Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Diary Miesiąca - Wrzesień/Październik

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rozpoczynamy wstępnie konkurs na diary września i października. Będą w nim obowiązywać podobne zasady do tych, co w konkursie na diary lipca i sierpnia:

1. Autor każdego opowiadania, które trafiło do konkursu jest jurorem (jeżeli któryś z jurorów nie oceni kolegów, jego diary zostanie wycofane z konkursu).

2. Jurorzy oceniają i opisują (nie muszą to być długie opisy) wszystkie pozostałe diary (oczywiście poza swoim).

3. Diary należy ułożyć od "1", gdzie "1" oznacza najlepsze diary.

4. Będzie także jeden dodatkowy niezależny sędzia, który nie jest autorem diary biorącego udział w konkursie.

5. Nie można przyznawać miejsc ex aequo.

Konkurs zostanie zamknięty w niedzielę 11 Listopada, ok. godz. 20. Do tego czasu w tym temacie muszą zostać zamieszczone wszystkie oceny.

Diary, które zostały wstępnie wytypowane do konkursu:

1. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu! (autor łukaszek123)

2. WWE moja historia (autor szpicu)

3. Blaze Stream (autor Blaze9)

4. WWE by Arkao (autor arkao)

5. Ring of Death (autor Kari)

Autorzy, którzy nie chcą wziąć udziału w konkursie (nie mają zamiaru oceniać diar kolegów) proszoni są o zgłoszenie tego w tym temacie lub pisząc do mnie na PW. Jeśli powtórzy się sytuacja taka jak ta z poprzedniego głosowania (jurorzy nie zgłoszą tego iż nie ocenią opowiadań kolegów) to ich opowiadania zostaną usuniętę z działu Booking Zone.

Edytowane przez Kari
https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kari

4

• szpicu

2

• 8693

1

• łukaszek123

1

Top użytkownicy w tym temacie

To, więc może ja zacznę pierwszy. Ostatnio w ogóle nie zagłosowałem (za co mi się trochę dostało :) ), więc postanowiłem zagłosować trochę wcześniej.

1. miejsce --> Blaze Stream (by Blaze9)

- Dobre, długie solidne diary. Ładne jeśli chodzi o estetykę. Storyline'y się kleją :D, więc czego chcieć więcej :P. Dodam, że bardziej wolę diary WWE i TNA i prowadzenie je w czasie teraźniejszym i z tym samym rosterem jak w realu. (patrz u mnie w diary :D) Federacja Blaze'a jest bardzo dobra i dlatego u mnie miejsce 1.

2. miejsce --> Ring of Death (by Kari) (Kari mam nadzieję, że się nie obrazisz na mnie i mnie nie zbanujesz :D Oczywiście żartuje :P)

- Wszystko prawie to samo co wyżej. Trochę nie pasują mi niektóre postacie. To jak je prowadzisz. U mnie miejsce drugie. Też trochę nie pasuje mi, że masz "własną" federacje, ale na "plus" to to, że są tam zawodnicy z WWE i TNA i są połączeni. Fajnie czyta się starcia zawodników, którzy na prawdę występują w innych federacjach. Można wtedy pofantazjować :D

3.miejsce --> WWE moja historia (by szpicu)

- Wreszcie diary WWE. Znakomicie prowadzisz niektóre postacie i aż szkoda, że na prawde w federacji Vince'a ich tak nie prowadzą (np. Kane). Ładnie piszesz jeśli chodzi o estetykę i o booking, ale wyżej wymienionę diary są według mnie ciekawsze mimo to, że wolę czytać diary WWE co już wcześniej pisałem.

4 miejsce --> WWE by arkao (by arkao)

- Jak na razie jest mało do komentowania. Mało odcinków i w ogóle za krótkie. Jesteś początkującym bookerem, więc jeszcze nie raz będzie nominowany do "diary miesiąca". Popracuj trochę nad estetyką (kolory, grubości, pochylenia itp. wiesz chyba o co chodzi. Spójrz sobie np. w moje diary. Nie to, że się chwalę :P), a będzie dobrze.

To tyle jeśli chodzi o mnie. Życzę każdemu z bookerów powodzenia w głosowaniu i pozdrawiam. :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-303750

Przypominam sędziom, że wszystkie oceny należy oddać do niedzieli 11 Listopada, max. godz. 20!
https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-303752

• Reputacja:   1

1.WWE moja historia (autor szpicu):

Autor trochę zbyt dużo dodał odcinków w tym okresie czasu... Autor od ostatniego konkursu zrobił spore postępy, co potrafi rzucić się od razu w oczy. Dobre walki oraz segmenty. Świetne prowadzenie postaci Kane'a oraz cieszę się z tego, że Brodus Clay jest jobberem. Świetny pomysł z wrzuceniem odcinka NXT, a pod nim Power15- chcę tego więcej :) Chcę się jeszcze odnieść do gali PPV, Summer Slam, która wyszła bardzo dobrze. Cholernie spodobała się mi walka na linii Sandow-Bryan, gdzie ten drugi przegrał, a chwilę później nie udaje się mu zainkasować kontraktu z walizki- to było trochę niefajne, ponieważ jest to mój ulubiony zawodnik i chciałbym, aby powodziło się mu jak najlepiej. Diary jest bardzo dobre.

