Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Raport Miesiąca - październik 2012 (Vercyn, N!KO, Schoop)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

to Tryplak tez by szukal kogos nowego, a ja sie boje wlasnie tej drugiej czesci

Ja tam za HHH nie tęsknię, więc jak dla mnie może go nie być wcale. Czy wierzę, że go nie będzie? Powiem tak: wydaje mi się, że ego Huntera jest już na tyle zaspokojone, że nie będzie się pchał na WM, jeśli nie będzie na niego dobrego pomysłu. Walka z Lesnarem? Obawiam się, że jednak jest przewidywalna i skończy się na wielkim face'owym triumfie HHH. Tym bardziej, że pierwszą walkę przegrał.

Mówi się, że WM to gala pro-face, więc zadanie dla Vercyna: trzeba sprawdzić, ile procentowo walk na Manii, zwłaszcza od upper mid-cardu wzwyż, wygrali heelowie :wink: Ciekawe, czy na podstawie samych highlightów na YT dałoby się to oszacować. Bo szczerze mówiąc nie pamiętam, kto, zwłaszcza na tych pierwszych WM, był heelem.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kari

5

• PH93

4

• SixKiller

3

• N!KO

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   433
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Dobra robota z tym odcinkiem. Świetne momenty dyskusji, które będzie się pamiętać a już na pewno wspominać w raporcie roku. Ja od razu zrozumiałem co miał na myśli Vercyn nie mniej jednak wyszedł "babol".

Zabrakło chwasta miesiąca, którym ewidentnie powinien zostać stolik komentatorski, który był używany przez meksykańskich komentatorów TNA podczas Bound For Glory. To było epickie mieli zwykły stolik używany do walk przykryty jakąś czarną płachtą a Taz i Tenay mieli wypasione z pleksi i z moinitorami :twisted:

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Macintosh
  • Styl:  Jasny

Szkoda, że nie ma oddzielnego playera z raportem miesiąca. Kiedy ja to pobiorę z moim netem :/

Player z raportem miesiąca dodany.

Padła jedna opinia podczas odcinka, z którą zgodzę się w więcej niż 100% - SoCal Val jest do wywalenia 8)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Co do wykonania GTS przez Punk'a na Ryback'u - naprawdę myślicie, że to jest wykonalne? Pytanie skierowane do Redakcji.

Co do wykonania GTS przez Punk'a na Ryback'u - naprawdę myślicie, że to jest wykonalne?

Tak

Bardzo dobra audycja podsumowująca październik. Co do słów Vercyna to od razu zrozumiałem co ma na myśli i pomimo, że później jednak starał się jakoś z nich usprawiedliwić, to ja się z tym zgadzam. Wg. mnie naprawdę może być przepakowana. Z tej całej "wielkiej szóstki" i tak powstanę 3 programy, a co najmniej jeden z nich będzie miał stosunkowo niskie miejsce w karcie samej WM'ki (jestem wręcz pewien, że Vince nie umieści trzech wielkich walk pod rząd) jak i w trakcie jej promocji podczas Raw/Smacków

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Wg. mnie naprawdę może być przepakowana. Z tej całej "wielkiej szóstki" i tak powstanę 3 programy, a co najmniej jeden z nich będzie miał stosunkowo niskie miejsce w karcie samej WM'ki (jestem wręcz pewien, że Vince nie umieści trzech wielkich walk pod rząd) jak i w trakcie jej promocji podczas Raw/Smacków

1) Jak WrestleMania moze byc przepakowana :shock: To jest PPV, ktore ma pierdziec fajerwerkami i wykladac karte, po ktorej slina hamburgerozercom pocieknie. Nie musza byc to 5stary, musza to byc walki pokroju Rybacka z Punkiem. Mimo, ze wszyscy wiedzieli jak sie skonczy, i jak slabo bedzie wygladac w ringu, kazdy jeden pewnie ją obejrzal jako jedyną z Hell in a Cell.

