Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2013 PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Anapolon jakbyś mógł to zaaktualizuj kartę bo doszły następujące walki: o pas WHC oraz o pasy Tag Teamowe (a widzę że na pierwszej stronie ciągle widnieje oprócz RR Matchu pojedynek Punka z Rockiem) Nie żebym się o to rzucał ale trochę to kłuje w oczy :)
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310079

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

17

• maly619

16

• TakerFanKrk

16

• Arkao

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Ja bym chciał by CM Punk obronił pas przy pomocy Brocka Lesnara i na WrestleManii XXIX doszło do walki The Rock -vs- Brock Lesnar

Wiadomo już czy Jack Swagger weźmie udział w 2013 Royal Rumble match?

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310216

Wiadomo już czy Jack Swagger weźmie udział w 2013 Royal Rumble match?

Puki, co nie ma go na liście potwierdzonych uczestników tej walki.

A co do samego RRM to w zeszłym roku na tym etapie mówiło się chociaż o prawdopodobnej walce Sheamusa z Bryanem. Dzięki temu walka mogła zostać wygrana zarówno przez Jericho, który walczyłby o pas WWE, jak i przez Sheamusa, którego pojedynek toczyłby się o pas WHC. W tym roku za to jakoś nie słychać za dużo na temat planowanych walk o pas SmackDown na Wrestlemanii. Jedyna walka, o której potencjalnie się mówi to Sheamus vs Orton, ale jako, że żaden z nich nie ma pasa to nie wydaje mi się, aby był to Title match. Dlatego też wysuwam wniosek, że zwycięzca tego pojedynku będzie raczej walczył o pas WWE bo tu akurat różnych zestawień nie brakuje. Tak w sumie to możemy mieć Cena vs Rock(Najbardziej prawdopodobne), Punk vs Rock czy też Rock vs Punk vs Cena (to akurat najmniej prawdopodobne bo jeżeli Triple H zmierzy się z Lesnarem, to teoretycznie nie ma kto walczyć z Takerem. Sam RRM zostanie pewnie wygrany przez Cenę, który na Wm zmierzy się z Rockiem bo o tym się najwięcej mówi. Też nie do końca podoba mi się idea walki Punka z Takerem bo po pierwsze najprościej mówiąc przegrałby ten pojedynek, a po drugie, wolałbym tak jak wielu, aby Punk utrzymał pas do Wm, ale akurat z powodu Title Run'u Rocka marudzić nie będę. Co do reszty walk, to nie rozpisując się zbyt długo:

Alberto obroni pas w walce z Big Showem (Raczej Ziggler się nie pojawi) Team Hell No stracą pasy Tag Team na rzecz Rhodes Scholars.

Cała gala zapowiada się całkiem nieźle, ale głównie z powodu tych dwóch najważniejszych walk. Do tego momentu będzie pewnie nudno dlatego oglądanie gali w poniedziałek rozpocznę właśnie od walki o WWE Title.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310238

mam nadzieje ze na RR punk obroni pas..i to w miarę czysto..ma teraz dobry booking więc to jest możliwe. tytuł i tak straci ale nich to będzie na EC a do tego czasu niech dalej prowadzi feud z rockiem bo mam wrażenie ze oni sie jeszcze na dobre nie rozkręcili.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310266

• Urządzenie:  Windows

Mamy 7 wolnych spotów, a plotek o powrotach było sporo. Zaczynając od zawodników, którzy mogliby wrócić po kontuzji mamy:

-Christiana

- Marka Henrego

- Sin Carę

- Hawkinsa (choć z niego to żaden ciekawy powrót)

- Swaggera (nie po kontuzji, ale też z rosteru)

A tak z poza rosteru, patrząc na plotki:

- MVP

- Morrison

- Road Dogg

- Billy Gun

- Jericho

- Kaval

- Dreamer

- Shelton Benjamin

Trochę tego jest i w większości są to fajne powroty, dlatego z niecierpliwością czekam na RR i mam nadzieję, że WWE nie zawiedzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310271

