Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

"No i gdzie był ten Twój Bóg? Ja jestem bogiem, bo po raz kolejny obroniłem tytuł i jestem najlepszy na świecie, a nie jakiś nieistniejący człowieczek w niebie!"- od razu zwaliłby się na niego jeszcze większy heat

Nie daję tobie 100% gwarancji, ale dzisiejsze społeczeństwo jest takie "specjalne i wyjątkowe", że zapewne podział ateiści/wierzący w arenie wyglądałby 50/50.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310531

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   499
  • Urządzenie:  Windows

To już jest czas, gdy walki na WM się kształtują więc trzeba patrzeć pod tym względem - coś czuję, że Alberto tu obroni pas, a na EC straci na rzecz Dolpha który użyje walizki i tym sposobem mamy klauzule rewanżową i na WM Alberto vs Dolph, ale to nie wszystko, bo większość wskazuje na Triple Threat na WMce - a, że wcześniej Dolph miał na pieńku to racjonalną opcją staję się Y2J - a ostatnio ludzie z WWE lubią zaskakiwać.

Jeśłi chodzi o RR - WWE title obroni Punk co jest bardzo oczywiste - dopiero na EC Rock zdobędzie pas i Punk będzie miał klauzulę rewanżowa i albo na WM odbije pas albo na RAW po WM. Nie po to robią wielkie halo żeby Cena tam się wpierdalał, choć trzeba przyznać na Cenę nie widzę pomysłu w mojej WMce.

WHC - wygra oczywiście Alberto i utrzyma pas do EC tak jak była mowa wcześniej.

TT - tutaj mistzowie polegną i kontynuowany zostanie ich feud zwieńczony na WMce, a może nawet później, a Rhodes Scholars będę mieli na WM walkę z jakimiś kilkoma tagami typu Usos, PTP itd.

RRM - tak jak pisałem chcą zaskoczyć, więc wróci Y2J i zgarnie należace mu się rok temu zwycięstwo. Czemu nie kto inny? Bo Ryback zajmie się SHieldem (w sumie nie wiem z kim, może sam?) albo Showem, Orton zajmie się Sheamusem - zalążek ich feudu i heelturnu Ortona już widać było na początku roku w dodatku wyeliminują się w RR matchu, Kane zajmie się Bryanem po stracie tytułów, z ważniejszych Triple H zemści się na Brocku, a Undertaker zajmie się może Ceną który nie ma nic do roboty? Byłoby fajnie :)

Uppermidacerderów nie ma co liczyć, gdyż zazwyczaj nie wygrywają, a większe nazwiska zostały obstawione - może dojdzie na WM Sin Cara vs Rey jak face vs face, ale nie na wzgląd na nieporozumienia na RR.

RR jako moja ulubiona gala jak zwykle zapowiada się tajemniczo i z wielką niecierpliwością i nadzieją czekam na RR match, a co za tym idzie na początek Road to Wrestlemania :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310532

