Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

World Wrestling Entertainment - Pora Zmian

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam wszystkich forumowiczów. Na forum wchodzę już od jakiegoś czasu ale dopiero teraz postanowiłem założyć konto by móc rozpocząć pisanie swojego własnego diary. Jest to moje pierwsze podejście do pisana. Akcja dziać będzie się na początku 2013 roku. Prawie wszystko do czasu HiaC 2012 działo się tak samo jak "realu". Nie miałem pomysłów na SS i TLC dlatego je ominąłem. Z ważniejszych rzeczy z tego okresu to rozpad Teamu Hell No i nie wykorzystanie walizki Zigglera. Posiadacze pasów na start są tacy sami jak w tym momencie w WWE. Rostery, pracowników i posiadaczy pasów radzę przeczytać dopiero po przeczytaniu Raw lub nawet SD! bo mogą zawierać spoilery. Zapraszam do czytania i komentowania :).

Roster Raw

Zawodnicy:

Alex Riley

Antonio Cesaro

Batista

Brodus Clay

Chris Jericho

CM Punk

David Otunga

Dolph Ziggler

Epico

Evan Bourne

Jack Swagger

Jeff Hardy

John Cena

John Morrison

Johnny Curtis

JTG

Kofi Kingston

Kane

Tensai

Mason Ryan

Matt Hardy

Michael McGillicutty

Primo

R-Truth

Rey Mysterio

Ryback

Santino Marella

Sin Cara

Zack Ryder

Tag Teamy:

Epico & Primo

Mysterio & Sin Cara

Hardy Boyz

Stajnie:

---

Roster SmackDown!

Zawodnicy:

Alberto Del Rio

Big Show

Camacho

Christian

Cody Rhodes

Curt Hawkins

Daniel Bryan

Damien Sandow

Darren Young

Drew McIntyre

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hunico

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

Justin Gabriel

Mark Henry

Randy Orton

Sheamus

Ted DiBiase

The Miz

Titus O'Neil

Trent Barreta

Tyson Kidd

The Great Khali

Wade Barrett

Yoshi Tatsu

Tag Teamy:

The Usos

Prime Time Players

Mahal & The Great Khali

Hunico & Camacho

Nexus (Cody Rhodes & Damien Sandow)

Stajnie:

Nexus (Wade Barrett, Cody Rhodes, Damien Sandow, Drew McIntyre)

Tytuły mistrzowskie

WWE Chamiponship

http://imageshack.us/a/img853/6067/wweheavy.jpg

Brand: Raw

Aktualny posiadacz: CM Punk

Poprzedni posiadacz: Alberto Del Rio

World Heavywight Championship

http://imageshack.us/a/img513/1655/wweworldheavy.jpg

Brand: SmackDown!

Aktualny posiadacz: Big Show

Poprzedni posiadacz: Sheamus

United States Championship

http://img839.imageshack.us/img839/7961/wweunitedstatesi.jpg

Aktualny posiadacz: Evan Bourne

Poprzedni posiadacz: Antonio Cesaro

Intercontinental Championship

http://img32.imageshack.us/img32/4748/wweintercontinentalx.jpg

Aktualny posiadacz: The Miz

Poprzedni posiadacz: Christian

World Tag Team Championship

http://imageshack.us/a/img222/5624/wweworldtagteam2.jpg

Aktualni posiadacze: Hardy Boyz

Poprzedni posiadacze: Brak

WWE Tag Team Championship

http://imageshack.us/a/img42/4371/wwetagteam.jpg

Aktualni posiadacze: Prime Time Players

Poprzedni posiadacze: Brak

Managerowie:

Edge (Christian)

Paul Heyman (Brock Lesnar)

Ric Flair (Dolph Ziggler)

Paul Bearer (Kane)

Ricardo Rodriguez (Alberto Del Rio)

Rosa Mendes (Epico & Primo)

Legendy

Booker T

Bret Hart

Kevin Nash

Mick Foley

Pół-aktywni zawodnicy

Brock Lesnar

The Rock

The Undertaker

Pozostali pracownicy

Prezes: Triple H

GM Raw: Shawn Michaels

GM SmackDown!: Steve Austin

Komentatorzy Raw: Jerry Lawler, Michael Cole

Komentatorzy SmackDown!: JBL, Josh Mattews

Spiker: Justin Roberts

Reporter: Matt Striker

Kalendarz gal PPV

Royal Rumble - 27 Styczeń

No Way Out - 17 Luty

WrestleMania XXIX - 7 Kwiecień

Backlash – 5 Maj

Draft - 26 Maj

Vengeance - 23 Czerwiec

The Bash - 21 Lipiec

SummerSlam - 25 Sierpień

Unforgiven - 22 Wrzesień

No Mercy - 27 Październik

Survivor Series - 17 Listopad

Armageddon – 15 Grudzień

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

http://img29.imageshack.us/img29/7932/raw20logow.png

07.01.13r.

Wybiła godzina 22:00 i rozpoczęło się pierwsze RAW w 2013 roku! Tradycyjnie zaczyna się od pokazu fajerwerków a następnie do ringu zmierza prezes WWE Triple H!

Triple H: Witam wszystkich na pierwszym Raw w tym roku! Ten dzień będzie zapamiętany z wielu powodów ponieważ od dziś wiele się zmieni w WWE. Jak już pewnie wiecie zredukowałem liczbę tygodniówek do dwóch. Liczy się jakość a nie ilość! Następnie usunąłem dywizję Div… Zabierały by tylko czas ale spokojnie większość pań nadal pracuję w WWE jednak w innych rolach. Przywróciłem World Tag Team Championship dla Raw a WWE Tag Team dla SmackDown!. Z tego powodu będzie trzeba stoczyć walki o te tytuły ponieważ są bez właścicieli. Dodatkowo od teraz SD! Będzie nagrywane na żywo w piątki zamiast wtorkowych tapingów. A skoro oba show są na żywo to niema potrzeby by zawodnicy danego brandu pojawiali się na innym. Jeśli ktoś jest przypisany do RAW to występuje tylko na RAW i tak samo ze SD!. Oczywiście będą wyjątkowe sytuacje. Przywrócony zostanie też Draft którego data jeszcze nie jest ustalona. Przybyło paru nowych pracowników a paru odeszło. To by było na tyle z tych ważniejszych zmian a o pozostałych mniej ważnych dowiecie się niedługo. Teraz pora wam przedstawić nowego GM RAW!

Hunter pokazuję na titantron i następuje chwilowa cisza… I think I'm cute. I know I'm sexy… Shawn Michaels nowym GM Raw!

Triple H: Komu innemu mógłbym dać te robotę jak nie najlepszemu przyjacielowi!?

Triple H i Michaels uściskają się.

Shawn Michaels: Witajcie! Jesteście świadkami rozpoczęcia wielkich zmian na RAW!

Triple H: Z tobą w roli GM można spodziewać się wszystkiego. <śmiech>

Shawn Michaels: A żebyś wiedział! Zaraz się tu zrobi gorąco!

Triple H: Od czego zaczniesz?

Shawn Michaels: Od ustalenia trzech pojedynków.

Triple H: Jakich?

Shawn Michaels: O wszystkie pasy... O US zawalczy Cesaro, Bourne i Swagger. O pasy TT… R-Boom z…

Triple H: Nie mów! Niech to będzie niespodzianka!

Shawn Michaels: Okej! A o pas WWE… CM Punk z Johnem Ceną. A w między czasie zobaczycie kilka innych starć ale nie będę wszystkiego zdradzać.

Triple H: Chciałbym jeszcze tylko dodać że skoro mamy nowego GM RAW to w piątek spodziewajcie się nowego GM SmackDown!

Shawn i Hunter opuszczają ring.

Jim Ross: No proszę, kto by się spodziewał że Shawn Michaels zostanie GM.

Jerry Lawler: Na pewno nie ja!

Michael Cole: HBK jako GM na pewno podniesie poziom show a przy okazji ciekawie jest go oglądać w tej roli. Hmm… Ciekawe czy SD! również będzie mieć GM tego kalibru.

Jim Ross: Zobaczymy jak to będzie… teraz przed nami starcie o US Title!

1. Triple Threat Match for US Title – Antonio Cesaro vs. Evan Bourne vs Jack Swagger (w. Vickie Guerrero)

Końcówka walki: Ankle Lock na Cesaro. Bourne który przed chwilą jeszcze leżał na ziemi podnosi się, bierze rozbieg i wykonuję Dropkick Swaggerowi. Ten się przewraca a Cesaro zostaje uwolniony z dźwigni jednak natychmiast otrzymuję Roundhouse Kick od Evana. Bourne następnie odbija się od lin i wstający z ziemi Jack otrzymuję Hurracinrane! Następnie Evan wchodzi na liny i wykonuję Air Bourne na rywalu. Próba przypięcia… 1,2,3! Evan Bourne nowym mistrzem!

Zwycięzca walki: Evan Bourne (9:04 min)

Bourne podnosi pas w górę i tauntuje. Następnie opuszcza ring.

---

Tym czasem w szatni Dolpha Zigglera.

Dolph Ziggler: Vickie to koniec!

Vickie Guerrero: Nie… nie możesz mi tego zrobić!

Dolph Ziggler: Mogę i właśnie to robię! To koniec i tyle!

Vickie Guerrero: Ale…

Dolph Ziggler: Odejdź bo tracę cierpliwość…

Vickie wybiega z płaczem i trzaskając drzwiami.

Dolph Ziggler: No dobra…

Drzwi się otwierają.

Dolph Ziggler: Cholera! Przecież ci mówiłem Vickie… O, wybacz to ty…

Do szatni wchodzi tajemnicza postać… nagle kamera pokazuję twarz. To Ric Flair!

Ric Flair: Rozumiem cię. Niełatwo się pozbyć takiej baby.

Dolph Ziggler: Właśnie. Ale jak wiesz pozbyłem się jej dla ciebie. W końcu sam zaproponowałeś mi że zostaniesz moim managerem.

Ric Flair: Wiem. I od teraz nim jestem.

Dolph Ziggler: Mam nadzieję że stanie się tak jak mówiłeś i że w końcu odniosę jakiś większy sukces.

Ric Flair: Twój sukces to kwestia czasu! Ale pamiętaj że czeka nas ciężka praca, może i twoim przeznaczeniem jest odnosić sukcesy ale jak wiesz przeznaczeniu należy pomagać.

Dolph Ziggler: Jasne…

Ric Flair: To dobrze. Zajmij się czymś a ja pójdę załatwić parę spraw. Dawno mnie tu niebyło i trochę się pozmieniało.

Dolph Ziggler: Niema sprawy…

---

Do ringu wychodzi WWE Champion CM Punk.

CM Punk: Dziś mam zmierzyć się z Johnem Ceną o mój pas… znowu! Was pewnie będzie to nudzić. Mi również się przejadł John jako mój „jedyny” rywal. Ile razy można wygrywać w kółko z tym samym facetem? To naprawdę przestało mi sprawiać przyjemność. Wytrzymam jeszcze dzisiejszy wieczór ale później nie mam zamiaru znów walczyć z Ceną. Od następnego tygodnia koniec z walkami Cena vs Punk. Będę musiał znaleźć sobie innego rywala ale to raczej nie będzie problem. Może nawet teraz ktoś zainteresowany się pokaże?

If you smell what the rock is cooking!? People Champion The Rock zmierza do ringu

!

The Rock: Chyba zapomniałeś co powiedziałem na tysięcznym RAW. Rock kontra mistrz WWE na Royal Rumble! Póki co to ty jesteś mistrzem a walka ma się odbyć już za trzy tygodnie!

CM Punk: A racja coś wspominałeś o tej walce. Brałem to za żart.

The Rock: Jak widzisz to nie żart! Rock ma zamiar zdobyć twój pas by następnie obronić go na WrestleManii! Ciekawe czy do RR dotrwasz jako mistrz.

CM Punk: Po pierwsze nie zdobędziesz pasa na RR bo bronić go będę JA! Po drugie gdybyś jednak zdobył pas co jest nie możliwe to przed WM czeka cię Elimination Chamber gdzie tytuł mógłbyś stracić.

The Rock: Mylisz się… Pas zdobędę i obronie go na WM. Pytanie tylko z kim przyjdzie mi walczyć w obu tych starciach. Coś mi się zdaje że stracisz dziś tytuł a ja zmierzę się z Ceną na RR.

