Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PXW Smash! 30.09.2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kolejny odcinek PXW Smash!

Zapraszam do oglądania i komentowania!

LINK

34985032051350d595ff63.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Natan

2

• PiTeRo

1

• GregSES

1

• obynaplus

1

Top użytkownicy w tym temacie

Lubie SMASHe po których obejrzeniu nie mogę się na dobrą sprawę do nikogo przyczepić, to był jeden z nich :) Solidny, bez fajerwerków, z paroma rozwiązaniami które pozostawiają trochę do życzenia ale oglądało się bez wątpienia dobrze.

Na początek powtóreczka z ostatniego epizodu, przekomarzanie wypadło chyba nawet lepiej niż ostatnio, szczególnie fajne było to, że zawodnicy nie czekali na theme przeciwnika - to on wcinał im się w słowo, wychodziło to realistycznie i przekonująco. Nie mniej powtarzanie dokładnie tego samego drugi tydzień z rzędu odrobinę nudzi, można było wymyślić coś troszkę innego. Rezultaty z poprzedniego SMASHa kompletnie nie wpłynęły na decyzję Jokera, argumentacja przy odrzuceniu Sirreksa i Mańka była kiepska, tym bardziej gdy przypomnimy sobie końcówkę ostatniej tygodniówki PXW. Mogło być lepiej...

Jeśli już jesteśmy przy Mańku i Sirreksie to obaj wykonali dzisiaj solidną pracę w zestawieniu z poprzednimi tygodniami - mistrza hardkoru było sporo i był dosyć wyrazisty, oprócz tego aż do momentu powerbomba mialem wrażenie, że jego walka jest odrobine bardziej przemyslana niż zazwyczaj :twisted: Sirreks przyzwoicie poradził sobie na micu. Dodatkowo plus dla was za zrozumienie, że nie trzeba wpychać wszystkich którzy przyszli na nagranie do walk z dupy, jak udzielą się tylko w promach to i tak w zupełności starczy.

A jeśli już o promach mowa to brawa dla Blazera za ciągłe kształtowanie swojej postaci na tym polu. Co prawda naśladowanie Rocka nie było najlepszym pomysłem a sam catchphrase jest tak prostą rymowanką, że ewidentnie nie zachwyca i jest trochę sztuczny, ale to fajnie, że coś takiego się pojawia i na pewno jeszcze zwiększy rozpoznawalność Blazera. Fajne jest to, że walki na RD nie będą pojedynkami z dupy, szkoda tylko, ze zapowiadanie ich i tworzenie się małych konfliktów jest w większości przypadków robione na ostatnią chwilę.

Pozytywy warto zakończyć tym, że po raz kolejny super oglądało się Nightmare'a. Bardzo brakowało go w PXW, sprawdza się na prawdę dobrze jako postac i w ringu, a także ku mojemu zdziwieniu zrobił się solidny an micu. Mowi mało ale dosadni, bardzo dobrze jak na odgrywaną przez siebie postać, oby tak dalej.

Jesli przejdziemy do minusów to zastanawiam się jak to sie stało, że Demente wchodził do ringu nabity w trzy dupy, a w walce nie było już po tym śladu. Oprócz tego po Nikodemie i Sebastianie jestem kolejną osobą która musi stwierdzić, że postać Fitnessa została trochę zmarnowana. Brakuje na nią pomysłu i to bardzo widać, heelturn z dupy nie wydaje mi się być dobrym kierunkiem ale czekam na rozwój wydarzeń bo to bądź co bądź bardzo dobra osoba do wypełnienia dolnej karty.

Dla mnie najciekawszy main event oraz koncowa "gadka". Czego mi zabrakło? Większego repertuaru ciosów, szybszego tempa walk (pomijam ME) oraz zróżnicowanych finisherów.

Fitness mógłby np. stosować chwyt na głowę Great Khali'ego, World's Strongest Slam lub inny siłowy move. Poza tym fajnie jakby ktoś sięgnął po RKO, Skull Crushing Finally, czy też kopniak MVP.

Poza tym fajnie jest bawić się wyglądem zawodników, ktoś chętny na "kolorki" w stylu Zacka Rydera?

Pozostawiam to do przemyślenia dla całego rosteru.

Fitness mógłby np. stosować chwyt na głowę Great Khali'ego, World's Strongest Slam lub inny siłowy move. Poza tym fajnie jakby ktoś sięgnął po RKO, Skull Crushing Finally, czy też kopniak MVP.

RKO jest używane przez Black Jokera, SCF przez Matta Blazera a WSS przez Nightmare'a i właśnie przez Fitnessa. Ocenianie movesetów zawodników po obejrzeniu jednej gali (bo skoro nie wiesz o tym co napisałem to rozumiem, że był to Twój pierwszy kontakt z PXW) nie jest chyba najlepszym wyjściem, to nie WWE gdzie listy chwytów są tak krótkie, że trzeba w każdej walce schematycznie wszystkich użyć. Jeśli zaś to pomyłka to życzę oglądania z większą uwagą.

ja jako potencjalne finishery dla Fitnessa widział bym Body Slam lub Running Cross Body

Smash dupy nie urwał ale po najbliższej "PPV" oczekuje ciekawego widowiska.

Snake z nową maską to plus, lubię tego zawodnika widać że zwraca uwagę na wskazówki widzów

Matt Blazer popracował ostatnio nad mic-skillami co zalecał bym również Sirreks'owi i Snake'owi (choć jemu w mniejszym stopniu)

247782758521a06569bd9f.jpg

Jak już jest dyskusja o finisherze dla pana Fitness, to ja bym chętnie zobaczył jakiś nietypowy z wyglądu chwyt. Nie wiem może taka kombinacja splasha, że biegnie od liny do liny i nagle się męczy i pada nieprzytomny na przeciwnika i swoją masą daje impact ;P

48798430952f294e69c1e4.jpg

Podpisuje się pod tym co napisał Pitero, taki finisher byłby dla niego chyba najlepszy.

Co do samego Smashu - strasznie zaczęła podobać mi się postać Jokera. Wcześniej jakoś za nim nie przepadałem, ale szanowałem go za tak świetne pojedynki jak ten z Terry'm. Mam nadzieję że Black Joker nie straci zbyt szybko swojego pasa :)