Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

World Wrestling Entertainment - Pora Zmian

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dzięki panowie za komentarze. Na pewno się zrewanżuje jak tylko znajdę czas :). Co do długości PPV to myślę że jakoś dam radę :D. Przecinki.... Postaram się nie zapominać o nich ale nie gwarantuje że dam radę.
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wieri

12

• 8693

2

• szpicu

2

• Giero

2

Top użytkownicy w tym temacie

http://img29.imageshack.us/img29/7932/raw20logow.png

21.01.13r.

Właśnie nadeszła pora by rozpocząć Monday Night Raw! Czerwona gala rozpoczyna się od pokazu fajerwerków… Zaraz po pokazie do ringu wychodzi nie kto inny jak The Rock!

The Rock: Rock jest tutaj żeby wyjaśnić sytuacje do której doszło w zeszłym tygodniu podczas walki Punka i Rybacka. The People's Champion chciał pokazać swojemu najbliższemu rywalowi co zrobi z nim na Royal Rumble. Jednak przeszkodził mu w tym niejaki Ryback który jeszcze rok temu był anonimem. Rock chcę żeby właśnie on wyszedł tu i teraz bo mają sobie coś do wyjaśnienia!

„Feed Me… Feed Me More!" Ryback zmierza do ringu!

The Rock: Teraz słuchaj bo Rock nie ma zamiaru powtarzać. CM Punk to nasz wspólny rywal, a po tym co stało się podczas waszej walki myślę że konflikt na linii Punk i Ryback jeszcze nie jest zakończony. Twoim celem jest CM Punk a celem Rocka jest pas który posiada. Dlatego też Rock nie chcę wdawać się w konflikt z tobą gdyż obaj wiemy że to nie przyniesie żadnych korzyści. Rock zdobędzie pas na RR pokonując Punka… po RR Punk będzie należeć do ciebie…

Ryback: Nie…

The Rock: Że co? A racja po RR Punk opuści Raw… Trudno znajdziesz sobie innego rywala.

Ryback: Ty…

The Rock: Rock? Widzę że to co zostało powiedziane nie dotarło do ciebie. Rock mówił żebyś słuchał bo nie będzie się powtarzał… Ehh… Nie ważne.

Ryback: Ty i Ja…

The Rock: Rock nie rozumie… Chcesz walki z Rockiem? Jeśli tak to będziesz musiał poczekać do No Way Out lub nawet do WrestleManii…

Ryback: Wygram Royal Rumble…

The Rock: Aaa… Chcesz wygrać RR i zmierzyć się z Rockiem na WM o pas WWE?

Ryback: Tak…

The Rock: Niema sprawy… Rock chętnie się z tobą zmierzy i cię pokona… Ma tylko nadzieje że nie zrobisz czegoś głupiego podczas RR…

Ryback: Nie…

The Rock: To dobrze…

W tym momencie rozbrzmiewa theme mistrza WWE CM Punka!

CM Punk: Wasza rozmowa rozbawiła mnie do łez… Naprawdę musicie to później odsłuchać bo to jest komiczne…

The Rock: Ktoś cie pytał o zdanie?

CM Punk: Nie… Ale mam to gdzieś! Ludzie co wy robicie w tym biznesie skoro nie potraficie się poprawnie wysłowić?

The Rock: A co ty robisz w tym biznesie skoro NIC nie potrafisz w ringu?

CM Punk: Na RR przekonasz się ile potrafię! Wygram i pożegnam się z tobą raz na zawsze!

The Rock: Chyba śnisz…

CM Punk: A ten co tak sterczy bez słowa?

The Rock: Rock myśli że on zastanawia się w jaki sposób cię rozszarpać…

CM Punk: Haha… Bardzo zabawne…

The Rock: To nie był żart…

Ryback zrywa się w stronę mistrza WWE a ten powoli wycofuję się na zaplecze. Naglę rusza za nimi Rock i zaczyna się ucieczka CM Punka. Punk i Ryback biegną przez korytarz aż w końcu ten pierwszy wybiega na parking, tam jednak niema już gdzie uciekać więc postanawia wejść do swojego samochodu. Kiedy już w nim siedzi to Ryback dopada do auta i zaczyna w nie uderzać jakimś podniesionym przed chwilą metalowym przedmiotem. Zdesperowany mistrz WWE szuka kluczyków… odwraca się by sprawdzić czy niema ich na tylnim siedzeniu i wtedy niespodziewanie otrzymuje cios pięścią od siedzącego tam Rocka! Następnie zostaje wyrzucony z samochodu i zostawiony na pastwę Rybacka. Ten zdążył już wgnieść drzwi, złamać lusterko i zbić szybę a teraz wynosi Punka i wykonuję Shell Shocked na maskę! Po tym wszystkim jeszcze patrzy na Rocka, który tylko się uśmiecha a następnie odwraca się i wychodzi. Na koniec Ryback staje naprzeciw samochodu i krzyczy… „Feed Me More”! Za raz po tym opuszcza parking z pozostawionym tam zdemolowanym autem i CM Punkiem.

---

Do ringu wchodzi konferansjer Raw – Justin Roberts

Justin Roberts: Za chwile będziemy świadkami dwóch pojedynków. Mam przyjemność poinformować że za chwile dojdzie do starcia Jeffa Hardego z Reyem Mysterio oraz Matta Hardego z Sin Carą!