2) Z tej "zlotej szostki" powstaną AŻ 3 programy. Dorzucam Ci start Rybacka, ktory wygrywa Royal Rumble i idzie za dominujacym Big Showem, i mam jeszcze kilka miejsc, ktore moge ciekawie rozpisac - od Sin Cary z Reyem, przez kombinacje z Bryanem i Kanem.

3) Jaki jest problem w niskim miejscu w karcie? Tzn. ze jesli WrestleMania zacznie z kopyta od HHH vs Lesnar - przewidywalne, ale jakie nazwiska - to bedzie zle, bo powinna sie zaczac od obrony tytulu Cesaro z anonimowym pretendentem? :? To jest przyklad - wiemy, ze Nochal nie ustawi sie tak nisko

Wychowywani byliscie moze na innych WrestleManiach, gdzie WWE przyzwyczailo Was do gniotow - tj. zwyklych PPV, ktore tylko oprawe maja ladniejsza + ktos zaspiewa przy okazji. Ja domagam sie, zeby tam kazda walka MIALA ZNACZENIE, i wcale nie bede sie krzywil, ze jest przez to "przepakowana". To tak jakbyscie narzekali na WrestleManie 21, bo w openerze walczyl Eddie z Reyem :( Bo Undertaker z Ortonem wyszli jako TRZECI :( Money in the Bank jeszcze wrzucili.. buu :( Kurt Angle i Shawn Michaels skradli show, ale nie byli na koncu :( Na dodatek narodzily sie dwie gwiazdy, ktore ciagnely ten biznes przez lata - Cena i Batista :( Faktycznie, "przepakowana" ta WrestleMania. Nie kupilbym...

4) Nawet sie nie oczerniajcie z pisaniem, ze czasu im nie starczy na promocje...

Czy Undertaker z Ortonem nie dostali wystarczajaco czasu na budowanie historii? Niet. To moze Michaelsa z Kurtem zaniedbali? Niet. Cena i JBL? Mmmm, nie. WIEM! Batista i HHH... pudło znowu. Nawet Money in the Bank nie moglo narzekac. A wiecie co jest najsmieszniejsze? WWE zajmowalo mniej czasu antenowego w tygodniu...

50608915156a3743c1fa34.jpg

Z tej "zlotej szostki" powstaną AŻ 3 programy. Dorzucam Ci start Rybacka, ktory wygrywa Royal Rumble i idzie za dominujacym Big Showem, i mam jeszcze kilka miejsc, ktore moge ciekawie rozpisac - od Sin Cary z Reyem, przez kombinacje z Bryanem i Kanem.

Wszystko ładnie, pięknie i może u nas by się to sprzedało, ale czy sprzeda się to hamburgerożercom? Jak dla mnie to jeśli dostanę 3 b. dobre programy to oleją sobie losowe dwa i skupią się na jednym bo on im wystarczy (przykład do WM 18 i feud Hollywood Hogan vs Rock)

Jaki jest problem w niskim miejscu w karcie?

Przynajmniej według mnie żadna z mocno wypromowanych walk (a z pewnością te trzy takie będą) nie powinna mieć miejsca w pierwszej części gali, a powiem więcej każda z tych trzech (obojętnie jakich programów by nie zrobili) nadawała by się na Main Event i niewątpliwie swoją pozycją w karcie dużo straci w oczach normalnego odbiorcy.

Ogólnie rzeczbiorąc to porównywanie WM21 i tamtych czasów z obecną erą jest bezsensowne. Każde wie jak było wtedy i jak jest teraz. Jeśli z tej "wielkiej/złotej szóstki" stworzą 3 świetnie feudy to okej - zero problemu. Jednak obawiam się, że trzy duże story to za dużo dla obecnego creative teamu i pomimo, że podczas mówiliście Raportu, że feudy Takera, Rocka czy Lesnara trudno zjebać to w okresie RtWM możecie się zawieść.

Sprawdź!

Wszystko ładnie, pięknie i może u nas by się to sprzedało, ale czy sprzeda się to hamburgerożercom? Jak dla mnie to jeśli dostanę 3 b. dobre programy to oleją sobie losowe dwa i skupią się na jednym bo on im wystarczy (przykład do WM 18 i feud Hollywood Hogan vs Rock)

Brak słów - zauważyłem, że modne staję się używanie terminu "hamburgerożercy" w celu wyjścia na tarczy z dyskusji.

