Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA No Surrender 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

http://cdn.wrestlingnewssource.com/i/tnanosurrenderposter.jpg

Data: 9 września 2012

Miejsce: Orlando, Floryda

Oficjalna strona: http://www.nosurrenderppv.com/

Theme song: Robin Loxley & Oliver Jackson "Be What You Want"

Oficjalna karta:

KNOCKOUTS CHAMPIONSHIP:

Miss Tessmacher © vs. Tara

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv7.jpg

X DIVISION CHAMPIONSHIP:

Zema Ion © vs. Sonjay Dutt

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv6.jpg

Magnus vs. Rob Van Dam

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv5.jpg

TAG TEAM CHAMPIONSHIP:

Christopher Daniels & Kazarian © vs. AJ Styles & Kurt Angle

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv4.jpg

Austin Aries challenges anyone from Aces & Eights

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv1.jpg

BFG SERIES SEMIFINAL:

Jeff Hardy vs. Samoa Joe

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv2.jpg

BFG SERIES SEMIFINAL:

Bully Ray vs. James Storm

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv3.jpg

BFG SERIES FINAL:

?? vs. ??

Edytowane przez marcel
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)
  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• marcel

5

• Tupak

4

• Vercyn

3

• Petter

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Linux
  • Styl:  Klasyczny

Karta na 4 dni przed PPV prezentuje się wręcz wyśmienicie ;)

A tak przy okazji - portale zagraniczne sugerują, że już są 2 potwierdzone mecze (nie ma tego jednak na stronie PPV):

TNA X-Division Title Match: Zema Ion © vs Sonjay Dutt

TNA Knockout Title Match: Miss Tessmacher © vs Tara

Brak walk mimo, że już w czwartek jest ostatni Impact pokazuje te kroki w tył, które robi TNA. Zwolnienie Russo to nie wszystko, wszystko idzie na dobrej drodze, jednak bardzo wolno niestety.
BOBBY ROODE - LONGEST REIGNING TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION

17298674fa58df4e3b7a.jpg

Brak walk mimo, że już w czwartek jest ostatni Impact pokazuje te kroki w tył, które robi TNA.

Złe promowanie ppv to nic nowego w TNA ^^

a tu akurat mamy promocję, ... tyle, że następnego PPV czyli BfG ponieważ NS'12 mamy podporządkowane BfG Series.

Brak promocji z punktu widzenia widza z polski całkowicie mnie nie obchodzi, bo i tak galę ściągnę a o poziom PPV jestem spokojny.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

No Surrender stało się galą - przedsionkiem BFG, więc mnie nie dziwi że w zasadzie jedyne co wiadomo to półfinały i finał BFG.
Egoista, alkoholik, fan wrestlingu lat 90-tych :)

7062611814df90a2160f60.jpg

• Urządzenie:  Linux

więc mnie nie dziwi że w zasadzie jedyne co wiadomo to półfinały i finał BFG.

To jest akurat śmieszne - bo to tak, jakby powiedzieć, że jedyne co wiadomo na RR PPV to RR Match albo na Money in the Bank PPV - walki o walizki. Nie róbmy sobie jaj z pogrzebu. Obojętnie czy jest się fanem w USA czy w Polsce, to trzeba przyznać, że TNA zjebało promocję No Surrender bo na 4 dni przed galą nie znamy ŻADNEJ walki, a wiemy tylko, że będą jakieś dwa półfinały i finał, co było wiadomo od maja czy czerwca, kiedy rozpoczęło się BfG Series. Został jeden Impact i pewnie na nim dostaniemy wysyp walk na PPV z dupy wziętych, jak na przykład ta będąca jeszcze w sferze plotek - Sonjay Dutt vs Zema Ion o X-Divison Title. Really? Sonjay Dutt? Kim on jest w TNA? Jobberem bez kontraktu, który dostanie walkę na PPV o pas. Really?

