Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rozstrzygnięcie konkursu Zostań mistrzem WWE - U.S. Champion

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

Zwycięzcą pierwszego konkursu z serii "Zostań mistrzem WWE" został Jacek D. i tym samym zdobył pas U.S. Championship ufundowany przez firmę Mattel. Serdecznie gratulujemy zwycięzcy, który w ocenie redakcji najtrafniej i w najbardziej przystępnej formie ujął przewidywania odnośnie losów pasa Stanów Zj...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-rozstrzygniecie-konkursu-zostan-mistrzem-wwe.html
https://forum.wrestling.pl/topic/31724-rozstrzygni%C4%99cie-konkursu-zosta%C5%84-mistrzem-wwe-us-champion/

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Valer

2

• Koper

1

• SixKiller

1

• Vercyn

1

Top użytkownicy w tym temacie

O kurde. To widzę, że ja całkowicie nie na temat napisałem. Rozpisałem się opisując poszczególne gale. Myślałem, że o to w tym chodzi. xD

Jeżeli chce ktoś przeczytać to proszę:

Jak wiadomo, pas obecnie jest w posiadaniu Antonio Cesaro, który jest mistrzem ponad 100 dni. Moim zdaniem utrzyma tytuł do końca tego roku, a straci go dopiero na Royal Rumble na rzecz niedocenionego w WWE- Tyson'a Kidd'a, który wywalczy sobie możliwość o pas podczas Battle Royal match'u na Smack Down, przed styczniową galą.

Były mistrz USA, dostanie pojedynek rewanżowy podczas RAW, który przegrywa. Jako pretendent do pasa znika całkowicie z listy. Tyson Kidd podczas live eventów otrzymuje jako przeciwnika- Jack'a Swaggera, z którym bardzo często wygrywa przez dyskwalifikację. Na początku lutego, podczas RAW w Madison Square Garden, na scenie pojawia się Tyson Kidd, któremu dano możliwość wykazania się nie tylko ringowo, ale również przy mikrofonie. Członek Hart Dynasty wygłasza mistrzowskie promo, w którym mówi, że ciężko będzie odebrać mu pas. Chwila ciszy, na arenie rozbrzmiewa muzyka powracającego do ringu, drugiego członka Hart Dynasty- David'a Hart'a Smith'a, który podchodzi do kwadratowego pierścienia, nie zwracając uwagi na fanów. Kidd ucieszył się z powrotu swojego byłego Tag Team partner'a, po czym podając mu rękę, chciał okazać szacunek dla stojącego obok niego mężczyzny. Smith spoglądając na rękę drugiego, uśmiechnął się, a następnie ją uścisnął i trzymał, drugą ręką wykonał mu clothesline'a, którym powalił go, zszedł z ringu i słuch o nim zaginął, aż do następnego RAW, gdzie pojawił się i wygłosił promo, w którym zaprzeczał wszystkiego, o czym mówił jego "były przyjaciel". Mówił, że pokona go na najbliższym PPV, zostając przy tym mistrzem USA.

Oboje otrzymali pojedynek na Elimination Chamber w normal matchu. Pokazali się z bardzo dobrej strony, tocząc pojedynek najlepiej jak potrafili. Zapewniał on bardzo dużo emocji dla fanów. High Fly'erskie akcje Kidd'a oraz siłowe Smitha. 20 minut ciągłej rywalizacji w ringu zbliżała się do końca. Gdy David leżał na macie obolały, szykujący się do porażki z Tyson'em, na arenie wszyscy usłyszeli muzykę wejściową Cesaro(byłego mistrza USA), która odwrócila uwagę bliższego zakończenia pojedynku- Kidd'a. Sędzia również się tym przejął bezpośrednio wyganiając Cesaro z areny, aby nie ingerował w pojedynek. W międzyczasie Smith zdążył zabrać pas, uderzyć nim w głowę przeciwnika, a następnie go wyrzucić i wołając sędziego, aby zaczął odliczać Tyson'a do trzech. Publiczność reagowała bardzo głośno i jednoznacznie. Tyson zdołał się wydostać, po czym udało mu się pokonać byłego Tag Team partnera. Ich konflikt zakończył się podczas Smack Down, dwa tygodnie po gali, gdzie stoczyli ponownie pojedynek na zasadach Extreme Rules match'u. Pojedynek wygrał jednoznacznie Kidd, który przewyższał umiejętnościami przeciwnika. Od tego czasu, przeciwnicy nie mieli ze sobą więcej wspólnego.