Do ringu wychodzą oba Tag teamy… w pierwszej kolejności dojdzie do walki Jeffa z Reyem.

1. Normal Match - Jeff Hardy vs. Rey Mysterio

Końcówka walki: Do tej pory walka jest wyrównana z delikatnym wskazaniem na Mysterio. Meksykanin w tym momencie przejął kontrole nad walką i chyba ma zamiar powoli kończyć. Odbicie od lin i próba wykonania Hurricanrany ale skontrowana w Power Bomb! Jeff natychmiast chce przypiąć rywala… 1… 2… Kick-Out! Rey przerywa liczenie, szybko się podnosi i efektownie kopie w głowę klęczącego jeszcze Hardego. Zaraz po tym przyciąga go do narożnika, wchodzi na niego i wykonuje Frog Splash! Po tej akcji ustawia się przy linach i czeka aż jego przeciwnik się podniesie. Kiedy Jeff wstaje, Rey tym razem udanie wykonuję mu Hurricanrane przy okazji miotając nim na liny. Mysterio bierze rozbieg i wykonuje 619 zamroczonemu rywalowi! Następnie będąc od zewnętrznej strony ringu wskakuje na górną linę i ponownie wykonuje Frog Splash! Tym razem jednak od razu po tej akcji próbuje uzyskać pin… 1… 2… 3! Rey Mysterio zwycięzcą!

Zwycięzca walki: Rey Mysterio (10:23 min)

Po walce Rey pomaga wstać swojemu oponentowi i wspólnie opuszczają ring do którego za chwile wejdą Matt Hardy i Sin Cara.

---

Tym czasem w szatni Dolpha Zigglera.

Dolph Ziggler: I co? Załatwiłeś coś z tym RR Matchem?

Ric Flair: Łatwo niebyło, ale udało mi się ustalić że będziesz w trzeciej dziesiątce.

Dolph Ziggler: Świetnie! Jak tego dokonałeś?

Ric Flair: Mam swoje sposoby…

Dolph Ziggler: Dzięki tym twoim sposobom moje życie staje się prostsze! Dobrze że porzuciłem dla ciebie Vickie!

Ric Flair: Mówiłem ci że wyjdzie ci to na dobre. Dziwie ci się że na początku nie chciałeś wierzyć.

Dolph Ziggler: W tym momencie też się sobie dziwie, ale to już nieważne! Ważne jest to czego dokonam w najbliższą niedziele!

Ric Flair: Podoba mi się twoje podejście ale, przyhamuj trochę. Zapomniałeś już w jakie wpakowałeś się bagno?

Dolph Ziggler: Spokojnie! Załatwiłeś mi odpowiednie miejsce w RR Matchu więc, nie musimy się martwić walką Jackiem! Będę świeży i wypoczęty kiedy nadejdzie moja kolej by wyjść i zwyciężyć!

Ric Flair: Dobra, dobra… Przypomnę cie jeszcze że dziś twój ostatni sprawdzian przed Royal Rumble.

Dolph Ziggler: Pamiętam, mam zmierzyć się z Alexem Rileyem… bułka z masłem! Nie możesz załatwiać mi lepszych przeciwników do tych sparingów?

Ric Flair: Mogę ale nie chcę ryzykować niepotrzebnej kontuzji tuż przed PPV.

Dolph Ziggler: Troszczysz się o mnie bardziej niż moja matka…

Ric Flair: No cóż… Jak mam się nie troszczyć skoro mam do czynienia z największym talentem w tej federacji? Liczę że dzięki mnie zajdziesz daleko. Wtedy też nazwisko Flair będzie kojarzone również z twoimi osiągnięciami. Zostałem zapomniany ale to się niedługo zmieni. Twoja szansa to również moja szansa… Pamiętaj o tym!

Dolph Ziggler: Jasne! Będę o tym pamiętał eliminując kolejnych rywali na RR!

---

2. Normal Match - Matt Hardy vs. Sin Cara

Końcówka walki: Walka jest bardzo wyrównana. Żaden z zawodników nie zdobył większej przewagi. Co chwilę widzimy kontry i efektowne akcje. W tym momencie Sin Cara szykuje się do skoku z narożnika jednak podbiega do niego Matt, wchodzi na narożnik, łapie meksykanina i wykonuje mu Superplex! Teraz ponownie wchodzi na narożnik ale tym razem po to by wykonać Moonsault! Próba uzyskania pinu… 1… 2… Kick-Out! Zdenerwowany tym Matt podnosi swojego rywala i kilkukrotnie uderza go pięścią w głowę oraz kolanem w brzuch. Następnie wykonuje mu Twist of Fate i prawdopodobnie to już koniec. Kolejna próba przypięcia... 1… 2… 3! Tym razem to członek temu Hardy Boyz jest górą!

Zwycięzca walki: Matt Hardy (9:49 min)

Matt po walce podchodzi do Jeffa i szepcze mu coś do ucha. Hardy podchodzą do Reya i Sin Cary i wymieniają uściski dłoni. Chwile jeszcze tauntują, a zaraz po tym wszyscy wracają na zaplecze.