Ogólnie rzeczbiorąc to porównywanie WM21 i tamtych czasów z obecną erą jest bezsensowne. Każde wie jak było wtedy i jak jest teraz. Jeśli z tej "wielkiej/złotej szóstki" stworzą 3 świetnie feudy to okej - zero problemu. Jednak obawiam się, że trzy duże story to za dużo dla obecnego creative teamu i pomimo, że podczas mówiliście Raportu, że feudy Takera, Rocka czy Lesnara trudno zjebać to w okresie RtWM możecie się zawieść.

No jak wtedy było lepiej to teraz nie może być podobnie? Rozumiem, że ma być "stabilnie, ale chujowo".

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No jak wtedy było lepiej to teraz nie może być podobnie? Rozumiem, że ma być "stabilnie, ale chujowo".

Jasne, że może być podobnie, ale myślisz, że tak będzie? Ja osobiście po tym co widzę śmiem twierdzić, że napewno nie.

Sprawdź!

No, ale na pewno będzie lepiej i bliżej temu z "przepakowaną wrestlemanią" niż bez "przepakowanej wrestlemanii" :D

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Niewątpliwie :D Niemniej jednak uważam, że przy obecnym gospodarowaniu czasem na tygodniówkach może z tego wyjść kaszana :D.

Sprawdź!

... To tak, jakby powiedziec - nie sprzedam tego produktu, bo ma za duzo funkcji. Lepiej go okroje z polowy, zeby przypominal zeszloroczne... Serio? Juz nie wiem, jak Wam inaczej pokazac pierdoly, ktore piszecie. WrestleMania ma byc, czyms dla kazdego. Tam jedni maja kupic dla Jasia, inni dla Punka, jeszcze inni dla The Rocka, fani UFC dla Brocka, a i kilka osob dla gwiazdy wokalnej, ktora zaspiewa hymn.

Przynajmniej według mnie żadna z mocno wypromowanych walk (a z pewnością te trzy takie będą) nie powinna mieć miejsca w pierwszej części gali, a powiem więcej każda z tych trzech (obojętnie jakich programów by nie zrobili) nadawała by się na Main Event i niewątpliwie swoją pozycją w karcie dużo straci w oczach normalnego odbiorcy.

Jesli przez "normalnego odbiorce", rozumiemy debila, to tak. Lepiej jesli gala sie opiera na JEDNYM starciu, a reszta to zapychacze? No bo przeciez, jak bedzie wiecej zaslugujacych na to miano, to PPV na tym straci? JAK ?! Rozumiem, ze cieszysz sie, ze przy ogladaniu PPV, masz kilka zapychaczy z tygodniowek, jako przystawke do dania glownego? A jakbys za ta sama cene, mial dostac 5x wiecej, to by bylo zle? ... Dajmy na to, ze kazdego PPV czekasz na jedna walke, i gdy WrestleMania chce Ci dac kilka tak wartosciowych pojedynkow, na ktore bedziesz tak samo czekal, to bedziesz im marudzil, ze Ty chciales jedna, bo inaczej Twoj produkt bedzie "przepakowany"? Skarzenie sie, ze dostalo sie wiecej, jest dla mnie po prostu chore.

Ogólnie rzeczbiorąc to porównywanie WM21 i tamtych czasów z obecną erą jest bezsensowne. Każde wie jak było wtedy i jak jest teraz.

Oj nie! WM21, to nie tak odlegle czasy, a produkt WWE, AŻ TAK, to sie nie roznil. Nie porownywalem do niczego z ... innej "ery" - by nie powiedziec "ery attitude" - wiec to nie jest niemozliwe... Rock z Cena chyba to udowodnili rok temu.

Szczerze, nie wiem, jak wrestling ma Was kiedykolwiek zadowolic, skoro Wy z gory DOMAGACIE SIE gorszego produktu...

50608915156a3743c1fa34.jpg