Czasu do Wrestlemanii coraz mniej, a mistrzem USA nadal jest Tyson Kidd, który toczy swoje ostatnie pojedynki przed Wrestlemanią 29 na Smack Down. Jego rywalem jest jest CM Punk, który stracił pas WWE na TLC na rzecz Ryback'a. Były mistrz świata zwycięża z Kiddem, po ładnym technicznie pojedynku, jednocześnie stając się pretendentem do pasa mistrzowskiego. Na następnym RAW, CM Punk pokonuje Kidda w czystym pojedynku, odbierając mu przy tym pas. Widowni nie spodobało się zakończenie pojedynku. Gdy członek Straight Edge, cieszył się wygraną, na arenie wszyscy usłyszeli theme song Jeff'a Hardy'egom który był wyczekiwany na Royal Rumble, gdzie się nie pojawił.

Hardy wbiegł na ring, po czym pokazał Punk'owi, że to on powinien wygrać przed kilkoma laty w pojedynku: Title vs Contract. Jeff spojrzał na pas, uśmiechnął się, spojrzał na leżącego na ringu Punka, na którym wykonał Swanton Bomb. Cała ta akcja oznaczała dwie poważne rzeczy dla WWE: Powrócił jeden z najlepszych Wrestlerów, który podniesie ratingi oraz to, że pas USA przywróci swoją dawną wartość, będąc w posiadaniu któregoś z tych zawodników.

Karta na Wrestlemanię była zdumiewająca, a pojedynku przed Main Eventem nikt się nie spodziewał- CM Punk vs Jeff Hardy- USA Championship. Panowie dostali bardzo dużo czasu, aby rozwiązać swój konflikt, który pojawił się kilka lat temu. Zwyciężył Jeff Hardy, który ostatecznie zmusił Punk'a do wyliczenia po za ringowego, który uciekł za barierki, rzucając się w publiczność. Wszyscy byli zadowoleni z pojedynku, ale nie Enigma.

Na RAW, dzień później, Punk powiedział co myśli o swoim rywalu i dlaczego uciekł z pasem. gdy do ringu wszedł Hardy, aby odpowiedzieć Punk'owi, w kwadratowym pierścieniu pojawiła się stajnia The Shield, która pokazała Hardy'emu, do kogo należy Show, jakim jest RAW.

Panowie otrzymali kolejny pojedynek na gali Extreme Rules, w pojedynku bez wyliczeń, bez dyskwalifikacji. Zwyciężył Hardy, który wykonał Punk'owi Swanton Bomb na stół komentatorski. Publiczność nie mogła w to uwierzyć.

CM Punk miał prawo do rewanżu, na którym doszło na Over The Limit, gdzie zwyciężył ponownie członek byłego tag team'u- Hardy Boyz po interwencji Randy'ego Ortona, który jednocześnie przeszedł długo oczekiwany przez wszystkich heel turn, podczas którego zaatakował Hardy'ego, który wygrał poprzez dyskwalifikację.

Tydzień później, na Smack Down, oboje panowie zostali zaproszeni do Miz TV, gdzie wyjaśnili sobie to i owo. Fan Ortona dobrze wiedział, że nie będzie to normalna rozmowa w show. Żmija postawiła na swoje i wykonała RKO Hardy'emu, który stał przed nim. Wyciągnął spod ringu krzesło, którym zaczął "okładać" Jeff'a. Miz szybko uciekł z ringu, pozostawiając ich samych.

Zawodnicy dostali pojedynek na No Way Out- Chairs match, który wynikał z ostatniego segmentu z udziałem tych panów, w którym ponownie zwyciężył Hardy, zostając posiadaczem pasa.

Następne tygodnie były tylko nabijaniem statystyk dla Jeff'a, który bronił pasa w Live Eventach oraz na RAW i Smack Down. Gala Money in the bank była galą, na której nie odbył się pojedynek o ten pas, ponieważ Orton doznał kontuzji, więc Oficjele postanowili, że przeniosą pojedynek na Summerslam.