CM Punk: Wygram dziś z Ceną… a żeby być pewnym że dojdzie do naszej walki kieruję prośbę do GM bym nie musiał bronić pasa do czasu RR.

The Rock: Sprytnie… Hmm… Właśnie sobie przypomniałem na tysięcznym Raw zaatakowałeś mnie. Walka z tobą, zwycięstwo i odebranie tobie tytułu to była by słodka zemsta.

CM Punk: Możesz sobie po marzyć… Ale przynajmniej widać że oboje mamy ochotę stanąć naprzeciw siebie podczas RR.

The Rock: Dokładnie…

Rock odwraca głowę ale naglę łapie CM Punka i wykonuję Rock Bottom po czym schodzi z ringu! Naglę na rampę wychodzi GM Raw.

Shawn Michaels: Zgadzam się na prośbę Punka! Ale jeśli dziś wygra Cena to on również nie stoczy walki o pas do czasu RR.

Rock patrzy w stronę leżącego Punka.

The Rock: Masz co chciałeś… Postaraj się dziś wygrać…

Shawn i Rock wracają na backstage zostawiając leżącego Punka.

---

Michael Cole: A przed nami walka o World Tag Team Title pomiędzy R-Boom i…

Jerry Lawler: No właśnie, ciekawe kto będzie ich rywalem.

Jim Ross: Zaraz się przekonamy.

Do ringu wyszli już R-Boom i teraz oczekują rywali… W tym momencie rozbrzmiewa theme… Hardy Boyz! Bracia Hardy są już na rampie. Publiczność szaleje! Hardy Boyz powracają do WWE!

2. Tag Team Match for World Tag Team Title – R-Boom vs. Hardy Boyz

Końcówka walki: Matt zmienia się z Jeffem a ten wchodzi na górną linę i wykonuję Swantom Bomb leżącemu R-Truthowi. Następnie Hardy przypina… 1… 2… i R-Truth przerywa! Zirytowany tym Jeff dokonuję zmiany z bratem a ten od razu przechodzi do ofensywy. Rywal inkasuję kilka uderzeń w twarz a następnie Matt podnosi go i wykonuję Twist Of Fate! Tym razem Matt próbuję uzyskać pin… 1…2…3! Hardy Boyz mistrzami świata TT!

Zwycięzcy walki: Hardy Boyz (11:21 min)

Po walce Hardy Boyz odbierają pasy oraz mikrofony.

Jeff Hardy: Hardy Boyz powracają w wielkim stylu! Zdobyliśmy pasy natychmiast po naszym powrocie!

Matt Hardy: Jednak to dopiero początek bo mamy zamiar zdominować dywizję Tag Teamów i przez długi czas nie rozstawać się z tymi pasami!

Jeff Hardy: R-Boom to zaraz po nas najsilniejszy Tag Team na RAW a pokonaliśmy ich bez problemu.

Matt Hardy: W tej federacji niema drużyny zdolnej do pokonania nas i wszyscy muszą się z tym pogodzić.

Jeff Hardy: W tym momencie nastąpił początek nowej ery w tej dywizji! Ery Hardy Boyz!

Hardy rzucają mikrofonami i opuszczają ring.

---

Matt Striker i wywiad z… Evanem Bournem.

Matt Striker: Witaj Evan.

Evan Bourne: Cześć.

Matt Striker: Zdobyłeś dziś pas Stanów Zjednoczonych. Jak się czujesz?

Evan Bourne: Fantastycznie. Już raz posiadałem ten tytuł ale zdobycie go ponownie to nadal coś niesamowitego.

Matt Striker: Odebrałeś go Antonio Cesaro. Było ciężko?

Evan Bourne: Oczywiście. Antonio to bardzo dobry zawodnik. Niemożna jednak zapomnieć o Jacku Swaggerze który też brał w tej walce. Oboje są utalentowani i trudni do pokonania. Spodziewam się że będą chcieć rewanżu.

Matt Striker: Na pewno któryś z nich znów stanie przeciwko tobie w walce o pas. Jeśli miałaby to być walka 1 na 1 to z którym wolał byś się z mierzyć?

Evan Bourne: Zdecydowanie z Antonio. Jack jest bardziej doświadczony i posiadał nawet WHC. Mimo iż Antonio również jest bardzo dobry to przez to że walczy krócej w WWE wydaje się łatwiejszym rywalem.

Matt Striker: Dzięki za wywiad i powodzenia w przyszłych pojedynkach!

Evan Bourne: Spoko. Również dziękuje!

---

Już za chwilę walka Ryback vs Michaelem McGillicutty.

3. Normal Match – Ryback vs. Michael McGillicutty

Końcówka walki: Ryback od początku dominuje w ringu nad Michaelem który niema jak przejąć inicjatywy. W końcu znudzony obkładaniem rywala wynosi go pod Shell Shocked i takim oto sposobem wykańcza rywala w tej krótkiej i nie ciekawej walce. Uzyskanie pinu jest tylko formalnością. Ryback po raz kolejny zwycięża.

Zwycięzca walki: Ryback (4:12 min)

Po walce Ryback tauntuje i zachęca publiczność do krzyczenia „Feed me more”! Chwile później wraca na backstage

.

---

Kofi i R-Truth rozmawiają ze sobą w szatni.

R-Truth: Wydaje mi się że dłużej niema sensu tego ciągnąć.

Kofi Kingston: Chyba masz racje. Nasz team się wypalił.

R-Truth: Dokładnie. Wielka szkoda że to już koniec to była fajna przygoda.

Kofi Kingston: Może kiedyś znów połączymy siły?

R-Truth: Może… ale póki co dajmy sobie na wstrzymanie.

Kofi Kingston: Mam nadzieje że mimo to nadal będziemy przyjaciółmi.

R-Truth: Oczywiście że będziemy!

Truth i Kofi uściskają się i rozchodzą w swoje strony. To oficjalny koniec tego Tag Teamu!

---

Do ringu zmierzają Sin Cara i Rey Mysterio którzy zaraz zmierzą się z Epico i Primo.

4. Tag Team Match - Epico & Primo (w. Rosa Mendes) vs. Mysterio & Sin Cara

Końcówka walki: W ringu jest Mysterio i Primo. Po ostatnich kilku akcjach zarysowała się minimalna przewaga Primo. Rey w opałach, jest lekko zamroczony a jego rywal szykuje się do wykonania Backstabbera! Mysterio zauważył to i wykonał Dropkick. Nadal jednak nie doszedł w pełnie do siebie, decyduje się zmienić ze swoim partnerem. Sin Cara był na to przygotowany, natychmiast wskoczył na narożnik i skoczył na rywala obalając go. Próba pinu… 1… 2… przerwana! Załamany Sin Cara krzyczy coś do Mysterio a Primo wykorzystuje ten moment na zmianę z Epico. Rey to zauważył i ostrzegł Sin Care. Ten odbił się od lin i skoczył na biegnącego na niego Epico wykonując mu La Mistice! Epico natychmiast odklepał a drużyna luchadorów zwyciężyła!

Zwycięzcy walki: Mysterio & Sin Cara (10:43 min)

Po walce na rampie pojawia się GM RAW z mikrofonem w ręku.

Shawn Michaels: Mam dla was dobre wieści! W nagrodę za wasze zwycięstwo dam wam za tydzień szanse zmierzenia się z Hardy Boyz w walce o ich tytuły!

Lekko zaskoczeni ale zadowoleni Mysterio i Sin Cara przybijają sobie piątkę.

---

Na zapleczu John Cena zmierza w stronę areny gdzie zaraz ma stoczyć walkę z CM Punkiem ale napotyka na drodze The Rocka.

John Cena: O… Rock…

The Rock: John... Chcę ci tylko powiedzieć że uważam nasz konflikt za zakończony i myślę że wszystko co mieliśmy sobie wyjaśniliśmy.

John Cena: Jasne. Też uważam że pora ostatecznie zakopać topór wojenny.

The Rock: Mimo to będę dziś kibicował Punkowi. Chciałbym na RR pokonać go a nie ciebie.

John Cena: Niestety ale Punk dziś przegra. Mam tylko nadzieję że nie będziesz interweniował w ten pojedynek.

The Rock: Nie mam takiego zamiaru. Jeśli to ty wygrasz to znaczy że po prostu byłeś lepszy ale wtedy znów staniemy oko w oko w ringu.

John Cena: Zobaczymy jak to będzie…

Cena i Rock podają sobie ręce a następnie John zmierza do ringu gdzie już czeka na niego Punk.

Jim Ross: Już za chwilę poznamy rywala The Rocka na RR.

Michael Cole: Punk vs Rock czy Cena vs Rock II?

Jerry Lawler: Oba te pojedynki były by czymś wyjątkowym.

Jim Ross: Wydaje mi się jednak że ciekawiej będzie zobaczyć pierwsze starcie Rocka z Punkiem niż powtórka z zeszłorocznej WM.

Michael Cole: Podzielam twoje zdanie Jim. Teraz przyszło nam tylko czekać na zwycięzcę i przyszłego rywala Rocka!

5. Normal Match for WWE Title - CM Punk vs. John Cena

Końcówka walki: Walka jest bardzo wyrównana. Nikt nie posiada większej przewagi za to co chwile to jeden to drugi kontruję akcje rywala nie pozwalając mu przejąć inicjatywy. Cena wykonuję Irish Whip, Punk odbija się od lin i unika Closeline który akurat próbował wykonać John. Następnie kopie odwracającego się w jego stronę Cene w brzuch, ten z bólu łapie się za niego (brzuch) i odruchowo pochyla. Punk to wykorzystuje łapiąc głowę Ceny i wykonując DDT! Punk przypina… 1… 2… liczenie przerwane, John dał radę przerwać. Punk odsuwa się kawałek do tyłu i czeka aż Cena się podniesie. Układa ręce w charakterystyczny sposób sygnalizując zbliżające się GTS. John podnosi się strasznie powoli, zdenerwowany tym Punk podchodzi do niego by to przyśpieszyć. Ale to było celowe zagranie Ceny gdyż nagle dopada do Punka i wyniósi do pod Attitude Adjustment. Rywal nie spodziewał się tego i zainkasował od Ceny finishera! John ma już przypinać Punka ale wtedy… Na titantronie pojawia się napis „Batista” i The Animal przy swoim theme wychodzi na rampę. Dave Batista wraca do WWE! Zaskoczony Cena zapomina o Punku i czeka na to co zrobi Batista. Ten zaś stoi nieruchomo na rampie patrząc na Johna. W pewnym momencie Cena przypomina sobie o swoim rywalu ale jest już za późno bo ten już doszedł do siebie i tylko czekał na ruch Johna. Wyniósł Cene i wykonał GTS! Próba pinu… 1… 2… 3! CM Punk vs The Rock o pas WWE na Royal Rumble!

Zwycięzca walki: CM Punk (16:58 min)

Po gongu kończącym walkę Batista rusza w stronę ringu. Lekko tym zaniepokojony CM Punk bierze pas i znika gdzieś wśród publiczności. Animal jednak nie zwraca na to uwagi bo jego celem jest Cena. Batista podnosi zamroczonego po GTS Johna. Wkłada jego głowę między swoje nogi a to oznacza jedno… Batista Bomb dla Johna Ceny! Po wykonaniu finishera Batista pochyla się nad Ceną i mówi głośno i wyraźnie.

Batista: Miło cię znowu widzieć John!

Batista z uśmieszkiem na twarzy opuszcza ring zostawiając w nim nieprzytomnego Cene. W tym momencie RAW schodzi z anteny!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta na Royal Rumble 2013:

1. Normal Match for WWE Championship - CM Punk vs. The Rock

Newsy:

- Bracia Hardy i Batista oficjalnie podpisali kilkuletnie kontrakty. Ponoć to nie jedyne osoby mające powrócić do WWE. Kolejne powroty mają mieć miejsce na najbliższych tygodniówkach albo na Royal Rumble.

- CM Punk wygrał z Johnem Ceną i na RR zmierzy się z Rockiem. Decyzja o zwycięstwie Punka zapadła w ostatnim momencie. Wcześniej plany zapowiadały zwycięstwo Ceny na Raw i straty pasa na RR. Punk miał wygrać RR Match i zmierzyć się z Rockiem dopiero na WM teraz jednak wiemy że do takiej walki na największej gali roku raczej nie dojdzie.