Ja bym chciał by CM Punk obronił pas przy pomocy Brocka Lesnara

Takie rzeczy tylko w moim diary :P

Jedna z moich ulubionych gal zbliża się wielkimi krokami. Oczywiście najbardziej czekam na pojedynek o WWE Championship, który w mojej opinii jest większym wydarzeniem od "Once in a Lifetime"(btw. korzystajmy z tego określenia póki jeszcze możemy). A więc obrona tytułu przez Punka w jakikolwiek sposób mnie ucieszy. Chciałbym go w Main Evencie WrestleManii jako WWE Champion. Nie widzę zupełnie sensu w walce Cena-Rock o tytuł. Owszem, Rock jako mistrz to coś innego w aktualnych czasach ale nie w taki sposób. Wszystko co dobre musi się kiedyś skończyć ale chcę by to było jak najpóźniej(Elimination Chamber?). W każdym razie wiem, że emocji nie zabraknie. Takie pojedynki zawsze mają te ekscytujące momenty nawet jeśli na tygodniówkach oglądamy segmenty z "narodzinami" Hornswoggle'a. Podsumowując... Od samego początku tej walki będę mocno trzymał kciuki za Punka nawet jeśli dzień wcześniej przeczytam, że jego wygrana jest niemożliwa.

Kolejne starcie o WHC. Alberto jako mistrz to coś nowego i całe szczęście, że zdobył tytuł na tygodniówce. Nie zapowiada się by miał go stracić po kilku tygodniach, i dobrze. Big Show niech już się nie kręci wokół tytułu. Kolejne PPV, kolejna walka o WHC a więc i kolejna nadzieja na wykorzystanie walizki przez Zigglera. To ma być Jego rok a więc niech go rozpocznie mocnym akcentem. Niewątpliwie wykorzystanie walizki i udział na WM'ce jako mistrz to będzie spory krok w przód, który sprawi, że nie będziemy mieli mistrza typu Swagger.

Royal Rumble Match i 7 niewiadomych. Na Slammy pojawił się Boogeyman i na RR mógłby też to zrobić a w efekcie pozostać na jakiś czas. Z tych nazwisk, które są wymieniane wśród potencjalnych niewiadomych najbardziej chciałbym zobaczyć Morrisona i Low Ki. Najlepiej by było jakby zostali na dłużej w federacji. Już kiedyś pisałem swój wymarzony scenariusz, w którym CM Punk po przegranej walce z Rockiem pojawia się w RR Matchu i go wygrywa. Zrobiłby to pierwszy raz i walka o tytuł na WM'ce. Liczę na jakiś ciekawy powrót, o którym nie ma mowy w newsach i ciekawego zwycięzcę.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310278

Na Slammy pojawił się Boogeyman i na RR mógłby też to zrobić a w efekcie pozostać na jakiś czas. Z

Właśnie zapomniałem o nim, a jego powrót jest wielce prawdopodobny, bo czytałem, że po Slammy napisał na swoim twiterze, że wrócił do WWE, dostał umowę. Czy to prawda nie wiem, bo nie szukałem więcej informacji na ten temat.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310280

Mam wrażenie, że Royal Rumble prezentuje się nieco lepiej niż przed rokiem. Mamy przede wszystkim mniejszą liczbę nieudaczników, a to zawsze cieszy. Nie ma Santino, więc idiotyczny motyw ze skarpetą zostanie nam darowany, pozostaje mieć nadzieję, że w parze z Khalim nie wrzucą jego małego, zielonego przyjaciela, bo - w realiach WWE - brzmi to dla mnie, jak dream team i z pewnością z rąk tej dwójki niejeden heel zostałby pozbawiony szans na wygranie tego meczu.

Także, jak mówię - jest Cena, Orton, Ryback, Sheamus, Kane, D-Bryan, Dolph, więc na star power narzekać nie można. Jedynym minusem, jaki dostrzegam, to powroty, które w tym roku nie prezentują się zbyt okazale. Właściwie sam nie wiem, kogo chciałbym zobaczyć, ale D-X niedawno miałem okazję widzieć, sam Road Dogg był już przed rokiem i nie będzie już tak silnego zaskoczenia. Chciałbym ujrzeć Lesnara, ale jest to bardzo mało prawdopodobne, a szkoda, bo mógłby przypomnieć o sobie. Mam nadzieję, że McMahon i spółka zdołają w jakiś sposób zaskoczyć, bo z pewnością ich na to w tym PPV stać.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310285

Ja tylko mam nadzieję, że nie wcisną nam ponownie do walki Cole'a lub Bookera T. JBL'a dało by się jeszcze przeżyć, ale lepiej żeby te wolne spoty wykorzystały gwiazdy, których powrót będzie choć niewielkim zaskoczeniem.
https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310292

Ja tylko mam nadzieję, że nie wcisną nam ponownie do walki Cole'a lub Bookera T. JBL'a dało by się jeszcze przeżyć, ale lepiej żeby te wolne spoty wykorzystały gwiazdy, których powrót będzie choć niewielkim zaskoczeniem.