2.Ring of Death (autor Kari):

Szczerze mówiąc nie wiem co mam mówić... Wszystko jest dobrze rozpisywane. Walki z dobrym bookingiem. Niektóre segmenty są zbyt długie, co powoduje, że nieraz nie chcę się mi ich czytać, ponieważ niektóre z nich są zbyt nudne. Diary jest dobre, estetyczne oraz ciekawe.

3.Po prostu WWE - oczywiście po mojemu! (autor łukaszek123):

Pierwsze co chcę powiedzieć o tym diary, to dobrze, że autor przystopował z masową liczbą wrzucanych epizodów w pewnym okresie, za co należą się brawa :twisted: Ale i tak uważam, że ich jest zdecydowanie zbyt dużo. Myślę, że tylko 4 wystarczyłyby, co nawet pomogłoby autorowi, bo kiedyś może zabraknąć weny i co wtedy? A tak to będzie miał coś w zanadrzu i diary będzie mogło dłużej trwać. Co do błędów, to ich nie znalazłem. Tylko nie pasuje mi bezsensowne i szczerze mówiąc wzięte z kosmosu zakończenia walk np.La Mistica na Marku Henrym wykonana przez Sin Carę. Ogólnie mówiąc o diary to jest ono dobre.

4.WWE by Arkao (autor arkao):

Start nie był udany, bo był słaby, ale robi się coraz lepiej i coraz ciekawiej... Po przeczytaniu czterech pierwszych odcinków mam wrażenie, że autor w ogóle się do nich nie przyłożył i napisał je w zaledwie 5-10-15 minut... Piąty epizod i już w końcu pojawiły się lekkie poprawy, oczywiście na plus, ale nie pasuje mi to, że stawiasz wyżej zwykłe akcje niż finishery, a tak nie powinno być... Sporo pracy przed tobą, przy czym oczywiście życzę powodzenia ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-303783

1. Miejsce- Ring of Death- może w nie każdym odcinku jest super poziom, jednak każdy odcinek jest na stałym poziomie.

2.Miejsce- Po prostu WWE - oczywiście po mojemu! Autor ciągle robi postępy, jednak nie ma w jego diarach tego czegoś.

3.Miejsce- Blaze Stream Tutaj spory zawód. Na przełomie września oraz października diary bardzo obniżyło poziom, nie wiem czym jest to spowodowane, niezmiernie jednak trzeba pamiętać, że jest to weteran Booking Zone i z pewnością stać go na znacznie lepsze diary.

4.Miejsce- WWE by Arkao Tutaj odcinki były krótkie i znacznie odstawały poziomem od pozostałych diar. Na pewno widać duży potencjał, ponieważ pomysły są dobre, a autor stawia dopiero pierwsze kroki w BZ.

https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-303787

• Reputacja:   1

Mój najlepszy odcinek

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=38000 – Royal Rumble

1. miejsce

WWE Moja historia

Według mnie pierwsze mniejsce ponieważ każdy odcinek jest ciekawy, dotego doszło NXT które jest tam bardzo udane mimo iż dopiero był pierwszy odcinek. Aktualnie ciekawy jest to że jest tam fajny feud o pas WWE czyli Kane vs The UnderTaker. Ale pierwsze mniejsce daje ci ponieważ nie nudzisz mnie i widać że się starasz. Cieszy mnie że dzieje się coś przy pasach , głównie WHC . Tam widać że Dolph jest świetnie prowadzonym mistrzem i te wszystkie argumenty łączą to że te diary są u mnie na 1 miejscu.

2. miejsce

Ring Of Death

Zasługuje na drugie miejsce ponieważ według mnie jest to bardzo dobra robota w wykoaniu Kari. Widać że się on stara i wychodzi mu to jak na razie bardzo dobrze. Świetnie pisze walki , o segmentach już nawet nie wspominam a i do tego styl jego pisania nie budzi u mnie żadnych problemów więc dlatego daje 2 miejsce. Na pierwsze troche braklo ale druga pozycja jest jak najbardziej dla ciebie.

3 miejsce

Blaze Stream

Jest to i tak bardzo dobra robota mimo iż dopiero trzecie miejsce , dobre walki proma segmenty to wszystko sprowadza się do tej pozycji. Nie mogłem dać lepszej lokaty bo do miejsca 1 i 2 troche ci braklo

4 miejsce

po prostu WWE oczywiście po mojemu

Sorry że masz czwarte miejsce ale to przez to że nie moge dać dwóch trzecich miejsc. Wcale nie jesteś gorszy niż poprednicy ale ktoś musiał być czwarty. Co do twojej gali to bardzo mi się podoba zwłaszcza to że się nie zniechęcasz, i do tego trzymasz poziom.

https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-303893

• 2 tygodnie później...

1. Blaze Stream (autor Blaze9)

Autor wreszcie zaczął sie stosować do rad i jego styl pisania wygląda coraz lepiej. Wciąż widać masę pomysłów i dużą dawkę innowacji ze strony autora, który wreszcie zasłużył sobie u mnie na pierwsze miejsce w konkursie.

