Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Hell In A Cell 2012 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

28 października 2012

Atlanta, Georgia (Philips Arena)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e6/Hellinacell2012.jpg/200px-Hellinacell2012.jpg

Karta:

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/09/20120927_LIGHT_HIAC_sheamus_show_HOMEPAGE.jpg

1. World Heavyweight Championship Match

Sheamus © vs Big Show

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/10/20121015_LIGHT_HIAC_hellno-vs-rhodes_C-homepage.jpg

2.WWE Tag Team Championship Match

Team Hell No © vs Rhodes Scholars

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/10/20121015_LIGHT_HIAC_punk_ryback_HOMEPAGE.jpg

3. WWE Championship "Hell In A Cell" Match

CM Punk © vs Ryback

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/thumb/2012/10/20121015_LIGHT_HIAC_orton-delrio_C-homepage.jpg

4. Single Match

Randy Orton vs Alberto Del Rio

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/10/20121018_LIGHT_HIAC_kofi_miz_HOMEPAGE.jpg

5. Intercontinental Championship Match

Kofi Kingston © vs The Miz

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/10/20121024_LIGHT_HIAC_Eve_Kaitlyn_Layla_HOMEPAGE.jpg

6.WWE Divas Triple Threat Championship Match

Eve Torres © vs Layla vs Kaitlyn

7. http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2012/10/20121024_LIGHT_HIAC_PRESHOW_Cena_C.jpg

PreShow

John Cena będzie odpowiadał na pytania WWE Universe

Zapraszam do dyskusji

Edytowane przez TakerFanKrk
  • Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

10

• TakerFanKrk

8

• SixKiller

5

• maly619

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

CENA VS CM PUNK

Myślę, że tym razem BezCenny wygra pas. Może wmieszają w to wszystko jakoś Ryback'a ale tego nie wie nikt. (nawet kreatywni pewnie :twisted:)

Raczej Punk nie będzie klepał po STF bo to by była "ujma dla mistrza".

Fajnie gdyby walka przeniosła się na szczyt klatki ale to już marzenia :lol:

SPOILER DOTYCZĄCY DRUGIEJ WALKI

SHEAMUS VS BIG SHOW

Tutaj widzę dwie opcje:

1. Show po walce kasuje Rudego z WMD i wchodzi Dolph, który wykorzysta walizkę.

2. Rudy po prostu wygrywa i tyle :lol:

Narazie karta zapowiada się srednio, bo znamy tylko dwie walki. Myślę jednak, że dojdą walki o Tagi i Intercontinental.

Mogli by zrobić HIAC Tag Team Tornado Match jak za dawnych lat ^^

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

Filipoo666, czy mógłbyś przynajmniej w tym dziale pisać tak jak należy? Bo twoich postów nie da się czytać... Mimo tego, że często zaglądam do GZ.

Co do gali, to na razie nie zapowiada się ona ciekawie... A wręcz przeciwnie. Już w poprzednim PPV walkę między Ceną, a Punkiem przewinąłem i tak będzie też i tym razem. Uważam, że Punk zachowa pas. Walka zamieszczona w spoilerze też mnie jakoś nie przekonuje do tego, abym ją obejrzał... Znowu będzie to samo, ale przez 12 minut, a każdy wie o co mi chodzi ---> Jak walki tego zawodnika wyglądają. Liczę przynajmniej na dobrą walkę o pasy drużynowe.

Co do gali, to na razie nie zapowiada się ona ciekawie... A wręcz przeciwnie. Już w poprzednim PPV walkę między Ceną, a Punkiem przewinąłem i tak będzie też i tym razem. Uważam, że Punk zachowa pas. Walka zamieszczona w spoilerze też mnie jakoś nie przekonuje do tego, abym ją obejrzał... Znowu będzie to samo, ale przez 12 minut, a każdy wie o co mi chodzi ---> Jak walki tego zawodnika wyglądają. Liczę przynajmniej na dobrą walkę o pasy drużynowe.
Moim zdaniem na 99,9 % zobaczymy starcie Team Hell No z Rhodes Scholars (inne teamy raczej mają mikroskopijne szanse na wygranie turnieju o miano pretendentów do Tag Team Titles)

Co do walki zamieszczonej przeze mnie w spoilerze:

Według mnie Big Show jest dodany do walki tylko po to, żeby po przegranej walce z Sheamusem znokautować go KO Punchem i by Dolph mógł spokojnie zrealizować walizkę. Jakoś nie chcę mi się wierzyć w to, by Wight miał przejąć tytuł z rąk Irlandczyka i być tym na którym Ziggler zrobi cash walizki. Według mnie już na Survivor Series zobaczymy Zigglera z pasem mistrzowskim

Cóż skoro chodzi o walkę Punk vs Cena, to już mnie to nudzi. Moim zdaniem bez żadnych fajerwerków wygra Punk.