Wątpliwe, WWE rzadko kiedy powtarza takie motywy.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310301

Pozytywnie się nastawiam przed tym PPV - dobrze, ze mnie namowiliscie, do nagrania reakcji. Mamy sporą zagwozdkę, jeśli chodzi o walke 30-Men, jak i o WWE Title. The Rock czy CM Punk? Jestem markiem The Rocka odkad byłem nastolatkiem. Jestem markiem Punka w erze obecnej. Dwoch - mozna powiedziec - moich ulubiencow, wiec to na pewno gratka, i starcie, do ktorego wroce nie raz. Ktoś już chyba o tym pisał - xero? - i podzielam taką opinie: bardzo bym chciał zobaczyć Rocka z pasem, ale nie chcę, żeby streak się skonczyl. Czuje się rozdarty. Najlepszą opcją, byłoby przedłużenie historii do Elimination Chamber. Niech Punk obroni na Royal Rumble, bo będzie to mimo wszystko zaskoczenie. Należy mu się za te genialne proma - niszczy Johnsona na micu. Przemawia za tym fakt, że jest besztany. Praktycznie każde otarcie się o People's Champa, kończy na deskach, a już każdy zna obowiązującą w tym świecie zasadę.

Jeśli chodzi o Royal Rumble, to zawsze budzi emocje. Wiadomo, ze trzeba patrzec na zwyciezce, w kontekscie nadchodzącej WrestleManii. Jesli zakładamy, że The Rock będzie mistrzem, to wypada stawiać na Jasia. To zawsze bezpieczny typ, który utrzyma się do samego końca - finałowa czwórka. Tutaj również pojawia się ta reguła, bycia obijanym. Wszyscy potwierdza, jesli napisze, ze Cena nie zrobil wiele w 2012. Raczej promowal innych - w tym Zigglera na TLC. Mozliwe, ze odbierze, co jego, wlasnie tutaj. Tylko z drugiej strony, czy w walce The Rock vs John Cena o pas - juz nie takie "Once in a Lifetime"... - potrzebujemy zwyciezcy Royal Rumble? To się sprzeda bez tego.

Jeśli weźmiemy to pod uwagę, to trzeba wypatrywać triumfatora, po niebieskiej stronie barykady. Tam na czele stoi Orton. W końcu też nie osiągnął wiele w 2012, ale po promach, bardzo niewiele wskazuje na jego zwyciestwo. Raczej widze tam oficjalny start, jego storyline'u z Sheamusem. Już coraz czesciej ich drogi się krzyżują - WWE zostawia sobie tę bramę otwartą. Wystarczy, że na Royal Rumble, jeden wyrzuci drugiego - do czego prawdopodobnie dojdzie - i mamy gotowy materiał. Mamy powód do ich kłótni, a jeśli chcemy turnować Randy'ego, to niech go Rudy wyrzuci - nawet może sfrustrowany wrócić, i pozbawić rowniez szansy Sheamusa, co już potwierdzi ich walkę na WMce. Jeśli do niej dojdzie, to mam nadzieje, ze bez zlota w tytulowym obrazku. Takie nazwiska go nie potrzebuja.

W dobie historii z Shield, i obecnych mistrzów w obu brandach - odrzucam kandydature Rybacka. Pasował idealnie, jako ten, ktory zdetronizuje Big Showa, ale wiadomo, że to już nie będzie konieczne. Ex-Skip, też pewnie daleko zajdzie, i gdy wszyscy będą się zastanawiać, kto go pozbawi szansy, kto go wyrzuci, dostaniemy interwencje stajni Ambrose'a - też zaklepanie miejsce w karcie WM-ki.

Możliwości rozegrania tego jest wiele - najwyższy czas podjąć decyzje, co do obsadzenia tej "złotej szóstki" na WrestleManii (Punk, Rock, Cena, Taker, HHH, Lesnar), czyli kto z kim i dlaczego. Osobiście zyczylbym sobie zaskoczenia. Jeśli daliby mi się pobawić w Bookera, to wyszedłbym z tej oklepanej ramy triumfatorów. Jasie, Ortony, Sheamusy, choć to nazwiska wielkie, pasujace do Main Eventu WrestleManii, będą cieszyć niewielu wygrywając Rumble. Postawiłbym "kropkę nad i" w... promocji Antonio Cesaro. Krok po kroku wspinał się w górę hierarchii. Walka po walce, zyskiwal aprobatę. Skoro mamy go w Rumble i Pre-Show, niech zrzuci US Title Mizowi - who cares. Tylko zamiast siedzieć na dupie, jak Cody Rhodes, dajmy mu wygrać Rumble. Ba, dajmy mu walczyć z face'owym Alberto o pas. Mamy Latynosa ze Szwajcarem, którzy będą generować emocje, i dadzą dobre show - przynajmniej tak mi się wydaje, po tych nazwiskach. Jeśli pas zmieni posiadacza na Pre-Show, to jego szanse wzrosna. Oczywiscie, jest też opcja, żeby odebrac mu US Title, już po triumfie na Royal Rumble - interwencja Alberto na tygodniowce, itp. - ale może się to zemścić, bo mamy do czynienia z - wciąż - średnio wypromowanym nazwiskiem, który powinien zyskiwać na każdym kroku - dominować do WMki.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310303