---

Korytarzem idzie Zack Ryder… nagle trafia na siedzącego pod ścianą z jointem w ręku Kofiego Kingstona.

Zack Ryder: Hej! Co tam?

Kofi Kingston: Nic bracie…

Zack Ryder: Nie wyglądasz dobrze. Coś się stało?

Kofi Kingston: Rozmyślam nad sensem swojego istnienia. Istnienia w tym biznesie rzecz jasna.

Zack Ryder: Paląc jointa?

Kofi Kingston: To oczyszcza mój umysł i dzięki temu mogę się lepiej skupić w tak ważnej sprawie.

Zack Ryder: A co takiego dokładnie musisz przemyśleć?

Kofi Kingston: Muszę przemyśleć co zrobić… Sporo osiągnąłem mimo to, nie czuję się spełniony.

Zack Ryder: Jak to co zrobić? Starać się osiągnąć jeszcze więcej! W tym biznesie nigdy nie będziesz spełniony! Tak już tu jest!

Kofi Kingston: Więcej? Tyle że właśnie nie wiem jak osiągnąć to więcej. Ja nawet nie wiem czym jest to więcej. Nie mam pojęcia co takiego chciałbym jeszcze osiągnąć…

Zack Ryder: Po prostu przemyśl co takiego jesteś wstanie osiągnąć. Musisz pamiętać że dla jednego szczytem jest zdobycie mistrzostwa WWE a dla innego zwykłe zwycięstwo na tygodniówce. Odpowiedz sobie co jest twoim szczytem!

Kofi Kingston: Mądrze gadasz bracie! Myślę że już osiągnąłem swój szczyt będąc mistrzem Interkontynentalnym. Co teraz? Co powinienem zrobić?

Zack Ryder: Nie wiem. Sam musisz sobie na to pytanie odpowiedzieć brachu. To już wyłącznie twoja decyzja! Może i osiągnąłeś swój szczyt ale niestety niego spadłeś. Samo osiągnięcie szczytu to dopiero początek! Musisz się jeszcze na nim dość długo utrzymać żeby móc powiedzieć że wycisnąłeś ze swoich możliwości już wszystko!

Kofi Kingston: Masz racje! Jesteś genialny! Zack nie znałem cię z tej strony, skąd ty tyle wiesz o osiąganiu celów i szczytów?

Zack Ryder: Z Internetu… Przez ostatnie tygodnie kiedy nie pojawiałem się w TV i nie byłem potrzebny na HS miałem mnóstwo wolnego czasu. Część spędziłem na treningu a część na czytaniu w Internecie jak osiągnąć sukces który nas zadowala. Sam też chciałbym osiągnąć taki sukces.

Kofi Kingston: Mogłem się tego po tobie spodziewać! W końcu jesteś Internet Champinem! Teraz już wiem co zrobię!

Zack Ryder: Co takiego?

Kofi Kingston: Dokładnie to co przed chwilą powiedziałeś. Osiągnę swój szczyt i postaram się na nim utrzymać tak długo jak to możliwe!

Zack Ryder: Powodzenia…

Kofi wstaje, zaciąga się jointem i odchodzi gdzieś w głąb korytarza.

Zack Ryder: Mi też by się przydało… Osiągnąć jakiś sukces...

Zack uśmiecha się i zadowolony że pomógł koledze idzie dalej z wysoko uniesioną głową.

---

W biurze dyskutuje GM Raw Shawn Miachaels i jego asystent David Otunga.

Shawn Michaels: Cholera! Mam nadzieje że nic poważnego się niestało podczas tego incydentu na parkingu!

David Otunga: Z tego co słyszałem to wszystko w porządku i poza jakimś stłuczeniem niema żadnych problemów.

Shawn Michaels: To dobrze… Mało brakowało… Ryback ma szczęście, bo gdyby stało się coś poważniejszego słono by za to zapłacił! Nie będę tolerował takich zachowań!

David Otunga: Mówisz poważnie!? Przecież to wrestling! Takie akcje są tu na porządku dziennym!

Shawn Michaels: Od kiedy niszczenie czyjegoś auta jest na porządku dziennym?

David Otunga: Nie o to mi chodzi… Mówię że takie ataki są normalnością w tym biznesie i nie możesz zwolnić go za takie coś!

Shawn Michaels: Zwolnić? Co ty wygadujesz?

David Otunga: No przecież mówisz że musiał by słono zapłacić.

Shawn Michaels: Musiał by słono zapłacić… za naprawę auta które zniszczył. Punk, podobnie jak większość naszych pracowników ubezpieczył auto u nas i w razie jego zniszczenia to federacja płaci za naprawę. A z racji że to ja jestem GM i muszę pilnować porządku wśród zawodników to pewnie dostał bym ochrzan on Huntera. Wiesz mi, że zamiast słuchać jego reprymendy wolałbym zapłacić na naprawę z własnej kieszeni. Człowieku jak on przynudza… Ale na szczęście jak sam powiedziałeś auto jest tylko stłuczone.

David Otunga: Myślałem że chodzi ci o CM Punka, a nie o samochód.

Shawn Michaels: Że co? Stan Punka znam doskonale i wiem że nic mu się niestało. Teraz chciałem poznać stan samochodu… Cholera! Wiesz coś o nim!?

