wypada porównywać potencjału feudów Ziggler vs. Chris oraz Show vs. RyBack. Tak właściwie to feud Showa i Wędkarza można zrobić bez pasa na szali. Ryback i tak będzie miał swój WM moment, mniejszy bo bez pasa WHC jednak zawsze jakiś.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-307832

Nie musiałby nawet zostawiać zespołu, po prostu koncertowali by rzadziej i tyle. Takie rozwiązanie byłoby dobre bo żadna ze stron by na tym nie straciła a my moglibyśmy oglądać w końcu ciekawego mistrza Wagi Ciężkiej, nie żebym miał co do Rudego i Showa, po prostu ich nie kupuję.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-307833

Ok to czas coś wyskrobać o pierwszym ppv WWE w 2013 roku. Jest to gala z tak zwanej wielkiej czwórki więc mam nadzieje, że wiele się wydarzy.

To najpierw sprawa WHC. Wszystko niestety zapowiada na to, że znów dostaniemy tu Sheamusa. Jednak już na końcówkę walki mam kilka pomysłów. Po pierwsze może powrócić Henry i zacząć feud z Rudym tak aby już odciągnąć go od pasa. Tak samo może powrócić Orton, chociaż nie wiem czy to przypadkiem nie za szybko. Jestem przekonany, że na tej gali Dolph wykorzysta walizkę. Lepszej podbudowy już mieć nie może... Wygrał tradycyjny pojedynek na SS eliminując Randala i całkiem niedawno wygrał konflikt z Johnem (nieważne w jakich okolicznościach :D ). Więc już czas na prawdziwego i godnego tego miana mistrza.

Walka o pas WWE. Tu jestem na 99% pewny, że pas będzie bronił Punk, i żadne jakieś newsy o walce z Rybackiem na którymś Raw mojego zdania nie zmienią. Tak więc Punk vs. The Rock. Pewnie spotkam się ze sporą agresją na forum :twisted: ale jestem olbrzymim fanem Rocka i po prostu chce, aby po raz ostatni, nawet na te 3 miesiące zdobył pas. Już za ery attitude kibicowałem jemu w konfliktach czy to z Foleyem czy Austinem więc mam do niego słabość. Oczywiście uważam, że Punk jest jedną z niewielu gwiazd w obecnym rosterze WWE i w pełni zasługuje aby pokonać każdego. Ale tym razem wygra The Rock aby zmierzyć się, i przegrać ze zwycięzcą Royal Rumble matchu którym według mnie będzie...

...John Cena. Nie, nie jestem jego fanem... Ale wszystko jak dla mnie ułoży się wtedy w idealną układankę. John już od wielu (jak dla niego) lat przegrywa walki na WR. W dodatku będzie miał możliwość rewanżu którego na pewno chce, i odzyska pas ku radości dzieci. A my możemy marudzić, że WWE zwaliło sprawę bo przecież już był pojedynek "Once in a Lifetime". Ale zaraz, teraz będą walczyć o pas więc to już całkiem coś innego ha! I takim właśnie argumentem kreatywni nas zgaszą... I ja już od jakiegoś czasu mam wizję tego, jak skończy się WR29. John Cena stanie na środku ringu z dopiero co wygranym pasem i uściśnie dłoń byłej legendy ehh. Jego run może się skończyć bardzo szybko, pas będzie mu potrzebny po to, aby moim zdaniem na którymś Raw po WR29 powiedzieć: I znowu jestem mistrzem hura! Ale jest jeszcze coś czego nie osiągnąłem, nie przerwałem streaku Takera!

I na jubileuszowej, 30 Wrestlemanii dostaniemy walkę John Cena vs Undertaker.

Tak więc moim zdaniem RR2013 będzie dniem Dolpha, Johna i The Rocka.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-307866

Czas coś od siebie dorzucić. Niestety zanosi się, że nie będę mógł podczas oglądania tego PPV tryumfalnie wypić pepsi po zwycięstwie CM Punka. Jeśli Punk straci pas to na WM'ce chcę go jedynie widzieć w starciu z Undertakerem. Ewentualnie zaskoczenie i Jego zwycięstwo w RR Matchu. Nie chcę by wygrał Ryback. Chcę by było zaskoczenie, coś nieprzewidywalnego. Coś co pokrzyżuje nasze spekulacje na temat karty na WM. Podsumowując: Punk przegrywa, wygrywa RR Match. Punk wygrywa, tutaj już dalej się może wiele zdarzyć, walka z Lesnarem, Takerem.

Walka o WHC i z tego co mi się obiło o uszy to znowu Sheamus. No cóż, nuda i przewijanie. Od bodajże SummerSlam liczę, że Ziggler wykorzysta walizkę. Oby tym razem to miało miejsce.