Z walką Cesaro i Miza obawiam się jednego - że będzie to walka, która ma na celu wypromowanie Miza jako face'a i jego nowego finiszera Figure 4. Byłoby to najgorsze, co mogłoby zrobić WWE, bo Antonio świetnie sobie radzi jako mistrz US i jak tak dalej pójdzie, to pas ten będzie wyżej niż IC (jeśli już nie jest).

A jego wygrana w RR? Nie ukrywam, że przeszedł mi przez myśl, ale jednak szans daję mu bardzo niewiele. Byłoby to mega zaskoczenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310307

Jeżeli Jasiu miałby już wygrać ten RR Match, to wolałbym, aby wyglądało to następująco:

Ziggler używa walizki na Alberciku, a na WM'ce dostajemy pojedynek Jasia z Dolphem o WHC. Na RAW i tak jest Punk oraz Rock, więc jakoś Ratingi by zbyt mocno nie spadły, a na SD wzrosłyby. Wilk syty i owca cała.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310310

Znamy już 23 uczestników RR Matchu, pozostało 7 wolnych miejsc. Myślę, że można być pewnym występu Road Dogga i Billy'ego Gunna, a więc pozostaje 5 miejsc. Do tego powrót Sin Cary, wydaje się, że Reya (choć w newsach pojawiła się informacja, że może nie wystąpić), może kogoś spośród dawno niewidzianych np. R-Trutha, Hunico, Swaggera, Bourne'a, Henry'ego, Christiana... Dziwi mnie trochę brak na liście uczestników Primo, Epico i Justina Gabriela - w końcu nie mają aż tak niskiej pozycji w federacji by nie wystąpić, bez przesady. Co do występów gościnnych - oprócz New Age Outlaws mogą wystąpić Boogeyman, Foley, Duggan, chciałbym też żeby powrócił Morrison, MVP, Benjamin czy Kaval - choćby na jedną walkę...

Nie nastawiam się, że wbiją jakieś Lesnary czy Undertakery. Wolę być mile zaskoczony niż niemile rozczarowany...

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310312

Mnie troche zasmuciła informacja o tym że walka Cesaro z Mizem odbędzie się w Pre-Show. Najpierw chodziły plotki że tak walka miała by być jednym z show steallerów, a teraz dostajemy ją w preshow. Z jednej strony nie chciałbym żeby pas zmieniał własciciela na Pre-Show a z drugiej jeśli miało by to pchnąc Cesaro wyżej to niech nawet zrzuci z siebie pas.

Co do RR Matchu to tych wolnych spotów jest naprawde niewiele niby 7 ale napewno w RR Matchu wystapią Billy Gun i Road Dog. Więc mamy 5 spotów. Obstawiam tutaj napewno Sin Care żeby ktoś sobie polatał więc zostają 4. Podobno miał być jakiś Battle Royal zawodników z NXT o jedno miejsce w RR Matchu ale to chyba miało być w Pre-Show więc chyba został ten pomysł porzucony. Główne nazwiska typowane do powrotów to Kaval , Morrison , Henry , Christian , Benjamin większośc z nich jest poprostu mało prawdopodobna więc tutaj nie wiem kogo typować. Lesnar czy Taker to napewno było by bardzo miłe zaskoczenie ale na to nie ma sie co nastawiać. Jeśli już spodziewać się Takera to bardziej spodziewałbym się go jako tego ratującego Rocka obijanego przez kogoś kto w tą walke zainterweniuje bo jeśli Punk ma zachować pas chociaż do EC to pewnie tej walki czysto nie wygra. Ba nawet napewno jej czysto nie wygra. Tak czy owak jestem pozytywnie nastawiony do tej gali i mam nadzieje że nie spierdzielą jej ostro widokiem świetujących Ceny czy Sheamusa.

https://forum.wrestling.pl/topic/31767-wwe-royal-rumble-2013-ppv/page/11/#findComment-310321