David Otunga: Eee… No wiem…

Shawn Michaels: To gadaj! Co uległo zniszczeniu?

David Otunga: Łatwiej powiedzieć co nie uległo zniszczeniu.

Shawn zwiesza nisko głowę.

Shawn Michaels: Ehh… No to będę oczekiwał telefonu od Triple H’a…

David Otunga: Czekaj! A co z Rybackiem? Nic mu nie zrobisz?

Shawn Michaels: Masz racje, zasługuję na „karę”!

David Otunga: Może wpakuj go w walkę z dziesięcioma rywalami?

Shawn Michaels: Nie jestem aż tak na niego wściekły, a poza tym po co mam ryzykować zdrowie dziesięciu zawodników.

David Otunga: To co zrobisz?

Shawn Michaels: Zorganizuję Gauntlet Match!

David Otunga: Z kim się zmierzy?

Shawn Michaels: To już będzie niespodzianka, ale gwarantuję ci że do tego czasu załatwię mu najtrudniejszych rywali jakich będę wstanie!

---

Tym czasem korytarzem, w strone ringu idzie Dolph Ziggler i jego manager Ric Flair. W pewnym momencie drogę zastawia im Jack Swagger.

Dolph Ziggler: Czego chcesz!? Nie mam czasu, więc się streszczaj.

Jack Swagger: Heh… Chciałem tylko o sobie przypomnieć. Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę z tego co stanie się na Royal Rumble.

Dolph Ziggler: Jasne! Najpierw pokonam ciebie a potem wygram RR Match!

Jack Swagger: Chciałbyś! To ja cię pokonam, a następnie wygram RR!

Ric Flair: Panowie! Taka dyskusja niema sensu! Może od razu skoczycie sobie do gardeł, zamiast odstawiać tę szopkę? Albo nie czekajcie! Jack, mam pytanie. Co się dzieje z Vickie? Jakoś w ostatnich tygodniach jej nie widać.

Swagger momentalnie traci swój spokój i na jego twarzy widać gniew.

Jack Swagger: Nie twój interes!

Dolph Ziggler: Ja wiem dlaczego już jej nie widujesz. Bidulka nadal siedzi w zamknięciu i płacze po tym jak ją porzuciłem.

Jack Swagger: Nie przeginaj Dolph!

Dolph Ziggler: Bo co?

Jack Swagger: Zaraz ci pokarze co!

Swagger rzuca się na Zigglera i obaj padają na ziemie. Zaczynają się szarpać i turlać, wtedy Ric Flair podnosi pierwszy lepszy przedmiot będący poręką… w tym wypadku jest to szklana butelka! Ric podbiega do Jacka kiedy ten wraz z Dolphem wstają na nogi i uderza go tą butelką w głowę. Setki odłamków rozpryskuję się po korytarzu, Swagger pada bez życia, a z jego głowy zaczyna sączyć się krew. Wściekły Ziggler kopie jeszcze kilkukrotnie leżącego, kiedy kończy wyładowywać swoje emocje razem z Rickiem udają się w stronę wyjścia do ringu.

3. Normal Match - Dolph Ziggler vs. Alex Riley

Końcówka walki: Walka jest bardzo widowiskowa i pełna zwrotów akcji. Widać jednak, że Riley znaczne odbiega umiejętnościami od swojego rywala. W pewnym momencie Riley wykonuje Dropkick i Ziggler ląduje na linach. Następnie bierze rozbieg i rusza w stronę Dolpha. Ten robi jednak unik i będąc za plecami Alexa próbuje wykonać Zig Zag! Riley jednak w porę orientuje się co się się święci i daje radę odepchnąć Dolpha. Zaraz po tym powala go Closelinem i sygnalizuje wykonanie finishera! Podnosi Zigglera i wynosi go na plecy, w momencie w którym chcę wykonań Final Score Dolph zsuwa się z jego barków, a robiąc to łapie jeszcze Rileya wykonując mu Zig Zag! Od razu po tym próbuje uzyskać pin… 1… 2… 3! Dolph Ziggler zwycięzcą!

Zwycięzca walki: Dolph Ziggler (8:11 min)

---

Tym czasem do szatni Evana Bourna wpada Antonio Cesaro.

Antonio Cesaro: Gdzie jest mój pas!?

Evan Bourne: Pas jest tutaj, ale już nie jest twój!

Antonio Cesaro: Ja jestem jedynym, prawdziwym mistrzem i ten pas zawsze będzie mój!

Evan Bourne: Chyba coś jest z tobą nie tak!

Antonio Cesaro: Ze mną!? O nie! Zaraz z tobą może być coś nie tak!

Evan Bourne: Odczep się! Ty naprawdę masz świra na punkcie tego pasa!

Antonio Cesaro: Ja!?

Evan Bourne: Nie… moja babcia…

Zdenerwowany tą odpowiedzią Antonio wyrywa z rąk Evana pas, a następnie uderza go nim nokautując Bourna! Chwile patrzy na leżącego mistrza Stanów Zjednoczonych po czym skupia uwagę na trzymanym w dłoniach pasie mistrzowskim.