RR Match... Nie chcę nikogo typować konkretnie. W przypadku porażki Punka to wtedy on tutaj wchodzi bez względu na wszystko. Jeśli jednak obroni tytuł to wtedy jakieś zaskoczenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308006

• Urządzenie:  Windows

Chcę by było zaskoczenie, coś nieprzewidywalnego.

Tylko pamiętajmy, że zaskoczenie wcale nie musi być pozytywne. Ktoś się spodziewał Sheamusa rok temu? :P

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308012

Chcę by było zaskoczenie, coś nieprzewidywalnego.

Tylko pamiętajmy, że zaskoczenie wcale nie musi być pozytywne. Ktoś się spodziewał Sheamusa rok temu? :P

Może i wtedy wyraźnym faworytem był Jericho, ale wielu brało pod uwagę również zwycięstwo Sheamusa albo Ortona. Wygrana Sheamusa wcale nie była nie wiadomo jakim "shockerem" którego nikt się nie spodziewał...

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308022

Jeśli o mnie chodzi to wtedy byłem pewien, że wygra Jericho. W końcu miał to być koniec świata, który znamy i wygrana Sheamusa była dla mnie zaskoczeniem. Pozytywnym czy nie to już inna sprawa. Z początku może nie było tak źle ale przez ten cały rok mnie strasznie zanudził i gdyby to na najbliższym RR niespodziewanie wygrał Sheamus to już nie byłoby tak fajnie.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308063

RR Match... Nie chcę nikogo typować konkretnie. W przypadku porażki Punka to wtedy on tutaj wchodzi bez względu na wszystko. Jeśli jednak obroni tytuł to wtedy jakieś zaskoczenie.

Niestety na 90% idioci w CT, którzy całują stopy i polerują drąga Dwayna przepchnął walkę o pas WWE do main eventu. Dla Rocka na 99% nie ma różnicy czy będzie przed czy po RRM. Tylko ten durny Creative Team, który szcza w gacie jak bookuje występ Rocka pewnie ustawi jego starcie, żeby triumfalnie zamknął (jak w większości przypadków) galę. Do dziś pozostaje niesmak po feudzie Rocka z Ceną kiedy to ten pierwszy cały czas był osobą dominującą, która kończyła show i do niej zawsze musiało należeć ostatnie słowo.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308065

Co do Royal Rumble to pojawiło mi się ostatnio w głowię kilka ciekawych pomysłów.Pozwolę sobie je przedstawic.

Po pierwsze pas WHC.Myślę że na Royal Rumble dostaniemy chyba Big Show vs Sheamus IV,i ja widzę taki scenariusz.Sheamus wygrywa jednak po walce wściekły Show atakuje Rudego i wykonuje mu KO Punch.Wtedy z walizką wbija się Dolph,przypina go i zdobywa pas.Później RRM wygrywa Ryback,i wyzywa Show Off'a do walki na WM,w międzyczasie Ziggi obronił by pas na EC,i na WM mamy walkę Dolph vs Ryback,i walkę jakimś kantem wygrywa Dolph po czym mamy kontynuację feudu.

Dalej mamy walkę o WWE Title,Punk vs Rock.Jak wiemy na pierwszym Raw w nowym roku Punk ma zmierzyc się z Wędkarzem w TLC matchu o ten pas.I nie wiem czy dobrym krokiem jest wpuszczanie Punka od razu po kontuzji do TLC matchu.Ja myślę że na początek Punk powinien dostac jakąś normalną walkę na początek żeby zobaczyc w jakiej jest dyspozycji,a potem dopiero mu dac ten TLC.Niby chcą przekładac tą walkę jak najdłużej,ale nie wiem jak chcą to pogodzic,bo ma walczyc z Rockiem,a w tym samym czasie ma prowadzic jeszcze minifeud z Rybackiem.No dobra zobaczymy jak to się potoczy.Wracam do mojego scenariusza na RR,walczy Rock z Punkiem,Rocky wykonuje Rock Bottom,i szykuję się do People's Elbow,a w tym momencie na trybunach pojawiają się członkowie The Shield którzy dekoncentrują Rocky'ego,wtedy Punk wykonuje Rockowi Roll Up i udaje mu się go przypiąc.Po walce Punk szybko zwija się z ringu,a wtedy Shield wchodzą na ring i obijają Rocka.Potem Rock feuduje krótko z "Tarczą" i na EC walczy z jednym z członków,powiedzmy ze swoim kuzynem Reigns'em i pokonuje go.Również na EC Punk znów broni pasa,i po gali wznawia feud z Rockiem,jeszcze tam się miesza Cena,i na WM mamy triple threat match o pas WWE Rock vs Cena vs Punk.Taki scenariusz by mi odpowiadał.