Moim zdaniem WWE totalnie spieprzyło promocję tej gali. Dla mnie zawsze to była druga najważniejsza gala w roku (oczywiście po WM). Zawsze czekałem na nią z niecierpliwością i miałem mega rozkminy nad tym kto wygra main event. W tym roku dostałem Rock vs Punk, czyli coś, co powinno mnie mega nakręcić. Niby na ostatnich tygodniówkach był Rock i Punk, ale dla mnie ich segmenty są słabe. Szczególnie się zawiodłem na People's Championie. Spodziewałem się podniesienia poziomu gal, jakiejś solidnej podbudowy. Otrzymałem w zamian bardzo przeciętne (czasami wręcz słabe) segmenty, dość nudne wymiany zdań (a właściwie monologi Rocka) i ogólnie totalny niewypał. Co do Royal Rumble Matchu, to tutaj po prostu brak mi słów. Pierwsze RR, które obejrzałem bardziej pod okiem smarta było RR 2010. Od tamtej pory zawsze się nakręcałem na galę, czułem jej klimat, czekałem na wszystkich 30 zawodników, którzy pojawią się w ringu, w tym kilka ekstra nazwisk. Powrót dawnej gwiazdy (nawet jednorazowy) wywoływał banan na mojej twarzy, nawet gdy powracała jakaś ringowa łamaga. Gala zawsze kryła pewien element zaskoczenia. W tym roku nie wiem, kto wygra RRM, ale nie zastanawiam się nad tym aż tak zawzięcie. W tamtym roku wygrał Sheamus, więc gorzej już chyba być nie może. Bardzo słabo wypromowali zawodników na ten pojedynek. Jakoś nie widzę Rybacka jako ostatniego wrestlera, który pozostał w ringu. Tak samo jak Zigglera (ma już walizkę), Ceny (bo po co mu to?), czy też Ortona (mogą śmiało go sturnować w walce z Shield na WM, ewentualnie wygrywa main event przy pomocy Tarczy). Obawiam się, że Vince uprze się na Irlandczyka drugi raz, ale nie będę krakał. No i boli mnie też skład Royal Rumble Matchu. Podejrzewam, że pojawi się Road Dogg, Billy Gunn, Booker T, może MVP, podobno jest szansa na Sheltona Benjamina. Te nazwiska nie kompletnie nie grzeją. Brakuje mi czegoś w tegorocznym RR. I jest to całkowity brak atmosfery. I nie jest to wina tego, że WWE nie puszcza filmiku promującego galę (choć oddajmy cesarzowi co cesarskie - film jest przekapitalny), jest to całkowite olanie sprawy, podbudowa wykonana na odwal się, brak jakiejkolwiek zachęty do tego, abym myślał o tej gali. Myslał o jej wynikach, powrotach w main evencie czy dalszych akcji, a nie tylko o tym skąd i kiedy ją ściągnąć. Osobiście postanawiam dać sobie czas do tegorocznej Wrestlemanii. Jeśli WWE nie przyciągnie mojej uwagi, to po prostu powoli zacznę sobie odpuszczać oglądanie wrestlingu (dałem sobie już spokój ze Smackdown, więc zostało tylko Raw i gale PPV).
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310535

Pas WWE

Jeżeli chodzi o najważniejszy pas federacji to od dłuższego czasu wydawało mi się, że The Rock przejmie pas. Jak jakiś czas temu przeczytałem, że Dwayne po RR będzie występowałem regularnie, to już w ogóle nie miałem żadnych wątpliwości. Ale to był najwyraźniej jakiś błędny przeciek i dzisiaj wygląda to tak, że Johnson musiałby być mistrzem via satellite. Generalnie nie widzę w tym aż tak wielkiego problemu. Jest jeszcze pas WHC, brandy są właściwie teraz połączone, a The Rock nawet jak nawija do kamerki w swojej willi to ludzie się cieszą i jedzą mu z ręki (ciężko mi to pojąć, ale tak jest). Ale teraz wydaje mi się, że federacji najłatwiej będzie upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i dać mu wygrać pas dopiero w EC - Rocky będzie miał pas, a okres panowania mistrza via satellite będzie krótszy (no i będzie się pojawiał w ramach feudu na WM-kę). I w ten sposób tak jak wcześniej byłem pewien, że Rock zakończy to ppv jako mistrz tak dzisiaj daję na to 50 procent szansy.

Royal Rumble Match

Jeżeli chodzi o zwycięzcę RR matchu to największego faworytę upatruję oczywiście w Cenie. Janusz ma walczyć z The Rockiem i ma być to walka o pas więc takie rozwiązanie wydaje mi się logiczne. Ale Janusz jest jednym z faworytów praktycznie co roku i jak do tej pory zawodził tych, którzy na niego stawiali. Dlaczego więc w tym roku miałoby być inaczej? No właśnie... Od razu włącza się myślenie, że do iluś tam razy sztuka, a dzisiaj jego zwycięstwo układałoby się w spójną całość w stosunku do tego, co dowiadujemy się z newsów.

Druga kandydatura to ktoś do pasa WHC. I tutaj faworytem jest Ryback. Ale jednocześnie zamieszanie wprowadzają newsy. Znowu ten Orton i Sheamus. Chciałbym zobaczyć jak obaj panowie eliminują się wzajemnie i na WM-ce walczą ze sobą bez stawki o mistrzostwo. Ale cholera wie co tam Kreatywnym we łbach siedzi. Może Rudy ostatnio znowu zrobił laskę Hunterowi na siłowni i jest ciśnienie, żeby znowu wrzucić go do walki o WHC. To byłoby straszne, ale jest możliwe.

No i mamy jeszcze tajemnicze powroty. Henry, JoMo, Christian... Wątpię żeby komuś z nich Vince dał zwycięstwo w RR matchu, ale przekreślać ich całkowicie też nie można. Po pół procenta szansy zawsze można im zarezerwować.