2. Ring of Death (autor Kari)

Również cieszy ogromny postęp federacji na przestrzeni kilku miesięcy i zasłużone drugie miejsce dla tego diary. Tekst jest czytelny, zrozumiały i napisany fajnym językiem. Końcówki walk wciąż pozostają lekkim mankamentem, ale w porównaniu do poprzedniego głosowania - zasłużony awans.

3. WWE by Arkao (autor arkao)

Zdecydowanie najlepiej rozpisane walki w konkursie, jednak strasznie po macoszemu zostały potraktowane segmenty i backstage, za co niestety tylko 3 miejsce. Niemniej jednak diary jest bardzo ciekawe i zapowiada się kolejny mocny konkurent do podium.

4. WWE moja historia (autor szpicu)

Jest dużo, czytelnie, poprawnie merytorycznie, ale niestety... nudno. Ilość tekstu jest wręcz przytłaczająca i na dłuższą metę może znużyć czytelnika - mnie znużyła. Jest naprawdę poprawnie we wszystkich aspektach, ale brakuje tego "czegoś", co zachęcałoby do dalszego czytania. Nie porwało mnie to pod względem zawartości, ale estetycznie wygląda wszystko bardzo porządnie :)

5. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu! (autor łukaszek123)

Diary w mojej opinii wciąż ciężkie w odbiorze, wyglądające, jakby było pisane na kolanie. Niby wszystko jest tutaj na swoim miejscu, ale często brakuje jakiegoś rozwinięcia akcji, czy wypowiedzi zawodników. Estetycznie jest nieco lepiej niż w poprzednim głosowaniu, ale to wciąż nie wystarczy, żeby wejść na podium - czego w przyszłości serdecznie życzę autorowi :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-304526

1. WWE moja historia (autor szpicu):

Dodałeś dużo odcinków w ostatnim czasu i prawie każdy z nich był bardzo dobry. W ostatnich czasie poczyniłeś zdecydowanie największy progres ze wszystkich pisarzy. Bardzo dobrze prowadzisz Kane'a i Zigglera. Te wszystkie pozytywne czynniki składają się na pierwsze miejsce w mojej klasyfikacji.

2. Blaze Stream (autor Blaze):

Przyznam szczerze, że przeżyłem spory zawód. Jak w poprzednich miesiącach bardzo dobrze prowadziłeś tygodniówki, tak w tym okresie była kicha. Trochę obniżyłeś loty i szczerze mówiąc gale wychodziły ci średnio. Co prawda walki cały czas trzymają świetny poziom, jednak to za mało na pierwsze miejsce.

3. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu! (autor łukaszek123):

W tych diarach niby jest dodawane dużo odcinków, jednak często wydaje mi się, że storyline'y prowadzą do nikąd. Bardzo często brakuje mi w nich solidnego zakończenia, a i prowadzenie swojej historii w czasie teraźniejszym wogóle nie przypada mi do gustu.

4. WWE by Arkao (autor arkao):

Mimo słabych początków diary zaczyna raczkować i sądze, że jeśli autor cały czas będzie nad sobą pracował i doskonalił umiejętności i gale to może być naprawdę jednym z czołowych bookerów forum. W tym głosowaniu jednak ostatnie miejsce - jestem pewien, że w grudniu będzie lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-304529

Głosowanie dobiegło końca, pora na ogłoszenie zapewne długo wyczekiwanych przez pisarzy wyników. Pierwsze miejsce z wynikiem 26 punktów zdobywa Kari. Korzystając z okazji dziękuję za to wyróżnienie, gdyż będzie ono miłym zakończeniem mojej przygody z Ring of Death. Gratuluję także pozostałym 4 pisarzom, których opowiadanie znalazły się w konkursie, gdyż różnice pomiędzy pierwszą trójką były minimalne. Dziękuję także Cypexowi za ocenienie każdego z opowiadań.

Oto pełne wyniku konkursu na diary Września/Października:

1. Ring of Death (autor Kari) - 44pkt

2. WWE moja historia (autor szpicu) oraz Blaze Stream (autor Blaze) - 42pkt

4. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu! (autor łukaszek123)

5.WWE by Arkao (autor arkao)

Jako, że jest to moje pierwsze głosowanie, w którym mam rangę moderatora to chciałbym aby współpraca na linii moderator/pisarze układała się po naszej myśli. Jeśli tylko macie jakieś pomysłu dotyczące Booking Zone to wysyłajcie mi je na PW lub piszcie w temacie, który w niedługim czasie mam zamiar założyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-304530

Na wstępie chciałem pogratulować zwycięzcy. Kari wygrał i jest to zasłużone zwycięstwo. Chciałbym też podziękować innym pisarzom, którzy oddali na mnie głosy. Porażka z Karim o tylko dwa pkt. to spore wyróżnienie dla mnie i chęć do dalszego pisania.
https://forum.wrestling.pl/topic/31402-diary-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84pa%C5%BAdziernik/#findComment-304539

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...