Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - październik 2012

Wrestlerem października powinien/powinna zostać  

104 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem października powinien/powinna zostać

• Ryback (WWE RAW)
      43
    • CM Punk (WWE RAW)
      31
    • Big Show (WWE SmackDown!)
      20
    • Antonio Cesaro (WWE SmackDown!)
      0
    • Devon (TNA Impact Wrestling)
      7
    • Tara (TNA Impact Wrestling)
      3

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

http://www.attitude.pl/gfx/wrestler_miesiaca.gif

WWE RAW

Ryback - Pewnie gdyby nie kontuzja Ceny to Wędkarz nie wskoczyłby do main eventu Hell in a Cell. Znalazł się tam i został nieczysto pokonany przez CM Punka. Dostał swoją szansę dosyć szybko i nie można jeszcze powiedzieć, że ją zmarnował.

CM Punk - Miniony miesiąc to był "Punktober" - DVD o CM Punk, obrona WWE Title na PPV, cała masa dobrych segmentów (i to po kilka na RAW). Walczył niewiele w tym miesiącu, ale nawet z Sheamusa w Lumberjacku Matchu potrafił wyciągnąć pozytywne strony.

WWE SmackDown

Big Show - Powrócił w ramach zastępstwa za Johna Cenę na początku miesiąca i dosyć zaskakująco zamknął ten miesiąc jako World Heavyweight Champion, a do tego przerwał prawie półroczny title run Sheamusa.

Antonio Cesaro - Ciężko było wyciągnąć wiele pozytywów w stosunku do Antonio, gdyż wielu osobom jego wielojęzyczne "proma" już się znudziły, a on sam nie wywołuje żadnej reakcji fanów. Znalazł się w tym zestawieniu z powodu swoich zwycięstw i obrony US Title, a także dlatego, że ciężko byłoby wytypować kogoś innego w to miejsce.

IMPACT WRESTLING

Devon - Sprawca największej niespodzianki w październiku, i człowiek, który zaliczył największy awans w hierarchii TNA. Pokazał, że na mikrofonie może się mierzyć z czołówka, wiec można liczyć na więcej dobrego w przyszłości.

Tara (w/Jessie Godderz) - Pierwsza połowa zleciała jej na podbudowywaniu debiutu chłopaka - zmusiła nas do spekulacji - i przygotowywaniu się na zdobycie złota. Po triumfie na Bound for Glory, wciąż pozostaje ważną częścią czwartkowego Impactu.

Głosy na podstawie Raportu Miesiąca ( http://www.attitude.pl/news-raport-miesiaca-pazdziernik-2012-vercyn.html )

Edytowane przez Vercyn
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

3

• -Raven-

2

• N!KO

2

• marcel

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Doceniam zaskoczenie z DeVonem, ale jesli wziac pod uwage najwiekszy skok w gore hierarchii - a na tym dla mnie zawsze polegal ten plebiscyt - to niekwestionowanym zwyciezca jest Ryback. Może nie wypadł rewelacyjnie na PPV, ale jest łatwy do kupienia, jako dominujaca siła.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Big Show - nie dość, że przejął pas to jak przeglądałem tygodniówki to coś się jednak dzieje z jego postacią i w sumie nie jest źle. W ostatnich miesiącach nie był to ktoś na kogo widok się krzywiłem.

EDIT - te opisy chyba mają kogoś zarekomendować jako wrestlera miesiąca... opis Cesaro niezbyt wyszedł. xD

Edytowane przez Catarax

• Reputacja:   375

Największy kop w kwestii promocji (walka o pas na HIAC dla kogoś, kto do tej pory demolował joberów i low-card??? :shock: ) to Ryback, tak więc w tym miesiącu mój głos idzie na Faceta Z Wędką. Jeżeli dodamy do tego, to jak szybko publika zaczęła go kupować (Vince może sobie kręcić nosem, ale na HIAC chanty "Feed Me more" leciały jak z automatu, tak więc New-Goldberg z pewnością nie jest fanom obojętny), to w październikowym rankingu, Skip wręcz miażdży konkurencję.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Urządzenie:  Android

Głos na Big Showa. Mam nadzieję, że wygra i że nikt nie będzie pisał, że to wszystko przez niechęć do Sheamusa. Fakt faktem, Show przerwał jego tragiczny run, a czy sam będzie lepszym mistrzem - nie wiem. Ale podoba mi się jego postać. Podoba mi się to, jak pokazuje wszystkim, że trzeba go traktować poważnie, bo ta uśmiechnięta niezdara, którą był wcześniej, odeszła i nie wróci.

Zagłosowałbym na Rybacka, ale... za co? Okej, walczył o WWE title, to ogromne wyróżnienie, ale poza tym robił to, co robi najlepiej, czyli niszczył jobberów. Czas Rybacka jeszcze nadejdzie.

Nominacji Devona nie rozumiem i niech nikt nie próbuje mi jej tłumaczyć. Niespodzianka miesiąca - tak. Ale wrestler miesiąca? Wrestler, który nawet nie walczył, którego jedynym atutem jest to, że został zdemaskowany? No dajcie spokój... Wybór nie był łatwy, ale postawiłbym na Joeya Ryana albo na Ariesa. Że stracił pas? No tak, to trochę komplikuje sprawę. Ale odzyskał jaja i stał się ciekawszą postacią, to też coś. A może nawet coś, co rekompensuje stratę pasa.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Mam ''nie lada problem'' z oddaniem głosu, bo w końcu ktoś odebrał pas Rudemu, czyli zawodnikowi, którego pomijam szerookim łukiem... :twisted: Ale jednak wybieram tego, o kim kiedyś bardzo dobrze się wypowiadałem, a nikt mi nie chciał przyznać racji, że jest to przynajmniej dobry zawodnik, mowa oczywiście o Rybacku. Ex-Sheffield to bardzo dobry zawodnik i cieszę się, że była myśl taka, że mógłby odebrać pas WWE Punkowi, ale nie cieszyłbym się, gdyby go faktycznie odebrał, oczywiście nie w tym czasie, gdy Punk zaczyna odżywać po 6-miesięcznym? nudzeniu mnie. Ryback to nie jedyny zawodnik, przy którym miło jest mi poczytać dobre wypowiedzi na jego temat innych userów, a wcześniej chyba nikt nie chciał mi przyznać racji, bo jest jeszcze Tyson Kidd... To tak na marginesie. Głos bezdyskusyjnie oddaje na Skipa.

Mój głos leci na CM Punka. Po Heel Turnie znów odzyskał formę, jest ciekawą postacią i zarazem dobrym mistrzem. Przy mikrofonie nie zanudza jak to już miało miejsce w Lipcu tego roku, walki też wykręca niezłe. Nawet z Sheamusa coś wyciągnął. Szkoda mi tylko, że na Hell in a Cell dali mu 12 minutowy pojedynek z zawodnikiem, który jest nienajlepszy w ringu, a po 5 minutach dyszy jakby maraton przebiegł. Dlatego uważam, że Brooks powinien w tym miesiącu wygrać.

• Reputacja:   375

A tak z ciekawości... ktoś mi potrafi wytłumaczyć logicznie, skąd (z TNA) nominacje dla Devona i Tary, a brak Hardasa, który wygrał - niczym Terminator - turniej BfG, a następnie zdobył Złoto u Dixie?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Zapytaj N!KO i Schoopa - ja po prawdzie postawiłem na Devona, ale również postawiłem na Jamesa Storma i podjąłem również (nieudaną) próbę przeforsowania Jeff Hardy'ego. Niestety miałem tylko jeden głos przeciwko dwóm. Raven - zapraszam do Raportu, aby spróbować przeforsować inne głosy niż N!KO i Schoop (który zawsze daje się przekonać).

Devon jako członek Asów i Ósemek oraz zdobycie WH Title przez Showa to z pewnością jedne z większych shokerów w tym roku w Mainstreamie, jednak biorąc pod uwagę największy progres w ciągu miesiąca to swój głos oddaję na Rybacka. Publika świetnie na niego reaguje no i widać, że wujek Vince bardzo mocno w niego wierzy.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

A tak z ciekawości... ktoś mi potrafi wytłumaczyć logicznie, skąd (z TNA) nominacje dla Devona i Tary, a brak Hardasa, który wygrał - niczym Terminator - turniej BfG, a następnie zdobył Złoto u Dixie?

Nominacje za przebrniecie przez turniej, to on dostal we wrzesniu. Tutaj juz byl rozliczany za płytkie motywy z nim zwiazane w pazdzierniku. Zdobyl pas, ale sobie nim podtarl tylek na nastepnej tygodniowce. Nie czułem, zeby byl to niezbedny element tych nominacji.

Tara i DeVon zaliczyli spory awans w hierarchii i pokazywali sie z dobrej strony. Czasem to wystarcza. Zawsze bede docenial te mniejsze nazwiska, bo liczy sie tylko okres od 1 od 31. Nie mozemy ciagle patrzec na glownych mistrzow, bo nominowane beda te same nazwiska - choc to akurat sie nie odnosi do swiezo triumfujacego Jeffro. Jesli ktos ze "strefy cienia", jaką jest kompletne nie pojawianie sie w telewizji, zaczyna dostawac tego czasu coraz wiecej - czyt. kreatywni mu ufaja i kładą pewien ciezar na jego/jej barkach - to wypada ich docenic. Zawsze bede wychodzil na przeciw tym "łatwym głosom", i doszukiwal sie plusow u innych. Czy patrzac z perspektywy DeVona lub Tary, mozemy powiedziec, ze pazdziernik byl dla nich nieudany? Raczej nie :wink:

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ja głosuję na Big Showa udało mu się pokonać terminatora Sheamusa i zdobyć WHC title. Poza tym otrzymuje duży fan heat .

1239281010554942849e893.jpg

Oglądam mało TNA nawet bardzo mało, ale jak widziałem parę występów w tym miesiącu Devona to na prawdę było na co popatrzeć. Co prawda domyślam się, że gdyby nie kończący się kontrakt z TNA to nie dali by mu takiej roli jaką dostał, ponieważ bali się jego odejścia do WWE, ale był to świetny pomysł, pasuje na tę rolę.

Drugim moim typem ( chciałem coś z WWE ) był typ pomiędzy Punkiem, a Showem. Punk nadal daje dobre proma, na poziomie jednak nie podoba mi się to, że robią z niego powoli cipkoheela. Mało walczył i to może to zaważyło o decyzji. Show również nie za dużo pokazał, ale wygrana nad Sheamusem była wielkim zaskoczeniem, ponieważ walkę przepuściłem, ale jak zauważyłem, że Show mistrzem to wróciłem do początku i obejrzałem bez przewijań, na plus. Wole jego jako mistrza WHC, ale on również nie porywa i chce jak najszybciej cashingu Dolpha.

Z tego wszystkiego głos leci na Devona.

Zapraszam na mój kanał na YT gdzie można zobaczyć moje filmiki z WWE'12

KANAŁ

Tak naprawdę jedyną godną uwagi postacią października był Jeff Hardy, i mówcie co chcecie, brak jego osoby w tym miesiącu uważam nie za pomyłkę, a za żenującą kompromitację. Zaskoczenie z Devonem? Tak zjebać program z Aces&8? Cesaro przypadł mi to gustu, ale nie zasłużył sobie jeszcze na wyróżnienia. Punk wraca do formy, myślę że w trakcie road to wm będzie błyszczeć. Ryback? Rozumiem nominacje i osoby które na niego zagłosują, ale mnie nie kupił. Śmiem twierdzić że "zaciekawił" fanów sobą tylko dlatego że był dawką świeżego powietrza po cuchnących męczarniach Cena - Punk, ale znudzi się szybciej niż AJ. W sumie to kolejny już miesiąc nie ma nikogo kto by zasługiwał na nagrodę (może poza Hell No miesiąc temu). Mój głos leci dla Big Showa, co zresztą robię z niekrytym smutkiem, gdyż nie przepadam za tym odgrzewanym od 5-6 lat "kotletem", ale walkę z Sheamusem wykręcił doprawdy zacną, co mnie bardzo dziwi.

Nominacje z TNA to jakiś żart. Hardy jako mistrz nic ciekawego nie prezentuje, ale w końcu zdobył najważniejszy pas federacji i tylko za to powinien się znaleźć w zestawieniu. Nawet wyróżnienie Storma byłoby bardziej zrozumiałe od Devona. O Tarze nie mam zdania, bo wrestling w wydaniu kobiecym mnie nie interesuje i nie wiem jak sobie ona radzi. W tym wypadku jestem zmuszony oddać głos na Devona (śledzenie samych PPV od WWE to za mało, żeby sprawiedliwie ocenić poczynania ich zawodników) za sprawienie największego shockera na "mini Wrestlemanii".
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)