Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W sumie źle dobrałem słownictwo, bo wiara nie opiera się na argumentach. Jednak, po tym co wiele razy przeczytałem o Hunterze, sądziłem, że mógł sobie zgarnąć streak. Podczas walki, gdy sypały się finishery, byłem wręcz przekonany, że ta passa zostanie przerwana w tak głupi sposób, który jest właśnie pod każdym względem "na nie".
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311192

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Ale zawsze są problemy, by go pokonać. Khali jest wielki, dlatego kto by się z nim nie mierzył, nie wygra ot tak. Zawsze te jego chopy powalają przeciwników, więc nie jest do końca jobberem.

No to chyba mamy inne pojęcie jobbera :roll: Facet przegrywa praktycznie wszystko i z każdym.

Do WM 21 kwestia streaku nie była tak eksponowana. Zbliżała się jednak walka z Ortonem w gimmicku Legend Killera, więc ktoś słusznie uznał, że będzie więcej emocji, jeśli się wyciągnie ten streak i doda do walki jako jego nieformalną stawkę. I faktycznie emocje były ogromne, bo nagle okazało się, że jest jakiś streak, z jednej strony legenda, z drugiej pogromca legend, możliwe przekazanie pałeczki itd. Można było uwierzyć, że Orton wygra, bo wszystkie fakty taką możliwość dopuszczały.

O dzięki, właśnie chciałem pytać w Question Zone, kiedy zaczęły się te całe akcje ze streakiem Takera ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311194

SixKiller można się z tego nabijać, ale jest według mnie jedna postać, która może przełamać streak, ale musi być to w odpowiednich warunkach. John Cena, ale tylko przechodząc heel turn i kończąc OSTATECZNIE karierę Takera. Zresztą masz rację, że po porażce DeadMana, nie ma sensu już żeby wracał. W innych przypadkach nie widze szansy złamania. Zgadzam się z malym619, że Punka szybko mogą wypromować na kogoś wiarygodnego. Wyskakujecie zaraz z jakimś Santino itp. No kogoś takiego nie da rady wypromować, ale gościa który 400dni miał pas, zrobią wiarygodnym na tle Takera w miesiąc ;) Bez problemu. Tylko ja i tak nie będę widział szansy na złamanie streaku. Punk stanie się "mocny" w oczach marków, pewnie wśród części smartów też. ale i on nie da rady. Szkoda tylko CMa. Po takim runie, w najwazniejszym okresie dla WWE, trzy porażki na PPV. No cóż. Mam nadzieję, że za to za rok dostanie swój moment na WMce.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311195

A co do promocji kogoś w dwa miesiące, to tak, uważam, że jest to możliwe. W zależności od tego kogo postawilibyśmy przed Takerem, to byłoby łatwiejsze, bądź trudniejsze, ale możliwe (tylko znów, nie przesadzajmy i nie wrzucajmy to jobberów). W przypadku Punka uważam, że nie trzeba by się wiele wysilać by zrobić go na wiarygodnego rywala.

Wrestlera można wypromować bardzo szybko. Jasne, że tak. Ale jest różnica między wypromowaniem zawodnika na np. mistrza WHC (dzisiaj jest to robione praktycznie z bomby, co uwłacza co prawda inteligencji fanów, ale to już inny temat), a wypromować wiarygodnego rywala dla Takera. Bo Taker na WM-ce to nie jest The Rock, to nie jest John Cena i to nie jest pas WHC lub WWE. Tutaj nie wystarczy miesiąc, dwa miesiące czy rok konsekwentnego pushu. Punk nawet za fejsowania wyżej pewnej normy nie mógł podskoczyć - nie mógł do końca czysto pokonać Ceny, musiał jobbnąć Triple H i bronił pasa w środku karty żyjąc w cieniu Johna Ceny, który z pasem czy bez - nadal pozostawał numerem jeden federacji. Dzisiaj wiarygodnym przeciwnikiem dla Takera (tak w oczach marków jak i smartów) mógłby być właśnie John Cena, któremu resztkami naiwności można byłoby dawać jakieś procenty szansy na pokonanie Takera. Ja wiem, że ty i tak nie wierzysz w przełamanie streaku (ja też raczej nie wierzę) i zapewne z miną pokerzysty oglądasz walki z udziałem Phenoma, ale to nie oznacza, że podbudówkę przed walką z nim należy robić na ostatnią chwilę i na odwal się - "no bo i tak nikt nie przełamie streaku". Jeżeli przez te półtora miesiąca CM Punka będzie nawet co tydzień obijał Takera (co raczej się nie stanie, bo tak naprawdę wątpię, żeby federacja bookowała go na kozaka - zresztą byłoby to straszną niekonsekwencją) pokazywał mu fucka, to przepraszam, ale nie będzie to podbudówka, która uwiarygodni Punka dla kogoś, kto ma więcej rozumu niż małpa. Sam feud będzie zapewne ciekawy. Sam będę jarał się tą walką (będą walczyć zawodnicy, których lubię) i włączę sobie markowanie. Ale Punk przy Takerze będzie wyglądał jak zadziorna mysz przy nosorożcu.