Antonio Cesaro: Spokojnie… już niedługo wrócisz do mnie na stałe… już niedługo…

Cesaro odkłada pas, patrzy jeszcze na niego przez dłuższą chwile po czym wychodzi z szatni.

---

Do ringu wychodzi asystent GM Raw… David Otunga.

David Otunga: Jestem tutaj by osobiście zapowiedzieć walkę o miejsce w RR Matchu! Za chwilę wywołam czterech zawodników, którzy staną przed szansą zdobycia przepustki do walki której stawką będzie pojedynek na WM o jeden z pasów mistrzowskich! Stypulacja pojedynku którego za chwile będziemy świadkami to oczywiście Fatal 4-Way Match! Dodam że zwycięzca otrzyma nr 1 podczas RR. Do ringu zapraszam… Santino Marelle, Masona Ryana, Johnny’ego Curtisa i JTG!

4. Fatal 4-Way - Santino Marella vs. Mason Ryan vs. Johnny Curtis vs. JTG

Końcówka walki: Walka nie powala poziomem ringowym i większość czasu wygląda to tak, że Ryan miota swoimi rywalami po całym ringu, a oni szukają okazji do powalenia go. W końcu decydują się zaatakować równocześnie, ale ma to mizerny skutek, bo Ryan najpierw powala Marelle i JTG podwójnym Closelinem, a potem skupia się na Curtisie. Johnny jest dość pewny siebie i decyduje się na ruch w stronę Masona. Zanim jednak zdąża coś zrobić to Mason łapie go i wykonuje mu House of Pain! Następnie przypina… 1… 2… 3! Mason Ryan będzie pierwszym uczestnikiem Royal Rumble Matchu!

Zwycięzca walki: Mason Ryan: (13:35 min)

Po walce Ryan celebruje swoje zwycięstwo i tauntuje. Fani reagują na niego bardzo pozytywnie.

---

A do ringu z jakąś informacją do przekazania zmierza Dave Batista.

Dave Batista: Dziś mija drugi tydzień odkąd wróciłem do WWE. Przyznałem, że głównym powodem mojego powrotu jest chęć zrewanżowania się Johnowi Cenie. Tą sprawę załatwię już w najbliższą niedziele na Royal Rumble, ale teraz chciałbym wam powiedzieć do Batista zamierza zrobić po pokonaniu Ceny. Otóż mam zamiar o sobie przypomnieć w sposób wprost nieprawdopodobny! W tą niedziele poza zwycięstwem nad Johem zwyciężę także w ME gali czyli w Royal Rumble Matchu! Po zwycięstwie będę miał prawo walki na WM o jeden z najważniejszych pasów w federacji. Gdyby na WM udało mi się zdobyć pas mistrzowski to wtedy mógłbym już z czystym sumieniem skończyć karierę. Przeszedłbym do historii, bo zakończył karierę z tytułem mistrzowskim i nie zrzekł bym się go! Byłby do końca życia mój!

W tym momencie rozbrzmiewa theme Johna Ceny i najbliższy rywal Batisty pojawia się we własnej osobie na rampie.

John Cena: O nie Dave! Muszę niestety poinformować cię, że nici z twoich planów chociaż by dlatego że Ja również mam zamiar wziąć udział w RR Matchu! Skoro ty bierzesz w nim udział to od teraz moim celem będzie nie samo wygranie Royal Rumble, ale eliminacja ciebie!

Batista po tych słowach wpada w gniew.

Dave Batista: Wybacz John, ale zanim RR Match się rozpocznie to ty wylądujesz w szpitalu połamany po naszej walce!

John Cena: Nawet połamany byłbym cię wstanie wyeliminować!

Dave Batista: Niema sprawy… chciałem tylko połamać ci kilka kości, ale widzę, że będę musiał się bardziej wysilić i zwiększyć ich ilość!

I think I'm cute. I know I'm sexy… Na rampie pojawia się GM Raw Shawn Michaels!

Shawn Michaels: Właśnie wpadłem na świetny pomysł! Otóż stawką walki John Cena – Dave Batista będzie miejsce w RR Matchu! Co wy na to? Nie musicie odpowiadać, bo to i tak już postanowione.

John Cena: Świetnie…

Dave Batista: Doskonale…

Shawn Michaels: Wiedziałem! Ja to mam jednak dobre pomysły…

Shawn wraca na zaplecze, po chwili to samo robi Cena. Batista stoi jeszcze przez chwile w ringu. Publika reaguje na niego negatywnie wygwizdując go, jego zdaje się to nie ruszać. W końcu jednak udaje się na backstage.

---

Matt Striker i jego gość… The Rock!

Matt Striker: Witaj Rock!

The Rock: Cześć.

Matt Striker: Już w tą niedziele zmierzysz się z CM Punkiem o pas WWE.

The Rock: Rock już mówił, że on nie tylko się o ten pas zmierzy, ale i go zdobędzie! The Most Electrifying Man in All of Entertainment ponownie uniesie w górze najważniejszy tytuł w WWE!

Matt Striker: Jesteś aż tak pewny swego zwycięstwa?

The Rock: Rock niczego nie był bardziej pewien niż tego, że wygra z CM Punkiem.