Ta karta (a w sumie jej brak) potwierdza to, że TNA kpi sobie z fanów. Od maja/czerwca mamy w rzeczywistości 2 programy, które ciągną się do BfG, a wszystko inne pozostaje gdzieś w ogonie. Asy i Ósemki i BfG Series niestety nie wypełnią całego PPV, a coraz bardziej obawiam się, że gang motocyklowy może okazać niewypałem.

Już spokojnie można dodać do karty dwie walki , a mianowicie Dutt vs Ion i Tara vs Brooke. Sami na twitter`ze potwierdzili to

Ion -

Brooke

Wow, podbudowa PPV leży i kwiczy. Myślałem, że do No Surrender zostały jeszcze 2 tygodnie, a tu się okazuje, że raptem 3 dni.

Można spróbować pokombinować, jak sensownie zapchać kartę.

- półfinałom BFGS dać plus minus 40 minut, łącznie z entrancami i pomeczowymi celebracjami

- promo Ariesa o tym, że ma głeboko gdzieś z kim będzie walczył na BFG bo i tak bezproblemowo obroni złoto

- 15 minut na walkę o pasy drużynowe (ostatnio Hogan przebąkiwał coś o tym, że na kolejnym Impact'cie poznamy contenderów, więc tak całkowicie z dupy to nie będzie)

- walka kobiet

- można urządzić 4-way o TV title w składzie z osobami z miejsc 5-8 z Bound For Glory Series. Taka nagroda pocieszenia. Według mnie na luzie mogłoby to przejść, skoro Devon pakuje już walizki, a pas w rękach Andersona czy AJa zyskałby trochę blasku

- jeden Throw-away mecz typu Zema vs Dutt

- półgodzinny horror w finale BFGSeries, przełamywanie finisherów, etc.

- kompletna destrukcja w wykonaniu Asów i Ósemek na koniec gali

Jakoś dadzą radę.

17284474305040b4340db5a.jpg

• Reputacja:   1

15 minut na walkę o pasy drużynowe (ostatnio Hogan przebąkiwał coś o tym, że na kolejnym Impact'cie poznamy contenderów, więc tak całkowicie z dupy to nie będzie)

Ma być to comiesięczny segment o nazwie Championship Thursday.

A czy ktoś pomyślał o tym, że w A88A może być zamieszany Eric Bischoff? W sumie to logiczne - zgnojenie i tryumfalny powrót.

• Styl:  Jasny

Po doborze półfinałów zanosi się na walkę Storm vs Joe w finale. Cowboy w swojej parze jest pewniakiem. Przegrał z Bullym 1na1 miesiąc temu, więc teraz się zrewanżuje no i w końcu od początku jest rozpisywany na faworyta turnieju. Pewny punkt w typerze. W drugim półfinale stawiam na Joe. On też nie powinien przegrać drugi raz w przeciągu kilku dni z Hardasem. Taki finał można było wytypować już od jakiegoś czasu, a teraz prawdopodobieństwo jest jeszcze większe. Co do zwycięzcy - tutaj mam problem. Z jednej strony Storm miał wygrać turniej i odzyskać pas, ale zalatuje mi tu interwencją Bobby'ego. Jego zniknięcie jest podejrzane i może wrócić właśnie po to, żeby pozbawić Storma szansy na zdobycie pasa, co skończy się ich walką na BFG. Tak właśnie bym obstawił, ale po ostatnich atakach Magnusa na Joe, ten drugi może uwalić finał przez kontuzję. Będzie ciekawie.

Promocja reszty leży i kwiczy. X Division Championship z uwagi na skład zapowiada się fajnie, ale to kpina, żeby nie dać im choćby jednego segmentu na backstage. Emocji i dramaturgii tu nie będzie, bo chyba nikt nie uwierzy, że zawodnik bez kontraktu będzie w stanie zdobyć pas. Oby chociaż zabukowali tu fajne akcje.