A inni? Cesaro ma pas, Bryan (do spółki z Kanem) też, a Ziggler biega z walizką. Automatycznie można ich wykluczyć.

Lesnar? On powróci, żeby walczyć z Triple H. Po cholerę mu zwycięstwo w RR. Poza tym szkoda marnować kolejne jego wejście.

A może Undertaker? Punk pasa nie straci i będziemy mieli zapowiadany streak vs. pas WWE. To fantasy booking, ale jakiś procent szansy bym dał. Taker mógłby po WM-ce zejść z pasa choćby po miesiącu. Gorzej, że gość jest ponoć w nienajlepszej kondycji i tutaj forsowanie go miesięcznym runem może nie wchodzić w grę.

Procentowo u mnie to układa się mniej więcej tak:

50 % John Cena

35 % Ryback

5 % Sheamus

5 % Randy Orton

5 % do mniej więcej równego podziału między: JoMo, Taker, Christian, Mark Henry

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310552

Ja do obejrzenia gali nadal będę wierzył w wygraną Bryana. Stracą jakimś cudem pasy i jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności uda się zgarnąć title shota na wm.

Wobrażcie sobie walkę o pas wwe na wm Rock v Punk V Bryan. Pierwszych dwóch dbało by o powagę podbudowy walki a trzeci gaśc komedii by dodawał . Ringowo chyba nie trzeba nikogo przekonywać do tej walki.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310553

Głowiłem się , głowiłem się i wpadłem na dość szalony pomysł - być może RR wygra THE Rock. Oczywiście jeśli przegra walkę z Punkiem. Wtedy Dwayne wejdzie sobie do RR matchu, większość będzie zszokowana, WWE da mu wygrać po raz pierwszy czyli odbije sobie pas na tej gali a i tak dostanie kolejną walkę o niego na WM...no i najważniejsze odpuści sobie EC. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310554

Głowiłem się , głowiłem się i wpadłem na dość szalony pomysł - być może RR wygra THE Rock. Oczywiście jeśli przegra walkę z Punkiem. Wtedy Dwayne wejdzie sobie do RR matchu, większość będzie zszokowana, WWE da mu wygrać po raz pierwszy czyli odbije sobie pas na tej gali a i tak dostanie kolejną walkę o niego na WM...no i najważniejsze odpuści sobie EC. :D

To akurat byłby jeden z największych bullshitów wszechczasów w historii wrestlingu. Aktorzyna, który pojawia się od święta na gali dostaje z dupy title shota i ogłasza to pół roku wcześniej, bo nie pojawia się później w telewizji, a do tego dostaje wygraną w najbardziej prestiżowym pojedynyku? Co na to Ziggler, Rhodes i inni, którzy walczą cały rok i chcą wreszcie znaleźć się na szczycie, a tu ktoś wbija im przed nos na najważniejsza walkę w roku i zgarnia spotlight. Oczywiście nazwiska Rhodes i Ziggler to takie bardziej synonimy słowa "mające potencjał gwiazdy".

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310564

Tegoroczne Royal Rumble PPV jest o tyle zabawne, że... nie mam pojęcia, kto może to wygrać. Oczywiście są pewni faworyci (Cena), ale nie będzie to dla mnie szok, jak ostatni w ringu zostanie ktoś inny. Jestem zwolennikiem, by wygrał ktoś to nowy - nie chcę znów widzieć tych, którzy już w tej koncepcji triumfowali, ale czy WWE odważy się na taki odważny krok? Bardzo mało prawdopodobne, jednak do ostatniej chwili tli się cień szansy.

Strasznie zastanawia mnie, czym kierują się ludzie w typerze, którzy obstawiają Chrisa Jericho. Oczywiście byłoby świetnie, gdyby naprawili błąd sprzed roku i dali wygraną Y2J, tym bardziej, że RR wygrywał każdy wielki w WWE, a pierwszy undisputed champ już nie...

Morrison? Benjamin? Kurczę, fajnie by było. Wiem, że obaj nigdy nie będą wielkimi nazwiskami w WWE, ale są efektowni. Ponadto, z Morrisona dałoby radę zrobić coś fajnego, gdyby tylko popracował nad swoimi promami. Benjamin by się przydał do obsadzenia Money in the Bank, które - według plotek - ma powrócić na WM.