Matt Striker: Chciałbym cię jeszcze zapytać o początek dzisiejszego Raw, a mianowicie incydent na parkingu. Jak tak szybko znalazłeś się w aucie Punka. Jak w ogóle znalazłeś się w jego aucie?

The Rock: Hmm… Rock ma swoje sposoby, a w tym wypadku jego sposobem było zejście schodami na parking i wejście do otwartego auta.

Matt Striker: A skąd wiedziałeś, że on pobiegnie na parking i wejdzie do auta?

The Rock: Rock nie miał kompletnie pojęcia gdzie on pobiegnie. W samochodzie był tylko po to żeby dosłownie napsuć coś Punkowi.

Matt Striker: Chcesz dodać coś jeszcze?

The Rock: Oczywiście, że Rock chce coś dodać! W końcu po to tu jest!

Matt Striker: Proszę bardzo, mów do woli.

Rock wyrywa mikrofon Mattowi.

The Rock: Rock ma coś do przekazania CM Punkowi!

Rock staje w swojej charakterystycznej pozie z mikrofonem.

The Rock: If you smell… what The Rock is cookin’!

Rock rzuca oddaje mikrofon i pozostawia zaskoczonego Matta.

---

Do ringu wychodzi Ryback który zaraz będzie walczył w Gauntlet Matchu.

5. Gauntlet Match - ???, ???, ??? vs. Ryback

The Big Hungry oczekuje swojego pierwszego rywala którym okazuje się być… Tensai!

Końcówka pierwszej walki: Walka trwa stosunkowo krótko, ale dotychczas zdecydowanie dominuje Ryback. Bierze rozbiegi potężny Closeline! Tensai wstaje, ale inkasuje kolejny Closeline! Wstaje ponownie i tym razem inkasuje Meat Hook! Natychmiast po tym Ryback przypina swojego rywala… 1… 2… 3! Ryback zwycięża i oczekuje swojego kolejnego przeciwnika!

Zwycięzca walki: Ryback (4:45 min)

Ryback staje na środku ringu i stoi bez ruchu patrząc w stronę titantronu. Naglę rozbrzmiewa theme jego rywala… To Mason Ryan który już dziś miał okazje walczyć i wygrać zapewniając sobie udział w RR Matchu.

Końcówka drugiej walki: Pojedynek dwóch siłaczy jest o dziwo bardzo widowiskowy i pełen zwrotów akcji. Mason i Ryback biegną na siebie i obaj wykonują Closeline powalając się. Wstają niemal równocześnie. Walijczyk biegnie i powala swojego oponenta Big Bootem po sygnalizuje, że ma zamiar skończyć ten pojedynek. Podnosi go i… Ryback chwyta Ryana i wynosi go na barki po czym wykonuje Shell Shocked! Próba uzyskania pinu… 1… 2… 3! The Big Hungry pokonuje drugiego rywala.

Zwycięzca walki: Ryback (8:11 min)

Tym razem Ryback odczuł trudy walki i wstaje powoli. W końcu podparty o liny oczekuje ostatniego przeciwnika.Przez dłuższą chwile nic się nie dzieje… Nagle rozbrzmiewa znajome theme… Holy Shit! To jest… to jest… to… Goldberg! Goldberg powraca do WWE! Będzie ostatnim rywalem Rybacka w tym Gauntlet Matchu! To nieprawdopodobne!

Końcówka trzeciej walki: Rozbrzmiewa gong rozpoczynający walkę. Goldberg wchodzi do ringu i mierzy wzrokiem Rybacka który nie dość, że jest zaskoczony to pierwszy raz w życiu wygląda na niepewnego. Następnie robi kółko wokół niego. Ryback zdaje się być sparaliżowany. W końcu Bill staje naprzeciw niego i obaj patrzą sobie głęboko w oczy. Goldberg się uśmiecha i w pewnym momencie wypala „You're Next” po czym wykonuje Spear! Próba przypięcia… 1… 2… 3! Powracający Goldberg pokonuje Rybacka!

Zwycięzca walki: Bill Goldberg (2:31 min)

Po walce Goldberg bierze mikrofon.

Bill Goldberg: Miałem powrócić w niedziele podczas Royal Rumble, ale Shawn poprosił mnie żebym wrócił już dziś i skopał ci tyłek. Oto jestem! Zgodziłem się na prośbę Shawna z paru powodów, a jednym z nich jest to, że nie cierpię kopii. Ty jesteś nędzną kopią Billa Goldberga czyli mnie. Teraz już wiesz co się dzieje kiedy kopia ma do czynienia z oryginałem! Do zobaczenia na Royal Rumble chłopcze… Mam nadzieje, że się tam spotkamy i będę mieć okazje osobiście pozbyć się ciebie z ringu.

