Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE TLC 2012 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie wiem jak sprawa ma się z wykupieniami ale gdybym miał wybrać sobie jakieś PPV do wykupienia to wybrałbym to w którym stoły, krzesła i drabiny idą w ruch. Poza tym nawet lepiej się stało bo tutaj mielibyśmy powtórkę z ubiegłego miesiąca czyli Punka zabookowanego na ciotę. Więc w jakim świetle stawiałoby to Brooks'a jako mistrza który, na stoczyć walkę z samym The Rockiem? A nawet gdyby to Ryback został "poskładany jak orygamii" to raczej nie byłby wiarygodny jako potencjalny zwycięzca RR matchu i jako przeciwnik dla Big Showa. Oprócz tego uważam że czas zawieszać bombki na choinkę. Oczywiście tą choinką jest wrestlemania a bombki to karta walk na tą gale. Można już powoli turnować Ortona np. poprzez danie mu feudu z Mizaminem. Już czas aby zaiskrzyło między Luchadorami. Po tym PPV czas najwyższy odsunąć rudego od pasa i potencjał miałoby skonfrontowanie go z Alberto (tak wiem że, ci panowie zapewnili nam pół roku nudnego storyline'u ale teraz walka nie toczyłaby się o pas i program tak bardzo by nam nie przeszkadzał) Przypominam też że, latynos i irlandczyk to zwycięzcy dwóch ostatnich RR matchy. Dodam także że, nie popieram walki Łowiący ryby & Team Hell No versus tarcza. Nie wiem czy jobbnięcie trzech zawodników dla których szykowano petardę na wejście to dobry pomysł. Ale z drugiej strony nie znalazłbym lepszego rozwiązania. Wynik jest tutaj chyba przesądzony więc w walce wieczoru chętnie widziałbym Jasia z Dolphem. Tutaj można się zastanawiać czy bohater polegnie i czy Show Off dostanie nareszcie długo odkładany push.

Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei

I przed narodem niosą oświaty kaganiec;

A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,

Jak kamienie przez Boga rzucone na szaniec!...

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

9

• maly619

6

• Alien_Deg

5

• Perfecti0n

5

Top użytkownicy w tym temacie

Może to trochę spiskowa teoria, ale ta cała kontuzja Punk śmierdzi mi workiem... Podejrzewam, że cała sytuacja była z góry ustalona i od samego początku to The Shield miało zawalczyć z Rybackiem na TLC.

Ja bym powiedział, że kontuzja (czy też uraz) jest realna, ale termin operacji był ustalony tak, żeby cały plan zadziałał i wydarzenia potoczyły się tak jak teraz.

Może to trochę spiskowa teoria, ale ta cała kontuzja Punk śmierdzi mi workiem... Podejrzewam, że cała sytuacja była z góry ustalona i od samego początku to The Shield miało zawalczyć z Rybackiem na TLC.

Ja bym powiedział, że kontuzja (czy też uraz) jest realna, ale termin operacji był ustalony tak, żeby cały plan zadziałał i wydarzenia potoczyły się tak jak teraz.

.

Tak też wydaje mi się że, w tym wypadku trafiło się ślepej kurze ziarko :grin: Twierdzę tutaj że, Vince świadomie nie zrezygnowałby z walki wieczoru na ppv

Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei

I przed narodem niosą oświaty kaganiec;

A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,

Jak kamienie przez Boga rzucone na szaniec!...

Przynajmniej zaoszczędzi się nam oglądania tego jak Ryback wyciera ring Punkiem. No chyba, że wpuszczą Brooksa na ring dla zasady, żeby jakiś tam cios od Skipa przyjął i żeby marki znowu zostały utwierdzone w przekonaniu jaki to z Rybacka mocarz i jaki z Punka szmaciarz. Swoją drogą - Shield to bardzo adekwatna nazwa. :)

Sheamus wydaje Ci się nudniejszy od Rybacka, dlatego, że ten drugi mówi przez 15 sekund, a walczy tylko dwa razy dłużej, więc i nie ma się czym nudzić przez ten czas(no chyba, że tym samym schematem wałkowanym przez kilka miesięcy). Co innego jeżeli Ryback musiałby wygłosić jakieś promo albo zrobić walkę dłuższą niż 10 min, bo wtedy zaczęłyby się prawdziwe kłopoty.