Jednak gdzieś nam tam zginał Undertaker.No właśnie,pozostaje pytanie kto zmierzył by się z Deadman'em.Punk był by zajęty,Lesnar raczej z Tryplakiem,więc kto z Taker'em.Otóż myślę że będzie to człowiek który ma niedługo powrócic,czyli Y2J Chris Jericho.O feudzie tych dwóch już się mówiło przed WM 28,jednak jak wiemy do tego nie doszło.A teraz chętnie bym zobaczył walkę tych dwóch,najlepiej w jakiejś ciekawej stypulacji.

No to by było wszystko.Trochę się rozpisałem,ale myślę że całkiem niezłe scenariusze z tego wyszły.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308069

i na WM mamy walkę Dolph vs Ryback

Fajna wizja Dolpha, który dosyć długo jest mistrzem i broni pas na WM (co daje mu masywnego kopa). Niestety Ryback z Zigglerem gorzej się sprzedadzą niż np Ryback vs Big Show. Vince i duża część odbiorców lubi takich wielkoludów w ringu (ja tego nie cierpię choć są i wyjątki) i na nich raczej federacja będzie stawiać. Zresztą patrząc na tą dwójkę mało kto uwierzy, że Dolph (oprócz oszustwa) jest w stanie wygrać taką walkę. A to zabiłoby emocję bo czekalibyśmy tylko na pin od Rybacka albo na przekręt od Zigglera. Opcja 3: zdarza się cud i Ziggi wygrywa czysto nie wchodzi w grę :P Może wróci Henry jako heel (o którym cicho a WWE pokzało też, że może znienacka zrobić czyjś powrót np Kane rok temu). Walka dwóch gigantów jest bardziej prawdopodobna niż Dolph, który broni pasa na WM. Obym się mylił :-)

Big Show vs Sheamus IV
Hell NO! :twisted:
Potem Rock feuduje krótko z "Tarczą"

Rock wraca by zdobywać tytuły i walczyć z największymi gwiazdami czyt. Punk, Cena. Nie będzie miał czasu by zaprzątać sobie głowę żółtodziobami z NXT. Nie ta liga. Stoczy 1 walkę na PPV i będzie miał segmenty na RAW jak rok temu a potem wróci do kręcenia filmów i bycia "movie star"

więc kto z Taker'em.Otóż myślę że będzie to człowiek który ma niedługo powrócic,czyli Y2J Chris Jericho

Na stronie Fozzy w zakładce tour od 4 marca do 11 kwietnia nie mają nic wpisane, więc rzeczywiście Jericho może wystąpić w takiej roli na WM. Pytanie tylko co byłoby podłożem konfliktu? Nikt meczu z Deadmanem tak o nie dostaje. Nawet te 2 pod rząd z HHH miały jakieś poważne uzasadnienie (pomszczenie przyjaciela a potem chęć udowodnienia, że jest się lepszym).

Ogólnie scenariusz jak dla mnie fajny ale chyba też mało prawdopodobny (z wyjątkiem Takera)

Edytowane przez B-Side
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308071

3 strony bezowocnej dyskusji na temat gali, na którą nie ma zapowiedzianej jeszcze ani jednej walki. Kreatywność userów powinna budzić niemały postrach. Nie wiem skąd autorowi tematu wziął się w karcie pojedynek CM Punka z The Rockiem o WWE Title. Nawet Royal Rumble Match nie widnieje jeszcze w karcie gali.

Czasami zastanawia mnie czy za tworzenie tematów o kolejnym PPV zaraz po poprzednim PPV dostaje się jakieś punkty do respektu na forum czy może autor chciał dopisać sobie do forumowego CV - "utworzenie tematu o Royal Rumble 2013" :/

P.S. Sorry, mam wredny humor ostatnio, a w takich przypadkach się on ujawnia.

P.S. 2 - I jakby tego było mało to fantasy booking się niektórym odpala i układają już kartę na WM :/

Do xero - 2 posty niżej

Może to i czyste czepialstwo, ale równie dobrze możemy otworzyć temat o WM 29, bo wiadomo, że będzie na niej Undertaker (tylko nie znamy przeciwnika), wiadomo, że Hunter dostanie rewanż z Lesnarem, etc.

Tutaj wpis o RR Matchu, którego nie ma w karcie był zwykłą ironią, bo przecież wiadomo, że będzie, ale to tak, jakby już pisać o Money in the Bank PPV, gdzie wiadomo, że dostaniemy przynajmniej jeden gimmickowy pojedynek - tyle, że nie znamy nawet jednego zawodnika, który w tym pojedynku wystąpi.

Edytowane przez Vercyn
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308072

• Reputacja:   1

Wielkimi krokami zbliża się Royal Rumble więc chcę zaprezentować moją opinie jeśli chodzi o tą galę.

Zacznijmy od walki o pas WHC , według mnie dostaniemy pojedynek Sheamus vs Big Show czwarty raz. Na gali wygra Sheamus i to on przejmie pas a Show dostanie rewanż na gali Elimination Chamber ,razem z cztrema innymi osobami będzie walczył on o pas. Sheamus obroni pas także na gali Elimination Chamber. Więc na Wrestlemani zawalczy on z Randym Ortonem (Heelem) o pas WHC. Tam myślę że Viper zgarnie pas jednak wskoczy Dolph z walizką i to on będzie mistrzem. Zostaje też inna możliwość , Show broni pasa na RR jednak po walce wściekły Sheamus go atakuje i do ringu wskakuje Dolph Ziggler który realizuje kontrakt i zostaje mistrzem. Za to na Wrestlemani dostał on by walkę z Rybackiem który by wygrał RR i wybrał pas WHC do walki.

Jeśli chodzi o pas WWE to jestem pewien tego że Vince jako fan rekordowego posiadania pasa przez CM Punka da mu go obronić na RR jednak wygrał on by oszustwem bo powrócił by Brock Lesnar u zaatakował Rocka. Tak więc gdyby tak było to według mnie Royal Rumble Match powinien wygrać Cena i walczyć z Punkiem w walce wieczoru Wrestlemani po to by wykręcili oni kolejnego 5 stara. Wtedy Rock by walczył z Lesnarem na Wrestlemani a Taker walczył by na największej scenie powalczył by z Chrisem Jericho który wyzwał by Takera do walki o przedłużenie serii. I w tym przypadku jest tylko jeszcze jedno pytanie, zkim zawalczył by Triple H. Brock Lesnar walczy z Rockiem a Taker z Jericho. W walce z Hunterem więc może wystąpić tylko jedna osoba którą był by Roman Reings. Pewnie zastanawiacie się dlaczego on a odpowiedź jest bardzo prosta. Hunter widząc co robi Shield wraca przywrócić porządek w swojej organizacji. Nie myślcie jednak że w tym przypadku Ambrose i Rollins byli by wolni, oni by walczyli o pasy TT z Team Hell No, pewnie byto był kapitalny pojedynek. Zostaje jeszcze nam fakt kilku osób które by miały walczyć na największej ze scen. Pierwszą z nich jest Rey Mysterio jednak on powinien zawalczyć z Sin Carą tworząc fenomenalne widowisko. Gdyby jednak Rey nie mógł walczyć z nim bo Cara by się nie wykurował to zostaje osoba która może powrócić do federacji czyli John Morrison. Alberto Del Rio jako Face mógłby stanąc na przeciwko Heela Wada Barretta co pozwoliło by zrobić kolejną dobrą walkę. Jeśli Dolph nie zrealizuje walizki przed Wrestlemaniom to według mnie powinien on zawalczyć na gali z Langstonem który by się od niego odwróciłpo tym jakby Dolph zostawił AJ a jego managerem został by Flair. To było by idealne dla Zigglera który jeszcze na tej samej gali zrealizował by kontrakt. Jeśli Ryback by nie wygrał RR Matchu to powinien zawalczyć na gali z Showem i tam mieć swój moment wykonując mu finisher. Podczas Wrestlemani odbędzie się też najprawdopodobniej MITB Match w którym wystąpią pewnie takie osoby jak Rhodes, Miz , Sandow, (Morrison),Henry.

Oto moja wymarzona karta na Wrestlemanie

Walka o pas WWE

Cena vs CM Punk

Walka o pas WHC

Sheamus vs Orton

The Rock vs Brock Lesnar

Chris Jericho vs UnderTaker

Big Show vs Ryback

Walka o pasy TT

Team Hell No vs Rollins i Ambrose

Triple H vs Roman Reings

Dolph Ziggler vs Big E Langston

Sin Cara vs Rey Mysterio

Alberto Del Rio vs Wade Barrett

MITB MATCH

John Morrison vs The Miz vs Damien Sandow vs Cody Rhodes vs Antonio Cesaro vs Mark Henry vs Kofi Kingston vs Tyson Kidd

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308074

Nawet Royal Rumble Match nie widnieje jeszcze w karcie gali.

No sorry, jest wiele przypadków gdy argument, że dyskusja jest bez sensu trafia w sedno ale w tym wypadku to czyste czepialstwo. Co z tego, że RR Match nie został zapowiedziany skoro wiadomo, że się odbędzie? Co z tego, że walka Rock vs Punk nie zostala zapowiedziana, skoro na 99% także będzie miała miejsce? Pierwsze PPV 2013 roku zapowiada się mega atrakcyjnie, więc nie ma się co dziwić iż dyskusja już teraz żyje. Fakt, wiele z tego to zwykły fantasy booking ale bywały znacznie gorsze przypadki w tej sprawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/3/#findComment-308080