Goldberg rzuca mikrofonem i opuszcza ring pozostawiając nieprzytomnego Rybacka. Tym samym kończy się Monday Night Raw!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta na Royal Rumble 2013:

1. 30-Man Royal Rumble Match

2. TLC Match for WWE Championship - CM Punk © vs. The Rock

3. Fatal 4-Way for WH Championship - Big Show © vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Sheamus

4. Tag Team Match for WWE TT Championship - Nexus vs. PTP ©

5. Triple Threat Match for Intercontinental Championship - The Miz © vs. Drew McIntyre vs. Daniel Bryan

6. Normal Match - Dolph Ziggler vs. Jack Swagger

7. Tag Team Match for World TT Championship - Hardy Boyz © vs. Sin Cara & Rey Mysterio

8. No-Disqualification Match - Dave Batista vs. John Cena

9. Normal Match for US Championship - Evan Bourne © vs. Antonio Cesaro

Newsy:

- Goldberg powraca do WWE! Wiadomo na razie tyle, że na pewno weźmie udział w Royal Rumble i prawdopodobnie wystąpi także i na WrestleManii! Po WM jego kontrakt zawodnika ma zostać przemianowany na kontrakt legendy.

- Mówi się, że WWE szykuje delikatny push na Masona Ryana. Prawdopodobnie w stronę US Titile.

- Były WH Champion, a aktualnie manager Christiana Edge przejdzie w niedługo poważną operacje. Wiele osób uważa, że jeśli się powiedzie to Edge wystąpi po raz ostatni na najbliższej lub przyszłorocznej WM. Sam Edge przyznał, że po operacji taka szansa wzrasta... z 1% na 2%. Dodał też, że przecież zakończył już karierę na WM i skończył ją jako WH Champion.

- Prezes WWE Triple H przyznaje, że najbliższa RtWM ma być czymś niesamowitym. Ponoć Hunter zakontraktował kilka starych gwiazd które mają odegrać ważne role podczas WM.

- Znamy datę Draftu! Uwaga, bo to spora niespodzianka. WWE Draft od tego roku będzie działać w systemie PPV i odbędzie się 26 maja zamiast gali Over The Limit.

Edytowane przez Wieri

• Reputacja:   1

*1-szy speech był okej i powiem, że ładnie rozpisałeś Wędkarza na prymitywa, za to plusik, ale miejscami brakowało mi tutaj większości potrzebnych słów, aby to jakoś lepiej wyglądało... Chodzi oto, że Ryback zaledwie powiedział ''ty i ja'', a Rock już wie o co mu chodzi... Brakowało przecinków.

*Pierwsza walka b. ładna, a jej wynik zaskoczył mnie.

*Przy rozmowie Zigga z Riciem już pierwsze zdanie nie spodobało się mi, ponieważ można tutaj wywnioskować brak szacunku Dolpha dla jego menago... Rozmowa była dobrze rozpisana, ale nie spodobała się mi z ww powodu.

*Kingston i joint, czyżby zwolnienie w najbliższym czasie, bo takie coś nie przeszło by w prawdziwym WWE? Czyżby U Ciebie Kofi to też idiota? :twisted:

*Fajna rozmowa pomiędzy Otungą a HBK'ejem. Przeczytałem ją, ale nie mam nic szczególnego do powiedzenia o niej... A rozmowa Jacka z Dolphem była, bo była. Walka Rileya z Dolphem była b. fajna, ''przypushuj'' trochę tego drugiego. Rozmowa Cesaro-Bourne była bardzo słaba.

*W wypowiedzi Otungi przed walką o miejsce w RR meczu pojawiła się drobna literówka, bo powinno być napisane którzy*... Owa walka miała bardzo słaby skład, ale przeczytałem ją i co mogę powiedzieć? Mason zmiótł swoich rywali i widocznie coś się dla niego szykuje... Mogłeś tę walkę zrobić 4 Men Battle Royal meczem.

*Rozmowa Batisty z Johnem była taka sobie... Głównie opierała się na tym: ''- Na RR to ja będę zwycięzcą... -Nie, zapomnij, bo to ja nim będę!''...

*Mason wystąpił 2 razy na jednej gali, nie za dużo?... Ciekawy return Goldberga, może jakiś feud pomiędzy nim a Wędkarzem? Na pewno byłoby ciekawie! Speech Golda mogłeś dać w następnym odcinku.

I tutaj właśnie pojawił się błąd:

_____ , za to plusik, ale miejscami brakowało mi tutaj większości potrzebnych słów, aby to jakoś lepiej wyglądało... Chodzi oto, że Ryback zaledwie powiedział ''ty i ja'', a Rock jruż wie o co mu chodzi... Brakowało przecinków.

Edytowane przez 8693

Dzięki Blaze za komentarz. Jeśli chodzi o Ziggiego i Rica to celowo rozmawiają oni ze sobą w ten sposób. Ma to pokazać, że Dolph współpracuje z Rickiem tylko dla własnych korzyści i nie przejmuje się tym jak się do niego odzywa. Co do Kingstona i Ryana. Tego pierwszego nie lubię, bo w WWE bardzo mi się znudził (wręcz zbrzydł) i chcę zmienić trochę jego postać :). Pushu mu nie chcę dawać to przynajmniej zwróci na siebie uwagę paląc jointa :P. Natomiast możliwe, że Ryan poszybuje w hierarchii. Dlaczego wystąpił dwa razy? Bo Shawn miał dać trudnych rywali Rybackowi (nie mogłem przesadzić z "trudnością" bo byłem pewien, że dwóch pierwszych przegra skoro trzeci ma być Goldberg, a nie chciałem podkładać nikogo wypromowanego Wędkarzowi). Wybrał kogoś równie dużego, bo Ryback miał otrzymać karę :D. Co do Goldberga i Rybacka... Powiem tyle, że wszystko okaże się na RR :D.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Mam nadzieję, że mimo wszystko masz większe plany do Kingstona i Rybacka. Bo po ostatnim odcinku obydwaj wyszli na idiotów... Zwłaszcza szkoda Kofiego, bo to naprawdę niezły zawodnik. Trochę potypuję teraz :)