Ja zdaję sobie sprawę, że to nie jest wybitny zawodnik. I zdaję sobie sprawę, że hejt smartów w stronę tego pana będzie coraz większy. Niewykluczone, że ja wkrótce do niego dołączę. Potrafię jednak docenić, gdy federacja ma pomysł na jakiegoś (o ile oczywiście jest to dobry pomysł) zawodnika i pomysł ten chwyta. Pomysł na Skipa jest taki, żeby nie wygłaszał słodkopierdzących gadek i był siejącym zniszczenie terminatorem w stylu Goldberga. Zawsze będę trzymał stronę i domagał się pushu dla zawodników w stylu Punka, Zigglera czy Ambrose. Ale przyzwyczajony do mcmahonowej wizji różnych typów bohaterów dla ludu będę wolał rozwiązania w stylu Rybacka, a nie Sheamusa. Chyba jednak masz rację, że największą zaletą jest to, że po prostu oszczędzono nam gadek Skipa. :)

Jeżeli chodzi o Punkera to wiadomo, że booking jego postaci jest o wiele gorszy niż to miało miejsce w momencie w którym grał kozaka i potrafił każdego poskładać w ringu czysto. Jako heel nie jest najgorszy, ale może się taki stać, bo ten jego strach przed Rybackiem przywraca wszystkie demony przypominające cipko-heeli. Ciągle mam jednak wrażenie, że potencjał jego postaci jest o wiele większy, bo nawet Heyman ostatnio jest mniej wyrazisty i mam dziwne przeczucie, że Rocky wcale tego pasa na RR nie wygra, a tym samym Brooks jako ten pełnokrwisty heel wkurwiłby marków jeszcze bardziej. Oczywiście muszą zostać spełnione odpowiednie warunki i wszystko o czym rozmawia się ostatnio na forum to czyste spekulacje, które w 90% nie będą miały swojego odzwierciedlenia w rzeczywistości. A już proponuje darować sobie typowanie karty na WM, bo to i tak nigdy się nie sprawdza. Na razie pozytyw jest taki, że Punk wyłapał kontuzje i na TLC nie będzie musiał uciekać przed Rybackiem, ale może pokazać się na gali pomagając np. Shield, bo wychodzi na to, że to oni będą się musieli pojawić na PPV. Można na tym dużo ugrać tzn. pozbyć się Skipa z TV na jakiś czas i jeszcze bardziej utorować Punkowi drogę do Royal Rumble gdzie jako ten znienawidzony przez wszystkich pojechałby Rocka i stał się moim idolem na kolejne lata.

Na pewno mieliby problem z Rockiem jako mistrzem, bo ten do WM-ki nie będzie w WWE na pełnym etacie. I tak jak rok temu mieliśmy feud via satellite, tak w tym roku mielibyśmy mistrza via satellite.

To byłoby piękne gdyby Punk wygrał z Rockiem. Ale jeszcze piękniejsze byłoby gdyby zrobił to na WM-ce.

TheReyshon, to przeczytaj sobie wcześniejsze posty, to będziesz wiedział, co by było... Doszłoby do F4W meczu, gdzie wystąpiłby Brooks, Wędkarz, Jasiu oraz Ziggi i co dalej? Ziggi byłby tylko mistrzem do tej gali, a jeszcze później znów wróciłby do Mid-Cardu... Bezsens.

Od kiedy to Ziggler może zainkasować walizkę na WWE champ'ie?

Gdyby przyjąć, że niebieską walizkę można wykorzystać na WWE champie to ja mam taką obawę, że Cena przejmie walizkę od Zigglera. Na RR Punk jobbnie Rockowi z pasa, stanie się znowu mistrzem, ale wpadnie Cena i wygra z przemęczonym rywalem. I tak mamy rozwiązaną sprawę z Rockiem, który chciał być znowu mistrzem (więc pas dostał), ale nie może wrócić na pełen etat (dlatego pas potrzyma Cena) i rozpoczęcie feudu na kolejny "once in a lifetime", do którego podobno zmierza federacja. Wiem, że to brzmi strasznie, ale taka myśl mi się przewinęła. Nie wiem tylko na ile możliwe jest wykorzystanie niebieskiej walizki na WWE champie. Ale zawsze przecież można zmienić zasady. ;)

Kontynuując ten fantasy booking - Punk pozostaje z otwartą furtką. Kreatywni mają czas, żeby się zastanowić, czy wrzucać go do walki z Ceną i Rockiem, czy dać mu innego rywala. Miz to opcja najgorsza z możliwych. Aczkolwiek na pewno większa szansa, żeby odniósł swoje kolejne zwycięstwo na WM-ce. Jak do tej pory Brooks ma tę statystykę do tyłu. Powiem szczerze, że chciałbym zobaczyć jego walkę z Takerem, ale nie łudzę się, że Brooks ma jakąkolwiek szansę na przełamanie streaku.