Co do walki spoilerowej to myślę że Sheamus wygra z X a ten X po walce go pobije do nieprzytomności, wparuje Ziggi i zrealizuje kontrakt z walizki.

Co do moich własnych przewidywań do walk, to zostaną dodane takie walki:

Ryback vs The Miz©- Intercontinental Match.(Według mnie wygra Ryback)

Sin Cara & Rey Misterio vs Team Hell No© vs Rhodes Scholars- Tag Team Championship Match(Pasy dla Cary i Misterio)

Ogólnie gala zapowiada się w miarę. Ostatnio gale WWE podniosły trochę poziom, więc mam nadzieję że ta gala podtrzyma ten poziom. Po cichu liczę na jakiś segment z Undertakerem :twisted: .

I tak cała gala będzie raczej nudnawa. Ta walka w klatce po między punkiem a jasiem będzie raczej mało ciekawa. A sheamus zrobi nudną walkę z big showem. A co do walki drużynowej kane i daniel powinni wygrać z kimś tam :)
:/

• Urządzenie:  Android

Od walki Punk vs. Cena nie uciekniemy. Jeżeli nie odbędzie się ona na HiaC, to na Survivor Series. Program się zaczął, to i musi się skończyć. Problem w tym, że jakkolwiek się skończy, skończy się źle. Kolejne zwycięstwo Punka? Za dużo już tego. Pas wraca do Ceny? Jeszcze gorzej. Będzie to run podobny do obecnego runu Sheamusa i każdego runu samego Ceny. Tzn. pokonanie go będzie wymagało nadludzkiego wysiłku, a tego nie chcę oglądać. W kontekście HiaC podstawowym pytaniem jest jednak nie to, czy wygra Cena czy Punk, ale to, czy przeciwnikiem Punka będzie Cena czy Ryback, którego WWE szykuje na zmiennika. Walka z tym drugim byłaby dla mnie bardziej interesująca, bo ciekawi mnie, jak WWE zamierza podłożyć Rybacka, by nie zniszczyć jego postaci. A powinno go podłożyć zamiast ciągnąć streak w nieskończoność, bo pierwsza porażka przyjdzie tak czy siak.

To, czy Sheamus straci pas na rzecz Showa lub Zigglera, uzależniam od tego, czy WWE zamierza przywrócić Cenę na tron. Bo dwóch face'owych niezniszczalnych mistrzów to jednak za dużo. Możliwe, że planowana jest zmiana mistrza (i to raczej na Zigglera niż Showa), bo nie przez przypadek przypomina się, w ile sekund Bryan zdobył i stracił pas. Prawdopodobnie Show przegra walkę, ale znokautuje Sheamusa i umożliwi Dolphowi szybkie zwycięstwo.

Team Hell No prawdopodobnie zmierzy się z Rhodes Scholars. WWE będzie promowało ten team, a za jakiś czas zobaczymy feud Cody'ego z Sandowem. Zanim jednak do tego dojdzie, Rhodes Scholars zdobędą pasy, a Dr. Shelby będzie musiał ratować sytuację, bo Bryan i Kane będą wzajemnie obwiniać się o porażkę (I was the tag team champions?). Feud oby teamów będzie trwał dalej.

Możliwe, że odbędą się też walki Antonio Cesaro vs. Brodus Clay (Santono raczej na dobre wypadł z feudu o US Title i być może na HiaC zmierzy się ze Slaterem) oraz Ryback vs. Miz (jeżeli Cena będzie gotowy do walki).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Możliwe, że odbędą się też walki Antonio Cesaro vs. Brodus Clay (Santono raczej na dobre wypadł z feudu o US Title i być może na HiaC zmierzy się ze Slaterem) oraz Ryback vs. Miz (jeżeli Cena będzie gotowy do walki).

Do tego raczej już nie dojdzie. No jakby to wyglądało Ryback który od 2 tygodni zajmuje sie Punkiem i pomaganiem legendą nagle mialby walczyć z Mizem z którym już sie rozprawił na ktorymś ze SmackDown! ... Nagle Ryback przypomina sobie o koleś przecież pare tygodni temu rozjebałem ci program wiec teraz skroje cie z pasa ? Oni swoją potyczne raczej zakończyli i była to jednorazowa walka :P

Równie dobrze można zapytać, jak będzie wyglądało to, że Ryback od dwóch tygodni zajmuje się Punkiem, a na PPV walczy z nim Cena... Poza tym piszesz tak, jakbyś oglądał WWE od wczoraj :) Ile to razy dodano do karty walkę bez żadnego storyline'owego uzasadnienia, często w ostatniej chwili? Ryback prawdopodobnie dostanie walkę na PPV, a po ostatnim Raw jego przeciwnikiem raczej nie będzie Tensai. Ze względu na to, że jest obecnie mocno promowany i nie ma stałego programu, podobnie zresztą jak Miz, może dojść właśnie do takiej walki.