Mam nadzieję, że Aries jednak nie będzie walczył, a jeśli już do starcia dojdzie, to nie będzie miała ona rozstrzygnięcia i skończy się zadymą.

Wydawało się, że TT Championship będzie jedyną walką (poza BFG Series) z jakąś podbudową. Na IW był zalążek do feudu mistrzów z LAX v.3, a tu Styles/Angle dostają shota z dupy. Nie mam nic przeciwko takiemu składowi, bo to gwarancja ****, ale czy ich drużyna nie rozpadła się po Slammiversary?

Mimo braku promocji gala zapowiada się całkiem nieźle. Walki o X Division i TT Title powinny zapewnić festiwal spotów i efektownych akcji, od BFG Series oczekuję wielkich emocji i ciekawego zakończenia (Roode), a po Ariesie i Asach kolejnej rozróby. Reszta mnie mało interesuje.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

TNA No Surrender w systemie ppv to taka sama kpina jak Polska - Czarnogóra w pay per view, hehe. Rozumiem, że to przedsionek BFG, ale czy nie mogli zrobić zamiast tego jakiegoś specjalnego impactu (PPV Quallity?).

Kto wie, może na wezwanie Ariesa odpowie sam... Bully Ray (okaże się, że jest liderem Asów), który wcześniej odpadnie w półfinale i zostanie nowym Champem (np. Aries postawi wcześniej pas na szali)?

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/nosurrender/ppv5.jpg

WTF :D

Co do zwycięzcy turnieju, to wychodzę z założenia, że nie będzie to Storm, bo Cowboy bankowo na BFG spotka się z Roodem. Bully Ray vs AA to nie jest materiał na najważniejszą galę w roku, bo ten pierwszy jeszcze niedawno jobbował na prawo i lewo. Mimo całej sympatii skreślam też Joe - Aries vs Samoa to dream match, tyle, że mam wątpliwości, czy będą w stanie sprzedać PPV, bo i Joe i Aries na poważnie promowani są dopiero od kilku miesięcy. Także stawiam na Hardy'ego, który jest w miarę dużym draw'em, a z Ariesem powinien wykręcić naprawdę konkretne starcie. W innym wypadku myślę, że show zamykać będzie nie walka o WHC, a A&8's vs TNA i to w nią władują więcej promocji.

17284474305040b4340db5a.jpg

Lepiej już promowali Genesis czy Against All Odds niż te gale co teraz są. Moim zdaniem najlepsza podbudowa była na Against All Odds - największe ratingi wtedy były, bo działo się dużo.

Ktoś kto oglądał TNA w roku 2010 może porównać gale i tygodniówki do tego co są teraz? Jestem bardzo ciekawy, a oprawa Impact Zone z tamtego okresu bardzo mi się spodobała i TNA wyglądało na przyzwoitą alternatywę. Jestem fanem tej federacji, jednak mam do niej parę zastrzeżeń aczkolwiek z oczywistych powodów nie wrócę do oglądania WWE.

BOBBY ROODE - LONGEST REIGNING TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION

17298674fa58df4e3b7a.jpg

Czytajcie czasem trochę między wierszami, bo widzę że moje wypowiedzi są wyrywane z kontekstu i komentowane dosłownie. No Surrender zawsze było galą w cieniu BFG. Dobrze że teraz odbywają się na niej półfinały i finał BFGseries, bo to konkretyzuje profil gali i zapowiada przynajmniej dla niektórych fanów emocje. Reszta walk jest z d... wzięta, ponieważ 1 godzina 20 minut w tygodniu to trochę mało na promocję comiesięcznego PPV w wymiarze prawie 3 godzinnym. Więc albo Impact składałby się z samych segmentów promujących wyłącznie PPV, co z czasem stałoby się męczące i krzywdzące tygodniówkę, albo promuje się kilka walk, a resztę dołącza jako wypełniacz. TNA idzie tą drugą drogą, szczególnie jeśli chodzi o te mniej ważne PPV. Widocznie ratingi tygodniówek są ważniejsze niż trochę więcej wykupień PPV.
Egoista, alkoholik, fan wrestlingu lat 90-tych :)