Ja nie mówię, że Brock Lesnar mi nie odpowiada. Akurat uważam, że jest genialny i jasne, że chciałbym, żeby było więcej takich osób, no ale po co robić sobie złudne nadzieje na coś, na co nie ma szans?

Tutaj nie chodzi o robienie sobie nadziei, ale o wyrażanie opinii na dany temat. To że ktoś pisze, że coś jest "be" nie oznacza, że od razu wierzy, że jest szansa na to, że może być inaczej.

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311203

• Reputacja:   1

SixKiller można się z tego nabijać, ale jest według mnie jedna postać, która może przełamać streak, ale musi być to w odpowiednich warunkach. John Cena, ale tylko przechodząc heel turn i kończąc OSTATECZNIE karierę Takera. Zresztą masz rację, że po porażce DeadMana, nie ma sensu już żeby wracał. W innych przypadkach nie widze szansy złamania. Zgadzam się z malym619, że Punka szybko mogą wypromować na kogoś wiarygodnego. Wyskakujecie zaraz z jakimś Santino itp. No kogoś takiego nie da rady wypromować, ale gościa który 400dni miał pas, zrobią wiarygodnym na tle Takera w miesiąc ;) Bez problemu. Tylko ja i tak nie będę widział szansy na złamanie streaku. Punk stanie się "mocny" w oczach marków, pewnie wśród części smartów też. ale i on nie da rady. Szkoda tylko CMa. Po takim runie, w najwazniejszym okresie dla WWE, trzy porażki na PPV. No cóż. Mam nadzieję, że za to za rok dostanie swój moment na WMce.

Nie masz racji z tym że Punk nie ma szans na przerwanie Streaku. Jak każdy wie Taker jest coraz starszy i ta Wrestlemania bardzo prawdopodobne że będzie jego ostatnią. Możliwe że on już to wie , skoro on sam kiedyś chciał by ktoś przerwał jego streak to wiedząc że więcej nie wystąpi może on sam chcieć wygranej Punka. Kto to wie , dla mnie było by głupotą to że by on odszedł niepokonany , bo nawet jak za 10 lat będą chcieli jego gościnnej walki na WM która trwała by 5 minut to jak będzie on bez porażki to nawet nie będzie mógł on się tam nikomu podłożyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311204

No to chyba mamy inne pojęcie jobbera :roll: Facet przegrywa praktycznie wszystko i z każdym.

Raz na jakiś czas dostaje kogoś do pokonania, więc jednak jobberem nie jest. Jego dłoń jest zabójcza, co raczej świadczy o tym, że jest wyżej niż taki Marella, czy chociażby 3 MB, co pokazano na RAW. Miz posiadając pas WWE nie wygrywał walki za walką, a jeśli to przypadkowo, szczęśliwie, ale chyba nie nazwałbyś go wtedy jobberem. Ziggler po wygranej z Ceną w ladder matchu też odnosił wiele porażek, ale wciąż ma status pukającego do ME.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311207

• Reputacja:   228

-Raven-, wiesz, jak to jest z tymi newsami... No ale załóżmy, że to prawda, że Bret faktycznie kręcił nosem. Czemu się dziwić? Skoro ja nie chciałbym go zobaczyć w podobnej roli, w jakiej wystąpił na Raw 1000, to rozumiem go, że on sam nie chciał takiej roli przyjąć. Naprawdę, ten krótki segment z okularami dał mi więcej radości niż ta wymuszona konferansjerka. Myślę, że Hitmanowi podobnie, bo teraz zagrał siebie, a na Raw wyglądało to tak, jakby ktoś podszedł do niego i powiedział "Bret, zapowiesz walkę o IC title. Będzie walczył Christian, on też jest z Kandy, więc ma to jakiś sens".

Six, dla mnie jako die-hard marka Breta, ten segment był świetny, ale po dzisiejszych markach, ten motyw pewnie spłynął jak zaloty Streetovsa po Schoopie :D Reasumując - jeżeli Hart faktycznie stroszył piórka i stawiał warunki "coś konkretnego lub nie wystąpię", to zarówno to co planowali dla niego na RAW, jak i ten moment z RR - to był tylko motyw typu "pokażmy w TV Hall of Famera", bez większego znaczenia dla samego show (ot, miły dodatek i nic więcej).

Tak, wiem Six, jak to jest z newsami i równie dobrze Hart mógł wcale nie psioczyć, ale to że finalnie nie wystąpił na jubileuszowym RAW (a ponoć go tam chcieli) jest jednak w tym kontekście, mocno zastanawiające...

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311225

Wrestlera można wypromować bardzo szybko. Jasne, że tak. Ale jest różnica między wypromowaniem zawodnika na np. mistrza WHC (dzisiaj jest to robione praktycznie z bomby, co uwłacza co prawda inteligencji fanów, ale to już inny temat), a wypromować wiarygodnego rywala dla Takera. Bo Taker na WM-ce to nie jest The Rock, to nie jest John Cena i to nie jest pas WHC lub WWE. Tutaj nie wystarczy miesiąc, dwa miesiące czy rok konsekwentnego pushu.

Nie dojdziemy tutaj do porozumienia, bo moim zdaniem masz troszkę zbyt wygórowane oczekiwania względem rywala dla Takera.

Dzisiaj wiarygodnym przeciwnikiem dla Takera (tak w oczach marków jak i smartów) mógłby być właśnie John Cena, któremu resztkami naiwności można byłoby dawać jakieś procenty szansy na pokonanie Takera.

To może zadam ci proste pytanie. Jak wiemy Cena który jest twoim zdaniem jedynym godnym rywalem dla Takera jest już zajęty. No to kto w tym roku? Z kogo z niezajętych zawodników byłbyś w pełni zadowolony? A może uważasz, że w tym roku nie powinno być wcale walki o przełamanie streaku? Pytam czysto z ciekawości.

Ja wiem, że ty i tak nie wierzysz w przełamanie streaku (ja też raczej nie wierzę) i zapewne z miną pokerzysty oglądasz walki z udziałem Phenoma

Może i przed samą walką jest mina pokerzysty, ale gdy grają themy zawodników, zaczyna się magia i emocje. A potem uczucia te potęgują i tak do samego końca. I było tak w każdej walce którą oglądałem z Takerem (czyli od WM23 z Batistą).

Ale Punk przy Takerze będzie wyglądał jak zadziorna mysz przy nosorożcu.

Tylko co jest w tym złego? Czy co roku musimy dostawać walkę dwóch teoretycznie równych rywali i do tego dwóch faców? Zmieńmy to i zróbmy walkę heela, który pragnie pokonania Grabarza każdym środkiem, nie zważając na nic, albo wypromujmy jakiegoś underdoga, który będzie wyglądać przy Takerze nawet gorzej niż wspomniana u ciebie mysz, ale potem samą walką zyska respekt i na przykład walka zakończy się podaniem ręki. I zgadzam się, że tacy rywale nie wyglądaliby przy Phenomie imponująco, ale czy są to złe scenariusze?

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311270

Właśnie mały miałem pisać, że nie dojdziemy do porozumienia i możemy do usranej śmierci punktować się zdanie po zdaniu. Ty twierdzisz, że ja mam wygórowane wymagania, a ja twierdzę, że ty wymagania masz zbyt niskie. I tutaj ani ja nie przekonam ciebie ani ty mnie. Niemniej szanuję twoje zdanie.

Jeżeli chodzi o rywala dla Takera to Punk mógłby być - ale federacja inaczej powinna prowadzić tę postać wiedząc, że zmierzy się z Phenomem. WM-ka bez Takera? Nic wielkiego by się nie stało. Najlepsza jak dla mnie WM-ka ever (czyli X) była bez Takera.

Generalnie to gdybym miał możliwość wybrania, kto ma z kim walczyć, to inaczej ustawiłbym te pojedynki. Na pewno nie byłoby "twice in a lifetime". Cena vs. Taker to optymalne rozwiązanie i nie czekałbym z tym do 30 (aczkolwiek rozumiem dlaczego niektórzy są zwolennikami dociągnięcia tego do jubileuszu). I podłożyłbym Takera Cenie. CM Punk walczyłby z The Rockiem lub Brockiem Lesnarem o pas. Nie robiłbym też rewanżu HHH z Lesnarem.