Równie dobrze można zapytać, jak będzie wyglądało to, że Ryback od dwóch tygodni zajmuje się Punkiem, a na PPV walczy z nim Cena... Poza tym piszesz tak, jakbyś oglądał WWE od wczoraj :) Ile to razy dodano do karty walkę bez żadnego storyline'owego uzasadnienia, często w ostatniej chwili? Ryback prawdopodobnie dostanie walkę na PPV, a po ostatnim Raw jego przeciwnikiem raczej nie będzie Tensai. Ze względu na to, że jest obecnie mocno promowany i nie ma stałego programu, podobnie zresztą jak Miz, może dojść właśnie do takiej walki.

Tak masz racje w WWE nie można szukać logiki i jej oczekiwać. Ale miło by było gdyby od czas to czasu o niej pomysleli. Naprawde dla mnie cholernie głupio było by gdyby odwalili akcje w stylu " Zajmowałem sie Punkiem przez pare tygodni ... ale jeszcze z tobą nie skończyłem bo Punk walczy z Ceną. ( może to dlatego że markuje Mizowi jakoś od 2008 roku ale jakoś strasznie mi ta opcja nie pasuje ) Zresztą Miz nie jest aż tak super wypromowany bo ostatnio topi wszystko wiec gdyby walczył z Rybackiem to wiadomo że Ryback musiałby go skroić z pasa. A skoro Miz jest na plakacie SS to pewnie mają coś dla niego zazwyczaj na plakaty nie trafia nie przypadkiem wystarczy spojrzeć na ostatnie plakaciki :

- HiaC - Punk - main event obrona WWE Title

- NoC - Cena - walczył w main evencie.

- SummerSlam - Lesnar - main event

- MiTB - Alberto - walka o WHC

- OtL - Orton - uczestnik walki o WHC

- Extreme Rules - Lesnar i Cena - Main Event

- WM - Rock & Cena - Main Event

Dobra koniec off-topu ... można by tak wymieniać w nieskończoność. Wiec jakoś nie wyobrażam sobie utraty przez Miza pasa bo ani na WWE Title ani na WHC sobie szybko nie wyskoczy.

Na plakacie Survivor Series 2001, na którym odbyła się arcyważna walka Team WWF vs. The Alliance, były Lita i Torrie Wilson. Tyle w temacie plakatów. Być może Miz będzie po prostu kapitanem jednej z drużyn na Survivor Series i tyle. Piszesz tak, jakbyś się bał tego Rybacka, że zabierze pas twojemu ulubieńcowi i wymaże go z plakatu :)

Co do logiki, to w tym przypadku nie jest najgorzej. Nie wiadomo, czy Cena będzie mógł wystąpić, więc znaleziono zastępstwo. Lepiej zrobić walkę z dupy w low- czy nawet mid-cardzie niż w main evencie.

• Urządzenie:  Linux

Jeżeli potwierdzą się przypuszczenia, że Cena będzie jednak walczył, a po PPV zrobi sobie przerwę to będzie to oznaczać, że CM Punk dotrzyma pas do Survivor Series (wątpię, aby miał go oddać Rybackowi tak z niczego na pierwszym PPV), a jego titlerun osiągnąłby wtedy "roczek". Niezłe osiągnięcie jak na standardy WWE w ostatnich latach.

Ile razy WWE serwowało nam nagłe walki z niczego o pas US, IC czy TT i nikt nie płakał z tego powodu, chociaż wielu się to nie podobało (mi też się takie opinie zdarzały). Jednak popieram zdaniem Sixa, że lepiej ustawić walkę z niczego o pas "srebrny" niż o główne (a nawet "najgłówniejsze") złoto federacji. Mieliśmy już dwa spięcia między mistrzem i Rybackiem, a do PPV trochę czasu jeszcze zostało, więc nie jest wykluczone, że będą tę drugą opcję szykować gdzieś bocznym torem na wszelki wypadek. Wszak do PPV mają się pojawiać kolejne legendy, który będą nakłaniać Punka do walki PPV z Ceną, a zapewne Skip będzie stawał w ich obronie za każdym razem. Jak Cena nie wydobrzeje to będzie to w miarę logiczna podstawa do zrobienia walki Punk vs Ryback, ale raczej nie w klatce. Obstawiałbym wtedy rozwiązanie, w którym Ryback wygrywa przez DQ lub count-out (czyli jakaś walka na normalnych zasadach), a pas zostaje u Brooksa - i wilk syty i owca cała.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jak Cena nie wydobrzeje to będzie to w miarę logiczna podstawa do zrobienia walki Punk vs Ryback, ale raczej nie w klatce. Obstawiałbym wtedy rozwiązanie, w którym Ryback wygrywa przez DQ lub count-out (czyli jakaś walka na normalnych zasadach), a pas zostaje u Brooksa - i wilk syty i owca cała.