- Triple H przejął w 100% stery nad WWE. Vince postanowił że w końcu przejdzie na pełną emeryturę ale zapewne nadal będzie pomagał zięciowi. McMahon uznał że z racji na słabnące zainteresowanie jego federacją pora dać szanse komuś młodszemu kto nadal posiada taki zapał jak sam Vince przed laty.

Edytowane przez Wieri
  • Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wieri

12

• 8693

2

• szpicu

2

• Giero

2

Top użytkownicy w tym temacie

Kolejny nowy członek działy Booking Zone. Pierwsze, co- diary zaczynasz na początku 2013 roku. Będzie wtedy Road to Wrestlemania i jest to dosyć ryzykowny ruch, ale zobaczymy, co z tego wyniknie.

Pierwszy segment- odrazu zaczynasz bardzo dobrze. HBK jako GM Raw, może być bardzo ciekawie.

Walka nr.1 Bourne wygrywa USA Title. Dosyć ryzykowne rozwiązanie. Ciekawe co teraz zrobisz z Cesaro.

Dolph pozbywa się Vickie Guerrero i od razu dostaje Flaira. Trochę to naciągane, jednak cały segment był bardzo dobrze przeprowadzony i przemyślany.

Segemt z Punkiem oraz Rockiem. Rock prawie nic ciekawego nie powiedział. Według mnie ten segment był średni. Jednak jako, że jesteś początkujący i dopiero stawiasz pierwsze kroki w BZ, to nie było tak źle :P

Druga walka- Hardy Boyz powracają i bez żadnej podbudowy odbierają Tag Team Title. Trochę to naciągane. Zwycięzcy byli łatwo do przewidzenia. Jestem ciekaw, z kim zmierzą się na Royal Rumble.

Trzecia walka Ryback u Cb dalej jest destroyerem.

Rozpad R-Boom dobrze przeprowadzony.

Walka #4. Meksykanie wygrywają i za tydzień zmierzą się z braćmi Hardy. Sama walka, była ciekawa i dobrze rozpisana końcówka.

Main Event- bardzo fajnie rozpisana końcówka. CM Punk broni WWE Title, po interwencji Batisty. Teraz na Royal Rumble szykuje się pojedynek Punka z Rockiem oraz Batisty z Ceną. Ciekawei, bardzo ciekawie.

**

Pierwsza gala w twoim wykonaniu była dobra. Nie było słabych pkt, jak na początkującego to nawet b.dobrze. Segmenty u Cb mają potencjał. Musisz popracować nad walkami. Ocena gali: 3.5/5

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Witam nowego członka działu Booking Zone! :-)

Jesteś nowym na forum i nie doświadczonym jeszcze bookerem, ale jak na pierwszy odcinek to bardzo dobrze ci on wyszedł jeśli chodzi o estetykę i nie tylko :P Animal u ciebie powrócił i szykuje się feud z Johnem Ceną. Jestem ciekaw ile ten konflikt potrwa. Niemal pewne jest to, że ci dwaj panowie zmierzą się na Royal Rumble. Punk wygrał WWE Title Match i zmierzy się z Rockiem na RR. I bardzo dobrze. Już nie mogę się tego doczekać. Życzę wytrwałości i czekam na kolejne odcinki w twoim wykonaniu. :)

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

Dzięki bardzo za komentarze. Cieszę się że moja twórczość została tak ciepło przywitana :P . Jak dobrze pójdzie to już jutro ukarzę się pierwszy odcinek SD!. Mam nadzieję że również się spodoba. Jeszcze raz dzięki :).

http://img100.imageshack.us/img100/8458/smackdownlogo.png

11.01.13r.

Mamy piątek a właśnie nastała pora by rozpocząć SmackDown!. Witają nas fajerwerki i theme SD!. Następnie podobnie jak to było na ostatnim Raw na samym początku do ringu wychodzi prezes WWE Triple H.

Triple H: Witam wszystkich! Jak zapowiedziałem podczas ostatniego Raw, dziś poznacie nowego GM SD!. Chcecie się dowiedzieć kto to?

Publiczność wyraźnie daje do zrozumienia że chce.

Triple H: A więc przedstawiam wam GM SD!.

Światła gasną a jedyne światło daje titantron z na którym pojawia się pięciominutowe odliczanie. Nagle zatrzymuję się na… 3:16 i wtedy rozbrzmiewa theme Steva Austina! Stone Cold we własnej osobie! Nowy GM SmackDown! zmierza do ringu, publiczność szaleje. Po wejściu do kwadratowego pierścienia podaje rękę Hunterowi. Następnie Steve bierze mikrofon a prezes WWE udaje się na zaplecze.

Steve Austin: Stone Cold Steve Austin GM SD!. To nie sen… to początek rewolucji do której doprowadzę! Od teraz JA tu rządze i koniec kropka! Komuś to nie pasuję?

Austin zerka na wejście.

Steve Austin: Tak myślałem… A więc do roboty! Rozpocznę do tego że ustalę walkę o pasy TT które są bez posiadaczy. Czy są jakieś chętne drużyny?

Na rampę wychodzą The Usos i PTP.

Steve Austin: Tylko wy!? Ehh… No dobra zaczynajcie!

Drużyny wchodzą do ringu a Austin siada obok stolika komentatorskiego by obejrzeć walkę.

1. Tag Team Match for WWE Tag Team Championship – The Usos vs. Prime Time Players

Końcówka walki: W ringu Jey i Titus. Widzimy zdecydowaną dominacje czarnoskórego zawodnika. O’Neil przełożył sobie rywala przez ramię i… Shoulderbreaker! Próba pinu… 1… 2… Kick-Out! Zdenerwowany Titus wykonuję zmianę a jego partner od razu przechodzi do ofensywy. Wyniesienia na barki i Gut Check! Kolejna próba pinu… 1,2,3! Krótka walka zakończona zwycięstwem PTP.

Zwycięzcy walki: Prime Time Players (5:31 min)

Po walce PTP odbierają pasy ale nie mają okazji się nacieszyć bo do ringu wchodzi Steve.

Steve Austin: Nie źle… Ale tylko nie źle! Przydali by się wam lepsi rywale, może wtedy pokazali byście coś więcej!

Titus O’Neil: Nie nasza wina że na SD! niema żadnych dobrych Tag Teamów.

Steve Austin: No nie wasza… ale oby szybko jakieś nowe się znalazły bo jeśli nie to wróżę szybką śmierć tej dywizji.

W tym momencie rozbrzmiewa znajome theme… theme Nexusa!? Na rampę wychodzą Wade Barrett, Drew McIntyre, Cody Rhodes i Damien Sandow.

Steve Austin: WHAT!? Co wy do cholery… To są jakieś jaja? Tylko mi niemów cie… A zresztą… Gadać mi co tu się wyprawia!

Wade Barrett: Dzieje się to co widać. Jesteście świadkami reaktywacji najlepszej stajni wszechczasów w kompletnie nowym składzie!

Steve Austin: Wade… Znów masz zamiar narobić bałaganu który JA będę musiał posprzątać?

Wade Barrett: Nie… Tym razem stajnia ma inne cele niż wprowadzenie chaosu i demolowanie wszystkiego i wszystkich.

Steve Austin: Mam nadzieję. Ale wytłumacz mi czemu akurat wybraliście ten moment?

Wade Barrett: Chciałeś żeby szybko znalazły się jakieś Tag Teamy. Więc postanowiliśmy że szybko spełnimy twoją zachciankę. Drużyną w naszej stajni są Cody i Damien… Byli Rhodes Scholars a obecnie już członkowie Nexusa!

Steve Austin: Aha. Zapytał bym was dlaczego nie wyszliście gdy o to prosiłem przed walką ale to i tak niema znaczenia. Na co w tym momencie liczycie?

Wade Barrett: Na co liczymy? Hmm… Powiem wprost. Chcemy zbobyć każdy pas jaki jest obecnie na SD!.

Steve Austin: Ah tak. A który z was ma zamiar walczyć o jaki pas?

Wade Barrett: To chyba oczywiste… Cody i Damien o TT, Drew o Intercontinental a ja o WH! Chcemy stoczyć walki o te pasy już na RR!

Steve Austin: Wpadacie tu od tak i myślicie że dam wam title shoota z miejsca!?

Wade Barrett: Dokładnie…

Steve Austin: To dobrze myślicie! Przyda się świeża krew podczas zrewolucjonizowania tego show!

Członkowie Nexusa popatrzyli po sobie. Wydają się zaskoczeni że tak łatwo poszło.

Steve Austin: Dostaniecie to co chcecie ale…

Wade Barrett: Ale?

Steve Austin: Będziecie musieli wygrać z moimi ludzmi.

Wade Barrett: Okej… A kto to?

Steve Austin: Dowiecie się przed walką. Która będzie Elimination Tag Matchem! Ale teraz pora na niespodziankę dla fanów w postaci Battle Royal!

Nexus, PTP i Austin wracają na zaplecze.

---

Do ringu wychodzą uczestnicy Battle Royal a są nimi Hawkins, Jackson, Slater, Hunico, Gabriel, Mahal, Tatsu, Khali, Barreta i Kidd.

2. Battle Royal Match – Hawkins vs. Jackson vs. Slater vs. Hunico vs. Gabriel vs. Mahal vs. Tatsu vs. Khali vs. Barreta vs. Kidd

Końcówka walki: Pozostało już tylko trzech zawodników a są nimi Mahal, Khali i Jackson. Stoją bez ruchu i czekają na to co zrobią rywale. Nagle Mahal i Khali ruszają na Jacksona a ten zaskoczony takim obrotem spraw nie zdążył zareagować i pożegnał się z ringiem! Zostało więc tylko dwóch Hindusów. Khali wydaje się murowanym zwycięzcą ale… Ale Mahal i Khali podają sobie ręce po czym unoszą je w geście triumfu! Battle Royal nadal trwa, jednak obaj zawodnicy schodzą równo z ringu. Skołowani tą sytuacją sędziowie ogłaszają No-Contest!

Kolejność eliminacji:

1. Tatsu (Jackson)

2. Slater (Jackson)

3. Hawkins (Kidd)

4. Kidd (Mahal)

5. Gabriel (Khali)

6. Hawkins (Khali)

7. Barreta (Khali)

8. Jackson (Mahal & Khali)

9. Mahal & Khali (Mahal & Khali)

Zwycięzca walki: No-Contest (10:18 min)

Mahal bierze mikrofon ale obaj idą w stronę wyjścia. Zatrzymują się dopiero na rampie.

Jinder Mahal: Oto widzicie jak dwaj Hindusi postanawiają połączyć siły by pokazać wyższość ich narodu!

Rzuca mikrofon i razem z Khalim znika na zapleczu.

---

Tym czasem w szatni Christiana.

Christian: Cholera gdzie on jest!? Powinien już tu być…

Christian patrzy na zegarek.

Christian: Spóźnił się już dziesięć minut…

Wtedy do szatni wchodzi nie kto inny jak Edge.

Christian: No w końcu! Już myślałem że nie przyjdziesz!

Edge: Jak bym nie przyjść? Przecież zgodziłem się zostać twoim managerem więc nie wystawił bym cię. Tym bardziej jako twój przyjaciel.

Christian: Racja… po prostu jestem trochę przewrażliwiony.

Edge: Spokojnie. Przecież dziś nic wielkiego się nie stało. A tym bardziej nie stanie.

Do szatni wchodzi GM SD!.

Steve Austin: Christian!? O cześć Edge!

Edge: Hej!

Austin i Edge ściskają sobie dłoń.

Steve Austin: Christian!

Christian: Tak!?

Steve Austin: Jest sprawa… Niechciał byś się dziś zmierzyć w walce o pas Interkontynentalny?

Edge: Oczywiście że by chciał!

Christian: Serio!? To znaczy… Tak chciałbym a co?

Steve Austin: A to że weźmiesz w tej walce udział. Ty, Daniel Bryan i The Miz.

Christian: To świetnie! A kiedy!?

Steve Austin: Dziś… w Main Evencie. Przygotuj się!

Austin wychodzi z szatni.

Christian: Ekhem… czy mówiłeś coś że nic dziś się nie stanie?

Edge: JA!? Nieee… Przesłyszało ci się.

Christian: No chyba że…

Edge: Koniec gadania! Bierz się do roboty! Musisz być gotowy na 200%!

Christian: Już, już…

---

Do ringu wychodzą członkowie Nexusa i oczekują swoich rywali… a są nimi… Hunico, Camacho, Ted DiBiase i Yoshi Tatsu który brał dziś udział w Battle Royal.

3. 8-man Elimination Tag Match – Nexus vs. Hunico, Camacho, Ted DiBiase, Yoshi Tatsu

Końcówka walki: Przeciw Nexusowi został tylko Hunico który właśnie wykonuję z narożnika Falling Star Codyemu Rhodesowi! Następnie go przypina… 1… 2… 3! Rhodes wyeliminowany ale Hunico nadal ma dwóch rywali. Po odliczeniu do ringu wpada Barrett i kpie w głowie Hunico który dopiero podnosił się po odliczeniu rywala. Barrett szybko podnosi meksykanina, wynosi go na ramiona i wykonuje Wasteland! Następnie próbuję uzyskać pin… 1… 2… 3! Nexus otrzymają walki o pasy na RR!

Kolejność eliminacji:

1. Yoshi Tatsu (Sandow)

2. Camacho (Barrett)

3. Drew McIntyre (Ted DiBiase)

4. Ted DiBiase (Rhodes)

5. Cody Rhodes (Hunico)

6. Hunico (Barrett)

Zwycięzcy walki: Nexus (17:32 min)

Po walce członkowie Nexusa z podniesionymi głowami opuszczają ring.

---

Do ringu wychodzi z mikrofonem wychodzi Randy Orton. Publiczność wita go bardzo gorąco.

Randy Orton: Nazywam się Randy Orton, każdy z was doskonale to wie! Moje nazwisko jest w tym biznesie od wielu lat, dzięki mojemu ojcu a później mnie znaczy tutaj bardzo wiele. Ale jest coś co mi się niepodobna. Kiedyś kiedy ktoś myślał o Ortonie to wyobrażał sobie Randy’ego kopiącego kogoś w głowę a teraz… przybijającego sobie piątki z dziećmi. Kiedy usłyszysz Orton powinieneś się bać a co robisz? Uśmiechasz się? Śmiejesz? No właśnie! Koniec z tym! Mam już tego dość! Koniec z przybijaniem piątek, uśmiechami i wygłupami! Wraca stary Randy Orton czy tego chcesz czy nie! W dodatku mam zamiar ponownie zdobyć pas Wagi Ciężkiej!

Well it’s the Big Show! Mistrz Wagi Ciężkiej zmierza do ringu!

Big Show: Randy… Miło widzieć że w końcu przejrzałeś na oczy. Ja również zachowywałem się tak jak ty ale porzuciłem to i dzięki temu teraz jestem mistrzem! Chcesz zdobyć mój pas? Możesz próbować ale nie uda się to ani tobie ani temu Barrettowi który dostał walkę na RR.

Randy Orton: Jeszcze zobaczymy! Ja również chcę zmierzyć się z tobą na RR!

Big Show: Rzucasz mi wyzwanie?

Randy Orton: Dokładnie! Rzucam ci wyzwanie!

Big Show: A ja je przyjmuję! Jednak pamiętaj że nie będzie to walka 1 na 1…

Randy Orton: Wade nie wytrzyma dłużej niż kilka minut, już ja się o to postaram.

Big Show: Dobrze, dobrze… Ty też za za długo nie wytrzymasz...

It's a shame for they, lost their head! Były mistrz Wagi Ciężkiej Sheamus pojawia się na arenie i wchodzi do ringu.

Sheamus: Co jest do cholery!? Wszyscy dziś otrzymują walkę o pasy na RR znikąd i za nic!

Randy Orton: Coś ci nie pasuje?

Sheamus: Tak! Jedną z tych rzeczy jesteś ty ale do tego wrócimy kiedy indziej.

Orton spojrzał na Sheamusa jak by miał zaraz rzucić mu się do gardła.

Sheamus: Ja również chcę wziąć udział w tej walce! Przecież ten pas jeszcze niedawno należał do mnie i pora by do mnie wrócił!

Big Show: Wiesz co? Niech ci będzie… nie widzę problemu… czym więcej rywali tym ciekawiej a na końcu i tak zwycięsko wyjdę ja!

Sheamus: Dziękuje bardzo!

Big Show: Nie ma za co!

Big Show się uśmiecha i niespodziewanie wykonuję WMD! A następnie zwraca się do Ortona.

Big Show: Randy, skończysz tak samo na Royal Rumble! No cóż, sam sobie to załatwiłeś.

Show wychodzi z ringu i zmierza na backstage. Jednak tuż przed wyjściem odwraca się jeszcze w stronę ringu a wtedy atakuję go Nexus. Big Show został powalony a następnie pokopany. Po chwil pastwienia się nad mistrzem członkowie Nexusa w końcu go w spokoju. Wade patrzy jeszcze w stronę Ortona który nadal stoi w ringu i lekko się uśmiecha poczym wraz z resztą Nexusa znika w wyjściu. Orton wydaje się tą sytuacją lekko rozbawiony. Randy odwraca się w i patrzy na nieprzytomnego Shaemusa. Spluwa na niego i śmiejąc się opuszcza ring.

---

Matt Striker i jego goście... Jinder Mahal i The Great Khali.

Matt Striker: Witajcie!

Jinder Mahal: Witaj...

Matt Striker: Walczyliście dziś w Battle Royal ale mimo iż nikt was nie wyeliminował nie wygraliście wychodząc równo z ringu. Dlaczego to zrobiliście?

Jinder Mahal: Nie zależało nam na zwycięstwie tylko na tym by pokazać że zbliża się nasza dominacja!

Matt Striker: Czyli oficjalnie stworzyliście Tag Team?

Jinder Mahal: Tak... ale to nie będzie zwykła drużyna! Ta drużyna przejdzie na zawsze do historii!

Matt Striker: A w jaki sposób?

Jinder Mahal: Niedługo sam zobaczysz...

Hindusi odchodzą zostawiając Matta bez odpowiedzi która cokolwiek by wyjaśniała.

---

Do ringu wychodzi mistrz Interkontynentaly The Miz który zmierzy się zachwilę z Christianem i Danielem Bryanem.

4. Triple Threat Match for Intercontinental – The Miz © vs. Christian vs. Daniel Bryan

Końcówka walki: Walka trwa już dość sporo czasu ale z przebiegu nikt nie jest stroną przeważającą. W końcu Miz łapie Christiana i wykonuję Skull-Crushing Finale! W tym momencie dobiega do niego Bryan, pcha go na liny a następnie wyrzuca z ringu wykonując Dropkick. Następnie podbiega do leżącego Christiana i przypina go… 1…2… Kick-Out! Zdesperowany tym faktem Bryan zapina No Lock! Christian niema jak się wydostać ale wtedy wpada Miz który kopie Daniela. Zaraz po tym podnosi go i próbuję wykonać swój finisher, jednak nie udanie gdyż jego rywal przerzuca go przez plecy. Następnie dochodzi do wymiany ciosów pomiędzy obydwoma zawodnikami. Uderzają na przemian a publiczność liczy ile wymierzono już uderzeń. W końcu te akcje kończy dochodzący do siebie Christian który wykonuję Spear na Bryane. Miz natychmiast wykorzystuje sytuacje i ustawia się za plecami Christiana ponownie łapiąc go i wykonując Skull-Crushing Finale! Tym razem jednak to Miz przypina… 1… 2… 3! The Miz broni swojego tytułu!

Zwycięzca walki: The Miz (15:07 min)

Po walce Miz odbiera pas i od razu udaje się na zapleczę. Widać że odczuł trudy tej walki. Tym obrazkiem kończy się Friday Night SmackDown!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Normal Match for WWE Championship - CM Punk © vs. The Rock

2. Fatal 4-Way for WH Championship - Big Show © vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Sheamus

3. Tag Team Match for WWE TT Championship - Nexus vs. PTP ©*

4. Normal Match for Intercontinental Championschip - The Miz © vs. Drew McIntyre*

*Skład walki nie jest potwierdzony i może ulec zmianie.

Newsy:

- Na ostatnim SD! reaktywowała się stajnia Nexus. Ponoć pomysł z reaktywacją wysunął lider stajni Wade Barrett gdyż kreatywni nie mieli na niego pomysłu a chcieli by zbliżył się do pasa. Skorzystali na tym również McIntyre, Rhodes i Sandow którzy również otrzymają szanse by walczyć o pasy.

- Steve Austin został GM SD!. Przypuszcza się że może to prowadzić do jego walki ostatniej walki na WM. Puki co są to tylko domysły i nie wiadomo z kim by ewentualnie walczył.

Edytowane przez Wieri

Nie no bardzo podoba mi się twoje diary, bardzo fajnie się czyta, tylko jakbyś mógł dłuższe walki pisać to by było jeszcze lepiej :)

Czekam z niecierpliwością na RR 2013 bo zapowiada się świetnie. Na pewno będzie lepsze niż w WWE :lol: Oczywiście najbardziej oczekuję walki Punk vs. Rock. Widziałbym bym dla nich Ladder match.

Dzięki za komentarz :). Co do długości walki to jest to postaram się z robić je dłuższe. Z tym że nie wiem czy jest sens by robić długi pojedynki na tygodniówkach. Na pewno będą dłuższe na PPV co do tygodniówek to się jeszcze zobaczy...

Punk vs. Rock w Ladder Matchu? Zobaczy się :). Mam ciut inny pomysł ale może coś zaczerpnę z twojej sugestii.

P.S. Jeśli jestem już przy tematyce walki Punka z Rockiem to będę musiał niedługo stworzyć ankietę z zapytaniem co ma być ME RR... Royal Rumble Match czy Punk vs. Rock?

Pojawił się nowy epizod SmackDown więc wypada skomentować :P

Pierwszy segment- jakieś duże zaskoczenie to nie jest, ponieważ jest teraz dużo nowych diar na forum i prawie za każdym razem GM'em w nich jest Stone Cold.

Pierwsza walka- na pewno zwycięzcy na plus. Dajesz pasy Playersom i ciekawe jak się dalej potoczą ich losy.

*Segment z powrotem Nexus- jak na początkującego bardzo ładnie rozpisany. Fajnie to sobie wymyśliłeś.

* Battle Royal- Hindusi jako Team, jakoś mnie to nie przekonuje. Mam nadzieje, że nie dasz im pasów.

*Segment na zapleczu z Christianem, Edge'em oraz SCSA- naprawdę ładnie Ci dzisiaj wychodzą te segmenty. Ten nie odstawał poziomem od innych i fajnie Ci to wyszło.

*3. 8-man Elimination Tag Match – Nexus vs. Hunico, Camacho, Ted DiBiase, Yoshi Tatsu- zwycięstwo Nexusa było do przewidzenia. Hunico, Camacho, Ted DiBiase, Yoshi Tatsu- ludzie SCSA- daj spokój.

*Segment z Ortonem, Big Showem i Rudym- nie był zły, jednak nie porywał. Heel Turn Ortona według mnie słabo przeprowadzony, jednak cały segment absolutnie na plus!

*4. Triple Threat Match for Intercontinental- najlepsza walka spośród wszystkich, do tego Miz broni tytuł, jednak ja odczuwam pewien niedosyt, ponieważ liczyłem, że dasz go do walki oWHT.

---------------

SmackDown absolutnie na plus. Spośród wszystkich nowych diar, twoje jest chyba najlepsze. Segmenty są na dobrym poziomie, jedyne do czego można się przyczepić to walki, które są słabe. Popracuj trochę nad nimi a bd b.dobrze. Ocena gali 3/5

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Austin to może nie jest zaskoczenie to tylko świadczy o tym że większość "marzy" o tym by kiedyś naprawdę został GM :D. Co do jego ludzi no to takie sformułowanie lepiej i ciekawiej brzmi niż "ludzie wybranie przez" :lol:. Wziąłem ich głównie dlatego że kogoś musiałem im podłożyć a nie chciałem by byli to kompletnie anonimowi zawodnicy. Heel turn Ortona... Powiem tyle że to dopiero początek i mam już pomysł jak dać mu wiarygodności jako Heelowi ale wszystko w swoim czasie. Miz... lubię Miza ale w walce o WHC jest chyba za tłoczno dla niego a poza tym strata pasa na pierwszej tygodniówce sporo by odebrała jemu i pasowi.

Dzięki bardzo za pochwałę i porady :D . Walki są dla mnie problemem i nie ukrywam tego. Sprawia mi to mniej przyjemności od pisania segmentów ale postaram się jakoś je poprawić.

http://img29.imageshack.us/img29/7932/raw20logow.png

14.01.13r.

Poniedziałek godzina 22:00 a więc pora rozpocząć Monday Night Raw! Tradycyjnie najpierw pokaz fajerwerków a następnie do ringu wychodzi mistrz WWE CM Punk który po zeszłotygodniowym zwycięstwie z Johnem Ceną na RR w obronie swojego tytułu zawalczy z The Rockiem!

CM Punk: Tak jak powiedziałem w zeszłym tygodniu koniec walk z Johnem Ceną. Zeszłotygodniowa była ostatnią jaką mieliście okazje widzieć! Ale to jest nieważne! Ważne jest to że na RR zmierzę się z The Rockiem i go pokonam! Nie mam zamiaru rozstawać się z tytułem mistrza WWE i się nie rozstanę. Może i Rock był wielkim wrestlerem ale nie jest w odpowiedniej formie by stanowić jakiekolwiek zagrożenie. No cóż... latka lecą i już podczas zeszłorocznej walki na WM z Ceną było widać że to nie ten sam The Rock. Przykro mi… nie… wcale nie jest mi przykro! Rocku… możesz się pogodzić z porażką! Po naszej walce to ja nadal będę mistrzem WWE!

W tym momencie rozbrzmiewa theme Rocka i najbliższy rywal CM Punka zmierza do ringu.

The Rock: Jesteś zabawny Punk… Ale zarazem irytujący! Rock ma powoli dość słuchania i oglądania ciebie! Ma również nadzieje że po tym jak wygra z tobą na RR to nigdy więcej nie będzie musiał oglądać twojej mordy!

CM Punk: Nawzajem… Ja również nie cieszę się na twój widok… Co więcej mam odruchy wymiotne gdy na ciebie patrzę.

The Rock: Więc uważaj żebyś się nie zrzygał podczas naszej walki.

CM Punk: Spokojnie… co najwyżej to ty na tym ucierpisz.

The Rock: Rock nie ucierpi bo zanim by do tego doszło będzie już dawno po walce.

CM Punk: Kiedy z twoich ust słyszę takie słowa mam ochotę wybuchnąć śmiechem… Naprawdę po tym jak JA z tobą wygram to nie powinieneś się tu więcej pokazywać bo narobisz sobie wstydu.

The Rock: Wstydzić to ty się będziesz swoich słów po naszej walce. A skoro ty również tak otwarcie pokazujesz swoją niechęć do Rocka to on ma dla ciebie propozycję!

CM Punk: Ehh… co tym razem?

The Rock: Jeśli Rock cię pokona to będziesz musiał opuścić Raw i nigdy więcej się tu nie pokazywać! Dodatkowo jako że już opuścisz Raw nie będziesz miał możliwości walki o pas który stracisz…

CM Punk: Ah tak? Ale jeśli to ja wygram to ty również opuścisz Raw!

The Rock: Zgoda…

CM Punk: A więc postanowione!

Rock podaję dłoń Punkowi by zatwierdzić to co ustalili. Punk na początku udaje że tego nie widzi ale po chwili powoli wysuwa swoją dłoń. W końcu ją podaje… ale za raz po tym niespodziewanie wynosi Rocka na ramiona i wykonuję GTS! Następnie przy swoim theme opuszcza ring. Ale… wtedy na rampę wychodzi GM Raw Shawn Michaels.

Shawn Michaels: Nie tak szybko! Jako GM Raw mam prawo interweniować w walkę o pas WWE! I mam zamiar to zrobić dodatkowo ustalając stypulacje tej walki! Na Royal Rumble CM Punk zmierzy się z The Rockiem w… TLC Matchu!

Zaskoczony tym Punk łapie się za głowę bo zdaje sobie sprawę że w TLC Matchu nawet przypadek może zadecydować o tym że to on przegra i nie tylko straci pas ale również będzie musiał opuścić Raw.

Shawn Michaels: Ale to nie wszystko Punk! Jeszcze dziś zmierzysz się z człowiekiem z którym masz nie dokończone sprawy z zeszłego roku... Z Rybackiem! Ale jak obiecałem w zeszłym tygodniu do czasu RR nie będziesz musiał bronić swojego pasa a więc będzie to Non-Title Match.

Punk z niedowierzaniem patrzy na GM a ten tylko się uśmiecha i wraca na zaplecze.

---

Tym czasem w szatni Dolpha Zigglera.

Ric Flair: Dolph, wiesz jaka jest najszybsza droga do sukcesu?

Dolph Ziggler: Oświeć mnie…

Ric Flair: Zbliżające się Royal Rumble! Jeśli to ty byś zwyciężył podczas RR Matchu to wtedy masz już zapewnioną walkę na WM o któryś z tytułów.

Dolph Ziggler: Tyle że to nie takie proste… Poza mną będzie jeszcze innych 29 zawodników.

Ric Flair: Pamiętaj że druga taka okazja się nie powtórzy! No dobra powtórzy się ale za rok… Ale wtedy to może być rok stracony…

Dolph Ziggler: Czyli mam wszystko postawić na jedną kartę?

Ric Flair: Tak! Za wszelką cenę musisz wygrać!

W tym momencie otwierają się drzwi a do szatni wchodzi Jack Swagger.

Dolph Ziggler: A ty tu czego?

Jack Swagger: Przyszedłem żeby poinformować cię że to co zrobiłeś w zeszłym tygodniu nie przejdzie ci tak łatwo.

Dolph Ziggler: Chodzi ci o to że pozbyłem się Vickie? Tobie też radzę to zrobić.

Jack Swagger: Vickie jest moją manager i nadal nią będzie a tobie nie pozwolę traktować jej jak śmiecia.

Dolph Ziggler: Co zamierzasz? Chcesz mnie przestraszyć?

Jack Swagger: Nie… chcę cię wyzwać na pojedynek na RR! Zapłacisz za swoje zachowanie!

Dolph Ziggler: Chcesz walki? Dostaniesz ją! Wiedź że ani przez chwilę nie żałuję tego co zrobiłem. To była przyjemność a pokonanie ciebie będzie jeszcze większą przyjemnością!

Jack Swagger: Nie bądź taki pewny siebie. Do zobaczenia na RR.

Jack wychodzi i trzaska drzwiami.

Ric Flair: A co z RR Matchem!?

Dolph Ziggler: Spokojnie, walka z Jackiem nie wyklucza mnie z udziału w nim.

Ric Flair: Ale możesz być zmęczony.

Dolph Ziggler: Mam być zmęczony po walce z nim? Chyba żartujesz! A nawet jeśli… Jesteś moim managerem! Nie możesz załatwić żebym wszedł w końcówce? Powinieneś znać odpowiednich ludzi którzy przesuną moją pozycje o kilka miejsc i będę mieć czas na odpoczynek.

Ric Flair: No… Zobaczę co się da zrobić…

Dolph Ziggler: I o to chodzi…

Ric Flair: Koniec gadania… Do RR zostały dwa tygodnie. Musisz być gotowy!

Dolph Ziggler: Będę… na pewno będę…

Ric Flair: Twój pierwszy sprawdzian już dziś. Pamiętaj że masz zmierzyć się z Kinstonem.

Dolph Ziggler: Dziś zwyciężę możesz być o to spokojny.

Ric Flair: Jakoś nigdy twoje próby uspokojenie mnie nie zdają rezultatu… Ciekawe dlaczego?

Ric ironicznie się uśmiecha.

---

Do ringu wychodzą posiadacze World Tag Team Championship czyli Hardy Boyz którzy wedle zeszło tygodniowej zapowiedzi zmierzą się z Sin Carą i Reyem Mysterio.

1. Tag Team Match for World Tag Team Championship – Hardy Boyz vs. Sin Cara & Rey Mysterio

Końcówka walki: W ringu znajduje się Matt Hardy i Sin Cara. W tym momencie zarysowuje się przewaga po stronie tego pierwszego. Seria uderzeń w twarz, kopnięcie w brzuch i DDT! Matt przyciąga Care do narożnika i zmienia się z bratem. Ten natychmiast wchodzi na narożnik i przygotowuje się do wykonania Swanton Bomb! Meksykanin jednak się podnosi i odbijając się od górnej liny kopie Jeffa w głowę. Hardy z hukiem spada z narożnika poza ring a Sin Cara bierze rozbieg i wyskakuje z ringu prosto na niego. Ex-Mistico podnosi Hardego, wrzuca go do ringu po czym sam do niego wchodzi. Wydawało by się że Jeff jest zamroczony jednak wykorzystał moment w którym Cara wchodził do ringu i zmienił się z Mattem. Ten wpadł do ringu i na dzień dobry Closeline który powalił meksykańskiego zawodnika. Dalej Hardy go podnosi i… Twist of Fate! Próba uzyskania pinu… 1… 2… 3! Hardy Boyz bronią tytuły!

Zwycięzcy walki: Hardy Boyz (11:04 min)

Po walce Matt pomaga wstać Meksykaninowi a następnie wszyscy wymieniają uściski dłoni. Zaraz po tym Matt bierze mikrofon.

Matt Hardy: Dawno nie stoczyłem tak wyrównanego pojedynku! Mimo zwycięstwa nie cieszę się ponieważ mam zamiar pewnie wygrywać swoje pojedynki. Dlatego chciałbym ponownie się z wami zmierzyć by mieć szanse wygrać z wami w walce która tym razem będzie zdecydowanie przez nas wygrana. Co powiecie na rewanż na RR? Masz coś przeciwko Jeff?

Jeff Hardy: Podzielam twoje zdanie, ta walka nie pokazała naszych prawdziwych możliwości!

Rey Mysterio: Chętnie przystąpimy do rewanżu. Dziękujemy za ponowną szanse… Ale nielicznie że na RR pewnie zwyciężycie bo to MY opuścimy ring jako zwycięzcy.

Matt Hardy: Pożyjemy, zobaczymy!

Oba Tag Teamy wspólnie w przyjacielskiej atmosferze opuszczają ring.

---

Tym czasem do biura GM Raw Shawna Michaelsa wchodzi David Otunga.

David Otunga: Chciał się pan ze mną zobaczyć?

Shawn Michaels: Tak. Siadaj David.

Otunga lekko zaniepokojony wezwaniem przez GM siada dość nerwowo.

David Otunga: A w jakiej sprawie?

Shawn Michaels: Powoli…

David Otunga: Dobrze…

Shawn Michaels: Zacznę od początku. Nie ukrywajmy David że nie powodzi ci się w karierze zawodnika. Miewałeś przebłyski za czasów pierwszego Nexusa, później było już tylko gorzej. Może i posiadałeś dwukrotnie pasy Tag Teamowe ale jeśli chodzi o solową karierę to nie osiągnąłeś nic!

David Otunga: Ale…

Shawn Michaels: Żadnych ale… Statystyki nie kłamią!

David Otunga: Co pan zamierza? Chce pan mnie zwolnić?

Shawn Michaels: Ależ skąd! Mam zamiar dać ci szanse! Może jako zawodnik się nie sprawdzasz ale pamiętam że byłeś kiedyś asystentem GM. Mnie przydał by się jakiś asystent a ty jesteś idealnym kandydatem! Wchodzisz w to!?

Zaskoczony obrotem spraw Otunga kiwa głową ale nie może wykrztusić słowa. Dopiero po chwili…

David Otunga: Tak! Wchodzę w to!

Shawn Michaels: Doskonale! Twoja praca będzie polegać na tym że będziesz moimi drugimi oczyma i będziesz informować mnie o wszystkim czego się dowiedziałeś. A dodatkowo od czasu do czasu będziesz mi doradzać w podjęciu ważniejszych decyzji.

David Otunga: Świetnie!

Nagle za drzwiami słuchać krzyki. Shawn i David wstają i otwierają drzwi. Na korytarzu stoi Evan Bourne i Antonio Cesaro.

Antonio Cesaro: Żądam rewanżu! Straciłem pas ale dziś mam zamiar go odzyskać!

Evan Bourne: Spokojnie… Chcesz rewanżu to go dostaniesz.

Antonio Cesaro: Ale ja chcę go teraz!

GM wraz ze swoim nowym asystentem zbliżają się do nich.

Shawn Michaels: Spokój!

Antonio Cesaro: Ooo! Ja… No…

Shawn Michaels: Rozumiem, nie musisz wymyślać wymówki. Chcesz walki o pas który straciłeś, to zrozumiałe.

Evan Bourne: Zgodziłem się na ten rewanż ale on nadal się rzuca!

Shawn Michaels: To już nieważne! Ważne jest to co zaraz powiem… albo nie… David! Jak myślisz co powinienem zrobić?

David Otunga: Hmm… Może by dziś zarządzić walkę kwalifikacyjną z udziałem Antonio i kogoś jeszcze. Zwycięzca mógłby zmierzyć się o pas na Royal Rumble.

Shawn Michaels: Dobry pomysł! Niech tak będzie. Ale nie będzie to walka 1 na 1. Będzie to Fatal 4-Way z udziałem Cesaro, Rydera, R-Trutha i Ryana!

Antonio Cesaro: Ryder? R-Truth? Ryan? Nie ma problemu… Walkę na RR mam już zapewnioną!

Cesaro odchodzi w głąb korytarza.

Shawn Michaels: Pewny siebie.

Evan Bourne: I pyskaty.

Shawn Michaels: Może i tak. Dobra… Ja wracam z Davidem do biura a ty Evan masz dziś wolne. Jak chcesz to możesz wrócić do hotelu.

Evan Bourne: Dzięki, ale nie skorzystam. Wolę zostać i zobaczyć z kim się zmierzę na RR.

Shawn Michaels: Jak sobie chcesz! Tylko nie próbuj osobiście ingerować w walkę!

Evan Bourne: Nigdy w życiu…

Shawn Michaels: No dobra. My idziemy! Na razie!

Evan Bourne: Okej…

Shawn i David wracają do biura a Evan wraca do swojej szatni.

---

Do ringu wychodzi Ziggler który za chwile zmierzy się z R-Truthem.

2. Normal Match – Dolph Ziggler (w. Ric Flair) vs. Kofi Kingston

Końcówka walki: Dość wyrównana walka w której obaj zawodnicy mają lepsze chwile. Teraz inicjatywę przejął Kingston który obalił swojego rywala Dropkickiem a następnie wziął rozbieg i próba wykona Hurricanrany na podnoszącym się Dolphie ale nie udana bo ten skontrował to w Powerbomb. Ziggler podniósł się i chwycił leżącego Kofiego. Postawił go na nogi, rzucił nim w narożnik i uderzył kilka razy w głowę. Następnie Irish Whip na liny ale Kingston po odbiciu od lin próbuję wykonać efektowne Trouble in Paradise lecz czujny Dolph zrobi unik pochylając się. Kofi przeleciał nad Zigglerem a no sam natychmiast po tym wykonuje Zig Zag! Po wykonaniu finiszera ma zamiar przypinać ale… Do ringu z krzesłem wpada Jack Swagger który uderza zaskoczonego Dolpha. Sędzia przerywa walkę którą przez interwencje Swaggera wygrywa Ziggler.

Zwycięzca walki: Dolph Ziggler (9:34 min)

Jack nie poprzestał na uderzeniu krzesłem i zapiął Ankle Lock. Do ringu wbiega jednak manager Dolpha czyli oczywiście Ric Flair. Podnosi krzesło którym przed chwilą uderzał Swagger i tym razem to on inkasuje Chair Shoota! Następnie pomaga wstać Zigglerowi i razem opuszczają ring zostawiając w nim Kingstona i Swaggera.

---

Do ringu z mikrofonem w ręku wychodzi wychodzi John Cena.

John Cena: W zeszłym tygodniu podczas mojej walki o pas WWE z CM Punkiem powrócił a później zaatakował mnie Batista. Gdyby nie jego interwencja najprawdopodobniej dziś widzielibyście mnie z pasem w dłoni. Teraz przychodzę tu by dowiedzieć się od niego dlaczego to zrobił!

Cena odwraca się w stronę titantronu.

John Cena: Chodź tu Dave i osobiście mi się wytłumacz!

Rozbrzmiewa theme Batisty i The Animal zmierza do ringu.

Dave Batista: John… Naprawdę nie wiesz dlaczego przerwałem twoją walkę? Przypomnij sobie co działo prawie trzy lata temu.

Na titantronie wyświetla się sytuacja z 2010 roku kiedy to John Cena wykonał Batiscie Attitude Adjustment z samochodu. Następnie wyświetla się sytuacja z ówczesnym GM Raw Bretem Hartem i kontuzjowanym Davem kiedy to Batista opuścił federacje.

Dave Batista: Teraz już rozumiesz? Ty wtedy byłeś mistrzem WWE a ja opuściłem federacje! Mimo że to było dawno to ja nadal doskonale pamiętam co mi zrobiłeś! Teraz postanowiłem wrócić i wyrównać rachunki!

John Cena: Wtedy sam się o to prosiłeś! Chcesz wyrównać rachunki? A w jaki sposób zamierzasz tego dokonać?

Dave Batista: Mam zamiar wyzwać cię na pojedynek w którym zrobię z tobą coś dużo gorszego niż wtedy ty ze mną!

John Cena: Pojedynek!? Powiedź tylko kiedy!?

Dave Batista: Na Royal Rumble!

John Cena: Niema problem! Ty i ja w jednym ponownie ringu…

Dave Batista: … w No-Disqualification Matchu!

John Cena: Tylko nie miej mi za złe jeśli skończysz tak jak ostatnio.

Dave Batista: Nie będę… bo to tym razem ty tak skończysz!

Dave upuszcza mikrofon i wykonuje Spear Johnowi Cenie! Następnie wstaje i wraca na zaplecze przy głośnym buczeniu publiczności.

---

A w ringu są już zawodnicy którzy zaraz zmierzą się w Fatal 4-Way Matchu o miano pretendenta do pasa USA na RR.

3. Fatal 4-Way – Antonio Cesaro vs. Zack Ryder vs. R-Truth vs. Mason Ryan

Końcówka walki: Do tej pory jesteśmy świadkami ciekawej walki. W tym momencie R-Truth wykonuje Little Jimmy na Zacku Ryderze. W tym samym momencie Mason Ryan próbuje powalić Closelinem Cesaro ale ten robi unik a następnie wykonuje Dropkick w plecy Masona który wpadając na liny przechyla się i wypada z ringu. Truth biegnie na stojącego do niego plecami Antonio ale ten odwraca się, kopie go w brzuch i powala wykonując Swiss Uppercut! Następnie go podnosi, wkłada jego głowę między nogi i wykonuje Neutralizer! Próba uzyskania pinu przez Szwajcara… 1… 2… 3! Antonio Cesaro zmierzy się z Evanem Bournem na RR!

Zwycięzca walki: Antonio Cesaro (10:11 min)

Antonio nie celebrując w pośpiechu opuszcza ring.

---

Matt Striker i jego gość… David Otunga.

Matt Striker: Cześć David!

David Otunga: Siemka…

Matt Striker: Zostałeś wybrany asystentem GM. Jak się z tym czujesz?

David Otunga: Bardzo dobrze. Na początku byłem trochę zaskoczony ale emocje zdążyły już opaść. Teraz już spokojnie mogę zając się nową robotą od której jestem wprost stworzony!

Matt Striker: Masz jakieś pomysły które mogą pozytywnie wpłynąć na to co się dzieje na Raw?

David Otunga: Mam.

Matt Striker: A zdradzisz nam jakiś?

David Otunga: Nie…

Matt Striker: Dlaczego?

David Otunga: Jeśli bym to zrobił to musiał bym cie zabić... <śmiech>

Matt Striker: No dobrze… Chcesz jeszcze coś dodać?

David Otunga: Owszem! Chcę wszystkim przypomnieć że mimo iż zostałem asystentem GM Raw to nie porzucam mojej kariery zawodniczej i od czasu do czasu chętnie skopie komuś tyłek.

Matt Striker: Okej. Dzięki za wywiad David.

David Otunga: Spoko.

Matt i David podają sobie dłonie i rozchodzą się.

---

A w ringu jest już Ryback który za chwilę zmierzy się z CM Punkiem. O wilku mowa… Mistrz WWE zmierza właśnie do ringu.

4. Normal Match – CM Punk vs. Ryback

Końcówka walki: Walka trwa już całkiem sporo. Przez większość czasu dominuje Ryback ale mistrz WWE również ma swoje chwile. Punk odbija się od lin ale nie zdążył nic zrobić bo Ryback wykonał Meat Hook! Następnie zaczął charakterystycznie ruszać rękoma i zachęcać publikę. Ta żywo zareagowała wielokrotnie krzycząć „Feed Me More”! CM Punk trzymając się lin podciąga się ale Ryback chwyta go i mota nim w narożnik. W tym momencie rozbrzmiewa theme The Rocka i on sam schodzi po ramie w stronę ringu. Niezadowolony tym faktem Ryback obraca się i pokazuje żeby nie mieszał się w walkę bo to może się dla niego źle skończyć. Zdziwiony Rock podnosi brwi, podśmiechuje się i nie zważając na groźby wchodzi do ringu. Jednak kiedy tylko to robi Ryback go chwyta i wynosi pod Shell Shocked! Rock inkasuje finisher ale w tym momencie do Rybacka podbiega CM Punk który wynosi go na ramiona i wykonuje GTS! Następnie przypina… 1… 2… 3! Punk częściowo dzięki Rockowi wygrywa z Rybackiem!

Zwycięzca walki: CM Punk (14:53 min)

Po walce CM Punk bierze swój pas i wraca na backstage. W tym momencie Monday Night Raw schodzi z anteny!

1. 30-Man Royal Rumble Match

2. TLC Match for WWE Championship - CM Punk vs. The Rock

3. Fatal 4-Way for WH Championship - Big Show vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Sheamus

4. Tag Team Match for WWE TT Championship - Nexus vs. PTP *

5. Normal Match for Intercontinental Championship - The Miz vs. Drew McIntyre*

6. Normal Match - Dolph Ziggler vs. Jack Swagger

7. Tag Team Match for World TT Championship - Hardy Boyz vs. Sin Cara & Rey Mysterio

8. No-Disqualification Match - Dave Batista vs. John Cena

9. Normal Match for US Championship - Evan Bourne vs. Antonio Cesaro

*Skład walki nie jest potwierdzony i może ulec zmianie.

Newsy:

- W najbliższych tygodniach do WWE ma powrócić kilku czołowych zawodników. Na 100% jest pewne że powrócą Mark Henry, Brock Lesnar, Kane i Chris Jericho. Po cichu mówi się też o powrocie Johna Morrisona.

- The Rock i Brock Lesnar podpisali nowe kontrakty z WWE. Nieznana jest ich dokładna długość ale wiadomo że od teraz znacznie zwiększy się ich ilość występów.

- Po Raw CM Punk na Twitterze zaczął wyśmiewać się z Rocka dzięki któremu wygrał z Rybackiem. Rock nic mu nie odpisał ale za to Ryback miał wiadomość dla Rock "Feed Me More". Najprawdopodobniej na następnym Raw obaj panowie będę mieli sobie coś do powiedzienia.

Edytowane przez Wieri

• Reputacja:   1

Odcinek przeczytany, ale powiem, że czysto przez przypadek, ponieważ zechciałem coś przeczytać dla zabicia czasu i akurat padło na twoje wypociny... Pokrótce powiem, że segmenty bardzo się mi podobały. Walki były dobre, a niektóre z nich nawet bardzo dobre. Tylko w tym wszystkim brakuje... przecinków :twisted: A teraz szczegółowo:

*Za bardzo chcesz skracać zdania, co widoczne jest już przy wypowiedzi CM Punka. Zwracanie się do Rocka ''Rocku'' nie bardzo spasowało mi, lepiej byłoby Rock*. Segment jak najbardziej był bardzo dobry, spodobał się mi i cieszę się, że Rock mówi o sobie w trzeciej osobie.

*'' Wiedź że zni przez'' Co to znaczy? Pomimo tego dziwnego zdania to i ten segment był bardzo ciekawy. Spodobało się mi to, że Ziggi chce walczyć ze Swaggerem na RR mimo tego, że ma wystąpić w RR i tym samym może na ''własne życzenie'' zostać stamtąd szybko wyeliminowany.

*Ładna walka Hardy Boyz z Luchadorami.

*Że tak powiem kur*a twoje segmenty są naprawdę bardzo dobre :) Spodobało się mi to jak Cesaro się rzucał pomimo tego, że i tak Bourne zgodził się na rewanż oraz ciekawie prowadzisz postać Otungi.

*3 walka o miano pretendenta... No wynik był dla mnie przewidywalny, bo reszta na to miano nie bardzo mi pasuje, a z resztą spośród reszty to tylko Trutha lubię. Walka średnia.

*Otunga jako asystent ''Gieema'' moim zdaniem nie powinien używać takich zwrotów jak: ''siemanko'', ''spoko''.

*Ciekawa akcja w ME, gdzie w walce zainterweniował Rock oraz sam ME był dość ciekawy.

*Karta, oto moje typy: Punk; Aczkolwiek w 3-ciej walce nie ma takiego, komu życzyłbym powodzenia, ale niech będzie Orton; Nexus; Bd czekał na tę walkę, jedni z moich ulubieńców... McIntyre; Ziggler; Luchadors; Cena; Cesaro.

Dzięki bardzo za komentarz :D. Widać los tak chciał żebyś to przeczytał :lol:. Co do zdania '' Wiedź że zni przez'' to po prostu pojawiła się w nim literówka i zamiast Z powinno być A czyli w całości "Wiedź że ani przez chwilę nie żałuję tego co zrobiłem". Chyba masz racje co do słów Otungi... Ale cóż nie będę tego poprawiać i niech zostanie jak jest. Następnym razem w takiej sytuacji dobiorę inne słowa. Dzięki za pochwalenie moich segmentów :D. Fajnie że się komuś podobają.

P.S. Mówisz że brakuje przecinków? A no faktycznie... jakoś nie mam w zwyczaju ich używać :P. Nie wiem dlaczego ale często o nich zapominam.

• 3 tygodnie później...

http://img100.imageshack.us/img100/8458/smackdownlogo.png

18.01.12r.

Pora rozpocząć co piątkowe SmackDown!. Wita nas theme niebieskiej gali oraz fajerwerki. Zaraz po zakończonym pokazie do ringu wychodzi WHC Big Show!

Big Show: Przychodzę tutaj by odnieść się do zeszłotygodniowych zdarzeń. Kiedy po zakończonej dyskusji z Sheamusem i Ortonem wracałem na zaplecze zostałem zaatakowany z zaskoczenia przez członków Nexusa z Wadem Barrettem na czele. Wade będzie jednym z moich rywali na zbliżającym się Royal Rumble więc taki atak był do przewidzenia. Tyle że tutaj Barrett wysłużył się swoimi ludźmi co mi się nie spodobało. Jeśli ma coś do mnie to wyjaśnijmy to sobie w cztery oczy! Słyszysz Wade!? W cztery oczy bez tych twoich pachołków!

Big Show odwraca się w stronę titantronu i czeka na reakcje Barretta. Jednak zamiast niego na rampie pojawia się GM SD! Steve Austin.

Steve Austin: Show… chcesz spotkać się z Barrettem w cztery oczy? Niema problemu, jeszcze dziś spotkacie się w ringu! Zmierzycie się w Non-Title Matchu. A jeśli któryś z członków Nexusa zainterweniuje w walkę to Wade nie zawalczy na RR!

Big Show: Świetnie! Jednak myślę że po tym co dziś mu zrobię to i tak niedojdzie do siebie do czasu RR.

Steve Austin: To już twoja sprawa co z nim dziś zrobisz. Ale jeśli ty i Wade stoczycie dziś walkę to stoczą ją również pozostali uczestnicy walki o WHC. Dokładnie… Sheamus vs. Randy Orton!

Big Show: To mnie akurat nie interesuje. Przyszedłem tutaj tylko po to by móc dziś zmierzyć się z Barrettem. Mam co chciałem a reszta to już nie moja sprawa. Liczę tylko na to że panowie zrobią sobie krzywdę.

Steve Austin: Masz co chciałeś to znikaj bo mam coś ważnego do przekazania!

Show powoli wychodzi z ringu i udaje się na zaplecze.

Steve Austin: A skoro już jestem tutaj to mam do przekazania informacje o walkach na RR o pas Interkontynentalny i o pasy TT. Członkowie Nexusa otrzymali title shoota więc na pewno znajdą się w tych walkach. W walce TT zmierzą się mistrzowie czyli PTP a ich rywalami będą Cody Rhodes i Damien Sandow. Co do walki o IC to zmierzą się w niej aktualny mistrz The Miz, członek Nexusa Drew McIntyre i zwycięzca dzisiejszej walki kwalifikacyjnej pomiędzy Christianem i Danielem Bryanem! No to by było na tyle!

Steve wraca na backstage.

---

W ringu jest już meksykański Tag Team a w tym momencie zmierza do niego drużyna Hindusów. Jesteśmy świadkami swego rodzaju walki dwóch odmiennych stylów i kultur wrestlingowych.

1. Tag Team Match – Jinder Mahal & The Great Khali vs. Hunico & Camacho

Końcówka walki: W ringu jest Khali i Hunico. Olbrzym cały czas okłada meksykanina a ten niema nawet okazji do kontry. Hindus miota rywalem od jednego do drugiego narożnika. W końcu chwyta swoimi dłońmi jego szyje i wykonuje Punjabi Plunge! Następnie zmienia się z Jinderem a stawia nogę na klatce piersiowej Hunico. Sędzia zaczyna liczyć… 1… 2… 3!

Zwycięzcy walki: Jinder Mahal & The Great Khali (6:15 min)

Hindusi po walce wychodzą z ringu ale tylko po to by wziąć krzesła. Zdesperowany Camacho ucieka zostawiając swojego TT partnera. Mahal i Khali okładają zamroczonego meksykanina aż do utraty przytomności. Kiedy ten już mdleje wracają na zaplecze zostawiając zdemolowanego rywala.

---

Orton zaczepia na zapleczu Sheamusa.

Sheamus: Czego chcesz!?

Randy Orton: Wiesz że dziś się zmierzymy.

Sheamus: I co z tego?

Randy Orton: Dziś zapłacisz za swój niewyparzony język… Nie spodobało mi się jak w zeszłym tygodniu się do mnie zwracałeś!

Sheamus: Że co!? A racja! Powiedziałem że mi nie pasujesz i że wrócimy do tego kiedy indziej. Nadal podtrzymuje swoje zdanie…

Randy Orton: Tak się składa że już dziś mamy okazje do tego wrócić.

Sheamus: Niema problemu skoro tego chcesz.

Randy Orton: Zniszczę cię! Będziesz przykładem dla następnych którzy będą chcieli stanąć mi na drodze lub będą ze mnie drwić!

Sheamus: Zawsze ta sama gadka.

Randy Orton: Tyle że z moich ust jest zawsze wiarygodna.

Randy odwraca się i odchodzi.

---

A przed nami walka kwalifikacyjna. Zwycięzca zmierzy się o pas Interkontynentalny.

2. Normal Match - Christian (w. Edge) vs. Daniel Bryan

Końcówka walki: Walka jest bardzo wyrównana i co chwile widzimy jakieś kontry. Bryan wykonuje Dropkick a jego rywal ląduje w narożniku. Daniel bierze rozbieg, odbija się od liny i kopie Christiana w głowę. Zaniepokojony Edge krzyczy coś do swojego przyjaciela. Bryan odwraca się do niego i karze mu się zamknąć. Następnie podnosi Christiana i znów pcha go w narożnik sam ustawiając się w przeciwnym. Znów na niego biegnie ale tym razem Capitan Charisma nie dał się uderzyć gdyż też ruszył z narożnika i wykonał Spear zaskoczonemu przeciwnikowi. Zaraz po tym przeszedł do liczenia… 1… 2… Kick-Out! Zaskoczony Christian klęczy tyłem do rywala i trzyma się za głowę. W tym momencie wydawało się że nic niemogący zrobić Dragon szybkim ruchem obala swojego oponenta i zakłada mu No-Lock! Ten nie wytrzymał zbyt długo i w końcu poddał się odklepując. Tym samym Dzaniel Bryan będzie mieć kolejną szanse za to by zostać mistrzem Interkontynentalnym.

Zwycięzca walki: Daniel Bryan (10:21 min)

---

Do ringu wychodzą Prime Time Players.

Darren Young: Na RR ja i Titus zmierzymy się z Rhodesem i Sandowem o nasze tytuły.

Titus O’Neil: Nie wiem czemu w ogóle chcieli tej walki skoro z góry są skazani na porażkę. Pojawiają się z nikąd…

Darren Young: … i tam wrócą po tym jak skopiemy im tyłki.

Titus O’Neil: Dobrze powiedziane! A to wcale nie powinno być trudne!

Darren Young: Tym bardziej dla nas!

Titus O’Neil: Już nie mogę się doczekać naszego zwycięstwa!

Darren Young: To był wprost idealny moment na zdobycie tych pasów! Najpierw obronimy je na RR, później na No Way Out aż w końcu na największej scenie ze wszystkich…

Titus O’Neil: WrestleManii!

Darren Young: Na zawsze przejdziemy do historii tego biznesu!

Titus O’Neil: PTP zostaną zapamiętani jako najlepszy Tag Team w WWE!

We walk alone… In the unknown… Członkowie Nexusa zmierzają do ringu. Zaskoczeni PTP chcą uciekać z ringu ale wtedy… Na rampę wychodzi GM SD!.

Steve Austin: Stop! Zamiast bez sensu się obkładać stoczycie walkę!

Darren Young: Dwóch na czterech!?

Steve Austin: Oczywiście że nie! Wade już ma na dziś ustaloną walkę więc on odpada.

Titus O’Neil: Mimo to jest ich więcej.

Steve Austin: W takim razie do waszej dwójki dołączy Alberto Del Rio! Trzech na trzech pasuje wam?

PTP kiwają głowami w geście zgody.

Steve Austin: No... Tylko tego nie spieprzcie!

Stone Cold wraca na backstage a chwile później do PTP dołącza Alberto.

3. 6-Man Tag Team Match – Nexus vs. PTP & Alberto Del Rio

Końcówka walki: W ringu jest Del Rio i Cody Rhodes. Meksykanin wykonuje rywalowi DDT po czym zmienia się z Titusem O’Neilem. Ten podnosi Cody’ego i pcha go na liny po czym wyrzuca go silnym Closelinem. Rhodes od razu się podnosi i po chwil wchodzi do ringu a następnie dokonuje zmiane z McIntyrem. Drew jednak został przywitany w ringu Big Bootem oraz Backbreakerem! Titus zmienia się z Darrenem a ten sygnalizuje wykonacie finishera! Łapie rywala ale kiedy chce wynieść go na plecy zostaje uderzony łokciem w głowę. McIntyre dokonujesz szybkiej zmiany z Sandowem a ten od razu dopada do Younga i próbuje wykonać Terminus! Jednak nie daje rady bo Darren go odrzuca, kopie go w plecy i dokonuje zmiany z Del Rio. Meksykanin wbiega i uderza Damiena kolanem w brzuch po czym wykonuje Cross Armbreaker! Sandow odklepuje a PTP i Del Rio zwyciężają!

Zwycięzca walki: PTP & Alberto Del Rio

Po walce Drew i Cody rzucają się na swoich przeciwników ale zostają wyrzuceni z ringu przez Titusa O’Neila. Następnie dołącza do nich zamroczony Damien. Członkowie Nexusa biorą go pod rękę i wracają na zaplecze. PTP i Del Rio zostają jeszcze ringu by celebrować zwycięstwo.

---

Tym czasem w szatni Christiana.

Edge: Spokojnie, nic się nie stało…

Christian siedzi ze spuszczoną głową i wygląda na załamanego.

Christian: Jak możesz tak mówić? Straciłem szanse by odzyskać tytuł.

Edge: Przecież jeszcze nie raz będziesz mieć okazje.