W walce o pas WWE 80% do 20% dla Dwayne'a. Zapewne samo WWE nie chce mu dawać pasa dopiero na EC, bo wówczas mieliby tylko przez miesiąc gwiazdę Hollywood, jako swojego champa (a to zawsze jest dobra reklama). Oczywiście, że wolałbym Punka i z racji tego, że w starciach fizycznych obecny mistrz dostawał po tyłku, wiążę nadzieję, że odbije to sobie na PPV przy pomocy Lesnara bądź kogokolwiek (bo przecież nie wygra czysto z Dwaynem...).

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310569

Jakoś nie widzę Rybacka jako ostatniego wrestlera, który pozostał w ringu. Tak samo jak Zigglera (ma już walizkę), Ceny (bo po co mu to?), czy też Ortona (mogą śmiało go sturnować w walce z Shield na WM, ewentualnie wygrywa main event przy pomocy Tarczy). Obawiam się, że Vince uprze się na Irlandczyka drugi raz, ale nie będę krakał.

Ja mam dokładnie takie samo zdanie i też myślę, że znowu wygra Sheamus, tym bardziej po ostatnim SmackDown, gdzie wygrał z Wadem Barrettem i to nie jest jakiś "wielki" przeciwnik dla niego, a cieszył się, podszedł do fanów i darł ryja jakby wygrał Royal Rumble (lol), te oddalenia kamery na niego etc, tak jakby Sheamus chciał nam coś zasugerować :D Oddam głos na niego bo i tak nie mam lepszych pomysłów.

Co do walki Punka i Rocka to ja również myślę, że Punk zatrzyma pas na RR i dopiero na tym EC, Rock zdobędzie pas. CM naprawdę potrzebuje tej wygranej i nieźle podbudowali jego postać, szczególnie na ostatnim smackdown, tak jakby Vince nagle zmienił zdanie, co do zwycięzcy..

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310596

Ja bym chciał żeby Ziggler wykorzystał walizkę i zabrał pas Albertowi, a Jack Swagger wygrał RRM i szedł po pas WHC, ale to jest mało prawdopodobne.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310606

A może taki scenariusz? Punk broni pas, a Cena wygrywa RR match. Na Elimination Chamber pas zdobywa Rock, a jako że Punkowi przysługuje rewanż, to dostanie go na WM w triple threat matchu. Jednak osobiście nie chciałbym zwycięstwa Ceny.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310609

Czytam te różne pomysły i czytam... Czemu WWE ma tworzyć jakieś rozbudowane, skomplikowane scenariusze skoro mogą to rozwiązać w bardzo prosty sposób? The Rock pokonuje Punka i zdobywa pas a Cena wygrywa RR Match. Proste? Proste. Ma ręce i nogi? Ma. A czy jest to ciekawe i oryginalne, to już inna kwestia... Kreatywni w WWE znani są ze swojej "kreatywności" więc nie zdziwię się jeśli rzeczywiście pójdą po najmniejszej linii oporu.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310611

Czytam te różne pomysły i czytam... Czemu WWE ma tworzyć jakieś rozbudowane, skomplikowane scenariusze skoro mogą to rozwiązać w bardzo prosty sposób? The Rock pokonuje Punka i zdobywa pas a Cena wygrywa RR Match. Proste? Proste. Ma ręce i nogi? Ma. A czy jest to ciekawe i oryginalne, to już inna kwestia... Kreatywni w WWE znani są ze swojej "kreatywności" więc nie zdziwię się jeśli rzeczywiście pójdą po najmniejszej linii oporu.

No tak, jak rok temu miałbyć taki łatwy prosty sposób, Y2J wygrywa i walczy z Punkiem i oczywiscie tak sie nie stalo, wiec nie wierze, zeby w tym roku wygrał Cenator, juz predzej ten Ryback, ale nie Cena tylko nie to...

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310615

Jeśli WWE jest na tyle debilne i i samo się ośmieszy robiąc "Twice in a Lifetime" to na pewno nie będzie powodem tej walki sam pas WWE, bo to by było głupie. Białe kołnierzyki Vince'a muszą się faktycznie natrudzić by druga walką Ceny z Rockiem miała ręce i nogi bo samo walczenie o pas bez jakieś innej historii w tle jest bezsensem.

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/33892389.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310618

Dla mnie CM Punk mógłby trzymać pas przez cały 2013 rok, pasuje mi jako mistrz WWE.

Które miejsce teraz ma Punk pod względem długości posiadania pasa WWE?

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/13/#findComment-310619