Tak też się stało. Na Summerslam ponownie zawodnicy stanęli naprzeciw siebie. Nie odbyło się bez interwencji Punka, który był wściekły, że przegrał swój pojedynek. Na pomoc przybiegł nie kto inny jak John Cena, który pokazał Punkowi i Ortonowi, gdzie jest ich miejsce.

Głos o Hardym i pasie USA zaginął po tym pojedynku, a kolejnym pretendentem do pasa stał się Cena, który na RAW po Summerslam, rzucił wyzwanie Ortonowi, który natomiast przyjął rządania.

Kolejna gala- Night of Champions. Po długim pojedynku, w którym Orton zdołał użyć krzesła, kiedy sędzia nie kontrolował sytuacji w ringu, Żmija obroniła swój pas.

Kiedy na następnym Smack Down pojawił się John Cena, było wiadome, że chce on dostać swój pojedynek rewanżowy na gali Hell in a Cell. Podczas segmentu pojawił się Generalny Menager Smack Down- Booker- T, który zapowiedział pojedynek: I Quit Match.

Podczas Main Event'u gali, emocje sięgały zenitu, ponieważ wszyscy dobrze pamiętali jak zakończył się ostatni pojedynek tych panów w tym rodzaju starcia. Zwycięstwo Ceny- tak też się stało i tutaj, gdy Cena wyniósł Ortona pod Attitude Adjustment, wykonał akcję kończącą na ring komentatorski, a następnie zapiął STF, po którym Orton mógł z siebie wydusić tylko dwa słowa: "I Quit".

Orton nie dostał pojedynku rewanżowego, gdyż nawet się o niego nie upominał. Cena bronił pasa jedynie na RAW.

Na kolejnej gali, czyt. Survivor Series- odbył się Battle Royal Match, który miał wyłonic pretendenta do USA title. Zwyciężył Big Show. Oznaczało to, że oboje zmierzą się na TLC w pojedynku o pas mistrzowski U.S.

Tak też się stało. Pojedynek został zapowiedziany jako Ladder match, w którym zwyciężył John Cena, zostając mistrzem.

Ostatnie RAW roku. Cena wygłasza krótkie promo, w którym udowadnia, że pas U.S odzyskał dawną wartość.

W takim razie można dojść do wniosku, że wybraliście pracę, która wydaje się być najbardziej prawdopodobnym scenariuszem "losów" tytułu US w przyszlym roku, nie tę, która była najciekawsza, chociaż Orton, Cena, HARDY, czy Show, a także main event WM Punk vs Hardy o US title jak to napisał kolega wyżej , nieco wyjęte z du...kosmosu.

Orton, Cena, HARDY, czy Show, a także main event WM Punk vs Hardy o US title jak to napisał kolega wyżej , nieco wyjęte z du...kosmosu.

No właśnie, sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego wybraliśmy taką pracę. Tym samym potwierdziłeś, że przedstawiony scenariusz powinien jednak być prawdopodobny :) Nie "najbardziej prawdopodobny", tylko prawdopodobny po prostu, a większość prac niestety była oderwana od rzeczywistości. Prognoza to "w 2013 możemy się spodziewać...", a nie "w 2013 chciałbym, żeby...", po którym pojawia się rozpiska całego roku. Inna sprawa to to, że w niektórych pracach większość miejsca zajęło streszczenie historii pasa przepisane z Wikipedii.

Inna sprawa to to, że w niektórych pracach większość miejsca zajęło streszczenie historii pasa przepisane z Wikipedii.

Lub bieżący przegląd aktualnego rosteru WWE i NXT.

Tak, wiem. Napisałem, że źle zrozumiałem polecenie. Następnym razem będę musiał uważniej czytać. Nie mam pretensji.

Poniżej pod pracą napisałem, że właśnie tak to sobie wyobrażam, i że jest to niemożliwe, póki co, aby pas odzyskał dawną wartość. Po prostu uznałem, że tego nie trzeba wklejać tutaj.

Z góry mówię, że nawet nie opierałem się o informacje z wikipedii, czy czegoś takiego.

Po prostu, moja głupota wzięła górę nad rozsądkiem i źle zrozumiałem pytanie. Trudno, może innym razem.

Tak, czy siak, gratuluję zwycięzcy. ; )