Tak, to by było najbardziej optymalne rozwiązanie, ale ze względu na stypulację PPV i prestiż tej walki będzie ona musiała odbyć się w klatce. Jeden HIAC match (Sheamus vs Big Show) to za mało, a zawsze dwa główne złota były bronione w celi na tym PPV. Tymbardziej, że main-eventem na 99% będzie pojedynek Punka z Ceną/Rybackiem, a nie walka Rudego z Olbrzymem. Nagłe usunięcie stypulacji i zrobienie z tego regular matchu, po to tylko by Ryback wygrał przez DQ, było dość absurdalne (chociaż w innych okolicznościach byłaby to najbardziej odpowiednia decyzja).

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Od walki Punk vs. Cena nie uciekniemy. Jeżeli nie odbędzie się ona na HiaC, to na Survivor Series. Program się zaczął, to i musi się skończyć. Problem w tym, że jakkolwiek się skończy, skończy się źle. Kolejne zwycięstwo Punka? Za dużo już tego. Pas wraca do Ceny? Jeszcze gorzej. Będzie to run podobny do obecnego runu Sheamusa i każdego runu samego Ceny. Tzn. pokonanie go będzie wymagało nadludzkiego wysiłku, a tego nie chcę oglądać.

Ja tam wolę na HIAC walkę z Ceną, bo wtedy Punk zachowa raczej tytuł (Jasiek ma zrobić sobie trochę wolnego od WWE, a więc pasa nie powinien przejąć). Jeżeli Punk wygra kantem, przy pomocy Paula E. (np. ten podrzuci mu do klatki jakiegoś bejzbola, którym Brooks zdemoluje Janusza), to wszystko będzie okejos (na czystą wygraną nie ma oczywiście szans).

Bardziej bym się obawiał walki z Wędkarzem, bo Vince ma na jego punkcie tak najebane (Skip idealnie trafia w gusta Wujaszka McMahona), że mógłby tu się pokusić i dać mu tytuł :roll: Jeżeli jednak jobną Rybacka, to pewnie na zasadzie, że ktoś wpadnie, rozjebie klatkę i atakując znienacka - zdemoluje Niepokonanego (Heyman's guy - Lesnar?), a Punker go przypnie pro forma. Skipowi nie ubędzie, a dzięki temu, tych dwóch fizoli wejdzie ze sobą w feud.

Jak Cena nie wydobrzeje to będzie to w miarę logiczna podstawa do zrobienia walki Punk vs Ryback, ale raczej nie w klatce. Obstawiałbym wtedy rozwiązanie, w którym Ryback wygrywa przez DQ lub count-out (czyli jakaś walka na normalnych zasadach), a pas zostaje u Brooksa - i wilk syty i owca cała.

Vercyn, wg mnie nie ma opcji żeby main event PPV które zowie się HIAC, nie odbyło się w gimmicku HIAC. Jeżeli to Wędkarz stanie naprzeciwko Punkera, to wg mnie - bankowo w klatce.

Co do ewentualnej walki Miza z Skipem (jeżeli Cena wydobrzeje), to jaki problem zrobić to w "stylu WWE", czyli wychodzi Miz z majkiem, buczy, że jest Champem a nie dostał nawet walki na PPV, a więc teraz nie ma zamiaru zejść z ringu, dopóki władze WWE nie okażą mu szacunku i nie dadzą jakiegoś przeciwnika. Chwila ciszy i... muza Rybacka. Pojedynek gotowy.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

ktoś wpadnie, rozjebie klatkę i atakując znienacka - zdemoluje Niepokonanego (Heyman's guy - Lesnar?

Raczej nie, bo Brock ma ten idiotyczny kontrakt z limitem występów. Lipnie by było, gdyby Zabrakło im jego występów przed WM. Jeśli ktoś miałby zdemolować Pana Łowiącego to raczej jakiś gigant, który rozpocznie feud i dostanie walkę na SS. Kto wie, może to już czas na powrót World Strongest Chocolate ?

1161423919541b3db89050d.jpg