1. 30-Man Royal Rumble Match

2. TLC Match for WWE Championship - CM Punk © vs. The Rock

Chciałbym zwycięstwo Rocka, bo CM Punk mi się już trochę przejadł :P

3. Fatal 4-Way for WH Championship - Big Show © vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Sheamus

Czuję, że wygra Show, ale dla mnie lepiej byłoby, gdyby pas zdobył Orton.

4. Tag Team Match for WWE TT Championship - Nexus vs. PTP ©

Myślę, że Nexus będzie górą :P

5. Triple Threat Match for Intercontinental Championship - The Miz © vs. Drew McIntyre vs. Daniel Bryan

Albo Miz, albo Bryan. Małe szanse daję Szkotowi.

6. Normal Match - Dolph Ziggler vs. Jack Swagger

Myślę, że pod wodzą Flaira wygra Ziggler.

7. Tag Team Match for World TT Championship - Hardy Boyz © vs. Sin Cara & Rey Mysterio

Szczerze bardziej wolę tt luchadorów, ale czuję, że wygrają Hardy.

8. No-Disqualification Match - Dave Batista vs. John Cena

Krótko - Cena

9. Normal Match for US Championship - Evan Bourne © vs. Antonio Cesaro

Lubię Bourne'a i chciałbym jego wygraną :)

• 2 tygodnie później...

INFO

Dość długo nie wrzucam odcinka SD! i prawdopodobnie go już nie wrzucę. Nie mam zamiaru kończyć z pisaniem diar (w sumie to ledwo co zacząłem), ale męczy mnie pisanie i Raw i SD!. Mam masę pomysłów związanych z czerwonym brandem i pisanie jego idzie mi dużo sprawniej niż niebieskiego. Planowałem by po prostu porzucić SD! i pisać wyłącznie o Raw, ale ostatnio wspólne diary założyli np. Pinio i Kari. Pomyślałem więc, że może poszukam kogoś chętnego do współpracy i przejęcia SD!. Nie chcę zakładać z kimś nowej federacji, bo chciałbym kontynuować pisanie tego Raw. Chciałbym żeby ktoś zgłosił się i przejął niebieską część federacji :D. Możliwe jednak, że jeśli ktoś chętny zgłosi się do współpracy wyłącznie od początku to przemyślę to :). Wiem, że pisząc tylko Raw wyglądało by to dużo gorzej i dlatego liczę, że znajdzie się ktoś chętny do współpracy.

P.S. Jeśli jednak nikt się nie zgłosi no to prawdopodobnie będę pisać wyłącznie Raw :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grins
      Panowie jeśli dziś zawalą i zrobią jakiś paździerz, to mam nadzieje że na początku roku tam wbije The Rock na kopach do tej firmy i coś z tym zrobi, może i AEW nie jest na takiej pozycji jak WWE ale z pewnością The Rock też tam coś podejrzy od konkurencji jak u nich działa produkt, jeśli są już plotki że The Rock kręci nosem że chujowo produkt jest rozpisywany to prędzej czy później wybuchnie tam jakiś kwas na zapleczu, poza tym pisałem już wcześniej na początku roku było info że Hunter sam z du
    • MattDevitto
      World Tag League 2025 (VII) Dzisiaj na szybko: War Dragons (Drilla Moloney & Shingo Takagi) vs. House Of Torture (Chase Owens & Yujiro Takahashi) - nic ciekawego. Owens z Yujiro to nie jest czołówka moich ulubieńców, a w połączeniu z HoT ciężko się ich po prostu ogląda...Za to Moloney z tygodnia na tydzień robi na mnie coraz lepsze wrażenie, Satoshi Kojima & Taichi vs. House Of Torture (Don Fale & EVIL) - vintage House of Torture El Desperado & Shuji Ishik
    • VictorV2
      Nie zdziwiłbym się gdyby WWE też nie wiedziało co WWE ugotuje na koniec Myślę ze co do Jade, to niefortunny timing bo reszta kobiecej elity jest uwiązana w ten jakże arcyważny i pasjonujący War Games match. Tylko że nawet po nim...Charlotte i Alexa mam wrażenie będą dalej uwiązane z Kabuki Warriors i cokolwiek to jest co złożyli z Nai i Lash, wygląda na to że Rhea pomoże Priest'owi z jego problemami, AJ będzie pracować z Becky...i...uhmmm...hmmmm...w sumie to tak...Jade nie ma z kim pracow
    • Attitude
      Nazwa gali: HKPW Live At The Black Rabbit Data: 27.11.2025 Federacja: Hard Knox Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Limerick, Ireland Arena: The Black Rabbit Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Real World Tag League 2025 - Dzień 3 Data: 29.11.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Kumamoto, Japan Arena: Kumamoto City Food Exchange Hall Publiczność: 378 Format: Live Data emisji: 28.11.2025 Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...