Christian: No nie wiem…

Edge: Jestem tego pewien! Jesteś jednym z najlepszych w tej federacji i udowodniłeś to już wielo krotnie.

Christian: Ale dziś tego nie udowodniłem! Dziś kiedy tak bardzo tego potrzebowałem.

Edge: Nie martw się! Chyba wiesz co będzie za niecałe dwa tygodnie! Royal Rumble! Weźmiesz udział w RR Matchu i być może już niedługo zamiast o pas Interkontynentalny będziesz walczył o WHC lub WWE!

Christian: Mówisz poważnie? Myślisz że nadal jestem do tego zdolny?

Edge: Ja tak nie myślę! Ja to wiem!

Christian wstaje i ściska się z Edgem.

Christian: Dzięki brachu.

Edge: Niema sprawy.

---

Już za chwilę odbędzie się walka Ortona z Sheamusem. Póki co żadnego z zawodników niema na ringu ale zaraz powinni w nim być. Randy otwiera drzwi od swojej szatni by udać się do kwadratowego pierścienia ale… W tym momencie z zaskoczenia inkasuje Broque Kick od Sheamusa! Viper pada nieprzytomny a Celtycki Wojownik tylko się uśmiecha i odchodzi. Do Randy’ego dobiegają lekarze i sędziowie. Po krótkiej naradzie uznają że Orton nie jest wstanie dziś walczyć i… odwołują jego starcie z Sheamusem. The Great White pojawia się na rampie z mikrofonem.

Sheamus: To był dowód mojej siły oraz tego że gadka Ortona niema nic wspólnego z prawdą! Randy na RR skończy tak samo! Ale nie tylko on!

Celtic Warrior wraca na backstage przy mieszanych nastrojach publiczności.

---

Matt Striker i jego gość… The Miz!

Matt Striker: Witaj Miz!

The Miz: Witaj!

Matt Striker: Dziś poznałeś rywali z którymi zmierzysz się na RR w obronie swojego pasa. Obawiasz się ich?

The Miz: Chyba żartujesz! Oni nie dorastają mi do pięt…

Matt Striker: Pamiętaj że Drew był już mistrzem Interkontynentalnym a Daniel nawet WHC!

The Miz: A ja byłem mistrzem WWE! McIntyre to nieudacznik, Bryan również… był bardzo słabym mistrzem i chyba każdy pamięta w jakich okolicznościach stracił pas.

Matt Striker: Ale poza tym że był mistrzem Wagi Ciężkiej to wraz z Kanem posiadał pasy TT.

The Miz: Udało mu się tylko dzięki dużemu czerwonemu… Ja również posiadałem i to kilku krotnie pasy TT więc jego osiągnięcia nie robią na mnie wrażenia.

Matt Striker: Czyli jesteś pewien swojego zwycięstwa?

The Miz: Oczywiście!

Matt Striker: A co jeśli oni ostanowią najpierw wspólnie pozbyć się ciebie by później zająć się sobą?

The Miz: Sugerujesz że mogą współpracować? Hmm… To raczej nie możliwe tym bardziej że za McIntyrem będzie Nexus. Chociaż gdyby mieli kiedyś w przyszłości połączyć siły to mam pomysł na nazwę ich TT…

Matt Striker: Jaką?

The Miz: Co po wiesz na… DrewNo?

Miz naczyna się śmiać a Matt stoi lekko uśmiechnięty i chyba zażenowany poziomem dowcipu.

Matt Striker: Dobra… to by było na tyle. Dzięki za wywiad i powodzenia!

The Miz: Na razie!

Miz i Matt rozchodzą się w swoje strony.

---

Tym czasem w szatni Nexusa.

Wade Barrett: Cholera! Jak mogliście to przegrać?

Drew McIntyre: Już nic na to nie poradzimy. Stało się, po prostu byli lepsi.

Wade Barrett: Oby na RR się to nie powtórzyło bo wtedy nici z naszych planów.

Cody Rhodes: Nie martw się, na RR to my będziemy zwycięzcami.

Wade Barrett: Liczą na to.

Damien trzyma się za rękę i ma na tworzy grymas bólu.

Wade Barrett: Co z twoją ręką?

Damien Sandow: Nie wiem. Boli… mam nadzieje że to nic poważnego.

Wade Barrett: Też mam taką nadzieje. Postaraj wykurować się do RR. Nie przydasz się Cody’emu z jedną sprawną ręką.

Damien Sandow: Wiem ale do gali jeszcze prawie dwa tygodnie. Będę w pełni sprawny.

Wade Barrett: Mam nadzieje że ja też będę w pełni sprawny po dzisiejszej walce.

Drew McIntyre: Jesteś zdany na siebie. Jeśli się wtrącimy to nie będziesz walczył o WHC.

Wade Barrett: I właśnie dlatego dziś jestem wręcz zmuszony do pokonania Big Showa bez pomocy. Może dam radę… Na pewno dam radę!

Wade wychodzi z szatni i zaraz powinien pojawić się w ringu gdzie już czeka WHC The Big Show!

4. Normal Match – Big Show © vs. Wade Barrett

Końcówka walki: Walka trwa już kilka minut i dominuje głównie w niej Big Show który okłada Barretta na przeróżne sposoby. W końcu jednak Wade zaczyna mieć coś do powiedzenia w tej walce. Uderza swojego rywala kilkukrotnie pięściami w twarz a następnie pcha go w narożnik. Wskakuje na niego i nadal wymierza uderzenia w głowę mistrza aż w końcu wściekły Show chwyta go dłonią na szyje i wykonuje Chokeslam z narożnika. Wade upada na środku ringu a jego oponent czeka aż ten wstanie. Bierzę rozbieg i rusza na Barretta, tej jednak niespodziewanie szybkim ruchem łapie rękę Big Showa, wbiega za niego i wykonuje mu Bull Hammer! Tyle tylko że nie robi to na nim żadnego wrażenia. Lekko rozbawiony Show patrzy na załamanego Wade i po chwili wykonuje WMD! Następnie próbuje uzyskać pin... 1, 2, 3! Big Show wygrywa!

Zwycięzca walki: Big Show (8:53 min)

Po walce do ringu wpadają Drew McIntyre i Cody Rhodes. Show jednak w porę się orientuje więc obaj inkasują po Closeline a następnie zostają wyrzuceni z ringu. Mistrz Wagi Ciężkiej chwyta podnosi jeszcze znokautowanego Barretta i rzuca go na pozostałych członków Nexusa. Show unosi w górę swoją prawą pięść i tym obrazkiem kończy się SmackDown!

1. 30-Man Royal Rumble Match

2. TLC Match for WWE Championship - CM Punk © vs. The Rock

3. Fatal 4-Way for WH Championship - Big Show © vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Sheamus

4. Tag Team Match for WWE TT Championship - Nexus vs. PTP ©

5. Triple Threat Match for Intercontinental Championship - The Miz © vs. Drew McIntyre vs. Daniel Bryan

6. Normal Match - Dolph Ziggler vs. Jack Swagger

7. Tag Team Match for World TT Championship - Hardy Boyz © vs. Sin Cara & Rey Mysterio

8. No-Disqualification Match - Dave Batista vs. John Cena

9. Normal Match for US Championship - Evan Bourne © vs. Antonio Cesaro

Newsy:

- Koniec gimmick PPV w WWE! Zarząd z Triple H na czele uznał że gale typu HiaC, ER czy TLC przejdą do historii. Usunięcie tych gal wiąże się z tym że od teraz walki które dotąd odbywały się praktycznie wyłącznie na tych PPV od teraz mogą pojawić się praktycznie na każdej gali. Rzecz jasna tak nie będzie ale dzięki temu nigdy niemożna się spodziewać kiedy taka walka będzie mieć miejsce.

- Skoro niema już gimmick PPV to w kalendarzu gal zaszły spore zmiany. Powróciły stare galę typu Unforgiven czy Armageddon. Dodatkowo Elimination Chamber ponownie przemianowano na No Way Out.

- W kalendarzu niema również gali MiTB. Większość osób pewnie zastanawia się co z walką o walizkę. Na dzień dzisiejszy plany mówią o tym by walki o walizkę brandu Raw i SD! odbyły się na... SummerSlam! Dlaczego akurat wtedy? Ponieważ właśnie najbliżej tej gali odbywało się zlikwidowane już MiTB PPV a w dodatku Triple H chciał by najważniejsza gala lata posiadała kolejny ciekawy punkt.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ciekawe połączenia Mahala i Khaliego w Tag Team ;) Szkoda, że zapowiadają się na heele...

Bardzo duża karta na Royal Rumble, ciekaw jestem jak szybko dasz radę napisać wydarzenia z PPV, tym bardziej ze względu na Royal Rumble match... Batista vs Cena? Mam nadzieję, że długo ten feud nie będzie trwał, bo się przejadł...

Ogólnie rzecz biorąc nie jest źle! Szkoda, że nie ma przecinków w tedy było by można lepiej czytać, ale ogólnie jest ok dobrze, że jest estetycznie za co plus! Fajnie bookujesz postacie, więc oby tak dalej.
On Memories - Ryan Dunn (1977-2011)

98601568850ba66cb4a40b.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Bastian
      Survivor Series Elimination Tag Team Match z udziałem low cardu i mid cardu, ale aż człowiek zatęsknil za tymi walkami na SS.  Kula się ten Last Time Is Now Tournament, ale to trochę czekanie aż Gunther wreszcie to wygra. Chyba, że jednak rywalem będzie Uso i to na Cenie przejdzie ten wyczekiwany heel turn. Nie ma to jak jednym ruchem zakopać dwie mistrzynie. Jeśli tak ma wyglądać początek drugiego runu Chelsea Green z US Title to jestem ciekaw, co WWE ugotuje na koniec. Jade Cargill i
    • VictorV2
      Feudy nie muszą trwać długo, jeśli mają sens. In today's episode of "Hey, booking pro wrestling show doesn't take a rocket scientist": Mamy ta nieszczęsną WMnie, po której Orton zaatakował Cenę. Ciągniemy storyline podobnie jak było, bo sam ten okres, podobnie jak okres z Punk'iem w izolacji nie był zły. Jedyna zmiana, Rock jest aktywny i (O ZGROZO TO TAKIE NIEHUMANITARNE) pojawia się raz na miesiąc, w stylu - po Backlash, jest gdzieś na backstage'u i rozmawia z Hunter'em: Hmmm...Randy
    • GGGGG9707
      Tak, zgadzam się z tym. Heel run wyszedł kiepsko, Rock i Scott na wielki minus w tym wszystkim i tylko zepsuli. Feudy były na szybko bez odpowiedniej podbudowy a face turn pełna zgoda jeden z najgorszych w historii. Ale to wpisuje się w ostatnie miesiące w WWE gdzie to dotyczy wszystkich feudów. Gdyby pożegnalny rok był 3 lata temu to by to inaczej wyglądało. Jednak dużo się wokół Ceny kręciło i nie zrobili z niego to co z Kurtem Angle który nic nie mógł wygrać. Cena zaczynał rok jako ktoś
    • Kaczy316
      Nagrywane SD, ale obejrzeć nie zaszkodzi, może będzie ciekawie, zobaczymy!   Poza wywiadem z Knightem to gale rozpoczynamy od Jey Uso vs Rusev w ramach turnieju The Last Time Is Now! Szkoda, że natknąłem się na spoilery i wiem kto wygra, ale chętnie zobaczę pojedynek! Około 10,5 minuty walki w TV, reklamy nie wiem ile trwały, bo taki urok nagrywanego odcinka, ale bardzo fajny pojedynek nie da się ukryć, Panowie dali z siebie bardzo dużo, przyjemnie się to oglądało, a Jey przechodzi dal
    • VictorV2
      //Postaram się pamiętać - mieliśmy również sekcje dla Social Media, czasami niektóre rzeczy działy się tam, albo pojawiały się istotniejsze materiały. W miarę możliwości będę dodawał je dla kontekstu przed show. Mam nadzieję że nie pominę czegoś ważnego     Show rozpoczęło się na parkingu, gdzie z auta wysiadał Raze. Zanim jednak mógł gdzieś pójść, stanął przed nim Chad Gable. Raze zdecydowanie wydawał się poirytowany   Raze: Ohhhh czy możesz już zostawić mnie w spoko
  • Dodaj nową pozycję...