Co do emocji związanych z walką Takera to ja mam tak samo. Zresztą dzisiaj ludzie się mądrzą, że "i tak streak nie zostanie przełamany", ale przypuszczam, że w toku feudu czy już samej walki pojawią się jakieś takie momenty, które wprowadzą wątpliwości nawet wśród sceptyków w kwestii przełamania streaku. Na miejscu federacji pompowałbym te doniesienia, że to ostatnia walka Takera, bo ten już ledwo zipie. Przy takiej ewentualności (ostatniej walki) fani gdybaliby, że jeżeli nie teraz, to już nigdy.

Co do tego jak Punk będzie wyglądał przy Takerze zobaczymy po tym feudzie. Po heelturnie miałem obawy o booking Punka i te obawy się sprawdziły. Mam nadzieję, że nie sprawdzą się i tym razem. Ty lubisz cipo-heeli? Kwestia gustu. Ja nie mam nic przeciwko jeżeli w ten sposób bookuje się Slatera i tym podobnych, ale są zawodnicy, którzy zasługują na coś lepszego i dla Punka McMahon mógłby zrobić wyjątek. Heeli-kozaków jest w tej fedce jak na lekarstwo, a nawet i oni w pewnym momencie ocierają się o cipo-heelostwo. Psuje to produkt. Oblicza "zła" mogą być różne, a Vince funduje nam głównie wspomniane.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311274

Jeżeli chodzi o rywala dla Takera to Punk mógłby być - ale federacja inaczej powinna prowadzić tę postać wiedząc, że zmierzy się z Phenomem.

Problem jest taki, że WWE nie robi planów długofalowo. Zresztą najnowsze newsy mówią o tym, że writerzy dostali polecenie, by szykować coś dodatkowo dla Punka, gdyby Taker nie chciał, bądź nie mógł walczyć. A więc wchodzimy w RtWM, a oni nawet nie wiedzą jakie będą walki :roll: Więc jak tu długofalowo kogoś promować?

Na miejscu federacji pompowałbym te doniesienia, że to ostatnia walka Takera, bo ten już ledwo zipie. Przy takiej ewentualności (ostatniej walki) fani gdybaliby, że jeżeli nie teraz, to już nigdy.

Ogólnie WWE powinno bardzo mocno angażować się w ściemnianie w newsach. Ludzie łykają newsy od razu, to czemu nie robić ich w ten sposób w balona i potem zaskakiwać? Chyba każdy z nas byłby zachwycony, gdyby zdarzyło się coś zaskakującego, a nie leciało tym najbardziej przewidywalnym scenariuszem (tak jak teraz)

Ty lubisz cipo-heeli? Kwestia gustu.

Może stwierdzenie, że lubię cipo-heeli jest przesadzone. Powiedziałbym, że ich akceptuję, a kwestia lubienia bądź nie zależy już od tego kto jest taką postacią, jak to gra i jaka jest jego postać. Punk heel mi odpowiadał. Drugim przykładem takiego heela, którego lubiłem, był Christian.

Oblicza "zła" mogą być różne, a Vince funduje nam głównie wspomniane.

I to jest chyba główny problem. Bardzo mało jest naprawdę oryginalnych, ciekawych postaci. Większość jest niestety do bólu jednowymiarowa.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311275

Problem jest taki, że WWE nie robi planów długofalowo. Zresztą najnowsze newsy mówią o tym, że writerzy dostali polecenie, by szykować coś dodatkowo dla Punka, gdyby Taker nie chciał, bądź nie mógł walczyć. A więc wchodzimy w RtWM, a oni nawet nie wiedzą jakie będą walki :roll: Więc jak tu długofalowo kogoś promować?

Nic by się nie stało gdyby bookowali Punka na kozaka i ten zmierzył się z kimś innym. Ale najwidoczniej limit badassów w federacji wg McMahona się wyczerpał.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311276

W kwestii ewentualnej walki Takera na WM wychodzę z założenia - nic na siłę.

Wolałbym już, żeby odpuścił sobie tą WM'kę niż gdyby dano mu rywala, który na starcie jest skazany na porażkę.

W dodatku będziemy mieli już co najmniej "dwa main event'y" - Rock vs Cena/Punk i prawdopodobnie Lesnar vs HHH.

Jedyne walki, które mogłyby być wiarygodne dla Takera to:

*Taker vs Cena - Mimo wszystko jako face Cena umoczyłby to na 99%. Nie potrzebuje już takiej wygranej,bo ma bliżej jak dalej do końca. Jedyną opcją byłby mocny Heel turn Ceny, gdzie na kilka miesięcy stałby się mega heelem fedki i pomógł wypromować swojego następcę. Ale jak wiemy Heelturn jest tak samo prawdopodobny jak przywrócenie monarchii w Polsce.