14453752125651e0a536c69.jpg

Swoją drogą WWE aranżując kosztem walki Punk vs Ryback nową walkę Shield vs Hell No&Ryback zrobiło mi świąteczny prezent bo 10x bardziej napalam się na ten pojedynek.

Po pierwsze

-Ryback nie nadaję się do meczy 1 on 1 ...tu będzie więcej czasu rozłożone aż na 6 zawodników więc wędkarz nie będzie tak często w oku kamery

-Zobaczymy 3 nowych pierwszy raz w walce...

-I to w jakiej TLC - Moxley będzie się czuł jak ryba w wodzie (zapraszam zainteresowanych do zobaczenia jego występów w ToD), Rollins też w ROH nie raz pokazywał się kapitalnie w gimmick matchach.

-D Bryan w TLC to niemal identyczna sytuacja jak u wyżej wymienionej dwójki czyli gwarancja kapitalnej zabawy z drabinami i stołami :)

...No chyba, że WWE zrobi nam mając takich zawodników (potencjał) szopkę z TLC i jedynie będziemy mogli liczyć na to że takiego Ambrose'a poniesie (a co za tym idzie pożegna się z WWE w 2013 roku :twisted: ) - ach te fantazje.

Ach bym zapomniał a muszę się wykrzyczeć.!

Nienawidzę MIZA! w gimmicku face. Jest mi smutno jak go widzę, facet co chwilę chodzi z tą sztuczną miną która w zamiarze ma taka nie być a ma być luzacka (no wiecie cool - face! yeah) , wymusza cheer - a publika na niego reaguje co najwyżej średnio, a po za tym nie wiem kto mu piszę te proma - ale zwolnijcie tego pana...przedtem myślałem - "ale ten The Miz jest cienki jako heel "- trzeba mu zmienić gimmick na jakiś face'owy...teraz dochodzę do wniosku - FACET jest tragiczny i zabiera pieniądze WWE które Vincelandia mogła by dać dziecią w Afryce...wiadomo, że każdy ma swojego wrestlera który mu obrzydza oglądanie - ale w moim przypadku Miz powoduję u mnie coś więcej - po ujrzeniu go pragnę wyjść na ulice i wykrzyczeć - Nienawidzę Miza...a bym zapomniał Miz jako komentator to już zupełnie inna kwestia zdegustowania się - Oglądam ME bez głosu i pragnę by zastąpił go... ja wiem choćby Eli Cottonwood.

uff-musiałem. :)

PS: Mam nadzieje ze pojawi się w Łodzi i dam upust swoim odczuciom.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Nienawidzę MIZA! w gimmicku face. Jest mi smutno jak go widzę, facet co chwilę chodzi z tą sztuczną miną która w zamiarze ma taka nie być a ma być luzacka (no wiecie cool - face! yeah) , wymusza cheer - a publika na niego reaguje co najwyżej średnio, a po za tym nie wiem kto mu piszę te proma - ale zwolnijcie tego pana...przedtem myślałem - "ale ten The Miz jest cienki jako heel "- trzeba mu zmienić gimmick na jakiś face'owy...teraz dochodzę do wniosku - FACET jest tragiczny i zabiera pieniądze WWE które Vincelandia mogła by dać dziecią w Afryce...wiadomo, że każdy ma swojego wrestlera który mu obrzydza oglądanie - ale w moim przypadku Miz powoduję u mnie coś więcej - po ujrzeniu go pragnę wyjść na ulice i wykrzyczeć - Nienawidzę Miza...a bym zapomniał Miz jako komentator to już zupełnie inna kwestia zdegustowania się - Oglądam ME bez głosu i pragnę by zastąpił go... ja wiem choćby Eli Cottonwood.

uff-musiałem. :)

PS: Mam nadzieje ze pojawi się w Łodzi i dam upust swoim odczuciom.

Ta lepszy Ryback który mówi tak sztucznie że chce mi sie rzygać na sam jego widok niż jeden z lepszych zawodników pod wzgledem umiejetności na micu. Wiadome jest przecież że żaden face nie ma takich możliwości do gadki jak heel. Face musi powtrzam MUSI slodzić publice i wywoływac stuczny cheer. Przykładów jest wiele chociażby maksymalnie włazacy w dupska faną Cena i Rudzielec. Chyba tylko Punk z obecnych zawodników potrafił zebrać cheer bez tak całkowite wchodzenia w dupska hamburgerożercą.