7062611814df90a2160f60.jpg

World Heavyweight Champion Austin Aries challenges anyone from Aces & Eights

Całe szczęście, że nie zobaczymy na tej gali walki o pas. Dawanie rywala " z dupy " było by fatalnym posunięciem, a wynik byłby z góry pewny. W tej walce zbyt dużo się nie spodziewam, raczej zakończy się to kolejnym wielkim brawlem. A przynajmniej mam taką nadzieję. Powinni jeszcze troche poczekać zanim każdego zawodnika z Aces & Eights pokonają pojedyńczo, bo takto ta grupa straci na swojej sile.

Bound For Glory Series Semifinal: Jeff Hardy vs. Samoa Joe

Walki z BFG Series jak dla mnie mogą okazać się wielką niespodzianką. Z jednej strony Jeff Hardy pokonał Samoa Joe na Impactcie, więc tutaj pewnie dostaniemy rewanż, gdzie wygra Samoa Joe. Z drugiej jednak strony Samoa Joe już walczył z Ariesem, więc może TNA postawić na Jeffa Hardy'ego. I to właśnie Jeff może okazać się takim czarnym koniem tego turnieju i to on moze walczyć o pas. Powód jest bardzo prosty : James zajmie się Roodem, Joe Magnusem, Bully może walczyć przeciwko A&E, gdzie możliwe jest, że zdradzi team TNA i okaże się, że współpracował z nimi, więc zostaje nam Jeff Hardy, który napewno sprzeda to PPV.

Bound For Glory Series Semifinal: Bully Ray vs. James Storm

Muszę przyznać, że na to starcie czekam chyba najbardziej. Obaj są świetni i w obu widzę przyszłych mistrzów TNA, ale niestety tylko jeden z nich może wygrać. Walka będzie prawdopodobnie na wysokim poziomie. Chciałbym w przyszłości zobaczyć feud tych panów o pas, bo można być pewnym, że segmenty będą stać na najwyższym poziomie.

Tag Team Championship: AJ Styles & Kurt Angle vs. Christopher Daniels & Kazarian

Rewanż za Slammiversay ( i jakiś tam impact ). Walka napewno będzie stała na wysokim poziomie, ale tamtego pojedynku nie przebiją. Kurt Angle na HS złapał jakąś kontuzję, więc troszke będzie go to ograniczać. Znając Kurta to napewno da z siebie 100 %, a o pozostałych panów nie ma się co martwić. Coś mi się wydaje, że niedługo możemy się doczekać walki AJa z Kazarianem 1 vs 1.

Magnus vs. Rob Van Dam

Cieszę się, że RVD nie dostał się do finałowej czwórki, ale czemu od razu musi walczyć z Magnusem? Chłopak zapowiada się naprawde dobrze, a na starcie przyjdzie mu się podłożyć Mr. Ego. Walka wzięta w ostatnim tygodni tylko przez to, że Magnus powiedział prawdę o RVD.

X Division Championship: Sonjay Dutt vs. Zema Ion

Jak zawsze lubiłem oglądać walki X Division tak na tą walkę w ogóle nie czekam. Ani Zema ani Dutt nie pojawili się od PPV co jest poprostu straszne. Sonjay nawet nie ma podpisanego kontraktu z TNA co jeszcze bardziej wskazuje na wygranie Zema Iona. Szkoda, że gdy Aries odszedł z tej dywizji to ona spadła na psy.

Knockouts Championship: Tara vs. Miss Tessmacher

Walka na Impactcie tej dwójki była w miarę ok, więc na PPV powinno być jeszcze lepiej. Jestem ciekaw czy Tara zdobędzie pas. Tessmacher jako mistrzyni jest słaba, więc może czas przekazać ten pas komuś odpowiedniejszemu?

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals