Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PXW Extreme Hell 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Najbardziej hardcorow'a gala PXW Extreme Hell!

Potwierdzona karta walk:

Black Joker Vs. Snake

PXW Championship

Extreme Rules match

Nightmare Vs. Manny Vs. Sirreks

PXW Hardcore championship

No hold's barred

Chcemy przeprosić i jednocześnie trochę się usprawiedliwić, gala nie wyszła niestety najlepiej z powodu choroby niemal wszystkich członków rosteru, przepraszamy że nasz produkt przez to sporo osłabł, mimo wszystko zapraszamy do oglądania i komentowania!

LINK

34985032051350d595ff63.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Natan

2

• Black Joker

1

• GregSES

1

• obynaplus

1

Top użytkownicy w tym temacie

Zaczniemy od rzeczy mniej przyjemnych - biorąc wszystko do kupy to ta gala bije się o miano najgorszej miesięcznej w historii PXW. Znęcanie się nad fitnessem było znośne, przegrana Mańka w openerze to głupota a dodatkowo Resh nic na tym nie zyskał i przez taki debiut bez pomysłu całego momentum jakie mógł wyrobić poszłoooo. ME był fataaaalny, to jedna z najgorszych walk jakie zrobiliście w historii - zazwyczaj walki nudne i nie pokazujące nic ciekawego były krótkie, tu dostaliśmy kwadrans nudnych jak flaki z olejem i nie trzymających się kupy popisów Mańka który miotal wszystkimi jak szatan. Skill ma Maniuś ogromny, wielkie propsy za wszystko co pokazał, ale jeśli ktoś nie rozpisze mu porządnie walki i Manny wychodzi na ring z myślą 'idę im zrobić parę moich movesów i pokazać czego się ostatnio nauczyłem' to jest to dobre na wycięcie z tego tributu, ale nie na walkę która ma być najważniejszą na gali. Ogroooomny potencjał drzemiący w tym pojedynku został zniszczony przez botche, brak pomysłu na dobre rozpisanie walki, odebranie Nightmare'owi tego w czym jest najlepszy czyli pozycji dominatora, czy po raz kolejny kompletny brak sprzedaży czegokolwiek po walce przez Sirreksa. Parę spotów było fajnych, Manny chciał uratować kilka kolejnych przez akcję z ponownym podpaleniem dechy, ale to zdecydowanie za mało żeby zmienić opinie o tym starciu.

I chodź te 40 minut gali ewidentnie nie przypominało mojego kochanego PXW i eventu który w zeszłym roku zrobił furorę, to 20 minut w których mogłem oglądać w ringu Snake'a i Jokera powoduje, że na kolejny wasz produkt chce się czekać. Można śmiało powiedzieć, że obaj panowie robią takie starcia, że śruby odpadają :D Wychodzi nam już z tego jakiś mały storyline i czekam aż spod ringu wyskoczy Hornswoggle który okaże się być odczepiaczem śrub rzymskich i zgarnie pas :D Wracając, walka która może być walką roku (choć akurat w 2012 wybór jest znacznie trudniejszy, ja widzę przynajmniej 3 kandydatów i Seba będzie musiał sie nagłowić), zdecydowanie najbardziej chory spot w historii z upadkiem z dachu, każda sekunda była dowodem na olbrzymi postęp Snake'a jaki zrobił w tym roku i to, że jest teraz liderem peletonu który stara się gonić Black Jokera w rankingu najlepszych zawodników w Polsce. Były fajne kontry, przez większość czasu nie wiało nudą, prawie wszystko wyszło perfekcyjnie, czas w którym trzeba było trochę poimprowizowac również zrobił wrażenie dzięki profesjonalizmowi Krystiana. Ale jeśli już o nim mowa to błagam - nie zmieniajcie posiadacza pasa! Michał robi wszystko żeby zasłużyć na tytuł ale i tak osiągnął już bardzo dużo i tylko pojedyncza banda idiotów z yt nie potrafi tego docenić. Jego czas jeszcze nadejdzie, a teraz bez wątpienia jest czas tylko jednej osoby - własnie Black Jokera. Nie wiem czy nie dostrzegałem tego gdy w PXW był jeszcze Shedo i rywalizacja o miano najlepszego wywierała się między tą dwójką, ale teraz gdy Krycha musi przewodniczyć całej federacji jako ten który ewidentnie przerasta wszystkich o głowę dopiero widać jak kapitalną pracę robi ten człowiek. Świetny gimmick, charyzma, bardzo dobra praca na micu, ge-nial-ny w ringu, przegrana pasa przez Jokera teraz z KIMKOLWIEK po prostu się nie sprzeda, nikt tego nie kupi i zabijecie najlepsze co spotkało Polską Scenę ostatnimi czasy. To właściwa osoba na właściwym miejscu i powinien trzymać tytuł tak długa jak to tylko możliwe (tak, myślę o przyszłorocznej ByM albo SF) i piszę tak nie tylko dlatego, że to mój świetny kolega, ale przede wszystkim dlatego, że jest absolutnie znakomity w tym co robi i zdecydowanie najlepszy w Polsce. Nie wyobrażam sobie, żeby mógł teraz stracić pas. Oceniając realnie w Polskim Backyardzie są max 3 osoby które mogą choć troche rywalizować z Krystianem zarówno ringowo jak i jeśli chodzi o rozpoznawalność i charyzmę, cała trójka walczyła dwa lata temu w WSW i cała trójka już jest na emeryturze lub się do niej zbliża (tak, myślę o Flejmie, M2H i Ultimate Mike'u :twisted: ), to jedyne postacie których zwycięstwo z Jokerem bym kupił, z problemami, ale jednak kupił. Skoro nie ma szans na ich regularne występy w PXW, a nie ukrywajmy - raczej nie ma, to musicie czekać aż Sirreks, Snake, Blazer albo Manny będą w stanie wzbudzić u widza chwilę zastanowienia gdy padnie pytanie 'kto jest najlepszy w Polsce?', innej opcji nie ma i nie warto w tej sprawie nic przyśpieszać.

Się rozpisaaaałem. Bardzo dobra walka. Kiepska gala. Pracować.

W krótkich "żołnierskich" słowach plusy i minusy:

+ świetna walka Snake'a z Jokerem; motyw z dachem genialny,

+ interakcja z publika, która żywo reagowała na wydarzenia,

- za długie walki,

- nie wykorzystany motyw zaproszenia kogoś z publiki do ringu; Fitness mógł wziąć ochotnika z widowni, "przeszkolić go", że wejdzie do ringu gdy go klepnie po czym w walce zanim by się to stało to Fitness zostałby odliczony. Dodatkowo można by dać motyw czołgania się do zmiennika z publiki, w czasie którego Fitness dostałby finishera.

Ogólnie poziom zadowolenia 50%

gala wypadła niestety słabo

jedyna część która mi się podobała to walka Black Joker Vs. Snake

jedna z lepszych walk w tym roku ale i tak moim numerem jeden jako walka roku jest starcie Nathana i Sirreksa.

Snake robi postępy co widać niedługo może być jednym z najlepszych na polskim backyardzie

247782758521a06569bd9f.jpg

Mańka w openerze to głupota a dodatkowo Resh nic na tym nie zyskał i przez taki debiut bez pomysłu całego momentum jakie mógł wyrobić poszłoooo.

Filip jak ty mało wiesz o PXW. Widać ktoś tu nie oglądał backyardmani (że niby fan PXW). Resh nie jest z PXW tylko BCW. Więc to nie był żaden debiut nowego zawodnika.

Ale zgodzę się do co do tego że Joker nie powienien stracić pasa i w sumie na chwilę obecną jedyną osobę którą bym kupił jako pogromnce Jokera jest Many.

Snake ma fenomenalny ring skill które rośnie i w ciągu powiedzmy ostatnich 3 miesięcy zrobił ogromne postępy. Ma szanse na nowego szadoła, ale jak już wiele razy mówiłem nie w tym gimmicku, nie w tym imidżu. Snake według mnie najbardziej teraz potrzebuje customowej maski bo o ile Matta2Hota można kupić w masce Reya o tyle Snaka już nie.

Wracając do Mannego to porażka na lini gimmicku. Wchodzenie i przybijanie piątek dzieciakom? Serio? Gdzie ten Manny który przeklinał przeciwników podczas walki co chwaliłem? Serio chcecie wrócić do Maniusia który jest over z publicznością? Czy to jest gimmick na miarę mistrza hardcoru? Nie sądzę.

Co do walk to tylko Joker vs Snake mnie urzekła. Była bardzo dobra i ten fenomenalny finish. Co do Main Eventu to jednak złośliwość przedmiotów martwych zabiła tą walkę i ten botchfest gdzie ogień odkrywał główną rolą zabił dla mnie tą walkę. Ogólnie Snake i Joker uratowali jako tako tą galę, ale nawet nie ma porównania do tego co się działo przed rokiem.

Mańka w openerze to głupota a dodatkowo Resh nic na tym nie zyskał i przez taki debiut bez pomysłu całego momentum jakie mógł wyrobić poszłoooo.

Filip jak ty mało wiesz o PXW. Widać ktoś tu nie oglądał backyardmani (że niby fan PXW). Resh nie jest z PXW tylko BCW. Więc to nie był żaden debiut nowego zawodnika.

Sebastian, jak Ty mało wiesz o PXW :)