Nienawidzę MIZA! w gimmicku face.

Ja tam zawsze nienawidziłem Mizernego. To dla mnie taki "niedorobiony" Dolph Ziggler. Co z tego, że ma swoje mic skille (ta i jego jedyna odpowiedź na obelgę to twoja mama ssie, pozdro) jeżeli on nie ma właściwie nic ciekawego do zaoferowania. Ziggler mógłby być raperem z sukcesem, bo jak chce to ciśnie dissa niezłego, a w ringu to w ogóle jest swoboda. MIZerny tak jak Punk powiedział ominął szkołę i trafił nie tam gdzie trzeba. Powinien siedzieć teraz w MTV czy gdzieś tam i grać w Ekipie z Nowego Sącza jako pan imprezowiec, który ciska wilgotnymi sucharami i ma nudny styl mówienia.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Ta lepszy Ryback który mówi tak sztucznie że chce mi sie rzygać na sam jego widok niż jeden z lepszych zawodników pod wzgledem umiejetności na micu. Wiadome jest przecież że żaden face nie ma takich możliwości do gadki jak heel. Face musi powtrzam MUSI slodzić publice i wywoływac stuczny cheer. Przykładów jest wiele chociażby maksymalnie włazacy w dupska faną Cena i Rudzielec. Chyba tylko Punk z obecnych zawodników potrafił zebrać cheer bez tak całkowite wchodzenia w dupska hamburgerożercą.

Rybacka porównujesz który wygląda jak prawdziwy wrestler gdzie gdybyś go zobaczył na ulicy w piękny jesienny wieczór to byś poszedł w drugą stronę z The Mizem którego jakbyś zobaczył na tej samej ulicy to byś ze śmiechu walnął albo zrobił "jego dziubek"

Face musi powtrzam MUSI slodzić publice i wywoływac stuczny cheer.

Jasne, ale niech się nie siłuje na bycie "cool facem" niczym Hogan z NWO bo to boli i me oczy i me uszy... :(

"Twoja matka ssie" ...Huraaaa!! - Geez :roll:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Rybacka porównujesz który wygląda jak prawdziwy wrestler gdzie gdybyś go zobaczył na ulicy w piękny jesienny wieczór to byś poszedł w drugą stronę z The Mizem którego jakbyś zobaczył na tej samej ulicy to byś ze śmiechu walnął albo zrobił "jego dziubek"

Face musi powtrzam MUSI slodzić publice i wywoływac stuczny cheer.

Jasne, ale niech się nie siłuje na bycie "cool facem" niczym Hogan z NWO bo to boli i me oczy i me uszy... :(

"Twoja matka ssie" ...Huraaaa!! - Geez :roll:

Wiesz chodzilo mi o to że Mizanin to urodzony heel. On sam w sobie jest irytujący.Jak sie okazało niestety jako face traci bardzo dużo. Miz to showmen i tutaj musze sie zgodzić z Piterem że powinien w ktorymś z programów MTV wystepować. Ale przyznać trzeba że pogadać potrafi. Ringowo jak ogolnie wiadomo nie zachwyca ale jeśli walczy z kimś typu Ziggler czy Punk to oni potrafią go pociągnąc i walka jest zjadliwa chociaż i tak Miz robi jakieś tam postępy. Co do tego cheeru na siłe to w obecnych czasach bardzo powszechne zjawisko. Federacja " nakazuje " być facem i już w jego intencji leży być over z publiką. Jedni mają na to lepsze sposoby drudzy gorsze. Co do Rybacka to mnie już sama w sobie irytuje jego postać. W ringu jest cholernie słabo, a od słuchania go bolą uszy. Dla mnie przez jego sposób odgrywania roli nasuwa się jedno na myśl " Ten Ryback to prymityw ". Nie chodzi mi oczywiście o Skipa ale o to jak odbieram jego postać. Więc coś jest chyba nie tak :P No sorry ale koleś latajacy i ciągle wołajacy ze " chce jeśc " " że mamy go karmić " " że kogoś zje " to poprostu masakra.