*Taker vs Punk - Tu jedyna szansa dla Punka to No DQ i Shield po jego stronie. Innej opcji nie widzę.

Dlatego też jeśli odpadną te dwie opcje to może dostać jeszcze RyBacka na pożarcie, co i tak byłoby bez sensu, bo przecież promują go na nowego babyface'a, albo Mark Henry, który i tak niedługo kończy karierę.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311286

Dodac mozna ze nie ma w ogole heela kozaka na pelen etat (nie licze Lesnara). Dla mnie Punker powinien zostac wplatany w storyline z McMahonem juz na maksa, a na WM walczyc z HHH. Dla Takera z calym szaczunkiem, ale godnym przeciwnikiem to nie jest. No chyba ze bylby dalej WWE Champem.

O WWE Title powalczylaby Bestia z Rockiem by nie meczyc ludzi rewanzami z wiadomymi wynikami...

Tak samo nie rozumiem trzymania pasa przez Alberto, cholera to z kim on teraz bedzie walczyl na WM, jesli na Zigglera szykowany jest Y2J?? (nastepny rematch :roll: )

Ja rozumiem niechec do Rybacka, ale jestem w 100 % pewny ze z Showem wykreciliby lepszy storyline niz ten ktory nam sie szykuje o ten pas.

Niby ta WM zapowiadana jest jako najlepsza, ale narazie slabo sie zaczyna droga do niej

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-311287

• 2 tygodnie później...

Przepraszam za archeologist mode, ale dopiero wczoraj oglądałem RR (niedawno miałem opóźnienie rzędu 2 miesięcy i teraz nadrabiam). I mam takie pytanie...

Może mi ktoś wyjaśnić sens i logikę spotu Kingstona? Ja wiem że to efektowne, sprytne, zabawne itp. ... ale z logicznego punktu widzenia... jeśli dobrze zrozumiałem, komentatorzy podkreślali że wyeliminowany jest ten zawodnik, którego OBIE NOGI dotkną podłogi poza ringiem. Czy więc nie prościej było Kofiemu zsunąć się ze stołu i "doskakać" na jednej nodze do ringu? :twisted:

A ludziom którzy narzekają na końcówkę walki o WHC ("a bo Big Show powinien rozerwać taśmę, chlip chlip") proponuję mały eksperyment:

Weźcie zwykłą naszą polską taśmę klejącą (byle tą szeroką, nie tą szerokości centymetra :P ) i poproście kogoś żeby wykorzystując całą rolkę, owijając wielokrotnie, skleił wam ze sobą jedną rękę do drugiej w nadgarstku (tak jakby to były kajdanki). I co, czy było łatwo rozerwać to bez pomocy nożyczek/zębów/innych ostrych narzędzi?

A teraz pomyślcie, że była to zwykła taśma do pakowania z hipermarketu, natomiast Ricardo przykleił Showa do lin za pomocą popularnej w USA duct tape - bardzo mocnej taśmy, produkowanej często z mieszaniny włókien bawełniano - poliestrowych, pokrytych klejem na bazie naturalnego kauczuku. Powstała dla armii USA, która początkowo uszczelniała nią skrzynki amunicji. Szybko jednak zauważono, że ustrojstwo jest bardzo mocne i może mieć miliony innych zastosowań - naprawiano z jej pomocą części jeepów i samolotów, oklejano nią szyby aby je wzmocnić. W cywilu znalazła szerokie zastosowanie w budownictwie; podwójnie złożony kawałek tej taśmy może służyć do wyciągnięcia z rowu samochodu ważącego ponad 900 kilogramów. Duct tape uratowała też być może życie astronautom z NASA - po tym jak została dodana do wyposażenia misji Apollo 13, w awaryjnej sytuacji pomogła załogantom naprawić ważne elementy lądownika. I wiem o niej to wszystko, bo był kiedyś na ten temat artykuł w Focusie (takie pismo popularnonaukowe).

Biorąc pod uwagę to wszystko, śmieszny staje się postulat jednego z userów, mówiący że Show mógł po prostu "powierzgać nogami i ją zerwać".

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-312186

• Reputacja:   1

Ja wiem że to efektowne, sprytne, zabawne itp.

Sam sobie odpowiedziałeś. Gdyby zszedł ze stołu i doskakał na jednej nodze to było, by to za proste i nie przyciągnęło, by uwagi, jak akcja z krzesłem. Teraz głównie WWE polega na oglądalności wśród dzieciaków, a takie komediowe zagrywki rodem z kreskówek je przyciągają.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/22/#findComment-312216