" Ten Ryback to prymityw "

Wiesz w NXT miał gimmick wieśniaka...może jeszcze się nie przestawił. :twisted:

Ryback jaki jest taki jest, ale oglądając go w ringu widzisz faktycznie ze ma siłę i ze swój ograniczony co prawda moveset wykonuje przykładnie i wykonuje role dominatora doskonale (w jego przypadku czyli takiej fizyki wystarczyło by stanie po środku ringu ) i nie jest go trudno "kupić".

Ryback jaki jest taki jest, ale oglądając go w ringu widzisz faktycznie ze ma siłę i ze swój ograniczony co prawda moveset wykonuje przykładnie i wykonuje role dominatora doskonale (w jego przypadku czyli takiej fizyki wystarczyło by stanie po środku ringu ) i nie jest go trudno "kupić".

Czy ja wiem jak z tą siłą jest. Po jego pamiętnym botchu z Tensaiem mam watpliwosci czy jest on takim nadczłowiekiem :twisted: Są w rosterze silniejsi zawodnicy którzy nie potrzebują kupy napompowanych mięsni żeby pokazywać swoją dominacje, a wręcz terminatorzenie (Cena, Sheamus). Ryback może i byłby znośny ale jako heel. Niestety jak widać Vincent ostatnio z dużych chłopców uwielbia robić " tych dobrych " jak Ryback czy w NXT Big E. Po długim terminatorzeniu Rudzielca, a jeszcze wcześniej Ceny poprostu człowieka bierze na odruchy wymiotne widząc kolejnego terminatora zamiatającego świetnymi zawodnikami jak Punk czy Ziggler.

Botch z Tensaiem najwyraźniej leżał po stronie Blooma. Ryback walczył z nim kolejny raz, gdzie bez problemu go podniósł i wykonał finisher. Siły nie możemy mu odebrać, ma być destroyerem? Jest nim. Tensai chciał się chyba zbuntować, z powodu szybkiego spadku w hierarchii, oficjalnej informacji nie uzyskaliśmy, lecz myślę, że Vince zareagowałby na tak ewidentny błąd.

Botch z Tensaiem najwyraźniej leżał po stronie Blooma. Ryback walczył z nim kolejny raz, gdzie bez problemu go podniósł i wykonał finisher. Siły nie możemy mu odebrać, ma być destroyerem? Jest nim. Tensai chciał się chyba zbuntować, z powodu szybkiego spadku w hierarchii, oficjalnej informacji nie uzyskaliśmy, lecz myślę, że Vince zareagowałby na tak ewidentny błąd.

W żadnym wypadku nie odbieram mu siły :D napisałem tylko że są zawodnicy o podobnej sile i potrafiący irytować odrobinke mniej :twisted:. Zresztą według mnie on i tak szybko sie znudzi tak samo jak Clay gdzie też publika więc lała na jego widok, a teraz już go tak bardzo nie kochają :D Tak samo będzie z Rybackiem. Wszystko po jakimś czasie się nudzi.

Zresztą według mnie on i tak szybko sie znudzi tak samo jak Clay gdzie też publika więc lała na jego widok, a teraz już go tak bardzo nie kochają

Nie znudzi się ponieważ Ryback stał się już Main Eventerem czego Brodus nigdy nie doświadczył i nie doświadczy w WWE - a ME mają to do siebie, że się nie nudzą tylko przez całą karierę u Vince'a mają co robić a kreatywni ciągle wymyślają im coś nowego - z Clayem tak nie było bo po za tańcem i squashem jobberów nie robił nic innego.

Zasadniczą sprawą, która przesądzi o losach Rybacka w WWE i opinii smarków jest to, jak rozwinie się gimmick i czy wprowadzą z czasem coś więcej do jego postaci. Jak będzie ewoluowało z czasem, to młodszy aspirant kucharski Ryblock nam się nie znudzi. Ważne, żeby zaopatrzyli go w coś charakterystycznego dla niego i nie chodzi o głodomorię, bo to jest durne i bez sensu. Niech dadzą mu coś na wzór streaku Goldberga, żeby miał się czym chwalić, bo aktualnie jestem zdrowy młody chłop i nie chcę słuchać historii o żołądku i układzie pokarmowym. Niech dadzą mu jakąś nadludzką moc, którą będą rozwijać (oby tylko nie za bardzo bajkowo) i będzie fajnie. Czasami jak wrestler ma gimmick zbliżony do jakiejś postaci filmowej i jest on prowadzony rozsądnie, to da się go oglądać. (Oczywiście może być odwrotnie i otrzymamy Maxa Moona czy innego Robocopa)

48798430952f294e69c1e4.jpg